Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 27-10-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kepuasan itu terletak pada usaha bukannya pada pencapaian. Usaha sempurna adalah kemenangan sempurna.
-- Mahatma Ghandi

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: Kuyi
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43139

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 53
Ahli: 0
Jumlah: 53




  Yang Masuk Ke Sini
qudwah: 43 hari yang lalu
nadiahhazirah92: 53 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 53 hari yang lalu
eme86: 54 hari yang lalu
sunan-faqih: 59 hari yang lalu


Jejak Remaja
Topik: apa angan2 anda semua masa kecil-kecil dulu??


Carian Forum

Moderator: Administrator, mohamad
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Remaja
    »» apa angan2 anda semua masa kecil-kecil dulu??

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh apa angan2 anda semua masa kecil-kecil dulu??

moshimoshi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.04.2007
Ahli No: 29582
Posting: 156
Dari: ipoh

Perak   avatar


posticon Posting pada: 05-10-07 12:58


Assalamualaikum...
apa agaknya yang anda semua selalu angan2kan masa kecil-kecil dulu....dan bila anda ingatkan balik perkara tersebut mesti nak tergelak saja...

just nak berkongsi cerita masa dulu-dulu... 8-)

macam saya dulu selalu berangan nak jadi macam nobita yang ada doraemon....saya bayangkan,alangkah seronoknya bila ada doraemon...mesti tak payah susah2 nak buat kerja sekolah...hehehe...itu masa kecil-kecil dulu,sekarang dah tak pkir begitu dah...

macam mana pulak dengan anda semua??? :-D


-----------------
beRkoRbAn bErjUang dEmi CiNta...CiNtA yang HakiKi....


Bookmark and Share

    


  Member Information For moshimoshiProfil   Hantar PM kepada moshimoshi   Quote dan BalasQuote

atie82
WARGA SETIA
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13074
Posting: 1080
Dari: Papar,[email protected]

Sabah  


posticon Posting pada: 05-10-07 13:08


Assalamualaikum wwt...

Best jugak ye..'FleshBack' time kecik-kecik dulu :-D

Hmmm..dulu ana terfikir alangkah bestnya kalau ana dapat terbang dan ada tongkat sakti..yela masa tu kan famous cerita miss komet kat tv...ala cerita jepun tu (entahla ana pun da tak ingat)..so ana pun 'teruja' lah nak jadi macam miss komet tu :-D ..serba serbi boleh :lol:


-----------------
The Light of ALLAH surround Me, The Love of ALLAH Enfolds Me, The presence of ALLAH watches over Me, Whatever I am...ALLAH iS..


Bookmark and Share

    


  Member Information For atie82Profil   Hantar PM kepada atie82   Pergi ke atie82's Website   Quote dan BalasQuote

imtiyaz_lail86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.08.2006
Ahli No: 25728
Posting: 229
Dari: JeRaNTuT~NiLai

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 05-10-07 13:22


SALAM ALAIK...
dulu ANA TRPKIR nak jadi doktor TAU...nak sangat-sangat...tapi Apa pun,ana bersyukur kerana trplih untuk ambil bahagian agama...anugerah yang xtrnilai...so,rasa nak doktor tetap ada....tapi ana sendiri pun takut nak jumpa doktor:p

Bookmark and Share

    


  Member Information For imtiyaz_lail86Profil   Hantar PM kepada imtiyaz_lail86   Quote dan BalasQuote

nafisah
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 48
Posting: 442
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 05-10-07 13:28


macam best saja topic ni. saya dulu angan2 nak jadi accountant. tapi apa yang saya bayangkan adalah cashier kat shopping complex tu. saya mati2 ingatkan tu lah accountant. hehe... memang lucu lah. yang penting kerja accountant kira duit. Alhamdulillah, sekarang ni hampir2 nak capai hsrat tu. sekarang kerja sebagai finance executive. :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For nafisahProfil   Hantar PM kepada nafisah   Quote dan BalasQuote

atie82
WARGA SETIA
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13074
Posting: 1080
Dari: Papar,[email protected]

Sabah  


posticon Posting pada: 05-10-07 13:34


Pada 05-10-07 13:28 , nafisah posting:

!!! QUOTE !!!

sekarang kerja sebagai finance executive. :)


Hmm..sama dengan ana..but out of my field.. :roll:


-----------------
The Light of ALLAH surround Me, The Love of ALLAH Enfolds Me, The presence of ALLAH watches over Me, Whatever I am...ALLAH iS..


Bookmark and Share

    


  Member Information For atie82Profil   Hantar PM kepada atie82   Pergi ke atie82's Website   Quote dan BalasQuote

wihdatul_asrar
Warga 3 Bintang
Menyertai: 24.02.2006
Ahli No: 22976
Posting: 121
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 05-10-07 13:36


salam..
boleh tkenang zaman budak-budak dulu, kelakar pun ada..
kalau dulu teringin nak jadi pasukan penyelamat bumi macam power rangers hehe..
tapi sekarang da besar, insya-Allah bakal jadi doktor pokok :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For wihdatul_asrarProfil   Hantar PM kepada wihdatul_asrar   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 05-10-07 13:39


nak jadi macam Dowgie Howser M.D

cerita ni selalu main kat TV3 setiap hari ahad, 8.30 malam.

sementelah memang bercita2 nak jadi gynae DR, kira sealiran lah cerita ni dengan cita-cita yang TAKKAN berubah hingga HARI NI.

namun, dah ditakdirkan ALLAH ana mengubsah haluan separuh jalan menjadi guru Sc & Eng... ;)

** moga-moga anak2 ana nanti SEMUA bertitle Dr + al Hafiz.. aminnnnn ya robb!!~

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

jayyiddan
Warga Rasmi
Menyertai: 10.09.2007
Ahli No: 31002
Posting: 13
Dari: ipoh

Perak  


posticon Posting pada: 05-10-07 13:41


emmm..time kecil dulu,saya angan2 nak naik ke bulan...rasa tempat itu best sangat...boleh dipkrkan balik rasa lucu pula.. :-D :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For jayyiddanProfil   Hantar PM kepada jayyiddan   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-10-07 13:57


masa kecil-kecil dulu....

ana berangan nak jadi orang dewasa...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

addinulhuda
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2007
Ahli No: 31217
Posting: 664
Dari: ~bumi bertuah~

Johor   avatar


posticon Posting pada: 05-10-07 14:03


nak jadi cikgu dari dulu sampai sekarang...tak pernah berubah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For addinulhudaProfil   Hantar PM kepada addinulhuda   Pergi ke addinulhuda's Website   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1899
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 05-10-07 14:59


kecil-kecil dulu suka sangat tengok kapal terbang....nak sangat bawa....doakan saya berjaya capai cita-cita saya....insyaAllah nak jadi TUDM....

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

muslimah83
WARGA SETIA
Menyertai: 05.02.2004
Ahli No: 7015
Posting: 1001
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 05-10-07 15:01


ENTAH...TAK INGAT DAH....APA YA????

