Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 11-08-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kita seringkali melihat bagaimana jemaah-jemaah haji mengikuti kursus-kursus yang diadakan sebagai persiapan untuk menempuhi suasana haji yang sebenar, begitu juga dengan pelajar-pelajar yang akan menempuhi peperiksaan, dilatih dengan pelbagai tuisyen dan kelas tambahan untuk menempuhi peperiksaan, maka kehidupan akhirat dan peperiksaan di padang mahsyar lebih patut lagi diadakan kursus persediaan dan kelas tuisyennya yang tersendiri..Persediannya ialah iman serta amalan soleh dan kelas tuisyennya ialah majlis-majlis ilmu.
-- Tuan Guru Nik Aziz (Menteri Besar Kelantan)

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 58
Ahli: 0
Jumlah: 58




  Yang Masuk Ke Sini
lidah-penghunus: 3 hari yang lalu
muslimiman: 18 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 19 hari yang lalu
nur_tinta: 25 hari yang lalu


Suara Hatiku
Topik: nampak matang...???


Carian Forum

Moderator: Administrator, zulman
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Suara Hatiku
    »» nampak matang...???

Please Mendaftar To Post


Oleh nampak matang...???

umy_1510
Warga Rasmi
Menyertai: 07.09.2007
Ahli No: 30960
Posting: 18
Dari: Ipoh

Perak   avatar


posticon Posting pada: 24-09-07 15:25


salam ramadhan...


ana ingin berkongsi pendapat saudara/ri yang lain adakah saudara/ri sekalian pernah ditegur oleh sesiapa mengenai raut muka yang nyata lebih tua dari umur yang nyata muda..???


ana dari dulu sehingga masuk ipt, masih ramai yang menganggap ana sebagai seorang kakak walaupun ana baru berusia 19 tahun...


pernah sekali ana ke kafe kebetulan seorang pelajar memberi salam pada ana tapi yang lebih mengejutkan pelajar tu berkata...
"Assalamualaikim,puan...." ana rasa macam nak pengsan saja... kawan ana yang lain tak henti-henti gelakkan pelajar tu...nak tengok dari penampilan ana,simple macam pelajar yang lain...


:-? :-? :-? :-? :-? :-? :-? :-? :-? :-?

[ Telah diedit oleh: simpLe_sHida pada 24-09-07 16:44 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For umy_1510Profil   Hantar PM kepada umy_1510   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 24-09-07 15:29


.. ok lah itu.. nampak matang.. macam aku ini pun sama saja.. ahh lantak lah mereka nak tegur aku apa pun.. asalkan aku tak buat benda yang tak baik sudah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

sitishairah
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2007
Ahli No: 29948
Posting: 513
Dari: Gombak

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-09-07 15:36


Assalamualaikum wr wbt

Hm..matang..memang..saya pun tak terkecuali..mungkin salah satu sebab ialah ketinggian saya agaknya..hehe..
Puan tu belum lagi lah..buat masa ni kakak saja semua...
Tapi kekadang tu boring jugak bila lelaki yang memang nampak dewasa panggil kita kakak...huhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For sitishairahProfil   Hantar PM kepada sitishairah   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 24-09-07 15:37


samalah dengan awak ...kat ofis ni pun sya lah staf paling muda yakni 23 tahun tapi kakak2 ni selalu cakap sya ni tua dari umur...setengah jam tadi baru saja mereka `kutuk` sya..tapi sya buat tak tahu...da memang macam ni..redha sajalah...


-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)
[ Telah diedit oleh: sya_ryn pada 24-09-07 15:37 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

ani_putrihijjaz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1520
Posting: 159
Dari: Kuala Lumpur

Melaka  


posticon Posting pada: 24-09-07 15:38


salam...
erm...pernah juga org cakap yang saya ni...macam baru lepas spm...
padahal dah lama habis spm...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ani_putrihijjazProfil   Hantar PM kepada ani_putrihijjaz   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 24-09-07 15:48


salam...

nampak matang??

perkara biasa lah macam ni...

memang akan ada orang yang raut wajah nya nampak lebih berbanding umur...

macam siapa ye...

hhmm....

macam ana lah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 24-09-07 16:11


.. aku ada kawan.. dia nampak matang juga.. muka memang matang gila.. aku selidik punya selidik.. rupa-rupanya dia org lambat daftar.. almaklumla org asli.. kalau sukan semua dia menang.. adoiiii.. tua 3 tahun..

siti - .. ok lah nampak matang.. tinggi ek.. ada kena mengena ke matang dengan tinggi??? kira mempengaruhi ke???

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

arebie
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.03.2006
Ahli No: 23558
Posting: 207
Dari: bp ------> kl

Johor   avatar


posticon Posting pada: 24-09-07 16:12


mm selalu jugak... tapi perangai belum berapa matured ... =)

Bookmark and Share

    


  Member Information For arebieProfil   Hantar PM kepada arebie   Quote dan BalasQuote

Iman_Hayati
WARGA SETIA
Menyertai: 24.10.2003
Ahli No: 4642
Posting: 940
Dari: Bumi ALLAH

Kelantan  


posticon Posting pada: 24-09-07 16:18


ana pulak..semua org tak percaya umur
semua ingat ana adik kalau kami berkumpul kat rumah..
dalam 3 org kami yang besar2 dan lebih kurang tinggi ni..ana yang jadi paling adik padahal kedua-duanya tu adik ana..
best jugak nampak muda ni..
kalau nampak matang tu baguslah..kita akan lebih berkeyakinan dalam apa jua yang kita buat.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Iman_HayatiProfil   Hantar PM kepada Iman_Hayati   Quote dan BalasQuote

Iman_Hayati
WARGA SETIA
Menyertai: 24.10.2003
Ahli No: 4642
Posting: 940
Dari: Bumi ALLAH

Kelantan  


posticon Posting pada: 24-09-07 16:20


Pada 24-09-07 15:48 , mohamad posting:

!!! QUOTE !!!

salam...

nampak matang??

perkara biasa lah macam ni...

memang akan ada orang yang raut wajah nya nampak lebih berbanding umur...

macam siapa ye...

hhmm....

macam ana lah..


