Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 19-10-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
"Courage is like love; it must have hope for nourishment."
-- Napoleon Bonaparte

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: mengintaisyurga
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43096

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 23
Ahli: 0
Jumlah: 23




  Yang Masuk Ke Sini
halawatuliman: 1 hari, 3 jam, 55 minit yang lalu
nabilah: 1 hari, 3 jam, 59 minit yang lalu
aye: 2 hari yang lalu
tereturubuzu: 11 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 22 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: ada bela binatang?


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» ada bela binatang?

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 3

Go To Page: 1 · 2 · 3  
Jump To Page:

Oleh ada bela binatang?

mdfakhri
WARGA SETIA
Menyertai: 25.03.2006
Ahli No: 23701
Posting: 1082
Dari: Terengganu Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 26-05-07 20:48


saya ada bela arnab....
tapi time beranak,asyik mati saja...
dah berapa kali dah...
ehehhehe...
nak semelih sayang lah...


-----------------
http://www.zazizukeropok.blogspot.com

SeKalI AnDa TeRjAtUh,jaNgAn JatUh uNtuK BeRkaLi-KaLi


Bookmark and Share

  


  Member Information For mdfakhriProfil   Hantar PM kepada mdfakhri   Quote dan BalasQuote

najah85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.10.2006
Ahli No: 26692
Posting: 338
Dari: kuantan

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 26-05-07 21:09


dulu pernah ada arnab..pernah ada kucing..p semua dah tak ada sekarang huhhu sedih

Bookmark and Share

  


  Member Information For najah85Profil   Hantar PM kepada najah85   Quote dan BalasQuote

mdfakhri
WARGA SETIA
Menyertai: 25.03.2006
Ahli No: 23701
Posting: 1082
Dari: Terengganu Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 26-05-07 21:18


setahu saya,arnab ada banyak jenis...
saya di hari itu beli arnab rm15 sepasang....
dengan duit gaki pertama saya..heheheh
tapi arnab tu baka kecik...tapi makan bny...
ingat yang gmuk2...huhu

Bookmark and Share

  


  Member Information For mdfakhriProfil   Hantar PM kepada mdfakhri   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1898
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 26-05-07 22:12


saya ada bela kucing....cayang sangat-sangat kat kucing tu...

Bookmark and Share

  


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

mdfakhri
WARGA SETIA
Menyertai: 25.03.2006
Ahli No: 23701
Posting: 1082
Dari: Terengganu Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 26-05-07 22:41


ooo...
patut lah animate kucing....
berapa ekor qudwah...
minta sekor...
hehehe

Bookmark and Share

  


  Member Information For mdfakhriProfil   Hantar PM kepada mdfakhri   Quote dan BalasQuote

mariatul_qibtiyyah
Warga Rasmi
Menyertai: 17.09.2005
Ahli No: 19085
Posting: 11
Dari: depan pc

jordan   avatar


posticon Posting pada: 26-05-07 23:06


saya suka bela kucing...
study dengan kucing...

Bookmark and Share

  


  Member Information For mariatul_qibtiyyahProfil   Hantar PM kepada mariatul_qibtiyyah   Quote dan BalasQuote

solskjaer
WARGA SETIA
Menyertai: 25.08.2004
Ahli No: 10725
Posting: 2644
Dari: manchester united

saudiarabia  


posticon Posting pada: 26-05-07 23:24


saya nak bela oscar..

Bookmark and Share

  


  Member Information For solskjaerProfil   Hantar PM kepada solskjaer   Pergi ke solskjaer's Website   Quote dan BalasQuote

mdfakhri
WARGA SETIA
Menyertai: 25.03.2006
Ahli No: 23701
Posting: 1082
Dari: Terengganu Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 26-05-07 23:44


wah,besar cita-cita kamu solkjaer....
nanti nak buat ladang,cakap k...
kita kgsi...hehehe

Bookmark and Share

  


  Member Information For mdfakhriProfil   Hantar PM kepada mdfakhri   Quote dan BalasQuote

miledi
WARGA SETIA
Menyertai: 28.07.2006
Ahli No: 25473
Posting: 531
Dari: peneng

malaysia  


posticon Posting pada: 27-05-07 01:15


ada..ikan kecil...satu saja...

Bookmark and Share

  


  Member Information For milediProfil   Hantar PM kepada miledi   Pergi ke miledi's Website   Quote dan BalasQuote

mdfakhri
WARGA SETIA
Menyertai: 25.03.2006
Ahli No: 23701
Posting: 1082
Dari: Terengganu Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 27-05-07 01:37


ikan apa miledi?
ikan gupi ke?
ikan laga?
kenapa sekor saja?

Bookmark and Share

  


  Member Information For mdfakhriProfil   Hantar PM kepada mdfakhri   Quote dan BalasQuote

raihan2004
Warga 5 Bintang
Menyertai: 11.01.2004
Ahli No: 6388
Posting: 375
Dari: kedah

egypt   avatar


posticon Posting pada: 27-05-07 01:41


bela kucing.....
suka sangat-sangat kat kcing....
ada 4 ekor kat rumah....2anak,2 dah beso...hehe
tenang bila tengok kcing ini....
hlg stress tengok kcing....comel...cute...manja....nakal....
sayangggg kucing.....;-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For raihan2004Profil   Hantar PM kepada raihan2004   Quote dan BalasQuote

mdfakhri
WARGA SETIA
Menyertai: 25.03.2006
Ahli No: 23701
Posting: 1082
Dari: Terengganu Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 27-05-07 01:41


ikan apa miledi?
ikan gupi ke?
ikan laga?
kenapa sekor saja?

Bookmark and Share

  


  Member Information For mdfakhriProfil   Hantar PM kepada mdfakhri   Quote dan BalasQuote

asroal
Warga 5 Bintang
Menyertai: 22.04.2006
Ahli No: 24359
Posting: 352
Dari: bumi ALLAH

france   avatar


posticon Posting pada: 27-05-07 02:44


suka bela ikan....
ada aquarium kat rumah....
tenang bila tengok ikan2 ini begerak.....
hlg segala runsing dihati.........;-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For asroalProfil   Hantar PM kepada asroal   Quote dan BalasQuote

saidah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 13.01.2004
Ahli No: 6420
Posting: 44
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 27-05-07 04:06


kalau bela arnab, after dia beranak,kena rajin perhatikan .. sebab kadang-kadang mak arnab ni pijak2 anak dia.. dulu kami pisahkan setiap kali after dia bagi susu... then campurkan balik bila dah malam..

alhamdulillah..walaupun ada yang terkorban sebab dipijak.. tapi banyak lah yang survive..

tapi sekarang tak bela arnab... sebab dia tak boleh mengiau..
kucing lagi best... beliau lebih memahami dan responsive berbanding dengan arnab yang blur tu...

