Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 12-08-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Setiap awal tahun Allah SWT menghadiahkan 8760 hadiah amat berharga untuk setahun. Bagaimana anda menggunakan 8760 jam itulah yang menentukan kemajuan atau kemunduran hidup
-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 57
Ahli: 0
Jumlah: 57




  Yang Masuk Ke Sini
wyd1014: 12 jam, 29 minit yang lalu
lidah-penghunus: 3 hari yang lalu
muslimiman: 18 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 19 hari yang lalu
nur_tinta: 25 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: Gadis dirogol 4 lelaki


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» Gadis dirogol 4 lelaki

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh Gadis dirogol 4 lelaki

mdfakhri
WARGA SETIA
Menyertai: 25.03.2006
Ahli No: 23701
Posting: 1082
Dari: Terengganu Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 01-06-07 12:03


hari ni kita dikejukan dengan berita seorang gadis berusia 15 tahun telah dirogol dalam kawasan pembalakan...
no mgsa diedar melalui sms sebab itu...
kira kenal2 malalui sms lah....
then pergi keluar dengan lelaki tu...

buat gadis2 diluar,jangan mudah memberi no tlpon kepada org yang tak dikenali...
paling penting,jangan keluar dengan org yang tak dikenali or menumpang kenderaan sesiapa yang tak dikenali...

sekarang banyak kes macam ni...
jg2 time minum...
biasa time ni lah dia letak apa-apa ubt...
bhaya....

senang cerita,duduk rumah..


-----------------
http://www.zazizukeropok.blogspot.com

SeKalI AnDa TeRjAtUh,jaNgAn JatUh uNtuK BeRkaLi-KaLi


Bookmark and Share

    


  Member Information For mdfakhriProfil   Hantar PM kepada mdfakhri   Quote dan BalasQuote

mdfakhri
WARGA SETIA
Menyertai: 25.03.2006
Ahli No: 23701
Posting: 1082
Dari: Terengganu Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 01-06-07 12:04


KUALA NERANG: Akibat nombor telefon bimbitnya diedarkan menerusi khidmat pesanan ringkas (SMS), seorang gadis berusia 15 tahun mendakwa menjadi mangsa rogol bergilir-gilir empat lelaki, termasuk seorang remaja seusia dengannya, di Kampung Alor Imboi, Jalan Padang Sanai-Sintok, Selasa lalu.


Gadis bawah umur berkenaan yang juga pelajar sebuah sekolah menengah mendakwa dirogol empat lelaki di sebuah pondok kosong di kawasan pembalakan antara jam 11 malam Selasa lalu hingga 5 pagi kelmarin selepas dibawa bersiar-siar dengan kereta bersama suspek.

Ketua Polis Daerah Padang Terap, Superintendan Hamzan Darus, berkata seorang daripada suspek yang mendapat nombor telefon mangsa menghubungi gadis itu pada jam 9.30 malam Selasa lalu dan mengajaknya bertemu.

“Selepas berjumpa, suspek yang datang bersama seorang rakan lain kemudian membawa mangsa ke Kampung Tualak untuk mengambil dua lagi rakan mereka termasuk seorang remaja berusia 15 tahun dan menuju ke Kampung Alor Imboi di mana kejadian didakwa berlaku,” katanya pada sidang media di pejabatnya semalam.

Katanya, siasatan awal mendapati mangsa tidak mengenali suspek dan malam itu adalah kali pertama mereka berjumpa.

Mangsa membuat aduan di Balai Polis Kuala Nerang sekitar jam 7 pagi kelmarin manakala empat suspek, dua berusia 20 tahun, 26 dan 15 tahun ditahan di rumah masing-masing tengah hari kelmarin.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mdfakhriProfil   Hantar PM kepada mdfakhri   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 01-06-07 12:08


salam
ni lah sebab terlalu percaya sangat kat orang yang baru dikenali,
nauzubillah hi minzalik

Bookmark and Share

    


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 01-06-07 12:09


yang dia pergi keluar tu buat apa.. kecik-kecik lagi dah gatal nak keluar dengan lelaki.. padanlah.. dah terkena baru nak sedar diri.. bukan sekali dua kes macam ni berlaku.. in fact most of the cases memang disebabkan mangsa keluar dengan pemangsa yang tak dikenali tu.. nak buat apa keluar kalau dah tak kenal.. 1st time pulak tu.. memang mangsa yang mencari pemangsa, of course pemangsa tu salah, tapi masalahnya mangsa juga tak sedar diri dan tak reti-reti jaga diri..


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

mouslimin
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.11.2006
Ahli No: 27179
Posting: 127
Dari: Papar, sabah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 01-06-07 12:16


betul tu meow...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mousliminProfil   Hantar PM kepada mouslimin   Quote dan BalasQuote

mdfakhri
WARGA SETIA
Menyertai: 25.03.2006
Ahli No: 23701
Posting: 1082
Dari: Terengganu Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 01-06-07 12:23


tu lah remaja......
meow marah sangat tu...
tapi apa yang meow cakap,pnda betul...
bukan first time kes ni...
dah banyak kali dah...
Kenapa tak belajar dr kesilapan?
tu lah...org kata Kalau tak kena pada diri kita,kita tak sdar...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mdfakhriProfil   Hantar PM kepada mdfakhri   Quote dan BalasQuote

muslimah_jun
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28314
Posting: 1018
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 01-06-07 12:28


memang mangsa tu salah sesuai dikata gatal pun ye, dah dia sendiri cari nahas.

tapi terfikir.......agaknya berapa org lelaki melayu yang pernah berzina?

berapa org yang tak ada kesedaran zina tu dosa besar? sanggup membenarkan & melakukan... bukan membela & enjaga tapi merosakkan... Jahatnya jadi perosak... wanita bagi saya tetap juga brslh..

Minta jauh dr keturunan nauzubillah dr golongan bgini..

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_junProfil   Hantar PM kepada muslimah_jun   Quote dan BalasQuote

ika2410
WARGA SETIA
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7572
Posting: 970
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 01-06-07 12:33


assalamualaikum..

erm semua muslimin jeq yang jawab..
ana rasa tak sepatutnya muslimat tu keluar time2 macam tu..
already night right..
malam2 ni bahaya especially for girls..
kalau boleh duduklah rumah time2 macam tu..

lagi satu jangan cepat percaya pada orang..
especially new person..
org yang dah lama kawan belum tentu baik..
inikan pula a new person..
jaga maruah diri dan family..

sekarang ni kita dah tak boleh nak bergantung harap pada org..
kita yang kena sentiasa jaga diri..
dan kawal akhlak kita..
bila benda-benda macam ni berlaku..
of course lihat pada diri sendiri dulu..
before menuding pada org lain..


-----------------
'mencari impian, menanti harapan, segunung kesungguhan, arah tujuan mardhatillah'
[ Telah diedit oleh: ika2410 pada 01-06-07 12:34 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For ika2410Profil   Hantar PM kepada ika2410   Pergi ke ika2410's Website   Quote dan BalasQuote

Linn
WARGA SETIA
Menyertai: 14.04.2004
Ahli No: 8388
Posting: 447
Dari: Serdang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 01-06-07 12:36


tak sayang diri agaknya... kan dah rosak maruah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For LinnProfil   Hantar PM kepada Linn   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 01-06-07 12:40


Assalamualaikum...

Sedih...murahnya harga diri seorang wanita...
Kepada muslimin...anda pelindung mereka...jagalah mereka baik2...
Kepada muslimah...peliharalah diri daripada fitnah dunia...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

aku_hambamu
Warga 5 Bintang
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29921
Posting: 393

PulauPinang  


posticon Posting pada: 01-06-07 13:07


betul tu kata kawan-kawan..
remaja sekarang ini, tak tahu lah nak kata apa..boleh bilang dengan jari saja mana yang baik...yang lain hancus... tahu tak kenapa jadi begini???
1.media massa kita
2.hiburan melampau
3.artis disanjung
4.ulama dihina
5.islam diremehkan
6.sekolah agama ditutup
7.umur 15thn ni, memang perasaan bergelodak nak mencuba sstu
8.tu lah...nanti pilihanraya, jangan tukar krjn lagi tau!!!
9.baru lah kes seperti ini, dan kes seperti lina joy sentiasa ada kesinambungannyer...

Bookmark and Share

    


  Member Information For aku_hambamuProfil   Hantar PM kepada aku_hambamu   Quote dan BalasQuote

mdfakhri
WARGA SETIA
Menyertai: 25.03.2006
Ahli No: 23701
Posting: 1082
Dari: Terengganu Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 01-06-07 13:13


nampaknye kebanyakan mereka menyatakan salah perempuan tu sendiri....
semoga dia insaf dan menjadi teladan kepada yang lain

Bookmark and Share

    


  Member Information For mdfakhriProfil   Hantar PM kepada mdfakhri   Quote dan BalasQuote

ika2410
WARGA SETIA
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7572
Posting: 970
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 01-06-07 13:20


assalamualaikum..

bila bercakap mengenai 'gejala sosial, siapa yang harus dipersalahkan?'

mesti akan keluar bermacam2 tuduhan..
org ni menuding pihak ni..
dan pihak lain menuding pihak lain..
kalau semua nak menuding antara satu sama lain..
ana rasa sampai bila2 xselesai perkara ni..

actually benda ni semua depends on individu itu sendiri..
semua org ada tanggungjawab masing-masing kan..
contoh, takkan anak2 nak salahkan mak ayah jika mak ayh dia dah terpesong..
septutnya si anak perbetulkan semula mak ayh nya dengan cara yang
baik..
xslah menegur asalkan masih menghormati mereka..

kita semua diberi akal kan..
so sebagai khalifah di muka bumi ini..
mainkanlah tanggungjawab kita masing-masing...
jika kita tau jaga diri, masyarakat pun mainkan peranan masing-masing..
ana rasa aman dunia ni..

tapi masalahnya ada pulok manusia2 yang diberi akal
tapi bertopengkan syaitan..
nauzubillah hi minzalik...
sedarlah kita semua..
usia semakin meningkat..
oleh itu manfaatkan usia yang ada..
jangan terjebak dengan perkara2 macam ni..
dunia dah semakin singkat..
dan kita semua akan menuju..

alam yang kekal abadi!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For ika2410Profil   Hantar PM kepada ika2410   Pergi ke ika2410's Website   Quote dan BalasQuote

skater
WARGA SETIA
Menyertai: 24.04.2004
Ahli No: 8611
Posting: 541
Dari: Kuala Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 01-06-07 14:37


bahayanya!!!


