Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 29-11-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kita seringkali melihat bagaimana jemaah-jemaah haji mengikuti kursus-kursus yang diadakan sebagai persiapan untuk menempuhi suasana haji yang sebenar, begitu juga dengan pelajar-pelajar yang akan menempuhi peperiksaan, dilatih dengan pelbagai tuisyen dan kelas tambahan untuk menempuhi peperiksaan, maka kehidupan akhirat dan peperiksaan di padang mahsyar lebih patut lagi diadakan kursus persediaan dan kelas tuisyennya yang tersendiri..Persediannya ialah iman serta amalan soleh dan kelas tuisyennya ialah majlis-majlis ilmu.
-- Tuan Guru Nik Aziz (Menteri Besar Kelantan)

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: PhoebeGordon
Hari Ini: 0
Semalam: 1
Jumlah Ahli: 43142

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 45
Ahli: 0
Jumlah: 45




  Yang Masuk Ke Sini
lizawati2302: 6 hari yang lalu
Kang: 6 hari yang lalu
sahabat_sejati: 12 hari yang lalu
sadiqah: 16 hari yang lalu
eme86: 20 hari yang lalu
al_hafizahgirl: 24 hari yang lalu
nice_pesan: 27 hari yang lalu
umy_1510: 32 hari yang lalu


Kaki Jiwang Karat!!
Topik: ...ask your self..sudahkan anda bersedia waktu ini..??


Carian Forum

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kaki Jiwang Karat!!
    »» ...ask your self..sudahkan anda bersedia waktu ini..??

Please Mendaftar To Post


Oleh ...ask your self..sudahkan anda bersedia waktu ini..??

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 01-11-07 23:24


salam alaik..

melihatkan tajuk d atas apekate Kalau anda secara iklas mencoretkan perihal kesediaan anda untuk mendirikan masjid...tidak terkhusus saja pada sesiapa yang bakal menjejak ke pelamin..atau juga yang in relationship..fall in love...bahkan pada sesiapa yang masih single atau kata org dalam pencarian atau masih tak terfikir lagi hal tu...

ye lah..Kalau yang bercouple tu belum tentu da bersedia jiwa raga manakala yang sigle tidak juga bermakna belum bersedia lantaran ada aral mengahalang impian utuk berumhatangga...

umum juga mengetahui umur bukan faktornya bahkan terdapat juga faktor lain yang memungkinkan untuk kita bersedia ke arah itu...jadi...sejauhmanakah persediaan anda??? mari kita kongsi-kongsika bersama... :welcome:


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 01-11-07 23:36


takutnya :-o ...tak sedia lagi..masih banyak kekurangan dan ilmu yang perlu dicari dan lagi pula nak tunaikan tangungjawab pada keluarga dulu terutama mak ayah..apapun Allah lebih mengetahui bila diri bersedia..


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

adam_muslimin
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2006
Ahli No: 27068
Posting: 714
Dari: [email protected]

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 01-11-07 23:36


Pada 01-11-07 23:24 , syemarly posting:

!!! QUOTE !!!

salam alaik..

melihatkan tajuk d atas apekate Kalau anda secara iklas mencoretkan perihal kesediaan anda untuk mendirikan masjid...tidak terkhusus saja pada sesiapa yang bakal menjejak ke pelamin..atau juga yang in relationship..fall in love...bahkan pada sesiapa yang masih single atau kata org dalam pencarian atau masih tak terfikir lagi hal tu...

ye lah..Kalau yang bercouple tu belum tentu da bersedia jiwa raga manakala yang sigle tidak juga bermakna belum bersedia lantaran ada aral mengahalang impian utuk berumhatangga...

umum juga mengetahui umur bukan faktornya bahkan terdapat juga faktor lain yang memungkinkan untuk kita bersedia ke arah itu...jadi...sejauhmanakah persediaan anda??? mari kita kongsi-kongsika bersama... :welcome:



yang buka topic cerita dulu ^_^


-----------------

"prevention is better than cure"




Bookmark and Share

    


  Member Information For adam_musliminProfil   Hantar PM kepada adam_muslimin   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 01-11-07 23:42


ye lah..ye lah...biar ana mulakan even saknahazhrah da mulakan... :)

ana....honestly belum bersedia jiwa raga nak melangkah ke fasa baru dalam kehidupan ni..iyalah..kata org bukan senang nak hadapi hidup sebegini..lagipulak ana ni baruuu saja nak menjejak ke alam kerjaya..mana nak cekau duit?? huhu..tu pasal duit lah..lagi satu pasal pengorbanan...ana ni anak sulung..so...siapa yang paham mesti paham kan betapa orang-orang sebegini punya tggugjawabnyer...so...???

