Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 16-12-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Bangkai akan menarik pemakan bangkai, tong sampah akan menarik sampah. Kebaikan akan menarik kebaikan; keburukan akan menarik keburukan
-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: studiosmilesnyc
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43104

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 41
Ahli: 0
Jumlah: 41




  Yang Masuk Ke Sini
studiosmilesnyc: 1 hari, 9 jam, 1 minit yang lalu
dentistinhouston: 1 hari, 10 jam, 57 minit yang lalu
ezequielvince: 1 hari, 12 jam, 18 minit yang lalu
shanejohnson: 5 hari yang lalu
wadud: 10 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 27 hari yang lalu
muslimin23: 29 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: Negeri kelahiran ibu dengan ayah anda.....


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» Negeri kelahiran ibu dengan ayah anda.....

Please Mendaftar To Post


Oleh Negeri kelahiran ibu dengan ayah anda.....

alam_barzakh
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.05.2007
Ahli No: 30091
Posting: 137
Dari: Mantin-Nilai-Sepang-Salak Tinggi-KLIA-Kuching-Kota Samarahan-Serian

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 29-05-07 15:12


assalammualaikum.....

mesti ada diantara kita semua tak tau negeri kelahiran ibu dengan ayah kita kan?

ibu dengan ayah ana lahir kat kota samarahan.... sarawak...
kampung yang same....
rumah saja jauh sikit.....


huuuhuhuuu.....

ayah dengan ibu antum?

Bookmark and Share

    


  Member Information For alam_barzakhProfil   Hantar PM kepada alam_barzakh   Pergi ke alam_barzakh's Website   Quote dan BalasQuote

ika2410
WARGA SETIA
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7572
Posting: 970
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 29-05-07 15:18


assalamualaikum..

kedua-duanya org perak..
tapi ana cuba nak cari pasangan bukan org perak
seronok sikit jalan jauh2..
kalau boleh yang ada loghat..

nanti ana cakap loghat perok..
zauji cakap loghat negeri dia..
meriah suasana..:):)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ika2410Profil   Hantar PM kepada ika2410   Pergi ke ika2410's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 29-05-07 15:25


Teman ni mak ayah orang Perak...
seorang Bagan datok
seorang Lekio (Manjung)

teman orang Lekio, duduk kampung saja, kolot sikit. Jangan marah.
nak juga cari orang jauh, nanti boleh jalan jejauh macam ika...

nanti teman tuto loghat perak..
zaujah cakap loghat negeri dia..
meriah suasana..


-----------------
Photobucket
[ Telah diedit oleh: Daeng_Jati pada 29-05-07 15:26 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

ika2410
WARGA SETIA
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7572
Posting: 970
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 29-05-07 15:31


Pada 29-05-07 15:25 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

Teman ni mak ayah orang Perak...
seorang Bagan datok
seorang Lekio (Manjung)

teman orang Lekio, duduk kampung saja, kolot sikit. Jangan marah.
nak juga cari orang jauh, nanti boleh jalan jejauh macam ika...

nanti teman tuto loghat perak..
zaujah cakap loghat negeri dia..
meriah suasana..



salam..

eee...sibuk jeq akhi daeng ni..
tak sangka mak ayah akhi daeng pun org perok..
takper2 kita pakat cari org negeri lain..

akhi daeng dah jumpa tapi
ana masih mencari :)


-----------------
'mencari impian, menanti harapan, segunung kesungguhan, arah tujuan mardhatillah'


Bookmark and Share

    


  Member Information For ika2410Profil   Hantar PM kepada ika2410   Pergi ke ika2410's Website   Quote dan BalasQuote

lamyanunalif_mursyidah
WARGA SETIA
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 22391
Posting: 1128
Dari: selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 29-05-07 15:32


assalamualaikum..
umi ore kelate..bachok..
abah pula pahang..tapi dulu orang-orang kampung abah org kelate..
nenek mak abah pun ore kelate..
jadi memang kelate lah..
cuma pindah Pahang buat satu perkampungan kelate kat situ..

