Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 18-04-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Every closed eye is not sleeping and every open eye is not seeing

-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 64
Ahli: 0
Jumlah: 64




  Yang Masuk Ke Sini
muslimin23: 25 hari yang lalu
ronniefinancehome: 36 hari yang lalu
MTMKi: 46 hari yang lalu
usop79: 47 hari yang lalu


Sampaikan
Topik: Salam Lebaran


Carian Forum

Moderator: Administrator, limah
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Sampaikan
    »» Salam Lebaran

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh Salam Lebaran

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 26-09-07 05:17


/

Assalamualaikum wbt...

Teman mengambil kesempatan ini untuk mengucapkan Salam Lebaran kepade Ibu Aizah binti Abdul Aziz, Ayah Shamsudin Bin Osman, adik2;

Nurul Huda
Ahmad Ikram
Ahmad Fikri
Mohamad Hanif
Mohamad Asyraf

Yang berade di kampung, Lekio Perak Darul Ridzuan.

Sanak saudara, kaum kerabat serta kawan-kawan rapat yang diingati selalu. kawan-kawan yang dah jadi ayah dan ibu, tahniah teman ucapkan.

Teman disini juga menyusun sepuluh jari memohon ampun dan maaf zahir dan batin. Berbahagialah kita di hari Lebaran ini.

Selamat Hari Lebaran


-----------------
Photobucket
[ Telah diedit oleh: Daeng_Jati pada 29-09-07 06:12 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

LinCikedot
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26163
Posting: 811
Dari: Atap Rumbia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 26-09-07 05:59


Assalamualaikum... di kesempatan ini hamba nak ucapkan salam lebaran kepada keluarga tercinta, sahabat ukhwah sekalian dan rakan taulan yang mengenali diri ini. :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For LinCikedotProfil   Hantar PM kepada LinCikedot   Quote dan BalasQuote

eyla05
WARGA SETIA
Menyertai: 17.10.2005
Ahli No: 19884
Posting: 546
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 26-09-07 08:37


di hari yang mulia ini saya ucapkan salam lebaran dan mohon maaf kepada family yang tersayang, teman ukhwah dan semua yang mengenali diri saya...

semoga bergembira di hari lebaran ini... :-) :-) :-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For eyla05Profil   Hantar PM kepada eyla05   Quote dan BalasQuote

ani_putrihijjaz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1520
Posting: 159
Dari: Kuala Lumpur

Melaka  


posticon Posting pada: 26-09-07 08:53


Pada 26-09-07 08:37 , eyla05 posting:

!!! QUOTE !!!

di hari yang mulia ini saya ucapkan salam lebaran dan mohon maaf kepada family yang tersayang, teman ukhwah dan semua yang mengenali diri saya...

semoga bergembira di hari lebaran ini... :-) :-) :-)



saya pun sama...
kalau ada terkecil hati...mohon maaf banyak-banyak..
0-0 k..
:-D


-----------------
"kejayaan tanpa pengorbanan adalah mustahil..namun kegagalan setelah berusaha adalah suratan takdir..."


Bookmark and Share

    


  Member Information For ani_putrihijjazProfil   Hantar PM kepada ani_putrihijjaz   Quote dan BalasQuote

mas_ayu
WARGA SETIA
Menyertai: 30.01.2007
Ahli No: 28444
Posting: 1063
Dari: :pAhaNG DaRuL MaKMuR:

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 26-09-07 09:55


Salam Lebaran...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mas_ayuProfil   Hantar PM kepada mas_ayu   Pergi ke mas_ayu's Website   Quote dan BalasQuote

aiezzat
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.12.2005
Ahli No: 20989
Posting: 76
Dari: kajang

Kelantan  


posticon Posting pada: 26-09-07 10:22


hamba ingin mengucapkan salam lebaran kepada ibu bapa dan famili serta sanak saudara yang berada di malaysia.rindu nak rasa beraya di kampung halaman. jenguk2la hambar yang belajar di shah alam selangor ni ye.huhuhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For aiezzatProfil   Hantar PM kepada aiezzat   Quote dan BalasQuote

teruterubozzu
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.05.2007
Ahli No: 29897
Posting: 86
Dari: Bumi Allah

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 26-09-07 10:29


lah ingat aiezzat duduk kat oversea...hehe.. upenye kat pulau shah alam saja huhu...:-D. salam lebaran buat warga ukhwah.. buat mok aboh di kampung serta semua famili, sahabat2 yang kenal mahu pun yang tak kenal :-P.. maaf zahir & batin..

Bookmark and Share

    


  Member Information For teruterubozzuProfil   Hantar PM kepada teruterubozzu   Quote dan BalasQuote

riyas
WARGA SETIA
Menyertai: 14.06.2004
Ahli No: 9464
Posting: 1054
Dari: Alam Kayangan,Bumi Allah

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 26-09-07 10:55


di kesempatan ini hamba nak ucapkan salam lebaran kepada keluarga tercinta, sahabat ukhwah sekalian dan rakan taulan yang mengenali diri ini.

Bookmark and Share

    


  Member Information For riyasProfil   Hantar PM kepada riyas   Pergi ke riyas's Website   Quote dan BalasQuote

along_zeehah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 26.08.2007
Ahli No: 30811
Posting: 28

blank   avatar


posticon Posting pada: 26-09-07 11:49


Salam Aidilfitri dr ana khas untuk semua ahli Portal Ukhwah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For along_zeehahProfil   Hantar PM kepada along_zeehah   Quote dan BalasQuote

atie82
WARGA SETIA
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13074
Posting: 1080
Dari: Papar,[email protected]

Sabah  


posticon Posting pada: 26-09-07 12:40


Assalamualaikum wwt...

Salam Aidilfitri buat seluruh warga Ukhwah.com...

Tak lupa juga buat @%#...kenapa lama dah tak posting...semoga berbahagia dihari lebaran yang bakal menjelma ini.. ;-)


-----------------
The Light of ALLAH surround Me, The Love of ALLAH Enfolds Me, The presence of ALLAH watches over Me, Whatever I am...ALLAH iS..


Bookmark and Share

    


  Member Information For atie82Profil   Hantar PM kepada atie82   Pergi ke atie82's Website   Quote dan BalasQuote

nurfieza
WARGA SETIA
Menyertai: 19.01.2006
Ahli No: 22039
Posting: 416
Dari: utara...

Selangor  


posticon Posting pada: 26-09-07 13:07


salam...

selamat menyambut hari lebaran yang akan mendatang..

mf zahir batin..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurfiezaProfil   Hantar PM kepada nurfieza   Quote dan BalasQuote

damsyiq_group
Warga 1 Bintang
Menyertai: 22.08.2007
Ahli No: 30741
Posting: 37
Dari: ipoh (DAMASCUS-SYRIA)

syria  


posticon Posting pada: 26-09-07 13:49


emmmm... nak ucap juga "salam lebaran" ini, nanti lah... puasa pun tak habis lagi.... k

Bookmark and Share

    


  Member Information For damsyiq_groupProfil   Hantar PM kepada damsyiq_group   Pergi ke damsyiq_group's Website   Quote dan BalasQuote

Al-Mustaqqim
WARGA SETIA
Menyertai: 22.07.2005
Ahli No: 17480
Posting: 486
Dari: malaysia

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 26-09-07 14:04


salam aidilfitri..

untuk sesiapa yang mengenali diri ini..
maaf zahir & batin..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MustaqqimProfil   Hantar PM kepada Al-Mustaqqim   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 27-09-07 11:41


salam alaik..

ana nak sampaikan salam lebaran ana pada family tercinta di sepang selangor..keluarga2 besar ana dr kalangan pakcik-makcik dan atok dan nenek sedara belah mak dan ayah di seantero negeri d semenanjung esp di sgor (klang/shahalam/pj) dan d johor (jb/pasir gudang dan masai/sgapore)..

juga pada kawan-kawan yang pernah menjalin perkawanan dan persahabatan selama di bangku sekolah rendah dan menengah serta d peringkat pegajian tinggi...

serta kawan-kawan di maya ukhwah.com ni denhan ucapan.......

