Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 09-08-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
"Kalau besar yang dituntut dan mulia yang dicari, nescaya banyaklah kepayahan dan kesusahan melaluinya, panjang jalannya dan banyak rintangannya."
-- Imam Al-Ghazali

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 27
Ahli: 0
Jumlah: 27




  Yang Masuk Ke Sini
lidah-penghunus: 16 jam, 34 minit yang lalu
muslimiman: 15 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 16 hari yang lalu
nur_tinta: 22 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: PERHATIAN: Server UKHWAH.COM kritikal


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» PERHATIAN: Server UKHWAH.COM kritikal

Please Mendaftar To Post


Oleh PERHATIAN: Server UKHWAH.COM kritikal

Administrator




posticon Posting pada: 31-05-07 21:40


!!! CODE !!!

From: admin <admin@fivio.com>
Reply-To: admin <admin@fivio.com>
To: Kang <kangrazzi@walasri.com>


Subject: Server Ukhwah.com

Date: Sat 05/26/07 07:39 AM


Assalamualaikum Kang,
Saya dah check Kenapa slow sangat Ukhwah sekarang.

Server kena upgrade dan kena tukar part baru sebab dah tak ada di market.

Kena tukar segera part server:

1. Motherboard
2. RAM 2 gig
3. CPU 3.0 Ghz

Harga RM1,500. Harap dapat tukar sebelum pindah ke Jaring bulan Jun ini.

Wasalam.


Assalamualaikum semua,
Sebagaimana yang dijangkakan, server Ukhwah.com yang tidak berhenti bertugas 24 jam sehari kini mengalami kerosakan. Ia adalah lumrah kerana umur server tersebut sudah 4 tahun berfungsi tanpa henti.

Seperti komputer biasa lain, part yang perlu ditukar mesti ditukar dan part yang boleh terus digunakan tak perlu tukar. Sebelum ini beberapa part sudah ditukar kerana mengalami kerosakan:

1. Harddisk
2. Kipas CPU
3. Power Supply

Emel dari penaja menyebut perlu tukar segera:

1. Motherboard
2. RAM 2 gig
3. CPU 3.0 Ghz

Jadi, kami memohon jasa baik warga Ukhwah.com untuk menghulurkan sumbangan sejumlah RM1,500 untuk membeli part penting di atas.

Seandainya server Ukhwah.com rosak, Portal Ukhwah.com tak boleh diakses lagi. Keadaan sekarang ibarat "Telur di hujung tanduk".

Seandainya benar anda sayangkan Ukhwah.com, bolehlah menyumbang kepada:

HANAN NETWORK
37, Jalan PJS 9/8
Bandar Sunway
46150 Petaling Jaya,
Selangor ada
[email protected]

Hanan Network, Maybank A/C No: 5123 1630 8046

Bookmark and Share

    


  Quote dan BalasQuote

ummimq

Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3613
Posting: 3616
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 31-05-07 23:32


"Sesungguhnya Allah tidak akan mengubah keadaan satu kaum sehingga mereka mengubah apa yang ada pada diri mereka"

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummimqProfil   Hantar PM kepada ummimq   Pergi ke ummimq's Website   Quote dan BalasQuote

RuMaishaaa

Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 749
Posting: 1276
Dari: Kg.Batu Muda, KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 01-06-07 09:39


JIKA ADA BELAS, INSYA ALLAH ADA YANG TERLUNAS

MARI KITA MENYUMBANG, SEBELUM TERLAMBAT!!


Bookmark and Share

    


  Member Information For RuMaishaaaProfil   Hantar PM kepada RuMaishaaa   Quote dan BalasQuote

Linn
WARGA SETIA
Menyertai: 14.04.2004
Ahli No: 8388
Posting: 447
Dari: Serdang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 01-06-07 12:01


mari lah kawan-kawan.. kita sumbang seorang sikit... sikit-sikit lama2 jadi bukit :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For LinnProfil   Hantar PM kepada Linn   Quote dan BalasQuote

jubah_hijau
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25035
Posting: 514
Dari: UTM SKUDAI

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 01-06-07 12:04


'wahai orang-orang beriman, jika kamu mbantu agama Allah,Allah akan membantu kamu dan mengukuhkan kedudukan kamu' ayat7,surah Muhammad...

Bookmark and Share

    


  Member Information For jubah_hijauProfil   Hantar PM kepada jubah_hijau   Quote dan BalasQuote

Asward_hafiz
WARGA SETIA
Menyertai: 02.05.2004
Ahli No: 8743
Posting: 597
Dari: Kuantan pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 01-06-07 12:14


SAma sama lah kita..
terus jayakan ukhwah.com

:-(

Bookmark and Share

    


  Member Information For Asward_hafizProfil   Hantar PM kepada Asward_hafiz   Pergi ke Asward_hafiz's Website   Quote dan BalasQuote

Administrator




posticon Posting pada: 01-06-07 12:24


ACTION SPEAK LOUDER!

Jangan ada yang kesal jika tiba-tiba Ukhwah.com tutup kerana server tidak boleh digunakan.

TALK IS FREE. ACTION SPEAK LOUDER

Bookmark and Share

    


  Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 01-06-07 12:33


Tiada Paksa Bukan Alasan...
Buktikan Komitmen Sokongan Anda...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

aku_hambamu
Warga 5 Bintang
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29921
Posting: 393

PulauPinang  


posticon Posting pada: 01-06-07 14:36


ok,jangan tangguh-tangguh benda yang baik

Bookmark and Share

    


  Member Information For aku_hambamuProfil   Hantar PM kepada aku_hambamu   Quote dan BalasQuote

jundullah81
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 331
Posting: 473
Dari: Bumi Allah Semuanya....

