Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 05-08-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Jiran adalah lebih berharga berbanding saudara jauh
-- Seminar

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 68
Ahli: 0
Jumlah: 68




  Yang Masuk Ke Sini
muslimiman: 11 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 12 hari yang lalu
nur_tinta: 18 hari yang lalu
kasih_kekasih: 34 hari yang lalu


Jejak Hobi
Topik: Kenapa student perempuan suka sangat bawa kuih raya kat kolej...


Carian Forum

Moderator: Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Hobi
    »» Kenapa student perempuan suka sangat bawa kuih raya kat kolej...

Please Mendaftar To Post


Oleh Kenapa student perempuan suka sangat bawa kuih raya kat kolej...

angkabut
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18897
Posting: 251
Dari: KampungKU

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 24-10-07 14:35


murah hati agaknya...huhuhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For angkabutProfil   Hantar PM kepada angkabut   Quote dan BalasQuote

RaudhatuL_Muttaqin
WARGA SETIA
Menyertai: 29.03.2005
Ahli No: 15423
Posting: 556
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 24-10-07 14:35


perempuan tak kdekot ;)

Bookmark and Share

    


  Member Information For RaudhatuL_MuttaqinProfil   Hantar PM kepada RaudhatuL_Muttaqin   Quote dan BalasQuote

hypox
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.09.2006
Ahli No: 26214
Posting: 97
Dari: Simpang Empat ke Manchester

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 24-10-07 14:38


student perempuan kuat makan..hehe ;)

Bookmark and Share

    


  Member Information For hypoxProfil   Hantar PM kepada hypox   Quote dan BalasQuote

Asward_hafiz
WARGA SETIA
Menyertai: 02.05.2004
Ahli No: 8743
Posting: 597
Dari: Kuantan pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 24-10-07 14:43


kuih kat rumah tu tak habis lah agaknya...
sebab tu bawa kuih kat sana...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Asward_hafizProfil   Hantar PM kepada Asward_hafiz   Pergi ke Asward_hafiz's Website   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 24-10-07 14:44


sebab pemurah..sama-sama makan dengan kawan-kawan..
sebab ingat kat kawan..nak bagi kawan rasa kuih dia bawa walaupun tak buat sendiri =p

Bookmark and Share

    


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

RaudhatuL_Muttaqin
WARGA SETIA
Menyertai: 29.03.2005
Ahli No: 15423
Posting: 556
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 24-10-07 14:45


Pada 24-10-07 14:38 , hypox posting:

!!! QUOTE !!!

student perempuan kuat makan..hehe ;)


amboi2...


-----------------
~Cemerlang Dunia Akhirat~


Bookmark and Share

    


  Member Information For RaudhatuL_MuttaqinProfil   Hantar PM kepada RaudhatuL_Muttaqin   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 24-10-07 14:54


bismillahhirrahamnirrahim

ana malaslah nak bawa balik barang ke kl bila balik kampung.. :-D


-----------------
"Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu" : At-Thalaq : 3 -( PUAN SUFTI )-
[ Telah diedit oleh: sufti_ilham pada 24-10-07 14:54 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

addinulhuda
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2007
Ahli No: 31217
Posting: 664
Dari: ~bumi bertuah~

Johor   avatar


posticon Posting pada: 24-10-07 14:55


sebab...mana kawan-kawan yang tak dapat datang rumah tu boleh lah berkumpul kat bilik..
raya kat bilik pula...
sama macam suasana raya di rumah...
hehehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For addinulhudaProfil   Hantar PM kepada addinulhuda   Pergi ke addinulhuda's Website   Quote dan BalasQuote

atie82
WARGA SETIA
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13074
Posting: 1080
Dari: Papar,[email protected]

Sabah  


posticon Posting pada: 24-10-07 14:56


Assalamualaikum wwt...

Kenapa student perempuan suka sangat bawa kuih raya kat kolej..??

Well..perempuan kan pemurah..bagi makan kuih raya kat
orang kan satu sedekah.. :-D

Wassalam.


-----------------
The Light of ALLAH surround Me, The Love of ALLAH Enfolds Me, The presence of ALLAH watches over Me, Whatever I am...ALLAH iS..


Bookmark and Share

    


  Member Information For atie82Profil   Hantar PM kepada atie82   Pergi ke atie82's Website   Quote dan BalasQuote

zc
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28322
Posting: 666
Dari: somewhere

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 24-10-07 15:06


mmm..nak bagi kat buah hati agaknya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For zcProfil   Hantar PM kepada zc   Quote dan BalasQuote

addinulhuda
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2007
Ahli No: 31217
Posting: 664
Dari: ~bumi bertuah~

Johor   avatar


posticon Posting pada: 24-10-07 15:08


tak semestinya pada buah hati..sesiapa pun boleh bagi...

Bookmark and Share

    


  Member Information For addinulhudaProfil   Hantar PM kepada addinulhuda   Pergi ke addinulhuda's Website   Quote dan BalasQuote

setanggi_syurga83
WARGA SETIA
Menyertai: 10.03.2006
Ahli No: 23348
Posting: 517
Dari: Negeri Sembilan-bumi Allah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 24-10-07 15:09


Sebab nak bersedekah dan memberi hadiah....yang bawa kuih bukannya dia makan tapi bagi kawan-kawan rasa lah....