A'a..azhar nampak muda dari umur..matang sungguh mukanya..
apapun ilmu banyak..ssesuai lah tu:-)


-----------------
Sesejuk Mata Memandang, Seindah Akhlak terpampang


Bookmark and Share

    


  Member Information For Iman_HayatiProfil   Hantar PM kepada Iman_Hayati   Quote dan BalasQuote

trouver_99
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2004
Ahli No: 6933
Posting: 1603
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 24-09-07 16:26


hehehehe

iman_hayati ni lagi special case pula...

Bookmark and Share

    


  Member Information For trouver_99Profil   Hantar PM kepada trouver_99   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 24-09-07 17:05


Assalamualaikum...
kes iman_hayati sama macam saya...selalu saja dianggap budak kecik oleh orang lain...hari tu...ada sekali saya jumpa adik saya, tiba-tiba kawan dia datang..saya bersalam dengan dia..elok saja dia tanya adik saya.."Ni adik ke?"..time tu juga tiba-tiba rasa izzah..huhu..saya ni muda daripada adik saya...
pernah juga masa ada satu kem membabitkan pelajar sekolah..saya jadi fasi...elok saja ada seorang adik tu tanya saya ni tingkatan berapa...ohh..muda sungguh saya rasa pada waktu tu..
di u pun pernah juga, ada jumpa seorang lecturer tu, saya dah tahun akhir..tahun 5...elok saja dia tanya saya..awak ni tahun 1 ke....hmmph...sesungguhnya, dah 5 tahun saya duduk di u tu...apakah saya terlalu kebudak2 kan...

P/S : syukur saja lah...muka macam budak-budak agaknya...ikut emak saya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

wardatul_shuhada
Warga 2 Bintang
Menyertai: 09.11.2006
Ahli No: 27283
Posting: 43
Dari: perak

Perak  


posticon Posting pada: 24-09-07 17:05


saya pula lain ceritanya..walaupun dah 19 tahun dan dah kat ipt pun org still akan tanya sek form berapa???
hehe..krany still muda lagi lah walaupun umur dah meningkat..

Bookmark and Share

    


  Member Information For wardatul_shuhadaProfil   Hantar PM kepada wardatul_shuhada   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 24-09-07 17:15


teman tak matang pun...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

aesa_85
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.09.2007
Ahli No: 31101
Posting: 71
Dari: batu pahat

japan  


posticon Posting pada: 24-09-07 17:18


ada lah 2-3 org kawan yang memang nampak matang.tapi tak ada lah rupa macam org dah ada anak 2 ke...hehe...

tapi entahlah.sedihnya ada orang cakap saya ni masih nampak macam budak-budak sekolah menengah walaupun dah final year kat ipt...adakah patut?...adakah saya kurang mature?mungkin penampilan yang tak kena...

Bookmark and Share

    


  Member Information For aesa_85Profil   Hantar PM kepada aesa_85   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-09-07 17:59


saya pula.... entahlah....

tak ada pula dikatakan matang atau tak matang... tapi selalu juga (sangat selalu sebenarnya) orang ingat saya anak sulung... padahal hakikatnya saya anak bongsu. ramai kata saya nampak macam anak sulung... hairan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

taisir
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16233
Posting: 264
Dari: planet bumi...

egypt   avatar


posticon Posting pada: 24-09-07 18:11


salam..
ini perkara biasa kadang-kadang penampilan kita yang membuatkan org rasa kitalbh muda dr usia kita..pernah sekali masa kat imegeresyen ada junior datang sembang..sibuk dia panggil saya adik sebab dia fikir saya junior dr dia..tambah datang settelkan urusan snd so sembangnnye sembang sampoailah saya dah nak balik..rupa-rupanya dia terkejut saya lagi senior dr dia..hehehehe..masa kejepun sama..pelik betul...tapi inilah reality...

Bookmark and Share

    


  Member Information For taisirProfil   Hantar PM kepada taisir   Pergi ke taisir's Website   Quote dan BalasQuote

Hibatullah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.04.2007
Ahli No: 29793
Posting: 305
Dari: bumi Allah-sumut

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 24-09-07 19:21


salam. saya pulak di sebabkan badan saya yang kecil mungil ini orang ingat saya baru berusai 9 tahun padahal saya kini dah berusia 23 tahun. saya akui saya memeng kekanak-kanakkan. tapi kini saya dah ubah penampilan so ok lah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For HibatullahProfil   Hantar PM kepada Hibatullah   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 24-09-07 22:46


Pada 24-09-07 17:15 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

teman tak matang pun...



ana pun sama...hnaya kerna tulang jenis tak besar...ketinggian pun tak macam model2 yang tinggi-tinggi..org fikir ana adik kepada adik ana..padahal ana yang abang kepada adik ana tu... :-?


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

nurbalqis83
Warga 2 Bintang
Menyertai: 07.12.2004
Ahli No: 12893
Posting: 52
Dari: sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 24-09-07 23:16


assalamualaikum.....mungkin ada hikmah nya kita bermuka matang kan:) saya pun selalu macam tu.kadang-kadang kalau saya jalan berdua dengan akak saya,mesti org sangka saya ni kakak.heheh...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurbalqis83Profil   Hantar PM kepada nurbalqis83   Quote dan BalasQuote

lubaina
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14387
Posting: 1007
Dari: AntARa LanGit DaN bUMi...entahlah....

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-09-07 23:23


Pada 24-09-07 23:16 , nurbalqis83 posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum.....mungkin ada hikmah nya kita bermuka matang kan:) saya pun selalu macam tu.kadang-kadang kalau saya jalan berdua dengan akak saya,mesti org sangka saya ni kakak.heheh...


:-) bagus juga..org ta perlekehkan kita....


-----------------
hidup ini indah
namun...keindahannya hilang
dek kerakusan kita.....


Bookmark and Share

    


  Member Information For lubainaProfil   Hantar PM kepada lubaina   Quote dan BalasQuote

lubaina
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14387
Posting: 1007
Dari: AntARa LanGit DaN bUMi...entahlah....

