Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 11-08-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Bukanlah kerja yang membunuh manusia, sebaliknya rasa risau, bimbang, khuatir.
-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 41
Ahli: 0
Jumlah: 41




  Yang Masuk Ke Sini
lidah-penghunus: 3 hari yang lalu
muslimiman: 18 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 19 hari yang lalu
nur_tinta: 25 hari yang lalu


Bincang Agama
Topik: Sambut suami di muka pintu


Carian Forum

Moderator: ibnu_musa, Administrator, ABg_IMaM
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Bincang Agama
    »» Sambut suami di muka pintu

Please Mendaftar To Post


Oleh Sambut suami di muka pintu

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 30-05-07 23:54


Sambut suami di muka pintu


Istimewanya wanita ialah segala perbuatan dan setiap apa yang disentuh oleh jari halusnya di dalam ruang lingkup rumahtangganya akan mendatangkan pahala. Namun terdapat suatu perkara yang jarang sekali diambil perhatian oleh kebanyakan wanita hari ini, iaitu perihal menyambut kepulangan suami.

Setiap kali suami pulang ke rumah suami memerlukan bantuan isterinya untuk menghilangkan rasa letih, penat, lapar, dahaga dan lain-lain beban yang sedang ditanggungnya. Oleh itu, isteri yang menyambut suami hendaklah pandai memahami mood dan kehendak suami.

Sambutlah kepulangan suami dengan air muka gembira, dan dengan senyuman. Tunjukkanlah wajah yang semanis mungkin dan senyuman yang kita berikan ketika itu akan menghilangkan sebahagian daripada keletihan suami. Elakkan daripada bersikap acuh tak acuh, bermasam muka ataupun melepaskan 'peluru berpandu' bila suami terjongol di muka pintu.

Sabda Rasulullah saw: "Siapa sahaja seorang isteri bermuka muram di hadapan suaminya, maka ia dalam kemurkaan Allah swt hingga ia dapat membuat suasana yang riang gembira kepada suaminya dan memohon kerelaannya."

Begitulah besarnya harga senyuman seorang isteri kepada suaminya. Senyuman akan mencetuskan suasana kegembiraan dan itulah sebenarnya yang dikehendaki oleh semua suami ketika pulang, terutamanya jika ia sedang dalam keletihan. Muka yang masam bukan sahaja akan menimbulkan kemarahan suami, malahan menyebabkan Allah swt turut murka. Kemurkaan Allah itu akan berkekalan hingga isteri itu berjaya mengembalikan semula suasana gembira dan memohon keampunan daripada suami. Kerana sesungguhnya keredhaan Allah itu terletak pada keredhaan suami.

Bila suami pulang segeralah bukakan pintu. Persilakan masuk dengan penuh hormat dan dengan kata-kata yang lemah lembut. Sambutlah tangan suami dan ciumi ia sebagai tanda hormat serta meminta maaf, walaupun isteri merasakan tidak berbuat sebarang kesalahan pada hari itu. Bukannya isteri yang hulurkan tangan untuk dikucup oleh suami sepertimana yang dilakukan oleh kebanyakan orang Barat hari ini.

Sebuah hadis ada menyebut bahawa apabila seorang suami bersalaman dengan isterinya, maka gugurlah segala dosa dari sela-sela jari mereka berdua. Begitulah Maha Pengampunnya Allah; dosa isteri gugur hanya dengan bersalaman dengan suami. Oleh itu rebutlah peluang dalam sebarang kesempatan untuk bersalaman dengan suami dan meminta maaf daripada suami. Tentunya tidak terhad hanya ketika suami pulang daripada kerja sahaja; lazimkan perbuatan ini ketika selepas solat jemaah, ketika hendak keluar dari rumah atau pun setelah membuat sebarang kesilapan sama ada kecil atau besar; supaya sentiasa mendapat keampunan Allah. Andaikata mempunyai anak-anak, ajarlah mereka itu untuk selalu bersalaman dengan ayahnya. Kelaziman ini akan memupuk rasa kasih dan hormat anak-anak kepada orang tua.

Jika suami pulang membawa buah tangan, sambutlah dengan ucapan terima kasih. Jangan biarkan sampai barang itu lama di tangannya atau suami meletakkannya sendiri di dapur. Ini tanda isteri tidak menghargai buah tangan yang dibawa oleh suami.

Jangan pula bertanya soalan-soalan seperti 'Kenapa tidak beli barang yang dipesan?' dan seumpamanya. Soalan yang di tanya bertubi-tubi ketika suami sedang penat hanya akan membosankan suami, malahan mungkin akan menimbulkan kemarahannya.

Pernah disebut dalam riwayat, pada zaman Rasulullah, ada seorang wanita yang bakal masuk syurga lebih dahulu daripada Siti Fatimah. Wanita itu begitu taat serta sangat memuliakan suaminya. Dia menunggu kepulangan suaminya dengan pakaian yang bersih serta mengghairahkan; disediakan tuala, air sejuk dan sebatang rotan. Segala perbuatannya itu menjadi tanda tanya kepada Siti Fatimah yang mengunjunginya. Lalu beliau bertanya untuk mengetahui di sebalik perlakuan wanita itu.

Wanita itu pun berkata: "Aku bersiap-siap dan menyinsing kainku ialah supaya mudah jika suamiku ingin menyampaikan hajatnya. Adapun tuala ini ialah untuk mengesat peluhnya, air ini ialah untuk menghilangkan dahaganya dan rotan ini ialah untuk dia menghukum aku jika aku membuat sebarang kesalahan."

