Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 05-08-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Activity gets you busy. But productivity gets you results. Activity consumes time. Productivity frees it.

-- ummimq

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 34
Ahli: 0
Jumlah: 34




  Yang Masuk Ke Sini
muslimiman: 12 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 13 hari yang lalu
nur_tinta: 19 hari yang lalu
kasih_kekasih: 34 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: Unik dan pelik?????


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» Unik dan pelik?????

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh Unik dan pelik?????

lisa_solehah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 17.09.2006
Ahli No: 26413
Posting: 371
Dari: UPSI

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 10:18


Assalamualaikum

Kongsi bersama nama tempat yang unik dan pelik yang anda tahu...

maybe boleh masukkan dalam senarai cuti-cuti Malaysia...


-----------------
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For lisa_solehahProfil   Hantar PM kepada lisa_solehah   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 10:38


PEKAN MENGGATAL.... 8-)


-----------------
Photobucket





Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 10:42


haha..tak aci lah kak na..nama tu tadi dah sebut dalam topik gatal tu..
kak na dah lme tak mesej kita..huhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

maestra_dila
WARGA SETIA
Menyertai: 26.10.2007
Ahli No: 31514
Posting: 404

spain   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 10:48


kalau ukhti melawat langkawi yang terletak nun di Kedah sana, ukhti akan berpeluang menghayati keunikan tempat-tempat menarik, sekrang ni langkawi famous sebagai geopark. kat Langkawi juga barang murah, boleh shopping macam-macam kat situ.

Bookmark and Share

    


  Member Information For maestra_dilaProfil   Hantar PM kepada maestra_dila   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 10:50


Pada 07-11-07 10:42 , mama_iman posting:

!!! QUOTE !!!

haha..tak aci lah kak na..nama tu tadi dah sebut dalam topik gatal tu..
kak na dah lme tak mesej kita..huhu


hahahaks!! saja saja nak melawak..!! ::Ppeace:: 8-) jangan marah ye cik lisa...hehehe... :-D

err...tak mesej sebab....naz tak mesej dulu..hehe...ampun2.. :sopan:


-----------------
Photobucket



[ Telah diedit oleh: Nuranys pada 07-11-07 10:51 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

rose_itam
Warga 5 Bintang
Menyertai: 19.05.2007
Ahli No: 29976
Posting: 371
Dari: Temerloh

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 10:51


BUNTUT PULAU (TEMERLOH) :-D pelik ke? unik ke?

Bookmark and Share

    


  Member Information For rose_itamProfil   Hantar PM kepada rose_itam   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 10:51


Pada 07-11-07 10:48 , maestra_dila posting:

!!! QUOTE !!!

kalau ukhti melawat langkawi yang terletak nun di Kedah sana, ukhti akan berpeluang menghayati keunikan tempat-tempat menarik, sekrang ni langkawi famous sebagai geopark. kat Langkawi juga barang murah, boleh shopping macam-macam kat situ.


nak tengok pinguin lah.... umm... ;-)


-----------------
Photobucket





Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 10:52


Pada 07-11-07 10:51 , rose_itam posting:

!!! QUOTE !!!

BUNTUT PULAU (TEMERLOH) :-D pelik ke? unik ke?


lohh...??? :berfikir: :-D
memang sah pelik & unikk... kikiki! :-P


-----------------
Photobucket





Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 10:57


Pada 07-11-07 10:51 , Nuranys posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 07-11-07 10:48 , maestra_dila posting:

!!! QUOTE !!!

kalau ukhti melawat langkawi yang terletak nun di Kedah sana, ukhti akan berpeluang menghayati keunikan tempat-tempat menarik, sekrang ni langkawi famous sebagai geopark. kat Langkawi juga barang murah, boleh shopping macam-macam kat situ.


nak tengok pinguin lah.... umm... ;-)



heh..kak na hjung bulan 12 ni kami satu family nak pergi sana..
naz memang tkkan lepas peluang tengok mak penguin dengan anak dia..hehe
tu pun kalau ada baby nya..bestnya..tak sabar pula..

nanti ye kita mesej..nanti kita nak no hp kak na..

langkawi pelik ke nama dia? :berfikir:

Bookmark and Share

    


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 11:06


Pada 07-11-07 10:57 , mama_iman posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 07-11-07 10:51 , Nuranys posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 07-11-07 10:48 , maestra_dila posting:

!!! QUOTE !!!

kalau ukhti melawat langkawi yang terletak nun di Kedah sana, ukhti akan berpeluang menghayati keunikan tempat-tempat menarik, sekrang ni langkawi famous sebagai geopark. kat Langkawi juga barang murah, boleh shopping macam-macam kat situ.


nak tengok pinguin lah.... umm... ;-)



heh..kak na hjung bulan 12 ni kami satu family nak pergi sana..
naz memang tkkan lepas peluang tengok mak penguin dengan anak dia..hehe
tu pun kalau ada baby nya..bestnya..tak sabar pula..

nanti ye kita mesej..nanti kita nak no hp kak na..

langkawi pelik ke nama dia? :berfikir:


betoii ke nak p sana naz?? nak ituttt!!! :-(
nanti ambil gambar pinguin banyak-banyak dehh?? nanti boleh bagi kak na tengok..he... :-D

eheh..ok..nanti kita mesej..nak no hp?? hehe... 8-)


-----------------
Photobucket





Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

lisa_solehah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 17.09.2006
Ahli No: 26413
Posting: 371
Dari: UPSI

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 11:12


Pada 07-11-07 10:51 , rose_itam posting:

!!! QUOTE !!!

BUNTUT PULAU (TEMERLOH) :-D pelik ke? unik ke?


cantik tak pulau tu????