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 01-06-07 16:40


JOM BANTU!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For jundullah81Profil   Hantar PM kepada jundullah81   Quote dan BalasQuote

tengku_anis
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.11.2005
Ahli No: 20231
Posting: 204
Dari: ..:Bumi BaitulMaqdis :..

india   avatar


posticon Posting pada: 02-06-07 19:12


InsyaAllah, habis exam saya akan cuba bantu.. kena tunggu balik rumah dulu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For tengku_anisProfil   Hantar PM kepada tengku_anis   Pergi ke tengku_anis's Website   Quote dan BalasQuote

NurHidayah86
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.07.2004
Ahli No: 9825
Posting: 101
Dari: Di MaNa SaJa KeLuArGaKu BeRaDa...

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 03-06-07 04:02


insyallah saya akan bantu jika termampu... :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For NurHidayah86Profil   Hantar PM kepada NurHidayah86   Quote dan BalasQuote

suhaimi
Warga Rasmi
Menyertai: 05.12.2005
Ahli No: 20738
Posting: 5
Dari: kuala

hong_kong   avatar


posticon Posting pada: 03-06-07 15:20


macam mana nak bantu ini

Bookmark and Share

    


  Member Information For suhaimiProfil   Hantar PM kepada suhaimi   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 03-06-07 15:32


xkesah berape2 pun tak apa kan? Ana transfer sekarang lah k...sorry lau xbyk sangat k..sebab duit dalam maybank pun dah bawa keluar pakai untuk belajar...Harap wlp sikit dapat membantu...InsyaAllah


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 03-06-07 15:38


Ohw..tak boleh lah nak transfer sekarang..insyaAllah sok pagi... sekarang tak boleh sebab memang bukan time dia..

Maybank2u.com Foreign TT service is offline now.

Foreign TT available times :

Monday to Friday 9.30 am - 6.30 pm (09:30 to 18:30 hours)

Note:
You will not be able to do foreign telegraphic transfer online on Saturdays, Sundays and public holidays (including Federal Territory holidays).


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

zaidharithah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.03.2006
Ahli No: 23661
Posting: 198
Dari: In thE WoRlD

macedonia  


posticon Posting pada: 04-06-07 10:02


teruslah menghantar derma anda..........

Bookmark and Share

    


  Member Information For zaidharithahProfil   Hantar PM kepada zaidharithah   Quote dan BalasQuote

ummimq

Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3613
Posting: 3616
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 04-06-07 15:03


Ukhwah.com ini umpama keluarga kita dan dalam hadis kita digalakkan bersedekah atau memberi hadiah kepada kaum keluarga terdekat kita kan.

Dermalah demi keluarga kita ukhwah.com

Wallahuta'ala a'lam bissawab

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummimqProfil   Hantar PM kepada ummimq   Pergi ke ummimq's Website   Quote dan BalasQuote

zulmi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.02.2006
Ahli No: 22909
Posting: 134
Dari: Bandar Baru Nilai

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 04-06-07 15:53


insyaAllah, jom lah kita bantu, walaupun sikit insyaAllah ada ganjaran disisi Allah

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmiProfil   Hantar PM kepada zulmi   Pergi ke zulmi's Website   Quote dan BalasQuote

Administrator




posticon Posting pada: 04-06-07 15:55


Sekiranya ada sesiapa yang sudi menderma terus HARDWARE tersebut, amat-amat dialu-alukan!

Bookmark and Share

    


  Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-06-07 10:20


Assalamualaikum

Terima kasih kepada sahabat2 yang telah sudi menghulurkan bantuan. Terima kasih juga kepada yang telah berniat dan bakal menghulurkan bantuan. Kerjasama anda semua amatlah dihargai. Moga Ukhwah dapat bertahan lama dengan usaha kita bersama..

Wassalam


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

azemi
WARGA SETIA
Menyertai: 16.01.2004
Ahli No: 6494
Posting: 681
Dari: K.pilah Somban

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 05-06-07 12:03


InsyaAllah Kak Hanan..saya akan sumbang setakat yang ada..tambah juga pahala yang terlalu sikit pada diri..

Bookmark and Share

    


  Member Information For azemiProfil   Hantar PM kepada azemi   Pergi ke azemi's Website   Quote dan BalasQuote

khazinatul_asrar47
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16936
Posting: 308
Dari: .::diMana ada keBerkatanNYA,disitu ana::.

Selangor  


posticon Posting pada: 05-06-07 16:04


InshaAllah..:).moga ukhwah.com terus kekal abadi..ameen

Bookmark and Share

    


  Member Information For khazinatul_asrar47Profil   Hantar PM kepada khazinatul_asrar47   Pergi ke khazinatul_asrar47's Website   Quote dan BalasQuote

mmas_forever1991
WARGA SETIA
Menyertai: 28.05.2007
Ahli No: 30088
Posting: 741
Dari: AS

Kedah  


posticon Posting pada: 05-06-07 19:25


TUTUP TERUSLAH PORTAL NI

Bookmark and Share

    


  Member Information For mmas_forever1991Profil   Hantar PM kepada mmas_forever1991   Pergi ke mmas_forever1991's Website   Quote dan BalasQuote

Linn
WARGA SETIA
Menyertai: 14.04.2004
Ahli No: 8388
Posting: 447
Dari: Serdang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-06-07 20:04


Pada 05-06-07 19:25 , mmas_forever1991 posting:

!!! QUOTE !!!