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI MAAF ZAHIR dan BATIN)

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 27-09-07 11:48


selamat hari raya buat semua ahli ukhwah.tak lupa buat keluarga di semporna sabah,tunggu kepulanganku..buat seseorang di wangsa maju..selamat hari raya..maaf zahir batin.untuk kak kasih_kekasih,selamat hari raya...hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

Iman_Hayati
WARGA SETIA
Menyertai: 24.10.2003
Ahli No: 4642
Posting: 940
Dari: Bumi ALLAH

Kelantan  


posticon Posting pada: 27-09-07 11:57


Selamat hari raya untuk semua warga ukhwah..
Terutama hypox, simpe_shida, sadiqah, naza_firman, immad, zainuha, red_girl, mohammad dan sesiapa yang kenal rapat.
Nak wish kat family kat Kelantan..mesti mereka tak baca nya ucapan ni:-)
apapun selamat hari raya..maaf zahir batin dan untuk mana-mana ahli ukhwah yang pernah terasa hati tu 0-0 ye:-)


-----------------
Sesejuk Mata Memandang, Seindah Akhlak terpampang
[ Telah diedit oleh: Iman_Hayati pada 27-09-07 12:00 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For Iman_HayatiProfil   Hantar PM kepada Iman_Hayati   Quote dan BalasQuote

haneem-al_amr
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.02.2004
Ahli No: 7010
Posting: 79
Dari: MeLBouRNe

australia  


posticon Posting pada: 27-09-07 12:16


assalamualaikum..
salam aidlifitri buat semua keluarga yang berada di Malaysia,mesir,& di seluruh dunia :).kullu am' wa'antum bikhair

salam dari Canberra,Australia
[ Telah diedit oleh: haneem-al_amr pada 27-09-07 12:17 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For haneem-al_amrProfil   Hantar PM kepada haneem-al_amr   Quote dan BalasQuote

ani_putrihijjaz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1520
Posting: 159
Dari: Kuala Lumpur

Melaka  


posticon Posting pada: 27-09-07 12:33


salam...
salam lebaran ni...
khas untuk semua sahabat ukhwah...
tak kira berada di mana...
dan juga buat sbht...merangkap housemate saya...Ct Munirah...
rindulah nanti...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ani_putrihijjazProfil   Hantar PM kepada ani_putrihijjaz   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 29-09-07 06:06


Dalam dingin subuh hatiku terusik
Kenang nasib diri di rantauan
Bergema takbir raya menitis air mata
Terbayang suasana permai desa

Rindu hati ini inginku kembali
Pada ayah bonda dan saudara
Tetapi aku harus mencari rezeki
Membela nasib kita bersama~

Hanya ku sampaikan doa dan kiriman tulus ikhlas
Dari jauh kupohonkan ampun maaf
Jangan sedih pagi ini tak dapat kita bersama
Meraikan aidil fitri yang mulia

Restu ayah bonda kuharap selalu
Hingga aku pulang kepadamu


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 29-09-07 06:08


Adab menyambut Lebaran

Sebagai hadiah kemenangan orang-orang Islam dalam perjuangan mengengkang hawa nafsu di bulan Ramadhan Allah Subhanahu wa Ta‘ala membalasnya dengan satu hari yang dinamakan ‘Idulfitri atau Hari Raya Fitrah, di mana Allah Subhanahu wa Ta‘ala menghalalkan mereka berbuka puasa dan mengharamkan berpuasa pada hari tersebut.

Dalam keghairahan menyambut Hari Raya yang mulia adalah wajar ianya disambut mengikut lunas- lunas yang digariskan oleh Syara‘ dan tidak dicampurbaurkan dengan perkara-perkara yang dilarang atau yang diharamkan. Hari Raya memang tidak boleh disamakan dengan sambutan perayaan- perayaan yang lain, kerana ianya merupakan kurniaan Allah Subhanahu wa Ta‘ala khusus kepada hamba- hamba yang beribadat dan berjuang melawan hawa nafsu sepanjang bulan Ramadhan.

Apakah adab-adab dan perkara-perkara sunat yang dilakukan ketika menyambut kedatangan Hari Raya?

Banyak fadilat atau kelebihan yang terdapat pada malam Hari Raya. Oleh sebab itu, di antara adab-adab dan perkara-perkara sunat yang telah digariskan oleh Syara‘ untuk kita melakukannya ialah menghidupkan malam Hari Raya itu dengan melakukan amal-amal ibadat seperti mendirikan sembahyang fardhu secara berjemaah, melakukan sembahyang sunat, bertakbir, memanjatkan doa ke hadrat Ilahi dan melakukan apa- apa jua bentuk perkara yang berkebajikan.

Al-Imam Al-Syafie Rahimahullahu Ta‘ala telah menegaskan bahawa malam Hari Raya itu adalah di antara malam-malam yang mudah diperkenankan doa, sebagaimana beliau berkata di dalam kitabnya Al-Umm: "Telah sampai kepada kami bahawasanya pernah dikatakan, sesungguhnya doa itu sungguh mustajab pada lima malam; malam Jumaat, malam Hari Raya Adha, malam Hari Raya Fitrah, awal malam Rajab dan malam Nisfu Sya‘ban.

Perlu diingat juga, kelebihan menghidupkan malam Hari Raya itu tidak akan diperolehi melainkan dengan mengisi dan menghidupkan sebahagian besar malam tersebut, sebagaimana mengikut pendapat yang shahih.

Kemeriahan Hari Raya lebih dirasai apabila laungan takbir bergema. Namun begitu, tidak bermakna takbir itu semata-mata untuk memeriahkan suasana tetapi lebih dari itu, ianya lebih bersifat untuk melahirkan rasa kesyukuran dan mengagungkan Allah Subhanahu wa Ta‘ala. Allah memerintahkan kepada kita mengakui akan kebesaran dan keagunganNya dengan mengucapkan takbir.

Ucapan takbir pada malam Hari Raya itu merupakan ibadah yang kita lakukan untuk melepaskan Ramadhan dan untuk menyambut kedatangan ‘Idulfitri. Oleh sebab itu, disunatkan kepada kita mengucapkan takbir dengan mengangkat suara, bermula waktunya dari terbenam matahari malam Hari Raya sehingga imam mengangkat takbiratul ihram sembahyang Hari Raya. Firman Allah Ta‘ala:

Tafsirnya: "Dan hendaklah kamu mencukupkan bilangannya dan hendaklah kamu mengagungkan Allah atas petunjukNya yang diberikan kepadamu, supaya kamu bersyukur."

(Surah Al-Baqarah : 185)

Di pagi Hari Raya pula disunatkan mandi kerana Hari Raya sebagaimana yang diriwayatkan oleh Ibnu ‘Abbas dan Al-Fakih bin Sa‘d Radhiallahu ‘anhum bahawa Rasulullah Shallallahu ‘alaihi wasallam melakukan mandi pada Hari Raya Fitrah dan Hari Raya Adha. Hadits ini dikeluarkan oleh Ibnu Majah.

Di samping itu disunatkan juga memakai pakaian yang sebagus-bagusnya, memakai harum-haruman dan menghilangkan segala bau-bau yang tidak elok. Tidak kira sama ada orang itu hendak keluar pergi ke masjid untuk menunaikan sembahyang Hari Raya ataupun duduk sahaja di rumah, kerana hari tersebut merupakan hari untuk berhias-hias dan berelok-elok. Diriwayatkan daripada saja‘far bin Muhammad daripada bapanya daripada datuknya:

Maksudnya: "Bahawasanya Shallallahu ‘alaihi wasallam memakai kain yang bergaris-garis (untuk diperselimutkan pada badan) pada setiap kali Hari Raya."

(Hadits riwayat Al-Syafi‘e dan Al-Baghawi)

Sebelum keluar pergi ke masjid untuk menunaikan sembahyang sunat Hari Raya Fitrah disunatkan makan dan minum terlebih dahulu kerana mengikut apa yang dilakukan oleh Rasulullah Shallallahu ‘alaihi wasallam sebagaimana yang diriwayatkan daripada Anas Radhiallahu ‘anhu, beliau berkata:

Maksudnya: "Nabi Shallallahu ‘alaihi wasallam tidak keluar pada waktu pagi Hari Raya Fitrah sehingga Baginda makan (terlebih dahulu) beberapa biji tamar dan Baginda memakannya dalam bilangan ganjil."

(Hadits riwayat Al-Bukhari dan Ahmad)

Selain itu, Hari Raya merupakan hari kemenangan dan kegembiraan, maka sebab itu disunatkan bagi sesama muslim saling mengucapkan tahniah antara satu sama lain dengan mengucapkan:

Ertinya: "Semoga Allah menerima daripada kita dan menerimaNya daripada awak."

Daripada Jubair bin Nufair, di mana beliau merupakan salah seorang Tabi‘en (orang-orang yang datang setelah Sahabat Nabi Shallallahu ‘alaihi wasallam) telah berkata (maksudnya): "Sahabat- sahabat Rasulullah Shallallahu ‘alaihi wasallam apabila mereka berjumpa di Hari Raya, setengahnya mengucapkan kepada setengah yang lain:

Ertinya: "Semoga Allah menerima daripada kami dan menerimaNya daripada awak."

Menurut pandangan jumhur ulama bahawa mengucapkan tahniah di Hari Raya merupakan sesuatu perkara yang disyari‘atkan di dalam Islam.