:lucu: :lol:


-----------------
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For lisa_solehahProfil   Hantar PM kepada lisa_solehah   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 11:25


nak ikut ke?hehe..bilik hotel tak cukup..lain kali kita pergi ar..suruh anis bawa..
nanti ye kita ambil gambar penguin bagi kat kak na..tu sajalah hadiahnya dr sana..haha

tak ada lagi ke nama pelik?ada ni kat area slangor..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

nafas
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.03.2007
Ahli No: 29298
Posting: 355
Dari: kl

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 07-11-07 11:26


pergi saja ke johor...
jumpa lah name tempat yang pelik...
macam-macam parit ada..hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For nafasProfil   Hantar PM kepada nafas   Quote dan BalasQuote

maestra_dila
WARGA SETIA
Menyertai: 26.10.2007
Ahli No: 31514
Posting: 404

spain   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 11:29


Pada 07-11-07 10:57 , mama_iman posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 07-11-07 10:51 , Nuranys posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 07-11-07 10:48 , maestra_dila posting:

!!! QUOTE !!!

kalau ukhti melawat langkawi yang terletak nun di Kedah sana, ukhti akan berpeluang menghayati keunikan tempat-tempat menarik, sekrang ni langkawi famous sebagai geopark. kat Langkawi juga barang murah, boleh shopping macam-macam kat situ.


nak tengok pinguin lah.... umm... ;-)



heh..kak na hjung bulan 12 ni kami satu family nak pergi sana..
naz memang tkkan lepas peluang tengok mak penguin dengan anak dia..hehe
tu pun kalau ada baby nya..bestnya..tak sabar pula..

nanti ye kita mesej..nanti kita nak no hp kak na..

langkawi pelik ke nama dia? :berfikir:


nama langkawi tidaklah pelik, tapi tempatnya unik.. :-).

:bunga:

Bookmark and Share

    


  Member Information For maestra_dilaProfil   Hantar PM kepada maestra_dila   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 11:30


Pada 07-11-07 11:25 , mama_iman posting:

!!! QUOTE !!!

nak ikut ke?hehe..bilik hotel tak cukup..lain kali kita pergi ar..suruh anis bawa..
nanti ye kita ambil gambar penguin bagi kat kak na..tu sajalah hadiahnya dr sana..haha

tak ada lagi ke nama pelik?ada ni kat area slangor..


suruh anis tak boleh...mesti dia tak nak belanja...hu... :-P
tak apala..gambar pun da kira hadiah hari jadi kak na lah ye...hehe :-D

nama pelik ye... BUNUT SUSU... pelik tak?? nama 1 kg. kat kelate...hehe.. :-D


-----------------
Photobucket





Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 11:30


parit jawa
parit sulung

ni ha ada lah akak kat ofis ni bagitahu..
haha gelak saya dengar parit sulung tu..anak sulung parit ke tu?
parit yang ptama agaknya..hihi

Bookmark and Share

    


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 11:31


lagi satu teman nak kongsi, name tempat tu Lekir dan Lumut

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 11:33


Pada 07-11-07 11:30 , Nuranys posting:

!!! QUOTE !!!


suruh anis tak boleh...mesti dia tak nak belanja...hu... :-P
tak apala..gambar pun da kira hadiah hari jadi kak na lah ye...hehe :-D

nama pelik ye... BUNUT SUSU... pelik tak?? nama 1 kg. kat kelate...hehe.. :-D



anis tu lah..kalau org blnja dia baru dia blnja balik..iyalah gambar nanti kita anta kat email ke..hak2..atau letak kat frenster..

pelik lah nama tu..org duu-dulu memang begini..tak ada nama best..
letak lah milk street.. :lol: :lucu: :-P

Bookmark and Share

    


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

lisa_solehah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 17.09.2006
Ahli No: 26413
Posting: 371
Dari: UPSI

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 11:33


Pada 07-11-07 11:30 , mama_iman posting:

!!! QUOTE !!!

parit jawa
parit sulung

ni ha ada lah akak kat ofis ni bagitahu..
haha gelak saya dengar parit sulung tu..anak sulung parit ke tu?
parit yang ptama agaknya..hihi


:lucu: :lucu: :lucu:

nanti adalah tu parit bongsu


-----------------
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For lisa_solehahProfil   Hantar PM kepada lisa_solehah   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 11:34


Pada 07-11-07 11:31 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

lagi satu teman nak kongsi, name tempat tu Lekir dan Lumut


lah apa yang peliknya..tak pelik lah lumut kan memang tumbuhan..
lekir tu apa?

Bookmark and Share

    


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 11:34


Pada 07-11-07 11:33 , lisa_solehah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 07-11-07 11:30 , mama_iman posting:

!!! QUOTE !!!

parit jawa
parit sulung

ni ha ada lah akak kat ofis ni bagitahu..
haha gelak saya dengar parit sulung tu..anak sulung parit ke tu?
parit yang ptama agaknya..hihi


:lucu: :lucu: :lucu:

nanti adalah tu parit bongsu



:lucu: :lucu: :lucu: :lucu: :lucu: :lucu: :lucu: :lucu: :lucu:
adoiiii tak tahan lah gelak..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

Al-Mashoori
WARGA SETIA
Menyertai: 12.07.2006
Ahli No: 25170
Posting: 483
Dari: Bandar Baru Gaza

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 11:36


Pada 07-11-07 11:26 , nafas posting:

!!! QUOTE !!!

pergi saja ke johor...
jumpa lah name tempat yang pelik...
macam-macam parit ada..hehe


Betul, betul betul!!!
Ana belajar kat sini macam-macam nama parit dok ada.
Nama-nama parit yang ana tau:
Parit Raja, Parit Haji Salleh Ros, Parit Jelutong, Parit Karjo, Parit Raja Darat, Parit Haji Sameon, Parit Betak, Parit Sulong, Parit Botak, Parit Sempadan Laut dll.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MashooriProfil   Hantar PM kepada Al-Mashoori   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 11:36


Uniknye Lekir dan Lumut ialah:

Lekir sejenih tumbuhan
Lumut sejenih tumbuhan

Lekir dan Lumut adalah kawasan yang terkandung dalam jajahan Kerajaan Manjung dan Bruas. Sebuah Kerajaan tanah melayu paling tua di Malaysia.

p/s

juga penempatan lanun2 yang berleluase di kawasan Pulau Sembilan. Teman adalah salah sorangnye...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 11:36


Pada 07-11-07 11:34 , mama_iman posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 07-11-07 11:33 , lisa_solehah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 07-11-07 11:30 , mama_iman posting:

!!! QUOTE !!!

parit jawa
parit sulung

ni ha ada lah akak kat ofis ni bagitahu..
haha gelak saya dengar parit sulung tu..anak sulung parit ke tu?
parit yang ptama agaknya..hihi


:lucu: :lucu: :lucu:

nanti adalah tu parit bongsu



:lucu: :lucu: :lucu: :lucu: :lucu: :lucu: :lucu: :lucu: :lucu:
adoiiii tak tahan lah gelak..


amboi dia gelak...guling2... :lol: duduk leklok..jatuh kerusi tu kang... :-P


-----------------
Photobucket





Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 11:40


"Lekir dan Lumut adalah kawasan yang terkandung dalam jajahan Kerajaan Manjung dan Bruas. Sebuah Kerajaan tanah melayu paling tua di Malaysia."
really akhi????wahh bangga teman duduk bdekatan lumut & lekir..ahaks =p dan dalam daerah manjung..

