Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 09-08-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Bila kita terlalu sibuk memikirkan kedudukan diri; kita lupa tanggung jawab kita yang sebenar
-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 43
Ahli: 0
Jumlah: 43




  Yang Masuk Ke Sini
lidah-penghunus: 16 jam, 37 minit yang lalu
muslimiman: 15 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 16 hari yang lalu
nur_tinta: 22 hari yang lalu


Bincang Agama
Topik: selama kita hidup dah berapa kali khatam a-Quran?


Carian Forum

Moderator: ibnu_musa, Administrator, ABg_IMaM
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Bincang Agama
    »» selama kita hidup dah berapa kali khatam a-Quran?

Please Mendaftar To Post


Oleh selama kita hidup dah berapa kali khatam a-Quran?

syed
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.10.2003
Ahli No: 4767
Posting: 1804
Dari: Ardhullahi Wasi'atun

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 08-10-07 09:27


salam alaik..

boleh kongsi dah berapa kali dalam hidup kita dah khatam al-quran..??dan umur berapa buat pertama kali kita khatam al-quran?


-----------------
"kullu amm waentum bikhair".

Allah didahulukan Nabi Muhammad menjadi ikutan..


Bookmark and Share

    


  Member Information For syedProfil   Hantar PM kepada syed   Pergi ke syed's Website   Quote dan BalasQuote

addinulhuda
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2007
Ahli No: 31217
Posting: 664
Dari: ~bumi bertuah~

Johor   avatar


posticon Posting pada: 08-10-07 09:44


pertama kali khatam umur 8 tahun...

Bookmark and Share

    


  Member Information For addinulhudaProfil   Hantar PM kepada addinulhuda   Pergi ke addinulhuda's Website   Quote dan BalasQuote

syed
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.10.2003
Ahli No: 4767
Posting: 1804
Dari: Ardhullahi Wasi'atun

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 08-10-07 12:19


yang lain tak pernah khatam ke?

Bookmark and Share

    


  Member Information For syedProfil   Hantar PM kepada syed   Pergi ke syed's Website   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 08-10-07 12:21


tumpang lalu..

topik ni dah ada lah.... somewhere.

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 08-10-07 12:37


perbanyakkan lah membaca Alquran...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

kunciair
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.09.2007
Ahli No: 30929
Posting: 184
Dari: perak

malaysia  


posticon Posting pada: 08-10-07 12:49


tak slap saya masa umur 10 tahun dah khatam al-Quran...


-----------------
wanita hiasan dunia..adalah permata yang paling berharga bagi lelaki


Bookmark and Share

    


  Member Information For kunciairProfil   Hantar PM kepada kunciair   Quote dan BalasQuote

imtiyaz_lail86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.08.2006
Ahli No: 25728
Posting: 229
Dari: JeRaNTuT~NiLai

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 08-10-07 13:02


salam...
em,1st time khatam masa umur 10 tahun...
em...bape kali khatam???
ALHAMDULILLAH...rasanya lebih lah 20 kali...Apa pun...tgktkn ibadat...ingat!doa org yang mmbce ALQURAN lebih mudh diqabulkn berbanding org yang solat sunat 2 rakaat...HADITH...rjin2 kan dari mbca al quran...tmbh2 d bulan mulia ni...

Bookmark and Share

    


  Member Information For imtiyaz_lail86Profil   Hantar PM kepada imtiyaz_lail86   Quote dan BalasQuote

raudhah84
WARGA SETIA
Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10521
Posting: 483
Dari: bumi Allah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 08-10-07 13:23


alhamdulillah...dah khatam Quran umur 9thn..


-----------------
sekali kaki melangkah di jalan ALLAH..jangan undur..biar masa berganti..aqidah jangan mati..biar zaman berubah..keyakinan pada ALLAH jangan goyah..


Bookmark and Share

    


  Member Information For raudhah84Profil   Hantar PM kepada raudhah84   Pergi ke raudhah84's Website   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 08-10-07 13:28


Pada 08-10-07 13:02 , imtiyaz_lail86 posting:

!!! QUOTE !!!

salam...
em,1st time khatam masa umur 10 tahun...
em...bape kali khatam???
ALHAMDULILLAH...rasanya lebih lah 20 kali...Apa pun...tgktkn ibadat...ingat!doa org yang mmbce ALQURAN lebih mudh diqabulkn berbanding org yang solat sunat 2 rakaat...HADITH...rjin2 kan dari mbca al quran...tmbh2 d bulan mulia ni...



sangat betul.... teringat satu artikel tentang Al Quran ni, seorang Hafiz ada menyatakan antaranya "Al Quran ni ibarat kekasih yang mudah merajuk" maknanya kita kena berdamping dengannya sentiasa. Jikalau tidak ia akan melupakan kita.
kalau selalu bertemankannya didunia ,ia akan menemani kita di akhirat sana...