TUTUP TERUSLAH PORTAL NI



jangan lah... :-( :-(


-----------------
gunakan kesempatan untuk kebaikan


Bookmark and Share

    


  Member Information For LinnProfil   Hantar PM kepada Linn   Quote dan BalasQuote

Administrator




posticon Posting pada: 05-06-07 20:41


Pada 05-06-07 19:25 , mmas_forever1991 posting:

!!! QUOTE !!!

TUTUP TERUSLAH PORTAL NI


Kamu siapa nak mengarahkan tutup? OK memang sebaiknya ditutup kalau tidak mampu lagi bertahan. Tak payah disuruh-suruh.

Bookmark and Share

    


  Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 06-06-07 12:44


Tutup mulut lebih baik dari tutup Portal....
Portal untuk semua dan akan datang....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 06-06-07 12:46


Pada 04-06-07 15:03 , ummimq posting:

!!! QUOTE !!!

Ukhwah.com ini umpama keluarga kita dan dalam hadis kita digalakkan bersedekah atau memberi hadiah kepada kaum keluarga terdekat kita kan.

Dermalah demi keluarga kita ukhwah.com

Wallahuta'ala a'lam bissawab



Itulah perumpamaan bagi kita semua...tak kira umur dan pangkat, negeri dan keturunan...


-----------------


::> Produk Halal Tanggungjawab Bersama


Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

sadiqah

Menyertai: 14.04.2005
Ahli No: 15800
Posting: 684
Dari: Tawau_KL_tawau_pjaya

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 06-06-07 12:50


Pada 05-06-07 19:25 , mmas_forever1991 posting:

!!! QUOTE !!!

TUTUP TERUSLAH PORTAL NI


SEPATUTNYA ANDA MENYOKONG.. :roll:


-----------------
hIdUP mEsTi TeRuS..


Bookmark and Share

    


  Member Information For sadiqahProfil   Hantar PM kepada sadiqah   Quote dan BalasQuote

fansurina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.11.2006
Ahli No: 27352
Posting: 205
Dari: pulau pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 06-06-07 13:01


saya berdoa agar portal ini mampu bertahan..disinila saya memperoleh ilmu2 baru..berkongsi maklumat..memberi pendapat..dan yang penting dapat kenal dengan rakan-rakan baru..

Bookmark and Share

    


  Member Information For fansurinaProfil   Hantar PM kepada fansurina   Quote dan BalasQuote

budak_melaka
WARGA SETIA
Menyertai: 21.02.2005
Ahli No: 14578
Posting: 450
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 06-06-07 13:15


Pada 05-06-07 19:25 , mmas_forever1991 posting:

!!! QUOTE !!!

TUTUP TERUSLAH PORTAL NI


AWAK NI SAPA!!!! Kalau tak nak tolong....dah lahhh......

Hanan...bulan depan...Kalau da rezeki...na masukkan dalam bsn,,,

Bookmark and Share

    


  Member Information For budak_melakaProfil   Hantar PM kepada budak_melaka   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 06-06-07 14:13


Takpalah. Bagi yang betul-betul nak menderma untuk membantu. Silakan. Tidak payah ambil peduli apa yang hendak dikritik. Sebab kita tahu mengapa mahu menyumbang, kan ?

Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

QistinaHumaira
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.08.2005
Ahli No: 18078
Posting: 156
Dari: di bumi Allah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 07-06-07 15:54


insya allah, sm2 lah kita mbantu..untuk kbaikan kita semua juga..niatkn dalam hati untuk bsedekah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For QistinaHumairaProfil   Hantar PM kepada QistinaHumaira   Quote dan BalasQuote

nurul_huda3110
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.05.2005
Ahli No: 16604
Posting: 171
Dari: klang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 10-06-07 13:06


alhamdulillah, ana akan bantu..syukran sebab hebahkan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurul_huda3110Profil   Hantar PM kepada nurul_huda3110   Quote dan BalasQuote

mas2ra
WARGA SETIA
Menyertai: 21.10.2004
Ahli No: 12017
Posting: 668
Dari: bumi ALLAH Jalla Jalaluh

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 11-06-07 01:41


`alaikumus-Salam wa RahmatuLlahi wa Barakatuh wa Maghfiratuh...

bi izniLlah, noted with jazakALLAHu khairan kathira... :-)


-----------------
wahai orang-orang yang berIMAN, ucapkanlah...


Bookmark and Share

    


  Member Information For mas2raProfil   Hantar PM kepada mas2ra   Pergi ke mas2ra's Website   Quote dan BalasQuote

mdfakhri
WARGA SETIA
Menyertai: 25.03.2006
Ahli No: 23701
Posting: 1082
Dari: Terengganu Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 11-06-07 17:05


assalamualaikum....
sekadar cadangan...
Kenapa kita tak buat cara menderma mudah sedikit...
contohnya pakai sms...
macam bersamamu kat tv3...
nak bank in,macam kat cini,jauh dr kuantan...
nak pakai internet punya,tak pandai....
setahu saya,kebnyakan ahli ukhwah pakai hp....
so saya cadangkan bukak sistem derma ni pakai hp....

