Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 12-11-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Perbezaan antara orang yang berjaya dengan orang yang gagal terletak pada rohaninya. Apa yang difikir menentukan apa yang akan dicapai.
-- Hamka

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: ridzuan86
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43097

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 35
Ahli: 0
Jumlah: 35




  Yang Masuk Ke Sini
kasih_kekasih: 3 jam, 14 minit yang lalu
syahidatul: 2 hari yang lalu
raudhahasanah: 4 hari yang lalu
drzul-f: 8 hari yang lalu
hafiz_along_83: 9 hari yang lalu
halawatuliman: 25 hari yang lalu
nabilah: 25 hari yang lalu
aye: 27 hari yang lalu


Bantuan dan Simpati
Topik: Minta nasihat dan bantuan tentang semut merah yang kecil


Carian Forum

Moderator: Administrator, sadiqah
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Bantuan dan Simpati
    »» Minta nasihat dan bantuan tentang semut merah yang kecil

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 14

Go To Page: 1 · 2 ... 13 · 14  
Jump To Page:

Oleh Minta nasihat dan bantuan tentang semut merah yang kecil

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 01-10-07 16:36


salam.. dibilik saya terdapat semut merah..dan sifatnya amat menghairankan... saya konfius Kenapa semut ini hanya mengerumuni air masak..sedangkan air kopi tidak..sedangkan semut kan suka kepada gula..air kopi dan air masak duduk sebelah2 dalam bilik saya....tapi dalam bekas air masak ada semut tapi dalam air kopi tak ada semut....konfius saya...kenapa ye jadi bagaimana...ada tak dalam uhkwah yang mengkaji sifat2 semut merah....boleh tak bagi pendapat tentang semut ini....huhuhuhu


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 01-10-07 16:37


beserta dengan penyelesainnya...huuhu...terima kasih..


-----------------

[ Telah diedit oleh: kapten06 pada 01-10-07 16:38 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

mie05
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.11.2005
Ahli No: 20348
Posting: 318
Dari: melaka

Johor   avatar


posticon Posting pada: 01-10-07 16:44


ana tak kaji pula..kalau nak hilang letak garam kat tepi2 tu hilang lah dia..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mie05Profil   Hantar PM kepada mie05   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 01-10-07 16:56


Assalamualaikum...
semut tu dah boring minum air manis saja...banyak keturunan dia yang dah kena kencing manis selama ni..tu yang tukar taste tu...
hik...sebenarnya saya pun tak tahu Kenapa..saya pun mengalaminya..di banyak tempat..bukan sahaja di rumah..masa di kampus dulu pun...bukan semut merah saja..semut hitam..kuning belang oren...hijau..semua lah senang cerita..
mungkin mereka mengalami metaformosis perubahan dalam hidup mereka agaknya..ataupun proses evlousi yang telah berlanjutan selama berjuta tahun sejak dulu² lagi...dan sekarang telah tiba masanya mereka bertukar...macam iklan lah pulak...tukar minum air masak pulak...ataupun yang sebenarnya air masak tu rasanya sama macam air kopi di sebelah tu..disebabkan bekas yang digunakan mempunyai 'bau-bau bacang' dengan bekas kopi tu....ataupun sifat² yang berkeladak dalam air masak tu yang bersifat merangsang..(macam bahan kimia lah pulak...eh..memang bahan kimia pun..)...lalu semut² berkenaan terminat pada air masak tu...

saya jujur ni...mungkin itu agaknya faktor yang mempengaruhi tingkahlaku semut kebelakangan ini....

penyelesaian dia....letak air masak di luar bilik....nescaya takkan ada semut dalam bilik awak...ataupun letakkan air di tempat tinggi...semut kan pendek...kalau dia panjat tinggi² pun letih...tak jadi nak panjat....ataupun...air masak tu buat air kopi...kompom tak ada air masak dalam bilik..semut tu kan tak minum air kopi....ataupun sebelum semut tu datang awak minum dulu sampai habis..semut tu tak sempat nak merasa....
heh...cara yang di atas semuanya praktikal mengikut keadaan..
tapi nak cara paling baik...di luar bekas air masak tu...letak lagi satu bekas dipenuhkan dengan air paip...kurang² semut tu akan mati sebelum sempat singgah di bekas air masak tu...ataupun...cuba bersihkan semula dengan sebersihnya bekas air masak awak tu...kadang² dia berbau manis pada semut...ataupun awak spray saja semut² tu sampai mati.....



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 01-10-07 22:14


terima kasih atas cadangan awak sayatetapsaya...hari itu kawan saya ada kata letak air masak dalam satu piring....nanti semut itu tak masuk lah dalam bekas air masak...tapi saya dah buat dah...dalam bekas saya letak air masak itu juga lah...semut itu nak masuk..dalam piring tak nak lah..pulak..kkonfius itu..bekas air masak itu saya dah basuh dah...huhhuhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 01-10-07 22:24


beli kapur semut.ada jual kat kedai2 ubat cina

celorengkan ke sekeliling tempat letak air. memang semut takkan melintas kapur tu.

kalau dia lintas pun consider kamikaze lah tu....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

adam_muslimin
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2006
Ahli No: 27068
Posting: 714
Dari: [email protected]

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 01-10-07 22:24


mungkin...........suatu misteri......

Bookmark and Share

    


  Member Information For adam_musliminProfil   Hantar PM kepada adam_muslimin   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 02-10-07 00:02


Pada 01-10-07 22:24 , adam_muslimin posting:

!!! QUOTE !!!

mungkin...........suatu misteri......


misteri apa adam....huhuhuuh


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 02-10-07 00:10


salam...

hhmm??

pelik nya semut2 merah tu...

agak-agak nya Kenapa ye?.

semut pun tau penyakit kencing manis,inikan pula manusia...tak endah lansung..

eerrmm...

kalau tak silap ana,

kalau tak silap lah...

Ukhti ismi_atikah ada bela semut...

tak percaya, tanya dia...

mungkin dia boleh bagitau apa-apa info berkenaan semut...

hehe...

*p/s : kepada Ukhti Ismi_atikah, jangan mara ye... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

arebie
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.03.2006
Ahli No: 23558
Posting: 207
Dari: bp ------> kl

Johor   avatar


posticon Posting pada: 02-10-07 02:33


salam.pelik jugak. ana pun tak pernah dengar smuk bih suka air mask dr air kopi,

Bookmark and Share

    


  Member Information For arebieProfil   Hantar PM kepada arebie   Quote dan BalasQuote

searchforguidance
WARGA SETIA
Menyertai: 04.09.2007
Ahli No: 30916
Posting: 403
Dari: johore

Johor   avatar


posticon Posting pada: 02-10-07 08:22


mungkin semut tu semut yang mengamalkan cara hidup sihat...dia tak minum manis2......:-D

sediakan saja air masak kat dalam piring kecik...jadi semut tu tak lah kacau awak lagi.....:-)
selamat berjaya!