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah83Profil   Hantar PM kepada muslimah83   Quote dan BalasQuote

nafisah
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 48
Posting: 442
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 05-10-07 15:11


Pada 05-10-07 15:01 , muslimah83 posting:

!!! QUOTE !!!

ENTAH...TAK INGAT DAH....APA YA????


nak jadi suri rumah kott :-D


-----------------
Mulakan Setiap Perbuatan dengan Bismillahirrahmanirrahim....


Bookmark and Share

    


  Member Information For nafisahProfil   Hantar PM kepada nafisah   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 05-10-07 15:23


nak jadi mask rider black

dulu-dulu naik basikal bayangkan naik motor belalang tempur, lepas itu teringin sangat nak bagi "tendangan padu mauttttttt" :-D


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

nailah_miz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.04.2004
Ahli No: 8296
Posting: 335
Dari: Universiti Utara Malaysia

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 05-10-07 15:32


Dulu berangan nak jadi Tuan Puteri macam cerita yang budak-budak kecik suka baca dulu.. :-D
[ Telah diedit oleh: nailah_miz pada 05-10-07 15:33 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For nailah_mizProfil   Hantar PM kepada nailah_miz   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-10-07 15:35


Pada 05-10-07 15:23 , ibnu_musa posting:

!!! QUOTE !!!

nak jadi mask rider black

dulu-dulu naik basikal bayangkan naik motor belalang tempur, lepas itu teringin sangat nak bagi "tendangan padu mauttttttt" :-D



kuat betul pengaruh satria baja itam ni ek...
bahaya ni...

sib baik tak bayangkan jadi doraemon...


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

Iman_Hayati
WARGA SETIA
Menyertai: 24.10.2003
Ahli No: 4642
Posting: 940
Dari: Bumi ALLAH

Kelantan  


posticon Posting pada: 05-10-07 15:43


masa kecil-kecil selalu berangan nak jadi doktor @ cikgu..
tapi kira tercapai jugak lah ni sebab mengajar juga, ngjr budak-budak besar d kolej:-)
InsyaAllah..ada rezeki dapat KPLI tahun depan...semoga doa bulan ramadhan lebih berkat..Amin

Bookmark and Share

    


  Member Information For Iman_HayatiProfil   Hantar PM kepada Iman_Hayati   Quote dan BalasQuote

muslimah83
WARGA SETIA
Menyertai: 05.02.2004
Ahli No: 7015
Posting: 1001
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 05-10-07 15:46


Pada 05-10-07 15:43 , Iman_Hayati posting:

!!! QUOTE !!!

masa kecil-kecil selalu berangan nak jadi doktor @ cikgu..
tapi kira tercapai jugak lah ni sebab mengajar juga, ngjr budak-budak besar d kolej:-)
InsyaAllah..ada rezeki dapat KPLI tahun depan...semoga doa bulan ramadhan lebih berkat..Amin


SEMOGA BERJAYA....AMIN ;-)


-----------------
"InDaHnYa IsLAm"


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah83Profil   Hantar PM kepada muslimah83   Quote dan BalasQuote

muslimah83
WARGA SETIA
Menyertai: 05.02.2004
Ahli No: 7015
Posting: 1001
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 05-10-07 15:48


Pada 05-10-07 15:11 , nafisah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 05-10-07 15:01 , muslimah83 posting:

!!! QUOTE !!!

ENTAH...TAK INGAT DAH....APA YA????


nak jadi suri rumah kott :-D



SURI YANG SOLEHAH... ;-) ;-)


-----------------
"InDaHnYa IsLAm"


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah83Profil   Hantar PM kepada muslimah83   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 05-10-07 15:54


Pada 05-10-07 13:57 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

masa kecil-kecil dulu....

ana berangan nak jadi orang dewasa...


:lol: :lol: :lol:

sekarang dah besar ni...
berangan nak jadi kecik semula....



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-10-07 16:04


alamak.... tersama pulak ke angan2 dengan tuan tetap...?
adess....

dah besar ni, seronoknye lah tengok bebudak kecik...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 05-10-07 16:10


Assalamualaikum...
saya cuma tanya cik ismi_atikah..
saya dulu masa kekecik..nak jadi...
jadi apa ye?
jadi sopomen agaknya...



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-10-07 16:19


ouhh....
tidak lah berangan nak jadi budak kecik balik... cuma teringin saja...

sopomen...? ni lagi satu teman ibnu_musa...

mesti lah ni ramai kanak-kanak yang bercita2 nak menjadi naruto... huhuhu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 06-10-07 04:53


dulu saya pun teringin nak jadi ni juga...

gaban

smart tak?


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 06-10-07 05:03


adess... adess....

smart ke..?
macam panas saja kostum tu...
boleh tahan ke pakai kat malaysia ni..?

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 06-10-07 05:37


• ismi_atikah
.:::AHLI LEGENDA:::.

wow, dah jadi ahli legenda, welcome to the club :-D

p/s: terasa tua lah pulak...


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 06-10-07 06:07


uhuk... uhuk.. uhuk...

p/s: bukan memang dah tua ke..?

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 06-10-07 06:15


Pada 05-10-07 12:58 , moshimoshi posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum...
apa agaknya yang anda semua selalu angan2kan masa kecil-kecil dulu....dan bila anda ingatkan balik perkara tersebut mesti nak tergelak saja...

just nak berkongsi cerita masa dulu-dulu... 8-)

macam saya dulu selalu berangan nak jadi macam nobita yang ada doraemon....saya bayangkan,alangkah seronoknya bila ada doraemon...mesti tak payah susah2 nak buat kerja sekolah...hehehe...itu masa kecil-kecil dulu,sekarang dah tak pkir begitu dah...

macam mana pulak dengan anda semua??? :-D



dulu memang kuat berangan,pengaruh tv..

paling teruk bila selalu tak buat kerja sekolah, sebab berangan malam2 masa tidur akan ada org kenit masuk dalam beg tolong buat kerja sekolah....lama juga lah macam tu, sampai satu tahap ustaz tu ngadu kat ayah yang anis tak buat kerja dia...

hehehehe ni pengaruh cerita org kenit yang tolong jahit kasut masa dia tidur tu laaaa....

memang teruk tol kalau dah start berangan...

tapi tu tume darjah dua lah :lol: :lol:



Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 06-10-07 11:35


lagi satu, anis ada geng lima orang zaman sekolah rendah.... masing masing berangan nak jadi geng2 maero attack.. ni pun masa darjah dua dolu2...

tiap-tiap petang main bola tampar... minat gila time itu



Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 06-10-07 12:33


Pada 06-10-07 05:03 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

adess... adess....

smart ke..?
macam panas saja kostum tu...
boleh tahan ke pakai kat malaysia ni..?


