Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 20-04-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kayu yang bengkok tak dapat hasilkan bayang-bayang lurus
-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 28
Ahli: 0
Jumlah: 28




  Yang Masuk Ke Sini
muslimin23: 27 hari yang lalu
ronniefinancehome: 38 hari yang lalu
MTMKi: 48 hari yang lalu
usop79: 49 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: bila lelaki menangis?


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» bila lelaki menangis?

Please Mendaftar To Post


Oleh bila lelaki menangis?

edwina
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.07.2004
Ahli No: 9873
Posting: 72
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 23-05-07 12:21


seorang lelaki tu nangis sebab nak pinang kita..
terkedu laaaa...
takut tak diterima

Bookmark and Share

    


  Member Information For edwinaProfil   Hantar PM kepada edwina   Quote dan BalasQuote

ika2410
WARGA SETIA
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7572
Posting: 970
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 23-05-07 12:27


Pada 23-05-07 12:21 , edwina posting:

!!! QUOTE !!!

seorang lelaki tu nangis sebab nak pinang kita..
terkedu laaaa...
takut tak diterima



assalamualaikum..

ye ke lelaki nangis sebab nak pinang kita?
wahai muslimin jawablah?
dalam keadaan bagaimana kalian menangis?


-----------------
'mencari impian, menanti harapan, segunung kesungguhan, arah tujuan mardhatillah'


Bookmark and Share

    


  Member Information For ika2410Profil   Hantar PM kepada ika2410   Pergi ke ika2410's Website   Quote dan BalasQuote

eyla05
WARGA SETIA
Menyertai: 17.10.2005
Ahli No: 19884
Posting: 546
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 23-05-07 12:33


kehilangan org yang disayang.......

Bookmark and Share

    


  Member Information For eyla05Profil   Hantar PM kepada eyla05   Quote dan BalasQuote

realukhwah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 28.11.2005
Ahli No: 20541
Posting: 54

Pahang  


posticon Posting pada: 23-05-07 12:45


lelaki takkan menangis depan org (kebanyakkan)...lelaki adalah suatu rahsia yang takkan diketahui...

Bookmark and Share

    


  Member Information For realukhwahProfil   Hantar PM kepada realukhwah   Quote dan BalasQuote

edwina
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.07.2004
Ahli No: 9873
Posting: 72
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 23-05-07 12:48


tapi lelaki tu nangis...

Bookmark and Share

    


  Member Information For edwinaProfil   Hantar PM kepada edwina   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 23-05-07 12:48


Bila permata yang ada di depan mata hampir terlepas dari genggaman tangannya.. saat itu dia akan menangis di hadapan Allah untuk dikembalikan semula permata kesayangannya itu.. :-)


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

edwina
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.07.2004
Ahli No: 9873
Posting: 72
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 23-05-07 12:50


jika keikhlasan dan kepercayaan diragui...
sanggup ke lelaki nangis untuk buktikan keikhlasannya?

Bookmark and Share

    


  Member Information For edwinaProfil   Hantar PM kepada edwina   Quote dan BalasQuote

realukhwah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 28.11.2005
Ahli No: 20541
Posting: 54

Pahang  


posticon Posting pada: 23-05-07 12:52


Pada 23-05-07 12:48 , Meow posting:

!!! QUOTE !!!

Bila permata yang ada di depan mata hampir terlepas dari genggaman tangannya.. saat itu dia akan menangis di hadapan Allah untuk dikembalikan semula permata kesayangannya itu.. :-)



tau tak apa... :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For realukhwahProfil   Hantar PM kepada realukhwah   Quote dan BalasQuote

realukhwah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 28.11.2005
Ahli No: 20541
Posting: 54

Pahang  


posticon Posting pada: 23-05-07 12:52


Pada 23-05-07 12:50 , edwina posting:

!!! QUOTE !!!

jika keikhlasan dan kepercayaan diragui...
sanggup ke lelaki nangis untuk buktikan keikhlasannya?


lelaki sejati takkan menangis... 8-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For realukhwahProfil   Hantar PM kepada realukhwah   Quote dan BalasQuote

edwina
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.07.2004
Ahli No: 9873
Posting: 72
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 23-05-07 12:54


lelaki yang betul-betul nak... akan nangis..kan?????

Bookmark and Share

    


  Member Information For edwinaProfil   Hantar PM kepada edwina   Quote dan BalasQuote

ika2410
WARGA SETIA
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7572
Posting: 970
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 23-05-07 12:59


salam...

apa pulak pandangan muslimin
jika tiba-tiba seorang lelaki
hanya menangis tanpa berkata2
bila ditanya tak mampu untuk beritahu
hanya diam dan menangis dalam phone..
apa tandanya tu?

Bookmark and Share

    


  Member Information For ika2410Profil   Hantar PM kepada ika2410   Pergi ke ika2410's Website   Quote dan BalasQuote

destinasi_abadi
WARGA SETIA
Menyertai: 31.12.2004
Ahli No: 13423
Posting: 496
Dari: Pulau Pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 23-05-07 13:00


Pada 23-05-07 12:48 , Meow posting:

!!! QUOTE !!!

Bila permata yang ada di depan mata hampir terlepas dari genggaman tangannya.. saat itu dia akan menangis di hadapan Allah untuk dikembalikan semula permata kesayangannya itu.. :-)


nice...bagus...