Bookmark and Share

    


  Member Information For searchforguidanceProfil   Hantar PM kepada searchforguidance   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-10-07 09:54


aduhai tergelak saya membaca posting sayatetapsaya... :lol:

erm mungkin air kopi kapten tawar? atau mungkin semut2 tu tak suka minum kopi. ada caffein. atau bau pelik, tak sesuai dengan taste mereka. hehe :-D

dalam bekas air masak di dapur rumah saya pun kekadang ada semut suka masuk. flusk air panas pun kalau boleh dia nak jugak masuk. pelik juga. saya selalu buat andaian yang semut pun nak minum air. mereka juga seperti binatang2 lain. huhuhuh...

cakap pasal semut, banyak benda kita boleh belajar daripada semut sebenarnya. sampai ada surah dalam Al-Qur'an dinamakan atas nama semut, iaitu Surah An-Naml. supaya kita dapat mencontohi sifat2 semut yang baik.

Peristiwa Nabi Sulaiman a.s. terdengar perintah seekor raja semut yang memberi peringatan kepada rakyatnya agar mencari perlindungan daripada dipijak tentera Nabi Sulaiman ada tertulis dalam ayat 18-19. Lihat bagaimana semut mempunyai organisasi dan kerjasama yang baik dan berdisiplin serta rajin pula tu. Begitu juga mengajar kita kepentingan pemimpin. Pemimpin yang sentiasa menjaga kemaslahatan rakyatnya.

semut


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 02-10-07 10:08


.. kena panggil "Animal Planet" punya krew ini..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

muslimah83
WARGA SETIA
Menyertai: 05.02.2004
Ahli No: 7015
Posting: 1001
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 02-10-07 10:14


Pada 02-10-07 10:08 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

.. kena panggil "Animal Planet" punya krew ini..



:) :-) huuhhu...


-----------------
"InDaHnYa IsLAm"
[ Telah diedit oleh: muslimah83 pada 02-10-07 10:15 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah83Profil   Hantar PM kepada muslimah83   Quote dan BalasQuote

pejuang_terakhir
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30837
Posting: 533
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 02-10-07 10:29


semut merah sekarang sudah well educated....mereka tak nak kena kencing manis atau diebetis..itu mereka amal minum air masak saja

Bookmark and Share

    


  Member Information For pejuang_terakhirProfil   Hantar PM kepada pejuang_terakhir   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 02-10-07 10:30


Pada 02-10-07 08:22 , searchforguidance posting:

!!! QUOTE !!!

mungkin semut tu semut yang mengamalkan cara hidup sihat...dia tak minum manis2......:-D

sediakan saja air masak kat dalam piring kecik...jadi semut tu tak lah kacau awak lagi.....:-)
selamat berjaya!


saya dah buat dah tapi tak berjaya..huhuu :-(


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

mrbr_2001
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.02.2006
Ahli No: 22604
Posting: 169
Dari: Subang Jaya

Johor   avatar


posticon Posting pada: 02-10-07 10:34


pelik pelik

Bookmark and Share

    


  Member Information For mrbr_2001Profil   Hantar PM kepada mrbr_2001   Quote dan BalasQuote

atie82
WARGA SETIA
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13074
Posting: 1080
Dari: Papar,[email protected]

Sabah  


posticon Posting pada: 02-10-07 10:54


Pada 01-10-07 16:36 , kapten06 posting:

!!! QUOTE !!!

salam.. dibilik saya terdapat semut merah..dan sifatnya amat menghairankan... saya konfius Kenapa semut ini hanya mengerumuni air masak..sedangkan air kopi tidak..sedangkan semut kan suka kepada gula..air kopi dan air masak duduk sebelah2 dalam bilik saya....tapi dalam bekas air masak ada semut tapi dalam air kopi tak ada semut....konfius saya...Kenapa ye jadi bagaimana...ada tak dalam uhkwah yang mengkaji sifat2 semut merah....boleh tak bagi pendapat tentang semut ini....huhuhuhu



Maybe bekas air masak awak lebih 'menarik' berbanding bekas air kopi..sebab itu semut merah tu tertarik... :-D

p/s:try letak bunga cengkih kat tepi-tepi bekas air masak tu..insyaALLAH..lari lah semut tu..sebab semut ini 'alergik' pada bunga cengkih ini.. :-)


-----------------
The Light of ALLAH surround Me, The Love of ALLAH Enfolds Me, The presence of ALLAH watches over Me, Whatever I am...ALLAH iS..


Bookmark and Share

    


  Member Information For atie82Profil   Hantar PM kepada atie82   Pergi ke atie82's Website   Quote dan BalasQuote

kumpulansenyum
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2006
Ahli No: 24414
Posting: 305
Dari: UKM

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-10-07 11:41


apa kata bela saja tenggiling...
kan dia makan semut...
hehehe...

Bookmark and Share

    


  Member Information For kumpulansenyumProfil   Hantar PM kepada kumpulansenyum   Quote dan BalasQuote

tereturubuzu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.11.2006
Ahli No: 27162
Posting: 191
Dari: JOHOR

Johor   avatar


posticon Posting pada: 02-10-07 12:07


cuba try tanya kat semut tu....kan senang..

Bookmark and Share

    


  Member Information For tereturubuzuProfil   Hantar PM kepada tereturubuzu   Quote dan BalasQuote

RaudhatuL_Muttaqin
WARGA SETIA
Menyertai: 29.03.2005
Ahli No: 15423
Posting: 556
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 02-10-07 12:12


hihihi.. kelakar lah anda ni.. (tersipu2 gelak baca posting kalian).. hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For RaudhatuL_MuttaqinProfil   Hantar PM kepada RaudhatuL_Muttaqin   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 02-10-07 12:27


Pada 02-10-07 12:07 , tereturubuzu posting:

!!! QUOTE !!!

cuba try tanya kat semut tu....kan senang..


masalahnya saya tak faham bahsa semut...dah cuba comunicate dalam bahasa malaysia..tapi dia buat tak tau saja..... :lol:

siapa kat sini yang paham bahasa semut boleh lah buat kelas bahasa semut..... :-D