Bookmark and Share

  


  Member Information For saidahProfil   Hantar PM kepada saidah   Quote dan BalasQuote

mdfakhri
WARGA SETIA
Menyertai: 25.03.2006
Ahli No: 23701
Posting: 1082
Dari: Terengganu Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 27-05-07 04:19


huhu...
tapi arnab comel apa...
huhu....
boleh d mkan...bela just suka-suka saja...
memang kucing lagi best....

Bookmark and Share

  


  Member Information For mdfakhriProfil   Hantar PM kepada mdfakhri   Quote dan BalasQuote

mdfakhri
WARGA SETIA
Menyertai: 25.03.2006
Ahli No: 23701
Posting: 1082
Dari: Terengganu Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 27-05-07 04:22


huhu...
tapi arnab comel apa...
huhu....
boleh d mkan...bela just suka-suka saja...
memang kucing lagi best....

Bookmark and Share

  


  Member Information For mdfakhriProfil   Hantar PM kepada mdfakhri   Quote dan BalasQuote

lightarrowss
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.03.2006
Ahli No: 23586
Posting: 167
Dari: KELANTAN

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 27-05-07 11:02


hehe..arnb memang comel..dulu pelihara kjp saja..bila dah mati kasihan pulak..tak nak pelihara dah..rumh ana ada 4 akuarium..memang suka pelihara ikan..suka tengok ikan gerak2..hilang tension..ikan yang plaing besar..ikn kaloi..yang lain semua ikan emas..hehe

Bookmark and Share

  


  Member Information For lightarrowssProfil   Hantar PM kepada lightarrowss   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 27-05-07 13:22


bele ikan dengan kucin

Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

mdfakhri
WARGA SETIA
Menyertai: 25.03.2006
Ahli No: 23701
Posting: 1082
Dari: Terengganu Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 27-05-07 13:53


huhu...
kat rumah saya ada kolam satu...
dulu beli ikan macam ikan kap,tapi lain...
besar lah...
di hari itu saya rajen pula nak tukar air kolam tu..kolam semen...
lepas itu saya letak lah semua ikan tu dalam kolam kecil saya...
pagi esok ikan yang besar2 tu dah pening dah...
ayah saya ambil,terus siang ikan tu...
nasib baik boleh makan...
tggal lah ikan talapia..
balik nanti nak pergi beli lagi...hehehe

Bookmark and Share

  


  Member Information For mdfakhriProfil   Hantar PM kepada mdfakhri   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 27-05-07 14:12


ikan teman bele, Ikan Lampam, lampam jawa, ikan kecil-kecil apa tah namanya warna merah, ikan patin, ikan apetah lagi banak..ini semua jenih2 ikan teman bele, banyak yang dah mati...

Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

chibi_maruko
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16933
Posting: 474
Dari: terawang-awangan

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 27-05-07 14:15


bela kucing...

Bookmark and Share

  


  Member Information For chibi_marukoProfil   Hantar PM kepada chibi_maruko   Quote dan BalasQuote

mdfakhri
WARGA SETIA
Menyertai: 25.03.2006
Ahli No: 23701
Posting: 1082
Dari: Terengganu Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 27-05-07 14:36


macam mana nak bagi air kolam especially yang kat tengah laman jernih?
ada cara tak?
susah betul lah..nak tukar takut mati lagi...

Bookmark and Share

  


  Member Information For mdfakhriProfil   Hantar PM kepada mdfakhri   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 27-05-07 14:45


gunekan pengaliran ayo guna pam. disamping memperkayekan oksigen dalam ayo, ia juga membersih ayo tu juga...

Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

mdfakhri
WARGA SETIA
Menyertai: 25.03.2006
Ahli No: 23701
Posting: 1082
Dari: Terengganu Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 27-05-07 15:33


ye ke...
maknanya kena buat air terjun lah ek....
kena buat sambungan letrik lah ek....
ke boleh pakai solar...mahal tak alat dia ek?

Bookmark and Share

  


  Member Information For mdfakhriProfil   Hantar PM kepada mdfakhri   Quote dan BalasQuote

mdfakhri
WARGA SETIA
Menyertai: 25.03.2006
Ahli No: 23701
Posting: 1082
Dari: Terengganu Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 27-05-07 15:34


ye ke...
maknanya kena buat air terjun lah ek....
kena buat sambungan letrik lah ek....
ke boleh pakai solar...mahal tak alat dia ek?

Bookmark and Share

  


  Member Information For mdfakhriProfil   Hantar PM kepada mdfakhri   Quote dan BalasQuote

muslimah_jun
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28314
Posting: 1018
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 27-05-07 15:58


ada, bela buaya kecil. Ada warna hitam & ada warna cerah. tak percaya boleh lah datang tengok. Dia tak makan manusia, dia makan daging kecil2 saja, sebab dia spesis kecil. Dr pangkat bapa hingga anak semua ana, tak tahulah jk datuk & nenek serta maklong & paklong sekali. Dulu buaya ni tak ada sekarang dah ada semula. suka bertelur tmp tinggi. Buaya ni suka curi makanan dalam plastik yang org buang waktu mlm. Selalu terserempak dengan buaya ni , berani pula tu lintas saya berjalan. kadang-kadang atas siling. tapi buaya ni reptilia spesis kulit lembut, org panggil dia - cicak.

Bookmark and Share

  


  Member Information For muslimah_junProfil   Hantar PM kepada muslimah_jun   Quote dan BalasQuote

mdfakhri
WARGA SETIA
Menyertai: 25.03.2006
Ahli No: 23701
Posting: 1082
Dari: Terengganu Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 27-05-07 17:12


oooo....
cicakman ke cicak women....
buat terkezut saja...
ish3....