-----------------
-StaIrWays To HeaVen-http://nurfazilah.hadithuna.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For setanggi_syurga83Profil   Hantar PM kepada setanggi_syurga83   Pergi ke setanggi_syurga83's Website   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 24-10-07 15:09


selalu makan dalam bilik saja..tak ada pula bawa keluar sampai cafe atau kaw luar..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 24-10-07 15:12


Pada 24-10-07 15:06 , zc posting:

!!! QUOTE !!!

mmm..nak bagi kat buah hati agaknya.


bismillahhirrahmanirrahim

tak boleh nak bagi kat dia sebab jauh..seorang kat gombak seorang kat bangi..lagipun dengki,dia dah puas makan kuih raya sebab dia start kerja balik 22 hb hari tu..lamanya dia cuti..dengki betul..!!! 8-)


-----------------
"Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu" : At-Thalaq : 3 -( PUAN SUFTI )-


Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

zc
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28322
Posting: 666
Dari: somewhere

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 24-10-07 15:13


Pada 24-10-07 15:08 , addinulhuda posting:

!!! QUOTE !!!

tak semestinya pada buah hati..sesiapa pun boleh bagi...


hmmm. buat kueh apa kat jepun tu? sushi?


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For zcProfil   Hantar PM kepada zc   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-10-07 16:59


biasalah tu...

selain dari mak suruh bawa balik...
perempuan ni kan ada satu difat yang jarang2 ada pada lelaki...
mereka ni suka berkongsi...

bila bawa kuih bebanyak..
mereka selalu buat open room (situasi di asrama)
makan ramai-ramai...
kongsi kuih ramai-ramai...
tukar cerita raya ramai-ramai...

hmmmm....
lelaki apa tau...
makan saja...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

maya_sakura
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.06.2006
Ahli No: 24795
Posting: 214
Dari: gombak

Kelantan  


posticon Posting pada: 24-10-07 17:03


nak bersedekah tak salah..
lagi2 makanan yang sedap..
ikut cara NABI..
makanan yang isteri2 BAGINDA masak yang sedap2 BAGINDA bagi try kat PARA SAHABAT..betul tak?

Bookmark and Share

    


  Member Information For maya_sakuraProfil   Hantar PM kepada maya_sakura   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 24-10-07 17:13


betul..betul
makan ramai-ramai dengan kawan best..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

addinulhuda
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2007
Ahli No: 31217
Posting: 664
Dari: ~bumi bertuah~

Johor   avatar


posticon Posting pada: 24-10-07 18:23


a`ah...buat sushi...
kenapa nak ke?mari mai..

Bookmark and Share

    


  Member Information For addinulhudaProfil   Hantar PM kepada addinulhuda   Pergi ke addinulhuda's Website   Quote dan BalasQuote

zc
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28322
Posting: 666
Dari: somewhere

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 25-10-07 13:55


tak nak...
tak makan benda-benda mentah tu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For zcProfil   Hantar PM kepada zc   Quote dan BalasQuote

Penama
Deleted User


posticon Posting pada: 25-10-07 14:02


entah... dah mak bagi.. bawa lah.. heheh
kalau bagi kat anak lelaki..silap-silap; dalam bas jugak tinggal serbuk kuih... :-P

Bookmark and Share

    


  Quote dan BalasQuote

destinasi_abadi
WARGA SETIA
Menyertai: 31.12.2004
Ahli No: 13423
Posting: 496
Dari: Pulau Pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 25-10-07 14:02


hehhe...
baru saja pas jamuan raya tadi...
semua budak-budak perempuan yang bawa kuih raya...dan last2 semuanya dibagi kepada budak laki..dah tak larat nak makan dah...jemu pun ada juga...

Bookmark and Share

    


  Member Information For destinasi_abadiProfil   Hantar PM kepada destinasi_abadi   Quote dan BalasQuote

nafas
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.03.2007
Ahli No: 29298
Posting: 355
Dari: kl

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 25-10-07 14:08


Pada 24-10-07 18:23 , addinulhuda posting:

!!! QUOTE !!!

a`ah...buat sushi...
Kenapa nak ke?mari mai..


ana suka sushi..
kawan masa praktikel dulu saja makan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nafasProfil   Hantar PM kepada nafas   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-10-07 14:09


Pada 24-10-07 16:59 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!


hmmmm....
lelaki apa tau...
makan saja...


:lol: :lucu:

adess adess....


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

hypox
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.09.2006
Ahli No: 26214
Posting: 97
Dari: Simpang Empat ke Manchester

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 25-10-07 15:14


Pada 24-10-07 14:45 , RaudhatuL_Muttaqin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 24-10-07 14:38 , hypox posting:

!!! QUOTE !!!

student perempuan kuat makan..hehe ;)


amboi2...



betul lah kan..kalau laki yang bawa, laki lah kuat makan :-D


-----------------
tempos edax, home edacior


Bookmark and Share

    


  Member Information For hypoxProfil   Hantar PM kepada hypox   Quote dan BalasQuote

akmar_hafiza
Warga Rasmi
Menyertai: 24.10.2007
Ahli No: 31498
Posting: 14
Dari: malaysia

Perak  


posticon Posting pada: 25-10-07 15:16


perempuan kuat makan!!!!!!!!! sokong!! kih21

Bookmark and Share

    


