Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 09-12-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
It is possible to fail in many ways...while to succeed is possible only in one way.
-- Aristotle

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: azrin80
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43100

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 38
Ahli: 0
Jumlah: 38




  Yang Masuk Ke Sini
wadud: 4 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 21 hari yang lalu
muslimin23: 23 hari yang lalu
kasih_kekasih: 27 hari yang lalu
syahidatul: 30 hari yang lalu
raudhahasanah: 31 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: Dunia binatang!


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» Dunia binatang!

Please Mendaftar To Post


Oleh Dunia binatang!

pejuang_terakhir
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30837
Posting: 533
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 20-09-07 14:37


Mayat dalam beg sah Nurin Jazlin

POLIS hari ini mengesahkan ujian asid deoksiribonukleik (DNA) ke atas mayat kanak-kanak perempuan yang ditemui dalam sebuah beg sukan di Petaling Jaya Utama Isnin lepas adalah Nurin Jazlin Jazimin, 8, yang hilang sejak sebulan lepas.

Ketua Polis Daerah Petaling Jaya ACP Arjunaidi Mohamed berkata ujian darah ke atas mayat dan juga ibu bapa Nurin Jazlin mengesahkan hubungan antara kedua-dua pihak.

Katanya, ibu bapa Nurin Jazlin telah dimaklumkan tengah hari ini mengenai keputusan DNA itu.

Nurin Jazlin, pelajar tahun dua Sekolah Rendah Kebangsaan Desa Setapak dilaporkan hilang pada 20 Ogos setelah keluar bersendirian untuk ke pasar malam yang berhampiran rumahnya di Seksyen 1, Wangsa Maju di sini.

Mayat budak perempuan yang tidak berbaju yang dipercayai menjadi mangsa deraan seks ditemui oleh pemilik lot kedai di Jalan PJS 1 pada pagi Isnin lepas.

Sementara itu di Kuala Lumpur, bapa Nurin, Jazimin Abdul Jalil, 33, seorang pemandu teksi enggan menerima keputusan DNA itu bahawa mayat kanak-kanak itu adalah anaknya.

"Saya ayah Nurin... Saya lebih mengenali anak saya dari semua orang.

Dalam hati saya berkata mayat itu bukan anak saya.

Jazimin juga berkata beliau pasti mayat itu bukan anaknya berdasarkan keadaan gigi dan parut yang dipunyai oleh Nurin.

Nurin, katanya, mempunyai kedudukan gigi yang rapat dan mempunyai parut akibat luka di pangkal pehanya. Jazimin berkata beliau dimaklumkan mengenai keputusan DNA tersebut pada pukul 12.30 tengah hari oleh polis daerah Petaling Jaya dan diminta datang ke bilik mayat HKL untuk membuat pengecaman semula mayat tersebut.

Sebelum ini, Jazimin dan isterinya Norazian Bistaman, 35, telah dipanggil untuk proses pengecaman di HKL pada Isnin lepas dan tidak mengaku mayat itu anaknya, Nurin berdasarkan kepada keadaan fizikal kanak-kanak yang ditemui itu.

Norazian yang kelihatan sugul ketika ditemui pemberita berkata beliau rela menerima sebarang keputusan pihak berkuasa.

"Apa lagi yang boleh saya kata. Keputusan DNA menunjukkan itu anak saya. Saya reda dengan kehendak Ilahi.

"Sebagai seorang ibu saya masih berharap bahawa itu bukan anak saya, ibu mana yang sanggup terima kenyataan bahawa anaknya diperkosa dan dibunuh begitu kejam. Hanya Tuhan sahaja tahu perasaan kesedihan yang saya alami," katanya dengan linangan air mata.

Norazian berkata sekiranya Nurin Jazlin selamat ditemui, perayaan Hari Raya Aidil Fitri tahun ini adalah yang paling bermakna dalam hidupnya.

Malah pakaian raya untuk Nurin Jazlin sudahpun dibeli dan saya tetap akan menunggu kepulangannya," katanya sebak.

al-fatihah....sungguh kejam dan binatang sungguh manusia yang buat ni....apa peranan kita????sampai bila kita nak lihat kekejaman ini!!!!!....sebak sangat rasa...andai jumpa manusia binatang tu rasa nak bunuh saja
[ Telah diedit oleh: Administrator pada 20-09-07 20:28 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For pejuang_terakhirProfil   Hantar PM kepada pejuang_terakhir   Quote dan BalasQuote

sitishairah
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2007
Ahli No: 29948
Posting: 513
Dari: Gombak

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-09-07 14:53


Assalamualaikum wr wbt

Astagfirullahalazim..Innalillahiwainnailaihirajiunn..Al-Fatihah buat arwah..
Semoga suspek dapat dikesan dalam masa terdekat ni dan dikenakan hukuman yang setimpal dengan perbuatannya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sitishairahProfil   Hantar PM kepada sitishairah   Quote dan BalasQuote

eyla05
WARGA SETIA
Menyertai: 17.10.2005
Ahli No: 19884
Posting: 546
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 20-09-07 14:54


al-fatihah.....