Bookmark and Share

  


  Member Information For mdfakhriProfil   Hantar PM kepada mdfakhri   Quote dan BalasQuote

saidah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 13.01.2004
Ahli No: 6420
Posting: 44
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 28-05-07 01:43


hmm... kat depan rumah pun ada kolam ikan juga.. bela ikan merah.. mula-mula sikit, tapi dah makin banyak dah..sampai crowded.. so air kolam pun makin cepat tukar warna... filter yang ada pun tak larat dah nak dibersihkan selalu..

kalau time nak cuci kolam tu.. kena make sure dah ada tangki yang besar dan air kat dalam tu dah diletak anti chlorine. the best is to left the water for overnight. ni petua org tua lah.. then.. pasang pam untuk bagi oxygen. baru pindahkan ikan. dan jangan lupa tutup tangki tu..kalau tak.. esok ikan2 yang besar tu dah melompat keluar dari tangki.. huhu

tapi slalunya ikan2 yang besar tu memang kami tangkap dan bagi kat jiran2.. nak makan sendiri...tak lalu pula.. sama saja rasanya macam makan makanan ikan dalam bekas tu.. hehehe

satu lagi, kalau nak bagi air akuarium tu jernih untuk masa yang lama, ada satu liquid ni... anti fungal and anti...apa entah.. memula lepas kita titiskan liquid ni, air akan bertukar jadi warna merah dan gelap... tapi lama2 air tu akan sejernih air mata air.... cantik..

Bookmark and Share

  


  Member Information For saidahProfil   Hantar PM kepada saidah   Quote dan BalasQuote

mdfakhri
WARGA SETIA
Menyertai: 25.03.2006
Ahli No: 23701
Posting: 1082
Dari: Terengganu Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 28-05-07 21:11


binatang apa Kalau bela secara komersil,
boleh membawa pulangan yang lumayan?

Bookmark and Share

  


  Member Information For mdfakhriProfil   Hantar PM kepada mdfakhri   Quote dan BalasQuote

adibahazrah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.10.2006
Ahli No: 26948
Posting: 167
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 28-05-07 21:16


Pada 26-05-07 22:12 , qudwah posting:

!!! QUOTE !!!

saya ada bela kucing....cayang sangat-sangat kat kucing tu...

saya pun sama. nama dia kan pani...

Bookmark and Share

  


  Member Information For adibahazrahProfil   Hantar PM kepada adibahazrah   Quote dan BalasQuote

hudahasnan
WARGA SETIA
Menyertai: 10.01.2005
Ahli No: 13639
Posting: 1202
Dari: darul iman

Terengganu  


posticon Posting pada: 28-05-07 23:46


ada.. :-)
ikan

Bookmark and Share

  


  Member Information For hudahasnanProfil   Hantar PM kepada hudahasnan   Quote dan BalasQuote

mdfakhri
WARGA SETIA
Menyertai: 25.03.2006
Ahli No: 23701
Posting: 1082
Dari: Terengganu Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 29-05-07 00:08


adibahazrah
ish...
ada nama pula tu...
kawan-kawan yang lain,bagi nama jugak ke?
Kalau ramai,bagaimana nak bagi nama??

Bookmark and Share

  


  Member Information For mdfakhriProfil   Hantar PM kepada mdfakhri   Quote dan BalasQuote

saidah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 13.01.2004
Ahli No: 6420
Posting: 44
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-05-07 00:37


kucing saya ada 3 ekor.. kawan-kawan bagi nama.. aziz, sudin dan ramlee.. tapi sebab yang aziz tu betina.. so jadi azizah.. hehe

Bookmark and Share

  


  Member Information For saidahProfil   Hantar PM kepada saidah   Quote dan BalasQuote

mdfakhri
WARGA SETIA
Menyertai: 25.03.2006
Ahli No: 23701
Posting: 1082
Dari: Terengganu Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 29-05-07 03:03


hehe...
kenapa azizah...sudinah ke?
ramliah ke?
huhu

Bookmark and Share

  


  Member Information For mdfakhriProfil   Hantar PM kepada mdfakhri   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 29-05-07 08:54


mak dah tak kasi bela kucing... :(

Bookmark and Share

  


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

mmas_forever1991
WARGA SETIA
Menyertai: 28.05.2007
Ahli No: 30088
Posting: 741
Dari: AS

Kedah  


posticon Posting pada: 29-05-07 09:47


tak ada

Bookmark and Share

  


  Member Information For mmas_forever1991Profil   Hantar PM kepada mmas_forever1991   Pergi ke mmas_forever1991's Website   Quote dan BalasQuote

mdfakhri
WARGA SETIA
Menyertai: 25.03.2006
Ahli No: 23701
Posting: 1082
Dari: Terengganu Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 01-06-07 08:10


ada bela binatang pelik-pelik tak?
iguana ke?
ular ke

Bookmark and Share

  


  Member Information For mdfakhriProfil   Hantar PM kepada mdfakhri   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 01-06-07 08:24


salam...

ana ada bela "nyiau"...

bila dia bunyi macam ni "miau" ataupun "nyiau"

apa dia??...

itulah yang ana bela.

dia ni gangster sikit.

buat rumah ana macam HOTEL.

bila lapar, dia balik.

lepas itu, terus tunggu kat depan pintu sebab nak keluar.

nasib baik dia comel, kalau tak....... belasah cukup-cukup.

Bookmark and Share

  


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

mdfakhri
WARGA SETIA
Menyertai: 25.03.2006
Ahli No: 23701
Posting: 1082
Dari: Terengganu Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 01-06-07 10:15


mohamad
wah,gangster amat bangat nyiau kamu....
kat cini ada juga sekor...
kat rumah kami,kat tempat belajar..
time kami makan,ada lah dia...
lepas makan maen duduk atas tilam kami...
tidoq saja...
warna putih...
meniskus...huhu..
kami duduk pakat layan karenah dia lah...
hilang tension belajar seharian...ehehe

Bookmark and Share

  


  Member Information For mdfakhriProfil   Hantar PM kepada mdfakhri   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 01-06-07 14:33


sesiapa ada anak kucing yang cute miut itu bgla kat ana satu..boleh bawa pergi hostel hehe :-D

Bookmark and Share

  


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

yusof88
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.01.2007
Ahli No: 28247
Posting: 249
Dari: pahang

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 01-06-07 14:38


mohamad......
tak baik lah belasah nyiau awak tu....
itu kan binatang....

Bookmark and Share

  


  Member Information For yusof88Profil   Hantar PM kepada yusof88   Quote dan BalasQuote

yusof88
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.01.2007
Ahli No: 28247
Posting: 249
Dari: pahang

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 01-06-07 14:41


ana kat kg pun ada bela binatang juga...
tapi abh yang tolong juga...
ana tak boleh nak tolong juga sebab ana belajar jauh dr kg sekarang ni....
kalau kat rumah,ana bela kucing siam,ikan kap,dan arnab....
cute tau binatang2 ni semua....
kat ladang sawait pun keluarga ana ada bela binatang....
bela lembu dan kambing.....
alhamdulillah.....
ternakan lembu dan kambing dah semakin banyak...
kira dah boleh bayar zkt lah....




