Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 09-12-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Every closed eye is not sleeping and every open eye is not seeing

-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: azrin80
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43100

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 51
Ahli: 0
Jumlah: 51




  Yang Masuk Ke Sini
wadud: 3 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 20 hari yang lalu
muslimin23: 22 hari yang lalu
kasih_kekasih: 26 hari yang lalu
syahidatul: 29 hari yang lalu
raudhahasanah: 30 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: Kenaikan Harga Roti Berpatutan - Shafie


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» Kenaikan Harga Roti Berpatutan - Shafie

Please Mendaftar To Post


Oleh Kenaikan Harga Roti Berpatutan - Shafie

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 05-11-07 12:25


Harga roti berpatutan
Oleh Sazarina Shahrim

kos import tepung naik: Shafie

KUALA LUMPUR: Kenaikan harga roti antara 10 sen hingga 30 sen bermula kelmarin berpatutan berikutan kenaikan sehingga 70 peratus kos mengimport tepung gandum diperkaya yang terpaksa ditanggung syarikat pengeluar.

Menteri Perdagangan Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna, Datuk Mohd Shafie Apdal, bagaimanapun berkata, pihaknya akan mengadakan pertemuan dengan syarikat pengeluar bagi membincangkan isu kenaikan harga roti berkenaan tidak lama lagi.



"Kita hanya benarkan kenaikan jika ia berpatutan. Mereka (syarikat pengeluar) meminta lebih tinggi daripada harga kenaikan ini jadi kita anggap harga yang mereka naikkan itu berpatutan," katanya kepada pemberita selepas majlis makan malam dan sambutan Aidilfitri Kelab Umno Luar Negara di sini, semalam.

Kelmarin tinjauan Berita Harian mendapati pelbagai jenis dan ukuran roti yang dibekalkan dua pengeluar dijual dengan harga baru iaitu peningkatan antara 10 sen hingga 30 sen.

Dalam ucapannya sebelum itu, Mohd Shafie berkata, harga tepung gandum di negara ini adalah rendah iaitu sekitar RM1.30 sekilogram berbanding di Indonesia (Rp1.90 sekilogram) dan Singapura ($2.10 sekilogram).

"Bagaimanapun, masih ramai yang merungut apabila harga tepung naik sedikit," katanya.

Shafie yang juga Pengerusi Jawatankuasa Khas Hal Ehwal Pelajar Luar Negara turut menasihatkan pelajar Malaysia yang melanjutkan pelajar di luar negara supaya tidak mudah terpengaruh dengan hasutan dan dakyah pembangkang yang memburukkan kerajaan.

"Kita jangan terus percaya, cari bukti dulu mengenai dakwaan mereka. Kita tidak mahu generasi muda Malaysia menjadi golongan yang mudah terpengaruh dengan perkara seperti itu," katanya.


http://www.bharian.com.my/Current_News/BH/Saturday/Nasional/20071103084945/Article/index_html


-----------------
"Cerahkan Mata Anda" http://buku2008.wordpress.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 05-11-07 12:26


Kenaikan Harga Roti Berpatutan - Shafie


KUALA LUMPUR, 3 Nov (Bernama) -- Kenaikan harga roti antara 10 sen hingga 30 sen yang bermula Khamis tidak membebankan pengguna, kata Menteri Perdagangan Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna Datuk Mohamed Shafie Apdal.

Beliau berkata keputusan menaikkan harga roti adalah berpatutan kerana 70 peratus daripada kos kenaikan itu digunakan pengilang roti untuk mengimport tepung serbaguna.

"Kalau mengikut pengilang (roti), mereka memohon kenaikan tiga kali ganda harga jualan runcit daripada harga sekarang, tetapi kementerian hanya membenarkan kenaikan pada kadar antara 10 sen hingga 30 sen," katanya kepada pemberita selepas merasmikan majlis makan malam Kelab Umno Luar Negara di sini, hari ini.

Bermula Khamis, dua syarikat pengeluar roti menjual roti bersaiz besar pada harga RM2.90 sebungkus iaitu meningkat 30 sen, manakala roti bersaiz kecil meningkat dari RM1.80 kepada RM2.10.

"Kenaikan harga ini adalah "reasonable" berdasarkan harga tepung di pasaran," kata Shafie.

