Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 15-12-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Usah merungut bila gelap; pasang lampu teranglah ia
-- Peribahasa Jawa

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: studiosmilesnyc
Hari Ini: 0
Semalam: 3
Jumlah Ahli: 43104

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 40
Ahli: 0
Jumlah: 40




  Yang Masuk Ke Sini
studiosmilesnyc: 19 jam, 55 minit yang lalu
dentistinhouston: 21 jam, 51 minit yang lalu
ezequielvince: 23 jam, 13 minit yang lalu
shanejohnson: 4 hari yang lalu
wadud: 9 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 27 hari yang lalu
muslimin23: 29 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: Daripada suara turun ke hati ???


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» Daripada suara turun ke hati ???

Please Mendaftar To Post


Oleh Daripada suara turun ke hati ???

maestra_dila
WARGA SETIA
Menyertai: 26.10.2007
Ahli No: 31514
Posting: 404

spain   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 15:01


Assalamualaikum.. Bismillahirrahmanirrahim... pembuka bicara. ana ada suatu persoalan, pernahkan antum semua mengalami keadaan di mana apabila antum bercakap dalam telefon dengan seseorang muslimin atau muslimat antum suka pada seseorang 2 ? hanya kerana suaranya sedap di dengar walaupun antum tak pernah melihat rupanya..

atau

pernahkan antum mengalami situasi di mana ada orang yang meluahkan rasa cinta pada antum setelah beberapa kali menghubungi antum ? Kalau ada, apa tindakan antum??
boleh kasi cadangan tak ?

maaf ye andainya topik ni budak dikemukakan..

:-).

:bunga:

Bookmark and Share

    


  Member Information For maestra_dilaProfil   Hantar PM kepada maestra_dila   Quote dan BalasQuote

lisa_solehah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 17.09.2006
Ahli No: 26413
Posting: 371
Dari: UPSI

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 15:05


Assalamualaikum

ingatkan cinta pandang pertama saja ada...rupanya cinta dengar pun ada ye...

entahlah nak komen apa...lisa tak tahu


-----------------
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For lisa_solehahProfil   Hantar PM kepada lisa_solehah   Quote dan BalasQuote

maestra_dila
WARGA SETIA
Menyertai: 26.10.2007
Ahli No: 31514
Posting: 404

spain   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 15:09


maaf ye andainya topik ni budak dikemukakan..

:-).

:bunga:

maaf ye, typing eror.. bukan budak tapi sudah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For maestra_dilaProfil   Hantar PM kepada maestra_dila   Quote dan BalasQuote

sitishairah
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2007
Ahli No: 29948
Posting: 513
Dari: Gombak

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 15:20


Pada 07-11-07 15:01 , maestra_dila posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum.. Bismillahirrahmanirrahim... pembuka bicara. ana ada suatu persoalan, pernahkan antum semua mengalami keadaan di mana apabila antum bercakap dalam telefon dengan seseorang muslimin atau muslimat antum suka pada seseorang 2 ? hanya kerana suaranya sedap di dengar walaupun antum tak pernah melihat rupanya..

atau

pernahkan antum mengalami situasi di mana ada orang yang meluahkan rasa cinta pada antum setelah beberapa kali menghubungi antum ? Kalau ada, apa tindakan antum??
boleh kasi cadangan tak ?

maaf ye andainya topik ni budak dikemukakan..

:-).

:bunga:


waalaikumussalam

Saya dah alaminya...dengan dengar suara saja..rupa memang tak tahu bagaimana...
tapi..entahla...bab macam ni...di luar kawalan kita...kena banyak minta petunjuk dariNya...
kena kawal perasaan tu...lebih baik tau latar belakang dia..dr suara saja..apela yang kita boleh agak...

**org kata suara sedap,tak handsome.suara tak sedap,handsome..hehe...tu org kata bukan saya yang kata tau**

:sopan: :bunga: :sopan:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For sitishairahProfil   Hantar PM kepada sitishairah   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 15:25


rameinye anda peminat ye....macam artis telebesyen pula

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 15:37


Assalamualaikum

pernah ana alaminya...kalau org yang kenal, boleh lah dibawa bincang...tapi yang tak kenal..ana takut lah...terus tak layan... hem...


-----------------
Photobucket





Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 15:42


Pada 07-11-07 15:01 , maestra_dila posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum.. Bismillahirrahmanirrahim... pembuka bicara. ana ada suatu persoalan, pernahkan antum semua mengalami keadaan di mana apabila antum bercakap dalam telefon dengan seseorang muslimin atau muslimat antum suka pada seseorang 2 ? hanya kerana suaranya sedap di dengar walaupun antum tak pernah melihat rupanya..


:-).

:bunga:


BIasalah...dari suara turun kehati...

dari "posting tulisan" turun ke hati pun selalu berlaku... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 15:43


nak bayang kejap, macam mana lah dia turun...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

nafas
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.03.2007
Ahli No: 29298
Posting: 355
Dari: kl

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 07-11-07 15:45


Pada 07-11-07 15:43 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

nak bayang kejap, macam mana lah dia turun...


turun macam ayor ujan...

ujan mana pernah naik..heh

Bookmark and Share

    


  Member Information For nafasProfil   Hantar PM kepada nafas   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 15:45


Pada 07-11-07 15:43 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

nak bayang kejap, macam mana lah dia turun...


macam air yang dicurah ke daun keladi agaknya...em..em... :berfikir:

hehehe...jangan marah ye adik maestra_dila... :-D 8-)


ni bunga untuk adik...
:bunga: :bunga:


-----------------
Photobucket



[ Telah diedit oleh: Nuranys pada 07-11-07 15:46 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

lisa_solehah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 17.09.2006
Ahli No: 26413
Posting: 371
Dari: UPSI

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 15:48


Pada 07-11-07 15:43 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

nak bayang kejap, macam mana lah dia turun...


ni melibatkan sistem saraf...