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

nak_jadi_baik
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.10.2007
Ahli No: 31409
Posting: 112
Dari: bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 02-11-07 02:23


saya bersedia..:) tapi malu nak cakap kat org itu.. hehe.. tapi rasanya.. belum patut lagi lah.. sebab saya stil study... so hanya doakan agar dijodohkan dengan budak tu.. kami kawan dan jarang saja kontek..xkapel.. tapi dia selalu muncul dalam doa saya.. insyaallah dia jodoh terbaik di masa hadapan.. amin ya rabbal alamin..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nak_jadi_baikProfil   Hantar PM kepada nak_jadi_baik   Quote dan BalasQuote

najah85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.10.2006
Ahli No: 26692
Posting: 338
Dari: kuantan

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 02-11-07 02:31


belum lagi..masih mentah..tak ada calon..hhuhu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For najah85Profil   Hantar PM kepada najah85   Quote dan BalasQuote

nur_anis
Warga 5 Bintang
Menyertai: 18.06.2003
Ahli No: 1496
Posting: 395
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 02-11-07 08:23


tak taulah rasa dah bersedia ke tak...lagipun baru kerja,kena kumpul duit lu sebab nak kahwin ni banyak guna duit..tapi,kalau duduk tunggu nak kumpul duit sapai cukup,memang tak cukup..insyaallah,Kalau ditakdirkan kahwin dalam masa terdekat,alhamdulilah,dah seru agaknya..:-).tapi Kalau dah kawin makin bertambahlah komitmen kita..so,bersedia lah mental dan fizikal..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_anisProfil   Hantar PM kepada nur_anis   Quote dan BalasQuote

azzahrah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.02.2004
Ahli No: 7217
Posting: 844
Dari: Kota Bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 02-11-07 09:14


Pada 01-11-07 23:42 , syemarly posting:

!!! QUOTE !!!

ye lah..ye lah...biar ana mulakan even saknahazhrah da mulakan... :)

ana....honestly belum bersedia jiwa raga nak melangkah ke fasa baru dalam kehidupan ni..iyalah..kata org bukan senang nak hadapi hidup sebegini..lagipulak ana ni baruuu saja nak menjejak ke alam kerjaya..mana nak cekau duit?? huhu..tu pasal duit lah..lagi satu pasal pengorbanan...ana ni anak sulung..so...siapa yang paham mesti paham kan betapa orang-orang sebegini punya tggugjawabnyer...so...???


insyaAllah rasanya saya faham sebab saya & sahabat juga mengalami cabaran begini
bukan tidak bersedia berkahwin tetapi masih ada kekangan yang amat-amat perlu diambil kira
berusaha sehabis daya kumpul duit
jangan bergantung pada kerjaya sedia ada semata-mata
kita boleh usahakan duit sampingan
kalau pun bukan untuk berkahwin
boleh juga kita ringankan beban mak ayah
yang penting kena sentiasa ada peningkatan
cari tapak untuk kukuhkan diri dalam semua aspek :-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For azzahrahProfil   Hantar PM kepada azzahrah   Pergi ke azzahrah's Website   Quote dan BalasQuote

syazmi_8283
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.09.2007
Ahli No: 31034
Posting: 141
Dari: melaka

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 02-11-07 09:48


Pada 02-11-07 02:31 , najah85 posting:

!!! QUOTE !!!

belum lagi..masih mentah..tak ada calon..hhuhu..


caloln boleh di cari...
tapi persediaan yang merangkumi semua tu yang masih tak bersedia....
Kalau setakat cakap memang senang tapi nak laksanakan tu yang susah...
bukan laman cari calon mesti dapatnya... :-D


-----------------
hidup biar penuh dengan ilmu di dunia dan akhirat.


Bookmark and Share

    


  Member Information For syazmi_8283Profil   Hantar PM kepada syazmi_8283   Pergi ke syazmi_8283's Website   Quote dan BalasQuote

najah85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.10.2006
Ahli No: 26692
Posting: 338
Dari: kuantan

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 02-11-07 09:58


Pada 02-11-07 09:48 , syazmi_8283 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 02-11-07 02:31 , najah85 posting:

!!! QUOTE !!!

belum lagi..masih mentah..tak ada calon..hhuhu..


caloln boleh di cari...
tapi persediaan yang merangkumi semua tu yang masih tak bersedia....
Kalau setakat cakap memang senang tapi nak laksanakan tu yang susah...
bukan laman cari calon mesti dapatnya... :-D



betul tu..persediaan itu lebih penting..
bersedia dulu sebelum jumpa calon or
jumpa calon dulu baru buat persediaan?? :berfikir:

ada web cari calon ke syazmi

:kelip:

