Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 29-11-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Manusia akan mati sekali sahaja, tetapi orang yang berhutang akan mati berkali-kali
-- Peribahasa India

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: PhoebeGordon
Hari Ini: 0
Semalam: 1
Jumlah Ahli: 43142

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 64
Ahli: 0
Jumlah: 64




  Yang Masuk Ke Sini
lizawati2302: 6 hari yang lalu
Kang: 6 hari yang lalu
sahabat_sejati: 13 hari yang lalu
sadiqah: 16 hari yang lalu
eme86: 20 hari yang lalu
al_hafizahgirl: 24 hari yang lalu
nice_pesan: 27 hari yang lalu
umy_1510: 32 hari yang lalu


Jejak Dapur
Topik: KFC VS MC D VS PIZZA HUT


Carian Forum

Moderator: Administrator, anis_zulaikha
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Dapur
    »» KFC VS MC D VS PIZZA HUT

Please Mendaftar To Post


Oleh KFC VS MC D VS PIZZA HUT

alam_barzakh
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.05.2007
Ahli No: 30091
Posting: 137
Dari: Mantin-Nilai-Sepang-Salak Tinggi-KLIA-Kuching-Kota Samarahan-Serian

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 31-05-07 01:31


mana 1 pilihan antum semua?

komen sikit....

Bookmark and Share

    


  Member Information For alam_barzakhProfil   Hantar PM kepada alam_barzakh   Pergi ke alam_barzakh's Website   Quote dan BalasQuote

redgirl
WARGA SETIA
Menyertai: 31.01.2007
Ahli No: 28476
Posting: 871
Dari: bumi tuhan

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 31-05-07 01:43


boikot..

Bookmark and Share

    


  Member Information For redgirlProfil   Hantar PM kepada redgirl   Quote dan BalasQuote

aL-azyM
WARGA SETIA
Menyertai: 01.10.2006
Ahli No: 26685
Posting: 675
Dari: DuLu:GeRiK,PeRaK + SeKarNG:nEgERi 9

Perak   avatar


posticon Posting pada: 02-06-07 02:24


Masak sendiri...

Bookmark and Share

    


  Member Information For aL-azyMProfil   Hantar PM kepada aL-azyM   Pergi ke aL-azyM's Website   Quote dan BalasQuote

pulu
WARGA SETIA
Menyertai: 27.01.2005
Ahli No: 13934
Posting: 697
Dari: Gorontalo

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 09-12-08 20:02


Hehe............ :D masih banyak makanan halal dan enak juga baik dan menyehatkan diri kita dan saudara kita.

Bookmark and Share

    


  Member Information For puluProfil   Hantar PM kepada pulu   Pergi ke pulu's Website   Quote dan BalasQuote

bingkisanilahi
Warga Rasmi
Menyertai: 20.04.2008
Ahli No: 33282
Posting: 17
Dari: Kuala Lumpur (Weekend Kedah)

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 09-12-08 20:13


Sekali sekala nak makan tak salah, kan?

Bookmark and Share

    


  Member Information For bingkisanilahiProfil   Hantar PM kepada bingkisanilahi   Quote dan BalasQuote

wafie
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15378
Posting: 517
Dari: Sabak Bernam Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 09-12-08 20:14


ana minta maaf ye dua-dua tak menjadi pilihan ana.ana lebih suka masakan ibu ana . :-)


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For wafieProfil   Hantar PM kepada wafie   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 09-12-08 20:15


ishk .. ishk .. ishk .. boikot konon .... huhu .. are u sure ??? :D

http://www.muslimconsumer.org.my/ppim/yahudiboikot.html

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

ewanz
Warga 1 Bintang
Menyertai: 16.05.2007
Ahli No: 29954
Posting: 30
Dari: taiping

malaysia  


posticon Posting pada: 09-12-08 20:30


tempat yang selalu menjadi pilihan bila ana hang out dengan kawan-kawan
kfc selalu
mcD kadang kadang
pizza hut jarang jarang...(",)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ewanzProfil   Hantar PM kepada ewanz   Quote dan BalasQuote

nadia_khalit
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.06.2008
Ahli No: 33692
Posting: 163
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 09-12-08 20:34


betul..betul..
selalu juga makan kat kfc..
sebulan sekali saja..
salah tak?/

Bookmark and Share

    


  Member Information For nadia_khalitProfil   Hantar PM kepada nadia_khalit   Quote dan BalasQuote

shimaku
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34002
Posting: 783
Dari: ~Below Da Wind Go To KL~

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 09-12-08 20:50


Pada 09-12-08 20:34 , nadia_khalit posting:

!!! QUOTE !!!

betul..betul..
selalu juga makan kat kfc..
sebulan sekali saja..
salah tak?/


:berfikir: rasanya tak salah kan...sekali-sekala tukar selera..kalau hari2 memang tak bolehlah..Fast food ni tak elok untuk kesihatan so jangan amalkan lah ye..So kalau saya memang KFC menjadi pilihan kekadang sebulan sekali tak pun 2 bulan sekali tak pun kalau terasa nak makan baru pergi..


