Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 30-11-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Cukuplah Allah bagiku, tidak ada Tuhan selain daripada-Nya. Hanya kepada-Nya aku bertawakkal.
-- at-Taubah: 129

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: PhoebeGordon
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43142

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 53
Ahli: 0
Jumlah: 53




  Yang Masuk Ke Sini
lizawati2302: 7 hari yang lalu
Kang: 7 hari yang lalu
sahabat_sejati: 13 hari yang lalu
sadiqah: 17 hari yang lalu
eme86: 21 hari yang lalu
al_hafizahgirl: 25 hari yang lalu
nice_pesan: 28 hari yang lalu
umy_1510: 33 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: IKLAN ROTI HIGH 5 MEROSAKKAN AKHLAK


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» IKLAN ROTI HIGH 5 MEROSAKKAN AKHLAK

Please Mendaftar To Post


Oleh IKLAN ROTI HIGH 5 MEROSAKKAN AKHLAK

najah_musla
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.09.2006
Ahli No: 26198
Posting: 319
Dari: Gunung Semanggol

Perak   avatar


posticon Posting pada: 18-08-07 22:13


antum2 semua pernah melihat iklan high 5 di tv?
iklan tersebut mengisahkan mengenai seorang kanak-kanak lelaki yang melakukan berbagai2 kesalahan (secara ringkasnya:tiada adab dan akhlak yang tidak baik). namun bila di sebuah kedai dia membeli roti high 5, segala-galanya yang dia lakukan di maafkan kerana sasiapa yang membeli roti high turut menderma RM1 kepada kanak-kanak yang tak upaya....
bagi ana,kanak-kanak lain cenderung berfikir bahawa mereka boleh melakukan segala perbuatan salah tersebut dan akan di maafkan hanya dengan roti.....
tak hairan lah zaman sekarang, golongan pelajar semakin degil dan tidak menghormati guru, banyak anasir luar yang mempengaruhi mereka.
segala-galanya kerajaan tidak pantau dan tapis....yang tau nak kaut keuntungan....sedangkan abaikan agama dan akhlak masyarakat......sedarlah semua

Bookmark and Share

    


  Member Information For najah_muslaProfil   Hantar PM kepada najah_musla   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 18-08-07 22:29


Saya terkejut juga masa tegok iklan ni...Mengajar budak-budak jadi jahat...


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

mujahidah_muslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 693
Posting: 678
Dari: Bumi Allah

pakistan   avatar


posticon Posting pada: 18-08-07 23:37


yup, iklan tu tak patut. tak mencerminkan budaya kita yang dicanang sebagai bersopan-santun dan berbudi bahasa...

nak kata ada kaitan dengan kempen derma tu,, macam tak ada kena mengena saja... :-?


-----------------
I'm glad to be me..
Jaga diri, jaga iman, Jaga hati. Tebarkan salam
[email protected]


Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahidah_muslimahProfil   Hantar PM kepada mujahidah_muslimah   Quote dan BalasQuote

abid_19
WARGA SETIA
Menyertai: 16.06.2007
Ahli No: 30283
Posting: 577
Dari: gombak

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 19-08-07 00:55


salam...
ana tak berkesempatan melihat iklan itu..boleh cerita dengan details


---------------
Sekali kaki melangkah di jalan Allah..Jangan undur..Biar masa berganti aqidah jangan mati..Biar zaman berubah Keyakinan pada ALLAH jangan goyah..

:: laman ana ::

Bookmark and Share

    


  Member Information For abid_19Profil   Hantar PM kepada abid_19   Pergi ke abid_19's Website   Quote dan BalasQuote

mujahidah_muslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 693
Posting: 678
Dari: Bumi Allah

pakistan   avatar


posticon Posting pada: 19-08-07 10:04


Pada 19-08-07 00:55 , abid_19 posting:

!!! QUOTE !!!

salam...
ana tak berkesempatan melihat iklan itu..boleh cerita dengan details


---------------
Sekali kaki melangkah di jalan Allah..Jangan undur..Biar masa berganti aqidah jangan mati..Biar zaman berubah Keyakinan pada ALLAH jangan goyah..