Bookmark and Share

    


  Member Information For najah85Profil   Hantar PM kepada najah85   Quote dan BalasQuote

syazmi_8283
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.09.2007
Ahli No: 31034
Posting: 141
Dari: melaka

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 02-11-07 10:04


kalau boleh biar lah persediaan tu diutamakan baru cari calon..
bukan apa untuk menyenangkan bakal kita...
saya baru tubuhkan laman web cari calon tu tapi masih dalam proses....
sabar yekk.......

Bookmark and Share

    


  Member Information For syazmi_8283Profil   Hantar PM kepada syazmi_8283   Pergi ke syazmi_8283's Website   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 02-11-07 10:05


bersedia segala apa kemungkinan datang..........

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

ana_lia
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.06.2004
Ahli No: 9598
Posting: 338
Dari: gombak

Selangor  


posticon Posting pada: 02-11-07 10:14


Assalamualaikum
secara jujur ana memang belum bersedia untuk berkahwin sebab masih ada kekurangan yang perlu dibaiki.ini pula ana baru saja bekerja.tapi kalau ditakdirkan jodoh ana dah dekat kena juga terima tanpa menolaknya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ana_liaProfil   Hantar PM kepada ana_lia   Quote dan BalasQuote

syazmi_8283
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.09.2007
Ahli No: 31034
Posting: 141
Dari: melaka

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 02-11-07 10:24


Pada 02-11-07 10:14 , ana_lia posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum
secara jujur ana memang belum bersedia untuk berkahwin sebab masih ada kekurangan yang perlu dibaiki.ini pula ana baru saja bekerja.tapi kalau ditakdirkan jodoh ana dah dekat kena juga terima tanpa menolaknya.


alhamdulillah.......
terbuka juga hati tu kan.........


-----------------
hidup biar penuh dengan ilmu di dunia dan akhirat.


Bookmark and Share

    


  Member Information For syazmi_8283Profil   Hantar PM kepada syazmi_8283   Pergi ke syazmi_8283's Website   Quote dan BalasQuote

fiera_mz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.10.2007
Ahli No: 31386
Posting: 299
Dari: Sg.Petani

Kedah  


posticon Posting pada: 02-11-07 11:16


jodoh pertemuan di tangan ALLAH
dah sampai masenye allah akan siap sdiekn kita
:)
begitu ke?
uhuuhhu~

Bookmark and Share

    


  Member Information For fiera_mzProfil   Hantar PM kepada fiera_mz   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 02-11-07 11:23


teman rasa teman nak nyanyi lagi lah,

Ooo mama, saya mahu kahwin.

Sedap juga lagu ni..

apa-apa pun memang jodoh ditangan Allah SWT.
Yang penting bagi kita, hendaklah kita menyediakan diri sehingge masenye tibe

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

cipoi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.05.2006
Ahli No: 24504
Posting: 242
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 02-11-07 11:24


dah sedia dah... bagi saja duit, seorang awek yang baik, restu mak ayah, kereta, rumah..... konpem aku kawin lah ni juga

Bookmark and Share

    


  Member Information For cipoiProfil   Hantar PM kepada cipoi   Pergi ke cipoi's Website   Quote dan BalasQuote

serimurni
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18927
Posting: 106
Dari: e-poh

Perak   avatar


posticon Posting pada: 02-11-07 12:30


em tak bersedia lagi..tapi nak kawin..wawa...macam mana 2???em apa pun nak cari kerja dulu..kalau ada jodoh adalah..InsyaAllah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For serimurniProfil   Hantar PM kepada serimurni   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-11-07 12:49


nak kumpul duit... baru lah bersedia agaknya...

tapi, mak pula tak nak lepaskan saya lagi... huhu


-----------------

[ Telah diedit oleh: syahidatul pada 02-11-07 12:52 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

puterisembilu
WARGA SETIA
Menyertai: 23.10.2007
Ahli No: 31480
Posting: 591
Dari: Kota Kinabalu,Sabah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 02-11-07 12:53


belum bersedia lagi...tak ada calon yang sesuai....

Bookmark and Share

    


  Member Information For puterisembiluProfil   Hantar PM kepada puterisembilu   Pergi ke puterisembilu's Website   Quote dan BalasQuote

fiera_mz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.10.2007
Ahli No: 31386
Posting: 299
Dari: Sg.Petani

Kedah  


posticon Posting pada: 02-11-07 13:48


Pada 02-11-07 11:23 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

teman rasa teman nak nyanyi lagi lah,

Ooo mama, saya mahu kahwin.

