Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 23-11-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Saya tidak sanggup menghapuskan kegelapan tetapi saya sanggup meneranginya.
-- John Newton

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: lizawati2302
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43141

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 75
Ahli: 0
Jumlah: 75




  Yang Masuk Ke Sini
lizawati2302: 1 hari, 5 jam, 50 minit yang lalu
Kang: 1 hari, 10 jam, 51 minit yang lalu
sahabat_sejati: 7 hari yang lalu
sadiqah: 11 hari yang lalu
eme86: 15 hari yang lalu
al_hafizahgirl: 19 hari yang lalu
nice_pesan: 22 hari yang lalu
umy_1510: 27 hari yang lalu


Bincang Kenderaan
Topik: MYVI


Carian Forum

Moderator: Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Bincang Kenderaan
    »» MYVI

Please Mendaftar To Post


Oleh MYVI

gsrturbo
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.07.2005
Ahli No: 17654
Posting: 251
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 23-08-07 10:12


siapa kat sini pakai MYVI..?

Bookmark and Share

    


  Member Information For gsrturboProfil   Hantar PM kepada gsrturbo   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 25-08-07 22:45


belum..tapi pernah bercita2 nak pakai..tetiba pula viva keluar..huhu...then persona pula..tak tau lah bila nak tukar..last2...tunggang kancil saja macam biasa..huhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

mfirdaus
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.06.2006
Ahli No: 24950
Posting: 198
Dari: Bandar Baru Bangi

Selangor  


posticon Posting pada: 25-08-07 23:15


dah guna~ hehe boleh lah selesa sikit dari kereta wira.. agak luas

Bookmark and Share

    


  Member Information For mfirdausProfil   Hantar PM kepada mfirdaus   Pergi ke mfirdaus's Website   Quote dan BalasQuote

asroal
Warga 5 Bintang
Menyertai: 22.04.2006
Ahli No: 24359
Posting: 352
Dari: bumi ALLAH

france   avatar


posticon Posting pada: 26-08-07 01:24


adik saya pakai myvi,warna hitam...ok saja myvi,cantik and tak mahal sangat...
sesuai lah Kalau nak pakai masa mula-mula kerja :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For asroalProfil   Hantar PM kepada asroal   Quote dan BalasQuote

gsrturbo
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.07.2005
Ahli No: 17654
Posting: 251
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 03-09-07 11:17


downpayment macam mana? dan bulan2 bayar berapa ye.

Bookmark and Share

    


  Member Information For gsrturboProfil   Hantar PM kepada gsrturbo   Quote dan BalasQuote

agmnhob
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.08.2007
Ahli No: 30706
Posting: 269
Dari: Shah Alam

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 03-09-07 11:19


downpayment 5k
bulan2 rm570


target nak beli kereta tanpa hutang pun ok ..insyaallah...berdoalah selalu =)

Bookmark and Share

    


  Member Information For agmnhobProfil   Hantar PM kepada agmnhob   Pergi ke agmnhob's Website   Quote dan BalasQuote

habibah6656
Warga Rasmi
Menyertai: 10.04.2007
Ahli No: 29522
Posting: 5
Dari: jalan duta

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 18-10-07 10:25


dah dengan juga.. puas hati lah ..selalu pakai kereta abang dengan abah rasa tak seselesa myV.. =)

Bookmark and Share

    


  Member Information For habibah6656Profil   Hantar PM kepada habibah6656   Quote dan BalasQuote

RaudhatuL_Muttaqin
WARGA SETIA
Menyertai: 29.03.2005
Ahli No: 15423
Posting: 556
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 18-10-07 10:29


memang best dan lawa... tapi tak nak beli sebab bersebab... huhuhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For RaudhatuL_MuttaqinProfil   Hantar PM kepada RaudhatuL_Muttaqin   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 18-10-07 10:33


tak pakai kereta apa pun lagi..

tapi bekenan MYVI hijau pucuk pisang

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

selasih
Warga 2 Bintang
Menyertai: 30.08.2005
Ahli No: 18573
Posting: 58
Dari: Temerloh, pahang

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 18-10-07 10:49


Pada 18-10-07 10:29 , RaudhatuL_Muttaqin posting:

!!! QUOTE !!!

memang best dan lawa... tapi tak nak beli sebab bersebab... huhuhu



apa sebabnya Raudhatul Muttaqin......nak tau jugak.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For selasihProfil   Hantar PM kepada selasih   Pergi ke selasih's Website   Quote dan BalasQuote

atie82
WARGA SETIA
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13074
Posting: 1080
Dari: Papar,[email protected]

Sabah  


posticon Posting pada: 18-10-07 10:57


Pada 18-10-07 10:33 , ummusafiah posting:

!!! QUOTE !!!

tak pakai kereta apa pun lagi..

tapi bekenan MYVI hijau pucuk pisang


Hehe..samala kita... :kelip:

p/s:Ada duit..simpan sebab nak further study :sopan:


-----------------
The Light of ALLAH surround Me, The Love of ALLAH Enfolds Me, The presence of ALLAH watches over Me, Whatever I am...ALLAH iS..
[ Telah diedit oleh: atie82 pada 18-10-07 11:00 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For atie82Profil   Hantar PM kepada atie82   Pergi ke atie82's Website   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 18-10-07 11:17


ana MYVI kelabu...so far ok lah...jalan jauh pun sedap...besar pun besar...memang puas lah memakai..tak ada rasa nak tukar lagi...maybe pas 5 tahun agaknya baru tukar agaknya sebab dah berfamily..