-----------------
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For lisa_solehahProfil   Hantar PM kepada lisa_solehah   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 15:49


Pada 07-11-07 15:48 , lisa_solehah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 07-11-07 15:43 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

nak bayang kejap, macam mana lah dia turun...


ni melibatkan sistem saraf...



aik?saraf ke?? :berfikir: :berfikir: itu kan 'perasaan'..subjektif...hurm... :berfikir: ada kaitan dengan saraf ke..?? :berfikir:


-----------------
Photobucket





Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

lisa_solehah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 17.09.2006
Ahli No: 26413
Posting: 371
Dari: UPSI

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 15:50


Pada 07-11-07 15:49 , Nuranys posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 07-11-07 15:48 , lisa_solehah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 07-11-07 15:43 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

nak bayang kejap, macam mana lah dia turun...


ni melibatkan sistem saraf...



aik?saraf ke?? :berfikir: :berfikir: itu kan 'perasaan'..subjektif...hurm... :berfikir: ada kaitan dengan saraf ke..?? :berfikir:



ada...tak percaya ke???


-----------------
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For lisa_solehahProfil   Hantar PM kepada lisa_solehah   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 15:51


macam mana rasa bila orang luahkan perasaan kat kita?
ada tindakbalas kimia ke?

'saya nak beritahu ni, saya suka kat awak..'

tetiba ada rasa tindakbalas kimia berlaku

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 15:51


Pada 07-11-07 15:50 , lisa_solehah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 07-11-07 15:49 , Nuranys posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 07-11-07 15:48 , lisa_solehah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 07-11-07 15:43 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

nak bayang kejap, macam mana lah dia turun...


ni melibatkan sistem saraf...



aik?saraf ke?? :berfikir: :berfikir: itu kan 'perasaan'..subjektif...hurm... :berfikir: ada kaitan dengan saraf ke..?? :berfikir:



ada...tak percaya ke???



bukan tak percaya kak...tapi boleh bagitahu detail lagi tak..?? ana ni kurang arif lah..kalau bab-bab saraf ni...heh! :malu:


-----------------
Photobucket





Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

lisa_solehah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 17.09.2006
Ahli No: 26413
Posting: 371
Dari: UPSI

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 15:56


Pada 07-11-07 15:51 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

macam mana rasa bila orang luahkan perasaan kat kita?
ada tindakbalas kimia ke?

'saya nak beritahu ni, saya suka kat awak..'

tiba-tiba ada rasa tindakbalas kimia berlaku


ni pun melibatkan sistem saraf juga...rangsangan dihantar melalui telinga dan ditafsir di otak...lepas tu otak akan bagi tindakbalas dan ianya dihantar semula ke anggota yang terlibat contohnya kita balas melalui kata iaitu 'saya pun suka awak'


-----------------
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For lisa_solehahProfil   Hantar PM kepada lisa_solehah   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 15:58


Pada 07-11-07 15:56 , lisa_solehah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 07-11-07 15:51 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

macam mana rasa bila orang luahkan perasaan kat kita?
ada tindakbalas kimia ke?

'saya nak beritahu ni, saya suka kat awak..'

tiba-tiba ada rasa tindakbalas kimia berlaku


ni pun melibatkan sistem saraf juga...rangsangan dihantar melalui telinga dan ditafsir di otak...lepas tu otak akan bagi tindakbalas dan ianya dihantar semula ke anggota yang terlibat contohnya kita balas melalui kata iaitu 'saya pun suka awak'



macam ni ke..??
'ana suka pada anti...err...suka dengan hujah anti...' hehe.. :malu: :-D


-----------------
Photobucket





Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 16:26


pernah saja..tapi saya pesan awal-awal jangan call..nanti dah call mesti nak call balik..lagi and lagi..hmm
kalau org yang paham memang dia takkan call..ada jugak yang call sekali lepas itu dia tak buat lagi..senang macam ni..org yang tau jaga iman..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 07-11-07 16:35


bismillahhirrahmanirrahim

ana : dari screen handphone turun ke hati.. ;-)


-----------------
"Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu" : At-Thalaq : 3 -( PUAN SUFTI )-
[ Telah diedit oleh: sufti_ilham pada 07-11-07 16:50 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 16:36


alamak jiwang2 lah pula kat sni,
teman nak mengudor diri dulu ye... segan

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

kahfi8
WARGA SETIA
Menyertai: 19.09.2007
Ahli No: 31129
Posting: 517
Dari: Damansara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 16:51


kalau tak ada hal yang penting, tak perlu lah dilanjutkan... jauhkan diri dari fitnah.. semoga Allah menjaga kita dari sifat2 yang keji..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kahfi8Profil   Hantar PM kepada kahfi8   Pergi ke kahfi8's Website   Quote dan BalasQuote

maestra_dila
WARGA SETIA
Menyertai: 26.10.2007
Ahli No: 31514
Posting: 404

spain   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 19:27


Pada 07-11-07 16:26 , mama_iman posting:

!!! QUOTE !!!

pernah saja..tapi saya pesan awal-awal jangan call..nanti dah call mesti nak call balik..lagi and lagi..hmm
kalau org yang paham memang dia takkan call..ada jugak yang call sekali lepas itu dia tak buat lagi..senang macam ni..org yang tau jaga iman..


