Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 05-08-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kita seringkali melihat bagaimana jemaah-jemaah haji mengikuti kursus-kursus yang diadakan sebagai persiapan untuk menempuhi suasana haji yang sebenar, begitu juga dengan pelajar-pelajar yang akan menempuhi peperiksaan, dilatih dengan pelbagai tuisyen dan kelas tambahan untuk menempuhi peperiksaan, maka kehidupan akhirat dan peperiksaan di padang mahsyar lebih patut lagi diadakan kursus persediaan dan kelas tuisyennya yang tersendiri..Persediannya ialah iman serta amalan soleh dan kelas tuisyennya ialah majlis-majlis ilmu.
-- Tuan Guru Nik Aziz (Menteri Besar Kelantan)

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 53
Ahli: 0
Jumlah: 53




  Yang Masuk Ke Sini
muslimiman: 11 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 12 hari yang lalu
nur_tinta: 18 hari yang lalu
kasih_kekasih: 34 hari yang lalu


Awas!
Topik: Amaran Untuk Semua Pengguna Akaun Yahoo!....


Carian Forum

Moderator: Administrator, izdham
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Awas!
    »» Amaran Untuk Semua Pengguna Akaun Yahoo!....

Please Mendaftar To Post


Oleh Amaran Untuk Semua Pengguna Akaun Yahoo!....

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 25-10-07 09:31


ini saya ambil dari www.satuhala. blogspot. com... amaran untuk semua supaya lebih berhati-hati. ..

Amaran Untuk Semua Pengguna Akaun Yahoo!....
Assalamualaikum w..t. buat semua pengunjung satuhala. Saya ingin menasihati anda semua supaya berhati-hati dengan email yang diterima saudara. Semalam saya menerima satu email yang menyatakan mereka dari pihak Yahoo! yang ingin membuat pemeriksaan ke atas semua akaun email yang berdaftar dengan mereka. Mereka ini meminta semua pengguna akaun email yang dihubungi mereka supaya membalas email mereka dengan menyertakan password, users name, country of origin dan sebagainya bagi membolehkan akaun yang digunakan dilabelkan sebagai akaun aktif dan tidak akan ditutup. Oleh kerana saya tidak mempercayainya, saya telah menghubungi Yahoo! help center bagi kepastian. Pihak rasmi Yahoo! baru saja menghubungi saya melalui email yang menyatakan bahawa email yang menyamar sebagai pihak pentadbiran mereka itu merupakan satu pembohongan bagi mencuri data-data peribadi. Berikut merupakan contoh email yang saya katakan tadi sebagai email yang mengandungi penipuan. Harap dapat sebarkan kepada semua supaya akaun email anda dan email-email peribadai anda tidak dicerobohi. di Bawah ini contoh email pembohongan tersebut. Klik pada image untuk gambar yang lebih besar dan dapat di baca.

nama pengirim email tersebut ialah "Yahoo! Account Service" yang menggunakan alamat email [email protected]

berikut 2 imej kandungan email tersebut yang meminta pengguna menghantar maklumat seperti users name, password, country of origin dan sebagainya.


Di bawah ini email yang saya terima dari pihak Yahoo! setelah saya melaporkan perkara tersebut dan meminta kepastian. Klik imej untuk perbesarkan.

Pihak Yahoo! menyatakan bahawa ini merupakan satu skim penipuan untuk mencuri data dan maklumat peribadi orang ramai terutama pengguna akaun Yahoo! Sebagai menjalankan tanggungjawab saya, saya masukkan ini sebagai posting supaya anda diluar sana tidak tertipu dan mendapat masalah. Harap dapat sebarkan amaran ini kepada rakan, groups di bawah kendalian anda dan semua alamat email yang ada dalam inbox anda. Semoga tiada yang tertipu dan harap semua dapat berhati-hati... Assalamualaikum....


-----------------
"Cerahkan Mata Anda" http://buku2008.wordpress.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 25-10-07 09:34


owh ia ke...

bahaya juga ni....

lagipun...ana jarang guna yahoo email ni...

apa-apa pun..

syukran

~berhati-hatilahdijalan raya...~

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

eyla05
WARGA SETIA
Menyertai: 17.10.2005
Ahli No: 19884
Posting: 546
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 25-10-07 09:38


terima kasih atas info ini.... :-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For eyla05Profil   Hantar PM kepada eyla05   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-10-07 09:39


tak pernah percaya. semua delete.