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

RaudhatuL_Muttaqin
WARGA SETIA
Menyertai: 29.03.2005
Ahli No: 15423
Posting: 556
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 02-10-07 12:29


tahu bahasa
:
itik : kuek kuek kuek
lebu : moooo moooo
harimau : huarrr (dengan gaya tangan sekali).. hehehe
(iklan susu.. teringat adik kecik suka cakap dengan pelatnye.. hehe.. comel)

Bookmark and Share

    


  Member Information For RaudhatuL_MuttaqinProfil   Hantar PM kepada RaudhatuL_Muttaqin   Quote dan BalasQuote

tereturubuzu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.11.2006
Ahli No: 27162
Posting: 191
Dari: JOHOR

Johor   avatar


posticon Posting pada: 02-10-07 12:29


oo...semut tu bisu agaknya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For tereturubuzuProfil   Hantar PM kepada tereturubuzu   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 02-10-07 12:31


Pada 02-10-07 12:27 , kapten06 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 02-10-07 12:07 , tereturubuzu posting:

!!! QUOTE !!!

cuba try tanya kat semut tu....kan senang..


masalahnya saya tak faham bahsa semut...dah cuba comunicate dalam bahasa malaysia..tapi dia buat tak tau saja..... :lol:

siapa kat sini yang paham bahasa semut boleh lah buat kelas bahasa semut..... :-D



saya pernah tegur semut ni...saya pegang lah dia...lepas tu...dia marah ooo...dia gigit saya....
jangan tegur sembarangan...lagi² kalau busut dalam hutan tu...
semut kat situ tak ada kena mengena dengan semut kat rumah awak tu...



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

RaudhatuL_Muttaqin
WARGA SETIA
Menyertai: 29.03.2005
Ahli No: 15423
Posting: 556
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 02-10-07 12:39


cuba slow talk dengan semot tu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For RaudhatuL_MuttaqinProfil   Hantar PM kepada RaudhatuL_Muttaqin   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 02-10-07 12:52


Pada 02-10-07 12:39 , RaudhatuL_Muttaqin posting:

!!! QUOTE !!!

cuba slow talk dengan semot tu..


dah slow talk pun...dia buat dono saja...
saya lihat sejak kebelakangan ni juga...kes² bunuh diri kerap berlaku di kalangan semut ni...tu yang penuh semut agaknya dalam bekas air kapten....tengoklah..semut tu bukan hidup pun...semuanya mati...yang peliknya media massa cuba menutup kejadian ini kerana bimbang rakyat bertindak liar....
inilah media massa kita....



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 02-10-07 13:35


Pada 02-10-07 12:52 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 02-10-07 12:39 , RaudhatuL_Muttaqin posting:

!!! QUOTE !!!

cuba slow talk dengan semot tu..


dah slow talk pun...dia buat dono saja...
saya lihat sejak kebelakangan ni juga...kes² bunuh diri kerap berlaku di kalangan semut ni...tu yang penuh semut agaknya dalam bekas air kapten....tengoklah..semut tu bukan hidup pun...semuanya mati...yang peliknya media massa cuba menutup kejadian ini kerana bimbang rakyat bertindak liar....
inilah media massa kita....



huhuuuhuhuhu :-( ..betul cakap awak...semut sekarang sudah pandai bunuh diri..bukan media xambil kisah tapi tiada wakil media yang terdiri daripada golongan2 semut...huhuhu..jadi susah untuk mendapat berita.... :-D


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

searchforguidance
WARGA SETIA
Menyertai: 04.09.2007
Ahli No: 30916
Posting: 403
Dari: johore

Johor   avatar


posticon Posting pada: 02-10-07 14:23


Pada 02-10-07 13:35 , kapten06 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 02-10-07 12:52 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 02-10-07 12:39 , RaudhatuL_Muttaqin posting:

!!! QUOTE !!!

cuba slow talk dengan semot tu..


dah slow talk pun...dia buat dono saja...
saya lihat sejak kebelakangan ni juga...kes² bunuh diri kerap berlaku di kalangan semut ni...tu yang penuh semut agaknya dalam bekas air kapten....tengoklah..semut tu bukan hidup pun...semuanya mati...yang peliknya media massa cuba menutup kejadian ini kerana bimbang rakyat bertindak liar....
inilah media massa kita....



huhuuuhuhuhu :-( ..betul cakap awak...semut sekarang sudah pandai bunuh diri..bukan media xambil kisah tapi tiada wakil media yang terdiri daripada golongan2 semut...huhuhu..jadi susah untuk mendapat berita.... :-D



ish3...bukan main melencong lagi posting2 anda berdua ni ye. :-D :-D


-----------------
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For searchforguidanceProfil   Hantar PM kepada searchforguidance   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 02-10-07 14:27


Pada 02-10-07 14:23 , searchforguidance posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 02-10-07 13:35 , kapten06 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 02-10-07 12:52 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 02-10-07 12:39 , RaudhatuL_Muttaqin posting:

!!! QUOTE !!!

cuba slow talk dengan semot tu..


dah slow talk pun...dia buat dono saja...
saya lihat sejak kebelakangan ni juga...kes² bunuh diri kerap berlaku di kalangan semut ni...tu yang penuh semut agaknya dalam bekas air kapten....tengoklah..semut tu bukan hidup pun...semuanya mati...yang peliknya media massa cuba menutup kejadian ini kerana bimbang rakyat bertindak liar....
inilah media massa kita....



huhuuuhuhuhu :-( ..betul cakap awak...semut sekarang sudah pandai bunuh diri..bukan media xambil kisah tapi tiada wakil media yang terdiri daripada golongan2 semut...huhuhu..jadi susah untuk mendapat berita.... :-D



ish3...bukan main melencong lagi posting2 anda berdua ni ye. :-D :-D



kadang² kita tak ambil pot dengan perkembangan mereka ni...
saya betul² ni..tak memain..cuba tanya ismi_atikah...
kata mohammad...atikah tahu...mesti dia ada kata dua untuk diberi kepada kita kelak....
jadi, kita kena bersedia supaya dapat membantu semua yang terbabit dalam hal ini....



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-10-07 16:39


salam....
ana tergelak sampai tergolek2 baca posting antum...
huhuhu....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 02-10-07 17:12


Pada 02-10-07 16:39 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

salam....
ana tergelak sampai tergolek2 baca posting antum...
huhuhu....