Assalamualaikum... dalam ramai-ramai, cuma seorang yang sedar hal ni, dia mengatatakan adalah lebih molek sekiranya tidak bercakap, dia banyak menghantar mesej2 hadis dan tafsir Al-Quran kepada ana. Syukran Jazillah kerana menjadi sahabat yang baik untuk ana, selalu memperingati ana agar tidak terus lalai akan kewajipan ana sebagai insan di dunia ini.. Alhamdulillah.. Semoga Allah berkati hidupnya di dunia dan di akhirat.. Amin.. :-).

:bunga:

Bookmark and Share

    


  Member Information For maestra_dilaProfil   Hantar PM kepada maestra_dila   Quote dan BalasQuote

Hibatullah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.04.2007
Ahli No: 29793
Posting: 305
Dari: bumi Allah-sumut

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 19:35


Pada 07-11-07 16:51 , kahfi8 posting:

!!! QUOTE !!!

kalau tak ada hal yang penting, tak perlu lah dilanjutkan... jauhkan diri dari fitnah.. semoga Allah menjaga kita dari sifat2 yang keji..

Assalamualaikum
betul,betul,betul. :jangan:

Bookmark and Share

    


  Member Information For HibatullahProfil   Hantar PM kepada Hibatullah   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 20:11


Pada 07-11-07 19:27 , maestra_dila posting:

!!! QUOTE !!!



Assalamualaikum... dalam ramai-ramai, cuma seorang yang sedar hal ni, dia mengatatakan adalah lebih molek sekiranya tidak bercakap, dia banyak menghantar mesej2 hadis dan tafsir Al-Quran kepada ana. Syukran Jazillah kerana menjadi sahabat yang baik untuk ana, selalu memperingati ana agar tidak terus lalai akan kewajipan ana sebagai insan di dunia ini.. Alhamdulillah.. Semoga Allah berkati hidupnya di dunia dan di akhirat.. Amin.. :-).

:bunga:


dia banyak menghantar mesej2 hadis dan tafsir Al-Quran kepada ana..

bila baca ni saya teringat cerita kat ukhwah ni saya baca baru-baru, menginsafkan..cerita panjang, lupalah tajuknya..tapi kisah wanita dan lelaki yang insaf selama ini mereka telah "menggunakan" agama untuk mencapai matlamat mereka berhubung..lelaki tu yang bertindak "memutuskan" dan pemahaman saya dari kisah tu wanita tu telah berkahwin dengan lelaki lain dan dia sangat bersyukur kerana mereka sedar akan kesalahan tersebut sebelum apa-apa berlaku..

p/s: sekadar berkongsi... :bunga: :bunga:


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

atie82
WARGA SETIA
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13074
Posting: 1080
Dari: Papar,[email protected]

Sabah  


posticon Posting pada: 07-11-07 20:29


Assalamualaikum wwt..

Daripada suara turun ke hati ???
pelik jugak ye :berfikir: :berfikir: :berfikir:

Yang biasa ana dengar....dari mata turun ke hati.. :sopan:
Hmmm..zaman mellanium kan...apa saja boleh jadi.. :-D

Wassalam


-----------------
The Light of ALLAH surround Me, The Love of ALLAH Enfolds Me, The presence of ALLAH watches over Me, Whatever I am...ALLAH iS..
[ Telah diedit oleh: atie82 pada 07-11-07 20:31 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For atie82Profil   Hantar PM kepada atie82   Pergi ke atie82's Website   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 07-11-07 20:31


Pada 07-11-07 16:35 , sufti_ilham posting:

!!! QUOTE !!!

bismillahhirrahmanirrahim

ana : dari screen handphone turun ke hati.. ;-)



hrmmm...macam mana pula ni ye?

:-? :-?

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 07-11-07 20:34


Pada 07-11-07 20:31 , ummusafiah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 07-11-07 16:35 , sufti_ilham posting:

!!! QUOTE !!!

bismillahhirrahmanirrahim

ana : dari screen handphone turun ke hati.. ;-)



hrmmm...macam mana pula ni ye?

:-? :-?



;-) :bunga: :sopan:


-----------------
"Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu" : At-Thalaq : 3 -( PUAN SUFTI )-


Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 20:38


Pada 07-11-07 20:29 , atie82 posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum wwt..

Daripada suara turun ke hati ???
pelik jugak ye :berfikir: :berfikir: :berfikir:

Yang biasa ana dengar....dari mata turun kehati.. :sopan:
Hmmm..zaman mellanium kan...apa saja boleh jadi.. :-D

Wassalam



atie, zaman lani memang macam-macam... huhuhu...

daripada skrin turun ke hati, daripada SMS turun ke hati, daripada posting turun ke hati, daripada YM turun ke hati, daripada apa lagi???

maestra dila, I'd believe more with "daripada selesai solat dan doa, turun ke hati...."

iaitu tidak menjadikan suara atau rupa paras atau lain-lain sebagai penyebab kita suka ke tak pada orang itu atau nak terima ke tidak orang itu...


