Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 28-10-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Laut yang tenang tidak menghasilkan nelayan berani

-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: Kuyi
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43139

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 50
Ahli: 0
Jumlah: 50




  Yang Masuk Ke Sini
umy_1510: 19 jam, 7 minit yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: Sapa kat sini ada LESUNG PIPIT..


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» Sapa kat sini ada LESUNG PIPIT..

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh Sapa kat sini ada LESUNG PIPIT..

atie82
WARGA SETIA
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13074
Posting: 1080
Dari: Papar,[email protected]

Sabah  


posticon Posting pada: 26-08-07 19:01


Assalamualaikum wwt...

Ha.. your all jangan tak mengaku... :-) kata orang kalau ada lesung pipit ini wajah tampak manis dan menawan.. :-D

Bagaimana terbentuknya lesung pipit ini pun saya tak pasti..itu semua kuasa ALLAH SWT..tapi terdapat sumber mengatakan...Lesung pipit terbentuk dari proses semulajadi hasil dari pencantuman gen ibu bapa semasa proses pembentukan kulit muka bayi dalam kandungan....walaubagaimana pun melalui kaedah pembedahan juga boleh dilakukan tapi rasa nya tak semanis yang semulajadi...tawar sikit... :-)

Ada juga sumber lain yang mengatakan orang yang ada lesung pipit ini sebenarnya cacat!sebab lesung pipit ini terhasil akibat pembentukan tissue yang tidak sempurna...ye ke :-?

Apapun...bersyukurlah dengan apa yang telah dikurniakan..sebab tak semua orang ada lesung pipit ini kan.. :-) :-D


-----------------
The Light of ALLAH surround Me, The Love of ALLAH Enfolds Me, The presence of ALLAH watches over Me, Whatever I am...ALLAH iS..


Bookmark and Share

    


  Member Information For atie82Profil   Hantar PM kepada atie82   Pergi ke atie82's Website   Quote dan BalasQuote

pemburupokok
WARGA SETIA
Menyertai: 07.08.2007
Ahli No: 30607
Posting: 1512
Dari: Dikawasan yang ada pokok

blank   avatar


posticon Posting pada: 26-08-07 19:22


pemburu pokok ada lesung pipit...
:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For pemburupokokProfil   Hantar PM kepada pemburupokok   Quote dan BalasQuote

atie82
WARGA SETIA
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13074
Posting: 1080
Dari: Papar,[email protected]

Sabah  


posticon Posting pada: 26-08-07 20:25


Pada 26-08-07 19:22 , pemburupokok posting:

!!! QUOTE !!!

pemburu pokok ada lesung pipit...
:-)


sama lah... :-)


-----------------
The Light of ALLAH surround Me, The Love of ALLAH Enfolds Me, The presence of ALLAH watches over Me, Whatever I am...ALLAH iS..


Bookmark and Share

    


  Member Information For atie82Profil   Hantar PM kepada atie82   Pergi ke atie82's Website   Quote dan BalasQuote

pemburupokok
WARGA SETIA
Menyertai: 07.08.2007
Ahli No: 30607
Posting: 1512
Dari: Dikawasan yang ada pokok

blank   avatar


posticon Posting pada: 26-08-07 20:30


Pada 26-08-07 20:25 , atie82 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 26-08-07 19:22 , pemburupokok posting:

!!! QUOTE !!!

pemburu pokok ada lesung pipit...
:-)


sama lah... :-)



betul ke?? nak tengok.... :-P

Bookmark and Share

    


  Member Information For pemburupokokProfil   Hantar PM kepada pemburupokok   Quote dan BalasQuote

amyra_myra
WARGA SETIA
Menyertai: 12.10.2003
Ahli No: 4282
Posting: 584
Dari: Taiping night safari

Perak   avatar


posticon Posting pada: 26-08-07 20:54


ada...tapi sebelah pipi saja..pipi kiri..:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For amyra_myraProfil   Hantar PM kepada amyra_myra   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 26-08-07 20:56


pemburu pokok... cantik name..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

pemburupokok
WARGA SETIA
Menyertai: 07.08.2007
Ahli No: 30607
Posting: 1512
Dari: Dikawasan yang ada pokok

blank   avatar


posticon Posting pada: 26-08-07 21:01


Pada 26-08-07 20:56 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

pemburu pokok... cantik name..


hehehe... terima kasih....

err... Daeng_Jati ada lesung pipit ke??

Bookmark and Share

    


  Member Information For pemburupokokProfil   Hantar PM kepada pemburupokok   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 26-08-07 21:29


tak ada, teman tak ada lesung pipit... tak comey :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Al-Aniesah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.04.2006
Ahli No: 24052
Posting: 264
Dari: Bumi Allah

ukraine   avatar


posticon Posting pada: 26-08-07 21:36


Pada 26-08-07 21:29 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

tak ada, teman tak ada lesung pipit... tak comey :)


tak apa tak ada lesung pipit pun...janji hati comey...

kita ada lesung batu..heheheh



Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-AniesahProfil   Hantar PM kepada Al-Aniesah   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 26-08-07 21:36


dalam dunia modelling, sesiapa yang ada lesung pipit dikira tak dibenarkan menjadi model. sebab ia dikatakan cacat..... hohoho...

huuu~... saya cacat.... :-P :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

Al-Mustaqqim
WARGA SETIA
Menyertai: 22.07.2005
Ahli No: 17480
Posting: 486
Dari: malaysia

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 26-08-07 21:51


org tua2 cakap.. lesung pipit comel untuk perempuan saja..
bila laki ada lesung pipit, nampak kelakar..('',)..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MustaqqimProfil   Hantar PM kepada Al-Mustaqqim   Quote dan BalasQuote

istisafa

Menyertai: 16.12.2003
Ahli No: 5723
Posting: 626
Dari: Kelana Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 26-08-07 22:27


Tak ada lesung pipit, cuma ada lesung batu saja.

