Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 31-10-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Jikalau semua umat Islam itu berjemaah pada solat Subuh, nescaya kekuatan kami tidak dapat menandingi Islam
-- -- Pembesar Yahudi

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: Kuyi
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43139

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 78
Ahli: 0
Jumlah: 78




  Yang Masuk Ke Sini
umy_1510: 4 hari yang lalu


Kaki Jiwang Karat!!
Topik: diari seorang lelaki...hikhikhik..


Carian Forum

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kaki Jiwang Karat!!
    »» diari seorang lelaki...hikhikhik..

Please Mendaftar To Post


Oleh diari seorang lelaki...hikhikhik..

Vitamin_Hati
WARGA SETIA
Menyertai: 28.02.2006
Ahli No: 23062
Posting: 656
Dari: UK

uk  


posticon Posting pada: 15-06-07 18:25


Err .. geli saja lelaki ada diary ...

pendapat kalian semua.....
wakawaka........


-----------------
"Terimalah tanpa membuta-tuli; tolaklah tanpa kesombongan"


Bookmark and Share

    


  Member Information For Vitamin_HatiProfil   Hantar PM kepada Vitamin_Hati   Quote dan BalasQuote

Firdaus15
WARGA SETIA
Menyertai: 26.12.2003
Ahli No: 5978
Posting: 805
Dari: Kota Bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 15-06-07 21:03


standard ar diari...
tapi bukan tempat luah perasaan hari2....
sebagai nota...
hapara pemikiran tak matang

Bookmark and Share

    


  Member Information For Firdaus15Profil   Hantar PM kepada Firdaus15   Pergi ke Firdaus15's Website   Quote dan BalasQuote

Strawberry_Ungu
WARGA SETIA
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29927
Posting: 1053
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 15-06-07 21:05


iyakah..biasa saja saya rasa..ok apa ada diary walaupun lelaki..npe vitamin kata geliu pulak?

Bookmark and Share

    


  Member Information For Strawberry_UnguProfil   Hantar PM kepada Strawberry_Ungu   Pergi ke Strawberry_Ungu's Website   Quote dan BalasQuote

Firdaus15
WARGA SETIA
Menyertai: 26.12.2003
Ahli No: 5978
Posting: 805
Dari: Kota Bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 15-06-07 21:07


ai lain aku tulis
lain yang keluar

Bookmark and Share

    


  Member Information For Firdaus15Profil   Hantar PM kepada Firdaus15   Pergi ke Firdaus15's Website   Quote dan BalasQuote

Strawberry_Ungu
WARGA SETIA
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29927
Posting: 1053
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 15-06-07 21:25


Pada 15-06-07 21:07 , Firdaus15 posting:

!!! QUOTE !!!

ai lain aku tulis
lain yang keluar



hmmcam same saja..npe ek jadi begitu?

Bookmark and Share

    


  Member Information For Strawberry_UnguProfil   Hantar PM kepada Strawberry_Ungu   Pergi ke Strawberry_Ungu's Website   Quote dan BalasQuote

Firdaus15
WARGA SETIA
Menyertai: 26.12.2003
Ahli No: 5978
Posting: 805
Dari: Kota Bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 15-06-07 21:28


depa ada filter ni....
tulis ringkasan jadi penuh...
tapi ntahapahapa...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Firdaus15Profil   Hantar PM kepada Firdaus15   Pergi ke Firdaus15's Website   Quote dan BalasQuote

mujahidah_muslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 693
Posting: 678
Dari: Bumi Allah

pakistan   avatar


posticon Posting pada: 16-06-07 19:01


apa nak malu. tak ada salahnya pun. :lol:


-----------------
I'm glad to be me..
Jaga diri, jaga iman, Jaga hati. Tebarkan salam
[email protected]


Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahidah_muslimahProfil   Hantar PM kepada mujahidah_muslimah   Quote dan BalasQuote

mohdnurhakimin
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15370
Posting: 984
Dari: toulouse

france  


posticon Posting pada: 16-06-07 19:45


Apa salahnya ada diari?

Menulis, supaya tidak lupa. Membantu untuk membuat post-mortem, supaya hari mendatang lebih baik daripada hari sebelum.
Terlalu banyak faedah menulis, kerana kertas tidak lupa.

Soal geli tidak timbul.
Kita hidup di negara bebas, selagi tidak melanggar syariah atau undang-undang, kita boleh buat apa yang kita suka.
Anda tidak boleh menghalang orang yang ingin memakai kain pelikat oren atau yang suka minum susu lemak berkrim. Walaupun anda rasa geli atau jelik.

