Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 28-10-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
-- Seminar

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: Kuyi
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43139

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 53
Ahli: 0
Jumlah: 53




  Yang Masuk Ke Sini
umy_1510: 21 jam, 3 minit yang lalu


Jejak Hobi
Topik: Melukis...


Carian Forum

Moderator: Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Hobi
    »» Melukis...

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh Melukis...

paku
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.04.2004
Ahli No: 8497
Posting: 179
Dari: Bumi, Bima Sakti

Johor  


posticon Posting pada: 29-10-07 07:14


Salam...saya saja nak buka topik ini sebab saya memang suka melukis. Kebanyakan saya suka lukis komik dan karikatur. Saya rasa topik ini mungkin sudah dibuka sebelum ini dijejak-jejak yang lain. Tetapi dijejak ini tiada pula. Minta kalau ada lukisan apa-apa bolehlah dikongsi disini. :-)


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For pakuProfil   Hantar PM kepada paku   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 29-10-07 07:57


ye, teman pun minat melukih...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

puterisembilu
WARGA SETIA
Menyertai: 23.10.2007
Ahli No: 31480
Posting: 591
Dari: Kota Kinabalu,Sabah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 29-10-07 08:01


puteri minat melukis tapi tak pandai melukis......

Bookmark and Share

    


  Member Information For puterisembiluProfil   Hantar PM kepada puterisembilu   Pergi ke puterisembilu's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 29-10-07 08:04


/

ni koleksi lukisan teman... :)


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

puterisembilu
WARGA SETIA
Menyertai: 23.10.2007
Ahli No: 31480
Posting: 591
Dari: Kota Kinabalu,Sabah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 29-10-07 08:05


ee..pandainya daeng melukis.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For puterisembiluProfil   Hantar PM kepada puterisembilu   Pergi ke puterisembilu's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 29-10-07 19:45


mana lagi ni....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-10-07 20:04


dedolu, masa kekecik..
ismi ingat lagi.. ismi pernah berdoa, supaya jadikan ismi pandai melukis...
sungguh-sungguh; berdoa.. tak pernah lupa tiap kali solat... rasanya sampai ismi darjah 4 agaknya macam tu... huhuhu....
tapi, ismi tetap tak tere lukis macam daeng... tak pun macam lat the kampung boy... tak pun macam hmmm.... : berfikir: macam-macam lah pendek kata...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

paku
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.04.2004
Ahli No: 8497
Posting: 179
Dari: Bumi, Bima Sakti

Johor  


posticon Posting pada: 29-10-07 20:27


sikit sketch lama...
Tajuk:Nakama
null


-----------------
Photobucket
[ Telah diedit oleh: paku pada 29-10-07 20:31 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For pakuProfil   Hantar PM kepada paku   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 29-10-07 20:36


Pada 29-10-07 20:04 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

dedolu, masa kekecik..
ismi ingat lagi.. ismi pernah berdoa, supaya jadikan ismi pandai melukis...
sungguh-sungguh; berdoa.. tak pernah lupa tiap kali solat... rasanya sampai ismi darjah 4 agaknya macam tu... huhuhu....
tapi, ismi tetap tak tere lukis macam daeng... tak pun macam lat the kampung boy... tak pun macam hmmm.... : berfikir: macam-macam lah pendek kata...


Ismi, Datuk Lat tu saudara teman... :)


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-10-07 21:05


ouh... iye ke...??
baru teman tau hari ini...
nanti sampaikan salam ismi pada lat the kg boy ek..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

adam_muslimin
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2006
Ahli No: 27068
Posting: 714
Dari: [email protected]

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 29-10-07 21:35


Pada 29-10-07 20:36 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 29-10-07 20:04 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

dedolu, masa kekecik..
ismi ingat lagi.. ismi pernah berdoa, supaya jadikan ismi pandai melukis...
sungguh-sungguh; berdoa.. tak pernah lupa tiap kali solat... rasanya sampai ismi darjah 4 agaknya macam tu... huhuhu....
tapi, ismi tetap tak tere lukis macam daeng... tak pun macam lat the kampung boy... tak pun macam hmmm.... : berfikir: macam-macam lah pendek kata...


Ismi, Datuk Lat tu saudara teman... :)



fuyoo....saja ana melukih.... :-D :-D :-D :-D


-----------------

"prevention is better than cure"




Bookmark and Share

    


  Member Information For adam_musliminProfil   Hantar PM kepada adam_muslimin   Quote dan BalasQuote

fiera_mz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.10.2007
Ahli No: 31386
Posting: 299
Dari: Sg.Petani

Kedah  


posticon Posting pada: 30-10-07 10:15


minat sangat mlukis

alhmdulillah, bkt allah kurniakn pada saya sejak kecil
lagi
suka lukis
suka benda-benda seni
suka sumenyeee
heheheee
:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For fiera_mzProfil   Hantar PM kepada fiera_mz   Quote dan BalasQuote

puterisembilu
WARGA SETIA
Menyertai: 23.10.2007
Ahli No: 31480
Posting: 591
Dari: Kota Kinabalu,Sabah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 31-10-07 07:54


daeng cari siapa tu...??bagusya awak fiera pandai melukis,boleh ajar puteri takkk??

Bookmark and Share

    


  Member Information For puterisembiluProfil   Hantar PM kepada puterisembilu   Pergi ke puterisembilu's Website   Quote dan BalasQuote

paku
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.04.2004
Ahli No: 8497
Posting: 179
Dari: Bumi, Bima Sakti

Johor  


posticon Posting pada: 07-11-07 07:15


Tajuk: Kudaku lari gagah berani..
/


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For pakuProfil   Hantar PM kepada paku   Quote dan BalasQuote

strawberri
Warga 5 Bintang
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13269
Posting: 391
Dari: Alaska Timur

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 07:39


Pada 29-10-07 08:04 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

/

ni koleksi lukisan teman... :)




daeng, lawa lah lukisan



Bookmark and Share

    


  Member Information For strawberriProfil   Hantar PM kepada strawberri   Pergi ke strawberri's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 09:15


!!! QUOTE !!!

daeng, lawa lah lukisan


Timakasih, biasa saja...
dedulu teman suka menconteng dinding rumah. mak selalu marah..ye lah budak kecik nakai


-----------------
Photobucket
[ Telah diedit oleh: Daeng_Jati pada 07-11-07 09:16 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

addinulhuda
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2007
Ahli No: 31217
Posting: 664
Dari: ~bumi bertuah~

Johor   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 09:28


hehe... cantiknya...
anugerah yang allah berikan..tak ada pada semua org...
ana pun minat..
tapi sampai lah ni tak reti lukis org..