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

atie82
WARGA SETIA
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13074
Posting: 1080
Dari: Papar,[email protected]

Sabah  


posticon Posting pada: 07-11-07 20:51


Pada 07-11-07 20:38 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!


atie, zaman lani memang macam-macam... huhuhu...

daripada skrin turun ke hati, daripada SMS turun ke hati, daripada posting turun ke hati, daripada YM turun ke hati, daripada apa lagi???

maestra dila, I'd believe more with "daripada selesai solat dan doa, turun ke hati...."

iaitu tidak menjadikan suara atau rupa paras atau lain-lain sebagai penyebab kita suka ke tak pada orang itu atau nak terima ke tidak orang itu...


..betul jugak kata-kata syahidatul ini.. :sopan:
kekadang..dari 'keperamahan' kita pun orang boleh jatuh hati.. :-D
Dari senyuman pun boleh buat orang jatuh hati..fuhh..hmmm..macam-macam:kelip:

p/s:dilema...:jangan:


-----------------
The Light of ALLAH surround Me, The Love of ALLAH Enfolds Me, The presence of ALLAH watches over Me, Whatever I am...ALLAH iS..


Bookmark and Share

    


  Member Information For atie82Profil   Hantar PM kepada atie82   Pergi ke atie82's Website   Quote dan BalasQuote

maestra_dila
WARGA SETIA
Menyertai: 26.10.2007
Ahli No: 31514
Posting: 404

spain   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 21:23


Pada 07-11-07 20:11 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 07-11-07 19:27 , maestra_dila posting:

!!! QUOTE !!!



Assalamualaikum... dalam ramai-ramai, cuma seorang yang sedar hal ni, dia mengatatakan adalah lebih molek sekiranya tidak bercakap, dia banyak menghantar mesej2 hadis dan tafsir Al-Quran kepada ana. Syukran Jazillah kerana menjadi sahabat yang baik untuk ana, selalu memperingati ana agar tidak terus lalai akan kewajipan ana sebagai insan di dunia ini.. Alhamdulillah.. Semoga Allah berkati hidupnya di dunia dan di akhirat.. Amin.. :-).

:bunga:


dia banyak menghantar mesej2 hadis dan tafsir Al-Quran kepada ana..

bila baca ni saya teringat cerita kat ukhwah ni saya baca baru-baru, menginsafkan..cerita panjang, lupalah tajuknya..tapi kisah wanita dan lelaki yang insaf selama ini mereka telah "menggunakan" agama untuk mencapai matlamat mereka berhubung..lelaki tu yang bertindak "memutuskan" dan pemahaman saya dari kisah tu wanita tu telah berkahwin dengan lelaki lain dan dia sangat bersyukur kerana mereka sedar akan kesalahan tersebut sebelum apa-apa berlaku..

p/s: sekadar berkongsi... :bunga: :bunga:



tak mengapa, kes lain sikit ni. Kena saling ingat mengingati tentang kehidupan di dunia ni, amar makruf nahi mungkar.. :-).

:bunga:

Bookmark and Share

    


  Member Information For maestra_dilaProfil   Hantar PM kepada maestra_dila   Quote dan BalasQuote

nak_jadi_baik
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.10.2007
Ahli No: 31409
Posting: 112
Dari: bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 21:50


emm.. selalu sjae laki silap no tlpn.. lepas itu col lagi. tanya Kenapa asik nak kol org?? dia kata jatuh hati kat suara.. haha.. lawak2.. saya xmakan saman.. kurang percaya dengan laki mlut manis.. tapi tak tahu lah.. kalau dia ikhlas k tak

Bookmark and Share

    


  Member Information For nak_jadi_baikProfil   Hantar PM kepada nak_jadi_baik   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 22:03


Pada 07-11-07 21:50 , nak_jadi_baik posting:

!!! QUOTE !!!

.. saya xmakan saman..


saya pun xmakan saman juga...tapi makan nasi..heheheh :-P

p/s:hanya gurauan semata-mata...minta maaf kalau terasa..huhu


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

maestra_dila
WARGA SETIA
Menyertai: 26.10.2007
Ahli No: 31514
Posting: 404

spain   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 23:58


Pada 07-11-07 21:50 , nak_jadi_baik posting:

!!! QUOTE !!!

emm.. selalu sjae laki silap no tlpn.. lepas itu col lagi. tanya Kenapa asik nak kol org?? dia kata jatuh hati kat suara.. haha.. lawak2.. saya xmakan saman.. kurang percaya dengan laki mlut manis.. tapi tak tahu lah.. kalau dia ikhlas k tak


ye, taktik lah tu.. macam kita tak tahu kan.. :-).

:bunga:

Bookmark and Share

    


  Member Information For maestra_dilaProfil   Hantar PM kepada maestra_dila   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 08-11-07 02:13


Pada 07-11-07 20:34 , sufti_ilham posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 07-11-07 20:31 , ummusafiah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 07-11-07 16:35 , sufti_ilham posting:

!!! QUOTE !!!

bismillahhirrahmanirrahim

ana : dari screen handphone turun ke hati.. ;-)



hrmmm...macam mana pula ni ye?

:-? :-?