kakak anan pakai MYVI SE, lagi anggun dan bergaya..memang sporty...menyesal pula tak ambil MYVI SE warna putih..ehehhe

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

riz_eiza
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.09.2007
Ahli No: 30946
Posting: 78
Dari: selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 18-10-07 11:29


nak MYVI kelabu jugak.. hehe.. tengah kumpul duit.. insyaAllah tahun depan.. amin


pernah naik.. jadi penumpang saja lah.. rasa lebih luas.. selesa.. dan tinggi sikit.. kalau kat jalan tak lah rasa macam kena buli.. kalau naik kancil macam kena buli saja atas jalan..
[ Telah diedit oleh: riz_eiza pada 18-10-07 11:30 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For riz_eizaProfil   Hantar PM kepada riz_eiza   Quote dan BalasQuote

RaudhatuL_Muttaqin
WARGA SETIA
Menyertai: 29.03.2005
Ahli No: 15423
Posting: 556
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 18-10-07 12:17


Pada 18-10-07 10:49 , selasih posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 18-10-07 10:29 , RaudhatuL_Muttaqin posting:

!!! QUOTE !!!

memang best dan lawa... tapi tak nak beli sebab bersebab... huhuhu



apa sebabnya Raudhatul Muttaqin......nak tau jugak.....


sebabnya..rahsia..
tak apalah perkara dah lepas..
pasang impian nak beli avanza
sekali harung semua balik kg raya tahun depan.. hehehe


-----------------
~Cemerlang Dunia Akhirat~


Bookmark and Share

    


  Member Information For RaudhatuL_MuttaqinProfil   Hantar PM kepada RaudhatuL_Muttaqin   Quote dan BalasQuote

RuMaishaaa

Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 749
Posting: 1276
Dari: Kg.Batu Muda, KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 18-10-07 12:27


:)
Kami ada Kenari saja :) Alhamdulillah..
tapi..abah ana memang dah beli MYV-olive green.. selesa dan ok jugak naik MYV

tapi..kami tetap pasang niat nak beli kereta idaman masing-masing!

Bookmark and Share

    


  Member Information For RuMaishaaaProfil   Hantar PM kepada RuMaishaaa   Quote dan BalasQuote

RaudhatuL_Muttaqin
WARGA SETIA
Menyertai: 29.03.2005
Ahli No: 15423
Posting: 556
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 18-10-07 12:50


Pada 18-10-07 12:27 , RuMaishaaa posting:

!!! QUOTE !!!

:)
Kami ada Kenari saja :) Alhamdulillah..
tapi..abah ana memang dah beli MYV-olive green.. selesa dan ok jugak naik MYV

tapi..kami tetap pasang niat nak beli kereta idaman masing-masing!


apa kereta idaman RuMaishaaa ?


-----------------
~Cemerlang Dunia Akhirat~


Bookmark and Share

    


  Member Information For RaudhatuL_MuttaqinProfil   Hantar PM kepada RaudhatuL_Muttaqin   Quote dan BalasQuote

skater
WARGA SETIA
Menyertai: 24.04.2004
Ahli No: 8611
Posting: 541
Dari: Kuala Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 18-10-07 13:04


boleh tahan kereta MYVI tapi VIVA lagi best


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For skaterProfil   Hantar PM kepada skater   Pergi ke skater's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 18-10-07 13:07


MYVI ok, engine dia OK sebab DVVT..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 18-10-07 13:24


.. ada org itu berkenan sangat kat MyVi..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

najah_musla
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.09.2006
Ahli No: 26198
Posting: 319
Dari: Gunung Semanggol

Perak   avatar


posticon Posting pada: 18-10-07 21:07


Pada 18-10-07 13:24 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

.. ada org itu berkenan sangat kat MyVi..


sapa org yang berkenan sangat tu....boleh share dengan dia...sebab saya pun berkenan myvi


-----------------
Allah akan mengangkat darjat bagi orang2 beriman dan orang2 yang mempunyai ilmu pengetahuan...


Bookmark and Share

    


  Member Information For najah_muslaProfil   Hantar PM kepada najah_musla   Quote dan BalasQuote

Asward_hafiz
WARGA SETIA
Menyertai: 02.05.2004
Ahli No: 8743
Posting: 597
Dari: Kuantan pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 18-10-07 21:16


MYVi
macam sinonim saja??? :roll:

hehe ana nak pakai MYVi tapi ana suka tengok My team....

:lucu: :lucu:

Bookmark and Share

    


  Member Information For Asward_hafizProfil   Hantar PM kepada Asward_hafiz   Pergi ke Asward_hafiz's Website   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 18-10-07 21:27


Pada 18-10-07 21:07 , najah_musla posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 18-10-07 13:24 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

.. ada org itu berkenan sangat kat MyVi..


sapa org yang berkenan sangat tu....boleh share dengan dia...sebab saya pun berkenan myvi



.. "share" dengan awak boleh tak???:malu:
[ Telah diedit oleh: kakisamun pada 18-10-07 21:29 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

nuwol
Warga 2 Bintang
Menyertai: 17.10.2007
Ahli No: 31420
Posting: 46
Dari: melaka

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 19-10-07 02:09


Pada 18-10-07 10:33 , ummusafiah posting:

!!! QUOTE !!!

tak pakai kereta apa pun lagi..