Bookmark and Share

    


  Member Information For eyla05Profil   Hantar PM kepada eyla05   Quote dan BalasQuote

amira_najihah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.02.2006
Ahli No: 22568
Posting: 107
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 20-09-07 14:55


al-fatihah buat arwah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For amira_najihahProfil   Hantar PM kepada amira_najihah   Quote dan BalasQuote

kismis
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.10.2004
Ahli No: 11649
Posting: 180

Sabah  


posticon Posting pada: 20-09-07 15:01


Al - Fatihah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For kismisProfil   Hantar PM kepada kismis   Quote dan BalasQuote

agmnhob
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.08.2007
Ahli No: 30706
Posting: 269
Dari: Shah Alam

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 20-09-07 15:16


Nurin dah berbahagia di "sana" .. sebab dia belum baligh..tidak tercatit bagi dia dosa...

tapi kita? yang hidup? apa tuntutan dan tanggungjawab kita untuk permasalahan seperti ini?

saya mulakan begini

saya nasihatkan diri sendiri dan sesiapa sahaja yang beridentiti muslim atau mereka-mereka yang menjawab salam saya sama ada dalam teksi, dalam train, dalam bas, dalam komuter dan sebagainya....dengan perkara berikut...

1. Allah sentiasa melihat
2. Rasulullah ingat kat kita time nazak... kita ingat tak kat rasulullah? ajaran-ajaran dia...sifat2 dia jujur amanah tabligh fatonah....
2. di bahu kiri dan kanan sentiasa ada malaikat yang menulis amalan

masyarakat kita sebenarnya bukan tak ada ilmu
ilmu hebat-hebat

tapi masyarakat kita rosak IMAN.... hafal RUKUN IMAN...walaupun negara lebih menekankan RUKUN NEGARA....tetapi implementasi RUKUN IMAN amat lemah.....

siapa yang boleh ingat setiap sedut nafas itu adalah rezeki dari Allah? hatta waktu tidur pun dapat rezeki.... tengok waktu tidur bernafas ke tak?

siapa yang boleh ingat setiap saat ada .a di sebelah bahu kanan dan kiri? mencatit amalan tu?

saya beranikan diri nasihatkan remaja-remaja lepak dengan pesanan tersebut.. wallahua'lam.. berkesan atau tak... saya serah pada Allah....saya remaja..umur saya 24thn... tapi saya takut untuk melihat generasi akan datang...wallahua'lam... semoga generasi saya adalah generasi yang meletakkan Al-quran dan Sunnah sebagai yang teratas...

... blog, ceramah, conference islamik..hanya di hadiri oleh mereka-mereka yang mendapat HidayahNya...

bagaimana mereka-mereka yang LIAR di luar sana? sapa yang nak tarbiah mereka? kita nak letak tanggungjawab tu pada siapa?? apa yang saya nampak... orang pejabat agama ramai...tapi ramai yang bekerja "pejabat" 9am - 5pm... selepas itu??? tanggungjawab atas nama agama tu siapa nak jalankan???

dan tak kurang juga pendokong agama lebih mementingkan balasan di dunia.... subhanallah....

tapi tak pelik jugak..kerena syaitan lebih bekerja keras dari kita...kerana kita lebihkan nafsu dalam tuning seharian......

kerana seharian kita tersogok dengan slogan-slogan dari mereka yang tidak bertunjangkan TAUHID kepada ALLAH dan SUNNAH RASULULLAH...

apakah tinggi sangat nilai akal diri kita untuk mengimplimentasi logik+rasional penyelesaian permasalahan ini???

saya rasa nak saja jumpa orang-orang atasan dan ceritakan tentang padang mahsyar... siapa yang paling banyak dituntut di akhirat kelak...

isk..tolonglah sapa-sapa yang ada berpeluang jumpa orang atasan...ceritakan kepada mereka tentang padang mahsyar.....ceritakan pada mereka tentang majlis syura....bukan majlis berdebat parlimen.........ceritakan pada mereka tentang PIAGAM MADINAH........ bukan piagam lord reid.....

patutlah RASULULLAH teringat-ingatkan kita waktu nazak....

ramai yang mengaku mencintai rasulullah... tapi dimulut lebih dengan "nyanyian kosong cinta dunia" dari selawat...tak tahulah kalau yang dok nyanyi tu selawat dalam hati agaknya??

yang saya geram..saya pakai serban dikatakan "ekstrimis agama"

saya berulang-ulang kali sebut kat orang yang kata saya macam tu begini: "orang yang ektreme agama ialah orang yang berani melanggar PERINTAH ALLAH DAN RASULULLAH... itulah ektreme...dahlah Allah berikan rezeki hari-hari.... dengan extremenya dia mengubah pemahaman AGAMA untuk kepentingan dunia....dengan extremenya dia selamber tunjuk aurat tanpa malu.....dengan selambernye dia melanggar perintah-perintah Allah..

perintah bos dijunjung tinggi siap tulis "saya yang menurut perintah"

cuba tulis... "saya yang menurut perintah Allah dan Rasulullah"

dan sejarah itu akan berulang-ulang dari Zaman Nabi-nabi terdahulu... zaman kita lagi teruk... jahiliyah2 umat terdahulu semua ada dalam zaman ini.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For agmnhobProfil   Hantar PM kepada agmnhob   Pergi ke agmnhob's Website   Quote dan BalasQuote

agmnhob
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.08.2007
Ahli No: 30706
Posting: 269
Dari: Shah Alam

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 20-09-07 15:21


Kenapa kita hanya menuding jari pada pelaku salah?

Kenapa kita tidak menuding jari pada diri sendiri kerana tidak tersampainya tarbiah pada masyarakat?

Kenapa kita kata pelaku salah itu binatang sedangkan yang asbab berlakunya perkara tersebut akibat "MASYARAKAT KITA" tak diterapkan dengan NILAI IMAN?

