Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 18-04-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Jika anda melakukan apa yang selalu anda lakukan, anda akan mendapat apa yang selalu anda dapat
-- Seminar NLP

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 59
Ahli: 0
Jumlah: 59




  Yang Masuk Ke Sini
muslimin23: 25 hari yang lalu
ronniefinancehome: 36 hari yang lalu
MTMKi: 46 hari yang lalu
usop79: 47 hari yang lalu


Jejak Remaja
Topik: Pernah main Kawin2 masa kecik?


Carian Forum

Moderator: Administrator, mohamad
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Remaja
    »» Pernah main Kawin2 masa kecik?

Please Mendaftar To Post


Oleh Pernah main Kawin2 masa kecik?

angkabut
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18897
Posting: 251
Dari: KampungKU

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 06-11-07 23:29


mesti best kan......dan yang penting sekali dengan siapa pasangannya?heheh

Bookmark and Share

    


  Member Information For angkabutProfil   Hantar PM kepada angkabut   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 06-11-07 23:30


tak pernah, tak tau nak kawin dengan siapa. Pernah main tembak2 saja... lestek orang...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 06-11-07 23:35


tak pernah jugak... main masak2 ada lah.. dengan main 3 selipar... :-)

p/s: angkabut ni, ada-ada saja topiknya.. :sopan:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

angkabut
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18897
Posting: 251
Dari: KampungKU

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 06-11-07 23:41


kreatif, inovatif dan proaktif.....itu motto ku:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For angkabutProfil   Hantar PM kepada angkabut   Quote dan BalasQuote

Hibatullah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.04.2007
Ahli No: 29793
Posting: 305
Dari: bumi Allah-sumut

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 01:34


pernah, best ....jadi ingat masa kecil-kecil dulu.
pasangan saya, tak ingatlah dah lama sih....
ala2 peri begitu dihiasi dengan bunga2 hutan. :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For HibatullahProfil   Hantar PM kepada Hibatullah   Quote dan BalasQuote

maestra_dila
WARGA SETIA
Menyertai: 26.10.2007
Ahli No: 31514
Posting: 404

spain   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 01:50


best masa kecil-kecil dulu saja, tau suka-suka saja.. bila dah besar begini baru teringat malu.. hehehe.. :-).

:bunga:

Bookmark and Share

    


  Member Information For maestra_dilaProfil   Hantar PM kepada maestra_dila   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 01:55


Assalamualaikum...

huh....kira hebat juga antum yang pernah main kawin2 masa kecik dulu..

seingat ana, tak pernah pula ana main kawin2 ni...
dan tak terlintas langsung....


ishh.... segan nya...kalau siapa ada pengalaman tu.. :malu: :malu:


*ana banyak main perang2....dengan main baling selipar(macam dalam upin dan ipin)


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

maestra_dila
WARGA SETIA
Menyertai: 26.10.2007
Ahli No: 31514
Posting: 404

spain   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 01:56


best masa kecil-kecil dulu saja, tau suka-suka saja.. bila dah besar begini baru teringat malu.. hehehe.. :-).

:bunga:

Bookmark and Share

    


  Member Information For maestra_dilaProfil   Hantar PM kepada maestra_dila   Quote dan BalasQuote

kahfi8
WARGA SETIA
Menyertai: 19.09.2007
Ahli No: 31129
Posting: 517
Dari: Damansara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 06:09


Pada 07-11-07 01:56 , maestra_dila posting:

!!! QUOTE !!!

best masa kecil-kecil dulu saja, tau suka-suka saja.. bila dah besar begini baru teringat malu.. hehehe.. :-).

:bunga:


best ke main kawin2 2?saya jarang campur dengan perempuan.. masa kecik suka main aci duduk,aci kejar..haha


-----------------
Jom Islah Masyarakat!


