Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 05-08-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Nothing Last Forever
-- Sidney Sheldon

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 58
Ahli: 0
Jumlah: 58




  Yang Masuk Ke Sini
muslimiman: 11 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 12 hari yang lalu
nur_tinta: 18 hari yang lalu
kasih_kekasih: 34 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: Salam dari saudara baru


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» Salam dari saudara baru

Please Mendaftar To Post


Oleh Salam dari saudara baru

hiddenblade
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.10.2007
Ahli No: 31318
Posting: 157
Dari: IBRAHzine

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 03-10-07 18:10


Assalamualaikum..

Ana baru saja join forum ini
saudara baru lah ni
bukan mualaf pun...



Bookmark and Share

    


  Member Information For hiddenbladeProfil   Hantar PM kepada hiddenblade   Pergi ke hiddenblade's Website   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 03-10-07 18:11


selamat melayari dunia baru.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 03-10-07 18:14


ahlan bik..moga banyak manfaatnye ukhwah ni pada kamu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 03-10-07 18:28


salam ukhwah dari ana..

manfaatkan sebaiknya portal ini...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 03-10-07 21:58


Assalamualaikum...
yup...moh deh...
to the future...and...beyond....(quote kata-kata buzz lightyear dalam toy story)..
jemput..jemput...tambah mana tak cukup....



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 03-10-07 23:11


Pada 03-10-07 18:10 , hiddenblade posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum..

Ana baru saja join forum ini
saudara baru lah ni
bukan mualaf pun...



sib baik dah dinyatakan awal-awal..
ana ingatkan saudara baru...

apapun, selamat bertamu di laman portal ukhwah ni... hehehe...
jom kita sesama....


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

Strawberry_Ungu
WARGA SETIA
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29927
Posting: 1053
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 03-10-07 23:25


ingat mualaf tadi..slmat datang...ahlan wasahlan ...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Strawberry_UnguProfil   Hantar PM kepada Strawberry_Ungu   Pergi ke Strawberry_Ungu's Website   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 03-10-07 23:33


ok. layann.. zasss!

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 03-10-07 23:36


Pada 03-10-07 23:33 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

ok. layann.. zasss!


:-o :-o :-o
uih....apa itu...macam superman saja...



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 04-10-07 01:08


Pada 03-10-07 23:33 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

ok. layann.. zasss!

:-o :-o :-o

macam-macam lah ukhti shy ni..

:-D


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

searchforguidance
WARGA SETIA
Menyertai: 04.09.2007
Ahli No: 30916
Posting: 403
Dari: johore

Johor   avatar


posticon Posting pada: 04-10-07 07:47


selamat datang ke ukhwah.com!!!!
dijamin takkan jemu punyalah!

Bookmark and Share

    


  Member Information For searchforguidanceProfil   Hantar PM kepada searchforguidance   Quote dan BalasQuote

RaudhatuL_Muttaqin
WARGA SETIA
Menyertai: 29.03.2005
Ahli No: 15423
Posting: 556
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 04-10-07 08:03


ohho.. tapi istilah kan dah tukar.. pada siapa yang baru masuk Islam.. lebih mesra dipanggil 'saudara kita'...
hah!.. yang ni kes memang saudara baru pun... tak apalah.. lama-lama nanti jadi lama lah tu ;)
welkam to da club ;)


-----------------
~Cemerlang Dunia Akhirat~
[ Telah diedit oleh: RaudhatuL_Muttaqin pada 04-10-07 08:03 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For RaudhatuL_MuttaqinProfil   Hantar PM kepada RaudhatuL_Muttaqin   Quote dan BalasQuote

atie82
WARGA SETIA
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13074
Posting: 1080
Dari: Papar,[email protected]

Sabah  


posticon Posting pada: 04-10-07 08:23


Pada 03-10-07 18:10 , hiddenblade posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum..

Ana baru saja join forum ini
saudara baru lah ni
bukan mualaf pun...



Menyemai rasa cinta..,
Dalam memantapkan Ukhwah Fillah..

ok..selamat berposting :-D


-----------------
The Light of ALLAH surround Me, The Love of ALLAH Enfolds Me, The presence of ALLAH watches over Me, Whatever I am...ALLAH iS..


