Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 20-04-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Air yang mengapungkan kapal; air juga yang menenggelamkan kapal
-- Peribahasa Lama

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 27
Ahli: 0
Jumlah: 27




  Yang Masuk Ke Sini
muslimin23: 27 hari yang lalu
ronniefinancehome: 38 hari yang lalu
MTMKi: 48 hari yang lalu
usop79: 49 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: berapa kali anda buat medical check up???


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» berapa kali anda buat medical check up???

Please Mendaftar To Post


Oleh berapa kali anda buat medical check up???

Vitamin_Hati
WARGA SETIA
Menyertai: 28.02.2006
Ahli No: 23062
Posting: 656
Dari: UK

uk  


posticon Posting pada: 12-06-07 02:28


salam..pernah tak anda fikir pasal kesihatan diri anda??

adakah anda ada mengambil berat pasal kesihatan anda dr segi pemakanan dan juga amalan gaya hidup yang sihat???

harap-harap dapat kongsi pengalaman kalian.


-----------------
"Terimalah tanpa membuta-tuli; tolaklah tanpa kesombongan"


Bookmark and Share

    


  Member Information For Vitamin_HatiProfil   Hantar PM kepada Vitamin_Hati   Quote dan BalasQuote

lamyanunalif_mursyidah
WARGA SETIA
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 22391
Posting: 1128
Dari: selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 12-06-07 02:31


assalamualaikum..
rasanya baru dua kali..
fes time masa nak pergi umrah 5 tahun lalu..
second time masa hari orentasi kat matrik uia pj..
tak suka doktor,klinik,hospital,ubat..
yang time kecil-kecil tatau lah..
tapi yang ingatnye yang 2 kali tu lah..
wassalam

[ Telah diedit oleh: lamyanunalif_mursyidah pada 12-06-07 02:32 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For lamyanunalif_mursyidahProfil   Hantar PM kepada lamyanunalif_mursyidah   Pergi ke lamyanunalif_mursyidah's Website   Quote dan BalasQuote

Vitamin_Hati
WARGA SETIA
Menyertai: 28.02.2006
Ahli No: 23062
Posting: 656
Dari: UK

uk  


posticon Posting pada: 12-06-07 02:39


sepatutnya kita kena kerap check up.ye lah...check gula dalam darah, tekanan darah tinggi..dapat info kesihatan dari segi pegambilan pemakanan dan penjagaan kesihatan..
saya fikir ramai yang tak ambil berat dalam soal pemakanan..tu lah yang jadi kes dapat penyakit. saya betul-betul risau bab2 macam ini..nak makan kat luar pun kita tak tau adakah makanan yang kita makan itu betul-betul bags untuk kesihatan kita???better masuk sdiri saja..
apa yang kita makan, ia akan menjadi sebahagian dalam badan kita...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Vitamin_HatiProfil   Hantar PM kepada Vitamin_Hati   Quote dan BalasQuote

awan_biru85
WARGA SETIA
Menyertai: 03.12.2006
Ahli No: 27594
Posting: 772
Dari: sabak terbenam

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 12-06-07 02:42


saya buat masa mula nak masuk belajar saja, maklumlah syarat kemasukkan
Tapi biasanya dekat hospital saya tengok mereka yang dah berumur lebih daripada 50 tahun keraplah buat ujian-ujian ni, misalnya
1) urin untuk lihat kandungan urea
2) Darah untuk tahu jumlah kalori
3) Dan yang biasa-biasa macam tekanan darah....

untuk amalan pemakannan dan gaya hidup sihat silalah berkunjung ke rumah saya....eh...silap http://www.infosihat.gov.my/

Bookmark and Share

    


  Member Information For awan_biru85Profil   Hantar PM kepada awan_biru85   Pergi ke awan_biru85's Website   Quote dan BalasQuote

Vitamin_Hati
WARGA SETIA
Menyertai: 28.02.2006
Ahli No: 23062
Posting: 656
Dari: UK

uk  


posticon Posting pada: 12-06-07 02:46


terima kasih awan biru. semoga awn2 dilangit sentisa membiru.huhuhuhuhuhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For Vitamin_HatiProfil   Hantar PM kepada Vitamin_Hati   Quote dan BalasQuote

awan_biru85
WARGA SETIA
Menyertai: 03.12.2006
Ahli No: 27594
Posting: 772
Dari: sabak terbenam

