Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 05-08-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Betapa banyak lukisan tiruan Mona Lisa, tetapi orang ramai masih lagi berusaha nak melihat lukisan Mona Lisa yang asli.
-- Louis Amstrong

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 67
Ahli: 0
Jumlah: 67




  Yang Masuk Ke Sini
muslimiman: 11 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 12 hari yang lalu
nur_tinta: 18 hari yang lalu
kasih_kekasih: 34 hari yang lalu


Lintas Langsung & Laporan Aktiviti
Topik: Alhamdulillah portal ukhwah dah kembali


Carian Forum

Moderator: Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Lintas Langsung & Laporan Aktiviti
    »» Alhamdulillah portal ukhwah dah kembali

Please Mendaftar To Post


Oleh Alhamdulillah portal ukhwah dah kembali

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 25-07-07 11:06


Assalamualaikum,
Ana betul-betul bersyukur kepada Allah swt kerana atas izin-Nya portal ukhwah.com ini kembali bernafas.... terima kasih tidak terkira ana ucapkan kepada mereka2 yang terlibat dalam 'pengurusan dan pembaikan' ini....
syukran jazillah kathiran.... :-)


-----------------
"Cerahkan Mata Anda" http://buku2008.wordpress.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 25-07-07 13:30


salam...

alhamdulillah....


portal ini telah kembali bergerak aktif.

insyaALLAH....akan manfaatkan portal ini sebaiknya.

syukran pada tenaga2 yang telah berusaha sedaya upaya untuk menghidupkan semula portal ini.

wassalam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

Putri_Cahaya
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.06.2006
Ahli No: 24825
Posting: 335

malaysia  


posticon Posting pada: 25-07-07 13:50


Alhamdulilllah.. bersyukur sangat ukhwah dah kembali 'pulih'...
rindu sangat kat portal ni..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Putri_CahayaProfil   Hantar PM kepada Putri_Cahaya   Quote dan BalasQuote

ulfah_widad
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.07.2006
Ahli No: 25325
Posting: 301
Dari: Kedah - Perak - Johor

Perak   avatar


posticon Posting pada: 25-07-07 14:20


Dah lama tak dapat online...Alhamdulillah portal ni dah 'sihat' balik...
Moga ukhwah kan terus bersinar sesama kita...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ulfah_widadProfil   Hantar PM kepada ulfah_widad   Quote dan BalasQuote

atie82
WARGA SETIA
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13074
Posting: 1080
Dari: Papar,[email protected]

Sabah  


posticon Posting pada: 25-07-07 14:28


Assalamualaikum wwt..

Alhamdulillah... :-)


-----------------
The Light of ALLAH surround Me, The Love of ALLAH Enfolds Me, The presence of ALLAH watches over Me, Whatever I am...ALLAH iS..


Bookmark and Share

    


  Member Information For atie82Profil   Hantar PM kepada atie82   Pergi ke atie82's Website   Quote dan BalasQuote

immad

Menyertai: 18.09.2004
Ahli No: 11221
Posting: 968
Dari: minal mahdi ila lahdi(UIAM)

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 25-07-07 14:32


erm.....tapi tolong lah sangat,beri bantuan dana,sebab server ni macam manusia,kadang-kadang sakit kadang-kadang sihat,anaa tengok ramai yang speak louder than action,jadi sama-sama ambil iktibar


-----------------

[ Telah diedit oleh: immad pada 25-07-07 14:33 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For immadProfil   Hantar PM kepada immad   Quote dan BalasQuote

tulipsolehah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.07.2004
Ahli No: 10336
Posting: 223
Dari: Bumi Johore

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 25-07-07 14:42


logo ukhwah dah lain ya..ada perubahan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For tulipsolehahProfil   Hantar PM kepada tulipsolehah   Quote dan BalasQuote

Ibnu_muaz
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 30.09.2003
Ahli No: 3883
Posting: 349

Terengganu  


posticon Posting pada: 25-07-07 15:13


Alhamdulillah.. MUNCUL KEMBALI MEDIUM pencetus revolusi dunia internet remaja...! Syabas.