Sayang untuk menolak kebaikan sesuatu benda baik hanya kerana "geli". Machokah begitu?

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohdnurhakiminProfil   Hantar PM kepada mohdnurhakimin   Quote dan BalasQuote

taisir
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16233
Posting: 264
Dari: planet bumi...

egypt   avatar


posticon Posting pada: 16-06-07 22:22


tak kisahlah ada ke tak ada ke..sama saja...
but sebagusnya adalah sebab boleh tulis rutin harian dan boleh tingkatkan amal ibdah kita sehari ke sehari sebab tiap-tiap hari kita catit apa yang kita buat...
sypun banyak kumpul diari...

Bookmark and Share

    


  Member Information For taisirProfil   Hantar PM kepada taisir   Pergi ke taisir's Website   Quote dan BalasQuote

lightarrowss
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.03.2006
Ahli No: 23586
Posting: 167
Dari: KELANTAN

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 16-06-07 23:48


emm...xsalh ..tapi kalau ana xtulis life seharian...just imprtnt thing yang berlaku hari2...nak remind something ke...event penting ke..that's impprtnt tmbh2..kalau dah kerja..hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For lightarrowssProfil   Hantar PM kepada lightarrowss   Quote dan BalasQuote

obscure_soul
Warga Rasmi
Menyertai: 18.06.2007
Ahli No: 30299
Posting: 9

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 18-06-07 04:02


lor.. apa salahnye.. kan boleh dijadikan tempat untuk musahabah diri.. tengok balik kesilapan lalu.. boleh baiki diri :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For obscure_soulProfil   Hantar PM kepada obscure_soul   Quote dan BalasQuote

kembara_girl
WARGA SETIA
Menyertai: 09.08.2006
Ahli No: 25715
Posting: 408
Dari: jengka,Pahang

malaysia  


posticon Posting pada: 18-06-07 09:47


Pada 15-06-07 18:25 , Vitamin_Hati posting:

!!! QUOTE !!!

Err .. geli saja lelaki ada diary ...



apa yang geli nya?????
2 hak indivdu...
Kalau tak nak 2lis pun tak apa...
Kalau ada diari boleh juga release tension..
ye ar...dari bagitahu mber2 dan then kena kutuk baik 2lis dalam diari...

yang tau pun dr sendiri..
aga2 tak yakin 2lis dalam diari dan takut member baca apa susah 2lis atas kertas dan then bakar...
:lol: :-D :-P

Bookmark and Share

    


  Member Information For kembara_girlProfil   Hantar PM kepada kembara_girl   Quote dan BalasQuote

destinasi_abadi
WARGA SETIA
Menyertai: 31.12.2004
Ahli No: 13423
Posting: 496
Dari: Pulau Pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 18-06-07 11:38


apa salahnya laki ada diary?
Sekadar meluahkan apa yang tersirat dalam hati...sama jugak macam perempuan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For destinasi_abadiProfil   Hantar PM kepada destinasi_abadi   Quote dan BalasQuote

asmahulhusna
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.03.2006
Ahli No: 23748
Posting: 106

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 18-06-07 12:09


diari??? ada jantina ke? saper1 pun boleh tulis...hak individu..boleh buat sebagai peringatan,nota-nota ringkas...dll..jangan salah gunakan,udahler...

Bookmark and Share

    


  Member Information For asmahulhusnaProfil   Hantar PM kepada asmahulhusna   Quote dan BalasQuote

sitishairah
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2007
Ahli No: 29948
Posting: 513
Dari: Gombak

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-06-07 12:14


biasa saja....

Bookmark and Share

    


  Member Information For sitishairahProfil   Hantar PM kepada sitishairah   Quote dan BalasQuote

comel
Warga 5 Bintang
Menyertai: 12.06.2003
Ahli No: 1334
Posting: 399
Dari: Mont'Kiara

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 18-06-07 13:35


malu biarlah bertempat....

malu nak menulis..tak ada maknanya, kalau tak malu buat jahat.

kan bagus ada diary..boleh tulis perkara2 penting yang tak dapat diingat selalu. sekurang2nya kita tak terlupa dan tidak menyusahkan orang lain. Paling tidak pun kita tahu apa yang telah dan akan kita lakukan sepanjang hidup kita ini.

kita juga boleh boleh buat budget dalam diary..sekarang ini ada macam-macam jenis diary di pasaran. dalam komputer pun ada juga. Gunakan kebijaksanaan dengan sebaik-baiknya dalam melayari kehidupan ini.

wassalam.

