Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 05-08-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
"Ketahuilah kiranya kebahagiaan orang yang dikuasai oleh kemalasan, maka beratlah mereka untuk berjuang, berlatih dan bekerja untuk sucikan diri dan akhlak."
-- Imam Al-Ghazali

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 72
Ahli: 0
Jumlah: 72




  Yang Masuk Ke Sini
muslimiman: 11 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 12 hari yang lalu
nur_tinta: 18 hari yang lalu
kasih_kekasih: 34 hari yang lalu


Copy & Paste
Topik: Penulis blog pengecut


Carian Forum

Moderator: Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Copy & Paste
    »» Penulis blog pengecut

Please Mendaftar To Post


Oleh Penulis blog pengecut

rimbabara
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 03.03.2006
Ahli No: 23151
Posting: 3640
Dari: Ipoh

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 19-08-07 14:23


KUALA LUMPUR 18 Ogos – Ketua Penerangan UMNO, Tan Sri Muhammad Muhamad Taib menyifatkan penulis blog politik yang mengkritik pemimpin kerajaan sebenarnya adalah pengecut kerana tidak berani mendedahkan identiti mereka serta menggunakan laman web yang beralamat di luar negara.

Beliau berkata, penulis blog terbabit hanya megah mendabik dada mengatakan bahawa mereka tidak akan dikenakan tindakan undang-undang kerana tidak tertakluk dengan sebarang undang-undang negara ini.

“Sebab apa saya kata mereka (penulis blog) pengecut kerana mereka tidak berani menggunakan alamat di dalam negara ini sebaliknya menggunakan alamat luar negara untuk menghentam pemimpin negara kita,’’ katanya.

Beliau berkata demikian kepada pemberita selepas sesi perjumpaan pemimpin Penerangan UMNO Bahagian seluruh negara di Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC) di sini hari ini.

Beliau mengulas dakwaan yang mengatakan pemimpin UMNO takut untuk bersuara dan berhadapan dengan penulis blog.

Sementara itu, Naib Ketua Pemuda UMNO, Khairy Jamaluddin berkata, beliau tidak takut untuk berhadapan dan mengadakan dialog dengan penulis blog politik yang terlibat sekiranya mereka bersedia berbuat demikian.

“Saya tidak takut...saya jawab semua tuduhan tapi tidak disiarkan dalam blog. Kalau sudah minda dan sikap mereka (penulis blog) sudah tertutup untuk kerajaan, mereka tidak dapat menerima apa jawapan kita.

“Kalau kita hendak saman, hari-hari kita kena saman orang sebab membuat tuduhan terhadap individu...,’’ katanya.

– Bernama

Bookmark and Share

    


  Member Information For rimbabaraProfil   Hantar PM kepada rimbabara   Quote dan BalasQuote

aku_hambamu
Warga 5 Bintang
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29921
Posting: 393

PulauPinang  


posticon Posting pada: 19-08-07 14:38


Pada 19-08-07 14:23 , rimbabara posting:

!!! QUOTE !!!



Sementara itu, Naib Ketua Pemuda UMNO, Khairy Jamaluddin berkata,

“
“Kalau kita hendak saman, hari-hari kita kena saman orang sebab membuat tuduhan terhadap individu...,’’ katanya.

– Bernama


tudahan yang berasas tak mengapa...itu bukan fitnah, tapi kenyataan


-----------------
_TerUsKan MenCaRi ReDha AllaH deNgAn MeneNtanG GoV yang ZaLiM_


Bookmark and Share

    


  Member Information For aku_hambamuProfil   Hantar PM kepada aku_hambamu   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 19-08-07 15:29


siapalah nak dengar kebenaran betul tak?

Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

abid_19
WARGA SETIA
Menyertai: 16.06.2007
Ahli No: 30283
Posting: 577
Dari: gombak

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 19-08-07 17:24


di MAlaysia ni macam-macam boleh terjadi...perkara kebenaran yang disampaikan dianggap sebagai tuduhan..kemudian disumbat dalam ISA..macam mana nak maju?

---------------
Sekali kaki melangkah di jalan Allah..Jangan undur..Biar masa berganti aqidah jangan mati..Biar zaman berubah Keyakinan pada ALLAH jangan goyah..

:: laman ana ::

Bookmark and Share

    


  Member Information For abid_19Profil   Hantar PM kepada abid_19   Pergi ke abid_19's Website   Quote dan BalasQuote

ShahrulZaman
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2007
Ahli No: 28499
Posting: 1138
Dari: Walidain

Selangor  


posticon Posting pada: 19-08-07 22:21


kalau nak jawap trang2... kena ISA bagaimana?


-----------------
sama-sama mencari kebenaran,
HATI dikawal oleh AKAL,
AKAL dikawal oleh IMAN,
Jika HATI selalu kotor, selalulah tingkatkan kualiti IMAN


Bookmark and Share

    


  Member Information For ShahrulZamanProfil   Hantar PM kepada ShahrulZaman   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 19-08-07 22:48


yes,tu dia hadiah bagi orang bcakap terang-terang kat kerajaan

Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 20-08-07 02:29


Assalamualaikum..
Siapakah pengecut sebenar... :roll:

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

ummi_aisyah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.02.2007
Ahli No: 28798
Posting: 103
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 20-08-07 03:10


sapa lah yang mendabik dada tu...dah media mereka yang conquer...boleh lah tuduh2...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummi_aisyahProfil   Hantar PM kepada ummi_aisyah   Quote dan BalasQuote

trouver_99
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2004
Ahli No: 6933
Posting: 1603
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 20-08-07 08:00


blog pengecut pun tapi siasatan semua berasaskan dakwaan dari blog.air force one paklah dah sampai,lepas ni boleh lah dia bercuti-cuti pergi ostrolia lagi.....