Bookmark and Share

    


  Member Information For destinasi_abadiProfil   Hantar PM kepada destinasi_abadi   Quote dan BalasQuote

muslimah_jun
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28314
Posting: 1018
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 23-05-07 13:29


begitu ke? ingatkan perempuan sahaja yang lembut hatinya yang menanggis.

P/S: terkenang dulu sebelum Allah nak kurniakan seseorang itu menjadi sahabat dunia akhirat, aduh murahnya air mata depan Allah tengah nak exam pula tu diuji, tapi baru sedar rupanya tu lah sahabat anugerah Ilahi. memang dah terasa2 pun masa menanggis tu, sebab mudah apa-apa Allah kembalikan hati dia hingga menjadi sahabat betul-betul sejati.. (sahabat perempuan).

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_junProfil   Hantar PM kepada muslimah_jun   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 23-05-07 13:30


Pada 23-05-07 12:59 , ika2410 posting:

!!! QUOTE !!!

salam...

apa pulak pandangan muslimin
jika tiba-tiba seorang lelaki
hanya menangis tanpa berkata2
bila ditanya tak mampu untuk beritahu
hanya diam dan menangis dalam phone..
apa tandanya tu?


Tandanya dia perlukan perhatian.. cukup sekadar dengar dia menangis saja.. tak payah sibuk-sibuk tanya.. biar dia luahkan sendiri.. :-)


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 23-05-07 13:43


muslimah_jun dengolah kata-kata doc. meow tu, tu dia dah bagi tau awal-awal dah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

RuMaishaaa

Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 749
Posting: 1276
Dari: Kg.Batu Muda, KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 23-05-07 13:55


sekeras-keras lelaki, tetap ada perasaan halus..

erm..memang tak boleh tahan jika lelaki menangis..apatah lagi jika tangisan itu adalah kerana kesalahan diri sendiri..adus..merana jiwa.. :P

Bookmark and Share

    


  Member Information For RuMaishaaaProfil   Hantar PM kepada RuMaishaaa   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 23-05-07 13:57


Pada 23-05-07 13:43 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

muslimah_jun dengolah kata-kata doc. meow tu, tu dia dah bagi tau awal-awal dah...


Daengggggg......... mike ni..... nak kena ni.. kasihan anak dara org tu mike kenakan dia..


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

zc
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28322
Posting: 666
Dari: somewhere

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 23-05-07 14:42


BILA HILANG ORANG TERSAYANG...
TAPI LELAKI NANGIS DALAM HATI saja...

Bookmark and Share

    


  Member Information For zcProfil   Hantar PM kepada zc   Quote dan BalasQuote

edwina
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.07.2004
Ahli No: 9873
Posting: 72
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 23-05-07 14:49


lelaki menangis bila kehilangan permata yang di idamkannya..
sanggup membawa diri semata-mata kerana permata itu..
rajuknya sukar diubati...
tangisnya sukar diredakan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For edwinaProfil   Hantar PM kepada edwina   Quote dan BalasQuote

ibnutuki
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.11.2005
Ahli No: 20410
Posting: 330
Dari: batu pahat

Johor  


posticon Posting pada: 24-05-07 05:43


bila kehilangan (kematian) ibu atau bapa yang menyahut seruan ilahi...

bila bertaubat dengan sebenar2 taubat...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnutukiProfil   Hantar PM kepada ibnutuki   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 24-05-07 13:24


Dia akan menangis kalau benar-benar dia cinta pada sesuatu itu....
contoh ana pernah menangis tme kuncing kesayangan ana mati... sebab ana tahu, slepas itu ana akan kehilang dia (kuncing) dalam diari hidup ana...
yang penting kita dapat bezakan....antara zahir dan batin...
contoh lagi... kita menangis di sepertiga malam, merintih, merayu pada Allah agar kita sentiasa diampun& dperlihara....ini ana panggil mnangis batiniyah sebab hanya jiwa yang mrasa 'btuhan' sahaja akan mnagis....
tapi kalau mnagis zahir...semua org boleh mnangis (sebab khilangan si yang di 'cintai') tak kira islam atau tak...beriman atau fasiq.....


yup... cintailah sesuatu kerana Allah dan rasulullah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

muslimah_jun
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28314
Posting: 1018
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 24-05-07 13:58


Betul cintailah dia kerana Allah. Jk suatu hari masa akan dtgla, dia macam nak berubah ke, marah ke apa2la: Kalau minta maaf pun diam sahaja.. KUNCI & RAHSIA: hati dia walau terletak dalam jasad dia tapi HATI & DIRI DIA 'milik mutlak' adalah ALLAH. jadi bila terjadi hal begini, mintala pada Allah yang lebih BERKUASA ke atas insan ini, insyaAllah bila Allah dengar..Allah rasa kasih pada org yang meminta pada Dia....akan lembutla hati org tu dengan serta merta seolah tak ada apa pernah berlaku. InsyaAllah. :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_junProfil   Hantar PM kepada muslimah_jun   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 24-05-07 14:00


teman malu nak cakap bila teman menangih

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

muslimah_jun
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28314
Posting: 1018
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 24-05-07 14:09


Andai ada lelaki mengaku dia mnangis takut hilang org tersyg, andai tak ada apa respond ingatlah kunci ini. Apapn kita datang dr Allah kepadanya jua kita kembali. Segala di dunia dr sekecil2 perkara milik Allah, jadi segalanya pelu bergantung pada Allah. Segalanya akan menjadi mudah dengan izinNya jua :)

Ni bagi saya. Wallahua'lam.