Bookmark and Share

    


  Member Information For kahfi8Profil   Hantar PM kepada kahfi8   Pergi ke kahfi8's Website   Quote dan BalasQuote

syira_qistina
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2003
Ahli No: 4102
Posting: 777
Dari: tempat yang paling jem

Selangor  


posticon Posting pada: 07-11-07 07:34


Assalamualaikum

tak pernah lah pulak main kawin2 masa kecik dulu. yang ana pernah main..main masak2...main tembak2..main kejar2.. entah apa lagi yang ana main.... biasalah...budak-budak lagi kan masa tu.. heeee... :sopan:

Bookmark and Share

    


  Member Information For syira_qistinaProfil   Hantar PM kepada syira_qistina   Quote dan BalasQuote

strawberri
Warga 5 Bintang
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13269
Posting: 391
Dari: Alaska Timur

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 07:37


pernah. tapi saya suka pegang watak suami sebab tak payah buat apa-apa. kalau pegang watak isteri kena p pasar lah..masak lah... hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For strawberriProfil   Hantar PM kepada strawberri   Pergi ke strawberri's Website   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 07:42


masa kecil kami tak suka main kahwin2..selalu main jual beli, duit kami pembungkus gula2..


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

ann_1
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7574
Posting: 304
Dari: utm,johor

Selangor  


posticon Posting pada: 07-11-07 08:00


hehe pernah :) main dengan sepupu tapi kami semua perempuan...selalu main malam raya...nanti pagi2 ngantuk tak dapat kutip duit raya...siang-siang main masak2...macam-macam kami masak hoho bila besar ada saja yang jadi chef betul-betul :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ann_1Profil   Hantar PM kepada ann_1   Pergi ke ann_1's Website   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 08:44


main masak2 selalu lah..kalau kawin tak pernah agaknya..tak ingat pula..tapi masak2 tu ada saja family dia..ada mak ayah,adik kakak..hahaha..kelakar lah budak-budak..

betapa budak-budak..anak2 ingin kan kluarga bahagia..dari kecil lagi mereka mengerti apa itu kasih sayang..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

lisa_solehah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 17.09.2006
Ahli No: 26413
Posting: 371
Dari: UPSI

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 08:46


Assalamualaikum

pernah...dengan sepupu lisa...alhamdulillah, dia dah kahwin dengan gadis kelantan...ada seorang anak...lisa ni bila lah ye?


-----------------
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For lisa_solehahProfil   Hantar PM kepada lisa_solehah   Quote dan BalasQuote

aulia
Warga Rasmi
Menyertai: 12.07.2005
Ahli No: 17223
Posting: 9
Dari: Shah Alam

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 13:44


pernah sekali kat tadika, siap bersanding..pasangan nya mesti lah kawan tadika jugak,pegang tangan lagi tu..hihi:sopan:..malu lah pulak bila teringat..dah besar baru tau yang kawan tu muda setahun & ada abang sebaya kita
[ Telah diedit oleh: aulia pada 07-11-07 13:49 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For auliaProfil   Hantar PM kepada aulia   Quote dan BalasQuote

maestra_dila
WARGA SETIA
Menyertai: 26.10.2007
Ahli No: 31514
Posting: 404

spain   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 13:56


Pada 07-11-07 06:09 , kahfi8 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 07-11-07 01:56 , maestra_dila posting:

!!! QUOTE !!!

best masa kecil-kecil dulu saja, tau suka-suka saja.. bila dah besar begini baru teringat malu.. hehehe.. :-).

:bunga:


best ke main kawin2 2?saya jarang campur dengan perempuan.. masa kecik suka main aci duduk,aci kejar..haha



sekarang ni malu saja, ana masa main kawin2 tu tak sempat nak kawin, sebab kami main kawin2 yang pasangan perempuan dilarikan orang masa nak dinikahkan.. hehehe... macam berlakon pula.. :-).

:bunga:

Bookmark and Share

    


  Member Information For maestra_dilaProfil   Hantar PM kepada maestra_dila   Quote dan BalasQuote

ainunhub
WARGA SETIA
Menyertai: 06.09.2007
Ahli No: 30954
Posting: 495
Dari: Melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 07-11-07 13:57


tak pernah! walaupun usia saya belum mencecah 7 tahun ketika itu..

saya cuma melihat kawan sepermainan bermain 'kawin2'.. dan saya menganggapnya 'permainan gila'.. kerana ianya tidak sesuai untuk dibuat permainan dalam usia seperti itu... eeiii!!