;-) :bunga: :sopan:



kenapa tersengeh :-D
ini memang kes luar biasa ni.....
kalau dr suara turun ke hati maybe boleh berlaku
kalau dr screen tpon..huhu...xtercapai d akalku :berfikir:



Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 08-11-07 02:44


Pada 07-11-07 15:01 , maestra_dila posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum.. Bismillahirrahmanirrahim...

atau

pernahkan antum mengalami situasi di mana ada orang yang meluahkan rasa cinta pada antum setelah beberapa kali menghubungi antum ? Kalau ada, apa tindakan antum??
boleh kasi cadangan tak ?


ismi pernah alami yang ini...
berhubung kerana urusan.. tapi pelik jugak, cnelah orang-orang ni boleh jadi cenggini...
hmm... itulah hati... sering terhoyong hayang dek tiupan..:berfikir:
tindakan,
ismi cakap bagi terang dan jelas...
pendirian dan ketetapan...

part yang paling tak suka, bila tak faham base melayu.. cakap lah lagu mana pun... tang tu jugak.. (ismi ni nak cakap bahasa lain tak pandai...)


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 09-11-07 11:19


Pada 08-11-07 02:13 , ummusafiah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 07-11-07 20:34 , sufti_ilham posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 07-11-07 20:31 , ummusafiah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 07-11-07 16:35 , sufti_ilham posting:

!!! QUOTE !!!

bismillahhirrahmanirrahim

ana : dari screen handphone turun ke hati.. ;-)



hrmmm...macam mana pula ni ye?

:-? :-?



;-) :bunga: :sopan:



Kenapa tersengeh :-D
ini memang kes luar biasa ni.....
kalau dr suara turun ke hati maybe boleh berlaku
kalau dr screen tpon..huhu...xtercapai d akalku :berfikir:


bismillahhirrahmanirrahim

ummusafiah,dah faham ke..??belum ye..hehe

;-) ;-) ;-)


-----------------
"Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu" : At-Thalaq : 3 -( PUAN SUFTI )-
[ Telah diedit oleh: sufti_ilham pada 09-11-07 11:21 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

aidil_firdaus
Warga 2 Bintang
Menyertai: 30.10.2007
Ahli No: 31562
Posting: 58
Dari: pahang-putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 09-11-07 12:07


Pada 07-11-07 15:42 , zulman posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 07-11-07 15:01 , maestra_dila posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum.. Bismillahirrahmanirrahim... pembuka bicara. ana ada suatu persoalan, pernahkan antum semua mengalami keadaan di mana apabila antum bercakap dalam telefon dengan seseorang muslimin atau muslimat antum suka pada seseorang 2 ? hanya kerana suaranya sedap di dengar walaupun antum tak pernah melihat rupanya..


:-).

:bunga:


BIasalah...dari suara turun kehati...

dari "posting tulisan" turun ke hati pun selalu berlaku... :-)


saya pun dari posting 'dia' pernah turun ke hati.tapi terpaksa mengalah sebelum berjuang. :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For aidil_firdausProfil   Hantar PM kepada aidil_firdaus   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 09-11-07 12:10


Pada 09-11-07 12:07 , aidil_firdaus posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 07-11-07 15:42 , zulman posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 07-11-07 15:01 , maestra_dila posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum.. Bismillahirrahmanirrahim... pembuka bicara. ana ada suatu persoalan, pernahkan antum semua mengalami keadaan di mana apabila antum bercakap dalam telefon dengan seseorang muslimin atau muslimat antum suka pada seseorang 2 ? hanya kerana suaranya sedap di dengar walaupun antum tak pernah melihat rupanya..


:-).

:bunga:


BIasalah...dari suara turun kehati...

dari "posting tulisan" turun ke hati pun selalu berlaku... :-)


saya pun dari posting 'dia' pernah turun ke hati.tapi terpaksa mengalah sebelum berjuang. :-D


bismillahhirrahmanirrahim

oh,aidil..dalam diam ye..hehe..sapa 'dia' tu ye.. :-D

ana : aidil,tak nak bagitau ana ke sapa dia..?? hehe..saja nak nyibuk..hehe :-D


-----------------
"Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu" : At-Thalaq : 3 -( PUAN SUFTI )-


Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

maestra_dila
WARGA SETIA
Menyertai: 26.10.2007
Ahli No: 31514
Posting: 404

spain   avatar


posticon Posting pada: 09-11-07 12:46


jangan mudah meluahkan rasa cinta.. :-).

:bunga:

Bookmark and Share

    


  Member Information For maestra_dilaProfil   Hantar PM kepada maestra_dila   Quote dan BalasQuote

aidil_firdaus
Warga 2 Bintang
Menyertai: 30.10.2007
Ahli No: 31562
Posting: 58
Dari: pahang-putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 09-11-07 16:15


Pada 09-11-07 12:10 , sufti_ilham posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 09-11-07 12:07 , aidil_firdaus posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 07-11-07 15:42 , zulman posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 07-11-07 15:01 , maestra_dila posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum.. Bismillahirrahmanirrahim... pembuka bicara. ana ada suatu persoalan, pernahkan antum semua mengalami keadaan di mana apabila antum bercakap dalam telefon dengan seseorang muslimin atau muslimat antum suka pada seseorang 2 ? hanya kerana suaranya sedap di dengar walaupun antum tak pernah melihat rupanya..


:-).