:: laman ana ::



ada seorang budak ni, dia makan chewing gum lepas tu masuk lif dia lekatkan chewing gum dia kat pintu lif bila dia keluar. kemudian dia tekan butang lampu isyarat suruh berhenti, bila kereta dah berhenti dia bukan melintas jalan tapi dia patah balik, saja saja main lampu isyarat. kemudian dia ada buat apatah lagi sampai kat satu kedai tu dia ambil roti tapi tak payah bayar sebab dia dimaafkan semua kesalahannya..


-----------------
I'm glad to be me..
Jaga diri, jaga iman, Jaga hati. Tebarkan salam
[email protected]


Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahidah_muslimahProfil   Hantar PM kepada mujahidah_muslimah   Quote dan BalasQuote

abid_19
WARGA SETIA
Menyertai: 16.06.2007
Ahli No: 30283
Posting: 577
Dari: gombak

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 19-08-07 10:31


syukran ukhti mujahidah_muslimah

Kenapa begitu sekali?sudah kering idea ke nak buat iklan?
kenapa harus mengajar budak-budak benda yang kurang baik..septutnya nak buat iklan knalah ada moral valuenya..ni tidak..nanti budak-budak ni igat buat apa sja salah lepas itu beli roti saja semua kesalahan boleh dimaafkan..hanya dengan ROTI..


---------------
Sekali kaki melangkah di jalan Allah..Jangan undur..Biar masa berganti aqidah jangan mati..Biar zaman berubah Keyakinan pada ALLAH jangan goyah..

:: laman ana ::

Bookmark and Share

    


  Member Information For abid_19Profil   Hantar PM kepada abid_19   Pergi ke abid_19's Website   Quote dan BalasQuote

nurul_huda3110
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.05.2005
Ahli No: 16604
Posting: 171
Dari: klang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-08-07 10:56


first time tengok iklan tu kat tv pun ana terkejut juga.
mengajar sikap yang xbaik.
kanak-kanak mudah terpengaruh dengan iklan2 begini. :-?
takkan tak selidik dulu iklan tu sebelum keluar kat tv
konpius.. :roll: :roll:

-----------------------------------------------------
:-) :-) pRoud tO bE mUkmInah :-) :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurul_huda3110Profil   Hantar PM kepada nurul_huda3110   Quote dan BalasQuote

abid_19
WARGA SETIA
Menyertai: 16.06.2007
Ahli No: 30283
Posting: 577
Dari: gombak

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 19-08-07 10:58


dimana peranan penpisan...
iklan sebegini begitu menular sekarang..
moga ada tindakan..
kanak-kanak sekarang berbea dengan yang dulu..
mudah sangat terpengaruh tambahan terlalu banyak media yang mempengatuhi mereka

---------------
Sekali kaki melangkah di jalan Allah..Jangan undur..Biar masa berganti aqidah jangan mati..Biar zaman berubah Keyakinan pada ALLAH jangan goyah..

:: laman ana ::

Bookmark and Share

    


  Member Information For abid_19Profil   Hantar PM kepada abid_19   Pergi ke abid_19's Website   Quote dan BalasQuote

izzul_islam
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2185
Posting: 1163
Dari: Besut

Terengganu  


posticon Posting pada: 19-08-07 12:35


youtubekan iklan tu..nak tengok...

Bookmark and Share

    


  Member Information For izzul_islamProfil   Hantar PM kepada izzul_islam   Quote dan BalasQuote

aku_hambamu
Warga 5 Bintang
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29921
Posting: 393

PulauPinang  


posticon Posting pada: 19-08-07 12:40


hmmm...memang tak patut buat iklan tu...
tapi itu memang ranc yahudi kan nak merosakkan umat islam dengan 5s..
salah satu nya screen...inilah jadinya, mereka nak pengaruhi minda anak2 gol islam

Bookmark and Share

    


  Member Information For aku_hambamuProfil   Hantar PM kepada aku_hambamu   Quote dan BalasQuote

aku_hambamu
Warga 5 Bintang
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29921
Posting: 393

PulauPinang  


posticon Posting pada: 19-08-07 12:44


pagi tadi ana dengar kuliah daripada ustaz hanif ghazali (kedah)...
ingin ana petik satu cerita,,ustaz kata pada malam ahad setiap minggu,,
orang yahudi akan makan dengan famili dia..anak, mak, bapa,,si mak dan bapa tidak akan dan membenarkan anak mereka makan sehingga anak mereka tidak lagi berikrar...tau apa yang anak meraka akan berikrar setiap minggu...
"aku akan musnah kan dan hancurkan umat islam di dunia ini"...