kat kg baru tu akan ada laut..abah cakap kat situ dulu ada kapal karam..nama nakhoda dia nakhoda taib..dulu naz plkn kem situ lah..best juga..mnyeramkan..haha..entah mayat sesiapa kat situ..lepas itu pedang sitiawan pun memang betul ek ada kat sana?ada org cerita memang ye..

kak na-tak ada peluang lah nak guling kat ofis ni..entah-entah saya gelak seorang-seorang pun apa lah kata org kat sni..haha..tak jatuh lagi..
[ Telah diedit oleh: mama_iman pada 07-11-07 11:41 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

Al-Mashoori
WARGA SETIA
Menyertai: 12.07.2006
Ahli No: 25170
Posting: 483
Dari: Bandar Baru Gaza

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 11:42


Tapi kat Perak pun ada jugak nama yang pelik....
kat Perak ada orang yang duduk kat Parit, ada yang duduk kat Dinding, ada jugak yang duduk kat Lumut!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MashooriProfil   Hantar PM kepada Al-Mashoori   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 07-11-07 11:42


Pada 07-11-07 11:12 , lisa_solehah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 07-11-07 10:51 , rose_itam posting:

!!! QUOTE !!!

BUNTUT PULAU (TEMERLOH) :-D pelik ke? unik ke?


cantik tak pulau tu????

:lucu: :lol:



ishk...cik lisa ni.... :jangan:

P/S : gua tempurung di perak....



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 11:42


Nakhoda Taib lah yang memajukan Lumut. Ramei lagi Nakhoda2 yang berlabuh di area ni. Teman kita ni mama memang unik. Kajilah sejarah kita

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 11:44


Pada 07-11-07 11:40 , mama_iman posting:

!!! QUOTE !!!


kat kg baru tu akan ada laut..abah cakap kat situ dulu ada kapal karam..nama nakhoda dia nakhoda taib..dulu naz plkn kem situ lah..best juga..mnyeramkan..haha..entah mayat sesiapa kat situ..lepas itu pedang sitiawan pun memang betul ek ada kat sana?ada org cerita memang ye..


bukan pedang sitiawan, tapi pedang kuasa Raja Bruas.


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 11:44


teman kita?nakhoda taib ke?waa tak nak lah..entah-entah mayat dia ada lagi kat laut kg baru tu..isk hahaha..
hmm best kan..banyak sejarah..tak masuk dalam buku pun mereka ni..sampai hati..
haha..
pedang kuasa raja beras?erk..tak pernah pula dengar..
habis nama sitiawan tu bagaimana ada?
[ Telah diedit oleh: mama_iman pada 07-11-07 11:45 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 11:46


Pada 07-11-07 11:42 , Al-Mashoori posting:

!!! QUOTE !!!

Tapi kat Perak pun ada jugak nama yang pelik....
kat Perak ada orang yang duduk kat Parit, ada yang duduk kat Dinding, ada jugak yang duduk kat Lumut!!!!


org tu dulu suka duduk dalam dinding..nyorok dalam tu..sebab tu lah..
(jangan pcaye)

Bookmark and Share

    


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

lisa_solehah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 17.09.2006
Ahli No: 26413
Posting: 371
Dari: UPSI

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 11:47


Pada 07-11-07 11:42 , Al-Mashoori posting:

!!! QUOTE !!!

Tapi kat Perak pun ada jugak nama yang pelik....
kat Perak ada orang yang duduk kat Parit, ada yang duduk kat Dinding, ada jugak yang duduk kat Lumut!!!!


duduk kat dinding?????

bagaimana tu????



:lol: :lol:


-----------------
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For lisa_solehahProfil   Hantar PM kepada lisa_solehah   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 11:48


Pada 07-11-07 11:40 , mama_iman posting:

!!! QUOTE !!!


kak na-tak ada peluang lah nak guling kat ofis ni..entah-entah saya gelak seorang-seorang pun apa lah kata org kat sni..haha..tak jatuh lagi..


ni ada ni...pelik dan unik...hehehe... :lol: :-D

jangan marah ye adik naz... 8-)


-----------------
Photobucket





Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 11:49


salah taip lah mama, bukan teman kita, tempat kita lah...
Memang tak pernah dengo, sekarang pedang tu ada kat waris raja bruas.
Sitiawan tu diambil dari semangat kesetiaan 2 ekor gajah. Dulu area sitiawan kawasan berpaye, ada selut2..
2 ekor gajah tu cuba melintas sebuah paya, sekor tersangkut kat selut dan tak boleh keluo. Lagi sekor pula setia menunggu bersama sampei lah deme mati bersama

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

lisa_solehah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 17.09.2006
Ahli No: 26413
Posting: 371
Dari: UPSI

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 11:49


Pada 07-11-07 11:42 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 07-11-07 11:12 , lisa_solehah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 07-11-07 10:51 , rose_itam posting:

!!! QUOTE !!!

BUNTUT PULAU (TEMERLOH) :-D pelik ke? unik ke?


cantik tak pulau tu????

:lucu: :lol:



ishk...cik lisa ni.... :jangan:

P/S : gua tempurung di perak....



nampaknya tempurung pun ada gua... :lucu:


-----------------
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For lisa_solehahProfil   Hantar PM kepada lisa_solehah   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 11:53


Pada 07-11-07 11:49 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

salah taip lah mama, bukan teman kita, tempat kita lah...
Memang tak pernah dengo, sekarang pedang tu ada kat waris raja bruas.
Sitiawan tu diambil dari semangat kesetiaan 2 ekor gajah. Dulu area sitiawan kawasan berpaye, ada selut2..
2 ekor gajah tu cuba melintas sebuah paya, sekor tersangkut kat selut dan tak boleh keluo. Lagi sekor pula setia menunggu bersama sampei lah deme mati bersama


iyakah akhi?entah-entah gajah tu jadi batu tak?haha..
sebab tu ada tempat nama batu gajah..kan?
cewah stia betul gajah tu ek..tengok ni gajah pun pandai stia..huhu :-P

Bookmark and Share

    


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 11:54


Pada 07-11-07 11:47 , lisa_solehah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 07-11-07 11:42 , Al-Mashoori posting:

!!! QUOTE !!!

Tapi kat Perak pun ada jugak nama yang pelik....
kat Perak ada orang yang duduk kat Parit, ada yang duduk kat Dinding, ada jugak yang duduk kat Lumut!!!!


duduk kat dinding?????

bagaimana tu????