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_junProfil   Hantar PM kepada muslimah_jun   Quote dan BalasQuote

dekya
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.05.2007
Ahli No: 29877
Posting: 122
Dari: putrajaya

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 24-05-07 14:57


lelaki menangis bila kehilangan sesuatu yang amat bernilai dan bermakna dalam dirinya.........

Bookmark and Share

    


  Member Information For dekyaProfil   Hantar PM kepada dekya   Quote dan BalasQuote

arsyie
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.11.2003
Ahli No: 5226
Posting: 230
Dari: mauritus

mauritius   avatar


posticon Posting pada: 24-05-07 15:05


lelaki tak ada kelenjar air matakah?
what is so strange about that??????
lelaki jugak manusia,yang punya hati ,punya perasaan,punya rasa ingin dikasihi,di sayang.....
bila hilang yang di sayang ...gugurlah air mata lelaki...

Bookmark and Share

    


  Member Information For arsyieProfil   Hantar PM kepada arsyie   Quote dan BalasQuote

Al-Mashoori
WARGA SETIA
Menyertai: 12.07.2006
Ahli No: 25170
Posting: 483
Dari: Bandar Baru Gaza

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 24-05-07 15:19


Lelaki menangis? Biasalah tu... Rasulullah pun pernah menangis, para sahabat pun pernah menangis, para tabiin, tabi' tabiin, ulama, mufti, pemimpin....... penjenayah pun pernah menangis! Menangis itu tak salah asalkan niat tu baik..... Jangan pulak menangis sampai terkeluar biji mata pulak!

Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MashooriProfil   Hantar PM kepada Al-Mashoori   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 24-05-07 15:25


Ana pernah mnagih 'simpati' seorang muslimat........ bukan apa, sebab ana benar-benar sayang pada hubungan kami..... tapi apa daya...
sampai sekarang ana anggap muslimat ni berhati batu....
hehe...jangan marah...sebab ada benarnya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 24-05-07 18:57


Pada 23-05-07 12:27 , ika2410 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-05-07 12:21 , edwina posting:

!!! QUOTE !!!

seorang lelaki tu nangis sebab nak pinang kita..
terkedu laaaa...
takut tak diterima



assalamualaikum..

ye ke lelaki nangis sebab nak pinang kita?
wahai muslimin jawablah?
dalam keadaan bagaimana kalian menangis?


dalam keadaan bagaimana??

hhmm...susah juga soalan ini.

diri sendiri pun tak tahu nak terangkan macam mana.

bagaimana ye.....

(^_^).

tapi, memang susah lah kalau nak lihat lelaki menangis.

nyorok-nyorok sikit.


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

asroal
Warga 5 Bintang
Menyertai: 22.04.2006
Ahli No: 24359
Posting: 352
Dari: bumi ALLAH

france   avatar


posticon Posting pada: 25-05-07 03:31


lelaki pun punyai hati dan perasaan.....
tak jth ego lelaki 2 Kalau dia nangis.........tapi biar lah btempat.....hehe
lelaki akan menangs bila dia kehilangan sesuatu yang dia sayang...contohnya 'insan tsyg' yang dia sayang sangat-sangat...........permata hati nya.......
[ Telah diedit oleh: asroal pada 25-05-07 03:33 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For asroalProfil   Hantar PM kepada asroal   Quote dan BalasQuote

edwina
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.07.2004
Ahli No: 9873
Posting: 72
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 25-05-07 08:54


dia kehilangan wardatul qalbi nya untuk seketika.......

Bookmark and Share

    


  Member Information For edwinaProfil   Hantar PM kepada edwina   Quote dan BalasQuote

aL-azyM
WARGA SETIA
Menyertai: 01.10.2006
Ahli No: 26685
Posting: 675
Dari: DuLu:GeRiK,PeRaK + SeKarNG:nEgERi 9

Perak   avatar


posticon Posting pada: 25-05-07 08:58


Akan menangis jika melihat org yang tersayang berada dalam kesusahan..
Tak sanggup biarkan dia macamtu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For aL-azyMProfil   Hantar PM kepada aL-azyM   Pergi ke aL-azyM's Website   Quote dan BalasQuote

aL-azyM
WARGA SETIA
Menyertai: 01.10.2006
Ahli No: 26685
Posting: 675
Dari: DuLu:GeRiK,PeRaK + SeKarNG:nEgERi 9

Perak   avatar


posticon Posting pada: 25-05-07 09:02


Pada 24-05-07 13:58 , muslimah_jun posting:

!!! QUOTE !!!