-----------------

= think Islam , think Globally , think Reality =


Bookmark and Share

    


  Member Information For trouver_99Profil   Hantar PM kepada trouver_99   Quote dan BalasQuote

naruto-san
WARGA SETIA
Menyertai: 25.12.2004
Ahli No: 13299
Posting: 2017
Dari: Mertajam Hill

PulauPinang  


posticon Posting pada: 20-08-07 08:01


Pada 20-08-07 02:29 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum..
Siapakah pengecut sebenar... :roll:


pengecut2 itu....adalah mereka2 yang selalu guna ISA untuk menghancurkan musuh mereka di malaysia ini.....sudahlah tahan orang tanpa bicara, fitnah & tuduh orang macam-macam dengan tuduhan jenayah...terroristlah, mengancam negara lah....melalak mendabik dada merekalah yang benar....boleh lah BLA!!!

yang sebenarnya mengancam negara adalah parti pemerintah malaysia sekarang ini.....merompak duit rakyat, menghancurkan rakyat, menghancurkan Islam, memusuhi Islam, menyuburkan amalan rasuah dalam negara dan etc....nielah gambaran sebenar parti yang memerintah malaysia sekarang ini.

Bookmark and Share

    


  Member Information For naruto-sanProfil   Hantar PM kepada naruto-san   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 20-08-07 10:11


apa nak hairan dengan penulis blog.memang penakut pun.tau nak cakap saja dalam blog tapi tak berani mndedahkn diri.dalam ukhwah ni ada ke????......sapa lah gerangan tu...sapa terasa boleh lah dedahkn diri.tau nak hentam org lain saja.......hentam diri sendiri?...what ever lah...


-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)
[ Telah diedit oleh: sya_ryn pada 20-08-07 10:14 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

ummi_aisyah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.02.2007
Ahli No: 28798
Posting: 103
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 20-08-07 19:24


Pada 20-08-07 10:11 , sya_ryn posting:

!!! QUOTE !!!

apa nak hairan dengan penulis blog.memang penakut pun.tau nak cakap saja dalam blog tapi tak berani mndedahkn diri.dalam ukhwah ni ada ke????......sapa lah gerangan tu...sapa terasa boleh lah dedahkn diri.tau nak hentam org lain saja.......hentam diri sendiri?...what ever lah...



hmmm...kalau dah itu medium yang terbaik bagi mereka,tak boleh lah nak tuduh pengecut...kalau kena sumbat ISA, sapa nak jawab? sapa nak buat pendedahan? walaupun sedikit, tu usaha juga... macam tu lah bila nak bagi orang celik, macam-macam kena tuduh...sabar saja lah wahai hati...


-----------------
Tak Kan Islam Hilang Di Dunia...


Bookmark and Share

    


  Member Information For ummi_aisyahProfil   Hantar PM kepada ummi_aisyah   Quote dan BalasQuote

solskjaer
WARGA SETIA
Menyertai: 25.08.2004
Ahli No: 10725
Posting: 2644
Dari: manchester united

saudiarabia  


posticon Posting pada: 20-08-07 23:31


berani keranan benar...takut kerana salah...kalau betul-betul berani,tak perlula kita nak rahsiakan siapa diri kita...

Bookmark and Share

    


  Member Information For solskjaerProfil   Hantar PM kepada solskjaer   Pergi ke solskjaer's Website   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 20-08-07 23:40


Pada 20-08-07 10:11 , sya_ryn posting:

!!! QUOTE !!!

apa nak hairan dengan penulis blog.memang penakut pun.tau nak cakap saja dalam blog tapi tak berani mndedahkn diri.dalam ukhwah ni ada ke????......sapa lah gerangan tu...sapa terasa boleh lah dedahkn diri.tau nak hentam org lain saja.......hentam diri sendiri?...what ever lah...




pada saya mereka yang mngtak gnekan ISA 2 lah yang tku sebab nt pcah tmbelang

Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

fauzy_fx86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.07.2006
Ahli No: 25359
Posting: 327
Dari: Di pinggiran Batu Caves

malaysia  


posticon Posting pada: 21-08-07 00:51


Amboi, sensitif nya kerajaan kita ni.

tu macam mana dengan konsert yang gila2. ni nak sambut merdeka pun panggil mat saleh datang. aurat terdedah sana sini. ni masalah sosial bakal diundang.
huh, macam-macam..

amboi, tak sensitifnya orang ISLAM kerajaan kita ni..

Bookmark and Share

    


  Member Information For fauzy_fx86Profil   Hantar PM kepada fauzy_fx86   Pergi ke fauzy_fx86's Website   Quote dan BalasQuote

ummi_aisyah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.02.2007
Ahli No: 28798
Posting: 103
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 21-08-07 07:28


bertindak secara bijak...kalau mampu buat...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummi_aisyahProfil   Hantar PM kepada ummi_aisyah   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.12253 saat. Lajunya....