- saya suka main perang2 gunakan senapang kayu dengan lastik.. berpelurukan batu atau buah terung belanda. sakit oooo!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainunhubProfil   Hantar PM kepada ainunhub   Quote dan BalasQuote

maestra_dila
WARGA SETIA
Menyertai: 26.10.2007
Ahli No: 31514
Posting: 404

spain   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 14:09


Pada 07-11-07 13:57 , ainunhub posting:

!!! QUOTE !!!

tak pernah! walaupun usia saya belum mencecah 7 tahun ketika itu..

saya cuma melihat kawan sepermainan bermain 'kawin2'.. dan saya menganggapnya 'permainan gila'.. kerana ianya tidak sesuai untuk dibuat permainan dalam usia seperti itu... eeiii!!

- saya suka main perang2 gunakan senapang kayu dengan lastik.. berpelurukan batu atau buah terung belanda. sakit oooo!!


o...ana lagi prefer panjat pokok.. lepas 2 ternampak ular daun atas ranting, terus tak berani nak panjat pokok dah..

:-).

:bunga:

Bookmark and Share

    


  Member Information For maestra_dilaProfil   Hantar PM kepada maestra_dila   Quote dan BalasQuote

srikandi_syahadah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.02.2005
Ahli No: 14660
Posting: 202
Dari: kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 14:53


salam..erm..tergelak pulak dengar pasal main kawin2 masa kecik..sebab saya sendiri pernah main begitu..huhu..agak seronok jugak..sebnarnya setiap permainan yang kita main waktu kecik dulu merupakan satu perkembangan yang bagus untuk otak kita kerana kita bermain melalui imaginasi dan bermain merupakan cara belajar yang paling berkesan untuk kanak-kanak..kerana melalui cara bermain itu,kita berfikir dan membentuk satu prinsip dalam hdup,tak kira lah main kawin2 ke,main lari2 ke..bagus-bagus..

Bookmark and Share

    


  Member Information For srikandi_syahadahProfil   Hantar PM kepada srikandi_syahadah   Quote dan BalasQuote

Hibatullah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.04.2007
Ahli No: 29793
Posting: 305
Dari: bumi Allah-sumut

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 15:42


Pada 07-11-07 14:53 , srikandi_syahadah posting:

!!! QUOTE !!!

salam..erm..tergelak pulak dengar pasal main kawin2 masa kecik..sebab saya sendiri pernah main begitu..huhu..agak seronok jugak..sebnarnya setiap permainan yang kita main waktu kecik dulu merupakan satu perkembangan yang bagus untuk otak kita kerana kita bermain melalui imaginasi dan bermain merupakan cara belajar yang paling berkesan untuk kanak-kanak..kerana melalui cara bermain itu,kita berfikir dan membentuk satu prinsip dalam hdup,tak kira lah main kawin2 ke,main lari2 ke..bagus-bagus..

betul...betul

Bookmark and Share

    


  Member Information For HibatullahProfil   Hantar PM kepada Hibatullah   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 15:55


bila terserempak dengan 'pasangan' masa main kawin2 waktu kecik dulu...jadi maluuuu....heheh... :malu: :-P :sopan: :kelip:


-----------------
Photobucket





Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 16:48


main Dr2... kita Dr, dia pesakit. bila dah beso2 ni kalau jumpa mesti malu... :p

kalau main kawin2 nanti satu taman orang ejek. malu ;) !

budak-budak sekarang + anak2 kita mesti takkan rasa apa yang kita rasa zaman dolu2.. esp yang zaman sealiran 70 an -80an...


-----------------

[ Telah diedit oleh: nurkamar pada 07-11-07 16:50 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

nurul_peace
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.04.2004
Ahli No: 8179
Posting: 149

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 17:00


hehe...kelakar pulak..ada jugak main, dengan jiran dekat, laki perempuan, akak pun join, paling ingat main dengan bunga betik jantan...sanding ke tak, lupa lah pulak, main begitu saja, tapi still ingat lah orang yang sama-sama main..ahaks, dah lah sama umur, tapi sekarang dah lama tak jumpa walaupun duduk dekat, masing-masing ada urusan, seorang pun dah kawin, yang lain pun dah segan2 nak tegur bila dah besar...tapi best jugaklah, main masak-masak..betul-betul masak air dalam tin susu sampai mendidih..hehe..berkat dari masak, pandai masak sekarang...tapi berkat main kahwin-kahwin tak ada lagi..hihi..amin

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurul_peaceProfil   Hantar PM kepada nurul_peace   Quote dan BalasQuote

nafisah
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 48
Posting: 442
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 07-11-07 17:05


main masak2 adalah. main kawen2 tak ada pulak rasanya. pastukan, main jual2. duit yang kami guna daun2. bagusnya.. tak taulah apa yang dijual. sampaikan nak balik rumah pun liat. :P