Assalamualaikum..
boleh saja cik ismi...pakai kostum tu..lepas tu beraksi dalam pusat membeli belah...sejuk sikit..tak adalah panas...
kiranya jadi hero dalam shopping mall saja lah...
kalau ada masalah kat luar tu..biar polis saja selesaikan..... :-D



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

Firdaus15
WARGA SETIA
Menyertai: 26.12.2003
Ahli No: 5978
Posting: 805
Dari: Kota Bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 06-10-07 13:00


teringin nak ada bilik sendiri lengkap dengan meja, drawing set, pc berinternet, sound system yang best, rak buku, ventilation yang bagus... dan sebiji porsche 911 turbo... huh

Bookmark and Share

    


  Member Information For Firdaus15Profil   Hantar PM kepada Firdaus15   Pergi ke Firdaus15's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 06-10-07 13:18


alahai....
tu bahan pameran dalam shopping mall boleh lah... huhuhu...

kak anis: metro attack tu yang ada pelakon dia nama cun tu ke..? cerita jepun ke..?
wahhh... suka... suka... suka...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 06-10-07 13:22


Pada 06-10-07 13:00 , Firdaus15 posting:

!!! QUOTE !!!

teringin nak ada bilik sendiri lengkap dengan meja, drawing set, pc berinternet, sound system yang best, rak buku, ventilation yang bagus... dan sebiji porsche 911 turbo... huh


fuhh.... kecil2 dulu dah berangan macam ni... kagumnya deengan firdaus15...
masa tu kecik mana tu...?


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 06-10-07 13:42


Pada 06-10-07 13:00 , Firdaus15 posting:

!!! QUOTE !!!

teringin nak ada bilik sendiri lengkap dengan meja, drawing set, pc berinternet, sound system yang best, rak buku, ventilation yang bagus... dan sebiji porsche 911 turbo... huh


:-o :-o :-o
kecik mana ni...umur sekarang berapa...??? lapan setengah doblas bulan ke...?



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 06-10-07 13:52


alahai tuan tetap...
cubalah bagi nombor genap saja... nak jugak men satengah2..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 06-10-07 14:04


Pada 06-10-07 13:52 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

alahai tuan tetap...
cubalah bagi nombor genap saja... nak jugak men satengah2..


:-D :lol: :-D :lol: :-D
alamak..baik cik puan ismi...

P/S : asik² kena inbestiget saja dengan ahli legenda ni...malu na...
lepas ni nak guna angka roman pulak lah..... :oops:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

Firdaus15
WARGA SETIA
Menyertai: 26.12.2003
Ahli No: 5978
Posting: 805
Dari: Kota Bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 06-10-07 15:08


itu angan2 masa sekolah rendah.. diinterpretkan menggunakan ayat apabila telah matang sekarang...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Firdaus15Profil   Hantar PM kepada Firdaus15   Pergi ke Firdaus15's Website   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 06-10-07 16:15


Pada 05-10-07 15:23 , ibnu_musa posting:

!!! QUOTE !!!

nak jadi mask rider black

dulu-dulu naik basikal bayangkan naik motor belalang tempur, lepas itu teringin sangat nak bagi "tendangan padu mauttttttt" :-D




suka sangat cerita satria baja hitam masa kecil...saya dan sepupu2 selalu melakonkan semula ceritanya lepas habis...paling suka motor belalang tempurnya...heronya pun agak handsome ketika itu


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 06-10-07 22:25


Pada 06-10-07 13:18 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

alahai....
tu bahan pameran dalam shopping mall boleh lah... huhuhu...

kak anis: metro attack tu yang ada pelakon dia nama cun tu ke..? cerita jepun ke..?
wahhh... suka... suka... suka...


aah siap summosot berpusing!!



Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

adam_muslimin
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2006
Ahli No: 27068
Posting: 714
Dari: [email protected]

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 06-10-07 22:27


Pada 06-10-07 16:15 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 05-10-07 15:23 , ibnu_musa posting:

!!! QUOTE !!!

nak jadi mask rider black

dulu-dulu naik basikal bayangkan naik motor belalang tempur, lepas itu teringin sangat nak bagi "tendangan padu mauttttttt" :-D




suka sangat cerita satria baja hitam masa kecil...saya dan sepupu2 selalu melakonkan semula ceritanya lepas habis...paling suka motor belalang tempurnya...heronya pun agak handsome ketika itu



uuuh...memang bhye perempuan time kecil-kecil ini...
entah-entah sekarang pun buat agy kut?


-----------------

"prevention is better than cure"




Bookmark and Share

    


  Member Information For adam_musliminProfil   Hantar PM kepada adam_muslimin   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 07-10-07 08:03


Pada 06-10-07 22:27 , adam_muslimin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 06-10-07 16:15 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 05-10-07 15:23 , ibnu_musa posting:

!!! QUOTE !!!

nak jadi mask rider black

dulu-dulu naik basikal bayangkan naik motor belalang tempur, lepas itu teringin sangat nak bagi "tendangan padu mauttttttt" :-D




suka sangat cerita satria baja hitam masa kecil...saya dan sepupu2 selalu melakonkan semula ceritanya lepas habis...paling suka motor belalang tempurnya...heronya pun agak handsome ketika itu



uuuh...memang bhye perempuan time kecil-kecil ini...
entah-entah sekarang pun buat agy kut?



dah bersaralah..masa kecil pun pegang watak sampingan saja


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 07-10-07 08:04


Pada 06-10-07 04:53 , ibnu_musa posting:

!!! QUOTE !!!

dulu saya pun teringin nak jadi ni juga...

gaban

smart tak?



smart smart..sangat sesuai


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-10-07 09:20


Pada 06-10-07 14:04 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!


:-D :lol: :-D :lol: :-D
alamak..baik cik puan ismi...

P/S : asik² kena inbestiget saja dengan ahli legenda ni...malu na...
lepas ni nak guna angka roman pulak lah..... :oops:




rasa macam diinbestiget ke...??/
mungkin salah satu impian masa kecil...
nak jadi penyiasat bersiri... :-P


-----------------

[ Telah diedit oleh: ismi_atikah pada 07-10-07 09:39 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 07-10-07 23:15


saya nak jadi 'gaban'..hehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 07-10-07 23:49


salam...

eerrmm...masa kecik-kecik dulu, saya teringin sangat nak jadi kuat.

masa tu lah...

sebab nak tolong orang2 yang "teraniaya".... (seperti SOPOMAN) = sama macam sayatetapkamu

tapi...bila difikkan balik sekarang ni..... macam tak masuk akal lah...

kuat mana pun kita, ada orang yang lagi kuat dari kita...

hehehe.... (masa kecil-kecil dulu lah)..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 07-10-07 23:50


Pada 06-10-07 04:53 , ibnu_musa posting:

!!! QUOTE !!!

dulu saya pun teringin nak jadi ni juga...

gaban

smart tak?


eerrmm... kurang lah akhi..

cuba suruh dia tukar colour oren ataupun biru..

mesti lagi "smart"


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 08-10-07 00:02


adees...mohamad, kalau tukar kale biru atau oren,
nanti karang terkompius pulak dengan power rangers dan rangers2 yang ada...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 08-10-07 00:08


Pada 08-10-07 00:02 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

adees...mohamad, kalau tukar kale biru atau oren,
nanti karang terkompius pulak dengan power rangers dan rangers2 yang ada...

tak lah ukhti....

kan mask rider ni ada banyak colour...