Bookmark and Share

    


  Member Information For addinulhudaProfil   Hantar PM kepada addinulhuda   Pergi ke addinulhuda's Website   Quote dan BalasQuote

maestra_dila
WARGA SETIA
Menyertai: 26.10.2007
Ahli No: 31514
Posting: 404

spain   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 09:40


Pada 29-10-07 08:01 , puterisembilu posting:

!!! QUOTE !!!

puteri minat melukis tapi tak pandai melukis......


ana pun begitu juga. minat melukis tapi tak pandai melukis.. :-)
:bunga:

Bookmark and Share

    


  Member Information For maestra_dilaProfil   Hantar PM kepada maestra_dila   Quote dan BalasQuote

ika2410
WARGA SETIA
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7572
Posting: 970
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 09:45


Assalamualaikum

erm ana pun minat melukis..
dulu masa kecil-kecil suka lukis..
apa yang ana tengok ana nak lukis..
tapi sekrang dah tidak ada masa nak melukis..
sebab banyak ngadap pc jeq..:(


-----------------
'mencari impian, menanti harapan, segunung kesungguhan, arah tujuan mardhatillah'


Bookmark and Share

    


  Member Information For ika2410Profil   Hantar PM kepada ika2410   Pergi ke ika2410's Website   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 30-11-07 17:42


minat juga melukis...
tapi dah lama tak melukis...

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

Strawberry_Ungu
WARGA SETIA
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29927
Posting: 1053
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 23-01-08 08:04


strawberry tak pandai melukis..hoho..but practices makes perfect..as long litte2 "anak murid" boleh kenal apa yang ustazah dia lukis pun dah cukup bagus

Bookmark and Share

    


  Member Information For Strawberry_UnguProfil   Hantar PM kepada Strawberry_Ungu   Pergi ke Strawberry_Ungu's Website   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 23-01-08 10:05


.. berbakat saudara daeng dan saudara paku..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

hudahaida
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.01.2008
Ahli No: 32255
Posting: 128
Dari: dunia

south_korea  


posticon Posting pada: 24-01-08 23:33


wah..!!!..hebat2 lah saudara daeng dengan paku..semua pun pandai lukis..
mak sya cakap,same yang xpndai lukis ni, tangan nya xdibedung masa kecil-kecil..
hihihiii..saya yang mak bedung pun xpndai lukis...
setakat lukisan budak-budak boleh lah...
sya suka tengok lukisan jepun dalam manga2..cantik2 sangat

Bookmark and Share

    


  Member Information For hudahaidaProfil   Hantar PM kepada hudahaida   Quote dan BalasQuote

nurulislamiafiqah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.02.2005
Ahli No: 14540
Posting: 178
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-01-08 00:03


aku pun suka melukis. lagi-lagi anime macam naruto, bleach, suka lah lukis...
tapi ikut mood jugak. Selalu aku lukis time tension, pstu tak tahu nak meluah rasa hati dengan sesiapa. Aku melukislah.
yang pasti melukis adalah salah 1 treatment untuk kurangkan stress... ;-) :-P


-----------------
Live in the present, learn from the pasti!


Bookmark and Share

    


  Member Information For nurulislamiafiqahProfil   Hantar PM kepada nurulislamiafiqah   Pergi ke nurulislamiafiqah's Website   Quote dan BalasQuote

paku
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.04.2004
Ahli No: 8497
Posting: 179
Dari: Bumi, Bima Sakti

Johor  


posticon Posting pada: 09-02-08 14:01


salam.lama tak menjengah.time kasih kepada saudara dan saudari kerana meluangkan sedikit masa dan keringat untuk singgah menjenguk hasil karya yang ada disini. oleh itu, saya menjemput saudara/i untuk sama-sama menyumbang karya2 saudara/i. cantik, lawa, krang menarik,menarik itu adalah abstak.

ps:sayangilah bahasa kebangsaan kita

Bookmark and Share

    


  Member Information For pakuProfil   Hantar PM kepada paku   Quote dan BalasQuote

paku
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.04.2004
Ahli No: 8497
Posting: 179
Dari: Bumi, Bima Sakti

Johor  


posticon Posting pada: 09-02-08 14:13


ini karya first yang berjaya diwarnakan menggunakan kedaifoto(photoshop)
Tajuk: Lelaki
/


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For pakuProfil   Hantar PM kepada paku   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 09-02-08 14:16


cantik juga lukisan...
memang ada bakat melukis dan mewarna.
entah bila dapat melukis lagi...
menconteng tu selalulah :D


-----------------
Anehnya perjalanan masa. Tetapi lebih aneh manusia yang melalaikannya.


Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

paku
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.04.2004
Ahli No: 8497
Posting: 179
Dari: Bumi, Bima Sakti

Johor  


posticon Posting pada: 09-02-08 14:38


thank you. conteng ke lukis ke boleh sahaja hantar di sini. lepas conteng,scan dah attachkan di sini. semua dijemput untuk memeriahkan lagi topik ini.:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For pakuProfil   Hantar PM kepada paku   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 09-02-08 14:42


scanner dah rosak paku :D
tengoklah nanti..insyaAllah
ada juga simpan lukisan lama2.

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

FIRDAUSNUR
WARGA SETIA
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16229
Posting: 1085
Dari: kedah darulaman

Kedah  


posticon Posting pada: 09-02-08 14:54


minat juga senilukis..
tapi sudah lama tidak melukis..huhu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For FIRDAUSNURProfil   Hantar PM kepada FIRDAUSNUR   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 09-02-08 15:11


Assalamualaikum
minat melukis....nanti jika ada masa saya hantar lukisan jet saya ke sini...huhu......



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

paku
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.04.2004
Ahli No: 8497
Posting: 179
Dari: Bumi, Bima Sakti

Johor  


posticon Posting pada: 09-02-08 16:56


karya ini menggunakan kedaifoto dengan flash. outline guna flash dan warna guna kedaifoto
Tajuk. Aku?
/


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For pakuProfil   Hantar PM kepada paku   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 09-02-08 17:18


kreatif. boleh guna bakat melukis sebagai salah satu cara untuk berdakwah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

nurzatul
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26160
Posting: 733
Dari: yogyakarta...

Perak   avatar


posticon Posting pada: 09-02-08 17:30


Assalamualaikum
ana pun minat sangat mlukis dulu.masa spm dulu siap ambil seni lagi sebab minat nak jadi interior designer.pas spm tgk2 minat da beralih ke bidang lain pula.terkuburlah usaha mlukis sebelum ini.hehehe. :-P

p/s:apa-apa pun karya yang dipaparkan kat topik ini cntik2 belaka. :bunga:

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurzatulProfil   Hantar PM kepada nurzatul   Pergi ke nurzatul's Website   Quote dan BalasQuote

rimbabara
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 03.03.2006
Ahli No: 23151
Posting: 3640
Dari: Ipoh

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 09-02-08 18:25


dulu kat sekolah rendah, bila time lukis lawa...kira oklah..tapi bila time color...tambah2 guna colour air..hancus..karya seni ku...huhuhu!