-----------------




Bookmark and Share

    


  Member Information For Ibnu_muazProfil   Hantar PM kepada Ibnu_muaz   Quote dan BalasQuote

fauzy_fx86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.07.2006
Ahli No: 25359
Posting: 327
Dari: Di pinggiran Batu Caves

malaysia  


posticon Posting pada: 25-07-07 16:15


Alhamdulillah...
syabas diucapkan kepada krew2 ukhwah yang bersusah payah menyelamatkan ukhwah.com.
semoga dipermudahkan segala urusan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For fauzy_fx86Profil   Hantar PM kepada fauzy_fx86   Pergi ke fauzy_fx86's Website   Quote dan BalasQuote

yusof88
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.01.2007
Ahli No: 28247
Posting: 249
Dari: pahang

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 25-07-07 16:50


sybas diucapkn kepada mereka yang telah bsusah payah menyelamatkn portal ni...
terima kasih banyak-banyak....
ana dah rindu sangat dengan portal ni and rindu kat semua adik beradik kita dalam portal ni....


~menyemai kasih memupuk ukhwah~

Bookmark and Share

    


  Member Information For yusof88Profil   Hantar PM kepada yusof88   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-07-07 17:01


selamat kembali...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

najah85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.10.2006
Ahli No: 26692
Posting: 338
Dari: kuantan

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 25-07-07 17:27


ooo..patut lah..
saya pelik juga beberapa minggu lepas...
kenapa tak boleh nak online kat ukhwah ni..
ingat saya saja tak boleh...huhuhu..

apa pun syukran lah kepada mereka-mereka yang bekerja keras..
nampaknya ukhwah kembali gemilang..

Bookmark and Share

    


  Member Information For najah85Profil   Hantar PM kepada najah85   Quote dan BalasQuote

aL-azyM
WARGA SETIA
Menyertai: 01.10.2006
Ahli No: 26685
Posting: 675
Dari: DuLu:GeRiK,PeRaK + SeKarNG:nEgERi 9

Perak   avatar


posticon Posting pada: 25-07-07 17:29


ALHAMDULILLAH !!!! =D

Cantik lah logo baru tu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For aL-azyMProfil   Hantar PM kepada aL-azyM   Pergi ke aL-azyM's Website   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 25-07-07 18:16


ayuh..kita terus 'serikan' portal ini..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

mujahidah_muslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 693
Posting: 678
Dari: Bumi Allah

pakistan   avatar


posticon Posting pada: 25-07-07 18:34


Assalammualaikum, syukur ukhwah dah 'sihat'.
Rindu sangat...

mari kembali bersama ukhwah...


-----------------
I'm glad to be me..
Jaga diri, jaga iman, Jaga hati. Tebarkan salam
[email protected]


Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahidah_muslimahProfil   Hantar PM kepada mujahidah_muslimah   Quote dan BalasQuote

Administrator




posticon Posting pada: 25-07-07 19:21


Assalamualaikum WBT,
Apa khabar semua?
Syukur Alhamdulillah, yang demam kembali sihat. Dah jangan lupa yang sihat akan kembali demam sebagaimana yang immad kata.

Semasa sakit, Alhamdulillah, mereka yang tidak pernah dikenali telah menghulurkan derma untuk membaik pulih server. Memang tak dikenali, hanya Allah sahaja yang mengenali mereka dan Allah saja yang membalas jasa mereka. Marilah kita menadah tangan mendoakan kesejahteraan mereka yang telah menderma untuk memperbaiki server.

Server adalah seperti komputer biasa, tak jauh bezanya. Cuma yang lebih mahal ialah power supply (sehingga mencecah RM400.00, bergantung kepaad watt), berbeza dengan power supply komputer biasa yang berharga RM35 sahaja.

Motherboad tidak boleh yang sedang-sedang (dalam RM400 -- RM500) -- sama ada yang sehabis murah (RM200) atau sehabis mahal (RM1,000 ke atas).

Kipas heat sank lebih mahal berganda-ganda dari komputer biasa, CPU, RAM tidak mudah rosak. Hdisk pun tak tentu, boleh cepat rosak atau lambat rosak. Yang cepat sangat rosak ialah motherboard, kipas dan power supply. Yang tak mungkin rosak ialah casing (RM600 buatan Taiwan).

Jadi, pihak Ukhwah.com sedang berura-ura untuk menubuhkan TUC (Tabung Ukhwah.com), bukan saja untuk kepentingan Ukhwah.com tetapi tabung untuk membantu mereka yang memerlukan.

