Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 28-10-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
" Ilmu yang hakiki itu ialah yang memberi keyakinan bahawa maksiat itu racun yang membunuh dan bahawa akhirat itu lebih utama daripada kehidupan dunia."
-- Imam Al-Ghazali

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: Kuyi
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43139

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 50
Ahli: 0
Jumlah: 50




  Yang Masuk Ke Sini
umy_1510: 15 jam, 13 minit yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: GAJI NAIK BUKTI KERAJAAN BN PRIHATIN


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» GAJI NAIK BUKTI KERAJAAN BN PRIHATIN

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 4

Go To Page: 1 · 2 · 3 · 4  
Jump To Page:

Oleh GAJI NAIK BUKTI KERAJAAN BN PRIHATIN

lampu-minyak
Warga Rasmi
Menyertai: 07.07.2006
Ahli No: 25102
Posting: 17

blank   avatar


posticon Posting pada: 21-05-07 14:03


yahooo !!!!

gaji naik hingga 35% !!!!...

terima kasih kepada kerajaan barisan nasional yang prihatin terhadap rakyatnya.

semuga BN akan terus kekal memimpin negara demi kebaikan semua rakyat malaysia.

Ayuh kita kekalkan jua sokongan kepada kerajaan Barisan Nasional

Mudah-mudahan BN akan terus maju kedepan dulu kini dan selamanya....

Hidup BN!

Bookmark and Share

    


  Member Information For lampu-minyakProfil   Hantar PM kepada lampu-minyak   Quote dan BalasQuote

skater
WARGA SETIA
Menyertai: 24.04.2004
Ahli No: 8611
Posting: 541
Dari: Kuala Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 21-05-07 14:05


:-) syukur...


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For skaterProfil   Hantar PM kepada skater   Pergi ke skater's Website   Quote dan BalasQuote

muslimah_jun
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28314
Posting: 1018
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 21-05-07 14:09


yelaaaatu sangat...
habis harga minyak & lain tak naik ke?

+2 + (- 2) = 0
Ai apa fasal jawapan kosong bukan 4 :D
Cuba jawab positif 2 tambah dengan negatif 2, jawapan 4 ke?
kena masuk sekolah menengah lagi ni???

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_junProfil   Hantar PM kepada muslimah_jun   Quote dan BalasQuote

songkok_aji02
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 593
Posting: 532
Dari: KL / JB

Johor  


posticon Posting pada: 21-05-07 14:11


pada kakitangan awam mungkin mereka patut bersyukur,..tapi untuk kakitangan swasta,nelayan,petani, peladang, mekanik kereta, Guard, mereka nak naik gaji jugak! andai naik 35% maka kerajaan perlu menetapkan gaji siling di Malaysia. baru fair....hatta kerajaan mana pun yang memerintah, kenaikan perlu seimbang dan bukannya kenaikan membuta tuli.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For songkok_aji02Profil   Hantar PM kepada songkok_aji02   Quote dan BalasQuote

Vitamin_Hati
WARGA SETIA
Menyertai: 28.02.2006
Ahli No: 23062
Posting: 656
Dari: UK

uk  


posticon Posting pada: 21-05-07 14:19


macam-macam naik...huhuhu..al-maklum lah...... pilihanraya dah dekat..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Vitamin_HatiProfil   Hantar PM kepada Vitamin_Hati   Quote dan BalasQuote

muslimah_jun
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28314
Posting: 1018
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 21-05-07 14:30


he..he..begitulah vitamin hati.
Sogokan diberi hanya bersifat sementara, tapi undi yang dipangkah walau sekadar pangkah tapi impak dia besar & memakan masa bertahun2 lamanya.
Ada makcik cerita, masa zaman dulu nak pilihan raya semua org kg ditawar bercuti kat hotel, maka berbas2 dr segenap negerila berpeluang menginap dihotel, yang kelakar diberi pula seorang RM50. Duit siapa yang dibazir tu? Duit rakyat juga.
     -50+50=0
yang merana rakyat miskin juga.

(Minta maaf ..ada org tengah demam, patut cakap bukan2, habis keluar :) sampai mesej kawan bagi pun tak sedar bila masa bls, tengok dah ada mesej kat SENT, bls pula taip tah apa. Ni pun Kalau sedar tak taip kut macam ni :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_junProfil   Hantar PM kepada muslimah_jun   Quote dan BalasQuote

muslimah_jun
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28314
Posting: 1018
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 21-05-07 14:34


Assalamualaikum... lampu-minyak tak nak ke sertakan sekali keratan akhbar buat tatapan kita semua. Terima kasih. minta maaf ye. Wassalam.