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-09-07 23:23


Pada 24-09-07 23:16 , nurbalqis83 posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum.....mungkin ada hikmah nya kita bermuka matang kan:) saya pun selalu macam tu.kadang-kadang kalau saya jalan berdua dengan akak saya,mesti org sangka saya ni kakak.heheh...


:-) bagus juga..org ta perlekehkan kita....


-----------------
hidup ini indah
namun...keindahannya hilang
dek kerakusan kita.....


Bookmark and Share

    


  Member Information For lubainaProfil   Hantar PM kepada lubaina   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 25-09-07 00:27


Pada 24-09-07 16:18 , Iman_Hayati posting:

!!! QUOTE !!!

ana pulak..semua org tak percaya umur
semua ingat ana adik kalau kami berkumpul kat rumah..
dalam 3 org kami yang besar2 dan lebih kurang tinggi ni..ana yang jadi paling adik padahal kedua-duanya tu adik ana..
best jugak nampak muda ni..
kalau nampak matang tu baguslah..kita akan lebih berkeyakinan dalam apa jua yang kita buat.

salam..

a'a.

ana masa mula-mula nampak ukhti Iman_Hayati, ingatkan muda lagi..

rupa-rupanya dah besar sikit...

tambahah pula, Ukhti Iman_Hayati ni Lect kat kolej ana...

:-) :-)


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-09-07 01:21


Pada 24-09-07 17:59 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

saya pula.... entahlah....

tak ada pula dikatakan matang atau tak matang... tapi selalu juga (sangat selalu sebenarnya) orang ingat saya anak sulung... padahal hakikatnya saya anak bongsu. ramai kata saya nampak macam anak sulung... hairan...


iyeke cik syahidatul..?
hmmm..... :-D :-) :-P


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

abqoriah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 31.07.2007
Ahli No: 30530
Posting: 43
Dari: senawang

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 25-09-07 01:58


salam...
erm..org nampak saya matang...dari muka agaknya tapi fizikal saya xbesar ...kecil saja...
apa-apa pun ramai org suka org cakap dirinya nampak matang tapi ramai xsue bila org cakap dirinya nampak tua...
setuju tak? :-)
melalui pemerhatian....


-----------------
http://ituakujiya.blogdrive.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For abqoriahProfil   Hantar PM kepada abqoriah   Quote dan BalasQuote

syira_qistina
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2003
Ahli No: 4102
Posting: 777
Dari: tempat yang paling jem

Selangor  


posticon Posting pada: 25-09-07 07:43


Assalamualaikum

hmm...ana ni tak tau lah nak kata nampak matang ke tidak.kadang-kadang ada org ingat ana ni ana bongsu...padahal ana ni anak sulung.tapi ana rasa muka ana ni nampak matang... perangai pun tak ada lah macam budak-budak sebab ana ni tak banyak bercakap sangat... be profesional.. hehe.. :-P

Bookmark and Share

    


  Member Information For syira_qistinaProfil   Hantar PM kepada syira_qistina   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 25-09-07 07:47


.. aku yang sulung nampak macam anak bongsu ini amcm boleh??? ahaks.. perasan gila.. walhal dah tua bangka dah aku ini.. huhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

ct_sumayyah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 418
Posting: 201
Dari: Negeri Sembilan

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 25-09-07 07:58


ada org kata saya ni muka macam mak budak, padahal belum kawin pun lagi..huhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For ct_sumayyahProfil   Hantar PM kepada ct_sumayyah   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 25-09-07 08:31


huhuhu..nak buat cne..saya pun pernah lah..lagi-lagi boleh org baru kenal..tengok org lah..kalau setengah tu ada juga tanya sek mana..setengah tu tanya dah kawin ke..adoiii..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

Strawberry_Ungu
WARGA SETIA
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29927
Posting: 1053
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 26-09-07 00:39


Pada 24-09-07 17:59 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

saya pula.... entahlah....

tak ada pula dikatakan matang atau tak matang... tapi selalu juga (sangat selalu sebenarnya) orang ingat saya anak sulung... padahal hakikatnya saya anak bongsu. ramai kata saya nampak macam anak sulung... hairan...


kalau saya antara adik beradik, mesti salah teka yang ke dua atai ke tiga..tak pulak teka yang slung..huh

Bookmark and Share

    


  Member Information For Strawberry_UnguProfil   Hantar PM kepada Strawberry_Ungu   Pergi ke Strawberry_Ungu's Website   Quote dan BalasQuote

LinCikedot
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26163
Posting: 811
Dari: Atap Rumbia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 26-09-07 06:04


hmm... memang best kalau menjadi matang...hamba sedang mencuba menuju ke arah itu insyaAllah... :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For LinCikedotProfil   Hantar PM kepada LinCikedot   Quote dan BalasQuote

mie05
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.11.2005
Ahli No: 20348
Posting: 318
Dari: melaka

Johor   avatar


posticon Posting pada: 26-09-07 09:47


ada kawan tu, nampak saja matang... tapi suka tengok kartun..
macam mana pula???

Bookmark and Share

    


  Member Information For mie05Profil   Hantar PM kepada mie05   Quote dan BalasQuote

teruterubozzu
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.05.2007
Ahli No: 29897
Posting: 86
Dari: Bumi Allah

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 26-09-07 10:17


hehe:-P koi pula umur dah matang tapi orang yang jumpa mesti kata baru bis spm hehee..awek mude begitu..:-D.. and da juga kata dah matang huhu apa-apa pun hidup mesti terus.. alah mie05 kira separuh matang lah tu hee..koi pun minat tengok katun pinggu huhu..:-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For teruterubozzuProfil   Hantar PM kepada teruterubozzu   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 26-09-07 11:11


Pada 26-09-07 10:17 , teruterubozzu posting:

!!! QUOTE !!!

hehe:-P koi pula umur dah matang tapi orang yang jumpa mesti kata baru bis spm hehee..awek mude begitu..:-D.. and da juga kata dah matang huhu apa-apa pun hidup mesti terus.. alah mie05 kira separuh matang lah tu hee..koi pun minat tengok katun pinggu huhu..:-D


pingu....???? huh...memang best...teringat mak dia selalu panggil pingu....pingguuuuuuuuuu (dengan mulut muncung ke depan)...
lawak deh..... :lol:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 26-09-07 11:15


erm..suka lah kalau org kata tak matang.....sebb rasa diri masih lagi muda..heheheh...kalau org kata kita nampak kebudak2kan kata kat mereka ...awet muda..hehehe

:-).