Kalau seorang warga Ukhwah.com menghulur RM1 sahaja sebulan, bayangkan berapa banyak kita boleh kumpul dan berapa ramai yang kita boleh bantu!

Mengatasi segalanya ialah kemurahan hati shayuki (FIVIO.COM) yang menaja server co-lo bernilai RM300 setiap bulan. Mari kita doakan supaya shayuki dan FIVIO.COM makin bertambah maju.
[ Telah diedit oleh: Administrator pada 25-07-07 19:36 ]


Bookmark and Share

    


  Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-07-07 22:25


terima kasih tak terhingga kepada shayuki, admin, dan penderma2 yang lain... huhu...

saya belum ada duit lagi nak sumbang...

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 26-07-07 01:31


Pada 25-07-07 19:21 , Administrator posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum WBT,
Apa khabar semua?
Syukur Alhamdulillah, yang demam kembali sihat. Dah jangan lupa yang sihat akan kembali demam sebagaimana yang immad kata.

Semasa sakit, Alhamdulillah, mereka yang tidak pernah dikenali telah menghulurkan derma untuk membaik pulih server. Memang tak dikenali, hanya Allah sahaja yang mengenali mereka dan Allah saja yang membalas jasa mereka. Marilah kita menadah tangan mendoakan kesejahteraan mereka yang telah menderma untuk memperbaiki server.

Server adalah seperti komputer biasa, tak jauh bezanya. Cuma yang lebih mahal ialah power supply (sehingga mencecah RM400.00, bergantung kepaad watt), berbeza dengan power supply komputer biasa yang berharga RM35 sahaja.

Motherboad tidak boleh yang sedang-sedang (dalam RM400 -- RM500) -- sama ada yang sehabis murah (RM200) atau sehabis mahal (RM1,000 ke atas).

Kipas heat sank lebih mahal berganda-ganda dari komputer biasa, CPU, RAM tidak mudah rosak. Hdisk pun tak tentu, boleh cepat rosak atau lambat rosak. Yang cepat sangat rosak ialah motherboard, kipas dan power supply. Yang tak mungkin rosak ialah casing (RM600 buatan Taiwan).

Jadi, pihak Ukhwah.com sedang berura-ura untuk menubuhkan TUC (Tabung Ukhwah.com), bukan saja untuk kepentingan Ukhwah.com tetapi tabung untuk membantu mereka yang memerlukan.

Kalau seorang warga Ukhwah.com menghulur RM1 sahaja sebulan, bayangkan berapa banyak kita boleh kumpul dan berapa ramai yang kita boleh bantu!

Mengatasi segalanya ialah kemurahan hati shayuki (FIVIO.COM) yang menaja server co-lo bernilai RM300 setiap bulan. Mari kita doakan supaya shayuki dan FIVIO.COM makin bertambah maju.


Apa lagi sahabat derma lah seorang RM1..topup RM10 boleh beli...tak kan nak bagi RM1 pun berkira??


-----------------
Yang Mencari Keredhaan ALLAH


Bookmark and Share

    


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

zc
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28322
Posting: 666
Dari: somewhere

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 26-07-07 11:58


hmmm. bravo!

Bookmark and Share

    


  Member Information For zcProfil   Hantar PM kepada zc   Quote dan BalasQuote

dueramiela
WARGA SETIA
Menyertai: 21.01.2007
Ahli No: 28283
Posting: 732
Dari: DaRuL eHsaN

Selangor  


posticon Posting pada: 26-07-07 12:03


Pada 25-07-07 17:29 , aL-azyM posting:

!!! QUOTE !!!

ALHAMDULILLAH !!!! =D

Cantik lah logo baru tu...


:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For dueramielaProfil   Hantar PM kepada dueramiela   Quote dan BalasQuote

imtiyaz_lail86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.08.2006
Ahli No: 25728
Posting: 229
Dari: JeRaNTuT~NiLai

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 26-07-07 13:53


salam alaik..
bersyukur ke hadrat ILAHI...masih dpnjgkn umur portal ukhwah...moga laman ni djadikn sebagai tempat untuk brkogsi ilmu ALLAH...
moga apa yang kita buat DBERKATInye..TAKBIR!ALLAHUAKBAR.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For imtiyaz_lail86Profil   Hantar PM kepada imtiyaz_lail86   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 26-07-07 14:39


alhamdulillah....

lamanya tak posting..lamanya tak dapat melawat ukhwah.com..bagai bertahun2 lamanya terpisah..sian ukhwah.com...selalu saja sakit...lepas ni jangan sakit2 lagi ye.......