Bookmark and Share

    


  Member Information For rimbabaraProfil   Hantar PM kepada rimbabara   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 09-02-08 18:29


Hmm teringatkan lukisanku yang d hantar pada ckgu masa fom 3 tapi ckgu tak pulang2kan lagi sampai sekarang..:cry:

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

paku
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.04.2004
Ahli No: 8497
Posting: 179
Dari: Bumi, Bima Sakti

Johor  


posticon Posting pada: 09-02-08 23:07


Pada 09-02-08 14:42 , broshahir posting:

!!! QUOTE !!!

scanner dah rosak paku :D
tengoklah nanti..insyaAllah
ada juga simpan lukisan lama2.


scanner rosak ke? emmm boleh saja ambil gambar pakai hp ke camera ke adjust lah guna kedaifoto. macam yang telah dilakukan oleh saudara daeng_jati.


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For pakuProfil   Hantar PM kepada paku   Quote dan BalasQuote

paku
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.04.2004
Ahli No: 8497
Posting: 179
Dari: Bumi, Bima Sakti

Johor  


posticon Posting pada: 09-02-08 23:10


Pada 09-02-08 18:29 , ummusafiah posting:

!!! QUOTE !!!

Hmm teringatkan lukisanku yang d hantar pada ckgu masa fom 3 tapi ckgu tak pulang2kan lagi sampai sekarang..:cry:


iyakah. sama lah macam saya.lukisan komik yang dihasilkan di dalam buku tulis telah dirampas dan dibuat 'harta' oleh cikgu. tak tau pulak lukisan sendiri pun dikira sebagai membawa barang terlarang ke sekolah. :-(


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For pakuProfil   Hantar PM kepada paku   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 10-02-08 00:34


Pada 09-02-08 23:07 , paku posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 09-02-08 14:42 , broshahir posting:

!!! QUOTE !!!

scanner dah rosak paku :D
tengoklah nanti..insyaAllah
ada juga simpan lukisan lama2.


scanner rosak ke? emmm boleh saja ambil gambar pakai hp ke camera ke adjust lah guna kedaifoto. macam yang telah dilakukan oleh saudara daeng_jati.



bukan nak memberi alasan..tapi kabel hp juga rosak..
tak dapek den nak transfer file.. :D
insyaAllah, ada rezeki, ingat nak beli lain kabel hp.


-----------------
Anehnya perjalanan masa. Tetapi lebih aneh manusia yang melalaikannya.


Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

paku
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.04.2004
Ahli No: 8497
Posting: 179
Dari: Bumi, Bima Sakti

Johor  


posticon Posting pada: 10-02-08 07:00


Pada 10-02-08 00:34 , broshahir posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 09-02-08 23:07 , paku posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 09-02-08 14:42 , broshahir posting:

!!! QUOTE !!!

scanner dah rosak paku :D
tengoklah nanti..insyaAllah
ada juga simpan lukisan lama2.


scanner rosak ke? emmm boleh saja ambil gambar pakai hp ke camera ke adjust lah guna kedaifoto. macam yang telah dilakukan oleh saudara daeng_jati.



bukan nak memberi alasan..tapi kabel hp juga rosak..
tak dapek den nak transfer file.. :D
insyaAllah, ada rezeki, ingat nak beli lain kabel hp.



macam itu ke? tak apa. nanti dah beli kabel jangan tak hantar pulak :berfikir:


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For pakuProfil   Hantar PM kepada paku   Quote dan BalasQuote

Nurizmi
WARGA SETIA
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20156
Posting: 539
Dari: utara...

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 10-02-08 09:11


Pada 29-10-07 07:14 , paku posting:

!!! QUOTE !!!

Salam...saya saja nak buka topik ini sebab saya memang suka melukis. Kebanyakan saya suka lukis komik dan karikatur. Saya rasa topik ini mungkin sudah dibuka sebelum ini dijejak-jejak yang lain. Tetapi dijejak ini tiada pula. Minta kalau ada lukisan apa-apa bolehlah dikongsi disini. :-)




hmm..macam mana ye nak masukkan gambar lukisan kat sini?


-----------------
“muslimah sejati bukan dilihat dari sifat ramahnya dalam berbicara,tetapi dilihat dari sejauhmana ia bisa menjaga kehormatan dirinya dalam menutur kata”


Bookmark and Share

    


  Member Information For NurizmiProfil   Hantar PM kepada Nurizmi   Pergi ke Nurizmi's Website   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 10-02-08 09:36


Melukis? Ya. Merupakan antara salah satu minat saya dahulu. Pernah
juga menghantar karya saya ke majalah UJANG, then they sent me a
payment back. Tak banyak, adalah beberapa ringgit. Siap dorangg publish
nama saya dalam majalah UJANG tuuuhh.. HIHIIEE.. lepas itu banyak dapat
surat dari sapa-sapa taahh.. HUHHUUE.. Saya tak reply. Malas. Kiranya
karya kartunis terkenal, tentunya mencecah ratusan ringgit dan mungkin
ribuan kiranya ia profesional. Saya dulu gemar redesign kembali apa yang
telah dilukis oleh kartunis. Masa itu, darjah 5-6. Sangat gemarkan komik
dan melukis apa yang dilihat.

Apabila bicara tentang painting, its a kind of art. Even we are drawing
the same theme dengan beberapa ratus orang lain, hasilnya pasti jugakkk
berlainan dengan yang lain. Di Malaysia, seni bukanlah minat yang utama.
Tetapi di US, siap ada Columbus Museum of Art, Legacy of Local Artists,
Cultural Art Center dan sebagainya termasuk bersepah galeri-galeri seni.
Bagi saya, kebiasaannya minat itu mula luntur apabila saya mula
menyentuh pensel membuat latihan math, science, lab-experiment,
programming dan sebagainya. Ianyaa.. saya anggap sesuatu yang jauh
dari science, walaupun sesetengah orang beranggapan tidak begitu.
AAHH, bulan itu apabila dilihat orang seni akan terbit seribu bahasa dari
dalam hatinya..

Sesuatu yang pernah saya cuba namun tak jadi, terlalu sukar adalah
"self-portrait." EERRGGHH!!! Andai mengupas kelapa atau menjinjing
batu-bata adalah lebih mudah bagi saya. The most difficult parts are the
nose and eyes. HADDUUHH.. berjam-jam.. Peluh yang menitik, juga tidak
disedari kadang-kala apabila mindaku telah mula zuuq dan terarah hanya
pada apa yang dilukis. HUHHUUEE.. BESS.. tapi itu dulu sebelum masuk
hostel...

Bookmark and Share

    


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

paku
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.04.2004
Ahli No: 8497
Posting: 179
Dari: Bumi, Bima Sakti

Johor  


posticon Posting pada: 10-02-08 10:44


Nurizmi: emm...macam mana nak terangkan. Boleh lah cuba ikut step di bawah ni:
1) Daftar/Uploadkan gambar-gambar yang berkaitan di dalam laman web yang berkaitan-saya menggunakan photobucket.com kerana laman ini membenarkan anda untuk menyimpan gambar-gambar anda(kira macam album lah)

2)lepas upload akan diberi link untuk anda copy dan pastekan diruangan nerkaitan misalnya diruangan menjawab. Perhatian: jangan menggunakan ruanagan menjawab pantas gunakan 'Menjawab'.