Bookmark and Share

    


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

teruterubozzu
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.05.2007
Ahli No: 29897
Posting: 86
Dari: Bumi Allah

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 26-09-07 22:22


yup betul tu kapten06..hehe awek mude.. sentisalah basahkan diri dengan wuduk..insyaAllah akan kekal nampak muda dan berseri...

Bookmark and Share

    


  Member Information For teruterubozzuProfil   Hantar PM kepada teruterubozzu   Quote dan BalasQuote

hanisahani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.02.2006
Ahli No: 22928
Posting: 203
Dari: negeri aman damai

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 26-09-07 23:10


mm,,bincang bab tak matang ye,,,ana sama saja macam syahidatul,,orang selalu cakap anak sulung,,padahal anak bongsu,,,mereka nampak ana matang,, tak tau lah,,betul ke tak,,ye lah agaknya,,,
bila bjln dengan kawan mesti org ingat ana adik kawan-kawan ana,,nampak mude,,
memang tepat apa yang kapten06 cakap tu,,senang cerita jawab saja..awet mude =) nanti dah 40 tahun nampak macam 20 tahun kui kui

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanisahaniProfil   Hantar PM kepada hanisahani   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 27-09-07 01:18


Pada 25-09-07 01:21 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 24-09-07 17:59 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

saya pula.... entahlah....

tak ada pula dikatakan matang atau tak matang... tapi selalu juga (sangat selalu sebenarnya) orang ingat saya anak sulung... padahal hakikatnya saya anak bongsu. ramai kata saya nampak macam anak sulung... hairan...


iyeke cik syahidatul..?
hmmm..... :-D :-) :-P



cik ismi_atikah tak sependapat dengan mereka jugak ke? hehehe...

ye lah, kalau kawan-kawan kita lebih kepada perangai kebudak-budakan, jadi kita lah yang nampak lebih matured.

jika kita dikelilingi kawan-kawan yang matured, kita lah yang nampak kurang matang dan seperti kebudak-budakan....

tak gituu sahabat2? :-D

melainkan wajah kita baby face atau rupa macam masih budak-budak.... macam tetapsaya dan stroberi purple.. :-P :-D

tapi saya belum pernah jumpa stroberi dan tetapsaya lah :-)


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

mie05
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.11.2005
Ahli No: 20348
Posting: 318
Dari: melaka

Johor   avatar


posticon Posting pada: 27-09-07 08:51


!!! QUOTE !!!

pingu....???? huh...memang best...teringat mak dia selalu panggil pingu....pingguuuuuuuuuu (dengan mulut muncung ke depan)...
lawak deh.....


-----------------
Hidup ini adalah masalah,
Tanpa masalah bukanlah hidup,
Tapi jangan sekali mencari masalah,
Biar masalah datang mencari.



pingu tu tak lah mencabar, tapi kalau naruto ke dragon ball ke..
kira ok lah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mie05Profil   Hantar PM kepada mie05   Quote dan BalasQuote

mie05
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.11.2005
Ahli No: 20348
Posting: 318
Dari: melaka

Johor   avatar


posticon Posting pada: 27-09-07 08:51


:lol: :lol: :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For mie05Profil   Hantar PM kepada mie05   Quote dan BalasQuote

amilyn
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2003
Ahli No: 3947
Posting: 822
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 27-09-07 09:09


salam
umy_1510.....
mungkin kerana penampilan saudari agaknya yang menampakkan saudari nampak matang.saya pun banyak kali kena macam saudari.mungkin kerana saya memakai jubah.pernah sekali saya mengenakan jean dan long sleeve untuk ke kafe.....junior saya cakap saya nampak lain dan nampak muda jika mengenakan pakaian begitu daripada memakai jubah.selain tu juga,ada orang yang mengenakan cermin mata nampak matang daripada usia mereka.macam saya,member cakap kalau pakai cermin mata nampak matang dan saya tak sesuai pakai spec.pernah sekali saya jalan dengan mak saya, pekerja kedai tu cakap saya kawan mak saya.bila cakap yang saya anak dia...mereka terperanjat........mungkin merasakan mak saya muda dan saya ini nampak tua.for me, i set positive mindset.mak saya memang nampak muda,if jalan dengan abang....org ingat suami muda.....heheeh.kelakarkan,...
so,jangan risau dengan apa yang mereka kata.be yourself........takkan nak pakai seksi just nak org ingat kita muda.next year i will reach 25 years old bukan muda lagi........fizikal tetapi berubah mengikut masa tapi my attitude tetapi sama macam dulu........so.....jangan ubah diri kerana org lain.......

Bookmark and Share

    


  Member Information For amilynProfil   Hantar PM kepada amilyn   Quote dan BalasQuote

jiha
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.02.2004
Ahli No: 6966
Posting: 238
Dari: PeRaK

Perak   avatar


posticon Posting pada: 27-09-07 09:24


bila berjalan dengan kakak, orang kata ana anak kepada kakak ana....
bila berjalan kat kampus, Asslamua'laikum cik....

tak tau matang ke tak....confiussss. Allah Maha Bijaksana

Bookmark and Share

    


  Member Information For jihaProfil   Hantar PM kepada jiha   Quote dan BalasQuote

irfaz_87
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.01.2006
Ahli No: 21780
Posting: 146
Dari: banting

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 27-09-07 09:31


Pada 24-09-07 15:29 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

.. ok lah itu.. nampak matang.. macam aku ini pun sama saja.. ahh lantak lah mereka nak tegur aku apa pun.. asalkan aku tak buat benda yang tak baik sudah..