Bookmark and Share

    


  Member Information For atie82Profil   Hantar PM kepada atie82   Pergi ke atie82's Website   Quote dan BalasQuote

limau_nipis
Warga 2 Bintang
Menyertai: 02.10.2007
Ahli No: 31306
Posting: 44
Dari: putrajaya...bangi

blank   avatar


posticon Posting pada: 04-10-07 08:25


saya pun kawan baru....baru saja join 3 hari lepas...
apa apa pun salam ukhwah ku hulurkan....

Bookmark and Share

    


  Member Information For limau_nipisProfil   Hantar PM kepada limau_nipis   Quote dan BalasQuote

RaudhatuL_Muttaqin
WARGA SETIA
Menyertai: 29.03.2005
Ahli No: 15423
Posting: 556
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 04-10-07 08:27


ola oli ku beri nama saudara saudari.. cikebum cikebum..
welkam saudara baru

Bookmark and Share

    


  Member Information For RaudhatuL_MuttaqinProfil   Hantar PM kepada RaudhatuL_Muttaqin   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 04-10-07 08:30


salam ukhwah..
saya pun baru lagi..uhuk..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

muslimah83
WARGA SETIA
Menyertai: 05.02.2004
Ahli No: 7015
Posting: 1001
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 04-10-07 08:58


ahlan wasahlan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah83Profil   Hantar PM kepada muslimah83   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 04-10-07 09:00


Pada 03-10-07 18:28 , mohamad posting:

!!! QUOTE !!!

salam ukhwah dari ana..

manfaatkan sebaiknya portal ini...



tumpang sekali... :-)

salam ukhwah dan selamat datang... :-)

manfaatkan portal ini sebaik-baiknya.. :-)


p/s: saya pun baru sebulan lebih join ukhwah, kira masih
     baru jugalah..memang banyak manfaat dapat dari ukhwah..
     termasuk kongsi ilmu dan pendapat dengan ahli2nya..

p/s: sebagai ahli baru saya minta maaf banyak-banyak kalau ada yang
     terkasar atau tersalah bahasa..maaf juga kalau ada
     gurauan yang terlebih batas...maaf tak terhingga :-)


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 04-10-07 09:02


Pada 03-10-07 23:36 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 03-10-07 23:33 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

ok. layann.. zasss!


:-o :-o :-o
uih....apa itu...macam superman saja...



ya lah..macam superman... seronoknya syahidatul dapat terbang :-)


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

syazmi_8283
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.09.2007
Ahli No: 31034
Posting: 141
Dari: melaka

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 04-10-07 10:33


Pada 04-10-07 09:02 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 03-10-07 23:36 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 03-10-07 23:33 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

ok. layann.. zasss!


:-o :-o :-o
uih....apa itu...macam superman saja...



ya lah..macam superman... seronoknya syahidatul dapat terbang :-)


baguih lah semua nak belajar terbang.....
lepas ni tak payah naik kapal terbang..........
ana serik naik kapal terbang sebab ana ni gayat pada ketinggian....
syahidatul dah lama ke bergiat dalam terbang2 ni...


-----------------
hidup biar penuh dengan ilmu di dunia dan akhirat.


Bookmark and Share

    


  Member Information For syazmi_8283Profil   Hantar PM kepada syazmi_8283   Pergi ke syazmi_8283's Website   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 04-10-07 10:45


Pada 04-10-07 09:02 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 03-10-07 23:36 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 03-10-07 23:33 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

ok. layann.. zasss!


:-o :-o :-o
uih....apa itu...macam superman saja...



ya lah..macam superman... seronoknya syahidatul dapat terbang :-)


belajar engineering lama2 boleh terbang ye... :-o


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

syazmi_8283
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.09.2007
Ahli No: 31034
Posting: 141
Dari: melaka

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 04-10-07 11:01


Pada 04-10-07 08:27 , RaudhatuL_Muttaqin posting:

!!! QUOTE !!!

ola oli ku beri nama saudara saudari.. cikebum cikebum..
welkam saudara baru

ai........
gumbire nya saudari........
dapat baju raya ke?????
jangan malam menangis dah lah...........