  Member Information For akmar_hafizaProfil   Hantar PM kepada akmar_hafiza   Quote dan BalasQuote

Iman_Hayati
WARGA SETIA
Menyertai: 24.10.2003
Ahli No: 4642
Posting: 940
Dari: Bumi ALLAH

Kelantan  


posticon Posting pada: 25-10-07 15:39


org perempuan dia suka bagi kat kawan-kawan..
buat open room kat kolej
yang dah kerja pun sama..suka bawa untuk kawan-kawan ofis..
itu tandanya org perempuan ni pemurah:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For Iman_HayatiProfil   Hantar PM kepada Iman_Hayati   Quote dan BalasQuote

masz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.07.2005
Ahli No: 17165
Posting: 96
Dari: kuala lumpur

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 25-10-07 15:40


pasalnye, boleh buat open room, jemput kawan-kawan beraya kat bilik..merapatkan lagi ukhwah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For maszProfil   Hantar PM kepada masz   Quote dan BalasQuote

mihar123
WARGA SETIA
Menyertai: 20.11.2005
Ahli No: 20396
Posting: 551
Dari: ::. Negeri Che Siti Wan Kembang .::

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 25-10-07 15:45


sb kuih kat rumah banyak...
Kalau tak bawa nanti membazir....
kuang 2


-----------------
~~~Bersusah-susah dahulu bersenang-senang kemudian~~~

My blog::: http://mihar.blogs.friendster.com/:::



Bookmark and Share

    


  Member Information For mihar123Profil   Hantar PM kepada mihar123   Quote dan BalasQuote

mihar123
WARGA SETIA
Menyertai: 20.11.2005
Ahli No: 20396
Posting: 551
Dari: ::. Negeri Che Siti Wan Kembang .::

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 25-10-07 15:50


sb kuih kat rumah banyak...
Kalau tak bawa nanti membazir....
kuang 2


-----------------
~~~Bersusah-susah dahulu bersenang-senang kemudian~~~

My blog::: http://mihar.blogs.friendster.com/:::



Bookmark and Share

    


  Member Information For mihar123Profil   Hantar PM kepada mihar123   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 25-10-07 15:56


Assalamualaikum...

Kenapa student perempuan suka sangat bawa kuih raya kat kolej??

sebab...
sebab dia best... :-D


!!! QUOTE !!!


    posticon Posting pada: 24-10-07 14:45

Pada 24-10-07 14:38 , hypox posting:

!!! QUOTE !!!

    student perempuan kuat makan..hehe ;)



amboi2...
:lucu:

!!! QUOTE !!!


    posticon Posting pada: 24-10-07 16:59

hmmmm....
lelaki apa tau...
makan saja...

eh...ye ke ukhti... :-?

kat kolej ana ni..
ada sahaja orang lelaki yang suka bawa kuih...
siap buat open house lagi kat hostel dia..
habis orang serbu... :lol:


!!! QUOTE !!!


    posticon Posting pada: 25-10-07 15:16

perempuan kuat makan!!!!!!!!! sokong!! kih21

:lucu: :lucu:


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

muslimah83
WARGA SETIA
Menyertai: 05.02.2004
Ahli No: 7015
Posting: 1001
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 25-10-07 16:31


sebab nak bagi rasa kuih yang dia buat..hheh

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah83Profil   Hantar PM kepada muslimah83   Quote dan BalasQuote

bintufurqan
WARGA SETIA
Menyertai: 22.10.2007
Ahli No: 31464
Posting: 464

malaysia  


posticon Posting pada: 25-10-07 16:32


org permpuan ni kan pemurah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For bintufurqanProfil   Hantar PM kepada bintufurqan   Quote dan BalasQuote

searchforguidance
WARGA SETIA
Menyertai: 04.09.2007
Ahli No: 30916
Posting: 403
Dari: johore

Johor   avatar


posticon Posting pada: 25-10-07 16:32


sebab....perempuan or wanita or muslimat ni pemurah...tak kedekut...baik...kan muslimat semua....... :-)


-----------------
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
[ Telah diedit oleh: searchforguidance pada 25-10-07 16:32 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For searchforguidanceProfil   Hantar PM kepada searchforguidance   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-10-07 16:36


mohamad, yang kawan anta tu kes terpencil...
huhuhu....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

ctnurbebo
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2007
Ahli No: 29142
Posting: 880
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 25-10-07 16:39


Pada 24-10-07 16:59 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

biasalah tu...

selain dari mak suruh bawa balik...
perempuan ni kan ada satu difat yang jarang2 ada pada lelaki...
mereka ni suka berkongsi...

bila bawa kuih bebanyak..
mereka selalu buat open room (situasi di asrama)
makan ramai-ramai...
kongsi kuih ramai-ramai...
tukar cerita raya ramai-ramai...

hmmmm....
lelaki apa tau...
makan saja...


saya setuju sesangat...... :-D


-----------------
Keindahan sebenar ialah keindahan budi pekerti. Kebaikan sebenar ialah kebaikan budi bahasa dan kecerdikan sebenar ialah kecerdikan akal.