Sedap juga lagu ni..

apa-apa pun memang jodoh ditangan Allah SWT.
Yang penting bagi kita, hendaklah kita menyediakan diri sehingge masenye tibe

huhuhu macam ada chemistry saja idea kita
tiru eh :jangan:
;-)


-----------------
Allah menciptakan wanita dari tulang rusuk laki-laki, dekat dengan lenganya untuk dilindunginya, dan dekat dengan hatinya untuk dicintainya.


Bookmark and Share

    


  Member Information For fiera_mzProfil   Hantar PM kepada fiera_mz   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 02-11-07 13:51


bismillahhirrahmanirrahim

on the 'road' :-D :-D :-D insyaAllah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

cahaya_hatiku
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.09.2007
Ahli No: 31094
Posting: 217
Dari: serambi mekah...

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 02-11-07 13:54


ana belum bersedia lagi..lagipun ana nak tunaikan kewajipan pada keluarga dulu lepas itu barulah ana nak fikir pasal diri ana pula...tapi kl jodoh datang awal ana terima dengan hati yang terbuka...kita hanya merancang tapi allah yang menentukannya... :) :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For cahaya_hatikuProfil   Hantar PM kepada cahaya_hatiku   Quote dan BalasQuote

alornk
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.10.2007
Ahli No: 31510
Posting: 133
Dari: atas bukit bawah angin

madagascar  


posticon Posting pada: 02-11-07 16:42


Pada 02-11-07 12:49 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

nak kumpul duit... baru lah bersedia agaknya...

tapi, mak pula tak nak lepaskan saya lagi... huhu




mak tak lepaskan lagi?? apa fasal apa pula...anak sulung ke..atau awak ni anak bongsu agaknya..pasal tu lah parent awak berat nak lepaskan..atau awak anak tunggal perempuan agaknya..eh..entah apa-apa entah aku ni..teka teki pula.. :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For alornkProfil   Hantar PM kepada alornk   Quote dan BalasQuote

alornk
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.10.2007
Ahli No: 31510
Posting: 133
Dari: atas bukit bawah angin

madagascar  


posticon Posting pada: 02-11-07 16:43


ana...hmm...tunggu jadi jutawan dulu lah..hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For alornkProfil   Hantar PM kepada alornk   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-11-07 16:48


ismi pernah bertanya pada ummi dan makcik2 yang tentunya telah mempunyai pengalaman ini...
"macamana kita nak tahu kita ni bersedia atau tidak...??bagaimana keadaan dan perasaan bersedia tu??"

kesimpulannya, kita akan rasa tenang dan lapang hati bila tiba waktunya.. dan bila kita rasa nak kawin, maknanya tu dah bersedialah tu... hhmmm... ;-)
:kelip:

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-11-07 16:52


Pada 02-11-07 16:42 , alornk posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 02-11-07 12:49 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

nak kumpul duit... baru lah bersedia agaknya...

tapi, mak pula tak nak lepaskan saya lagi... huhu




mak tak lepaskan lagi?? apa fasal apa pula...anak sulung ke..atau awak ni anak bongsu agaknya..pasal tu lah parent awak berat nak lepaskan..atau awak anak tunggal perempuan agaknya..eh..entah apa-apa entah aku ni..teka teki pula.. :-D


ya.. anak bongsu... tapi, parents juga nak merasa duit gaji kita... biasalah tu kan? lagipun, mak suka kalau ada anak perempuan di rumah.. yang selalu tolong buat kerja-kerja surirumah... kalau kita pergi, tinggallah mak saja buat kerja di rumah....

buat masa ni, tengah spend time sebanyaknya di rumah... sebab, nanti akan berpisah (berpindah) juga dengan parents....

disebabkan kerja or kahwin.