Bookmark and Share

    


  Member Information For istisafaProfil   Hantar PM kepada istisafa   Quote dan BalasQuote

DinnaFatiha
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.12.2003
Ahli No: 5711
Posting: 106
Dari: kedah/selangor

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 26-08-07 23:21


dlu2 or cakap yang ada lesung pipit belah kanan mak sayang dan sebelah kiri ayah sayang lebih heheeh taktahulaaa..apapn mak ayah mana tak sayangkan anknyakn... alhamdullilah....sempurna kejadian kan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For DinnaFatihaProfil   Hantar PM kepada DinnaFatiha   Quote dan BalasQuote

atie82
WARGA SETIA
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13074
Posting: 1080
Dari: Papar,[email protected]

Sabah  


posticon Posting pada: 27-08-07 07:59


Pada 26-08-07 23:21 , DinnaFatiha posting:

!!! QUOTE !!!

dlu2 or cakap yang ada lesung pipit belah kanan mak sayang dan sebelah kiri ayah sayang lebih heheeh taktahulaaa..apapn mak ayah mana tak sayangkan anknyakn... alhamdullilah....sempurna kejadian kan...


Saya belah kanan...jadi emak cayang lebih lah ini.. :-)


-----------------
The Light of ALLAH surround Me, The Love of ALLAH Enfolds Me, The presence of ALLAH watches over Me, Whatever I am...ALLAH iS..


Bookmark and Share

    


  Member Information For atie82Profil   Hantar PM kepada atie82   Pergi ke atie82's Website   Quote dan BalasQuote

SaaDaH6320
Warga 2 Bintang
Menyertai: 21.02.2007
Ahli No: 28834
Posting: 70
Dari: mersing

Johor  


posticon Posting pada: 27-08-07 09:53


kita ada..
ada org kata kalau perempuan ada lesung pipit baik hati...
kalau laki nakal...
tapi tak tau betul ke tak...huhuhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For SaaDaH6320Profil   Hantar PM kepada SaaDaH6320   Quote dan BalasQuote

harlique
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.09.2006
Ahli No: 26495
Posting: 258
Dari: shah alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 27-08-07 11:38


Pada 27-08-07 07:59 , atie82 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 26-08-07 23:21 , DinnaFatiha posting:

!!! QUOTE !!!

dlu2 or cakap yang ada lesung pipit belah kanan mak sayang dan sebelah kiri ayah sayang lebih heheeh taktahulaaa..apapn mak ayah mana tak sayangkan anknyakn... alhamdullilah....sempurna kejadian kan...


Saya belah kanan...jadi emak cayang lebih lah ini.. :-)



saya ada lesung pipit juga tapi dua-dua belah..
makna nya ibu dengan ayah saya sayang lebih lah kat saya..
huhu..


-----------------
h!dup mest! !khlas dan jujur!!!
baru aman makmur sentiasa.....


Bookmark and Share

    


  Member Information For harliqueProfil   Hantar PM kepada harlique   Quote dan BalasQuote

zc
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28322
Posting: 666
Dari: somewhere

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 27-08-07 13:07


lesung batu adalah...
mak selalu guna buat masak...hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For zcProfil   Hantar PM kepada zc   Quote dan BalasQuote

tornado
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.01.2006
Ahli No: 22015
Posting: 287
Dari: saturn

blank   avatar


posticon Posting pada: 27-08-07 13:09


Pada 27-08-07 11:38 , harlique posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 27-08-07 07:59 , atie82 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 26-08-07 23:21 , DinnaFatiha posting:

!!! QUOTE !!!

dlu2 or cakap yang ada lesung pipit belah kanan mak sayang dan sebelah kiri ayah sayang lebih heheeh taktahulaaa..apapn mak ayah mana tak sayangkan anknyakn... alhamdullilah....sempurna kejadian kan...


Saya belah kanan...jadi emak cayang lebih lah ini.. :-)



saya ada lesung pipit juga tapi dua-dua belah..
makna nya ibu dengan ayah saya sayang lebih lah kat saya..
huhu..



me too.. :-P :-P


-----------------
Biar selekeh asalkan bijak,
daripada macho gila tapi bangang!!


Bookmark and Share

    


  Member Information For tornadoProfil   Hantar PM kepada tornado   Quote dan BalasQuote

ainul_mardhiah86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.10.2005
Ahli No: 19847
Posting: 207
Dari: tHe gArDen KnoWlEDge AnD ViRtUe

Johor   avatar


posticon Posting pada: 27-08-07 13:22


Pada 26-08-07 19:01 , atie82 posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum wwt...

Ha.. your all jangan tak mengaku... :-) kata orang kalau ada lesung pipit ini wajah tampak manis dan menawan.. :-D

Bagaimana terbentuknya lesung pipit ini pun saya tak pasti..itu semua kuasa ALLAH SWT..tapi terdapat sumber mengatakan...Lesung pipit terbentuk dari proses semulajadi hasil dari pencantuman gen ibu bapa semasa proses pembentukan kulit muka bayi dalam kandungan....walaubagaimana pun melalui kaedah pembedahan juga boleh dilakukan tapi rasa nya tak semanis yang semulajadi...tawar sikit... :-)

Ada juga sumber lain yang mengatakan orang yang ada lesung pipit ini sebenarnya cacat!sebab lesung pipit ini terhasil akibat pembentukan tissue yang tidak sempurna...ye ke :-?

Apapun...bersyukurlah dengan apa yang telah dikurniakan..sebab tak semua orang ada lesung pipit ini kan.. :-) :-D



ha'ah...masa belajar biologi kat sekolah dulu,cikgu kata lesung pipit tu 1 kecacatan sebenarnya. Tapi tak memudaratkan...comel apa siapa yang ada lesung pipit...


-----------------
HiDuP iNi InDah JikA sEgAlAnyA kEraNa AllAH


Bookmark and Share

    


  Member Information For ainul_mardhiah86Profil   Hantar PM kepada ainul_mardhiah86   Quote dan BalasQuote

atie82
WARGA SETIA
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13074
Posting: 1080
Dari: Papar,[email protected]

Sabah  


posticon Posting pada: 27-08-07 14:05


mmm..bila tengok baby yang ada lesung pipit tu rasa geram sangat...comel.. :-)


-----------------
The Light of ALLAH surround Me, The Love of ALLAH Enfolds Me, The presence of ALLAH watches over Me, Whatever I am...ALLAH iS..