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

sitihawa
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.11.2006
Ahli No: 27334
Posting: 21
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 08-10-07 00:24


he3x... best topic ini.. dulu suka tengok tv cerita kerja-kerja dekat pejabat.. jadi angan-angan masa kecik nak jadi pengurus syarikat... Bila besar pun nak jedi pengurus syarikat, mak kata tak payah lah susah nak cuti nanti... jadi sekarang sedang mnegikuti jurusan pendidikan, mak seronok sebab bila dah kerja nanti ada banyak cuti...he3x...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sitihawaProfil   Hantar PM kepada sitihawa   Quote dan BalasQuote

khazinatul_asrar47
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16936
Posting: 308
Dari: .::diMana ada keBerkatanNYA,disitu ana::.

Selangor  


posticon Posting pada: 08-10-07 05:47


kecil-kecil dulu saja lah kan..
nak jadi budak terpandai di dunia...hihi
lepas itu nak jadi doctor..
tapi memang contra dengan sekarang...bukan tak pandai tapi tak ada lah sampai jadi budak terpandai di dunia kan.hihi.and cita-cita pun da berubah ~ ;)

Bookmark and Share

    


  Member Information For khazinatul_asrar47Profil   Hantar PM kepada khazinatul_asrar47   Pergi ke khazinatul_asrar47's Website   Quote dan BalasQuote

najwa_mnor
Warga 3 Bintang
Menyertai: 21.11.2003
Ahli No: 5313
Posting: 148
Dari: gombak

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 08-10-07 07:03


kalau sekolah dulu..kena isi form pasal cita-cita..
anda diberi 3 pilihan
kalau sekolah rendah standard jawapan
cikgu, doktor, lawyer
tapi ni semua angan2 ke?
tak tahu lah..masa kecik mana tau berangan
bila dah beso ini baru banyak berangan

tapi pas masuk saja sekolah menengah dah boleh fikir sendiri
nak jadi apa ye??
tapi sampai habis matrik
masa nak isi form UPU tu baru lah nampak nak pilih mana
semuanya ikut pointer rupanya

Bookmark and Share

    


  Member Information For najwa_mnorProfil   Hantar PM kepada najwa_mnor   Quote dan BalasQuote

Khazinatul_asrar92
Warga 1 Bintang
Menyertai: 10.12.2006
Ahli No: 27700
Posting: 31
Dari: Subhanallah~di atas bumi yang dilimpahi nikmat kurnia-Nya

jordan   avatar


posticon Posting pada: 08-10-07 08:30


nak jadi ultramen...........

eh tak adalah...

mula-mula nak jadi tentera udara

lepas itu polis

lepas itu guru

lepas itu doktor

lepas itu angkasawan

lepas itu saintis

lepas itu doktor balik

lepas itu apa lagi entah

Bookmark and Share

    


  Member Information For Khazinatul_asrar92Profil   Hantar PM kepada Khazinatul_asrar92   Quote dan BalasQuote

ojInuodfiD
Warga 1 Bintang
Menyertai: 05.10.2007
Ahli No: 31337
Posting: 27
Dari: Pay-Rock

yemen  


posticon Posting pada: 08-10-07 09:14


Pada 08-10-07 08:30 , Khazinatul_asrar92 posting:

!!! QUOTE !!!

nak jadi ultramen...........

eh tak adalah...

mula-mula nak jadi tentera udara

lepas itu polis

lepas itu guru

lepas itu doktor

lepas itu angkasawan

lepas itu saintis

lepas itu doktor balik

lepas itu apa lagi entah


eh2,banyaknye dia nak jadi..ada yang sangkut tak tu..hik2.ana masa kck2 dulu nak jadi somebody..nak jadi pnyanyi..hadoii..bila fikir-fikir balik,sgan den selalu beregek kat depan ceghomin.bajet siti nurhaliza.sekarang dah tak minat dah,bila dengar pasal ct,rasa boriiing!! :roll:


-----------------
*takkan terhidu harum mewangi,jika Xdinyalakan setanggi,takkan terasa manisnya hidup andai Xdilambung gelora..*UNICnya hidup
[ Telah diedit oleh: ojInuodfiD pada 08-10-07 09:15 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For ojInuodfiDProfil   Hantar PM kepada ojInuodfiD   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 08-10-07 09:15


angan2 teman dulu nak jadi astronomer ataupun angkasawan sebab teman suka nengok bintang2 dan suka nengok cerita starwars...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

ainunhub
WARGA SETIA
Menyertai: 06.09.2007
Ahli No: 30954
Posting: 495
Dari: Melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 08-10-07 09:21


ohh.. angan2 sahaja..

cuma mengikut cerita Hero Cartoon dulu-dulu yelah, masa kecil-kecil mana nak tahu pasal doctor ka lawyer ka.. kan? (popye,thundercat,superman,mobidick,maskrider dll) hingga hero cartoon sekarang ni...(power rangers,bleach and the best one.. NARUTO) hehe.. kalau angan2 lah.. :P huhu

kalau cita-cita masa kecik tu lain lah.. dulu nak jadi askar, lepas itu cikgu.. last2 jadi designer.. tak masuk senarai cita-cita aku dulu.. lantakla.. rezeki aku..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainunhubProfil   Hantar PM kepada ainunhub   Quote dan BalasQuote

ndb
Warga 2 Bintang
Menyertai: 19.10.2006
Ahli No: 27051
Posting: 61
Dari: KUALA TERENGGANU

Terengganu  


posticon Posting pada: 08-10-07 09:50


dulu selalu berangan nak jadi power rangers pink
dia boleh lompat tinggi
best tuuuu
tapi sekarang gelak seorang-seorang bila teringat tentang angan-angan tu :lol: :lol: :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For ndbProfil   Hantar PM kepada ndb   Pergi ke ndb's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 08-10-07 10:38


Pada 08-10-07 05:47 , khazinatul_asrar47 posting:

!!! QUOTE !!!

kecil-kecil dulu saja lah kan..
nak jadi budak terpandai di dunia...hihi
lepas itu nak jadi doctor..
tapi memang contra dengan sekarang...bukan tak pandai tapi tak ada lah sampai jadi budak terpandai di dunia kan.hihi.and cita-cita pun da berubah ~ ;)


:-o :-o :-o

cik ismi : penyiasat bersiri eh...inbestigeter lah ni....
jangan inbestiget saya lagi..puan...takut...



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

RaudhatuL_Muttaqin
WARGA SETIA
Menyertai: 29.03.2005
Ahli No: 15423
Posting: 556
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 08-10-07 11:29


nak jadi doktor..
last2 jadi doktor komputer...
huhuhuh

Bookmark and Share

    


  Member Information For RaudhatuL_MuttaqinProfil   Hantar PM kepada RaudhatuL_Muttaqin   Quote dan BalasQuote

kunciair
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.09.2007
Ahli No: 30929
Posting: 184
Dari: perak

malaysia  


posticon Posting pada: 08-10-07 11:57


masa kecil-kecil dulu nak jadi apa ek???seingt saya dulu saya nak jadi puteri raja...duduk kat istana...pakai bju kembang...ada mahkota...ada dayang2...nak apa saja semua dapat....siap brangan nak kawin dengan anak raja naik kereta kuda...hikhikhik...kelakar lah kalau di kenangkan balik angan2 tu...