Bookmark and Share

    


  Member Information For aku_hambamuProfil   Hantar PM kepada aku_hambamu   Quote dan BalasQuote

abid_19
WARGA SETIA
Menyertai: 16.06.2007
Ahli No: 30283
Posting: 577
Dari: gombak

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 19-08-07 12:46


ya ALLAH...
moga ISLAM terus terpelihara...
moga anak2 ISLAM mempertahankan agama yang suci ini..
takbir!

---------------
Sekali kaki melangkah di jalan Allah..Jangan undur..Biar masa berganti aqidah jangan mati..Biar zaman berubah Keyakinan pada ALLAH jangan goyah..

:: laman ana ::

Bookmark and Share

    


  Member Information For abid_19Profil   Hantar PM kepada abid_19   Pergi ke abid_19's Website   Quote dan BalasQuote

aku_hambamu
Warga 5 Bintang
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29921
Posting: 393

PulauPinang  


posticon Posting pada: 19-08-07 12:46


ayat itu akan dilafazkan pada malam ahad iaitu hari perayaan bagi mereka...
hari perayaan kita adalah hari jumaat...penghulu segala hari,,
dalam perkara macam ni pun kita dah ikut mereka...cuti hari ahad,,,
apatah lagi perkara2 lain...renungkanlah........

Bookmark and Share

    


  Member Information For aku_hambamuProfil   Hantar PM kepada aku_hambamu   Quote dan BalasQuote

abid_19
WARGA SETIA
Menyertai: 16.06.2007
Ahli No: 30283
Posting: 577
Dari: gombak

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 19-08-07 12:52


syukran aku_hambamu atas info

---------------
Sekali kaki melangkah di jalan Allah..Jangan undur..Biar masa berganti aqidah jangan mati..Biar zaman berubah Keyakinan pada ALLAH jangan goyah..

:: laman ana ::

Bookmark and Share

    


  Member Information For abid_19Profil   Hantar PM kepada abid_19   Pergi ke abid_19's Website   Quote dan BalasQuote

aku_hambamu
Warga 5 Bintang
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29921
Posting: 393

PulauPinang  


posticon Posting pada: 19-08-07 12:54


sahabat semua perasan tak, kartun tom dan jerry yang selalu kita tengok tuuu,,rupa-rupanya itupun ranc yahudi jugak untuk merosakkan aqidah kita..
masyaallah...tom dan jerry tu watak kucing dan tikus kan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For aku_hambamuProfil   Hantar PM kepada aku_hambamu   Quote dan BalasQuote

aku_hambamu
Warga 5 Bintang
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29921
Posting: 393

PulauPinang  


posticon Posting pada: 19-08-07 12:55


mereka memanupulasi cerita sebenarnya... kucing memegang watak jahat, yang si tikus pulak baik...realitinya tkus yang jahat, tebuk rumah orang, dan macam macam dia boleh buat,sehingga nabi saw pun galakkan kita bunuh tikus (kalau ana tak salah, kalau salah tolong tegur ye)..kucing pula nabi sayang sangat,,,nabi sanggup potong lengan baju semata-mata kerana tak mahu kejutkan kucing yang sedang tidur

Bookmark and Share

    


  Member Information For aku_hambamuProfil   Hantar PM kepada aku_hambamu   Quote dan BalasQuote

aku_hambamu
Warga 5 Bintang
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29921
Posting: 393

PulauPinang  


posticon Posting pada: 19-08-07 12:58


tup2, bila tengok kartun tu, sebaliknya yang berlaku..anak2 kita yang tengok mesti hairan, eh Kenapa kucing jahat, sedangkan aku dengar di sekolah cerita dia nabi sayang kucing...itu masalahnya...

itu untuk yang boleh fikir dan pernah dengar cerita tu lah kan,,, tapi bagi anak2 yang sekadar tengok kartun tu saja...mesti d luar dia akan sepak terajang kucing yang dia jumpa,,,ha kan objektif yahudi dah tercapai.....


