Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 19-10-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Dua perkara yang tidak boleh dielak dalam hidup kita ialah "inflasi" dan "mati"
-- Seminar "Creating Wealth"

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: mengintaisyurga
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43096

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 24
Ahli: 0
Jumlah: 24




  Yang Masuk Ke Sini
halawatuliman: 1 hari, 3 jam, 38 minit yang lalu
nabilah: 1 hari, 3 jam, 42 minit yang lalu
aye: 2 hari yang lalu
tereturubuzu: 11 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 22 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: Mutakhir : Mayat budak perempuan itu adalah Nurin


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» Mutakhir : Mayat budak perempuan itu adalah Nurin

Please Mendaftar To Post


Oleh Mutakhir : Mayat budak perempuan itu adalah Nurin

iioshi0
Warga Rasmi
Menyertai: 20.09.2007
Ahli No: 31136
Posting: 2
Dari: Kuala Lumpur

blank   avatar


posticon Posting pada: 20-09-07 14:58


myMetro »

PETALING JAYA: Polis hari ini mengesahkan ujian asid deoksiribonukleik (DNA) ke atas mayat kanak-kanak perempuan yang ditemui dalam sebuah beg sukan di Petaling Jaya Utama Isnin lepas adalah Nurin Jazlin Jazimin, 8, yang hilang sejak sebulan lepas.Ketua Polis Daerah Petaling Jaya ACP Arjunaidi Mohamed berkata ujian darah ke atas mayat dan juga ibu bapa Nurin Jazlin mengesahkan hubungan antara kedua-dua pihak.
Katanya, ibu bapa Nurin Jazlin telah dimaklumkan tengah hari ini mengenai keputusan DNA itu.Nurin Jazlin, pelajar tahun dua Sekolah Rendah Kebangsaan Desa Setapak dilaporkan hilang pada 20 Ogos setelah keluar bersendirian untuk ke pasar malam yang berhampiran rumahnya di Seksyen 1, Wangsa Maju di sini.
Mayat budak perempuan yang tidak berbaju yang dipercayai menjadi mangsa deraan seks ditemui oleh pemilik lot kedai di Jalan PJS 1 pada pagi Isnin lepas.


Al-Fatihah...

Bookmark and Share

  


  Member Information For iioshi0Profil   Hantar PM kepada iioshi0   Quote dan BalasQuote

nuraini
WARGA SETIA
Menyertai: 02.07.2003
Ahli No: 1900
Posting: 1110
Dari: ***Anti-KekejamaN WaNiTa***

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 20-09-07 15:00


jika betul lah berita ini......al-fatihah..........


suatu pengajaran ke atas ibu bapa yang CUAI jaga anak......!!!!
[ Telah diedit oleh: nuraini pada 20-09-07 15:02 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For nurainiProfil   Hantar PM kepada nuraini   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-09-07 15:02


a'ah... kenapa ayahnya kata tu bukan anak dia sewaktu mengecam mayat????

pelik ni....

Bookmark and Share

  


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

amira_najihah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.02.2006
Ahli No: 22568
Posting: 107
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 20-09-07 15:03


al-fatihah...terima lah qadak & qadar allah dengan rela hati...

Bookmark and Share

  


  Member Information For amira_najihahProfil   Hantar PM kepada amira_najihah   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-09-07 15:05


Sementara itu di KUALA LUMPUR, bapa Nurin, Jazimin Abdul Jalil, 33, seorang pemandu teksi enggan menerima keputusan DNA itu bahawa mayat kanak-kanak itu adalah anaknya.

“Saya ayah Nurin... Saya lebih mengenali anak saya dari semua orang.

Dalam hati saya berkata mayat itu bukan anak saya.

“Jika polis suruh saya ambil mayat tersebut, saya akan terima, saya akan mandikan dan akan mengebumikannya. Tetapi saya hendak polis teruskan usaha mencari Nurin kerana saya tahu Nurin masih berada di luar sana dalam keadaan selamat,” kata Jazimin kepada pemberita di perkarangan bilik mayat Hospital Kuala Lumpur (HKL).

Jazimin juga berkata, beliau pasti mayat itu bukan anaknya berdasarkan keadaan gigi dan parut yang dipunyai oleh Nurin.

Nurin, katanya, mempunyai kedudukan gigi yang rapat dan mempunyai parut akibat luka di pangkal pehanya

Jazimin berkata, beliau dimaklumkan mengenai keputusan DNA tersebut pada pukul 12.30 tengah hari oleh polis daerah Petaling Jaya dan diminta datang ke bilik mayat HKL untuk membuat pengecaman semula mayat tersebut.

Sebelum ini, Jazimin dan isterinya Norazian Bistaman, 35 telah dipanggil untuk proses pengecaman di HKL pada Isnin lepas dan tidak mengaku mayat itu anaknya, Nurin berdasarkan kepada keadaan fizikal kanak-kanak yang ditemui itu.

Norazian yang kelihatan sugul ketika ditemui pemberita berkata, beliau rela menerima sebarang keputusan pihak berkuasa.

“Apa lagi yang boleh saya kata. Keputusan DNA menunjukkan itu anak saya. Saya reda dengan kehendak Ilahi.

“Sebagai seorang ibu saya masih berharap bahawa itu bukan anak saya, ibu mana yang sanggup terima kenyataan bahawa anaknya diperkosa dan dibunuh begitu kejam. Hanya Tuhan sahaja tahu perasaan kesedihan yang saya alami,” katanya dengan linangan air mata.

Norazian berkata sekiranya Nurin Jazlin selamat ditemui, perayaan Hari Raya Aidil Fitri tahun ini adalah yang paling bermakna dalam hidupnya.

Malah pakaian raya untuk Nurin Jazlin sudahpun dibeli dan “saya tetap akan menunggu kepulangannya,” katanya sebak.-Bernama

Bookmark and Share

  


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 20-09-07 15:05


erm.. latest news from BERNAMA..... kena tengok news malam ni to reconfirm...

pls refer to: http://www.bernama.com.my/

September 20, 2007 13:49 PM

Test Confirmed Body In Bag Is Of Nurin


PETALING JAYA, Sept 20 (Bernama) -- DNA test confirmed that body stuffed in a sports bag on Monday at a shophouse at Jalan PJS1, Petaling Jaya Utama as that of Nurin Jazlin Jazimin, 8, who had gone missing a month ago, said Petaling Jaya OCPD ACP Arjunaidi Mohamed.

-- BERNAMA
al-Fatihah.....

------------------------------------------------------------------------------

.. tapi aku mushkil pula.. mula-mula kata bukan anak Malaysia sebab tak ada kesan suntikan BCG.. DNA kata ye pulak.. ish2.. mushkil2..


-----------------
" we support anti zionist movement "
[ Telah diedit oleh: kakisamun pada 20-09-07 15:12 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

atie82
WARGA SETIA
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13074
Posting: 1080
Dari: Papar,[email protected]

Sabah  


posticon Posting pada: 20-09-07 15:11


Betul ke...Ya ALLAH...kasihannya budak tu... :-(
Innalillah....
Al-Fatihah...


-----------------
The Light of ALLAH surround Me, The Love of ALLAH Enfolds Me, The presence of ALLAH watches over Me, Whatever I am...ALLAH iS..


Bookmark and Share

  


  Member Information For atie82Profil   Hantar PM kepada atie82   Pergi ke atie82's Website   Quote dan BalasQuote

agmnhob
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.08.2007
Ahli No: 30706
Posting: 269
Dari: Shah Alam

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 20-09-07 15:16


Nurin dah berbahagia di "sana" .. sebab dia belum baligh..tidak tercatit bagi dia dosa...

tapi kita? yang hidup? apa tuntutan dan tanggungjawab kita untuk permasalahan seperti ini?

saya mulakan begini

saya nasihatkan diri sendiri dan sesiapa sahaja yang beridentiti muslim atau mereka-mereka yang menjawab salam saya sama ada dalam teksi, dalam train, dalam bas, dalam komuter dan sebagainya....dengan perkara berikut...

1. Allah sentiasa melihat
2. Rasulullah ingat kat kita time nazak... kita ingat tak kat rasulullah? ajaran-ajaran dia...sifat2 dia jujur amanah tabligh fatonah....
2. di bahu kiri dan kanan sentiasa ada malaikat yang menulis amalan

masyarakat kita sebenarnya bukan tak ada ilmu
ilmu hebat-hebat

tapi masyarakat kita rosak IMAN.... hafal RUKUN IMAN...walaupun negara lebih menekankan RUKUN NEGARA....tetapi implementasi RUKUN IMAN amat lemah.....

siapa yang boleh ingat setiap sedut nafas itu adalah rezeki dari Allah? hatta waktu tidur pun dapat rezeki.... tengok waktu tidur bernafas ke tak?

siapa yang boleh ingat setiap saat ada .a di sebelah bahu kanan dan kiri? mencatit amalan tu?

saya beranikan diri nasihatkan remaja-remaja lepak dengan pesanan tersebut.. wallahua'lam.. berkesan atau tak... saya serah pada Allah....saya remaja..umur saya 24thn... tapi saya takut untuk melihat generasi akan datang...wallahua'lam... semoga generasi saya adalah generasi yang meletakkan Al-quran dan Sunnah sebagai yang teratas...