Assalamualaikum...
hah..kan betul saya kata...
mesti cik ismi_atikah ada apa² komplot dengan semut ni...kalau tak, takkan dia gelak macam tu sekali.... ;-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-10-07 17:15


haha... nampaknya masalah ni masih belum dapat dicari jalan penyelesaiannya. bagaimana nak tolong kapten ni ye...

ada doktor haiwan tak sini? :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-10-07 17:30


hmmmm...
sayatetapsaya..... ana memang selalu ada komplot dengan semut2 sedunia... merekakan comel2 belaka... jadi, sayangilah mereka...

untuk membantu semut2 terjebak secara serius dari melakukan aktiviti bunuh diri beramai2....
apa kata, tuan kapten06,tuan sayatetapsaya, cik syahidatul, dan sesiapa sajalah...
ambil langkah alternatif...

jangan diusik semut2 tu....
cuma apa yang perlu, gunakan bekas yang bertutup rapat...
mereka tak boleh nak masuk, walaupun keinginan nak masuk sangat kuat...
paling tak pun, mereka hanya duduk merayap2 saja kat luar bekas...

semut2 lah ni memang ramai yang sukakan air kosong... sebab dah banyak encik2 semut yang mati kena diabetes melitus... kesan dari terlebih makan gula... (menyokong kata-kata akh mohamad dan pejuang_terakhir)

p/s: masalah ni takkan selesai selagi kita dan semut menghuni alam ini...

wallahu'alam...

...majulah semut untuk ukhwah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-10-07 17:39


:lol: :lol:

tu dia kata-kata pengkaji semut kita.

bagus juga cadangan cik ismi atikah.. tutupkan bekas air kopi tu.. nescaya semut2 pun tak dapat nak masuk... cadangan yang baik. saya setuju.

majulah semut untuk ukhwah. sayangi mereka. jangan dibunuh semut yang tidak berdosa.


-----------------

[ Telah diedit oleh: syahidatul pada 02-10-07 17:42 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 02-10-07 17:43


Assalamualaikum...
hah...itu dia kata dua daripada presiden sesemut sedunia...
harap kapten ambil serius hal ini...
sayangilah keluarga anda...dan juga keluarga semut di rumah anda...
bertolak ansurlah sikit...apa nak gaduh²..duduk serumah pun nak berbalah....huhu... :-D

P/S : ismi_atikah...macam nak sebut tu ye..diabetis melitus..daibetis meletus ke....huh.. :-o



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 02-10-07 17:49


salam..

huh...

itu dia...

kata dua dari Ukhti ismi_atikah... :-D

memang tak salah lagi...

ada pengalaman dengan semut.. :-P

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-10-07 18:08


adess.....
banyak lah antum ni...

ni kalau ana sampaikan pada sesemut ni, mesti mereka pun gelak sampai menangis...
adesss... adess....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 03-10-07 02:01


terima kasih atas nasihat antum semua...baiklah...saya akan cuba bertolak ansur dengan semut2 kat bilik sya....

Bookmark and Share

    


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 04-10-07 06:50


nanti kapten bagitau hasilnya pada kami semua ya. :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 04-10-07 07:12


:lol: :lol: :lol:

good luck tuan kapten06...
muga2 semut2 faham akan kesusahan tuan kapten jugak...

p/s: lepas ni boleh jadi kapten sesemut pula ek... maklumla dah jadi besfren depa..... :-D :-)


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

RaudhatuL_Muttaqin
WARGA SETIA
Menyertai: 29.03.2005
Ahli No: 15423
Posting: 556
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 04-10-07 07:56


kalau tak jalan juga, semut tu sabotaj lah tu
baik minta maaf kat depa sempena raya ni

Bookmark and Share

    


  Member Information For RaudhatuL_MuttaqinProfil   Hantar PM kepada RaudhatuL_Muttaqin   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 04-10-07 08:01


Pada 04-10-07 07:56 , RaudhatuL_Muttaqin posting:

!!! QUOTE !!!

kalau tak jalan juga, semut tu sabotaj lah tu
baik minta maaf kat depa sempena raya ni

satu lagi...

pernyataan yang membuatkan mata ana berair (sikit saja..)
:lol: :lol: :lol:


*wahai sahabat-sahabat sekalian..... udah..udah lah tu...

nak terkeluar usus perut ana membaca nya..

:lol: :lol: :lol:


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 04-10-07 09:18


kalau lah semut pandai membaca, pasti depa rasa terharu dengan respons anda semua :roll:

saudara mohamad pun dah berair mata tu, ada kena mengena dengan silsilah kaum semut ke, hehe


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

searchforguidance
WARGA SETIA
Menyertai: 04.09.2007
Ahli No: 30916
Posting: 403
Dari: johore

Johor   avatar


posticon Posting pada: 04-10-07 09:21


untung semut kan....semua ambik berat pasal dia.....heheeee.....:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For searchforguidanceProfil   Hantar PM kepada searchforguidance   Quote dan BalasQuote

atie82
WARGA SETIA
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13074
Posting: 1080
Dari: Papar,[email protected]

Sabah  


posticon Posting pada: 04-10-07 09:29


Pada 04-10-07 09:21 , searchforguidance posting:

!!! QUOTE !!!

untung semut kan....semua ambik berat pasal dia.....heheeee.....:-)


yela...untung betul cik mut ini.. :lol:


-----------------
The Light of ALLAH surround Me, The Love of ALLAH Enfolds Me, The presence of ALLAH watches over Me, Whatever I am...ALLAH iS..


Bookmark and Share

    


  Member Information For atie82Profil   Hantar PM kepada atie82   Pergi ke atie82's Website   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 04-10-07 10:17


Pada 04-10-07 09:18 , ibnu_musa posting:

!!! QUOTE !!!

kalau lah semut pandai membaca, pasti depa rasa terharu dengan respons anda semua :roll:

saudara mohamad pun dah berair mata tu, ada kena mengena dengan silsilah kaum semut ke, hehe



tak apa ismi_atikah boleh menjadi perantara diantara semut dengan manusia...kalau ada apa-apa message nak bagitahu semut..pm ismi_atikah.. :-P


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

syazmi_8283
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.09.2007
Ahli No: 31034
Posting: 141
Dari: melaka

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 04-10-07 10:19


Pada 02-10-07 12:29 , RaudhatuL_Muttaqin posting:

!!! QUOTE !!!

tahu bahasa
:
itik : kuek kuek kuek
lebu : moooo moooo
harimau : huarrr (dengan gaya tangan sekali).. hehehe
(iklan susu.. teringat adik kecik suka cakap dengan pelatnye.. hehe.. comel)

pandai saudari buat suara haiwan........
Kalau semut macam mana pula????


-----------------
hidup biar penuh dengan ilmu di dunia dan akhirat.