Bookmark and Share

    


  Member Information For atie82Profil   Hantar PM kepada atie82   Pergi ke atie82's Website   Quote dan BalasQuote

diella
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.12.2006
Ahli No: 27880
Posting: 219
Dari: alor star

Kedah  


posticon Posting pada: 27-08-07 16:08


Pada 26-08-07 20:25 , atie82 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 26-08-07 19:22 , pemburupokok posting:

!!! QUOTE !!!

pemburu pokok ada lesung pipit...
:-)


sama lah... :-)



samala kita..
:)


-----------------
Every closed eye is not sleeping and every open eye is not seeing


Bookmark and Share

    


  Member Information For diellaProfil   Hantar PM kepada diella   Pergi ke diella's Website   Quote dan BalasQuote

abaabil
Warga 1 Bintang
Menyertai: 07.08.2007
Ahli No: 30613
Posting: 28
Dari: Pantai Valley

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 27-08-07 16:13


Pada 27-08-07 09:53 , SaaDaH6320 posting:

!!! QUOTE !!!

kita ada..
ada org kata kalau perempuan ada lesung pipit baik hati...
kalau laki nakal...
tapi tak tau betul ke tak...huhuhu



saya memang nakal pun :lol:


-----------------
Aku Si Tukang Kebun, Berlantaikan Bumi, Berbumbungkan Langit. Aku Tetap Berkebun.


Bookmark and Share

    


  Member Information For abaabilProfil   Hantar PM kepada abaabil   Pergi ke abaabil's Website   Quote dan BalasQuote

arebie
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.03.2006
Ahli No: 23558
Posting: 207
Dari: bp ------> kl

Johor   avatar


posticon Posting pada: 27-08-07 16:32


ada suam2 kuku saja lekuk nya... ok saja abnormal yang menarik he9

Bookmark and Share

    


  Member Information For arebieProfil   Hantar PM kepada arebie   Quote dan BalasQuote

tulips_ilah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.08.2006
Ahli No: 25834
Posting: 77
Dari: green_world

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 27-08-07 16:49


:-D lesung pipit tadaaa...
:lol: :lol: lesung batu ada lah.... ;-) :-) :-P

Bookmark and Share

    


  Member Information For tulips_ilahProfil   Hantar PM kepada tulips_ilah   Quote dan BalasQuote

mmas_forever1991
WARGA SETIA
Menyertai: 28.05.2007
Ahli No: 30088
Posting: 741
Dari: AS

Kedah  


posticon Posting pada: 27-08-07 18:17


macam mana nak bagi ada lesung pipit?

soalan bodoh...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mmas_forever1991Profil   Hantar PM kepada mmas_forever1991   Pergi ke mmas_forever1991's Website   Quote dan BalasQuote

atie82
WARGA SETIA
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13074
Posting: 1080
Dari: Papar,[email protected]

Sabah  


posticon Posting pada: 27-08-07 20:24


Pada 27-08-07 18:17 , mmas_forever1991 posting:

!!! QUOTE !!!

macam mana nak bagi ada lesung pipit?



Lesung pipit bukannya boleh dibuat-buat..nanti lain jadinya :-D


-----------------
The Light of ALLAH surround Me, The Love of ALLAH Enfolds Me, The presence of ALLAH watches over Me, Whatever I am...ALLAH iS..


Bookmark and Share

    


  Member Information For atie82Profil   Hantar PM kepada atie82   Pergi ke atie82's Website   Quote dan BalasQuote

anaksolehah07
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.03.2006
Ahli No: 23171
Posting: 85
Dari: bumi Allah..

uk  


posticon Posting pada: 27-08-07 20:51


siapa ada lesung pipit??? burung pipit agaknya.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For anaksolehah07Profil   Hantar PM kepada anaksolehah07   Quote dan BalasQuote

atie82
WARGA SETIA
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13074
Posting: 1080
Dari: Papar,[email protected]

Sabah  


posticon Posting pada: 28-08-07 05:30


Pada 27-08-07 16:32 , arebie posting:

!!! QUOTE !!!

ada suam2 kuku saja lekuk nya... ok saja abnormal yang menarik he9


:-)...


-----------------
The Light of ALLAH surround Me, The Love of ALLAH Enfolds Me, The presence of ALLAH watches over Me, Whatever I am...ALLAH iS..


Bookmark and Share

    


  Member Information For atie82Profil   Hantar PM kepada atie82   Pergi ke atie82's Website   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 28-08-07 11:21


tak ada lesung pipit...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

assakinah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12662
Posting: 53
Dari: universiti malaya kl

Perak  


posticon Posting pada: 28-08-07 13:00


ada.. belah kiri..=]]

Bookmark and Share

    


  Member Information For assakinahProfil   Hantar PM kepada assakinah   Quote dan BalasQuote

syira_qistina
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2003
Ahli No: 4102
Posting: 777
Dari: tempat yang paling jem

Selangor  


posticon Posting pada: 28-08-07 13:39


Assalamualaikum

ana tumpang lalu saja.. ana tak ada lesung pipit... tak comey.. :-P

Bookmark and Share

    


  Member Information For syira_qistinaProfil   Hantar PM kepada syira_qistina   Quote dan BalasQuote

putri_solehah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 07.02.2007
Ahli No: 28612
Posting: 66
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 28-08-07 14:25


heheehe... lesung pipit ini kecacatan yang cantik/unik/comel ek.. (^_^)..

Bookmark and Share

    


  Member Information For putri_solehahProfil   Hantar PM kepada putri_solehah   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 28-08-07 15:06


ada..tapi sebelah saja :-P


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

marsyalaila
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.10.2004
Ahli No: 12102
Posting: 278
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 28-08-07 15:11


Allah dah ciptakan manusia dengan segala sifat kesempurnaan dan indah..dan alhamdulillah Allah pun bagi kat saya lesung pipit yang kadang-kadang org kata sebab cacat..comey cute dan sebagainya lah..bersyukur saja dengan apa yang ada..

Bookmark and Share

    


  Member Information For marsyalailaProfil   Hantar PM kepada marsyalaila   Quote dan BalasQuote

fizal86_anakpadi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.07.2006
Ahli No: 25417
Posting: 179
Dari: sg petani

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 28-08-07 16:41


saya ada kedua-duanya belah...
hehe...orang laki ada lesung pipit selalu kena gelak..
tapi alhamdulillah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For fizal86_anakpadiProfil   Hantar PM kepada fizal86_anakpadi   Quote dan BalasQuote

atie82
WARGA SETIA
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13074
Posting: 1080
Dari: Papar,[email protected]

Sabah  


posticon Posting pada: 28-08-07 16:46


Pada 28-08-07 16:41 , fizal86_anakpadi posting:

!!! QUOTE !!!

saya ada kedua-duanya belah...
hehe...orang laki ada lesung pipit selalu kena gelak..
tapi alhamdulillah...


ok apa...orang kata pemanis wajah.. :roll: :roll: :-)


-----------------
The Light of ALLAH surround Me, The Love of ALLAH Enfolds Me, The presence of ALLAH watches over Me, Whatever I am...ALLAH iS..