:lol: :lol:



nama tempat lah akak..adoiii..
nama PAPAN dengan PUSING pun ada agaknya..lupa pula..
he2..nampaknya macam perak saja yang nama pelik ni..apa kome ni..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 11:57


tak baik kome, memperlekeh name tempat kita, walopun ada yang lawak, seram...
kita ambillah iktibonyer

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

nafas
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.03.2007
Ahli No: 29298
Posting: 355
Dari: kl

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 07-11-07 11:58


ada sungai papan namanya
ontheway nak pergi kampung saya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nafasProfil   Hantar PM kepada nafas   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 12:02


kg nafas ktne?

betul akhi..tempat lain pun ada lagi trk namanya..tak ada nama tu susah juga kita nak ke mana-mana kan..hmm jasa org dulu tu tak boleh lupa..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

lisa_solehah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 17.09.2006
Ahli No: 26413
Posting: 371
Dari: UPSI

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 12:02


Pada 07-11-07 11:57 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

tak baik kome, memperlekeh name tempat kita, walopun ada yang lawak, seram...
kita ambillah iktibonyer



opss...maaf ye...bukan niat memperlekehkan...


-----------------
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For lisa_solehahProfil   Hantar PM kepada lisa_solehah   Quote dan BalasQuote

Al-Mashoori
WARGA SETIA
Menyertai: 12.07.2006
Ahli No: 25170
Posting: 483
Dari: Bandar Baru Gaza

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 12:07


Kalau Johor terkenal dengan Parit, Penang pulak (Seberang Perai Utara) terkenal dengan Permatang....

Ana duduk kat Permatang Binjai. Kampung sebelah Permatang Kuala dan Permatang Tok Gelam. kampung-kampung lain: Permatang Pauh, Permatang Pak Elong, Permatang Tok Loba, Permatang Bogak (dulu kes selsema burung punya tempat), Permatang Sintok, Permatang Pak Maras, Permatang Tok Jaya, Permatang Tok Bidan, Permatang Bertam, Permatang Che Tak, Permatang Pasir, Permatang Kucing, Permatang Haji Hassan, Permatang Sireh, Permatang Kerai Kecil, Permatang Kerai Besar, Permatang Buloh, Permatang Sungai Dua, Permatang Manggis, Permatang Durian, Permatang Setar, Permatang Langsat, Permatang Tiga Ringgit (Tiga Ringgit???????), Permatang Panjang, Permatang Janggus, Permatang bla bla bla (Banyak sangat Permatang daa.....)

Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MashooriProfil   Hantar PM kepada Al-Mashoori   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 12:09


tak apa tak ambil hati..=p

sambung lah balik..

apa lagi yang unik?

Bookmark and Share

    


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 12:11


Pada 07-11-07 12:07 , Al-Mashoori posting:

!!! QUOTE !!!

Kalau Johor terkenal dengan Parit, Penang pulak (Seberang Perai Utara) terkenal dengan Permatang....

Ana duduk kat Permatang Binjai. Kampung sebelah Permatang Kuala dan Permatang Tok Gelam. kampung-kampung lain: Permatang Pauh, Permatang Pak Elong, Permatang Tok Loba, Permatang Bogak (dulu kes selsema burung punya tempat), Permatang Sintok, Permatang Pak Maras, Permatang Tok Jaya, Permatang Tok Bidan, Permatang Bertam, Permatang Che Tak, Permatang Pasir, Permatang Kucing, Permatang Haji Hassan, Permatang Sireh, Permatang Kerai Kecil, Permatang Kerai Besar, Permatang Buloh, Permatang Sungai Dua, Permatang Manggis, Permatang Durian, Permatang Setar, Permatang Langsat, Permatang Tiga Ringgit (Tiga Ringgit???????), Permatang Panjang, Permatang Janggus, Permatang bla bla bla (Banyak sangat Permatang daa.....)


woooohoo byknye pmatang mereka..haha pmatang tiga ringgit?
jual barang tiga rggt agaknya.. :-P
byknye maklumat yang awak tau..kaji sejarah juga ke?

Bookmark and Share

    


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 12:11


gambang..
memula dengar intgkan kat indonesia... huhu...

kg 6 kaki...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

lisa_solehah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 17.09.2006
Ahli No: 26413
Posting: 371
Dari: UPSI

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 12:13


Assalamualaikum

Sabah pula banyak Kota

Kota Kinabalu, Kota Marudu, Kota belud

lepas tu kan ada satu tempat tu cuma dieja dengan dua huruf jawi iaitu Tawau...


-----------------
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For lisa_solehahProfil   Hantar PM kepada lisa_solehah   Quote dan BalasQuote

lisa_solehah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 17.09.2006
Ahli No: 26413
Posting: 371
Dari: UPSI

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 12:14


Pada 07-11-07 12:11 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

gambang..
memula dengar intgkan kat indonesia... huhu...

kg 6 kaki...


kampung tu boleh berjalan macam labah-labah tak???

:lol:


-----------------
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For lisa_solehahProfil   Hantar PM kepada lisa_solehah   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 12:16


Lisa, lelabah ada lapan kaki sebab ia spesis Aracnid...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 12:17


ingat tinggi dia 6 kaki ke..haha
gambang..macam kat indonesia kan..
kat negeri mana tu?

Bookmark and Share

    


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

Al-Mashoori
WARGA SETIA
Menyertai: 12.07.2006
Ahli No: 25170
Posting: 483
Dari: Bandar Baru Gaza

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 12:17


Pada 07-11-07 12:11 , mama_iman posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 07-11-07 12:07 , Al-Mashoori posting:

!!! QUOTE !!!

Kalau Johor terkenal dengan Parit, Penang pulak (Seberang Perai Utara) terkenal dengan Permatang....

Ana duduk kat Permatang Binjai. Kampung sebelah Permatang Kuala dan Permatang Tok Gelam. kampung-kampung lain: Permatang Pauh, Permatang Pak Elong, Permatang Tok Loba, Permatang Bogak (dulu kes selsema burung punya tempat), Permatang Sintok, Permatang Pak Maras, Permatang Tok Jaya, Permatang Tok Bidan, Permatang Bertam, Permatang Che Tak, Permatang Pasir, Permatang Kucing, Permatang Haji Hassan, Permatang Sireh, Permatang Kerai Kecil, Permatang Kerai Besar, Permatang Buloh, Permatang Sungai Dua, Permatang Manggis, Permatang Durian, Permatang Setar, Permatang Langsat, Permatang Tiga Ringgit (Tiga Ringgit???????), Permatang Panjang, Permatang Janggus, Permatang bla bla bla (Banyak sangat Permatang daa.....)


woooohoo byknye pmatang mereka..haha pmatang tiga ringgit?
jual barang tiga rggt agaknya.. :-P
byknye maklumat yang awak tau..kaji sejarah juga ke?