Bookmark and Share

    


  Member Information For syazmi_8283Profil   Hantar PM kepada syazmi_8283   Pergi ke syazmi_8283's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 04-10-07 11:29


Assalamualaikum...
nak kawan dengan semutlah....
mehla mut mut semua....
dahlah tu...kapten taknak kawan dengan awak...mari..kita bawa minum air lagi best.....air perigi.....huhu... :oops:

P/S : enjit² semut...siapa sakit pergi hospital....mari..mari..simut simut semua...kita pergi hospital pulak...melawat orang sakit.....



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

searchforguidance
WARGA SETIA
Menyertai: 04.09.2007
Ahli No: 30916
Posting: 403
Dari: johore

Johor   avatar


posticon Posting pada: 04-10-07 11:41


Pada 04-10-07 11:29 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum...
nak kawan dengan semutlah....
mehla mut mut semua....
dahlah tu...kapten taknak kawan dengan awak...mari..kita bawa minum air lagi best.....air perigi.....huhu... :oops:

P/S : enjit² semut...siapa sakit pergi hospital....mari..mari..simut simut semua...kita pergi hospital pulak...melawat orang sakit.....



sayatetapsaya.....umur bape ni?chicky saja posting2 dia....:-)


-----------------
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For searchforguidanceProfil   Hantar PM kepada searchforguidance   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 04-10-07 12:13


Pada 04-10-07 09:18 , ibnu_musa posting:

!!! QUOTE !!!

kalau lah semut pandai membaca, pasti depa rasa terharu dengan respons anda semua :roll:

saudara mohamad pun dah berair mata tu, ada kena mengena dengan silsilah kaum semut ke, hehe


salam..

ehh...

ana tak ada kena mengena dengan cik "mut" ni...


just selalu "ziarah" mereka saja..

sebab rumah mereka belakang rumah ana saja. :-D


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 04-10-07 12:13


Pada 04-10-07 09:18 , ibnu_musa posting:

!!! QUOTE !!!

kalau lah semut pandai membaca, pasti depa rasa terharu dengan respons anda semua :roll:

saudara mohamad pun dah berair mata tu, ada kena mengena dengan silsilah kaum semut ke, hehe


salam..

ehh...

ana tak ada kena mengena dengan cik "mut" ni...


just selalu "ziarah" mereka saja..

sebab rumah mereka belakang rumah ana saja. :-D


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 04-10-07 12:20


Pada 04-10-07 09:18 , ibnu_musa posting:

!!! QUOTE !!!

kalau lah semut pandai membaca, pasti depa rasa terharu dengan respons anda semua :roll:

saudara mohamad pun dah berair mata tu, ada kena mengena dengan silsilah kaum semut ke, hehe


salam..

ehh...

ana tak ada kena mengena dengan cik "mut" ni...


just selalu "ziarah" mereka saja..

sebab rumah mereka belakang rumah ana saja. :-D


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

atie82
WARGA SETIA
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13074
Posting: 1080
Dari: Papar,[email protected]

Sabah  


posticon Posting pada: 04-10-07 12:22


Hmm..ana pulak kebetulan rumah cik mut ini bersebelahan dengan rumah ana...so "tetamu tak diundang" ini selalu bertandang ke rumah ana..geram jugak..rasa macam nak spray saja.. :-D


-----------------
The Light of ALLAH surround Me, The Love of ALLAH Enfolds Me, The presence of ALLAH watches over Me, Whatever I am...ALLAH iS..


Bookmark and Share

    


  Member Information For atie82Profil   Hantar PM kepada atie82   Pergi ke atie82's Website   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 04-10-07 12:28


sabar2.....atie...jangan spray mereka...sian kat cik mut....huhuhuuu

Bookmark and Share

    


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 04-10-07 12:36


Pada 01-10-07 16:36 , kapten06 posting:

!!! QUOTE !!!

salam.. dibilik saya terdapat semut merah..dan sifatnya amat menghairankan... saya konfius Kenapa semut ini hanya mengerumuni air masak..sedangkan air kopi tidak..sedangkan semut kan suka kepada gula..air kopi dan air masak duduk sebelah2 dalam bilik saya....tapi dalam bekas air masak ada semut tapi dalam air kopi tak ada semut....konfius saya...Kenapa ye jadi bagaimana...ada tak dalam uhkwah yang mengkaji sifat2 semut merah....boleh tak bagi pendapat tentang semut ini....huhuhuhu




tidak dapat kongsi ilmu sifat2 semut merah tapi
penyelesaian gunalah bekas yang bertutup untuk
simpan air masak..


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

sitishairah
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2007
Ahli No: 29948
Posting: 513
Dari: Gombak

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 04-10-07 12:41


Salam

pasal semut ke ni??hehe..kat rumah saya pun semut2 ni tak kira mana dah...semua tempat dimasuknya..hatta kat dalam periuk nasi sekalipun...dalam jug air masak pun...pelik jugak dengan karektor semut zaman milennium ni....dulu hurung gula saja..sekarang ni everywhere...:-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For sitishairahProfil   Hantar PM kepada sitishairah   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 04-10-07 12:54


Assalamualaikum...
tengoklah...mut² ni jiran kita jugak sebenarnya...50-50 lah dengan mereka...
searchforguidance : umur mut² ni baru 8 bulan setengah....kenalah layan macam kengkanak...



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 04-10-07 14:02


/me tengah tengok sign of the creator TV1

tentang keajaiban semut.....

... kagumnyaaa~~~ indah ciptaan allah!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 04-10-07 14:46


Pada 04-10-07 14:02 , nurkamar posting:

!!! QUOTE !!!

/me tengah tengok sign of the creator TV1

tentang keajaiban semut.....

... kagumnyaaa~~~ indah ciptaan allah!!



rancangan tetap ke? bila waktu siaran? terima kasih


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

searchforguidance
WARGA SETIA
Menyertai: 04.09.2007
Ahli No: 30916
Posting: 403
Dari: johore

Johor   avatar


posticon Posting pada: 04-10-07 14:46


Pada 04-10-07 12:54 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum...
tengoklah...mut² ni jiran kita jugak sebenarnya...50-50 lah dengan mereka...
searchforguidance : umur mut² ni baru 8 bulan setengah....kenalah layan macam kengkanak...



begitu......yela tu........:-)


-----------------
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For searchforguidanceProfil   Hantar PM kepada searchforguidance   Quote dan BalasQuote

Nurizmi
WARGA SETIA
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20156
Posting: 539
Dari: utara...