Al-Imam Al-Qalyubi menaqalkan daripada Al-Imam Ibnu Hajar bahawa memberi atau mengucapkan tahniah pada hari-hari raya, bulan-bulan dan tahun- tahun (kerana ketibaannya) merupakan perkara yang disunatkan. Al-Imam Al-Baijuri mengatakan: Inilah yang yang dii‘timadkan.(Al-Mausu‘ah Al-Fiqhiyyah, hanya 14, m.s. 100)

Manakala itu pula, amalan saling ziarah menziarahi rumah terutama sekali saudara mara terdekat dan sahabat handai merupakan suatu tradisi yang sentiasa diamalkan ketika menyambut Hari Raya. Amalan ini juga sebenarnya termasuk di dalam perkara yang digemari dan disyariatkan di dalam Islam.

Dalil yang menunjukkan pensyariatannya sebagaimana yang diriwayatkan daripada Aisyah Radhiallahu ‘anha, beliau berkata:

Maksudnya: "Rasulullah Shallallahu ‘alaihi wasallam masuk kepadaku, dan di sisiku ada dua orang anak perempuan yang menyanyi dengan nyanyian Bu‘atas. Lalu Baginda baring di atas hamparan dan memalingkan mukanya, dan kemudian Abu Bakar masuk, lalu mengherdikku dengan berkata: "Seruling syaitan di sisi (di tempat) Nabi Shallallahu ‘alaihi wasallam!" Rasulullah Shallallahu ‘alaihi wasallam menghadap kepada Abu Bakar lalu berkata: "Biarkan mereka berdua itu." Melalui riwayat Hisyam Baginda menambah: "Wahai Abu Bakar, masing-masing kaum ada hari rayanya, dan hari ini adalah Hari Raya kita."

(Hadits riwayat Al-Bukhari)

Al-Hafizh Ibnu Hajar Al-‘Asqalani menerangkan di dalam kitabnya Fath Al-Baari bahawa kedatangan atau masuknya Abu Bakar Radhiallahu ‘anhu ke dalam rumah Rasulullah Shallallahu ‘alaihi wasallam menunjukkan seolah-olah Abu Bakar Radhiallahu ‘anhu datang sebagai pengunjung atau penziarah selepas masuknya Rasulullah Shallallahu ‘alaihi wasallam ke dalam rumah Baginda.

(Al-Fath Al-Baari, hanya 3, m.s. 116 & Al-Mausu‘ah Al-Fiqhiyyah, hanya 31, m.s. 117)

Sehubungan dengan perkara ziarah menziarahi ini, adalah ditekankan kepada orang yang pergi berziarah supaya sentiasa komited terhadap etika ziarah yang ditetapkan oleh Islam. Umpamanya hendaklah meminta izin atau memberi salam sebelum masuk, tidak menghadapkan muka langsung ke arah pintu, menjaga adab kesopanan ketika berada di dalam rumah orang yang diziarahi, memilih waktu yang sesuai untuk berziarah dan sebagainya.

Dalam keghairahan menyambut Hari Raya, perlu diingat jangan sekali-kali sampai lupa kewajipan kita kepada Allah Ta‘ala iaitu mendirikan sembahyang fardhu, dan kerana terlalu seronok jangan pula adanya berlaku perlanggaran batasan-batasan agama.

Apa yang di harapkan daripada sambutan Hari Raya sebenarnya bukannya semata-mata kegembiraan atau keseronokan tetapi yang lebih penting dan lebih utama lagi ialah mendapatkan keberkatan dan keredhaan Allah Subhanahu wa Ta‘ala. Semoga kita semuanya mendapat keberkatan dan keredhaan Allah Subhanahu wa Ta‘ala kerana menghidupkan, membesarkan dan mengagungkan Hari Raya Idulfiri.


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 29-09-07 06:16


/

Udara dingin hening pagi
Tabuh bising mulakan hari
Aidilfitri menjelma lagi
Masing-masing pakai berseri


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

ifazs
Warga Rasmi
Menyertai: 28.09.2007
Ahli No: 31251
Posting: 18
Dari: di atas bumi bertuah ciptaan Allah..

malaysia  


posticon Posting pada: 29-09-07 06:34


SaLam hari raya........................................................................................

Bookmark and Share

    


  Member Information For ifazsProfil   Hantar PM kepada ifazs   Quote dan BalasQuote

awa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.03.2005
Ahli No: 15078
Posting: 136
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 29-09-07 11:45


SELAMAT SEMUA!!! Saya pun mohon maaf...0-0

Bookmark and Share

    


  Member Information For awaProfil   Hantar PM kepada awa   Quote dan BalasQuote

awa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.03.2005
Ahli No: 15078
Posting: 136
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 29-09-07 11:45


SELAMAT SEMUA!!! Saya pun mohon maaf...0-0

Bookmark and Share

    


  Member Information For awaProfil   Hantar PM kepada awa   Quote dan BalasQuote

mmas_forever1991
WARGA SETIA
Menyertai: 28.05.2007
Ahli No: 30088
Posting: 741
Dari: AS

Kedah  


posticon Posting pada: 29-09-07 11:50


SELAMAT HARI RAYA kat SEMUA ORANG kat UKHWAH NI........

JANGAN lah MAIN MERCUN .......

karang menyesal

Bookmark and Share

    


  Member Information For mmas_forever1991Profil   Hantar PM kepada mmas_forever1991   Pergi ke mmas_forever1991's Website   Quote dan BalasQuote

abah-we-ma
Warga 3 Bintang
Menyertai: 21.09.2006
Ahli No: 26484
Posting: 108
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 29-09-07 12:36


selamat hari raya aidilfitri.............
maaf zahir dan batin....

Bookmark and Share

    


  Member Information For abah-we-maProfil   Hantar PM kepada abah-we-ma   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 02-10-07 12:53


Pada 27-09-07 11:57 , Iman_Hayati posting:

!!! QUOTE !!!

Selamat hari raya untuk semua warga ukhwah..
Terutama hypox, simpe_shida, sadiqah, naza_firman, immad, zainuha, red_girl, mohammad dan sesiapa yang kenal rapat.
Nak wish kat family kat Kelantan..mesti mereka tak baca nya ucapan ni:-)
apapun selamat hari raya..maaf zahir batin dan untuk mana-mana ahli ukhwah yang pernah terasa hati tu 0-0 ye:-)


salam...

eh...

nama ana ada.

hehe.... Lect ana wish...

selamat hari raya juga pada miss "iman_Hayati"...

maaf zahir dan batin...


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

anis87
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.02.2007
Ahli No: 28952
Posting: 103
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 02-10-07 14:56


Assalamualaikum

salam aidilfitri...
maaf atas segalanya.jika ada terkasar bahasa...harap dimaafkan...
selamat membuat kuih raya.hehe...

Bookmark and Share

    


  Member Information For anis87Profil   Hantar PM kepada anis87   Quote dan BalasQuote

skater
WARGA SETIA
Menyertai: 24.04.2004
Ahli No: 8611
Posting: 541
Dari: Kuala Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 02-10-07 14:57


Assalamualaikum..
Selamat Menyambut Hari Raya AidilFitri... Maaf Zahir dan Batin... kepada sesiapa yang mengenali diri saya... :roll:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For skaterProfil   Hantar PM kepada skater   Pergi ke skater's Website   Quote dan BalasQuote

nafisah
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 48
Posting: 442
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 02-10-07 15:00


Nak ucap jgklah,

selamat hari raya idulfitri kepada semua warga ukhwah, walaupun tak pernah bersua muka, tapi mungkin ada kata-kata saya yang menyinggung perasaan kalian... ;-)


-----------------
Mulakan Setiap Perbuatan dengan Bismillahirrahmanirrahim....
[ Telah diedit oleh: nafisah pada 02-10-07 15:01 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For nafisahProfil   Hantar PM kepada nafisah   Quote dan BalasQuote

sitishairah
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2007
Ahli No: 29948
Posting: 513
Dari: Gombak

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-10-07 15:18


Assalamualaikum wr wbt

Selamat bakal menyambut lebaran buat semua sahabat ukhwah yang sangat dikasihi dan dihormati...
Maaf jika ada salah seorang dari anda semua yang pernah terasa dengan kata-kata posting atau pm saya...
Semoga semuanya berbahagia menyambut lebaran yang bakal tiba dengan penuh kesyukuran....