Kebahagiaan rumahtangga terletak pada akhlak dan budi pekerti isteri. Biarpun seorang isteri itu tidak cantik tapi jika cukup sempurna layanannya terhadap suami dan berakhlak pula, tentu ia akan menjadi penghibur dalam rumahtangga.

Oleh itu wahai wanita-wanita atau para isteri-isteri hendaklah berlumba-lumba untuk menjadi seorang isteri yang solehah, yang bertaqwa berakhlak mulia dan taat kepada suami. InsyaAllah seorang isteri itu akan disayangi oleh Allah, suami malah seluruh makhluk di dunia. Sabda Nabi: "Sungguh-sungguh memintakan ampun untuk seorang isteri yang berbakti kepada suaminya, iaitu burung-burung di udara, ikan-ikan di air dan malaikat di langit selama dia sentiasa dalam kerelaan suaminya."

Jika seorang isteri mengharap cintanya berbalas maka berbanyak-banyaklah isteri itu mencari keredhaan Allah melalui suami.

:-)


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

Strawberry_Ungu
WARGA SETIA
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29927
Posting: 1053
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 31-05-07 00:14


dah pernah dengar pasal kisah pada zaman Rasulullah tu..akan dipraktikkan pada masa depan..insyallah..=)

Bookmark and Share

    


  Member Information For Strawberry_UnguProfil   Hantar PM kepada Strawberry_Ungu   Pergi ke Strawberry_Ungu's Website   Quote dan BalasQuote

redgirl
WARGA SETIA
Menyertai: 31.01.2007
Ahli No: 28476
Posting: 871
Dari: bumi tuhan

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 31-05-07 01:40


insyaallah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For redgirlProfil   Hantar PM kepada redgirl   Quote dan BalasQuote

redgirl
WARGA SETIA
Menyertai: 31.01.2007
Ahli No: 28476
Posting: 871
Dari: bumi tuhan

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 31-05-07 01:42


Pada 30-05-07 23:54 , sailormoon posting:

!!! QUOTE !!!

Sambut suami di muka pintu

Begitulah besarnya harga senyuman seorang isteri kepada suaminya. Senyuman akan mencetuskan suasana kegembiraan dan itulah sebenarnya yang dikehendaki oleh semua suami ketika pulang, terutamanya jika ia sedang dalam keletihan.

senyum selalu(^_^)


-----------------
[email protected]


Bookmark and Share

    


  Member Information For redgirlProfil   Hantar PM kepada redgirl   Quote dan BalasQuote

wan_andmawaddah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22771
Posting: 361
Dari: tanah permaisuri

Kelantan  


posticon Posting pada: 31-05-07 09:25


insyaAllah...akan diprektikkan....:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For wan_andmawaddahProfil   Hantar PM kepada wan_andmawaddah   Quote dan BalasQuote

ika2410
WARGA SETIA
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7572
Posting: 970
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 31-05-07 09:27


Pada 30-05-07 23:54 , sailormoon posting:

!!! QUOTE !!!

Sambut suami di muka pintu


Oleh itu wahai wanita-wanita atau para isteri-isteri hendaklah berlumba-lumba untuk menjadi seorang isteri yang solehah, yang bertaqwa berakhlak mulia dan taat kepada suami. InsyaAllah seorang isteri itu akan disayangi oleh Allah, suami malah seluruh makhluk di dunia. Sabda Nabi: "Sungguh-sungguh memintakan ampun untuk seorang isteri yang berbakti kepada suaminya, iaitu burung-burung di udara, ikan-ikan di air dan malaikat di langit selama dia sentiasa dalam kerelaan suaminya."

Jika seorang isteri mengharap cintanya berbalas maka berbanyak-banyaklah isteri itu mencari keredhaan Allah melalui suami.

:-)



assalamualaikum..

insyaAllah..
walaupun ana dah dengar mengenainya...
syukran sebab sudi kongsi ilmu..
untuk panduan kita semua..


-----------------
'mencari impian, menanti harapan, segunung kesungguhan, arah tujuan mardhatillah'


Bookmark and Share

    


  Member Information For ika2410Profil   Hantar PM kepada ika2410   Pergi ke ika2410's Website   Quote dan BalasQuote

destinasi_abadi
WARGA SETIA
Menyertai: 31.12.2004
Ahli No: 13423
Posting: 496
Dari: Pulau Pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 31-05-07 09:38


salam..
syukran atas peringatan itu....
insyaAllah akan diamalkan bila sampai masanya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For destinasi_abadiProfil   Hantar PM kepada destinasi_abadi   Quote dan BalasQuote

muslimah_jun
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28314
Posting: 1018
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 01-06-07 11:46


terima kasih..
dah ada beberapa tauladan begini pernah dengar & baca, tapi mausia pelu sentiasa diingatkan. Bila ada org ingatkan dengan sendiri hasrat hampir terkubur diingat kembali, cuma tak sehangat pelita.

tapi Kalau dah ada anak kira dah ada perkembangan pemikiran & punya ingatan ni Kalau nak lebih..fikir 2 tak....