-----------------

[ Telah diedit oleh: syahidatul pada 02-11-07 16:53 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-11-07 16:55


Pada 02-11-07 16:48 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

ismi pernah bertanya pada ummi dan makcik2 yang tentunya telah mempunyai pengalaman ini...
"macamana kita nak tahu kita ni bersedia atau tidak...??bagaimana keadaan dan perasaan bersedia tu??"

kesimpulannya, kita akan rasa tenang dan lapang hati bila tiba waktunya.. dan bila kita rasa nak kawin, maknanya tu dah bersedialah tu... hhmmm... ;-)
:kelip:


ohh begitu ye cik ismi... :berfikir:

tunggu kita semua laluinya dahulu baru tau.. hehe


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

alornk
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.10.2007
Ahli No: 31510
Posting: 133
Dari: atas bukit bawah angin

madagascar  


posticon Posting pada: 02-11-07 16:58


Pada 02-11-07 16:52 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 02-11-07 16:42 , alornk posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 02-11-07 12:49 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

nak kumpul duit... baru lah bersedia agaknya...

tapi, mak pula tak nak lepaskan saya lagi... huhu




mak tak lepaskan lagi?? apa fasal apa pula...anak sulung ke..atau awak ni anak bongsu agaknya..pasal tu lah parent awak berat nak lepaskan..atau awak anak tunggal perempuan agaknya..eh..entah apa-apa entah aku ni..teka teki pula.. :-D


ya.. anak bongsu... tapi, parents juga nak merasa duit gaji kita... biasalah tu kan? lagipun, mak suka kalau ada anak perempuan di rumah.. yang selalu tolong buat kerja-kerja surirumah... kalau kita pergi, tinggallah mak saja buat kerja di rumah....

buat masa ni, tengah spend time sebanyaknya di rumah... sebab, nanti akan berpisah (berpindah) juga dengan parents....

disebabkan kerja or kahwin.




ooo..kan da agak da... :lol: tapi Kalau tetiba org datang minang sure kena tolak lah tu ye ..ye lah..nak spend time dengan parent tu pun take time...alamat bertanduk lah mamat tu nunggu...huhuhu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For alornkProfil   Hantar PM kepada alornk   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-11-07 17:14


hehe.. ala.. mamat-mamat pun sure mak depe tahan depe jugak dulu kan.. hehe...


-----------------

[ Telah diedit oleh: syahidatul pada 02-11-07 17:14 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 02-11-07 17:29


amboi..ramai betul yang tak sedia lagi ek...semua atas satu reason->cari duit...huhuhu...then..tak ada ke sesiapa yang da kawin tu story sikit pengalaman mereka time nak kawin tu sama ada time tu memang da sedia or memang dalam kekalutan lagi macam kiter2 ni...???

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

nurfieza
WARGA SETIA
Menyertai: 19.01.2006
Ahli No: 22039
Posting: 416
Dari: utara...

Selangor  


posticon Posting pada: 02-11-07 17:33


bergantung pada jodoh...

kalau cepat, cepat lah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurfiezaProfil   Hantar PM kepada nurfieza   Quote dan BalasQuote

islamic_gil
WARGA SETIA
Menyertai: 24.02.2005
Ahli No: 14692
Posting: 427
Dari: SATU KAWASAN DI SATU MASA

Selangor  


posticon Posting pada: 02-11-07 17:41


Pada 02-11-07 08:23 , nur_anis posting:

!!! QUOTE !!!

tak taulah rasa dah bersedia ke tak...lagipun baru kerja,kena kumpul duit lu sebab nak kahwin ni banyak guna duit..tapi,kalau duduk tunggu nak kumpul duit sapai cukup,memang tak cukup..insyaallah,Kalau ditakdirkan kahwin dalam masa terdekat,alhamdulilah,dah seru agaknya..:-).tapi Kalau dah kawin makin bertambahlah komitmen kita..so,bersedia lah mental dan fizikal..


:-) SAMA LAH kita ANIS_NUR :-D

ikut2 pulak yee.boleh kan anis_nur..


-----------------
don't forget to say THANK YOU ALLAH


Bookmark and Share

    


  Member Information For islamic_gilProfil   Hantar PM kepada islamic_gil   Quote dan BalasQuote

Asward_hafiz
WARGA SETIA
Menyertai: 02.05.2004
Ahli No: 8743
Posting: 597
Dari: Kuantan pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 02-11-07 21:59


emmm.belum sedia lagi...
dalam 2 tahun cuba memantopkan diri dan bersedia..hik.. :sopan: :sopan:


-----------------
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Asward_hafizProfil   Hantar PM kepada Asward_hafiz   Pergi ke Asward_hafiz's Website   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 02-11-07 22:02


jangan langkah bendul ye Asward :kelip:


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-11-07 22:07


:lol:

moga-moga tak ada lah langkah bendul ye tak....

alamak tersedak2 org tu nanti...


-----------------

[ Telah diedit oleh: syahidatul pada 02-11-07 22:08 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 02-11-07 22:18


:lol: nanti dia datang dengan fikiran yang tidak difahami orang biasa :kelip:


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

Asward_hafiz
WARGA SETIA
Menyertai: 02.05.2004
Ahli No: 8743
Posting: 597
Dari: Kuantan pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 02-11-07 22:44


Pada 02-11-07 22:02 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

jangan langkah bendul ye Asward :kelip:



alamak...kenapa?? :berfikir:
tak boleh ke langkah bendul... :-? :-?


