Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 28-10-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Seekor ikan di tangan lebih berharga dari dua ekor ikan di kolam
-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: Kuyi
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43139

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 55
Ahli: 0
Jumlah: 55




  Yang Masuk Ke Sini
umy_1510: 1 hari, 6 jam, 52 minit yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: Calun Presiden USA mahu Bom Makkah dan Madinah!


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» Calun Presiden USA mahu Bom Makkah dan Madinah!

Please Mendaftar To Post


Oleh Calun Presiden USA mahu Bom Makkah dan Madinah!

Ibnu_muaz
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 30.09.2003
Ahli No: 3883
Posting: 349

Terengganu  


posticon Posting pada: 05-08-07 07:48


/

Ogos 3, 2007, Calun Presiden USA Tom Tancredo dari parti Republikan (Parti Bush) bercadang untuk mengebom Makkah dan Madinah jika 'pengganas' menyerang USA. Ini disebut dalam ucapan nya di Iowa dalam ceramah kempen politik nya untuk merebut jawatan President USA.

'Jika diberi kepada saya untuk membuat keputusan, kami akan memberitahu bahawa serangan keatas negara kita akan di balas dengan serangan keatas tempat suci Makkah dan Madinah'. (If it is up to me, we are going to explain that an attack on this homeland of that nature would be followed by an attack on the holy sites in Mecca and Medina)

Mungkin bakal President USA ini menganggap serangan keatas Makkah dan Madinah akan membawa kematian yang paling ramai di kalangan orang Islam dan akan memberi malu yang besar terhadap ummah.Inilah sikap biadap yang berterusan oleh ahli politik usa terhadap ummat islam selepas 2 negara Islam di hancurkan.

/


Calun presiden USA kulit hitam terkenal, Barack Obama dari Demokrat pula memberi ucapan yang garang dan kurang ajar yang menunjukkan sikap biadap polisi luar negara America. Sebelum ini Obama di anggap calun ideal president kerana beliau berkulit hitam, anti war dan pernah belajar di Indonesia. Mengulas tentang krisis kepimpinan di Pakistan akibat serbuan terhadap Red Mosque, beliau memberi amaran bahawa beliau akan memberi arahan tentera USA menyerang sasaran 'eksremis islam ' di sempadan Pakistan dengan Afghanistan jika President Pervez Musharaf gagal bertindak.
Ini adalah stereotype prinsip dasar luar usa yang suka campurtangan, membunuh dan tidak menghormati kedaulatan negara lain. Perkara yang sama keluar dari seorang bakal president USA yang dijangka akan menang besar dalam pilihanraya president.
Jelas, rakyat Amerika terdiri dari rakyat yang tidak langsung mempunyai nilai etik menghormati kedaulatan negara lain. Boleh dikatakan semua calon President USA samaada Republikan atau Demokrat, hitam atau putih, tidak tahu hidup didalam masyarakat antarabangsa dengan baik.

sumber: tranungkite.net


-----------------


[ Telah diedit oleh: Ibnu_muaz pada 05-08-07 21:34 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For Ibnu_muazProfil   Hantar PM kepada Ibnu_muaz   Quote dan BalasQuote

ilhammusafir
Warga 5 Bintang
Menyertai: 05.11.2005
Ahli No: 20222
Posting: 361
Dari: SeGaMat_JoHoR

Johor  


posticon Posting pada: 05-08-07 18:08


buat lah kalau berani..............


-----------------
Image Hosted by ImageShack.us

"The Merciful The Compassionate"
[ Telah diedit oleh: ilhammusafir pada 05-08-07 18:09 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For ilhammusafirProfil   Hantar PM kepada ilhammusafir   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 06-08-07 01:09


Sohai!!!