Bookmark and Share

    


  Member Information For nafisahProfil   Hantar PM kepada nafisah   Quote dan BalasQuote

maestra_dila
WARGA SETIA
Menyertai: 26.10.2007
Ahli No: 31514
Posting: 404

spain   avatar


posticon Posting pada: 08-11-07 00:04


apa kata tanya empunya topik.. akhi angkabut, akhi pernah main kawin2 tak masa kecil dulu ? siapa pasangannya ye ? :-).

:bunga:

Bookmark and Share

    


  Member Information For maestra_dilaProfil   Hantar PM kepada maestra_dila   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 08-11-07 00:30


main kawen2...?? :jangan:

masa kekecik main rempit2.. main doktor2.. main cikgu2...
main boye2.. adalah...

main kawen2 tak sempat pula nak fikir masa tu...
dah besar ni agaknya, kahwin terus... tak payah men2 dah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

angkabut
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18897
Posting: 251
Dari: KampungKU

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 08-11-07 00:54


pernah main agaknya.......heheh,tapi ramai pula pasangannya...dah tau poligami dah masa tu...:P

Bookmark and Share

    


  Member Information For angkabutProfil   Hantar PM kepada angkabut   Quote dan BalasQuote

maestra_dila
WARGA SETIA
Menyertai: 26.10.2007
Ahli No: 31514
Posting: 404

spain   avatar


posticon Posting pada: 08-11-07 02:39


Pada 08-11-07 00:54 , angkabut posting:

!!! QUOTE !!!

pernah main agaknya.......heheh,tapi ramai pula pasangannya...dah tau poligami dah masa tu...:P


hehehe... nampaknya memang akhi ni kreatif sejak kecil ye, kecil2 dah tau berpoligami.. :-).

:bunga:

Bookmark and Share

    


  Member Information For maestra_dilaProfil   Hantar PM kepada maestra_dila   Quote dan BalasQuote

muslimah_aLfA
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.08.2007
Ahli No: 30865
Posting: 217
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 09-11-07 14:18


salam..main kawin2?.. :malu:
pernah masa kecik dulu..
masa tu umur 7 ke 8 tahun..begitu lah lebih kurang.. :sopan:
main kawin2 dengan abang ana sendiri... :-D
abang ana tua setahun saja dengan ana..
spupu ana jadi pengapit..
kelakar sangat time tu.. :sopan:
sampai sekarang ada simpan gmb kenangn kawin dengan abang ana...
abang ana yang seorang lagi lah punya idea..
abang ana seorang ni masa tu dah jadi ckgu..tapi still bujang :-D
dia siap ambil gmb masa main kawin2 tu..
stil ada dalam album kat rumah ana.. :malu:
sekarang walaupun masing-masing dah besar..relax saja..xmalu pun..
sebab ana dengan abang ana tu memang rapat..;-)
kalau teringat balik kisah lma tu..
kami gelak2 saja..:sopan: :malu: :bunga:
rindu pula kat abang ana yang seorang ini.. :welcome:
:bunga: :bunga:

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_aLfAProfil   Hantar PM kepada muslimah_aLfA   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 09-11-07 14:19


Pada 08-11-07 00:54 , angkabut posting:

!!! QUOTE !!!

pernah main agaknya.......heheh,tapi ramai pula pasangannya...dah tau poligami dah masa tu...:P


.. adoiii.. :lol: hebat2..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

mulukhiyyah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.08.2008
Ahli No: 34681
Posting: 82

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 23-10-08 08:04


pernah main kawin2 masa kecik,well masa tu entah apa main mainan pun jadi,siapa ek nama perempuan tu,siap ada kerusi dua buah macam pelamin,sekali kantoi,pergghhh mak ku kata bukan main gatal lagi anda ye!tapi seronok lah ingatkan masa lalu... :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For mulukhiyyahProfil   Hantar PM kepada mulukhiyyah   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 23-10-08 08:06


teman pernah saja main kawin2 masa kecik ni. Best, ada rumah dan main masak2 sekali. cuma dalam main kawin2 ni tiada adegan malam pertama saja. ehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.181373 saat. Lajunya....