-----------------
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Asward_hafizProfil   Hantar PM kepada Asward_hafiz   Pergi ke Asward_hafiz's Website   Quote dan BalasQuote

Asward_hafiz
WARGA SETIA
Menyertai: 02.05.2004
Ahli No: 8743
Posting: 597
Dari: Kuantan pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 02-11-07 22:45


Pada 02-11-07 22:18 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

:lol: nanti dia datang dengan fikiran yang tidak difahami orang biasa :kelip:



hehe...
ni macam cakap tentang seseorang saja...???
siapa siapa...jangan... :jangan:


-----------------
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Asward_hafizProfil   Hantar PM kepada Asward_hafiz   Pergi ke Asward_hafiz's Website   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 02-11-07 22:48


Pada 02-11-07 22:44 , Asward_hafiz posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 02-11-07 22:02 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

jangan langkah bendul ye Asward :kelip:



alamak...Kenapa?? :berfikir:
tak boleh ke langkah bendul... :-? :-?



boleh lah..tapi nanti kena bagi orang tu ole-ole :berfikir:
betullah kan kalau langkah bendul, nanti yang abang atau kakak akan diberi sesuatu mengikut permintaan mereka


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 02-11-07 22:50


Pada 02-11-07 22:45 , Asward_hafiz posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 02-11-07 22:18 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

:lol: nanti dia datang dengan fikiran yang tidak difahami orang biasa :kelip:



hehe...
ni macam cakap tentang seseorang saja...???
siapa siapa...jangan... :jangan:



jangan risau, seseorang tu bukan Asward tapi kemungkinan orang yang akan dilangkah bendul oleh Asward :kelip:


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

Asward_hafiz
WARGA SETIA
Menyertai: 02.05.2004
Ahli No: 8743
Posting: 597
Dari: Kuantan pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 02-11-07 22:59


Pada 02-11-07 22:50 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 02-11-07 22:45 , Asward_hafiz posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 02-11-07 22:18 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

:lol: nanti dia datang dengan fikiran yang tidak difahami orang biasa :kelip:



hehe...
ni macam cakap tentang seseorang saja...???
siapa siapa...jangan... :jangan:



jangan risau, seseorang tu bukan Asward tapi kemungkinan orang yang akan dilangkah bendul oleh Asward :kelip:


tau yang akan dilangkah oleh ana...tapi siapa???
hehehe...siapa... 8-)


-----------------
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Asward_hafizProfil   Hantar PM kepada Asward_hafiz   Pergi ke Asward_hafiz's Website   Quote dan BalasQuote

Asward_hafiz
WARGA SETIA
Menyertai: 02.05.2004
Ahli No: 8743
Posting: 597
Dari: Kuantan pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 02-11-07 23:00


Pada 02-11-07 22:48 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 02-11-07 22:44 , Asward_hafiz posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 02-11-07 22:02 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

jangan langkah bendul ye Asward :kelip:



alamak...Kenapa?? :berfikir:
tak boleh ke langkah bendul... :-? :-?



boleh lah..tapi nanti kena bagi orang tu ole-ole :berfikir:
betullah kan kalau langkah bendul, nanti yang abang atau kakak akan diberi sesuatu mengikut permintaan mereka



ow macam tu...
nak tanya sikit...amalan tu adat saja kan??


-----------------
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Asward_hafizProfil   Hantar PM kepada Asward_hafiz   Pergi ke Asward_hafiz's Website   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 02-11-07 23:02


hehe takut nak sebut nama terus terang ni Asward..tak mengapalah kita faham-faham saja :kelip:


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

Asward_hafiz
WARGA SETIA
Menyertai: 02.05.2004
Ahli No: 8743
Posting: 597
Dari: Kuantan pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 02-11-07 23:04


Pada 02-11-07 23:02 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

hehe takut nak sebut nama terus terang ni Asward..tak mengapalah kita faham-faham saja :kelip:



ehhe....tau dah...dah tau dah...hikhikhik... :sopan: :sopan:


-----------------
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Asward_hafizProfil   Hantar PM kepada Asward_hafiz   Pergi ke Asward_hafiz's Website   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 02-11-07 23:05


tak tahu..mungkin..non muslim pun buat juga begitu..