-- BERNAMA

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 05-11-07 12:35


Inilah Menteliti Menteri -Menteri KERAjaan Malaysia "Kenaikan Harga Roti Berpatutan - Shafie " tuii.....
main sedap mulut saja cakap..... gaji hang tak apa lah bpuluh ribu, belum masuk 'sub income' lagi... belum yang 'masyuk' situ, 'masyuk' sini...
memang bpatutan lah bagi hang....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

trouver_99
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2004
Ahli No: 6933
Posting: 1603
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 05-11-07 12:59


!!! QUOTE !!!

Dalam ucapannya sebelum itu, Mohd Shafie berkata, harga tepung gandum di negara ini adalah rendah iaitu sekitar RM1.30 sekilogram berbanding di Indonesia (Rp1.90 sekilogram) dan Singapura ($2.10 sekilogram).


macam tu saja lah modal menteri sekarang.dok buat perbandingan dengan negara luar.gaji orang singapore tu tinggi ke rendah.lepas tu nak menipu kononnya masih rendah.macam ni saja tahap pemikiran orang yang diamanahkan oleh rakyat untuk memimpin keadaan negara rupanya...pakcik bekas veteran askar dulu pun boleh kalau macam tu...


-----------------

= think Islam , think Globally , think Reality =


Bookmark and Share

    


  Member Information For trouver_99Profil   Hantar PM kepada trouver_99   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 05-11-07 13:02


malas betul nak asyik banding dengan negara jiran...
kat Perak ada Tasik Banding... Cantik oooo

Senang cerita, Malaysia ikut jugelah dasor negara Jiran.

P/s

kalau Ikut dasor negara Jiran,

Meraselah teman nak mememiliki sebuah kereta Evo atopun BMW Siri yang terbaru

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 05-11-07 13:13


Pada 05-11-07 12:35 , aye posting:

!!! QUOTE !!!

Inilah Menteliti Menteri -Menteri KERAjaan Malaysia "Kenaikan Harga Roti Berpatutan - Shafie " tuii.....
main sedap mulut saja cakap..... gaji hang tak apa lah bpuluh ribu, belum masuk 'sub income' lagi... belum yang 'masyuk' situ, 'masyuk' sini...
memang bpatutan lah bagi hang....
ye ke.....:oops:


-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)
[ Telah diedit oleh: sya_ryn pada 05-11-07 13:33 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 05-11-07 13:33


Pada 05-11-07 12:25 , aye posting:

!!! QUOTE !!!

Harga roti berpatutan
Oleh Sazarina Shahrim

kos import tepung naik: Shafie

KUALA LUMPUR: Kenaikan harga roti antara 10 sen hingga 30 sen bermula kelmarin berpatutan berikutan kenaikan sehingga 70 peratus kos mengimport tepung gandum diperkaya yang terpaksa ditanggung syarikat pengeluar.

Menteri Perdagangan Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna, Datuk Mohd Shafie Apdal, bagaimanapun berkata, pihaknya akan mengadakan pertemuan dengan syarikat pengeluar bagi membincangkan isu kenaikan harga roti berkenaan tidak lama lagi.



"Kita hanya benarkan kenaikan jika ia berpatutan. Mereka (syarikat pengeluar) meminta lebih tinggi daripada harga kenaikan ini jadi kita anggap harga yang mereka naikkan itu berpatutan," katanya kepada pemberita selepas majlis makan malam dan sambutan Aidilfitri Kelab Umno Luar Negara di sini, semalam.

Kelmarin tinjauan Berita Harian mendapati pelbagai jenis dan ukuran roti yang dibekalkan dua pengeluar dijual dengan harga baru iaitu peningkatan antara 10 sen hingga 30 sen.

Dalam ucapannya sebelum itu, Mohd Shafie berkata, harga tepung gandum di negara ini adalah rendah iaitu sekitar RM1.30 sekilogram berbanding di Indonesia (Rp1.90 sekilogram) dan Singapura ($2.10 sekilogram).

"Bagaimanapun, masih ramai yang merungut apabila harga tepung naik sedikit," katanya.

Shafie yang juga Pengerusi Jawatankuasa Khas Hal Ehwal Pelajar Luar Negara turut menasihatkan pelajar Malaysia yang melanjutkan pelajar di luar negara supaya tidak mudah terpengaruh dengan hasutan dan dakyah pembangkang yang memburukkan kerajaan.

