Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 19-02-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Setiap awal tahun Allah SWT menghadiahkan 8760 hadiah amat berharga untuk setahun. Bagaimana anda menggunakan 8760 jam itulah yang menentukan kemajuan atau kemunduran hidup
-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: sarashanee
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43127

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 19
Ahli: 0
Jumlah: 19




  Yang Masuk Ke Sini
sarashanee: 4 hari yang lalu
CikIzzah1992: 6 hari yang lalu
Qiamulail: 22 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: Confuse warna mana yang paling suka


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» Confuse warna mana yang paling suka

Please Mendaftar To Post


Oleh Confuse warna mana yang paling suka

permata_hatiku
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.12.2004
Ahli No: 13095
Posting: 147
Dari: Bumi Allah

Terengganu  


posticon Posting pada: 31-08-07 18:09


Assalamualaikum... saya tak tahu yang mana satu warna kegemaran saya, biru saya suka, merah saya suka, ungu saya suka, hijau pun saya suka...
salam ukhwah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For permata_hatikuProfil   Hantar PM kepada permata_hatiku   Quote dan BalasQuote

Nurana12
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.08.2007
Ahli No: 30817
Posting: 77
Dari: malaysia

Perak  


posticon Posting pada: 31-08-07 19:37


kalau rana..waktu confuse...

rana ambil semua color yang rana suka dan letak kat depan..renung lama2..
pandang satu2...lepas itu,baru rana boleh pilih...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Nurana12Profil   Hantar PM kepada Nurana12   Pergi ke Nurana12's Website   Quote dan BalasQuote

ctnurbebo
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2007
Ahli No: 29142
Posting: 880
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 31-08-07 21:48


salam..
apa lah nak konfius sangat dengan color bebyk itu...cuba perhatikan barang-barang,baju atau semua benda yang jadi kepunyaan permata_hatiku.color apa yang banyak sekali..rasanya warna tuela...kadang-kadang bila kita kata tak suka warna itu,tapi dalam tak sedar kitar pakai dan guna banyak benda pakai warna itu...maknyenyer warna tuela yang kita suka...aper2pon,hidup hijau..hijau itu aman,damai..menyegarkan... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ctnurbeboProfil   Hantar PM kepada ctnurbebo   Quote dan BalasQuote

permata_hatiku
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.12.2004
Ahli No: 13095
Posting: 147
Dari: Bumi Allah

Terengganu  


posticon Posting pada: 04-09-07 20:32


Terima kasih ye ctnurbebo, ada benarnya kata saudari.. saya cuma tak tahu nak kasi tahu warna kegemaran saya apabila ditanya.. warna hijau favourite saya hijau apple atau hijau pucuk pisang. sejuk mata memandang.. salam ukhwah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For permata_hatikuProfil   Hantar PM kepada permata_hatiku   Quote dan BalasQuote

ctnurbebo
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2007
Ahli No: 29142
Posting: 880
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 04-09-07 22:15


Pada 04-09-07 20:32 , permata_hatiku posting:

!!! QUOTE !!!

Terima kasih ye ctnurbebo, ada benarnya kata saudari.. saya cuma tak tahu nak kasi tahu warna kegemaran saya apabila ditanya.. warna hijau favourite saya hijau apple atau hijau pucuk pisang. sejuk mata memandang.. salam ukhwah...


salam ukhwah...
jadi sekarang ini dah kenalpasti ke warna kegemaran?hehehe...saya dah kata...dalam banyak-banyak warna itu hijau mesti best....emmm...hijau pucuk pisang dengan epal ek?macam sama saja...hehehe.. :-P


-----------------
Keindahan sebenar ialah keindahan budi pekerti. Kebaikan sebenar ialah kebaikan budi bahasa dan kecerdikan sebenar ialah kecerdikan akal.


Bookmark and Share

    


  Member Information For ctnurbeboProfil   Hantar PM kepada ctnurbebo   Quote dan BalasQuote

affenry
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.08.2006
Ahli No: 25617
Posting: 130
Dari: johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 05-09-07 02:56


hahahhahahhaha.........
2 maksudnya anti suka warna warni..............

Bookmark and Share

    


  Member Information For affenryProfil   Hantar PM kepada affenry   Quote dan BalasQuote

Awadah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 19.01.2007
Ahli No: 28250
Posting: 56
Dari: Kelantan

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 05-09-07 09:26


orange and blue...
mendamaikan......