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

ctnurbebo
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2007
Ahli No: 29142
Posting: 880
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 25-10-07 13:57


hu2..kalau mesej yang mengandungi kandungan was2 itu terus masuk dalam trash saja...ha2...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ctnurbeboProfil   Hantar PM kepada ctnurbebo   Quote dan BalasQuote

muslimah83
WARGA SETIA
Menyertai: 05.02.2004
Ahli No: 7015
Posting: 1001
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 25-10-07 14:00


tidak pernah peduli pun...

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah83Profil   Hantar PM kepada muslimah83   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-10-07 14:02


Pada 25-10-07 13:57 , ctnurbebo posting:

!!! QUOTE !!!

hu2..kalau mesej yang mengandungi kandungan was2 itu terus masuk dalam trash saja...ha2...


huhu. saya masuk spam terus...


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

najah_musla
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.09.2006
Ahli No: 26198
Posting: 319
Dari: Gunung Semanggol

Perak   avatar


posticon Posting pada: 26-10-07 09:08


emel saya juga pernah dicrack oleh org lain....sampai saya tak boleh buka langsung emel tu....alhamdulillah hasil dari tunjuk ajar someone pada saya,saya dapat kembali emel saya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For najah_muslaProfil   Hantar PM kepada najah_musla   Quote dan BalasQuote

rdwira
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2007
Ahli No: 31169
Posting: 999
Dari: KL

uganda   avatar


posticon Posting pada: 26-10-07 09:14


Pada 26-10-07 09:08 , najah_musla posting:

!!! QUOTE !!!

emel saya juga pernah dicrack oleh org lain....sampai saya tak boleh buka langsung emel tu....alhamdulillah hasil dari tunjuk ajar someone pada saya,saya dapat kembali emel saya...


macamana ek?? sebelum ni saya ada email yahoo...guna dari tahun 2000..lepas itu sejak dari bulan 7 hari tu kalau tak silap lah.... tak boleh guna lagi dah... bila log in dia kata ID not available..... tu jadi blur kejap..try beberapa kali.... sama juga.... padahal dah guna berthn2... lepas itu try lah register semula guna ID yang sama... dia kata ID sudah digunakan sila guna ID lain.... macamna ek ??


-----------------
http://sukatolong.wordpress.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For rdwiraProfil   Hantar PM kepada rdwira   Quote dan BalasQuote

aishgurlz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.02.2007
Ahli No: 28659
Posting: 99
Dari: skudai

Perak   avatar


posticon Posting pada: 26-10-07 09:38


tak pernah layan email yang tak penting..

:welcome: :welcome: :welcome: :welcome:

Bookmark and Share

    


  Member Information For aishgurlzProfil   Hantar PM kepada aishgurlz   Quote dan BalasQuote

najah_musla
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.09.2006
Ahli No: 26198
Posting: 319
Dari: Gunung Semanggol

Perak   avatar


posticon Posting pada: 27-10-07 19:52


Pada 26-10-07 09:38 , aishgurlz posting:

!!! QUOTE !!!

tak pernah layan email yang tak penting..

:welcome: :welcome: :welcome: :welcome:


saya pun tak dapat emel pelik-pelik...tiba tiba saja emel di crack....


-----------------
Allah akan mengangkat darjat bagi orang2 beriman dan orang2 yang mempunyai ilmu pengetahuan...


Bookmark and Share

    


  Member Information For najah_muslaProfil   Hantar PM kepada najah_musla   Quote dan BalasQuote

mirul135
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.08.2007
Ahli No: 30689
Posting: 45
Dari: CFS IIUM PJ

saudiarabia  


posticon Posting pada: 27-10-07 20:51


siapa boleh ajar?

Bookmark and Share

    


  Member Information For mirul135Profil   Hantar PM kepada mirul135   Quote dan BalasQuote

nur_2110
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.09.2005
Ahli No: 18853
Posting: 187
Dari: infront of my 2313NLCi

Melaka  


posticon Posting pada: 27-10-07 20:55


terima kasih..=)

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_2110Profil   Hantar PM kepada nur_2110   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 27-10-07 21:31


biasanya tak baca mail yang bukan dr member sendiri..

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

Asward_hafiz
WARGA SETIA
Menyertai: 02.05.2004
Ahli No: 8743
Posting: 597
Dari: Kuantan pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 27-10-07 21:58


em... 8-)

macam macam hal lah bebenda sekarang ni...
hati hati tau... ;-)


-----------------
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Asward_hafizProfil   Hantar PM kepada Asward_hafiz   Pergi ke Asward_hafiz's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 27-10-07 22:19


Assalamualaikum
boleh tak tahu apa kesannya.....? mengenai data tu??
untuk apa dia mencuri..???
rasanya dalam akaun tu..macam tak ada sangat benda yang penting......hmm... :berfikir:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.11169 saat. Lajunya....