-----------------
** Keep your friends close,
    And your enemies closer**


Bookmark and Share

    


  Member Information For shimakuProfil   Hantar PM kepada shimaku   Pergi ke shimaku's Website   Quote dan BalasQuote

alam_kubur24
Warga 1 Bintang
Menyertai: 20.11.2008
Ahli No: 35967
Posting: 36

blank   avatar


posticon Posting pada: 10-12-08 01:14


kadang-kadang tu boleh jugak makan....jangan selalu saja...setahun sekali dah cukup menikmati makanan tu

Bookmark and Share

    


  Member Information For alam_kubur24Profil   Hantar PM kepada alam_kubur24   Quote dan BalasQuote

muhamad_azrul86
WARGA SETIA
Menyertai: 02.08.2006
Ahli No: 25571
Posting: 611
Dari: KoTa TiNggi BaNDaR Ada SejaRaH

Johor   avatar


posticon Posting pada: 10-12-08 01:24


Insya'allah Selagi ada makanan dan sumber yang tidak diragui...
kalau Boleh BOIKOT!!!.......

Bookmark and Share

    


  Member Information For muhamad_azrul86Profil   Hantar PM kepada muhamad_azrul86   Pergi ke muhamad_azrul86's Website   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 10-12-08 08:49


dari segi pilihan,memana saja yang teringin nak makan.. tapi biasanya saya memilih mc'd..
dari segi kesegaran,memang kurang segar sebab sudah diperap lama dan disejukbekukan. tujuannya untuk tahan lebih lama.. nama pun fast food..

satu petua,kalau nak tahu ayam KFC tu segar lagi atau tidak,bila kita makan tengok pada tulang.. kalau tulangnya sudah kemerahan or berwarna sedikit maknanya tu ayam tersebut sudah lama diperap..biasanya mudah ditengok pada tulang drumstick & wing.. ;-) kalau tulang pada bahagian lain tu payah nak tengok..

satu lagi,biasanya kalau kita makan fast food ini tak kira di mana sekali pun tak lengkap rasanya kalau tak ada french fries.. seeloknya jangan terlalu amalkan sebab antaranya boleh menyebabkan barah..



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

imni_1612
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.09.2008
Ahli No: 34904
Posting: 336
Dari: Kuala Lumpur

Perak   avatar


posticon Posting pada: 10-12-08 10:16


KFC lah..sebab sedapnya hingga menjilat jari..:-D
tapi kalau mak imni masak pun same juga..belum makan baru tengok dan bau saja da kecur air liur..:terliur:tambah2 bila ad smbal blcn sekali dengan ulam..wah2..

tapi kadang-kadang mesti nak ubah selera kan..so KFC lah..McD tu..erm kadang-kadang..tak best sangat tempatnya,,susah mahu paarking oo..erm kalau pizza hut tu..herm..:berfikir:jarang sangat..:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For imni_1612Profil   Hantar PM kepada imni_1612   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 10-12-08 10:31


Pada 10-12-08 01:24 , muhamad_azrul86 posting:

!!! QUOTE !!!

Insya'allah Selagi ada makanan dan sumber yang tidak diragui...
kalau Boleh BOIKOT!!!.......

salam...

tu lah masalahnya...
kalau boleh boikot... kita cuba...

banyak lagi makanan yang sedap2..
masak kat rumah saja lah, kalau kempunan sangat..


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

ann_1
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7574
Posting: 304
Dari: utm,johor

Selangor  


posticon Posting pada: 10-12-08 11:37


saya boikot...tapi kawan sekeliling tak boikot...huhu susahnye nak memperjuangkan prinsip berlawanan arus dengan orang huhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For ann_1Profil   Hantar PM kepada ann_1   Pergi ke ann_1's Website   Quote dan BalasQuote

kumpulansenyum
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2006
Ahli No: 24414
Posting: 305
Dari: UKM

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 10-12-08 11:42


sekali skala kfc....

lepas itu mc D pula....

Bookmark and Share

    


  Member Information For kumpulansenyumProfil   Hantar PM kepada kumpulansenyum   Quote dan BalasQuote

Al-Mashoori
WARGA SETIA
Menyertai: 12.07.2006
Ahli No: 25170
Posting: 483
Dari: Bandar Baru Gaza

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 10-12-08 12:16


Kalau diberi pilihan antara tiga tu, ana pilih KFC pasal saham KFC dimiliki oleh JCorp- syarikat bumiputera dan segala urusan milik JCorp tak ada langsung keuntungan disalurkan ke luar. Wallahu a'alam menurut beberapa sumber...

Tapi ana tetap pilih RFC!!! :-D


-----------------
zwani.com myspace graphic comments


Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MashooriProfil   Hantar PM kepada Al-Mashoori   Quote dan BalasQuote

syahadahtul_nur
Warga 5 Bintang
Menyertai: 10.09.2008
Ahli No: 34899
Posting: 385
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 10-12-08 13:05


semuanya bukan pilihan ana tapi selalunye kalau teringin sangat nak makan fasfood ana pilih kfc...mcd dan pizza hut jarang sangat makan.dalam setahun belum tentu makan.tak berapa gomar lah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahadahtul_nurProfil   Hantar PM kepada syahadahtul_nur   Quote dan BalasQuote

Maricella

Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 198
Posting: 275
Dari: gemas

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 10-12-08 13:12


makan kat rumah lagi sedap..ditanggung bersih..huhuhhuu... ;-) ;-) ;-)


-----------------
Cinta dunia ibarat madu yang beracun,
cinta akhirat bagai hempedu yang mujarab.





Bookmark and Share

    


  Member Information For MaricellaProfil   Hantar PM kepada Maricella   Quote dan BalasQuote

muhamad_azrul86
WARGA SETIA
Menyertai: 02.08.2006
Ahli No: 25571
Posting: 611
Dari: KoTa TiNggi BaNDaR Ada SejaRaH

Johor   avatar


posticon Posting pada: 11-12-08 15:17


Pada 10-12-08 13:12 , Maricella posting:

!!! QUOTE !!!

makan kat rumah lagi sedap..ditanggung bersih..huhuhhuu... ;-) ;-) ;-)



Betul3..
Jom pakat ramai-ramai makan kat rumah Maricella...hehe :sopan:


-----------------




Bookmark and Share

    


  Member Information For muhamad_azrul86Profil   Hantar PM kepada muhamad_azrul86   Pergi ke muhamad_azrul86's Website   Quote dan BalasQuote

lailasuhaila
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.09.2008
Ahli No: 35134
Posting: 351
Dari: my heart...