:bunga:


BIasalah...dari suara turun kehati...

dari "posting tulisan" turun ke hati pun selalu berlaku... :-)


saya pun dari posting 'dia' pernah turun ke hati.tapi terpaksa mengalah sebelum berjuang. :-D


bismillahhirrahmanirrahim

oh,aidil..dalam diam ye..hehe..sapa 'dia' tu ye.. :-D

ana : aidil,tak nak bagitau ana ke sapa dia..?? hehe..saja nak nyibuk..hehe :-D




adalah cik sufti :-) bagitau karang takut terkejut pulak.tapi itu dululah.sekarang dah berundur :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For aidil_firdausProfil   Hantar PM kepada aidil_firdaus   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 09-11-07 16:21


Pada 09-11-07 16:15 , aidil_firdaus posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 09-11-07 12:10 , sufti_ilham posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 09-11-07 12:07 , aidil_firdaus posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 07-11-07 15:42 , zulman posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 07-11-07 15:01 , maestra_dila posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum.. Bismillahirrahmanirrahim... pembuka bicara. ana ada suatu persoalan, pernahkan antum semua mengalami keadaan di mana apabila antum bercakap dalam telefon dengan seseorang muslimin atau muslimat antum suka pada seseorang 2 ? hanya kerana suaranya sedap di dengar walaupun antum tak pernah melihat rupanya..


:-).

:bunga:


BIasalah...dari suara turun kehati...

dari "posting tulisan" turun ke hati pun selalu berlaku... :-)


saya pun dari posting 'dia' pernah turun ke hati.tapi terpaksa mengalah sebelum berjuang. :-D


bismillahhirrahmanirrahim

oh,aidil..dalam diam ye..hehe..sapa 'dia' tu ye.. :-D

ana : aidil,tak nak bagitau ana ke sapa dia..?? hehe..saja nak nyibuk..hehe :-D




adalah cik sufti :-) bagitau karang takut terkejut pulak.tapi itu dululah.sekarang dah berundur :-D


ai,aidil..dah berundur sebelum berperang..??pasal apa..??bagaimana nak jadi pahlawan melayu macam ni :-D lainlah kalau dia dah kawin atau dah tunang..atau dah nak kawin atau dah nak tunang.. :-)

ana : tak apa aidil jangan sedih..adik 'dia' ada..nanti ana rekemen kat dia jadikan aidil adik ipar dia..hehe.. :-D


-----------------
"Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu" : At-Thalaq : 3 -( PUAN SUFTI )-
[ Telah diedit oleh: sufti_ilham pada 09-11-07 16:23 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

maestra_dila
WARGA SETIA
Menyertai: 26.10.2007
Ahli No: 31514
Posting: 404

spain   avatar


posticon Posting pada: 09-11-07 16:23


semalam ada panggilan misteri... ana jawab dia letak, banyak kali juga.. akhirnya ana buat suara seakan2 lelaki, terus tak diganggu oleh number misteri tu lagi.. Alhamdulillah ilham kurniaan Allah untuk ana bertindak begitu.. :-).

:bunga:

Bookmark and Share

    


  Member Information For maestra_dilaProfil   Hantar PM kepada maestra_dila   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 09-11-07 16:24


teman punya cerita;

Dulu teman naik gunung tahan dari Merapoh, dari sana mengambil masa lebih kurang 5 hari, menempuhi banyak kem site,meredah hutan, mendaki bukit, meniti permatang, memanjat gunung, mengharung sungei dan sampei lah ke puncak gunung tahan, lepas tu teman turun ke Kuala Tahan. Begitulah kisah teman, "Dari Merapoh ke Gunung Tahan turun ke Kuala Tahan"
Tapi teman tak pernah dari suara turun ke hati lagi. Mungkin xpdc lagi mencabor kut.. :berfikir: mungkin


-----------------
Photobucket
[ Telah diedit oleh: Daeng_Jati pada 09-11-07 16:26 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 09-11-07 16:26


Pada 09-11-07 12:07 , aidil_firdaus posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 07-11-07 15:42 , zulman posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 07-11-07 15:01 , maestra_dila posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum.. Bismillahirrahmanirrahim... pembuka bicara. ana ada suatu persoalan, pernahkan antum semua mengalami keadaan di mana apabila antum bercakap dalam telefon dengan seseorang muslimin atau muslimat antum suka pada seseorang 2 ? hanya kerana suaranya sedap di dengar walaupun antum tak pernah melihat rupanya..


:-).

:bunga:


BIasalah...dari suara turun kehati...

dari "posting tulisan" turun ke hati pun selalu berlaku... :-)


saya pun dari posting 'dia' pernah turun ke hati.tapi terpaksa mengalah sebelum berjuang. :-D


jangan tengok posting sahaja..buat kajian dulu...invesrigate..investigate....
tapi aidil...tu bukan kalah sebelum berjuang...
pada saya itu hikmah yang telah direncanakan...
pada hemat saya hikmahnya ialah perjuangan aidil bukan disitu.
mudahkan..gelanggangnya pun lain..seni pencaknya pun mungkin lain..