kesimpulannye ore kelate lah kedua-duanya..
kat rumah pun loghat rasmi loghat kelate..

wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For lamyanunalif_mursyidahProfil   Hantar PM kepada lamyanunalif_mursyidah   Pergi ke lamyanunalif_mursyidah's Website   Quote dan BalasQuote

alam_barzakh
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.05.2007
Ahli No: 30091
Posting: 137
Dari: Mantin-Nilai-Sepang-Salak Tinggi-KLIA-Kuching-Kota Samarahan-Serian

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 29-05-07 15:48


huh...
ana tak nak kalah...
antum semua keluar loghat memasing...
ana pun nak juga....


klak kamek kelakar sarawak baru kitak urang tauk....
mesti kitak urang sik faham apa nak di padah kamek nak?


huuhuhuu....................j :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For alam_barzakhProfil   Hantar PM kepada alam_barzakh   Pergi ke alam_barzakh's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 29-05-07 15:51


tak paham...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 29-05-07 15:53


ala Ika, dah jodoh tak ke mana. Yang penting tiap-tiap hari berdoa dan tak putus harap dengan Allah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

ika2410
WARGA SETIA
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7572
Posting: 970
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 29-05-07 15:56


Pada 29-05-07 15:53 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

ala Ika, dah jodoh tak ke mana. Yang penting tiap-tiap hari berdoa dan tak putus harap dengan Allah.



erm tulah dok doa jugak..
tak kisah zauji org mana tapi..
harapan begitulah..

maksud alam_barzakh tu..
klak kamek kelakar sarawak baru kitak urang tauk....
mesti kitak urang sik faham apa nak di padah kamek nak?

maksud dia kalau tak silap lah..

bila dia buat lawak sarawak..baru kita semua tau..
mesti kita semua tak faham..apa nak buat dia nak buat juga

betul tak alam_barzakh?


-----------------
'mencari impian, menanti harapan, segunung kesungguhan, arah tujuan mardhatillah'


Bookmark and Share

    


  Member Information For ika2410Profil   Hantar PM kepada ika2410   Pergi ke ika2410's Website   Quote dan BalasQuote

alam_barzakh
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.05.2007
Ahli No: 30091
Posting: 137
Dari: Mantin-Nilai-Sepang-Salak Tinggi-KLIA-Kuching-Kota Samarahan-Serian

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 29-05-07 17:28


salah tu ika2410......

Bookmark and Share

    


  Member Information For alam_barzakhProfil   Hantar PM kepada alam_barzakh   Pergi ke alam_barzakh's Website   Quote dan BalasQuote

ika2410
WARGA SETIA
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7572
Posting: 970
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 29-05-07 17:44


Pada 29-05-07 17:28 , alam_barzakh posting:

!!! QUOTE !!!

salah tu ika2410......


asif...harap perbetulkan..
boleh belajar cakap sarawak


-----------------
'mencari impian, menanti harapan, segunung kesungguhan, arah tujuan mardhatillah'


Bookmark and Share

    


  Member Information For ika2410Profil   Hantar PM kepada ika2410   Pergi ke ika2410's Website   Quote dan BalasQuote

harlique
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.09.2006
Ahli No: 26495
Posting: 258
Dari: shah alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-05-07 19:42


Pada 29-05-07 15:56 , ika2410 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 29-05-07 15:53 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

ala Ika, dah jodoh tak ke mana. Yang penting tiap-tiap hari berdoa dan tak putus harap dengan Allah.



erm tulah dok doa jugak..
tak kisah zauji org mana tapi..
harapan begitulah..

maksud alam_barzakh tu..
klak kamek kelakar sarawak baru kitak urang tauk....
mesti kitak urang sik faham apa nak di padah kamek nak?

maksud dia kalau tak silap lah..

bila dia buat lawak sarawak..baru kita semua tau..
mesti kita semua tak faham..apa nak buat dia nak buat juga

betul tak alam_barzakh?



maksudnya..
nanti kita cakap sarawak baru anda semua tau..
mesti anda semua tak faham apa yang nak di katakan kita kan?

betul tak alam barzakh?

huhu..
ibu saya org johor,ayah pula org singapura..
sekarang dok menetap kat s.alam..
kalau boleh nak cari jodoh yang jauh2..
boleh pergi jenjalan..
tapi kalau da jodoh itu nak buat bagaimana kan..
huhu..