Kenapa kita kata pelaku salah itu salah sedangkan undang-undang perlaksaan dan pemerintahan kita tidak berlandaskan AL-QURAN DAN AS-SUNNAH?

Bookmark and Share

    


  Member Information For agmnhobProfil   Hantar PM kepada agmnhob   Pergi ke agmnhob's Website   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 20-09-07 15:28


.. jap2.. mula-mula kata mayat itu bukan warganegara Malaysia sebab tiada kesan suntikan BCG.. ini DNA kata ye pulak.. mushkil2.. tapi DNA itu dah cukup kuat dah untuk buktikan.. tapi tataula kalau ada sebarang kesilapan teknikal..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

agmnhob
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.08.2007
Ahli No: 30706
Posting: 269
Dari: Shah Alam

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 20-09-07 15:31


INI ZAMAN PEROSAK


WUJUDNYA PEROSAK AGAMA
WUJUDNYA PEROSAK ALAM SEKITAR
WUJUDNYA PEROSAK AKHLAK
WUJUDNYA PEROSAK MANUSIA
WUJUDNYA PEROSAK SUMBER AIR
WUJUDNYA PEROSAK MUKA BUMI
WUJUDNYA PEROSAK AQIDAH
WUJUDNYA PEROSAK IMAN
WUJUDNYA PEROSAK TAUHID
WUJUDNYA PELBAGAI PEROSAK

ITUKAH YA'JUD MA'JUD??

Bookmark and Share

    


  Member Information For agmnhobProfil   Hantar PM kepada agmnhob   Pergi ke agmnhob's Website   Quote dan BalasQuote

faried
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26185
Posting: 150
Dari: kedah

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 20-09-07 15:34


al fatihah.....

itu lah, selagi hukum jenayah tak di hukum dengan hukum ALQuran....macam macam lagi musibah kepada masyarakat....

mungkin ALLAH nak cabar mana mana pemimpin yang menolak tepi ALQuran dalam pemerintahan negara.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For fariedProfil   Hantar PM kepada faried   Quote dan BalasQuote

maktam
Warga Rasmi
Menyertai: 18.05.2007
Ahli No: 29970
Posting: 13
Dari: TM

Perak   avatar


posticon Posting pada: 20-09-07 15:35


Astaghfirullah..semoga Allah merahmati Allahyarhamah.. Al-Fatihah

Bookmark and Share

    


  Member Information For maktamProfil   Hantar PM kepada maktam   Quote dan BalasQuote

mirul135
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.08.2007
Ahli No: 30689
Posting: 45
Dari: CFS IIUM PJ

saudiarabia  


posticon Posting pada: 20-09-07 15:55


AL-FATIHAH..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mirul135Profil   Hantar PM kepada mirul135   Quote dan BalasQuote

ct_sumayyah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 418
Posting: 201
Dari: Negeri Sembilan

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 20-09-07 15:55


memang tak berperikemanusiaan langsung

Bookmark and Share

    


  Member Information For ct_sumayyahProfil   Hantar PM kepada ct_sumayyah   Quote dan BalasQuote

lubaina
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14387
Posting: 1007
Dari: AntARa LanGit DaN bUMi...entahlah....

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-09-07 16:04


al-fatihah....


-----------------
hidup ini indah
namun...keindahannya hilang
dek kerakusan kita.....


Bookmark and Share

    


  Member Information For lubainaProfil   Hantar PM kepada lubaina   Quote dan BalasQuote

pejuang_terakhir
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30837
Posting: 533
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 20-09-07 16:05


andai bukan nurin tapi budak itu tetap adik kita....sedih sangat,pancung saja si binatang tu

Bookmark and Share

    


  Member Information For pejuang_terakhirProfil   Hantar PM kepada pejuang_terakhir   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 20-09-07 16:06


sedihnya...takziah..al-fatihah

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

atie82
WARGA SETIA
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13074
Posting: 1080
Dari: Papar,[email protected]

Sabah  


posticon Posting pada: 20-09-07 16:16


Inilah akibatnya apabila nafsu menguasai diri..nama saja manusia tapi perangai melebihi sifat binatang.. :-P


-----------------
The Light of ALLAH surround Me, The Love of ALLAH Enfolds Me, The presence of ALLAH watches over Me, Whatever I am...ALLAH iS..


Bookmark and Share

    


  Member Information For atie82Profil   Hantar PM kepada atie82   Pergi ke atie82's Website   Quote dan BalasQuote

nur_ashikin
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.11.2006
Ahli No: 27359
Posting: 256
Dari: shah alam

malaysia  


posticon Posting pada: 20-09-07 16:32


kejam

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_ashikinProfil   Hantar PM kepada nur_ashikin   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 20-09-07 17:00


Assalamualaikum...
tak mo lah macam ni...tak baik...ada doa yang lebih baik...bukan dengan kata-kata macam tu...
memanglah betul itu suatu kesalahan...saya pun sedih...tapi...saya rasa ada cara yang lebih baik dari tu.......

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

nuraini
WARGA SETIA
Menyertai: 02.07.2003
Ahli No: 1900
Posting: 1110
Dari: ***Anti-KekejamaN WaNiTa***

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 20-09-07 17:06


Pada 20-09-07 17:00 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum...
tak mo lah macam ni...tak baik...ada doa yang lebih baik...bukan dengan kata-kata macam tu...
memanglah betul itu suatu kesalahan...saya pun sedih...tapi...saya rasa ada cara yang lebih baik dari tu.......




apa lagi kata-kata/ucapan2 yang baik berkenaan kes seperti ini?


kejadian seperti ini adalah di luar kemampuan akal fikiran kita.....masih perlukah kita memberi kata-kata yang baik untuk si penjenayah yang dilaknat oleh Allah dan seluruh masyarakat kita?.......sila jelaskan.......