betul betul..macam ana..ada pulak yang cakap macam budak sekolah pulak..entah lah..yang penting..janganlah berperanagi kebudak-budakan..main anak patung ke..main kejar-kejar ke..itu memang.......entah lah..tak tahu nak kata apa

Bookmark and Share

    


  Member Information For irfaz_87Profil   Hantar PM kepada irfaz_87   Quote dan BalasQuote

umy_1510
Warga Rasmi
Menyertai: 07.09.2007
Ahli No: 30960
Posting: 18
Dari: Ipoh

Perak   avatar


posticon Posting pada: 27-09-07 09:39


terima kasih atas pendapat saudara/ri...

ana pun tak terfikir nak ubah cara ana...

biar kita jadi diri kita yang sebenar..tak begitu??

lagi satu mungkin ana begitu disebabkan pengalaman ana masa kanak-kanak...kalau kanak-kanak lain seronok dengan anak patung, diikut segala kemahuannyer...

tetapi ana cuma pendam saja...memandangkan ana anak ke-3 dari 3 org adik beradik.seorang abang dan seorang kakak...jarak pun jauh..antara 8-10 tahun..

Bookmark and Share

    


  Member Information For umy_1510Profil   Hantar PM kepada umy_1510   Quote dan BalasQuote

alienza
Warga Rasmi
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2188
Posting: 6
Dari: pj

Kelantan  


posticon Posting pada: 27-09-07 10:45


ya umy...jangan bersedih..nampak matang tu..baguslah..org tak berani nak buli awak..hehe..jangan marah ye..tak perlu ubah sesuatu yang dah memang baik..lebih baik jadi diri sendiri..be yurself ok.mungkin ada sesuatu yang buat awak nampak matang..awak serius agaknya..kotla..banyak-banyak senyum ye.saya dah finl year finl sem tapi ada org cakap saya macam 1st year..tak tahulah macam mana mereka nilai.sebenarnya..bgantung pada seseorang tu..mungkin ada orglain tak nampak awak lebih tua dr umur awak...don wory be happy...ok...

Bookmark and Share

    


  Member Information For alienzaProfil   Hantar PM kepada alienza   Quote dan BalasQuote

sahihnor
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.07.2005
Ahli No: 17515
Posting: 182
Dari: Ranau,Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 27-09-07 11:24


Assalamualaikum

ooh macam tu ke...elok lah tu nampak matang.kawan ana dah berusia 22 tahun tapi org fikir masih sekolah menengah huhu nak buat urusan pun kena bawa mak ayah atau tunjukkan kad pengenalan sebab muka masih macam budak-budak hehe lawaknya :-D


-----------------
Islam itu indah
[ Telah diedit oleh: sahihnor pada 27-09-07 11:26 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For sahihnorProfil   Hantar PM kepada sahihnor   Quote dan BalasQuote

Iman_Hayati
WARGA SETIA
Menyertai: 24.10.2003
Ahli No: 4642
Posting: 940
Dari: Bumi ALLAH

Kelantan  


posticon Posting pada: 27-09-07 11:39


Pada 25-09-07 00:27 , mohamad posting:

!!! QUOTE !!!



a'a.

ana masa mula-mula nampak ukhti Iman_Hayati, ingatkan muda lagi..

rupa-rupanya dah besar sikit...

tambahah pula, Ukhti Iman_Hayati ni Lect kat kolej ana...

:-) :-)



bukan besar sikit lah..umur lebih sikit, tapi kalau masuk group student pun org tak perasan:-)
Dah lah kakak2 ofis bagi gelaran budak kecik comel:-)
kawan-kawan yang baru kenal pulak kata anak bongsu..pdhl anak ke dua:-)



-----------------
Sesejuk Mata Memandang, Seindah Akhlak terpampang
[ Telah diedit oleh: Iman_Hayati pada 27-09-07 11:40 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For Iman_HayatiProfil   Hantar PM kepada Iman_Hayati   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 27-09-07 14:25


Pada 27-09-07 01:18 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 25-09-07 01:21 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 24-09-07 17:59 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

saya pula.... entahlah....

tak ada pula dikatakan matang atau tak matang... tapi selalu juga (sangat selalu sebenarnya) orang ingat saya anak sulung... padahal hakikatnya saya anak bongsu. ramai kata saya nampak macam anak sulung... hairan...


iyeke cik syahidatul..?
hmmm..... :-D :-) :-P



cik ismi_atikah tak sependapat dengan mereka jugak ke? hehehe...

ye lah, kalau kawan-kawan kita lebih kepada perangai kebudak-budakan, jadi kita lah yang nampak lebih matured.

jika kita dikelilingi kawan-kawan yang matured, kita lah yang nampak kurang matang dan seperti kebudak-budakan....

tak gituu sahabat2? :-D

melainkan wajah kita baby face atau rupa macam masih budak-budak.... macam tetapsaya dan stroberi purple.. :-P :-D

tapi saya belum pernah jumpa stroberi dan tetapsaya lah :-)



hmmm..kena lari daripada syahidatul ni... :-D
tapi, macam syahidatul saja lagi matang...kena jadi macam budak-budak sikit lah...baru terasa muda sikit...



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 27-09-07 14:26


Pada 27-09-07 08:51 , mie05 posting:

!!! QUOTE !!!

!!! QUOTE !!!

pingu....???? huh...memang best...teringat mak dia selalu panggil pingu....pingguuuuuuuuuu (dengan mulut muncung ke depan)...
lawak deh.....