-----------------
h!dup mest! !khlas dan jujur!!!
baru aman makmur sentiasa.....


Bookmark and Share

    


  Member Information For harliqueProfil   Hantar PM kepada harlique   Quote dan BalasQuote

dueramiela
WARGA SETIA
Menyertai: 21.01.2007
Ahli No: 28283
Posting: 732
Dari: DaRuL eHsaN

Selangor  


posticon Posting pada: 29-05-07 19:56


salam....

umi lahir kat bukit mertajam,pulau pinang...
abah pula lahir kat sabak bernam,selangor...

ana pula anak jati selangor...
lahir kat rumah nenek kat sabak.. :-D

kat rumah abah & umi cakap melayu saja...
tapi umi ada lah sikit-sikit loghat utara..
almaklumla...dok selangor lama... :-D


*~~**~~**~***
RINDUNYE UMI ABAH......
:roll: :roll: :roll:
~~**~~**~***~~~**

WASSALAM..

Bookmark and Share

    


  Member Information For dueramielaProfil   Hantar PM kepada dueramiela   Quote dan BalasQuote

ABg_IMaM

Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3444
Posting: 2187
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 29-05-07 20:58


ana emak org kedah...abah orang n9...

tapi ana dibesarkan oleh nenek ana jadi berat ke n9...

tapi ana boleh sikit-sikit cakap utara :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ABg_IMaMProfil   Hantar PM kepada ABg_IMaM   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 29-05-07 21:46


Pada 29-05-07 15:12 , alam_barzakh posting:

!!! QUOTE !!!

assalammualaikum.....

mesti ada diantara kita semua tak tau negeri kelahiran ibu dengan ayah kita kan?

ibu dengan ayah ana lahir kat kota samarahan.... sarawak...
kampung yang same....
rumah saja jauh sikit.....


huuuhuhuuu.....

ayah dengan ibu antum?


Kitak dari sine? Kampung sine? Samarahan ya besar juak.. kampung meranek kah?


Nenek sebelah mak: Alor Star
Datuk sebelah mak: Alor Star
Nenek sebelah ayah: Alor Star
Datuk sebelah ayah: Alor Star
Mak : Alor Star
Ayah: Alor Star
Saya: Alor Star.

Ni baru namanya anak jati Alor Star.. hehehe.. :D


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

syah_apium
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.06.2003
Ahli No: 1424
Posting: 415
Dari: malaysia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 29-05-07 22:55


salam

ana semua klate

mak org klate
ayah org klate
satu daerah lagi
pasir puteh

Bookmark and Share

    


  Member Information For syah_apiumProfil   Hantar PM kepada syah_apium   Quote dan BalasQuote

awan_biru85
WARGA SETIA
Menyertai: 03.12.2006
Ahli No: 27594
Posting: 772
Dari: sabak terbenam

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 29-05-07 23:26


Aki belah ayah = Lipis
Wan belah ayah = Lipis

Aki belah mak = Kepala Batas
Wan belah mak = Kepala Batas


Ayah = Lipis
Mak = Kepala Batas
Saya = Mentakap


-----------------
Photobucket

MaSyAraKat HRmONi KeLuARga bahagia
[ Telah diedit oleh: awan_biru85 pada 29-05-07 23:30 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For awan_biru85Profil   Hantar PM kepada awan_biru85   Pergi ke awan_biru85's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 29-05-07 23:56


salam...

ayah = perak

ibu = johor

along = johor
ana = johor
alang = kuala lumpur
uda = negeri sembilan
bongsu = johor

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

Strawberry_Ungu
WARGA SETIA
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29927
Posting: 1053
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 30-05-07 00:10


hmm....

