Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 05-08-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Apa-apa yang terjadi pada kita hari ini adalah hasil tindakan kita pada masa lalu
-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 68
Ahli: 0
Jumlah: 68




  Yang Masuk Ke Sini
muslimiman: 11 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 12 hari yang lalu
nur_tinta: 18 hari yang lalu
kasih_kekasih: 34 hari yang lalu


Suara Hatiku
Topik: Lelaki Idaman :-)


Carian Forum

Moderator: Administrator, zulman
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Suara Hatiku
    »» Lelaki Idaman :-)

Please Mendaftar To Post


Oleh Lelaki Idaman :-)

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 10-09-07 12:26


Lelaki idaman saya adalah seorang lelaki yang beriman
Yang hatinya disalut rasa taqwa kepada Allah
Yang jiwanya penuh penghayatan terhadap Islam
Yang sentiasa haus dengan ilmu
Yang sentiasa dahaga akan pahala
Yang solatnya adalah maruah dirinya
Yang tidak pernah takut untuk berkata benar
Yang tidak gentar untuk melawan nafsu
Yang sentiasa bersama kumpulan orang-orang yang berjuang di jalan Allah

Lelaki idaman saya adalah lelaki yang menjaga tuturkatanya
Yang tidak bermegah dengan ilmu yang dimilikinya
Yang tidak bermegah dengan harta dunia yang dicarinya
Yang sentiasa berbuat kebajikan kerana sifatnya yang penyayang
Yang mempunyai ramai kawan dan tidak mempunyai musuh yang bersifat durjana

Lelaki idaman saya adalah lelaki yang menghormati ibunya
Yang sentiasa berbakti kepada kedua orang tua dan keluarga
Yang bakal menjaga kerukunan rumahtangga
Yang akan mendidik isteri dan anak-anak mendalami Islam
Yang mengamalkan hidup penuh kesederhanaan
Kerana dunia baginya adalah rumah sementara menuju akhirat

Lelaki idaman saya sentiasa bersedia untuk menjadi imam
Yang hidup dibawah naungan Al-Quran dan mencontohi sifat Rasulullah
Yang boleh diajak berbincang dan berbicara
Yang menjaga matanya dari berbelanja
Yang sujudnya penuh kesyukuran dengan rahmat Allah keatasnya

Lelaki idaman saya tidak pernah membazirkan masa
Matanya kepenatan kerana penat membaca
Suaranya lesu kerana penat mengaji dan berzikir
Tidurnya lena dengan cahaya keimanan
Bangunnya subuh penuh kecerdasan
Kerana sehari lagi usianya bertambahan penuh kematangan

Lelaki idaman saya sentiasa mengingati mati
Yang baginya hidup di dunia adalah ladang akhirat
Yang mana buah kehidupan itu perlu dibaja dan dijaga
Agar berputik tunas yang bakal menjadi baka yang baik
Meneruskan perjuangan Islam sebelum hari kemudian

Lelaki idaman saya adalah lelaki
Yang tidak terpesona dengan buaian dunia
Kerana dia mengimpikan syurga
Di situlah rumah idamannya
Dan dia ingin membawa saya bersama
Dialah lelaki idaman saya


-----------------
"Cerahkan Mata Anda" http://buku2008.wordpress.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

syira_qistina
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2003
Ahli No: 4102
Posting: 777
Dari: tempat yang paling jem

Selangor  


posticon Posting pada: 10-09-07 12:36


insyaALLAH.. :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For syira_qistinaProfil   Hantar PM kepada syira_qistina   Quote dan BalasQuote

nurfieza
WARGA SETIA
Menyertai: 19.01.2006
Ahli No: 22039
Posting: 416
Dari: utara...

Selangor  


posticon Posting pada: 10-09-07 13:24


mudah-mudahan..

InsyaAllah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurfiezaProfil   Hantar PM kepada nurfieza   Quote dan BalasQuote

ika2410
WARGA SETIA
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7572
Posting: 970
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 10-09-07 14:10


amin...
tapi tak semua orang perfect...
terimalah kelebihan dan kekurangannya seadanya..


-----------------
'mencari impian, menanti harapan, segunung kesungguhan, arah tujuan mardhatillah'
[ Telah diedit oleh: ika2410 pada 10-09-07 14:12 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For ika2410Profil   Hantar PM kepada ika2410   Pergi ke ika2410's Website   Quote dan BalasQuote

moshimoshi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.04.2007
Ahli No: 29582
Posting: 156
Dari: ipoh

Perak   avatar


posticon Posting pada: 10-09-07 14:32


InsyaAllah...tapi,untuk itu kita pun perlulah jadi idaman setiap lelaki yang pastinya nak yang terbaik menjadi suri hadap mereka... :-)


-----------------
beRkoRbAn bErjUang dEmi CiNta...CiNtA yang HakiKi....


Bookmark and Share

    


  Member Information For moshimoshiProfil   Hantar PM kepada moshimoshi   Quote dan BalasQuote

atie82
WARGA SETIA
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13074
Posting: 1080
Dari: Papar,[email protected]

Sabah  


posticon Posting pada: 10-09-07 14:37


Pada 10-09-07 12:26 , aye posting:

!!! QUOTE !!!


Lelaki idaman saya adalah lelaki Yang tidak terpesona dengan buaian dunia Kerana dia mengimpikan syurga
Di situlah rumah idamannya
Dan dia ingin membawa saya bersama..



Dialah lelaki idaman saya... :-D


-----------------
The Light of ALLAH surround Me, The Love of ALLAH Enfolds Me, The presence of ALLAH watches over Me, Whatever I am...ALLAH iS..


Bookmark and Share

    


  Member Information For atie82Profil   Hantar PM kepada atie82   Pergi ke atie82's Website   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 10-09-07 15:30


ana pun nak mbina diri kearah itu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

kunciair
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.09.2007
Ahli No: 30929
Posting: 184
Dari: perak

malaysia  


posticon Posting pada: 10-09-07 16:23


saya setuju..emm..andai jodoh saya seperti apa yang diperkatakan di atas...syukur sangat-sangat...kerana dipertemukan dengan lelaki seperti itu..tetapi sesungguhnya kita hanya merancang tapi hanya ALLAH yang menentukan segalanya...insyaallah..


-----------------
wanita hiasan dunia..adalah permata yang paling berharga bagi lelaki


Bookmark and Share

    


  Member Information For kunciairProfil   Hantar PM kepada kunciair   Quote dan BalasQuote

amilyn
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2003
Ahli No: 3947
Posting: 822
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 10-09-07 16:29


salam
ada ke lelaki macamtu?kalau ada 1 dalam seribu......tak jumpa lagi.
lelaki idaman saya seperti watak laksamana sunan/saifuddin dalam novel bagaikan puteri/cinta sang ratu.kalau lah ada manusia seperti itu........

Bookmark and Share

    


  Member Information For amilynProfil   Hantar PM kepada amilyn   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 10-09-07 16:57


Assalamualaikum....
Menuju ke cita-cita tertinggi....