Bookmark and Share

    


  Member Information For ctnurbeboProfil   Hantar PM kepada ctnurbebo   Quote dan BalasQuote

hypox
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.09.2006
Ahli No: 26214
Posting: 97
Dari: Simpang Empat ke Manchester

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 25-10-07 16:43


Pada 25-10-07 16:39 , ctnurbebo posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 24-10-07 16:59 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

biasalah tu...

selain dari mak suruh bawa balik...
perempuan ni kan ada satu difat yang jarang2 ada pada lelaki...
mereka ni suka berkongsi...

bila bawa kuih bebanyak..
mereka selalu buat open room (situasi di asrama)
makan ramai-ramai...
kongsi kuih ramai-ramai...
tukar cerita raya ramai-ramai...

hmmmm....
lelaki apa tau...
makan saja...


saya setuju sesangat...... :-D



..laki mesti lah tau makan...rezeki depan mata...makan free pula tu!! :-D


-----------------
tempos edax, home edacior


Bookmark and Share

    


  Member Information For hypoxProfil   Hantar PM kepada hypox   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 25-10-07 17:39


Pada 25-10-07 16:36 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

mohamad, yang kawan anta tu kes terpencil...
huhuhu....

eh..

mana boleh macam ni..

kira jugalah..

kalau macam ni..

dah kes aniaya ni...

:-P


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-10-07 17:55


oppsss... kes aniaya...
habis tu, yang buka topik ni lebih kurang lah tu....
adillah kan...
muahahaha....

hypox... tahu dah... itu sajalah tahunya... huhuhu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 25-10-07 18:14


Pada 25-10-07 15:45 , mihar123 posting:

!!! QUOTE !!!

sb kuih kat rumah banyak...
Kalau tak bawa nanti membazir....
kuang 2



alamak..Kenapa macam telinga ni rasa panas saja ek...ada kena mengena ke dalam hal ini..??? :berfikir:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

limau_nipis
Warga 2 Bintang
Menyertai: 02.10.2007
Ahli No: 31306
Posting: 44
Dari: putrajaya...bangi

blank   avatar


posticon Posting pada: 26-10-07 10:46


sebab perempuan ini suka berkongsi dengan org lain..terutama kawan-kawan...
lagipun 2kan cara eratkan hub sesama kita...

Bookmark and Share

    


  Member Information For limau_nipisProfil   Hantar PM kepada limau_nipis   Quote dan BalasQuote

cipoi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.05.2006
Ahli No: 24504
Posting: 242
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 26-10-07 11:03


kuat melantak... makan sambil cakap, makan sambil ngumpat, makan sambil tengok movie, makan sambil tidur....hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For cipoiProfil   Hantar PM kepada cipoi   Pergi ke cipoi's Website   Quote dan BalasQuote

addinulhuda
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2007
Ahli No: 31217
Posting: 664
Dari: ~bumi bertuah~

Johor   avatar


posticon Posting pada: 26-10-07 11:10


amboi...sedapnya berkata2...

Bookmark and Share

    


  Member Information For addinulhudaProfil   Hantar PM kepada addinulhuda   Pergi ke addinulhuda's Website   Quote dan BalasQuote

islamic_gil
WARGA SETIA
Menyertai: 24.02.2005
Ahli No: 14692
Posting: 427
Dari: SATU KAWASAN DI SATU MASA

Selangor  


posticon Posting pada: 26-10-07 11:21


Pada 25-10-07 15:39 , Iman_Hayati posting:

!!! QUOTE !!!

org perempuan dia suka bagi kat kawan-kawan..
buat open room kat kolej
yang dah kerja pun sama..suka bawa untuk kawan-kawan ofis..
itu tandanya org perempuan ni pemurah:-)



betulll2222... :-D :-D


-----------------
don't forget to say THANK YOU ALLAH


Bookmark and Share

    


  Member Information For islamic_gilProfil   Hantar PM kepada islamic_gil   Quote dan BalasQuote

permata_hatiku
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.12.2004
Ahli No: 13095
Posting: 147
Dari: Bumi Allah

Terengganu  


posticon Posting pada: 26-10-07 11:49


Assalamualaikum...
student perempuan suka bawa bayak sebab nak kasi kawan-kawan lain rasa kuih raya dari rumah masing-masing..
salam ukhwah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For permata_hatikuProfil   Hantar PM kepada permata_hatiku   Quote dan BalasQuote

sakura_azin
Warga Rasmi
Menyertai: 15.04.2007
Ahli No: 29599
Posting: 7
Dari: As-syakirin

egypt  


posticon Posting pada: 26-10-07 11:50


Assalamualaikum

student perempuan suka bawa kuih raya untuk dijamu pada sahabat-sahabat yang datang bilik dismping m'hidupkn suasana raya...

lelaki biasanya jarang nak bawa..sebab apa ye??

sahabat ana punya pendapat mungkin lelaki ni ego kut :-D


-----------------
jika engkau mencari keredhaan Allah dengan bencinya manusia, maka engkau akan emndapat keredhaan dr Allah,namun jk engkau mencari redha manusia dengan


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakura_azinProfil   Hantar PM kepada sakura_azin   Quote dan BalasQuote

anis_farihah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.09.2006
Ahli No: 26369
Posting: 87
Dari: terengganu, sarawak

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 26-10-07 12:19


student perempuan ni kalau makan ingat kat kawan-kawan...tak makan seorang-seorang...huhuhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_farihahProfil   Hantar PM kepada anis_farihah   Quote dan BalasQuote

abadaa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.11.2005
Ahli No: 20370
Posting: 126
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 26-10-07 12:58