Bookmark and Share

    


  Member Information For comelProfil   Hantar PM kepada comel   Quote dan BalasQuote

sheda
Warga Rasmi
Menyertai: 23.05.2007
Ahli No: 30016
Posting: 3
Dari: johor

malaysia  


posticon Posting pada: 18-06-07 14:43


diari..
rahsia sulit yang kita tulih..
kadang-kadang tempat nak luahkan sesuatu..
xsemustinye perempuan saja..
laki pun boleh juga buat diari..
boleh reminder apa yang kita nak buat nanti..
kadang-kadang diari tu tempat rujukan kita kalau lupa kejap..
best tau tulih diari..
nanti buat kita makin ingat hari..ingat masa yang berlalu dan masa yang akan kita lalui..

Bookmark and Share

    


  Member Information For shedaProfil   Hantar PM kepada sheda   Quote dan BalasQuote

faizatul
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.02.2007
Ahli No: 28760
Posting: 122
Dari: KL

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 18-06-07 15:02


Pada 15-06-07 18:25 , Vitamin_Hati posting:

!!! QUOTE !!!

Err .. geli saja lelaki ada diary ...

pendapat kalian semua.....
wakawaka........


kadang-kadang menulis diari ni boleh hilangkan tension.....daripada rosakkan harta2 yang ada or daripada join group kaki pukul, baik luahkan kat diari saja......hemm...kadang-kadang kita kena fikir di luar kotak, kena keluar sikit dari benda-benda yang biasa slagi benda yang kita buat 2 tak langgar hukum Allah.... :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For faizatulProfil   Hantar PM kepada faizatul   Quote dan BalasQuote

AinulYaqan
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.02.2007
Ahli No: 28907
Posting: 102

Johor   avatar


posticon Posting pada: 18-06-07 17:41


Salam. Ana setuju dengan sahabat-sahabat semua. Apa yang nak digelikan kalau lelaki ada diari? Pada ana dengan diari, kita boleh melakukan muhasabah diri. Lihat apa yang telah kita lakukan semalam dan lakukan yang terbaik untuk hari ini.

Bookmark and Share

    


  Member Information For AinulYaqanProfil   Hantar PM kepada AinulYaqan   Quote dan BalasQuote

chibi_maruko
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16933
Posting: 474
Dari: terawang-awangan

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 18-06-07 17:44


emm...ana pun rasa tak apa lelaki ada diari..
tak semestinya perempuan yang ada diari...

Bookmark and Share

    


  Member Information For chibi_marukoProfil   Hantar PM kepada chibi_maruko   Quote dan BalasQuote

Vitamin_Hati
WARGA SETIA
Menyertai: 28.02.2006
Ahli No: 23062
Posting: 656
Dari: UK

uk  


posticon Posting pada: 25-06-07 23:14


wah..ramainye yang setuju ..saya tak pernah beli diary..awek2 yang bagi..hahahahaha
hikhikhik...emm..saya dulu ada lah jugak tulis kisah2 kehidupan seorang mahasiswa di u..hihihi..emm,,kadang-kadang bila baca balik kelakar pula.....


tapi sekarang...... saya tak ada masa nak tulis...diary pun tak ada..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Vitamin_HatiProfil   Hantar PM kepada Vitamin_Hati   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 26-06-07 01:12


salam...

ana ada diari ISLAM.

tapi, ana bukan tulis tentang diri ana.

ana jadikan sebagai buku catatan bila ada ilmu baru yang ana dengar.
(^_^).

lagi satu, ana catitkan tarikh2 dan event2 persatuan yang penting. supaya tak lupa.

banyak kegunaan sebenarnya.

wassalam....

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 26-06-07 11:08


Pada 15-06-07 18:25 , Vitamin_Hati posting:

!!! QUOTE !!!

Err .. geli saja lelaki ada diary ...

pendapat kalian semua.....
wakawaka........



kenapa pula nak geli? Ana rasa tak ada masalah lau kaum adam pun ada diary..diari ni macam-macam jenis..tentang pekerjaan etc.. Lau ada diary peribadi pun tak ada masalah..mungkin kat sini depa nak luahkan apa yang terbuku..daripada lepas geram etc kat org lain... Kaum Lelaki juga manusia..bukan robot.. WaAllahualam


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 26-06-07 12:07


Assalamualaikum...
Boleh saja...apa nak digelikannya...
Bukan semestinya kena tulis perkara2 peribadi..
Jadual kuliah...nota2 usrah...waktu meeting dan program...
Saya biasa saja guna...cuma tahun ni tak ada diari sebab diari Islam yang biasa beli tu tak ada...Dah tak best diarinya, berkulit mudah dironyok...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.105166 saat. Lajunya....