Bookmark and Share

    


  Member Information For mdfakhriProfil   Hantar PM kepada mdfakhri   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 12-06-07 00:23


Pada 11-06-07 17:05 , mdfakhri posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum....
sekadar cadangan...
Kenapa kita tak buat cara menderma mudah sedikit...
contohnya pakai sms...
macam bersamamu kat tv3...
nak bank in,macam kat cini,jauh dr kuantan...
nak pakai internet punya,tak pandai....
setahu saya,kebnyakan ahli ukhwah pakai hp....
so saya cadangkan bukak sistem derma ni pakai hp....



nak daftar system tu bukan free k...

Bookmark and Share

    


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 12-06-07 00:25


Pada 05-06-07 19:25 , mmas_forever1991 posting:

!!! QUOTE !!!

TUTUP TERUSLAH PORTAL NI


terima kasih bagi cadangan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

mdfakhri
WARGA SETIA
Menyertai: 25.03.2006
Ahli No: 23701
Posting: 1082
Dari: Terengganu Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 12-06-07 01:22


Pada 12-06-07 00:23 , tasbih_30 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 11-06-07 17:05 , mdfakhri posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum....
sekadar cadangan...
Kenapa kita tak buat cara menderma mudah sedikit...
contohnya pakai sms...
macam bersamamu kat tv3...
nak bank in,macam kat cini,jauh dr kuantan...
nak pakai internet punya,tak pandai....
setahu saya,kebnyakan ahli ukhwah pakai hp....
so saya cadangkan bukak sistem derma ni pakai hp....



nak daftar system tu bukan free k...


adakah byaran tu setimpal dengan pulangan yang kita dapat?
Kalau setimpal,tak salah kan?
bagi saya,cra tu mudah untuk menderma....


-----------------
http://www.zazizukeropok.blogspot.com

SeKalI AnDa TeRjAtUh,jaNgAn JatUh uNtuK BeRkaLi-KaLi


Bookmark and Share

    


  Member Information For mdfakhriProfil   Hantar PM kepada mdfakhri   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 12-06-07 13:26


Kalau nak bantu ada cara lain. Pakat dua atau tiga kawan beli Mutiara Inspirasi dan boleh sedekah kepada kawan -kawan yang lain sambil Promosi Ukhwah.com.

Selain menderma cara biasa.


-----------------


::> Produk Halal Tanggungjawab Bersama
[ Telah diedit oleh: Prof_Muslim pada 12-06-07 13:27 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

Administrator




posticon Posting pada: 12-06-07 14:12


Pada 12-06-07 01:22 , mdfakhri posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 12-06-07 00:23 , tasbih_30 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 11-06-07 17:05 , mdfakhri posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum....
sekadar cadangan...
Kenapa kita tak buat cara menderma mudah sedikit...
contohnya pakai sms...
macam bersamamu kat tv3...
nak bank in,macam kat cini,jauh dr kuantan...
nak pakai internet punya,tak pandai....
setahu saya,kebnyakan ahli ukhwah pakai hp....
so saya cadangkan bukak sistem derma ni pakai hp....



nak daftar system tu bukan free k...


adakah byaran tu setimpal dengan pulangan yang kita dapat?
Kalau setimpal,tak salah kan?
bagi saya,cra tu mudah untuk menderma....



Susah nak cakap. Nanti bila dibuat derma cara SMS nak minta derma cara apa pulak?

Ini masalahnya: Ingat angka ini: 50% -- 50%.

Sistem SMS dijayakan oleh Telco (Celcom, Maxis, Digi). Terang-terang Telco ambil 50% -- kalau derma RM10, Telco ambil RM5.

Duit yang tinggal RM5 itu akan dipotong oleh pengendali sistem sebanyak RM50%. Jadi Pengendali dapat RM2.50, Ukhwah.com dapat RM2.50.

Dari RM10 dapat RM2.50 hingga RM3 sahaja.

Kami tak fikir akan ada ramai yang SMS derma.

Kami dah berusaha minta derma sejak dari tahun 2003. Dah macam-macam yang didengar. Dah macam-macam idea yang pelik-pelik belaka didengar. Pelaksanaan?

Sebab itu: TALK IS FREE. ACTION SPEAK LOUDER
[ Telah diedit oleh: Administrator pada 12-06-07 14:15 ]


Bookmark and Share

    


  Quote dan BalasQuote

mdfakhri
WARGA SETIA
Menyertai: 25.03.2006
Ahli No: 23701
Posting: 1082
Dari: Terengganu Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 12-06-07 20:46


OK...
MAAF saya tak TAU PENDA TU BERLAKU...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mdfakhriProfil   Hantar PM kepada mdfakhri   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 14-06-07 09:31


Pada 12-06-07 20:46 , mdfakhri posting:

!!! QUOTE !!!

OK...
MAAF saya tak TAU PENDA TU BERLAKU...


Oklah tak mengapa ...sekarang baru enta faham Kenapa pihak MT tidak melaksanakan perkara yang nampak senang di mulut susah di tangan.

Jadi, tidakkah anta perasan Kenapa iklan buku Mutiara yang sudah ada beberapa jenis terbitan sentiasa terpapar di muka depan Portal. Cari sahabat-sahabat kat UMP pakat beli untuk satu seorang.