Pengalaman.... Asal Penang, lah ni belajar kat Johor.
Sebelum ni belajar kat Perlis. kat situ pun ada jugak nama tempat yang pelik. Contoh:
Behor Temak, Behor Lateh, Behor Empiang, Behor Pulai and so on..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MashooriProfil   Hantar PM kepada Al-Mashoori   Quote dan BalasQuote

lisa_solehah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 17.09.2006
Ahli No: 26413
Posting: 371
Dari: UPSI

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 12:18


Pada 07-11-07 12:16 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

Lisa, lelabah ada lapan kaki sebab ia spesis Aracnid...


opss...silap pula...memalukan budak bio saja lisa ni...


-----------------
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For lisa_solehahProfil   Hantar PM kepada lisa_solehah   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 12:21


oooo banyak ye nama tempat en mashoori tau..

hehe apa lah lisa ni..mujur ada akhi daeng..sebenarnya naz pun lupa labah2 ada berapa kaki..haha

Bookmark and Share

    


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

lisa_solehah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 17.09.2006
Ahli No: 26413
Posting: 371
Dari: UPSI

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 12:22


Pada 07-11-07 12:21 , mama_iman posting:

!!! QUOTE !!!

oooo banyak ye nama tempat en mashoori tau..

hehe apa lah lisa ni..mujur ada akhi daeng..sebenarnya naz pun lupa labah2 ada berapa kaki..haha


:lucu: :lucu:


-----------------
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For lisa_solehahProfil   Hantar PM kepada lisa_solehah   Quote dan BalasQuote

Al-Mashoori
WARGA SETIA
Menyertai: 12.07.2006
Ahli No: 25170
Posting: 483
Dari: Bandar Baru Gaza

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 12:25


Lagi satu kat Daerah Seberang Perai Utara ada keluarga Lahar:
Lahar Tabot, Lahar Minyak, Lahar Kepar, Lahar Ikan Mati, Lahar Yooi dll
[ Telah diedit oleh: Al-Mashoori pada 07-11-07 12:29 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MashooriProfil   Hantar PM kepada Al-Mashoori   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 12:26


Gambang kat Kuantan. negeri Pahang darul Makmur

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 12:28


amboi dia gelak..syoknya..hehe..

bukit bintang..bukit dia pun naz tak prasan lagi setakat ni..
naik atas nampak bintang banyak..bila jatuh..banyak bintang kat kepala..haha

Bookmark and Share

    


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

lisa_solehah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 17.09.2006
Ahli No: 26413
Posting: 371
Dari: UPSI

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 12:29


Pada 07-11-07 12:25 , Al-Mashoori posting:

!!! QUOTE !!!

Lagi satu kat Daerah Seberang Perai Utara ada keluarga Lahar:
Lahar Tabot, Lahar Minyak, Lahar Kepar, Lahar Ikan Mati dll


bukan tempatnya yang pelik tapi Al-Mashoori ni yang pelik...pelik lisa sebab dia tahu banyak tempat...boleh turunkan petua untuk ingat tempat tak?


-----------------
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For lisa_solehahProfil   Hantar PM kepada lisa_solehah   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 12:29


Pada 07-11-07 12:26 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

Gambang kat Kuantan. negeri Pahang darul Makmur


wahhh..thank you!thank you!banyaknya pengetahuan..segala puji bagi Allah.. :-)
:bunga: :bunga: :bunga:

Bookmark and Share

    


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

Al-Mashoori
WARGA SETIA
Menyertai: 12.07.2006
Ahli No: 25170
Posting: 483
Dari: Bandar Baru Gaza

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 13:22


Pada 07-11-07 12:29 , lisa_solehah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 07-11-07 12:25 , Al-Mashoori posting:

!!! QUOTE !!!

Lagi satu kat Daerah Seberang Perai Utara ada keluarga Lahar:
Lahar Tabot, Lahar Minyak, Lahar Kepar, Lahar Ikan Mati dll


bukan tempatnya yang pelik tapi Al-Mashoori ni yang pelik...pelik lisa sebab dia tahu banyak tempat...boleh turunkan petua untuk ingat tempat tak?




Ohhhh... mengata orang ye.... Biasalah, perantau. Mesti kena ingat nama-nama tempat. Kalau tak tersesat pulak. Lagi satu ana minat membaca peta/atlas.

Sambung balik. Ada satu lagi keluarga di daerah Seberang Perai Utara iaitu keluarga Bagan (bukan Gaban, Bagan!!)

Bagan Ajam, Bagan Luar, Bagan Dalam, Bagan Lebai Tahir, Bagan Tambang, Bagan Belat, Bagan Lalang, Kampung Bagan Serai dll.

ps/- Orang tempatan memanggil Butterworth dengan nama Bagan
[ Telah diedit oleh: Al-Mashoori pada 07-11-07 13:26 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MashooriProfil   Hantar PM kepada Al-Mashoori   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 13:30


bagan serai tu bukan kat perak ke?

bagan dato ktne?kat selangor ek?..
rajin ye baca peta..hmm
[ Telah diedit oleh: mama_iman pada 07-11-07 13:30 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 13:32


Bagan serai kat perak ada, pulo pinang ada.
Bagan datuk kat Perak...

Bagan ni tempat kawasan dengan dengan laut...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Al-Mashoori
WARGA SETIA
Menyertai: 12.07.2006
Ahli No: 25170
Posting: 483
Dari: Bandar Baru Gaza

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 13:42


Pada 07-11-07 13:30 , mama_iman posting:

!!! QUOTE !!!

bagan serai tu bukan kat perak ke?


Kampung Bagan Serai. Kampung saja. Dekat tepi Sungai Perai berhampiran Seberang Jaya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MashooriProfil   Hantar PM kepada Al-Mashoori   Quote dan BalasQuote

lisa_solehah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 17.09.2006
Ahli No: 26413
Posting: 371
Dari: UPSI

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 13:44


Pada 07-11-07 13:22 , Al-Mashoori posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 07-11-07 12:29 , lisa_solehah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 07-11-07 12:25 , Al-Mashoori posting:

!!! QUOTE !!!