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

adibahazrah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.10.2006
Ahli No: 26948
Posting: 167
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 10-09-07 17:07


insyaallah,,,

Bookmark and Share

    


  Member Information For adibahazrahProfil   Hantar PM kepada adibahazrah   Quote dan BalasQuote

are_peace82
WARGA SETIA
Menyertai: 06.10.2006
Ahli No: 26802
Posting: 412
Dari: Kelantan & Kajang

Kelantan  


posticon Posting pada: 10-09-07 17:08


Cuba memperbaiki diri yang lemah ini ke arah itu.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For are_peace82Profil   Hantar PM kepada are_peace82   Quote dan BalasQuote

agmnhob
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.08.2007
Ahli No: 30706
Posting: 269
Dari: Shah Alam

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 10-09-07 17:15


lelaki idaman saya?????


saya nak berjumpa Rasulullah di padang mahsyar, sewaktu timbangan mizan, memohon syaafa'at baginda, dan bertemu baginda di dalam syurga yang kekal abadi itu....


boleh masuk kategori perbincangan ini ke?
if tak boleh tak apalah...moderator boleh deletekan... =)

Bookmark and Share

    


  Member Information For agmnhobProfil   Hantar PM kepada agmnhob   Pergi ke agmnhob's Website   Quote dan BalasQuote

teratai_ikien
Warga 1 Bintang
Menyertai: 29.08.2007
Ahli No: 30855
Posting: 21
Dari: batu pahat

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 10-09-07 19:14


betul ke lelaki ini suka kawan dengan semua perempuan tapi orang yang disayang hanya seorang butulke?????????
apa lagi kaum adam berikan pendapat antum semua :-)
[ Telah diedit oleh: teratai_ikien pada 10-09-07 19:16 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For teratai_ikienProfil   Hantar PM kepada teratai_ikien   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 10-09-07 20:53


Pada 10-09-07 16:29 , amilyn posting:

!!! QUOTE !!!

salam
ada ke lelaki macamtu?kalau ada 1 dalam seribu......tak jumpa lagi.


ada. nak dekat-dekat... :-D

!!! QUOTE !!!


lelaki idaman saya seperti watak laksamana sunan/saifuddin dalam novel bagaikan puteri/cinta sang ratu.kalau lah ada manusia seperti itu........


wah nak macam laksamana sunan ke... emm, yang itu memang hebat... ada ke? memang setakat mimpi saja agaknya. :-P

siap pandai silat dan mengalahkan musuh lagi... hehe.. itu memang hero idaman..


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

Strawberry_Ungu
WARGA SETIA
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29927
Posting: 1053
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 10-09-07 21:22


lelaki idaman saya tak perlu lah terlalu perfect..sebab diri ini pun serba kekurangan..yang penting masing-masing lengkap melengkapi..=)

Bookmark and Share

    


  Member Information For Strawberry_UnguProfil   Hantar PM kepada Strawberry_Ungu   Pergi ke Strawberry_Ungu's Website   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 11-09-07 12:28


Pada 10-09-07 19:14 , teratai_ikien posting:

!!! QUOTE !!!

betul ke lelaki ini suka kawan dengan semua perempuan tapi orang yang disayang hanya seorang butulke?????????
apa lagi kaum adam berikan pendapat antum semua :-)



a'aaa...bnetul tu..... :lol:
bkawan biar beribu...tapi yang pilih jadi bini satu saja.... :-P


-----------------
"Cerahkan Mata Anda" http://buku2008.wordpress.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

mfirdaus
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.06.2006
Ahli No: 24950
Posting: 198
Dari: Bandar Baru Bangi

Selangor  


posticon Posting pada: 11-09-07 14:21


Allahu akhbar.. banyaknya kekurangan ana ini...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mfirdausProfil   Hantar PM kepada mfirdaus   Pergi ke mfirdaus's Website   Quote dan BalasQuote

hanif
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.10.2003
Ahli No: 4144
Posting: 300
Dari: muar

Johor  


posticon Posting pada: 11-09-07 14:35


muhasabah lah diri.. termasuk ana juga..

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanifProfil   Hantar PM kepada hanif   Quote dan BalasQuote

syaza_azzahra
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.08.2007
Ahli No: 30686
Posting: 43
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 11-09-07 18:36


setiap manusia ada kelebihan dan kekurangan..tapi kita mesti berusaha untuk membaiki kekurangan yang ada..
lelaki yang beriman adalah untuk wanita beriman.
insyaALLAH...

Bookmark and Share

    


  Member Information For syaza_azzahraProfil   Hantar PM kepada syaza_azzahra   Pergi ke syaza_azzahra's Website   Quote dan BalasQuote

imtiyaz_lail86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.08.2006
Ahli No: 25728
Posting: 229
Dari: JeRaNTuT~NiLai

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 11-09-07 18:38


barokallahufik:-)
mga akhi akan brjumpe zaujah seperti yang dhrpkn...insyaALLAH...:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For imtiyaz_lail86Profil   Hantar PM kepada imtiyaz_lail86   Quote dan BalasQuote

Wuddah
WARGA SETIA
Menyertai: 04.03.2007
Ahli No: 29021
Posting: 508
Dari: Chenderong Balai

Perak  


posticon Posting pada: 11-09-07 20:45


Assalamualaikum...harap2nye begitulah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For WuddahProfil   Hantar PM kepada Wuddah   Quote dan BalasQuote

nur_eiman
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.03.2006
Ahli No: 23130
Posting: 113
Dari: Kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 11-09-07 21:30


Amin...layakkah untuk dapat lelaki yang diidamkan ini....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_eimanProfil   Hantar PM kepada nur_eiman   Quote dan BalasQuote

tulips_ilah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.08.2006
Ahli No: 25834
Posting: 77
Dari: green_world

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 11-09-07 23:41


Pada 10-09-07 12:26 , aye posting:

!!! QUOTE !!!



Lelaki idaman saya sentiasa bersedia untuk menjadi imam
Yang hidup dibawah naungan Al-Quran dan mencontohi sifat Rasulullah
Yang boleh diajak berbincang dan berbicara
Yang menjaga matanya dari berbelanja
Yang sujudnya penuh kesyukuran dengan rahmat Allah keatasnya

Lelaki idaman saya adalah lelaki
Yang tidak terpesona dengan buaian dunia
Kerana dia mengimpikan syurga
Di situlah rumah idamannya
Dan dia ingin membawa saya bersama
Dialah lelaki idaman saya



itulah lelaki idaman saya..
_______________________________________________________
aku mencintaimu kerana agama yang ada pada dirimu...jk kau hilangkan agama dalam dirimu..maka hilanglah cintaku padamu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For tulips_ilahProfil   Hantar PM kepada tulips_ilah   Quote dan BalasQuote

tulips_ilah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.08.2006
Ahli No: 25834
Posting: 77
Dari: green_world

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 11-09-07 23:43


Pada 11-09-07 12:28 , aye posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 10-09-07 19:14 , teratai_ikien posting:

!!! QUOTE !!!

betul ke lelaki ini suka kawan dengan semua perempuan tapi orang yang disayang hanya seorang butulke?????????
apa lagi kaum adam berikan pendapat antum semua :-)



a'aaa...bnetul tu..... :lol:
bkawan biar beribu...tapi yang pilih jadi bini satu saja.... :-P


:-D betul ke satu???? :-P :-D :-) :-?