Kalau nak cerita sejarah mencari sumber dana ... rasanya tidak perlu sangat. Sebab akan banyak dikorban modal yang dari diterima modal yang masuk.

p/s: seperti kata Administrator : TALK IS FREE.... ACTION SPEAK LOUDER


-----------------


::> Produk Halal Tanggungjawab Bersama
[ Telah diedit oleh: Prof_Muslim pada 14-06-07 09:32 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

aiz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 273
Posting: 275
Dari: melaka

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 14-06-07 13:18


sama-sama kita membantu untuk mencari dana ini

Bookmark and Share

    


  Member Information For aizProfil   Hantar PM kepada aiz   Pergi ke aiz's Website   Quote dan BalasQuote

shayuki

Menyertai: 05.12.2003
Ahli No: 5507
Posting: 164
Dari: Hira Shayuki

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 15-06-07 21:34


Salam,

Sudah lama tidak masuk forum ukhwah ini. Minta maaf.

Wah, sudah panas topik ni ye.

By the way, ini situasinya. Kang Razzi, saya jujur terus lah kat sini. So, some internal information saya kongsi bersama.

1. Empat tahun dulu Kang Razzi beli server harga RM 4000 (kalau tak silap). Ini untuk menampung forum ukhwah.com supaya semua orang boleh bergembira di sini.

2. Rasanya sampai sekarang saki-baki hutang beli server masih ada. Ini kerana Ukhwah.com ni BUKANNYA profit oraganisation.

3. Tahun 2005, kos bandwitdh ukhwah.com semasa dalam Menara Merais ialah RM 1500 sebulan. Kang Razzi minta bantuan kepada saya untuk support ukhwah.com. Saya bantu setakat yang mampu atas izin Allah s.w.t.

4. Untuk tampung dana ukhwah.com, saya dan Kang Razzi pasang ADSENE google. Setahun dulu boleh dapat USD 200 sebulan. Sekarang ni, USD 0. Untuk klik banner pun tidak dapat nak bantu.

5. Tahun 2007, server semakin tenat. Harddisk SCSI lama ukhwah ada dirumah saya. HDD sekarang ialah IDE biasa. Ini kerana HDD SCSI itu ada problem dengan motherboard ukhwah.com.

Ini specs server ukhwah :
Pentium 2.4 Ghz socket 478
1 GB RAM
80 GB HDD (satu hdd sahaja)

Kang SETIAP HARI download backup dari ukhwah kerana takut HDD rosak (HDD lama). Kita download movie, kang download backup. Tak kasihan ke ? Sekali backup macam masa 4 jam - 5 jam.

6. Jika ada sumbangan, boleh menaikkan taraf server ukhwah.com. Apa salahnya derma. Yang berdoa itu alhamdulilah, terima kasih.

Untuk pengetahuan, untuk hosting ukhwah kang razzi tak pernah sentuh pun. Saya nak kasi kat kang sebagai komisen, tetapi kang tolak. Duit tersebut digunakan untuk bayar kos colocation server.

Salam,

Bookmark and Share

    


  Member Information For shayukiProfil   Hantar PM kepada shayuki   Pergi ke shayuki's Website   Quote dan BalasQuote

DrMuslim
Warga Rasmi
Menyertai: 20.03.2006
Ahli No: 23554
Posting: 12
Dari: Kuala Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 18-06-07 13:17


Mungkin ada ikhwah yang tak faham, Kenapa perlu server sendiri dan Kenapa tak pakai server hosting yang disewa saja....
macam iklan kat ukhwah...favio.com

harap dapat dijelaskan untuk semua...

Bookmark and Share

    


  Member Information For DrMuslimProfil   Hantar PM kepada DrMuslim   Quote dan BalasQuote

Administrator




posticon Posting pada: 18-06-07 14:38


Kalau dah dijelaskan nak menderma ke? Atau sekadar ikut majoriti manusia yang naluri nak ambil tahu sahaja lepas itu buat tak tahu.

Tak cukupkah penerangan dari Pengarah IT dan sponsor itu?

Kita sedang kritikal tapi yang menderma hanya beberapa orang sahaja. Tunggu saja portal ini berakhir.

Tak lama lagi akan diadakan mesyuarat mengambil keputusan sama ada ditutup sahaja Ukhwah.com kerana keadaan server yang sudah kritikal.

Bookmark and Share

    


  Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 18-06-07 17:36


Pada 31-05-07 21:40 , Administrator posting:

!!! QUOTE !!!

!!! CODE !!!

Seandainya benar anda sayangkan Ukhwah.com, bolehlah menyumbang kepada:

HANAN NETWORK
37, Jalan PJS 9/8
Bandar Sunway
46150 Petaling Jaya,
Selangor ada
[email protected]

Hanan Network, Maybank A/C No: 5123 1630 8046



Salam,
ana turut bsimpati dengan masalah yang dihadapi oleh 'keluarga kita' (portal ukhwah.com)
sama-sama kita bganding bahu mmikulnya..... semoga 'keluarga' kita ini terus hidup dengan jayanya.....
insya'Allah ana try infa'kan sikit gaji ana bila dapat gaji nanti.. (dah pokai sebab banyak outstation)....
ayuh.... sama-sama kita terus myumbang....


-----------------
"Cerahkan Mata Anda" http://buku2008.wordpress.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

DrMuslim
Warga Rasmi
Menyertai: 20.03.2006
Ahli No: 23554
Posting: 12
Dari: Kuala Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 19-06-07 02:01


Pada 18-06-07 14:38 , Administrator posting:

!!! QUOTE !!!