... blog, ceramah, conference islamik..hanya di hadiri oleh mereka-mereka yang mendapat HidayahNya...

bagaimana mereka-mereka yang LIAR di luar sana? sapa yang nak tarbiah mereka? kita nak letak tanggungjawab tu pada siapa?? apa yang saya nampak... orang pejabat agama ramai...tapi ramai yang bekerja "pejabat" 9am - 5pm... selepas itu??? tanggungjawab atas nama agama tu siapa nak jalankan???

dan tak kurang juga pendokong agama lebih mementingkan balasan di dunia.... subhanallah....

tapi tak pelik jugak..kerena syaitan lebih bekerja keras dari kita...kerana kita lebihkan nafsu dalam tuning seharian......

kerana seharian kita tersogok dengan slogan-slogan dari mereka yang tidak bertunjangkan TAUHID kepada ALLAH dan SUNNAH RASULULLAH...

apakah tinggi sangat nilai akal diri kita untuk mengimplimentasi logik+rasional penyelesaian permasalahan ini???

saya rasa nak saja jumpa orang-orang atasan dan ceritakan tentang padang mahsyar... siapa yang paling banyak dituntut di akhirat kelak...

isk..tolonglah sapa-sapa yang ada berpeluang jumpa orang atasan...ceritakan kepada mereka tentang padang mahsyar.....ceritakan pada mereka tentang majlis syura....bukan majlis berdebat parlimen.........ceritakan pada mereka tentang PIAGAM MADINAH........ bukan piagam lord reid.....

patutlah RASULULLAH teringat-ingatkan kita waktu nazak....

ramai yang mengaku mencintai rasulullah... tapi dimulut lebih dengan "nyanyian kosong cinta dunia" dari selawat...tak tahulah kalau yang dok nyanyi tu selawat dalam hati agaknya??

yang saya geram..saya pakai serban dikatakan "ekstrimis agama"

saya berulang-ulang kali sebut kat orang yang kata saya macam tu begini: "orang yang ektreme agama ialah orang yang berani melanggar PERINTAH ALLAH DAN RASULULLAH... itulah ektreme...dahlah Allah berikan rezeki hari-hari.... dengan extremenya dia mengubah pemahaman AGAMA untuk kepentingan dunia....dengan extremenya dia selamber tunjuk aurat tanpa malu.....dengan selambernye dia melanggar perintah-perintah Allah..

perintah bos dijunjung tinggi siap tulis "saya yang menurut perintah"

cuba tulis... "saya yang menurut perintah Allah dan Rasulullah"

dan sejarah itu akan berulang-ulang dari Zaman Nabi-nabi terdahulu... zaman kita lagi teruk... jahiliyah2 umat terdahulu semua ada dalam zaman ini.....

Bookmark and Share

  


  Member Information For agmnhobProfil   Hantar PM kepada agmnhob   Pergi ke agmnhob's Website   Quote dan BalasQuote

agmnhob
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.08.2007
Ahli No: 30706
Posting: 269
Dari: Shah Alam

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 20-09-07 15:31


INI ZAMAN PEROSAK


WUJUDNYA PEROSAK AGAMA
WUJUDNYA PEROSAK ALAM SEKITAR
WUJUDNYA PEROSAK AKHLAK
WUJUDNYA PEROSAK MANUSIA
WUJUDNYA PEROSAK SUMBER AIR
WUJUDNYA PEROSAK MUKA BUMI
WUJUDNYA PEROSAK AQIDAH
WUJUDNYA PEROSAK IMAN
WUJUDNYA PEROSAK TAUHID
WUJUDNYA PELBAGAI PEROSAK

ITUKAH YA'JUD MA'JUD??

Bookmark and Share

  


  Member Information For agmnhobProfil   Hantar PM kepada agmnhob   Pergi ke agmnhob's Website   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 20-09-07 15:34


masya'Allah....... ana sdiri tak pcaya kpada keputusan ini.... testing dosang tsilap agaknya....

Bookmark and Share

  


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

ct_sumayyah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 418
Posting: 201
Dari: Negeri Sembilan

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 20-09-07 15:47


saya pun baru dapat tahu brita ni..kecoh 1 office..mungkin ini ketentuan daripadanya...

Bookmark and Share

  


  Member Information For ct_sumayyahProfil   Hantar PM kepada ct_sumayyah   Quote dan BalasQuote

atie82
WARGA SETIA
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13074
Posting: 1080
Dari: Papar,[email protected]

Sabah  


posticon Posting pada: 20-09-07 15:48


Assalamualaikum wwt...

Suka saya gunakan mutiara kata ini sebagai renungan juga berupa nasihat buat kita...Manusia..khususnya Musliman dan Muslimat yang berperinsip.."Di Mana Bumi Ku Pijak..Di Situ HUKUM ALLAH ku Junjung.."

** Menghairankan sekali orang yang mencuci wajahnya berkali-kali dalam sehari,tetapi tidak mencuci hatinya walaupun dalam setahun.. **

P/S:penjenayah yang melakukan nurin sebegitu adalah manusia yang bertopengkan syaitan...


-----------------
The Light of ALLAH surround Me, The Love of ALLAH Enfolds Me, The presence of ALLAH watches over Me, Whatever I am...ALLAH iS..


Bookmark and Share

  


  Member Information For atie82Profil   Hantar PM kepada atie82   Pergi ke atie82's Website   Quote dan BalasQuote

aku_hambamu
Warga 5 Bintang
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29921
Posting: 393

PulauPinang  


posticon Posting pada: 20-09-07 16:03


innalillah...
naluri hati ibu ayah selalu nya betul..kita harap macam tu lah...
tapi mungkin ibu ayah nurin terlalu berharap,.
teringat ana kes along spoon,,macam tu jugak kan,,ayah dia kata bukan...
harap famili nurin bersabar...semuanya perancangan Allah,.

Bookmark and Share

  


  Member Information For aku_hambamuProfil   Hantar PM kepada aku_hambamu   Quote dan BalasQuote

lubaina
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14387
Posting: 1007
Dari: AntARa LanGit DaN bUMi...entahlah....

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-09-07 16:06


selamatkah kita sekarang???


-----------------
hidup ini indah
namun...keindahannya hilang
dek kerakusan kita.....


Bookmark and Share

  


  Member Information For lubainaProfil   Hantar PM kepada lubaina   Quote dan BalasQuote

ABg_IMaM

Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3444
Posting: 2187
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 20-09-07 16:08


inna lillah...

al-fatihah :-(

Bookmark and Share

  


  Member Information For ABg_IMaMProfil   Hantar PM kepada ABg_IMaM   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 20-09-07 16:12


ibu bapanya lebih tau anaknya macam mana............


-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)


Bookmark and Share

  


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

songkok_aji02
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 593
Posting: 532
Dari: KL / JB

Johor  


posticon Posting pada: 20-09-07 16:13


al-fatihah.......risau dengan keselamatan anak2 kita akan datang....

Bookmark and Share

  


  Member Information For songkok_aji02Profil   Hantar PM kepada songkok_aji02   Quote dan BalasQuote

najah_musla
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.09.2006
Ahli No: 26198
Posting: 319
Dari: Gunung Semanggol

Perak   avatar


posticon Posting pada: 20-09-07 16:15


apa nak jadi dengan dunia sekarang...penuh dosa2....tak takut Allah...tak takut dosa....dunia dah tak selamat....menang org kata kita bebas dari perang,tapi negara kita dah tak selamat untuk ke mana-mana....merata2 kes bunuh,kes rogol,kes ragut,kes rompak.......dah tidak ada peri kemanusiaan....masyaAllah....moga Allah lindungi kita dari segala bala,bencana,kesusahan,benda-benda tak elok didunia ini....

Bookmark and Share

  


  Member Information For najah_muslaProfil   Hantar PM kepada najah_musla   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 20-09-07 16:50


al fatihah buat adik nurin...

opis ayah baru merancang nak buat solat hajat petang ni. tp2 dah jadi majlis tahlil.

Bookmark and Share

  


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 20-09-07 16:58


Assalamualaikum...
al-fatihah buat mayat..tak kisahlah nurin atau bukan...
yang penting...kita kena tahu bahawa dunia sekarang sudah tidak selamat...budak sebegitu juga boleh dijadikan mangsa kerakusan nafsu manusia....kasihan...
jadi, buat muslimah terutamanya...peliharalah dirimu...

Bookmark and Share

  


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

hafieza
Warga Rasmi
Menyertai: 26.07.2007
Ahli No: 30470
Posting: 5

blank   avatar


posticon Posting pada: 20-09-07 17:07


innalillah.........
semoga ibu bapa nurin tabah mengahadapi dugaan ini.
ibu bapa! jaga anak2 anda..
pastikan kamu tahu apa yang mereka lakukan..
dunia kini dah tak selamat.
Nauzubillah.....