-----------------
hidup biar penuh dengan ilmu di dunia dan akhirat.


Bookmark and Share

    


  Member Information For syazmi_8283Profil   Hantar PM kepada syazmi_8283   Pergi ke syazmi_8283's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 04-10-07 11:24


Assalamualaikum...
nak tambah ke tak ni...nak ke tak.... :roll:
tapi kalau tambah...tentu kita...
kita jugak..
taknaklah....nanti kak shye dengan kak atikah marah...nanti kita kata pada mak kita.....



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

scenario
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2007
Ahli No: 31016
Posting: 181
Dari: Inti nilai..

Perak  


posticon Posting pada: 04-10-07 11:28


"manis bicara ana mulakan,
tetapi sayang kita semua berpuasa tak boleh nak makan"

tak kisahlah apa-apa pun..

Salam perpaduan,
salam perjuangan,
dan
salam ukhwah dari ana.......
yang masih baru, lebih kurang dalam seminggu.

moga yang kurang pinta diajar,
yang salah pinta diperbetul,

sesungguhnya ana masih fakir dengan ilmu allah dialam ini.......

Bookmark and Share

    


  Member Information For scenarioProfil   Hantar PM kepada scenario   Pergi ke scenario's Website   Quote dan BalasQuote

imtiyaz_lail86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.08.2006
Ahli No: 25728
Posting: 229
Dari: JeRaNTuT~NiLai

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 04-10-07 12:08


salam alaik..
salam ukhwah...
BAROKALLAHUFIK...
Apa pun...sama-sama lah kita mncari kbrkatan dan keredhaanNYA dalam mncri dan mnuntut ilmu ALLAH...
insyaALLAH..

Bookmark and Share

    


  Member Information For imtiyaz_lail86Profil   Hantar PM kepada imtiyaz_lail86   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 04-10-07 12:19


suspen saja tajuk...tak apa...salam posting....rajin2 lah...


-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)


Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 04-10-07 12:38


Pada 04-10-07 10:45 , ibnu_musa posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 04-10-07 09:02 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 03-10-07 23:36 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 03-10-07 23:33 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

ok. layann.. zasss!


:-o :-o :-o
uih....apa itu...macam superman saja...



ya lah..macam superman... seronoknya syahidatul dapat terbang :-)


belajar engineering lama2 boleh terbang ye... :-o


salam...

hehe... ukhti shy memang hebat.

macam-macam ada... :-D :-P


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 04-10-07 16:12


muahaha...

cik syahidatul: ismi_atikah baru tahu cik syahidatul oleh terbang...
kalau tau awal-awal, tak payah kita naik bas di hari itu.. terbang saja....

tuan tetap : ellelee.... tu duduk pikiaq pa tu...?

mohamad : cik syahidatul memang macam-macam ada... (sat lagi dia penin lah tu...)

ibnu musa: ana puun ttak tau belajar eng lama2 boleh trbang... ni nak kena prektik ni.... uhuk uhuk...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 04-10-07 17:34


Assalamualaikum..
memikirkan kebarangkalian ianya berlaku kembali...
tidak...daku tidak akan membiarkan ia berlarutan di minda mereka...itu tidak wajar...



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

ctnurbebo
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2007
Ahli No: 29142
Posting: 880
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 04-10-07 21:04


salam ukhwah...
selamat datang..mari kita sama-sama berkongsi ilmu dan pengalaman bersama2 rakan ukhwah yang lain....jangan segan2 ek...hehehe...macam dah lama saja....:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ctnurbeboProfil   Hantar PM kepada ctnurbebo   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1898
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 04-10-07 21:54


selamat datang...

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

scenario
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2007
Ahli No: 31016
Posting: 181
Dari: Inti nilai..