tapi bekenan MYVI hijau pucuk pisang


adik saya ada MYVI ijau pucuk pisang..
selesa jugalah..
rasanya lagi best dr wira...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuwolProfil   Hantar PM kepada nuwol   Quote dan BalasQuote

ctnurbebo
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2007
Ahli No: 29142
Posting: 880
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 19-10-07 16:34


tak pakai MYVI pun..tapi selalu naik kawan punya kereta...selesa gaklah...luas dr kereta kancil dengan kelisa..hehehe.....tapi rupanya tak bape cun ....sekali pandang macam katak..lagi-lagi kalau warna hijo...hu2..sowey pada sesiapa yang minat MYVI warna ijou itu ek...(gurau saja ummusafiah....)tapi kalau MYVI SE itu sporty ....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ctnurbeboProfil   Hantar PM kepada ctnurbebo   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 19-10-07 16:58


hari tu saya tersalah sikit lagi dah nak naik kereta myvi org..haha..malu oitt..sabar sajalah..dah buka sikit pintu tutup balik..cakap sorry pun tak sempat..
hampeh2!..
kereta same dengan my cousin warna hitam..tak tengok no plat
tu lah akibatnya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 19-10-07 17:02


Myvi sekarang kan dah macam jadi satu standard kalau nak beli kereta,
kenapa pun mesti nak banding dengan Myvi, tengok lah masa viva keluar,
ramai orang yang bandingkan viva dengan myvi dalam semua aspek, same kes juga masa proton kuarkan persona....

selepas ini dengarnye nak keluar myvi sport, stereng racing momo & seat bucket, lain-lain tambahan belum tau lagi..
sama-sama kita nantikan kemunculannya....

Bookmark and Share

    


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 19-10-07 17:03


:-? em.. ana hampir-hampir nak beli viva colur ijo..
tapi.. alahai.. ketidakjadian untuk membelinya..
ana memospontkann..ehhe..

bila dilihat.. myvi lagi comei colur ijo nya..
berbanding viva.. kan..kan.. ;-)

insyaallah.. akan beli kereta satu...ehhe..
versi viva au myvi.. wallahu'alam.. :-D


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..


Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

cahaya_hatiku
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.09.2007
Ahli No: 31094
Posting: 217
Dari: serambi mekah...

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 19-10-07 17:04


insya allah kl ada rezeki nak jugak pakai kereta myvi ni...
cantik sangat........ :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For cahaya_hatikuProfil   Hantar PM kepada cahaya_hatiku   Quote dan BalasQuote

Muddathsir787
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2007
Ahli No: 31449
Posting: 943
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-10-07 21:53


Assalamualaikum wbk..

Huuhuh.. MyVi, & MyVi SE.

Berkenan betul dengan MyVi SE warna merah.
So far, ada sahabat-sahabat sini yang pakai MyVi??

Hasil survey ana dengan kawan-kawan lain.. katanya jimat minyak, maintenance kurang, space luas, cuma harga mungkin mahal depend pada aksesori.. memang puas hati lah.

Hmm, MyVi SE mengancam.. bumper depan.. tapi bumper belakang, aduh lah. rasa macam nak tukar pintu dengan lampu belakang dengan 'toyota passo' pula.

Berkongsi, yang beza antara MyVi SE dengan MyVi biasa tang enjin dia pakai cylinder head K5 (1.5) tapi cc stil 1.3. ada power up sikit lah.


Insya-ALLAH, ana dah tanya seorang kawan kat Perodua.. tahun depan nak launch MyVi facelift. Harga tak pasti lagi.. Cuma lebih kurang modifikasi MyVi juga lah terutama tang bumper.


Huuuhhhhh...!
Asik berubah saja hati ni, kejap MyVi, kejap Viva, kejap Persona, kejap proton baru..
Nampak gaya kena tahan jugak sampai tahun depan..
Insya-ALLAH, MyVi juga.. tak sure versi apa.. warna merah or Olive Metallic.

Insya-ALLAH, ameen.

Moga kenderaan kelak baik untuk diriku, keluargaku dan Islam, Ameen.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Muddathsir787Profil   Hantar PM kepada Muddathsir787   Quote dan BalasQuote

rdwira
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2007
Ahli No: 31169
Posting: 999
Dari: KL

uganda   avatar


posticon Posting pada: 21-10-07 20:58


myvi dengan viva....
better beli myvi...luas dan selesa...
viva kecik saja.. tapi nak beli kereta kena tengok bajet gaklah

myvi rega best kurang RM 40k...viva pula best kurang rm30k....
Kalau ada bajet cukup untuk myvi apa salahnya angkat terus myvi...

takpun p iswara..dalam rm27k...

tak pun boleh ah tengok panduan membeli kenderaan...

http://www.motortrader.com.my/autoguide_section/helping_hand/index.asp

Bookmark and Share

    


  Member Information For rdwiraProfil   Hantar PM kepada rdwira   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 21-10-07 21:02


Pada 19-10-07 17:03 , simpLe_sHida posting:

!!! QUOTE !!!

:-? em.. ana hampir-hampir nak beli viva colur ijo..
tapi.. alahai.. ketidakjadian untuk membelinya..
ana memospontkann..ehhe..

bila dilihat.. myvi lagi comei colur ijo nya..
berbanding viva.. kan..kan.. ;-)

insyaallah.. akan beli kereta satu...ehhe..
versi viva au myvi.. wallahu'alam.. :-D



beli saja shida, lawa MYVi spesel edition tu, teman sokong 100 1/2%
alah membeli, menang memakai....


-----------------
Photobucket
[ Telah diedit oleh: Daeng_Jati pada 21-10-07 21:02 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

najah_musla
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.09.2006
Ahli No: 26198
Posting: 319
Dari: Gunung Semanggol

Perak   avatar


posticon Posting pada: 23-10-07 12:55


Pada 18-10-07 21:27 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 18-10-07 21:07 , najah_musla posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 18-10-07 13:24 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

.. ada org itu berkenan sangat kat MyVi..


sapa org yang berkenan sangat tu....boleh share dengan dia...sebab saya pun berkenan myvi



.. "share" dengan awak boleh tak???:malu:


nak share ek :malu: :kelip:


-----------------
Allah akan mengangkat darjat bagi orang2 beriman dan orang2 yang mempunyai ilmu pengetahuan...