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For skaterProfil   Hantar PM kepada skater   Pergi ke skater's Website   Quote dan BalasQuote

sufeyna
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.02.2007
Ahli No: 28575
Posting: 109
Dari: perlis

mauritius   avatar


posticon Posting pada: 01-06-07 14:50


pendek kata jangan percaya llaki lah...
sealim mana pun llaki tu, ada juga miangnya...
huhu...betul ke??
( ni saya pinjam kata-kata sahabat saya ) :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sufeynaProfil   Hantar PM kepada sufeyna   Pergi ke sufeyna's Website   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 01-06-07 15:12


Malam tadi dalam rancangan 999 dekat Tv3 ada ceritakan kes remaja perempuan lari dari rumah...Antara sebab mereka ni lari dari rumah adalah mengikut teman lelaki dan inginkan kebebasan...


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 01-06-07 15:22


Lelaki yang bawa dia keluar tu mesti jenis yang gentelmen, pandai memujuk, pandai ambik hati dan bermulut manis...;-) Antara sebab kes macam ni boleh berlaku adalah di sebabkan perempuan suka mengikut perasaan...Tak sedar yang lelaki tersebut ada niat tak baik dengan dia...Bila dah kena rogol baru nak sedar...


Lain kali fikir dengan akal bukannya fikir dengan perasaan...


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

raihan2004
Warga 5 Bintang
Menyertai: 11.01.2004
Ahli No: 6388
Posting: 375
Dari: kedah

egypt   avatar


posticon Posting pada: 01-06-07 16:27


Ya Allah....apa lah nak jadi dengan remaja skarng....
dah terlalu banyak kes2 macam ini berlaku dalam negara kita,tapi kenapa mereka nia tak nak ambik iktibar.....
kenapa senang sangat percaya kat org yang baru kenal....
kenapa murah sangat harga diri sampai boleh diusung merata2 oleh 'lelaki'..........
kenapa terlalu ikot perasaan dan nafsu.............
nauzubillah.......:-( :-( :-(

Bookmark and Share

    


  Member Information For raihan2004Profil   Hantar PM kepada raihan2004   Quote dan BalasQuote

saussan_saffanah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 15.08.2006
Ahli No: 25827
Posting: 353
Dari: sumwhere~

Johor   avatar


posticon Posting pada: 01-06-07 17:08


astaghfirullah....
takut saffa dengar
dulu org kata, susah menjaga anak perempuan..
tapi, sekarang ni saffa rasa nak jaga anak lelaki pun susah
didikan and perhatian parents amat penting dalam menangani gelojak perassan teenagers ni
i wish i could be a good mum, sooner or later...

to my mum dan dad, thanks for your meticulous attention...i do really appreciate it:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For saussan_saffanahProfil   Hantar PM kepada saussan_saffanah   Quote dan BalasQuote

ABg_IMaM

Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3444
Posting: 2187
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 01-06-07 20:47


kepada gadis2 remaja di luar sana...hati-hati....
kepada jejaka2 remaja di luar sana...jadilah pelindung buat wanita...seperti yang Nabi s.a.w. wasiatkan pada kita...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ABg_IMaMProfil   Hantar PM kepada ABg_IMaM   Quote dan BalasQuote

adam_muslimin
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2006
Ahli No: 27068
Posting: 714
Dari: [email protected]

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 01-06-07 20:50


yang perempuan itu keluar mlm asal...
pstue tak kenal pula tueh...kan mengong namanya itu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For adam_musliminProfil   Hantar PM kepada adam_muslimin   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 01-06-07 23:35


Pada 01-06-07 15:22 , sailormoon posting:

!!! QUOTE !!!

Lelaki yang bawa dia keluar tu mesti jenis yang gentelmen, pandai memujuk, pandai ambik hati dan bermulut manis...;-) Antara sebab kes macam ni boleh berlaku adalah di sebabkan perempuan suka mengikut perasaan...Tak sedar yang lelaki tersebut ada niat tak baik dengan dia...Bila dah kena rogol baru nak sedar...


Lain kali fikir dengan akal bukannya fikir dengan perasaan...


salam...

ana setuju dengan enta.

sekiranya perempuan itu brfikir menggunakan IMAN yang ada, semestinya.... terselamat dari ancaman2 sebegini.


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

Abu_Ruqayyah
WARGA SETIA
Menyertai: 15.03.2006
Ahli No: 23449
Posting: 590
Dari: Manchester

Selangor  


posticon Posting pada: 01-06-07 23:47


Nak bebas sangat, dapatlah layanan paling bebas

Bookmark and Share

    


  Member Information For Abu_RuqayyahProfil   Hantar PM kepada Abu_Ruqayyah   Pergi ke Abu_Ruqayyah's Website   Quote dan BalasQuote

yusof88
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.01.2007
Ahli No: 28247
Posting: 249
Dari: pahang

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 01-06-07 23:50


kalau cara berpakaian perempuan tu elok,....
mungkin tak jadi benda-benda macam ni....



~menyemai kasih mempuk ukhwah~

Bookmark and Share

    


  Member Information For yusof88Profil   Hantar PM kepada yusof88   Quote dan BalasQuote

asroal
Warga 5 Bintang
Menyertai: 22.04.2006
Ahli No: 24359
Posting: 352
Dari: bumi ALLAH

france   avatar


posticon Posting pada: 02-06-07 00:54


ini lah jadi nya kalau keluar dengan org yang tak kenal...
Kalau yang dah kenal pun still merbahaya,ni tak kenal...
tak pandai nak jaga maruah diri dan keluarga...

Bookmark and Share

    


  Member Information For asroalProfil   Hantar PM kepada asroal   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 02-06-07 01:43


Malu Mu Mahkota yang Tidak Perlukan Singgahsana
Tetapi Ia Berkuasa Menjaga Diri Dan Nama
Tiada Siapa Yang Akan Boleh Merampasnya
Melainkan Kau Sendiri Yang Pergi Menyerah Diri



-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

tengku_anis
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.11.2005
Ahli No: 20231
Posting: 204
Dari: ..:Bumi BaitulMaqdis :..

india   avatar


posticon Posting pada: 02-06-07 04:57


dari diskusi ni.. memang semua menyalahkan perempuan tu..

betul dia bersalah. Saya pun akui.. tapi adakah 4 lelaki tu xbersalah? Kenapa nak salahkan dia seseorang? berpeluk sebelah tangan xberbunyi..

amaran. Saya bukan membela gadis tu tapi ye lah.. 4 lelaki tu tetap bersalah.. zina memang terang bersuluh salah.. rogol lagi..

budak tu underaged kan.. biasa lah xmatang.. teruja lah agaknya bila lelaki kacau..
so, langkah pertama dibuat oleh lelaki2 tu.. salahnye kerana gadis tu tak matang.. tak dapat nak bezakan baik buruk.. atau pun terlalu teruja..

masyarakat pun bersalah... sebb mereka sering sahaja menghalalkan yang haram lalu tiadalah 'amar maaruf nahi munkar'..

tu saja...

Bookmark and Share

    


  Member Information For tengku_anisProfil   Hantar PM kepada tengku_anis   Pergi ke tengku_anis's Website   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 02-06-07 08:16


Bukan menyalahkan perempuan tengku_anis, tapi kenampakannya adalah perempuan tu yang lebih2.. melayan SMS dll.. sepatutnya dalam usia macam tu, mak ayah tak boleh benarkan anak dara keluar rumah pukul 11 mlm.. perogol tu dah kompem salah.. dan dalam kes ni, saya nampak seperti perlakuan rogol tu separa redha oleh budak tu.. kalau dia benar-benar tak mahu diapa-apakan.. Kenapa dia keluar juga even dah tengah2 malam macam tu..? memang dalam hati dia tak nak dirogol, tapi perbuatan dia tu menjebakkan dia kepada rogol..

Bab perogol pula, definitely bersalah.. kalau dapat kena dibelasah cukup-cukup.. anak bangsa sendiri.. saudari seagama sendiri sanggup dibuat macam tu.. tak ada otak punya manusia.. memalukan saja hidup atas dunia ni perangai macam tu..


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

lubaina
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14387
Posting: 1007
Dari: AntARa LanGit DaN bUMi...entahlah....

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-06-07 09:42


Pada 01-06-07 12:33 , ika2410 posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum..

erm semua muslimin jeq yang jawab..
ana rasa tak sepatutnya muslimat tu keluar time2 macam tu..
already night right..
malam2 ni bahaya especially for girls..
kalau boleh duduklah rumah time2 macam tu..

lagi satu jangan cepat percaya pada orang..
especially new person..
org yang dah lama kawan belum tentu baik..
inikan pula a new person..
jaga maruah diri dan family..

sekarang ni kita dah tak boleh nak bergantung harap pada org..
kita yang kena sentiasa jaga diri..
dan kawal akhlak kita..
bila benda-benda macam ni berlaku..
of course lihat pada diri sendiri dulu..
before menuding pada org lain..



setuju kak...

ada baiknya juga makayah control kita dengan ketat...
da tua ni baru rasa bertuah dikawal dengan ketat oleh makayah...
kalau tak...dulu jiwa rasa asyik nak memberontak saja...

ps:terima kasih mak...terima kasih ayah....


-----------------
hidup ini indah
namun...keindahannya hilang
dek kerakusan kita.....


Bookmark and Share

    


  Member Information For lubainaProfil   Hantar PM kepada lubaina   Quote dan BalasQuote

mujahidah_muslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 693
Posting: 678
Dari: Bumi Allah

pakistan   avatar


posticon Posting pada: 03-06-07 13:54


tak patut sungguh kita nak bagi nombor telefon pada lelaki asing yang kita tak kenal..

muslimah kena pandai jaga diri dan maruah

waallahua'lam


-----------------
I'm glad to be me..
Jaga diri, jaga iman, Jaga hati. Tebarkan salam
[email protected]


Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahidah_muslimahProfil   Hantar PM kepada mujahidah_muslimah   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 03-06-07 15:00


Pada 01-06-07 14:50 , sufeyna posting:

!!! QUOTE !!!

pendek kata jangan percaya llaki lah...
sealim mana pun llaki tu, ada juga miangnya...
huhu...betul ke??
( ni saya pinjam kata-kata sahabat saya ) :)


even yang daripada portal ukhwah pun, jangan terus percaya ok.. :-)

jika lelaki di ukhwah.com pun kita yang wanita harus berhati-hati, inikan pula lelaki-lelaki di luar sana, yang langsung tak dikenali... dan yang kenal melalui SMS dengan nombor tersebar pula tu..

tentu semua orang pernah alami apabila dihubungi orang yang tak dikenali kan? especially yang berlainan jantina. jangan dilayan....