Bookmark and Share

  


  Member Information For hafiezaProfil   Hantar PM kepada hafieza   Quote dan BalasQuote

adibahazrah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.10.2006
Ahli No: 26948
Posting: 167
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 20-09-07 17:18


Pada 20-09-07 16:03 , aku_hambamu posting:

!!! QUOTE !!!

innalillah...
naluri hati ibu ayah selalu nya betul..kita harap macam tu lah...
tapi mungkin ibu ayah nurin terlalu berharap,.
teringat ana kes along spoon,,macam tu jugak kan,,ayah dia kata bukan...
harap famili nurin bersabar...semuanya perancangan Allah,.

:-( :-( :-( :-( :-(
al-fatihah

Bookmark and Share

  


  Member Information For adibahazrahProfil   Hantar PM kepada adibahazrah   Quote dan BalasQuote

mmas_forever1991
WARGA SETIA
Menyertai: 28.05.2007
Ahli No: 30088
Posting: 741
Dari: AS

Kedah  


posticon Posting pada: 20-09-07 17:42


Pada 20-09-07 17:18 , adibahazrah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 20-09-07 16:03 , aku_hambamu posting:

!!! QUOTE !!!

innalillah...
naluri hati ibu ayah selalu nya betul..kita harap macam tu lah...
tapi mungkin ibu ayah nurin terlalu berharap,.
teringat ana kes along spoon,,macam tu jugak kan,,ayah dia kata bukan...
harap famili nurin bersabar...semuanya perancangan Allah,.

:-( :-( :-( :-( :-(
al-fatihah


:-( :-( :-( :-( :-(

sapa yang buat semua ni???? :-| :-| :-|


-----------------
www.myspace.com/mmas_forever


Bookmark and Share

  


  Member Information For mmas_forever1991Profil   Hantar PM kepada mmas_forever1991   Pergi ke mmas_forever1991's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 20-09-07 17:44


inna lillah....

al-fatihah

semoga keluarga nurin dapat tabahkan hati dengan dugaan ini...

:-( :-( :-(

Bookmark and Share

  


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

alongdkl
Warga Rasmi
Menyertai: 16.03.2005
Ahli No: 15168
Posting: 3

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 20-09-07 18:37


Pada 20-09-07 15:05 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

erm.. latest news from BERNAMA..... kena tengok news malam ni to reconfirm...

pls refer to: http://www.bernama.com.my/

September 20, 2007 13:49 PM

Test Confirmed Body In Bag Is Of Nurin


PETALING JAYA, Sept 20 (Bernama) -- DNA test confirmed that body stuffed in a sports bag on Monday at a shophouse at Jalan PJS1, Petaling Jaya Utama as that of Nurin Jazlin Jazimin, 8, who had gone missing a month ago, said Petaling Jaya OCPD ACP Arjunaidi Mohamed.

-- BERNAMA
al-Fatihah.....

------------------------------------------------------------------------------

.. tapi aku mushkil pula.. mula-mula kata bukan anak Malaysia sebab tak ada kesan suntikan BCG.. DNA kata ye pulak.. ish2.. mushkil2..



macam nak cepat tutup kes saja :-?

Bookmark and Share

  


  Member Information For alongdklProfil   Hantar PM kepada alongdkl   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 20-09-07 19:47


hmm,polis mungkin nak tahan mak ayah nurin kalau ada unsur2 yang meragukan

Bookmark and Share

  


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

LinCikedot
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26163
Posting: 811
Dari: Atap Rumbia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 20-09-07 21:13


innalillah....

Bookmark and Share

  


  Member Information For LinCikedotProfil   Hantar PM kepada LinCikedot   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1898
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 20-09-07 21:15


al-fatihah...

Bookmark and Share

  


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

awa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.03.2005
Ahli No: 15078
Posting: 136
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 20-09-07 21:33


berita yang menyedihkan...

Bookmark and Share

  


  Member Information For awaProfil   Hantar PM kepada awa   Quote dan BalasQuote

awa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.03.2005
Ahli No: 15078
Posting: 136
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 20-09-07 21:44


Em..sekarang ni semua org tak boleh harap...percaya lah...yang rapat pun kadang-kadang ambik kesempatan...yang kita tak kenal lagilah..Tapi tak semua lah berperangai begitu ..Cuma kita sekarang dah terdedah dengan pelbagai racun2 fikiran yang sukar dibendung

Bookmark and Share

  


  Member Information For awaProfil   Hantar PM kepada awa   Quote dan BalasQuote

nailah_miz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.04.2004
Ahli No: 8296
Posting: 335
Dari: Universiti Utara Malaysia

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 20-09-07 21:48


Memang sangat menyedihkan..

Bookmark and Share

  


  Member Information For nailah_mizProfil   Hantar PM kepada nailah_miz   Quote dan BalasQuote

ctnurbebo
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2007
Ahli No: 29142
Posting: 880
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 20-09-07 21:51


innalillah....
semoga arwah dicucuri rahmat.....alfatihah...moga-moga ibubapa arwah dapat menerima qada dan qadar....semuanya adalah ketentuan dr Allah.....

Bookmark and Share

  


  Member Information For ctnurbeboProfil   Hantar PM kepada ctnurbebo   Quote dan BalasQuote

kumpulansenyum
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2006
Ahli No: 24414
Posting: 305
Dari: UKM

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-09-07 22:09


apala dosa budak sekecil itu hingga diperlakukan sedemikian rupa...

Bookmark and Share

  


  Member Information For kumpulansenyumProfil   Hantar PM kepada kumpulansenyum   Quote dan BalasQuote

dr_nik
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.09.2007
Ahli No: 31081
Posting: 206
Dari: KL

blank   avatar


posticon Posting pada: 20-09-07 22:32


Pada 20-09-07 21:51 , ctnurbebo posting:

!!! QUOTE !!!

innalillah....
semoga arwah dicucuri rahmat.....alfatihah...moga-moga ibubapa arwah dapat menerima qada dan qadar....semuanya adalah ketentuan dr Allah.....


innalillah...

Bookmark and Share

  


  Member Information For dr_nikProfil   Hantar PM kepada dr_nik   Quote dan BalasQuote

scenario
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2007
Ahli No: 31016
Posting: 181
Dari: Inti nilai..

Perak  


posticon Posting pada: 20-09-07 22:42


apala dosa budak sekecil itu hingga diperlakukan sedemikian rupa...Moga allah memberi pembalasan mula dari dunia fana ini lagi pada sipelaku itu..ya,allah...hanya pengharapan ini daripada hati kecil ana ini..moga dengan pembalasan itu dapat memberi pengajaran kepada masyarakat yang lain..Allahhuakbar!!!!!!

Bookmark and Share

  


  Member Information For scenarioProfil   Hantar PM kepada scenario   Pergi ke scenario's Website   Quote dan BalasQuote

ummimq

Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3613
Posting: 3616
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 20-09-07 23:12


Innalillahi wa inna ilaihi rajiuun.

Semoga Allah Azza wajalla merahmati roh anak ini.

Ameen.

Bookmark and Share

  


  Member Information For ummimqProfil   Hantar PM kepada ummimq   Pergi ke ummimq's Website   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 20-09-07 23:17


memang kejam dan sungguh melampau...kalau den jumpa pembunuh tu..memang den bunuh....

Bookmark and Share

  


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

amilyn
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2003
Ahli No: 3947
Posting: 822
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 21-09-07 00:38


salam
apabila baca paper semalam, tak sangka manusia boleh jadi sekejam begitu terhadap yang lain,tak ada ke perasaan belas.sedih terhadap apa yang berlaku,moga pembunuh tu hidup tidak tenang sampai bila2......sentiasa diganggu dengan mimpi2 ngeri dan menakutkan.......moga polis dapat menangkap pembunuh tersebut.Al fatihah untuk adik nurin.

Bookmark and Share

  


  Member Information For amilynProfil   Hantar PM kepada amilyn   Quote dan BalasQuote

azaha85
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.07.2007
Ahli No: 30484
Posting: 92
Dari: Kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 21-09-07 01:07


salam, sya amat terkejut bila dengar berita ni. negara kita macam tak lagi selamat, marilah kita sama-sama doakan agar negara kita sentiasa aman dan temteram.amin.
marilah sama-sama kita sedekah kan al-fatihah agar roh adik Jazimin di tempatkan bersama-sama org soleh dan solehah.amin.

Bookmark and Share

  


  Member Information For azaha85Profil   Hantar PM kepada azaha85   Quote dan BalasQuote

mie05
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.11.2005
Ahli No: 20348
Posting: 318
Dari: melaka

Johor   avatar


posticon Posting pada: 21-09-07 08:13


mari lah kita sama-sama berdoa pada saudara kita...