"Kita jangan terus percaya, cari bukti dulu mengenai dakwaan mereka. Kita tidak mahu generasi muda Malaysia menjadi golongan yang mudah terpengaruh dengan perkara seperti itu," katanya.


http://www.bharian.com.my/Current_News/BH/Saturday/Nasional/20071103084945/Article/index_html





maaflah kekawan...menteri saya dah mula merepek...

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

strawberri
Warga 5 Bintang
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13269
Posting: 391
Dari: Alaska Timur

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 05-11-07 14:31


Pada 05-11-07 12:35 , aye posting:

!!! QUOTE !!!

Inilah Menteliti Menteri -Menteri KERAjaan Malaysia "Kenaikan Harga Roti Berpatutan - Shafie " tuii.....
main sedap mulut saja cakap..... gaji hang tak apa lah bpuluh ribu, belum masuk 'sub income' lagi... belum yang 'masyuk' situ, 'masyuk' sini...
memang bpatutan lah bagi hang....


jangan lah cakap hang..hang.. :-(



Bookmark and Share

    


  Member Information For strawberriProfil   Hantar PM kepada strawberri   Pergi ke strawberri's Website   Quote dan BalasQuote

akasia
WARGA SETIA
Menyertai: 21.03.2006
Ahli No: 23581
Posting: 754
Dari: bandar minyak bumi kenyalang

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 05-11-07 15:07


hang tuah hang jebat hang lekir hang kasturi hang lekiu hang kebun

Bookmark and Share

    


  Member Information For akasiaProfil   Hantar PM kepada akasia   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 05-11-07 15:21


Pada 05-11-07 14:31 , strawberri posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 05-11-07 12:35 , aye posting:

!!! QUOTE !!!

Inilah Menteliti Menteri -Menteri KERAjaan Malaysia "Kenaikan Harga Roti Berpatutan - Shafie " tuii.....
main sedap mulut saja cakap..... gaji hang tak apa lah bpuluh ribu, belum masuk 'sub income' lagi... belum yang 'masyuk' situ, 'masyuk' sini...
memang bpatutan lah bagi hang....


jangan lah cakap hang..hang.. :-(



oklah.... kawe sebut demo pula... :lol: :lol:
tapi memang nampak si peie ni tak reti ekonomi... :kelip:


-----------------
"Cerahkan Mata Anda" http://buku2008.wordpress.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

strawberri
Warga 5 Bintang
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13269
Posting: 391
Dari: Alaska Timur

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 05-11-07 15:25


Pada 05-11-07 15:21 , aye posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 05-11-07 14:31 , strawberri posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 05-11-07 12:35 , aye posting:

!!! QUOTE !!!

Inilah Menteliti Menteri -Menteri KERAjaan Malaysia "Kenaikan Harga Roti Berpatutan - Shafie " tuii.....
main sedap mulut saja cakap..... gaji hang tak apa lah bpuluh ribu, belum masuk 'sub income' lagi... belum yang 'masyuk' situ, 'masyuk' sini...
memang bpatutan lah bagi hang....


jangan lah cakap hang..hang.. :-(



oklah.... kawe sebut demo pula... :lol: :lol:
tapi memang nampak si peie ni tak reti ekonomi... :kelip:



kalau dia tak reti kena sebut hang ke? :-? :-P
terasa tau...tu bahasa ibunda tu hang..hang tu..jangan memain :jangan: :-D



Bookmark and Share

    


  Member Information For strawberriProfil   Hantar PM kepada strawberri   Pergi ke strawberri's Website   Quote dan BalasQuote

kahfi8
WARGA SETIA
Menyertai: 19.09.2007
Ahli No: 31129
Posting: 517
Dari: Damansara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 05-11-07 15:40


apa kena mengena hang dengan isu harga roti ni? melencong pulak.. [email protected] menteri-menteri yang banyak duit 2, tak teringin ke beramal, tolong lah sikit-sikit bayar harga tepung import 2, so tak ada lah hrga tepung kat Malaysia naik, sekurang-kurangnya untuk sementara waktu, tapi kalau sampai kiamat lagi bagus... :D

Bookmark and Share

    


  Member Information For kahfi8Profil   Hantar PM kepada kahfi8   Pergi ke kahfi8's Website   Quote dan BalasQuote

pejuang_terakhir
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30837
Posting: 533
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 05-11-07 16:23


semakin membebankan rakyat... 1.2 juta kakitangan kerajaan naik gaji 22.8 juta lagi kena tanggungnya....bila harga naik saja banding dengan negara jiran..apekebendela menteri kat malaysia ini...tak ada kredibiliti langsung...hujah kampung...tak fakta langsung

Bookmark and Share

    


  Member Information For pejuang_terakhirProfil   Hantar PM kepada pejuang_terakhir   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 05-11-07 16:33


hehehe...apa kata pro kerajaan dalam ukhwah ini..kita tunggu saja...