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_junProfil   Hantar PM kepada muslimah_jun   Quote dan BalasQuote

raihan2004
Warga 5 Bintang
Menyertai: 11.01.2004
Ahli No: 6388
Posting: 375
Dari: kedah

egypt   avatar


posticon Posting pada: 02-06-07 00:15


kalau isteri pun kerja and balik lewat,macam mana ek...
macam mana nak sambut suami dengan senyuman ek...huhuhu
senyum kat suami bila sampai rumah lah ek...senyum semanis manis nya...
:-) :-) :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For raihan2004Profil   Hantar PM kepada raihan2004   Quote dan BalasQuote

aL-azyM
WARGA SETIA
Menyertai: 01.10.2006
Ahli No: 26685
Posting: 675
Dari: DuLu:GeRiK,PeRaK + SeKarNG:nEgERi 9

Perak   avatar


posticon Posting pada: 02-06-07 01:28


Pada 02-06-07 00:15 , raihan2004 posting:

!!! QUOTE !!!

kalau isteri pun kerja and balik lewat,macam mana ek...
macam mana nak sambut suami dengan senyuman ek...huhuhu
senyum kat suami bila sampai rumah lah ek...senyum semanis manis nya...
:-) :-) :-)


Hehe..betul-betul..
Hilang segala penat lelah bila dapat lihat senyuman insan tersayang..hehe..

(macam tau2 saja..hihi..)


-----------------
http://azymechanical.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For aL-azyMProfil   Hantar PM kepada aL-azyM   Pergi ke aL-azyM's Website   Quote dan BalasQuote

aL-azyM
WARGA SETIA
Menyertai: 01.10.2006
Ahli No: 26685
Posting: 675
Dari: DuLu:GeRiK,PeRaK + SeKarNG:nEgERi 9

Perak   avatar


posticon Posting pada: 02-06-07 02:14


Macam mana pula kalau nak sambut isteri yang pulang??
hehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For aL-azyMProfil   Hantar PM kepada aL-azyM   Pergi ke aL-azyM's Website   Quote dan BalasQuote

asroal
Warga 5 Bintang
Menyertai: 22.04.2006
Ahli No: 24359
Posting: 352
Dari: bumi ALLAH

france   avatar


posticon Posting pada: 02-06-07 02:32


Pada 02-06-07 02:14 , aL-azyM posting:

!!! QUOTE !!!

Macam mana pula kalau nak sambut isteri yang pulang??
hehe..


haaa...good idea...
macam mana ye...hehe :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For asroalProfil   Hantar PM kepada asroal   Quote dan BalasQuote

raihan2004
Warga 5 Bintang
Menyertai: 11.01.2004
Ahli No: 6388
Posting: 375
Dari: kedah

egypt   avatar


posticon Posting pada: 02-06-07 02:52


Pada 02-06-07 01:28 , aL-azyM posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 02-06-07 00:15 , raihan2004 posting:

!!! QUOTE !!!

kalau isteri pun kerja and balik lewat,macam mana ek...
macam mana nak sambut suami dengan senyuman ek...huhuhu
senyum kat suami bila sampai rumah lah ek...senyum semanis manis nya...
:-) :-) :-)


Hehe..betul-betul..
Hilang segala penat lelah bila dapat lihat senyuman insan tersayang..hehe..

(macam tau2 saja..hihi..)



macam tau2 saja ek....hehe
toii lah 2...
hilang penat Kalau dapat senyuman dari insan tersyg...hehe
so,sama-sama lah senyum nanti...suami snyum kat isteri...
isteri senyum kat suami...
rahsia keluarga bhagia....hehe
:-D :-D :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For raihan2004Profil   Hantar PM kepada raihan2004   Quote dan BalasQuote

raihan2004
Warga 5 Bintang
Menyertai: 11.01.2004
Ahli No: 6388
Posting: 375
Dari: kedah

egypt   avatar


posticon Posting pada: 02-06-07 02:54


Pada 02-06-07 02:32 , asroal posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 02-06-07 02:14 , aL-azyM posting:

!!! QUOTE !!!

Macam mana pula kalau nak sambut isteri yang pulang??
hehe..


haaa...good idea...
macam mana ye...hehe :-D


senyum juga lah...hehe
:-D :-D :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For raihan2004Profil   Hantar PM kepada raihan2004   Quote dan BalasQuote

graduanislam22
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.01.2007
Ahli No: 28041
Posting: 343
Dari: selayang

egypt  


posticon Posting pada: 02-06-07 04:03


:) sonoknye..jangan nak angau sangat ye..yang tengah belajar tu..jom kita berjuang sampai habis.. yang dah kawin tu..moga berbahagia..doakan kami teruna dan dara ni pun bahagia nanti.. :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For graduanislam22Profil   Hantar PM kepada graduanislam22   Pergi ke graduanislam22's Website   Quote dan BalasQuote

lubaina
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14387
Posting: 1007
Dari: AntARa LanGit DaN bUMi...entahlah....

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-06-07 08:57


syukran.....

info yang baik untuk dikongsi bersama....
insyaAllah....semoga ianya berjaya dilaksanakan
apabila tiba masanya untuk menyambut
suami tersayang di muka pintu...

ps:tapi mcam mana kalau isteri pulang lewat... ;-)


-----------------
hidup ini indah
namun...keindahannya hilang
dek kerakusan kita.....