Diingatkan ketika diruangan menjawab akan ada satu button tertera IMG. Tekan disitu kemudian akan diminta url. Pastekan url disitu. Pastikan anda copy url yang betul( di dalam photobucket tertulis "Direct link".

ps: kalau tak faham sila-silalah pm saya. tak pun tanya kawan-kawan yang lebih pakar.

owl_UM: anda pernah hantar karya di ujang?macam mana prosedurnya. boleh tak bagitau sikit. mana lah tau boleh menjana sedkit pendapatan di kampus ini.

ps:owl_UM belajar kat um ke?saya pun um juga.

Bookmark and Share

    


  Member Information For pakuProfil   Hantar PM kepada paku   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 10-02-08 10:52


!!! QUOTE !!!

owl_UM: anda pernah hantar karya di ujang?macam mana prosedurnya. boleh tak bagitau sikit. mana lah tau boleh menjana sedkit pendapatan di kampus ini.
ps:owl_UM belajar kat um ke?saya pun um juga.


The procedure? HURMM.. I dont remember. It was a long time ago. But there is suppose an ADDRESS been stated right? Saya hanya hantar karya saya kepada alamat yang diberi. Cukup bulan, you got your payment. EII?? Yes. Tentulah saya student UM. AIKK? Saudara dakk UM jugaakk? Saya dulu ex-8th College tapi sekarang sewa di Pantai Hillpark. Im 3rd year student.

Bookmark and Share

    


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

paku
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.04.2004
Ahli No: 8497
Posting: 179
Dari: Bumi, Bima Sakti

Johor  


posticon Posting pada: 10-02-08 11:25


ooo...saya dulu ex-2nd college tapi sekarang duduk 12th pulak. Im 4th year student. Ambil course apa? faculty mana?

Bookmark and Share

    


  Member Information For pakuProfil   Hantar PM kepada paku   Quote dan BalasQuote

akmalnajwa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.01.2008
Ahli No: 32188
Posting: 99

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 10-02-08 14:34


tumpang tanya..ada tak cara lain untuk hanta lukisan kat sini..sebab yang paku bagitau tu ..tak dapat nak buat


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For akmalnajwaProfil   Hantar PM kepada akmalnajwa   Pergi ke akmalnajwa's Website   Quote dan BalasQuote

paku
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.04.2004
Ahli No: 8497
Posting: 179
Dari: Bumi, Bima Sakti

Johor  


posticon Posting pada: 10-02-08 14:47


akmalnajwa: emmm tak boleh ke? setakat ini lukisan-lukisan di atas menggunakan kaedah yang diberi. Apa yang tak dapat buat?Adakah tak boleh upload gambar atau tak boleh nak di link ke sini? Saya akan cuba sedaya mungkin untuk membantu saudar/i yang tak dapat menggunakan kaedah yang diberi. Atau senang emelkan lukisan2 saudara. Saya letakkan disini. Emel saya [email protected]

Bookmark and Share

    


  Member Information For pakuProfil   Hantar PM kepada paku   Quote dan BalasQuote

akmalnajwa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.01.2008
Ahli No: 32188
Posting: 99

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 10-02-08 15:00


terima kasih paku :-)
saya dah pun emelkan lukisan tu kat paku


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For akmalnajwaProfil   Hantar PM kepada akmalnajwa   Pergi ke akmalnajwa's Website   Quote dan BalasQuote

paku
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.04.2004
Ahli No: 8497
Posting: 179
Dari: Bumi, Bima Sakti

Johor  


posticon Posting pada: 10-02-08 15:06


Recycle lukisan lama
Tajuk: penanda buku...
/


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For pakuProfil   Hantar PM kepada paku   Quote dan BalasQuote

paku
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.04.2004
Ahli No: 8497
Posting: 179
Dari: Bumi, Bima Sakti

Johor  


posticon Posting pada: 10-02-08 15:40


Lukisan di bawah adalah milik akmalnajwa. Tajuk tidak diberi. Apa tajuk dia akmalnajwa?apa-apa pun nice.Keep it up. :-)

/


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For pakuProfil   Hantar PM kepada paku   Quote dan BalasQuote

paku
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.04.2004
Ahli No: 8497
Posting: 179
Dari: Bumi, Bima Sakti

Johor  


posticon Posting pada: 10-02-08 15:41


lupa nak tanya. kalau topik ini dijadikan kelab boleh ke? ada siapa moderator di sini boleh menjawab.

Bookmark and Share

    


  Member Information For pakuProfil   Hantar PM kepada paku   Quote dan BalasQuote

akmalnajwa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.01.2008
Ahli No: 32188
Posting: 99

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 11-02-08 08:11


Assalamualaikum

Sebenarnya dah lama tak melukis..lukisan tu pun yang dulu punya...tapi, saya tiru (redesign) dari majalh UJANG :sopan: ..aci tak?
hmm..nama tajuk lukisan kat atas >>perempuan ini


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For akmalnajwaProfil   Hantar PM kepada akmalnajwa   Pergi ke akmalnajwa's Website   Quote dan BalasQuote

nurulislamiafiqah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.02.2005
Ahli No: 14540
Posting: 178
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-02-08 10:38


ni koleksi aku...
xcantik tapi okla, sekadar hobi..hehe
gambar cadcaptor sakura kat bawah tu, sketch book pertama yang aku beli. Aku lukis gambar kat depan belakang muka surat tu yang dakwat belakang tu tembus...almaklum, percubaan pertama:sopan:



Photobucket


-----------------
Live in the present, learn from the pasti!


Bookmark and Share

    


  Member Information For nurulislamiafiqahProfil   Hantar PM kepada nurulislamiafiqah   Pergi ke nurulislamiafiqah's Website   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-02-08 11:15


Pada 10-02-08 15:41 , paku posting:

!!! QUOTE !!!

lupa nak tanya. kalau topik ini dijadikan kelab boleh ke? ada siapa moderator di sini boleh menjawab.


boleh saja... :)

==

hurm.. dalam family line saya ada bakat melukis.. bakat ni saya dapat dari ayah saya.. ayah saya dari arwah tok saya... dan hasil dari bakat yang ada, ayah saya kerja graphic designer.. saya dan abang saya gemar melukis dan boleh melukis. kecuali kakak saya.

waktu di sekolah, jika bosan dengan cikgu yang mengajar di depan, nak hilang ngantuk, saya akan melukis gambar kawan-kawan saya di depan atas kertas.. kemudian bila kelas dah habis, saya passkan lukisan tu pada kawan-kawan yang dimaksudkan... dan buat note kata-kata friendship sikit pada dia.. hehe

tapi semua dah tak ada lah sebab dah saya bagi kat depa.. huhu


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

Nurizmi
WARGA SETIA
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20156
Posting: 539
Dari: utara...