Bookmark and Share

    


  Member Information For najah_muslaProfil   Hantar PM kepada najah_musla   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 23-10-07 13:33


Assalamualaikum
nak pakai jugak..tapi..besar sangat...baju saya saiz L saja...ni super duper XL.....
nak beli pun..mahal....baju saya tengok kat supomaket rege berblas ploh saja...ni sampai ribuĀ² lemon...
terus tak jadi nak pakai........
pakai T-shirt biasa saja :lucu:

P/S : saya memang tak pakai MYVI..pakai Wira S.E.



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-10-07 13:56


bagaimana nak pakai myvi ek...?
guna boleh lah...
kalau pakai.... hhmmmm......

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

Muddathsir787
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2007
Ahli No: 31449
Posting: 943
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 26-10-07 11:14


!!! QUOTE !!!

nak pakai jugak..tapi..besar sangat...baju saya saiz L saja...ni super duper XL.....
nak beli pun..mahal....baju saya tengok kat supomaket rege berblas ploh saja...ni sampai ribuĀ² lemon...
terus tak jadi nak pakai........
pakai T-shirt biasa saja




Huuuuhhhhh..! Enta niihh.. cerita pasal baju pula. Silap topik ini.. huhuhhuh =p
tak mengapa ana paham, enta tentu tengah simpan duit untuk bina masjid ini.. hehee..


Tapi ana pulak dah dekat setahun setengah pasang angan-angan saja. Tidur tak lena, mandi tak basah.. huhhuuh..
Andai ditakdirkan ALLAH, cukup masa, cukup tabung anak gajah kat rumah.. cukup stabil.. nak masuk meminang MyVi juga ini.. ish2x.. Insya-ALLAH Ameen.
[ Telah diedit oleh: Muddathsir787 pada 26-10-07 11:15 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For Muddathsir787Profil   Hantar PM kepada Muddathsir787   Quote dan BalasQuote

cipoi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.05.2006
Ahli No: 24504
Posting: 242
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 26-10-07 11:20


nak beli Soyuz lah pulak, asik dok atas jalan saja... nak juga terbang

Bookmark and Share

    


  Member Information For cipoiProfil   Hantar PM kepada cipoi   Pergi ke cipoi's Website   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 26-10-07 11:25


Pada 19-10-07 02:09 , nuwol posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 18-10-07 10:33 , ummusafiah posting:

!!! QUOTE !!!

tak pakai kereta apa pun lagi..

tapi bekenan MYVI hijau pucuk pisang


adik saya ada MYVI ijau pucuk pisang..
selesa jugalah..
rasanya lagi best dr wira...


mesti cantik kan..suka sangat lah MYVI hijau...
kalau lalu kat depan mata mesti pandang sampai tak nampak da

rasa dalam hati..nak..nak.. :cry:

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

tulipsolehah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.07.2004
Ahli No: 10336
Posting: 223
Dari: Bumi Johore

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 26-10-07 11:52


erm boleh bagitau harga sebenar MYVI auto and manual....nak beli laaaaaa

Bookmark and Share

    


  Member Information For tulipsolehahProfil   Hantar PM kepada tulipsolehah   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 18-11-07 21:27


Pada 20-10-07 21:53 , Muddathsir787 posting:

!!! QUOTE !!!


Huuuhhhhh...!
Asik berubah saja hati ni, kejap MyVi, kejap Viva, kejap Persona, kejap proton baru..
Nampak gaya kena tahan jugak sampai tahun depan..
Insya-ALLAH, MyVi juga.. tak sure versi apa.. warna merah or Olive Metallic.

myvi: design lawa, tapi kecil lebih-lebih lagi kat bonet

viva: tak lawa pun

persona: pun tak lawa, lagi baik ambil gen2 terus...

kesimpulannya: naik motor lagi bagus :sopan:


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

lobam_shibin
WARGA SETIA
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12345
Posting: 723
Dari: Dalam Rumah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 16-01-08 10:31


apalagi perodua keididi dah nak keluar..sambar ajerlah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For lobam_shibinProfil   Hantar PM kepada lobam_shibin   Pergi ke lobam_shibin's Website   Quote dan BalasQuote

Martyr
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 31.10.2003
Ahli No: 4810
Posting: 1097
Dari: Hujung Sana

yemen  


posticon Posting pada: 16-01-08 10:36


Pada 20-10-07 21:53 , Muddathsir787 posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum wbk..
Berkongsi, yang beza antara MyVi SE dengan MyVi biasa tang enjin dia pakai cylinder head K5 (1.5) tapi cc stil 1.3. ada power up sikit lah.

Moga kenderaan kelak baik untuk diriku, keluargaku dan Islam, Ameen.


ada ke 1.5? tak pernah tau pun ada 1.5 untuk myvi.


-----------------




    


  Member Information For MartyrProfil   Hantar PM kepada Martyr   Pergi ke Martyr's Website   Quote dan BalasQuote

Muddathsir787
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2007
Ahli No: 31449
Posting: 943
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 17-01-08 18:13


Salam,

Jangan konfius Martyr,

Dulu pernah lah dok kat sana sat..
Bahagian engine manufacturing, jadi memang tahu serba sedikit lah.