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 04-06-07 03:16


Betul kata syahidatul...Jangan mudah percaya dengan lelaki...Lelaki ni kadang-kadang pandai berlakun gentelmen, macho, caring dan sebagainya depan perempuan...Tapi kalau belakang perempuan sendiri mahu ingat lah...

Yang perempuan pulak mudah cair dengan sikap gentelmen, macho, caring yang di tunjukkan oleh orang lelaki walaupun hakikatnya lelaki tu cuma berlakun saja...Perempuan mana suka kawan dengan lelaki yang jenis pendiam dan tak reti nak melayan orang perempuan...Betul tak wahai perempuan-perempuan sekalian?

Saya pernah dengar perbualan kawan-kawan saya yang sememangnya pakar dalam bab-bab mengayat perempuan ni...Antara statement yang pernah di keluarkan: "perempuan ni kalau kita tunjuk caring sikit mesti dia suka punya dekat kita"...

Kadang-kadang terdetik juga dekat hati saya yang perempuan ni kalau kita pandai manipulate perasaan dia, macam-macam kita boleh dapat...Nak kata perempuan ni kurang pandai tak juga sebab seperti yang kita tahu, perempuan adalah golongan majoriti dekat kebanyakan Universiti...Tapi semakin hari, semakin banyak kes perempuan yang di tipu oleh lelaki...Apa puncanya ek???Seperti kata seorang pakar motivasi, perempuan ni bukannya tak ada akal tapi mereka lebih banyak menggunakan perasaan...Berbeza dengan lelaki yang lebih banyak menggunakan akal dari perasaan...Mungkin sebab tu lelaki lebih sesuai jadi pemimpin berbanding perempuan...

Jadi kesimpulannya berfikir menggunakan akal bukannya perasaan...

p/s:sekadar pendapat peribadi


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...
[ Telah diedit oleh: sailormoon pada 04-06-07 03:17 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

zaidharithah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.03.2006
Ahli No: 23661
Posting: 198
Dari: In thE WoRlD

macedonia  


posticon Posting pada: 04-06-07 10:13


len kali hati-hati lah sikit...........

Bookmark and Share

    


  Member Information For zaidharithahProfil   Hantar PM kepada zaidharithah   Quote dan BalasQuote

zulmi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.02.2006
Ahli No: 22909
Posting: 134
Dari: Bandar Baru Nilai

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 04-06-07 13:37


memang semua pihak harus memainkan peranan dalam masalah sosial sekarang, dalam keadaan umat Islam sekarang, kita sendiri yang kena jaga diri dan ingatkan saudara seagama kita yang lain, kita nak salahkan media masa, pemerintah dan pihak2 lain lagi, tak guna jugak, kita berkokok di sini, tapi org lain main sedap saja menyumbang dalam keruntuhan agama kita, so persiapkan diri kita dengan ilmu agama, jangan mudah ikut kawan yang kita tak kenal, kalau kenal pun jangan percaya 100%, dimana kita berpijak, disitu Islam kita junjung.

muslimah yang dirahmati Allah, hargailah kesucian dan martabat yang Allah letak pada anda, anda seumpama permata yang tak ternilai, pelihara aurat anda, kerana ianya untuk insan teristimewa dalam hidup anda sahaja.

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmiProfil   Hantar PM kepada zulmi   Pergi ke zulmi's Website   Quote dan BalasQuote

aL-azyM
WARGA SETIA
Menyertai: 01.10.2006
Ahli No: 26685
Posting: 675
Dari: DuLu:GeRiK,PeRaK + SeKarNG:nEgERi 9

Perak   avatar


posticon Posting pada: 04-06-07 14:16


Hmm..saya selalu mengingatkan sahabat2 saya agar jangan mempercayai saya 100%..

Bookmark and Share

    


  Member Information For aL-azyMProfil   Hantar PM kepada aL-azyM   Pergi ke aL-azyM's Website   Quote dan BalasQuote

pu3_arfah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 19.03.2007
Ahli No: 29229
Posting: 30
Dari: selangor

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 04-06-07 15:10


salam.......terlalu taksub untuk mencari teman hidup atau pun yang suka-suka...begitulah jadinya....dan untuk remaja di luar sana, jangan cepat terpedaya.....jangan buat keputusan terburu2....... sama-samalah kita sayangi diri kita.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For pu3_arfahProfil   Hantar PM kepada pu3_arfah   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 10-06-07 20:47


itulah..
teringat LDK di MANS
di mana tajuknya " gejala sosial di kalangan remaja, siapa yang harus dipersalahkan"...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

nawzah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.12.2006
Ahli No: 27687
Posting: 219
Dari: BUMI ALLAH S.W.T.

jordan  


posticon Posting pada: 10-06-07 21:15


inilah dunia akhir zaman.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nawzahProfil   Hantar PM kepada nawzah   Quote dan BalasQuote

izzul_islam
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2185
Posting: 1163
Dari: Besut

Terengganu  


posticon Posting pada: 10-06-07 22:01


macam1000juta kali...perempuan tu kurang bernasib baik antara ramai-ramai remaja yang tengah bergelodak jiwanya...pesan kat sahabat2, kawan-kawan, adik2 tentang benda-benda ni..jangan dok jumpa2 laki tanpa usul periksa...bior jadi pengajaran tentang benda ni yang 'true story' .

Bookmark and Share

    


  Member Information For izzul_islamProfil   Hantar PM kepada izzul_islam   Quote dan BalasQuote

mdfakhri
WARGA SETIA
Menyertai: 25.03.2006
Ahli No: 23701
Posting: 1082
Dari: Terengganu Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 11-06-07 02:22


tu lah pasal...
Kalau tak kena kat btang hidung kita sendiri,kita susah nak insaf kan?

Bookmark and Share

    


  Member Information For mdfakhriProfil   Hantar PM kepada mdfakhri   Quote dan BalasQuote

are_peace82
WARGA SETIA
Menyertai: 06.10.2006
Ahli No: 26802
Posting: 412
Dari: Kelantan & Kajang

Kelantan  


posticon Posting pada: 11-06-07 08:34


Pada 04-06-07 14:16 , aL-azyM posting:

!!! QUOTE !!!

Hmm..saya selalu mengingatkan sahabat2 saya agar jangan mempercayai saya 100%..


Saya selalu mengingatkan diri saya agar jangan mempercayai perempuan 100%


-----------------
http://prepaid4u.net/?id=are_peace

Sekadar duit tambahan.


Bookmark and Share

    


  Member Information For are_peace82Profil   Hantar PM kepada are_peace82   Quote dan BalasQuote

sharulnira
Warga 2 Bintang
Menyertai: 05.02.2006
Ahli No: 22473
Posting: 48
Dari: dunia yang fana

Terengganu  


posticon Posting pada: 11-06-07 09:05


salam..
semoga cerita ini menjadi teladan untuk kaum wanita..
jaga diri, hias peribadi..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sharulniraProfil   Hantar PM kepada sharulnira   Quote dan BalasQuote

rose_itam
Warga 5 Bintang
Menyertai: 19.05.2007
Ahli No: 29976
Posting: 371
Dari: Temerloh

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 11-06-07 10:02


Pada 11-06-07 08:34 , are_peace82 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 04-06-07 14:16 , aL-azyM posting:

!!! QUOTE !!!

Hmm..saya selalu mengingatkan sahabat2 saya agar jangan mempercayai saya 100%..


Saya selalu mengingatkan diri saya agar jangan mempercayai perempuan 100%



DAN saya pun selalu mengingatkan DIRI SENDIRI agar tidak mempercayai SEMUA LELAKI 100% ;-) ;-) ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For rose_itamProfil   Hantar PM kepada rose_itam   Quote dan BalasQuote

lebah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 05.12.2005
Ahli No: 20760
Posting: 64
Dari: Fac Sc, UMKL

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 12-06-07 16:33


Wahai nabi, katakanlah kepada isteri-isteri kamu, anak-anak perempuan kamu dan wanita-wanita yang beriman agar melabuhkan pakaiannya dengan lebih sempurna agar mereka tidak akan diganggu-gugat”. (Surah al-Ahzab:59)


-----------------
iCaM SeLaMat
"kalau kita boleh tunaikan apa yang allah mahu, nescaya allah akan tunaikan pula apa yang kita mahu".(H.Riw At-Tabrani)


Bookmark and Share

    


  Member Information For lebahProfil   Hantar PM kepada lebah   Quote dan BalasQuote

lebah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 05.12.2005
Ahli No: 20760
Posting: 64
Dari: Fac Sc, UMKL

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 13-06-07 09:23


Wahai nabi, katakanlah kepada para isteri-isteri kamu, anak-anak perempuan kamu dan wanita-wanita beriman agar melabuhkan pakaiannya dengan lebih sempurna agar mereka tidak akan diganggu-gugat”. (Surah al-Ahzab:59)


-----------------
iCaM SeLaMat
"kalau kita boleh tunaikan apa yang allah mahu, nescaya allah akan tunaikan pula apa yang kita mahu".(H.Riw At-Tabrani)


Bookmark and Share

    


  Member Information For lebahProfil   Hantar PM kepada lebah   Quote dan BalasQuote

rifhan
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.03.2005
Ahli No: 15169
Posting: 92
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 15-06-07 22:05


budak perempuan 2 yang salah..siapa lah suruh dia pergi keluar dengan org laki 2.. dia sendiri yang cari pasal.. bila dah kena,barulah sibuk nak laporla,itulah,inilah..

p/s: takutnye...umur 15 tahun da rosak.... :-(

Bookmark and Share

    


  Member Information For rifhanProfil   Hantar PM kepada rifhan   Quote dan BalasQuote

mdfakhri
WARGA SETIA
Menyertai: 25.03.2006
Ahli No: 23701
Posting: 1082
Dari: Terengganu Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 18-06-07 12:42


KUANTAN: Perbuatan merakam aksi lucah melalui telefon bimbit bukan saja mudah dilakukan, malah kini makin menjadi-jadi.

Terbaru membabitkan klip video memaparkan sekumpulan pelajar lelaki sekolah menengah mencabul seorang pelajar perempuan di tepi parit.

Selepas klip video aksi kurang ajar kumpulan Mat Rempit merakam aksi melampau mereka mencabul seorang gadis bertudung disebar menggunakan telefon bimbit baru-baru ini, kini klip video terbaru bertajuk ‘budak sekolah berani’ itu hangat diperkatakan di kalangan pelajar.