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 11-12-08 15:36


saya pun nak join makan kat rumah maricella.. ;-) ;-) ;-) :bunga:


-----------------
http://www.dapatwang.com/?id=laila82


Bookmark and Share

    


  Member Information For lailasuhailaProfil   Hantar PM kepada lailasuhaila   Quote dan BalasQuote

lemochi_adachi
WARGA SETIA
Menyertai: 10.10.2008
Ahli No: 35332
Posting: 420
Dari: SABAK BERNAM

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-12-08 15:39


kfc yang mak ana buat lagi sedap..

Bookmark and Share

    


  Member Information For lemochi_adachiProfil   Hantar PM kepada lemochi_adachi   Quote dan BalasQuote

shimaku
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34002
Posting: 783
Dari: ~Below Da Wind Go To KL~

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 11-12-08 15:40


Pada 10-12-08 13:12 , Maricella posting:

!!! QUOTE !!!

makan kat rumah lagi sedap..ditanggung bersih..huhuhhuu... ;-) ;-) ;-)



:-D setuju tu..lagipn masak kat rumah kita yang serve sendiri..kebersihannya kita yang tahu....nak buat ayam kfc kat rumah pun tak susah mana...lagi sedap kita buat sendiri kan..


-----------------
** Keep your friends close,
    And your enemies closer**


Bookmark and Share

    


  Member Information For shimakuProfil   Hantar PM kepada shimaku   Pergi ke shimaku's Website   Quote dan BalasQuote

sayang_semuanya
WARGA SETIA
Menyertai: 23.03.2007
Ahli No: 29304
Posting: 486
Dari: Pasir Ris

singapore   avatar


posticon Posting pada: 14-12-08 12:05


kadang-kadang, ikut mood... tapi selalu masak sendiri..
sebab tengah jaga kesihatan ... next year, nak masuk bahagian nasional, bahagian silat, insya Allah.... huhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayang_semuanyaProfil   Hantar PM kepada sayang_semuanya   Quote dan BalasQuote

muhamad_azrul86
WARGA SETIA
Menyertai: 02.08.2006
Ahli No: 25571
Posting: 611
Dari: KoTa TiNggi BaNDaR Ada SejaRaH

Johor   avatar


posticon Posting pada: 14-12-08 15:17


masak sendiri dijamin bersih lagi suci...
kalau dah berumahtangga lagi senang kan..ada yang masakkan hehe ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For muhamad_azrul86Profil   Hantar PM kepada muhamad_azrul86   Pergi ke muhamad_azrul86's Website   Quote dan BalasQuote

shimaku
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34002
Posting: 783
Dari: ~Below Da Wind Go To KL~

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 14-12-08 19:48


Pada 14-12-08 15:17 , muhamad_azrul86 posting:

!!! QUOTE !!!

masak sendiri dijamin bersih lagi suci...
kalau dah berumahtangga lagi senang kan..ada yang masakkan hehe ;-)


betul tu betul...



-----------------
** Keep your friends close,
    And your enemies closer**


Bookmark and Share

    


  Member Information For shimakuProfil   Hantar PM kepada shimaku   Pergi ke shimaku's Website   Quote dan BalasQuote

jubah_hijau
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25035
Posting: 514
Dari: UTM SKUDAI

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 14-12-08 22:04


betul......

kita dah ada RFC, Kenapa pilih KFC?
kita dah ada kopi RADIX,Kenapa pilih nescafe?
kita dah ada ubat gigi HPA, Kenapa pilis colgate?

Bookmark and Share

    


  Member Information For jubah_hijauProfil   Hantar PM kepada jubah_hijau   Quote dan BalasQuote

mrad
Warga Rasmi
Menyertai: 07.12.2008
Ahli No: 36217
Posting: 19
Dari: perlis

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 14-12-08 23:54


Hamba setuju sangat dengan jubah hijau. Satu lagi kalau nak sangat fast food boleh buat sendiri dirumah, zaujah ana buat sehingga lebih sedap daripada KFC dsbnya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mradProfil   Hantar PM kepada mrad   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 15-12-08 09:02


Pada 14-12-08 22:04 , jubah_hijau posting:

!!! QUOTE !!!

betul......

kita dah ada RFC, Kenapa pilih KFC?
kita dah ada kopi RADIX,Kenapa pilih nescafe?
kita dah ada ubat gigi HPA, Kenapa pilis colgate?



betul tu.....
cuma masih ramai lagi umat ISlam yang lebih suka memekakkan telinga, membutakan mata dan memalingkan diri mereka daripada kenyataan yang umat Islam sendiri telah berjaya memberikan alternatif lantas tidak menyokong usaha niaga umat ISlam sendiri

p/s: kalau tak diharapkan umat Islam untuk tolong Umat Islam, siapa lagi, takkan nak diharapkan orang kafir dan munafik agaknya??????