-----------------
wanita hiasan dunia..adalah permata yang paling berharga bagi lelaki


Bookmark and Share

    


  Member Information For kunciairProfil   Hantar PM kepada kunciair   Quote dan BalasQuote

kasih_kekasih

Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 415
Posting: 1813
Dari: ....PeRMaTaNg PaUH.......

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 08-10-07 12:04


Pada 05-10-07 13:57 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

masa kecil-kecil dulu....

ana berangan nak jadi orang dewasa...


sama lah akak dulu pun kecil-kecil dok berangan nak jadi dewasa
tapi bila dah dewasa ni berangan pula nak balik zaman budak-budak dulu... banyak betul beza zaman budak-budak dengan zaman dewasa ni....huhuhuuu


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For kasih_kekasihProfil   Hantar PM kepada kasih_kekasih   Pergi ke kasih_kekasih's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 09-10-07 04:47


salam....

yeahhh yeahhh...
haa... kira ada gang lah ni... cayalah kak... ni yang sayang akak ni...

p/s: : :-P bila pula ismi inbestiget tuan tetap..?? kompius ni...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

firdaus_9
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2005
Ahli No: 16983
Posting: 703
Dari: Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 15-10-07 17:32


angan2
1) nak jadi askar yeah!! macam ayah :D
2) nak kawin dengan plaja sekolah al-amin

Bookmark and Share

    


  Member Information For firdaus_9Profil   Hantar PM kepada firdaus_9   Pergi ke firdaus_9's Website   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 16-10-07 12:44


baru teringat, masa kecil saya teringin sangat nak pakai cermin mata..sekarang dah pun tercapai..impian tercapai yang menyedihkan..taknak


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

ct_sumayyah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 418
Posting: 201
Dari: Negeri Sembilan

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 29-10-07 11:38


masa kecil-kecil dulu teringat macam mana lah org jepun tu.habis bandar dia asyik kena serang dengan raksasa saja.nasib baik ada ultraman.tapi kan

Bookmark and Share

    


  Member Information For ct_sumayyahProfil   Hantar PM kepada ct_sumayyah   Quote dan BalasQuote

Imaniera
Warga 2 Bintang
Menyertai: 06.04.2007
Ahli No: 29470
Posting: 57
Dari: miri, sarawak

Sarawak  


posticon Posting pada: 02-11-07 08:38


salam. angan2 waktu kecil ek? apa ya...? owh, nak jadi macam power rangers. boleh selamatkan dunia dari makhluk jahat. heheh, buka cerita dengan kawan-kawan pun mesti pasal tu juga.

dah besar ni pun masih minat tengok cerita2 macam tu dan kartun2 yang lain. cakkkkk....


-----------------
....kerana dalam cinta ada segalanya.....


Bookmark and Share

    


  Member Information For ImanieraProfil   Hantar PM kepada Imaniera   Quote dan BalasQuote

puterisembilu
WARGA SETIA
Menyertai: 23.10.2007
Ahli No: 31480
Posting: 591
Dari: Kota Kinabalu,Sabah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 02-11-07 08:42


berangan nak jadi puteri yang tinggal kat atas kayangan dan hidup bahagia bersama puteranya.....hhehehhe....

Bookmark and Share

    


  Member Information For puterisembiluProfil   Hantar PM kepada puterisembilu   Pergi ke puterisembilu's Website   Quote dan BalasQuote

nur_anis
Warga 5 Bintang
Menyertai: 18.06.2003
Ahli No: 1496
Posting: 395
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 02-11-07 09:37


dulu angan2 masa budak nak jadi sailormoon,ada kuasa boleh bertukar selamatkan bumi...dah besar sikit,nak jadi polis sebab selalu tengok gerak khas lu.tapi tak boleh jadi sebab berat badan tak cukup..hehe..tapi sekarang kerja dalam hal kewangan..insyaallah,Kalau ada rezeki,saya nak jadi cikgu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_anisProfil   Hantar PM kepada nur_anis   Quote dan BalasQuote

ana_lia
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.06.2004
Ahli No: 9598
Posting: 338
Dari: gombak

Selangor  


posticon Posting pada: 02-11-07 10:30


Assalamualaikum
dulu masa kecil2 angan2 ana nak jadi seorang guru tadika.tiba-tiba pula termakbul jadi sungguh guru tak tadikanya.. :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For ana_liaProfil   Hantar PM kepada ana_lia   Quote dan BalasQuote

syazmi_8283
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.09.2007
Ahli No: 31034
Posting: 141
Dari: melaka

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 02-11-07 10:49


Pada 02-11-07 08:42 , puterisembilu posting:

!!! QUOTE !!!

berangan nak jadi puteri yang tinggal kat atas kayangan dan hidup bahagia bersama puteranya.....hhehehhe....


puteri ni puteri santubong ke?? :-?


-----------------
hidup biar penuh dengan ilmu di dunia dan akhirat.


Bookmark and Share

    


  Member Information For syazmi_8283Profil   Hantar PM kepada syazmi_8283   Pergi ke syazmi_8283's Website   Quote dan BalasQuote

cipoi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.05.2006
Ahli No: 24504
Posting: 242
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 02-11-07 11:50


nak jadi ULTRAMAN.... wehooooo

Bookmark and Share

    


  Member Information For cipoiProfil   Hantar PM kepada cipoi   Pergi ke cipoi's Website   Quote dan BalasQuote

puterisembilu
WARGA SETIA
Menyertai: 23.10.2007
Ahli No: 31480
Posting: 591
Dari: Kota Kinabalu,Sabah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 02-11-07 12:07


Pada 02-11-07 10:49 , syazmi_8283 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 02-11-07 08:42 , puterisembilu posting:

!!! QUOTE !!!

berangan nak jadi puteri yang tinggal kat atas kayangan dan hidup bahagia bersama puteranya.....hhehehhe....


puteri ni puteri santubong ke?? :-?