Betul cintailah dia kerana Allah. Jk suatu hari masa akan dtgla, dia macam nak berubah ke, marah ke apa2la: Kalau minta maaf pun diam sahaja.. KUNCI & RAHSIA: hati dia walau terletak dalam jasad dia tapi HATI & DIRI DIA 'milik mutlak' adalah ALLAH. jadi bila terjadi hal begini, mintala pada Allah yang lebih BERKUASA ke atas insan ini, insyaAllah bila Allah dengar..Allah rasa kasih pada org yang meminta pada Dia....akan lembutla hati org tu dengan serta merta seolah tak ada apa pernah berlaku. InsyaAllah. :)


:-)


-----------------
http://azymechanical.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For aL-azyMProfil   Hantar PM kepada aL-azyM   Pergi ke aL-azyM's Website   Quote dan BalasQuote

aL-azyM
WARGA SETIA
Menyertai: 01.10.2006
Ahli No: 26685
Posting: 675
Dari: DuLu:GeRiK,PeRaK + SeKarNG:nEgERi 9

Perak   avatar


posticon Posting pada: 25-05-07 09:13


Menangis kerana kesalahan diri..

Bookmark and Share

    


  Member Information For aL-azyMProfil   Hantar PM kepada aL-azyM   Pergi ke aL-azyM's Website   Quote dan BalasQuote

ummimq

Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3613
Posting: 3616
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 25-05-07 09:44


Jangan mudah terpedaya dengan airmata.

Kekadang airmata keluar sebab sakit mata.

Ada kalanya sebab terlalu gembira atau terlalu sedih atau dalam kesakitan.

Tapi yang paling ditakuti ialah airmata 'buaya'.

Wallahuta'ala a'lam bissawab

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummimqProfil   Hantar PM kepada ummimq   Pergi ke ummimq's Website   Quote dan BalasQuote

realukhwah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 28.11.2005
Ahli No: 20541
Posting: 54

Pahang  


posticon Posting pada: 25-05-07 10:26


Pada 25-05-07 09:44 , ummimq posting:

!!! QUOTE !!!

Jangan mudah terpedaya dengan airmata.

Kekadang airmata keluar sebab sakit mata.

Ada kalanya sebab terlalu gembira atau terlalu sedih atau dalam kesakitan.

Tapi yang paling ditakuti ialah airmata 'buaya'.

Wallahuta'ala a'lam bissawab


nak sambung sikit...
ada masa air mata keluar sebab termakan makanan pedas2..
ada masa air mata keluar sebab masuk habuk...
tapi yang paling ditakuti ialah air mata 'perempuan'

Bookmark and Share

    


  Member Information For realukhwahProfil   Hantar PM kepada realukhwah   Quote dan BalasQuote

bilqis
Warga 1 Bintang
Menyertai: 11.08.2006
Ahli No: 25741
Posting: 29
Dari: selekoh

Perak  


posticon Posting pada: 25-05-07 10:32


teringat salah seorang pensyarah saya pernah berkata
seorang lelaki itu menagis kerana 3 sebab:
1- setelah lahir ke dunia
2- apabila lahir zuriatnya
3- apabila kematian ibubapanya

umum tahu bahawa lelaki ini memang dikenali disebabkan egonya.saya sendiri pernah melihat seorang lelaki yang kuat egonya ini menitiskan airmata disebabkan perkara di atas.tapi waktu dia lahir saja tak dapat tengok dia menangis sebab saya pun tak lahir lagi..hehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For bilqisProfil   Hantar PM kepada bilqis   Quote dan BalasQuote

maya_sakura
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.06.2006
Ahli No: 24795
Posting: 214
Dari: gombak

Kelantan  


posticon Posting pada: 25-05-07 10:54


gaduh dengan mekwe pun ada jugak kaum ADAM yang menangis...patut ke????

Bookmark and Share

    


  Member Information For maya_sakuraProfil   Hantar PM kepada maya_sakura   Quote dan BalasQuote

maya_sakura
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.06.2006
Ahli No: 24795
Posting: 214
Dari: gombak

Kelantan  


posticon Posting pada: 25-05-07 10:56


menagis bila berjaya dalam mencapai sesuatu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For maya_sakuraProfil   Hantar PM kepada maya_sakura   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 25-05-07 11:09


ayo mata boya...macam mana ropenye?

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

muslimah_jun
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28314
Posting: 1018
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 25-05-07 12:13


Pada 25-05-07 10:32 , bilqis posting:

!!! QUOTE !!!

teringat salah seorang pensyarah saya pernah berkata
seorang lelaki itu menagis kerana 3 sebab:
2- apabila lahir zuriatnya
Oo..macam tu... Baru tahu sebab tak pernah nampak ipar ke ayah...


-----------------
~TeGuRlAh Aku.. AjAklAh Aku.. PimPinLaH aKu.. kE JaLaN yang menDeKaTkan HaTiku pada-NYA..~


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_junProfil   Hantar PM kepada muslimah_jun   Quote dan BalasQuote

fasiha
Warga Rasmi
Menyertai: 07.05.2007
Ahli No: 29872
Posting: 3
Dari: dungun

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 25-05-07 12:31


kerana...kerana...kerana... KERANA APA???? kerana mak dia marah dia..hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For fasihaProfil   Hantar PM kepada fasiha   Quote dan BalasQuote

raisul_muhaddissin
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.08.2006
Ahli No: 26103
Posting: 129
Dari: Shah Alam

Pahang  


posticon Posting pada: 25-05-07 12:51


nangis bila tengok rancangan 'Bersamamu'...huhuu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For raisul_muhaddissinProfil   Hantar PM kepada raisul_muhaddissin   Pergi ke raisul_muhaddissin's Website   Quote dan BalasQuote

muslimah_jun
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28314
Posting: 1018
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 25-05-07 12:55


Pada 25-05-07 12:51 , raisul_muhaddissin posting:

!!! QUOTE !!!

nangis bila tengok rancangan 'Bersamamu'...huhuu...
macam anak sedara saya syafik 4thn...menanggis tengok cerita MrBean terbawa lari baby dalam kereta tolak, menangis Kalau tengok bersamamu...halus betul hati dia, cakap fasal agama pun senang faham.. dah lama balik rmh mak dia, macam manala dia dapat adik baru (2 anak buah selang sbln, baru 2 hari lepas).