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 04-10-07 14:54


setiap ciptaan Allah..pasti ada makna yang trsirat...
begitu jugak dengan kejadian semut tu...
subhanallah..ilmu Allah tu teramat luas..hingga xterjangkau akal fikiran..:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For NurizmiProfil   Hantar PM kepada Nurizmi   Pergi ke Nurizmi's Website   Quote dan BalasQuote

searchforguidance
WARGA SETIA
Menyertai: 04.09.2007
Ahli No: 30916
Posting: 403
Dari: johore

Johor   avatar


posticon Posting pada: 04-10-07 14:56


semut ni rajin....bekerjasama...setiakawan.....jom kita contohi semut!!!!! :D

Bookmark and Share

    


  Member Information For searchforguidanceProfil   Hantar PM kepada searchforguidance   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 04-10-07 15:03


Pada 04-10-07 14:56 , searchforguidance posting:

!!! QUOTE !!!

semut ni rajin....bekerjasama...setiakawan.....jom kita contohi semut!!!!! :D

semut kalau berjumpa, dia akan bertegur sapa..

susah sikit nak ikut semut ni..

buat masa ni, tak dapat lagi buat seperti itu... :-D

segan lah..


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

RaudhatuL_Muttaqin
WARGA SETIA
Menyertai: 29.03.2005
Ahli No: 15423
Posting: 556
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 04-10-07 15:04


yang best semut jalan ikut barisan.. sambil menyanyi...
'inilah barisan kita..
yang ikhlas berjuang... lalala

Bookmark and Share

    


  Member Information For RaudhatuL_MuttaqinProfil   Hantar PM kepada RaudhatuL_Muttaqin   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 04-10-07 15:43


semut.....
kehidupan yang teratur dan tersusun...
kuat bekerja, rajin berusaha...

semut2 juga mengamalkan 5S....
senyum, salam, sapa, sopan, santun...

p/s: marilah kita amalkan 5S... mudah-mudahan ukhwah kita sesejuk pandangan background portal ukhwah... jom.. jom... jom heboh.. heboh...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

searchforguidance
WARGA SETIA
Menyertai: 04.09.2007
Ahli No: 30916
Posting: 403
Dari: johore

Johor   avatar


posticon Posting pada: 04-10-07 15:50


best kan semut ni..heheee....

Bookmark and Share

    


  Member Information For searchforguidanceProfil   Hantar PM kepada searchforguidance   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 04-10-07 15:51


cik mut bertuahnya kau......ramai org syang cik mut....huhuhuhu..ye ke cik mut selalu bertegur sapa......?

Bookmark and Share

    


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

searchforguidance
WARGA SETIA
Menyertai: 04.09.2007
Ahli No: 30916
Posting: 403
Dari: johore

Johor   avatar


posticon Posting pada: 04-10-07 15:54


yela cik kapten...cuba tengok bila dia bertembung tu...ada saja yang dcakapkan.heheee...

Bookmark and Share

    


  Member Information For searchforguidanceProfil   Hantar PM kepada searchforguidance   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 04-10-07 15:56


Assalamualaikum...
akhirnya...perjuangan ahli ukhwah selama ini untuk membantu mut² dan kapten dalam mencapai kata sepakat hampir berjaya...
yash...gambate....



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

atie82
WARGA SETIA
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13074
Posting: 1080
Dari: Papar,[email protected]

Sabah  


posticon Posting pada: 04-10-07 15:56


Pada 04-10-07 15:51 , kapten06 posting:

!!! QUOTE !!!

cik mut bertuahnya kau......ramai org syang cik mut....huhuhuhu..ye ke cik mut selalu bertegur sapa......?


betul...try tengok cik mut yang berbaris panjang tu..pantang jumpa member..pasti bertegur sapa..prihatin lah katakan :lol:


-----------------
The Light of ALLAH surround Me, The Love of ALLAH Enfolds Me, The presence of ALLAH watches over Me, Whatever I am...ALLAH iS..


Bookmark and Share

    


  Member Information For atie82Profil   Hantar PM kepada atie82   Pergi ke atie82's Website   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 04-10-07 16:10


Pada 04-10-07 12:22 , atie82 posting:

!!! QUOTE !!!

Hmm..ana pulak kebetulan rumah cik mut ini bersebelahan dengan rumah ana...so "tetamu tak diundang" ini selalu bertandang ke rumah ana..geram jugak..rasa macam nak spray saja.. :-D


ish, jangan... nanti ahli2 kelab semut ukhwah spray balik muka awak :lol:


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

atie82
WARGA SETIA
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13074
Posting: 1080
Dari: Papar,[email protected]

Sabah  


posticon Posting pada: 04-10-07 16:16


Pada 04-10-07 16:10 , ibnu_musa posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 04-10-07 12:22 , atie82 posting:

!!! QUOTE !!!

Hmm..ana pulak kebetulan rumah cik mut ini bersebelahan dengan rumah ana...so "tetamu tak diundang" ini selalu bertandang ke rumah ana..geram jugak..rasa macam nak spray saja.. :-D


ish, jangan... nanti ahli2 kelab semut ukhwah spray balik muka awak :lol:


tak pa..nanti ana spray antum balik..hehe..gurau saja :lol:


-----------------
The Light of ALLAH surround Me, The Love of ALLAH Enfolds Me, The presence of ALLAH watches over Me, Whatever I am...ALLAH iS..


Bookmark and Share

    


  Member Information For atie82Profil   Hantar PM kepada atie82   Pergi ke atie82's Website   Quote dan BalasQuote

searchforguidance
WARGA SETIA
Menyertai: 04.09.2007
Ahli No: 30916
Posting: 403
Dari: johore

Johor   avatar


posticon Posting pada: 04-10-07 16:28


Pada 04-10-07 15:56 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum...
akhirnya...perjuangan ahli ukhwah selama ini untuk membantu mut² dan kapten dalam mencapai kata sepakat hampir berjaya...
yash...gambate....



heheeee....yeayea! kapten dah kawan dengan semut!! :-D


-----------------
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For searchforguidanceProfil   Hantar PM kepada searchforguidance   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 04-10-07 17:31


Assalamualaikum..
yup...kita nantikan saat² gemilang penantian selama sepurnama itu...
kapten akan membuat lintas langsung untuk menggembargemburkan apakah yang akhirnya terjadi kepada hubungan antara mereka berdua...
kita tunggu...tunggu dan lihat...



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

RaudhatuL_Muttaqin
WARGA SETIA
Menyertai: 29.03.2005
Ahli No: 15423
Posting: 556
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 04-10-07 17:42


lepas ni kita pergi open house rumah semut jom...