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

zaliaku
Warga 1 Bintang
Menyertai: 10.04.2007
Ahli No: 29527
Posting: 34

blank   avatar


posticon Posting pada: 26-07-07 18:13


Macamana kalau nak sumbang??
kalau nak sumbang $1 saja bolehlah





http://amylela.blogspot.com/ menyingkap rahsia diri anda...

Bookmark and Share

    


  Member Information For zaliakuProfil   Hantar PM kepada zaliaku   Pergi ke zaliaku's Website   Quote dan BalasQuote

annissa_zulfa
Warga 5 Bintang
Menyertai: 10.02.2006
Ahli No: 22609
Posting: 354
Dari: town of throw(baling)

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 26-07-07 22:17


Alhamdulillah...akhirnya..portal ukhwah da sihat balik..setelah sekian lama menunggu...Insyaallah pasni kami kan rajin2 kasi ubat...betul tu Kalau seorang RM1 banyak tu boleh dapat..so,kalau tak nak ukwah sakit lae ramai2la menyumbng ye...InsyaAllah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For annissa_zulfaProfil   Hantar PM kepada annissa_zulfa   Pergi ke annissa_zulfa's Website   Quote dan BalasQuote

ctnurbebo
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2007
Ahli No: 29142
Posting: 880
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 27-07-07 00:17


salam...
alhamdulillah..akhirnya ukhwah kembali...time kisah pada yang sudi menyumbang tak kira dr segi kewangan mahupun moral...semoga portal ukhwah akan sentiasa maju dan kekal...insyallah.... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ctnurbeboProfil   Hantar PM kepada ctnurbebo   Quote dan BalasQuote

nurzahumaira
Warga Rasmi
Menyertai: 21.01.2007
Ahli No: 28276
Posting: 6
Dari: perak

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 27-07-07 01:07


erm...alhamdulillah..
ukhwah.com kini kembali...bertambah kembali bahan bacaan dan tempat lepak2 ketika online..:)
tahniah kepada admin yang bersusah payah dan terima kasih di atas kerjasama semua...semoga ukhwah akan terus mengikat tali persahabat antara kita...
best...
miss ukhwah.com...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurzahumairaProfil   Hantar PM kepada nurzahumaira   Pergi ke nurzahumaira's Website   Quote dan BalasQuote

graduanislam22
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.01.2007
Ahli No: 28041
Posting: 343
Dari: selayang

egypt  


posticon Posting pada: 27-07-07 02:35


Alhamdulillah..syukran atas usaha2 sahabat kita..moga dapat kita sama-sama teruskan perjuangan demi agama Allah SWT..

Bookmark and Share

    


  Member Information For graduanislam22Profil   Hantar PM kepada graduanislam22   Pergi ke graduanislam22's Website   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 27-07-07 10:28


Pada 25-07-07 19:21 , Administrator posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum WBT,
Apa khabar semua?
Syukur Alhamdulillah, yang demam kembali sihat. Dah jangan lupa yang sihat akan kembali demam sebagaimana yang immad kata.

Semasa sakit, Alhamdulillah, mereka yang tidak pernah dikenali telah menghulurkan derma untuk membaik pulih server. Memang tak dikenali, hanya Allah sahaja yang mengenali mereka dan Allah saja yang membalas jasa mereka. Marilah kita menadah tangan mendoakan kesejahteraan mereka yang telah menderma untuk memperbaiki server.

Server adalah seperti komputer biasa, tak jauh bezanya. Cuma yang lebih mahal ialah power supply (sehingga mencecah RM400.00, bergantung kepaad watt), berbeza dengan power supply komputer biasa yang berharga RM35 sahaja.

Motherboad tidak boleh yang sedang-sedang (dalam RM400 -- RM500) -- sama ada yang sehabis murah (RM200) atau sehabis mahal (RM1,000 ke atas).

Kipas heat sank lebih mahal berganda-ganda dari komputer biasa, CPU, RAM tidak mudah rosak. Hdisk pun tak tentu, boleh cepat rosak atau lambat rosak. Yang cepat sangat rosak ialah motherboard, kipas dan power supply. Yang tak mungkin rosak ialah casing (RM600 buatan Taiwan).