-----------------
~TeGuRlAh Aku.. AjAklAh Aku.. PimPinLaH aKu.. kE JaLaN yang menDeKaTkan HaTiku pada-NYA..~


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_junProfil   Hantar PM kepada muslimah_jun   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 25-05-07 14:33


Pada 25-05-07 09:44 , ummimq posting:

!!! QUOTE !!!

Jangan mudah terpedaya dengan airmata.

Kekadang airmata keluar sebab sakit mata.

Ada kalanya sebab terlalu gembira atau terlalu sedih atau dalam kesakitan.

Tapi yang paling ditakuti ialah airmata 'buaya'.

Wallahuta'ala a'lam bissawab



macam mana airmata buaya ni ummimq???
setahu ana... ana airmata telaga pernah dengar lah.... :lol:


-----------------
"Cerahkan Mata Anda" http://buku2008.wordpress.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 25-05-07 14:35


teman cucu tok pendekar, anak jantan pantang menangis!
tapi semalam teman rasa sebak, tapi tak nangis lagi..
kawal...kawal...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

edwina
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.07.2004
Ahli No: 9873
Posting: 72
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 25-05-07 14:37


kawal...kawal..
Kalau teringat masa nak tidur tu mesti nangis juga kan?

Bookmark and Share

    


  Member Information For edwinaProfil   Hantar PM kepada edwina   Quote dan BalasQuote

ummimq

Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3613
Posting: 3616
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 26-05-07 18:14


Jzkk atas respons terutama tentang air mata buaya tu.

Begini seorang lelaki yang ingin perdaya wanita yang dihajatinya tetapi tak dapat dapat maka dia keluarkanlah air mata buayanya tu .... alahai .... nak minta simpati begitu.

Tapi anak-anak di sini baik-baik. Air mata buaya tu hanya dilakukan oleh golongan yang desperado. Oh ya anak-anak tolong baca pesanan umi di bawah tajuk Wahai putera puteriku itu ya ....

Wallahuta'ala a'lam bissawab

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummimqProfil   Hantar PM kepada ummimq   Pergi ke ummimq's Website   Quote dan BalasQuote

najah85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.10.2006
Ahli No: 26692
Posting: 338
Dari: kuantan

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 26-05-07 21:28


nangis lah sepuas-puasnya...kalau tu lah yang boleh melegakan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For najah85Profil   Hantar PM kepada najah85   Quote dan BalasQuote

Wuddah
WARGA SETIA
Menyertai: 04.03.2007
Ahli No: 29021
Posting: 508
Dari: Chenderong Balai

Perak  


posticon Posting pada: 26-05-07 22:08


Assalamualaikum...ye ke Meow...

Bookmark and Share

    


  Member Information For WuddahProfil   Hantar PM kepada Wuddah   Quote dan BalasQuote

doktor_kampung
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 505
Posting: 436
Dari: jelapang, ipoh

Perak   avatar


posticon Posting pada: 27-05-07 00:02


hehe...air mata lelaki jangan mudah dipercayai sangat...ana kata begini sebab ana pun lelaki juga...

terima dia kerana agamanya...bukan kerana air matanya... :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For doktor_kampungProfil   Hantar PM kepada doktor_kampung   Quote dan BalasQuote

ummimq

Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3613
Posting: 3616
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 04-06-07 15:45


betul tu doktor_kampung :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummimqProfil   Hantar PM kepada ummimq   Pergi ke ummimq's Website   Quote dan BalasQuote

aku_hambamu
Warga 5 Bintang
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29921
Posting: 393

PulauPinang  


posticon Posting pada: 04-06-07 16:08


tapi, ana rasa lelaki yang lembut hatinya akan menanggis bila terguris hatinya..ana pernah dengar lelaki menangis sebab dia sendiri yang melukakan hatinya, sebab tak nak tengok orang lain merana kerananya..


-----------------
_TerUsKan MenCaRi ReDha AllaH deNgAn MeneNtanG GoV yang ZaLiM_


Bookmark and Share

    


  Member Information For aku_hambamuProfil   Hantar PM kepada aku_hambamu   Quote dan BalasQuote

lightarrowss
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.03.2006
Ahli No: 23586
Posting: 167
Dari: KELANTAN

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 04-06-07 16:24


assalamualaikm,,
emm..biasalh..lelaki pun ada perasaan...cuma lelaki ni susah untuk mengeluarkn airmata disbbkn egonya....ana pernh tengok ayah ana menangis kegembiraan sebab kejayaan anak nya..tapi tak adalah teresak2..nampak berling air mata..hisk2

Bookmark and Share

    