ayah-johor
mak-klate
saya-klate
rumah sekarang kat johor...best dapat parent yang datang dua negeri berlainan=)..sebab saya boleh cakap klate dengan johor sekali..hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For Strawberry_UnguProfil   Hantar PM kepada Strawberry_Ungu   Pergi ke Strawberry_Ungu's Website   Quote dan BalasQuote

alam_barzakh
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.05.2007
Ahli No: 30091
Posting: 137
Dari: Mantin-Nilai-Sepang-Salak Tinggi-KLIA-Kuching-Kota Samarahan-Serian

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 30-05-07 18:59


kamek duduk rah kampung menaul....

area antara kota samarahan dengan serian....
kat dengan uitm....

kitak org srwk ka?
pndei kelakar srwk nampak.....

tapi, family kitak semua asal kedah?
pelik lah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For alam_barzakhProfil   Hantar PM kepada alam_barzakh   Pergi ke alam_barzakh's Website   Quote dan BalasQuote

skater
WARGA SETIA
Menyertai: 24.04.2004
Ahli No: 8611
Posting: 541
Dari: Kuala Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 30-05-07 19:01


both terengganu ... seNyumS sokmo... :lol:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For skaterProfil   Hantar PM kepada skater   Pergi ke skater's Website   Quote dan BalasQuote

riniey
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.02.2006
Ahli No: 22591
Posting: 292

botswana   avatar


posticon Posting pada: 30-05-07 19:20


assalamualaikum.....

mak = klate
ayah = ganu
saya = klate


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For rinieyProfil   Hantar PM kepada riniey   Quote dan BalasQuote

mujahidah_solehah04
Warga Rasmi
Menyertai: 06.06.2007
Ahli No: 30176
Posting: 10
Dari: bilik rehat....

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 07-06-07 09:05


Assalamu'alaikum....

mak/abah saya pula lahir di perak...
mak - pasir puteh...
abah - pasir salak...(tempat bersejarah tu) :)

memang jodoh kedua-duanya lahir di pasir...hehehe...tak lah gurau saja..
ok..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahidah_solehah04Profil   Hantar PM kepada mujahidah_solehah04   Quote dan BalasQuote

Nadiena
Warga 2 Bintang
Menyertai: 18.05.2007
Ahli No: 29973
Posting: 69
Dari: KL

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 07-06-07 09:33


..

mak org negeri sembilan
ayah org penang
utara dan selatan..bertemu.

saya lahir kat melaka..hehe

kalau org tanya saya asal mana...konpius juga nak jawap...heh :roll:



Bookmark and Share

    


  Member Information For NadienaProfil   Hantar PM kepada Nadiena   Quote dan BalasQuote

dekya
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.05.2007
Ahli No: 29877
Posting: 122
Dari: putrajaya

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 07-06-07 09:48


Emmmm......nak tau ye..........

ayah saya asal orang melaka...........
mak saya pun asal orang melaka...........

rumah mereka kat kampung sebelah menyebelah saja.....jiran lah namanya tu....jadi....,bila balik kampung,tak kisah nak tidur kat mana....kalau rumah nenek sebelah mak penuh,kitaorang adikberadik tidur kat rumah nenek sebelah ayah....nak mandi pun macam tu jugak....suka hati kitaorang nak mandi kat rumah mana satu....begitu juga kalau nak makan ke...nak nengok tv ke...nak lepak-lepak ke....tak kisah nak pergi rumah yang mana.....rumah nenek saya kedua-duanya rumah kampung......seronok sangat-sangat..................rindu pulak kat kampung.......saya pun lahir di melaka jugak.........anak jati melaka..........

Bookmark and Share

    


  Member Information For dekyaProfil   Hantar PM kepada dekya   Quote dan BalasQuote

miledi
WARGA SETIA
Menyertai: 28.07.2006
Ahli No: 25473
Posting: 531
Dari: peneng

malaysia  


posticon Posting pada: 07-06-07 09:58


penang saja semuanya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For milediProfil   Hantar PM kepada miledi   Pergi ke miledi's Website   Quote dan BalasQuote

budak_melaka
WARGA SETIA
Menyertai: 21.02.2005
Ahli No: 14578
Posting: 450
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 07-06-07 11:18


Pada 07-06-07 09:48 , dekya posting:

!!! QUOTE !!!