-----------------
"Let Allah be the ruler over your hearts"


Bookmark and Share

    


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 15-12-08 11:54


Assalamualaikum
hmm...bagus betul ahli UC ni..pemula topik tanya antara 3..dia bagi jawapan yang keempat..kalau soalan objektif ni, memang kosonglah markahnya... :sopan:

memang saya suka dengan ahli UC yang sangat bersemangat ni...bagus..teruskan..tapi, bukankah pemula topik tu tanya tentang 3 pilihan tu..aduss.. :roll:

kalau saya, saya pilih Pizza Hut sebab pilihannya banyak dan jenis makanan yang sesuai dengan selera saya..KFC second, Mc Donald last..

tapi jika tanya kemahuan, memang saya elakkan daripada beli 3 ni..sebab saya pun boikot...rasanya sejak berapa tahun ni, macam tak ada jeq saya beli guna duit sendiri kat 3 tempat ni.. :sopan:

menjawab soalan jubah_hijau..tentang RFC..bukan taknak, tapi takkanlah sebab nak makan RFC dan elakkan makan KFC, kita kena pergi ke Sungai Petani eh?? :berfikir: tak berbaloikan...kalau begitu, jawapan saya, dari makan RFC, baik makan ayam kat rumah jeq.. :-D

nasihat saya, berbuat sesuatu mengikut kemampuan ye..
;-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 15-12-08 12:09


Pada 15-12-08 11:54 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum
hmm...bagus betul ahli UC ni..pemula topik tanya antara 3..dia bagi jawapan yang keempat..kalau soalan objektif ni, memang kosonglah markahnya... :sopan:

memang saya suka dengan ahli UC yang sangat bersemangat ni...bagus..teruskan..tapi, bukankah pemula topik tu tanya tentang 3 pilihan tu..aduss.. :roll:

kalau saya, saya pilih Pizza Hut sebab pilihannya banyak dan jenis makanan yang sesuai dengan selera saya..KFC second, Mc Donald last..

tapi jika tanya kemahuan, memang saya elakkan daripada beli 3 ni..sebab saya pun boikot...rasanya sejak berapa tahun ni, macam tak ada jeq saya beli guna duit sendiri kat 3 tempat ni.. :sopan:

menjawab soalan jubah_hijau..tentang RFC..bukan taknak, tapi takkanlah sebab nak makan RFC dan elakkan makan KFC, kita kena pergi ke Sungai Petani eh?? :berfikir: tak berbaloikan...kalau begitu, jawapan saya, dari makan RFC, baik makan ayam kat rumah jeq.. :-D

nasihat saya, berbuat sesuatu mengikut kemampuan ye..
;-)



ni bukan soalan objektif, kerana manusia sentiasa mahukan alternatif........
thats define how people really thinks........

berbuat sesuatu ikut kemampuan.....tu memang betul.....
tapi sampai bila kita mesti bertindak dibatas kemampuan dalam menegakkan syiar Islam......setidak2nya kita tak mampu anjurkan amar makruf nahi mungkar, setidak2nya kita telah anjurkan umat Islam untuk mendapatkan sumber makanan yang suci lagi halal, sumber makanan yang suci dan halal bakal membentuk hati dan jiwa muslim yang sejati sekaligus membangunkan ummah...

bukankah suatu ibadah fardhu kifayah apabila tiada umat Islam kerjakan dalam satu komuniti akan jatuh hukum wajib dan berdosa ditinggalkan...........

ramai umat Islam terlepas pandang basic kepada pembentukan umat berasal daripada sumber rezeki yang halal dan suci.....

sebab tu golongan kafir ambil kesempatan ini untuk sogokkan umat Islam dengan pilihan demi pilihan, sebagai alternatif kepada produk Islam yang sukar didapati di pasaran........

p/s: doa2kan ada lebih ramai jutawan islam yang akan lebarkan lagi coverage produk Islam bukan sahaja dalam Malaysia tercinta, tapi ke seluruh dunia...........Amin


-----------------
"Let Allah be the ruler over your hearts"


Bookmark and Share

    


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

mimi_eniliana
WARGA SETIA
Menyertai: 27.10.2008
Ahli No: 35619
Posting: 766
Dari: ipoh kl melaka

Perak   avatar


posticon Posting pada: 15-12-08 12:15


hehehe betul...betul... betul...

tu yang tak boleh nak jawab tu...

jawapan saya bagi mengikut kehendak soalan pula adalah...
kebiasaannya sebelum ini..saya kerja travel.. tak duduk diam jadi yang menjadi pilihan.. adalah yang ada drive through.. sambar, makan dalam kereta (jangan tiru aksi ini...:lucu: )

jawapan tak ada kena mengena : ada ketika kalau tak berhenti solat di masjid .. cuma di surau stesen2 minyak.. maka beli roti atau apa juga yang boleh di ngappp di dalam kereta...


jawapan masa kini: tinggal lagi sebulan untuk menamatkan cuti selama setahun ini... selama setahun yang lepas..pilihan makanan adalah..apa yang ada kat dapur...hehehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mimi_enilianaProfil   Hantar PM kepada mimi_eniliana   Pergi ke mimi_eniliana's Website   Quote dan BalasQuote

Benevolent_girl
Warga 1 Bintang
Menyertai: 07.09.2003
Ahli No: 3370
Posting: 22
Dari: alostaq

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 25-01-09 23:33


kfc ada toasted twister..mcd ada double cheese bege..xley nak pilih dowh.tapi selalu pergi mcd pasal kawan-kawan suka mcd lagi.hu.piza pula jrg2 sekali pasal mahai

Bookmark and Share

    


  Member Information For Benevolent_girlProfil   Hantar PM kepada Benevolent_girl   Quote dan BalasQuote

shimaku
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34002
Posting: 783
Dari: ~Below Da Wind Go To KL~