Bookmark and Share

    


  Member Information For AwadahProfil   Hantar PM kepada Awadah   Quote dan BalasQuote

pelangi7
Warga 1 Bintang
Menyertai: 03.09.2007
Ahli No: 30902
Posting: 23
Dari: Pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 05-09-07 09:53


Pada 31-08-07 18:09 , permata_hatiku posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum... saya tak tahu yang mana satu warna kegemaran saya, biru saya suka, merah saya suka, ungu saya suka, hijau pun saya suka...
salam ukhwah..


sebenarnya..dalam hidup kita ni semua warna adalah bermakne..kalau kat suka warna biru,merah,ungu,hijau..bagaimana dengan kuning?kalau tak ada warna kuning..nanti matahari nak warna apa kan?hehe..kalau tak suka warna ijau..pokok nak warna apa pulak kan..so semua warna mewarnai hidup kita :-) :-) :-)


-----------------
NuRsYaHid


Bookmark and Share

    


  Member Information For pelangi7Profil   Hantar PM kepada pelangi7   Quote dan BalasQuote

searchforguidance
WARGA SETIA
Menyertai: 04.09.2007
Ahli No: 30916
Posting: 403
Dari: johore

Johor   avatar


posticon Posting pada: 05-09-07 10:38


okla tu...rugi tau suka sikit-sikit warna saja.heheeee.....
:-) :-P


-----------------
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For searchforguidanceProfil   Hantar PM kepada searchforguidance   Quote dan BalasQuote

sabrina_asu
Warga 1 Bintang
Menyertai: 11.09.2006
Ahli No: 26284
Posting: 39
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 05-09-07 12:01


hijau pucuk pisang...di hati..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sabrina_asuProfil   Hantar PM kepada sabrina_asu   Quote dan BalasQuote

mrbr_2001
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.02.2006
Ahli No: 22604
Posting: 169
Dari: Subang Jaya

Johor   avatar


posticon Posting pada: 26-09-07 13:39


Ada satu warna ini..bila orang gila dengar dia konpius...
Cuba teka warna apa???

Bookmark and Share

    


  Member Information For mrbr_2001Profil   Hantar PM kepada mrbr_2001   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 26-09-07 13:49


warna apa tu?boleh konfius org gila?wrna biru agaknya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

mie05
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.11.2005
Ahli No: 20348
Posting: 318
Dari: melaka

Johor   avatar


posticon Posting pada: 26-09-07 13:51


warna-warni kehidupan...
nak pilih warna pun konfius..
ni kalau nak pilih bini lagi konfius!!!!
hehehe....

Bookmark and Share

    


  Member Information For mie05Profil   Hantar PM kepada mie05   Quote dan BalasQuote

ani_putrihijjaz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1520
Posting: 159
Dari: Kuala Lumpur

Melaka  


posticon Posting pada: 26-09-07 14:01


Pada 05-09-07 02:56 , affenry posting:

!!! QUOTE !!!

hahahhahahhaha.........
2 maksudnya anti suka warna warni..............


betul tu...
hang suka warna warni...


-----------------
"kejayaan tanpa pengorbanan adalah mustahil..namun kegagalan setelah berusaha adalah suratan takdir..."


Bookmark and Share

    


  Member Information For ani_putrihijjazProfil   Hantar PM kepada ani_putrihijjaz   Quote dan BalasQuote

harlique
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.09.2006
Ahli No: 26495
Posting: 258
Dari: shah alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 26-09-07 14:43


warna2

Bookmark and Share

    


  Member Information For harliqueProfil   Hantar PM kepada harlique   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 26-09-07 16:03


.. itu maknanya anda suka aiskrim pelangi Paddle Pop.. warna warni tau aiskrim tu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

pu3iiu
Warga Rasmi
Menyertai: 21.09.2007
Ahli No: 31153
Posting: 14
Dari: Kuantan

Melaka  


posticon Posting pada: 26-09-07 16:21


saya tak confuse,sebab saya suka warna kuning..semua barang2 aksesori bilik saya beli kuning..sampai ada kawan-kawan saya masuk bilik pening2 tengok kuning..saya pun tak tahu kenapa...kadang-kadang makanan atau buah pun saya suka yang kuning2..saya suka pisang,nanas,jagung..kalau perisa ais skrim pun same..hee,tapi baju2 taklah asyik kuning saja..

Bookmark and Share

    


  Member Information For pu3iiuProfil   Hantar PM kepada pu3iiu   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.100388 saat. Lajunya....