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_junProfil   Hantar PM kepada muslimah_jun   Quote dan BalasQuote

Syafiyah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 09.10.2003
Ahli No: 4132
Posting: 50
Dari: Bangi

Perak  


posticon Posting pada: 21-05-07 14:38


Pada 21-05-07 14:30 , muslimah_jun posting:

!!! QUOTE !!!

he..he..begitulah vitamin hati.
Sogokan diberi hanya bersifat sementara, tapi undi yang dipangkah walau sekadar pangkah tapi impak dia besar & memakan masa bertahun2 lamanya.
Ada makcik cerita, masa zaman dulu nak pilihan raya semua org kg ditawar bercuti kat hotel, maka berbas2 dr segenap negerila berpeluang menginap dihotel, yang kelakar diberi pula seorang RM50. Duit siapa yang dibazir tu? Duit rakyat juga.
     -50+50=0
yang merana rakyat miskin juga.

(Minta maaf ..ada org tengah demam, patut cakap bukan2, habis keluar :) sampai mesej kawan bagi pun tak sedar bila masa bls, tengok dah ada mesej kat SENT, bls pula taip tah apa. Ni pun Kalau sedar tak taip kut macam ni :)



Saya setuju sangat! Inile taktik BN untuk memancing undi rakyat untuk pilihanraya akan datang...ada sesiapa setuju?

Bookmark and Share

    


  Member Information For SyafiyahProfil   Hantar PM kepada Syafiyah   Quote dan BalasQuote

Al-Qarni
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.01.2004
Ahli No: 6699
Posting: 296
Dari: fakulti ekonomi

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 21-05-07 15:08


minyak naik-gaji tak naik
air naik-gaji tak naik juga
elektrik naik-pun gaji tak naik juga
astro naik-lagi tak ada kaitan dengan gaji
last2 sekali...harga barang naik....baru saja umum nak naik gaji

hidup BN=BE END
yahoooooooo

Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-QarniProfil   Hantar PM kepada Al-Qarni   Pergi ke Al-Qarni's Website   Quote dan BalasQuote

zaim84_uia
Warga 1 Bintang
Menyertai: 25.10.2003
Ahli No: 4656
Posting: 33
Dari: UIA-gombak

Terengganu  


posticon Posting pada: 21-05-07 15:10


Assalamu'alaikum...

kasihan siapa yang sokong BN..
mereka ni tak reti2 lagi ke dengan tektik2 macam ni..
budak sek. rendah pun paham...:-)
Biasela..tektik BN dr dulu sampai sekarang memang macam 2..
pilihanraya da banyak kali,tapi masih trtipu..huhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For zaim84_uiaProfil   Hantar PM kepada zaim84_uia   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 21-05-07 15:11


gua bukan kijo kerajaan......... tapi barang naik untuk semua sekali termasuk kepada mereka yang kijo bukan kerajaan... ni tak patut....
ni mesti ada tahi dsebalik batu ni...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

lamyanunalif_mursyidah
WARGA SETIA
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 22391
Posting: 1128
Dari: selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 21-05-07 15:32


salam'alaik..
scholar student naik tak?
wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For lamyanunalif_mursyidahProfil   Hantar PM kepada lamyanunalif_mursyidah   Pergi ke lamyanunalif_mursyidah's Website   Quote dan BalasQuote

are_peace82
WARGA SETIA
Menyertai: 06.10.2006
Ahli No: 26802
Posting: 412
Dari: Kelantan & Kajang

Kelantan  


posticon Posting pada: 21-05-07 15:37


Assalamualaikum,

Orang bagi kain kita ambil.
Orang bagi naik gaji kita terima.
Orang bina rumah untuk kita, kita terima.
Orang bagi duit kita ambil.
Orang bagi beras kita ambil.

Yang pentingnya orang bagi, maknanya HALAL bukannya kita mencuri pun.

Namun pangkah parti yang memperjuangkan Islam Hakiki tetap menjadi pilihan. Bukannya Islam Hadhari....


-----------------
http://prepaid4u.net/?id=are_peace

Sekadar duit tambahan.