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

Sumayyah_tercinta
Warga Rasmi
Menyertai: 06.10.2006
Ahli No: 26800
Posting: 19
Dari: Kelate and Sabah

malaysia  


posticon Posting pada: 06-08-07 08:25


mereka ni buat lawak lah...hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For Sumayyah_tercintaProfil   Hantar PM kepada Sumayyah_tercinta   Quote dan BalasQuote

gsrturbo
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.07.2005
Ahli No: 17654
Posting: 251
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 06-08-07 08:29


Sebab mereka taktau yang tempat tu dipelihara Allah...Allahu Akbar.

Bookmark and Share

    


  Member Information For gsrturboProfil   Hantar PM kepada gsrturbo   Quote dan BalasQuote

aL-azyM
WARGA SETIA
Menyertai: 01.10.2006
Ahli No: 26685
Posting: 675
Dari: DuLu:GeRiK,PeRaK + SeKarNG:nEgERi 9

Perak   avatar


posticon Posting pada: 06-08-07 08:36


Pergh..berani mereka buat begitu?
jangan sampai Amerika hilang dalam peta dunia..


-----------------
http://azymechanical.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For aL-azyMProfil   Hantar PM kepada aL-azyM   Pergi ke aL-azyM's Website   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 06-08-07 12:19


Pada 05-08-07 07:48 , Ibnu_muaz posting:

!!! QUOTE !!!

/

Ogos 3, 2007, Calun Presiden USA Tom Tancredo dari parti Republikan (Parti Bush) bercadang untuk mengebom Makkah dan Madinah jika 'pengganas' menyerang USA. Ini disebut dalam ucapan nya di Iowa dalam ceramah kempen politik nya untuk merebut jawatan President USA.

'Jika diberi kepada saya untuk membuat keputusan, kami akan memberitahu bahawa serangan keatas negara kita akan di balas dengan serangan keatas tempat suci Makkah dan Madinah'. (If it is up to me, we are going to explain that an attack on this homeland of that nature would be followed by an attack on the holy sites in Mecca and Medina)

Mungkin bakal President USA ini menganggap serangan keatas Makkah dan Madinah akan membawa kematian yang paling ramai di kalangan orang Islam dan akan memberi malu yang besar terhadap ummah.Inilah sikap biadap yang berterusan oleh ahli politik usa terhadap ummat islam selepas 2 negara Islam di hancurkan.

/


Calun presiden USA kulit hitam terkenal, Barack Obama dari Demokrat pula memberi ucapan yang garang dan kurang ajar yang menunjukkan sikap biadap polisi luar negara America. Sebelum ini Obama di anggap calun ideal president kerana beliau berkulit hitam, anti war dan pernah belajar di Indonesia. Mengulas tentang krisis kepimpinan di Pakistan akibat serbuan terhadap Red Mosque, beliau memberi amaran bahawa beliau akan memberi arahan tentera USA menyerang sasaran 'eksremis islam ' di sempadan Pakistan dengan Afghanistan jika President Pervez Musharaf gagal bertindak.
Ini adalah stereotype prinsip dasar luar usa yang suka campurtangan, membunuh dan tidak menghormati kedaulatan negara lain. Perkara yang sama keluar dari seorang bakal president USA yang dijangka akan menang besar dalam pilihanraya president.
Jelas, rakyat Amerika terdiri dari rakyat yang tidak langsung mempunyai nilai etik menghormati kedaulatan negara lain. Boleh dikatakan semua calon President USA samaada Republikan atau Demokrat, hitam atau putih, tidak tahu hidup didalam masyarakat antarabangsa dengan baik.

sumber: tranungkite.net




anda tak tau ke kalau nak jadi presiden amerika mesti sokong apa yang israel buat?.2 saja,kalau lepas ltak jwtn nak ktuk2 israel ktuk saja lah.2 kan dah jadi polisi amerika

Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

samudra
WARGA SETIA
Menyertai: 06.12.2005
Ahli No: 20847
Posting: 721
Dari: Tanah Melayu

stkitts_nevis   avatar


posticon Posting pada: 16-08-07 19:59


dalam sejarah islam pun kaabah pernah runtuh diserang oleh tentera bani umaiyah...cuma terfikir kalau usa serang kaabah..apa alasan yang kukuh untuk kita yakin yang Allah akan menghalang serangan mereka. umat islam entah apa-apa.penjaga haramain pun entah apa-apa...mungkin dengan runtuhnya kaabah ummat islam akan kembali bersatu..siapa tahu ?