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

Asward_hafiz
WARGA SETIA
Menyertai: 02.05.2004
Ahli No: 8743
Posting: 597
Dari: Kuantan pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 02-11-07 23:25


Pada 02-11-07 23:05 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

tak tahu..mungkin..non muslim pun buat juga begitu..



ow begitu...kalau non muslim pun buat cantu rasanya mungkin adat lah tu...tappi tak pasti jugak ye.. :-?


-----------------
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Asward_hafizProfil   Hantar PM kepada Asward_hafiz   Pergi ke Asward_hafiz's Website   Quote dan BalasQuote

PerMataHiJau
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.10.2007
Ahli No: 31471
Posting: 295
Dari: MELAKA

Pahang  


posticon Posting pada: 03-11-07 01:28


Pada 02-11-07 02:23 , nak_jadi_baik posting:

!!! QUOTE !!!

saya bersedia..:) tapi malu nak cakap kat org itu.. hehe.. tapi rasanya.. belum patut lagi lah.. sebab saya stil study... so hanya doakan agar dijodohkan dengan budak tu.. kami kawan dan jarang saja kontek..xkapel.. tapi dia selalu muncul dalam doa saya.. insyaallah dia jodoh terbaik di masa hadapan.. amin ya rabbal alamin..



:-) Salam...semoga niat suci diperkenankan...bertemu jodoh yang terbaik..Amin.. 8-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For PerMataHiJauProfil   Hantar PM kepada PerMataHiJau   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 03-11-07 03:23


Pada 02-11-07 22:48 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!


boleh lah..tapi nanti kena bagi orang tu ole-ole :berfikir:
betullah kan kalau langkah bendul, nanti yang abang atau kakak akan diberi sesuatu mengikut permintaan mereka



kalau ismi tak silap...
hantaran serba satu hanya pada si perempuan...
tidak pada si lelaki..


hmmm... kalau silap, silalah perbetulkan... :-D


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 03-11-07 13:02


amboi2...kalian ni cerita pasal langkah bendul pula...Kalau ada kewajaran salah seorang dr kita buka lah topik khas lain...k..?

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

raihan2004
Warga 5 Bintang
Menyertai: 11.01.2004
Ahli No: 6388
Posting: 375
Dari: kedah

egypt   avatar


posticon Posting pada: 03-11-07 13:57


dah sedia belum ek.. :berfikir: :berfikir: :berfikir:
coming soon..hehe :-P :-P :bunga:

Bookmark and Share

    


  Member Information For raihan2004Profil   Hantar PM kepada raihan2004   Quote dan BalasQuote

alornk
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.10.2007
Ahli No: 31510
Posting: 133
Dari: atas bukit bawah angin

madagascar  


posticon Posting pada: 03-11-07 14:51


sebenarnya memang betul anggapan kita umur bukan faktor kepada kesediaan nak masuki fasa perkahwinan...lihat saja kawan-kawan kita di kampus...baru umur awal 20 an da menaykini boleh menerajui kepimpinan berkeluarga...sedangkan kita bagaimana walhal kita sebaya...bahkan kadangkala di kala rakan lain enjoy sana sini dia da pula punyai komitmen sendiri...hmmm..entah lah..rata-rata umur awal 20-an ni masih childish lagi...huhuhu..kira tak fikir sampai ketahap serius gitu lah nak tggung tggungjawab...

Bookmark and Share

    


  Member Information For alornkProfil   Hantar PM kepada alornk   Quote dan BalasQuote

arebie
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.03.2006
Ahli No: 23558
Posting: 207
Dari: bp ------> kl

Johor   avatar


posticon Posting pada: 03-11-07 15:03


masih merangkak mengenal apa maksud betul komitmen dan tanggungjawab... stil dalam proses menambah kematangan diri hehehe
komitmen as student da rasa.. komitmen as employee dan komitmen sebagai pasangan seidup semati belum lagi.. so nak betulkan diri dulu lah baru kawin..

Bookmark and Share

    


  Member Information For arebieProfil   Hantar PM kepada arebie   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 03-11-07 15:54


Pada 03-11-07 14:51 , alornk posting:

!!! QUOTE !!!

sebenarnya memang betul anggapan kita umur bukan faktor kepada kesediaan nak masuki fasa perkahwinan...lihat saja kawan-kawan kita di kampus...baru umur awal 20 an da menaykini boleh menerajui kepimpinan berkeluarga...sedangkan kita bagaimana walhal kita sebaya...bahkan kadangkala di kala rakan lain enjoy sana sini dia da pula punyai komitmen sendiri...hmmm..entah lah..rata-rata umur awal 20-an ni masih childish lagi...huhuhu..kira tak fikir sampai ketahap serius begitu lah nak tggung tggungjawab...