Bookmark and Share

    


  Member Information For atie82Profil   Hantar PM kepada atie82   Pergi ke atie82's Website   Quote dan BalasQuote

mfirdaus
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.06.2006
Ahli No: 24950
Posting: 198
Dari: Bandar Baru Bangi

Selangor  


posticon Posting pada: 28-08-07 18:36


Adaaaa... lesung pipit belah kanan... ok apa org lelaki ada lesung pipit... hehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mfirdausProfil   Hantar PM kepada mfirdaus   Pergi ke mfirdaus's Website   Quote dan BalasQuote

dmz
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26613
Posting: 442
Dari: selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 28-08-07 18:47


Laaaaaaaaaaaaaaa.....lesung pipit pun kisah ke....apa istimewanya lesung pipit ni....???


-----------------
http://studiouniversiti.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For dmzProfil   Hantar PM kepada dmz   Pergi ke dmz's Website   Quote dan BalasQuote

mfirdaus
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.06.2006
Ahli No: 24950
Posting: 198
Dari: Bandar Baru Bangi

Selangor  


posticon Posting pada: 28-08-07 18:54


Pada 27-08-07 09:53 , SaaDaH6320 posting:

!!! QUOTE !!!

kita ada..
ada org kata kalau perempuan ada lesung pipit baik hati...
kalau laki nakal...
tapi tak tau betul ke tak...huhuhu


.. kalau lelaki ada nakal ek.. waaa... nampaknya ana ini tergolong dalam golongan nakal lah ini.. hehe..entah nakal ke tak ek..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mfirdausProfil   Hantar PM kepada mfirdaus   Pergi ke mfirdaus's Website   Quote dan BalasQuote

SaaDaH6320
Warga 2 Bintang
Menyertai: 21.02.2007
Ahli No: 28834
Posting: 70
Dari: mersing

Johor  


posticon Posting pada: 01-09-07 22:16


Pada 28-08-07 18:54 , mfirdaus posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 27-08-07 09:53 , SaaDaH6320 posting:

!!! QUOTE !!!

kita ada..
ada org kata kalau perempuan ada lesung pipit baik hati...
kalau laki nakal...
tapi tak tau betul ke tak...huhuhu


.. kalau lelaki ada nakal ek.. waaa... nampaknya ana ini tergolong dalam golongan nakal lah ini.. hehe..entah nakal ke tak ek..


hehe :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For SaaDaH6320Profil   Hantar PM kepada SaaDaH6320   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 01-09-07 22:46


saya tiada lesung pipit tapi pak cik saya ada sebelah kanan...dia tak perlu senyum tunjuk lesung pipit, baru gerak sikit mulut dah nampak....ketara sungguh lesung pipit beliau :-)


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8
[ Telah diedit oleh: sakinahazzahra pada 01-09-07 22:47 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 01-09-07 23:03


saya kedua-duanya blah ada lsung pipit hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 01-09-07 23:09


Kenapa ye dinamakan lesung pipit..???

Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 01-09-07 23:10


Pada 01-09-07 22:46 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

saya tiada lesung pipit tapi pak cik saya ada sebelah kanan...dia tak perlu senyum tunjuk lesung pipit, baru gerak sikit mulut dah nampak....ketara sungguh lesung pipit beliau :-)



iye ke..?dalam tak lesung tu??boleh isi apa-apa??hehe,


-----------------
Irhamni Ya Allah, kekalkan rasa kehambaan ini agar tidak ku berpaut pada dahan yang rapuh, agar tidak ku mengharap pada purnama…


Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

alSubhi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.01.2007
Ahli No: 28403
Posting: 137
Dari: KL, melbourne, australia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 01-09-07 23:37


lesung pipit? kiri dan kanan ada...

Bookmark and Share

    


  Member Information For alSubhiProfil   Hantar PM kepada alSubhi   Quote dan BalasQuote

burujislam
Warga 2 Bintang
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12352
Posting: 63
Dari: luas bumi Allah....

Perak  


posticon Posting pada: 17-09-07 15:58


saya da lesung pipit..hehehe.. kawan-kawan jeles..dulu sebelum xcdent lesung pipitnya dalam..tapi pas xcdnt jadi tak dalam..duduk fikir juga apa sebabnya.. rupa2 pipi dah tembam..heheh..org kata lesung pipit pemanis wajah..tapi apa-apa pun semua bermula dari hati....bukan luaran..betul tak.. ada lesg pipit ke tak ada ke... jaji hati mahu baik..bersih...

Bookmark and Share

    


  Member Information For burujislamProfil   Hantar PM kepada burujislam   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 17-09-07 16:33


ada ... :lol:


-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)


Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

ummi_aisyah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.02.2007
Ahli No: 28798
Posting: 103
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 17-09-07 17:53


lesung pipit, cacat yang indah,... :D tapi saya ada belah kiri saja...anak kesayangan ayah...huhuhu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummi_aisyahProfil   Hantar PM kepada ummi_aisyah   Quote dan BalasQuote

qudwah_mardihah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.03.2004
Ahli No: 8029
Posting: 263
Dari: Malaysia

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 17-09-07 22:04


ada...dua-dua belah...he he he comey apa..alhamdulillah kurnia Allah

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwah_mardihahProfil   Hantar PM kepada qudwah_mardihah   Pergi ke qudwah_mardihah's Website   Quote dan BalasQuote

lamyanunalif_mursyidah
WARGA SETIA
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 22391
Posting: 1128
Dari: selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 17-09-07 22:07


nak ngaku ke tak nak ye...
adeh....

Bookmark and Share

    


  Member Information For lamyanunalif_mursyidahProfil   Hantar PM kepada lamyanunalif_mursyidah   Pergi ke lamyanunalif_mursyidah's Website   Quote dan BalasQuote

doktor_kampung
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 505
Posting: 436
Dari: jelapang, ipoh

Perak   avatar


posticon Posting pada: 17-09-07 22:40


saya tak ada...