Bookmark and Share

  


  Member Information For mie05Profil   Hantar PM kepada mie05   Quote dan BalasQuote

mas_ayu
WARGA SETIA
Menyertai: 30.01.2007
Ahli No: 28444
Posting: 1063
Dari: :pAhaNG DaRuL MaKMuR:

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 21-09-07 09:14


semoga rohnya dicucuri rahmat...Al-Fatihah...

Bookmark and Share

  


  Member Information For mas_ayuProfil   Hantar PM kepada mas_ayu   Pergi ke mas_ayu's Website   Quote dan BalasQuote

nafisah
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 48
Posting: 442
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 21-09-07 09:15


Kenapa ada org yang sezalim ini? kasihan kanak-kanak tu....

Bookmark and Share

  


  Member Information For nafisahProfil   Hantar PM kepada nafisah   Quote dan BalasQuote

nawzah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.12.2006
Ahli No: 27687
Posting: 219
Dari: BUMI ALLAH S.W.T.

jordan  


posticon Posting pada: 21-09-07 09:15


Inilah hakikat dunia sekarang...kekejaman dan kezaliman di mana-mana....

Bookmark and Share

  


  Member Information For nawzahProfil   Hantar PM kepada nawzah   Quote dan BalasQuote

syed
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.10.2003
Ahli No: 4767
Posting: 1804
Dari: Ardhullahi Wasi'atun

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 21-09-07 10:09


saya cadang pada kerajaan laksanakan hudud Allah..janganlah kalau tangkap sipesalah asyik kena penjara saja..depa masuk penjara bukan nak terima pengajaran tetapi menimba ilmu dan pengalaman sahaja..apa salahnya laksanakan sebatan atau rejaman..di khlayak ramai..sebagai "Az-zajjru" teghan..ala kulli hal kalau dapat sipembunuh tu..lempar saja dari menara KLCC biar hancur berkecai..binatang pun tak sanggup berbuat begitu sesama mereka.

Bookmark and Share

  


  Member Information For syedProfil   Hantar PM kepada syed   Pergi ke syed's Website   Quote dan BalasQuote

mohd
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 401
Posting: 283
Dari: kl

ireland  


posticon Posting pada: 21-09-07 10:25


innalillah...alfatihah
errrr bengang siot...kat sapa yang buat tuu..tak fikir ke kalau kena kat dia...kalau dapat nak saja cepuk2

Bookmark and Share

  


  Member Information For mohdProfil   Hantar PM kepada mohd   Quote dan BalasQuote

teru_teru_bozu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14371
Posting: 177
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 21-09-07 17:19


Mayat dalam beg sah Nurin
Oleh Jalal Ali Rahim, Hardi Effendi Yaacob, Hanneeyzah Bariah Baharin, Ifwan Tun Tuah dan Nahar Tajri



Ujian DNA dapati 99.99 peratus sampel darah budak hilang sepadan ibu bapa

SHAH ALAM: Ujian asid deoksiribonukleik (DNA) mengesahkan sampel darah mayat kanak-kanak yang ditemui dalam beg pakaian di Taman Petaling Utama, Isnin lalu, sepadan dengan ibu bapa Nurin Jazlin Jazimin, 8, yang dilaporkan hilang sejak sebulan lalu.

Keputusan ujian yang diperoleh polis pada jam 2 petang semalam itu, dimaklumkan kepada ibu bapa Nurin, Jazimin Abdul Jalil dan Norazian Bistaman sejam selepas itu. Bagaimanapun kedua-duanya, yang dipanggil sekali lagi untuk membuat pengecaman mayat di Hospital Kuala Lumpur (HKL), menafikan mangsa pembunuhan kejam itu adalah anak mereka.

Ketua Polis Selangor, Datuk Khalid Abu Bakar, berkata Jabatan Kimia memaklumkan ujian DNA itu mendapati 99.99 peratus sampel darah kanak-kanak itu sepadan dengan sampel darah ibu bapa Nurin, yang diambil selepas proses pengecaman mayat kali pertama, Isnin lalu.

"Ujian DNA mengesahkan sampel darah itu mempunyai padanan. Sains sudah membuktikan identiti mayat itu. Apa lagi yang boleh kita buat kalau keputusan ini tidak boleh diterima keluarganya," katanya pada sidang media di sini, semalam.

Sehubungan itu, Khalid berkata, ujian susulan akan dijalankan bagi menentukan kesahihan identiti mayat kanak-kanak perempuan itu.


"Kita sudah meminta ibu bapa Nurin serta kakaknya untuk diambil darah mereka bagi ujian selanjutnya. Ahli keluarga terdekat Nurin, termasuk datuk dan neneknya akan turut diminta membuat pengecaman.

Kita berharap semua pihak, terutama keluarga Nurin dapat memberi kerjasama penuh dalam usaha menyelesaikan kes ini," katanya.

Sementara itu, Ketua Polis Negara, Tan Sri Musa Hassan, berkata polis sudah mendapat petunjuk awal bagi menjejaki pembunuh kanak-kanak itu.

"Kita sedang mengawasi seorang suspek yang dipercayai terbabit dalam kes pembunuhan kejam ini," katanya pada sidang media selepas mengadakan mesyuarat dengan Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat, Datuk Seri Shahrizat Abdul Jalil di ibu negara.

Beliau yang enggan mendedahkan identiti suspek, berkata polis masih menjalankan siasatan dan belum dapat memastikan sama ada pembunuhan kejam itu dilakukan pembunuh bersiri.

"Kita sudah ada petunjuk dan maklumat serta sedang menjalankan siasatan. Setakat ini kita tahu hanya seorang yang terbabit dalam pembunuhan kejam kanak-kanak itu. Suspek juga masih berada di sekitar Lembah Klang," katanya

Musa juga berkata, ujian DNA kali kedua akan dilakukan terhadap ibu bapa Nurin bagi mendapatkan pengesahan mutakhir identiti mayat kanak-kanak itu.

"Identiti mayat itu belum dapat disahkan sebagai Nurin kerana menurut bapanya mangsa tidak mempunyai tanda lahir di paha kiri seperti pada mayat kanak-kanak itu. Saya sudah arahkan Ketua Polis Selangor (Khalid) membuat ujian DNA kali kedua dan keputusannya akan diperoleh dalam masa terdekat," katanya.

Mengulas lanjut, Khalid berkata, menjadi prosedur biasa bagi polis menjalankan ujian susulan bagi mengenal pasti identiti mayat yang tidak dikenali, terutama membabitkan kes jenayah, malah kes Nurin itu bukan yang pertama.

"Pernah berlaku kes sama sebelum ini membabitkan penyanyi, Along Spoon, yang mayatnya ditemui dalam guni di kawasan terpencil di Negeri Sembilan. Ujian DNA mengesahkan mayat itu adalah Along Spoon, tetapi keluarganya tidak dapat menerima hasil ujian itu," katanya.

Mengenai ketiadaan kesan suntikan (BCG) pada mayat kanak-kanak itu hingga timbul dakwaan kemungkinan mangsa warga asing, beliau berkata polis masih menunggu laporan lengkap perubatan dan penjelasan doktor berhubung perkara itu."

Ditanya sama ada ibu bapa Nurin akan dipanggil untuk disoal siasat, beliau berkata, tindakan itu bukan satu keperluan ketika ini, namun mereka akan diminta menjelaskan sebab mayat kanak-kanak itu dikatakan bukan anak mereka.

Difahamkan, bapa Nurin dipanggil ke Balai Polis Wangsa Maju, kira-kira 4.30 petang untuk memberi keterangan berhubung keengganannya menerima keputusan ujian DNA itu.

"Polis akan turut meneliti sama ada kes penemuan mayat kanak-kanak ini dan kehilangan Nurin mempunyai kaitan dengan 'Lelaki Kucing' yang terbabit dalam beberapa kes pencabulan kanak-kanak di Kampung Baru sebelum ini," katanya.