Lagi satu kat Daerah Seberang Perai Utara ada keluarga Lahar:
Lahar Tabot, Lahar Minyak, Lahar Kepar, Lahar Ikan Mati dll


bukan tempatnya yang pelik tapi Al-Mashoori ni yang pelik...pelik lisa sebab dia tahu banyak tempat...boleh turunkan petua untuk ingat tempat tak?




Ohhhh... mengata orang ye.... Biasalah, perantau. Mesti kena ingat nama-nama tempat. Kalau tak tersesat pulak. Lagi satu ana minat membaca peta/atlas.

Sambung balik. Ada satu lagi keluarga di daerah Seberang Perai Utara iaitu keluarga Bagan (bukan Gaban, Bagan!!)

Bagan Ajam, Bagan Luar, Bagan Dalam, Bagan Lebai Tahir, Bagan Tambang, Bagan Belat, Bagan Lalang, Kampung Bagan Serai dll.

ps/- Orang tempatan memanggil Butterworth dengan nama Bagan


ohhhh...baca peta dan atlas...huhuhu...


-----------------
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For lisa_solehahProfil   Hantar PM kepada lisa_solehah   Quote dan BalasQuote

kahfi8
WARGA SETIA
Menyertai: 19.09.2007
Ahli No: 31129
Posting: 517
Dari: Damansara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 13:52


orang kata perak boleh komersial kat luar negara..!!
sebabnya??
Tronoh = Toronto
Bota = Boston

p/s - hehe pernah lihat satu kg nama Kg. Belum Baru..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kahfi8Profil   Hantar PM kepada kahfi8   Pergi ke kahfi8's Website   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 14:23


ni ada satu tempat..kg ulu thingy kat pahang...didalam daerah raub
[ Telah diedit oleh: zulman pada 07-11-07 14:23 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 14:24


Pada 07-11-07 14:23 , zulman posting:

!!! QUOTE !!!

ni ada satu tempat..kg uludong kat pahang...didalam daerah raub
[ Telah diedit oleh: zulman pada 07-11-07 14:24 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 14:38


Pada 07-11-07 13:52 , kahfi8 posting:

!!! QUOTE !!!

orang kata perak boleh komersial kat luar negara..!!
sebabnya??
Tronoh = Toronto
Bota = Boston

p/s - hehe pernah lihat satu kg nama Kg. Belum Baru..


haha..
bila kg tu nak jadi baru?

thanks ye akhi daeng dengan mashoori..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

lisa_solehah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 17.09.2006
Ahli No: 26413
Posting: 371
Dari: UPSI

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 14:52


Assalamualaikum

ada lagi tempat unik kat perak ni...

namanya 'sungai kurus' atau dalam versi englishnya 'slim river'

kaya betul perak ni dengan nama unik dan pelik...

tak cukup dengan tu...ada pula 'sungai samak' dan 'sungai bil'

p/s : kalau nak samak, pergi sungai samak...kalau nak bayar bil, boleh pergi sungai bil... :-D


-----------------
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For lisa_solehahProfil   Hantar PM kepada lisa_solehah   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 14:53


Lagi satu kg sahabat lama saya gelarkan dia Takako Tokiwa versi malaysiamasa sekolah dulu....kg Seri Pergi yang berada didaerah Yan Kedah...

siapa takako tokiwa tu??? cari sendiri.. :-D
[ Telah diedit oleh: zulman pada 07-11-07 14:53 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 14:55


Pada 07-11-07 14:52 , lisa_solehah posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum

ada lagi tempat unik kat perak ni...

namanya 'sungai kurus' atau dalam versi englishnya 'slim river'

kaya betul perak ni dengan nama unik dan pelik...

tak cukup dengan tu...ada pula 'sungai samak' dan 'sungai bil'

p/s : kalau nak samak, pergi sungai samak...kalau nak bayar bil, boleh pergi sungai bil... :-D



sungai sumun, selekoh, kg sungai tiang darat...rungkup (bukan melingkup tau..)

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

lisa_solehah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 17.09.2006
Ahli No: 26413
Posting: 371
Dari: UPSI

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 14:56


Pada 07-11-07 14:53 , zulman posting:

!!! QUOTE !!!

Lagi satu kg sahabat lama saya gelarkan dia Takako Tokiwa versi malaysiamasa sekolah dulu....kg Seri Pergi yang berada didaerah Yan Kedah...

siapa takako tokiwa tu??? cari sendiri.. :-D


ni macam tempat orang jepun saja...dah lah takako tokiwa...lepas tu daerah yan pula... :berfikir:


-----------------
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For lisa_solehahProfil   Hantar PM kepada lisa_solehah   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 14:59


Pada 07-11-07 14:56 , lisa_solehah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 07-11-07 14:53 , zulman posting:

!!! QUOTE !!!

Lagi satu kg sahabat lama saya gelarkan dia Takako Tokiwa versi malaysiamasa sekolah dulu....kg Seri Pergi yang berada didaerah Yan/ atau sik Kedah...

siapa takako tokiwa tu??? cari sendiri.. :-D


ni macam tempat orang jepun saja...dah lah takako tokiwa...lepas tu daerah yan pula... :berfikir:



bukan sahabat lama saya tu saya gelar takako tokiwa masa kat sekolah zaman-zaman dulu..

kg dia namanya "kg seri pergi" kat daerah yan atau sik kedah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 15:01


Pasir Panjang dan Pasir Pandak (Pendek)

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

lisa_solehah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 17.09.2006
Ahli No: 26413
Posting: 371
Dari: UPSI

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 15:02


Pada 07-11-07 15:01 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

Pasir Panjang dan Pasir Pandak (Pendek)


setahu lisa, pasir ni halus saja...boleh pula ukur panjang pendeknya ye???? :-D


-----------------
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For lisa_solehahProfil   Hantar PM kepada lisa_solehah   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 15:06


Pada 07-11-07 15:01 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

Pasir Panjang dan Pasir Pandak (Pendek)



pasir berdamar....pasir berdengung..

Beting beras basah...tempat penting dalam upacara pertabalan Sultan Perak.