Masa MyVi SE mula-mula dilancarkan di market.. enjinnya pakai CylinderHead satu kelas dengan Toyota Avanza 1.5 cc. Jadi enjin Myvi SE memang 1.3 cc, memandangkan dia pakai Cylinder Head 1.5 efficiency enjin meningkat lebih kurang 11%.

Tapi sekarang selepas 100 unit MyVi SE mdilancarkan , aku tak pasti masih pakai Cyl Head 1.5 atau tak..

Jangan terkejut pula kalau aku habaq Avanva dibuat dalam production Perodua.


Kalau nak kereta berkualiti Toyota pada harga murah, cadangan aku amikla MyVi.. Cuma kelemahannya, ruang bagasinya kurang. Tapi, service kualiti memang puas hati..

Atau mungkin tunggu model baru perodua tahun ini (pada kengkwn yang brhasrat nak beli)..
For sure, Proton memang pandai buat marketing dengan gimik Proton saga baru bila.m.. syabas..

Tak tau lah pula macam mana dengan kereta baru pero2 ini nanti..

Kita nantikan..


++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Off topic,

Hmm, wallahua'lam.

Kalau diikutkan plan memang insya-ALLAH cadangnya nak beli MyVi umur sekarang ** tahun 2008.
Tapi lepas ditolak tambah..

Keputusannya Scooter sajalah..
Boleh saving sikit.. mungkin 2010 insya-ALLAH.. beli kereta kalau mampu..
Humble sikit bawa Scooter..
Minyak jimat.. tambah lagi isu minyak naik.. seram bulu roma.. =P

kwang3x..

P/s: I'm logout..

Salam ukhwah,
-- Muddathsir

Bookmark and Share

    


  Member Information For Muddathsir787Profil   Hantar PM kepada Muddathsir787   Quote dan BalasQuote

izzul_islam
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2185
Posting: 1163
Dari: Besut

Terengganu  


posticon Posting pada: 17-01-08 21:05


Baik ambil Persona...besar lagi dr Myvi..hmm..harga macam lebih kurang sama saja..

Bookmark and Share

    


  Member Information For izzul_islamProfil   Hantar PM kepada izzul_islam   Quote dan BalasQuote

Al-Sembi9an
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.12.2006
Ahli No: 27663
Posting: 176
Dari: Jawa Timur

indonesia  


posticon Posting pada: 17-01-08 21:20


Tuan Muddathsir,

Nak tanya sikit, Perodua tu sebenarnya memang kereta nasional ke? Atau kereta Daihatsu yang di beri nama Perodua?

kat tempat saya ni banyak saya tengok model Daihatsu, tapi di Malaysia nu jadi Perodua Kancil, Kelisa, Kenari, MyVi.

Di sini model Daihatsu Sirion sebijik sama MyVi. Daihatsu Cuore adalah Perodua Kelisa di Malaysia, dan Daihatsu Move tu memnglah Kenari.


-----------------
Bhinneka Tunggal Ika
Mari Klik http://preview.tinyurl.com/2ckx3e


Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-Sembi9anProfil   Hantar PM kepada Al-Sembi9an   Pergi ke Al-Sembi9an's Website   Quote dan BalasQuote

Muddathsir787
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2007
Ahli No: 31449
Posting: 943
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-01-08 18:24


Hahhaha.. tak payah panggil Tuan Muddathsir lah Al-Sembi9an. Panggil biasa-biasa sahaja.. Muddathsir.

Hmm, statement saya ini kena tulis berhati-hati.. =P

Saya bagi hint lah..

Selalunya trend kereta nasional ke2 dilancarkan begini..
Lepas model Daihatsu dilancarkan di Jepun.. lepas tu diikuti model Toyota, lepas itu baru Perodua di Malaysia.. fahamkan..? Maksudnya contoh macam Daihatsu Boon, Toyota Passo lepas tu baru MyVi.. dapat tangkap ke..?? Hehhehehe..

Di sini kereta import memang tinggi cukainya dibanding dengan kereta nasional..

Disana Daihatsu Sirion berapa harganya..?
Dari Rupiah ditukar ke RM..??



Salam Ukhwah,
-- Muddathsir

Bookmark and Share

    


  Member Information For Muddathsir787Profil   Hantar PM kepada Muddathsir787   Quote dan BalasQuote

Al-Sembi9an
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.12.2006
Ahli No: 27663
Posting: 176
Dari: Jawa Timur

indonesia  


posticon Posting pada: 18-01-08 20:55


Ohh...

Camtulah ye, kurang-kurang jenama nasional bila masuk negara kan? Patriotik sikit...walaupun original design dan enjin datang dari Nippon.

Sini Sirion rasanya dalam b$15k saja. Toyota Vios baru cuma $26k, Corolla 2008 baru launch 2.0Diesel baru $24K.

Oh ya, saya ni bukan di Indon, sebenarnya di Brunei Darussalam.


-----------------
Bhinneka Tunggal Ika
Mari Klik http://preview.tinyurl.com/2ckx3e


Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-Sembi9anProfil   Hantar PM kepada Al-Sembi9an   Pergi ke Al-Sembi9an's Website   Quote dan BalasQuote

zulhida
Warga Rasmi
Menyertai: 02.05.2007
Ahli No: 29828
Posting: 18
Dari: JOHOR

Johor   avatar


posticon Posting pada: 18-01-08 21:30


myvi????? myfiancee guna myvi...kecian kat dia..dia nak myvi hitam..tapi tak dapat..yang dapat myvi gold..kih3..tapi saya suka warna gold tu...tak pernah pun dia nak bagi saya drive...bagi tumpang saja...tapi tak apa..saya dah try bawa myvi hitam..myvi mokteh saya...em..tapi dia xdpt2 lagi nak drive myvi hitam..hehehehe..

untuk tunangku..maaf kalau terasa...kih3

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulhidaProfil   Hantar PM kepada zulhida   Pergi ke zulhida's Website   Quote dan BalasQuote

Muddathsir787
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2007
Ahli No: 31449
Posting: 943
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-01-08 14:47


!!! QUOTE !!!