Bookmark and Share

    


  Member Information For nurainiProfil   Hantar PM kepada nuraini   Quote dan BalasQuote

adibahazrah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.10.2006
Ahli No: 26948
Posting: 167
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 20-09-07 17:11


innalillahiwainnailaihirajiunn...
semoga orang yang tak berhati perut tu menerima balasan yang yang setimpal dengan perbuatannya itu...
al-fatihah.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For adibahazrahProfil   Hantar PM kepada adibahazrah   Quote dan BalasQuote

adibahazrah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.10.2006
Ahli No: 26948
Posting: 167
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 20-09-07 17:11


innalillahiwainnailaihirajiunn...
semoga orang yang tak berhati perut tu menerima balasan yang yang setimpal dengan perbuatannya itu...
al-fatihah.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For adibahazrahProfil   Hantar PM kepada adibahazrah   Quote dan BalasQuote

hafieza
Warga Rasmi
Menyertai: 26.07.2007
Ahli No: 30470
Posting: 5

blank   avatar


posticon Posting pada: 20-09-07 17:11


kalaulah hukum hudud dilaksanakan di negara ini pasti jenayah akan berkuranagn..........

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafiezaProfil   Hantar PM kepada hafieza   Quote dan BalasQuote

adibahazrah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.10.2006
Ahli No: 26948
Posting: 167
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 20-09-07 17:11


innalillahiwainnailaihirajiunn...
semoga orang yang tak berhati perut tu menerima balasan yang yang setimpal dengan perbuatannya itu...
al-fatihah.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For adibahazrahProfil   Hantar PM kepada adibahazrah   Quote dan BalasQuote

agmnhob
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.08.2007
Ahli No: 30706
Posting: 269
Dari: Shah Alam

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 20-09-07 17:18


takkan nak tunggu kisah ni jadi pada keluarga sendiri baru nak berubah hidup.. agaknya mungkin begitu agaknya? macam kes CTOS..masa rakyat biasa ngadu tak ada tindakan apa-apa...BILA MENTERI KANTOI CTOS... baru nak bubar CTOS

takkan nak tunggu anak menteri kena kes begini baru nak ubah kepada SISTEM PERUNDANGAN ISLAM????

kan sebelum ni pun dah jadi... yang dalam pondok pakgad kat johor tu??

tak reti-reti agaknya ini PETUNJUK DARI ALLAH swt...

nak hantar surat ke JPM dan penat anda posmen tu antor..kena dakwah cara rasulullah s.a.w dan para sahabat jugak agaknya.... hantar surat tak makan saman..kena pergi face2face lah kan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For agmnhobProfil   Hantar PM kepada agmnhob   Pergi ke agmnhob's Website   Quote dan BalasQuote

Qaisar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.11.2006
Ahli No: 27543
Posting: 266
Dari: Darul Aman

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 20-09-07 17:21


binatang sungguh..

Bookmark and Share

    


  Member Information For QaisarProfil   Hantar PM kepada Qaisar   Quote dan BalasQuote

agmnhob
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.08.2007
Ahli No: 30706
Posting: 269
Dari: Shah Alam

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 20-09-07 17:23


Pada 20-09-07 17:21 , Qaisar posting:

!!! QUOTE !!!

binatang sungguh..


Kenapa semakin ramai berani jadi binatang?


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For agmnhobProfil   Hantar PM kepada agmnhob   Pergi ke agmnhob's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 20-09-07 17:26


Pada 20-09-07 17:06 , nuraini posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 20-09-07 17:00 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum...
tak mo lah macam ni...tak baik...ada doa yang lebih baik...bukan dengan kata-kata macam tu...
memanglah betul itu suatu kesalahan...saya pun sedih...tapi...saya rasa ada cara yang lebih baik dari tu.......




apa lagi kata-kata/ucapan2 yang baik berkenaan kes seperti ini?


kejadian seperti ini adalah di luar kemampuan akal fikiran kita.....masih perlukah kita memberi kata-kata yang baik untuk si penjenayah yang dilaknat oleh Allah dan seluruh masyarakat kita?.......sila jelaskan.......


saya tanya nuraini...rasulullah buat begitu ke bila dia melihat mayat hamzah dimakan hatinya oleh hindun...?? atau pernah ke rasulullah buat macam tu kepada orang lain....
tolong betulkan saya jika saya salah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

agmnhob
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.08.2007
Ahli No: 30706
Posting: 269
Dari: Shah Alam

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 20-09-07 17:27


Pada 20-09-07 15:34 , faried posting:

!!! QUOTE !!!

al fatihah.....

itu lah, selagi hukum jenayah tak di hukum dengan hukum ALQuran....macam macam lagi musibah kepada masyarakat....

mungkin ALLAH nak cabar mana mana pemimpin yang menolak tepi ALQuran dalam pemerintahan negara.....


jom kita pergi jumpa pemimpin yang tak berapa peka dengan BALA yang Allah berikan tu....then kita nasihat dia elok-elok.... tanya keimanan dia... dan kita ceritakan pada dia bahawa pemimpinlah golongan yang banyak dituntut di akhirat kelak...

jom jom....