Bookmark and Share

    


  Member Information For tulips_ilahProfil   Hantar PM kepada tulips_ilah   Quote dan BalasQuote

tou_aii
WARGA SETIA
Menyertai: 21.04.2007
Ahli No: 29677
Posting: 550
Dari: harajuku

japan   avatar


posticon Posting pada: 12-09-07 01:11


Pada 10-09-07 20:53 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 10-09-07 16:29 , amilyn posting:

!!! QUOTE !!!

salam
ada ke lelaki macamtu?kalau ada 1 dalam seribu......tak jumpa lagi.


ada. nak dekat-dekat... :-D

!!! QUOTE !!!


lelaki idaman saya seperti watak laksamana sunan/saifuddin dalam novel bagaikan puteri/cinta sang ratu.kalau lah ada manusia seperti itu........


wah nak macam laksamana sunan ke... emm, yang itu memang hebat... ada ke? memang setakat mimpi saja agaknya. :-P

siap pandai silat dan mengalahkan musuh lagi... hehe.. itu memang hero idaman..



salam... Laksamana Sunan tu macam terlalu perfect... memang susah nak cari... tapi yang paling penting, lelaki tu ada agama.. cukup syarat dan bukan yang terlalu egois...

wanita yang baik untuk lelaki yang baik
lelaki yang baik untuk wanita yang baik
jodoh itu di tangan tuhan....

Bookmark and Share

    


  Member Information For tou_aiiProfil   Hantar PM kepada tou_aii   Quote dan BalasQuote

transmissionline
WARGA SETIA
Menyertai: 05.08.2005
Ahli No: 17849
Posting: 916
Dari: mana hendak ke mana

centralafricanrep   avatar


posticon Posting pada: 12-09-07 08:41


soalan terbuka untuk muslimat .. macam mana nak dapat lelaki macam ni sebab mereka bukan jenis bergaul rapat dengan muslimat dan sering bertawakkal dalam soal jodoh ...

Bookmark and Share

    


  Member Information For transmissionlineProfil   Hantar PM kepada transmissionline   Quote dan BalasQuote

Awadah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 19.01.2007
Ahli No: 28250
Posting: 56
Dari: Kelantan

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 12-09-07 08:53


susah nak dapat lelaki macam tu sekarang.
satu dalam seribu.
terimalah pasangan kita itu seadanya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For AwadahProfil   Hantar PM kepada Awadah   Quote dan BalasQuote

atie82
WARGA SETIA
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13074
Posting: 1080
Dari: Papar,[email protected]

Sabah  


posticon Posting pada: 12-09-07 09:15


Pada 12-09-07 08:41 , transmissionline posting:

!!! QUOTE !!!

soalan terbuka untuk muslimat .. macam mana nak dapat lelaki macam ni sebab mereka bukan jenis bergaul rapat dengan muslimat dan sering bertawakkal dalam soal jodoh ...


ALLAH SWT tu maha kuasa...jika ALLAH kata dia jodoh kita..maka itulah jodoh kita..

Dunia ini kecil sahaja...ambil contoh jika muslimin ini berada di utara,dan muslimat ini berada di selatan (kononnyala)..jika dah jodoh,pasti bertemu jua..InsyaALLAH.. :-)


-----------------
The Light of ALLAH surround Me, The Love of ALLAH Enfolds Me, The presence of ALLAH watches over Me, Whatever I am...ALLAH iS..


Bookmark and Share

    


  Member Information For atie82Profil   Hantar PM kepada atie82   Pergi ke atie82's Website   Quote dan BalasQuote

hanif
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.10.2003
Ahli No: 4144
Posting: 300
Dari: muar

Johor  


posticon Posting pada: 12-09-07 10:22


bagimana pula kalau lelaki itu tak punya apa-apa harta dan hanya boleh memberi makanan dan pakaian yang sederhana sahaja..
Adakah mereka ini senang untuk diterima pada hakikatnya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanifProfil   Hantar PM kepada hanif   Quote dan BalasQuote

zz
Warga Rasmi
Menyertai: 05.06.2007
Ahli No: 30168
Posting: 19
Dari: pahang

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 12-09-07 10:35


Pada 12-09-07 10:22 , hanif posting:

!!! QUOTE !!!

bagimana pula kalau lelaki itu tak punya apa-apa harta dan hanya boleh memberi makanan dan pakaian yang sederhana sahaja..
Adakah mereka ini senang untuk diterima pada hakikatnya..


kalau jawab ikhlas, rasanya susahlah laki begini nak dapat pasangan.
sebab sekarang barang semua dah mhl. ni bukan pasal materialistik ke apa,
tapi demi kehidupan yang sempurna di masa depan.
huhu... (",)

Bookmark and Share

    


  Member Information For zzProfil   Hantar PM kepada zz   Quote dan BalasQuote

annahs
Warga 2 Bintang
Menyertai: 11.09.2007
Ahli No: 31014
Posting: 47
Dari: Selangor

blank   avatar


posticon Posting pada: 12-09-07 10:57


Asslmkm...

Lelaki pilihan ya...
yang tak tinggal sembahyang & parent saya suka...

Itu saja.. :lol:


-----------------
Masih Teguh di Landasan Allah, Insya Allah!!


Bookmark and Share

    


  Member Information For annahsProfil   Hantar PM kepada annahs   Quote dan BalasQuote

tulips_ilah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.08.2006
Ahli No: 25834
Posting: 77
Dari: green_world

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 12-09-07 11:57


Pada 12-09-07 08:41 , transmissionline posting:

!!! QUOTE !!!

soalan terbuka untuk muslimat .. macam mana nak dapat lelaki macam ni sebab mereka bukan jenis bergaul rapat dengan muslimat dan sering bertawakkal dalam soal jodoh ...


:-? boleh dapat...dengan izin Allah....
kerana hanya Allah saja yang tahu..dengan siapa lelaki sprt ini layak...
kan lelaki baik untuk perempuan yang baik sahaja...
so...banyak-banyak berdoa spy kita menjadi muslimah yang baik agar dikurniakan lelaki yang baik juga.... :-)
[ Telah diedit oleh: tulips_ilah pada 12-09-07 12:00 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For tulips_ilahProfil   Hantar PM kepada tulips_ilah   Quote dan BalasQuote

asmahulhusna
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.03.2006
Ahli No: 23748
Posting: 106

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 12-09-07 12:14


assalamualaikum..itulah lelaki idaman saya jugak..tetapi lelaki yang baik hanya untuk wanita yang baik..tetapi saya terlalu banyak kelemahan diri..jadi,sama-samalah berusaha...barakallahu fik..wallahualam..(",)

Bookmark and Share

    


  Member Information For asmahulhusnaProfil   Hantar PM kepada asmahulhusna   Quote dan BalasQuote

umairah86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.03.2006
Ahli No: 23270
Posting: 158
Dari: Kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 12-09-07 12:15


InsyaALLAH..

Bookmark and Share

    


  Member Information For umairah86Profil   Hantar PM kepada umairah86   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 13-09-07 01:41


Pada 12-09-07 09:15 , atie82 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 12-09-07 08:41 , transmissionline posting:

!!! QUOTE !!!

soalan terbuka untuk muslimat .. macam mana nak dapat lelaki macam ni sebab mereka bukan jenis bergaul rapat dengan muslimat dan sering bertawakkal dalam soal jodoh ...


ALLAH SWT tu maha kuasa...jika ALLAH kata dia jodoh kita..maka itulah jodoh kita..