KRONOLOGI:

20 Ogos - Nurin hilang ketika berjalan seorang diri ke pasar malam dekat rumahnya di Wangsa Maju
24 Ogos - Media melaporkan kehilangan Nurin
26 Ogos - Ganjaran RM5,000 ditawarkan kepada sesiapa yang memberi maklumat
28 Ogos - Polis mengumumkan memanggil 30 individu memberi keterangan berhubung kehilangan Nurin dan kes diklasifikasikan sebagai culik
29 Ogos - Polis mendapat petunjuk mengatakan Nurin ditarik masuk ke dalam sebuah van pada hari kehilangannya
1 September - Keluarga Muhammad Nazrin Shamsul Ghazali atau Yin, 5, yang pernah hilang di pusat beli-belah Sogo, Kuala Lumpur hujung Mac lalu, menasihati keluarga Nurin menubuhkan jawatankuasa bagi menyusun strategi mencarinya
3 September - Polis menubuhkan pasukan khas mengesan Nurin
3 September - Ganjaran kepada sesiapa yang memberi maklumat meningkat kepada RM8,000
4 September - Ganjaran meningkat kepada RM13,000
5 September - Nurin didakwa dilihat berada di Seremban
5 September - Penemuan sebuah van putih di kawasan belukar di Jalan Klang Lama di sini, menggemparkan masyarakat yang menyangka ia mempunyai kaitan kehilangan Nurin
10 September - Seorang budak perempuan berusia sembilan tahun merayau seorang diri di Taman Tasik Puteri, Rawang, disangkakan Nurin
11 September - Hari ulang tahun ke-8 Nurin
14 September - Ganjaran meningkat kepada RM26,000
17 September - Mayat seorang kanak-kanak ditemui dalam beg pakaian di Petaling Jaya Utama tetapi ibu bapa Nurin menafikan kanak-kanak itu anak mereka berdasarkan pengecaman fizikal
17 September - DNA ibu bapa Nurin diambil untuk diperiksa dan dipadankan dengan mayat itu
20 September - DNA ibu bapa Nurin disahkan sepadan dengan mayat kanak-kanak berkenaan


-----------------
"Hidup ini seperti mengupas kulit bawang, sekali anda mengupas kulitnya,sesekali air mata anda akan mengalir menitis ke bumi"


Bookmark and Share

  


  Member Information For teru_teru_bozuProfil   Hantar PM kepada teru_teru_bozu   Quote dan BalasQuote

teru_teru_bozu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14371
Posting: 177
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 21-09-07 17:20



  


  Member Information For teru_teru_bozuProfil   Hantar PM kepada teru_teru_bozu   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 21-09-07 17:52



  


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

imtihan_insyirah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.04.2006
Ahli No: 24051
Posting: 732
Dari: Darul Ehsan

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-09-07 00:19


sampai saat ni ana susah nak terima hakikat yang adik nurin ni disiksa dan dibunuh dengan kejam.. ana jenguk satu website yang memperkatakan tentang adik nurin

https://www.blogger.com/comment.pergi?blogID=4916628595638017957&postID=6020015131032030409

antara komen-komen pembaca... ana attach kan disini


rafika Ahmad said....
Takziah untuk semua keluarga arwah adik nurin...semoga anda semua tabah menghadapi ujian Allah di bulan mulia ini.saya pasti Syurga Allahlah tempat adik nurin nanti...sama-sama kita berdoa semoga pembunuh nurin yang kejam mendapat balasan di dunia dan akirat...
    Al-fatihah...

    September 21, 2007 9:22 AM

Anonymous said...

    Hello,
    My prayers are with Nurin. She is in a better place now.

    for your info, we malaysians will not let her dia in vain.
    and I am a non muslim, who wants Hudud law to be applied on the murderer.

    September 21, 2007 9:23 AM


HUDUD, THAT'S IT.. THE BEST SOLUTION

Bookmark and Share

  


  Member Information For imtihan_insyirahProfil   Hantar PM kepada imtihan_insyirah   Pergi ke imtihan_insyirah's Website   Quote dan BalasQuote

imtihan_insyirah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.04.2006
Ahli No: 24051
Posting: 732
Dari: Darul Ehsan

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-09-07 00:35


bagi ana dah tak ada cara lain untuk atasi segala macam jenayah kat muka bumi ni. Hukum Allah adalah yang terbaik,

ciptaan manusia sekadar untuk menghukum...namun undang-undang Allah untuk mendidik dan mencegah hingga ke akar umbi.

tapi hakikatnya manusia tak percaya.......

Bookmark and Share

  


  Member Information For imtihan_insyirahProfil   Hantar PM kepada imtihan_insyirah   Pergi ke imtihan_insyirah's Website   Quote dan BalasQuote

haziq_bahij1810
Warga Rasmi
Menyertai: 09.09.2007
Ahli No: 30981
Posting: 2
Dari: Kuala Lumpur

Perak   avatar


posticon Posting pada: 22-09-07 01:05


Innalillah..

Ucapan takziah kepada seluruh keluarga nurin..

Al-Fatihah..

Semoga manusia yang tidak bertanggungjawab itu akan mendapat balasan setimpal dengan perbuatannya..

Amiiin...

Bookmark and Share

  


  Member Information For haziq_bahij1810Profil   Hantar PM kepada haziq_bahij1810   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 22-09-07 01:28


kita tunggu ujian DNA yang kedua nanti..apakah keputusannya?????

Bookmark and Share

  


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

Azmimi
Warga Rasmi
Menyertai: 08.09.2007
Ahli No: 30980
Posting: 1
Dari: Wang Ulu, Perlis

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 22-09-07 02:29


Al-Fatihah

Bookmark and Share

  


  Member Information For AzmimiProfil   Hantar PM kepada Azmimi   Pergi ke Azmimi's Website   Quote dan BalasQuote

samudra
WARGA SETIA
Menyertai: 06.12.2005
Ahli No: 20847
Posting: 721
Dari: Tanah Melayu

stkitts_nevis   avatar


posticon Posting pada: 22-09-07 07:55


saya melawat jenazah adik nurin dihospital dan rumahnya semalam..jenazahnya tenang , cantik walaupun banyak kesan lebam ditubuhnya , semalam saya tak dapat lagi tahankan airmata , ,sedih sakit hati dan kesal.

kalaupun kerajaan tidak mahu menjalankan hukum islam..tolonglah..jatuhkan hukuman mati keatas pesalah rogol..perogol pencabul adalah binatang yang perlu dihapuskan dari masyarakat..

Bookmark and Share

  


  Member Information For samudraProfil   Hantar PM kepada samudra   Quote dan BalasQuote

ghazi
WARGA SETIA
Menyertai: 25.08.2007
Ahli No: 30809
Posting: 1549
Dari: Klang

blank   avatar


posticon Posting pada: 22-09-07 08:06


Inna lillahi wa inna ilaihi raaji'un...

Saya benar-benar bersimpati atas tragedi yang menimpa. Sebelum kepastian diperoleh, saya tak berani nak komen apa-apa.
Keluarga Nurin ni jiran saya (berdasarkan skop 40 buah rumah), saya pun berasal dari sana.

Semoga Allah mengampuni kita semua, atas kelalaian kita dalam membendung tragedi sebegini...Mudah-mudahan kita beroleh iktibar daripada kejadian ini...$

Dan semoga Allah menyegerakan tertegaknya Khilafah 'ala Minhaj Nubuwwah supaya tragedi sebegini takkan berulang kembali...

Amin...

P/s: Dalam daulah, bukan sahaja hukuman yang dilaksanakan, malahan perkara-perkara yang menjadi precursor kepada jenayah rogol juga diberikan perhatian. Justeru, penyelesaian kepada permasalahan sebegini bukanlah sekadar di peringkat menghukum sahaja malahan langkah pencegahan juga diberi penekanan.

Wallahu'alam...

Bookmark and Share

  


  Member Information For ghaziProfil   Hantar PM kepada ghazi   Quote dan BalasQuote

ghazi
WARGA SETIA
Menyertai: 25.08.2007
Ahli No: 30809
Posting: 1549
Dari: Klang

blank   avatar


posticon Posting pada: 22-09-07 08:07


Maaf, simbol dollar tu adalah kesilapan typo, tiada kaitan dengan apa yang ingin saya sampaikan...

Bookmark and Share

  


  Member Information For ghaziProfil   Hantar PM kepada ghazi   Quote dan BalasQuote

samudra
WARGA SETIA
Menyertai: 06.12.2005
Ahli No: 20847
Posting: 721
Dari: Tanah Melayu

stkitts_nevis   avatar


posticon Posting pada: 22-09-07 08:17


P/s: Dalam daulah, bukan sahaja hukuman yang dilaksanakan, malahan perkara-perkara yang menjadi precursor kepada jenayah rogol juga diberikan perhatian. Justeru, penyelesaian kepada permasalahan sebegini bukanlah sekadar di peringkat menghukum sahaja malahan langkah pencegahan juga diberi penekanan.

Wallahu'alam...

ya betul..saya bercakap sebagai seorang yang terlibat dengan keselamatan dan undang -undang..jadi masing-masing ada tugas yang belum selesai..anda saya kamu atau sesiapa yang mampu lakukan supaya perkara sebigini tak akan berulang lagi ..silakan..kita sama-sama berjuang..saya boleh mengawal diri kalau berhadapan dengan pembunuh biasa..perompak ..tetapi kalau perogol dan pendera terhadap kanak-kanak dan wanita , saya akan bertindak diluar batas kemanusian , saya boleh jadi seribu kali jahat daripada mereka.