Bookmark and Share

    


  Member Information For lubainaProfil   Hantar PM kepada lubaina   Quote dan BalasQuote

lightarrowss
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.03.2006
Ahli No: 23586
Posting: 167
Dari: KELANTAN

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 02-06-07 10:14


assalamualaikm..syukran jazilan..insyaALLAH akan dipraktikan apabila sampai masanya..ilmu yang diperolehi tpa amal ibarat pokok yang tiada buah..InsyaALLAH be a good muslimah

Bookmark and Share

    


  Member Information For lightarrowssProfil   Hantar PM kepada lightarrowss   Quote dan BalasQuote

aniq_1703
Warga 1 Bintang
Menyertai: 18.03.2007
Ahli No: 29220
Posting: 28
Dari: PULAU PINANG

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 02-06-07 11:38


salam...
ermmmmmm..info yang sangat berguna.......
isteri begini lah yang diidam2kn oleh semua muslimin sekarang....
punyai isteri solehah.....
para2 muslimah didiklah dari jadi hamba yang taat padaNYA......
semoga dengan ketaatan itu dapat mendidik para muslimah untuk taat pada suami apabila berumahtgga kelak....
igtlah redha ALLAH pada muslimah yang dah berumahtangga terletak pada redha suaminye,jadi layanlah suami sebaik mungkin....kerana semuanya sudah termaktub untuk balasan ALLAH buat mereka yang taat pada suami.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For aniq_1703Profil   Hantar PM kepada aniq_1703   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-06-07 13:37


erm... kalau balik rumah dari kerja sama-sama macamana pula? heheheh

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-06-07 13:41


Pada 30-05-07 23:54 , sailormoon posting:

!!! QUOTE !!!

Sambut suami di muka pintu


Pernah disebut dalam riwayat, pada zaman Rasulullah, ada seorang wanita yang bakal masuk syurga lebih dahulu daripada Siti Fatimah. Wanita itu begitu taat serta sangat memuliakan suaminya. Dia menunggu kepulangan suaminya dengan pakaian yang bersih serta mengghairahkan; disediakan tuala, air sejuk dan sebatang rotan. Segala perbuatannya itu menjadi tanda tanya kepada Siti Fatimah yang mengunjunginya. Lalu beliau bertanya untuk mengetahui di sebalik perlakuan wanita itu.

Wanita itu pun berkata: "Aku bersiap-siap dan menyinsing kainku ialah supaya mudah jika suamiku ingin menyampaikan hajatnya. Adapun tuala ini ialah untuk mengesat peluhnya, air ini ialah untuk menghilangkan dahaganya dan rotan ini ialah untuk dia menghukum aku jika aku membuat sebarang kesalahan."




Kemudian Siti Fatimah bertanya kepada wanita itu: "Apakah pernah suamimu memukulmu dengan rotan itu?" Jawab wanita itu: "Tidak, dia hanya memelukku di sisinya."


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

asroal
Warga 5 Bintang
Menyertai: 22.04.2006
Ahli No: 24359
Posting: 352
Dari: bumi ALLAH

france   avatar


posticon Posting pada: 02-06-07 18:03


Pada 02-06-07 04:03 , graduanislam22 posting:

!!! QUOTE !!!

:) sonoknye..jangan nak angau sangat ye..yang tengah belajar tu..jom kita berjuang sampai habis.. yang dah kawin tu..moga berbahagia..doakan kami teruna dan dara ni pun bahagia nanti.. :)


ye betul 2 graduanislam22...
jangan angau sangat...kan kantoi study...hehe :lol: :lol: :lol:
Kalau nak menimba ilmu rmh tngga 2 tak apa...baru lah tak kalut bila dah kawin nanti... :-D :-D :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For asroalProfil   Hantar PM kepada asroal   Quote dan BalasQuote

ummimq

Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3613
Posting: 3616
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 04-06-07 15:54


Suami disuruh sambut depan pintu tetapi bagaimana sekiranya sama-sama bekerja - siapa sambut siapa ya?

cuba beri pendapat anak-anak di sini :).

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummimqProfil   Hantar PM kepada ummimq   Pergi ke ummimq's Website   Quote dan BalasQuote

ika2410
WARGA SETIA
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7572
Posting: 970
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 04-06-07 16:03


Pada 04-06-07 15:54 , ummimq posting:

!!! QUOTE !!!

Suami disuruh sambut depan pintu tetapi bagaimana sekiranya sama-sama bekerja - siapa sambut siapa ya?

cuba beri pendapat anak-anak di sini :).


assalamualaikum..

depends siapa yang pulang dulu..
in case kalau tak balik bersama..
if isteri yang balik dulu..
rasanya tidak ada masalah isteri sambut suami pulang..

tapi kalau tiba-tiba suami pulang awal dari isteri..
bila sampai rumah senyum dan beri salam pada suami..
then tanya dah makan ke..ataupun bthulah maaf sebab lambat pulang..

tapi kalau balik bersama..
si isteri angkatlah beg suami then bukakan pintu...
terus pergi dapur bawakan air untuk suami..
ana rasa tidak ada masalah..
yang penting kena ada persefahaman antara dua pihak..
insyaAllah aman rumahtangga..