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 05-11-07 16:39


Pada 05-11-07 15:25 , strawberri posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 05-11-07 15:21 , aye posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 05-11-07 14:31 , strawberri posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 05-11-07 12:35 , aye posting:

!!! QUOTE !!!

Inilah Menteliti Menteri -Menteri KERAjaan Malaysia "Kenaikan Harga Roti Berpatutan - Shafie " tuii.....
main sedap mulut saja cakap..... gaji hang tak apa lah bpuluh ribu, belum masuk 'sub income' lagi... belum yang 'masyuk' situ, 'masyuk' sini...
memang bpatutan lah bagi hang....


jangan lah cakap hang..hang.. :-(



oklah.... kawe sebut demo pula... :lol: :lol:
tapi memang nampak si peie ni tak reti ekonomi... :kelip:



kalau dia tak reti kena sebut hang ke? :-? :-P
terasa tau...tu bahasa ibunda tu hang..hang tu..jangan memain :jangan: :-D




yelah.......... :-? :-? :-?
nak sebut hang tak boleh...
kalau demo nok tau, walaupun kawe oghe kelate tapi kawe ado sore kakak ipar, sore abang ipar, sore adik ipar laki yang asal kedoh tau...
kalau balik raya umoh kawe memang mgamalkan bahasa majmuk (qlate, ganu, kedoh).... :jangan: :jangan:


ohye... peie ni oghe mano ek?? kawasan mano tu ?? :berfikir:


-----------------
"Cerahkan Mata Anda" http://buku2008.wordpress.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 05-11-07 16:42


lah..isu hang pun nak berase hati ke???

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 05-11-07 17:37


Assalamualaikum
teringat isu roti semalam....aye...
huhu...belilah gardenia...jauhilah high 5......
saya ni peminat roti.......nak buat macam mana...saya tak mampu buat apa...
beli sajalah..untuk menikmati sekeping dua...... :terliur:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 05-11-07 17:37


bismillahhirahmanirrahim

ana tak berapa sikitlah nak makan roti ni..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-11-07 18:03


saya dah beli dah roti gardenia RM 2.90 tu minggu lepas... :-(
terasa mahalnya. terpaksalah. dah minat makan roti...

sian kat kita. tapi, ksian lagi pada yang lebih miskin dan susah2 dari kita... macam dalam rancangan Bersamamu tu... emmm :berfikir:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

aidil_firdaus
Warga 2 Bintang
Menyertai: 30.10.2007
Ahli No: 31562
Posting: 58
Dari: pahang-putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 05-11-07 18:12


saya beli sajalah roti tu walu dah mahal.nak masak tak pandai.makan sajalah roti.orang bujang.biasalah :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For aidil_firdausProfil   Hantar PM kepada aidil_firdaus   Quote dan BalasQuote

mmas_forever1991
WARGA SETIA
Menyertai: 28.05.2007
Ahli No: 30088
Posting: 741
Dari: AS

Kedah  


posticon Posting pada: 05-11-07 18:18


satu lagi usaha kerajaan untuk menyusahkan rakyat.......

nak nafi apa lagi???

Bookmark and Share

    


  Member Information For mmas_forever1991Profil   Hantar PM kepada mmas_forever1991   Pergi ke mmas_forever1991's Website   Quote dan BalasQuote

Anak_Pejuang
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2005
Ahli No: 18622
Posting: 1714
Dari: Johor Bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 05-11-07 20:45


!!! QUOTE !!!

Dalam ucapannya sebelum itu, Mohd Shafie berkata, harga tepung gandum di negara ini adalah rendah iaitu sekitar RM1.30 sekilogram berbanding di Indonesia (Rp1.90 sekilogram) dan Singapura ($2.10 sekilogram).


Huhu, dah lama dah alasan begini jugak dibuat. Yang best, dia akan salahkan dulu pengguna. Padahal dia gagal nak kawal harga barang demi kebajikan rakyat.

Harga barang banyak jugak naik sejak dia ini jadi menteri.