-----------------
Hidup ini adalah masalah,
Tanpa masalah bukanlah hidup,
Tapi jangan sekali mencari masalah,
Biar masalah datang mencari.



pingu tu tak lah mencabar, tapi kalau naruto ke dragon ball ke..
kira ok lah..


memang lah pingu tak mencabar...sebab tu pingu boleh geng saya...sebab dia macam budak-budak...
kalau yang mencabar..kena jadi dewasa..kena matang....
pinguuuuuuuuuuuuuu............... :oops:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

Al-Mustaqqim
WARGA SETIA
Menyertai: 22.07.2005
Ahli No: 17480
Posting: 486
Dari: malaysia

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 27-09-07 14:43


kematangan itu mengikut keadaan sebenarnya..
kadang-kadang bila jumpa kawan-kawan lama. kawan-kawan satu kepala..
hilang semua sifat matang..
itu yang betul..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MustaqqimProfil   Hantar PM kepada Al-Mustaqqim   Quote dan BalasQuote

missInsyirah
Warga Rasmi
Menyertai: 15.10.2005
Ahli No: 19842
Posting: 3
Dari: Perak

Perak  


posticon Posting pada: 27-09-07 15:37


tak semua ada keistimewaan tu
bersyukurla dengan apa yang ada

Bookmark and Share

    


  Member Information For missInsyirahProfil   Hantar PM kepada missInsyirah   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 27-09-07 15:49


Pada 27-09-07 11:39 , Iman_Hayati posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 25-09-07 00:27 , mohamad posting:

!!! QUOTE !!!



a'a.

ana masa mula-mula nampak ukhti Iman_Hayati, ingatkan muda lagi..

rupa-rupanya dah besar sikit...

tambahah pula, Ukhti Iman_Hayati ni Lect kat kolej ana...

:-) :-)



bukan besar sikit lah..umur lebih sikit, tapi kalau masuk group student pun org tak perasan:-)
Dah lah kakak2 ofis bagi gelaran budak kecik comel:-)
kawan-kawan yang baru kenal pulak kata anak bongsu..pdhl anak ke dua:-)



salam...

hehe... silap pula. :-P

budak kecik comel?.
huh...ada gelaran baru untuk Miss ni...
:-D


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

puterilindunganbulan2005
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.11.2004
Ahli No: 12283
Posting: 102
Dari: klang,selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 27-09-07 17:46


jarang sekali... saya dipanggil..kakak.... cuma.. pada waktu...tertentu...mereka lebih menganggap saya berumur 19 tahun .. padahal saya dah 22..tahun...tidak mengapa s'tiap org bebas.. memberi pendapat.. seperti hari ini.. org mengatakan saya gemuk.. saya menerimanya.. walaupun sdkt.. tersentuh...

Bookmark and Share

    


  Member Information For puterilindunganbulan2005Profil   Hantar PM kepada puterilindunganbulan2005   Pergi ke puterilindunganbulan2005's Website   Quote dan BalasQuote

adam_muslimin
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2006
Ahli No: 27068
Posting: 714
Dari: [email protected]

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 27-09-07 22:04


hm..it hapen if i was with my sis , people will say that i'm her big brother hehehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For adam_musliminProfil   Hantar PM kepada adam_muslimin   Quote dan BalasQuote

smile_roses
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2003
Ahli No: 3694
Posting: 895
Dari: Bumi Allah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 28-09-07 00:35


Assalammualaikum wr wb
ana juga mgalami situasi yang sama. selalu dipanggil kakak tpp sumtimes pgl adik. owg tengok muka ana, org kata ada ciri-ciri keibuan.. tapi perangai ana macam budak-budak ehe.. jiha da pernah jumpa ana kan.. tapi apa pun org nak pgl, tak kisah pun kan. tua ke mude ke tak penting yang penting jaga iman seeloknya pasti ada hikmah disebaliknya kan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For smile_rosesProfil   Hantar PM kepada smile_roses   Pergi ke smile_roses's Website   Quote dan BalasQuote

Saudagar_Senja
Warga 2 Bintang
Menyertai: 14.04.2007
Ahli No: 29585
Posting: 58
Dari: Malaysia

Pahang  


posticon Posting pada: 28-09-07 06:24


ada cara tak nak bagi perwatakan kita matang...?umur dah tua bangka..tapi hari2 layan kartun sebut kartun apa semua tengok..kadang-kadang kita pula lebih teruk teruk jadi bebudak... saudara2 sekalian sila bantu insan ini...dah kronik dah ni...

-----------------------------------------------------------------------

Enligten the light With Islam and the Rendervous with Ummah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Saudagar_SenjaProfil   Hantar PM kepada Saudagar_Senja   Quote dan BalasQuote

mie05
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.11.2005
Ahli No: 20348
Posting: 318
Dari: melaka

Johor   avatar


posticon Posting pada: 28-09-07 09:33


kita layannnnnnnnnnnnnnnnnnnn

Bookmark and Share

    


  Member Information For mie05Profil   Hantar PM kepada mie05   Quote dan BalasQuote

nornailofar
Warga Rasmi
Menyertai: 06.12.2004
Ahli No: 12823
Posting: 13
Dari: USIM

Perak   avatar


posticon Posting pada: 28-09-07 10:36


ana macam smile_roses juga...org kata muka macam keibuan sikit...2 yang da anggap ana dah kahwin...da sekali 2 kkak snior, mybe dia tak tau saya ni adik..cium tangan saya lepas solat..terkjut pun da tapi tak hendak tegur..nanti kkak 2 sgan pl..kadang-kadang sgan juga muka macam nampak dah itu tapi redha jelh..hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For nornailofarProfil   Hantar PM kepada nornailofar   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 28-09-07 11:26


Pada 28-09-07 10:36 , nornailofar posting:

!!! QUOTE !!!

ana macam smile_roses juga...org kata muka macam keibuan sikit...2 yang da anggap ana dah kahwin...da sekali 2 kkak snior, mybe dia tak tau saya ni adik..cium tangan saya lepas solat..terkjut pun da tapi tak hendak tegur..nanti kkak 2 sgan pl..kadang-kadang sgan juga muka macam nampak dah itu tapi redha jelh..hehe

salam..

hebat..hebat... :-P :-D :-)


Subhanallah...

ciptaan tuhan... macam-macam ada..