Perak  


posticon Posting pada: 04-10-07 22:56


Pada 04-10-07 17:34 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum..
memikirkan kebarangkalian ianya berlaku kembali...
tidak...daku tidak akan membiarkan ia berlarutan di minda mereka...itu tidak wajar...



apa yang tak wajarnya ini... :-?
[ Telah diedit oleh: scenario pada 04-10-07 22:56 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For scenarioProfil   Hantar PM kepada scenario   Pergi ke scenario's Website   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-10-07 01:16


Ya Allah, memang pening kepala saya... hangpa ni betui2 lah.. :lol: :lol:

saya tinggalkan topik ni sekejap saja dah meleret2 ke lain-lain dah.. huhuhu...

kasihan saudara baru di ukhwah kita, hiddenblade. maaflah hiddenblade. budak-budak ni memang macam ni, sila biasakan diri ya :-D :-D

p/s: zass! jom terbang! :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-10-07 02:58


uiksss....
kan dah cakap... cik syahidatul dah penin...

hiddenblade buat-buat faham sajalah ek...
mereka ni memang lagu ni... semuanya happy go lucky saja...

selamat mengembara ke duni ukhwah.com..

p/s: yezzzaaaaa... boleh terbang dengan cik syhaidatul... ( tiru ayat ddr setro...)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

marul
WARGA SETIA
Menyertai: 04.09.2007
Ahli No: 30924
Posting: 648
Dari: Seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 06-10-07 23:51


ahlan wasahlan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For marulProfil   Hantar PM kepada marul   Quote dan BalasQuote

adibahazrah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.10.2006
Ahli No: 26948
Posting: 167
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 07-10-07 00:12


salam ukkwah....
ukhwah fillah abadan abada....

Bookmark and Share

    


  Member Information For adibahazrahProfil   Hantar PM kepada adibahazrah   Quote dan BalasQuote

hiddenblade
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.10.2007
Ahli No: 31318
Posting: 157
Dari: IBRAHzine

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 09-10-07 17:04


Lupa nak perkenalkan diri
Masuk rumah orang kena intro dulu

Ana akhukum fillah
Mohd Amiruddin Abdullah
Umur 26 tahun
Masih berpetualang (tak kahwin lagi)

Biasa guna nama hiddenblade & Zil-el-Saif kat mana-mana forum pun
Baru habis ngaji UiTM Dungun
tengah cari kerja

Sekrang tengah buat majalah Muslim online
kat IBRAHzine

wsalam







Bookmark and Share

    


  Member Information For hiddenbladeProfil   Hantar PM kepada hiddenblade   Pergi ke hiddenblade's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 09-10-07 17:17


salam..

owh...

nampak nya...kena panggil akhi lah..

sebab dah habis belajar..

tambahan pula, umur dah 26... memang abang ni. :-)

wah...
macam best saja buat majalah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 09-10-07 17:25


Assalamualaikum...
hik... :lol:
lawak lah cik ismi dengan cik syahidatul ni....
nak terbang jugaklah....yibaaa...andreee....yihaaa.....
terbang kudaku....kudaku lari gagah berani...eh..terbanglah...terbang....
scenario : maaf ye...scenario kena selalu memerhatikan senario di kawasan pedalaman ukhwah ni..baru dapat tahu.......panjang nak terangkan lah....maaf ye...

nak buat lagi ke tak ni...dah mula dah ni....



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 09-10-07 17:29


Pada 09-10-07 17:25 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum...
hik... :lol:
lawak lah cik ismi dengan cik syahidatul ni....
nak terbang jugaklah....yibaaa...andreee....yihaaa.....
terbang kudaku....kudaku lari gagah berani...eh..terbanglah...terbang....
scenario : maaf ye...scenario kena selalu memerhatikan senario di kawasan pedalaman ukhwah ni..baru dapat tahu.......panjang nak terangkan lah....maaf ye...

nak buat lagi ke tak ni...dah mula dah ni....


salam...

hehe...akhi..

apa lagi..

cik yang berdua tu dah terbang.

kita ni tak nak terbang ke??..

hehe...

mula saja akhi...