Bookmark and Share

    


  Member Information For samudraProfil   Hantar PM kepada samudra   Quote dan BalasQuote

mujahidah_muslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 693
Posting: 678
Dari: Bumi Allah

pakistan   avatar


posticon Posting pada: 17-08-07 08:43


suka-suka hati saja :-( cuba kita pulak ugut nak bakar church terbesar kat rome.

itulah orang kafir. dah dijelaskan dalam al-Quran walaupun mereka cuba berbuat baik dengan kita, hakikatnya merekan hanya berpura-pura dan memang niat mereka ingin menghancurkan kita. Sebab itu kita tak boleh berbaik-baik denagn mereka...

Sesunggunya Allah sentiasa memelihara KAABAH itu...

ALLAHu Akhbar


-----------------
I'm glad to be me..
Jaga diri, jaga iman, Jaga hati. Tebarkan salam
[email protected]


Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahidah_muslimahProfil   Hantar PM kepada mujahidah_muslimah   Quote dan BalasQuote

sitishairah
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2007
Ahli No: 29948
Posting: 513
Dari: Gombak

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 17-08-07 09:18


Dah tak ada modal....cakap pun tah apa-apa...
Kalau dah sesat tu..org lain pun nak disesatnya juga...dah dasar kafir laknatullah.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For sitishairahProfil   Hantar PM kepada sitishairah   Quote dan BalasQuote

solskjaer
WARGA SETIA
Menyertai: 25.08.2004
Ahli No: 10725
Posting: 2644
Dari: manchester united

saudiarabia  


posticon Posting pada: 17-08-07 10:43


boleh cakap sajala yahudi dan kristian tu,....ALLAH dah janji,dia akan pelihara KAABAH...

Bookmark and Share

    


  Member Information For solskjaerProfil   Hantar PM kepada solskjaer   Pergi ke solskjaer's Website   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 18-08-07 02:59


hmmmmm.....orang kafir ohhhh orang kafir.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 18-08-07 15:19


tapi,kalau ikt sjarah pun,kaabah pernah juga menjadi mngsa srangan macam-macam puak hngga hajar aswad pernah hilang tapi dletak balik di kaabah

Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

al-faateh
Warga 2 Bintang
Menyertai: 08.11.2005
Ahli No: 20250
Posting: 58
Dari: kl

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 18-08-07 16:04


hehe...kita tak payah susah2, perati saja...Allah kan ada... Sejarah abrahah akan berulang kembali...

Bookmark and Share

    


  Member Information For al-faatehProfil   Hantar PM kepada al-faateh   Quote dan BalasQuote

diella
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.12.2006
Ahli No: 27880
Posting: 219
Dari: alor star

Kedah  


posticon Posting pada: 18-08-07 17:56


Pada 18-08-07 16:04 , al-faateh posting:

!!! QUOTE !!!

hehe...kita tak payah susah2, perati saja...Allah kan ada... Sejarah abrahah akan berulang kembali...


yup..tapi kita sebagai umat islam pun tak boleh dok perati saja..
kita pun kena buat sesuatu..
siapkan mntal dan fizikal secukupnya..
:)


-----------------
Every closed eye is not sleeping and every open eye is not seeing


Bookmark and Share

    


  Member Information For diellaProfil   Hantar PM kepada diella   Pergi ke diella's Website   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 18-08-07 18:14


ye,bukan ke kaabah dulu pun pernah kena srang juga masa zman islam sampai rntuh lah kaabah 2?.

Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

farouks
WARGA SETIA
Menyertai: 27.05.2007
Ahli No: 30061
Posting: 433

blank   avatar


posticon Posting pada: 18-08-07 20:19


Pada 18-08-07 16:04 , al-faateh posting:

!!! QUOTE !!!

hehe...kita tak payah susah2, perati saja...Allah kan ada... Sejarah abrahah akan berulang kembali...


takkan perati saja agaknya,

Allah bukan suruh kita macam tu?
kalau rumah kita di masuki pencuri or penceroboh takkan kita duduk diam saja..



:-| :-| :-| :-|


-----------------
http://mykhilafah.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For farouksProfil   Hantar PM kepada farouks   Quote dan BalasQuote

najah_musla
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.09.2006
Ahli No: 26198
Posting: 319
Dari: Gunung Semanggol

Perak   avatar


posticon Posting pada: 18-08-07 22:21


Pada 18-08-07 20:19 , farouks posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 18-08-07 16:04 , al-faateh posting:

!!! QUOTE !!!

hehe...kita tak payah susah2, perati saja...Allah kan ada... Sejarah abrahah akan berulang kembali...


takkan perati saja agaknya,

Allah bukan suruh kita macam tu?
kalau rumah kita di masuki pencuri or penceroboh takkan kita duduk diam saja..



:-| :-| :-| :-|



yup...betul tu....insyaAllah, kaabah sentiasa dijaga Allah, namun kita orang islam mesti bersatu dan berusaha menentang kafir laknatullah...kita tak boleh perhati dan duduk diam goyang kaki saja, kita mesti usaha.....kita mesti berjuang habis2an walau berkorban nyawa.........syahid untuk kita

Bookmark and Share

    


  Member Information For najah_muslaProfil   Hantar PM kepada najah_musla   Quote dan BalasQuote

farouks
WARGA SETIA
Menyertai: 27.05.2007
Ahli No: 30061
Posting: 433

blank   avatar


posticon Posting pada: 19-08-07 01:34


Pada 18-08-07 22:21 , najah_musla posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 18-08-07 20:19 , farouks posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 18-08-07 16:04 , al-faateh posting:

!!! QUOTE !!!

hehe...kita tak payah susah2, perati saja...Allah kan ada... Sejarah abrahah akan berulang kembali...


takkan perati saja agaknya,

Allah bukan suruh kita macam tu?
kalau rumah kita di masuki pencuri or penceroboh takkan kita duduk diam saja..



:-| :-| :-| :-|



yup...betul tu....insyaAllah, kaabah sentiasa dijaga Allah, namun kita orang islam mesti bersatu dan berusaha menentang kafir laknatullah...kita tak boleh perhati dan duduk diam goyang kaki saja, kita mesti usaha.....kita mesti berjuang habis2an walau berkorban nyawa.........syahid untuk kita


betul tu :)

kalau dulu baitul muqaddis dicerobohi tentera salibi, salahuddin al-ayyub di bawah pmerintahan islam(khilafah) mengusirnya.

Jadi segerakan tertegaknya Daulah Khilafah bagi menyelamtkan tanah suci umat Islam daripada dicerobohi kafir Laknatullah.

kalau mereka berani memijak kesucian baitul muqaddis begitu jugak dengan Kaabah.

begitulah urgensilah penegakkan daulah khilafah yang akan melindungi tanah2 umat Islam.

"HIdup bahagia dibawah naungan khilafah" :-) :-) :-)


-----------------
http://mykhilafah.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For farouksProfil   Hantar PM kepada farouks   Quote dan BalasQuote

ummi_aisyah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.02.2007
Ahli No: 28798
Posting: 103
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 19-08-07 02:44


hmmm...cakap besar saja tu...mereka bukan tak tau, serang kaabah tu ibarat kacau sarang tebuan...tak kan berani punya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummi_aisyahProfil   Hantar PM kepada ummi_aisyah   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 19-08-07 11:31


tapi kan masa zaman islam dulu pun kaabah kena serang juga.yang tu macam mana pula?.

Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

abid_19
WARGA SETIA
Menyertai: 16.06.2007
Ahli No: 30283
Posting: 577
Dari: gombak

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 19-08-07 12:23


ALLAH nenlihara kaabah...
buatlah kalau berani..nantikan azab ALLAH...
peristiwa abrahah akan berulang...

---------------
Sekali kaki melangkah di jalan Allah..Jangan undur..Biar masa berganti aqidah jangan mati..Biar zaman berubah Keyakinan pada ALLAH jangan goyah..

:: laman ana ::

Bookmark and Share

    


  Member Information For abid_19Profil   Hantar PM kepada abid_19   Pergi ke abid_19's Website   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 19-08-07 13:36


tapi kan masa zaman islam dulu pun kaabah kena serang juga.yang tu macam mana pula?.

Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

abid_19
WARGA SETIA
Menyertai: 16.06.2007
Ahli No: 30283
Posting: 577
Dari: gombak

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 19-08-07 13:37


maksud akhi rashdin?

---------------
Sekali kaki melangkah di jalan Allah..Jangan undur..Biar masa berganti aqidah jangan mati..Biar zaman berubah Keyakinan pada ALLAH jangan goyah..

:: laman ana ::

Bookmark and Share

    


  Member Information For abid_19Profil   Hantar PM kepada abid_19   Pergi ke abid_19's Website   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 19-08-07 13:46


kalau ikut balik sejarah,kaabah dah menjadi saksi mangsa serangan puak2 yang btelagah sbelum dan slepas islam hingga hajar aswad hilang selama 3 tahun sebelum dkembalikan ke kaabah.Kenapa masa lepas islam datang pun masih lagi menjadi serangan puak2 macam tu.saya bukan apa,cme sedih bila lepas islam datang pun kaabah masih jadi mangsa serangan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

mujahidah_muslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 693
Posting: 678
Dari: Bumi Allah

pakistan   avatar


posticon Posting pada: 19-08-07 13:48


memang sejarah abrahah membuktikan bahawa kaabah diserang namun dalam serangan itu Allah telah membantu tentera islam yang berjuang dengan mengutus beburung melempar tentera abrahah dengan batu dari neraka...

maknanya, bukankah Allah menjaga kaabah itu dan tidak akan terus membiarkan sahaja kaabah jatuh dan terkubur. sebagai umat islam, kita juga perlu berusaha memelihara kaabah sebab ia merupakan tanggungjawab kita sebagai umat islam..

sekadar dari yang dhaif..

waallahua'alam


-----------------
I'm glad to be me..
Jaga diri, jaga iman, Jaga hati. Tebarkan salam
[email protected]


Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahidah_muslimahProfil   Hantar PM kepada mujahidah_muslimah   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 19-08-07 13:51


awak,saya mksdkn selepas zaman islam datang pun Kenapa kaabah masih menjadi sasaran pprangan sampai batu hajar aswad hilang dari tempat asalnye?.

Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

mujahidah_muslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 693
Posting: 678
Dari: Bumi Allah

pakistan   avatar


posticon Posting pada: 19-08-07 13:53


akhi rashid, pada pandangan ana yang daif ni. kaabah dan umat islam akan terus dimusuhi golongan kafir kerana sebenarnya mereka tahu bahawa agama Islam ni yang sebenar-benarnya. mereka rasa terancam sebab hanya agama islam yang sangat berpengaruh.

mereka tak ganggu agama-agama lain seperti buddha ke, hindu ke sebab mereka tak rasa terancam tapi dengan islam tidak. Islam agama yag benar dan suci, mereka tahu itu tapi mereka menidakkan.