Kalau dah dijelaskan nak menderma ke? Atau sekadar ikut majoriti manusia yang naluri nak ambil tahu sahaja lepas itu buat tak tahu.

Tak cukupkah penerangan dari Pengarah IT dan sponsor itu?

Kita sedang kritikal tapi yang menderma hanya beberapa orang sahaja. Tunggu saja portal ini berakhir.

Tak lama lagi akan diadakan mesyuarat mengambil keputusan sama ada ditutup sahaja Ukhwah.com kerana keadaan server yang sudah kritikal.


ish...begini jawapannya....
tak disangka...

namun apapun moga dipanjangkan usia...

Bookmark and Share

    


  Member Information For DrMuslimProfil   Hantar PM kepada DrMuslim   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 19-06-07 12:48


ayuh...terus myumbang....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

abid_19
WARGA SETIA
Menyertai: 16.06.2007
Ahli No: 30283
Posting: 577
Dari: gombak

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 20-06-07 19:03


salam..
insyaALLAH ana akan cuba bantu sekadar yang termampu..

---------------
Sekali kaki melangkah di jalan Allah..Jangan undur..Biar masa berganti aqidah jangan mati..Biar zaman berubah Keyakinan pada ALLAH jangan goyah..

:: laman ana ::

Bookmark and Share

    


  Member Information For abid_19Profil   Hantar PM kepada abid_19   Pergi ke abid_19's Website   Quote dan BalasQuote

paichoppe_albanna
Warga Rasmi
Menyertai: 31.05.2007
Ahli No: 30125
Posting: 8
Dari: melaka

Kelantan  


posticon Posting pada: 20-06-07 19:13


SALAMUNALAIK...
PEKATE KITA TUBUHKAN TEAM CARI SPONSOR????
sesiapa ada PENGALAMAN, boleh RESPON DALAM FORUM ini,
TINGGALKAN SEKALI NTUM punya CONTACTKE, EMAILKE...dan sebagainya
INILAH MASENYE kita NAK buat AMAL JARIAH
AMAL JARIAH BERTERUSAN SAMPAI MATI, EKHWAH SEKALIAN....

Bookmark and Share

    


  Member Information For paichoppe_albannaProfil   Hantar PM kepada paichoppe_albanna   Quote dan BalasQuote

paichoppe_albanna
Warga Rasmi
Menyertai: 31.05.2007
Ahli No: 30125
Posting: 8
Dari: melaka

Kelantan  


posticon Posting pada: 20-06-07 19:14


SAHAM AKHIRAT ini...
bila LAGI NAK MELABIR???

Bookmark and Share

    


  Member Information For paichoppe_albannaProfil   Hantar PM kepada paichoppe_albanna   Quote dan BalasQuote

sirat82
WARGA SETIA
Menyertai: 17.04.2006
Ahli No: 24251
Posting: 869
Dari: Puncak Jalil

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 21-06-07 17:40


trensfer saja online rm 5.... bukan banyak pun.. nak makan KFC pun tak lepas RM 5 tu

Bookmark and Share

    


  Member Information For sirat82Profil   Hantar PM kepada sirat82   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 22-06-07 00:20


Pada 18-06-07 13:17 , DrMuslim posting:

!!! QUOTE !!!

Mungkin ada ikhwah yang tak faham, Kenapa perlu server sendiri dan Kenapa tak pakai server hosting yang disewa saja....
macam iklan kat ukhwah...favio.com

harap dapat dijelaskan untuk semua...


Kalau tak silap saya, server hosting yang ditawarkan oleh fivio tu hanya sesuai untuk personal web page...Laman web yang complex macam ukhwah ni kena ada server sendiri supaya boleh support programming language seperti PHP, Java dan sebagainya...Selain tu perlu juga install web server dan database...Sebab tu kena ada server sendiri...Pihak ukhwah beli server sendiri, lepas tu letak dekat datacenter seperti fivio.com...Datacenter sediakan tempat untuk letakkan server yang pihak ukhwah beli supaya laman web ukhwah ni boleh di access dari serata dunia...

Macam lah berniaga dekat pasar malam...Majlis perbandaran sediakan tempat untuk berniaga, tapi alatan lain seperti meja dan sebagainya kita kena bawa sendiri...


Saya budak baru belajar, kalau salah tolong tunjukkan...


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 28-06-07 00:46


saya sangat-sangat simpati,.. tapi saya sendiri masih menganggur dan tak ada duit untuk diri sendiri... harap ukhwah.com dapat terus bertahan,... sampai saya dah kerja nanti insyaALLAH saya beri sumbangan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

redhailahi
Warga 2 Bintang
Menyertai: 17.03.2006
Ahli No: 23514
Posting: 59
Dari: Kuala Lumpur

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 28-06-07 17:07


insyaAllah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For redhailahiProfil   Hantar PM kepada redhailahi   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-06-07 14:23


Pada 22-06-07 00:20 , sailormoon posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 18-06-07 13:17 , DrMuslim posting:

!!! QUOTE !!!

Mungkin ada ikhwah yang tak faham, Kenapa perlu server sendiri dan Kenapa tak pakai server hosting yang disewa saja....
macam iklan kat ukhwah...favio.com

harap dapat dijelaskan untuk semua...