Dunia ini kecil sahaja...ambil contoh jika muslimin ini berada di utara,dan muslimat ini berada di selatan (kononnyala)..jika dah jodoh,pasti bertemu jua..InsyaALLAH.. :-)



ya betul tu. saya sokong... tu lah jawapannya encik trans..

keajaiban itu pasti berlaku andai ditakdirkan. Allah Maha Berkuasa.


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

amilyn
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2003
Ahli No: 3947
Posting: 822
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 13-09-07 02:01


salam
kenapa saya kata nak lelaki macam laksamana sunan sebabnya dia sanggup menerima sang ratu wanita yang pembengis dan berhati syaitan seblm dia islam dan sanggup membimbing wanita itu dan memaafkan segala kesilapannya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For amilynProfil   Hantar PM kepada amilyn   Quote dan BalasQuote

dy_hearty
Warga 2 Bintang
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30734
Posting: 57
Dari: perak

canada  


posticon Posting pada: 13-09-07 07:35


Pada 10-09-07 16:29 , amilyn posting:

!!! QUOTE !!!

salam
ada ke lelaki macamtu?kalau ada 1 dalam seribu......tak jumpa lagi.
lelaki idaman saya seperti watak laksamana sunan/saifuddin dalam novel bagaikan puteri/cinta sang ratu.kalau lah ada manusia seperti itu........


wah..best kan cerita itu..hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For dy_heartyProfil   Hantar PM kepada dy_hearty   Quote dan BalasQuote

dy_hearty
Warga 2 Bintang
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30734
Posting: 57
Dari: perak

canada  


posticon Posting pada: 13-09-07 07:37


Pada 11-09-07 14:21 , mfirdaus posting:

!!! QUOTE !!!

Allahu akhbar.. banyaknya kekurangan ana ini...


kita semua tak perfect..tapi berusaha lah tak jadi yang terbaik ye.. :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For dy_heartyProfil   Hantar PM kepada dy_hearty   Quote dan BalasQuote

dy_hearty
Warga 2 Bintang
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30734
Posting: 57
Dari: perak

canada  


posticon Posting pada: 13-09-07 07:40


Pada 12-09-07 10:22 , hanif posting:

!!! QUOTE !!!

bagimana pula kalau lelaki itu tak punya apa-apa harta dan hanya boleh memberi makanan dan pakaian yang sederhana sahaja..
Adakah mereka ini senang untuk diterima pada hakikatnya..


bagi saya dr segi itu xmemberi kesan..yang penting dia mesti baik dan ikhlas..

Bookmark and Share

    


  Member Information For dy_heartyProfil   Hantar PM kepada dy_hearty   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 13-09-07 09:10


Wanita-wanita yang keji adalah untuk laki-laki yang keji, dan laki-laki yang keji adalah buat wanita-wanita yang keji (pula), dan wanita-wanita yang baik adalah untuk laki-laki yang baik dan laki-laki yang baik adalah untuk wanita-wanita yang baik (pula). Mereka (yang dituduh) itu bersih dari apa yang dituduhkan oleh mereka (yang menuduh itu). Bagi mereka ampunan dan rezeki yang mulia (surga).
an-nur ayat 26

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

arebie
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.03.2006
Ahli No: 23558
Posting: 207
Dari: bp ------> kl

Johor   avatar


posticon Posting pada: 13-09-07 10:10


yang selalu mengingatkan ku tentang agama & kewajipan,
yang mampu menjadi imam di hadapan ku nanti,
yang menyayangiku kerana Allah..
yang ikhlas menerima semua kebaikan & keburukan ku...
dialah lelaki idaman..

Bookmark and Share

    


  Member Information For arebieProfil   Hantar PM kepada arebie   Quote dan BalasQuote

arebie
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.03.2006
Ahli No: 23558
Posting: 207
Dari: bp ------> kl

Johor   avatar


posticon Posting pada: 13-09-07 10:18


additional :
yang mampu menyara hidup kami sekeluarga nanti
hehehhe

Bookmark and Share

    


  Member Information For arebieProfil   Hantar PM kepada arebie   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 13-09-07 15:20


additional :

yang boleh serasi....
yang saya senang berkomunikasi dan berdiskusi dengannya...

hehe.. :-)


-----------------

[ Telah diedit oleh: syahidatul pada 13-09-07 15:20 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

transmissionline
WARGA SETIA
Menyertai: 05.08.2005
Ahli No: 17849
Posting: 916
Dari: mana hendak ke mana

centralafricanrep   avatar


posticon Posting pada: 13-09-07 15:30


ni semua utopia saja ni ... tak percaya lah .. last-2 lelaki jiwang dan bijak dalam menuturkan ayat-2 cair jugak yang beroleh kemenangan ...

Bookmark and Share

    


  Member Information For transmissionlineProfil   Hantar PM kepada transmissionline   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 13-09-07 15:39


!!! QUOTE !!!

ni semua utopia saja ni ... tak percaya lah .. last-2 lelaki jiwang dan bijak dalam menuturkan ayat-2 cair jugak yang beroleh kemenangan ...


trans
.. ahaks.. adoiiii.. logik akal juga ini..


-----------------
" we support anti zionist movement "


Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

shas_uom
Warga 2 Bintang
Menyertai: 23.05.2007
Ahli No: 30019
Posting: 42
Dari: Australia

malaysia  


posticon Posting pada: 21-09-07 11:49


Pada 13-09-07 15:30 , transmissionline posting:

!!! QUOTE !!!

ni semua utopia saja ni ... tak percaya lah .. last-2 lelaki jiwang dan bijak dalam menuturkan ayat-2 cair jugak yang beroleh kemenangan ...


Maksud beroleh kemenangan tu??..hmm..tapi adakah kemenangan dia beroleh keredhaan Allah??
kalau Allah sayangkan dia, mesti Allah tak hampakan dia?..
dan meski pun orang-orang yang jiwang dan bijak berkata2, Allah jua yang memberi mereka kelebihan itu..

renungkan..


-----------------
-Allah Knows Best-


Bookmark and Share

    


  Member Information For shas_uomProfil   Hantar PM kepada shas_uom   Pergi ke shas_uom's Website   Quote dan BalasQuote

dy_hearty
Warga 2 Bintang
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30734
Posting: 57
Dari: perak

canada  


posticon Posting pada: 30-09-07 13:38


:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For dy_heartyProfil   Hantar PM kepada dy_hearty   Quote dan BalasQuote

zubaidah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.10.2003
Ahli No: 4059
Posting: 280
Dari: TerenGGanu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 30-09-07 13:42


salam...
sudah tentu...
andai tiada insan begini buat ku, kan ku sorotkan diri aku dalam batu.
jadi sahabat baik ulat batuuuu..........

Bookmark and Share

    


  Member Information For zubaidahProfil   Hantar PM kepada zubaidah   Pergi ke zubaidah's Website   Quote dan BalasQuote

nailah_miz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.04.2004
Ahli No: 8296
Posting: 335
Dari: Universiti Utara Malaysia

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 30-09-07 15:32


Insya-Allah.. :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For nailah_mizProfil   Hantar PM kepada nailah_miz   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 08-01-08 11:01


Pada 04-01-08 14:50 , syira_qistina posting:

!!! QUOTE !!!

dia lah tu... :-)




siapa tu... :-? :sopan:


-----------------
Permudahkan dan jangan menyukarkan,gembirakan dan jangan menyusahkan, bersepakat dan jangan berpecah belah.


Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 08-01-08 11:02


Assalamualaikum
nak jadi lelaki idaman...????
huh...masih jauh...masih...hijau....



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

hudahaida
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.01.2008
Ahli No: 32255
Posting: 128
Dari: dunia

south_korea  


posticon Posting pada: 17-01-08 18:09


moga ditakdirkan yang terbaik buat dari ini...
:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For hudahaidaProfil   Hantar PM kepada hudahaida   Quote dan BalasQuote

kafnun
Warga 1 Bintang
Menyertai: 02.10.2007
Ahli No: 31310
Posting: 23
Dari: Station 18

Perak  


posticon Posting pada: 17-01-08 18:49


salam ukhwah...
tengok pada ayat yang mula-mula.. terasa diri ini serba kekurangan...
terasa kurang sangat amalan... adeii..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kafnunProfil   Hantar PM kepada kafnun   Pergi ke kafnun's Website   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 19-01-08 19:11


!!! QUOTE !!!

Pada 10-09-07 19:14 , teratai_ikien posting:

!!! QUOTE !!!

betul ke lelaki ini suka kawan dengan semua perempuan tapi orang yang disayang hanya seorang butulke?????????
apa lagi kaum adam berikan pendapat antum semua :-)



a'aaa...bnetul tu..... :lol:
bkawan biar beribu...tapi yang pilih jadi bini satu saja.... :-P



mana boleh :jangan: :cry: jaga jarak aman :jangan:
huhu tak boleh juga kawan dengan semua perempuan.. :jangan:


saya, lelaki idaman.. tak mengharap yang "sempurna" di mata semua orang.. cukuplah yang terbaik untuk saya :-) ilmu agama pun takpa kalau tak tinggi sangat asalkan boleh jadi imam dalam keluarga dan boleh mendidik isteri dan anak2... :malu: yang terima diri saya dan keluarga saya seadanya... :welcome:


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

wardiah_alwani
Warga 5 Bintang
Menyertai: 09.04.2004
Ahli No: 8299
Posting: 363
Dari: kena bagitau juga ke??huhu

iceland  


posticon Posting pada: 19-01-08 21:08


Pada 13-09-07 07:37 , dy_hearty posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 11-09-07 14:21 , mfirdaus posting:

!!! QUOTE !!!

Allahu akhbar.. banyaknya kekurangan ana ini...


kita semua tak perfect..tapi berusaha lah tak jadi yang terbaik ye.. :-)



betul-betul...


-----------------
:::never stop trying because at the end of the tunnel there's a light-j.j palomo:::


Bookmark and Share

    


  Member Information For wardiah_alwaniProfil   Hantar PM kepada wardiah_alwani   Quote dan BalasQuote

kafnun
Warga 1 Bintang
Menyertai: 02.10.2007
Ahli No: 31310
Posting: 23
Dari: Station 18

Perak  


posticon Posting pada: 19-01-08 22:13


salam ukhwah...
memang tak ada orang yang sempurna dalam dunia ni kan.. ada ke manusia yang sempurna wahai teman sekalian...??

tapi saya tertarik dengan satu kenyataan...

Jangan harapkan mendapat pasangan yang sempurna... harapkan mendapat seseorang yang menjadikan kita sempurna...

Wallahullam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For kafnunProfil   Hantar PM kepada kafnun   Pergi ke kafnun's Website   Quote dan BalasQuote

azzak
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2007
Ahli No: 31036
Posting: 491
Dari: klang, selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 12-02-08 03:41


saya nak mempunyai ciri-ciri lelaki idaman tu juga .... tapi "tidak pernah" tu memang jauh sama sekali tidak tak pernah....tapi "sentiasa" tu akan d masa kadang-kadang saja...

Bookmark and Share

    


  Member Information For azzakProfil   Hantar PM kepada azzak   Pergi ke azzak's Website   Quote dan BalasQuote

AkaliliAiman_88
Warga 1 Bintang
Menyertai: 17.02.2008
Ahli No: 32645
Posting: 31

Pahang  


posticon Posting pada: 17-02-08 21:38


biar nampak bersederhana tapi kaya ilmu.tunduk sebagai hamba berjalan sebagai khalifah dalam kembaranya mencari sebutir permata iman dan menyemai sepohon taqwa agar dia bisa berteduh dari kepanasan nafsu dan berlindung dari angin hasutan syaitan demi mencari kerhedhaan Allah bagi diri dan seterusnya mendidik keluarga....ana pernah dengar ada ustaz kata wanita kalau nak cari calon suami kena cari yang beriman dan bertaqwa.tak ada pilihan lain.Kalau lelaki dia boleh pilih tentang 4 perkara yang Rasulullah gariskan untuk pilih calon isteri...kecantikan,kekayaan,agama,keturunan.tapi kalau pilihannya agama yang utama maka beruntunglah dia.yang 3 ciri lagi tu kira bonus lah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For AkaliliAiman_88Profil   Hantar PM kepada AkaliliAiman_88   Quote dan BalasQuote

Al-Qarni
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.01.2004
Ahli No: 6699
Posting: 296
Dari: fakulti ekonomi

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 17-02-08 22:27


salam menyibuk...tumpang tanya,lelaki idaman ni ciri-ciri nya boleh tak menikah lebih dari satu????????

Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-QarniProfil   Hantar PM kepada Al-Qarni   Pergi ke Al-Qarni's Website   Quote dan BalasQuote

nisa_iman
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.01.2008
Ahli No: 32305
Posting: 341
Dari: sintok..>>..bangi

Perak   avatar


posticon Posting pada: 17-02-08 23:53


Lelaki idaman saya adalah lelaki
Yang tidak terpesona dengan buaian dunia
Kerana dia mengimpikan syurga
Di situlah rumah idamannya
Dan dia ingin membawa saya bersama
Dialah lelaki idaman saya

insyaALLAH.. moga dipertemukan..
"andai tiada jodohku di dunia ini, ku redha dengan ketentuanNya..
mungkin Dia telah mnyediakan yang terbaik untukku disana...."
ameen....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nisa_imanProfil   Hantar PM kepada nisa_iman   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 18-02-08 12:04


Lelaki idaman saya sentiasa bersedia untuk menjadi imam
Yang hidup dibawah naungan Al-Quran dan mencontohi sifat Rasulullah
Yang boleh diajak berbincang dan berbicara
Yang menjaga matanya dari berbelanja
Yang sujudnya penuh kesyukuran dengan rahmat Allah keatasnya


:bunga: :bunga: :bunga: :bunga:


-----------------
Photobucket





Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 18-02-08 12:14


rasanya macam pernah baca saja puisi ni,,tajuknye lelaki acuan alquran,,tgp tak apa lah,,skurang2nye memberi input dalam dakwah aye..

Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

are1mei
Warga Rasmi
Menyertai: 14.02.2008
Ahli No: 32621
Posting: 2
Dari: melor,kota bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 29-02-08 08:31


insyaallah,,sama-sama kita muhasabh
:sopan:


-----------------
gambate


Bookmark and Share

    


  Member Information For are1meiProfil   Hantar PM kepada are1mei   Quote dan BalasQuote

nurfarhanazulkafli
Warga 2 Bintang
Menyertai: 07.11.2006
Ahli No: 27242
Posting: 46
Dari: Perak Darul Ridzuan

Perak  


posticon Posting pada: 29-02-08 13:11


Pada 10-09-07 12:26 , aye posting:

!!! QUOTE !!!