~menyemai kasih memupuk ukhwah~

Bookmark and Share

  


  Member Information For yusof88Profil   Hantar PM kepada yusof88   Quote dan BalasQuote

saifuddin_92
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.08.2006
Ahli No: 25600
Posting: 271
Dari: batu pahat

turkey  


posticon Posting pada: 01-06-07 14:42


jinglot boleh kita bela tak?

:-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D
:lol: :lol: :lol: :lol:


-----------------
www.mujahidin07.blogspot.com


Bookmark and Share

  


  Member Information For saifuddin_92Profil   Hantar PM kepada saifuddin_92   Pergi ke saifuddin_92's Website   Quote dan BalasQuote

mdfakhri
WARGA SETIA
Menyertai: 25.03.2006
Ahli No: 23701
Posting: 1082
Dari: Terengganu Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 01-06-07 17:35


jinglot?
ada ke yang bela?
ada org nak beli?
huhu....
bukan ke kat hostel dah banyak kucing...
ambil yang kecik,pahtu juga leklok...
lawa juga nanti..
manja pun manjer...


-----------------
http://www.zazizukeropok.blogspot.com

SeKalI AnDa TeRjAtUh,jaNgAn JatUh uNtuK BeRkaLi-KaLi


Bookmark and Share

  


  Member Information For mdfakhriProfil   Hantar PM kepada mdfakhri   Quote dan BalasQuote

raihan2004
Warga 5 Bintang
Menyertai: 11.01.2004
Ahli No: 6388
Posting: 375
Dari: kedah

egypt   avatar


posticon Posting pada: 01-06-07 18:15


Pada 01-06-07 08:24 , mohamad posting:

!!! QUOTE !!!

salam...

ana ada bela "nyiau"...

bila dia bunyi macam ni "miau" ataupun "nyiau"

apa dia??...

itulah yang ana bela.

dia ni gangster sikit.

buat rumah ana macam HOTEL.

bila lapar, dia balik.

lepas itu, terus tunggu kat depan pintu sebab nak keluar.

nasib baik dia comel, kalau tak....... belasah cukup-cukup.

hehe ciann kucing dia...
nasib baik lah comel...Kalau tak,habis lah kena belasah dek tuan nya yang garang 2.... :lol: :lol: :lol:

Bookmark and Share

  


  Member Information For raihan2004Profil   Hantar PM kepada raihan2004   Quote dan BalasQuote

raihan2004
Warga 5 Bintang
Menyertai: 11.01.2004
Ahli No: 6388
Posting: 375
Dari: kedah

egypt   avatar


posticon Posting pada: 01-06-07 18:17


Pada 01-06-07 14:33 , sutera_kasih85 posting:

!!! QUOTE !!!

sesiapa ada anak kucing yang cute miut itu bgla kat ana satu..boleh bawa pergi hostel hehe :-D


memang cute niut kan anak kcing ini...
suka sangat... :lol:
kat hostel ada anak kcing 2 ekor....
cute sangat-sangat....
selalu kidnap anak kcing ini bawa balik bilik...hehe
kasihan mak dia sebab anak selalu kena kidnap.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Bookmark and Share

  


  Member Information For raihan2004Profil   Hantar PM kepada raihan2004   Quote dan BalasQuote

riniey
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.02.2006
Ahli No: 22591
Posting: 292

botswana   avatar


posticon Posting pada: 02-06-07 17:40


assalamualaikum....


ana ada bela ikan emas dan kucing....

:-)


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For rinieyProfil   Hantar PM kepada riniey   Quote dan BalasQuote

Qaisar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.11.2006
Ahli No: 27543
Posting: 266
Dari: Darul Aman

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 02-06-07 19:10


ada sekoq kucing dengan ikan 3 akuarium...
hehehe

Bookmark and Share

  


  Member Information For QaisarProfil   Hantar PM kepada Qaisar   Quote dan BalasQuote

wafie
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15378
Posting: 517
Dari: Sabak Bernam Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-06-07 21:14


ana ada membela ikan puyu sejak berumur 13 tahun sehingga sekarang.hampir 8 tahun

Bookmark and Share

  


  Member Information For wafieProfil   Hantar PM kepada wafie   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 02-06-07 22:02


Pada 01-06-07 18:17 , raihan2004 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 01-06-07 14:33 , sutera_kasih85 posting:

!!! QUOTE !!!

sesiapa ada anak kucing yang cute miut itu bgla kat ana satu..boleh bawa pergi hostel hehe :-D


memang cute niut kan anak kcing ini...
suka sangat... :lol:
kat hostel ada anak kcing 2 ekor....
cute sangat-sangat....
selalu kidnap anak kcing ini bawa balik bilik...hehe
kasihan mak dia sebab anak selalu kena kidnap.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:


tak boleh ambil begitu saja..
nanti tuannye cari..
kucing kat situ fellow yang punya..
cuma tolong bagi makan saja..
hehehe :-D


-----------------
SeErat SimpulaN SeinteAm ukHwaH



Bookmark and Share

  


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

asroal
Warga 5 Bintang
Menyertai: 22.04.2006
Ahli No: 24359
Posting: 352
Dari: bumi ALLAH

france   avatar


posticon Posting pada: 03-06-07 03:02


Pada 01-06-07 18:17 , raihan2004 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 01-06-07 14:33 , sutera_kasih85 posting:

!!! QUOTE !!!

sesiapa ada anak kucing yang cute miut itu bgla kat ana satu..boleh bawa pergi hostel hehe :-D


memang cute niut kan anak kcing ini...
suka sangat... :lol:
kat hostel ada anak kcing 2 ekor....
cute sangat-sangat....
selalu kidnap anak kcing ini bawa balik bilik...hehe
kasihan mak dia sebab anak selalu kena kidnap.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:


ciannn kat mak dia...
anak cute miut dia selalu kena culik dengan budak nakal... :-D :-D :-D

Bookmark and Share

  


  Member Information For asroalProfil   Hantar PM kepada asroal   Quote dan BalasQuote

mujahidah_muslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 693
Posting: 678
Dari: Bumi Allah

pakistan   avatar


posticon Posting pada: 03-06-07 14:09


ana ada seekor kucing persian dan seekor siam.
sekarang yang siam tu baru bersalin 29 april hari tu.

ada tigar ekor kitten, 2 persian satu biasa.

com,el sangat-sangat...

gerammmm ;-)


-----------------
I'm glad to be me..
Jaga diri, jaga iman, Jaga hati. Tebarkan salam
[email protected]


Bookmark and Share

  