-----------------
'mencari impian, menanti harapan, segunung kesungguhan, arah tujuan mardhatillah'


Bookmark and Share

    


  Member Information For ika2410Profil   Hantar PM kepada ika2410   Pergi ke ika2410's Website   Quote dan BalasQuote

ummimq

Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3613
Posting: 3616
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 04-06-07 16:09


Alhamdulillah syukran jazilan atas respons. Tetapi kekadang ada isteri yang mengharap suaminya memanjakan dia. Bagaimana pula keadaan begini? Adakah salah isteri terutama yang mengandung dan bekerja minta dibelai dan suami mengambil air dan bersimpati terhadapnya?

Wallahuta'ala a'lam bissawab

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummimqProfil   Hantar PM kepada ummimq   Pergi ke ummimq's Website   Quote dan BalasQuote

edwina
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.07.2004
Ahli No: 9873
Posting: 72
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 04-06-07 16:23


syukran jazilan

Bookmark and Share

    


  Member Information For edwinaProfil   Hantar PM kepada edwina   Quote dan BalasQuote

ika2410
WARGA SETIA
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7572
Posting: 970
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 04-06-07 16:32


Pada 04-06-07 16:09 , ummimq posting:

!!! QUOTE !!!

Alhamdulillah syukran jazilan atas respons. Tetapi kekadang ada isteri yang mengharap suaminya memanjakan dia. Bagaimana pula keadaan begini? Adakah salah isteri terutama yang mengandung dan bekerja minta dibelai dan suami mengambil air dan bersimpati terhadapnya?

Wallahuta'ala a'lam bissawab


salam..

seperti yang ana katakan ummimq..
mesti ada persefahaman antara dua pihak..
jika si suami faham kehendak nalurinya..
sepatutnya dia juga faham kehendak naluri isterinya..

tak salah jika suami yang memberikan air or..
masak untuk isterinya..
asalkan suami dia ikhlas melakukannya..
seorang suami yang penyayang dia akan..
sentiasa memastikan isteri dia bahagia bersamanya..

jika hubungan itu dijaga dengan baik..
dan atas kecintaan pada Allah s.w.t..
insyaAllah dipelihara rumahtangganya..


-----------------
'mencari impian, menanti harapan, segunung kesungguhan, arah tujuan mardhatillah'


Bookmark and Share

    


  Member Information For ika2410Profil   Hantar PM kepada ika2410   Pergi ke ika2410's Website   Quote dan BalasQuote

najah85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.10.2006
Ahli No: 26692
Posting: 338
Dari: kuantan

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 04-06-07 16:39


Pada 02-06-07 04:03 , graduanislam22 posting:

!!! QUOTE !!!

:) sonoknye..jangan nak angau sangat ye..yang tengah belajar tu..jom kita berjuang sampai habis.. yang dah kawin tu..moga berbahagia..doakan kami teruna dan dara ni pun bahagia nanti.. :)


:-D betul tu jangan angau dah lah..
lambat lagi nak ada suami ni..
tapi tak apa balajar dr sekarang macam mana nak jadi isteri solehah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For najah85Profil   Hantar PM kepada najah85   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 04-06-07 19:15


Pada 02-06-07 11:38 , aniq_1703 posting:

!!! QUOTE !!!

salam...
ermmmmmm..info yang sangat berguna.......
isteri begini lah yang diidam2kn oleh semua muslimin sekarang....
punyai isteri solehah.....
para2 muslimah didiklah dari jadi hamba yang taat padaNYA......
semoga dengan ketaatan itu dapat mendidik para muslimah untuk taat pada suami apabila berumahtgga kelak....
igtlah redha ALLAH pada muslimah yang dah berumahtangga terletak pada redha suaminye,jadi layanlah suami sebaik mungkin....kerana semuanya sudah termaktub untuk balasan ALLAH buat mereka yang taat pada suami.....


Betul tu...Ketaatan pada suami adalah ibadat yang paling mutlak,yang paling tinggi bagi seorang isteri...Ketaatan pada suami adalah satu level dengan ibadat yang lain seperti solat, puasa, haji dan sebagainya...


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

nur_2110
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.09.2005
Ahli No: 18853
Posting: 187
Dari: infront of my 2313NLCi

Melaka  


posticon Posting pada: 04-06-07 20:15


terima kasih...huhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_2110Profil   Hantar PM kepada nur_2110   Quote dan BalasQuote

ummimq

Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3613
Posting: 3616
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 13-06-07 17:21


Sefahaman hanya akan dapat dinikmati bila ada kesesuaian hati dan minda. Dan yang penting ialah 'mawaddah wa rahmah' di mana doa dan amalan ikhlas terhadap Allah Azza Wajalla diberkati.

Jangan sampai manis di depan namun di belakang ada 'spare tyre' pula ya :) tak kira sama ada suami atau isteri. Ingatlah hidup ini hanya sementara dan yang kekal adalah akhirat maka kejarlah akhirat dengan melakukan apa yang Allah suruh dan tinggalkan apa yang Allah larang. Selamat .........Amin Ya Rabb!