Rakaman tiga minit sembilan saat itu menunjukkan tiga hingga empat pelajar lelaki berpakaian seragam sekolah menengah rakus meraba tubuh gadis itu yang juga memakai seragam sekolah iaitu baju kurung putih dan kain biru muda.




Seorang peniaga yang hanya mahu dikenali sebagai Arsyad Khan, 45, berkata dia menemui klip video perbuatan jijik pelajar sekolah terbabit dalam telefon bimbit anak lelakinya berusia 16 tahun.

Katanya, dia memeriksa telefon bimbit itu selepas terdengar perbualan anaknya dengan seorang rakan sebaya di luar rumah.

“Ketika itu, saya berehat sambil bersandar di tepi tingkap. Tak lama kemudian, seorang rakan anak saya datang dan mereka berbual di luar rumah berhampiran tempat saya bersandar.

“Awalnya, mereka berbual perkara biasa. Namun, lama-kelamaan perbualan mereka menjurus kepada perkara berbaur lucah membuatkan saya memasang telinga untuk mengetahui apa yang mereka bualkan,” katanya.

Arsyad turut mengintai kedua-dua remaja itu di sebalik cermin tingkap dan mendapati masing-masing memegang telefon bimbit.

Dia mengesyaki anak dan rakannya mungkin menonton sesuatu yang kurang elok dalam telefon bimbit mereka.

Atas rasa ingin tahu, dia memanggil anaknya dan meminta telefon bimbit itu untuk diperiksa.

“Anak saya mendakwa dia dan rakan hanya melihat klip video biasa dan enggan menyerahkan telefon bimbitnya. Namun, sebagai bapa saya berkeras meminta telefon bimbit itu,” katanya.

Katanya, dia terkejut apabila mendapati telefon bimbit itu mengandungi klip video aksi lucah yang dirakam sekumpulan pelajar sekolah menengah.

Rakaman itu menunjukkan seorang gadis tidak bertudung ditelentangkan di tepi parit sedang dicabul beberapa pelajar lelaki

Seorang lagi pelajar merakam perbuatan itu daripada pelbagai sudut.

Menurutnya, dia jijik melihat perbuatan pelajar sekolah terbabit yang diumpamakan sebagai binatang.

“Perbuatan mereka macam binatang kerana tak segan-silu mencabul gadis, apatah lagi di tempat terbuka pada waktu siang. Pelajar perempuan itu tidak diketahui keadaannya sama ada rela diperlakukan sedemikian atau dikhayalkan pelajar lelaki terbabit.

“Ada kemungkinan mereka terikut-ikut dengan aksi lucah yang melambak di pasaran gelap sekarang. Saya kesal kerana jika pada usia remaja sudah menunjukkan perbuatan yang melampau, apa akan jadi apabila mereka meningkat dewasa,” katanya.

Kata Arsyad, anaknya mendakwa klip video itu diperoleh daripada rakan yang dipindahkan melalui ‘bluetooth’.

Ini yang mendorong anaknya memiliki klip video itu kerana ia dimiliki ramai rakannya.

“Bagaimanapun, saya menasihatinya jangan lagi menyimpan klip video seperti itu kerana boleh merosakkan akhlak.

“Saya bimbang jika penyebaran klip video ini di kalangan pelajar tidak dikawal, ia boleh mempengaruhi pemikiran mereka kepada gejala seks bebas,” katanya.

Mengulas gejala semakin teruk dilakukan sesetengah remaja gila seks, penganalisis jenayah, Kamal Affendi Hashim, berkata golongan itu cuba meniru adegan lucah daripada klip video yang pernah ditonton dengan merakam sendiri aksi lucah mereka bersama rakan.

“Gejala ini bukan perkara baru, ia kerap dibangkitkan terutama dalam media. Namun, sikap ibu bapa yang mahu melindungi perbuatan anak mereka kerana bimbang dikenakan hukuman berat membuatkan masalah ini dianggap terpencil.

“Realitinya, perkara sebegini berlaku bukan saja di bandar, malah di mana-mana. Masalah bertambah besar jika ia berlaku di sekolah tetapi pihak sekolah tidak melaporkan kepada pihak berkuasa kerana bimbang mendapat prestasi buruk,” katanya.

Baginya, disebabkan pihak sekolah merahsiakan perbuatan itu, langkah pencegahan sukar diambil kerana pelajar menganggap ia bukan kesalahan besar.

Apabila tiada tindakan tegas diambil, kesannya pelajar terbabit akan menjadikan perbuatan mencabul itu sebagai tabiat hingga dewasa.

“Lebih buruk, keseronokan yang dilakukan tanpa memikirkan risikonya itu bakal mendorong pelakunya melakukan jenayah seksual,” katanya.

Sehubungan itu, Kamal Affendi meminta pengurusan sekolah dan Persatuan Ibu Bapa dan Guru (PIBG) memandang serius isu seks bebas di kalangan pelajar supaya dapat menangani gejala negatif itu.

“Lazimnya, apabila jenayah dilakukan pelajar, ia cuba ditutup kerana menganggap si pelaku masih mentah lalu memberi kelonggaran kepada mereka.

“Sedangkan, kesalahan mereka boleh dihukum mengikut Kanun Keseksaan,” katanya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mdfakhriProfil   Hantar PM kepada mdfakhri   Quote dan BalasQuote

asmahulhusna
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.03.2006
Ahli No: 23748
Posting: 106

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 18-06-07 13:00


Pada 01-06-07 15:22 , sailormoon posting:

!!! QUOTE !!!

Lelaki yang bawa dia keluar tu mesti jenis yang gentelmen, pandai memujuk, pandai ambik hati dan bermulut manis...;-) Antara sebab kes macam ni boleh berlaku adalah di sebabkan perempuan suka mengikut perasaan...Tak sedar yang lelaki tersebut ada niat tak baik dengan dia...Bila dah kena rogol baru nak sedar...


Lain kali fikir dengan akal bukannya fikir dengan perasaan...



astaghfirullahalazim...lelaki yang pandai ambik kesempatan dan perempuan yang tak pandai jaga diri..boleh hancur dunia..remaja2 sekarang makin rosak akhlaknya dan mudah pulak di rosakkan..same-samelah muhasabah diri...jangan menyumbang kearah tersebut..kalau ada sahabat, nasihat-nasihat lah..jangan jadi mangsa atau pemangsa di masa akan datang..

Bookmark and Share

    


  Member Information For asmahulhusnaProfil   Hantar PM kepada asmahulhusna   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 18-06-07 13:06


dunia-dunia..... mudahan tragedi acheh tak berlaku dnegara kita...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

JilulQuran
Warga 1 Bintang
Menyertai: 16.04.2007
Ahli No: 29611
Posting: 22
Dari: Gombak

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 24-06-07 13:38


Emmm..jangan teralu cepat mempercayai lelaki..senang cita, jaga batasan pergaulan


-----------------
Succes is not final, failure is not fatal. It is the courage to continue the counts=)


Bookmark and Share

    


  Member Information For JilulQuranProfil   Hantar PM kepada JilulQuran   Quote dan BalasQuote

diella
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.12.2006
Ahli No: 27880
Posting: 219
Dari: alor star

Kedah  


posticon Posting pada: 24-06-07 15:15


huhh..sedih baca artikel ni sebab terkena kaum sendiri..
tapi tak dnafikan memang salah dia sendiri..
hai..dunia sekarang..
berzina pun dah jadi kebiasaan..
zaman sekarang bukan setakat ramai perempuan yang tak suci..
lelaki pun ada juga..
huhuu..
sedihnya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For diellaProfil   Hantar PM kepada diella   Pergi ke diella's Website   Quote dan BalasQuote

mimi1419
Warga Rasmi
Menyertai: 20.08.2007
Ahli No: 30718
Posting: 3
Dari: PeRaK

Perak   avatar


posticon Posting pada: 20-08-07 16:13


hhmm..sepaputnya remaja sekarang terutama perempuan patut lebih takut untuk melakukan pekara sebegitu bukan lebih berani..kalau liht masa sekarang remaja memang sukar dikawal..ibu bapa sendiri pun kadang-kadang tak tahu apa yang anak mereka lakukan diluar rumah..sepatutnya ibu bape perlu lebih bertindak tegas dalam hal ini..Kalau daj jadi macam tu baru sibuk nak salahkan pihak lain padahal anak sendiri tak tahu nak dikawal dengan baik..remaja pun salah juga..Kenapa benda yang xelok juga yang mereka suka buat..pelik kan?..banyak lagi kerja lain yang berfaedah..hhmm..so nak salahkan siapa?..tepuk dada tanya lah diri sendiri..ok..hehehe..Wallahualam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mimi1419Profil   Hantar PM kepada mimi1419   Quote dan BalasQuote

ummi_aisyah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.02.2007
Ahli No: 28798
Posting: 103
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 20-08-07 19:13


bak kata kawan saya, takut malaysia bakal menjadi palestin ke-2...takut nikmat ketenteraman ditarik semula...dengan berleluasanya kejahilan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummi_aisyahProfil   Hantar PM kepada ummi_aisyah   Quote dan BalasQuote

solskjaer
WARGA SETIA
Menyertai: 25.08.2004
Ahli No: 10725
Posting: 2644
Dari: manchester united

saudiarabia  


posticon Posting pada: 20-08-07 23:28


mm,pada pandangan saya,perempuan sekarang juga patut berhati-hati...tapi sekarang ni saya lihat,perempuan makin berani berpakaian yang membuatkan nafsu laki melimpah2...jadi,penampilan perempuan juga penting sekarang ni...mm,entahlah..risau2...

Bookmark and Share

    


  Member Information For solskjaerProfil   Hantar PM kepada solskjaer   Pergi ke solskjaer's Website   Quote dan BalasQuote

apis_udm
Warga 2 Bintang
Menyertai: 24.08.2007
Ahli No: 30795
Posting: 64
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 06-09-07 12:48


pada adik-adikku sayang, jangan lah mudah sangat percaya pada orang, kasihan kat mak dengan ayah, jangan lah susahkan mereka lagi,setelah banyak mereka susahkan diri mereka untuk kita.

Bookmark and Share

    


  Member Information For apis_udmProfil   Hantar PM kepada apis_udm   Quote dan BalasQuote

imtiyaz_lail86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.08.2006
Ahli No: 25728
Posting: 229
Dari: JeRaNTuT~NiLai

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 06-09-07 12:59


ASTAGHFIRULLAHAL'AZIM...
MAUZUBILLAHIMIN ZALIK..
YAALLAH...jauhkn aku dr tpu daya syaitan.....
ALLAHUAKBAR...tanda-tanda akhir zaman...
sdarlh wahai sahabat dan shbiah sekailian...hdup kita tak lama...
juga dari hiasi peribadi...

