Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 19-02-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kita seringkali melihat bagaimana jemaah-jemaah haji mengikuti kursus-kursus yang diadakan sebagai persiapan untuk menempuhi suasana haji yang sebenar, begitu juga dengan pelajar-pelajar yang akan menempuhi peperiksaan, dilatih dengan pelbagai tuisyen dan kelas tambahan untuk menempuhi peperiksaan, maka kehidupan akhirat dan peperiksaan di padang mahsyar lebih patut lagi diadakan kursus persediaan dan kelas tuisyennya yang tersendiri..Persediannya ialah iman serta amalan soleh dan kelas tuisyennya ialah majlis-majlis ilmu.
-- Tuan Guru Nik Aziz (Menteri Besar Kelantan)

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: sarashanee
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43127

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 23
Ahli: 0
Jumlah: 23




  Yang Masuk Ke Sini
sarashanee: 4 hari yang lalu
CikIzzah1992: 6 hari yang lalu
Qiamulail: 22 hari yang lalu


Teka-Teki
Topik: kalau hebat jawablah....


Carian Forum

Moderator: Administrator, nordalily
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Teka-Teki
    »» kalau hebat jawablah....

Please Mendaftar To Post


Oleh kalau hebat jawablah....

ndb
Warga 2 Bintang
Menyertai: 19.10.2006
Ahli No: 27051
Posting: 61
Dari: KUALA TERENGGANU

Terengganu  


posticon Posting pada: 10-09-07 08:54


1.Ada seorang petani yang berjaya.Dia mempunyai sebuah ladang yang boleh menanam semua jenis buah.Suatu hari ladang buahnya terbakar dan hampir semua pokok buah tidak dapat diselamatkan kecuali 3 jenis buah.Apakan buah itu????

2.Binatang apa kakinya atas kepala,badannya atas kepala dan kepala atas kepala????

3.Benda apa yang akan di tempah apabila telah sampai masanya??kalau:pemandu mesti ramai??? :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For ndbProfil   Hantar PM kepada ndb   Pergi ke ndb's Website   Quote dan BalasQuote

searchforguidance
WARGA SETIA
Menyertai: 04.09.2007
Ahli No: 30916
Posting: 403
Dari: johore

Johor   avatar


posticon Posting pada: 10-09-07 09:14


no 1=
no2=kutu
no 3=

no 1 dengan 2 biar kita fikir dulu eh...


-----------------
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
[ Telah diedit oleh: searchforguidance pada 10-09-07 09:14 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For searchforguidanceProfil   Hantar PM kepada searchforguidance   Quote dan BalasQuote

citot
Warga Rasmi
Menyertai: 09.01.2007
Ahli No: 28091
Posting: 16
Dari: lekir

Perak   avatar


posticon Posting pada: 10-09-07 09:25


no 1=buah cempedak di luar pagar
no 2=kutu
no 3=keranda


hehe....betul tak?

Bookmark and Share

    


  Member Information For citotProfil   Hantar PM kepada citot   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 10-09-07 12:02


Pada 10-09-07 09:25 , citot posting:

!!! QUOTE !!!

no 1=buah cempedak di luar pagar
no 2=kutu
no 3=keranda


hehe....betul tak?


Ada lagi..buah keranji dalam perahu....
Pisang emas...dibawa belayar....

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

harlique
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.09.2006
Ahli No: 26495
Posting: 258
Dari: shah alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 10-09-07 12:22


1.Ada seorang petani yang berjaya.Dia mempunyai sebuah ladang yang boleh menanam semua jenis buah.Suatu hari ladang buahnya terbakar dan hampir semua pokok buah tidak dapat diselamatkan kecuali 3 jenis buah.Apakan buah itu????
=buah cempedak di luar pagar,buah keranji dalam perahu,Pisang emas dibawa belayar.

2.Binatang apa kakinya atas kepala,badannya atas kepala dan kepala atas kepala????
=kutu.

3.Benda apa yang akan di tempah apabila telah sampai masanya??kalau:pemandu mesti ramai???
=keranda.

ha tol tak?
pandaikan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For harliqueProfil   Hantar PM kepada harlique   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 10-09-07 12:28


wah pandainya... anak siapa?

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

Strawberry_Ungu
WARGA SETIA
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29927
Posting: 1053
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 11-09-07 01:18


ngantuk pulak boleh tengok teka teki..hehe...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Strawberry_UnguProfil   Hantar PM kepada Strawberry_Ungu   Pergi ke Strawberry_Ungu's Website   Quote dan BalasQuote

ndb
Warga 2 Bintang
Menyertai: 19.10.2006
Ahli No: 27051
Posting: 61
Dari: KUALA TERENGGANU

Terengganu  


posticon Posting pada: 11-09-07 09:13


betul lah tu.pandainay anak siapa ni???

Bookmark and Share

    


  Member Information For ndbProfil   Hantar PM kepada ndb   Pergi ke ndb's Website   Quote dan BalasQuote

hanif
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.10.2003
Ahli No: 4144
Posting: 300
Dari: muar

Johor  


posticon Posting pada: 11-09-07 09:26


benda apa pula masuk tiga segi, keluar bergulung-gulung???

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanifProfil   Hantar PM kepada hanif   Quote dan BalasQuote

LinCikedot
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26163
Posting: 811
Dari: Atap Rumbia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 11-09-07 10:19


ayaksss...benda apa tu? macam magik saja..