Wallahuta'ala a'lam bissawab

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummimqProfil   Hantar PM kepada ummimq   Pergi ke ummimq's Website   Quote dan BalasQuote

saussan_saffanah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 15.08.2006
Ahli No: 25827
Posting: 353
Dari: sumwhere~

Johor   avatar


posticon Posting pada: 13-06-07 19:29


salam...tidak sabar untuk tersenyum manis di muka pintu:P

Bookmark and Share

    


  Member Information For saussan_saffanahProfil   Hantar PM kepada saussan_saffanah   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 13-06-07 20:40


Senyum Seindah Suria...(^^,)


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

muslimah_jun
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28314
Posting: 1018
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 13-06-07 22:13


Senyum seindah suria..
yang membawa cahya..
Senyumlah dari hati, duniakan berseri... (Betul ke ni ??? :) )

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_junProfil   Hantar PM kepada muslimah_jun   Quote dan BalasQuote

Putri_Cahaya
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.06.2006
Ahli No: 24825
Posting: 335

malaysia  


posticon Posting pada: 13-06-07 22:20


Pada 13-06-07 19:29 , saussan_saffanah posting:

!!! QUOTE !!!

salam...tidak sabar untuk tersenyum manis di muka pintu:P




:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For Putri_CahayaProfil   Hantar PM kepada Putri_Cahaya   Quote dan BalasQuote

Strawberry_Ungu
WARGA SETIA
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29927
Posting: 1053
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 17-06-07 22:33


Pada 13-06-07 22:20 , Putri_Cahaya posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 13-06-07 19:29 , saussan_saffanah posting:

!!! QUOTE !!!

salam...tidak sabar untuk tersenyum manis di muka pintu:P




:-)



me tooo=)

Bookmark and Share

    


  Member Information For Strawberry_UnguProfil   Hantar PM kepada Strawberry_Ungu   Pergi ke Strawberry_Ungu's Website   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 18-06-07 21:13


Pada 13-06-07 22:13 , muslimah_jun posting:

!!! QUOTE !!!

Senyum seindah suria..
yang membawa cahya..
Senyumlah dari hati, duniakan berseri... (Betul ke ni ??? :) )


Senyum Seindah Suria
Yang membawa cahya,
Senyumlah dari hati,
Duniamu berseri...

Senyum Umpama Impian,
Dalam kehidupan,
Kau tersenyum,
Ku tersenyum
Kemesraan menguntum.

Senyum...
Kepada Semua,
Senyumanmu amatlah berharga.

Senyum...
Membahagiakan,
Dengan Senyuman terjalinlah ikatan...

:-)


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

naruto-san
WARGA SETIA
Menyertai: 25.12.2004
Ahli No: 13299
Posting: 2017
Dari: Mertajam Hill

PulauPinang  


posticon Posting pada: 18-06-07 21:18


Pada 17-06-07 22:33 , Strawberry_Ungu posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 13-06-07 22:20 , Putri_Cahaya posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 13-06-07 19:29 , saussan_saffanah posting:

!!! QUOTE !!!

salam...tidak sabar untuk tersenyum manis di muka pintu:P




:-)



me tooo=)


amboi....ramainya yang tengah berangan :lol: :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For naruto-sanProfil   Hantar PM kepada naruto-san   Quote dan BalasQuote

muslimah_jun
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28314
Posting: 1018
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 18-06-07 22:03


Susah2 saja sailormoon. Terima kasih banyak-banyak...

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_junProfil   Hantar PM kepada muslimah_jun   Quote dan BalasQuote

Strawberry_Ungu
WARGA SETIA
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29927
Posting: 1053
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 18-06-07 22:38


Pada 18-06-07 21:18 , naruto-san posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 17-06-07 22:33 , Strawberry_Ungu posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 13-06-07 22:20 , Putri_Cahaya posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 13-06-07 19:29 , saussan_saffanah posting:

!!! QUOTE !!!

salam...tidak sabar untuk tersenyum manis di muka pintu:P


hehe..malu pulak..bukan apa..think for the future lah..=)



:-)



me tooo=)


amboi....ramainya yang tengah berangan :lol: :lol:


Bookmark and Share

    


  Member Information For Strawberry_UnguProfil   Hantar PM kepada Strawberry_Ungu   Pergi ke Strawberry_Ungu's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-06-07 00:07


teringat satu kisah teladan dalam buku srikandi beriman...

wanita pertama yang masuk ke syurga...
hasil daripada amalannya yang mentaati suaminya..
menanti kepulangan si suami dengan pakaian yang bersih dan menarik, bersama segelas air, sepinggan makanan dan sebilah rotan...
sehinggakan saidatina fatimah .a berasa kagum apabila melihatkan perihal itu..

itulah wanita yang memegang tali kuda dan mengiringi fatimah .a menuju ke syurga...

p/s: betulkan ana kalau tersilap bercerita...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 19-06-07 06:17


Pada 18-06-07 22:03 , muslimah_jun posting:

!!! QUOTE !!!

Susah2 saja sailormoon. Terima kasih banyak-banyak...


Sama-sama...Tak susah pun...Saya minta tolong En. google tolong carikan...En. google ni memang pakar dalam bab mencari ni... :-D


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 19-06-07 06:21


Pada 18-06-07 21:18 , naruto-san posting:

!!! QUOTE !!!


amboi....ramainya yang tengah berangan :lol: :lol:


Hehe...Bagus apa berangan nak buat benda baik...Tapi tak cukup saja dengan niat, kena di sertai dengan keazaman yang tinggi...(^^,)


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 19-06-07 06:52


Pada 04-06-07 16:09 , ummimq posting:

!!! QUOTE !!!

Alhamdulillah syukran jazilan atas respons. Tetapi kekadang ada isteri yang mengharap suaminya memanjakan dia. Bagaimana pula keadaan begini? Adakah salah isteri terutama yang mengandung dan bekerja minta dibelai dan suami mengambil air dan bersimpati terhadapnya?