Bookmark and Share

    


  Member Information For imtiyaz_lail86Profil   Hantar PM kepada imtiyaz_lail86   Quote dan BalasQuote

agmnhob
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.08.2007
Ahli No: 30706
Posting: 269
Dari: Shah Alam

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 06-09-07 13:00


Pada 20-08-07 23:28 , solskjaer posting:

!!! QUOTE !!!

mm,pada pandangan saya,perempuan sekarang juga patut berhati-hati...tapi sekarang ni saya lihat,perempuan makin berani berpakaian yang membuatkan nafsu laki melimpah2...jadi,penampilan perempuan juga penting sekarang ni...mm,entahlah..risau2...


ya... ada orang kata

perempuan yang berpakaian yang menaikkan nafsu lelaki tu akan dipertangungjawabkkan di akhirat kelak....

tambahan lagi..jika pakaian seksi sesorang perempuan itu membuatkan seorang lelaki merogol wanita lain.... dia juga dipertanggungjawabkan di padang mahsyar kelak....

kasihan...Islam datang nak protect wanita.....tapi ada pulak wanita yang kata islam kongkong mereka.....alahai....


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For agmnhobProfil   Hantar PM kepada agmnhob   Pergi ke agmnhob's Website   Quote dan BalasQuote

searchforguidance
WARGA SETIA
Menyertai: 04.09.2007
Ahli No: 30916
Posting: 403
Dari: johore

Johor   avatar


posticon Posting pada: 06-09-07 13:25


kuatkan iman...........................bagi lelaki
kuatkan semangat untuk menutup aurat.......................bagi perempuan

Bookmark and Share

    


  Member Information For searchforguidanceProfil   Hantar PM kepada searchforguidance   Quote dan BalasQuote

are_peace82
WARGA SETIA
Menyertai: 06.10.2006
Ahli No: 26802
Posting: 412
Dari: Kelantan & Kajang

Kelantan  


posticon Posting pada: 06-09-07 16:03


Pada 24-06-07 13:38 , JilulQuran posting:

!!! QUOTE !!!

Emmm..jangan teralu cepat mempercayai lelaki..senang cita, jaga batasan pergaulan



Emmm..jangan teralu cepat mempercayai perempuan..senang cita, jaga batasan pergaulan

Bookmark and Share

    


  Member Information For are_peace82Profil   Hantar PM kepada are_peace82   Quote dan BalasQuote

awan_biru85
WARGA SETIA
Menyertai: 03.12.2006
Ahli No: 27594
Posting: 772
Dari: sabak terbenam

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 06-09-07 17:41


dah lah keluar seorang-seorang, waktu malam, keluar pula dengan lelaki yang tak kenali... :-o


-----------------
Photobucket

MaSyAraKat HRmONi KeLuARga bahagia


Bookmark and Share

    


  Member Information For awan_biru85Profil   Hantar PM kepada awan_biru85   Pergi ke awan_biru85's Website   Quote dan BalasQuote

fauzy_fx86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.07.2006
Ahli No: 25359
Posting: 327
Dari: Di pinggiran Batu Caves

malaysia  


posticon Posting pada: 06-09-07 19:57


mana mak ayah dia?

Bookmark and Share

    


  Member Information For fauzy_fx86Profil   Hantar PM kepada fauzy_fx86   Pergi ke fauzy_fx86's Website   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 06-09-07 20:08


Pada 01-06-07 14:50 , sufeyna posting:

!!! QUOTE !!!

pendek kata jangan percaya llaki lah...
sealim mana pun llaki tu, ada juga miangnya...
huhu...betul ke??
( ni saya pinjam kata-kata sahabat saya ) :)



erm ye ke?erm...pada pendapat ana...betul agaknya...apa sufeyna kata....semua lelaki kan ada nafsu...kecuali lah...kalau ia adalah pondan..mungkin tak ada nafsu...sekadar pandangan....hehehe...

p/s:saya budak baru belajar kalau salah tolong tunjukkan... :-)


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 06-09-07 20:12


Pada 03-06-07 15:00 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 01-06-07 14:50 , sufeyna posting:

!!! QUOTE !!!

pendek kata jangan percaya llaki lah...
sealim mana pun llaki tu, ada juga miangnya...
huhu...betul ke??
( ni saya pinjam kata-kata sahabat saya ) :)


even yang daripada portal ukhwah pun, jangan terus percaya ok.. :-)

jika lelaki di ukhwah.com pun kita yang wanita harus berhati-hati, inikan pula lelaki-lelaki di luar sana, yang langsung tak dikenali... dan yang kenal melalui SMS dengan nombor tersebar pula tu..

tentu semua orang pernah alami apabila dihubungi orang yang tak dikenali kan? especially yang berlainan jantina. jangan dilayan....




setuju sesangat....200%.....cakap syahidatul...........habis itu saya ini tak boleh dipercayai lah...huhuhuhuhuh.... :-( ..jangan mempercayai saya...hehehehe


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

awan_biru85
WARGA SETIA
Menyertai: 03.12.2006
Ahli No: 27594
Posting: 772
Dari: sabak terbenam

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 06-09-07 20:24


tapi kapten Kenapa cakap macam tu?....


-----------------
Photobucket

MaSyAraKat HRmONi KeLuARga bahagia


Bookmark and Share

    


  Member Information For awan_biru85Profil   Hantar PM kepada awan_biru85   Pergi ke awan_biru85's Website   Quote dan BalasQuote

marul
WARGA SETIA
Menyertai: 04.09.2007
Ahli No: 30924
Posting: 648
Dari: Seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 06-09-07 20:46


kasihan..tapi salah sendiri pun ada juga..nak bagaimana? tu??apa pun kita doakan lah yang mangsanya dapat kembali sejahtera dan yang nafsu macam binatang tu dapat ptunjuk dari Allah..and dapat balasan yang betul-betul setimpal..

p/s: cuba ahli keluarga mereka kena begitu..baru lah mereka sedar sendiri agknya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For marulProfil   Hantar PM kepada marul   Quote dan BalasQuote

islamiah91
Warga 1 Bintang
Menyertai: 12.01.2006
Ahli No: 21871
Posting: 40
Dari: dunia yang fana

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 06-09-07 21:43


assalamualaikum...

sian budak tu.. tapi nak buat macam mana,benda dah jadi.semoga ianya menjadi ikhtibar kepada org lain. InsyaAllah.. itulah,kan Islam dah tetapkan,perempuan kalau nak keluar pergi mana-mana,kena ada muhrim yang temankan. semua yang ditetapkan oleh syarak tu,ada hikmahnya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For islamiah91Profil   Hantar PM kepada islamiah91   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 06-09-07 22:32


salam...

ana selalu berpesan pada diri dan adik2 ana...
" sebelum buat apa-apa tindakan, fikir kesannya kepada agama,
fikir perasaan ummi dan ayah, fikir keluarga, fikir orang ygsayangkan kita...
insyaAllah, kita akan terpelihara...."

alhamdulillah, kata-kata itu mampu memperingat diri ini dan adik2 ana...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

wardiah_alwani
Warga 5 Bintang
Menyertai: 09.04.2004
Ahli No: 8299
Posting: 363
Dari: kena bagitau juga ke??huhu

iceland  


posticon Posting pada: 24-01-08 06:48


masya allah...
bahaya benar sekarang ini....
macam-macam benda tak elok dah jadi...
tak semua org boleh dipercayai...

Bookmark and Share

    


  Member Information For wardiah_alwaniProfil   Hantar PM kepada wardiah_alwani   Quote dan BalasQuote

Ustadz
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25025
Posting: 774
Dari: Kandang Kambing

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-01-08 07:55


astaghfirullah..taubatlah kita semua,kemungkaran ni semua berlaku asbab kita tak buat kerja dakwah..ramai sahabat kita diluar sana yang masih tak faham dan tak dapat amal agama..kita semua azam untuk ada risau atas umat macam risau nabi S.A.W dan berdakwah cara nabi .S.A.W serta mengamal sunnah-sunnahnya..janganlah hanya mengejar pembangunan duniawi sehingga jiwa kita menjadi miskin dan kosong tanpa agama..janganlah perdagangkan agama sampai ulama pun terpaksa berpeluk tubuh dan menapis segala pandangan serta tegurannya..layakkah kita digelar negara islam dan menjadi peminpin negara-negara islam,sedangkan kita tak amal pun undang-undang islam....

Bookmark and Share

    


  Member Information For UstadzProfil   Hantar PM kepada Ustadz   Pergi ke Ustadz's Website   Quote dan BalasQuote

Farishah
WARGA SETIA
Menyertai: 24.04.2005
Ahli No: 16036
Posting: 808
Dari: depan komputer

somalia  


posticon Posting pada: 24-01-08 10:58


bila baca kisah ni buatkan saya jadi tkot pulak...sebab sekarang ni dah 7 org lelaki telifon dan sms saya nak carik org bernama "puteri" bila saya katakan saya bukan "puteri" mereka nak berkenalan dengan saya pulak...mula-mula memang peng sebab saya baru saja tukar no. baru tapi dah ada org kacau2 pula..tapi lama2 malas nak layan, sebab nak tukar no. baru lagi leceh... tapi pelik macam mana 7 org boleh telifon saya dan carik org yang sama dan kesemuanye lelaki.....


-----------------
strong minds talk about ideas, weak minds talk about people.


Bookmark and Share

    


  Member Information For FarishahProfil   Hantar PM kepada Farishah   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 24-01-08 11:00


Assalamualaikum
I think...all the 7 peoples were the same guy..just using a diffferent no to contact you....the obejctive of that guy is actually..
to make friends with you...so, be careful....



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

Farishah
WARGA SETIA
Menyertai: 24.04.2005
Ahli No: 16036
Posting: 808
Dari: depan komputer

somalia  


posticon Posting pada: 24-01-08 11:10


Pada 24-01-08 11:00 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum
I think...all the 7 peoples were the same guy..just using a diffferent no to contact you....the obejctive of that guy is actually..
to make friends with you...so, be careful....




ah....erm i dont tink so....cos ey were all very budak-budak tau...cara mereka cakap macam budak menengah....dan pernah dis 1 guy called me..dan i ask about dat "puteri" dr mana dapat no. "puteri" dan so on..lepas itu dia cakap dr kedai telifon dan i tanya lah "puteri" tu sekolah mana dan dia cakap "puteri" tu sekolah menengah.... dan after dat i xplained dat im not putri dan pls dont call me again..lepas itu da tak kol lagi dah...sebab mereka selalu kol bila saya kat dalam kelas...bosan kan..ada yang kol 3 pagi...memang gila....

dan bila i cek number2 yang call saya semuanya maxis...