Pada 26-10-07 12:19 , anis_farihah posting:

!!! QUOTE !!!

student perempuan ni kalau makan ingat kat kawan-kawan...tak makan seorang-seorang...huhuhu



betul betul betul (ikut ayat ipin)

perempuan dikurnia sifat penyayang :welcome: yang lebih sikit daripada kaum adam yang budiman..

perempuan sering ingat pada kawan-kawan..

nak berkongsi..sharing is caring...
:-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For abadaaProfil   Hantar PM kepada abadaa   Quote dan BalasQuote

mysarra
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20903
Posting: 91

blank   avatar


posticon Posting pada: 26-10-07 13:29


PEREMPUAN memang baik....

Bookmark and Share

    


  Member Information For mysarraProfil   Hantar PM kepada mysarra   Quote dan BalasQuote

kunciair
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.09.2007
Ahli No: 30929
Posting: 184
Dari: perak

malaysia  


posticon Posting pada: 26-10-07 13:41


saja ske2 nak sedekah kat kawan-kawan....


-----------------
wanita hiasan dunia..adalah permata yang paling berharga bagi lelaki


Bookmark and Share

    


  Member Information For kunciairProfil   Hantar PM kepada kunciair   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 26-10-07 14:21


Pada 26-10-07 11:03 , cipoi posting:

!!! QUOTE !!!

kuat melantak... makan sambil cakap, makan sambil ngumpat, makan sambil tengok movie, makan sambil tidur....hehehe


hmm...
musti cipoi yang buat macam tu....
sebab tu boleh berkata sesedap itu... :berfikir: :berfikir:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 27-10-07 10:32


Pada 26-10-07 12:58 , abadaa posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 26-10-07 12:19 , anis_farihah posting:

!!! QUOTE !!!

student perempuan ni kalau makan ingat kat kawan-kawan...tak makan seorang-seorang...huhuhu



betul betul betul (ikut ayat ipin)

perempuan dikurnia sifat penyayang :welcome: yang lebih sikit daripada kaum adam yang budiman..

perempuan sering ingat pada kawan-kawan..

nak berkongsi..sharing is caring...
:-D


Assalamualaikum
insyaAllah saya tidak begitu...saya suka saja..bawa kuih untuk kawan² saya...dan kawan² saya jugak begitu....kami akan bagi pada orang lain untuk makan...bukan setakat kuih..malahan lain²..makanan berat pun tak terkecuali....



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 27-10-07 13:21


kezen ana balik alex before raya hari tu kantoi time timbang barang before fly..last2 merayu kat pgawai tu kata yang satu beg tu adalah kuih raya..last2 di atas dasar kasihan d bagi lah kezen perempuan ana ni bawa kuih lebih-lebih tu..da lah tak sempat nak raya kat sini..hehehehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

syira_qistina
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2003
Ahli No: 4102
Posting: 777
Dari: tempat yang paling jem

Selangor  


posticon Posting pada: 27-10-07 13:26


Assalamualaikum

sebab perempuan ni kalau ada makanan..suka share2 dengan org lain. kira tak kedekut lah.. kalau ada makanan...jom makan sama-sama. makan berjemaah ni cepat kenyang tau... hehe. bak kata adik ana, jangan kedekut makanan..kalau makan seorang-seorang saja, nanti gemuk! hikhik...
[ Telah diedit oleh: syira_qistina pada 27-10-07 13:31 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For syira_qistinaProfil   Hantar PM kepada syira_qistina   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 27-10-07 14:01


Assalamualaikum
hah....kesiannya kazen awak tu syemarly.....
nak bawa kuih pun tak boleh kan...... :sopan:

P/S : kasihan mereka yang beraya di rantauan..... :oops:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

zc
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28322
Posting: 666
Dari: somewhere

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 29-10-07 13:35


makan banyak tak apa. tapi lepas tu kena senam banyak-banyak juga...
kalau malas senam nanti gemok...hehehe!

Bookmark and Share

    


  Member Information For zcProfil   Hantar PM kepada zc   Quote dan BalasQuote

alornk
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.10.2007
Ahli No: 31510
Posting: 133
Dari: atas bukit bawah angin

madagascar  


posticon Posting pada: 29-10-07 13:57


Pada 27-10-07 14:01 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum
hah....kesiannya kazen awak tu syemarly.....
nak bawa kuih pun tak boleh kan...... :sopan:

P/S : kasihan mereka yang beraya di rantauan..... :oops:




hik2...nasib baik dapat lepas..raya punya pasal kuih dibawa satu beg..hik..hik..hik..

Bookmark and Share

    


  Member Information For alornkProfil   Hantar PM kepada alornk   Quote dan BalasQuote

maestra_dila
WARGA SETIA
Menyertai: 26.10.2007
Ahli No: 31514
Posting: 404

spain   avatar


posticon Posting pada: 05-11-07 04:50


kuih raya ana dah habis pun ( kuih tunjuk2 saja) ... hehehe... Alhamdulillah.. dapat juga rasa kuih raya kawan-kawan yang lain. :-).