**ditujukan lagu ini buat semua sahabat
->Tangan Kuhulur Maaf Kupohon: Rabbani

...Wassalam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sitishairahProfil   Hantar PM kepada sitishairah   Quote dan BalasQuote

imtiyaz_lail86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.08.2006
Ahli No: 25728
Posting: 229
Dari: JeRaNTuT~NiLai

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 02-10-07 15:29


SALAM ALAIK..
DIKESEMPATAN NI...ana ucpkn selamat mny,but lebaran yang akan tba tak lama lagi...buat keluarga trsyg kat jerantut,Pahang...buat abang sulung sekuarga yang lani brada d mlaka,buat abang ke2 yang brada di singapore, dan buat atok dan sedara mara di gerik,perak...tak dapat balik kg tahun ni:-( huhu...dan buat sahabat dan shbiah sekalian...carilh kbrkatan d buln RAMADHAN yang mulia ni...sama-sama muhasabah dari dan perbaiki kekurangan dari...prubhn yang kcil tapi istiqomah lebih baik dr prubhn drastik tapi cma sbntr sahaja...

Bookmark and Share

    


  Member Information For imtiyaz_lail86Profil   Hantar PM kepada imtiyaz_lail86   Quote dan BalasQuote

RaudhatuL_Muttaqin
WARGA SETIA
Menyertai: 29.03.2005
Ahli No: 15423
Posting: 556
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 02-10-07 15:54


selamat hari raya pada semua di muka bumi ini

Bookmark and Share

    


  Member Information For RaudhatuL_MuttaqinProfil   Hantar PM kepada RaudhatuL_Muttaqin   Quote dan BalasQuote

kasih_kekasih

Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 415
Posting: 1813
Dari: ....PeRMaTaNg PaUH.......

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 02-10-07 16:18


Salam Aidilfitri..
Buat semua warga ukhwah.com..



Kini tiba masanya berhari raya
Muslimin dan muslimat sembahyang bersama
Menyembahkan diri pada yang kuasa
Bermaaf dan maafan di antara kita

Sesudah bersembahyang di pagi hari
Menziarah pusara kaum keluarga
Bunga ditabur doa pun dibaca
Mudah-mudahan rohnya dicucuri rahmat

Selamat hari raya hari mulia
Dari hati ke hati kutujukan kata
Untuk ayah bonda dan juga keluarga
Putera puteri negara di sempadan sana

Allah Allah Allahu Akbar
Allah Allah Allahu Akbar

Kepada suaminya yang dikasihi
Maaf zahir dan batin mohon si isteri
Kalau salah terkasar bahasaku
Ampun dan maaf kekanda yang dinda harapkan

Kepada kekasihku yang baik budi
Bimbingan dan panduan selalu diberi
Kalau kusalah silap kau maafkan
Mudah-mudahan kita akan berkekalan

Allah Allah Allahu Akbar
Allah Allah Allahu Akbar


/


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For kasih_kekasihProfil   Hantar PM kepada kasih_kekasih   Pergi ke kasih_kekasih's Website   Quote dan BalasQuote

e_yahan
Warga 3 Bintang
Menyertai: 18.04.2007
Ahli No: 29636
Posting: 93
Dari: kemaman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 02-10-07 16:29


selamat hari raya kepada semua ahli2 ukhwah..
semoga raya tahun ni mengembirakan anda semua dan dapat banyak duit raya hahaha...

Bookmark and Share

    


  Member Information For e_yahanProfil   Hantar PM kepada e_yahan   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 03-10-07 18:45


selamat hari raya juga pad semua ahli portal ukhwah.com...

wahh... cepatnya masa berlalu... huuhuhu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 04-10-07 07:16


awal lagi nak ucap. nanti2 dulu.. :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 04-10-07 07:24


/

nak hantar kad raya saja..

nak buat ucapan sekaran, masih awal lagi...

tunggu dulu lah...

:-D


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 04-10-07 07:29


Pada 04-10-07 07:16 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

awal lagi nak ucap. nanti2 dulu.. :-D


awal lagi ke... kira boleh lah ni...


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

nur_anis
Warga 5 Bintang
Menyertai: 18.06.2003
Ahli No: 1496
Posting: 395
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 04-10-07 08:28


selamat hari raya aidilfitri maaf zahir & batin kepada semua ahli ukhwah.com..salam lebaran..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_anisProfil   Hantar PM kepada nur_anis   Quote dan BalasQuote

limau_nipis
Warga 2 Bintang
Menyertai: 02.10.2007
Ahli No: 31306
Posting: 44
Dari: putrajaya...bangi

blank   avatar


posticon Posting pada: 04-10-07 08:32


selamat hari raya aidilfitri maaf zahir & batin kepada semua ahli ukhwah.
....semoga aidilfitri hari ini lebih bermakna......
...salam ukhwah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For limau_nipisProfil   Hantar PM kepada limau_nipis   Quote dan BalasQuote

asroal
Warga 5 Bintang
Menyertai: 22.04.2006
Ahli No: 24359
Posting: 352
Dari: bumi ALLAH

france   avatar


posticon Posting pada: 04-10-07 14:28


sedihnya puasa dah nak habis..huhuhu
sama-sama lah kita mencari malam lailatulqadar di 10 mlm terakhir ni...

Bookmark and Share

    


  Member Information For asroalProfil   Hantar PM kepada asroal   Quote dan BalasQuote

azzahrah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.02.2004
Ahli No: 7217
Posting: 844
Dari: Kota Bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 06-10-07 07:07


untuk ma, ba & adik-adik tersayang
selamat menyambut hari lebaran yang bakal menjelma
semoga kita sekeluarga dilimpahkan rahmat & kasih sayang Allah berpanjangan

untuk mohd faiz ismail, faizah aka lubaina, kak ct aka kasih_kekasih, ainsyafinah, alif anwar, semua sahabat yang sentiasa dalam ingatan....semoga ramadhan dan syawal kali ini memberi makna yang cukup besar pada kita.... :-)

kad-raya-anis-ayub

:-) :-) :-)

[ Telah diedit oleh: azzahrah pada 06-10-07 11:57 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For azzahrahProfil   Hantar PM kepada azzahrah   Pergi ke azzahrah's Website   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 06-10-07 12:02


untuks emua warga UKHWAH.com

SALAM lebaran...dari kami suami isteri..(dah 1 id 2 orang guna... :-D)

jemput datang ke rumah kami kat cheras kl ni.....( nak address pm lah ye... ;) ) insya allah kami beraya di sini sahaja..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

Afina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.09.2006
Ahli No: 26223
Posting: 219
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 07-10-07 12:26


Assalamualaikum...

di kesempatan ini, saya ingin mengucapkan selamat hari raya aidilfitri kepada semua warga ukhwah.com.....kepada sesipa yang mengenali diri ini secara langsung mahupun tidak langsung...saya mohon maaf sekiranya terdapat salah dan silap sepanjang perkenalan kita..

p/s: pos sikit biskut raya kat teman ye....

Bookmark and Share

    


  Member Information For AfinaProfil   Hantar PM kepada Afina   Quote dan BalasQuote

cipoi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.05.2006
Ahli No: 24504
Posting: 242
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 07-10-07 12:48


Want one? Go to

selamat hari raya diucapkan kepada..........

- mak,ayah,akak,adik2 dan semua saudara mara jauh dan dekat...
- jiran2 terutama sebelah rumah,depan rumah dan sekeliling sekali lah
- kawan-kawan sekolah SMKA Pedas khasnya member baik... k.e, aboy, haizum, biek dan lain-lain
- ex 1 Hayat 15 KMNS 2003/04 especially nurul saadiah, azilah dan lain-lain
- bebudak plant biotech UKM 2004/07......k.e, mus, kirat, apis, anep dan lain-lain

maaf zahir dan batin

Bookmark and Share

    


  Member Information For cipoiProfil   Hantar PM kepada cipoi   Pergi ke cipoi's Website   Quote dan BalasQuote

najwa_mnor
Warga 3 Bintang
Menyertai: 21.11.2003
Ahli No: 5313
Posting: 148
Dari: gombak

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-10-07 13:39


boleh tak nak buat ucapan lain dr yang lain??hehe

di kesempatan ini saya ingin mengucapkan selamat berposa dalam 5ari lagi neh..sempat lagi neh nak kejar pahala banyak-banyak..InsyaAllah..lepas itu selamat menyambut idul fitri kepada...