BUKAN...PUTERI SEMBILU YANG SELALU BERENDAM AIR MATA..... :cry: :cry:

Bookmark and Share

    


  Member Information For puterisembiluProfil   Hantar PM kepada puterisembilu   Pergi ke puterisembilu's Website   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 02-11-07 13:20


nak jadi polis....siap berlatih tembak2 sama kawan-kawan kecil..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

amilyn
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2003
Ahli No: 3947
Posting: 822
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 21-11-07 10:21


salam
cite2 nak jadi doktor...sibuk tengok cerita medical masa kecil-kecil

Bookmark and Share

    


  Member Information For amilynProfil   Hantar PM kepada amilyn   Quote dan BalasQuote

faiq85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.02.2007
Ahli No: 28944
Posting: 213
Dari: Putrajaya

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 21-11-07 12:48


nak jadi askar..sebab terpengaruh dengan cerita bukit kepong...
lepas tengok,terus semangat membara..siap lukis2 lagi..haha..
tapi,almaklum lah..bebudak lagi..esoknya nak jadi lain pula..
kamen rider..henshin!(",)

Bookmark and Share

    


  Member Information For faiq85Profil   Hantar PM kepada faiq85   Quote dan BalasQuote

dhieya_dania
Warga Rasmi
Menyertai: 12.11.2006
Ahli No: 27312
Posting: 13
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 26-11-07 22:24


faiq..dr nak jadi askar terus ambil accounting ye?hahaha..
askar yang pandai membuat budget lah ye...hehehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For dhieya_daniaProfil   Hantar PM kepada dhieya_dania   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 26-11-07 22:26


nak jadi doktor..padahal lemah biologi :P
last2 ikut kakak ambil bidang sains komputer..

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

redgirl
WARGA SETIA
Menyertai: 31.01.2007
Ahli No: 28476
Posting: 871
Dari: bumi tuhan

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 26-11-07 22:42


nak buka kedai kek
nak jadi pesilat dunia
nak kasut roda

Bookmark and Share

    


  Member Information For redgirlProfil   Hantar PM kepada redgirl   Quote dan BalasQuote

hudahasnan
WARGA SETIA
Menyertai: 10.01.2005
Ahli No: 13639
Posting: 1202
Dari: darul iman

Terengganu  


posticon Posting pada: 27-11-07 02:41


topic ni best! :-D

banyak..tapi antaranye:

1) nak kahwin dengan krabat raja brunei :-P
2) buka nursery
3) keliling dunia

:sopan:
:-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For hudahasnanProfil   Hantar PM kepada hudahasnan   Quote dan BalasQuote

moshimoshi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.04.2007
Ahli No: 29582
Posting: 156
Dari: ipoh

Perak   avatar


posticon Posting pada: 27-11-07 07:47


Hehehe.....kelakar lah angan2 anda semua.....thnx sebab meriahkan thread ini..... :welcome:


-----------------
beRkoRbAn bErjUang dEmi CiNta...CiNtA yang HakiKi....


Bookmark and Share

    


  Member Information For moshimoshiProfil   Hantar PM kepada moshimoshi   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 27-11-07 08:31


haha..kelakar lah..mnghiburkan hati di pagi2 hari ni..

hmm..saya dulu nak jadi doctor, suka sangat tengok cerita ER & others yang bkaitan dengan doc,medical..sekarang pun suka lagi..macam channel DHH tu..tapi tak ksmpaian pun.belajar pun main-main..lepas tu ingat nak jadi cikgu,tapi tbe2 tak suka saja.entah kenapa.rasa tak best saja.
lastly saya rasa saya akan jadi secretary..hehe..di luar senarai cita-cita..
apa pun semuanya dr Allah..apa yang Dia tetapkan kita terima seadanya..

dalam cerita katun tak ada berapa terpngaruh sangat macam cite2 kat atas tu, tgelak saya baca pun. :lol: kalau ada pun saya dulu sukeee sangat main barbie doll, rasa nak jadi begitu ada lah juga..cute saja kan..hehe..sekarang baru ada dalam tv kartun barbie tu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

ummi_mmas
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.01.2007
Ahli No: 28146
Posting: 133

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 25-12-07 16:30


Assalamualaikum

ana waktu kecik dulu teringin jadi power rangers.
syok tengok power rangers tu lawan dengan oarang jahat tu.waktu2 ana minat sangat power rangers warna pink.lepas 2 ana minat nak jadi TUDM pulak.sampai sekarang ana masih minat lagi dengan TUDM walauapapun orang kata.tambah2 lagi ana ini pelajar sekolah agama.manalah sesuai dengan ana kan.tapi ana nak jadi TUDM muslimah islam yang berjaya.doakan semoga impian ini menjadi kenyataan.AMIN.... :-D :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummi_mmasProfil   Hantar PM kepada ummi_mmas   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-12-07 19:11


teringat cerita dedolu masa f2....
waktu berjalan ke sekolah dengan adik yang keempat, dia darjah 2 masa tu...
dalam perjalanan, dia menceritakan tentang pelajaran dalam kelas BI nya....


ma'am:najihah, what is your ambition??
jihah: i want to be a clerk.... (menjawab dengan muka blur)

satu kelas gelakkan dia.... dengan cikgi tu sekali... ana pun tumpang gelak jugak tepi jalan raya tu...
tapi bila dah besar ni, rasa bersalah pulak gelakkan org... tak baik tau... adess.. adess.. adess...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

ainul_mardhiah86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.10.2005
Ahli No: 19847
Posting: 207
Dari: tHe gArDen KnoWlEDge AnD ViRtUe

Johor   avatar


posticon Posting pada: 04-01-08 20:59


nak sangat jadi doktor...sebab suka tengok cerita ER kat tv dulu...macam real saja...tengok pun best...
tapi sekarang belajar engineering,tak kesampaian lah...
belajar pun main-main waktu sekolah dulu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainul_mardhiah86Profil   Hantar PM kepada ainul_mardhiah86   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 04-01-08 23:28


bismillahhirrahmanirrahim..

erm..nak sangat jadi bellerina..lepas tu nak jadi pramugari..lepas itu nak jadi..erm..apa lagi ye..?? herm..banyak gaklah..alah,bebudak punya cerita-cerita..gitulah..hehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

hamnah_02
Warga 2 Bintang
Menyertai: 02.05.2007
Ahli No: 29821
Posting: 69
Dari: KL

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 04-01-08 23:48


banyak angan saya masa kecil-kecil dulu..
nak jadi astronomer lah..
nak jadi ustazah lah..
nak jadi tukang masak profesional lah..
nak buka hotel yang Islamic lah..
macam-macam lah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For hamnah_02Profil   Hantar PM kepada hamnah_02   Quote dan BalasQuote

akmalnajwa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.01.2008
Ahli No: 32188
Posting: 99

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 14-01-08 14:55


salam
..dulu kecik-kecik nak jadi pensyarah, bila besar kawin dengan pensyarah..jadi lah...tapi kenangan tinggal kenangan :cry:

Bookmark and Share

    


  Member Information For akmalnajwaProfil   Hantar PM kepada akmalnajwa   Pergi ke akmalnajwa's Website   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 14-01-08 15:06


terkeluar pula topik ni ye..hehe

masa kecil-kecil dulu..yang selalu sebut nak jadi cikgu/ pensyarah dan doctor atau angkasawan, taun ni doctor taun depan cikgu, lepas tu angkasawan...tukar2..heheh, sama dengan hobi..selalu tukar2..huhu

sekarang ni nak jadi saintis boleh tak?ada lagi ke peluang tu..da jauh menyimpang ni..
mudah2han..nak juga

Kenapa saya tak boleh jadi

1)cikgu- sebab diri ini tak ada kesabaran..ajar adik2 pun asyik nak marah saja..huhu..
tapi maybe insyaAllah macam da tebukak hati ni nak jadi pendidik :-D