:bunga:

Bookmark and Share

    


  Member Information For maestra_dilaProfil   Hantar PM kepada maestra_dila   Quote dan BalasQuote

kahfi8
WARGA SETIA
Menyertai: 19.09.2007
Ahli No: 31129
Posting: 517
Dari: Damansara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 05-11-07 06:43


sebab nak bezakan siapa punya kuih lagi sedap...

Bookmark and Share

    


  Member Information For kahfi8Profil   Hantar PM kepada kahfi8   Pergi ke kahfi8's Website   Quote dan BalasQuote

kahfi8
WARGA SETIA
Menyertai: 19.09.2007
Ahli No: 31129
Posting: 517
Dari: Damansara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 05-11-07 06:50


apa beza kuih tunjuk dengan kuih yang lain? lagi sedap ke?

Bookmark and Share

    


  Member Information For kahfi8Profil   Hantar PM kepada kahfi8   Pergi ke kahfi8's Website   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 15-11-07 00:12


sebab boleh share2... walau rupa sama.. rasa lelain...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

lailasuhaila
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.09.2008
Ahli No: 35134
Posting: 351
Dari: my heart...

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 24-10-08 18:01


saya pun suka juga bawa kuih raya , boleh makan dengan kawan-kawan...best tau makan ramai-ramai boleh share2..

Bookmark and Share

    


  Member Information For lailasuhailaProfil   Hantar PM kepada lailasuhaila   Quote dan BalasQuote

nurzatul
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26160
Posting: 733
Dari: yogyakarta...

Perak   avatar


posticon Posting pada: 24-10-08 20:22


salamun alaik..
ana pun sama juga...yang paling suka bila tengok muka org makan kuih yang kita bawa..tambah-tambah pula yang 2 kita sendiri buat..best saja..hehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurzatulProfil   Hantar PM kepada nurzatul   Pergi ke nurzatul's Website   Quote dan BalasQuote

lailasuhaila
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.09.2008
Ahli No: 35134
Posting: 351
Dari: my heart...

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 27-10-08 12:56


mmm...sodapnya makan kuih dengan kawan-kawan..teringat masa zaman kat kolej dulu..kenangan silam menggamit perasaan..hehehehe...

Bookmark and Share

    


  Member Information For lailasuhailaProfil   Hantar PM kepada lailasuhaila   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 27-10-08 13:16


.. niat aku baik.. memang aku bawa kuih raya ke tempat kerja aku untuk berkongsi dengan kawan-kawan.. tapi apa kan daya atas bas tu sejuk.. aku rasa lama sangat atas bas 2.. bosan tak tau nak buat apa.. aku pun layankan diri makan kuih raya 2.. tgk2 habis.. jadi aku bukan kedekut tau:lol:.. aku sebenarnya buruk lantak.. adehh:lol:..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

shimaku
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34002
Posting: 783
Dari: ~Below Da Wind Go To KL~

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 27-10-08 20:51


ala biasa lah itu...nak sedekah kat kawan-kawan...kekadang itu sama-sama makan time kat asrama,lebih-lebih lagi time borak2.Ok apa sambil mengeratkan silaturrahim gituuuuuu....Tak salah kan...asalkan nawaitu betul..

Bookmark and Share

    


  Member Information For shimakuProfil   Hantar PM kepada shimaku   Pergi ke shimaku's Website   Quote dan BalasQuote

alqibtiaz
WARGA SETIA
Menyertai: 31.07.2004
Ahli No: 10409
Posting: 542
Dari: kuala terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 27-10-08 23:21


kuih raya??huhu..paling best bila lepas raya masuk dewan kuliah kawan-kawan main-main passikng kuih raya setiap meja..semua merasa...best sangat perasaan masa tu... budak lelaki terliur tapi malas bagi...hhuhu...lecturer nampak tapi tak ada nak marah malah boleh tersyum lagi..

seronok...

Bookmark and Share

    


  Member Information For alqibtiazProfil   Hantar PM kepada alqibtiaz   Quote dan BalasQuote

futurama
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2334
Posting: 324
Dari: muar, johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 28-10-08 09:33


bawa kuih raya balik sebab tak puas makan kat rumah
hehehe..(^^)

lagipun, nak bagi kat org.kawan-kawan etc.
tapi bila dah sampai sini, kuih tu tak berusik pun.
maybe sebab dah hilang mood raya..
last2 bagi org

Bookmark and Share

    


  Member Information For futuramaProfil   Hantar PM kepada futurama   Quote dan BalasQuote

MARIAH_SMILE
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12955
Posting: 71
Dari: banting, selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 28-10-08 09:36


hehe.. seronok baca topik ni... persoalan da terjawab... fakta dan auta... lu fikir lah sendiri hehe...

Bookmark and Share

    


  Member Information For MARIAH_SMILEProfil   Hantar PM kepada MARIAH_SMILE   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 28-10-08 09:50


Bukan student saja, ana pun bawa kuih raya ke tempat kerja. Bila ngantuk2 itu bolehlah ngunyah2. Petang-petang pun bila lapar bolehlah jadi pelapik perut. huhuhu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

insyirah_hr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.08.2006
Ahli No: 25700
Posting: 1249
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 28-10-08 11:36


Pada 24-10-07 16:59 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

biasalah tu...

selain dari mak suruh bawa balik...
perempuan ni kan ada satu difat yang jarang2 ada pada lelaki...
mereka ni suka berkongsi...

bila bawa kuih bebanyak..
mereka selalu buat open room (situasi di asrama)
makan ramai-ramai...
kongsi kuih ramai-ramai...
tukar cerita raya ramai-ramai...

hmmmm....
lelaki apa tau...
makan saja...


betul-betul...setuju sesangat...hehehe


-----------------
"Jadilah manusia luar biasa,gah jiwanya,kental imannya,tertib solatnya & al-Quran juadah....."