  Member Information For mujahidah_muslimahProfil   Hantar PM kepada mujahidah_muslimah   Quote dan BalasQuote

raihan2004
Warga 5 Bintang
Menyertai: 11.01.2004
Ahli No: 6388
Posting: 375
Dari: kedah

egypt   avatar


posticon Posting pada: 03-06-07 19:10


Pada 03-06-07 14:09 , mujahidah_muslimah posting:

!!! QUOTE !!!

ana ada seekor kucing persian dan seekor siam.
sekarang yang siam tu baru bersalin 29 april hari tu.

ada tigar ekor kitten, 2 persian satu biasa.

com,el sangat-sangat...

gerammmm ;-)



huhuhu bagusnya dia...
nak jugak...huhuhu :-( :-( :-D

Bookmark and Share

  


  Member Information For raihan2004Profil   Hantar PM kepada raihan2004   Quote dan BalasQuote

mdfakhri
WARGA SETIA
Menyertai: 25.03.2006
Ahli No: 23701
Posting: 1082
Dari: Terengganu Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 04-06-07 21:43


ada bela rimau?
boya?
huhu..
aah mujahidah_muslimah..
minta lah sekor...
minat juga kucing oversea ni....
nak p beli kat sana,jauh..

Bookmark and Share

  


  Member Information For mdfakhriProfil   Hantar PM kepada mdfakhri   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 04-06-07 22:01


Pada 01-06-07 18:15 , raihan2004 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 01-06-07 08:24 , mohamad posting:

!!! QUOTE !!!

salam...

ana ada bela "nyiau"...

bila dia bunyi macam ni "miau" ataupun "nyiau"

apa dia??...

itulah yang ana bela.

dia ni gangster sikit.

buat rumah ana macam HOTEL.

bila lapar, dia balik.

lepas itu, terus tunggu kat depan pintu sebab nak keluar.

nasib baik dia comel, kalau tak....... belasah cukup-cukup.

hehe ciann kucing dia...
nasib baik lah comel...Kalau tak,habis lah kena belasah dek tuan nya yang garang 2.... :lol: :lol: :lol:

salam...

alamak....garang sangat ke ana ni...
hehe...
saja-saja saja...
tak sampai hati ana nak pukul "nyiau" ana.
comel lah. lagipun.....
"nyiau" kan binatang kesayangan NABI MUHAMMAD s.a.w.


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

  


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 04-06-07 22:04


Pada 01-06-07 14:33 , sutera_kasih85 posting:

!!! QUOTE !!!

sesiapa ada anak kucing yang cute miut itu bgla kat ana satu..boleh bawa pergi hostel hehe :-D

salam...

kucaing ana cute saja. dia tak "miut".
tak dapat lah nak memenuhi cita rasa anti.
hehe...

ada satu saja.

kalau kat hostel tempat ana belajar ada banyak.
kat tangga tingkat 2 pun ada.
dia selalu naik, turun tangga sebab nak minta makan dari org yang lalu lalang.


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

  


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 04-06-07 22:15


Pada 04-06-07 22:04 , mohamad posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 01-06-07 14:33 , sutera_kasih85 posting:

!!! QUOTE !!!

sesiapa ada anak kucing yang cute miut itu bgla kat ana satu..boleh bawa pergi hostel hehe :-D

salam...

kucaing ana cute saja. dia tak "miut".
tak dapat lah nak memenuhi cita rasa anti.
hehe...

ada satu saja.

kalau kat hostel tempat ana belajar ada banyak.
kat tangga tingkat 2 pun ada.
dia selalu naik, turun tangga sebab nak minta makan dari org yang lalu lalang.



Kalau kat hostel itu bukan sesiapa punya kucing best itu
boleh kacau habis-habis..
if kucing tu mitak makanan bagila sikit.. kasihan dia..
cuba tengok mata kucing itu kasihan kan?
kadang-kadang geram tarik jugak ekornye :-P


-----------------
SeErat SimpulaN SeinteAm ukHwaH



Bookmark and Share

  


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

mdfakhri
WARGA SETIA
Menyertai: 25.03.2006
Ahli No: 23701
Posting: 1082
Dari: Terengganu Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 07-06-07 02:39


ada sesiapa bela binatang kat hostel?
dulu saya ada bela ikan emas,dalam tabung..
huhu...siap bawa oksigen ag...
tapi masa ct sem,suruh kak kop juga,tapi mati dah...

Bookmark and Share

  


  Member Information For mdfakhriProfil   Hantar PM kepada mdfakhri   Quote dan BalasQuote

FIENDA
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.11.2006
Ahli No: 27433
Posting: 224
Dari: NS

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 07-06-07 08:50


kita ada bela kucing dan arnab.
tapi kita lagi suka kucing.
kita sayang kucing.
lagi-lagi kalau dia gmuk...

Bookmark and Share

  


  Member Information For FIENDAProfil   Hantar PM kepada FIENDA   Quote dan BalasQuote

mujahidah_solehah04
Warga Rasmi
Menyertai: 06.06.2007
Ahli No: 30176
Posting: 10
Dari: bilik rehat....

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 07-06-07 09:44


saya pula ada bela kucing....
banyak lah juga....
baru-baru ni salah seekor kucing saya melahirkan anak...
adalah dalam 4 ekor...comel2 semuanya....
harap kali ni anak2 nya..tak mati sebab sebelum ni selalu mati...sian lah...
saya suka kucing... :)

Bookmark and Share

  


  Member Information For mujahidah_solehah04Profil   Hantar PM kepada mujahidah_solehah04   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 07-06-07 10:56


Pada 04-06-07 22:15 , sutera_kasih85 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 04-06-07 22:04 , mohamad posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 01-06-07 14:33 , sutera_kasih85 posting:

!!! QUOTE !!!

sesiapa ada anak kucing yang cute miut itu bgla kat ana satu..boleh bawa pergi hostel hehe :-D

salam...

kucaing ana cute saja. dia tak "miut".
tak dapat lah nak memenuhi cita rasa anti.
hehe...

ada satu saja.

kalau kat hostel tempat ana belajar ada banyak.
kat tangga tingkat 2 pun ada.
dia selalu naik, turun tangga sebab nak minta makan dari org yang lalu lalang.