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 12-06-07 02:48


Pada 12-06-07 02:39 , Vitamin_Hati posting:

!!! QUOTE !!!

better masuk sdiri saja..
apa yang kita makan, ia akan menjadi sebahagian dalam badan kita...


ni nak kongsi satu info
memasak dapat membantu kecerasan otak seseorang, lebih-lebih lagi kalau seseorang tu cuba mencipta resepi baru.Yang cakap ni bukan sebarangan orang, dia proffesor universiti dan dia merupakan pencipta game minda untuk Nintendo DS.

ni saya ambil kat page saifulislam, memasak ni memang banyak manfaatnya...
:-)


-----------------
Photobucket

MaSyAraKat HRmONi KeLuARga bahagia


Bookmark and Share

    


  Member Information For awan_biru85Profil   Hantar PM kepada awan_biru85   Pergi ke awan_biru85's Website   Quote dan BalasQuote

Vitamin_Hati
WARGA SETIA
Menyertai: 28.02.2006
Ahli No: 23062
Posting: 656
Dari: UK

uk  


posticon Posting pada: 12-06-07 02:51


ooo..
ye ke...bags itu.....saya dah berjinak2 nak belajar masak ini..better masak sendiri dari makan kat luar.makan kat luar bukan menjamin tahap kebersihannya..kadang-kadang kotor dan tak sihat.


-----------------
"Terimalah tanpa membuta-tuli; tolaklah tanpa kesombongan"
[ Telah diedit oleh: Vitamin_Hati pada 12-06-07 02:55 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For Vitamin_HatiProfil   Hantar PM kepada Vitamin_Hati   Quote dan BalasQuote

rose_itam
Warga 5 Bintang
Menyertai: 19.05.2007
Ahli No: 29976
Posting: 371
Dari: Temerloh

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 12-06-07 12:24


zaman sekarang banyak makanan segera..tidak elok untuk kesihatan.. ada orang cakap kalau kita banyak makan makanan segera, mati pun segera..

Bookmark and Share

    


  Member Information For rose_itamProfil   Hantar PM kepada rose_itam   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 12-06-07 12:32


teman nak mula kroje pun tak buat medical check up....malas nak buat

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

lightarrowss
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.03.2006
Ahli No: 23586
Posting: 167
Dari: KELANTAN

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 12-06-07 12:49


dah 2 kali..masa nak masuk diploma dan masuk degree

Bookmark and Share

    


  Member Information For lightarrowssProfil   Hantar PM kepada lightarrowss   Quote dan BalasQuote

aiz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 273
Posting: 275
Dari: melaka

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 12-06-07 12:54


Pada 12-06-07 02:51 , Vitamin_Hati posting:

!!! QUOTE !!!

ooo..
ye ke...bags itu.....saya dah berjinak2 nak belajar masak ini..better masak sendiri dari makan kat luar.makan kat luar bukan menjamin tahap kebersihannya..kadang-kadang kotor dan tak sihat.



betul lah masak sendiri lagi bagus..jimat wang..terjamin sikit kebersihannyer,...
www.penawar.net

tak pernah buat medical check up..he.he

Bookmark and Share

    


  Member Information For aizProfil   Hantar PM kepada aiz   Pergi ke aiz's Website   Quote dan BalasQuote

arsyie
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.11.2003
Ahli No: 5226
Posting: 230
Dari: mauritus

mauritius   avatar


posticon Posting pada: 12-06-07 14:09


tiap hari buat check up..
bila rasa nak buat ..hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For arsyieProfil   Hantar PM kepada arsyie   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-06-07 20:29


seingt 2 kali agaknya...
masa nak masuk matrix dan ump...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

wanhusni
Warga Rasmi
Menyertai: 06.01.2007
Ahli No: 28023
Posting: 11
Dari: besut

Terengganu  


posticon Posting pada: 12-06-07 20:40


Hmm..3 kali..masa nak masuk sbp, matrix dan ump..

