Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 11-08-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
More care, less hate
-- Dari Filem Reading Room

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 57
Ahli: 0
Jumlah: 57




  Yang Masuk Ke Sini
lidah-penghunus: 3 hari yang lalu
muslimiman: 18 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 19 hari yang lalu
nur_tinta: 25 hari yang lalu


Teka-Teki
Topik: scorpion colour apa?


Carian Forum

Moderator: Administrator, nordalily
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Teka-Teki
    »» scorpion colour apa?

Please Mendaftar To Post


Oleh scorpion colour apa?

rose_itam
Warga 5 Bintang
Menyertai: 19.05.2007
Ahli No: 29976
Posting: 371
Dari: Temerloh

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 04-06-07 17:24


scorpion "colour" apa??? jawab..jangan tak jawab..

Bookmark and Share

    


  Member Information For rose_itamProfil   Hantar PM kepada rose_itam   Quote dan BalasQuote

aku_hambamu
Warga 5 Bintang
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29921
Posting: 393

PulauPinang  


posticon Posting pada: 04-06-07 18:25


colour rose tambah hitam..hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For aku_hambamuProfil   Hantar PM kepada aku_hambamu   Quote dan BalasQuote

Vitamin_Hati
WARGA SETIA
Menyertai: 28.02.2006
Ahli No: 23062
Posting: 656
Dari: UK

uk  


posticon Posting pada: 04-06-07 18:55


warna bendera malaysia...hihihi..made in malaysia..hihihii

Bookmark and Share

    


  Member Information For Vitamin_HatiProfil   Hantar PM kepada Vitamin_Hati   Quote dan BalasQuote

yusof88
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.01.2007
Ahli No: 28247
Posting: 249
Dari: pahang

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 04-06-07 19:13


takkan benda yang senang ni pun nak dimasukkan dalam tajuk posting juga agaknya!
tak ada tajuk yang lebih menarik ke?
tentang keagamaan ke,negara kita ke or apa-apa saja yang boleh menambahkan ilmu pengetahuan kita....
kalau setakat nak tanya scorpion tu warna apa,bek tanya ahli keluarga saja.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For yusof88Profil   Hantar PM kepada yusof88   Quote dan BalasQuote

Vitamin_Hati
WARGA SETIA
Menyertai: 28.02.2006
Ahli No: 23062
Posting: 656
Dari: UK

uk  


posticon Posting pada: 04-06-07 19:16


Pada 04-06-07 19:13 , yusof88 posting:

!!! QUOTE !!!

takkan benda yang senang ni pun nak dimasukkan dalam tajuk posting juga agaknya!
tak ada tajuk yang lebih menarik ke?
tentang keagamaan ke,negara kita ke or apa-apa saja yang boleh menambahkan ilmu pengetahuan kita....
kalau setakat nak tanya scorpion tu warna apa,bek tanya ahli keluarga saja.....


alamak...relex lah bro..jangan lah serius sangat agaknya..ala..nak ceria2kan fikiran...


-----------------
"Terimalah tanpa membuta-tuli; tolaklah tanpa kesombongan"


Bookmark and Share

    


  Member Information For Vitamin_HatiProfil   Hantar PM kepada Vitamin_Hati   Quote dan BalasQuote

faiz_ins
Warga 2 Bintang
Menyertai: 03.02.2004
Ahli No: 6972
Posting: 51
Dari: sik ,kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 04-06-07 21:31


scorpion kala hitam daa

Bookmark and Share

    


  Member Information For faiz_insProfil   Hantar PM kepada faiz_ins   Pergi ke faiz_ins's Website   Quote dan BalasQuote

nur88
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.12.2006
Ahli No: 27875
Posting: 98
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 04-06-07 21:45


warna warni di aidilfitri..hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur88Profil   Hantar PM kepada nur88   Quote dan BalasQuote

dibaa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.07.2006
Ahli No: 25256
Posting: 181
Dari: perak

Perak  


posticon Posting pada: 05-06-07 21:52


Pada 04-06-07 19:13 , yusof88 posting:

!!! QUOTE !!!

takkan benda yang senang ni pun nak dimasukkan dalam tajuk posting juga agaknya!
tak ada tajuk yang lebih menarik ke?
tentang keagamaan ke,negara kita ke or apa-apa saja yang boleh menambahkan ilmu pengetahuan kita....
kalau setakat nak tanya scorpion tu warna apa,bek tanya ahli keluarga saja.....


dah name poun teka-teki.......kalau nak nak soal jawab agame tak payah posting kat sini....ruangan isu semasa,bincang agama,sirah dan tokoh islam kan banyak....