Bookmark and Share

  


  Member Information For samudraProfil   Hantar PM kepada samudra   Quote dan BalasQuote

najah_musla
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.09.2006
Ahli No: 26198
Posting: 319
Dari: Gunung Semanggol

Perak   avatar


posticon Posting pada: 22-09-07 08:38


kakak kepada kak ipar saya cikgu kepada arwah adik nurin....sungguh menyanyat hati bila dengar sendiri cerita daripada yang mengenali nurin dengan dekat.....Al-fatihah buat adik nurin...penjenayah bukan setakat binatang tapi lagi teruk dari binatang.....dalam suasana sedih terutama bagi kedua org tua adik nurin,ada pihak buat kenyataan seolah-olah menyalahkan ayah nurin.....ayah mana yang tak jaga anak....ayah mana tak sayang anak....agaknya ye pun nak bagi kenyataan sebagai peringatan kepada org ramai,kena betul lah dalam berkata2.....kata-kata pihak tersebut lagi menambahkan kesakitan kepada pihak keluarga adik nurin......semalam bila tengok berita,saya sekeluarga menitiskan air mata.....tak sedih dah marah....sedih tengok insan kecil seperti adik nurin jadi mangsa....marah kepada org yang kejam daripada sekejam2 manusia.......mudah-mudahan Allah memberi petunjuk dengan segera siapa yang kejam itu......mudah-mudahan penjenayah cepat ditangkap.....langkah pencegahan harus dilakukan segera supaya tiada masalah yang sama berulang.....hukum hudud perlu dilaksanakan supaya dapat mencegah segala kejadian buruk lagi....

Bookmark and Share

  


  Member Information For najah_muslaProfil   Hantar PM kepada najah_musla   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-09-07 08:51


Takziah untuk keluarga Nurin. Moga tabah dan cekal menghadapi ujian berat ini.


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

  


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

scenario
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2007
Ahli No: 31016
Posting: 181
Dari: Inti nilai..

Perak  


posticon Posting pada: 22-09-07 09:15


Eeeeerrrrghhh...tu bukan lagi dajjal..tu manusia sial..tak layak pun dipanggil manusia..scenario sendiri berdoa agar dapat ditangkap haiwan 2..sakit hati betul!!!!...bila scenario lihatkan budak sekecil itu diperlaku dsedemikian..hanya allah yang thu ap ana akan buat kalau dapat kat ana haiwan 2..

Bookmark and Share

  


  Member Information For scenarioProfil   Hantar PM kepada scenario   Pergi ke scenario's Website   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 22-09-07 09:36


Tak dapat menahan airmata tengok berita semalam. Lebih seribu solat jenazah untuk beliau,imam solat jumaat pun tak tahan jugak. Tragis betul lah.

Terfikir seketika macam mana benda ini boleh jadi. Tapi benda ini mungkin boleh dielakkan kalau :

1. Kerajaan tak mengambil lewa dan memperlekehkan hukum hudud?

2. Gelang khas untuk perogol bakal diperkenalkan dapat membantu mengurang kesan rogol dan bunuh?Boleh ke??

3. Ibubapa yang tidak cuai kerana membiarkan anak mereka berjalan sendirian?

4.Kebanjiran video/sms/3g/cerita lucah dipasaran sekarang yang merosakkan minda seseorang?


p/s: Benda dah jadi dan kepada yang hidup ambil lah ikhibar terutama yang ada kanak-kanak perempuan atau pun wanita adik beradik,sepupu sepapat,rakan taulan dan masyarakat supaya lebih berhati-hati.

Marilah kita berdoa bersama-sama agar penjenayah itu berjaya ditangkap polis.

Al-Fatihah

Bookmark and Share

  


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

iftihakim
Warga 2 Bintang
Menyertai: 13.02.2005
Ahli No: 14332
Posting: 52
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 22-09-07 10:22


innalillah....AL-FATIHAH

Bookmark and Share

  


  Member Information For iftihakimProfil   Hantar PM kepada iftihakim   Quote dan BalasQuote

atie82
WARGA SETIA
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13074
Posting: 1080
Dari: Papar,[email protected]

Sabah  


posticon Posting pada: 22-09-07 10:47


Assalamualaikum wwt...

Semalam tengok kat TV3..pengkebumian adik nurin..sedih sangat..kami sekeluarga sebak...tak tertahan air mata...

Tapi tak apa adik nurin..walaupun kematianmu kerana dianiaya..ALLAH SWT tu Maha Mengetahui...Disebutkan oleh hadith Rasulullah saw bahawa sepuluh orang yang mayatnya TIDAK BUSUK dan TIDAK REPUT dan akan bangkit dalam tubuh asal diwaktu mati :

1. Para Nabi
2. Para Ahli Jihad
3. Para Alim Ulama
4. para Syuhada
5. Para Penghafal Al Quran
6. Imam atau Pemimpin yang Adil
7. Tukang Azan
8. Wanita yang mati kelahiran/beranak
9. Orang mati dibunuh atau dianiaya
10. Orang yang mati di siang hari atau di malam Jumaat jika mereka itu dari kalangan orang yang beriman.


-----------------
The Light of ALLAH surround Me, The Love of ALLAH Enfolds Me, The presence of ALLAH watches over Me, Whatever I am...ALLAH iS..


Bookmark and Share

  


  Member Information For atie82Profil   Hantar PM kepada atie82   Pergi ke atie82's Website   Quote dan BalasQuote

aesa_85
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.09.2007
Ahli No: 31101
Posting: 71
Dari: batu pahat

japan  


posticon Posting pada: 22-09-07 10:54


al fatihah buat adik nurin


teringat sabda Rasulullah SAW (tak hafal pula..) yang menyebut ketidaksempurnaan iman ketika seseorang itu melakukan maksiat dan kezaliman. inilah petanda ketidaksempurnaan iman di kalangan manusia beragama Islam hari ini....macam mana ini boleh berlaku,tepuk dada tanyalah iman...

Wallahua'lam...

Bookmark and Share

  


  Member Information For aesa_85Profil   Hantar PM kepada aesa_85   Quote dan BalasQuote

nurfieza
WARGA SETIA
Menyertai: 19.01.2006
Ahli No: 22039
Posting: 416
Dari: utara...

Selangor  


posticon Posting pada: 22-09-07 11:32


al-fatihah..

moga-moga kejadian ini memberi pengajaran pada ibubapa agar lebih berhati-hati terhadap keselamatan anak2 mereka..


-----------------
.......
[ Telah diedit oleh: nurfieza pada 22-09-07 11:34 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For nurfiezaProfil   Hantar PM kepada nurfieza   Quote dan BalasQuote

NurArisha
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.03.2005
Ahli No: 15005
Posting: 278
Dari: Wangsa Maju, KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 22-09-07 12:05


Bila tahu bahawa adik nurin adalah mayat di temui dalam beg sukan itu..sedihnya tak terkata. apatah lagi ibu bapa adik nurin..

Al-fatihah..

rasa takut juga dah sekarang ni. kepada ibu ayah, kakak abang..selepas ni lebihlah mengawasi anak-anak..jangan biar mereka keluar seorang-seorang. kalau boleh ingatkan mereka selalu tentang kes adik nurin..jangan hal macam ni mati dari ingatan macam tu saja. biar jadi ingatan selalu..

jangan kita sangka tempat yang selamat betul-betul selamat..kita tak boleh baca hati org. mereka ni hati binatang.

YA ALLAH, timpakan siksaan pedih untuk org yang berdosa itu. dia terlalu zalim untuk berpijak di bumimu..untuk berteduh dibwh langitmu..

saya percaya kes ini memberi kesan yang mendalam pada setiap rakyat malaysia tak kira bangsa agama. kes ini bukan hal kecil..

wahai kerajaan, sila ambil tindakan yang paling wajar..tak nak dengar lagi hal macam ni berlaku lagi..please...

Bookmark and Share

  


  Member Information For NurArishaProfil   Hantar PM kepada NurArisha   Pergi ke NurArisha's Website   Quote dan BalasQuote

teru_teru_bozu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14371
Posting: 177
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 22-09-07 12:33


Pemergian Nurin ditangisi
Oleh Jalal Ali Abdul Rahim, Nahar Tajri dan Ifwan Tun Tuah


IRINGI PEMERGIAN: Orang ramai mengiringi jenazah Nurin Jazlin (gambar kecil) ketika dibawa ke Tanah Perkuburan Islam Taman Ibu Kota, Danau Kota, Setapak selepas solat Jumaat, semalam.



Keluarga terima keputusan ujian DNA, polis henti operasi mencari

KUALA LUMPUR: Pilu, marah dan geram mengiringi pemergian Nurin Jazlin, yang mayatnya dituntut keluarga selepas mereka menerima hakikat sekujur tubuh budak perempuan yang ditemui dalam beg sukan di Petaling Jaya Isnin lalu, adalah anak mereka.

Suasana pilu dan syahdu menyelubungi pekarangan Bilik Mayat Hospital Kuala Lumpur (HKL) pagi semalam apabila bapanya, Jazimin Abd Jalil, 33, akhirnya mengalah kepada suratan takdir bahawa itulah 'Kak Ngah', anak kesayangan yang kepulangannya dinanti-nantikan mereka sekeluarga sejak sebulan lalu.

rasa marah dan geram turut terdetik di hati setiap orang yang mengikuti kes ini kerana perbuatan manusia berhati binatang terhadap kanak-kanak tidak berdosa itu.