2) doctor- tengok promo iklan bedah2 kat tv pun terus matikan tv..huhuh :kelip:

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

insanie
Warga 3 Bintang
Menyertai: 21.09.2005
Ahli No: 19223
Posting: 99
Dari: kUANTAN, PAHANG

Pahang  


posticon Posting pada: 14-01-08 15:30


Pada 14-01-08 15:06 , ummusafiah posting:

!!! QUOTE !!!

terkeluar pula topik ni ye..hehe

masa kecil-kecil dulu..yang selalu sebut nak jadi cikgu/ pensyarah dan doctor atau angkasawan, taun ni doctor taun depan cikgu, lepas tu angkasawan...tukar2..heheh, sama dengan hobi..selalu tukar2..huhu

sekarang ni nak jadi saintis boleh tak?ada lagi ke peluang tu..da jauh menyimpang ni..
mudah2han..nak juga

Kenapa saya tak boleh jadi

1)cikgu- sebab diri ini tak ada kesabaran..ajar adik2 pun asyik nak marah saja..huhu..
tapi maybe insyaAllah macam da tebukak hati ni nak jadi pendidik :-D

2) doctor- tengok promo iklan bedah2 kat tv pun terus matikan tv..huhuh :kelip:


:lucu: :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For insanieProfil   Hantar PM kepada insanie   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 14-01-08 17:29


Bessnya topic niee.. Impian, angan-angan saya tidaklah sesukar apa yang saya lalui sekarang.. Namun apabila berkongsi, ia seakan-akan mengimbas kembali betapa besarnya cita-cita saya dahulu. HMM, masa kecik-kecik, apa yang terlintas di hati adalah..
Saya ingin memiliki daerah sendiri. Dengan sistem percukaian yang berkesan dan menguasai daerah seluas Lembah Kinta atau Lembah Klang di samping mempunyai askar-askar hi-tech yang taat setia, memang amat menggembirakan saya. Kemudian satu demi satu daerah lain, ingin saya takluk dan membina concrete fortress (ala-ala kubu Nazi) di sepanjang borders daerah berkenaan.
Kemudian, setelah menakluk kesemua daerah tersebut, saya ingin membina juga Tembok Berlin semula dan menghantar kesemua banduan di sebelah Barat Berlin. Daerah / district / region yang saya ingin untuk takluki adalah menjangkau sehingga daerah Aveiro, Santarém and Viseu di Portugal. BESSSNYYYAAA!!!!
Then, I don't actually know much about real European army strength, tetapi untuk memiliki empayar dari Asia hingga ke English Straits, SESUATU YANG MEMUASKAN. -Sekian-



Bookmark and Share

    


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

wardiah_alwani
Warga 5 Bintang
Menyertai: 09.04.2004
Ahli No: 8299
Posting: 363
Dari: kena bagitau juga ke??huhu

iceland  


posticon Posting pada: 14-01-08 17:43


masa kecil-kecil dulu banyak berangan dan nak buat macam-macam boleh besar...huhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For wardiah_alwaniProfil   Hantar PM kepada wardiah_alwani   Quote dan BalasQuote

dueramiela
WARGA SETIA
Menyertai: 21.01.2007
Ahli No: 28283
Posting: 732
Dari: DaRuL eHsaN

Selangor  


posticon Posting pada: 14-01-08 18:07


Assalamualaikum ......

angan2 masa kecik dulu banyak....

antaranya termasuklah nak jadi jutawan kaya raya banyak duit boleh beli apa saja yang kita nak.....

rumah lengkap serba serbi....bilik pun sebesar2 nya lengkap dengan kelengkapan elektrik..... :kelip:

cita-cita masa kecik dulu adakala nak jadi doktor sebab nak rawat pnykt adik...tapi bila mengenangkan diri tak pandai sains alamat tukar impian lah pulak....nak jadi pelukis sebab suka melukis masa kecil-kecil dulu....tapi tak lama minat 2 disebabkan masalah yang tak dapat nak dielakkan....lepas 2 ana nak jadi pengacara TV sebab suka tengok org yang keluar kat TV...macam glamor saja..... :sopan:


da besar ni cita-cita kena secret........ :-D ..hehe



Bookmark and Share

    


  Member Information For dueramielaProfil   Hantar PM kepada dueramiela   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 14-01-08 18:40


Pada 14-01-08 17:29 , owl_UM posting:

!!! QUOTE !!!

-Sekian-



sebbaik lah tak jadi kenyataan...

Kalau tak mesti salah satu silibus kat sekolah,

- cara-cara memanjat tembok dengan betul :-D


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

hudahaida
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.01.2008
Ahli No: 32255
Posting: 128
Dari: dunia

south_korea  


posticon Posting pada: 14-01-08 20:54


best jugak topik nii..buat sya ingat time kecil-kecil dulu..
ada juga terlinats nak jad sailormoon..cantik dan boleh selamatkan dunia dr kausa jahat !..hihiiii..masa kecil-kecil cita-cita nak jadi leftenan muda TUDM..konon-konon nak ikut jejak langkah ayah..hihiii..sekarang dah masuk field engin pula..hihiiii..

paling sya ingat tiap kali mlm tiba,sya akan cakap kat umie nak tidur kat bulan..rasanya sebab banyak sangat tengok cerita kartun..hihihiii

Bookmark and Share

    


  Member Information For hudahaidaProfil   Hantar PM kepada hudahaida   Quote dan BalasQuote

Muddathsir787
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2007
Ahli No: 31449
Posting: 943
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 14-01-08 22:05


Hmm, jadi McGyver..
Buat kereta Knight Rider sendiri..
Buat Robocop..
Buat helikopter AirWolf..


P/S: Tapi rasanya yang tak boleh lupa kena rotan sebab pomen peti ais mak kecil-kecil dulu.. huhuhuhu.. peminat McGyver katakan..



-- Muddathsir

Bookmark and Share

    


  Member Information For Muddathsir787Profil   Hantar PM kepada Muddathsir787   Quote dan BalasQuote

syababmuslim
Warga 2 Bintang
Menyertai: 31.12.2007
Ahli No: 32142
Posting: 57
Dari: Cairo,Egypt

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 15-01-08 00:03


Masa kecil ana nak jadi polis.Itu sebab dalam pelajaran kat sekolah ada sebut pasal polis.

Tapi lepas masuk sekolah menengah lainla.InsyaAllah jadi pendakwah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For syababmuslimProfil   Hantar PM kepada syababmuslim   Quote dan BalasQuote

Awadah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 19.01.2007
Ahli No: 28250
Posting: 56
Dari: Kelantan

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 15-01-08 00:08


nak jadi cikgu...
sebab suka main cikgu-cikgu dengan adik-adik.hu6x.