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

hiddenblade
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.10.2007
Ahli No: 31318
Posting: 157
Dari: IBRAHzine

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 09-10-07 17:31


Pada 09-10-07 17:17 , mohamad posting:

!!! QUOTE !!!

salam..

owh...

nampak nya...kena panggil akhi lah..

sebab dah habis belajar..

tambahan pula, umur dah 26... memang abang ni. :-)

wah...
macam best saja buat majalah..


majalah percuma yang buat seorang-seorang
amatur saja
baru 2 keluaran
takpalah, bukan nak cari duit pun
saja nak kongsi tazkirah dengan sahabat2

:roll:



Bookmark and Share

    


  Member Information For hiddenbladeProfil   Hantar PM kepada hiddenblade   Pergi ke hiddenblade's Website   Quote dan BalasQuote

hiddenblade
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.10.2007
Ahli No: 31318
Posting: 157
Dari: IBRAHzine

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 09-10-07 17:33


Pada 09-10-07 17:29 , mohamad posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 09-10-07 17:25 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum...
hik... :lol:
lawak lah cik ismi dengan cik syahidatul ni....
nak terbang jugaklah....yibaaa...andreee....yihaaa.....
terbang kudaku....kudaku lari gagah berani...eh..terbanglah...terbang....
scenario : maaf ye...scenario kena selalu memerhatikan senario di kawasan pedalaman ukhwah ni..baru dapat tahu.......panjang nak terangkan lah....maaf ye...

nak buat lagi ke tak ni...dah mula dah ni....


salam...

hehe...akhi..

apa lagi..

cik yang berdua tu dah terbang.

kita ni tak nak terbang ke??..

hehe...

mula saja akhi...



terbang?
Watashitachi wa toberu.... ii desu mana...
opps keluar a yat cerita ultraman next pulak

imam hasan basri boleh jalan atas air
kita cuba terbang pula



Bookmark and Share

    


  Member Information For hiddenbladeProfil   Hantar PM kepada hiddenblade   Pergi ke hiddenblade's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 10-10-07 12:27


Pada 09-10-07 17:33 , hiddenblade posting:

!!! QUOTE !!!



terbang?
Watashitachi wa toberu.... ii desu mana...
opps keluar a yat cerita ultraman next pulak

imam hasan basri boleh jalan atas air
kita cuba terbang pula



woo..itu iman tahap pelangi....kita ni..iman seciput pun tak nampak...
kasyaf dia tu pun digunakan bukan untuk kebanggaan...hanyasanya satu kelebihan yang telah Allah kurniakan...

Pada 09-10-07 17:29 , mohamad posting:

!!! QUOTE !!!


salam...
hehe...akhi..
apa lagi..
cik yang berdua tu dah terbang.
kita ni tak nak terbang ke??..
hehe...
mula saja akhi...


cik syahidatul tak sempat nak mengajar ilmu dia tu...nanti balik raya ni kena belajar dari pawang² lah agaknya...belajar ilmu mambang angin.....



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

hiddenblade
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.10.2007
Ahli No: 31318
Posting: 157
Dari: IBRAHzine

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 16-10-07 11:19


Jangan ajaran sesat dah lah

Bookmark and Share

    


  Member Information For hiddenbladeProfil   Hantar PM kepada hiddenblade   Pergi ke hiddenblade's Website   Quote dan BalasQuote

RaudhatuL_Muttaqin
WARGA SETIA
Menyertai: 29.03.2005
Ahli No: 15423
Posting: 556
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 16-10-07 11:38


ajaran ni tahu jalan yang lurus ;)

Bookmark and Share

    


  Member Information For RaudhatuL_MuttaqinProfil   Hantar PM kepada RaudhatuL_Muttaqin   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 16-10-07 11:55


selamat datang

menyemai kasih,memupuk ukhwah (moto ukhwah) ...ehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

RaudhatuL_Muttaqin
WARGA SETIA
Menyertai: 29.03.2005
Ahli No: 15423
Posting: 556
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 16-10-07 11:58


semoga happy sokmo lah ;)

Bookmark and Share

    


  Member Information For RaudhatuL_MuttaqinProfil   Hantar PM kepada RaudhatuL_Muttaqin   Quote dan BalasQuote

hiddenblade
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.10.2007
Ahli No: 31318
Posting: 157
Dari: IBRAHzine