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For agmnhobProfil   Hantar PM kepada agmnhob   Pergi ke agmnhob's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 20-09-07 17:31


Pada 20-09-07 17:27 , agmnhob posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 20-09-07 15:34 , faried posting:

!!! QUOTE !!!

al fatihah.....

itu lah, selagi hukum jenayah tak di hukum dengan hukum ALQuran....macam macam lagi musibah kepada masyarakat....

mungkin ALLAH nak cabar mana mana pemimpin yang menolak tepi ALQuran dalam pemerintahan negara.....


jom kita pergi jumpa pemimpin yang tak berapa peka dengan BALA yang Allah berikan tu....then kita nasihat dia elok-elok.... tanya keimanan dia... dan kita ceritakan pada dia bahawa pemimpinlah golongan yang banyak dituntut di akhirat kelak...

jom jom....



saya setuju cara ni...banyak perkara kita kena lihat sebenarnya...
bukan hanya melepaskan rasa amarah apabila sesuatu telah berlaku, namun bila kita ditikam secara senyap dan perlahan..kita tidak sedar malahan kita boleh pula memebenarkan serta ikut sama tanpa kita sedari...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 20-09-07 17:47


suatu kes yang sungguh diluar fikiran "OTAK" manusia yang normal..

al-Fatihah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

ani_putrihijjaz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1520
Posting: 159
Dari: Kuala Lumpur

Melaka  


posticon Posting pada: 20-09-07 18:02


Al - Fatihah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ani_putrihijjazProfil   Hantar PM kepada ani_putrihijjaz   Quote dan BalasQuote

zafirah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.12.2003
Ahli No: 5769
Posting: 134

Terengganu  


posticon Posting pada: 20-09-07 18:22


al fatihah.....

suspect might be a person of unsound mind. manusia yang elok akalnya, tak kan brtindak diluar batas perikemanusiaan

kita doakan, suspect cepat ditemui,so, bilangan mangsa tidak semakin brtambah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For zafirahProfil   Hantar PM kepada zafirah   Quote dan BalasQuote

zafirah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.12.2003
Ahli No: 5769
Posting: 134

Terengganu  


posticon Posting pada: 20-09-07 18:28


usah terlalu mudah menuding jari...,

bersyukurlah, kita masih dalam jagaaNnya, terhindar dari melakukan prbuatan keji sedemikian

Bookmark and Share

    


  Member Information For zafirahProfil   Hantar PM kepada zafirah   Quote dan BalasQuote

alongdkl
Warga Rasmi
Menyertai: 16.03.2005
Ahli No: 15168
Posting: 3

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 20-09-07 18:34


Pada 20-09-07 17:23 , agmnhob posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 20-09-07 17:21 , Qaisar posting:

!!! QUOTE !!!

binatang sungguh..


Kenapa semakin ramai berani jadi binatang?



Sebab sekarang binatang yang kita makan pun dah makan binataaaaaaaaang . . .
yang dah tak tahu mana halal mana yang tidak,
maka nya kita ni manusia jadi apa sekarang :-? :-? :-?

Bookmark and Share

    


  Member Information For alongdklProfil   Hantar PM kepada alongdkl   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 20-09-07 20:10


Pada 20-09-07 15:28 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

.. jap2.. mula-mula kata mayat itu bukan warganegara Malaysia sebab tiada kesan suntikan BCG.. ini DNA kata ye pulak.. mushkil2.. tapi DNA itu dah cukup kuat dah untuk buktikan.. tapi tataula kalau ada sebarang kesilapan teknikal..




suspek pertama mungkin mak ayah nurin sendiri.ada saksi nampak perempuan bawa beg tu.tak tahula sebab mak saya yang cakap.lagipun ada kes macam ni berlaku sebelum ni.bila polis siasat,tengok-tengok mak sendiri yang bunuh.


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

khalifah_85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22747
Posting: 437
Dari: johor bahru

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 20-09-07 20:11


Al-fatehah buat arwah.. semoga Allah tempatkannya ditempat yang mulia disisi NYA.. memang sekrang ini banyak sngat kes jenayah yang berlaku dan semakin hari semakin teruk jenayah yang dilakukan... bilakah agaknya undang-undang dimalaysia ini akan di "islamkan" .. hanya dengan sistem perundangan islam sahajalah membuatkan kehidupan manusia aman sebagaimana dizaman Rsulullah dulu.

Kepada penjenayah,semoga ianya dapat di berkas dengan segera dan perlu menjalani hukuman yang setimpal.. agar dapat bertaubat walaupun akan dihukum mati.. kesudahannya hanya Allah yang akan menentukannya...

marilah teruskan usaha dakwah kita.. teruskan perjuangan kita.. kerana bukan kita yang memulakan perjuangan dakwah dan bukan kita juga orang yang menjayakan dakwah.. namun kita merupakan matarantai bagi perjuangan ini..

salam ramadhan... :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For khalifah_85Profil   Hantar PM kepada khalifah_85   Quote dan BalasQuote

raihan2004
Warga 5 Bintang
Menyertai: 11.01.2004
Ahli No: 6388
Posting: 375
Dari: kedah

egypt   avatar


posticon Posting pada: 21-09-07 02:39


memang ikuti berita pasal adik nurin ni...sedih sangat...kenapa lah manusia sekarang dah tak ada perasaan belas kasihan,kejam sangat-sangat...sedih sangat...semoga keluarga arwah dapat redha dengan ketentuan Allah...al-fatihah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For raihan2004Profil   Hantar PM kepada raihan2004   Quote dan BalasQuote