  Member Information For lightarrowssProfil   Hantar PM kepada lightarrowss   Quote dan BalasQuote

edwina
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.07.2004
Ahli No: 9873
Posting: 72
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 04-06-07 16:27


ana pernah dengar seorang lelaki nangis..
ego? lelaki yang baik takkan utamakan egonya mengatasi kesalahannya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For edwinaProfil   Hantar PM kepada edwina   Quote dan BalasQuote

firdaus_9
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2005
Ahli No: 16983
Posting: 703
Dari: Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 04-06-07 17:32


ana menangis bila rasa sedih...
sedih tengok mak juga.... kasihan mak ana :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For firdaus_9Profil   Hantar PM kepada firdaus_9   Pergi ke firdaus_9's Website   Quote dan BalasQuote

edwina
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.07.2004
Ahli No: 9873
Posting: 72
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 04-06-07 17:37


Pada 04-06-07 17:32 , firdaus_9 posting:

!!! QUOTE !!!

ana menangis bila rasa sedih...
sedih tengok mak juga.... kasihan mak ana :)


kenapa dengan mak anta?

Bookmark and Share

    


  Member Information For edwinaProfil   Hantar PM kepada edwina   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 04-06-07 23:51


Pada 25-05-07 03:31 , asroal posting:

!!! QUOTE !!!

lelaki pun punyai hati dan perasaan.....
tak jth ego lelaki 2 Kalau dia nangis.........tapi biar lah bertempat.....hehe
lelaki akan menangs bila dia kehilangan sesuatu yang dia sayang...contohnya 'insan tsyg' yang dia sayang sangat-sangat...........permata hati nya.......


erm... ye ke... kalau macam tu, harap saya tetap terus hidup dan menemaninya dan takkan tinggalkan dunia ini mendahuluinya... tak sanggup lihatnya menangis sedih.


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

ainul_tapah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.04.2007
Ahli No: 29441
Posting: 145
Dari: Nilai_Butterworth

PulauPinang  


posticon Posting pada: 05-06-07 08:29


menangislah....itu adalah penawar yang terbaik untuk melegakan perasaan dan menunjukkan perasaan kita yang sebenar-benarnye...betul tak??

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainul_tapahProfil   Hantar PM kepada ainul_tapah   Quote dan BalasQuote

edwina
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.07.2004
Ahli No: 9873
Posting: 72
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 05-06-07 08:57


Pada 05-06-07 08:29 , ainul_tapah posting:

!!! QUOTE !!!

menangislah....itu adalah penawar yang terbaik untuk melegakan perasaan dan menunjukkan perasaan kita yang sebenar-benarnye...betul tak??


betul.. ainul.. :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For edwinaProfil   Hantar PM kepada edwina   Quote dan BalasQuote

Addey
WARGA SETIA
Menyertai: 13.03.2005
Ahli No: 15105
Posting: 948
Dari: kota marudu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 05-06-07 09:04


menangislah........

Bookmark and Share

    


  Member Information For AddeyProfil   Hantar PM kepada Addey   Quote dan BalasQuote

Ibnu_muaz
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 30.09.2003
Ahli No: 3883
Posting: 349

Terengganu  


posticon Posting pada: 05-06-07 09:51


lelaki adalah pondan kalau nangis depan wanita... kecuali lelaki yang nagis kerana takut dan cinta pada Allah dan Rasul..


-----------------




Bookmark and Share

    


  Member Information For Ibnu_muazProfil   Hantar PM kepada Ibnu_muaz   Quote dan BalasQuote

muslimah_jun
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28314
Posting: 1018
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 05-06-07 09:59


janganlah cakap macam tu. tak semua kut.. tapi saya perempuan mungkin tak berapa tahu kut. Kakk saya ad kawan, kawan dia punya suami suka mennggis dengan isteri macam manja kut. tapi bagi saya lelaki menanggis ni jiwa lembut, saya suka yang jiwa lembut tapi tak adalah sampai apa nak nagis macam terbalik pula. Cuma tak suka jk yang berair mata buaya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_junProfil   Hantar PM kepada muslimah_jun   Quote dan BalasQuote

an_nur0304
Warga Rasmi
Menyertai: 15.06.2006
Ahli No: 24824
Posting: 6
Dari: perak

Perak  


posticon Posting pada: 05-06-07 10:10


Pada 27-05-07 00:02 , doktor_kampung posting:

!!! QUOTE !!!

hehe...air mata lelaki jangan mudah dipercayai sangat...ana kata begini sebab ana pun lelaki juga...

terima dia kerana agamanya...bukan kerana air matanya... :)


iye ke?kalau begitu memang tak boleh percaya lah yang llaki tu memang betul-betul ikhlas even dia dah menglirkan air mata

Bookmark and Share

    


  Member Information For an_nur0304Profil   Hantar PM kepada an_nur0304   Quote dan BalasQuote

miledi
WARGA SETIA
Menyertai: 28.07.2006
Ahli No: 25473
Posting: 531
Dari: peneng

malaysia  


posticon Posting pada: 05-06-07 10:29


Pada 05-06-07 09:04 , Addey posting:

!!! QUOTE !!!

menangislah........


lagi Firdaus....menangisla...