-----------------
_TerUsKan MenCaRi ReDha AllaH deNgAn MeneNtanG GoV yang ZaLiM_
[ Telah diedit oleh: aku_hambamu pada 19-08-07 12:59 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For aku_hambamuProfil   Hantar PM kepada aku_hambamu   Quote dan BalasQuote

abid_19
WARGA SETIA
Menyertai: 16.06.2007
Ahli No: 30283
Posting: 577
Dari: gombak

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 19-08-07 12:58


mereka memang banyak memanipulasi cerita untuk menjajah minda umat islam..
disni pentingnya umat islam untuk menais cerita2 yang ada..bukan menerima bulat2..

sama-sama kita pertahankan islam

---------------
Sekali kaki melangkah di jalan Allah..Jangan undur..Biar masa berganti aqidah jangan mati..Biar zaman berubah Keyakinan pada ALLAH jangan goyah..

:: laman ana ::

Bookmark and Share

    


  Member Information For abid_19Profil   Hantar PM kepada abid_19   Pergi ke abid_19's Website   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 19-08-07 13:09


hmm,cakap banyak pun mereka dapat duit juga.

Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

najah_musla
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.09.2006
Ahli No: 26198
Posting: 319
Dari: Gunung Semanggol

Perak   avatar


posticon Posting pada: 19-08-07 16:30


Pada 19-08-07 12:54 , aku_hambamu posting:

!!! QUOTE !!!

sahabat semua perasan tak, kartun tom dan jerry yang selalu kita tengok tuuu,,rupa-rupanya itupun ranc yahudi jugak untuk merosakkan aqidah kita..
masyaallah...tom dan jerry tu watak kucing dan tikus kan..


dah banyak sangat perkara negatif yang semakin menular kat negara kita ni....ni ke dinamakan negara islam....bila tegakkan daulah islam dipersalahkan sana sini....masyaAllah...bila islam disalahkan disana sini,ini beri peluang terbuka pada yahudi untuk mempengaruhi umat islam....mari sama-sama kita tegakkan syiar islam....kita sama-sama banteras gejala2 negatif....

moga diri kita dikuatkan iman dan dihindari dari pengaruh anasir2 negarif.......Allahuakbar....

Bookmark and Share

    


  Member Information For najah_muslaProfil   Hantar PM kepada najah_musla   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 19-08-07 16:38


hmm,lagi bagus tengok kartun jigoku shoujo saja lagi best hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

abid_19
WARGA SETIA
Menyertai: 16.06.2007
Ahli No: 30283
Posting: 577
Dari: gombak

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 19-08-07 17:11


itu sebabnya bila atau apa saja kita lakukan kena bawa iman sekali..
misalnya menonton cerita bawa iman sekali..jika benda itu tidak baik iman akan berkata bahawa perkar itu tidak baik..moga tidak tersasar dari landasan ISLAM

---------------
Sekali kaki melangkah di jalan Allah..Jangan undur..Biar masa berganti aqidah jangan mati..Biar zaman berubah Keyakinan pada ALLAH jangan goyah..

:: laman ana ::

Bookmark and Share

    


  Member Information For abid_19Profil   Hantar PM kepada abid_19   Pergi ke abid_19's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 19-08-07 18:18


Pada 18-08-07 22:13 , najah_musla posting:

!!! QUOTE !!!