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 08-10-07 14:30


.. sekali saja aku rasa.. pas itu tak khatam2 sampai sekarang ni..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

atie82
WARGA SETIA
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13074
Posting: 1080
Dari: Papar,[email protected]

Sabah  


posticon Posting pada: 08-10-07 14:37


Assalamualaikum wwt...

InsyaALLAH nak masuk yang ke-3 kalau tak ada apa-apa halangan pada hujung Ramadhan ini... :-)


-----------------
The Light of ALLAH surround Me, The Love of ALLAH Enfolds Me, The presence of ALLAH watches over Me, Whatever I am...ALLAH iS..


Bookmark and Share

    


  Member Information For atie82Profil   Hantar PM kepada atie82   Pergi ke atie82's Website   Quote dan BalasQuote

searchforguidance
WARGA SETIA
Menyertai: 04.09.2007
Ahli No: 30916
Posting: 403
Dari: johore

Johor   avatar


posticon Posting pada: 08-10-07 14:42


baru sekali......umur 9 tahun.......

Bookmark and Share

    


  Member Information For searchforguidanceProfil   Hantar PM kepada searchforguidance   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 08-10-07 14:45


Assalamualaikum..
topik dah ada ye cik syahidatul..? tapi tak posting lagi..nak posting lah...
entah berapa kali dah khatam...cuma yang rasmi..siap ada majlis lagi...sekali saja....



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

nailah_miz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.04.2004
Ahli No: 8296
Posting: 335
Dari: Universiti Utara Malaysia

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 08-10-07 21:45


kalau ikut rasminyer dah 2 kali..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nailah_mizProfil   Hantar PM kepada nailah_miz   Quote dan BalasQuote

e_yahan
Warga 3 Bintang
Menyertai: 18.04.2007
Ahli No: 29636
Posting: 93
Dari: kemaman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 08-10-07 22:04


dah 3 4 kali kalau tak slap..boleh mle2 khatam tak ingat lah plaknye...

Bookmark and Share

    


  Member Information For e_yahanProfil   Hantar PM kepada e_yahan   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 09-10-07 04:06


salam...
ismi pun rasa macam pernah posting kat tajuk yang macam ni...

hmm... tak ingat dah bpe kali...
xx pernah khatam buat majlis...
cumanya, cuba untuk khatam sekerap yang mungkin...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 09-10-07 07:34


takpelah.. topik tu saya ingat lagi. saya jawab tahun 2005. :-P cari2 dah tak jumpa pula...

ni nak tanya, quran memang dah khatam... terjemahan al-quran dah khatam belum? :-D ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 09-10-07 07:55


alhamdulillah, spjg dah besar ni....
sempat juga khatam tafsirnya...

p/s: sambil menyelam minum air... (praktikkan di luar bulan ramadhan dan ketika tidak berpuasa sunat...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

solskjaer
WARGA SETIA
Menyertai: 25.08.2004
Ahli No: 10725
Posting: 2644
Dari: manchester united

saudiarabia  


posticon Posting pada: 09-10-07 08:07


dah 3 kali khatam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For solskjaerProfil   Hantar PM kepada solskjaer   Pergi ke solskjaer's Website   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 09-10-07 08:19


Pada 09-10-07 07:55 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

alhamdulillah, spjg dah besar ni....
sempat juga khatam tafsirnya...

p/s: sambil menyelam minum air... (praktikkan di luar bulan ramadhan dan ketika tidak berpuasa sunat...


hahaha :lol:

dah belajar mengait macam diatetapdia nampaknya.. :-D


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

atie82
WARGA SETIA
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13074
Posting: 1080
Dari: Papar,[email protected]

Sabah  


posticon Posting pada: 09-10-07 08:29


Pada 09-10-07 07:34 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

takpelah.. topik tu saya ingat lagi. saya jawab tahun 2005. :-P cari2 dah tak jumpa pula...

ni nak tanya, quran memang dah khatam... terjemahan al-quran dah khatam belum? :-D ;-)


InsyaALLAH...kita digalakkan membaca Al-quran yang ada tafsir sekali..supaya faham akan maksudnya..dan mengaplikasikan dalam kehidupan seharian..

p/s:Tafsir Al-Quran.. anytime boleh baca :-)


-----------------
The Light of ALLAH surround Me, The Love of ALLAH Enfolds Me, The presence of ALLAH watches over Me, Whatever I am...ALLAH iS..