Bookmark and Share

    


  Member Information For insyirah_hrProfil   Hantar PM kepada insyirah_hr   Pergi ke insyirah_hr's Website   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 28-10-08 11:42


kita sendiri bawa xsedap,,tapi orang yang bawa,,,sodap saja,,walaupun kueh tu beli di kedai yang sama,,,kikikikikikik,,,,,,,,,,,,hai,,semuanya da tinggal serdak,,,

Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

khazinatul_asrar47
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16936
Posting: 308
Dari: .::diMana ada keBerkatanNYA,disitu ana::.

Selangor  


posticon Posting pada: 28-10-08 11:43


agak setuju jugak lah student lelaki makan saja~hehe
sebab di hari itu buat jamuan raya kelas pun, laki lenggang kangkung saja..
tak apa lah, at least ada juga yang sudi makan kan~ ;)

Bookmark and Share

    


  Member Information For khazinatul_asrar47Profil   Hantar PM kepada khazinatul_asrar47   Pergi ke khazinatul_asrar47's Website   Quote dan BalasQuote

izdham
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 14
Posting: 1521
Dari: german

germany  


posticon Posting pada: 28-10-08 14:04


Pada 24-10-07 14:38 , hypox posting:

!!! QUOTE !!!

student perempuan kuat makan..hehe ;)
betul.betul..

Bookmark and Share

    


  Member Information For izdhamProfil   Hantar PM kepada izdham   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 28-10-08 14:23


sebab perempuan suka tukar2 kuih raya.. bercerita tentang resepi kuih raya. hehe.. walaupun saya dah kerja saya tetap bawa kuih raya dr kampung ke tempat kerja.. bagi kawan-kawan rasa kuih raya kita.. kalau ada rendang ke lemang ke lagi lah mereka suka.

Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 28-10-08 14:31


kat opis ni perempuan suka bawa.. laki pula suka tolong cepat habiskan.. huhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

laili
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.09.2003
Ahli No: 3366
Posting: 154
Dari: kota bahru

Kelantan  


posticon Posting pada: 28-10-08 14:50


saya setuju 1000% insyirah_hr..
makan ramai-ramai ini best..
bukan kata biskut raya..
kalau awal balik asrama..
siap bawa balik rendang, lemang,ketupat..
lagipun boleh bertukar juadah raya..
contohnya. org kelantan mana buat lemang time raya, mereka buat ketupat,
tapi org belah n9 ke, bakar lemang tapi tak ada ketupat..
so bila bawa juadah itu,jadi boleh bertukar2 makan..
dulu masa kat asrama macam tuelah,
kawan org kelantan bawa ketupat, keropok lekor, budu..
kalau kawan org n9 bawa lemang sama rendang dia..
ada yang bawa kek coklat..almond london, tart..
lepas itu tambah lagi org srwk..kek lapis dia...
memang jadi open house lah...
seronok sangat time itu...
rindu nya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For lailiProfil   Hantar PM kepada laili   Pergi ke laili's Website   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 02-10-09 14:04


bestnya makan biskut raya.. siapa ada biskut raya lagi? hehe..

Tahun ni semua kuih raya main tunjuk2 saja..
Tak pun order kat orang,suruh buatkan kuih raya..kiranya kuih tunjuk juga lah kan...



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

Jue_Effendy
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2008
Ahli No: 35812
Posting: 760
Dari: Kota Kinabalu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 02-10-09 15:17


Pada 28-10-08 14:31 , Hanan posting:

!!! QUOTE !!!

kat opis ni perempuan suka bawa.. laki pula suka tolong cepat habiskan.. huhu


setuju dengan kak Hanan...

lagi satu perempuan ni pemurah, bagi orang lain dan kawan-kawan makan kuih raya dia tapi lelaki kedekut agaknya sebab tak pernah pun nampak bawa kuih raya bagi orang lain makan... :lol: :berfikir:
ke lelaki malu nak bawa kuih raya, sebab rasa macam perempuan... :-P


-----------------
bila waktu telah terhenti....
teman sejati hanyalah amal....


Bookmark and Share

    


  Member Information For Jue_EffendyProfil   Hantar PM kepada Jue_Effendy   Pergi ke Jue_Effendy's Website   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 02-10-09 20:13


Pada 28-10-08 14:31 , Hanan posting:

!!! QUOTE !!!

kat opis ni perempuan suka bawa.. laki pula suka tolong cepat habiskan.. huhu


tu lah yang dinamakan saling lengkap-melengkapi...
hehehehe

:lol:

cuba fikir sejenak kalau laki bawa kuih, perempuan bawa kuih dan tak ada sesiapa nak habiskan...kan dah jadi membazir
sahabat syaitan tu...

:wink:

laki ni kira penyelamat kaum hawa daripada jadi geng2 syaitan lah ehek ehek...