Saudagar_Senja
Warga 2 Bintang
Menyertai: 14.04.2007
Ahli No: 29585
Posting: 58
Dari: Malaysia

Pahang  


posticon Posting pada: 21-09-07 03:26


Assalamualaikum...inalilillah hi waina hi rajiun...sedih sangat bila tahu anak2 kecil yang tak berdosa ni jadi mangsa binatang berupakan manusia tu...sedekahkan al-fatihah.... biarpn negara ni tak bertunjangkan alquran dan sunnah, tak seharusnya kita nak tunggu negara ni nak mengamalkan negara islam sepenuhnya baru nak ambil tindakan....
Masyarakat haruslah prihatin...peranan kita wahai ummat islam sekalian jangan pandai kecam saja..tapi tengok org kena rogol,curi,bunuh kena belasah ke...kita duduk diam sahaja,tunggu pihak berkuasa datang..tu bacul namanya.cegah lah dulu..
sebab tu dituntut kita belajar seni bela diri,ilmu ketenteraan...
"Jangan memperkatakan apa sumbangan negara kepada kita tetapi apa sumbangan kita kepada negara"...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Saudagar_SenjaProfil   Hantar PM kepada Saudagar_Senja   Quote dan BalasQuote

agmnhob
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.08.2007
Ahli No: 30706
Posting: 269
Dari: Shah Alam

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 21-09-07 04:01


Pada 21-09-07 03:26 , Saudagar_Senja posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum...inalilillah hi waina hi rajiun...sedih sangat bila tahu anak2 kecil yang tak berdosa ni jadi mangsa binatang berupakan manusia tu...sedekahkan al-fatihah.... biarpn negara ni tak bertunjangkan alquran dan sunnah, tak seharusnya kita nak tunggu negara ni nak mengamalkan negara islam sepenuhnya baru nak ambil tindakan....
Masyarakat haruslah prihatin...peranan kita wahai ummat islam sekalian jangan pandai kecam saja..tapi tengok org kena rogol,curi,bunuh kena belasah ke...kita duduk diam sahaja,tunggu pihak berkuasa datang..tu bacul namanya.cegah lah dulu..
sebab tu dituntut kita belajar seni bela diri,ilmu ketenteraan...
"Jangan memperkatakan apa sumbangan negara kepada kita tetapi apa sumbangan kita kepada negara"...



Alhamdulillah,
benar....kita boleh ambil tindakan awal sebelum negara bertunjangkan al-quran dan sunnah.... tetapi sejauh mana keberkesanannya? adakah logik+rasional undang-undang dan cadangan manusia lebih tinggi penyelesaiannya dari al-quran dan sunnah?? =)

ya... satu cara pencegahan ialah belajar seni bela diri, ilmu ketenteraan...tapi jika ilmu itu tidak bertunjangkan tauhid dan agama...tentu ada kepincangannya kemudian hari... kerana syaitan tidak pernah berehat menyesatkan dan memesongkan manusia....maka sebab itulah Allah turunkan agama yang sempurna dan sunnah rasulullah yang jitu untuk penyelesaian dan pencegahan...

bagaimana budak umur 8 tahun mahu di ajar ilmu seni bela diri? bukankah lebih logik jika penjenayah itu di tarbiah dahulu dalam masyarakan yang mengamalkan Agama yang sempurna?

kita tengok betapa indahnya jika sesuatu ilmu itu ditunjangi Agama

Hunayn Ibn-Ishaq (md 877 masihi) pakar perubatan pada masa itu enggan membuat racun apabila diperintahkan oleh khalifahnya. dia menjawab

"SAYA BERKEMAHIRAN HANYA UNTUK PERKARAYANG BERFAEDAH DAN SAYA TIDAK BELAJAR SELAIN ITU. AGAMA SAYA DAN KERJAYA SAYA. AGAMA SAYA MEMERINTAHKAN KITA BERBUAT BAIK, SEKALIPUN TERHADAP MUSUH KITA, LEBIH-LEBIH LAGI TERHADAP SAHABAT KITA - DAN KERJAYA SAYA MELARANG KITA MENGANIAYA SESAMA MANUSIA KERANA KERJAYA INI DIWUJUDKAN UNTUK FAEDAH DAN KEBAJIKAN MANUSIA, DAN ALLAH TELAH MEWAJIBKAN KE ATAS PAKAR PERUBATAN AGAR TIDAK MENCIPTA UBAT/RACUN YANG MEMUDARATKAN"

lihat betapa indahnya jika semuanya ditunjangi tauhid dan hati yang bertunjangkan agama.

ayat ini "Jangan memperkatakan apa sumbangan negara kepada kita tetapi apa sumbangan kita kepada negara"... kan lebih indah jika perkataan negara itu ditukarkan pada AGAMA.... kerana dalam AGAMA yang indah ini adanya tertib BERNEGARA ..

wallahua'lam.. maafkan saya jika ada salah dan silap

sila baca link ini
http://zaharuddin.net/index.php?option=com_content&task=view&id=599

Insyaallah you'll get more... :D


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For agmnhobProfil   Hantar PM kepada agmnhob   Pergi ke agmnhob's Website   Quote dan BalasQuote

Saudagar_Senja
Warga 2 Bintang
Menyertai: 14.04.2007
Ahli No: 29585
Posting: 58
Dari: Malaysia

Pahang  


posticon Posting pada: 21-09-07 05:58


!!! QUOTE !!!