Wallahuta'ala a'lam bissawab


bagaimana kaum suami??? :-D



Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

abid_19
WARGA SETIA
Menyertai: 16.06.2007
Ahli No: 30283
Posting: 577
Dari: gombak

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 19-06-07 12:37


salam..
tidak sabar menunggu waktu itu..
menyambunt dengan senyuman

---------------
Sekali kaki melangkah di jalan Allah..Jangan undur..Biar masa berganti aqidah jangan mati..Biar zaman berubah Keyakinan pada ALLAH jangan goyah..

:: laman ana ::

Bookmark and Share

    


  Member Information For abid_19Profil   Hantar PM kepada abid_19   Pergi ke abid_19's Website   Quote dan BalasQuote

ros_nur
Warga 2 Bintang
Menyertai: 01.07.2003
Ahli No: 1863
Posting: 56
Dari: Alam maya bumi Allah

malaysia  


posticon Posting pada: 19-06-07 12:57


1 minit senyum akan beri 45 minit ketenangan hati..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ros_nurProfil   Hantar PM kepada ros_nur   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 19-06-07 15:03


Pada 19-06-07 06:21 , sailormoon posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 18-06-07 21:18 , naruto-san posting:

!!! QUOTE !!!


amboi....ramainya yang tengah berangan :lol: :lol:


Hehe...Bagus apa berangan nak buat benda baik...Tapi tak cukup saja dengan niat, kena di sertai dengan keazaman yang tinggi...(^^,)


salam...

hehe.... perkara yang baik, boleh buat berangan. (^_^)
penawar hati juga tu.

jangan sampai jatuh sebab tak nampak lubang sudah lah ye. :-P


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

Al-Qarni
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.01.2004
Ahli No: 6699
Posting: 296
Dari: fakulti ekonomi

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 19-06-07 15:26


patutlah zaujah ana ni tiap-tiap mlm nak minta ampun saja...

alhamdulillah...rezeki Allah yang Maha Agung kurniakan rezeki isteri yang solehah pada ana...moga sahabat2 lain pun dikurniakan pasangan yang diidam2kan...amin...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-QarniProfil   Hantar PM kepada Al-Qarni   Pergi ke Al-Qarni's Website   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 19-06-07 18:31


Pada 19-06-07 15:26 , Al-Qarni posting:

!!! QUOTE !!!

patutlah zaujah ana ni tiap-tiap mlm nak minta ampun saja...

alhamdulillah...rezeki Allah yang Maha Agung kurniakan rezeki isteri yang solehah pada ana...moga sahabat2 lain pun dikurniakan pasangan yang diidam2kan...amin...



Amalan yang bagus ni...Sebelum tidur suami/isteri patut minta maaf antara saru sama lain...Dato' Dr. Fadzilah Kamsah pun cakap macam tu dalam salah satu ceramahnya...


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

Strawberry_Ungu
WARGA SETIA
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29927
Posting: 1053
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 19-06-07 22:36


sebelum senyum pastikan tak ada sisa makanan terlekat celah gigi..hehe=)

Bookmark and Share

    


  Member Information For Strawberry_UnguProfil   Hantar PM kepada Strawberry_Ungu   Pergi ke Strawberry_Ungu's Website   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 20-06-07 04:47


Senyuman dari hati jatuh ke hati...(^__^)


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

abid_19
WARGA SETIA
Menyertai: 16.06.2007
Ahli No: 30283
Posting: 577
Dari: gombak

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 20-06-07 13:25


dari mata jatuh ke hati lah sailormoon..
:-)
alhamdulillah al-qarni dapat isteri yang solehah..
ana dokan antum bahagia

---------------
Sekali kaki melangkah di jalan Allah..Jangan undur..Biar masa berganti aqidah jangan mati..Biar zaman berubah Keyakinan pada ALLAH jangan goyah..

:: laman ana ::

Bookmark and Share

    


  Member Information For abid_19Profil   Hantar PM kepada abid_19   Pergi ke abid_19's Website   Quote dan BalasQuote

ika2410
WARGA SETIA
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7572
Posting: 970
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 20-06-07 13:33


Pada 19-06-07 15:26 , Al-Qarni posting:

!!! QUOTE !!!

patutlah zaujah ana ni tiap-tiap mlm nak minta ampun saja...

alhamdulillah...rezeki Allah yang Maha Agung kurniakan rezeki isteri yang solehah pada ana...moga sahabat2 lain pun dikurniakan pasangan yang diidam2kan...amin...



assalamualaikum..

baguslah tu sejuk hati..
memang kena buat macam tu pun..
bukan dah kahwin jeq kena buat..
kita yang duduk dengan roomate pun kena buat..
kalau boleh setiap malam..
untuk menyucikan hati..
sama-sama muhasabah diri


-----------------
'mencari impian, menanti harapan, segunung kesungguhan, arah tujuan mardhatillah'


Bookmark and Share

    


  Member Information For ika2410Profil   Hantar PM kepada ika2410   Pergi ke ika2410's Website   Quote dan BalasQuote

abid_19
WARGA SETIA
Menyertai: 16.06.2007
Ahli No: 30283
Posting: 577
Dari: gombak

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 20-06-07 14:35


ye...betul tu...
ana setuju..

---------------
Sekali kaki melangkah di jalan Allah..Jangan undur..Biar masa berganti aqidah jangan mati..Biar zaman berubah Keyakinan pada ALLAH jangan goyah..