Raja Mudzaffar telah berseru:

"Sekongkong Tanah Minangkabau
Selilit Pulau Perca
Di lengkong ular Saktimuna
Perpisahan Beta di selat Melaka
Jika Sah Beta Raja berdaulat
Lepaslah sekalian malapetaka"

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 15:07


betul tu, sambil tu, ia ada kaitan dengan salasilah keluarga teman lah zulman.. :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 15:19


wah..ada kaitan lah pula..

pasir panjang ada laut..best..
ala pantai remis pun ada laut..erk kenapa nama pantai remis ek?banyak remis ke?haha..beli ikan kat plantar best..dalam bakul lagi..betul-betul baru naik dr bot..rindunya nak balik..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

Hibatullah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.04.2007
Ahli No: 29793
Posting: 305
Dari: bumi Allah-sumut

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 15:59


assalamualaikum
kg tengku tinggi, tempat ana lahir.
sungaiyu,lubuk jaya,impres,lubuk kertang,sap tiga,serapoh,bagan,banyak lagi yang lain

Bookmark and Share

    


  Member Information For HibatullahProfil   Hantar PM kepada Hibatullah   Quote dan BalasQuote

lisa_solehah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 17.09.2006
Ahli No: 26413
Posting: 371
Dari: UPSI

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 16:03


Assalamualaikum

Tempat paling pelik kat Malaysia...'sungai pelik' kat selangor


-----------------
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For lisa_solehahProfil   Hantar PM kepada lisa_solehah   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 08-11-07 00:41


pulau bab* besar... opss.....
bukit piatu.... (kasihan dia...) :cry:

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

lisa_solehah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 17.09.2006
Ahli No: 26413
Posting: 371
Dari: UPSI

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 08-11-07 10:16


Pada 08-11-07 00:41 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

pulau bab* besar... opss.....
bukit piatu.... (kasihan dia...) :cry:


tak dapat lisa bayangkan pulau tu... :-o :berfikir: :roll:

dua tempat tu kat mana ye? :-?

bukit piatu... :cry: :cry:


-----------------
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For lisa_solehahProfil   Hantar PM kepada lisa_solehah   Quote dan BalasQuote

Hibatullah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.04.2007
Ahli No: 29793
Posting: 305
Dari: bumi Allah-sumut

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 08-11-07 10:25


Pada 08-11-07 10:16 , lisa_solehah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 08-11-07 00:41 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

pulau bab* besar... opss.....
bukit piatu.... (kasihan dia...) :cry:


tak dapat lisa bayangkan pulau tu... :-o :berfikir: :roll:

dua tempat tu kat mana ye? :-?

bukit piatu... :cry: :cry:


iye betul-betul kat mana?

Bookmark and Share

    


  Member Information For HibatullahProfil   Hantar PM kepada Hibatullah   Quote dan BalasQuote

Al-Mashoori
WARGA SETIA
Menyertai: 12.07.2006
Ahli No: 25170
Posting: 483
Dari: Bandar Baru Gaza

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 09-11-07 17:50


Semalam ana berehlah dengan sahabat-sahabat ana ke Hutan Lipur Sungai Bantang, Bekok, Johor. Dalam perjalanan kami memasuki satu kampung yang bernama "DESA TEMU JODOH".

Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MashooriProfil   Hantar PM kepada Al-Mashoori   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1898
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 09-11-07 21:46


kampung imam lapar kat area telemong,terengganu...

pulau kambing dekat dengan bandar terengganu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 09-11-07 22:37


Pada 08-11-07 00:41 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

pulau bab* besar... opss.....
bukit piatu.... (kasihan dia...) :cry:


uina bukit pun ada mak ayah ke?


pelik dan uniknya..

pulau gaya - pulau paling bergaya

pulau sapi - satu-satunya sapi macam pulau

lobong-lobong (bahasa saya) - kubur-kubur

tamu darat - mana ada tamu laut dan tamu angin


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

lisa_solehah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 17.09.2006
Ahli No: 26413
Posting: 371
Dari: UPSI

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 11-11-07 13:51


Pada 09-11-07 17:50 , Al-Mashoori posting:

!!! QUOTE !!!

Semalam ana berehlah dengan sahabat-sahabat ana ke Hutan Lipur Sungai Bantang, Bekok, Johor. Dalam perjalanan kami memasuki satu kampung yang bernama "DESA TEMU JODOH".


Dengar khabar, Fitri UNIC tu temui jodohnya kat kampung ni...betul ke... :berfikir:

kalau macam ni, lisa nak ke sana lah...manalah tahu lisa boleh bertemu dengan jodoh lisa kat 'DESA TEMU JODOH'... :-D


-----------------
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For lisa_solehahProfil   Hantar PM kepada lisa_solehah   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 11-11-07 13:52


Pada 11-11-07 13:51 , lisa_solehah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 09-11-07 17:50 , Al-Mashoori posting:

!!! QUOTE !!!

Semalam ana berehlah dengan sahabat-sahabat ana ke Hutan Lipur Sungai Bantang, Bekok, Johor. Dalam perjalanan kami memasuki satu kampung yang bernama "DESA TEMU JODOH".


Dengar khabar, Fitri UNIC tu temui jodohnya kat kampung ni...betul ke... :berfikir:

kalau macam ni, lisa nak ke sana lah...manalah tahu lisa boleh bertemu dengan jodoh lisa kat 'DESA TEMU JODOH'... :-D



nak pergi jugak lah... :-P


-----------------
Photobucket





Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

lisa_solehah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 17.09.2006
Ahli No: 26413
Posting: 371
Dari: UPSI

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 11-11-07 13:54


Pada 09-11-07 21:46 , qudwah posting:

!!! QUOTE !!!

kampung imam lapar kat area telemong,terengganu...

pulau kambing dekat dengan bandar terengganu...


kampung Imam lapar...siannya imam tu... :-(

pulau kambing ye...entah2 dulu pulau tu didiami oleh kambing ataupun mungkin kambing yang mula-mula meneroka tempat tu...kemudian, menamakan tempat tu sempena dengan namanya... :-D


-----------------
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
[ Telah diedit oleh: lisa_solehah pada 11-11-07 13:55 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For lisa_solehahProfil   Hantar PM kepada lisa_solehah   Quote dan BalasQuote

Al-Mashoori
WARGA SETIA
Menyertai: 12.07.2006
Ahli No: 25170
Posting: 483
Dari: Bandar Baru Gaza

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 11-11-07 14:36


Pada 11-11-07 13:51 , lisa_solehah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 09-11-07 17:50 , Al-Mashoori posting:

!!! QUOTE !!!

Semalam ana berehlah dengan sahabat-sahabat ana ke Hutan Lipur Sungai Bantang, Bekok, Johor. Dalam perjalanan kami memasuki satu kampung yang bernama "DESA TEMU JODOH".


