Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 05-07-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Setiap awal tahun Allah SWT menghadiahkan 8760 hadiah amat berharga untuk setahun. Bagaimana anda menggunakan 8760 jam itulah yang menentukan kemajuan atau kemunduran hidup
-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 60
Ahli: 0
Jumlah: 60




  Yang Masuk Ke Sini
kasih_kekasih: 3 hari yang lalu
wyd1014: 11 hari yang lalu
haykal77: 19 hari yang lalu
Kakngah: 19 hari yang lalu
lidah-penghunus: 21 hari yang lalu


Tugas Hari Ini
Topik: boleh bantu saya?: cadangan pengisian program motivasi.


Carian Forum

Moderator: Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Tugas Hari Ini
    »» boleh bantu saya?: cadangan pengisian program motivasi.

Please Mendaftar To Post


Oleh boleh bantu saya?: cadangan pengisian program motivasi.

maira_insyirah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 05.06.2007
Ahli No: 30172
Posting: 24
Dari: bumi Allah Taala

Johor   avatar


posticon Posting pada: 26-06-07 10:15


Assalamualaikum wbt.

Saya ingin memohon sebarang cadangan dan buah fikiran dari sahabat2 sekalian.

Saya telah dilantik untuk menjadi pengarah program bagi kursus motivasi yang melibatkan lebih kurang 300 pelajar berusia dalam lingkungan 18 hingga 20 tahun. Program tu akan diadakan pada hujung bulan Julai depan. Kertas kerja untuk program ni perlu disiapkan pada awal Julai.

Dengan masa yang agak suntuk, saya ingin mendapatkan sebarang cadangan dari sahabat2 mengenai content yang perlu diserapkan dalam program motivasi ini. Apa yang perlu kita sentuh, teknik latihan dalam kumpulan (LDK) yang bagaimana yang kita perlu terapkan, apa-apa sajalah idea yang membina. Saya ada juga rangka perancangan sikit-sikit untuk program tu, tapi rasanya kalau sahabat2 kat sini dapat membantu sama menyumbangkan idea,bagus juga. sama-sama membantu dalam membangunkan sahsiah diri anak2 umat Islam.

Kalau sahabat2 ada cadangan pakar motivasi/ fasilitator yang sesuai, sangat2lah dialu- alukan. asalkan bayarannya berpatutan dengan budget kami.

moga-moga ada sahabat yang sudi menyumbangkan idea. Ini projek besar pertama yang saya perlu handle sepanjang setahun saya bekerja.Dengan pengalaman yang mungkin tak sedalam mana, saya rasa buah fikiran sahabat2 akan sangat membantu. Saya hargai dan Terima kasih banyak-banyak

Bookmark and Share

    


  Member Information For maira_insyirahProfil   Hantar PM kepada maira_insyirah   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 26-06-07 12:03


Assalamualaikum...
Simulasi kematian...saya dah beberapa kali buat dalam program...
Memang akan menginsafkan...dan menakutkan...
Cuma...tak pastilah berapa lama kesannya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 01-07-07 22:27


assalamualaikumwarahmatullah...

sekadar pendapat ana:

1)pembukaan = buat LDK yang dapat menarik minat mereka. seperti sesi taaruf, trademark diri, semangat berkumpulan. (jangan lari dari motif kem)

2)pertengahan = buat LDK yang tegas sikit.motivasi dan juga ilmu2 baru.(faham-faham sajalah)

3)penutup = sejukkan balik. resolusi ke.... keleihan jadi org yang bersemangat tinggi.......


**sekadar apa yang ana dapat dari program2 ukhwah dan kole anaj. (^_^) :-P

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

islam-me
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.04.2006
Ahli No: 24095
Posting: 110
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 30-10-09 15:54


Salam.cadangan:

1)buat satu sesi untuk para peserta memberi penghargaan kepada sesiapa yang mereka ingin tunjukkan penghargaan.pihak pengurusan yang sediakan hadiah(2,3 buah hadiah sahaja-buku ke,barang hiasan ke).Tanya siapa yang volunteer nak tujukan penghargaan.(biasanya di akhir program)

-melalui aktiviti ni,dapat melatih volunteer tu bercakap
-memberi peluang kepada peserta untuk meluahkan rasa
-membuka peluang kepada peserta untuk merakamkan penghargaan mereka yang selama ini mungkin tak kesampaian atau tak didengari orang lain


-----------------
we make history or we become history


Bookmark and Share

    


  Member Information For islam-meProfil   Hantar PM kepada islam-me   Pergi ke islam-me's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.088201 saat. Lajunya....