Kalau kat hostel itu bukan sesiapa punya kucing best itu
boleh kacau habis-habis..
if kucing tu mitak makanan bagila sikit.. kasihan dia..
cuba tengok mata kucing itu kasihan kan?
kadang-kadang geram tarik jugak ekornye :-P


salam..

ish..ish..ish...

hebat juga ye.
main tarik ekor kucing...lagi ganas.
kasihan kat kucing di USIM. (^_^) (^^,) (-_-) :lol: :lol: :-P :-D


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

  


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

mdfakhri
WARGA SETIA
Menyertai: 25.03.2006
Ahli No: 23701
Posting: 1082
Dari: Terengganu Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 07-06-07 12:35


ramai sahabat bela kucing ek......
sebab apa?
comel?

Bookmark and Share

  


  Member Information For mdfakhriProfil   Hantar PM kepada mdfakhri   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 07-06-07 13:55


sebab kucin comey tu memang comey. lagipun kucin paling mudah untuk ditemui dan jinak.

Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

miledi
WARGA SETIA
Menyertai: 28.07.2006
Ahli No: 25473
Posting: 531
Dari: peneng

malaysia  


posticon Posting pada: 07-06-07 15:13


tapi leceh lah bela ikan..adek ana bela ikan..tapi tiap kali nak salen air..ana yang kena buat..huhh

Bookmark and Share

  


  Member Information For milediProfil   Hantar PM kepada miledi   Pergi ke miledi's Website   Quote dan BalasQuote

naabihah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 07.06.2007
Ahli No: 30194
Posting: 25
Dari: bangi

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 08-06-07 13:42


dulu pernah bela kucing..nama dia 'faisal'..dah lama kami bela..kami memang betul-betul syang kat kucing ni...last mati...sampai sekarang saya takot bela kucing takot mati..


Tiada benda Yang Kekal didunia ini...

Bookmark and Share

  


  Member Information For naabihahProfil   Hantar PM kepada naabihah   Quote dan BalasQuote

saifuddin_92
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.08.2006
Ahli No: 25600
Posting: 271
Dari: batu pahat

turkey  


posticon Posting pada: 08-06-07 16:14


kucing kat rumah ana ada lebih kurang 10 ekor......belum lagi lembu,ayam dan sebagainya.

Bookmark and Share

  


  Member Information For saifuddin_92Profil   Hantar PM kepada saifuddin_92   Pergi ke saifuddin_92's Website   Quote dan BalasQuote

ctnurbebo
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2007
Ahli No: 29142
Posting: 880
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 08-06-07 22:27


dulu ada bela hamster...tapi xbesh..banyak mati..lepas itu ada kcg datang rumah dan terus melahirkan keturunannya hingga ke 5 generasi..termasuk dengan kucing yang datang dan yang kena pungut..lepas itu yang mati dan yang kena culik sekarang ini tinggal 12 ekor...hu..hu..

Bookmark and Share

  


  Member Information For ctnurbeboProfil   Hantar PM kepada ctnurbebo   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 08-06-07 23:36


banyak nya kucing nurbebo....

ana bele semut... ada 3 jenis saja semut yang ana bela...

Bookmark and Share

  


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

mdfakhri
WARGA SETIA
Menyertai: 25.03.2006
Ahli No: 23701
Posting: 1082
Dari: Terengganu Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 08-06-07 23:51


Pada 08-06-07 23:36 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

banyak nya kucing nurbebo....

ana bele semut... ada 3 jenis saja semut yang ana bela...


wah,semut apa tu?
menarik saja bunyi...


-----------------
http://www.zazizukeropok.blogspot.com

SeKalI AnDa TeRjAtUh,jaNgAn JatUh uNtuK BeRkaLi-KaLi


Bookmark and Share

  


  Member Information For mdfakhriProfil   Hantar PM kepada mdfakhri   Quote dan BalasQuote

mdfakhri
WARGA SETIA
Menyertai: 25.03.2006
Ahli No: 23701
Posting: 1082
Dari: Terengganu Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 08-06-07 23:58


Pada 08-06-07 23:36 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

banyak nya kucing nurbebo....

ana bele semut... ada 3 jenis saja semut yang ana bela...


wah,semut apa tu?
menarik saja bunyi...


-----------------
http://www.zazizukeropok.blogspot.com

SeKalI AnDa TeRjAtUh,jaNgAn JatUh uNtuK BeRkaLi-KaLi


Bookmark and Share

  


  Member Information For mdfakhriProfil   Hantar PM kepada mdfakhri   Quote dan BalasQuote

mdfakhri
WARGA SETIA
Menyertai: 25.03.2006
Ahli No: 23701
Posting: 1082
Dari: Terengganu Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 11-06-07 02:28


jom buat ladang ternakan ukhwah...
kumpul semua binatang yang di bela oleh shabat2..
hehehe

Bookmark and Share

  


  Member Information For mdfakhriProfil   Hantar PM kepada mdfakhri   Quote dan BalasQuote

rose_itam
Warga 5 Bintang
Menyertai: 19.05.2007
Ahli No: 29976
Posting: 371
Dari: Temerloh

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 11-06-07 11:00


saya nak pelihara tikus..tapi abang marah hehe

Bookmark and Share

  


  Member Information For rose_itamProfil   Hantar PM kepada rose_itam   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 11-06-07 12:03


Pada 08-06-07 23:36 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

banyak nya kucing nurbebo....

ana bele semut... ada 3 jenis saja semut yang ana bela...


betul ke ismi?

teman dulu ada bele semut.
Semut Ipoh pernah, semut Api pun pernah...

tapi yang paling best bele semut api. sebab koloni depe ni best dan rajin. Teman bele dalam balang. nampak sistem rumah depe dalam tanah tu. ada bilik simpan makanan, bilik rehat, bilik ratu. tapi yang paling malas semut raje. semut pekerja paling rajin


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

mdfakhri
WARGA SETIA
Menyertai: 25.03.2006
Ahli No: 23701
Posting: 1082
Dari: Terengganu Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 11-06-07 13:15


macam mana bela semut?
bela dalam balang ek?
best ke?
bagaimana nak bagi makan?
gula saja?
nanti kena kencing manislah...ehehhehe

Bookmark and Share

  


  Member Information For mdfakhriProfil   Hantar PM kepada mdfakhri   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-06-07 13:52


hmmm...
ana tak tahu nama semut2 ni...
tapi tengok kale lain-lain.. mungkin jenis berlainan agaknya...
tapi ada 3 lah...

cumanya ana tak bela dalam balang...
ada satu side kat lua rumah ana tu...
yang memang tempat semut...
ana suka duduk perhatikan semut duduk jenjalan...
angkut makanan...
jalan ramai-ramai...

p/s: tapi ana tak bagi pun dia makan... mereka rajin...