Bookmark and Share

    


  Member Information For milediProfil   Hantar PM kepada miledi   Pergi ke miledi's Website   Quote dan BalasQuote

miledi
WARGA SETIA
Menyertai: 28.07.2006
Ahli No: 25473
Posting: 531
Dari: peneng

malaysia  


posticon Posting pada: 05-06-07 10:32


Pada 23-05-07 12:21 , edwina posting:

!!! QUOTE !!!

seorang lelaki tu nangis sebab nak pinang kita..
terkedu laaaa...
takut tak diterima


kehilangn org yang dia nak..takut sangat ditolak..sebab tu agaknya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For milediProfil   Hantar PM kepada miledi   Pergi ke miledi's Website   Quote dan BalasQuote

miledi
WARGA SETIA
Menyertai: 28.07.2006
Ahli No: 25473
Posting: 531
Dari: peneng

malaysia  


posticon Posting pada: 05-06-07 10:35


Pada 23-05-07 12:21 , edwina posting:

!!! QUOTE !!!

seorang lelaki tu nangis sebab nak pinang kita..
terkedu laaaa...
takut tak diterima


kehilangn org yang dia nak..takut sangat ditolak..sebab tu agaknya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For milediProfil   Hantar PM kepada miledi   Pergi ke miledi's Website   Quote dan BalasQuote

edwina
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.07.2004
Ahli No: 9873
Posting: 72
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 05-06-07 11:07


Pada 05-06-07 10:32 , miledi posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-05-07 12:21 , edwina posting:

!!! QUOTE !!!

seorang lelaki tu nangis sebab nak pinang kita..
terkedu laaaa...
takut tak diterima


kehilangn org yang dia nak..takut sangat ditolak..sebab tu agaknya...


ikhlaskan hati terima seseorang..
bukan kerana simpati

Bookmark and Share

    


  Member Information For edwinaProfil   Hantar PM kepada edwina   Quote dan BalasQuote

edwina
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.07.2004
Ahli No: 9873
Posting: 72
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 05-06-07 11:07


Pada 05-06-07 10:32 , miledi posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-05-07 12:21 , edwina posting:

!!! QUOTE !!!

seorang lelaki tu nangis sebab nak pinang kita..
terkedu laaaa...
takut tak diterima


kehilangn org yang dia nak..takut sangat ditolak..sebab tu agaknya...


ikhlaskan hati terima seseorang..
bukan kerana simpati

Bookmark and Share

    


  Member Information For edwinaProfil   Hantar PM kepada edwina   Quote dan BalasQuote

edwina
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.07.2004
Ahli No: 9873
Posting: 72
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 05-06-07 11:08


Pada 05-06-07 10:32 , miledi posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-05-07 12:21 , edwina posting:

!!! QUOTE !!!

seorang lelaki tu nangis sebab nak pinang kita..
terkedu laaaa...
takut tak diterima


kehilangn org yang dia nak..takut sangat ditolak..sebab tu agaknya...


ikhlaskan hati terima seseorang..
bukan kerana simpati

Bookmark and Share

    


  Member Information For edwinaProfil   Hantar PM kepada edwina   Quote dan BalasQuote

miledi
WARGA SETIA
Menyertai: 28.07.2006
Ahli No: 25473
Posting: 531
Dari: peneng

malaysia  


posticon Posting pada: 06-06-07 09:22


betul-betul...simpati nanti tak ke mana pun lepas kahwin...menyesal lagi ada lah agaknya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For milediProfil   Hantar PM kepada miledi   Pergi ke miledi's Website   Quote dan BalasQuote

ika2410
WARGA SETIA
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7572
Posting: 970
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 06-06-07 11:09


assalamualaikum...

jiwa lelaki ini lebih halus dari jiwa perempuan..
tak mustahil mereka boleh menangis..
cuma lelaki ini ada sifat egonya..
yang mana mereka pandai kawal..
untuk tidak menampakkan jiwa mereka yang lemah tu...

kerana itu tak mustahil lelaki mudah lemah..
bila melihat insan yang disayangnya menangis..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ika2410Profil   Hantar PM kepada ika2410   Pergi ke ika2410's Website   Quote dan BalasQuote

nur_anis
Warga 5 Bintang
Menyertai: 18.06.2003
Ahli No: 1496
Posting: 395
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 06-06-07 13:50


mungkin dia rasa dirinya banyak kekurangan ataupun dia melakukan kesilapan yang tak mungkin dapat dimaafkan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_anisProfil   Hantar PM kepada nur_anis   Quote dan BalasQuote

edwina
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.07.2004
Ahli No: 9873
Posting: 72
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 06-06-07 15:12


betul tu... ada yang rasa tak dapat membahagiakan seseorang yang di sayangi...
halus betul lelaki begini..
macam Rasulullah.. mudah menangis

Bookmark and Share

    


  Member Information For edwinaProfil   Hantar PM kepada edwina   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 06-06-07 18:23


Assalamualaikum...

Bila terkena cili...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

muslim_boy
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.03.2006
Ahli No: 23728
Posting: 142
Dari: Kota Bharu Bandaraya Islam

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 27-06-07 08:58


salaam....
boleh lelaki menyatakan dia sedih....
sebenarnya dia sedang menangis di dalam hati....
lelaki bukanlah menitiskan air mata jika menangis....
tapi menangis di dalam hati.....
wallahualam....