-----------------
strong minds talk about ideas, weak minds talk about people.


Bookmark and Share

    


  Member Information For FarishahProfil   Hantar PM kepada Farishah   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 24-01-08 11:30


Assalamualaikum
the real thing is they do not know whether you are the same old as them...so, whoever want to befriend with a gril..they will never care if you are a small little girl or vice versa...just because they get your number..so they used to be mengusah-usha you...this is true...pernah terjadi pada saya begitu...lastly, I told that I was not a girl...after that, he never disturb me again....
what is the problem if it is all the maxis number....still, I think that it is not a matter of coincidence..it is a matter of try and error by using a different approach...

P/S : apakah saya merepek ni...tapi, lebih kurang begitulah..



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

Farishah
WARGA SETIA
Menyertai: 24.04.2005
Ahli No: 16036
Posting: 808
Dari: depan komputer

somalia  


posticon Posting pada: 24-01-08 11:49


Pada 24-01-08 11:30 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum
the real thing is they do not know whether you are the same old as them...so, whoever want to befriend with a gril..they will never care if you are a small little girl or vice versa...just because they get your number..so they used to be mengusah-usha you...this is true...pernah terjadi pada saya begitu...lastly, I told that I was not a girl...after that, he never disturb me again....
what is the problem if it is all the maxis number....still, I think that it is not a matter of coincidence..it is a matter of try and error by using a different approach...

P/S : apakah saya merepek ni...tapi, lebih kurang begitulah..



the same old....?im not dat old...hehe :-P entah lah but now alhamdulillah after i threatend one of em,i told him, if he call me again i'll report to e police.. ey nvr call me again...


-----------------
strong minds talk about ideas, weak minds talk about people.


Bookmark and Share

    


  Member Information For FarishahProfil   Hantar PM kepada Farishah   Quote dan BalasQuote

tahzan
Warga Rasmi
Menyertai: 01.08.2006
Ahli No: 25548
Posting: 7
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-01-08 12:48


Assalamualaikum Assalamualaikum Assalamualaikum

ya ikhwan...

mari kat sm2 mhasabah..

kat bsm2 bperanan mmbendg perkara ni...

hamas_palestin :bye: :bye: :bye: :bye: :bye:


-----------------
leraikan segala sengeta,
maafkanlah sesiapa saja,
sedangkan allah maha pengampun,
inikan pula kita insan biasa..


Bookmark and Share

    


  Member Information For tahzanProfil   Hantar PM kepada tahzan   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 24-01-08 14:50


Assalamualaikum
baguslah kalau begitu..then..you are safe for now...and make sure you are always in caution....



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

hudahaida
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.01.2008
Ahli No: 32255
Posting: 128
Dari: dunia

south_korea  


posticon Posting pada: 24-01-08 22:59


nauzubillah....hati-hati dengan org yang xdikenali..
biarlah dikatakan sombong bila tidak menjawab teguran
asal tidak kesal kemudian hari..

peringatan untuk dari sya dan semua wanita di luar sn

Bookmark and Share

    


  Member Information For hudahaidaProfil   Hantar PM kepada hudahaida   Quote dan BalasQuote

aryf
Warga Rasmi
Menyertai: 21.12.2007
Ahli No: 32057
Posting: 9

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 24-01-08 23:50


perkara ini berlaku kita nak salah kan siapa???
ibubapa???? diri mereka sendiri????kerajaan???atau..........emm jom kita sama-sama cari jawapan nya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For aryfProfil   Hantar PM kepada aryf   Quote dan BalasQuote

mdfakhri
WARGA SETIA
Menyertai: 25.03.2006
Ahli No: 23701
Posting: 1082
Dari: Terengganu Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 25-01-08 09:19


BUKIT MERTAJAM - Sepasang kekasih yang dalam perjalanan dari sini ke Kulim, Kedah terkejut apabila motosikal yang mereka naiki ditahan sekumpulan lima lelaki ketika tiba di Ara Kuda, Kubang Semang.

Dalam kejadian pukul 3.40 pagi kelmarin, pasangan yang berusia 18 dan 20 tahun itu kemudiannya dibawa ke sebuah kedai tuak tidak jauh dari situ bukan sahaja disamun, malah turut dibogelkan.

Selepas itu, pasangan itu dipaksa melakukan adegan seks sambil gambar mereka dirakamkan menggunakan telefon bimbit oleh kumpulan lelaki itu.

Tidak berakhir di situ, si wanita malang itu kemudiannya dilarikan kumpulan lelaki terbabit ke Kulim dengan menaiki sebuah kenderaan sebelum diperkosa pula oleh empat lelaki daripada lima lelaki tersebut di dua tempat berasingan.

Ketua Polis Daerah Seberang Perai Tengah (seperti), Asisten Komisioner Mohamad Anil Shah Abdullah berkata, si lelaki yang ditinggalkan kumpulan tersebut selepas dibelasah kemudian telah membuat laporan di Balai Polis Kubang Semang, di sini.

Menurut beliau, polis yang melancarkan operasi dapat menahan 10 lelaki yang dipercayai terlibat dalam jenayah itu pada pukul 5 pagi hari sama dan menyelamatkan wanita tersebut di Lunas, Kulim.

Kesemua suspek berusia 20 hingga 45 tahun kini ditahan reman sehingga 29 Januari ini bagi membantu siasatan.

Pasangan tersebut juga kehilangan telefon bimbit mereka dan kesemua dokumen penting.

Mohamad Anil berkata, berdasarkan siasatan, suspek-suspek terbabit ada antara mereka bekerja sebagai penarik kereta, pemandu lori, pekerja kontrak dan peniaga.

Dalam pada itu, tambah beliau, polis kini memburu dua lagi lelaki yang dipercayai terlibat dalam kes berkenaan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mdfakhriProfil   Hantar PM kepada mdfakhri   Quote dan BalasQuote

mdfakhri
WARGA SETIA
Menyertai: 25.03.2006
Ahli No: 23701
Posting: 1082
Dari: Terengganu Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 25-01-08 09:27


yang 2 org p keluar awal-awal pagi itu Kenapa???
nak buat apa keluar sampai pukul 3 pagi??
jadi begini baru lah nak susah..
apa-apa pun,aku bersimpati lah.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For mdfakhriProfil   Hantar PM kepada mdfakhri   Quote dan BalasQuote

Al-Sembi9an
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.12.2006
Ahli No: 27663
Posting: 176
Dari: Jawa Timur

indonesia  


posticon Posting pada: 25-01-08 21:16


Gadis yang dirogol 4 lelaki ni sebenarnya takrifan undang-undang kerana budak itu masih di bawah umur 18 tahun maka sebarang perbuatan seks ke atasnya dikira merogol walaupun mungkin ianya dilakukan secara sukarela.


-----------------
Bhinneka Tunggal Ika
Mari Klik http://preview.tinyurl.com/2ckx3e


Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-Sembi9anProfil   Hantar PM kepada Al-Sembi9an   Pergi ke Al-Sembi9an's Website   Quote dan BalasQuote

mdfakhri
WARGA SETIA
Menyertai: 25.03.2006
Ahli No: 23701
Posting: 1082
Dari: Terengganu Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 25-01-08 23:52


Pada 25-01-08 21:16 , Al-Sembi9an posting:

!!! QUOTE !!!

Gadis yang dirogol 4 lelaki ni sebenarnya takrifan undang-undang kerana budak itu masih di bawah umur 18 tahun maka sebarang perbuatan seks ke atasnya dikira merogol walaupun mungkin ianya dilakukan secara sukarela.



tapi Kalau dengan org yang tak kenal,tak mungkin berlaku secara sukerela..
Kalau dengan pkwe dia,logik lah...sampai pukul 3 pagi boleh keluar...apa-apa pun,juga diri......


-----------------
http://www.zazizukeropok.blogspot.com

SeKalI AnDa TeRjAtUh,jaNgAn JatUh uNtuK BeRkaLi-KaLi


Bookmark and Share

    


  Member Information For mdfakhriProfil   Hantar PM kepada mdfakhri   Quote dan BalasQuote

irashahirah
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2005
Ahli No: 19675
Posting: 407
Dari: jay bee

Johor   avatar


posticon Posting pada: 26-01-08 12:26


Pada 25-01-08 09:19 , mdfakhri posting:

!!! QUOTE !!!

BUKIT MERTAJAM - Sepasang kekasih yang dalam perjalanan dari sini ke Kulim, Kedah terkejut apabila motosikal yang mereka naiki ditahan sekumpulan lima lelaki ketika tiba di Ara Kuda, Kubang Semang.

Dalam kejadian pukul 3.40 pagi kelmarin, pasangan yang berusia 18 dan 20 tahun itu kemudiannya dibawa ke sebuah kedai tuak tidak jauh dari situ bukan sahaja disamun, malah turut dibogelkan.

Selepas itu, pasangan itu dipaksa melakukan adegan seks sambil gambar mereka dirakamkan menggunakan telefon bimbit oleh kumpulan lelaki itu.

Tidak berakhir di situ, si wanita malang itu kemudiannya dilarikan kumpulan lelaki terbabit ke Kulim dengan menaiki sebuah kenderaan sebelum diperkosa pula oleh empat lelaki daripada lima lelaki tersebut di dua tempat berasingan.

Ketua Polis Daerah Seberang Perai Tengah (seperti), Asisten Komisioner Mohamad Anil Shah Abdullah berkata, si lelaki yang ditinggalkan kumpulan tersebut selepas dibelasah kemudian telah membuat laporan di Balai Polis Kubang Semang, di sini.

Menurut beliau, polis yang melancarkan operasi dapat menahan 10 lelaki yang dipercayai terlibat dalam jenayah itu pada pukul 5 pagi hari sama dan menyelamatkan wanita tersebut di Lunas, Kulim.

Kesemua suspek berusia 20 hingga 45 tahun kini ditahan reman sehingga 29 Januari ini bagi membantu siasatan.

Pasangan tersebut juga kehilangan telefon bimbit mereka dan kesemua dokumen penting.

Mohamad Anil berkata, berdasarkan siasatan, suspek-suspek terbabit ada antara mereka bekerja sebagai penarik kereta, pemandu lori, pekerja kontrak dan peniaga.

Dalam pada itu, tambah beliau, polis kini memburu dua lagi lelaki yang dipercayai terlibat dalam kes berkenaan.


kenapa manusia sekarang lebih biadab dr binatang??