Sebenarnya, bukan sakadar silam yang diuji tapi paling penting mereka sebenarnya menguji KITA sebagai umat islam...

wallahua'alam


-----------------
I'm glad to be me..
Jaga diri, jaga iman, Jaga hati. Tebarkan salam
[email protected]


Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahidah_muslimahProfil   Hantar PM kepada mujahidah_muslimah   Quote dan BalasQuote

samudra
WARGA SETIA
Menyertai: 06.12.2005
Ahli No: 20847
Posting: 721
Dari: Tanah Melayu

stkitts_nevis   avatar


posticon Posting pada: 19-08-07 13:56


dengan keadaan umat islam zaman sekarang..dengan kerosakan yang dilakukan ditanah haram.dengan puak-puak arab yang sombong dan keras kepala , besekongkol pula dengan USA menyediakan pengkalan tentera untuk memusnahkan ummat islam ditimur tengah ..dengan kepayahan dan berbagai syarat untuk menunaikan haji dan umrah..memang dah layak Allah bagi pengajaran kepada ummat islam dengan penghinaan dan tertindas dimuka bumi...tak pelik kalau Allah membiarkan saja makkah dan madinah dibom..apa peliknya Allah tak rugi apa-apa pun.

Bookmark and Share

    


  Member Information For samudraProfil   Hantar PM kepada samudra   Quote dan BalasQuote

mujahidah_muslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 693
Posting: 678
Dari: Bumi Allah

pakistan   avatar


posticon Posting pada: 19-08-07 13:57


Pada 19-08-07 13:51 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

awak,saya mksdkn selepas zaman islam datang pun Kenapa kaabah masih menjadi sasaran pprangan sampai batu hajar aswad hilang dari tempat asalnye?.


sebab itulah ujian Allah kepada kita.. Walaupun hajar aswad hilang tapi batu itu diletakkan semula oleh kecerdikan baginda SAW. Peristiwa kehilangan batu hajar aswad itu mungkin sebagai asbab yang Allah turunkan kepada kita sebagai pengajaran...

Empat puak dapat disatupadukan dengan keadilan Islam yang dibawa oleh nabi muhammad saw. kita semua tahukan bagaimana cara baginda menyelesaikan masalah hajar aswad...

tiada siapa tahu mengapa Allah jadikan sesuatu perkara tu tapi kita perlu keyakinan bahawa ada hikmah di setiap perancangan ALLAH...

waallahua'alam


-----------------
I'm glad to be me..
Jaga diri, jaga iman, Jaga hati. Tebarkan salam
[email protected]


Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahidah_muslimahProfil   Hantar PM kepada mujahidah_muslimah   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 19-08-07 14:01


saya sedih boleh lepas zaman islam datang pun kaabah masih mjdi mangsa puak2 arab btlagah sampai runtuh dinding dia masa dulu.

Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

agmnhob
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.08.2007
Ahli No: 30706
Posting: 269
Dari: Shah Alam

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 19-08-07 14:07


dah dekat sangat tarikh ini

Bookmark and Share

    


  Member Information For agmnhobProfil   Hantar PM kepada agmnhob   Pergi ke agmnhob's Website   Quote dan BalasQuote

farouks
WARGA SETIA
Menyertai: 27.05.2007
Ahli No: 30061
Posting: 433

blank   avatar


posticon Posting pada: 20-08-07 08:57


Pada 19-08-07 14:07 , agmnhob posting:

!!! QUOTE !!!

dah dekat sangat tarikh ini


tarikh apa tu?
tarikh tegaknya Daulah ke?
or tarikh kemusnahan Amerika? :-) :-) :-)


-----------------
http://mykhilafah.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For farouksProfil   Hantar PM kepada farouks   Quote dan BalasQuote

Qaisar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.11.2006
Ahli No: 27543
Posting: 266
Dari: Darul Aman

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 20-08-07 12:32


!!! QUOTE !!!

dah dekat sangat tarikh ini

tarikh apa?


-----------------
Assubhubada'


Bookmark and Share

    


  Member Information For QaisarProfil   Hantar PM kepada Qaisar   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 20-08-07 13:02


yela,dah dekat apa?

Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

aisya_humairah
Warga Rasmi
Menyertai: 01.08.2007
Ahli No: 30559
Posting: 10
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 20-08-07 13:53


tarikh apa??

Bookmark and Share

    


  Member Information For aisya_humairahProfil   Hantar PM kepada aisya_humairah   Quote dan BalasQuote

agmnhob
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.08.2007
Ahli No: 30706
Posting: 269
Dari: Shah Alam

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 20-08-07 13:56


hari kebangkitan semula     =)

wallahua'alam

sewaktu saya di mekah
saya ditempatkan bersama-sama pelajar dari yaman, yang belajar tentang hadith nama yang saya ingat, yussof, che-ku, seorang lagi tak ingat....

hadith perkara yang telah berlaku, sedang berlaku, dan akan berlaku... =)
pernah juga menghadiri kuliah tentang tanda-tanda besar yang hari kiamat itu semakin hampir......

kejadian ini akan berlaku.... kafirun cuba menceroboh mekah dan dikatakan mereka cuba mengubah kedudukan kaabah

dan ini sama seperti pernah berlakunya serangan tentera abrahah
dan kita sendiri ketahui......... sejarah itu sentiasa mengulangi dirinya

zaman jahiliah = zina,arak, bayi dibunuh, riba', penyembahan berhala, dll
zaman kegemilangan islam = semua di atas akan dimansuhkan... dan lain-lain lagi         - sekarang ini kita zaman apa? dan akan kembali zaman kegemilangan islam....

dari zaman nabi-nabi terawal.... sejarahnya adalah adanya kaum yang ingkar... lalu adanya nabi yang membawa dakwah untuk menyedarkan kaum yang ingkar...

dan zaman kita.... zaman selepas Nabi dan Rasul terakhir..tiada lagi nabi yang di utuskan untuk berdakwah kepada kita...tetapi baginda dah berpesan dalam haji wida' baginda..... berpeganglah pada al-quran dan hadith     =)

saya sendiri pun tersentuh jugak dengan antara lain tanda-tanda akhir zaman ..salah satunya negeri gersang (padang pasir) kembali subur..... sebab saya sendiri terlibat dalam projek pembangunan di libya dan iran yang rata-rata ia adalah padang pasir......... dan dibangunkan dengan "green living"

wallhua'lam
tadah tangan
berdoa

Bookmark and Share

    


  Member Information For agmnhobProfil   Hantar PM kepada agmnhob   Pergi ke agmnhob's Website   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 20-08-07 14:56


oh,2 sdah pasti dan saya percaya 100%

Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

ummi_aisyah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.02.2007
Ahli No: 28798
Posting: 103
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 20-08-07 18:42


Pada 19-08-07 11:31 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

tapi kan masa zaman islam dulu pun kaabah kena serang juga.yang tu macam mana pula?.


kalau semua tu menjadi kenyataan juga, mungkin ia akan menjadi titik permulaan kebangkitan islam sedunia...sarang tebuan dah dikacau...alamat nya...??? allahualam


-----------------
Tak Kan Islam Hilang Di Dunia...


Bookmark and Share

    


  Member Information For ummi_aisyahProfil   Hantar PM kepada ummi_aisyah   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 20-08-07 23:42


ye ke?.hmm,kaabah dah banyak mnyaksikan peristiwa2 bdarah

Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

farouks
WARGA SETIA
Menyertai: 27.05.2007
Ahli No: 30061
Posting: 433

blank   avatar


posticon Posting pada: 21-08-07 01:14


Pada 20-08-07 18:42 , ummi_aisyah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 19-08-07 11:31 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

tapi kan masa zaman islam dulu pun kaabah kena serang juga.yang tu macam mana pula?.