Bookmark and Share

    


  Member Information For AwadahProfil   Hantar PM kepada Awadah   Quote dan BalasQuote

nurulislamiafiqah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.02.2005
Ahli No: 14540
Posting: 178
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 15-01-08 00:16


adik beradik aku setahun seorang tau, jadi tiap kali dapat adik baru mesti suka sebab pertama boleh main pondok2 dengan kakak guna baby betul-betul (kecil-kecil tak pernah ada anak patung, ayah tak bagi), sebab kedua & ni adalah sebab yang paling best ialah boleh suap nestum untuk adik tapi sambil menyuap mulut adik sambil tu menyuap masuk dalam mulut sendiri :sopan:
lepas itu mulalah berangan, kalau besar nanti, ada duit, nak beli nestum banyak-banyak, boleh makan sampai kenyang :lol:

tapi bila dah besar ada jugak lah teringin nak realisasikan benda yang nak buat tu tapi bila fikir2 balik banyak lagi benda yang lebih penting yang nak dibeli daripada nestum baby tu hehe :-D


-----------------
Live in the present, learn from the pasti!


Bookmark and Share

    


  Member Information For nurulislamiafiqahProfil   Hantar PM kepada nurulislamiafiqah   Pergi ke nurulislamiafiqah's Website   Quote dan BalasQuote

nurulislamiafiqah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.02.2005
Ahli No: 14540
Posting: 178
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 15-01-08 00:20


Pada 14-01-08 17:29 , owl_UM posting:

!!! QUOTE !!!

Bessnya topic niee.. Impian, angan-angan saya tidaklah sesukar apa yang saya lalui sekarang.. Namun apabila berkongsi, ia seakan-akan mengimbas kembali betapa besarnya cita-cita saya dahulu. HMM, masa kecik-kecik, apa yang terlintas di hati adalah..
Saya ingin memiliki daerah sendiri. Dengan sistem percukaian yang berkesan dan menguasai daerah seluas Lembah Kinta atau Lembah Klang di samping mempunyai askar-askar hi-tech yang taat setia, memang amat menggembirakan saya. Kemudian satu demi satu daerah lain, ingin saya takluk dan membina concrete fortress (ala-ala kubu Nazi) di sepanjang borders daerah berkenaan.
Kemudian, setelah menakluk kesemua daerah tersebut, saya ingin membina juga Tembok Berlin semula dan menghantar kesemua banduan di sebelah Barat Berlin. Daerah / district / region yang saya ingin untuk takluki adalah menjangkau sehingga daerah Aveiro, Santarém and Viseu di Portugal. BESSSNYYYAAA!!!!
Then, I don't actually know much about real European army strength, tetapi untuk memiliki empayar dari Asia hingga ke English Straits, SESUATU YANG MEMUASKAN. -Sekian-


waw :-o dahsaytnya angan2 masa kecik!
Mesti dah besar ni engkau jadi arkitek, kan?? :berfikir:


-----------------
Live in the present, learn from the pasti!


Bookmark and Share

    


  Member Information For nurulislamiafiqahProfil   Hantar PM kepada nurulislamiafiqah   Pergi ke nurulislamiafiqah's Website   Quote dan BalasQuote

pemburupokok
WARGA SETIA
Menyertai: 07.08.2007
Ahli No: 30607
Posting: 1512
Dari: Dikawasan yang ada pokok

blank   avatar


posticon Posting pada: 15-01-08 03:58


Pada 06-10-07 04:53 , ibnu_musa posting:

!!! QUOTE !!!

dulu saya pun teringin nak jadi ni juga...

gaban




APAKEJADAHNYA IBNU MUSA NAK JADI GABANZ!!!!
tak matang betul!!!!

KHAYALAN TAK ADA FAEDAH!!!!

:lucu:


-----------------
((((SETIAP KENYATAAN AKU ADALAH INDIVIDU... TIADA KENA MENGENA DENGAN KERAJAAN/PERTUBUHAN / ORGANISASI / PARTI POLITIK))))

Mari berforum dengan Pemburu Pokok


Bookmark and Share

    


  Member Information For pemburupokokProfil   Hantar PM kepada pemburupokok   Quote dan BalasQuote

pemburupokok
WARGA SETIA
Menyertai: 07.08.2007
Ahli No: 30607
Posting: 1512
Dari: Dikawasan yang ada pokok

blank   avatar


posticon Posting pada: 15-01-08 07:01


Pada 14-01-08 17:29 , owl_UM posting:

!!! QUOTE !!!


Saya ingin memiliki daerah sendiri. Dengan sistem percukaian yang berkesan dan menguasai daerah seluas Lembah Kinta atau Lembah Klang di samping mempunyai askar-askar hi-tech yang taat setia, memang amat menggembirakan saya.

Kemudian satu demi satu daerah lain, ingin saya takluk dan membina concrete fortress (ala-ala kubu Nazi) di sepanjang borders daerah berkenaan.

Kemudian, setelah menakluk kesemua daerah tersebut, saya ingin membina juga Tembok Berlin semula dan menghantar kesemua banduan di sebelah Barat Berlin. Daerah / district / region yang saya ingin untuk takluki adalah menjangkau sehingga daerah Aveiro, Santarém and Viseu di Portugal. BESSSNYYYAAA!!!!

Then, I don't actually know much about real European army strength, tetapi untuk memiliki empayar dari Asia hingga ke English Straits, SESUATU YANG MEMUASKAN. -Sekian-



OOOO.... INI CITA-CITA HANG MASA KECIL ya...
MASA KECIL HANG TAK TAHU LAGI....
TAK ADA ORANG BAGITAHU...

NI PEMBURU POKOK NAK BAGITAU HANG...
MENGUTIP CUKAI DALAM ISLAM ADALAH HARAM...
BERDASARKAN SABDA RASULULLAH....

"Sesungguhnya tidak akan masuk syurga orang yang memungut cukai (mukus)”

Juga sabda Rasulullah,

"Sesungguhnya pemungut cukai itu berada dalam neraka"


UNTUK BACAAN LANJUT ARTIKEL DARIPADA
HIZBUT TAHRIR MALAYSIA:
http://www.mykhilafah.com/modules.php?name=News&file=article&sid=183

OWL_UM,
TIDAK SALAH HANG BERCITA-CITA NAK JADI KETUA TENTERA..
MEMILIKI BANYAK WILAYAH....

APABILA DAULAH KHILAFAH WUJUD NANTI,
HANG BOLEH MEMBANTU KHILAFAH DALAM SETIAP PEPERANGAN
MEMBUKA WILAYAH BARU NANTI!!!!
PELUANG ITU TERBUKA UNTUK ANDA... WAHAI OWL_UM!!!


-----------------
((((SETIAP KENYATAAN AKU ADALAH INDIVIDU... TIADA KENA MENGENA DENGAN KERAJAAN/PERTUBUHAN / ORGANISASI / PARTI POLITIK))))

Mari berforum dengan Pemburu Pokok


Bookmark and Share

    


  Member Information For pemburupokokProfil   Hantar PM kepada pemburupokok   Quote dan BalasQuote

Moderator: Administrator, mohamad
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Remaja
    »» apa angan2 anda semua masa kecil-kecil dulu??

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.255214 saat. Lajunya....