Bookmark and Share

    


  Member Information For irashahirahProfil   Hantar PM kepada irashahirah   Quote dan BalasQuote

pulu
WARGA SETIA
Menyertai: 27.01.2005
Ahli No: 13934
Posting: 697
Dari: Gorontalo

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 26-01-08 13:54


Pada 02-06-07 01:43 , sailormoon posting:

!!! QUOTE !!!

Malu Mu Mahkota yang Tidak Perlukan Singgahsana
Tetapi Ia Berkuasa Menjaga Diri Dan Nama
Tiada Siapa Yang Akan Boleh Merampasnya
Melainkan Kau Sendiri Yang Pergi Menyerah Diri




Nasihat bermakna dari Hijaz :)

Sebelumnya sudah ada dalam hadis Baginda Rasul Muhammad Saw, janganlah wanita apalagi anak gadis bepergian sendirian apalagi jauh apalagi malam hari apalagi memakai pakaian seronok apalagi menyebar parfumenya menusuk hidung...

Hingga datanglah serigala-serigala liar datang menerkam!


So... Becarefull girl :bunga:

Bookmark and Share

    


  Member Information For puluProfil   Hantar PM kepada pulu   Pergi ke pulu's Website   Quote dan BalasQuote

sofea_hanzalah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 13.01.2008
Ahli No: 32302
Posting: 27
Dari: penang

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 26-01-08 15:08


Assalamualaikum...

apa yang saya tulis di sini jangan di salah anggap...
bukan juga untuk menceritakan aib sendiri..
tapi,untuk berkongsi dan menjadi pengajaran kepada semua perempuan di luar sana...
kerana perkara ini terjadi kepada saya..
bukan di dalam drama,filem,novel atau khayalan semata-mata...

satu malam semasa saya masih lagi menuntut di ipta...
ahad,lebih kurang dalam pukul 10...
masa kejadian tu berlaku saya baru 19 tahun...
saya pergi study pada waktu malam di fakulti saya seorang diri...
pada ketika itu saya pakai jeans hitam dan long sleeves ikut bentuk badan saya...
saya masuk ke salah satu kelas dan study di situ....
tiba-tiba saya rasa mengantuk...
saya bukan jenis yang mudah tidur di tempat yang tak selesa...
tapi,malam itu saya terus tertidur...
tiba-tiba...
seorang lelaki botak,fizikal seperti askar masuk ke dalam kelas saya...
ketika itu juga lah saya sedar tapi mata saya rasa berat...
suara tak keluar...
dia terus menutup semua suis yang ada dalam kelas itu...
saya tidak mampu berbuat apa-apa kerana saya macam orang bingung...
keadaan menjadi gelap...
tak payah lah saya bagitau apa yang berlaku di dalam suasana gelap itu..
namun,dengan kuasa ALLAH S.W.T...
lelaki itu menghentikan perbuatannya dan tidak sampai ke tahap yang
berat...
hanya sempat yang ringan2...
lelaki itu terus berlari keluar ikut tingkap belakang dan tidak saya temui hingga ke hari ini...

itulah dugaan yang paling pahit dalam hidup saya...
setelah saya fikir2 balik,
sebenarnya diri sendiri yang lebih mengundang masalah ini berlaku...
bukan ibu bapa,kerajaan atau masyarakat...
ya,mereka juga ada menyumbang kepada masalah ini berlaku..
tapi,diri perempuan itu yang lebih....
macam saya pada malam itu,
pakaian membuatkan nafsu lelaki itu terpesong...
berjalan pula seorang diri..
pada waktu malam...
memang sengaja cari nahas...
itu di kawasan ipta..
kalau di luar,tak tahu lah...
namun,setiap apa yang berlaku...
telah ditakdirkan untuk berlaku...
untuk memberi pengajaran kepada saya,...
supaya jangan berani sangat...
itulah yang kawan saya bagitau saya..
saya bersyukur saya tidak diperlakukan sehingga ke tahap yang lebih jauh...
apa yang menjadi milik saya masih lagi terpelihara...
alhamdulillah..
jadi,buat perempuan-perempuan di luar sana...
pakailah pakaian yang sopan...
tapi,itu masih belum memadai kerana kadang-kadang berpakaian sopan pun ada yang dirogol...
jangan jalan seorang-seorang di waktu malam dan di tempat yang sunyi...
jangan mudah percayakan lelaki,even boyfriend sendiri...
walaupun,boyfriend anda nampak macam baik saja..
ingat itu!!!
always be aware of your surroundings...
kiri,kanan,depan,belakang...
love yourself very much....
selebihnya tawakal kepadaNYA di dalam perjalanan...
moga dipermudahkan dan dilindungi....

Bookmark and Share

    


  Member Information For sofea_hanzalahProfil   Hantar PM kepada sofea_hanzalah   Quote dan BalasQuote

ctnurbebo
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2007
Ahli No: 29142
Posting: 880
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 26-01-08 21:13


remaja kini lebih memikirkan keseronokan dari akibatnya dimasa hadapan.pergaulan yang melampaui batas juga punca semua ini terjadi..beringatlah sebelum terkena...peringatan buat diri sendir dan semua muslimat di luar sana...sebagai seorang wanita,bila berlaku sesuatu yang buruk keatas kita,pelbagai akibat dan kerugian yang ditanggung diri sendiri..jangan biarkan anda menjadi mangsa nafsu..mantapkan iman anda...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ctnurbeboProfil   Hantar PM kepada ctnurbebo   Quote dan BalasQuote

Saifuddin
WARGA SETIA
Menyertai: 30.09.2003
Ahli No: 3878
Posting: 1421

Kelantan  


posticon Posting pada: 30-01-08 15:10


hadis ada mention, bahaya keluar malam....
dukacita adik tu, mana ahli keluarga wanita tersebut...

Bookmark and Share

    


  Member Information For SaifuddinProfil   Hantar PM kepada Saifuddin   Quote dan BalasQuote

mimi1419
Warga Rasmi
Menyertai: 20.08.2007
Ahli No: 30718
Posting: 3
Dari: PeRaK

Perak   avatar


posticon Posting pada: 08-01-10 10:14


huhuhu...budak-budak sekarang memang berani..memang tak takut betul..xkecian ke kat mak ayah mereka..dah jadi baru nak menyesal...kepada adik-adik di luar sana terutama yang masih belajar jangan lah berani sangat jumpa lelaki yang baru dikenali sb kita tak tahu apa yang mampu mereka buat pada kita nati...INGAT!!...


-----------------
...aku WANITA aku kaum HAWA...


Bookmark and Share

    


  Member Information For mimi1419Profil   Hantar PM kepada mimi1419   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 08-01-10 10:28


salam
kebanyakan kes wanita itu mengenali perogolnya..saya juga khuatir dengan perkara ini.saya detailkan sebab-sebabnya pada pandangan saya hanya satau tajuk besar, iaitu

1. Kurangnya amalam berugama.

kalau perkara ini setel atau hampir setel InsyaAllah semuanya akan selesai.


-----------------
Permudahkan dan jangan menyukarkan,gembirakan dan jangan menyusahkan, bersepakat dan jangan berpecah belah.


Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 08-01-10 12:46


Berdasarkan dalil Al-Quran dan al-Hadith, amat jelas bahawa isu aurat bukanlah isu remeh dan cabang. Ia adalah termasuk dalam katergori hukum qati'e dan usul. Malah ia juga merupakan salah satu dosa utama yang amat diperjuangkan oleh Syaitan. Ini adalah kerana, dengan terbukanya aurat, maka ia boleh mencambahkan dosa-dosa lain seperti zina, mengandung anak luar nikah, bercerai suami isteri akibat curang, membunuh anak luar nikah, putusnya hubungan keluarga dan pelbagai lagi. Perihal Syaitan mensasarkan dosa 'buka aurat' ini sebagai dosa pilihan utamanya ada disebutkan dalam Al-Quran dari firman Allah ertinya :-

" Maka Syaitan membisikkan fikiran jahat kepada keduanya untuk menampakkan kepada keduanya yang tertutup dari mereka iaitu auratnya .." Al-A'raf : 20)


"Hai Nabi! Katakanlah kepada isteri-isterimu, anak-anak perempuanmu dan isteri-isteri orang mu'min semua hendaklah mereka melabuhkan jilbab-jilbab mereka atas (muka-muka) mereka. Yang demikian itu lebih memastikan mereka agar dikenali (sebagai wanita Islam) supaya mereka tidak diganggu." (al-Ahzab: 59)

Ayat ini juga jelas menunjukkan bahawa salah satu target utama menutup aurat yang diletakkan oleh Allah SWT adalah sebagai kaedah dan cara terbaik bagi mengelakkan wanita Islam dari diganggu dan disakiti.


BANTAHAN KAUM WANITA

"Eleh, tetapi hari ini ramai juga wanita bertudung yang kena rogol, malah setengahnya kena bunuh dijerut dengan tudungnya pulak, kanak-kanak pun kena rogol dan bunuh. Ini maknanya, tudung bukan lagi penyelamat lah ustaz. Ha..macam mana ustaz nak jawab tu ?. Hujah balas yang selalu saya dengar bila isu ini ditimbulkan.


"Pernah tak anda merasa amat marah sepanjang hidup anda ?" Tanya saya kembali.


"Pernah juga ustaz..Kenapa ustaz, apa kaitannya?" Bingung sekali lagi mereka nampaknya.


"Biasanya bila seseorang itu sedang amat marah, sempat tak agaknya ia berfikir bahaya atau tidak tindakan yang dibuatnya sebagai contoh; ada orang yang sedang marah kerana bising tangisan kanak-kanak, maka ditendang (seperti berita yang saya baca di akhbar baru-baru ini), ditolak jatuh tangga, ditekup wajah kanak-kanak itu dengan bantal dan macam-macam lagi bagi menghilangkan kemarahan atau gangguan bising itu, setelah beberapa ketika mungkin baru seolah-olah dia tersedar, lalu cemas dan mungkin menyesal"


"Demikianlah juga nafsu jahat, bila ia berada di tahap tinggi, ia tidak lagi melihat sama ada kepada pakaian dan umur wanita mahupun isteri orang dihadapannya, sasarannya hanya mendapatkan hajat jahatnya, kerana itulah wanita yang menutup aurat dengan sempurna serta kanak-kanak perempuan juga terancam, tanpa dapat dinafikan juga peranan vcd, laman, akhbar, majalah dan novel lucah " terang saya.