Bookmark and Share

    


  Member Information For wanhusniProfil   Hantar PM kepada wanhusni   Quote dan BalasQuote

Vitamin_Hati
WARGA SETIA
Menyertai: 28.02.2006
Ahli No: 23062
Posting: 656
Dari: UK

uk  


posticon Posting pada: 14-06-07 02:11


Pada 12-06-07 14:09 , arsyie posting:

!!! QUOTE !!!

tiap hari buat check up..
bila rasa nak buat ..hehe



wah..bagusnya cik arsyie ini.....hihihihihikkhikhik.....


-----------------
"Terimalah tanpa membuta-tuli; tolaklah tanpa kesombongan"


Bookmark and Share

    


  Member Information For Vitamin_HatiProfil   Hantar PM kepada Vitamin_Hati   Quote dan BalasQuote

najah85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.10.2006
Ahli No: 26692
Posting: 338
Dari: kuantan

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 14-06-07 02:27


tak pernah buat...time matrik ke time masuk u ke...
malas lah...tapi terlepas juga saya ni..xpnak pun kena tangkap..hehehhe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For najah85Profil   Hantar PM kepada najah85   Quote dan BalasQuote

Vitamin_Hati
WARGA SETIA
Menyertai: 28.02.2006
Ahli No: 23062
Posting: 656
Dari: UK

uk  


posticon Posting pada: 14-06-07 02:31


Pada 14-06-07 02:27 , najah85 posting:

!!! QUOTE !!!

tak pernah buat...time matrik ke time masuk u ke...
malas lah...tapi terlepas juga saya ni..xpnak pun kena tangkap..hehehhe..


eh...saya syorkan wak buat lah medical check up untuk ketahui tahap kesihatan awak...


-----------------
"Terimalah tanpa membuta-tuli; tolaklah tanpa kesombongan"
[ Telah diedit oleh: Vitamin_Hati pada 14-06-07 02:31 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For Vitamin_HatiProfil   Hantar PM kepada Vitamin_Hati   Quote dan BalasQuote

annynatasha88
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.08.2005
Ahli No: 17875
Posting: 177
Dari: johor bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 14-06-07 02:53


tak selalu buat lah...last sekali masa nak masuk U...huhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For annynatasha88Profil   Hantar PM kepada annynatasha88   Quote dan BalasQuote

Vitamin_Hati
WARGA SETIA
Menyertai: 28.02.2006
Ahli No: 23062
Posting: 656
Dari: UK

uk  


posticon Posting pada: 14-06-07 05:46


pernah tak kita terfikir apa yang kita makan??

Bookmark and Share

    


  Member Information For Vitamin_HatiProfil   Hantar PM kepada Vitamin_Hati   Quote dan BalasQuote

Vitamin_Hati
WARGA SETIA
Menyertai: 28.02.2006
Ahli No: 23062
Posting: 656
Dari: UK

uk  


posticon Posting pada: 14-06-07 16:56


sata fikir tak ramai agaknya yang ambil tahu pasal kesihatannya

Bookmark and Share

    


  Member Information For Vitamin_HatiProfil   Hantar PM kepada Vitamin_Hati   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 14-06-07 20:42


2 kali... nak masuk u
nak kompom jawatan

Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 13-10-08 13:47


masa nak masuk u memang kena buat medical check up.. lepas itu bila time sakit2 saja pergi ..bila tak sakit,tak pergi dah.. bukan takut jumpa doktor.. tapi tahap kemalasan tu sebab tak mo pergi medical check up..

p/s: teringat zaman kecil-kecil cabut gigi kat sekolah.. takut punya pasal,gigit tangan nurse

Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

triptofana
WARGA SETIA
Menyertai: 22.02.2005
Ahli No: 14611
Posting: 639
Dari: sElaNgoR

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 13-10-08 14:28


dah banyak kali buat medical check-up....

masa kat universiti, saya aktif sukan, jadi setiap kali sebelum pertandingan kena buat medical check-up untuk pastikan tahap kesihatan baik sebab pihak yang meganjurkan pertandingan tak nak tanggung risiko sekiranya berlaku apa-apa kepada atlit.

tapi bagus jugak, boleh tahu tahap kesihatan.
lagipun free saja...

Bookmark and Share

    


  Member Information For triptofanaProfil   Hantar PM kepada triptofana   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.102907 saat. Lajunya....