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 11-02-08 11:40


salam..inilah luahan hati ana..:-)


/


/



/


-----------------
“muslimah sejati bukan dilihat dari sifat ramahnya dalam berbicara,tetapi dilihat dari sejauhmana ia bisa menjaga kehormatan dirinya dalam menutur kata”


Bookmark and Share

    


  Member Information For NurizmiProfil   Hantar PM kepada Nurizmi   Pergi ke Nurizmi's Website   Quote dan BalasQuote

lieynnakkpb
Warga 3 Bintang
Menyertai: 24.01.2006
Ahli No: 22193
Posting: 146
Dari: ~bUmI AlLaH ~

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 11-02-08 12:43


ana paling tak suka melukis... masa kat sek dulu ana suruh kawan ana yang melukis... time peperiksaan ana lukis saja lah. tapi tak secntik lukisan yang kawan ana lukis pun

Bookmark and Share

    


  Member Information For lieynnakkpbProfil   Hantar PM kepada lieynnakkpb   Pergi ke lieynnakkpb's Website   Quote dan BalasQuote

Nurizmi
WARGA SETIA
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20156
Posting: 539
Dari: utara...

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 11-02-08 15:09


Pada 11-02-08 12:43 , lieynnakkpb posting:

!!! QUOTE !!!

ana paling tak suka melukis... masa kat sek dulu ana suruh kawan ana yang melukis... time peperiksaan ana lukis saja lah. tapi tak secntik lukisan yang kawan ana lukis pun



ohh...kita berbeza lah ye...

ana pula suka sngat2 mlukis..
walaupun kelas aliran sains tulen,tapi snggup belajar sendiri paper lukisan dan lukisan kjuruteraan..hehe..semuanya sebab minat..:-)


-----------------
“muslimah sejati bukan dilihat dari sifat ramahnya dalam berbicara,tetapi dilihat dari sejauhmana ia bisa menjaga kehormatan dirinya dalam menutur kata”


Bookmark and Share

    


  Member Information For NurizmiProfil   Hantar PM kepada Nurizmi   Pergi ke Nurizmi's Website   Quote dan BalasQuote

paku
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.04.2004
Ahli No: 8497
Posting: 179
Dari: Bumi, Bima Sakti

Johor  


posticon Posting pada: 11-02-08 15:37


wah wah wah cantik-cantik karya-karya ahli ukhwah ni. ini tandanya ada di kalangan ahli-ahli ukhwah yang berbakat. terima kasih kepada kawan-kawan yang sudi berkongsi karya-karya anda. kepada nurulislamiafiqah dan nurizmi selamat datang. karya-karya anda amat dialu-alukan. upload lah lagi ye. kepada yang baru singgah menjenguk ke topik ini juga diucap selamat datang. anda juga diharap sama-sama menyumbangkan karya anda.

bagi akmalnajwa terima kasih kerana menghantar lukisan anda ke emel saya. saya rasa awak ada masalah ketika upload kerana gambar yang awak bagi tu besar sangat.mungkin boleh dikecilkan saiznya. gunakan paint untuk mengadjustkan saiz.

Di bawah ini beberapa lagi lukisan akmalnajwa

Tajuk:My car(kereta saya)
/
Tajuk:Menghitung hari
/
Tajuk: Menunggu hujan teduh
/


ps:nurizmi pandai khat ke?nak kena belajar ni :-)


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For pakuProfil   Hantar PM kepada paku   Quote dan BalasQuote

Nurizmi
WARGA SETIA
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20156
Posting: 539
Dari: utara...

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 11-02-08 15:52


ps:nurizmi pandai khat ke?nak kena belajar ni :-)




hmm..tak pandai sngat pun..
tapi bila dah minat..usaha jugak lah untuk me'mandaikan diri..:-)


-----------------
“muslimah sejati bukan dilihat dari sifat ramahnya dalam berbicara,tetapi dilihat dari sejauhmana ia bisa menjaga kehormatan dirinya dalam menutur kata”


Bookmark and Share

    


  Member Information For NurizmiProfil   Hantar PM kepada Nurizmi   Pergi ke Nurizmi's Website   Quote dan BalasQuote

hudahaida
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.01.2008
Ahli No: 32255
Posting: 128
Dari: dunia

south_korea  


posticon Posting pada: 11-02-08 20:01


saudara paku....kalau nak request lukisan boleh tak?....hihhiii..nak lukis sendiri tak pandai..takut nanti lain yang dilukis lain yang keluar...

Bookmark and Share

    


  Member Information For hudahaidaProfil   Hantar PM kepada hudahaida   Quote dan BalasQuote

MaBa
Warga 2 Bintang
Menyertai: 07.09.2005
Ahli No: 18763
Posting: 54
Dari: Kawasan Burung Langit..

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 11-02-08 20:55


hm,saya nak hantar lukisan2 saya tapi tak ada scanner nak scan nak muatkan dalam web ukhwah ni.. :`D

Bookmark and Share

    


  Member Information For MaBaProfil   Hantar PM kepada MaBa   Quote dan BalasQuote

paku
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.04.2004
Ahli No: 8497
Posting: 179
Dari: Bumi, Bima Sakti

Johor  


posticon Posting pada: 11-02-08 21:49


nurizmi: ooo macam tu. ada cadangan tak atau laman-laman web yang mengajar cara-cara berkhat ni.

hudahaida: request lukisan ke?emmm boleh tapi jangan yang susah-susah. tak berapa pandai sangat.

maba:tak ada scanner ke. kamera ada tak?kalau ada ambil saja gambar lukisan2 tu.

Bookmark and Share

    


  Member Information For pakuProfil   Hantar PM kepada paku   Quote dan BalasQuote

hudahaida
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.01.2008
Ahli No: 32255
Posting: 128
Dari: dunia

south_korea  


posticon Posting pada: 11-02-08 22:17


baiklah..jangan risau,sya minta yang senang-senang saja...
lukiskn satu pemandangan untuk sya boleh??