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

sayang_semuanya
WARGA SETIA
Menyertai: 23.03.2007
Ahli No: 29304
Posting: 486
Dari: Pasir Ris

singapore   avatar


posticon Posting pada: 28-09-07 20:08


ana dah lali dengan keadaan gini.. ramai yang menyatakan raut wajah ana lebih matang dari usia.. mereka seolah olah tidak percaya, umur ana 22 tahun.. mereka melkihat ana lebih matang lagi, bila ana dengan bayi.. sebab ana langsung tidak kekok untuk melayan mana mana bayi.. Tidak kekok mandikan bayi, siapkan susu, pakai kan lampin, dan macam macam lagi ana boleh buat.. ada yang menyatakan, bayi itu anak saya.. Pada mulanya, memang sedih sangat sangat.. tapi, selapas di pujuk oleh best friend saya dan keluarga saya, alhamdulillah... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayang_semuanyaProfil   Hantar PM kepada sayang_semuanya   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 28-09-07 21:20


Pada 28-09-07 06:24 , Saudagar_Senja posting:

!!! QUOTE !!!

ada cara tak nak bagi perwatakan kita matang...?umur dah tua bangka..tapi hari2 layan kartun sebut kartun apa semua tengok..kadang-kadang kita pula lebih teruk teruk jadi bebudak... saudara2 sekalian sila bantu insan ini...dah kronik dah ni...

-----------------------------------------------------------------------

Enligten the light With Islam and the Rendervous with Ummah..


jangan risau abang2 saya yang umur 27 dan 31 pun tengok kartun..hehe..tapi mereka matang cuma kuat menyakat saya :-)

saya pun dah tua tapi suka tengok detective conan, doraemon dan pingu... :-)


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1898
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 28-09-07 22:15


oklah nampak matang...saya ni pulak ramai yang sangka junior walaupun dah senior....kadang-kadang sampaikan junior pun tak hormat...

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

Al-Mustaqqim
WARGA SETIA
Menyertai: 22.07.2005
Ahli No: 17480
Posting: 486
Dari: malaysia

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 28-09-07 22:17


matang?

konflik dalaman diri sendiri..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MustaqqimProfil   Hantar PM kepada Al-Mustaqqim   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 29-09-07 21:44


Pada 28-09-07 22:17 , Al-Mustaqqim posting:

!!! QUOTE !!!

matang?

konflik dalaman diri sendiri..



what da meaning of that???? explain sikit..


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

smile_roses
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2003
Ahli No: 3694
Posting: 895
Dari: Bumi Allah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 30-09-07 13:59


Assalammualaikum wr wb
apa pun terjadi, kita kembali pada Allah kan. pasti Allah jadikan sesuatu dengan kabaikkan. jadi kita hanya perlu bersyukur. wajah lebih matang daripada umur sebenar kita tak menjadi masalah kan. ana lagi2 lah, memang mix paskitan so ada ustz kata muka ana cepat nampak matang.. ana terima dengan redha.. semuany milik ALLAH.. ^_^

Bookmark and Share

    


  Member Information For smile_rosesProfil   Hantar PM kepada smile_roses   Pergi ke smile_roses's Website   Quote dan BalasQuote

raudhah84
WARGA SETIA
Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10521
Posting: 483
Dari: bumi Allah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 30-09-07 16:58


pengalaman hidup juga menjadikan muka kita nampak matang..
bersyukur dengan apa yang Allah dah kurniakan pada kita..


-----------------
sekali kaki melangkah di jalan ALLAH..jangan undur..biar masa berganti..aqidah jangan mati..biar zaman berubah..keyakinan pada ALLAH jangan goyah..


Bookmark and Share

    


  Member Information For raudhah84Profil   Hantar PM kepada raudhah84   Pergi ke raudhah84's Website   Quote dan BalasQuote

Qaisar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.11.2006
Ahli No: 27543
Posting: 266
Dari: Darul Aman

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 30-09-07 17:07


haha betul tu kata raudhah84
biar pengalaman matang, muka nampak tak matang itu no. 2..

Bookmark and Share

    


  Member Information For QaisarProfil   Hantar PM kepada Qaisar   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 30-09-07 20:41


takmau nampak matang sebab perempuan ni cepat nampak tua :P

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 12-10-07 11:18


tak pernah ditegur..tapi kawan pernah kata saya dalam gambar lain...dalam gambar saja nampak matang :-)


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 12-10-07 11:22


Pada 30-09-07 20:41 , nurkamar posting:

!!! QUOTE !!!

takmau nampak matang sebab perempuan ni cepat nampak tua :P


:-D :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 12-10-07 11:27


tak nampak matang, sebab teman tak kenei matang tu apa. adakah sejenih binatang ataupun tumbuhan?
kalau teman nampak pun, teman tak pasti adakah ianye sejenih matang ataupun tidak. I've no idea

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 12-10-07 11:29


Pada 12-10-07 11:27 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

tak nampak matang, sebab teman tak kenei matang tu apa. adakah sejenih binatang ataupun tumbuhan?
kalau teman nampak pun, teman tak pasti adakah ianye sejenih matang ataupun tidak. I've no idea


aiyoo..ini org pun adaka :-? :lol: :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

anasha
Warga 2 Bintang
Menyertai: 22.04.2007
Ahli No: 29684
Posting: 52
Dari: B.B.B.

Selangor  


posticon Posting pada: 14-10-07 23:14


banyak kali dah org(kawan-kawan,saudara jauh dan tah sepape lagi) tegur ingatkan saya ni adik kepada 2 org adik saya...memula 2 plek juga,tapi lelame dah biasa...yang plek nya,kita org 3 adik beradik ni semua tinggi-tinggi blaka, tah bagaimana lah org lain boleh fikir yang saya ni lebih muda dr adik2 saya... plek juga ...boleh saya tanya adik kenapa org cakap begitu,dia kata perangai saya macam budak-budak,tapi perangai saya tak macam budak-budak pun...saya ni dah matured lah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For anashaProfil   Hantar PM kepada anasha   Quote dan BalasQuote

insan_sekular
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.06.2004
Ahli No: 9301
Posting: 105
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 14-10-07 23:43


Tak apalah..ni bukan satu problem yang besar pun kan..hadapi saja dengan senyuman ..ke salah?