Lelaki idaman saya adalah seorang lelaki yang beriman
Yang hatinya disalut rasa taqwa kepada Allah
Yang jiwanya penuh penghayatan terhadap Islam
Yang sentiasa haus dengan ilmu
Yang sentiasa dahaga akan pahala
Yang solatnya adalah maruah dirinya
Yang tidak pernah takut untuk berkata benar
Yang tidak gentar untuk melawan nafsu
Yang sentiasa bersama kumpulan orang-orang yang berjuang di jalan Allah

Lelaki idaman saya adalah lelaki yang menjaga tuturkatanya
Yang tidak bermegah dengan ilmu yang dimilikinya
Yang tidak bermegah dengan harta dunia yang dicarinya
Yang sentiasa berbuat kebajikan kerana sifatnya yang penyayang
Yang mempunyai ramai kawan dan tidak mempunyai musuh yang bersifat durjana

Lelaki idaman saya adalah lelaki yang menghormati ibunya
Yang sentiasa berbakti kepada kedua orang tua dan keluarga
Yang bakal menjaga kerukunan rumahtangga
Yang akan mendidik isteri dan anak-anak mendalami Islam
Yang mengamalkan hidup penuh kesederhanaan
Kerana dunia baginya adalah rumah sementara menuju akhirat

Lelaki idaman saya sentiasa bersedia untuk menjadi imam
Yang hidup dibawah naungan Al-Quran dan mencontohi sifat Rasulullah
Yang boleh diajak berbincang dan berbicara
Yang menjaga matanya dari berbelanja
Yang sujudnya penuh kesyukuran dengan rahmat Allah keatasnya

Lelaki idaman saya tidak pernah membazirkan masa
Matanya kepenatan kerana penat membaca
Suaranya lesu kerana penat mengaji dan berzikir
Tidurnya lena dengan cahaya keimanan
Bangunnya subuh penuh kecerdasan
Kerana sehari lagi usianya bertambahan penuh kematangan

Lelaki idaman saya sentiasa mengingati mati
Yang baginya hidup di dunia adalah ladang akhirat
Yang mana buah kehidupan itu perlu dibaja dan dijaga
Agar berputik tunas yang bakal menjadi baka yang baik
Meneruskan perjuangan Islam sebelum hari kemudian

Lelaki idaman saya adalah lelaki
Yang tidak terpesona dengan buaian dunia
Kerana dia mengimpikan syurga
Di situlah rumah idamannya
Dan dia ingin membawa saya bersama
Dialah lelaki idaman saya



mm..nobody perFect..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurfarhanazulkafliProfil   Hantar PM kepada nurfarhanazulkafli   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 29-02-08 13:13


lelaki idaman ku??

hemm...

:bunga: lelaki yang tegas
:bunga: lelaki yang memang hati terikat di masjid
:bunga: lelaki yang hafaz alquran
:bunga: lelaki yang penyayang
:bunga: lelaki yang rajin tolong isteri ngemas rumah
:bunga: lelaki yang sembahyang sentiasa berjemaah...


tak lain tak bukan suamiku yang tercinta :kelip: :kelip:



Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 29-02-08 13:17


kak anis :sopan: :sopan:

Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 29-02-08 13:18


Pada 29-02-08 13:17 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

kak anis :sopan: :sopan:
:kelip: :kelip:

kenapa kinah :kelip: :kelip:



Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 29-02-08 13:26


bagusnya dah bertemu lelaki idaman :sopan: :sopan:


saya pun nak mengidam lah...eheh :malu: :malu:

lelaki idaman saya pada orang itulah kut.. :sopan:
eheh kalau dah ada agama, yang lain dan kemudian diterima seadanya.. :sopan:


rasanya bila dah ada suami baru ada lelaki idaman :berfikir:

Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 29-02-08 13:34


Pada 29-02-08 13:26 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

bagusnya dah bertemu lelaki idaman :sopan: :sopan:


saya pun nak mengidam lah...eheh :malu: :malu:

lelaki idaman saya pada orang itulah kut.. :sopan:
eheh kalau dah ada agama, yang lain dan kemudian diterima seadanya.. :sopan:


rasanya bila dah ada suami baru ada lelaki idaman :berfikir:


:berfikir: :berfikir:



Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

alawiyah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.05.2006
Ahli No: 24416
Posting: 122
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 29-02-08 14:33


lelaki idaman macam tu lah yang di idamkan

Bookmark and Share

    


  Member Information For alawiyahProfil   Hantar PM kepada alawiyah   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 29-02-08 15:12


Kenapa kak anis berfikir :berfikir:

hmm pelik ke saya cakap..
fikir2..adui..macam lain saja pula..

orang itulah yang dimaksudkan adalah orang yang sama-sama menunggu tahun hadapan.. :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 29-02-08 16:52


Assalamualaikum
uhuk...semua dah ada....dia lah tu..orang tu lah...si polan bin polan....

saya?? perjalananku masih jauh..sayup beribu batu.......



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 29-02-08 17:04


Pada 29-02-08 15:12 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

Kenapa kak anis berfikir :berfikir:

hmm pelik ke saya cakap..
fikir2..adui..macam lain saja pula..

orang itulah yang dimaksudkan adalah orang yang sama-sama menunggu tahun hadapan.. :-)
:berfikir: :berfikir: :-D :-D



Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 29-02-08 17:06


kak kina pandai sekarang ya..hikkhikk :sopan: . . .
(ummu,jangan masuk campur bila org tua brbica..hik)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 29-02-08 22:48


Basic :
1. Solat yang lengkap
2. Xmerokok
3. Sayang ana dan mampu tanggung family...
4. Serasi

Yang lain adalah advantages


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 29-02-08 22:55


lagi satu lelaki idaman ku, mesti lah tak khedekhut :kelip: :kelip: :lol: :lol:



Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

immad

Menyertai: 18.09.2004
Ahli No: 11221
Posting: 968
Dari: minal mahdi ila lahdi(UIAM)

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 29-02-08 23:43


lelaki idaman ye
erm ukuran ana senang saja
nak suami yang tahfiz,tapi diriku belum lagi hafizah
nak suami yang istiqomah qiam,diriku belum istiqomah,malah liat pula tu
nak suami yang sayang diri ku,aku sendiri belum cukup menyayangi allah dan rasul
nak suami yang mampu berlaku adil sekitanya di madukan,aku sendiri belum mampu untuk dalam melaksanakan tugas sebagai seorang isteri
nak suami yang arif bidang agama,diriku sendiri masih bertatih mengenal tuhan
nak suami yang penyabar,diriku sendiri belum terdidik dengan sifat sabar
nak suami yang handsome,diriku sendiri tidak lawa
nak suami yang macamana lagi?
nak lelaki idaman?
bukanlah ana kata bila kita xsetanding,kita tak layak,tapi ana sekadar mengukur baju di badan sendiri
biar saja lah allah tentukan ,ana pasrah saja lah
hanya padaMu aku memohon ya Allah

huhuhu sedihnya hati

Bookmark and Share

    