Sini Sirion rasanya dalam b$15k saja. Toyota Vios baru cuma $26k, Corolla 2008 baru launch 2.0Diesel baru $24K.


Hmm, pakai matawang Brunei ye..? Saya tolong convertkan ke matawang Malaysia.

*Sirion/'MyVi Malaysia' = dalam lingkungan RM33,913.18
                             (disini harganya dalam RM40k keatas ikut spec)
*Vios baru/'Vios Dugong' = RM58,782.85 (sini dalam RM80k keatas)
*Corollla 2008 = RM54,261.09 (Sini saya tak pasti)


* Anggaran kasar sahaja tak termasuk cukai, tax.. bla..bla..

Murah benar ya? Tak hairan kalau kawan-kawan saya katanya vios dijadikan teksi di Indonesia dan Thailand.. huhuhuh.. Sini vios second hand pun masih 'panas' lagi..


Salam ukhwah,
-- Muddathsir

P/s: Al-Sembi9an bekerja disana?


Link 'currency converter' >>
Converter

Bookmark and Share

    


  Member Information For Muddathsir787Profil   Hantar PM kepada Muddathsir787   Quote dan BalasQuote

Al-Sembi9an
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.12.2006
Ahli No: 27663
Posting: 176
Dari: Jawa Timur

indonesia  


posticon Posting pada: 20-01-08 10:47


Pada 19-01-08 14:47 , Muddathsir787 posting:

!!! QUOTE !!!

!!! QUOTE !!!

Sini Sirion rasanya dalam b$15k saja. Toyota Vios baru cuma $26k, Corolla 2008 baru launch 2.0Diesel baru $24K.


Hmm, pakai matawang Brunei ye..? Saya tolong convertkan ke matawang Malaysia.

*Sirion/'MyVi Malaysia' = dalam lingkungan RM33,913.18
                             (disini harganya dalam RM40k keatas ikut spec)
*Vios baru/'Vios Dugong' = RM58,782.85 (sini dalam RM80k keatas)
*Corollla 2008 = RM54,261.09 (Sini saya tak pasti)


* Anggaran kasar sahaja tak termasuk cukai, tax.. bla..bla..

Murah benar ya? Tak hairan kalau kawan-kawan saya katanya vios dijadikan teksi di Indonesia dan Thailand.. huhuhuh.. Sini vios second hand pun masih 'panas' lagi..


Salam ukhwah,
-- Muddathsir

P/s: Al-Sembi9an bekerja disana?


Link 'currency converter' >>
Converter


Memang murah bro. kereta-kereta kat sini.

Mercedes baru agak-agak berapa? 88,000 saja... Proton Gen2 kat sini dalam 20k lebih saja...

Yup...saya kerja disini.


-----------------
Bhinneka Tunggal Ika
Mari Klik http://preview.tinyurl.com/2ckx3e


Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-Sembi9anProfil   Hantar PM kepada Al-Sembi9an   Pergi ke Al-Sembi9an's Website   Quote dan BalasQuote

Muddathsir787
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2007
Ahli No: 31449
Posting: 943
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-01-08 14:21


Moga Al-Sembi9an, dirahmati dan diberkati disana..
Murah rezeki ya bekerja di Brunei..?

Alhamdulillah..



!!! QUOTE !!!

Mercedes baru agak-agak berapa? 88,000 saja... Proton Gen2 kat sini dalam 20k lebih saja...



Hmm..

Al-Sembi9an, minta tolong kirimkan mercedes kat saya :terliur:
Hehehehhhe..
Gurau saja, tak mampu pun nak beli..

Hmm,

Proton Gen2 memang murah disana, tapi high quality.. percayalah. MyVi juga dieksport ke UK.. dan high quality tak sama macam tempatan.. sebab nak masuk sana.. ketat sikit requirementnye..



Wallahua'lam

Salam ukhwah,
-- Muddathsir

Bookmark and Share

    


  Member Information For Muddathsir787Profil   Hantar PM kepada Muddathsir787   Quote dan BalasQuote

akasia
WARGA SETIA
Menyertai: 21.03.2006
Ahli No: 23581
Posting: 754
Dari: bandar minyak bumi kenyalang

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 23-01-08 22:48


MYvek tak best a.....tak kacak...hehehehe..... ambil lah proton saga 1.3 IFAM campro...... baru lah kacak...hehehehehehehheehehhe...amcam ada bran?

Bookmark and Share

    


  Member Information For akasiaProfil   Hantar PM kepada akasia   Quote dan BalasQuote

lobam_shibin
WARGA SETIA
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12345
Posting: 723
Dari: Dalam Rumah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 24-01-08 11:39


TUNGGU DAH ADA SAGA DEPAN MATA DULU AKASIA BARU boleh BANGGA...

Bookmark and Share

    


  Member Information For lobam_shibinProfil   Hantar PM kepada lobam_shibin   Pergi ke lobam_shibin's Website   Quote dan BalasQuote

Muddathsir787
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2007
Ahli No: 31449
Posting: 943
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-01-08 11:54


Akasia tulis,

!!! QUOTE !!!

ambil lah proton saga 1.3 IFAM campro...... baru lah kacak...hehehehehehehheehehhe...amcam ada bran?