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 24-10-07 12:51


Kadang-kadang kita rasa ukhwah dengan orang yang baru kenal
lebih terasa daripada org yang dah lama kenal

Bookmark and Share

    


  Member Information For hiddenbladeProfil   Hantar PM kepada hiddenblade   Pergi ke hiddenblade's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 24-10-07 13:44


Assalamualaikum
ye ke hiddenblade...?? :berfikir:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 24-10-07 14:28


saya pun merasainya hiddenblade


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-10-07 15:46


alahai hangpa ni...
mujur hiddenblade tabah orang...

p/s: benar juga kata hiddenblade... apa yang pasti, ukhwah itu tidak pernah memilih, dan tidak pernah juga tersisih...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

altamira
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.12.2003
Ahli No: 5830
Posting: 242
Dari: penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 24-10-07 15:58


banyak nya topik baru

Bookmark and Share

    


  Member Information For altamiraProfil   Hantar PM kepada altamira   Pergi ke altamira's Website   Quote dan BalasQuote

Asward_hafiz
WARGA SETIA
Menyertai: 02.05.2004
Ahli No: 8743
Posting: 597
Dari: Kuantan pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 24-10-07 16:06


ahlan wa sahlan ye... :welcome:

Bookmark and Share

    


  Member Information For Asward_hafizProfil   Hantar PM kepada Asward_hafiz   Pergi ke Asward_hafiz's Website   Quote dan BalasQuote

hiddenblade
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.10.2007
Ahli No: 31318
Posting: 157
Dari: IBRAHzine

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 30-10-07 12:36


:salam:

ismi_atikah, pasal tak boleh masuk blog awak?



Bookmark and Share

    


  Member Information For hiddenbladeProfil   Hantar PM kepada hiddenblade   Pergi ke hiddenblade's Website   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 30-10-07 13:14


ahlan wasahlan... hiddenblade.. :welcome:

:bunga: :bunga:


-----------------
Photobucket



[ Telah diedit oleh: Nuranys pada 30-10-07 13:14 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-10-07 13:49


Pada 30-10-07 12:36 , hiddenblade posting:

!!! QUOTE !!!

:salam:

ismi_atikah, pasal tak boleh masuk blog awak?



:-) blog ismi ek...
mari email... ismi malu nak bagi semua org tengok... jadi ismi buat first degree saja.. ( macam dalam frenster tu..)


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

atie82
WARGA SETIA
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13074
Posting: 1080
Dari: Papar,[email protected]

Sabah  


posticon Posting pada: 30-10-07 13:52


Pada 30-10-07 13:49 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 30-10-07 12:36 , hiddenblade posting:

!!! QUOTE !!!

:salam:

ismi_atikah, pasal tak boleh masuk blog awak?



:-) blog ismi ek...
mari email... ismi malu nak bagi semua org tengok... jadi ismi buat first degree saja.. ( macam dalam frenster tu..)



Assalamualaikum wwt..

ismi_atikah ..ana nak jugak :-D

Wassalam


-----------------
The Light of ALLAH surround Me, The Love of ALLAH Enfolds Me, The presence of ALLAH watches over Me, Whatever I am...ALLAH iS..


Bookmark and Share

    


  Member Information For atie82Profil   Hantar PM kepada atie82   Pergi ke atie82's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-10-07 14:03


mari emailnya ye...
ada kelapangan yang lain.... ismi invite ek..
tapi jangan gelak tau baca blog ismi..
ismi lama dah tak apdet... kuikuikui...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

hiddenblade
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.10.2007
Ahli No: 31318
Posting: 157
Dari: IBRAHzine

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 31-10-07 10:58


ini ana nya email

[email protected]

Bookmark and Share

    


  Member Information For hiddenbladeProfil   Hantar PM kepada hiddenblade   Pergi ke hiddenblade's Website   Quote dan BalasQuote

hiddenblade
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.10.2007
Ahli No: 31318
Posting: 157
Dari: IBRAHzine

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 10-11-07 11:22


ismi tak email pun....



Bookmark and Share

    


  Member Information For hiddenbladeProfil   Hantar PM kepada hiddenblade   Pergi ke hiddenblade's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.178358 saat. Lajunya....