-----------------
.:Hidup Ini Mencari Mati Yang Sempurna:.
http://jarumemas.blogspot.com

http://jomfaham.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For Anak_PejuangProfil   Hantar PM kepada Anak_Pejuang   Pergi ke Anak_Pejuang's Website   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 05-11-07 22:16


roti ke roti canai ke..roto gulung ke..roti berinti ke..semua dah naik harga...tak lama lagi yang hidup kat malaysia ni orang kaya saja...

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

Anak_Pejuang
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2005
Ahli No: 18622
Posting: 1714
Dari: Johor Bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 05-11-07 22:22


takpa, ada makanan lain lagi. tak makan roti masih ok lagi :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For Anak_PejuangProfil   Hantar PM kepada Anak_Pejuang   Pergi ke Anak_Pejuang's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-11-07 23:03


ana suka beli roti...
tapi tak pernah dapat abihkan sebelum tarikh luputnya...
musti sminggu selepas tarikh baru habis...

terasa mahalnyelah roti zaman sekarang ni....
sib baik tak ada mesin masa...

p/s: undi anda menentukan masa depan negara kita... undi anda bukanlah rahsia.. uhuk uhuk...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

Anak_Pejuang
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2005
Ahli No: 18622
Posting: 1714
Dari: Johor Bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 05-11-07 23:10


:)

bila den terfikir tentang roti, masa muda-muda dulu harga roti dalam lingkungan 70sen, kalau roti bye - 20sen dah dapat. :) Tapi itu dulu lah,, sebelum tepung naik harga.

Mungkin agaknya kita ini kena adakan kempen puasa sunat :) Jadi tak ada risau tentang makan sangat ye.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Anak_PejuangProfil   Hantar PM kepada Anak_Pejuang   Pergi ke Anak_Pejuang's Website   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 06-11-07 09:02


Pada 05-11-07 17:37 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum
teringat isu roti semalam....aye...
huhu...belilah gardenia...jauhilah high 5......
saya ni peminat roti.......nak buat macam mana...saya tak mampu buat apa...
beli sajalah..untuk menikmati sekeping dua...... :terliur:




:-D :-D :-D lagi satu, roti High 5 ada gambar wanita seksi (fasha sadal ) ;-)
tak mengapalah lepas ni kita makan roti kering saja ek.... rasa murah sikit, ataupun roti2 yang tak ada brand saja... :-?

hmmm...harapkan peie, peie tak boleh harap...


-----------------
"Cerahkan Mata Anda" http://buku2008.wordpress.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 06-11-07 12:31


Assalamualaikum
ye ke aye...saya dah lama sangat tak beli....roti high 5..dulu sebelum tahu mengenai perkara tu..suka sangat makan roti tu...nak² yang 50 sen tu....huhu...
sekarang..tak pernah sentuh langsung di bibir mungilku ini.... :lol:

harapkan pie...pie tak makan roti.... :-D



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 06-11-07 15:39


Pada 06-11-07 12:31 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum
ye ke aye...saya dah lama sangat tak beli....roti high 5..dulu sebelum tahu mengenai perkara tu..suka sangat makan roti tu...nak² yang 50 sen tu....huhu...
sekarang..tak pernah sentuh langsung di bibir mungilku ini.... :lol:

harapkan pie...pie tak makan roti.... :-D




baguislah macam tu.... kawe time bulan puasa, malas nak pergi beli nasi, kawe bsahur dengan roti 50 sen tu saja... :-( :-(
sekarang 2-3 hari ni tak ada nampak kat kedai2, mybe plastik pebungkus yang btanda 70sen belum siap lagi agaknya... :-D :-D


-----------------
"Cerahkan Mata Anda" http://buku2008.wordpress.com
[ Telah diedit oleh: aye pada 06-11-07 15:40 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 06-11-07 16:47


Assalamualaikum
eh..aye makan lagi ke roti high 5..hish.... :jangan:
kalau yang tag 50 sen pun dah naik 70 sen...yang roti 70 sen tu pulak...hmm...... :berfikir:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 12:32


kata syafiei afdal lepas ini...

KALAU ROTI MAHAL....JANGAN lah MAKAN ROTI.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

maestra_dila
WARGA SETIA
Menyertai: 26.10.2007
Ahli No: 31514
Posting: 404

spain   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 13:04


ana dahlah suka makn roti, harga roti pula naik... :-).

:bunga:

Bookmark and Share

    


  Member Information For maestra_dilaProfil   Hantar PM kepada maestra_dila   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.151812 saat. Lajunya....