-guru2 di sekolah2 lain yang tak pernah mengajar saya
- semua yang tidak mengenali saya
-kepada macik2 cafe yang selalu bagi diskaun makan..terima kasih banyak-banyak
-kepada pacik2 bas ekspres yang tidak jemu membawa bas menganta saya balik dengan selamat..pandu cermat ye pakcik
- akhir sekali kepada semua yang tidak meminati saya...hehe..

sekian..

yang ini yang betul punya..nanti ada pula yang kecik hati..(ayat standard)
-selamat menyambut idul fitri kepada mak ayah..adik2..
-cikgu2 dan lecturer yang banyak mengorbankan tenaga untuk kami
-sahabat2 satu usrah satu ukhwah...kawan-kawan sekelas
-orang-orang yang banyak memberi tunjuk ajar

ucapannya: minta maaf ada mase2 yang terlebih gurau..terasa hati..kalau ada perlakuan yang tak sedap dipandang..kata-kata yang kadang-kadang menyakitkan hati..moga ikatan yang dibina mendapat keredhaan Allah...InsyaAllah

Bookmark and Share

    


  Member Information For najwa_mnorProfil   Hantar PM kepada najwa_mnor   Quote dan BalasQuote

gezerg
Warga 5 Bintang
Menyertai: 21.09.2006
Ahli No: 26477
Posting: 382
Dari: Perak

blank   avatar


posticon Posting pada: 07-10-07 15:50


selawat dan salam ke atas junjungan mulia Nabi Muhammad Sallallahu'alaihi Wassalam, Ahli Keluarga, Para Sahabat dan Pejuang ISLAM semuanya.

Selamat Menyambur Raya, MAAF ZAHIR BATIN.

Do'a kan saya selamat dan bahagia bersama keluarga.

insya-ALLAH

Bookmark and Share

    


  Member Information For gezergProfil   Hantar PM kepada gezerg   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1899
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 07-10-07 16:11


dikesempatan ini, saya nak ucapkan selamat hari raya buat sesiapa saja yang mengenali diri ini terutama kakak ksyngan saya yang berada di johor....selamat menjalani tugas pada hari raya....untuk muslimin23,SELAMAT HARI RAYA... :)

pada warga ukhwah,SELAMAT HARI RAYA...MAAFKAN SEGALA KESILAPAN...

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 07-10-07 16:40


salam...

ok..raya pun dah dekat dah..

jadi..

dikesmpatan ini..ana ingin mengucapkan

selamat hari raya pada semua warga ukhwah.com

*jangan main mercun ye...

**jalan balik kampung tu, elok-elok...

wassalam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

paku
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.04.2004
Ahli No: 8497
Posting: 179
Dari: Bumi, Bima Sakti

Johor  


posticon Posting pada: 07-10-07 17:08


/
Kad raya elektronik tahun lepas.recycle balik.
p/s:Sorry kalau terkasar bahasa


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For pakuProfil   Hantar PM kepada paku   Quote dan BalasQuote

itqaan_muslim
Warga 5 Bintang
Menyertai: 02.08.2006
Ahli No: 25573
Posting: 353
Dari: tronoh

Kelantan  


posticon Posting pada: 07-10-07 17:52


selamat hari raya aidilfitri maaf zahir & batin kepada semua ahli ukhwah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For itqaan_muslimProfil   Hantar PM kepada itqaan_muslim   Pergi ke itqaan_muslim's Website   Quote dan BalasQuote

ABg_IMaM

Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3444
Posting: 2187
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 07-10-07 18:01


SELAMAT HARI RAYA EIDUL FITRI MUBARAK buat semua kawan-kawan...

kalau ada tersalah tersilap maafkan...

0-0 :-)

good day sunshine.....:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ABg_IMaMProfil   Hantar PM kepada ABg_IMaM   Quote dan BalasQuote

dueramiela
WARGA SETIA
Menyertai: 21.01.2007
Ahli No: 28283
Posting: 732
Dari: DaRuL eHsaN

Selangor  


posticon Posting pada: 07-10-07 20:24


Pada 07-10-07 13:39 , najwa_mnor posting:

!!! QUOTE !!!

boleh tak nak buat ucapan lain dr yang lain??hehe

di kesempatan ini saya ingin mengucapkan selamat berposa dalam 5ari lagi neh..sempat lagi neh nak kejar pahala banyak-banyak..InsyaAllah..lepas itu selamat menyambut idul fitri kepada...

-guru2 di sekolah2 lain yang tak pernah mengajar saya
- semua yang tidak mengenali saya
-kepada macik2 cafe yang selalu bagi diskaun makan..terima kasih banyak-banyak
-kepada pacik2 bas ekspres yang tidak jemu membawa bas menganta saya balik dengan selamat..pandu cermat ye pakcik
- akhir sekali kepada semua yang tidak meminati saya...hehe..

sekian..

yang ini yang betul punya..nanti ada pula yang kecik hati..(ayat standard)
-selamat menyambut idul fitri kepada mak ayah..adik2..
-cikgu2 dan lecturer yang banyak mengorbankan tenaga untuk kami
-sahabat2 satu usrah satu ukhwah...kawan-kawan sekelas
-orang-orang yang banyak memberi tunjuk ajar

ucapannya: minta maaf ada mase2 yang terlebih gurau..terasa hati..kalau ada perlakuan yang tak sedap dipandang..kata-kata yang kadang-kadang menyakitkan hati..moga ikatan yang dibina mendapat keredhaan Allah...InsyaAllah



:-P :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For dueramielaProfil   Hantar PM kepada dueramiela   Quote dan BalasQuote

dueramiela
WARGA SETIA
Menyertai: 21.01.2007
Ahli No: 28283
Posting: 732
Dari: DaRuL eHsaN

Selangor  


posticon Posting pada: 07-10-07 20:26


Pada 03-10-07 18:45 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

selamat hari raya juga pad semua ahli portal ukhwah.com...

wahh... cepatnya masa berlalu... huuhuhu...



tau tak apa...... :-P

Bookmark and Share

    


  Member Information For dueramielaProfil   Hantar PM kepada dueramiela   Quote dan BalasQuote

nur_eiman
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.03.2006
Ahli No: 23130
Posting: 113
Dari: Kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 07-10-07 21:03


SALAM LEBARAN BUAT SEMUA SAHABAT2 UKHWAH TERUTAMANYA..
hati-hati BALIK KAMPUNG..JANGAN TERLEBIH MAKAN KETUPAT..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_eimanProfil   Hantar PM kepada nur_eiman   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-10-07 23:45


Assalamualaikum

Salam Aidilfitri saya ucapkan pada sahabat-sahabat di ukhwah.com....

Sama ada yang saya kenali secara langsung atau tidak langsung, yang pernah dijumpai atau tak pernah dijumpai, yang muslimin atau yang muslimat, yang lebih tua atau yang lebih muda dari saya, yang saya kenal ataupun yang saya tidak kenal, yang bersahabat atau yang kurang bersahabat dengan saya, dan juga kepada semua yang pernah membaca posting2 saya atau yang tidak pernah membaca posting saya... Selamat Hari Raya saya ucapkan.

Dan dengan ini saya nak mohon jutaan kemaafan atas segala salah silap terhadap kalian semua dan atas sebarang kekasaran atau kesombongan atau menyebabkan kesakitan hati atau terasa hati atau marah atau kebencian terhadap saya selama kita berforum dan berukhwah di portal ini, ataupun di luar portal ini... atau selama kita berhubungan selama ini. Saya betul-betul ingin memohon ampun dan maaf. Saya manusia biasa, seringkali melakukan kesilapan. Dan saya memohon agar segala kesalahan saya terhadap sahabat-sahabat semua dimaafkan.... Tak kira dalam apa jua bentuk, sekiranya ada...

Tanda saya bersahabat dan menghargai semua sahabat dan kenalan saya di ukhwah.com ni, saya cuba listkan... ini tanda saya betul-betul menghargai kalian. terima kasih juga atas ukhwah yang terjalin di antara kita.

Kepada,

Sahabat-sahabat muslimat...

ismi_atikah, simple shida, sadiqah, Hanan, ika2410, immad, NaZa_FirmaN, littlemuslimah, aku_hambamu, dueramila, najah_musla, azzahrah, redgirl, Rumaishaaa, awan_biru85, fansurina, searchforguidance, cahaya_nurr, norayhunt, kinobaik, khazinatul_asrar47, Strawberry_Ungu, lamyanunalif_mursyidah, atie82, sakinahazzahra, nafisah, nailah_miz, abid_19, Iman_Hayati, istisafa, muslimah_jun, cik_dira, imthiyaz_lail86, ctnurbebo, syira_qistina, addinulhuda, ummimq, syahadah_muslimah..

Sahabat-sahabat muslimin....

sayatetapsaya, meow, trouver_99, are_peace82, mohamad, transmissionline, sailormoon, swordofdeen, izzul_islam, firdaus_9, owl_UM, Kang, syemarly, kapten06, ibnu_musa, naruto-san, Daeng_Jati, scenario, aman_23, sahabat_ingatan, sya_ryn, ABg_IMaM, ShahrulZaman, muhamad_azrul86, damsyiq_group, hyunckel_asyraf, amar_kun, mohdnurhakimin, hangkas, aL-azyM, isz, auliaek, Vitamin_Hati, syahid_zul, serbanmerah, mukasyaf, Iswadi, MohdHanafi, Amrizal, akhie_muzam, ...

ramainya.. :-D

semua pernah berbicara dengan saya selama saya join ukhwah ni.. tak kira dengan cara apa. ramai yang dah tak aktif ukhwah pun. harapnya, ukhwah yang terjalin sentiasa baik dan aman, tanpa sebarang sengketa. harap dimaafkan segala salah silap saya ye....

maaf jika ada yang mengenali dan dikenali saya tetapi saya terlupa nak tulis...