Bookmark and Share

    


  Member Information For dibaaProfil   Hantar PM kepada dibaa   Quote dan BalasQuote

arezy
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.08.2006
Ahli No: 25607
Posting: 124
Dari: Kuching

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 05-06-07 22:45


tak baik gaduh2 ini...hikhikhik...rasa-rasanya warna hitam kemerah merahan...Imago kut...

Bookmark and Share

    


  Member Information For arezyProfil   Hantar PM kepada arezy   Quote dan BalasQuote

ad-din
WARGA SETIA
Menyertai: 19.09.2005
Ahli No: 19148
Posting: 648
Dari: terengganu-

Johor   avatar


posticon Posting pada: 05-06-07 22:51


black

Bookmark and Share

    


  Member Information For ad-dinProfil   Hantar PM kepada ad-din   Quote dan BalasQuote

rose_itam
Warga 5 Bintang
Menyertai: 19.05.2007
Ahli No: 29976
Posting: 371
Dari: Temerloh

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 06-06-07 13:13


maaf pada yang kurang puas hati dengan teka-teki ni..time kasih kepada yang sudi menjawab...klue pada teka-teki ni, bergantung pada pronounce kita..

Bookmark and Share

    


  Member Information For rose_itamProfil   Hantar PM kepada rose_itam   Quote dan BalasQuote

FIENDA
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.11.2006
Ahli No: 27433
Posting: 224
Dari: NS

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 06-06-07 13:34


tah apa-apa tah yusof88 ini.
skema sngat...

Bookmark and Share

    


  Member Information For FIENDAProfil   Hantar PM kepada FIENDA   Quote dan BalasQuote

nurraidah
Warga Rasmi
Menyertai: 04.06.2007
Ahli No: 30162
Posting: 7
Dari: pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 06-06-07 14:08


jangan lah marah2...kita kat sini kan nak teka-teki saja...

jwpan saya kala itam lah....
ada colour lain ke???

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurraidahProfil   Hantar PM kepada nurraidah   Quote dan BalasQuote

zunah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.08.2003
Ahli No: 3189
Posting: 207
Dari: malaysia

Perak   avatar


posticon Posting pada: 07-06-07 01:15


Pada 05-06-07 21:52 , dibaa posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 04-06-07 19:13 , yusof88 posting:

!!! QUOTE !!!

takkan benda yang senang ni pun nak dimasukkan dalam tajuk posting juga agaknya!
tak ada tajuk yang lebih menarik ke?
tentang keagamaan ke,negara kita ke or apa-apa saja yang boleh menambahkan ilmu pengetahuan kita....
kalau setakat nak tanya scorpion tu warna apa,bek tanya ahli keluarga saja.....


dah name poun teka-teki.......kalau nak nak soal jawab agame tak payah posting kat sini....ruangan isu semasa,bincang agama,sirah dan tokoh islam kan banyak....


emmm... ana setuju dengan dibaa.... nama pun teka teki mestila tanya soalan macam-macam.. kalau nak perbincngan yang lebih bernas masukla ke ruangan lain.. teka teki ni untuk release tension... nak hiburkan hati... ishh... membebel pula ana ni...

rasanya jawapan wrn scorpion tu itam agaknya....


-----------------
Beramal tanpa ilmu seperti berjalan tanpa mengikut jalan.
Beramal tanpa tujuan lebih banyak rosak dari baiknya.