Kalau tak silap saya, server hosting yang ditawarkan oleh fivio tu hanya sesuai untuk personal web page...Laman web yang complex macam ukhwah ni kena ada server sendiri supaya boleh support programming language seperti PHP, Java dan sebagainya...Selain tu perlu juga install web server dan database...Sebab tu kena ada server sendiri...Pihak ukhwah beli server sendiri, lepas tu letak dekat datacenter seperti fivio.com...Datacenter sediakan tempat untuk letakkan server yang pihak ukhwah beli supaya laman web ukhwah ni boleh di access dari serata dunia...

Macam lah berniaga dekat pasar malam...Majlis perbandaran sediakan tempat untuk berniaga, tapi alatan lain seperti meja dan sebagainya kita kena bawa sendiri...


Saya budak baru belajar, kalau salah tolong tunjukkan...



Assalamualaikum..

Mungkin sdr Sailormoon tak perasan, sebenarnya Ukhwah.com sudahpun 4 tahun memiliki server sendiri. Kami mendapat sumbangan dr fivio.com untuk server co-location. Boleh rujuk posting shayuki di page 3. Terima kasih sdr shayuki..

Sumbangan yang diminta sekarang adalah untuk kos maintenance server. Maklum sahajalah dah 4 tahun, banyak yang perlu ditukar ganti.

Selain menyumbang, bolehlah dapatkan mutiara inspirasi dengan harga RM5 sahaja.

Terima kasih semua yang telah membantu dan menyokong


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

shayuki

Menyertai: 05.12.2003
Ahli No: 5507
Posting: 164
Dari: Hira Shayuki

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 29-06-07 17:14


Salam Sailormoon,

Untuk pengetahuan, server ukhwah sudah pun di colocation kan :) 4 tahun dulu. 1 tahun di menara merais, dan 6 bulan di Datacenter Jaring dan selebihnya di Myloca Datacenter. Sekarang ni, Ukhwah.com kembali ke Jaring Datacenter.

Dan lagi satu, hosting Fivio juga boleh menampung forum forum besar bukan personal sahaja.

1. pcmoddingmy.com
2. drift.com.my
3. coool.com.my
4. photokaki.com
5. homeapet.com

Salam,

Bookmark and Share

    


  Member Information For shayukiProfil   Hantar PM kepada shayuki   Pergi ke shayuki's Website   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 03-07-07 17:59


ayuh...teruskan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

fauzy_fx86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.07.2006
Ahli No: 25359
Posting: 327
Dari: Di pinggiran Batu Caves

malaysia  


posticon Posting pada: 03-07-07 18:12


nampaknya posting lama ana dah hilang ditiup angin.. wallahualam bisawab

Portal ini sebahagian dari usaha rakyat Malaysia untuk mewujudkan sebuah gerbang komunikasi(ukhwah) secara maya mahupun realiti. Penglibatan setiap user merupakan tunjang kepada tertubuhnya Portal sebegini. Inilah antara medan terbaik bagi menonjolkan peribadi ISLAM. Kita berkumpul dan berbincang, ianya suatu yang indah. Keindahan didunia dalam menyemai ukhwah. Inilah contoh dikatakan memanfaatkan kehidupan didunia dengan cara yang diredhai.

Nasihat disini, pihak pengurusan/ajk ukhwah tidak perlu melancarkan perang saraf. Tangan yang memberi lebih baik dari menerima. Cukuplah kita sebagai ahli2 berdoa dan berusaha moga-moga bekalan wang cukup untuk membantu membaik pulih server ukhwah.

jawablah pertanyaan manusia yang tak paham tu dengan cara mendidik. syukron hanan dan sailormoon..

yang tak sentiasa benar,
hamba ALLAH.


-----------------
"Allahummasolli wa salim A'lah..."
[ Telah diedit oleh: fauzy_fx86 pada 03-07-07 18:15 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For fauzy_fx86Profil   Hantar PM kepada fauzy_fx86   Pergi ke fauzy_fx86's Website   Quote dan BalasQuote

2manis
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.07.2003
Ahli No: 1909
Posting: 139
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 03-07-07 21:52


Kenapa posting fauzy_fx86 semua bodoh2 belaka dan ikut kepala otak sendiri? apa maksud perang saraf? kamu ni kurang akal ke? mereka bersusah payah nak hidupkan ukhwah ni, kau kata lancarkan perang saraf???? otak tu gunakan sikit

Bookmark and Share

    


  Member Information For 2manisProfil   Hantar PM kepada 2manis   Quote dan BalasQuote

sirat82
WARGA SETIA
Menyertai: 17.04.2006
Ahli No: 24251
Posting: 869
Dari: Puncak Jalil

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 04-07-07 06:34


pandai punya worang tara cakap pandai juga dia
kaya punya worang tara cakap kaya juga dia
tara cirdik punya worang tara cakap tara cirdik juga dia
tipu punya worang tara cakap tipu juga dia........

ps:-something wrong with this sentences..... {last one}

Bookmark and Share

    


  Member Information For sirat82Profil   Hantar PM kepada sirat82   Quote dan BalasQuote

ABg_IMaM

Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3444
Posting: 2187
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 24-07-07 18:58


alhamdulillah...portal ukhwah kembali bernafas...:-)

rindu pada portal ni tak terkata....:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ABg_IMaMProfil   Hantar PM kepada ABg_IMaM   Quote dan BalasQuote

azharjaafar
Warga 1 Bintang
Menyertai: 12.06.2007
Ahli No: 30230
Posting: 29
Dari: Kepong

Selangor  


posticon Posting pada: 24-07-07 19:44


alhamdulilllah,
hidup semula.