Selamat berhari Raya. Berhati-hatilah di jalan raya... :-)

oh ye, saya juga memaafkan semua salah silap sesiapa saja... 0-0 semuanya...


p/s: ok, teruskan berforum.... :-D


-----------------

[ Telah diedit oleh: syahidatul pada 07-10-07 23:51 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-10-07 23:58


ismi maafkan... tapi ada ke ek....???

p/s: patut lah pulun carik idea.. kuhik kuhik kuhik..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 08-10-07 00:51


Pada 07-10-07 23:58 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

ismi maafkan... tapi ada ke ek....???

p/s: patut lah pulun carik idea.. kuhik kuhik kuhik..


heheheh.. mana ada cari idea.. penat memikirkan dan ingat semula nama2 orang saja tu... huhu. :-D


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

syira_qistina
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2003
Ahli No: 4102
Posting: 777
Dari: tempat yang paling jem

Selangor  


posticon Posting pada: 08-10-07 07:49


Assalamualaikum

di kesempatan ini, ana ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri kepada semua warga ukhwah yang mengenali diri ini secara direct atau indirect. yang tak kenal pun tak apa.. hehe..
Ucapan ini juga ditujukan kepada semua yang mengenali ana yang berada di Taman Melewar, Pantai Dalam (dekat2 area Angkasapuri), Puchong, Rawang, Kajang, Bangi...diringkaskan...satu Malaysia lah. Erkk...ada lagi tak? Hehe.. Ana ingin memohon maaf sekiranya ada tersilap laku atau tutur...tak kira lah secara sengaja atau tak disengajakan. Ana hanya manusia biasa yang tidak dapat lari daripada membuat sebarang kesilapan. However, ana akan mendoakan untuk semua agar sentiasa dirahmatiNya walau berada di mana sahaja..insyaALLAH.

Tak lupa juga hamba ALLAH yang kini berada di London. Selamat Hari Raya Aidilfitri.. jangan lupa oleh2 untuk ana. insyaALLAH kalau panjang umur, kita ketemu selepas raya nanti... :-)
[ Telah diedit oleh: syira_qistina pada 08-10-07 07:57 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For syira_qistinaProfil   Hantar PM kepada syira_qistina   Quote dan BalasQuote

Khazinatul_asrar92
Warga 1 Bintang
Menyertai: 10.12.2006
Ahli No: 27700
Posting: 31
Dari: Subhanallah~di atas bumi yang dilimpahi nikmat kurnia-Nya

jordan   avatar


posticon Posting pada: 08-10-07 08:44


selamat hari raya........




Bookmark and Share

    


  Member Information For Khazinatul_asrar92Profil   Hantar PM kepada Khazinatul_asrar92   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 08-10-07 09:28


moh beraya kat rumah teman moh, teman jamu kueh raya...
jemput2...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

ika2410
WARGA SETIA
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7572
Posting: 970
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 08-10-07 10:18


Pada 06-10-07 12:02 , nurkamar posting:

!!! QUOTE !!!

untuks emua warga UKHWAH.com

SALAM lebaran...dari kami suami isteri..(dah 1 id 2 orang guna... :-D)

jemput datang ke rumah kami kat cheras kl ni.....( nak address pm lah ye... ;) ) insya allah kami beraya di sini sahaja..


assalamualaikum..

akak nak datang raya, boleh?


-----------------
'mencari impian, menanti harapan, segunung kesungguhan, arah tujuan mardhatillah'


Bookmark and Share

    


  Member Information For ika2410Profil   Hantar PM kepada ika2410   Pergi ke ika2410's Website   Quote dan BalasQuote

ika2410
WARGA SETIA
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7572
Posting: 970
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 08-10-07 10:21


assalamualaikum..

Salam lebaran ni ana tujukan buat semua..
umat Islam di serata dunia umumnya...
buat keluarga tercinta khususnya..
dan sahabat2 ana yang jauh di mata tapi dekat di hati..
buat semua warga ukhwah yang dikenali mahupun tidak..
moga lebaran ini disambut secara sederhana..
jangan membazir ye..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ika2410Profil   Hantar PM kepada ika2410   Pergi ke ika2410's Website   Quote dan BalasQuote

eyla05
WARGA SETIA
Menyertai: 17.10.2005
Ahli No: 19884
Posting: 546
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 08-10-07 10:30


KITA BERPUASA DI BULAN RAMADAN,
MENYAMBUT AIDILFITRI DI BULAN SYAWAL,
BERSAMALAH KITA SALING BERMAAFAN,
BERTAKWA MENUJU KE SYURGA YANG KEKAL.....

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI...MAAF ZAHIR & BATIN PADA SEMUA WARGA UKHWAH...



Bookmark and Share

    


  Member Information For eyla05Profil   Hantar PM kepada eyla05   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 08-10-07 10:30


Pada 06-10-07 12:02 , nurkamar posting:

!!! QUOTE !!!

untuks emua warga UKHWAH.com

SALAM lebaran...dari kami suami isteri..(dah 1 id 2 orang guna... :-D)

jemput datang ke rumah kami kat cheras kl ni.....( nak address pm lah ye... ;) ) insya allah kami beraya di sini sahaja..

eh, dekat saja ni... :roll:

()"*()     SaLaM `iDuL-FiTRi...
( '0' )")     MaaF ZaHiR & BaTiN
(,,)==     BuaT SeMua WaRGa uKHWaH

ikhlas dari :- ibnu_musa & bear


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|
[ Telah diedit oleh: ibnu_musa pada 08-10-07 11:01 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

cahaya_hatiku
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.09.2007
Ahli No: 31094
Posting: 217
Dari: serambi mekah...

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 08-10-07 10:36


salam....

ana ucapkan salam lebaran kepada semua warga ukhwah...
tak lupa kepada famili tercinta.....
rakan-rakan seperjuangan...
mengertilah sesungguhnya kalian akan sentiasa di hatiku....
maaf zahir dan batin........
.............................................................................................................
tiada kata secantik bahasa
tanpa kalian di hari bahagia....

Bookmark and Share

    


  Member Information For cahaya_hatikuProfil   Hantar PM kepada cahaya_hatiku   Quote dan BalasQuote

salimna
Warga 2 Bintang
Menyertai: 31.07.2007
Ahli No: 30531
Posting: 45
Dari: kuala krai

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 08-10-07 10:37


dikesempatan ini ana nak ucapkan selamat mnyambut hari raya kepada semua yang mngenali diti..
tak lupa pada keluarga tercinta yang berada diseluruh Malaysia.(tak pasti anda baca ke tak?)
dengan ucapan salam eidulfiri, maaf zahir dan batin. :-)




saya pnyimpan mohor besar junior usim mgucapkan selamat hari raya kepada semua warga ukhwah.com,especialy:
Aye
simple_shida
scenario
muhammad
dan yang lain-lain( harap maaf kerana xigt nickname anda..huhuhu)
dengan ucpan selamat salam eidulfitri.sambut 1 syawal nanti ek..bukan sekarang.


-----------------
"Cubalah untuk mencari supaya ianya boleh dimiliki,cubalah untuk mengenali supaya ianya dapat kita kenali,cubalah untuk berjasa supaya hidup dikenang sentiasa..


Bookmark and Share

    


  Member Information For salimnaProfil   Hantar PM kepada salimna   Quote dan BalasQuote

nur_islami
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 28.05.2003
Ahli No: 858
Posting: 991
Dari: serambi mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 08-10-07 11:20


salam lebaran buat semua....bergembiralah dihari raya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_islamiProfil   Hantar PM kepada nur_islami   Pergi ke nur_islami's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 08-10-07 11:43


Pada 08-10-07 09:28 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

moh beraya kat rumah teman moh, teman jamu kueh raya...
jemput2...

salam..

nak..nak..

nak kuih raya..

tapi..

jauh lah akhi..

macam mana na ye...

teringin juga nak beraya kat rumah akhi...