Emmmm......nak tau ye..........

ayah saya asal orang melaka...........
mak saya pun asal orang melaka...........

rumah mereka kat kampung sebelah menyebelah saja.....jiran lah namanya tu....jadi....,bila balik kampung,tak kisah nak tidur kat mana....kalau rumah nenek sebelah mak penuh,kitaorang adikberadik tidur kat rumah nenek sebelah ayah....nak mandi pun macam tu jugak....suka hati kitaorang nak mandi kat rumah mana satu....begitu juga kalau nak makan ke...nak nengok tv ke...nak lepak-lepak ke....tak kisah nak pergi rumah yang mana.....rumah nenek saya kedua-duanya rumah kampung......seronok sangat-sangat..................rindu pulak kat kampung.......saya pun lahir di melaka jugak.........anak jati melaka..........


sama...

Bookmark and Share

    


  Member Information For budak_melakaProfil   Hantar PM kepada budak_melaka   Quote dan BalasQuote

syira_qistina
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2003
Ahli No: 4102
Posting: 777
Dari: tempat yang paling jem

Selangor  


posticon Posting pada: 07-06-07 13:01


Assalamualaikum

ibu ana = Negeri Sembilan
ayah ana = Kuala Lumpur
ana = Selangor

:-D :-D :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For syira_qistinaProfil   Hantar PM kepada syira_qistina   Quote dan BalasQuote

eyla05
WARGA SETIA
Menyertai: 17.10.2005
Ahli No: 19884
Posting: 546
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 07-06-07 13:19


abah dan emak org perak.....
semua adik beradik org perak :lol: :lol:



Bookmark and Share

    


  Member Information For eyla05Profil   Hantar PM kepada eyla05   Quote dan BalasQuote

sitishairah
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2007
Ahli No: 29948
Posting: 513
Dari: Gombak

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-06-07 14:41


Assalamualaikum

Mak dan arwah ayah asal Terengganu...Saya pula lahir kat KL...tapi org still kata saya ni Terengganu...hehe..Ganu kito...senyum sokmo deh...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sitishairahProfil   Hantar PM kepada sitishairah   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-06-07 15:53


Mak = Pulau Pinang

Ayah = Kelate

Saya = Selangor

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

laili
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.09.2003
Ahli No: 3366
Posting: 154
Dari: kota bahru

Kelantan  


posticon Posting pada: 07-06-07 21:31


mak=kelate da best
abah=kelate da best juga
saya=tetapi sayang kepada kelate..

hidup klate..

Bookmark and Share

    


  Member Information For lailiProfil   Hantar PM kepada laili   Pergi ke laili's Website   Quote dan BalasQuote

anis_najihah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.05.2005
Ahli No: 16459
Posting: 439
Dari: kelate

Kelantan  


posticon Posting pada: 07-06-07 23:35


abah=terengganu
mak=kelate

all in all..'pantai timur!' :-D


-----------------
'love for all_hatred for none'
..SUBHANALLAH,ALHAMDULILLAH,ALLAHUAKBAR..


Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_najihahProfil   Hantar PM kepada anis_najihah   Quote dan BalasQuote

qinairaaa
Warga 2 Bintang
Menyertai: 30.05.2007
Ahli No: 30115
Posting: 68
Dari: pantai remis, manjung, perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 08-06-07 01:12


umi lahir di kelantan
abah lahir di perak
saya lahir di selangor
adik-adik saya ada yang lahid di perak dan kelantan

Bookmark and Share

    


  Member Information For qinairaaaProfil   Hantar PM kepada qinairaaa   Quote dan BalasQuote

mujahidah_muslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 693
Posting: 678
Dari: Bumi Allah

pakistan   avatar


posticon Posting pada: 09-06-07 23:55


emak ana asal kuala lumpur. abah pula jati selangor. ana lahir di selangor.