Bookmark and Share

    


  Member Information For zunahProfil   Hantar PM kepada zunah   Quote dan BalasQuote

faiz_ins
Warga 2 Bintang
Menyertai: 03.02.2004
Ahli No: 6972
Posting: 51
Dari: sik ,kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 09-06-07 23:50


scorpion kala jengking daa.. itu pun tak tau

Bookmark and Share

    


  Member Information For faiz_insProfil   Hantar PM kepada faiz_ins   Pergi ke faiz_ins's Website   Quote dan BalasQuote

Al-Fadhil
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.09.2005
Ahli No: 19378
Posting: 119
Dari: JOHOR

Johor   avatar


posticon Posting pada: 16-06-07 11:35


ala baru nak jawab tengok dah ada orang jawab. scorpion kala jengking lah betul tak?

Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-FadhilProfil   Hantar PM kepada Al-Fadhil   Quote dan BalasQuote

rose_itam
Warga 5 Bintang
Menyertai: 19.05.2007
Ahli No: 29976
Posting: 371
Dari: Temerloh

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 29-06-07 21:29


Pada 09-06-07 23:50 , faiz_ins posting:

!!! QUOTE !!!

scorpion kala jengking daa.. itu pun tak tau


hehe tolla jawapan faiz tu...scorpion colour = kala jengking lah, huhu
bergantung pada sebutan kita...

Bookmark and Share

    


  Member Information For rose_itamProfil   Hantar PM kepada rose_itam   Quote dan BalasQuote

ainul_tapah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.04.2007
Ahli No: 29441
Posting: 145
Dari: Nilai_Butterworth

PulauPinang  


posticon Posting pada: 03-07-07 11:32


a'ah...dah ta dah....nak jawab dah ada orang jawab pula.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainul_tapahProfil   Hantar PM kepada ainul_tapah   Quote dan BalasQuote

strawberri
Warga 5 Bintang
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13269
Posting: 391
Dari: Alaska Timur

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 03-07-07 12:08


teka teki lama ni... :-D
maju lah sikit.. hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For strawberriProfil   Hantar PM kepada strawberri   Pergi ke strawberri's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 03-07-07 13:19


Pada 04-06-07 19:13 , yusof88 posting:

!!! QUOTE !!!

takkan benda yang senang ni pun nak dimasukkan dalam tajuk posting juga agaknya!
tak ada tajuk yang lebih menarik ke?
tentang keagamaan ke,negara kita ke or apa-apa saja yang boleh menambahkan ilmu pengetahuan kita....
kalau setakat nak tanya scorpion tu warna apa,bek tanya ahli keluarga saja.....


Assalamualaikum...
Hmmm...garang eh... ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

rose_itam
Warga 5 Bintang
Menyertai: 19.05.2007
Ahli No: 29976
Posting: 371
Dari: Temerloh

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 03-07-07 15:34


Pada 03-07-07 12:08 , strawberri posting:

!!! QUOTE !!!

teka teki lama ni... :-D
maju lah sikit.. hehe



hehe nak tunggu yang strawberri lah pula.. :roll:

Bookmark and Share

    


  Member Information For rose_itamProfil   Hantar PM kepada rose_itam   Quote dan BalasQuote

me_muslimin
Warga 1 Bintang
Menyertai: 02.07.2007
Ahli No: 30425
Posting: 23
Dari: bumi kita...

Terengganu  


posticon Posting pada: 03-07-07 15:41


scorpion ??
colour kuning macam spongebob squarepants lah..hehe..
spongebob squarepants
spongebob squarepants
think about it..

"hijau itu dapat menceriakan diri dan menyegarkan fikiran -saintis-.."

Bookmark and Share

    


  Member Information For me_musliminProfil   Hantar PM kepada me_muslimin   Quote dan BalasQuote

zaidharithah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.03.2006
Ahli No: 23661
Posting: 198
Dari: In thE WoRlD

macedonia  


posticon Posting pada: 23-08-07 15:08


kala jengkinglah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For zaidharithahProfil   Hantar PM kepada zaidharithah   Quote dan BalasQuote

zaidharithah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.03.2006
Ahli No: 23661
Posting: 198
Dari: In thE WoRlD

macedonia  


posticon Posting pada: 23-08-07 15:08


kala jengkinglah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For zaidharithahProfil   Hantar PM kepada zaidharithah   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.106847 saat. Lajunya....