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 26-01-09 10:07


ehmm....sekarang KFC dan boikot......jangan makan..jangan makan....buatla sendiri lagi sedap dan terjamin keberishannya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For shimakuProfil   Hantar PM kepada shimaku   Pergi ke shimaku's Website   Quote dan BalasQuote

syahirahsoid
WARGA SETIA
Menyertai: 06.03.2007
Ahli No: 29040
Posting: 496
Dari: mana hendak ke mana

malaysia  


posticon Posting pada: 26-01-09 13:58


erm...
ye..
kowang pernah terpikir tak..
kfc tu ada resepi rahsia...
apa yang rahsia sangat sampai kita semua tak tahu..
yang penting!!
resepi rahsia yang dowang cakap 2..
halal ke tak??
kawan ira pernah kee kfc..
dia kata..
tepung 2 untuk ayam 2 memang da datang begitu..
kita hanya salut saja..
yang kerja kfc pun tak tahu resepi rahsia 2..
so bagaimana nak tau halal dan haram nya..
pas fikir-fikir balik...
tkot pula nak makan kfc 2..
sebab RESEPI RAHSIA mereka itulah..
huhuhuuhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahirahsoidProfil   Hantar PM kepada syahirahsoid   Quote dan BalasQuote

cahaya_hearty
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.01.2009
Ahli No: 36619
Posting: 72
Dari: nEgeri adAt pErpatih

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 26-01-09 16:47


Pada 26-01-09 13:58 , syahirahsoid posting:

!!! QUOTE !!!

erm...
ye..
kowang pernah terpikir tak..
kfc tu ada resepi rahsia...
apa yang rahsia sangat sampai kita semua tak tahu..
yang penting!!
resepi rahsia yang dowang cakap 2..
halal ke tak??
kawan ira pernah kee kfc..
dia kata..
tepung 2 untuk ayam 2 memang da datang begitu..
kita hanya salut saja..
yang kerja kfc pun tak tahu resepi rahsia 2..
so bagaimana nak tau halal dan haram nya..
pas fikir-fikir balik...
tkot pula nak makan kfc 2..
sebab RESEPI RAHSIA mereka itulah..
huhuhuuhu


biarlah rasie..
hehe..
tapi kfc memang sedap..
insyaAllah sekarang ni saya cuba tahun nafsu tak nak makan kfc..
huhu tapi sememgnye ia amat payah..


-----------------
Bangkitlah kembali...
Tabahkan hatimu..
Lembutkan hatimu..
Moga jiwamu lunak mendekati Allah..


Bookmark and Share

    


  Member Information For cahaya_heartyProfil   Hantar PM kepada cahaya_hearty   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 26-01-09 22:10


Payah tak payah jom lah sama-sama belajar untuk behenti. Dulu saya suka betul makan MCD. sebab rasanya paling senang nak dapat bila-bila masa sahaja.

tapi selepas apa yang berlaku pada Palestine, nak suapkan kat mulut pun tak lalu. tiba-tiba terbayang peluru dan bom pula masa makan mengahancurkan saudara Islam sendiri.

Ishhh...payah betul lah.. kesimpulan BOIKOT!! kalau boleh biar semua organisasi yang support YAHUDI ini bungkus!!

Baru mereka tau sapa ISLAM. Tapi kalau org Islam lemah dalam isu ni kecik macam nak boikot makanan ini..payahlah. Belum lagi kena hantar pergi jihad.

Haru betul lah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

cahaya_hearty
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.01.2009
Ahli No: 36619
Posting: 72
Dari: nEgeri adAt pErpatih

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 26-01-09 23:06


Pada 26-01-09 22:10 , hafeezzul posting:

!!! QUOTE !!!

Payah tak payah jom lah sama-sama belajar untuk behenti. Dulu saya suka betul makan MCD. sebab rasanya paling senang nak dapat bila-bila masa sahaja.

tapi selepas apa yang berlaku pada Palestine, nak suapkan kat mulut pun tak lalu. tiba-tiba terbayang peluru dan bom pula masa makan mengahancurkan saudara Islam sendiri.

Ishhh...payah betul lah.. kesimpulan BOIKOT!! kalau boleh biar semua organisasi yang support YAHUDI ini bungkus!!

Baru mereka tau sapa ISLAM. Tapi kalau org Islam lemah dalam isu ni kecik macam nak boikot makanan ini..payahlah. Belum lagi kena hantar pergi jihad.

Haru betul lah.


huu pedas berapi ayat.. :-P
tapi saya sokong..!
hehe ;-)


-----------------
Bangkitlah kembali...
Tabahkan hatimu..
Lembutkan hatimu..
Moga jiwamu lunak mendekati Allah..


Bookmark and Share

    


  Member Information For cahaya_heartyProfil   Hantar PM kepada cahaya_hearty   Quote dan BalasQuote

pemburu_harimau
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2008
Ahli No: 33850
Posting: 559
Dari: Di kawasan yang ada Harimau

blank   avatar


posticon Posting pada: 27-01-09 00:12


Pada 26-01-09 22:10 , hafeezzul posting:

!!! QUOTE !!!

Payah tak payah jom lah sama-sama belajar untuk behenti. Dulu saya suka betul makan MCD. sebab rasanya paling senang nak dapat bila-bila masa sahaja.

tapi selepas apa yang berlaku pada Palestine, nak suapkan kat mulut pun tak lalu. tiba-tiba terbayang peluru dan bom pula masa makan mengahancurkan saudara Islam sendiri.

Ishhh...payah betul lah.. kesimpulan BOIKOT!! kalau boleh biar semua organisasi yang support YAHUDI ini bungkus!!