Bookmark and Share

    


  Member Information For insan_sekularProfil   Hantar PM kepada insan_sekular   Pergi ke insan_sekular's Website   Quote dan BalasQuote

sofya
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.06.2007
Ahli No: 30381
Posting: 156
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 15-10-07 01:11


saya tak ada masalah ni tapi kakak saya...
cikgu2 baru kat sek dia selalu tanya dah kawin ke belum?
sedangkan anak dah 7 orang, anak sulung dan anak no 2 dah sek menengah dah pun.... slalunya orang kecik molek ni memang nampak muda agaknya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sofyaProfil   Hantar PM kepada sofya   Quote dan BalasQuote

Al-Mustaqqim
WARGA SETIA
Menyertai: 22.07.2005
Ahli No: 17480
Posting: 486
Dari: malaysia

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 25-10-07 23:34


sokong..
biar muka tak nampak matang..
tetapi perangai matang..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MustaqqimProfil   Hantar PM kepada Al-Mustaqqim   Quote dan BalasQuote

Anak_Pejuang
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2005
Ahli No: 18622
Posting: 1714
Dari: Johor Bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 26-10-07 01:50


wajah matang terkadang melihat kepada faktor keturunan, dan kadangkala juga bagaimana ia dibesarkan. Tribulasi, mehnah, dugaan, semuanya akan memberikan penyumbang kepada cara kita berfikir dan mungkin ada bersangkutan dengan wajah dan perilaku kita :)

p/s : Ada orang wajahnya macam dah tua tapi perangai macam orang muda, ada juga sebaliknya, kat dunia ini penuh kemacaman.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Anak_PejuangProfil   Hantar PM kepada Anak_Pejuang   Pergi ke Anak_Pejuang's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 26-10-07 02:28


dipendekkan cerita : macam-macam ada...

matang atau tidak...
kita jugak yang tentukan...

andai memang terlukis kematangan pada wajah... bersyukurlah...
masih mampu melihat dan menatap wajah yang matang itu...

boleh ke ek cakap macam tu...?

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

Anak_Pejuang
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2005
Ahli No: 18622
Posting: 1714
Dari: Johor Bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 26-10-07 06:48


!!! QUOTE !!!

andai memang terlukis kematangan pada wajah... bersyukurlah...
masih mampu melihat dan menatap wajah yang matang itu...

boleh ke ek cakap macam tu...?


hehe, kita wajib bersyukur dalam semua keadaan :)
[ Telah diedit oleh: Anak_Pejuang pada 26-10-07 06:49 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For Anak_PejuangProfil   Hantar PM kepada Anak_Pejuang   Pergi ke Anak_Pejuang's Website   Quote dan BalasQuote

mujahidah_muslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 693
Posting: 678
Dari: Bumi Allah

pakistan   avatar


posticon Posting pada: 26-10-07 07:58


Assalamualaikum
ana memang dah biasa kes ni.. tapi tak ada rasa apa. selamba saja lah. orang panggil ana kakak ana panggil dia adik even memeng ana tahu dia lagi senior :-)


sakinahazzahra, ana pun suka gila detective conan :lol:


-----------------
I'm glad to be me..
Jaga diri, jaga iman, Jaga hati. Tebarkan salam
[email protected]


Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahidah_muslimahProfil   Hantar PM kepada mujahidah_muslimah   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 26-10-07 10:46


kadang-kadang org tegur nampak macam lagi muda dr umur..kadang ada tegur lagi matang dr umur.. tengok lah pada pakaian yang dipakai..hm...

Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

addinulhuda
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2007
Ahli No: 31217
Posting: 664
Dari: ~bumi bertuah~

Johor   avatar


posticon Posting pada: 26-10-07 11:03


erm best apa nampak matang...
orh hormat...
ana ni...
umur dah berabad
still org kata ana budak sek lagi..
form 2 pula tu..
kalau f0rm 6 tak apa juga..
heheheehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For addinulhudaProfil   Hantar PM kepada addinulhuda   Pergi ke addinulhuda's Website   Quote dan BalasQuote

imtiyaz_lail86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.08.2006
Ahli No: 25728
Posting: 229
Dari: JeRaNTuT~NiLai

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 26-10-07 11:05


salam alaik...
ana kalau pergi mana-mana mesti org kata ana ni nampak matang,maybe sebab kerana pnmpiln yang berjubah dan brtudg labuh...tapi bla dah kenal baru mereka kata ana ni nampak matang tapi kalau dah kenal memang xmatang dr segi prgai:p dulu pernah pergi rumah sedara,ada ke sedara ana tu kata ana ni mak kepada anak buah ana..ei,terasa dari ini terlalu tua:-( huhu...sedgkn beza ana dengan kakak ana 6 tahun...ish3,musykilah kabiroh...tapi bla sedara datang rumah,nak tau mereka tanya apa???ana ni baru form 3 ke???yaALLAH,lebih mude dr usia lah pula:p huhu...Apa pun,ana tak ambil hati...seronok juga:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For imtiyaz_lail86Profil   Hantar PM kepada imtiyaz_lail86   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 10-01-08 00:29


1 muharram...
lagi sembilan bulan, 13 hari.... lahirlah ismi ke dunia ini dengan izin Allah... masa tu tahun 1404 hijrah lah kan yang pastinya....

tapi, hari ni, 1 muharram 1429 hijrah.....
yang pasti, waktu ni, ismi nak menginjak ke usia matang...
meniti kedewasaan dan kematangan dengan pengalaman yang semakin bertambah dari hari ke hari....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

nurulislamiafiqah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.02.2005
Ahli No: 14540
Posting: 178
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 10-01-08 02:33


kalau macam aku pula, org cakap macam muka keibuan :malu:
tapi dress up macam budak-budak, tu apa yang org komen lah tapi bagi aku. Aku rasa i am who i am & who i wanna be...
tapi ramai juga yang cakap aku kalau xbercakap org akan cakap aku macam budak-budak tapi bila aku bercakap mereka cakap aku ni matured pula, hmmm :berfikir:


-----------------
Live in the present, learn from the pasti!


Bookmark and Share

    


  Member Information For nurulislamiafiqahProfil   Hantar PM kepada nurulislamiafiqah   Pergi ke nurulislamiafiqah's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.210853 saat. Lajunya....