antum2 semua pernah melihat iklan high 5 di tv?
iklan tersebut mengisahkan mengenai seorang kanak-kanak lelaki yang melakukan berbagai2 kesalahan (secara ringkasnya:tiada adab dan akhlak yang tidak baik). namun bila di sebuah kedai dia membeli roti high 5, segala-galanya yang dia lakukan di maafkan kerana sasiapa yang membeli roti high turut menderma RM1 kepada kanak-kanak yang tak upaya....
bagi ana,kanak-kanak lain cenderung berfikir bahawa mereka boleh melakukan segala perbuatan salah tersebut dan akan di maafkan hanya dengan roti.....
tak hairan lah zaman sekarang, golongan pelajar semakin degil dan tidak menghormati guru, banyak anasir luar yang mempengaruhi mereka.
segala-galanya kerajaan tidak pantau dan tapis....yang tau nak kaut keuntungan....sedangkan abaikan agama dan akhlak masyarakat......sedarlah semua

salam...

ana pertama kali melihat iklan tu, ana rasa "smothing wrong"...

bila dah banyak kali lihat...baru ana perasan...

memang ada maksud tersirat disebalik pengiklanan roti high 5.

hish.... "licik" betul...musuh2 ni.


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 19-08-07 18:22


Pada 19-08-07 12:58 , aku_hambamu posting:

!!! QUOTE !!!

tup2, bila tengok kartun tu, sebaliknya yang berlaku..anak2 kita yang tengok mesti hairan, eh Kenapa kucing jahat, sedangkan aku dengar di sekolah cerita dia nabi sayang kucing...itu masalahnya...

itu untuk yang boleh fikir dan pernah dengar cerita tu lah kan,,, tapi bagi anak2 yang sekadar tengok kartun tu saja...mesti d luar dia akan sepak terajang kucing yang dia jumpa,,,ha kan objektif yahudi dah tercapai.....


salam...

ana bersetuju dengan enta.
memang kartun tu banyak maksud yang tersirat.

kalau bagi mereka yang berfikir, akan nampak apa yang tersirat disebalik cerita tu. tapi....
bagi kanak-kanak, asalkan ianya kartun...mereka lihat dan mungkin akan ikut.


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 19-08-07 22:47


tengok saja jigoku shoujo lagi bagus

Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 20-08-07 08:19


memang sekali tengok iklan tu dah rasa lain saja.mgajar budak jadi jahat....alasan menderma.pelakon wanita tu pun satu.tau jadi iklan saja.sgala kelakuan buruk budak tu memang kesalahan yang berat.......menderma setelah buat jahat...bangang


-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)


Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

Qaisar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.11.2006
Ahli No: 27543
Posting: 266
Dari: Darul Aman

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 20-08-07 12:02


iklan yang bodoh dan tak ada manfaat..

Bookmark and Share

    


  Member Information For QaisarProfil   Hantar PM kepada Qaisar   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 21-08-07 00:08


hmm,tak boleh ke kita sendiri bagi idea iklan yang lebih bfaedah

Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

fauzy_fx86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.07.2006
Ahli No: 25359
Posting: 327
Dari: Di pinggiran Batu Caves

malaysia  


posticon Posting pada: 21-08-07 00:48


err..
tak pernah tengok lah iklan ni.
lama da tak tonton tv.
sebabnya banyak tak faedah mengundang nafsu penonton.

masyarakat zaman sekarang mempunyai fikiran di kotak television.

Bookmark and Share

    


  Member Information For fauzy_fx86Profil   Hantar PM kepada fauzy_fx86   Pergi ke fauzy_fx86's Website   Quote dan BalasQuote

LinCikedot
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26163
Posting: 811
Dari: Atap Rumbia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 21-08-07 09:44


begitu besar pengaruh iklan kepada moral masyarakat

Bookmark and Share

    


  Member Information For LinCikedotProfil   Hantar PM kepada LinCikedot   Quote dan BalasQuote

strawberri
Warga 5 Bintang
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13269
Posting: 391
Dari: Alaska Timur

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 21-08-07 10:04


antara iklan yang bengong selain iklan shampoo Clear Men

Bookmark and Share

    


  Member Information For strawberriProfil   Hantar PM kepada strawberri   Pergi ke strawberri's Website   Quote dan BalasQuote

gsrturbo
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.07.2005
Ahli No: 17654
Posting: 251
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 21-08-07 11:52


Kenapa our governement taknak main peranan dalam hal-hal macam ni ye..kalau dulu kan saya ingat lagi masa isu kumpulan rock tak boleh berambut panjang mereka concern, tapi sekarang tak ada dah...iksh2..