Baru mereka tau sapa ISLAM. Tapi kalau org Islam lemah dalam isu ni kecik macam nak boikot makanan ini..payahlah. Belum lagi kena hantar pergi jihad.

Haru betul lah.


bukan bab BOIKOT makanan saja payah..
bab BOIKOT INTEL, BOENG, NESTLE...

Payah betul boikot INTEL,
semua ada dalam PC termasuk ustaz-ustaz
yang ada di JAKIM dan Pejabat Persatuan Pengguna Islam..
:berfikir:

Payah betul nak pergi Haji ke Mekkah...
sebab kena naik kepal terbang buatan Boeng..
Boeng kan pembekal peralatan senjata kepada Yahudi...
tak payah naik kapal terbang pergi Mekkah (Tabung Haji...
:-P

Payah betul nak minum susu, milo...
sebab semuanya produk Nestle...

p/s: inilah guna kepala otak buat hukum....
sepatutnya Peluru yahudi di balas dengan peluru muslimin...
senjata yahudi dibalas dengan senjata muslimin..
tentera yahui dilawan dengan tentera muslimin...

ini Peluru, senjata dan tentera yahudi dibalas dengan Boikot??
sampai bila?


-----------------
Harimau adalah makhluk Tuhan,
Kenapa mahu memburu harimau yang comel ini?



    


  Member Information For pemburu_harimauProfil   Hantar PM kepada pemburu_harimau   Quote dan BalasQuote

pemburu_harimau
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2008
Ahli No: 33850
Posting: 559
Dari: Di kawasan yang ada Harimau

blank   avatar


posticon Posting pada: 27-01-09 00:24


Pada 26-01-09 23:06 , cahaya_hearty posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 26-01-09 22:10 , hafeezzul posting:

!!! QUOTE !!!

Payah tak payah jom lah sama-sama belajar untuk behenti. Dulu saya suka betul makan MCD. sebab rasanya paling senang nak dapat bila-bila masa sahaja.

tapi selepas apa yang berlaku pada Palestine, nak suapkan kat mulut pun tak lalu. tiba-tiba terbayang peluru dan bom pula masa makan mengahancurkan saudara Islam sendiri.

Ishhh...payah betul lah.. kesimpulan BOIKOT!! kalau boleh biar semua organisasi yang support YAHUDI ini bungkus!!

Baru mereka tau sapa ISLAM. Tapi kalau org Islam lemah dalam isu ni kecik macam nak boikot makanan ini..payahlah. Belum lagi kena hantar pergi jihad.

Haru betul lah.


huu pedas berapi ayat.. :-P
tapi saya sokong..!
hehe ;-)



hang ni cahaya_hearty hanya pandai sokong cakap orang saja... tak pandai berfikir sendiri...

:berfikir: :jangan:


-----------------
Harimau adalah makhluk Tuhan,
Kenapa mahu memburu harimau yang comel ini?



    


  Member Information For pemburu_harimauProfil   Hantar PM kepada pemburu_harimau   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 27-01-09 02:23


Pada 27-01-09 00:12 , pemburu_harimau posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 26-01-09 22:10 , hafeezzul posting:

bukan bab BOIKOT makanan saja payah..
bab BOIKOT INTEL, BOENG, NESTLE...

Payah betul boikot INTEL,
semua ada dalam PC termasuk ustaz-ustaz
yang ada di JAKIM dan Pejabat Persatuan Pengguna Islam..
:berfikir:

Payah betul nak pergi Haji ke Mekkah...
sebab kena naik kepal terbang buatan Boeng..
Boeng kan pembekal peralatan senjata kepada Yahudi...
tak payah naik kapal terbang pergi Mekkah (Tabung Haji...
:-P

Payah betul nak minum susu, milo...
sebab semuanya produk Nestle...

p/s: inilah guna kepala otak buat hukum....
sepatutnya Peluru yahudi di balas dengan peluru muslimin...
senjata yahudi dibalas dengan senjata muslimin..
tentera yahui dilawan dengan tentera muslimin...

ini Peluru, senjata dan tentera yahudi dibalas dengan Boikot??
sampai bila?



:-P memang perlu boikot semua, tapi kita kembali ke topik ye...tengok topik before posting ye....jangan lari topik ok..topik sini KFC or MCD or PIZZA HUT:malu:

nak cerita pasal BOIKOT produk lain or bab BOIKOT INTEL, BOENG, NESTLE.....ada topik yang berkenaan or link saja apa yang tak puas ke sini http://ukhwah.com/viewtopic.php?forum=2&topic=40414&start=100#f597269

ish tak baik kata org pandai sokong saja... anda pun kena lah pandai fikir sendir ye.. :berfikir: :jangan:

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

amira_aqilah
WARGA SETIA
Menyertai: 28.11.2005
Ahli No: 20523
Posting: 900
Dari: planet bumi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 27-01-09 08:42


based on observation, fastfood memang selalunya dipenuhi oleh org melayu..why hah?...

huhu..tak menjawab soalan betul...

Bookmark and Share

    


  Member Information For amira_aqilahProfil   Hantar PM kepada amira_aqilah   Quote dan BalasQuote

cahaya_hearty
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.01.2009
Ahli No: 36619
Posting: 72
Dari: nEgeri adAt pErpatih

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 27-01-09 08:54


Pada 27-01-09 00:24 , pemburu_harimau posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 26-01-09 23:06 , cahaya_hearty posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 26-01-09 22:10 , hafeezzul posting:

!!! QUOTE !!!