Bookmark and Share

    


  Member Information For LinCikedotProfil   Hantar PM kepada LinCikedot   Quote dan BalasQuote

kunciair
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.09.2007
Ahli No: 30929
Posting: 184
Dari: perak

malaysia  


posticon Posting pada: 11-09-07 11:12


bijaknye.... :-D


-----------------
wanita hiasan dunia..adalah permata yang paling berharga bagi lelaki


Bookmark and Share

    


  Member Information For kunciairProfil   Hantar PM kepada kunciair   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 11-09-07 11:21


Pada 10-09-07 12:28 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

wah pandainya... anak siapa?


Assalamualaikum..
Hik...rahsia.... :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

hanif
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.10.2003
Ahli No: 4144
Posting: 300
Dari: muar

Johor  


posticon Posting pada: 11-09-07 14:31


!!! QUOTE !!!

Posting pada: 11-09-07 10:19


ayaksss...benda apa tu? macam magik saja..



tiap-tiap hari kita guna...

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanifProfil   Hantar PM kepada hanif   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 11-09-07 14:51


Pada 11-09-07 14:31 , hanif posting:

!!! QUOTE !!!

!!! QUOTE !!!

Posting pada: 11-09-07 10:19


ayaksss...benda apa tu? macam magik saja..



tiap-tiap hari kita guna...


Karipap agaknya.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

hanif
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.10.2003
Ahli No: 4144
Posting: 300
Dari: muar

Johor  


posticon Posting pada: 11-09-07 15:40


bukan teka lagi..

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanifProfil   Hantar PM kepada hanif   Quote dan BalasQuote

ctnurbebo
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2007
Ahli No: 29142
Posting: 880
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 26-09-07 00:12


Pada 11-09-07 09:26 , hanif posting:

!!! QUOTE !!!

benda apa pula masuk tiga segi, keluar bergulung-gulung???


teka jr ek sebab dah pernah dengar...underwear agaknya...hik3...


-----------------
Keindahan sebenar ialah keindahan budi pekerti. Kebaikan sebenar ialah kebaikan budi bahasa dan kecerdikan sebenar ialah kecerdikan akal.


Bookmark and Share

    


  Member Information For ctnurbeboProfil   Hantar PM kepada ctnurbebo   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 26-09-07 00:17


Pada 26-09-07 00:12 , ctnurbebo posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 11-09-07 09:26 , hanif posting:

!!! QUOTE !!!

benda apa pula masuk tiga segi, keluar bergulung-gulung???


teka jr ek sebab dah pernah dengar...underwear agaknya...hik3...




e'eleh..kesitu pula...huhu
tapi logik jugak


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

ani_putrihijjaz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1520
Posting: 159
Dari: Kuala Lumpur

Melaka  


posticon Posting pada: 26-09-07 08:59


Pada 10-09-07 12:02 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 10-09-07 09:25 , citot posting:

!!! QUOTE !!!

no 1=buah cempedak di luar pagar
no 2=kutu
no 3=keranda


hehe....betul tak?


Ada lagi..buah keranji dalam perahu....
Pisang emas...dibawa belayar....


hehe...betul lah tu... :lol: :lol:


-----------------
"kejayaan tanpa pengorbanan adalah mustahil..namun kegagalan setelah berusaha adalah suratan takdir..."


Bookmark and Share

    


  Member Information For ani_putrihijjazProfil   Hantar PM kepada ani_putrihijjaz   Quote dan BalasQuote

mie05
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.11.2005
Ahli No: 20348
Posting: 318
Dari: melaka

Johor   avatar


posticon Posting pada: 26-09-07 09:04


!!! QUOTE !!!

Pada 26-09-07 00:12 , ctnurbebo posting:!!! QUOTE !!!
Pada 11-09-07 09:26 , hanif posting:!!! QUOTE !!!
benda apa pula masuk tiga segi, keluar bergulung-gulung???

teka jr ek sebab dah pernah dengar...underwear agaknya...hik3...




e'eleh..kesitu pula...huhu
tapi logik jugak



:lol: :lol: :lol:
betul lah tu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mie05Profil   Hantar PM kepada mie05   Quote dan BalasQuote

anis_najihah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.05.2005
Ahli No: 16459
Posting: 439
Dari: kelate

Kelantan  


posticon Posting pada: 26-09-07 10:30


Pada 10-09-07 08:54 , ndb posting:

!!! QUOTE !!!

1.Ada seorang petani yang berjaya.Dia mempunyai sebuah ladang yang boleh menanam semua jenis buah.Suatu hari ladang buahnya terbakar dan hampir semua pokok buah tidak dapat diselamatkan kecuali 3 jenis buah.Apakan buah itu????

2.Binatang apa kakinya atas kepala,badannya atas kepala dan kepala atas kepala????

3.Benda apa yang akan di tempah apabila telah sampai masanya??kalau:pemandu mesti ramai??? :-D



soalan 1.
1)buah cempedak di luar pagar
2) pisang emas di bawa belayar
3) buah keranji di dalam perahu


-----------------
'love for all_hatred for none'
..SUBHANALLAH,ALHAMDULILLAH,ALLAHUAKBAR..


Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_najihahProfil   Hantar PM kepada anis_najihah   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.114629 saat. Lajunya....