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslim_boyProfil   Hantar PM kepada muslim_boy   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 27-06-07 09:41


Assalamualaikum..
Bila2 dirasakan perlu...
Terlalu subjektif...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

ros_nur
Warga 2 Bintang
Menyertai: 01.07.2003
Ahli No: 1863
Posting: 56
Dari: Alam maya bumi Allah

malaysia  


posticon Posting pada: 27-06-07 09:43


menangis tak semestinya lemah..
pernah tengok lelaki menangis..

sedih yang teramat sangat lah tu

Bookmark and Share

    


  Member Information For ros_nurProfil   Hantar PM kepada ros_nur   Quote dan BalasQuote

abid_19
WARGA SETIA
Menyertai: 16.06.2007
Ahli No: 30283
Posting: 578
Dari: gombak

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 29-06-07 15:38


salam
ana pernah juga tengok kaum muslimin ngis..depan ana sendiri...sedih sangat...dia ngis sebab dia sayangkan seseorang dan tak sanggup tengok org tu menderita..huhu


---------------
Sekali kaki melangkah di jalan Allah..Jangan undur..Biar masa berganti aqidah jangan mati..Biar zaman berubah Keyakinan pada ALLAH jangan goyah..

:: laman ana ::

Bookmark and Share

    


  Member Information For abid_19Profil   Hantar PM kepada abid_19   Pergi ke abid_19's Website   Quote dan BalasQuote

RaudhatuL_Muttaqin
WARGA SETIA
Menyertai: 29.03.2005
Ahli No: 15423
Posting: 556
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 27-08-07 16:09


masa akad nikah... hehe.. myBro nangis (nangis yang terkawal) masa lafaz pertama time nak sebut nama insan yang bakal menjadi isterinya.... sebak sangat tengok dia menahan sebak.. 2nd lafaz baru lancar... mungkin memikirkan tgungjwb yang semakin besar agaknya.. semua hadirin sebak melihat adegan itu... huhuuh...

Bookmark and Share

    


  Member Information For RaudhatuL_MuttaqinProfil   Hantar PM kepada RaudhatuL_Muttaqin   Quote dan BalasQuote

nailah_miz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.04.2004
Ahli No: 8296
Posting: 335
Dari: Universiti Utara Malaysia

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 26-09-07 12:03


Pada 23-05-07 12:48 , Meow posting:

!!! QUOTE !!!

Bila permata yang ada di depan mata hampir terlepas dari genggaman tangannya.. saat itu dia akan menangis di hadapan Allah untuk dikembalikan semula permata kesayangannya itu.. :-)



Setuju!! :-P

Bookmark and Share

    


  Member Information For nailah_mizProfil   Hantar PM kepada nailah_miz   Quote dan BalasQuote

lubaina
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14387
Posting: 1007
Dari: AntARa LanGit DaN bUMi...entahlah....

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 26-09-07 12:05


Pada 27-06-07 09:43 , ros_nur posting:

!!! QUOTE !!!

menangis tak semestinya lemah..
pernah tengok lelaki menangis..

sedih yang teramat sangat lah tu


ye..pasti dia sedang sedih yang amat sangat....


-----------------
hidup ini indah
namun...keindahannya hilang
dek kerakusan kita.....


Bookmark and Share

    


  Member Information For lubainaProfil   Hantar PM kepada lubaina   Quote dan BalasQuote

ani_putrihijjaz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1520
Posting: 159
Dari: Kuala Lumpur

Melaka  


posticon Posting pada: 26-09-07 12:48


Pada 24-05-07 05:43 , ibnutuki posting:

!!! QUOTE !!!

bila kehilangan (kematian) ibu atau bapa yang menyahut seruan ilahi...

bila bertaubat dengan sebenar2 taubat...


ha'ah..
pernah dengar laki2 nangis bila kematian org tersyg...seperti ibu atau bapa..
jrg nak dengar depa nangis...


-----------------
"kejayaan tanpa pengorbanan adalah mustahil..namun kegagalan setelah berusaha adalah suratan takdir..."


Bookmark and Share

    


  Member Information For ani_putrihijjazProfil   Hantar PM kepada ani_putrihijjaz   Quote dan BalasQuote

arebie
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.03.2006
Ahli No: 23558
Posting: 207
Dari: bp ------> kl

Johor   avatar


posticon Posting pada: 26-09-07 12:57


tak apa bersihkan mata .. =)

Bookmark and Share

    


  Member Information For arebieProfil   Hantar PM kepada arebie   Quote dan BalasQuote

mrbr_2001
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.02.2006
Ahli No: 22604
Posting: 169
Dari: Subang Jaya

Johor   avatar


posticon Posting pada: 26-09-07 13:13


bila lelaki menangis????

lelaki nangis bila dia nak... tapi dalam setahun sekali 2 saja nangis
lepas itu dia akan comouflage tangisan dia (kira nangis sorok2 aaa...)

sebab-sebab menangis... bila sesuatu perkara itu berlaku teramatlah sedih

Bookmark and Share

    


  Member Information For mrbr_2001Profil   Hantar PM kepada mrbr_2001   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 26-09-07 14:27


kalau laki nges sebab dia seorang suami atau ayah tu lain lah..memang ikhlas tangisan dia..sebab my father pun pernah nges sebab rindu sangat kat anak gadis dia ni hehe

tapi laki yang nak sangat kat kita tu kalau sampai nges tak tau lah..suruh lah dia nges depan abah tengok cne..haha

Bookmark and Share

    


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.173509 saat. Lajunya....