  Member Information For immadProfil   Hantar PM kepada immad   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 01-03-08 00:26


alahai immad...
tapi, seringkali manusia itu lupa untuk ukur baju sendiri.. selalu sangat nak tolong ukurkan baju untuk orang lain... :jangan:

lelaki idaman atau suami idaman...??? adess adess...

insyaAllah, tentulah manusia biasa yang sentiasa berusaha mengatasi kebiasaannya... biar payah bagaimanapun, tetapi tetap tak mengalah untuk berubah... menjadi lebih baik dari seadanya...
biarlah tak berharta setinggi bukit kat belakang UMP ni pun,tak sekacak manapun, tak sehebat manapun... asalkan dia sedar, dia hidup di bawah naungan Penciptanya... hmmm.... :berfikir:

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

immad

Menyertai: 18.09.2004
Ahli No: 11221
Posting: 968
Dari: minal mahdi ila lahdi(UIAM)

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 01-03-08 06:40


Pada 01-03-08 00:26 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

alahai immad...
tapi, seringkali manusia itu lupa untuk ukur baju sendiri.. selalu sangat nak tolong ukurkan baju untuk orang lain... :jangan:

lelaki idaman atau suami idaman...??? adess adess...

insyaAllah, tentulah manusia biasa yang sentiasa berusaha mengatasi kebiasaannya... biar payah bagaimanapun, tetapi tetap tak mengalah untuk berubah... menjadi lebih baik dari seadanya...
biarlah tak berharta setinggi bukit kat belakang UMP ni pun,tak sekacak manapun, tak sehebat manapun... asalkan dia sedar, dia hidup di bawah naungan Penciptanya... hmmm.... :berfikir:



hukhuk
bagi imad lah,lelaki idaman tu lebih kurang macam yang dilistkan tu,and sudah tentunya,lelaki idaman tersebut diharap dapat menjadi suami idaman

tapi bak bait2 yang tertulis,susah untuk digapai,jadi aku tidak mengidam apa-apa kecuali buah mangga
hakhakhakhak
nak mangga

and setuju,bout org tersebut hendaklah tidak mengalah untuk berubah

hukhuk macam ingat pula satu bait tu,jangan lah engkaudambakan isteri sebaik fatimah jika kau tak sekuat ali


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For immadProfil   Hantar PM kepada immad   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 02-03-08 14:11


Pada 29-02-08 13:11 , nurfarhanazulkafli posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 10-09-07 12:26 , aye posting:

!!! QUOTE !!!

Lelaki idaman saya adalah seorang lelaki yang beriman
Yang hatinya disalut rasa taqwa kepada Allah
Yang jiwanya penuh penghayatan terhadap Islam
Yang sentiasa haus dengan ilmu
Yang sentiasa dahaga akan pahala
Yang solatnya adalah maruah dirinya
Yang tidak pernah takut untuk berkata benar
Yang tidak gentar untuk melawan nafsu
Yang sentiasa bersama kumpulan orang-orang yang berjuang di jalan Allah

Lelaki idaman saya adalah lelaki yang menjaga tuturkatanya
Yang tidak bermegah dengan ilmu yang dimilikinya
Yang tidak bermegah dengan harta dunia yang dicarinya
Yang sentiasa berbuat kebajikan kerana sifatnya yang penyayang
Yang mempunyai ramai kawan dan tidak mempunyai musuh yang bersifat durjana

Lelaki idaman saya adalah lelaki yang menghormati ibunya
Yang sentiasa berbakti kepada kedua orang tua dan keluarga
Yang bakal menjaga kerukunan rumahtangga
Yang akan mendidik isteri dan anak-anak mendalami Islam
Yang mengamalkan hidup penuh kesederhanaan
Kerana dunia baginya adalah rumah sementara menuju akhirat

Lelaki idaman saya sentiasa bersedia untuk menjadi imam
Yang hidup dibawah naungan Al-Quran dan mencontohi sifat Rasulullah
Yang boleh diajak berbincang dan berbicara
Yang menjaga matanya dari berbelanja
Yang sujudnya penuh kesyukuran dengan rahmat Allah keatasnya

Lelaki idaman saya tidak pernah membazirkan masa
Matanya kepenatan kerana penat membaca
Suaranya lesu kerana penat mengaji dan berzikir
Tidurnya lena dengan cahaya keimanan
Bangunnya subuh penuh kecerdasan
Kerana sehari lagi usianya bertambahan penuh kematangan

Lelaki idaman saya sentiasa mengingati mati
Yang baginya hidup di dunia adalah ladang akhirat
Yang mana buah kehidupan itu perlu dibaja dan dijaga
Agar berputik tunas yang bakal menjadi baka yang baik
Meneruskan perjuangan Islam sebelum hari kemudian

Lelaki idaman saya adalah lelaki
Yang tidak terpesona dengan buaian dunia
Kerana dia mengimpikan syurga
Di situlah rumah idamannya
Dan dia ingin membawa saya bersama
Dialah lelaki idaman saya



mm..nobody perFect..


but perfection is belong to whom wanted to be perfect. Nice phase from aye.

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 02-03-08 14:13


Pada 11-09-07 12:28 , aye posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 10-09-07 19:14 , teratai_ikien posting:

!!! QUOTE !!!

betul ke lelaki ini suka kawan dengan semua perempuan tapi orang yang disayang hanya seorang butulke?????????
apa lagi kaum adam berikan pendapat antum semua :-)



a'aaa...bnetul tu..... :lol:
bkawan biar beribu...tapi yang pilih jadi bini satu saja.... :-P




mmm bukan 4 ke? uhuhuhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

sarina_anim
Warga 2 Bintang
Menyertai: 12.04.2005
Ahli No: 15750
Posting: 59
Dari: IPOH

Perak   avatar


posticon Posting pada: 07-03-08 09:04


untuk memilih pasangan yang terbaik....
terfikirkah kita..adakah kita antara yang terbaik.....?

cukup sempurnakah kita untuk dapat pasangan yang sempurna....
bersederhana dalam segala hal membuatkan hidup sentiasa bahagia....

biar pun pasangan kita punya kekurangan...
pasti ada kelebihan yang Tuhan berikan.....

jika sentiasa inginkan yang sempurna...
hidup akan terasa hambar....

biar kita sentiasa ingat mengingati antara satu sama lain....
untuk kebahagiaan dunia akhirat.....

bagi saya....jika letakkan harapan untuk lelaki idaman...
ia umpama angan2......tak perlu dicari kesempurnaan.....
cari pasangan yang boleh melengkapi hidup dalam segala hal.....

lelaki yang baik hanya untuk wanita yang baik....

wallahu'alam.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For sarina_animProfil   Hantar PM kepada sarina_anim   Quote dan BalasQuote

nuhan
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.01.2004
Ahli No: 6399
Posting: 214
Dari: bangi