Payah tak payah jom lah sama-sama belajar untuk behenti. Dulu saya suka betul makan MCD. sebab rasanya paling senang nak dapat bila-bila masa sahaja.

tapi selepas apa yang berlaku pada Palestine, nak suapkan kat mulut pun tak lalu. tiba-tiba terbayang peluru dan bom pula masa makan mengahancurkan saudara Islam sendiri.

Ishhh...payah betul lah.. kesimpulan BOIKOT!! kalau boleh biar semua organisasi yang support YAHUDI ini bungkus!!

Baru mereka tau sapa ISLAM. Tapi kalau org Islam lemah dalam isu ni kecik macam nak boikot makanan ini..payahlah. Belum lagi kena hantar pergi jihad.

Haru betul lah.


huu pedas berapi ayat.. :-P
tapi saya sokong..!
hehe ;-)



hang ni cahaya_hearty hanya pandai sokong cakap orang saja... tak pandai berfikir sendiri...

:berfikir: :jangan:



aikk saya pulak yang kena?? :-(
mana awak tau saya tak berfikir sendiri? :berfikir:
8-)


-----------------
Bangkitlah kembali...
Tabahkan hatimu..
Lembutkan hatimu..
Moga jiwamu lunak mendekati Allah..


Bookmark and Share

    


  Member Information For cahaya_heartyProfil   Hantar PM kepada cahaya_hearty   Quote dan BalasQuote

pemburu_harimau
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2008
Ahli No: 33850
Posting: 559
Dari: Di kawasan yang ada Harimau

blank   avatar


posticon Posting pada: 28-01-09 07:36


Pada 27-01-09 02:23 , hafeezzul posting:

!!! QUOTE !!!



:-P memang perlu boikot semua, tapi kita kembali ke topik ye...tengok topik before posting ye....jangan lari topik ok..topik sini KFC or MCD or PIZZA HUT:malu:

nak cerita pasal BOIKOT produk lain or bab BOIKOT INTEL, BOENG, NESTLE.....ada topik yang berkenaan or link saja apa yang tak puas ke sini http://ukhwah.com/viewtopic.php?forum=2&topic=40414&start=100#f597269

ish tak baik kata org pandai sokong saja... anda pun kena lah pandai fikir sendir ye.. :berfikir: :jangan:


hang pun sama tak reti nak berfikir!!
:berfikir:

Boikot KFC kononl!!

:berfikir:


-----------------
Harimau adalah makhluk Tuhan,
Kenapa mahu memburu harimau yang comel ini?



    


  Member Information For pemburu_harimauProfil   Hantar PM kepada pemburu_harimau   Quote dan BalasQuote

pemburu_harimau
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2008
Ahli No: 33850
Posting: 559
Dari: Di kawasan yang ada Harimau

blank   avatar


posticon Posting pada: 28-01-09 07:38


Pada 27-01-09 08:54 , cahaya_hearty posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 27-01-09 00:24 , pemburu_harimau posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 26-01-09 23:06 , cahaya_hearty posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 26-01-09 22:10 , hafeezzul posting:

!!! QUOTE !!!

Payah tak payah jom lah sama-sama belajar untuk behenti. Dulu saya suka betul makan MCD. sebab rasanya paling senang nak dapat bila-bila masa sahaja.

tapi selepas apa yang berlaku pada Palestine, nak suapkan kat mulut pun tak lalu. tiba-tiba terbayang peluru dan bom pula masa makan mengahancurkan saudara Islam sendiri.

Ishhh...payah betul lah.. kesimpulan BOIKOT!! kalau boleh biar semua organisasi yang support YAHUDI ini bungkus!!

Baru mereka tau sapa ISLAM. Tapi kalau org Islam lemah dalam isu ni kecik macam nak boikot makanan ini..payahlah. Belum lagi kena hantar pergi jihad.

Haru betul lah.


huu pedas berapi ayat.. :-P
tapi saya sokong..!
hehe ;-)



hang ni cahaya_hearty hanya pandai sokong cakap orang saja... tak pandai berfikir sendiri...

:berfikir: :jangan:



aikk saya pulak yang kena?? :-(
mana awak tau saya tak berfikir sendiri? :berfikir:
8-)



memang hang tak reti berfikir sendiri...
Boikot KFC,McD... guna prosessor laptop/PC INTEL...
apa kes?
:berfikir:


-----------------
Harimau adalah makhluk Tuhan,
Kenapa mahu memburu harimau yang comel ini?



    


  Member Information For pemburu_harimauProfil   Hantar PM kepada pemburu_harimau   Quote dan BalasQuote

adieq85
Warga 5 Bintang
Menyertai: 27.08.2008
Ahli No: 34673
Posting: 358
Dari: dari Kuantan merantau ke Bangi

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 28-01-09 07:46


antara KFC vs MCD vs PIZZA HUT..saya pilih kfc dan mcd lah..pizza kurang makan sangat..tak kena dengan selera tekak.. :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For adieq85Profil   Hantar PM kepada adieq85   Quote dan BalasQuote

adieq85
Warga 5 Bintang
Menyertai: 27.08.2008
Ahli No: 34673
Posting: 358
Dari: dari Kuantan merantau ke Bangi

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 28-01-09 07:49


Pada 26-01-09 13:58 , syahirahsoid posting:

!!! QUOTE !!!