Jadi, pihak Ukhwah.com sedang berura-ura untuk menubuhkan TUC (Tabung Ukhwah.com), bukan saja untuk kepentingan Ukhwah.com tetapi tabung untuk membantu mereka yang memerlukan.

Kalau seorang warga Ukhwah.com menghulur RM1 sahaja sebulan, bayangkan berapa banyak kita boleh kumpul dan berapa ramai yang kita boleh bantu!

Mengatasi segalanya ialah kemurahan hati shayuki (FIVIO.COM) yang menaja server co-lo bernilai RM300 setiap bulan. Mari kita doakan supaya shayuki dan FIVIO.COM makin bertambah maju.


ana minta maaf sebab ana tak pernah memberi keuntungan kepada ukhwah.com...
insya'Allah..ana berazam untuk infak setiap bulan smampu boleh.....


-----------------
"Cerahkan Mata Anda" http://buku2008.wordpress.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

budak_melaka
WARGA SETIA
Menyertai: 21.02.2005
Ahli No: 14578
Posting: 450
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 27-07-07 11:53


sama lah ana aye

Bookmark and Share

    


  Member Information For budak_melakaProfil   Hantar PM kepada budak_melaka   Quote dan BalasQuote

jundul
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.12.2005
Ahli No: 21365
Posting: 81
Dari: unima kl

Selangor  


posticon Posting pada: 27-07-07 12:31


alhamdulillah portal ukhwah dah hidup balik...mudah-mudahan terus hidup sejak dulu , kini dan selamanya...

syukran kepada semua yang terlibat dalam menghidupkan kembali portal ini.

lepas ni boleh aar kami semua boleh gaduh lagi dalam gelanggang ni....


-----------------
laaaa ilaaha illallaahu wahdahuu laasyariikalah. lahulmulku walahul hamdu yuhyii wayumiitu wahuwa 'alaa kulli syai ing qadir.


Bookmark and Share

    


  Member Information For jundulProfil   Hantar PM kepada jundul   Quote dan BalasQuote

RuMaishaaa

Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 749
Posting: 1276
Dari: Kg.Batu Muda, KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 27-07-07 12:55


ALHAMDULILLAH

semoga portal akan kekal bertahan..

Jika benar anda sayangkan portal ini..kuasa doa anda amat diharapkan.. tetapi material untuk mengekalkan portal ini lagi diharapkan..

Sumbangan kewangan anda amatlah membantu.. :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For RuMaishaaaProfil   Hantar PM kepada RuMaishaaa   Quote dan BalasQuote

wihdatul_asrar
Warga 3 Bintang
Menyertai: 24.02.2006
Ahli No: 22976
Posting: 121
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 27-07-07 14:00


assalamualaikum..
alhamdulillah...
da kembali pun portal kesayangan saya ini :-D
akan saya manfaat kan sebaik mungkin..

Bookmark and Share

    


  Member Information For wihdatul_asrarProfil   Hantar PM kepada wihdatul_asrar   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 27-07-07 15:08


ALhamdulillah. pujian padaNYa atas izinNYa
portal ukhwah.com dapat bernafas kembali..

tiada kata yang mampu dilafazkan..
syukran jiddan pada yang membantu secara langsung
dan secara tidak langsung bagi menghidupkan
kembali nyawa ukhwah.com ni..

ila ana khususan.. wa ila antum wa antunna..
sama-samalah kita menderma sedikit sumbangan
tidak kira sama ada dari segi pembelian buku mutiara au
dari segi sumbangn pitis antum ke bank akaun ukhwah.com.

maybank
hanan network
512316308046

cimb
hanan alam faizi
03100005587522

bsn
hanan alam faizi
1420029000168159


moga dapat kita bantu selagi diberi kesempatan dariNYA..
syukran jiddan aidan...ila mr KANG.. TEAM IT..hanan dan sahabiah lain..
moga ukhwah.com terus unggul di persada alam maya..
dan terus bertapak di alam cyber...aminn..... :lol: :lol:

wallahu'alam..... :-D


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..
[ Telah diedit oleh: simpLe_sHida pada 27-07-07 15:11 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

skater
WARGA SETIA
Menyertai: 24.04.2004
Ahli No: 8611
Posting: 541
Dari: Kuala Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 27-07-07 15:35


alhamdulillah..
syukur portal ni terus bertahan dengan logo baru yang cantik


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For skaterProfil   Hantar PM kepada skater   Pergi ke skater's Website   Quote dan BalasQuote

ummimq

Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3613
Posting: 3616
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 28-07-07 02:58