Perak  


posticon Posting pada: 07-03-08 09:18


salam..lelaki idaman..macam-macam kriteria dalam list kan? tapi saya teringat ayat2 ustazah mashitah kat 1 forum..dia cerita, yang ada 1 perempuan ni susah sangat nak cari jodoh..so dia tanya perempuan tu lelaki macam mana yang dia nak..then perempuan ni jawab lah yang dia nak lelaki yang hafaz Al-Quran, selalu ke masjid..then ustazah tu balas..tak salah nak lelaki yang hafaz Al-Quran, pergi masjid, tapi awak hafaz Al-Quran tak? selalu pergi masjid? see..kita pun dah tau pengajarannyer kan? kalau kita nak yang baik, diri kita sendiri kena baik dulu..jangan aim yang tinggi kalau diri kita ni rendah..wallahualam.. :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuhanProfil   Hantar PM kepada nuhan   Quote dan BalasQuote

wiwie
Warga Rasmi
Menyertai: 03.02.2004
Ahli No: 6963
Posting: 11
Dari: pasirmas

Kelantan  


posticon Posting pada: 08-04-08 16:01


salam... erm,lelaki idaman? entahla.. banyak lagi sifat pada diri yang harus diperbaiki untuk memiliki lelaki idaman neh.. Kalau kita baik, insyaAllah pasangan nya juga baik kan.. semoga dipermudahkn jodoh2 kita semua yang masih tak kahwin lagi.. hehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For wiwieProfil   Hantar PM kepada wiwie   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 08-04-08 16:06


assalamualaikum....


ehh..

oppss....salah masuk pulak. :sopan:

nasib baik tak ada orang perasan....
baik keluar cepat. nanti kena ...... :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 08-04-08 16:57


Pada 13-09-07 15:20 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

additional :

yang boleh serasi....
yang saya senang berkomunikasi dan berdiskusi dengannya...

hehe.. :-)


Pada 29-02-08 22:48 , niza_ati posting:

!!! QUOTE !!!

Basic :
1. Solat yang lengkap
2. Xmerokok
3. Sayang ana dan mampu tanggung family...
4. Serasi

Yang lain adalah advantages



ni dah kasi hint ni so pada sesiapa yang berkenaan dipersilakan lah

hhehehehehe

p/s: Laki baik adalah untuk wanita yang baik, wanita perfecrt adalah untuk laki yang ceroi (ni kes special,pertolongan Yang Maha Esa...pernah jadi kan kan????)

Bookmark and Share

    


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

Muddathsir787
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2007
Ahli No: 31449
Posting: 943
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 08-04-08 18:05


!!! QUOTE !!!

p/s: Laki baik adalah untuk wanita yang baik, wanita perfecrt adalah untuk laki yang ceroi (ni kes special,pertolongan Yang Maha Esa...pernah jadi kan kan????)


Hmm info tambahan,

Sila sediakan resume.

Incik Al-Walid akan bertindak selaku penginterview..

Ada 2 sesi..

Harap maklum :-D




-- Muddathsir


-----------------
.: Allahumma Sollia'l a Saiyyidina Muhammad :. "Ya ALLAH kurniakanlah kejayaan, kegemilangan, kecemerlangan & kebangkitan teguh Islam dalam rahmatMu"


Bookmark and Share

    


  Member Information For Muddathsir787Profil   Hantar PM kepada Muddathsir787   Quote dan BalasQuote

sabrina_umaira85
Warga Rasmi
Menyertai: 10.04.2008
Ahli No: 33168
Posting: 10
Dari: KB-selangor

Kelantan  


posticon Posting pada: 10-04-08 13:53


memang sukar mencari yang terbaik..lelaki yang baik dari segi agamanya tidak akan menunjuk-nunjuk.ikhlas beribadat kerana Allah..semoga kita semua dipertemukan lelaki idaman itu,amin

Bookmark and Share

    


  Member Information For sabrina_umaira85Profil   Hantar PM kepada sabrina_umaira85   Quote dan BalasQuote

sabrina_umaira85
Warga Rasmi
Menyertai: 10.04.2008
Ahli No: 33168
Posting: 10
Dari: KB-selangor

Kelantan  


posticon Posting pada: 10-04-08 14:01


saya pernah berkawan dengan seorang lelaki yang selama ini saya anggap seperti abang sendiri..memberi smngt untuk saya belajar,banyak mengajar saya ilmu agama,membantu saya dalam banyak hal.tapi bila dia mengenali kawan baik saya perangainya jauh berubah..saya pun tidak tau.dia sggp bercakap kasar dengan saya.padahal saya menghormati dia..itu yang membuatkan saya terpikir sukarnya mencari yang terbaik walaupun sebagai kawan..jauh sekali untuk mendptkan lelaki idaman..Hanya Allah swt mengetahui segala sesuatu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sabrina_umaira85Profil   Hantar PM kepada sabrina_umaira85   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 10-04-08 14:18


Lelaki idaman?...Biasanya benda yang kita idamkan sesuatu yang sukar diperolehi...

-.-


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 10-04-08 14:27


Pada 10-04-08 14:18 , sailormoon posting:

!!! QUOTE !!!

Lelaki idaman?...Biasanya benda yang kita idamkan sesuatu yang sukar diperolehi...

-.-



no doubt about it, not a single doubt.......

Bookmark and Share

    


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

Qaisar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.11.2006
Ahli No: 27543
Posting: 266
Dari: Darul Aman

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 10-04-08 18:04


lelaki idaman? bersediakah kita untuk menjadi wanita idaman?
tak adil lah Kalau awak pula yang tak boleh jadi idaman lelaki, hehehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For QaisarProfil   Hantar PM kepada Qaisar   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 10-04-08 18:13


kenapa ni? ramai yang mengidam ke? dah berapa bulan dah? tahniah teman ucapkan

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

mahyuddin
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.08.2005
Ahli No: 18382
Posting: 126
Dari: UIAM, Gombak

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 10-04-08 18:21


lelaki yang baik adalah untuk perempuan yang balik.....dan perempuan yang baik adalah untuk lelaki yang baik pula.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mahyuddinProfil   Hantar PM kepada mahyuddin   Quote dan BalasQuote

Nur_Din
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.04.2008
Ahli No: 33163
Posting: 81
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 10-04-08 18:50


assalamualaikum wbt..salam ukhwah...lelaki idaman yeee???...baca saja topic ini, teringat pula kat fahri dalam novel ayat-ayat cinta. lelaki idaman setiap wanita harus yang macam tu lah..kan?Insya ALLAH, ketemu jua kita dengan lelaki idaman hati yang boleh menjadi imam, pendamping dan pembimbing ke jalan yang direhdai ALLAH s.w.t. kita hanya merangcang, Allah yang menentukan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Nur_DinProfil   Hantar PM kepada Nur_Din   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 10-04-08 22:54


ish alwalid.. takdemaknenye saya nak mengehint-hint.. huuu... :hammer:

p/s: suka dengan komen immad... ukur baju di badan sendiri sebelum nak mengidam..

monolog: saya pun teruk.. tak layak pun :(

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

ellina
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12348
Posting: 129
Dari: bumi ijau

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 10-04-08 23:41


jadilah pokok yang rendang dimana insan dapat berteduh dibawahnya..jangan jadi seperti pokok usang imana sang pungguk menunggu bulan dan layak dibuat kayu api..

kita tak perlu mencari seorang MANUSIA untuk dijadikan lelaki idaman..cukuplah mempunyai seorag SUAMI yang menjadikan kita SEMPURNA apabila bersamanya..

wanita yang baik untuk lelaki yang baik..sentiasa perbaiki diri kearah yang lebih baik..semoga berjumpa dengan lelaki idaman..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ellinaProfil   Hantar PM kepada ellina   Pergi ke ellina's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.254891 saat. Lajunya....