Macam bisa ku dengar ayat itu jang..! Tappi di manna yaaa..??

Iyolah, jang.. Iyolah Lobam_Shibin.. Den pun baru lepas survey semalam. Nengok2 MyVi, B.L.M, motor.. bla2x.. Cuma tak ngetes drive B.L.M saja lagi..

Serius, memang cantik B.L.M.. design dan harga berpatutan. Salesman tu pun siap claim 3 years warranty untuk jaminan quality.. extend lagi 2 tahun untuk enjin dan gearbox.. Dia claim B.L.M ni pentingkan aspek kualiti dan modelnya berbeza dengan model proton lain..

Lepas 'musyawarah' sikit dengan famili aku..
Huhuhu. Aku rasa da jatuh hati kat B.L.M pula..
Walaupun ada certain minor part macam assembly tak sempurna.. tapi memang berbaloi harga compare dengan MyVi..
Hopefully, first release model B.L.M ni tak banyak masalah macam model baru gen2 mula-mula keluar dulu..

Hmm,

Dengarnya tahun ni ada model baru Proton nak lancar lagi Gen2 generasi baru.. pertengahan tahun ni.

Hmm, apapun istikharah lah..

Kata putus tak buat lagi..

mudah-mudahan aku buat pilihan yang betul, ameen..



Salam Ukhwah,
-- Muddathsir

Bookmark and Share

    


  Member Information For Muddathsir787Profil   Hantar PM kepada Muddathsir787   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 24-01-08 12:37


.. suka suka suka:malu:..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

akasia
WARGA SETIA
Menyertai: 21.03.2006
Ahli No: 23581
Posting: 754
Dari: bandar minyak bumi kenyalang

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 24-01-08 20:25


Pada 24-01-08 11:39 , lobam_shibin posting:

!!! QUOTE !!!

TUNGGU DAH ADA SAGA DEPAN MATA DULU AKASIA BARU boleh BANGGA...


da ado da....tapi SAGA putat lah..warna oren....hahaha.... den ni skoda yo lah....naik moto 125Z merah...hahaha


-----------------
http://www.stormreaders.net/putraborneo


Bookmark and Share

    


  Member Information For akasiaProfil   Hantar PM kepada akasia   Quote dan BalasQuote

eira
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2341
Posting: 182
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 13-09-08 18:35


hmm. saya sekarang pakai MYVI SE pearl white auto. dulu beriya sangat nak beli. dah beli. hmmmmmmmmm. huhuhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For eiraProfil   Hantar PM kepada eira   Quote dan BalasQuote

hurul_inn
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.03.2008
Ahli No: 32879
Posting: 107
Dari: Darul Iman-Darul Naim-Darul Ehsan-Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 14-09-08 06:31


Assalamualaikum

ana pun minat myvi...tapi tak memilikinya lagi....
cadangnya tahun depan..moga-moga jadi kenyataan ..
amienn.. :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For hurul_innProfil   Hantar PM kepada hurul_inn   Quote dan BalasQuote

cikgu84
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.07.2008
Ahli No: 34057
Posting: 186
Dari: Bumi ALLAH

Johor   avatar


posticon Posting pada: 14-09-08 08:18


murni sangat berkenan dengan MYVI SE... of course lah warna hitam....fuh..cun nya! tak sabar nak tunggu!


-----------------
diriku...hamba ALLAH
banyak kekurangan & kelemahan...


Bookmark and Share

    


  Member Information For cikgu84Profil   Hantar PM kepada cikgu84   Quote dan BalasQuote

mizie_hafiz80
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3144
Posting: 928
Dari: Malaysia

saudiarabia  


posticon Posting pada: 14-09-08 11:29


Pada 14-09-08 08:18 , cikgu84 posting:

!!! QUOTE !!!

murni sangat berkenan dengan MYVI SE... of course lah warna hitam....fuh..cun nya! tak sabar nak tunggu!


Aku cuma minat toyota wish.. :berfikir:


-----------------
Kerbau adalah kerbau... Lembu adalah lembu... Kambing adalah kambing... Dan..., Aku adalah aku...


Bookmark and Share

    


  Member Information For mizie_hafiz80Profil   Hantar PM kepada mizie_hafiz80   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 14-09-08 11:40


Pada 14-09-08 08:18 , cikgu84 posting:

!!! QUOTE !!!

murni sangat berkenan dengan MYVI SE... of course lah warna hitam....fuh..cun nya! tak sabar nak tunggu!



tak payah ambil se, kan ada myve baru keluar, yang tu lagi elok dari myvi se.....dah pagi tengok ke belum????? pergi lah tengok dulu cik murni oi.....


-----------------
"Let Allah be the ruler over your hearts"


Bookmark and Share

    


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor  


posticon Posting pada: 14-10-08 16:39


Pada 14-09-08 11:40 , alwalid posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 14-09-08 08:18 , cikgu84 posting:

!!! QUOTE !!!

murni sangat berkenan dengan MYVI SE... of course lah warna hitam....fuh..cun nya! tak sabar nak tunggu!



tak payah ambil se, kan ada myve baru keluar, yang tu lagi elok dari myvi se.....dah pagi tengok ke belum????? pergi lah tengok dulu cik murni oi.....