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 08-10-07 11:47


Pada 08-10-07 10:37 , salimna posting:

!!! QUOTE !!!

dikesempatan ini ana nak ucapkan selamat mnyambut hari raya kepada semua yang mngenali diti..
tak lupa pada keluarga tercinta yang berada diseluruh Malaysia.(tak pasti anda baca ke tak?)
dengan ucapan salam eidulfiri, maaf zahir dan batin. :-)




saya pnyimpan mohor besar junior usim mgucapkan selamat hari raya kepada semua warga ukhwah.com,especialy:
Aye
simple_shida
scenario
muhammad
dan yang lain-lain( harap maaf kerana xigt nickname anda..huhuhu)
dengan ucpan selamat salam eidulfitri.sambut 1 syawal nanti ek..bukan sekarang.


salam..

eehh... nama ana ke tu??...ataupun nama orang lain..



selamat hari raya pada semua warga ukhwah.com...

kalau ana tulis "terutamanya"...nanti tak adil lah pada semua warga ukhwah.com...

jadi...

semua sahabat ana dalam ukhwah.com ni ...

**P/S: kepada yang tau rumah ana, raya ni jemput datang rumah yee...


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

mrbr_2001
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.02.2006
Ahli No: 22604
Posting: 169
Dari: Subang Jaya

Johor   avatar


posticon Posting pada: 08-10-07 12:08


Saya pun nak ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri
kepada semua..

tak lupa juga kepada Angkasawan Negara yang akan menyambut Hari Raya kat Angakasa Lepas (berapa lama ek dia akan kat sana)

Macam mana lah menyambut Hari Raya kat angkasa tu...

Mohon Maaf kepada Warga Ukhwah.com

Salam semua.......


-----------------
cobaan sora 1 2 3, ehem


[ Telah diedit oleh: mrbr_2001 pada 08-10-07 12:19 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For mrbr_2001Profil   Hantar PM kepada mrbr_2001   Quote dan BalasQuote

sadiqah

Menyertai: 14.04.2005
Ahli No: 15800
Posting: 684
Dari: Tawau_KL_tawau_pjaya

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 08-10-07 12:33


SALAM AIDILFITRI BUAT SEMUA WARGA ukhwah.COM..
MOHON AMPUN DAN MAAF DIATAS SEGALA KESILPAN..
UKHUWAHFILLAH ABADAN ABADA..


-----------------
hIdUP mEsTi TeRuS..


Bookmark and Share

    


  Member Information For sadiqahProfil   Hantar PM kepada sadiqah   Quote dan BalasQuote

jiha
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.02.2004
Ahli No: 6966
Posting: 238
Dari: PeRaK

Perak   avatar


posticon Posting pada: 08-10-07 13:10


selamat hari raya aidilfitri maaf zahir dan batin ni ana nak tujukan kepada
semua barisan ex-PUO, adik2 exco kamsis, sahabat/sahabiah di kolej perubatan diraja, perak. sahabat ukhwah fadz, bibi, farah, yati, zul... dan semua warga ukhwah yang mgenali diri ini, semoga raya tahun ini btambah ceria

Bookmark and Share

    


  Member Information For jihaProfil   Hantar PM kepada jiha   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 08-10-07 13:22


Bismillahhirrahmanirrahim

selamat hari raya aidilfitri untuk semua sahabat2 di ukhwah.com..perkenalan maya ini banyak membantu mendidik dan mendewasakan diri..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 08-10-07 14:03


selamat hari raya aidilfitri kepada semua warga ukhwah..maaf ada tersalah dan terkasar bahasa dalam posting dari insan jahil

baru pagi tadi dengar kat ikim maksud aidilfitri kembali kepada ftrah asal selepas puasa ramadhan.saya???


bestnya semua orang beraya dengan famili di rumah..

bila tiba hari raya semua orang bergembira tetapi bagiku....


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

addinulhuda
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2007
Ahli No: 31217
Posting: 664
Dari: ~bumi bertuah~

Johor   avatar


posticon Posting pada: 08-10-07 14:08


salam aidilfitri untuk semua warga ukhwah dan sahabat2 ana..

Bookmark and Share

    


  Member Information For addinulhudaProfil   Hantar PM kepada addinulhuda   Pergi ke addinulhuda's Website   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 08-10-07 14:11


Assalamualaikum


kesempatan ini saya nak ucapkan salam lebaran kepada semua warga ukhwah, walau pun secara maya , tetapi biasalah "mata pena biasanya lebih tajam dari pedang", kalau ada terkasar bahasa , terkecil hati, terluka ,terganggu emosi, akibat dari posting saya disini, saya minta ampun dan dan maaf dan saya tidaklah bermaksud untuk menggangu emosi sahabat-sahabta sekalian. dan salah silap sahabat -sahabat sekalian jika ada telah saya maafkan .

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

searchforguidance
WARGA SETIA
Menyertai: 04.09.2007
Ahli No: 30916
Posting: 403
Dari: johore

Johor   avatar


posticon Posting pada: 08-10-07 14:24


selamat...hari raya...hari untuk kita bersuka .a...selamat kita ucapkan untuk kita hingga sampai tahun depan....

selamat...hari....raya.....

kepada semua warga ukhwah.....
love u all....

jemputla datang ke rumah lepas raya ni...ada open house.....
kat rumah abang kita kat shah alam....sila2lah datang.....


-----------------
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
[ Telah diedit oleh: searchforguidance pada 08-10-07 14:26 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For searchforguidanceProfil   Hantar PM kepada searchforguidance   Quote dan BalasQuote

mie05
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.11.2005
Ahli No: 20348
Posting: 318
Dari: melaka

Johor   avatar


posticon Posting pada: 08-10-07 15:02


kita balik kampung dulu...
tapi hari jumaat kena kerja...
pas kerja baru balik lahhhhhhhhhhhhh..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mie05Profil   Hantar PM kepada mie05   Quote dan BalasQuote

moshimoshi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.04.2007
Ahli No: 29582
Posting: 156
Dari: ipoh

Perak   avatar


posticon Posting pada: 08-10-07 15:23


SuAsAnA Di HaRi RaYa....

Anuar dan Ellina

A:
Berlalulah sudah ramadan sebulan berpuasa
Tiba syawal kita rayakan dengan rasa gembira
Anak muda di rantauan semuanya pulang ke
desa
Ibu dan ayah keriangan bersyukur tak terkira

E:
Bertukar senyuman dan salam
ziarah-menz iarahi
Tutur dan kata yang sopan saling memaafi
Suasana hari raya walau di mana pun jua
Memberikan ketenangan dan mententeramkan
ji wa

( korus 1 )
A:
Kuih dan muih beranika macam
Makanlah jangan hanya di pandang
E:
Ket upat rendang sila nikmati kawan
Penat memasak malam ke pagi

( korus 2 )
A:
Wajik dan dodol jangan lupakan
Peninggal an nenek zaman berzaman
E:
As yik bersembang pakcik dan makcik
Hai duit raya lupa nak di beri

A & E:
Berlalulah sudah ramadan sebulan berpuasa
Tiba syawal kita rayakan dengan rasa gembira
Anak muda di rantauan semuanya pulang ke
desa
Ibu dan ayah keriangan bersyukur tak terkira

( ulang korus 1 & 2 )

Saya nak ucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI kepada keluarga yang berada di perak,klang dan shah alam...juga kepada semua warga ukhwah....Dan pada sesiapa saja yang kenal saya...
SELAMAT HARI RAYA...MAAF ZAHIR DAN BATIN...
:-)


-----------------
beRkoRbAn bErjUang dEmi CiNta...CiNtA yang HakiKi....


Bookmark and Share

    


  Member Information For moshimoshiProfil   Hantar PM kepada moshimoshi   Quote dan BalasQuote

saifuddin_92
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.08.2006
Ahli No: 25600
Posting: 271
Dari: batu pahat

turkey  


posticon Posting pada: 08-10-07 15:38


Selamat Hari Raya diucapkan kepada warga ukhwah.com dan kepada warga SMKAS yang ada di ukhwah.com

:-D :lol: ;-) :-D ;-) :-P :-)


-----------------
www.mujahidin07.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For saifuddin_92Profil   Hantar PM kepada saifuddin_92   Pergi ke saifuddin_92's Website   Quote dan BalasQuote

Iman_Hayati
WARGA SETIA
Menyertai: 24.10.2003
Ahli No: 4642
Posting: 940
Dari: Bumi ALLAH

Kelantan  


posticon Posting pada: 08-10-07 15:50


Berakhirlah hari kemenangan setelah berpuasa di bulan ramadhan
Mari kita saling bermaafan di hari yang mulia suci nan bahagia
sebulan lamanya kita menahan nafsu dan cobaan di bulan ramadhan
selamat lebaran..selamat lebaran
hadirlah kemenangan..
selamat lebaran..selamat hari lebaran
mari kita saling bermaafan

dipetik dari lagu raya..kumpulan ungu: Selamat Lebaran:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For Iman_HayatiProfil   Hantar PM kepada Iman_Hayati   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 08-10-07 16:01


salamualaikom.... ambo nok ucapke selamat hari rayo aidilfitri kepado semuo sahabat ukhwah.com......
ambo mintok maah banyok2 deh hok mano silap-saloh selamo kening.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

Qalam_Akhdar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.07.2005
Ahli No: 17109
Posting: 159
Dari: Petaling Jaya

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 08-10-07 16:11


salam...

saya juga mengambil peluang bernilai ini,memohon maaf, salah silap yang tidak disengajkan kepada semua warga pengurusan dan sahabat pelayar.. semoga dengan kedatangan dan berlalunya ramadhan tahun ini membersihkan kita dari dosa2 lampau insyaAllah...semoga kita dipanjarkan umur untuk bertemu ramadhan tahun hadapan..insyaAllah..:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For Qalam_AkhdarProfil   Hantar PM kepada Qalam_Akhdar   Quote dan BalasQuote

kestari
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.12.2006
Ahli No: 27622
Posting: 90
Dari: e_poh

Perak   avatar


posticon Posting pada: 08-10-07 16:16


salam...

salam lebaran buat sahabat ukhwah.com sekalian. saya ingin memohon maaf atas segala salah dan silap sepanjang berada di ukhwah ini. semoga aidilfitri kali ini lebih baik dari yang sebelumnya...

semoga kita semua berada di bawah rahmat dan perlindunganNYA senantiasa...