Bookmark and Share

    


  Member Information For doktor_kampungProfil   Hantar PM kepada doktor_kampung   Quote dan BalasQuote

ani_putrihijjaz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1520
Posting: 159
Dari: Kuala Lumpur

Melaka  


posticon Posting pada: 20-09-07 08:24


lesung pipit tak ada...
lesung batu ada lah...tumbuk sambal belacan..huhu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ani_putrihijjazProfil   Hantar PM kepada ani_putrihijjaz   Quote dan BalasQuote

raihanninie
Warga 2 Bintang
Menyertai: 19.06.2007
Ahli No: 30313
Posting: 49
Dari: Kota Bharu, KLate

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 20-09-07 08:33


saya pun ada lesing pipit... belah kanan.. dulu ada kedua-duanya belah...
tapi dah besar ni ada sebelah kanan saja.. pernah sekali ada seorang auntie (cina), tertengok lesung pipit saya.. dan dia cakap.. ni mesti mak sayang ni... hehe.. kesimpulannya.. saya pun tak tau betul ke tidak :-D .. mak mana tak sayang anak kan?... cuma bezanya... banyak ke sedikit.. betul kan.. hehehheehe


-----------------
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket<



    


  Member Information For raihanninieProfil   Hantar PM kepada raihanninie   Quote dan BalasQuote

ct_sumayyah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 418
Posting: 201
Dari: Negeri Sembilan

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 20-09-07 09:03


Pada 20-09-07 08:24 , ani_putrihijjaz posting:

!!! QUOTE !!!

lesung pipit tak ada...
lesung batu ada lah...tumbuk sambal belacan..huhu..



lesung batu ye...mesti rajin dan pandai masak ni...da boleh kawin tu..huhuhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For ct_sumayyahProfil   Hantar PM kepada ct_sumayyah   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 20-09-07 09:10


Pada 20-09-07 08:24 , ani_putrihijjaz posting:

!!! QUOTE !!!

lesung pipit tak ada...
lesung batu ada lah...tumbuk sambal belacan..huhu..



a'a samalah kita..tapi sayang tinggal kat rumah.... :-)


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

annahs
Warga 2 Bintang
Menyertai: 11.09.2007
Ahli No: 31014
Posting: 47
Dari: Selangor

blank   avatar


posticon Posting pada: 20-09-07 09:46


Asslmkm...

org kata aku ada lesung pipit, tapi bila tgk2 tak ada pun... hehehehe :lol:


-----------------
Masih Teguh di Landasan Allah, Insya Allah!!


Bookmark and Share

    


  Member Information For annahsProfil   Hantar PM kepada annahs   Quote dan BalasQuote

atie82
WARGA SETIA
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13074
Posting: 1080
Dari: Papar,[email protected]

Sabah  


posticon Posting pada: 20-09-07 09:51


Pada 20-09-07 09:46 , annahs posting:

!!! QUOTE !!!

Asslmkm...

org kata aku ada lesung pipit, tapi bila tgk2 tak ada pun... hehehehe :lol:



hehe..lesung pipit ini macam chipmore...kejap ada,kejap tak ada..bla kita senyum nampak lah lesung pipit tu... :-D


-----------------
The Light of ALLAH surround Me, The Love of ALLAH Enfolds Me, The presence of ALLAH watches over Me, Whatever I am...ALLAH iS..


Bookmark and Share

    


  Member Information For atie82Profil   Hantar PM kepada atie82   Pergi ke atie82's Website   Quote dan BalasQuote

anasha
Warga 2 Bintang
Menyertai: 22.04.2007
Ahli No: 29684
Posting: 52
Dari: B.B.B.

Selangor  


posticon Posting pada: 20-09-07 10:00


ada beza ke org yang ada lesung pipit dengan yang tak ada??
i hanya wonder lah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For anashaProfil   Hantar PM kepada anasha   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 20-09-07 11:33


Pada 17-09-07 22:07 , lamyanunalif_mursyidah posting:

!!! QUOTE !!!

nak ngaku ke tak nak ye...
adeh....


ohh...macam tu lah pulak....
saya ada.....kawan yang mempunyai lesung pipit...bukan saya lah...hik... :-P

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

BIBAH
Warga Rasmi
Menyertai: 20.09.2007
Ahli No: 31139
Posting: 1
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 20-09-07 12:43


tak ada lesung pipit pun cntik juga lah

Bookmark and Share

    


  Member Information For BIBAHProfil   Hantar PM kepada BIBAH   Quote dan BalasQuote

srikandisutera
WARGA SETIA
Menyertai: 11.04.2005
Ahli No: 15726
Posting: 444
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 20-09-07 13:21


lesung pipit saya baru tumbuh masa form 4...huhu...siyes cakap ni... :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For srikandisuteraProfil   Hantar PM kepada srikandisutera   Quote dan BalasQuote

mas_ayu
WARGA SETIA
Menyertai: 30.01.2007
Ahli No: 28444
Posting: 1063
Dari: :pAhaNG DaRuL MaKMuR:

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 20-09-07 13:36


ada belah pp kanan,tapi nampak bila kemam bibir saja lah. :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For mas_ayuProfil   Hantar PM kepada mas_ayu   Pergi ke mas_ayu's Website   Quote dan BalasQuote

ani_putrihijjaz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1520
Posting: 159
Dari: Kuala Lumpur

Melaka  


posticon Posting pada: 20-09-07 13:43


Pada 20-09-07 09:03 , ct_sumayyah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 20-09-07 08:24 , ani_putrihijjaz posting:

!!! QUOTE !!!

lesung pipit tak ada...
lesung batu ada lah...tumbuk sambal belacan..huhu..



lesung batu ye...mesti rajin dan pandai masak ni...da boleh kawin tu..huhuhu


ooo macam tu ek...
kena pandai masak baru boleh kawin????
[ Telah diedit oleh: ani_putrihijjaz pada 20-09-07 13:44 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For ani_putrihijjazProfil   Hantar PM kepada ani_putrihijjaz   Quote dan BalasQuote

atie82
WARGA SETIA
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13074
Posting: 1080
Dari: Papar,[email protected]

Sabah  


posticon Posting pada: 07-10-07 14:42


Pada 20-09-07 13:43 , ani_putrihijjaz posting:

!!! QUOTE !!!

kena pandai masak baru boleh kawin????


habis kalau tak pandai masak bagaimana tu:-P :-D

p/s:tak ada kena-mengena....