Bookmark and Share

    


  Member Information For gsrturboProfil   Hantar PM kepada gsrturbo   Quote dan BalasQuote

najah_musla
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.09.2006
Ahli No: 26198
Posting: 319
Dari: Gunung Semanggol

Perak   avatar


posticon Posting pada: 21-08-07 12:01


Pada 21-08-07 11:52 , gsrturbo posting:

!!! QUOTE !!!

Kenapa our governement taknak main peranan dalam hal-hal macam ni ye..kalau dulu kan saya ingat lagi masa isu kumpulan rock tak boleh berambut panjang mereka concern, tapi sekarang tak ada dah...iksh2..


betul tu....sebab our government tak ambil peranan lah jadi begini.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For najah_muslaProfil   Hantar PM kepada najah_musla   Quote dan BalasQuote

aku_hambamu
Warga 5 Bintang
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29921
Posting: 393

PulauPinang  


posticon Posting pada: 21-08-07 12:06


hmmm...komen lagi...
seronok ana baca komen antum ni

Bookmark and Share

    


  Member Information For aku_hambamuProfil   Hantar PM kepada aku_hambamu   Quote dan BalasQuote

najah_musla
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.09.2006
Ahli No: 26198
Posting: 319
Dari: Gunung Semanggol

Perak   avatar


posticon Posting pada: 21-08-07 15:23


Pada 21-08-07 12:06 , aku_hambamu posting:

!!! QUOTE !!!

hmmm...komen lagi...
seronok ana baca komen antum ni


enta seronok saja?enta tak nak join komen...pendapat enta???
banyak dah iklan yang merosakkan minda masyarakat kita...semakin lama semakin menjadi2....sudahla...stopkan iklan yang tidak bermanfaat dan merosakkan minda dan akhlak penonton....masalahnya kan...kalau yang berkuasa tidak menghalangnya....inilah jadinya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For najah_muslaProfil   Hantar PM kepada najah_musla   Quote dan BalasQuote

abid_19
WARGA SETIA
Menyertai: 16.06.2007
Ahli No: 30283
Posting: 577
Dari: gombak

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 21-08-07 21:47


memang tak dinafikan banyak iklan yang entah apa-apa sekarang..main okai tangkap muat saja..langsung tak ada mpral value...kmana prgi lembaga penapisan?

---------------
Sekali kaki melangkah di jalan Allah..Jangan undur..Biar masa berganti aqidah jangan mati..Biar zaman berubah Keyakinan pada ALLAH jangan goyah..

:: laman ana ::

Bookmark and Share

    


  Member Information For abid_19Profil   Hantar PM kepada abid_19   Pergi ke abid_19's Website   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 22-08-07 11:18


Assalamualaikum..

saya tak pernah nampak iklan tu tapi nak tanyalah..dulu ada sms yang disebarkan bahawa persatuan pengguna Islam Malaysia telah menjalankan ujian dan mendapati roti High 5 tidak halal...kalau tak halal Kenapa sampai sekarang logo halal masih ada kat high 5? apapun sampai sekarang saya syubhah dan tak makan apa-apa produk makanan high 5

Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 23-08-07 00:34


matlamat tak menghalalkan cara

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

najah_musla
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.09.2006
Ahli No: 26198
Posting: 319
Dari: Gunung Semanggol

Perak   avatar


posticon Posting pada: 24-08-07 10:03


Pada 22-08-07 11:18 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum..

saya tak pernah nampak iklan tu tapi nak tanyalah..dulu ada sms yang disebarkan bahawa persatuan pengguna Islam Malaysia telah menjalankan ujian dan mendapati roti High 5 tidak halal...kalau tak halal Kenapa sampai sekarang logo halal masih ada kat high 5? apapun sampai sekarang saya syubhah dan tak makan apa-apa produk makanan high 5


disebabkan keraguan....ana dan keluarga ana pun tak makan produk dari roti high 5.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For najah_muslaProfil   Hantar PM kepada najah_musla   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.127042 saat. Lajunya....