Ada myvi baru lagi.. huhu geramnya... :-o :-o :-o


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

marul
WARGA SETIA
Menyertai: 04.09.2007
Ahli No: 30924
Posting: 648
Dari: Seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 14-10-08 17:10


myvi se..fuh..mahal lah kalau nak tukar dan ambil myvi..

myvi se putih @ merah idaman ana...

rasa macam mahal saja...beli naza forza saja agaknya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For marulProfil   Hantar PM kepada marul   Quote dan BalasQuote

ann_1
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7574
Posting: 304
Dari: utm,johor

Selangor  


posticon Posting pada: 14-10-08 20:28


huuuu mahal ke???
ok saja agaknya....kategori mampu beli lagi agaknya huuuu

Bookmark and Share

    


  Member Information For ann_1Profil   Hantar PM kepada ann_1   Pergi ke ann_1's Website   Quote dan BalasQuote

Amrizal
WARGA SETIA
Menyertai: 20.04.2004
Ahli No: 8529
Posting: 854
Dari: Bumi Allah nan Indah

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 14-10-08 21:16


MYVI SE Baru depan tak lawa sangat... tapi belakang dia macam cun saja..


-----------------

Koleksi Busana



    


  Member Information For AmrizalProfil   Hantar PM kepada Amrizal   Pergi ke Amrizal's Website   Quote dan BalasQuote

marul
WARGA SETIA
Menyertai: 04.09.2007
Ahli No: 30924
Posting: 648
Dari: Seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 17-10-08 11:47


tengok berkira2 lagi...tahun depan kena beli ini..ahaks... :-D


-----------------
Assalamualaikum...salam ukhwahfillah...
www.marul-nashirassunnah.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For marulProfil   Hantar PM kepada marul   Quote dan BalasQuote

wafa_mawaddah
WARGA SETIA
Menyertai: 10.10.2003
Ahli No: 4175
Posting: 845
Dari: mardhatillah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 17-10-08 11:57


my parent guna MYVI silver...

insyaAllah simpan duit sndirik..baru beli MYVI sndirik...hijau!

Bookmark and Share

    


  Member Information For wafa_mawaddahProfil   Hantar PM kepada wafa_mawaddah   Pergi ke wafa_mawaddah's Website   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor  


posticon Posting pada: 17-10-08 12:00


Pada 17-10-08 11:57 , wafa_mawaddah posting:

!!! QUOTE !!!

my parent guna MYVI silver...

insyaAllah simpan duit sndirik..baru beli MYVI sndirik...hijau!


Lorh.. nak hijau juga ke.. samalah kita..
Awat ramai sangat ngidam MYVI ijo ini.. :kelip:


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

awan_biru85
WARGA SETIA
Menyertai: 03.12.2006
Ahli No: 27594
Posting: 772
Dari: sabak terbenam

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 24-01-09 00:40


Pada 17-10-08 12:00 , Hanan posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 17-10-08 11:57 , wafa_mawaddah posting:

!!! QUOTE !!!

my parent guna MYVI silver...

insyaAllah simpan duit sndirik..baru beli MYVI sndirik...hijau!


Lorh.. nak hijau juga ke.. samalah kita..
Awat ramai sangat ngidam MYVI ijo ini.. :kelip:



MYVI biru pun ok apa......biri mata hitamku......hehehe


-----------------
Photobucket

MaSyAraKat HRmONi KeLuARga bahagia


Bookmark and Share

    


  Member Information For awan_biru85Profil   Hantar PM kepada awan_biru85   Pergi ke awan_biru85's Website   Quote dan BalasQuote

wafie
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15378
Posting: 517
Dari: Sabak Bernam Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-01-09 12:50


salam rakan ana pun pakai myvi warna merah,tapi dah mengalami evolusi menjadi toyota passo hui banyak juga dia belanja lebih 10 k lah juga nak convert passo,tapi memang lawa


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For wafieProfil   Hantar PM kepada wafie   Quote dan BalasQuote

ziyah
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2006
Ahli No: 26503
Posting: 477
Dari: negeri beradat

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 27-11-09 18:41


suka-suka...
kawan-kawan sama...
jangan citarasa yang satu pun sama cukup...
warna saja lain...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ziyahProfil   Hantar PM kepada ziyah   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor  


posticon Posting pada: 28-11-09 10:50


Mengidam MYVI Hijau, tapi akhirnya beli MYVI Oren.. :)


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

ziyah
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2006
Ahli No: 26503
Posting: 477
Dari: negeri beradat

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 28-11-09 11:53


akak... lawa kan myvi hijau warna pucuk pisang...
tak Apa, nanti kita cat ek...
warna tak penting, minyak penting untuk bergerak...
hehehehe....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ziyahProfil   Hantar PM kepada ziyah   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor  


posticon Posting pada: 28-11-09 11:54


Pada 28-11-09 11:53 , ziyah posting:

!!! QUOTE !!!

akak... lawa kan myvi hijau warna pucuk pisang...
tak Apa, nanti kita cat ek...
warna tak penting, minyak penting untuk bergerak...
hehehehe....


tapi warna hijau VIVA lagi cantik, mungkin kalau MYVI tak sesuai agaknya letak warna hijau VIVA itu..


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

ziyah
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2006
Ahli No: 26503
Posting: 477
Dari: negeri beradat

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 28-11-09 13:09


hahahaha teringat bawa masa test...
marah pak cik tu...
"ekau jangan bawa macam terlompat-lompat"...
acik tahu ekau goma macam ini..
tangan tak goti duduk diam...
bukan goti pun...
hahaha, nasibla...
masa test, orang cino marah-marah..
marahla, den memang tak goti..
nasibla...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ziyahProfil   Hantar PM kepada ziyah   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor  


posticon Posting pada: 29-11-09 10:32


Jom ramai-ramai peminat MYVI memeriahkan MYVIKU.com :) :)


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.163609 saat. Lajunya....