-----------------
The Light of ALLAH surround Me, The Love of ALLAH Enfolds Me, The presence of ALLAH watches over Me, Whatever I am...ALLAH iS..


Bookmark and Share

    


  Member Information For atie82Profil   Hantar PM kepada atie82   Pergi ke atie82's Website   Quote dan BalasQuote

Qalam_Akhdar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.07.2005
Ahli No: 17109
Posting: 159
Dari: Petaling Jaya

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 07-10-07 14:46


emm ana pun ada.. sebelah kiri:) sikit saja...kata orang sebelah kiri manja dengan mak, sebelah kanan manja bapa..betul ke?? emmm


-----------------
Sesungguhnya Kesempurnaan Adalah Milik Allah Belaka..!!
[ Telah diedit oleh: Qalam_Akhdar pada 07-10-07 14:48 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For Qalam_AkhdarProfil   Hantar PM kepada Qalam_Akhdar   Quote dan BalasQuote

lamyanunalif_mursyidah
WARGA SETIA
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 22391
Posting: 1128
Dari: selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 07-10-07 14:47


salam'alaik..
ish..nak ngaku ke tak nak eh?
hmm:-(
wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For lamyanunalif_mursyidahProfil   Hantar PM kepada lamyanunalif_mursyidah   Pergi ke lamyanunalif_mursyidah's Website   Quote dan BalasQuote

atie82
WARGA SETIA
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13074
Posting: 1080
Dari: Papar,[email protected]

Sabah  


posticon Posting pada: 07-10-07 14:50


Pada 07-10-07 14:47 , lamyanunalif_mursyidah posting:

!!! QUOTE !!!

salam'alaik..
ish..nak ngaku ke tak nak eh?
hmm:-(
wassalam


Hehe..boleh pulak macam tu ek..tak mengapa kita dah tau dah...:-D :-D


-----------------
The Light of ALLAH surround Me, The Love of ALLAH Enfolds Me, The presence of ALLAH watches over Me, Whatever I am...ALLAH iS..


Bookmark and Share

    


  Member Information For atie82Profil   Hantar PM kepada atie82   Pergi ke atie82's Website   Quote dan BalasQuote

lamyanunalif_mursyidah
WARGA SETIA
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 22391
Posting: 1128
Dari: selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 07-10-07 14:51


Pada 07-10-07 14:50 , atie82 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 07-10-07 14:47 , lamyanunalif_mursyidah posting:

!!! QUOTE !!!

salam'alaik..
ish..nak ngaku ke tak nak eh?
hmm:-(
wassalam


Hehe..boleh pulak macam tu ek..tak mengapa kita dah tau dah...:-D :-D



kak atie82 tahu apa kak?
;-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For lamyanunalif_mursyidahProfil   Hantar PM kepada lamyanunalif_mursyidah   Pergi ke lamyanunalif_mursyidah's Website   Quote dan BalasQuote

atie82
WARGA SETIA
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13074
Posting: 1080
Dari: Papar,[email protected]

Sabah  


posticon Posting pada: 07-10-07 14:54


Pada 07-10-07 14:51 , lamyanunalif_mursyidah posting:

!!! QUOTE !!!

kak atie82 tahu apa kak?
;-)



Lesung pipit kanan..heiiiii..sama dengan kak atie.. :-D


-----------------
The Light of ALLAH surround Me, The Love of ALLAH Enfolds Me, The presence of ALLAH watches over Me, Whatever I am...ALLAH iS..


Bookmark and Share

    


  Member Information For atie82Profil   Hantar PM kepada atie82   Pergi ke atie82's Website   Quote dan BalasQuote

lamyanunalif_mursyidah
WARGA SETIA
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 22391
Posting: 1128
Dari: selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 07-10-07 14:56


Pada 07-10-07 14:54 , atie82 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 07-10-07 14:51 , lamyanunalif_mursyidah posting:

!!! QUOTE !!!

kak atie82 tahu apa kak?
;-)



Lesung pipit kanan..heiiiii..sama dengan kak atie.. :-D



:-P



Bookmark and Share

    


  Member Information For lamyanunalif_mursyidahProfil   Hantar PM kepada lamyanunalif_mursyidah   Pergi ke lamyanunalif_mursyidah's Website   Quote dan BalasQuote

atie82
WARGA SETIA
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13074
Posting: 1080
Dari: Papar,[email protected]

Sabah  


posticon Posting pada: 07-10-07 15:00


sowee :lol: :lol: :lol:


-----------------
The Light of ALLAH surround Me, The Love of ALLAH Enfolds Me, The presence of ALLAH watches over Me, Whatever I am...ALLAH iS..


Bookmark and Share

    


  Member Information For atie82Profil   Hantar PM kepada atie82   Pergi ke atie82's Website   Quote dan BalasQuote

lamyanunalif_mursyidah
WARGA SETIA
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 22391
Posting: 1128
Dari: selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 07-10-07 15:02


Pada 07-10-07 15:00 , atie82 posting:

!!! QUOTE !!!

sowee :lol: :lol: :lol:



it's okay sis... :-D



Bookmark and Share

    


  Member Information For lamyanunalif_mursyidahProfil   Hantar PM kepada lamyanunalif_mursyidah   Pergi ke lamyanunalif_mursyidah's Website   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1899
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 07-10-07 15:31


salam....saya tak ada lesung pipit tapi suka tengok sesiapa yang ada lesung pipit..manis saja....

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

firdaus_9
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2005
Ahli No: 16983
Posting: 703
Dari: Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-10-07 15:40


ana selalu nampak burung pipit...
dengan suka pergi ke pameran pipit kat Central Market KL tu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For firdaus_9Profil   Hantar PM kepada firdaus_9   Pergi ke firdaus_9's Website   Quote dan BalasQuote

faiq85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.02.2007
Ahli No: 28944
Posting: 213
Dari: Putrajaya

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 07-10-07 17:34


salam..
izinkan saya memberikan sedikit pandangan..
topik yang dibincangkan ini menarik perhatian saya..
emm..bukan ke lesung pipit ni boleh dikira sebagai sebahagian dari anggota badan kita?maafkan saya kalau tersilap..pada pendapat saya,tak elok kiranya kita membincangkan hal-hal yang berkaitan dengan anggota badan inidikhuatiri akan menimbulkan fitnah..lebih-lebih lagi bagu muslimah..takut muslimin terbayang2 kan lesung pipit tu,sedangkan apa yang muslimah ada tu hanya untuk suaminya..