(bagaimana budak umur 8 tahun mahu di ajar ilmu seni bela diri? bukankah lebih logik jika penjenayah itu di tarbiah dahulu dalam masyarakan yang mengamalkan Agama yang sempurna?)


Saudara agmnhob rupe2nya salah faham tetapi terima kasih atas teguran saudara agmnhob tu....baiklah memang benar, dengan mengunakan undang-undang al-quran dan sunnah lebih tinggi penyelesaiannya...tetapi kita nak tunggu sampai bila nak atasi permasalahan jenayah kalau semuanya nak tunggu pihak berkuasa nak buat segalanya??nak tunggu sampai pilihanraya akan datang atau tunggu kerajaan sedia ada digulingkan...?

Pendekatan saya amatlah subjektif,maksud saya biar kita sebagai institusi masyarakat ambil pendekatan prihatin akan masalah ini,jangan biarkan ia berleluasa..jadikan tanggungjawab memelihara agama kita seperti dinyatakan saudara agmnhob adalah tanggungjawab bersama...

Salah satu cara adalah jangan biarkan kezaliman berleluasa di muka bumi kerana di bahu kita para belialah tertunggaknya maruah untuk menegakkan keadilan maruah agama dan negara...caranya saudara agmhob,contohnya sekiranya ada kes ragut di depan mata,usahakan kita melindungi mangsa dari diragut,(Bagi yang belajar ilmu seni bela diri ada advantage sikit)...Emm..selain itu, sebagaimana yang kita maklum kalau nampak kes couple berdua-duaan,tegur dengan cara baik..jangan biarkan perbuatan mungkar di depan begitu sedemikian rupa, kerana benda-benda inilah boleh menyumbang kepada kes rogol dan sebagainya.

"DAN BERIKANLAH PERINGATAN KERANA SESUNGUHNYA PERINGATAN ITU BERMANFAAT UNTUK ORANG-ORANG MUKMIN"
(SURAH AZ-ZARYAAT :55)

Sebenarnya saudara,memang benar penjenayah tersebut perlulah ditarbiyah terlebih dahulu ..tetapi kalau ikut hukum hudud dalam syariaat islam pun penjenayah tersebut perlu dihukum bunuh..

Insyaalah saudara, ilmu ketenteraan dalam angkatan sukarela yang saya belajar setakat ini alhamdulillah tidak lari daripada kehendak islam..yang baik kita ambil dan yang buruk tu saya tinggalkan.... insyaalah dan setahu saya semua kaedah peperangan british banyak ditiru di dalam peperangan islam contohnya dalam peperangan Uhud,khandaQ,Muktah.. Saya juga pelajar silat cekak malaysia yang juga bertunjangkan islam kita yang tercinta ini....

Terima kasih atas teguran saudara agmnhob,mohon maaf sekiranya saya tersilap dan terguris hati saudara....

...................................................................................................

ISLAM IS THE WAY OF LIFE
[ Telah diedit oleh: Saudagar_Senja pada 21-09-07 06:22 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For Saudagar_SenjaProfil   Hantar PM kepada Saudagar_Senja   Quote dan BalasQuote

mujahidah_muslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 693
Posting: 678
Dari: Bumi Allah

pakistan   avatar


posticon Posting pada: 21-09-07 06:50


Assalammualaikum, saya simpati dengna nurin. boleh dibayangkan betapa perit penderitaan yang dihadapinya masa nak meninggal tu. Betapa kejam orang melakukannya. Manusia yang mewarisi kebinatangan yang buas. Tutup telinga saya mendengar berita semalam, tak sanggup nak dengar.

Al Fatihah untuk nurin. Insya Allah rohnya aman di sana.
Hukum karma, setiap perlakuan mesti ada pembalasan, semoga penjenayah tu berjaya ditangkap dan dikenakan hukuman yang SEPATUTNYA.

Waallahua'alam


-----------------
I'm glad to be me..
Jaga diri, jaga iman, Jaga hati. Tebarkan salam
[email protected]


Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahidah_muslimahProfil   Hantar PM kepada mujahidah_muslimah   Quote dan BalasQuote

mie05
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.11.2005
Ahli No: 20348
Posting: 318
Dari: melaka

Johor   avatar


posticon Posting pada: 21-09-07 08:10


manusia sekarang pun dah macam cuaca tak menentu.... macam-macam ada..
kerosakan dimuka bumi oleh tanggan2 manusia sendiri...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mie05Profil   Hantar PM kepada mie05   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 21-09-07 08:17


Pada 20-09-07 20:10 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 20-09-07 15:28 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

.. jap2.. mula-mula kata mayat itu bukan warganegara Malaysia sebab tiada kesan suntikan BCG.. ini DNA kata ye pulak.. mushkil2.. tapi DNA itu dah cukup kuat dah untuk buktikan.. tapi tataula kalau ada sebarang kesilapan teknikal..




suspek pertama mungkin mak ayah nurin sendiri.ada saksi nampak perempuan bawa beg tu.tak tahula sebab mak saya yang cakap.lagipun ada kes macam ni berlaku sebelum ni.bila polis siasat,tengok-tengok mak sendiri yang bunuh.





ishk..xkanla begitu..gilo ke..?jangan sebar info yang tak sahih..nampak macam fitnah saja..

tapi memang susah nak percaya lah..kata bukan malaysian sebab tak ada BCG..tanda-tanda lahir or ciri-ciri fizikal budak tu pun tak sama dengan nurin..poning lah kepala.. :-?