betul itu..even sebaya pun tahap pemikiran kata lain-lain..ada yang cepat matang dan sebaliknya..dan masing-masing jugak punya prinsip dan planning hidup memasing..tapi tak tau lah pulak andai bab nikah kawin ni termasuk dalam palanning mereka...(ask your self lah...) 8-)


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

abah-we-ma
Warga 3 Bintang
Menyertai: 21.09.2006
Ahli No: 26484
Posting: 108
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 03-11-07 18:13


tak bersedia lagi...
lagipun akak ramai lagi tak kahwin...
tak nak langkah bendul....hehehe...
tggula akak2 kahwin dulu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For abah-we-maProfil   Hantar PM kepada abah-we-ma   Quote dan BalasQuote

alornk
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.10.2007
Ahli No: 31510
Posting: 133
Dari: atas bukit bawah angin

madagascar  


posticon Posting pada: 06-11-07 10:01


rakan sebaya ramai yang da menjeak pelamin..seram lah...hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For alornkProfil   Hantar PM kepada alornk   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 20-11-07 20:14


arghh...bila tibenye mucim cuti maka ramai lah yang sigle lagi tu rasa gelisah..hehe..iyalah..time ni kita selalunye akan dapat banyak kad wangi dr kawan-kawan yang nak naik pelamin...sedikit sebanyak dalam meraikan mereka hati kita akan sayu juga mengenangkan diri sendiri bila lah pulak nak seceria mereka dihari raja sehari tu..betul tak..???...papun relax dulu..lain org lain gayanya..hehhe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

Wuddah
WARGA SETIA
Menyertai: 04.03.2007
Ahli No: 29021
Posting: 508
Dari: Chenderong Balai

Perak  


posticon Posting pada: 09-11-08 23:32


Assalamualaikum...siapa yang tak nak memiliki dan dimiliki..cuma jodohnya yang tak tahu datang bila..secara personalnya memang tak bersedia lagi..kalau ada yang meminang ana terima dengan seadanya, insyallah..ana rasa makin lama duduk membujang lagi terdedah pada maksiat..ada org nak kenallah...banyak sangat perkenalan jadi tak elok pula..ni yang ana paling takut..serba tak kena..ana pun jauh dari family, dicampak ke tempat yang tak ada sedara mara pun..Ya Allah lindungilah dari malapetaka yang tidak dingini..Alhamdullilah masih dapat menjaga diri dr terjebak ke pekara2 yang tidak diingini..Diharap kekal macam tu selama2nya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For WuddahProfil   Hantar PM kepada Wuddah   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 09-11-08 23:44


Pada 03-11-07 18:13 , abah-we-ma posting:

!!! QUOTE !!!

tak bersedia lagi...
lagipun akak ramai lagi tak kahwin...
tak nak langkah bendul....hehehe...
tggula akak2 kahwin dulu...


sekarang ni dah tak ada langkah bendul dah
sekarang zaman siapa dulu, lagi pun laki-laki yang benar-benar sesuai untuk bergelar suami bukan senang nak dapat.......

tapi depend pada jodoh juga.........

p/s: takla ready, tapi kalau dah sampai masa bukan lah kuasa ku sebagai manusia untuk menolak hihihihihh


-----------------
"Let Allah be the ruler over your hearts"


Bookmark and Share

    


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 09-11-08 23:54


InsyaAllah.... :sopan:


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

imni_1612
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.09.2008
Ahli No: 34904
Posting: 336
Dari: Kuala Lumpur

Perak   avatar


posticon Posting pada: 10-11-08 09:52


insyaallah..
jodoh pertemuan tu di tangan Allah..:bunga:
tiba masanya nanti imni pun nak bina masjid juga..:-)
yelah nak juga zuriat yang akan membantu imni boleh kita da tinggalkan dunia ni..:welcome:
insyaAllah lepas dah bersedia dari sgi fizikal mental zahir dan batin..:sopan:

Bookmark and Share

    


  Member Information For imni_1612Profil   Hantar PM kepada imni_1612   Quote dan BalasQuote

syahirahsoid
WARGA SETIA
Menyertai: 06.03.2007
Ahli No: 29040
Posting: 496
Dari: mana hendak ke mana

malaysia  


posticon Posting pada: 10-11-08 12:06


tah...
macam tak sedia saja lagi...
tapi nak kata lmbt2 kang...
ha..tercepat pula...
parah...
hehehhhe

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahirahsoidProfil   Hantar PM kepada syahirahsoid   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.167375 saat. Lajunya....