apa pendapat rakan-rakan ukhwah yang lain?maaf kiranya kalau pendapat saya ni menyakiti hati mana-mana pihak.smile!(^_^)

Bookmark and Share

    


  Member Information For faiq85Profil   Hantar PM kepada faiq85   Quote dan BalasQuote

ain_sakinah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 21.03.2007
Ahli No: 29263
Posting: 67
Dari: Atas kerusi..Depan k0mputer...(~,-)

Perak   avatar


posticon Posting pada: 07-10-07 22:32


ada k0t tapi tak jelas...Hehe...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ain_sakinahProfil   Hantar PM kepada ain_sakinah   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 10-10-07 17:46


Pada 07-10-07 17:34 , faiq85 posting:

!!! QUOTE !!!

salam..
izinkan saya memberikan sedikit pandangan..
topik yang dibincangkan ini menarik perhatian saya..
emm..bukan ke lesung pipit ni boleh dikira sebagai sebahagian dari anggota badan kita?maafkan saya kalau tersilap..pada pendapat saya,tak elok kiranya kita membincangkan hal-hal yang berkaitan dengan anggota badan inidikhuatiri akan menimbulkan fitnah..lebih-lebih lagi bagu muslimah..takut muslimin terbayang2 kan lesung pipit tu,sedangkan apa yang muslimah ada tu hanya untuk suaminya..

apa pendapat rakan-rakan ukhwah yang lain?maaf kiranya kalau pendapat saya ni menyakiti hati mana-mana pihak.smile!(^_^)


hmmm.....macam mana nak jawab ni ye....... :roll:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 16-10-07 10:34


Pada 20-09-07 09:46 , annahs posting:

!!! QUOTE !!!

Asslmkm...

org kata aku ada lesung pipit, tapi bila tgk2 tak ada pun... hehehehe :lol:



ha'a..samala ana pun..hehe...
tak ada lesung pipit pun, manis tetapi ada...huhuhu... :-P


-----------------
Photobucket





Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 16-10-07 10:37


Pada 07-10-07 17:34 , faiq85 posting:

!!! QUOTE !!!

salam..
izinkan saya memberikan sedikit pandangan..
topik yang dibincangkan ini menarik perhatian saya..
emm..bukan ke lesung pipit ni boleh dikira sebagai sebahagian dari anggota badan kita?maafkan saya kalau tersilap..pada pendapat saya,tak elok kiranya kita membincangkan hal-hal yang berkaitan dengan anggota badan inidikhuatiri akan menimbulkan fitnah..lebih-lebih lagi bagu muslimah..takut muslimin terbayang2 kan lesung pipit tu,sedangkan apa yang muslimah ada tu hanya untuk suaminya..

apa pendapat rakan-rakan ukhwah yang lain?maaf kiranya kalau pendapat saya ni menyakiti hati mana-mana pihak.smile!(^_^)


muslimin tak nampak wajah muslimah macam mana...sebab ni kan alam maya..rasanya tiada masalah..
:-)


-----------------
Photobucket





Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 16-10-07 12:11


Pada 07-10-07 17:34 , faiq85 posting:

!!! QUOTE !!!

salam..
izinkan saya memberikan sedikit pandangan..
topik yang dibincangkan ini menarik perhatian saya..
emm..bukan ke lesung pipit ni boleh dikira sebagai sebahagian dari anggota badan kita?maafkan saya kalau tersilap..pada pendapat saya,tak elok kiranya kita membincangkan hal-hal yang berkaitan dengan anggota badan inidikhuatiri akan menimbulkan fitnah..lebih-lebih lagi bagu muslimah..takut muslimin terbayang2 kan lesung pipit tu,sedangkan apa yang muslimah ada tu hanya untuk suaminya..

apa pendapat rakan-rakan ukhwah yang lain?maaf kiranya kalau pendapat saya ni menyakiti hati mana-mana pihak.smile!(^_^)


kalau dah sampai membayangkan wajah seseorang dhn tulisan nya lebih baik dihindarkan..ana pun xsangka ada juga org macam itu ye..memang ingat berforum macam ini elok kerana kadang-kadang boleh kurangkan stress..topik2 macam ini nampak lebih rileks tapi itu lah pasal takut jadi fitnah...ini pendapat ana lah,mungkin yang lain ada pendapat lain. masing-masing ada iman fikir lah baik buruk, iman saja boleh bezakan baik dan buruk. sebab tu kadang-kadang maksiat kita susah nak cegah sebab bergantung pada iman kita jugak.

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

RaudhatuL_Muttaqin
WARGA SETIA
Menyertai: 29.03.2005
Ahli No: 15423
Posting: 556
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 16-10-07 12:29


isu.. isu

Bookmark and Share

    


  Member Information For RaudhatuL_MuttaqinProfil   Hantar PM kepada RaudhatuL_Muttaqin   Quote dan BalasQuote

hiddenblade
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.10.2007
Ahli No: 31318
Posting: 157
Dari: IBRAHzine

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 17-10-07 15:46


kalau yang kecik kat pipi tu lesung pipit
kalau yang besar lesung garuda agaknya..

IBRAHzine

Bookmark and Share

    


  Member Information For hiddenbladeProfil   Hantar PM kepada hiddenblade   Pergi ke hiddenblade's Website   Quote dan BalasQuote

Penama
Deleted User


posticon Posting pada: 17-10-07 18:42


tak ada... lesung batu pun emak yang punya...

Bookmark and Share

    


  Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 18-10-07 23:01


Pada 17-10-07 18:42 , eniliana posting:

!!! QUOTE !!!

tak ada... lesung batu pun emak yang punya...


:lucu: :lucu:

Pada 17-10-07 15:46 , hiddenblade posting:

!!! QUOTE !!!

kalau yang kecik kat pipi tu lesung pipit
kalau yang besar lesung garuda agaknya..