Bagi Norazian Bistaman, 35, tiada perkataan yang mampu diucapkan selain kucupan kerinduan dan linangan air mata ketika melihat jenazah anak keduanya dikafankan, didukung dan diturunkan ke liang lahad Tanah Perkuburan Islam Taman Ibu Kota, Danau Kota, Wangsa Maju, selepas solat Jumaat jam 2.20 petang semalam,

Sebelum itu, pada jam 10 pagi, Jazimin yang sebelum ini berkeras mayat yang ditemui bukan anaknya terbuka hati dan menuntut jenazah Nurin Jazlin di bilik mayat HKL, diiringi tangisan ahli keluarga, kakitangan hospital dan orang ramai, tanpa mengira kaum, umur dan keturunan.

Jenazah Allahyarham, yang siap dimandi dan dikafan, dibawa keluar dengan sebuah van jenazah dari HKL jam 11.20 pagi ke Madrasah Assa'Adah, Seksyen 1, Wangsa Maju, di mana Norazian serta ahli keluarga lain menunggu kepulangan puteri mereka yang tidak lagi bernyawa.


Norazian yang tidak dapat menahan perasaan dan menangis teresak-esak, terpaksa dipimpin ahli keluarga untuk mendekati jenazah anaknya dan terus mengucup dahinya buat kali terakhir.

Perasaan sedih turut menyelubungi kira-kira 500 orang yang sejak awal membanjiri kawasan madrasah itu bagi memberi penghormatan terakhir kepada Nurin Jazlin sebelum jenazahnya disembahyangkan.

Jenazah kemudian dibawa ke Tanah Perkuburan Islam Taman Ibu Kota, diiringi ratusan kenalan, keluarga dan orang ramai yang bersimpati dengan nasib malang yang menimpa kanak-kanak itu.

Jazimin yang ditemui sejurus selepas pengebumian selesai berkata, beliau reda dengan ketentuan Allah yang menguji keluarganya dengan ujian berat pada bulan Ramadan ini.

"Apabila melihat jenazahnya selepas dimandi dan dikafankan, saya sedar itu anak saya. Ada banyak perbezaan berbanding sebelum ini (kelmarin) ketika saya dipanggil membuat pengecaman oleh polis. Saya terima hakikat pemergiannya walaupun hati saya hiba dan sedih. Tuhan lebih sayangkannya," katanya.

Penerimaan Jazimin dan keluarga ke atas keputusan DNA mengenai siapa kanak-kanak yang ditemui bogel, kemaluannya ditusuk dengan terung dan timun serta kakinya dilipat sebelum mayatnya disumbat ke dalam beg itu, juga mengakhiri pencarian Nurin Nazrin, yang hilang ketika dalam perjalanan ke pasar malam berhampiran rumahnya di Seksyen 1, Wangsa Maju di sini, pada 20 Ogos lalu.

Bapa saudara Nurin Jazlin, Johari Abd Jalil, berkata Jazimin akur dengan keputusan ujian DNA selepas berbincang dengan polis di Ibu Pejabat Polis Daerah Petaling Jaya, malam kelmarin.

"Wajah Nurin Jazlin mula terserlah selepas dimandi dan dikafankan menyebabkan semua ahli keluarga menerima kenyataan bahawa kanak-kanak itu adalah Nurin. Kami hanya dapat menitiskan air mata untuknya.

Walaupun terdapat banyak kesan lebam di muka dan badan akibat diseksa tetapi wajahnya sangat tenang," katanya.

Datuknya, Abdul Jalil Yahya, 74, pula berkata, beliau yang rapat dengan Nurin Jazlin pasti mayat berkenaan adalah cucunya.

"Walaupun tadi (semalam) adalah kali pertama saya melihat mayat itu, saya yakin dia adalah Nurin berdasarkan bentuk dan iras wajahnya. Saya sangat sedih melihat kecederaan pada muka Nurin. Saya melihat jenazah Nurin sekejap saja kerana tidak sampai hati melihat keadaannya," katanya

Bookmark and Share

  


  Member Information For teru_teru_bozuProfil   Hantar PM kepada teru_teru_bozu   Quote dan BalasQuote

awa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.03.2005
Ahli No: 15078
Posting: 136
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 22-09-07 12:56


Huhuhhhuu..... sedih lah kes ni...saya pun geram dengan org yang macam ni..Apa nak jad dengan dunia sekarang...dah semakin teruk...dah macam-macam jadi...

Bookmark and Share

  


  Member Information For awaProfil   Hantar PM kepada awa   Quote dan BalasQuote

fizah866
Warga 2 Bintang
Menyertai: 30.05.2007
Ahli No: 30106
Posting: 60

blank   avatar


posticon Posting pada: 22-09-07 12:58


salam..

takziah kepada keluarga arwah adik nurin...
smalam bila tengok berita pengebumian jenazah nurin..saya dan kawan-kawan tak dapat nak menahan kesedihan....apatah lagi keluarga arwah...
semoga rohnya ditempatkan dikalangan orang2 yang beriman...amin.

Bookmark and Share

  


  Member Information For fizah866Profil   Hantar PM kepada fizah866   Quote dan BalasQuote

awa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.03.2005
Ahli No: 15078
Posting: 136
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 22-09-07 13:08


tapi saya tengok gambar adik Nurin lain lah...masa jenazah dia dijumpai

Bookmark and Share

  


  Member Information For awaProfil   Hantar PM kepada awa   Quote dan BalasQuote

awa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.03.2005
Ahli No: 15078
Posting: 136
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 22-09-07 13:10


bendi ni jad kat adik Nurin pun saya dah geram..Cuba bayangkan lau jadi kat sedara terdekat kita...lag lah geram kan...macam mana lah mak ayah dia nak terima...Tapi hope Allah kuatkanlah semangat parents dia....AMIN!!!

Bookmark and Share

  


  Member Information For awaProfil   Hantar PM kepada awa   Quote dan BalasQuote

imthiyaz
WARGA SETIA
Menyertai: 12.10.2004
Ahli No: 11772
Posting: 461
Dari: Selangor @ Shah Alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-09-07 04:07


Takziah buat keluarga adik Nurin....

Bookmark and Share

  


  Member Information For imthiyazProfil   Hantar PM kepada imthiyaz   Pergi ke imthiyaz's Website   Quote dan BalasQuote

nuhasolehah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 23.07.2006
Ahli No: 25365
Posting: 57
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 23-09-07 08:56


siapa yang bunuh tu..memang kejam..takziah buat keluarga adik nurin...

Bookmark and Share

  


  Member Information For nuhasolehahProfil   Hantar PM kepada nuhasolehah   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 23-09-07 10:05


harap penjenayah tak berhati perut tu dapat ditangkap segera..kejam sungguh


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

  


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 23-09-07 11:58


kasihan betul budak kecil yang menjadi mangsa keadaan...Ini semua berpunca daripada video dan gambar lucah serta kebodohan segelintir perempuan zaman sekarang...


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

  


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

ifti_hanan
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.09.2004
Ahli No: 10965
Posting: 166
Dari: di sinilah 'ana'

Kelantan  


posticon Posting pada: 23-09-07 15:50


takziah..adik nurin..hanan ada adik sebaya arwah..
ya ALLAH...
semoga pembalasan setimpal ke atas penjenayah tersebut..
tunggulah..
dunia dan akhirat...

Bookmark and Share

  


  Member Information For ifti_hananProfil   Hantar PM kepada ifti_hanan   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 23-09-07 15:56


takziah buat famili nurin,
tapi bila fikir balik,
ni lah akibat kalau cuai dan tak ambil kisah pada kehidupan anak2,
bila dah terhantuk baru tergadah...
harap masyarakat reti lah nak ambil pengajaran daripada tragedi malang ni..

Bookmark and Share

  


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 23-09-07 20:35


Hukuman Perogol: Al Quran dan Sunnah diketepikan

Ketika ini, hukuman bagi lelaki yang disabitkan kesalahan rogol sedang dipinda di bawah Rang Undang-Undang Kanun Keseksaan. Dewan Rakyat sedang mempertimbangkan hukuman penjara 30 tahun dan sebatan bagi seseorang yang telah disabitkan dengan kesalahan merogol.

Kategori jenayah seksual yang disabitkan sebagai rogol terbahagi kepada tiga :
1)        Lelaki yang disabitkan telah melakukan rogol tanpa izin dengan wanita berusia di bawah 16 tahun
2)        Melakukan rogol sama ada dengan izin atau tanpa izin wanita yang berumur di bawah 12 tahun.
3)        Malakukan rogol ke atas wanita dengan menggunakan pengaruh kuasa dan kedudukan pangkat.
Jika seseorang itu disabitkan kesalahan bagi mana-mana kategori diatas, hukuman rogol berlaku ke atasnya.
Bagi kesalahan sumbang mahram, Jawatankuasa Pilihan Khas Dewan Rakyat mencadangkan hukuman minimum penjara 15 tahun dikurangkan kepada minimum 8 tahun. Jawatankuasa tidak meletakkan kes suami memaksa isteri untuk melakukan hubungan seks sebagai rogol.
Melihat kepada realiti dan fakta di atas, penggubalan undang-undang jelas tidak merujuk langsung kepada dalil-dalil syara’ sama ada daripada Al Quran mahupun As Sunnah. Sedangkan hak untuk menggubalkan undang-undang bagi manusia itu adalah hak Allah SWT. FirmanNya:
“Dan sesiapa yang tidak menghukum dengan apa yang telah diturunkan oleh Allah (kerana mengingkarinya), maka mereka itulah orang-orang yang kafir”

“Dan sesiapa yang tidak menghukum dengan apa yang telah diturunkan oleh Allah, maka mereka itulah orang-orang yang zalim”.