"Tapi macam mana pulak ayat tadi kata tutup aurat dapat mengelakkan wanita dari disakiti ?" Balas mereka dengan penuh minat kali ini.


"Jika kita lihat dengan teliti, ayat tadi sebenarnya ditujukan kepada seluruh kaum wanita. Ini bermaksud, jika sebahagian besar wanita tidak mentaatinya dan memakai pakaian seksi pula. Di ketika itu, faedah dan kebaikan dari tutup aurat bagi menjaga semua kaum wanita dari disakiti secara umum akan tergugat dariu mencapai matlamat umumnya. Sebenarnya, ayat itu nak beritahu bahawa seluruh wanita bertanggung jawab menjaga keselamatan kaum sejenisnya dengan menjaga aurat masing-masing" Jelas saya


"Maka bila ada yang seksi, ini bermakna, ia sedang mengancam kaum sejenisnya yang lain dan di tempat lain kerana telah menghidupkan nafsu kebinatangan lelaki jahat yang sedang tidur"


Petikan dari zaharuddin.net/lelaki-dan-wanita/aurat-wanita-apa-sudah-jadi.html


Silalah baca artikel lengkap kalau belum baca. :)


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

ikhwan_islam
Warga 5 Bintang
Menyertai: 05.02.2009
Ahli No: 37043
Posting: 360
Dari: KUIS Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 08-01-10 14:26


Pada 01-06-07 12:04 , mdfakhri posting:

!!! QUOTE !!!

KUALA NERANG: Akibat nombor telefon bimbitnya diedarkan menerusi khidmat pesanan ringkas (SMS), seorang gadis berusia 15 tahun mendakwa menjadi mangsa rogol bergilir-gilir empat lelaki, termasuk seorang remaja seusia dengannya, di Kampung Alor Imboi, Jalan Padang Sanai-Sintok, Selasa lalu.


Gadis bawah umur berkenaan yang juga pelajar sebuah sekolah menengah mendakwa dirogol empat lelaki di sebuah pondok kosong di kawasan pembalakan antara jam 11 malam Selasa lalu hingga 5 pagi kelmarin selepas dibawa bersiar-siar dengan di sebuah pondok kosong di kawasan pembalakankereta bersama suspek.

Ketua Polis Daerah Padang Terap, Superintendan Hamzan Darus, berkata seorang daripada suspek yang mendapat nombor telefon mangsa menghubungi gadis itu pada jam 9.30 malam Selasa lalu dan mengajaknya bertemu.

“Selepas berjumpa, suspek yang datang bersama seorang rakan lain kemudian membawa mangsa ke Kampung Tualak untuk mengambil dua lagi rakan mereka termasuk seorang remaja berusia 15 tahun dan menuju ke Kampung Alor Imboi di mana kejadian didakwa berlaku,” katanya pada sidang media di pejabatnya semalam.

Katanya, siasatan awal mendapati mangsa tidak mengenali suspek dan malam itu adalah kali pertama mereka berjumpa.

Mangsa membuat aduan di Balai Polis Kuala Nerang sekitar jam 7 pagi kelmarin manakala empat suspek, dua berusia 20 tahun, 26 dan 15 tahun ditahan di rumah masing-masing tengah hari kelmarin.
kalau diperhatikan, pelik kes ni.

-di sebuah pondok kosong di kawasan pembalakan. macam mana perempuan tu boleh sampai kat pondok tu?datang sendiri dengan suka atau di paksa.

-antara jam 11 malam.
pukul 11 malam?dia keluar sendiri?

-selepas dibawa bersiar-siar.
nampak kat sini mereka memang sama-sama suka.

tak ada nampak paksaan dalam kes ni.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ikhwan_islamProfil   Hantar PM kepada ikhwan_islam   Quote dan BalasQuote

hafiz_along_83

Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3139
Posting: 772
Dari: cheras

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 08-01-10 16:14


macam cerita CSI pulak.. CSI Ukhwah.com.. ada keupayaan untuk menganalisis kes.. :-)


-----------------
SENYUMLAH SELALU.. SENYUM ITU SEDEKAH.. :-)


Bookmark and Share

    


  Member Information For hafiz_along_83Profil   Hantar PM kepada hafiz_along_83   Quote dan BalasQuote

farah_hanan
WARGA SETIA
Menyertai: 17.02.2006
Ahli No: 22791
Posting: 987
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 09-01-10 15:19


Pada 11-06-07 10:02 , rose_itam posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 11-06-07 08:34 , are_peace82 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 04-06-07 14:16 , aL-azyM posting:

!!! QUOTE !!!

Hmm..saya selalu mengingatkan sahabat-sahabat saya agar jangan mempercayai saya 100%..


Saya selalu mengingatkan diri saya agar jangan mempercayai perempuan 100%



DAN saya pun selalu mengingatkan DIRI SENDIRI agar tidak mempercayai SEMUA LELAKI 100% ;-) ;-) ;-)


Sememangnya saya tidak mempercayai lelaki 100% :-(


-----------------
My love commitment to myself, my family and my fellow men becomes me the courage and strength to face the challenges of life....


Bookmark and Share

    


  Member Information For farah_hananProfil   Hantar PM kepada farah_hanan   Quote dan BalasQuote

hafiz_along_83

Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3139
Posting: 772
Dari: cheras

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-01-10 11:30


sememangnya tidak 100% wanita mempercayai lelaki 100%..

dan sememangnya tidak 100% lelaki mempercayai wanita 100%..

:-)


-----------------
SENYUMLAH SELALU.. SENYUM ITU SEDEKAH.. :-)


Bookmark and Share

    


  Member Information For hafiz_along_83Profil   Hantar PM kepada hafiz_along_83   Quote dan BalasQuote

muasz
Warga Rasmi
Menyertai: 11.01.2010
Ahli No: 39020
Posting: 5
Dari: egypt

Perak   avatar


posticon Posting pada: 11-01-10 15:54


Assalamualaikum..... setiap peringkat perlu berubah, kembali kepada syariat Allah- Diri sendiri, Keluarga, Saudara mara,Jiran, Masyarakat, Kerajaan.
Jadikan Al-Quran & As-Sunnah sebagai panduan hidup, suasanakan biah Islamiah di rumah, ikuti kuliah2 agama, baca buku2 agama, timbulkan sikap nasihat-menasihati, ambil berat sesama saudara/sahabat, tegur & protes kesalahan kerajaan.
- Sekadar cadangan..


-----------------
Ingatlah Allah selalu.


Bookmark and Share

    


  Member Information For muaszProfil   Hantar PM kepada muasz   Pergi ke muasz's Website   Quote dan BalasQuote

simple_NAH
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.08.2006
Ahli No: 26007
Posting: 77
Dari: shah alam

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 12-01-10 09:12


beto...saya sokong 100%...

sama-sama lah kita jaga diri


-----------------
Kalau hanya memikirkan "Apa kata orang..." bila pula masa nak mengenengahkan, "Apa kata saya..."


Bookmark and Share

    


  Member Information For simple_NAHProfil   Hantar PM kepada simple_NAH   Quote dan BalasQuote

machok
Warga 1 Bintang
Menyertai: 01.06.2006
Ahli No: 24645
Posting: 31
Dari: Batu pahat

Johor  


posticon Posting pada: 12-01-10 09:34


yang dia prcaye sangat laki yang tak kenal itu kenapa..gtal juga perempuan itu...ajak terus kuwa..


-----------------
hidup ini biar happy jangan menyusahkan orang...


Bookmark and Share

    


  Member Information For machokProfil   Hantar PM kepada machok   Quote dan BalasQuote

NurArisha
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.03.2005
Ahli No: 15005
Posting: 278
Dari: Wangsa Maju, KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 14-02-10 08:39


pada pendapat saya, bila dah jadi macam ini, nak salahkan perempuan itu saja pun tak adil lah..lelaki itu lah yang salah sebenarnya. kadang-kadang perempuan muda zaman sekarang ini berfikiran pendek. mudah percaya..lelaki pulak jahat..tak terfikir ke maruah orang lain.., memang kalau dah tertangkap nanti..sebat saja sampai mati.., biar insaf orang lelaki lain yang pandai2 nak rosakkan harga diri perempuan..

sepatutnya lelaki jadi pelindung..
dan perempuan sepatutnya menjaga diri sebaik mungkin..
nak berkawan..tu bukanlah larangan tetapi kalau iman tak kuat, tak payahlah nak jerumuskan diri dalam pergaulan yang bebas..

fikir..fikir..


-----------------
Assalalualaikum..
Kejujuran adalah sebahagian dari insan yang cintakan Allah s.w.t.


Bookmark and Share

    


  Member Information For NurArishaProfil   Hantar PM kepada NurArisha   Pergi ke NurArisha's Website   Quote dan BalasQuote

Addey
WARGA SETIA
Menyertai: 13.03.2005
Ahli No: 15105
Posting: 948
Dari: kota marudu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 14-02-10 11:56


Pada 01-06-07 12:03 , mdfakhri posting:

!!! QUOTE !!!

hari ni kita dikejukan dengan berita seorang gadis berusia 15 tahun telah dirogol dalam kawasan pembalakan...
no mgsa diedar melalui sms sebab itu...
kira kenal2 malalui sms lah....
then pergi keluar dengan lelaki tu...

buat gadis2 diluar,jangan mudah memberi no tlpon kepada org yang tak dikenali...
paling penting,jangan keluar dengan org yang tak dikenali or menumpang kenderaan sesiapa yang tak dikenali...

sekarang banyak kes macam ni...
jg2 time minum...
biasa time ni lah dia letak apa-apa ubt...
bhaya....

senang cerita,duduk rumah..



salah siapa?

Bookmark and Share

    


  Member Information For AddeyProfil   Hantar PM kepada Addey   Quote dan BalasQuote

maisarahlisa
WARGA SETIA
Menyertai: 29.12.2003
Ahli No: 6068
Posting: 466
Dari: Pahang~Selangor~Dubai

Pahang  


posticon Posting pada: 14-02-10 17:22


it takes two to tango.. bila mak bapak terlampau sporting .. tak memantau aktiviti anak-anak makan itu lah jadinya.. zaman remaja faham-faham saja lah.. kalau tak dibimbing dengan betul maka tak hairanlah banyak kes buang bayi melampau2 berlaku sekarang ini.. dah buang siap bakar lagi!!!... mana perginya agama?


-----------------
Keep Moving Forward


Bookmark and Share

    


  Member Information For maisarahlisaProfil   Hantar PM kepada maisarahlisa   Quote dan BalasQuote

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» Gadis dirogol 4 lelaki

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.253128 saat. Lajunya....