Bookmark and Share

    


  Member Information For RaudhatuL_MuttaqinProfil   Hantar PM kepada RaudhatuL_Muttaqin   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 04-10-07 17:47


Pada 04-10-07 17:42 , RaudhatuL_Muttaqin posting:

!!! QUOTE !!!

lepas ni kita pergi open house rumah semut jom...


eerrmm...

muat ke?

:roll: :-o :-?


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 04-10-07 17:49


Assalamualaikum...
lepak luar rumah dia saja...air manis kita ambil dari rumah kita...curah sikit depan rumah dia...kompom dia keluar beraya sekali dengan kita....huhu.... :lol:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 04-10-07 18:47


encik2 semut dah tak bape nak minum air manis...
mereka minum air kosong banyak...
sebab tu tuan kapten menemui masalah semeut2 sednia ni...

p/s: jangan curah air manis kat rumah encik semuts.... tak kdan nak keluar rumah, mati lemas pula mereka nanti...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

annissa_zulfa
Warga 5 Bintang
Menyertai: 10.02.2006
Ahli No: 22609
Posting: 354
Dari: town of throw(baling)

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 04-10-07 22:06


agaknya semut2 ni buat komplot agaknya..abeskan air masak dan bagi manusia yang minum air manis dan mati kerana gula macam golongan2 mereka mati disebabkan gula dulu-dulu..haha..

lepas itu tertukarla peribahasa .."mati semut kerana gula" kepada "mati manusia kerana gula" kuhik3..

Bookmark and Share

    


  Member Information For annissa_zulfaProfil   Hantar PM kepada annissa_zulfa   Pergi ke annissa_zulfa's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 04-10-07 22:12


Assalamualaikum...
alamak...annissa_zulfa pun nak join ke... :-o



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 04-10-07 22:42


hahahaha..sayatetap saya...bagus jugak teori anda tu ek..tergelak2 saya baca...huhu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

annissa_zulfa
Warga 5 Bintang
Menyertai: 10.02.2006
Ahli No: 22609
Posting: 354
Dari: town of throw(baling)

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 04-10-07 22:48


Pada 04-10-07 22:12 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum...
alamak...annissa_zulfa pun nak join ke... :-o



boleh boleh..tak ada hal lah..semut2 kat blek ana ni pun da banyak yang mmboikot ni..hihi.. :-P :-P


-----------------
FIDAK 2015


Bookmark and Share

    


  Member Information For annissa_zulfaProfil   Hantar PM kepada annissa_zulfa   Pergi ke annissa_zulfa's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 04-10-07 23:00


Pada 04-10-07 22:48 , annissa_zulfa posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 04-10-07 22:12 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum...
alamak...annissa_zulfa pun nak join ke... :-o



boleh boleh..tak ada hal lah..semut2 kat blek ana ni pun da banyak yang mmboikot ni..hihi.. :-P :-P



macam mana ni kawan-kawan...annissa pun telah mengalami kes yang sama dengan kapten...
belum lagi selesai satu kes..kes lain telah timbul....kes bersiri ni...kejadian ni tak boleh lagi dipandang sebelah mata oleh kita....
macam mana kawan-kawan...
sakinahazzahra, nailah_miz, mohamad, ismi_atikah, syahidatul, searchforguidance, raudhatul_muttaqin...????

sesuatu perlu dilakukan...!!!! mayday...mayday...

[ Telah diedit oleh: sayatetapsaya pada 04-10-07 23:01 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 04-10-07 23:37


Pada 04-10-07 23:00 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 04-10-07 22:48 , annissa_zulfa posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 04-10-07 22:12 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum...
alamak...annissa_zulfa pun nak join ke... :-o



boleh boleh..tak ada hal lah..semut2 kat blek ana ni pun da banyak yang mmboikot ni..hihi.. :-P :-P



macam mana ni kawan-kawan...annissa pun telah mengalami kes yang sama dengan kapten...
belum lagi selesai satu kes..kes lain telah timbul....kes bersiri ni...kejadian ni tak boleh lagi dipandang sebelah mata oleh kita....
macam mana kawan-kawan...
sakinahazzahra, nailah_miz, mohamad, ismi_atikah, syahidatul, searchforguidance, raudhatul_muttaqin...????

sesuatu perlu dilakukan...!!!! mayday...mayday...


salama..

alamak, masalah baru ni..

mayday..mayday..

batuan diperluakan di unit 1...
unit 2,3,4,5,6 sila beri tindak balas...
:-P :-P


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 05-10-07 00:42


Pada 04-10-07 23:00 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!


macam mana ni kawan-kawan...annissa pun telah mengalami kes yang sama dengan kapten...
belum lagi selesai satu kes..kes lain telah timbul....kes bersiri ni...kejadian ni tak boleh lagi dipandang sebelah mata oleh kita....
macam mana kawan-kawan...
sakinahazzahra, nailah_miz, mohamad, ismi_atikah, syahidatul, searchforguidance, raudhatul_muttaqin...????

sesuatu perlu dilakukan...!!!! mayday...mayday...


tu senarai nama kelab semut ukhwah ke? presiden siapa?

semua pakar2 semut ye, huhuhu


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-10-07 02:53


salam...

adess lah....
ismi_atikah berpendapat....
annisa boleh saja menuruti langkah2 yang telah diambil oleh tuan kapten....
jangan biarkan semut2 itu memboikot anda... biarkan anda yang memboikot semuts2 tu..
lepas itu boleh jadi besfren semuts sedunia, seperti yang tuan kapten, tuan tetap,mohamad, sakinah, cik syahidatul, cik search,cik nailah...

ibnu_musa : bla pulak ada kelab semuts ni ek..?? terkompius pula... cuma kami prihatin saja... uhuhk uhuk uhuhk...

mohamad dan tuan tetap: laporan diterima... roger dan out... (men suka hati saja)


p/s: kenali dan cintailah makhluk comel itu... adesss...


-----------------

[ Telah diedit oleh: ismi_atikah pada 05-10-07 03:01 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 05-10-07 07:28


erm....apabila baca posting antum semua...tergelak lagi di pagi jumat ini.....hehe...tersenyum sendiri di depan skrin komp....erm..nampaknya macam dah nak trtubuh kelab semut ukhwah...dah macam kat posting kawan makan kawan nak tubuh kelab kanibal ukhwah......heheheheh



AMARAN KERAS!!!

sesiapa yang telah menaggotai kelab kanibal ukhwah..tidak boleh mengangotai kelab semut ukhwah.... :-). takut semua semut kehilangan hati...huhuhuhu

daripada wakil semut....