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 09-11-07 16:31


Pada 09-11-07 16:15 , aidil_firdaus posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 09-11-07 12:10 , sufti_ilham posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 09-11-07 12:07 , aidil_firdaus posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 07-11-07 15:42 , zulman posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 07-11-07 15:01 , maestra_dila posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum.. Bismillahirrahmanirrahim... pembuka bicara. ana ada suatu persoalan, pernahkan antum semua mengalami keadaan di mana apabila antum bercakap dalam telefon dengan seseorang muslimin atau muslimat antum suka pada seseorang 2 ? hanya kerana suaranya sedap di dengar walaupun antum tak pernah melihat rupanya..


:-).

:bunga:


BIasalah...dari suara turun kehati...

dari "posting tulisan" turun ke hati pun selalu berlaku... :-)


saya pun dari posting 'dia' pernah turun ke hati.tapi terpaksa mengalah sebelum berjuang. :-D


bismillahhirrahmanirrahim

oh,aidil..dalam diam ye..hehe..sapa 'dia' tu ye.. :-D

ana : aidil,tak nak bagitau ana ke sapa dia..?? hehe..saja nak nyibuk..hehe :-D




adalah cik sufti :-) bagitau karang takut terkejut pulak.tapi itu dululah.sekarang dah berundur :-D


tak apa,mungkin Allah telah tentukan aidil akan dapat yang jauh lebih baik dari dia,ok.. ;-) Dia nak berikan aidil tempat yang lebih baik,insyaAllah..

ana : aidil tau tak,ustaz selalu cakap pada ana dulu.. 'Allah nak beri nik tempat yang lebih baik..' dan memang ana dah mendapat tempat yang lebih baik,insyaALlah.. ;-)


-----------------
"Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu" : At-Thalaq : 3 -( PUAN SUFTI )-
[ Telah diedit oleh: sufti_ilham pada 09-11-07 16:33 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

aidil_firdaus
Warga 2 Bintang
Menyertai: 30.10.2007
Ahli No: 31562
Posting: 58
Dari: pahang-putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 09-11-07 16:36


nak ke ustaz terima saya jadi adik ipar dia cik sufti. :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For aidil_firdausProfil   Hantar PM kepada aidil_firdaus   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 09-11-07 16:58


Pada 09-11-07 16:36 , aidil_firdaus posting:

!!! QUOTE !!!

nak ke ustaz terima saya jadi adik ipar dia cik sufti. :-D


ni pandangan saya lagi...
jangan terpesona dengan mainan kata-kata
kelak nanti tersilap jangka
jangan terpesona dengan harapan bahagia
kelak nanti membawa kecewa
jangan tepesona dengan ungkapan cinta
kelak nanti rusaknya jiwa
jangan tepesona dengan takdir semuanya
Islam mengajar supaya berusaha
Jangan terprsona dengan SMS dan email entah siapa
Pastikan dulu siapa gerangannya..
Jangan terpesona dengan budi yang mulia
takut lakonan menambat jiwa

berpjaklah pada bumi yang nyata
supaya kita mengenalinya seadanya
jangan mudah menyerahkan cinta
kerna cinta mahal harganya
jangan mudah menyerah hati
nanti hati berbelah bahagi
jangan mudah menyerah jiwa
khuatir jiwa rosak jasad binasa
kalau dah jodoh memang tidak kemana
tapi proses perjodohan perlulah nyata
tak kenal maka tak cinta
macam mana nak beri cinta
empunya diri entah siapa
rupa paras entah macam mana
dan kita dengan mudahnya memberi cinta yang mahal itu..
tanpa bayaran
tanpa taruhan
tanpa pertimbangan
tanpa kasihan...........

Kasihan pada cinta..
saya pernah posting kat link dibawah..
http://www.ukhwah.com/viewtopic.php?topic=15498&forum=75&#f345510
[ Telah diedit oleh: zulman pada 09-11-07 17:00 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 09-11-07 17:00


Pada 07-11-07 15:25 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

rameinye anda peminat ye....macam artis telebesyen pula


huhu..artis tibi eh....huish...bahaya tajuk ni...bahaya...cinta dengar pertama..bak kata lisa.... :sopan:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 09-11-07 17:05


Pada 09-11-07 16:36 , aidil_firdaus posting:

!!! QUOTE !!!

nak ke ustaz terima saya jadi adik ipar dia cik sufti. :-D


aidil..cintai dan sayangilah orang yang sayangkan aidil..pergilah pada insan yang sayangi aidil..insyaAllah jika jodoh ada,orang itu pasti akan membahagiakan aidil kerana menyayangi dan menerima aidil lebih dari aidil menyayanginya.. ;-)


-----------------
"Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu" : At-Thalaq : 3 -( PUAN SUFTI )-
[ Telah diedit oleh: sufti_ilham pada 09-11-07 17:05 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

sitishairah
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2007
Ahli No: 29948
Posting: 513
Dari: Gombak

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 16-11-07 16:59


Pada 09-11-07 16:58 , zulman posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 09-11-07 16:36 , aidil_firdaus posting:

!!! QUOTE !!!

nak ke ustaz terima saya jadi adik ipar dia cik sufti. :-D


ni pandangan saya lagi...
jangan terpesona dengan mainan kata-kata
kelak nanti tersilap jangka
jangan terpesona dengan harapan bahagia
kelak nanti membawa kecewa
jangan tepesona dengan ungkapan cinta
kelak nanti rusaknya jiwa
jangan tepesona dengan takdir semuanya
Islam mengajar supaya berusaha
Jangan terprsona dengan SMS dan email entah siapa
Pastikan dulu siapa gerangannya..
Jangan terpesona dengan budi yang mulia
takut lakonan menambat jiwa

berpjaklah pada bumi yang nyata
supaya kita mengenalinya seadanya
jangan mudah menyerahkan cinta
kerna cinta mahal harganya
jangan mudah menyerah hati
nanti hati berbelah bahagi
jangan mudah menyerah jiwa
khuatir jiwa rosak jasad binasa
kalau dah jodoh memang tidak kemana
tapi proses perjodohan perlulah nyata
tak kenal maka tak cinta
macam mana nak beri cinta
empunya diri entah siapa
rupa paras entah macam mana
dan kita dengan mudahnya memberi cinta yang mahal itu..
tanpa bayaran
tanpa taruhan
tanpa pertimbangan
tanpa kasihan...........