:: laman ana ::

Bookmark and Share

    


  Member Information For abid_19Profil   Hantar PM kepada abid_19   Pergi ke abid_19's Website   Quote dan BalasQuote

redgirl
WARGA SETIA
Menyertai: 31.01.2007
Ahli No: 28476
Posting: 871
Dari: bumi tuhan

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 20-06-07 17:57


minta maap semua..nak masuk tidoq ni..
senyum selalu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For redgirlProfil   Hantar PM kepada redgirl   Quote dan BalasQuote

aL-azyM
WARGA SETIA
Menyertai: 01.10.2006
Ahli No: 26685
Posting: 675
Dari: DuLu:GeRiK,PeRaK + SeKarNG:nEgERi 9

Perak   avatar


posticon Posting pada: 20-06-07 18:03


tidur??
Baru pkul berapa ni..

Bookmark and Share

    


  Member Information For aL-azyMProfil   Hantar PM kepada aL-azyM   Pergi ke aL-azyM's Website   Quote dan BalasQuote

abid_19
WARGA SETIA
Menyertai: 16.06.2007
Ahli No: 30283
Posting: 577
Dari: gombak

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 20-06-07 18:10


tidur??
awalnya..huhu


---------------
Sekali kaki melangkah di jalan Allah..Jangan undur..Biar masa berganti aqidah jangan mati..Biar zaman berubah Keyakinan pada ALLAH jangan goyah..

:: laman ana ::

Bookmark and Share

    


  Member Information For abid_19Profil   Hantar PM kepada abid_19   Pergi ke abid_19's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 20-06-07 18:37


Assalamualaikum..
Layak ke nak jadi suami kepada isteri sebegitu....

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

redgirl
WARGA SETIA
Menyertai: 31.01.2007
Ahli No: 28476
Posting: 871
Dari: bumi tuhan

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 20-06-07 18:41


saja ucap awal-awal..takut tak sempat nanti..

Bookmark and Share

    


  Member Information For redgirlProfil   Hantar PM kepada redgirl   Quote dan BalasQuote

abid_19
WARGA SETIA
Menyertai: 16.06.2007
Ahli No: 30283
Posting: 577
Dari: gombak

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 20-06-07 18:53


Pada 20-06-07 18:37 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum..
Layak ke nak jadi suami kepada isteri sebegitu....

insyaALLAH...
perempuan yang baik untuk lelaki yang baik..

---------------
Sekali kaki melangkah di jalan Allah..Jangan undur..Biar masa berganti aqidah jangan mati..Biar zaman berubah Keyakinan pada ALLAH jangan goyah..

:: laman ana ::

Bookmark and Share

    


  Member Information For abid_19Profil   Hantar PM kepada abid_19   Pergi ke abid_19's Website   Quote dan BalasQuote

aL-azyM
WARGA SETIA
Menyertai: 01.10.2006
Ahli No: 26685
Posting: 675
Dari: DuLu:GeRiK,PeRaK + SeKarNG:nEgERi 9

Perak   avatar


posticon Posting pada: 21-06-07 00:17


Pada 20-06-07 18:41 , redgirl posting:

!!! QUOTE !!!

saja ucap awal-awal..takut tak sempat nanti..


Ish...jangan lah cakap begitu..


-----------------
http://azymechanical.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For aL-azyMProfil   Hantar PM kepada aL-azyM   Pergi ke aL-azyM's Website   Quote dan BalasQuote

Strawberry_Ungu
WARGA SETIA
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29927
Posting: 1053
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 21-06-07 00:25


senyum...=)

Bookmark and Share

    


  Member Information For Strawberry_UnguProfil   Hantar PM kepada Strawberry_Ungu   Pergi ke Strawberry_Ungu's Website   Quote dan BalasQuote

Al-Qarni
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.01.2004
Ahli No: 6699
Posting: 296
Dari: fakulti ekonomi

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 21-06-07 09:01


Pada 20-06-07 13:25 , abid_19 posting:

!!! QUOTE !!!

dari mata jatuh ke hati lah sailormoon..
:-)
alhamdulillah al-qarni dapat isteri yang solehah..
ana dokan antum bahagia

---------------
Sekali kaki melangkah di jalan Allah..Jangan undur..Biar masa berganti aqidah jangan mati..Biar zaman berubah Keyakinan pada ALLAH jangan goyah..

:: laman ana ::


amin.....terima kasih...semoga enta pun insyAllah akan bertemu jodoh yang ditentukan Allah SWT yang baik2....


-----------------
Jihad Dijalan ALLAH SWT....cita-cita mati sebagai JUNDULLAH!


Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-QarniProfil   Hantar PM kepada Al-Qarni   Pergi ke Al-Qarni's Website   Quote dan BalasQuote

abid_19
WARGA SETIA
Menyertai: 16.06.2007
Ahli No: 30283
Posting: 577
Dari: gombak

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 21-06-07 11:35


insyaALLAH...
doakan ana

---------------
Sekali kaki melangkah di jalan Allah..Jangan undur..Biar masa berganti aqidah jangan mati..Biar zaman berubah Keyakinan pada ALLAH jangan goyah..

:: laman ana ::

Bookmark and Share

    


  Member Information For abid_19Profil   Hantar PM kepada abid_19   Pergi ke abid_19's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.189858 saat. Lajunya....