Bookmark and Share

    


  Member Information For atie82Profil   Hantar PM kepada atie82   Pergi ke atie82's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 09-10-07 08:42


Pada 09-10-07 08:19 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 09-10-07 07:55 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

alhamdulillah, spjg dah besar ni....
sempat juga khatam tafsirnya...

p/s: sambil menyelam minum air... (praktikkan di luar bulan ramadhan dan ketika tidak berpuasa sunat...


hahaha :lol:

dah belajar mengait macam diatetapdia nampaknya.. :-D



errkk...
nampaknya jaran tuan tetap telah meresap... uhuk uhuk...
bahaya ni..


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 09-10-07 08:42


tak ingat

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

syed
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.10.2003
Ahli No: 4767
Posting: 1804
Dari: Ardhullahi Wasi'atun

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 09-10-07 08:43


o ramai jugak yang khatam

Bookmark and Share

    


  Member Information For syedProfil   Hantar PM kepada syed   Pergi ke syed's Website   Quote dan BalasQuote

RaudhatuL_Muttaqin
WARGA SETIA
Menyertai: 29.03.2005
Ahli No: 15423
Posting: 556
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 09-10-07 08:49


rahsia

Bookmark and Share

    


  Member Information For RaudhatuL_MuttaqinProfil   Hantar PM kepada RaudhatuL_Muttaqin   Quote dan BalasQuote

aidilshah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 760
Posting: 642
Dari: New Castle

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 09-10-07 09:16


in the name of Allah the most gracious the most merciful

this ramadhan ana dah khatam 3 kali.. syukur alhamdulillah salah satu daripada 3 misi ana telah tercapai dalam bulan ramadhan 2007 ini.

3 Misi yang perlu di capai:
1. 3 kali khatam
2. al-qadr
3. hadiahkan air mata kesyukuran kepada ramadhan


Bookmark and Share

    


  Member Information For aidilshahProfil   Hantar PM kepada aidilshah   Pergi ke aidilshah's Website   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 09-10-07 09:19


perjalanan masih terlalu jauh..agaknya 6 atau 7 tahun lagi.harap sempat sebelum nyawa dikandung tanah


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

ain_sakinah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 21.03.2007
Ahli No: 29263
Posting: 67
Dari: Atas kerusi..Depan k0mputer...(~,-)

Perak   avatar


posticon Posting pada: 09-10-07 09:23


Alhamdulillah...DAh hampir 10x khatam...=)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ain_sakinahProfil   Hantar PM kepada ain_sakinah   Quote dan BalasQuote

atie82
WARGA SETIA
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13074
Posting: 1080
Dari: Papar,[email protected]

Sabah  


posticon Posting pada: 09-10-07 09:47


Pada 09-10-07 09:23 , ain_sakinah posting:

!!! QUOTE !!!

Alhamdulillah...DAh hampir 10x khatam...=)


Hebatnye.. :-o


-----------------
The Light of ALLAH surround Me, The Love of ALLAH Enfolds Me, The presence of ALLAH watches over Me, Whatever I am...ALLAH iS..


Bookmark and Share

    


  Member Information For atie82Profil   Hantar PM kepada atie82   Pergi ke atie82's Website   Quote dan BalasQuote

syed
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.10.2003
Ahli No: 4767
Posting: 1804
Dari: Ardhullahi Wasi'atun

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 10-10-07 09:02


'azim2

Bookmark and Share

    


  Member Information For syedProfil   Hantar PM kepada syed   Pergi ke syed's Website   Quote dan BalasQuote

Kakngah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 06.01.2005
Ahli No: 13574
Posting: 394
Dari: Rawang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 10-10-07 09:27


da 22 tahun hidup baru khatam 5 kali saja..
ish2..