:lol: :lol:

[ Telah diedit oleh: sayatetapsaya pada 18-10-07 23:02 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

Asward_hafiz
WARGA SETIA
Menyertai: 02.05.2004
Ahli No: 8743
Posting: 597
Dari: Kuantan pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 18-10-07 23:33


ana ada lesung kat rumah tapi pipit tak ada sebab tak bela... :lucu:

Bookmark and Share

    


  Member Information For Asward_hafizProfil   Hantar PM kepada Asward_hafiz   Pergi ke Asward_hafiz's Website   Quote dan BalasQuote

islamic_gil
WARGA SETIA
Menyertai: 24.02.2005
Ahli No: 14692
Posting: 427
Dari: SATU KAWASAN DI SATU MASA

Selangor  


posticon Posting pada: 23-10-07 08:41


:-) Assalamualaikum
saya ada....manis lah agaknya..amin! :-D :-)


-----------------
don't forget to say THANK YOU ALLAH


Bookmark and Share

    


  Member Information For islamic_gilProfil   Hantar PM kepada islamic_gil   Quote dan BalasQuote

atie82
WARGA SETIA
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13074
Posting: 1080
Dari: Papar,[email protected]

Sabah  


posticon Posting pada: 23-10-07 08:43


Pada 23-10-07 08:41 , islamic_gil posting:

!!! QUOTE !!!

:-) Assalamualaikum
saya ada....manis lah agaknya..amin! :-D :-)



amin.. :bunga:


-----------------
The Light of ALLAH surround Me, The Love of ALLAH Enfolds Me, The presence of ALLAH watches over Me, Whatever I am...ALLAH iS..


Bookmark and Share

    


  Member Information For atie82Profil   Hantar PM kepada atie82   Pergi ke atie82's Website   Quote dan BalasQuote

hiddenblade
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.10.2007
Ahli No: 31318
Posting: 157
Dari: IBRAHzine

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 30-10-07 12:48


harap dengan kemanisan tu tak lupa bahawa anda seorang muslimah yang solehah



Bookmark and Share

    


  Member Information For hiddenbladeProfil   Hantar PM kepada hiddenblade   Pergi ke hiddenblade's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-10-07 13:09


lesung pipit...
ada...
tapi kawan ismi punyalah...
tapi tak boleh nak pinjam... boleh dilihat saja...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

hiddenblade
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.10.2007
Ahli No: 31318
Posting: 157
Dari: IBRAHzine

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 31-10-07 11:02


Pada 30-10-07 13:09 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

lesung pipit...
ada...
tapi kawan ismi punyalah...
tapi tak boleh nak pinjam... boleh dilihat saja...


memang lah pinjam tak boleh
try guna kaedah islam
mudharabah, ar-rahn, al-bye' bithaman ajil dan sebagainya


Ukhuwwah FilLah di Hati



Bookmark and Share

    


  Member Information For hiddenbladeProfil   Hantar PM kepada hiddenblade   Pergi ke hiddenblade's Website   Quote dan BalasQuote

atie82
WARGA SETIA
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13074
Posting: 1080
Dari: Papar,[email protected]

Sabah  


posticon Posting pada: 31-10-07 11:13


Pada 31-10-07 11:02 , hiddenblade posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 30-10-07 13:09 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

lesung pipit...
ada...
tapi kawan ismi punyalah...
tapi tak boleh nak pinjam... boleh dilihat saja...


memang lah pinjam tak boleh
try guna kaedah islam
mudharabah, ar-rahn, al-bye' bithaman ajil dan sebagainya


Ukhuwwah FilLah di Hati



A'ah..nak lebih lanjut visit lah web Bank Rakyat.. :-D


-----------------
The Light of ALLAH surround Me, The Love of ALLAH Enfolds Me, The presence of ALLAH watches over Me, Whatever I am...ALLAH iS..


Bookmark and Share

    


  Member Information For atie82Profil   Hantar PM kepada atie82   Pergi ke atie82's Website   Quote dan BalasQuote

nur_ashikin
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.11.2006
Ahli No: 27359
Posting: 256
Dari: shah alam

malaysia  


posticon Posting pada: 31-10-07 11:31


ada 2 lesung....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_ashikinProfil   Hantar PM kepada nur_ashikin   Quote dan BalasQuote

aidil_firdaus
Warga 2 Bintang
Menyertai: 30.10.2007
Ahli No: 31562
Posting: 58
Dari: pahang-putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 31-10-07 11:34


saya ada lesung pipit.manis ya..hehe :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For aidil_firdausProfil   Hantar PM kepada aidil_firdaus   Quote dan BalasQuote

Qaisar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.11.2006
Ahli No: 27543
Posting: 266
Dari: Darul Aman

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 31-10-07 11:59


saya ada lesung batu.. hehehe
ada juga, kiri dan kanan..
kawan-kawan kata boleh simpan air time hujan.. (^_^)

Bookmark and Share

    


  Member Information For QaisarProfil   Hantar PM kepada Qaisar   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 31-10-07 12:03


bismillahhirrahmanirrahim

ana ada lesung tapi bukan kat pipi..kat rumah ana..lesung batu buat tumbuk sambal belacan..hehe :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

nazhul
Warga Rasmi
Menyertai: 19.07.2006
Ahli No: 25308
Posting: 8
Dari: terengganu

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 04-11-07 12:51


saya pun ada... tapi sebelah saja..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nazhulProfil   Hantar PM kepada nazhul   Quote dan BalasQuote

hiddenblade
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.10.2007
Ahli No: 31318
Posting: 157
Dari: IBRAHzine

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 10-11-07 11:19


Pada 04-11-07 12:51 , nazhul posting:

!!! QUOTE !!!

saya pun ada... tapi sebelah saja..


belah mana? Kalau belah kiri kidal lah tu..






Bookmark and Share

    


  Member Information For hiddenbladeProfil   Hantar PM kepada hiddenblade   Pergi ke hiddenblade's Website   Quote dan BalasQuote

Asward_hafiz
WARGA SETIA
Menyertai: 02.05.2004
Ahli No: 8743
Posting: 597
Dari: Kuantan pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 10-11-07 11:31


ana ada tapi sebelah saja...
kalau sebelah saja mesti manisnyer 50% saja... :oops:


-----------------
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Asward_hafizProfil   Hantar PM kepada Asward_hafiz   Pergi ke Asward_hafiz's Website   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 10-11-07 11:45


.. malulah nak cakap.. tapi kena cakap jugak lah.. aku ada lesung pipit.. auwww malunya aku:malu::lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 10-11-07 12:26


alahai kakisamun..
malu lah pulak... apa kess ni...?

p/s: boleh pulak ek manis 50%... ada diskaun ek..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» Sapa kat sini ada LESUNG PIPIT..

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.256818 saat. Lajunya....