“Dan sesiapa yang tidak menghukum dengan apa yang telah diturunkan oleh Allah, maka mereka itulah orang-orang yang fasik”
Ketiga-tiga kategori jenayah rogol di atas sebenarnya tidak merujuk kepada prinsip-prinsip syara’. Mensabitkan kes rogol bukan bergantung kepada izin atau tanpa izin wanita. Sekiranya izin diberikan dan wanita itu telah baligh ( tanpa mempertimbangkan umurnya lagi) serta lelaki yang merogol juga telah baligh, maka kes itu termasuk di dalam kes zina dan diperlakukan mengikut hukum zina.

Wallahu alam.



Bookmark and Share

  


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

NurArisha
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.03.2005
Ahli No: 15005
Posting: 278
Dari: Wangsa Maju, KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 24-09-07 15:47


Pembunuh itu tak sepatutnya hidup aman..
semoga kezaliman yang dia lakukan dapat pembalasan yang setimpal.

TAKZIAH BUAT KELUARGA ADIK NURIN,
sabarlah..

entahlah..dua tiga hari ini asyik teringat dengan apa yang berlaku. rasa kasihan sangat dengan apa yang menimpa adik nurin..


-----------------
Assalalualaikum..
Kejujuran adalah sebahagian dari insan yang cintakan Allah s.w.t.
[ Telah diedit oleh: NurArisha pada 24-09-07 15:48 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For NurArishaProfil   Hantar PM kepada NurArisha   Pergi ke NurArisha's Website   Quote dan BalasQuote

sayyidah_nafisah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.06.2004
Ahli No: 9433
Posting: 90

PulauPinang  


posticon Posting pada: 24-09-07 16:15


Pada 20-09-07 18:37 , alongdkl posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 20-09-07 15:05 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

erm.. latest news from BERNAMA..... kena tengok news malam ni to reconfirm...

pls refer to: http://www.bernama.com.my/

September 20, 2007 13:49 PM

Test Confirmed Body In Bag Is Of Nurin


PETALING JAYA, Sept 20 (Bernama) -- DNA test confirmed that body stuffed in a sports bag on Monday at a shophouse at Jalan PJS1, Petaling Jaya Utama as that of Nurin Jazlin Jazimin, 8, who had gone missing a month ago, said Petaling Jaya OCPD ACP Arjunaidi Mohamed.

-- BERNAMA
al-Fatihah.....

------------------------------------------------------------------------------

.. tapi aku mushkil pula.. mula-mula kata bukan anak Malaysia sebab tak ada kesan suntikan BCG.. DNA kata ye pulak.. ish2.. mushkil2..



macam nak cepat tutup kes saja :-?


setuju!!!!

Bookmark and Share

  


  Member Information For sayyidah_nafisahProfil   Hantar PM kepada sayyidah_nafisah   Quote dan BalasQuote

skater
WARGA SETIA
Menyertai: 24.04.2004
Ahli No: 8611
Posting: 541
Dari: Kuala Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 24-09-07 16:20


Salam Takziah buat keluarga nurin


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For skaterProfil   Hantar PM kepada skater   Pergi ke skater's Website   Quote dan BalasQuote

naruto-san
WARGA SETIA
Menyertai: 25.12.2004
Ahli No: 13299
Posting: 2017
Dari: Mertajam Hill

PulauPinang  


posticon Posting pada: 24-09-07 16:28


peristiwa pelik dari kes adik nurin:
1) polis nak cepat-cepat tutup kes adik nurin ini.
2) polis beriya-riya nak dakwa mak ayah nurin jika terdpt kecuaian dalam menjaga nurin.
3) pembunuh adik nurin akan terus hidup bersuka .a, bergembira hidup di luar sana....tanpa perlu takut akan ditangkap polis.

lagi antara peristiwa2 pelik:
1) tilam masuk dalam mahkamah memberi keterangan.
2) tahan orang dalam ISA tanpa dibicarakan di mahkamah - cekap sungguh kerja polis ye dalam menangkap musuh2 politik....tapi nak tangkap penjenayah sangatlah susah atau dibuat-buat susah.

p/s: ada udang disebalik mee goreng dari peristiwa2 ini....there is something fishy about this case.
[ Telah diedit oleh: naruto-san pada 24-09-07 16:31 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For naruto-sanProfil   Hantar PM kepada naruto-san   Quote dan BalasQuote

zahrah_asrar
Warga 5 Bintang
Menyertai: 07.02.2006
Ahli No: 22514
Posting: 363
Dari: port dickson

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 25-09-07 09:27


sedih sangat-sangat bila tau mayat yang ditemui dalam tu adalah adik nurin...

tak tahu lah macam mana mderita nya adik nurin sampai kan mayat nya btukar wajah...

takziah kat famili jazimin

al-fatihah

Bookmark and Share

  


  Member Information For zahrah_asrarProfil   Hantar PM kepada zahrah_asrar   Quote dan BalasQuote

lubaina
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14387
Posting: 1007
Dari: AntARa LanGit DaN bUMi...entahlah....

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-09-07 11:00


macam mana lah nanti keadaan nya bila kita sudah beranak-pinak..
anak-anak kita juga akan turut terdedah kepada kejadian seperti ini..


-----------------
hidup ini indah
namun...keindahannya hilang
dek kerakusan kita.....


Bookmark and Share

  


  Member Information For lubainaProfil   Hantar PM kepada lubaina   Quote dan BalasQuote

fizah866
Warga 2 Bintang
Menyertai: 30.05.2007
Ahli No: 30106
Posting: 60

blank   avatar


posticon Posting pada: 25-09-07 12:06


Pada 25-09-07 11:00 , lubaina posting:

!!! QUOTE !!!

macam mana lah nanti keadaan nya bila kita sudah beranak-pinak..
anak-anak kita juga akan turut terdedah kepada kejadian seperti ini..



ya betul tu...berserah saja lah...

tapi saya tak setuju lah..bila polis nak dakwa ibu bapa nurin
kesin mereka...kadang-kadang kita kena sensetif juga bila nak kuarkan kenyataan,,,lagi bertambah sedih lah ibu bapa nurin...

saya dan kawan-kawan pun menitiskan air mata masa pengebumian jenazah adik nurin..sangat-sangat sayu..lebih-lebih lagi tengok keluarga arwah menangis..
ayah arwah yang selama ni nampak tenang saja...menagis teresak2 masa pengebumian arwah...lebih menyedihkan bila bapanya dikaitkan dengan pembunuhan nurin...sungguh tak masuk akal...

apa2pun takziah untuk family arwah dan al-fatihah untuk adik nurin.

Bookmark and Share

  


  Member Information For fizah866Profil   Hantar PM kepada fizah866   Quote dan BalasQuote

fizah866
Warga 2 Bintang
Menyertai: 30.05.2007
Ahli No: 30106
Posting: 60

blank   avatar


posticon Posting pada: 25-09-07 12:08


tak tahu lah macam mana mderita nya adik nurin sampai kan mayat nya btukar wajah...

takziah kat famili jazimin

al-fatihah

tapi selepas dimandikan dan dikapankan...wajah arwah dah nampak.

kuasa ALLAH...

Bookmark and Share

  


  Member Information For fizah866Profil   Hantar PM kepada fizah866   Quote dan BalasQuote

ansarullah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.07.2004
Ahli No: 10247
Posting: 110
Dari: Rusila

Terengganu  


posticon Posting pada: 29-09-07 16:06


YA ALLAH. Aku RINDUKAN HUKUMAN-MU...Kenapa DISEKAT HUKUM HUDUD, QISAS DAN TAKZIR? BALASAN DUNIA PUN TIDAK MAMPU MENYAMAI PENDERITAAN NURIN.

LAKSANAKAN HUKUM ISLAM, WAHAI PEMERINTAH!!!!

IA ADALAH BALA TUHAN. TANPA MELAKSANAKAN HUKUMAN ALLAH, MANUSIA AKAN TERUS MENJADI BINATANG.

BERAPA RAMAI LAGI IBUBAPA AKAN MENANGGUNG PENDERITAAN SEPERTI INI???

YANG PASTI, IA AKAN BERLAKU DAN TERUS BERLAKU. SUDAH BANYAK KES SEBEGINI TERJADI BUKAN SETAKAT NURIN...
[ Telah diedit oleh: ansarullah pada 29-09-07 16:10 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For ansarullahProfil   Hantar PM kepada ansarullah   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.214325 saat. Lajunya....