Bookmark and Share

  


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

aL-azyM
WARGA SETIA
Menyertai: 01.10.2006
Ahli No: 26685
Posting: 675
Dari: DuLu:GeRiK,PeRaK + SeKarNG:nEgERi 9

Perak   avatar


posticon Posting pada: 11-06-07 13:58


jangan yang ada bela kutu sudah..hehe..

Bookmark and Share

  


  Member Information For aL-azyMProfil   Hantar PM kepada aL-azyM   Pergi ke aL-azyM's Website   Quote dan BalasQuote

mdfakhri
WARGA SETIA
Menyertai: 25.03.2006
Ahli No: 23701
Posting: 1082
Dari: Terengganu Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 11-06-07 14:54


huhuhu....
memang mereka rajin kan...
tapi pelik juga semut ni...
laluan dia tak lurus...
Kenapa ek?
kita patut cntohi semut...
rajin,bekerjasama....
penda yang berkali2 lebih besar pun,mereka boleh angkat...

Bookmark and Share

  


  Member Information For mdfakhriProfil   Hantar PM kepada mdfakhri   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 11-06-07 14:57


sebab semut tak ada pembaris nak ukor jarak

Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-06-07 15:15


adess lah....

semut jalan pun tak lurus...
kalau laluan dia lrus, nanti banyak pula kemalangan jiwa sebab langgar pembahagi jalan...
kesesakan lalu lintas pulak nanti..
dah lah mereka ni suka jenjalan beramai-ramai...


-----------------

[ Telah diedit oleh: ismi_atikah pada 11-06-07 15:17 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

pu3_arfah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 19.03.2007
Ahli No: 29229
Posting: 30
Dari: selangor

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 11-06-07 16:07


salam...saya suka kucing...
sekarang ada lebih 10 ekor kucing kat rumah saya....

Bookmark and Share

  


  Member Information For pu3_arfahProfil   Hantar PM kepada pu3_arfah   Quote dan BalasQuote

Putri_Cahaya
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.06.2006
Ahli No: 24825
Posting: 335

malaysia  


posticon Posting pada: 11-06-07 16:13


ada...
sekarang ni kat rumah ada bela kucing 6 ekor dan ikan berapa ekor entah...

lepas itu.. sebelum ni masa duduk hostel, tiap-tiap hari suka bagi makan kat burung.. dan burung tu pulak setiap hari hinggap kat balkoni.. kalau saya lambat letak makanan kat burung tu.. mesti depa bising.. hehe.. rindunya kat burung2 tu..

Bookmark and Share

  


  Member Information For Putri_CahayaProfil   Hantar PM kepada Putri_Cahaya   Quote dan BalasQuote

strawberri
Warga 5 Bintang
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13269
Posting: 391
Dari: Alaska Timur

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 11-06-07 16:17


saya ada ikan. nama dia Ramueldo. :-D
mana-mana pergi mesti bawa dia. Dari study sampailah kerja.
mesti dia pun sayang saya heheh

Bookmark and Share

  


  Member Information For strawberriProfil   Hantar PM kepada strawberri   Pergi ke strawberri's Website   Quote dan BalasQuote

mdfakhri
WARGA SETIA
Menyertai: 25.03.2006
Ahli No: 23701
Posting: 1082
Dari: Terengganu Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 11-06-07 16:33


Pada 11-06-07 16:13 , Putri_Cahaya posting:

!!! QUOTE !!!

ada...
sekarang ni kat rumah ada bela kucing 6 ekor dan ikan berapa ekor entah...

lepas itu.. sebelum ni masa duduk hostel, tiap-tiap hari suka bagi makan kat burung.. dan burung tu pulak setiap hari hinggap kat balkoni.. kalau saya lambat letak makanan kat burung tu.. mesti depa bising.. hehe.. rindunya kat burung2 tu..


burung liar ke?
best lah begitu....
bagus...
teruskan usaha


-----------------
http://www.zazizukeropok.blogspot.com

SeKalI AnDa TeRjAtUh,jaNgAn JatUh uNtuK BeRkaLi-KaLi


Bookmark and Share

  


  Member Information For mdfakhriProfil   Hantar PM kepada mdfakhri   Quote dan BalasQuote

Putri_Cahaya
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.06.2006
Ahli No: 24825
Posting: 335

malaysia  


posticon Posting pada: 11-06-07 22:25


Pada 11-06-07 16:33 , mdfakhri posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 11-06-07 16:13 , Putri_Cahaya posting:

!!! QUOTE !!!

ada...
sekarang ni kat rumah ada bela kucing 6 ekor dan ikan berapa ekor entah...

lepas itu.. sebelum ni masa duduk hostel, tiap-tiap hari suka bagi makan kat burung.. dan burung tu pulak setiap hari hinggap kat balkoni.. kalau saya lambat letak makanan kat burung tu.. mesti depa bising.. hehe.. rindunya kat burung2 tu..


burung liar ke?
best lah begitu....
bagus...
teruskan usaha



emm.. lebih kurang begitu lah.. tapi tak ada lah liar sangat.. mula-mula tu 2 or 3 ekor saja.. lepas itu lama2 sebab kerap sangat bagi makan.. burung2 tu bawa geng dia pulak.. huhu.. banyak lah pula.. best tengok burung2 tu.. ada kecik dan besar.. kena asingkan makanan untuk burung kecik dan besar.. kalau tak,nanti depa gaduh.. berebut makanan.. bila kita tegur depa tengah makan.. seolah-olah depa balas balik saja..(depa berkicau semula). Sampaikan.. ada orang tegur bilik saya burung suka hinggap..
:-P :-D

Bookmark and Share

  


  Member Information For Putri_CahayaProfil   Hantar PM kepada Putri_Cahaya   Quote dan BalasQuote

saidah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 13.01.2004
Ahli No: 6420
Posting: 44
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 27-06-07 00:14


Putri_cahaya.. kalau bilik hostel awak ada banyak burung hinggap, bilik saya pula ada banyak kucing menyinggah dan buat perumahan..
tapi alhamdulillah lah, so far, kucing2 tu tak buat kotor kat situ.. mereka selalu aim kat bilik orang-orang yang selalu sepak mereka..
kelakar betul.. sebab bilik saya saja yang terselamat dari sebarang najis..

Bookmark and Share

  


  Member Information For saidahProfil   Hantar PM kepada saidah   Quote dan BalasQuote

nurzatul
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26160
Posting: 733
Dari: yogyakarta...