:sopan:


-----------------
"Let Allah be the ruler over your hearts"


Bookmark and Share

    


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

irashahirah
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2005
Ahli No: 19675
Posting: 407
Dari: jay bee

Johor   avatar


posticon Posting pada: 03-10-09 09:57


Pada 28-10-08 14:50 , laili posting:

!!! QUOTE !!!

saya setuju 1000% insyirah_hr..
makan ramai-ramai ini best..
bukan kata biskut raya..
kalau awal balik asrama..
siap bawa balik rendang, lemang,ketupat..
lagipun boleh bertukar juadah raya..
contohnya. org kelantan mana buat lemang time raya, mereka buat ketupat,
tapi org belah n9 ke, bakar lemang tapi tak ada ketupat..
so bila bawa juadah itu,jadi boleh bertukar2 makan..
dulu masa kat asrama macam tuelah,
kawan org kelantan bawa ketupat, keropok lekor, budu..
kalau kawan org n9 bawa lemang sama rendang dia..
ada yang bawa kek coklat..almond london, tart..
lepas itu tambah lagi org srwk..kek lapis dia...
memang jadi open house lah...
seronok sangat time itu...
rindu nya...


betul lah tu... nampak sangat kaum perempuan ni prihatin kat kawan-kawan.. kalau makan sodap2 mesti nak kongsi dengan kawan-kawan yang lain.. ;-)


-----------------
::....mencari ketenangan
menjiwai peranan...::


Bookmark and Share

    


  Member Information For irashahirahProfil   Hantar PM kepada irashahirah   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 03-10-09 22:40


Sekarang ni kat office ramai cina, tak ramai melayu, jadi tak terasa sangatla kemeriahan baw a kuih raya kat office. Kuih bulan adalah mereka bawa..huhu


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

rimbabara
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 03.03.2006
Ahli No: 23151
Posting: 3640
Dari: Ipoh

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 04-10-09 11:23


Assalamualaikum

Baguslah bawa kuih raya... Boleh kongsi2 dengan member2..
Ada juga benda nak kudap2... hehehe!
Daripada kuih raya terbiar banyak saja kat rumah kan...
Tapi lagi hujung2 syawal, lagi sedap kuih raya. Masa awal-awal tak laku... Hehehe! Masa tu korek sampai serdak...

:-P


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For rimbabaraProfil   Hantar PM kepada rimbabara   Quote dan BalasQuote

aqil
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.08.2005
Ahli No: 17966
Posting: 162
Dari: PAHANG

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 07-10-09 11:59


Pada 24-10-07 14:35 , RaudhatuL_Muttaqin posting:

!!! QUOTE !!!

perempuan tak kdekot ;)


betul
lagi satu, org perempuan ikut cakap mak
mak suruh bawa balik kuih raya
dia bawa balik
nanti boleh bagi kawan-kawan
tu sebbnye naik bas banyak beg
org laki mak suruh bwak kuih, malas
bukan nak makan pun,
lagipun nanti adalah makann lain
takkan nak makan kuih saja
hehehe
betul tak?
:-D :-D :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For aqilProfil   Hantar PM kepada aqil   Quote dan BalasQuote

aqil
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.08.2005
Ahli No: 17966
Posting: 162
Dari: PAHANG

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 07-10-09 11:59


Pada 24-10-07 14:35 , RaudhatuL_Muttaqin posting:

!!! QUOTE !!!

perempuan tak kdekot ;)


betul
lagi satu, org perempuan ikut cakap mak
mak suruh bawa balik kuih raya
dia bawa balik
nanti boleh bagi kawan-kawan
tu sebbnye naik bas banyak beg
org laki mak suruh bwak kuih, malas
bukan nak makan pun,
lagipun nanti adalah makann lain
takkan nak makan kuih saja
hehehe
betul tak?
:-D :-D :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For aqilProfil   Hantar PM kepada aqil   Quote dan BalasQuote

ainul_mardhiah86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.10.2005
Ahli No: 19847
Posting: 207
Dari: tHe gArDen KnoWlEDge AnD ViRtUe

Johor   avatar


posticon Posting pada: 07-10-09 15:01


Pada 07-10-09 11:59 , aqil posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 24-10-07 14:35 , RaudhatuL_Muttaqin posting:

!!! QUOTE !!!

perempuan tak kdekot ;)


betul
lagi satu, org perempuan ikut cakap mak
mak suruh bawa balik kuih raya
dia bawa balik
nanti boleh bagi kawan-kawan
tu sebbnye naik bas banyak beg
org laki mak suruh bwak kuih, malas
bukan nak makan pun,
lagipun nanti adalah makann lain
takkan nak makan kuih saja
hehehe
betul tak?
:-D :-D :-D


betul sangat-sangat...hehe


-----------------
HiDuP iNi InDah JikA sEgAlAnyA kEraNa AllAH


Bookmark and Share

    


  Member Information For ainul_mardhiah86Profil   Hantar PM kepada ainul_mardhiah86   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 07-10-09 15:27


Tak lama lagi,merasa lah kuih muruku pulak.. hehe..



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1898
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 07-10-09 16:01


iyakah? tak semua agaknya...saya tak bwa pun kueh raya tu...malas...buat berat beg saja...


-----------------
BERTEMU DAN BERPISAH ADALAH KETENTUAN ALLAH


Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.216924 saat. Lajunya....