Bookmark and Share

    


  Member Information For hudahaidaProfil   Hantar PM kepada hudahaida   Quote dan BalasQuote

faiq85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.02.2007
Ahli No: 28944
Posting: 213
Dari: Putrajaya

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 11-02-08 22:56


karya yang xseberapa untuk dikongsi bersama teman ukhwah :-)

mafia

mafia2


-----------------
Glitter Words
&



    


  Member Information For faiq85Profil   Hantar PM kepada faiq85   Quote dan BalasQuote

paku
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.04.2004
Ahli No: 8497
Posting: 179
Dari: Bumi, Bima Sakti

Johor  


posticon Posting pada: 11-02-08 23:02


pemandngan ke cik hadahaida?emmmm saya lemah sikit bahagian tu.
sebab nak lukis pemandngn ambil masa sikit.kena tiru pemandngan yang betul. tak pandai sangat nak imaginasi. mmmm

Bookmark and Share

    


  Member Information For pakuProfil   Hantar PM kepada paku   Quote dan BalasQuote

ellina
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12348
Posting: 129
Dari: bumi ijau

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 11-02-08 23:15


lukisan??mm suka sangat..tapi saya lebih suka pemandangan...sesuatu yang memberi ketenangan..indah..biasanya saya akan melukis bila ada pen atau pensel kat tangan..dalam perjalann apa yang saya lihat..saya balik saya akan lukiskannya..suatu kepuasan..sama macam seni khat..dulu pernah jadi guru khat untuk tingkatan 1 & 2..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ellinaProfil   Hantar PM kepada ellina   Pergi ke ellina's Website   Quote dan BalasQuote

ellina
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12348
Posting: 129
Dari: bumi ijau

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 11-02-08 23:19


mm pernah juga cuba untuk lukis animasi..tapi tak jadi sangat..separuh badan boleh..tapi sekarang dah tak ada masa untuk melukis..hanya bayangkan sahaja..macam mana ya kalau nak kembangkan bakat?

Bookmark and Share

    


  Member Information For ellinaProfil   Hantar PM kepada ellina   Pergi ke ellina's Website   Quote dan BalasQuote

hudahaida
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.01.2008
Ahli No: 32255
Posting: 128
Dari: dunia

south_korea  


posticon Posting pada: 12-02-08 07:10


oklh en paku....sya tukar request....en paku lukis lah apa-apa pun untuk sya...sya tak kisah... gambar org pun boleh..kalau boleh lukis gambar sya lagi ok...hihihiii :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For hudahaidaProfil   Hantar PM kepada hudahaida   Quote dan BalasQuote

hudahaida
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.01.2008
Ahli No: 32255
Posting: 128
Dari: dunia

south_korea  


posticon Posting pada: 12-02-08 07:12


faiq 85.....cantik lukisan awak
pandai awak lukis..
hebat2 betul semua kat sini...semua nya pandai melukis

Bookmark and Share

    


  Member Information For hudahaidaProfil   Hantar PM kepada hudahaida   Quote dan BalasQuote

MaBa
Warga 2 Bintang
Menyertai: 07.09.2005
Ahli No: 18763
Posting: 54
Dari: Kawasan Burung Langit..

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 12-02-08 10:16


KIRIMAN untuk KAWAN MASA RAYA NANTI

Photobucket

saja saja.

Photobucket

masa tengah BOSAN

Photobucket

LUKIS DALAM KELAS MUET.

Photobucket

Hm,saya terlupa pula yang kawan-kawan saya pakai handset cangih..terima kisah Paku sebab britau..apa-apa pun nila lukisan saya..Sekadar ingin berkongsi..

Bookmark and Share

    


  Member Information For MaBaProfil   Hantar PM kepada MaBa   Quote dan BalasQuote

Nurizmi
WARGA SETIA
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20156
Posting: 539
Dari: utara...

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 12-02-08 10:22


wahh..cantiknya lukisan2 tu...

hmm..bagi ana..lukisan yang ada unsur2 islamik boleh beri kesan tau kpada sesiapa yang menghayatinya...boleh jadikan satu kaedah berdakwah...:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For NurizmiProfil   Hantar PM kepada Nurizmi   Pergi ke Nurizmi's Website   Quote dan BalasQuote

Asward_hafiz
WARGA SETIA
Menyertai: 02.05.2004
Ahli No: 8743
Posting: 597
Dari: Kuantan pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 12-02-08 11:25


Assalamualaikum


wah pandai jugak abang daeng ni melukis ye...hehehe...cantik cantik belake...nak autograph boleh tak...hehehe :-D :-D


-----------------
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Asward_hafizProfil   Hantar PM kepada Asward_hafiz   Pergi ke Asward_hafiz's Website   Quote dan BalasQuote

serimurni
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18927
Posting: 106
Dari: e-poh

Perak   avatar


posticon Posting pada: 12-02-08 11:33


Assalamualaikum

ramainye yang berbakat melukis dalam ukhwah ni ek..
saya melukis tak minat..tapi tengok org melukis minat sangat..
suka melihat hasilnye..tmbah2 kalau ada makna di sebalik lukisan tu..huhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For serimurniProfil   Hantar PM kepada serimurni   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 12-02-08 11:37


eee cutenya gambar yang maba anta tu..kalerful..suka suka

yang lain pun lawa2 lah..kretipnya tangan anda ni ye..:welcome:

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

akmalnajwa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.01.2008
Ahli No: 32188
Posting: 99

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 12-02-08 13:33


salam..

malu pulak saya .. :malu:
karya-karya yang lain semuanya cantik :bunga:
tapi, saya punya biasa saja ... :-(

tak apa lah..sekadar nak berkongsi dengan teman-teman Ukhwah :welcome:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For akmalnajwaProfil   Hantar PM kepada akmalnajwa   Pergi ke akmalnajwa's Website   Quote dan BalasQuote

nurulislamiafiqah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.02.2005
Ahli No: 14540
Posting: 178
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-02-08 14:09


Pada 12-02-08 13:33 , akmalnajwa posting:

!!! QUOTE !!!

salam..

malu pulak saya .. :malu:
karya-karya yang lain semuanya cantik :bunga:
tapi, saya punya biasa saja ... :-(

tak apa lah..sekadar nak berkongsi dengan teman-teman Ukhwah :welcome:


setiap lukisan tu ada seni. tak kisah cantik @ tak tapi pasti ada sesuatu di situ. tapi kau punya lebih berseni lah daripada aku hukhuk..
gambar anime tu bukan ciptaan aku sendiri, cuma ambil dari komik & lukis balik saja, xspecial pun.... :-D


-----------------
Live in the present, learn from the pasti!