Perak   avatar


posticon Posting pada: 27-06-07 00:32


ana bela kucing..dulu-dulu rumah ana ada banyak sangat kucing.tapi sekarang ini tinggal 3 ekor saja.banyak yang mati,hlg dan kena curi..paling sedih dalam bulan ini 2 ekor kucing ana mati..huhuhu.. :-(

Bookmark and Share

  


  Member Information For nurzatulProfil   Hantar PM kepada nurzatul   Pergi ke nurzatul's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 27-06-07 09:06


Assalamualaikum...
Kucing dan ikang....tapi ikang dah kena makang dengang kucing...

Bookmark and Share

  


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

suka-suka
Warga Rasmi
Menyertai: 13.06.2007
Ahli No: 30244
Posting: 11
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 27-06-07 09:28


kat rumah ana ada bela kucing,ikan,burung dan ayam..hehe.
semua 2 abang ana yang uruskan terutma sekali ikan dengan burung..
kucing sekor saja..burung banyak..dalam sangkr besar.ikan dalam kolam dan akuarium. :-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For suka-sukaProfil   Hantar PM kepada suka-suka   Quote dan BalasQuote

ros_nur
Warga 2 Bintang
Menyertai: 01.07.2003
Ahli No: 1863
Posting: 56
Dari: Alam maya bumi Allah

malaysia  


posticon Posting pada: 27-06-07 10:02


tak ada..
dulu bela ayam
tapi dah buat kari..
hehe

Bookmark and Share

  


  Member Information For ros_nurProfil   Hantar PM kepada ros_nur   Quote dan BalasQuote

achuyah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14384
Posting: 138
Dari: qlate

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 27-06-07 10:27


errrrrrmmmmmmmm
chu ada bela kucing..........best sangat sebab kucing2 tu comel dan dengar kata........tapi sekarang mak lah yang jaga........hehe

Bookmark and Share

  


  Member Information For achuyahProfil   Hantar PM kepada achuyah   Quote dan BalasQuote

Masyira
Warga 2 Bintang
Menyertai: 31.10.2005
Ahli No: 20190
Posting: 66
Dari: IIUM

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 27-06-07 11:50


ada..sama macam achuyah..bela kuceng jugak hmm..
sangat-sangat manja..:)
suka tengok dia lari dan makan rumput huhu..
kuatkan stamina lah katakan heheh..:D

Bookmark and Share

  


  Member Information For MasyiraProfil   Hantar PM kepada Masyira   Quote dan BalasQuote

azharjaafar
Warga 1 Bintang
Menyertai: 12.06.2007
Ahli No: 30230
Posting: 29
Dari: Kepong

Selangor  


posticon Posting pada: 27-06-07 12:09


bela cicak saja... tapi jangan tertelan...

nanti jadi cicakman.


-----------------
blog azharjaafar
[ Telah diedit oleh: azharjaafar pada 27-06-07 12:10 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For azharjaafarProfil   Hantar PM kepada azharjaafar   Pergi ke azharjaafar's Website   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 27-06-07 12:14


ada. baru saja.... dua ekor anak kucing.... mereka suka lompat atas riba saya waktu saya main computer. minta dibelai.. kalau tak mereka terus meowwww saja...


-----------------

[ Telah diedit oleh: syahidatul pada 27-06-07 12:17 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

abid_19
WARGA SETIA
Menyertai: 16.06.2007
Ahli No: 30283
Posting: 577
Dari: gombak

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 29-06-07 15:43


salam...
ana ada bela kucin..rasa-rasanya dah boleh bk mini zoo agaknya...huhu
ana ada dalam 19 ekor...


---------------
Sekali kaki melangkah di jalan Allah..Jangan undur..Biar masa berganti aqidah jangan mati..Biar zaman berubah Keyakinan pada ALLAH jangan goyah..

:: laman ana ::

Bookmark and Share

  


  Member Information For abid_19Profil   Hantar PM kepada abid_19   Pergi ke abid_19's Website   Quote dan BalasQuote

mdfakhri
WARGA SETIA
Menyertai: 25.03.2006
Ahli No: 23701
Posting: 1082
Dari: Terengganu Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 11-08-07 21:56


Pada 29-06-07 15:43 , abid_19 posting:

!!! QUOTE !!!

salam...
ana ada bela kucin..rasa-rasanya dah boleh bk mini zoo agaknya...huhu
ana ada dalam 19 ekor...


banyak tu...
semua ada nama ke?
boleh beza ke??
sapa nak kucing,angkat tangan...
abid bagi nanti..hehehe

---------------
Sekali kaki melangkah di jalan Allah..Jangan undur..Biar masa berganti aqidah jangan mati..Biar zaman berubah Keyakinan pada ALLAH jangan goyah..

:: laman ana ::



-----------------
http://www.zazizukeropok.blogspot.com

SeKalI AnDa TeRjAtUh,jaNgAn JatUh uNtuK BeRkaLi-KaLi


Bookmark and Share

  


  Member Information For mdfakhriProfil   Hantar PM kepada mdfakhri   Quote dan BalasQuote

Wuddah
WARGA SETIA
Menyertai: 04.03.2007
Ahli No: 29021
Posting: 508
Dari: Chenderong Balai

Perak  


posticon Posting pada: 11-08-07 22:04


Assalamualaikum...ana ada bela seekor kucing...namanya Brownie...dulu banyak tapi dah mati...kucing orang buang banyklah...

Bookmark and Share

  


  Member Information For WuddahProfil   Hantar PM kepada Wuddah   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 02-09-07 00:53


.. aku sekarang ini ngah bela ikan.. seekor kelah dan 2 ekor tengas.. tapi ingat nak tukar binatang peliharaan pula.. aku nak bela tapir pula.. mana nak carik baka anak tapir ek??? tolong aku.. teringin sangat nak bela tapir..

Bookmark and Share

  


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 02-09-07 07:02


bela kucing comel-comel belaka... :-)


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

  


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

firdaus_9
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2005
Ahli No: 16983
Posting: 703
Dari: Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-09-07 09:35


hamster yang comel :D

Bookmark and Share

  


  Member Information For firdaus_9Profil   Hantar PM kepada firdaus_9   Pergi ke firdaus_9's Website   Quote dan BalasQuote

mdfakhri
WARGA SETIA
Menyertai: 25.03.2006
Ahli No: 23701
Posting: 1082
Dari: Terengganu Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 13-09-07 12:48


ada bela binatang pelik-pelik tak?
manusia sekarang macam-macam....hehe

Bookmark and Share

  


  Member Information For mdfakhriProfil   Hantar PM kepada mdfakhri   Quote dan BalasQuote

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» ada bela binatang?

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 3

Go To Page: 1 · 2 · 3  
Jump To Page:


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.234698 saat. Lajunya....