kalau semua tu menjadi kenyataan juga, mungkin ia akan menjadi titik permulaan kebangkitan islam sedunia...sarang tebuan dah dikacau...alamat nya...??? allahualam



kebangkitan dah mula dah, kita lihat saja perkumpulan umat Islam hampir diseluruh dunia menyeru penerapan syariat di bawah naungan khilafah...

persoalannya apa tindakan kita by individu, adakah hanya menyaksikan, duduk termanggu or kita turut sama terlibat dan berusaha keras dalam memastikan syariat Islam diterapkan dibawah naungan khilafah.

kerana khalifahlah yang mampu melindungi tanah umat Islam diseluruh dunia- Di mekah, di Palestin, di Checnya dan di di segala ceruk dunia.
dan Khilafahlah juga akan memberi cahaya kebenaran di seantero dunia Eropah, US, Australia, Rusia, China.....


-----------------
http://mykhilafah.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For farouksProfil   Hantar PM kepada farouks   Quote dan BalasQuote

ummi_aisyah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.02.2007
Ahli No: 28798
Posting: 103
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 21-08-07 07:21


Pada 21-08-07 01:14 , farouks posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 20-08-07 18:42 , ummi_aisyah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 19-08-07 11:31 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

tapi kan masa zaman islam dulu pun kaabah kena serang juga.yang tu macam mana pula?.


kalau semua tu menjadi kenyataan juga, mungkin ia akan menjadi titik permulaan kebangkitan islam sedunia...sarang tebuan dah dikacau...alamat nya...??? allahualam



kebangkitan dah mula dah, kita lihat saja perkumpulan umat Islam hampir diseluruh dunia menyeru penerapan syariat di bawah naungan khilafah...

persoalannya apa tindakan kita by individu, adakah hanya menyaksikan, duduk termanggu or kita turut sama terlibat dan berusaha keras dalam memastikan syariat Islam diterapkan dibawah naungan khilafah.

kerana khalifahlah yang mampu melindungi tanah umat Islam diseluruh dunia- Di mekah, di Palestin, di Checnya dan di di segala ceruk dunia.
dan Khilafahlah juga akan memberi cahaya kebenaran di seantero dunia Eropah, US, Australia, Rusia, China.....



pena baca tak tentang perang amargedon...parang akhir zaman?


-----------------
Tak Kan Islam Hilang Di Dunia...


Bookmark and Share

    


  Member Information For ummi_aisyahProfil   Hantar PM kepada ummi_aisyah   Quote dan BalasQuote

atie82
WARGA SETIA
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13074
Posting: 1080
Dari: Papar,[email protected]

Sabah  


posticon Posting pada: 21-08-07 08:07


Pada 05-08-07 07:48 , Ibnu_muaz posting:

!!! QUOTE !!!



Calun Presiden USA Tom Tancredo dari parti Republikan (Parti Bush) bercadang untuk mengebom Makkah dan Madinah jika 'pengganas' menyerang USA.



Sekutu yahudi ni memang nak cari nahas..melampau..

Tapi tak apa..ALLAH SWT itu maha kuasa..sebelum "SAHABAT SYAITAN" ni bom Makkah dan Madinah..bom lain yang lebih dahsyat akan terlebih dahulu menyerang mereka.. :-o


-----------------
The Light of ALLAH surround Me, The Love of ALLAH Enfolds Me, The presence of ALLAH watches over Me, Whatever I am...ALLAH iS..


Bookmark and Share

    


  Member Information For atie82Profil   Hantar PM kepada atie82   Pergi ke atie82's Website   Quote dan BalasQuote

aisya_humairah
Warga Rasmi
Menyertai: 01.08.2007
Ahli No: 30559
Posting: 10
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 27-08-07 15:04


marilah kita bersama-sama mendoakan kesejahteraan umat islam....
takbir Allahhu Akbar!!!!......

Bookmark and Share

    


  Member Information For aisya_humairahProfil   Hantar PM kepada aisya_humairah   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.163125 saat. Lajunya....