Bookmark and Share

    


  Member Information For nurulislamiafiqahProfil   Hantar PM kepada nurulislamiafiqah   Pergi ke nurulislamiafiqah's Website   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 12-02-08 14:27


tak pandai nak melukis..lukis itik jadi kerbau..hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

faiq85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.02.2007
Ahli No: 28944
Posting: 213
Dari: Putrajaya

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 12-02-08 15:55


Pada 11-02-08 23:19 , ellina posting:

!!! QUOTE !!!

mm pernah juga cuba untuk lukis animasi..tapi tak jadi sangat..separuh badan boleh..tapi sekarang dah tak ada masa untuk melukis..hanya bayangkan sahaja..macam mana ya kalau nak kembangkan bakat?


salam..ellina,senang saja nak kembangkan bakat ni.satu saja yang penting kalau nak melukis ni,melukis tanpa jemu.buat sketch tiap-tiap hari.ambil contoh2 dari kartunis2 yang dah berjaya.mula-mula ikut stroke mereka.then belajar buat gaya sendiri.insya'ALLAH,ada hasilnya nanti :-)


-----------------
Glitter Words
&



    


  Member Information For faiq85Profil   Hantar PM kepada faiq85   Quote dan BalasQuote

faiq85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.02.2007
Ahli No: 28944
Posting: 213
Dari: Putrajaya

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 12-02-08 16:00


Pada 12-02-08 14:09 , nurulislamiafiqah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 12-02-08 13:33 , akmalnajwa posting:

!!! QUOTE !!!

salam..

malu pulak saya .. :malu:
karya-karya yang lain semuanya cantik :bunga:
tapi, saya punya biasa saja ... :-(

tak apa lah..sekadar nak berkongsi dengan teman-teman Ukhwah :welcome:


setiap lukisan tu ada seni. tak kisah cantik @ tak tapi pasti ada sesuatu di situ. tapi kau punya lebih berseni lah daripada aku hukhuk..
gambar anime tu bukan ciptaan aku sendiri, cuma ambil dari komik & lukis balik saja, xspecial pun.... :-D



betul 2..sebenarnya setiap garis lukisan tu ada seninya.dan setiap gaya lukisan 2 boleh melambangkan personaliti seseorang 2.so,apa lagi,ekspresikan luahan anda dalam bentuk lukisan.macam saudara paku,maba dan daeng,lukisan terindah adalah lukisan dari hati.betul tak? :-D


-----------------
Glitter Words
&



    


  Member Information For faiq85Profil   Hantar PM kepada faiq85   Quote dan BalasQuote

faiq85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.02.2007
Ahli No: 28944
Posting: 213
Dari: Putrajaya

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 12-02-08 16:04


thanks hudahaida..sebenarnya semua orang boleh melukis tau.apa kata awak tunjukkan bakat awak kat sini.ramai yang hebat2 kat sini boleh membantu.betul tak paku?(",)

Bookmark and Share

    


  Member Information For faiq85Profil   Hantar PM kepada faiq85   Quote dan BalasQuote

sss_89
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.12.2006
Ahli No: 27711
Posting: 82
Dari: mana-mana saja

Kelantan  


posticon Posting pada: 12-02-08 16:18


ni lukisan adik ana

ana lama dah tak melukis....maahadian


-----------------
~sAlAm UkHwAh~
[email protected]


Bookmark and Share

    


  Member Information For sss_89Profil   Hantar PM kepada sss_89   Quote dan BalasQuote

MaBa
Warga 2 Bintang
Menyertai: 07.09.2005
Ahli No: 18763
Posting: 54
Dari: Kawasan Burung Langit..

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 12-02-08 16:51


^^, kalau sahabat-sahabat sekalian minat dalam luksn knelah banyakkan sketch..betul cakap faiq85 banyakkan lthn..macam belajar lah juga..Kira matematik,baca buku sains ke..Sypun masih ditahap pembelajaran..Lukisan ni boleh jadi inspirasi & tempat mluahkn hati(manis&duka)..Lagipun kita semua ada bakat..Cuma perlu diasah..apa-apa pun sama-samalah kita belajar ek..



Bookmark and Share

    


  Member Information For MaBaProfil   Hantar PM kepada MaBa   Quote dan BalasQuote

paku
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.04.2004
Ahli No: 8497
Posting: 179
Dari: Bumi, Bima Sakti

Johor  


posticon Posting pada: 12-02-08 17:23


uih sekejap saja tinggal topik ni dah banyak yang menjengok dan memberi komen. cantik-cantik karya saudara/i sekalian. bagi MaBa dan faiq85 karya saudara-saudara dialu-alukan. kreatif2 pulak tu. bagi sesiapa yang baru datang menjengok sila-sila lah menyumbang karya anda disini. lukisan ke, khat ke, pendek kata apa-apa yang berkaitan dengan seni lukisan sila-sila post kat sini. sesiapa yang berapa minat melukis pun dialu-alukan datang kat sini. bagi yang ada pengalaman melukis pula sila-sila lah memberi tips atau bercerita pengalaman anda yang berkaitan dengan seni lukisan ni.

ps: insyaALLAH saya cuba usahakan hudahaida.sulfi_iham kira pandai melukis jugak lah ye. lukis itik jadi kerbau.kalau lukis kerbau mesti jadi itik. hehehe :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For pakuProfil   Hantar PM kepada paku   Quote dan BalasQuote

Nurizmi
WARGA SETIA
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20156
Posting: 539
Dari: utara...

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 12-02-08 18:12


hm..jangan risau kalau lukisan tu xmenjadi..sebenarnya apa jua lukisan itu dah dikira seni...:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For NurizmiProfil   Hantar PM kepada Nurizmi   Pergi ke Nurizmi's Website   Quote dan BalasQuote

paku
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.04.2004
Ahli No: 8497
Posting: 179
Dari: Bumi, Bima Sakti

Johor  


posticon Posting pada: 13-02-08 07:20


betul tu nurizmi. jadi tak jadi itu belakang cerita,ye tak? ha sambil2 tu ni ada satu lukisan yang baru nak dikongsi. lukisan ini dilukis masa kuliah hehehe

Tajuk: tidur tak hingat...
/

ps:aurat telah disensorkan untuk menghormati ukhwah.com. nurizmi bila lagi nak hantar karya lain. rupanya karya lepas tu warna oren. cantik warna tu.:-D


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For pakuProfil   Hantar PM kepada paku   Quote dan BalasQuote

syira_qistina
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2003
Ahli No: 4102
Posting: 777
Dari: tempat yang paling jem

Selangor  


posticon Posting pada: 13-02-08 07:33


teringin masa zaman sekolah dulu-dulu. setiap kali kena melukis, ana akan minta tolong abang sepupu ana. dia ni pandai sangat melukis. setiap gambar yang dia lukis, semuanya nampak real. kalau lukis potret, memang sebijik lah. gmbr2 yang dia lukis untuk ana, semuanya ana bawa ke sekolah. then semua org ingat ana yang lukis... hehe.. macam teror saja melukis...padahal pinjam bakat org saja. kehkehkeh...