erm...
ye..
kowang pernah terpikir tak..
kfc tu ada resepi rahsia...
apa yang rahsia sangat sampai kita semua tak tahu..
yang penting!!
resepi rahsia yang dowang cakap 2..
halal ke tak??
kawan ira pernah kee kfc..
dia kata..
tepung 2 untuk ayam 2 memang da datang begitu..
kita hanya salut saja..
yang kerja kfc pun tak tahu resepi rahsia 2..
so bagaimana nak tau halal dan haram nya..
pas fikir-fikir balik...
tkot pula nak makan kfc 2..
sebab RESEPI RAHSIA mereka itulah..
huhuhuuhu


mana yang lebih yakin?? kalau rasa haram jangan makan..kita pun tak nampak apa ramuan resepi tu..so jangan lah sesuka nak kata haram ke apa ke..makan saja dulu tapi kalau dah diakui hukumnya haram,,wajibla kita tinggalkan.. :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For adieq85Profil   Hantar PM kepada adieq85   Quote dan BalasQuote

Strawberry_Ungu
WARGA SETIA
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29927
Posting: 1053
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 28-01-09 16:38


tiga-tiga pun tak..مقاطعة
boycott kfc, mcd and pizza hut.. :bye:

Bookmark and Share

    


  Member Information For Strawberry_UnguProfil   Hantar PM kepada Strawberry_Ungu   Pergi ke Strawberry_Ungu's Website   Quote dan BalasQuote

nick_sieq
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.04.2006
Ahli No: 24044
Posting: 94

Kedah  


posticon Posting pada: 28-01-09 18:12


salam.... ana boikot McD saja... dah lama tak makan, dekat 5 tahun dah, kecuali lah tiba-tiba org datang bagi free2...heheh...

bukan kfc dengan pizza bawah Jcorp ke???? tu lah yang ana tak boikot tu....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nick_sieqProfil   Hantar PM kepada nick_sieq   Quote dan BalasQuote

Ninja85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.10.2007
Ahli No: 31536
Posting: 218
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 28-01-09 22:43


salam,
kalau diberi pilihan, saya pun pilih kfc,
tapi masakan kg adalah masakah yang terbaik bagi saya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Ninja85Profil   Hantar PM kepada Ninja85   Quote dan BalasQuote

Syairadhan
Warga 1 Bintang
Menyertai: 07.02.2009
Ahli No: 37067
Posting: 39
Dari: Malaysia

Selangor  


posticon Posting pada: 07-02-09 15:32


Lebih suka KFC, Pizza Hut.. Tetapi.. Dah kena boikot....
Goreng ayam sendiri...

Bookmark and Share

    


  Member Information For SyairadhanProfil   Hantar PM kepada Syairadhan   Quote dan BalasQuote

Salamperjuangan_HPA
Warga 1 Bintang
Menyertai: 18.02.2009
Ahli No: 37220
Posting: 22
Dari: Shah Alam

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 23-02-09 23:49


Salam..

Kalau diizinkan dan mampu, goreng sendiri lah..yakin sedikit.
tapi kesedapannya faham-faham saja lah...>.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Salamperjuangan_HPAProfil   Hantar PM kepada Salamperjuangan_HPA   Pergi ke Salamperjuangan_HPA's Website   Quote dan BalasQuote

guelderose
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.05.2006
Ahli No: 24616
Posting: 336
Dari: Ayer Keroh

Kelantan  


posticon Posting pada: 28-02-09 07:56


KFC - suka cheesy wedges (suka sangattt!!)
MCD - suka nuget dia..
Pizza - suka mushroom soup!!!
tapi..dah boikot.. :cry: tapi..hari tu..paksa hubby beli cheesy wedges sb dah mengidam sangat.. :sopan:


-----------------
pregnancy


Bookmark and Share

    


  Member Information For guelderoseProfil   Hantar PM kepada guelderose   Quote dan BalasQuote

haff
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.01.2004
Ahli No: 6251
Posting: 253
Dari: Darul Aman

malaysia  


posticon Posting pada: 28-02-09 15:55


RFC= Radik Fried Chiken...

taukeh melayu dan islam

yang pasti halal!!!! :-D



Bookmark and Share

    


  Member Information For haffProfil   Hantar PM kepada haff   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 11-09-09 11:01


KFC... tak ingat
Piza hut.. tak ingat
McD.. harga dah naik..baru perasan 2,3hari lepas..



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

rimbabara
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 03.03.2006
Ahli No: 23151
Posting: 3640
Dari: Ipoh

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 04-10-09 11:29


Pada 10-12-08 12:16 , Al-Mashoori posting:

!!! QUOTE !!!

Kalau diberi pilihan antara tiga tu, ana pilih KFC pasal saham KFC dimiliki oleh JCorp- syarikat bumiputera dan segala urusan milik JCorp tak ada langsung keuntungan disalurkan ke luar. Wallahu a'alam menurut beberapa sumber...

Tapi ana tetap pilih RFC!!! :-D



Assalamualaikum

Betul, saya dah cuba RFC (Radix Fried Chicken) kat Alor Setar. Saya harap ianya dapat dikembangkan lagi ke seluruh Malaysia...
Boleh jadi alternatif kepada KFC.

:terliur:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For rimbabaraProfil   Hantar PM kepada rimbabara   Quote dan BalasQuote

syed
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.10.2003
Ahli No: 4767
Posting: 1804
Dari: Ardhullahi Wasi'atun

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 04-10-09 11:32


ketiga-tiganya muqoto'ah...boikot..belilah barangan yang tidak menyalur dananya pada israel...memang depa tak salurkan secara langsung...tetapi kita dok pakai produk depa...kan dapat kat depa jugak kan...ws


-----------------
"kullu amm waentum bikhair".

Allah didahulukan Nabi Muhammad menjadi ikutan..


Bookmark and Share

    


  Member Information For syedProfil   Hantar PM kepada syed   Pergi ke syed's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.140741 saat. Lajunya....