-----------------

[ Telah diedit oleh: kapten06 pada 05-10-07 07:29 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

searchforguidance
WARGA SETIA
Menyertai: 04.09.2007
Ahli No: 30916
Posting: 403
Dari: johore

Johor   avatar


posticon Posting pada: 05-10-07 07:47


heheee...apela kapten ni.

Bookmark and Share

    


  Member Information For searchforguidanceProfil   Hantar PM kepada searchforguidance   Quote dan BalasQuote

trouver_99
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2004
Ahli No: 6933
Posting: 1603
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 05-10-07 11:43


try letak bunga cengkih.

Bookmark and Share

    


  Member Information For trouver_99Profil   Hantar PM kepada trouver_99   Quote dan BalasQuote

muslimah83
WARGA SETIA
Menyertai: 05.02.2004
Ahli No: 7015
Posting: 1001
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 05-10-07 12:08


ANT CLUB...:D

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah83Profil   Hantar PM kepada muslimah83   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 05-10-07 12:48


Assalamualaikum...
ismi_atikah : men suka hati....??? huh..)
sensuke hati saja...buat ayat men suka hati dia.... :-D

ke mana perginya cik s..... kita...
maaf ye cik s..... :oops:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

nailah_miz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.04.2004
Ahli No: 8296
Posting: 335
Dari: Universiti Utara Malaysia

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 05-10-07 12:56


mungkin semut 2 dia suka berenang agaknya.. Huhu.. Konfius!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For nailah_mizProfil   Hantar PM kepada nailah_miz   Quote dan BalasQuote

nailah_miz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.04.2004
Ahli No: 8296
Posting: 335
Dari: Universiti Utara Malaysia

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 05-10-07 13:07


Pada 04-10-07 23:37 , mohamad posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 04-10-07 23:00 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 04-10-07 22:48 , annissa_zulfa posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 04-10-07 22:12 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum...
alamak...annissa_zulfa pun nak join ke... :-o



boleh boleh..tak ada hal lah..semut2 kat blek ana ni pun da banyak yang mmboikot ni..hihi.. :-P :-P



macam mana ni kawan-kawan...annissa pun telah mengalami kes yang sama dengan kapten...
belum lagi selesai satu kes..kes lain telah timbul....kes bersiri ni...kejadian ni tak boleh lagi dipandang sebelah mata oleh kita....
macam mana kawan-kawan...
sakinahazzahra, nailah_miz, mohamad, ismi_atikah, syahidatul, searchforguidance, raudhatul_muttaqin...????

sesuatu perlu dilakukan...!!!! mayday...mayday...


salama..

alamak, masalah baru ni..

mayday..mayday..

batuan diperluakan di unit 1...
unit 2,3,4,5,6 sila beri tindak balas...
:-P :-P



Semut2.. Sila masuk ke sarang balik.. :-P

Bookmark and Share

    


  Member Information For nailah_mizProfil   Hantar PM kepada nailah_miz   Quote dan BalasQuote

nailah_miz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.04.2004
Ahli No: 8296
Posting: 335
Dari: Universiti Utara Malaysia

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 05-10-07 13:14


Pada 05-10-07 07:28 , kapten06 posting:

!!! QUOTE !!!

erm....apabila baca posting antum semua...tergelak lagi di pagi jumat ini.....hehe...tersenyum sendiri di depan skrin komp....erm..nampaknya macam dah nak trtubuh kelab semut ukhwah...dah macam kat posting kawan makan kawan nak tubuh kelab kanibal ukhwah......heheheheh



AMARAN KERAS!!!

sesiapa yang telah menaggotai kelab kanibal ukhwah..tidak boleh mengangotai kelab semut ukhwah.... :-). takut semua semut kehilangan hati...huhuhuhu

daripada wakil semut....



Nak join juga, tak kira!! :-P

Bookmark and Share

    


  Member Information For nailah_mizProfil   Hantar PM kepada nailah_miz   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-10-07 13:17


Pada 05-10-07 12:48 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum...
ismi_atikah : men suka hati....??? huh..)
sensuke hati saja...buat ayat men suka hati dia.... :-D

ke mana perginya cik s..... kita...
maaf ye cik s..... :oops:



erm, cari saya ke awaktetapawak?

aih... saya bersuara pun nama saya disebut...

saya duduk senyap pun nama disebut? ke mana dapat saya hilangkan diri kalau begini? :-D Hehehe...

banyak dah club yang tertubuh nampaknya...


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-10-07 14:07


huhuhuhu.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

searchforguidance
WARGA SETIA
Menyertai: 04.09.2007
Ahli No: 30916
Posting: 403
Dari: johore

Johor   avatar


posticon Posting pada: 05-10-07 14:18


kenapa ni ada masalah semut lagi kee....heheee....
jangan risau.....searchforguidance dah sampai.......heheee.... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For searchforguidanceProfil   Hantar PM kepada searchforguidance   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 05-10-07 14:36


Pada 05-10-07 14:18 , searchforguidance posting:

!!! QUOTE !!!

Kenapa ni ada masalah semut lagi kee....heheee....
jangan risau.....searchforguidance dah sampai.......heheee.... :-)


message untuk semut....

larilah wahai semut2 sekalian searchforguidance dah sampai.... :-P

p/s:sila abaikan message ini jika anda bukan semut....


-----------------

[ Telah diedit oleh: kapten06 pada 05-10-07 14:38 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

searchforguidance
WARGA SETIA
Menyertai: 04.09.2007
Ahli No: 30916
Posting: 403
Dari: johore

Johor   avatar


posticon Posting pada: 05-10-07 14:41


Pada 05-10-07 14:36 , kapten06 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 05-10-07 14:18 , searchforguidance posting:

!!! QUOTE !!!

Kenapa ni ada masalah semut lagi kee....heheee....
jangan risau.....searchforguidance dah sampai.......heheee.... :-)


message untuk semut....

larilah wahai semut2 sekalian searchforguidance dah sampai.... :-P

p/s:sila abaikan message ini jika anda bukan semut....



cis kapten ni...
janganla bagi semut2 tu lari....semut2 tu kawan kita tau....
semut2 tu cuma tak nak kawan dengan kapten saja.heheee..... :-D


-----------------
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For searchforguidanceProfil   Hantar PM kepada searchforguidance   Quote dan BalasQuote

Moderator: Administrator, sadiqah
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Bantuan dan Simpati
    »» Minta nasihat dan bantuan tentang semut merah yang kecil

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 14

Go To Page: 1 · 2 ... 13 · 14  
Jump To Page:


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.210025 saat. Lajunya....