Assalamu'alaikum wrt wbt

Alhamdulillah ukhwah.com dah pulih. Penghabisan umi dapat akses portal ini semasa umi di den hague (the hague, Holland @ Netherland). Dan bila umi tiba di London pada awal Julai dah tak dapat akses. Bila umi kembali ke Malaysia pada 5 Julai terus sms hanan tetapi tak dapat balasan. Kemungkinan hanan sibuk agaknya.

Walau apapun umi promote website ini kepada kartini @ 3R. Kartini sedang sambung belajar di University of London dalam jurusan mass comm. tajaan British Council. Beliau menjadi mc ketika jamuan eksklusif dengan menteri pertanian di sebuah hotel kepunyaan Malaysia di London.

Rindu kat anak-anak di sini :).

Salam iman dan ukhwah dari ummimq

Wassalamu'alaikum wrt wbt

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummimqProfil   Hantar PM kepada ummimq   Pergi ke ummimq's Website   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 28-07-07 12:00


Pada 28-07-07 02:58 , ummimq posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamu'alaikum wrt wbt

Alhamdulillah ukhwah.com dah pulih. Penghabisan umi dapat akses portal ini semasa umi di den hague (the hague, Holland @ Netherland). Dan bila umi tiba di London pada awal Julai dah tak dapat akses. Bila umi kembali ke Malaysia pada 5 Julai terus sms hanan tetapi tak dapat balasan. Kemungkinan hanan sibuk agaknya.

Walau apapun umi promote website ini kepada kartini @ 3R. Kartini sedang sambung belajar di University of London dalam jurusan mass comm. tajaan British Council. Beliau menjadi mc ketika jamuan eksklusif dengan menteri pertanian di sebuah hotel kepunyaan Malaysia di London.

Rindu kat anak-anak di sini :).

Salam iman dan ukhwah dari ummimq

Wassalamu'alaikum wrt wbt



Waalaikumsalam Ummi

Terima kasih atas doa dan sokongan Ummi. Ummi ada mesej Hanan ke, tak perasan pula. Ummi dah tukar nombor ke. Minta maaf banyak-banyak ye.


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 28-07-07 14:45


Syukran...Syukur Alhamdulillah ...Ukhwah sedang kembali....
Logo sudah berubah macam mengalami perubahan = Transformers.


-----------------


::> Produk Halal Tanggungjawab Bersama
[ Telah diedit oleh: Prof_Muslim pada 28-07-07 14:45 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

faiq85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.02.2007
Ahli No: 28944
Posting: 213
Dari: Putrajaya

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 28-07-07 15:32


syukur alhamdulillah..
akhirnya portal ni beroperasi semula..

Bookmark and Share

    


  Member Information For faiq85Profil   Hantar PM kepada faiq85   Quote dan BalasQuote

mas2ra
WARGA SETIA
Menyertai: 21.10.2004
Ahli No: 12017
Posting: 668
Dari: bumi ALLAH Jalla Jalaluh

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 28-07-07 15:49


bismiLlah wal HamduliLlah wa as-Syukru liLlah.

as-Salamu`alaikum wa RahmatuLlahi wa Barakatuh wa Maghfiratuh...

jazakALLAHu khairan kathira... ALLAHumma amiin.

moga usaha yang kecil ini diterima dan diredhai ALLAH `Azzawajalla... ALLAHumma amiin.

fi amanALLAH wALLAHu a`lam bisawab :-)


-----------------
wahai orang-orang yang berIMAN, ucapkanlah...


Bookmark and Share

    


  Member Information For mas2raProfil   Hantar PM kepada mas2ra   Pergi ke mas2ra's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 29-07-07 00:31


Pada 28-07-07 14:45 , Prof_Muslim posting:

!!! QUOTE !!!