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

srikandisutera
WARGA SETIA
Menyertai: 11.04.2005
Ahli No: 15726
Posting: 444
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 21-09-07 11:54


astaghfirullah... :(

manusia sekarang memang semakin kejam!

Bookmark and Share

    


  Member Information For srikandisuteraProfil   Hantar PM kepada srikandisutera   Quote dan BalasQuote

trouver_99
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2004
Ahli No: 6933
Posting: 1603
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 21-09-07 12:02


nurin

sesuatu yang meragukan bila keluarganya tetap tak menerima keputusan DNA yang menunjukkan itu anaknya....?

wallahu'alam...


-----------------

= think Islam , think Globally , think Reality =


Bookmark and Share

    


  Member Information For trouver_99Profil   Hantar PM kepada trouver_99   Quote dan BalasQuote

houri
WARGA SETIA
Menyertai: 18.09.2004
Ahli No: 11224
Posting: 594
Dari: bumi Allah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 21-09-07 12:10


Pada 20-09-07 15:31 , agmnhob posting:

!!! QUOTE !!!


ITUKAH YA'JUD MA'JUD??


Ya'JUD MA'JUD yang bertopengkan manusia?
perbuatan yang tidak dapat diterima oleh akal waras manusia.
dimana letaknya kemanusiaan.
diperlakukan sebegitu kejam oleh manusia yang berkiblatkan nafsu, bertuhankan syaitan.
inilah realiti dunia manusia yang berkelakuan seperti binatang, malah lebih teruk dan ganas dari binatang.

dimana letakknya perbezaan antara manusia dengan binatang andai fungsi akal diabaikan dan perasaan takutkan Allah tidak pernah wujud.
[ Telah diedit oleh: houri pada 21-09-07 12:11 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For houriProfil   Hantar PM kepada houri   Quote dan BalasQuote

fizah866
Warga 2 Bintang
Menyertai: 30.05.2007
Ahli No: 30106
Posting: 60

blank   avatar


posticon Posting pada: 21-09-07 14:13


Pada 20-09-07 17:23 , agmnhob posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 20-09-07 17:21 , Qaisar posting:

!!! QUOTE !!!

binatang sungguh..


Kenapa semakin ramai berani jadi binatang?



bukan binatang dah ni...binatang tu tak ada otak....

ni manusia yang berotak...boleh ke disamakan dengan binatang???

entah tak tau nak gelar apa orang macam ni...dia akan dapat balasan dengan apa yang dia buat dekat budak tu...tak di dunia..dia akhirat nanti..

al-fatihah untuk adik nurin....

Bookmark and Share

    


  Member Information For fizah866Profil   Hantar PM kepada fizah866   Quote dan BalasQuote

fizah866
Warga 2 Bintang
Menyertai: 30.05.2007
Ahli No: 30106
Posting: 60

blank   avatar


posticon Posting pada: 21-09-07 14:19


Pada 21-09-07 12:02 , trouver_99 posting:

!!! QUOTE !!!

nurin

sesuatu yang meragukan bila keluarganya tetap tak menerima keputusan DNA yang menunjukkan itu anaknya....?

wallahu'alam...



kita tak tau perasaan mak bapak dia..
mungkin mereka masih terkejut dan keliru..
bayangkanlah anak yang dikandung, dilahirkan di jaga dengan sepenuh kasih sayang diperlakukan sedemikian rupa...
semoga ibi bapa nurin bersabar dengan apa yang berlaku.

Bookmark and Share

    


  Member Information For fizah866Profil   Hantar PM kepada fizah866   Quote dan BalasQuote

fathiha
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.11.2005
Ahli No: 20306
Posting: 178
Dari: penang+perak+melaka+n9

Perak  


posticon Posting pada: 21-09-07 17:15


Pada 21-09-07 14:19 , fizah866 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 21-09-07 12:02 , trouver_99 posting:

!!! QUOTE !!!

nurin

sesuatu yang meragukan bila keluarganya tetap tak menerima keputusan DNA yang menunjukkan itu anaknya....?

wallahu'alam...



kita tak tau perasaan mak bapak dia..
mungkin mereka masih terkejut dan keliru..
bayangkanlah anak yang dikandung, dilahirkan di jaga dengan sepenuh kasih sayang diperlakukan sedemikian rupa...
semoga ibi bapa nurin bersabar dengan apa yang berlaku.


iye..mungkin ibu bapanya menyangkakan anaknya dapat menjaga diri bebaik..dan semua yang terjadi ni pun bukan dalam perancangan kita..itu merupakan satu ujian yang perlu dilalui walaupun pahit..


-----------------
Prepaid4U.Net Your Mobile Lifestyle


Bookmark and Share

    


  Member Information For fathihaProfil   Hantar PM kepada fathiha   Pergi ke fathiha's Website   Quote dan BalasQuote

scenario
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2007
Ahli No: 31016
Posting: 181
Dari: Inti nilai..

Perak  


posticon Posting pada: 22-09-07 09:21


Akhir zaman,petanda2 dajjal nak keluar..
"Eratkan Quran,Tingkatkan iman"..
"MOga tak tergelincir dari jalan tuhan

Bookmark and Share

    


  Member Information For scenarioProfil   Hantar PM kepada scenario   Pergi ke scenario's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.180286 saat. Lajunya....