Kasihan pada cinta..
saya pernah posting kat link dibawah..
http://www.ukhwah.com/viewtopic.php?topic=15498&forum=75&#f345510


indahnya...ni reka sendiri ke copy paste ni..kalau reka sendiri memang puitis sungguh lah orgnya en.zulman ni ye... :sopan:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For sitishairahProfil   Hantar PM kepada sitishairah   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 16-11-07 17:02


Pada 16-11-07 16:59 , sitishairah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 09-11-07 16:58 , zulman posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 09-11-07 16:36 , aidil_firdaus posting:

!!! QUOTE !!!

nak ke ustaz terima saya jadi adik ipar dia cik sufti. :-D


ni pandangan saya lagi...
jangan terpesona dengan mainan kata-kata
kelak nanti tersilap jangka
jangan terpesona dengan harapan bahagia
kelak nanti membawa kecewa
jangan tepesona dengan ungkapan cinta
kelak nanti rusaknya jiwa
jangan tepesona dengan takdir semuanya
Islam mengajar supaya berusaha
Jangan terprsona dengan SMS dan email entah siapa
Pastikan dulu siapa gerangannya..
Jangan terpesona dengan budi yang mulia
takut lakonan menambat jiwa

berpjaklah pada bumi yang nyata
supaya kita mengenalinya seadanya
jangan mudah menyerahkan cinta
kerna cinta mahal harganya
jangan mudah menyerah hati
nanti hati berbelah bahagi
jangan mudah menyerah jiwa
khuatir jiwa rosak jasad binasa
kalau dah jodoh memang tidak kemana
tapi proses perjodohan perlulah nyata
tak kenal maka tak cinta
macam mana nak beri cinta
empunya diri entah siapa
rupa paras entah macam mana
dan kita dengan mudahnya memberi cinta yang mahal itu..
tanpa bayaran
tanpa taruhan
tanpa pertimbangan
tanpa kasihan...........

Kasihan pada cinta..
saya pernah posting kat link dibawah..
http://www.ukhwah.com/viewtopic.php?topic=15498&forum=75&#f345510


indahnya...ni reka sendiri ke copy paste ni..kalau reka sendiri memang puitis sungguh lah orgnya en.zulman ni ye... :sopan:



ni Copyright control ni...original dari saya ...dulu, sekarang ni dah kurang idea, tak sempat nak fikir, banyak lagi benda yang perlu difikirkan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

sitishairah
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2007
Ahli No: 29948
Posting: 513
Dari: Gombak

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 16-11-07 17:13


oo..ye ke..nak copy boleh...best lah ayat tu..kena betul atas batang idung ni...huhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For sitishairahProfil   Hantar PM kepada sitishairah   Quote dan BalasQuote

Strawberry_Ungu
WARGA SETIA
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29927
Posting: 1053
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 16-11-07 17:25


Pada 07-11-07 15:42 , zulman posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 07-11-07 15:01 , maestra_dila posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum.. Bismillahirrahmanirrahim... pembuka bicara. ana ada suatu persoalan, pernahkan antum semua mengalami keadaan di mana apabila antum bercakap dalam telefon dengan seseorang muslimin atau muslimat antum suka pada seseorang 2 ? hanya kerana suaranya sedap di dengar walaupun antum tak pernah melihat rupanya..


:-).

:bunga:


BIasalah...dari suara turun kehati...

dari "posting tulisan" turun ke hati pun selalu berlaku... :-)




:berfikir: :berfikir: :berfikir: :berfikir:

Bookmark and Share

    


  Member Information For Strawberry_UnguProfil   Hantar PM kepada Strawberry_Ungu   Pergi ke Strawberry_Ungu's Website   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 16-11-07 17:39


Pada 16-11-07 17:25 , Strawberry_Ungu posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 07-11-07 15:42 , zulman posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 07-11-07 15:01 , maestra_dila posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum.. Bismillahirrahmanirrahim... pembuka bicara. ana ada suatu persoalan, pernahkan antum semua mengalami keadaan di mana apabila antum bercakap dalam telefon dengan seseorang muslimin atau muslimat antum suka pada seseorang 2 ? hanya kerana suaranya sedap di dengar walaupun antum tak pernah melihat rupanya..


:-).

:bunga:


BIasalah...dari suara turun kehati...

dari "posting tulisan" turun ke hati pun selalu berlaku... :-)




:berfikir: :berfikir: :berfikir: :berfikir:


banyak berlaku, dari zaman chatting Mirc sampailah sekarang ni...kat ukhwah ni no komen ...

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.174311 saat. Lajunya....