Bookmark and Share

    


  Member Information For kestariProfil   Hantar PM kepada kestari   Pergi ke kestari's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 08-10-07 16:39


Assalamualaikum....
selamat hari raya aidilfitri kepada semua....semua lah...senang cerita...
entahkan layak entahkan tidak...nak sambut raya ni....benarkah saya telah menang...macam tak saja...hmm......



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

sufeyna
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.02.2007
Ahli No: 28575
Posting: 109
Dari: perlis

mauritius   avatar


posticon Posting pada: 08-10-07 16:43


salam aidilfitri buat adik angkat,JilulQuran dan sahabat,graduanislam22..
segala salah silap mohon kemaafan zahir dan batin
mudahan d berkati Allah selalu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sufeynaProfil   Hantar PM kepada sufeyna   Pergi ke sufeyna's Website   Quote dan BalasQuote

raihan2004
Warga 5 Bintang
Menyertai: 11.01.2004
Ahli No: 6388
Posting: 375
Dari: kedah

egypt   avatar


posticon Posting pada: 08-10-07 21:03


salam aidilfitri buat semua warga ukhwah...:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For raihan2004Profil   Hantar PM kepada raihan2004   Quote dan BalasQuote

khazinatul_asrar47
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16936
Posting: 308
Dari: .::diMana ada keBerkatanNYA,disitu ana::.

Selangor  


posticon Posting pada: 09-10-07 00:26


Salam Aidilfitri buat semua warga ukhwah.com...especially kepada team fc SMK Dato' Mohd Said,Nilai baru-baru ni.Semoga ukhwah yang dibina kekal selamanya dan diredhaiNya..inshaAllah..
Mohon maaf andai ada terkasar bahasa,terguris kata dan perlakuan luar jangkaan.
jemput datang rumah ;)

Bookmark and Share

    


  Member Information For khazinatul_asrar47Profil   Hantar PM kepada khazinatul_asrar47   Pergi ke khazinatul_asrar47's Website   Quote dan BalasQuote

elmifaiz
Warga 2 Bintang
Menyertai: 23.02.2006
Ahli No: 22925
Posting: 41
Dari: Brickfields

Selangor  


posticon Posting pada: 09-10-07 00:44


Salam Aidilfitri.....
ada sesiapa buat open house?
boleh datang ziarah......
;)

Bookmark and Share

    


  Member Information For elmifaizProfil   Hantar PM kepada elmifaiz   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 09-10-07 03:50


salam....

ana pun nak ucapkan selamat juga....

selamat bercuti..
selamat balik rumah...
selamat balik akmpung..
selamat menggandakan ibadah yang ada...
selamat menyambut bulam mulia...
selamat menyedekahkan duit raya...
selamat kembali bekerja semula...
selamat menghabiskan maknan di pagi raya...
dan selamat kembali seperti sediakala ke tempat kerja dan kolej kalian...

ana juga menyusun sepuluh jari tangan dan kaki... memohon jutaan sehingga bilionan ampun dan maaf atas segala keterlanjuran, kekasaran, keterlebihan, kesusahan, kepenatan, kesombongan, keterlupaan dan ketersengajan ismi_atikah terhadap kalian semua... warga ukhwah.com sama ada yang mengenali mahupun tidak, yang pernah berinteraksi ataupun tidak, yang pernah berdiskusi ataupun tidak, yang pernah terbaca tulisan ana atau pun tidak.. dan lain-lain.. yang tak mampu nak dinyatakan di siini... fahamilah dengan hati...

p/s: tak mampu nak list semua nama... tak upgrade lagi memory.. nanti kot2 ada yang tertinggal, terasa hati.. takmo lah begitu.. jadi diringkaskan...
SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI MAAF ZAHIR BATIN UNTUK SEMUA....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

searchforguidance
WARGA SETIA
Menyertai: 04.09.2007
Ahli No: 30916
Posting: 403
Dari: johore

Johor   avatar


posticon Posting pada: 09-10-07 07:24


Pada 09-10-07 00:44 , elmifaiz posting:

!!! QUOTE !!!

Salam Aidilfitri.....
ada sesiapa buat open house?
boleh datang ziarah......
;)


kita buat...lepas raya ni.jemputla datang.... :-)


-----------------
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For searchforguidanceProfil   Hantar PM kepada searchforguidance   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 09-10-07 08:35


Pada 09-10-07 07:24 , searchforguidance posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 09-10-07 00:44 , elmifaiz posting:

!!! QUOTE !!!

Salam Aidilfitri.....
ada sesiapa buat open house?
boleh datang ziarah......
;)


kita buat...lepas raya ni.jemputla datang.... :-)


haa...

kepada ukhti ismi_atikah...ukhti shy...ukhti starwbery_ungu dan geng2 mut....jom kita kerumah cik search...

jom..


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 09-10-07 08:37


mari datang rumah teman juga...

jemput datang ye...

nah alamat:

No. 96 Taman Seri Lekir
32020 Sitiawan
Perak Darul Ridzuan

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

izzahtulsakinah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.11.2006
Ahli No: 27515
Posting: 112
Dari: Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 09-10-07 08:48


salam..

Selamat menyambut Hari Raya Aidilfitri..semoga ramadhan kali ini membawa satu permulaan perubahan yang baru.Disini juga saya pohon maaf andai ada salah dan silap kepada semua sahabat di ukhwah ini..:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For izzahtulsakinahProfil   Hantar PM kepada izzahtulsakinah   Pergi ke izzahtulsakinah's Website   Quote dan BalasQuote

pu3_arfah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 19.03.2007
Ahli No: 29229
Posting: 30
Dari: selangor

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 09-10-07 08:50


salam aidilfitri...

Bookmark and Share

    


  Member Information For pu3_arfahProfil   Hantar PM kepada pu3_arfah   Quote dan BalasQuote

searchforguidance
WARGA SETIA
Menyertai: 04.09.2007
Ahli No: 30916
Posting: 403
Dari: johore

Johor   avatar


posticon Posting pada: 09-10-07 08:51


Pada 09-10-07 08:35 , mohamad posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 09-10-07 07:24 , searchforguidance posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 09-10-07 00:44 , elmifaiz posting:

!!! QUOTE !!!

Salam Aidilfitri.....
ada sesiapa buat open house?
boleh datang ziarah......
;)


kita buat...lepas raya ni.jemputla datang.... :-)


haa...

kepada ukhti ismi_atikah...ukhti shy...ukhti starwbery_ungu dan geng2 mut....jom kita kerumah cik search...

jom..



jom2...jomla mohamad....and semua gang2........jomla..... :-D


-----------------
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For searchforguidanceProfil   Hantar PM kepada searchforguidance   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 09-10-07 08:56


moh lah kita...

jom.. jom... jomheboh heboh...

huhuhu...

p/s: banyaknya rumah nak p.. jejauh pulak tu... stroberi johor,cik search johor, daengperak... lagii.. lagi... siapa nak ni...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 09-10-07 09:01


Pada 09-10-07 08:56 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

moh lah kita...

jom.. jom... jomheboh heboh...

huhuhu...

p/s: banyaknya rumah nak p.. jejauh pulak tu... stroberi johor,cik search johor, daengperak... lagii.. lagi... siapa nak ni...

salam..

ok juga tu..

eh...rumah daeng_Jati pun masuk list ke??
hehe..ok tu.
memang ana berhasrat nak pergi..


eerrmm...

rumah ana tak ada orang nak pergi ke??

dekat Kl saja...

dekat dengan UIAM gombak.


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

Moderator: Administrator, limah
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Sampaikan
    »» Salam Lebaran

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.220418 saat. Lajunya....