Dengar khabar, Fitri UNIC tu temui jodohnya kat kampung ni...betul ke... :berfikir:

kalau macam ni, lisa nak ke sana lah...manalah tahu lisa boleh bertemu dengan jodoh lisa kat 'DESA TEMU JODOH'... :-D



Ye ke? Kalau macam tu ana ada peluang nak bertemu jodohlah ni!
Apa-apapun jodoh tu di tangan Allah

Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MashooriProfil   Hantar PM kepada Al-Mashoori   Quote dan BalasQuote

lisa_solehah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 17.09.2006
Ahli No: 26413
Posting: 371
Dari: UPSI

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 11-11-07 14:39


Pada 09-11-07 22:37 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 08-11-07 00:41 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

pulau bab* besar... opss.....
bukit piatu.... (kasihan dia...) :cry:


uina bukit pun ada mak ayah ke?


pelik dan uniknya..

pulau gaya - pulau paling bergaya

pulau sapi - satu-satunya sapi macam pulau

lobong-lobong (bahasa saya) - kubur-kubur

tamu darat - mana ada tamu laut dan tamu angin




sakinah dah pergi ke pulau gaya ke???

sabah ni banyak pulau...pulau tiga...pulau manukan...pulau labuan...pulau sipadan...dan macam-macam pulau lagilah


-----------------
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For lisa_solehahProfil   Hantar PM kepada lisa_solehah   Quote dan BalasQuote

Al-Mashoori
WARGA SETIA
Menyertai: 12.07.2006
Ahli No: 25170
Posting: 483
Dari: Bandar Baru Gaza

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 11-11-07 15:05


Satu lagi keluarga di Penang- keluarga Padang

Padang Ibu, Padang Temusu, Padang Menora, Padang Tembak, Padang Tong Sun

Saudara mereka di Kedah
Padang Terap, Padang Sanai, Padang Lalang, Padang Mat Sirat

'Bapa' mereka di Perlis
Padang Besar

Saudara-saudara mereka di negeri-negeri lain?
[ Telah diedit oleh: Al-Mashoori pada 11-11-07 15:05 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MashooriProfil   Hantar PM kepada Al-Mashoori   Quote dan BalasQuote

lisa_solehah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 17.09.2006
Ahli No: 26413
Posting: 371
Dari: UPSI

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 11-11-07 15:11


Pada 11-11-07 15:05 , Al-Mashoori posting:

!!! QUOTE !!!

Satu lagi keluarga di Penang- keluarga Padang

Padang Ibu, Padang Temusu, Padang Menora, Padang Tembak, Padang Tong Sun

Saudara mereka di Kedah
Padang Terap, Padang Sanai, Padang Lalang, Padang Mat Sirat

'Bapa' mereka di Perlis
Padang Besar

Saudara-saudara mereka di negeri-negeri lain?


ni pula cucu cicit padang-padang kat atas...PADANG SEKOLAH... :lol:


-----------------
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For lisa_solehahProfil   Hantar PM kepada lisa_solehah   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 11-11-07 15:13


kat Perak pula ada Changkat Jong, Changkat Jering, Changkat Chermin....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

lisa_solehah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 17.09.2006
Ahli No: 26413
Posting: 371
Dari: UPSI

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 11-11-07 15:27


Pada 11-11-07 15:13 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

kat Perak pula ada Changkat Jong, Changkat Jering, Changkat Chermin....


apa maksud changkat ye?


-----------------
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For lisa_solehahProfil   Hantar PM kepada lisa_solehah   Quote dan BalasQuote

Asward_hafiz
WARGA SETIA
Menyertai: 02.05.2004
Ahli No: 8743
Posting: 597
Dari: Kuantan pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 11-11-07 17:17


emmm...pekan New Zealand??? :-?


-----------------
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Asward_hafizProfil   Hantar PM kepada Asward_hafiz   Pergi ke Asward_hafiz's Website   Quote dan BalasQuote

Al-Mashoori
WARGA SETIA
Menyertai: 12.07.2006
Ahli No: 25170
Posting: 483
Dari: Bandar Baru Gaza

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 12-11-07 09:28


Pada 11-11-07 17:17 , Asward_hafiz posting:

!!! QUOTE !!!

emmm...pekan New Zealand??? :-?



kat Pahang?

Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MashooriProfil   Hantar PM kepada Al-Mashoori   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 12-11-07 09:56


Lahar Yooi..
Lahar Ikan Mati...
Pajak Song..
Permatang Tiga Ringgit ..

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 12-11-07 10:18


Pada 11-11-07 13:52 , Nuranys posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 11-11-07 13:51 , lisa_solehah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 09-11-07 17:50 , Al-Mashoori posting:

!!! QUOTE !!!

Semalam ana berehlah dengan sahabat-sahabat ana ke Hutan Lipur Sungai Bantang, Bekok, Johor. Dalam perjalanan kami memasuki satu kampung yang bernama "DESA TEMU JODOH".


Dengar khabar, Fitri UNIC tu temui jodohnya kat kampung ni...betul ke... :berfikir:

kalau macam ni, lisa nak ke sana lah...manalah tahu lisa boleh bertemu dengan jodoh lisa kat 'DESA TEMU JODOH'... :-D



nak pergi jugak lah... :-P



amboi2..kemain laju lagi ye.. :-D :lucu:

Bookmark and Share

    


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

lobam_shibin
WARGA SETIA
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12345
Posting: 723
Dari: Dalam Rumah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 13-11-07 12:37


kan main semua..ala geng ukhwah kan ramai..pilih saja..

Bookmark and Share

    


  Member Information For lobam_shibinProfil   Hantar PM kepada lobam_shibin   Pergi ke lobam_shibin's Website   Quote dan BalasQuote

hurin_ulfah
Warga Rasmi
Menyertai: 25.01.2007
Ahli No: 28358
Posting: 13
Dari: Pantai Timur

blank   avatar


posticon Posting pada: 13-11-07 13:00


kampung pak katak di terengganu.org teganu pronounce sebagai " kapong pok katok".pok means father(ayah), "katok" means hit (pukul).Menurut sejarah yang saya dengari daripada org dulu-dulu, di kampung itu terdapat seorang anak yang berkelakuan tidak baik, dan memalukan.Bapa si anak pun bertindak memukul anaknya.Anaknya pun kembali insaf..."kampung pak katak",jika di sebut seperti membawa makna kampung kepada bapa katak,,itilah yang tersirat di sebalik nama unik

Bookmark and Share

    


  Member Information For hurin_ulfahProfil   Hantar PM kepada hurin_ulfah   Quote dan BalasQuote

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» Unik dan pelik?????

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.232907 saat. Lajunya....