Syukran...Syukur Alhamdulillah ...Ukhwah sedang kembali....
Logo sudah berubah macam mengalami perubahan = Transformers.


salam...

hehe... transformers ye prof. :-P

ni mesti dah tengok ni.

alhamdulillah....

dah kembali aktif dan berwajah baru. :-)


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

Afina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.09.2006
Ahli No: 26223
Posting: 219
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 29-07-07 09:13


Assalamualaikum....

Alhamdulillah....portal ukhwah sudah kembali...
Terima kasih banyak-banyak kepada semua yang menyumbangkan kepada portal ini...
semoga portal ini sentiasa bertapak di medan maya....

p/s: logo baru memang cantik! simple and yet attractive...

Bookmark and Share

    


  Member Information For AfinaProfil   Hantar PM kepada Afina   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 29-07-07 09:31


alhamdulilah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

ShahrulZaman
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2007
Ahli No: 28499
Posting: 1138
Dari: Walidain

Selangor  


posticon Posting pada: 29-07-07 12:30


alhamdulillah hi robbil alamin
arrahmaanirrahim
maalikiyaumidiin
iyya kanakbudu waiyya kanas taiin
ihdinassirotolmustaqim
sirotollazina an am tal alaihim
ghoiril maghdu bi alaihim waladhoooooollin
amin

Bookmark and Share

    


  Member Information For ShahrulZamanProfil   Hantar PM kepada ShahrulZaman   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 30-07-07 17:17


thanks ..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 31-07-07 14:57


yup..rindu..lama tak 'bercakap' sini..huhu..

so..rasanya ramai yang tak tau lagi ni..apekate Kalau admin emailkan berita gembire ni pada semua netters ukhwah.com ni..jangan sampai mereka lupa ukhwah ni gara-gara giveup bukak2 page ni selama 2 minggu sebelum ni tak dapat2..

kan?

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

cahaya_airterjun
Warga 2 Bintang
Menyertai: 19.06.2007
Ahli No: 30322
Posting: 41
Dari: Bumi Allah..

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 31-07-07 15:10


alhamdulillah..
pttla bila ana nak buka portal ukhwah neh tak dapat²..
risau jugak kenapa tak boleh bukak..
seruisly ana memang windo betul dengan portal neh..
akhirnya dapat on9 juga..
syukran...

Bookmark and Share

    


  Member Information For cahaya_airterjunProfil   Hantar PM kepada cahaya_airterjun   Quote dan BalasQuote

abid_19
WARGA SETIA
Menyertai: 16.06.2007
Ahli No: 30283
Posting: 577
Dari: gombak

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 01-08-07 17:40


salam...
alhamdulillah poratal ukhwah telah kembali...
tidak terkata kerinduan ana pada portal...
sama-sama doakan agar ukhwah dapat berjalan dengan lancar

---------------
Sekali kaki melangkah di jalan Allah..Jangan undur..Biar masa berganti aqidah jangan mati..Biar zaman berubah Keyakinan pada ALLAH jangan goyah..

:: laman ana ::

Bookmark and Share

    


  Member Information For abid_19Profil   Hantar PM kepada abid_19   Pergi ke abid_19's Website   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 04-08-07 00:08


maafkn saya.saya xd slran dan dana nak bntu portal ni :-(

Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

mmas_forever1991
WARGA SETIA
Menyertai: 28.05.2007
Ahli No: 30088
Posting: 741
Dari: AS

Kedah  


posticon Posting pada: 11-08-07 15:42


alhamdulillah

tapi jumlah forumers online dah kurang

mereka tak tahu agaknya

Bookmark and Share

    


  Member Information For mmas_forever1991Profil   Hantar PM kepada mmas_forever1991   Pergi ke mmas_forever1991's Website   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 09-10-07 00:14


macam mana nak bagitahu ye?.

Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

islamic_gil
WARGA SETIA
Menyertai: 24.02.2005
Ahli No: 14692
Posting: 427
Dari: SATU KAWASAN DI SATU MASA

Selangor  


posticon Posting pada: 23-10-07 08:44


Assalamualaikum :welcome:

maksudnya...??saya dah berapa bulan tak buka.dulu dihentikan ke? apa-apa pun.ALHAMDULLILAH lah dah ada balik portal ni.. :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)


-----------------
don't forget to say THANK YOU ALLAH


Bookmark and Share

    


  Member Information For islamic_gilProfil   Hantar PM kepada islamic_gil   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.139223 saat. Lajunya....