kalau boleh biarlah jodoh tu yang ada bendang.. teringin nak jejak bendang :-)


-----------------
I'm glad to be me..
Jaga diri, jaga iman, Jaga hati. Tebarkan salam
[email protected]


Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahidah_muslimahProfil   Hantar PM kepada mujahidah_muslimah   Quote dan BalasQuote

lightarrowss
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.03.2006
Ahli No: 23586
Posting: 167
Dari: KELANTAN

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 10-06-07 00:00


aslkm..maka ana org terengganu dan abah ana asal kelate...dekat sajalah..negeri berjiran..so anak anak kelate..hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For lightarrowssProfil   Hantar PM kepada lightarrowss   Quote dan BalasQuote

shimier
Warga Rasmi
Menyertai: 10.02.2006
Ahli No: 22608
Posting: 8
Dari: IpoH--->baNGi

Perak   avatar


posticon Posting pada: 10-06-07 01:32


ayah=perak
mak=ganu
saya=perak
adik2=perak

Bookmark and Share

    


  Member Information For shimierProfil   Hantar PM kepada shimier   Quote dan BalasQuote

annafira
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.06.2004
Ahli No: 9407
Posting: 204
Dari: Indera Kayangan

Perlis   avatar


posticon Posting pada: 11-06-07 16:09


salam~
macam best saja topik ini..hehe

mak = perlis
ayah = klate
saya = perlis
adik 1 = sarawak
adik 2 = sarawak
adik 3 = perlis
adik 4 = kedah

hehe menarik juga eh..tapi saya tak reti cakap kalte ar..faham saja sikit-sikit tapi tak reti nak cakap..huhu maybe sebab besar pun kat perlis =)


-----------------
~*Jika kau mengejar dunia, akhirat akan lari darimu.Tetapi jika kau mengejar akhirat, dunia akan mengejarmu*~


Bookmark and Share

    


  Member Information For annafiraProfil   Hantar PM kepada annafira   Pergi ke annafira's Website   Quote dan BalasQuote

strawberri
Warga 5 Bintang
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13269
Posting: 391
Dari: Alaska Timur

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 11-06-07 16:15


mak kedah.
abah kedah
tok kedah
tokwan kedah
kakak kedah
adik kedah
saya pun kedah...
:-D :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For strawberriProfil   Hantar PM kepada strawberri   Pergi ke strawberri's Website   Quote dan BalasQuote

Putri_Cahaya
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.06.2006
Ahli No: 24825
Posting: 335

malaysia  


posticon Posting pada: 11-06-07 16:31


mak orang kedah.. abah orang kedah.. saya pun kedah jugak...
:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For Putri_CahayaProfil   Hantar PM kepada Putri_Cahaya   Quote dan BalasQuote

sharulnira
Warga 2 Bintang
Menyertai: 05.02.2006
Ahli No: 22473
Posting: 48
Dari: dunia yang fana

Terengganu  


posticon Posting pada: 11-06-07 17:10


salam..
1 famli = asal terang..
negeri cantik budaya menarik

Bookmark and Share

    


  Member Information For sharulniraProfil   Hantar PM kepada sharulnira   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-06-07 23:28


mereka lahir di......

atuk    : pekan, pahang
wan    : labu, n9
ummi : labu,n9

atuk : rembau,n9
wan : rambau,n9
ayah : rembau,n9 (tapi besar kat kl)

ana : selangor (tapi besar di n9 bersama wan dan atuk)


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

muslim_boy
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.03.2006
Ahli No: 23728
Posting: 142
Dari: Kota Bharu Bandaraya Islam

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 18-06-07 22:04


salaam....
saya asal dari kelantan...
saya juga kelantan tulen....
ma saya asal dari kota bharu.....
abah saya asal dari pasir puteh....
saya bangga kerana dilahirkan di kelantan......
saya bangga menjadi rakyat malaysia....

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslim_boyProfil   Hantar PM kepada muslim_boy   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.173898 saat. Lajunya....