Bookmark and Share

    


  Member Information For syira_qistinaProfil   Hantar PM kepada syira_qistina   Quote dan BalasQuote

hudahaida
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.01.2008
Ahli No: 32255
Posting: 128
Dari: dunia

south_korea  


posticon Posting pada: 13-02-08 08:20


wah...sekarang dah banyak lukisan...suka saya tengok..
faiq85, sya memang xpndai lukis...dr kecik sampai lah sekarang ni..sya nya lukisan tetap same...sya xpndai lukis BUT sya pandai mewarna...tu lah kelebihan yang ada pun...dr kecik lagi sya suka mewarna...nak lukis xpndai,so saya beli buku lukisan then warna... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For hudahaidaProfil   Hantar PM kepada hudahaida   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 13-02-08 09:23


Pada 13-02-08 07:33 , syira_qistina posting:

!!! QUOTE !!!

teringin masa zaman sekolah dulu-dulu. setiap kali kena melukis, ana akan minta tolong abang sepupu ana. dia ni pandai sangat melukis. setiap gambar yang dia lukis, semuanya nampak real. kalau lukis potret, memang sebijik lah. gmbr2 yang dia lukis untuk ana, semuanya ana bawa ke sekolah. then semua org ingat ana yang lukis... hehe.. macam teror saja melukis...padahal pinjam bakat org saja. kehkehkeh...



uhuk... ismi pun gunakan tektik yang sama... mangsanya adalah kakak ismi... dia memang pandai melukis dan seni sikit orgnya... semua lukisan dia kena tampal kat bilik lukisan... tapi dia buatkan buruk2 sikit untuk ismi... nanti cikgu tu tau pula kakak ismi yang watkan... kuang kuang kuang... tak mengapa, asalkan ismi tak kena lukis...

p/s: ismi suka lukis peta... sampai nak juling mata rasanya melukis peta.. adess...


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

muslimah83
WARGA SETIA
Menyertai: 05.02.2004
Ahli No: 7015
Posting: 1001
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 13-02-08 09:25


lukis pelan saja saya tau....heehhe :D

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah83Profil   Hantar PM kepada muslimah83   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 13-02-08 09:28


.. saya suka melukis makanan.. hari2 saya melukis makanan.. makanan sedap dimakan.. kalau lebih dimakan akan menyebabkan perut kita sakit dan akan melakukan pelaburan(di tandas2 sekitar kita).. sebab bila lapar saya tengok lukisan makanan saya:lol:ahaks..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

akmalnajwa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.01.2008
Ahli No: 32188
Posting: 99

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 13-02-08 18:32


Pada 13-02-08 09:28 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

.. saya suka melukis makanan.. hari2 saya melukis makanan.. makanan sedap dimakan.. kalau lebih dimakan akan menyebabkan perut kita sakit dan akan melakukan pelaburan(di tandas2 sekitar kita).. sebab bila lapar saya tengok lukisan makanan saya:lol:ahaks..


entah apa yang dia ni mengarut :-?


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For akmalnajwaProfil   Hantar PM kepada akmalnajwa   Pergi ke akmalnajwa's Website   Quote dan BalasQuote

paku
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.04.2004
Ahli No: 8497
Posting: 179
Dari: Bumi, Bima Sakti

Johor  


posticon Posting pada: 14-02-08 00:44


lukisan pemandangan dari akmalnajwa.
Tajuk:Pantai
/


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For pakuProfil   Hantar PM kepada paku   Quote dan BalasQuote

Nurizmi
WARGA SETIA
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20156
Posting: 539
Dari: utara...

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 14-02-08 12:02


aduh..kali ni dah tak boleh nak upload lukisan lah..dah cuba banyak kali...huhu..

kpada shabat2..hantar lah lagi lukisan antum...

lukisan akmalnajwa cntik..nampak simple tapi bermakna..:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For NurizmiProfil   Hantar PM kepada Nurizmi   Pergi ke Nurizmi's Website   Quote dan BalasQuote

nurulislamiafiqah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.02.2005
Ahli No: 14540
Posting: 178
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 14-02-08 23:02


Kenapa gambar aku yang sebelum ni hilang??

Gaara (anime Naruto)
Kelemahan pada lukisan : mata dia. Aku failed....lepas itu tanda tulisan jepun kat dahi dia aku tak reti nak buat:cry:

Photobucket



Edward Elric (anime Fullmetal Alchemist)
kelemahan pada lukisan : bentuk muka :sad:

Photobucket



Kurozaki Ichigo (anime Bleach)
kelemahan pada lukisan : tak jadi pun muka dia....:kecewa:

Photobucket



siapa yang xknl watak ni sila hentak keyboard kau org :kelip:
kelemahan pada lukisan : mana lambang ninja??? ahaks. Aku tak reti lukis huhu

Photobucket

maaflah. Aku reti lukis gambar anime saja. Selain tu, sorry guys... aku tak reti.


-----------------
Live in the present, learn from the pasti!


Bookmark and Share

    


  Member Information For nurulislamiafiqahProfil   Hantar PM kepada nurulislamiafiqah   Pergi ke nurulislamiafiqah's Website   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 15-02-08 07:51


huhu..banyaknya lukisan..

rindunya pada jaman cekola..suka kelas pndidkan seni..
suka guna water warna..tak suka lukis guna pecil..tak pandai

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

MaBa
Warga 2 Bintang
Menyertai: 07.09.2005
Ahli No: 18763
Posting: 54
Dari: Kawasan Burung Langit..

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 15-02-08 19:36


Wah,makin banyak lukisan2 erk..Suka tengok..apa-apa pun,semuanya canteek2 blaka..Paku ajarla bagaimana nak guna adobe photoshop..Hehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For MaBaProfil   Hantar PM kepada MaBa   Quote dan BalasQuote

faiq85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.02.2007
Ahli No: 28944
Posting: 213
Dari: Putrajaya

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 15-02-08 21:34


aique

artwork lama..komen dialu2kan(^_^)


-----------------
Glitter Words
&



    


  Member Information For faiq85Profil   Hantar PM kepada faiq85   Quote dan BalasQuote

paku
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.04.2004
Ahli No: 8497
Posting: 179
Dari: Bumi, Bima Sakti

Johor  


posticon Posting pada: 19-02-08 08:19


faiq85 lukis guna paint ke?kat muka dia tu memang muka dia hitam sebelah ke atau bayang? kalau bayang boleh kaji semula sebab tiba-tiba bayang pada tengkuk tak ada pula. Keep it up :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For pakuProfil   Hantar PM kepada paku   Quote dan BalasQuote

ainunhub
WARGA SETIA
Menyertai: 06.09.2007
Ahli No: 30954
Posting: 495
Dari: Melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 19-02-08 08:27


boleh saja dikategorikan karya faiq85 itu sebagai 'pop art'.. -nice work!

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainunhubProfil   Hantar PM kepada ainunhub   Quote dan BalasQuote

faiq85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.02.2007
Ahli No: 28944
Posting: 213
Dari: Putrajaya

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 19-02-08 21:58


ha'ah.saya lukis guna paint saja ni.tak buat bayang kat tengkuk 2 sebab fikir nanti nampak hitam semuanya..just nak try stroke yang lain sikit.tapi macam sama saja dengan lukisan2 lain..hee..

maybe betul juga yang ainunhub cakap 2.sebab saya lukis ni pas tengok koleksi2 artwork kartunis jepun yang pelbagai.ada terikut-ikut sikit lah..by the way,thanks 4 the comment(^_^)

Bookmark and Share

    


  Member Information For faiq85Profil   Hantar PM kepada faiq85   Quote dan BalasQuote

Moderator: Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Hobi
    »» Melukis...

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.225864 saat. Lajunya....