Bookmark and Share

    


  Member Information For KakngahProfil   Hantar PM kepada Kakngah   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 10-10-07 09:58


Pada 09-10-07 07:55 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

alhamdulillah, spjg dah besar ni....
sempat juga khatam tafsirnya...

p/s: sambil menyelam minum air... (praktikkan di luar bulan ramadhan dan ketika tidak berpuasa sunat...



bagus! kalau dah berpuluh kali khatam pun tapi tafsir tak habis baca lagi macamana ye


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

mmas_forever1991
WARGA SETIA
Menyertai: 28.05.2007
Ahli No: 30088
Posting: 741
Dari: AS

Kedah  


posticon Posting pada: 10-10-07 11:18


entah lah.....

tak pernah kira pun

Bookmark and Share

    


  Member Information For mmas_forever1991Profil   Hantar PM kepada mmas_forever1991   Pergi ke mmas_forever1991's Website   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 10-10-07 11:28


saya dah banyak kali khatam tapi tak kira pulak hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 10-10-07 12:41


Pada 09-10-07 08:42 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 09-10-07 08:19 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 09-10-07 07:55 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

alhamdulillah, spjg dah besar ni....
sempat juga khatam tafsirnya...

p/s: sambil menyelam minum air... (praktikkan di luar bulan ramadhan dan ketika tidak berpuasa sunat...


hahaha :lol:

dah belajar mengait macam diatetapdia nampaknya.. :-D



errkk...
nampaknya jaran tuan tetap telah meresap... uhuk uhuk...
bahaya ni..



hoho...ajaran saya tak berbahayalah cik ismi...
cuba tengok dalam mana² jabatan agama...tak tergolong pun dalam kategori ajaran sesat yang perlu dihapuskan.....

P/S : kalau khatam bulan ramadhan kira khatam jugak ye....
entahlah...dah banyak.....cumanya...apakah saya betul² telam 'khatam' al-Quran.... :roll:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 17-10-07 15:20


em..tak kira pulak berapa kali..apapun,jangan baca saja..kena amalkan sekali.. insya'Allah.. (ingatan buat diriku yang lupa..)

nak kongsi bersama >> kalau dibaca al-ikhlas sebanyak 3x sebelum tidur, ia sama seperti kita khatam Al-Quran...

wallahu'alam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 25-10-07 21:06


bismillahhirrahmanirrahim

alhamdulillah dah lebih dari sekalilah khatam Quran tapi sudah layakkah diriku sebenarnya untuk khatam Quran..sempurnakah tajwidku..????

Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

umminajihah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 04.09.2005
Ahli No: 18690
Posting: 70

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 25-10-07 22:02


em...sepanjang hidup saya, saya akan khatam quran setahun sekali. tapi kalau khatam berpuluh kali pun tapi tak amalkan dan menghayati apa yang dibaca pun tak boleh juga kan?...moga Allah memberkati kita semua. ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For umminajihahProfil   Hantar PM kepada umminajihah   Quote dan BalasQuote

syed
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.10.2003
Ahli No: 4767
Posting: 1804
Dari: Ardhullahi Wasi'atun

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 27-09-09 21:32


Ramadhan yang lepas dapat khatam tak?


-----------------
"kullu amm waentum bikhair".

Allah didahulukan Nabi Muhammad menjadi ikutan..


Bookmark and Share

    


  Member Information For syedProfil   Hantar PM kepada syed   Pergi ke syed's Website   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 27-09-09 22:28


erm.. after maghrib alhamdulillah..konsisten baca sehelai dua.. tapi tak pernah 2 khatam pasal buka page tu secara random..so sampai bila-bila tak khatam lah.. tapi start dr awal ramadhan saya istqamah sehari satu juzk..yang kelakornya syawal kita 29 hari saja..akhirnya 2 3 hari last puasa kena overtime baca quran..huhu...Kalau tak, 1 syawal baru dapat khatam..haha..


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

adieq85
Warga 5 Bintang
Menyertai: 27.08.2008
Ahli No: 34673
Posting: 358
Dari: dari Kuantan merantau ke Bangi

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 28-09-09 15:10


pertama kali khatam tu lepas habis baca quran lah..tak ingat dah umur berapa..khatam dengan tok guru mengaji lah..lepas itu kena ulang semula baca dari mula..masa form 6 baru buat majlis khatam kat asrama..lepas habis sekolah tu,lambat juga lah nak khatam lagi..tapi bila dah start khatam pada bulan puasa, dah makin cinta..mula-mula 2 bulan sekali khatam lepas itu makin seronok, saya khatam lah tiap-tiap bulan..alhamdulillah..tapi sekarang dah jarang dah..makin sibuk dengan kerja..curi2 masa juga lah untuk luangkan masa dengan al-quran..rasa kosong pulak bila tak baca..


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For adieq85Profil   Hantar PM kepada adieq85   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.169934 saat. Lajunya....