-----------------
blog azharjaafar
[ Telah diedit oleh: azharjaafar pada 24-07-07 19:44 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For azharjaafarProfil   Hantar PM kepada azharjaafar   Pergi ke azharjaafar's Website   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 24-07-07 20:24


yup..rindu..lama tak 'bercakap' sini..huhu..

so..rasanya ramai yang tak tau lagi ni..apekate Kalau admin emailkan berita gembire ni pada semua netters ukhwah.com ni..jangan sampai mereka lupa ukhwah ni gara-gara giveup bukak2 page ni selama 2 minggu sebelum ni tak dapat2..

kan?

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 24-07-07 21:18


Petang tadi saya perasan portal ukhwah ni kembali online...(^^,)


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

wan_andmawaddah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22771
Posting: 361
Dari: tanah permaisuri

Kelantan  


posticon Posting pada: 24-07-07 21:22


Alhamdulilah...servernye sudah ok...tetiba rasa nak klik..alhamdulilah dah pulih...
terima kasih!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For wan_andmawaddahProfil   Hantar PM kepada wan_andmawaddah   Quote dan BalasQuote

tengku_anis
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.11.2005
Ahli No: 20231
Posting: 204
Dari: ..:Bumi BaitulMaqdis :..

india   avatar


posticon Posting pada: 24-07-07 22:49


syukur... saya pun hampir2 putus asa
tapi dah bertahun2 dengan ukhwah.. tiap-tiap hari klik web ukhwah
dah jadi habit

Bookmark and Share

    


  Member Information For tengku_anisProfil   Hantar PM kepada tengku_anis   Pergi ke tengku_anis's Website   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 25-07-07 01:31


alhamdulillah..berkat dari doa semua warga ukhwah..ukhwah.com kembali bennafas...

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 25-07-07 01:32


ukhwah dah tukar logo baru ke????

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

transmissionline
WARGA SETIA
Menyertai: 05.08.2005
Ahli No: 17849
Posting: 916
Dari: mana hendak ke mana

centralafricanrep   avatar


posticon Posting pada: 25-07-07 11:19


Pada 03-07-07 21:52 , 2manis posting:

!!! QUOTE !!!

Kenapa posting fauzy_fx86 semua bodoh2 belaka dan ikut kepala otak sendiri? apa maksud perang saraf? kamu ni kurang akal ke? mereka bersusah payah nak hidupkan ukhwah ni, kau kata lancarkan perang saraf???? otak tu gunakan sikit


Astaghfirullah .. bnykkan bersabar ... gunakan akal bukan emosi ..



Bookmark and Share

    


  Member Information For transmissionlineProfil   Hantar PM kepada transmissionline   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 25-07-07 12:43


baguslah da kembali

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 25-07-07 13:28


salam.....

alhamdulillah....

dah kembali pulih.

(^_^)

semoga dapat manfaat yang banyak dari portal ini


wassalam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

muslimah_johor
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2003
Ahli No: 5825
Posting: 716
Dari: Cheras, Selangor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 25-07-07 15:22


Alhamdulillah

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_johorProfil   Hantar PM kepada muslimah_johor   Quote dan BalasQuote

fauzy_fx86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.07.2006
Ahli No: 25359
Posting: 327
Dari: Di pinggiran Batu Caves

malaysia  


posticon Posting pada: 25-07-07 16:13


kepada : 2manis

agaknya orang yang tak berakal itu adalah orang yang tak mahu berfikir.
da banyak Allah sebut dalam Al-Quran "untuk manusia berfikir".

yeye, ukhwah da ok. boleh lah sambung bincang-bincang kat sini.
orang ukhwah ramah tamah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For fauzy_fx86Profil   Hantar PM kepada fauzy_fx86   Pergi ke fauzy_fx86's Website   Quote dan BalasQuote

GTF
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 519
Posting: 425
Dari: png

japan  


posticon Posting pada: 25-07-07 20:53


alhamdulillah....dah on balik walaupun saya jarang log in....

Bookmark and Share

    


  Member Information For GTFProfil   Hantar PM kepada GTF   Pergi ke GTF's Website   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-07-07 21:58


tahniah dan terima kasih kepada warga MT yang berusaha menyelamatkan portal ini.

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

awa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.03.2005
Ahli No: 15078
Posting: 136
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 26-07-07 10:30


Emm patut saya buka tak ada hari 2...terima kasih pada org yang susah2 selamatkan portal ni...kenapa? tak faham lah ...kenapa jadi macam 2...

Bookmark and Share

    


  Member Information For awaProfil   Hantar PM kepada awa   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 31-07-07 10:02


ayuh.... teruskan myumbang..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

dr_nik
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.09.2007
Ahli No: 31081
Posting: 206
Dari: KL

blank   avatar


posticon Posting pada: 17-09-07 23:50


al kisah ceritanya... baru tau apa dah terjadi... kalau ada apa-apa pasal server/network/infra insyaALLAH saya boleh menyumbang sedikit sebanyak ilmu technician yang ada ni untuk komuniti kita :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For dr_nikProfil   Hantar PM kepada dr_nik   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.216106 saat. Lajunya....