Bookmark and Share

    


  Member Information For are_peace82Profil   Hantar PM kepada are_peace82   Quote dan BalasQuote

naruto-san
WARGA SETIA
Menyertai: 25.12.2004
Ahli No: 13299
Posting: 2017
Dari: Mertajam Hill

PulauPinang  


posticon Posting pada: 21-05-07 15:39


government servants: gaji naik, harga barang naik, tol naik,semua naik...equal zero (tak ada apa yang perlu dibanggakan)

non-government servants: gaji tak naik, harga barang naik, tol naik, semua naik....equal negative (bertambah marah dan berang)

self-working: rezeki tak tentu arah, harga barang naik, tol naik, semua naik....equal super duper negative (going mad)

Bookmark and Share

    


  Member Information For naruto-sanProfil   Hantar PM kepada naruto-san   Quote dan BalasQuote

kuahdurian
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.07.2004
Ahli No: 9793
Posting: 312
Dari: UiTM Shah Alam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 21-05-07 15:41


betul! bukan kakitangan kerajaan saja yang berdepan dengan kenaikan harga barang. orang lain pun sama. kita student pun terasa bahangnya. maaf lamyanunalif_mursyidah, scholar student tak naik. tapi tak mengapa. kalau mereka nak bagi, kita ambik saja. al-maklumlah, rezeki usah ditolak. tapi bila time pilihanraya, kita mesti tetap setia pada sang bulan. :-D


-----------------
JANGAN AMBIL HATI, AMBIL ISI...


Bookmark and Share

    


  Member Information For kuahdurianProfil   Hantar PM kepada kuahdurian   Pergi ke kuahdurian's Website   Quote dan BalasQuote

lamyanunalif_mursyidah
WARGA SETIA
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 22391
Posting: 1128
Dari: selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 21-05-07 17:11


salam'alaik..
bulan tetap bulan..
dacing bagi seribu pun tetap pangkah bulan..
tapi kalau dia bagi duit memang ambil saja..sebab memang duit rakyat pun..
teringat pilihanraya masa tahun 2004..
hmm..
wassalam

[ Telah diedit oleh: lamyanunalif_mursyidah pada 21-05-07 17:15 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For lamyanunalif_mursyidahProfil   Hantar PM kepada lamyanunalif_mursyidah   Pergi ke lamyanunalif_mursyidah's Website   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 21-05-07 17:13


dia bagi kain kita pakai...dia bagi duit kita ambil...dia bagi gula kita kacau...tapi kalau dia suruh pangkah dacing...mati hidup balik kita tak pangkah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

jundul
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.12.2005
Ahli No: 21365
Posting: 81
Dari: unima kl

Selangor  


posticon Posting pada: 21-05-07 17:57


Hmmmmm...

Memang aar syukur tu tetap syukur.....

Tapi kalau kita dapat masuk 35% sebulan....

Sedangkan hasil semua kenaikan sara hidup melebihi 35% setiap bulan..

Amenda citernye......

Fikirlah BULAT-BULAT jangan buat perTIMBANGan berdasarkan atas kertas saja....

Jangan terpedaya dengan slogan CEMERLANG...GEMILANG...TERBILANG...TEMBERANG......


-----------------
laaaa ilaaha illallaahu wahdahuu laasyariikalah. lahulmulku walahul hamdu yuhyii wayumiitu wahuwa 'alaa kulli syai ing qadir.


Bookmark and Share

    


  Member Information For jundulProfil   Hantar PM kepada jundul   Quote dan BalasQuote

khatulistiwa
Warga 2 Bintang
Menyertai: 29.06.2006
Ahli No: 25016
Posting: 54

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 21-05-07 18:21


Apa lah anda yang tak tahu berterima kasih ni.Banyak pulak cerita dia. daripada gaji tak naik tapi barang terus naik dengan gaji naik dan barang naik mana lebih baik?

paling kurang pun kalau barang naik. kan kita boleh tampung juga dengan kenaikan gaji yang diberi!

tak ke begitu???????????

Kenapa ramai yang bersyukur daripada yang bersyukur?
kan allah dah kata kalau kita bersyukur insyaallah, Allah akan tambah lagi.

Mungkin tahun depan kerajaan malaysia akan beri kenaikan lagi yang lebih menarik.

setuju kan semua.......

Bookmark and Share

    


  Member Information For khatulistiwaProfil   Hantar PM kepada khatulistiwa   Quote dan BalasQuote

TheSaint
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.11.2003
Ahli No: 5229
Posting: 203
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 21-05-07 18:28


Pada 21-05-07 14:03 , lampu-minyak posting:

!!! QUOTE !!!

yahooo !!!!

gaji naik hingga 35% !!!!...

terima kasih kepada kerajaan barisan nasional yang prihatin terhadap rakyatnya.

semuga BN akan terus kekal memimpin negara demi kebaikan semua rakyat malaysia.

Ayuh kita kekalkan jua sokongan kepada kerajaan Barisan Nasional

Mudah-mudahan BN akan terus maju kedepan dulu kini dan selamanya....

Hidup BN!


Misi BN membodohkan rakyat memang berjaya. Ini contohnya!
BN tu parti atau kerajaan? janganlah jadi bodoh.

Layakke bersyukur kalau tak adil..... yang tak ada kenaikan gaji terpaksa tanggung kenaikan harga barang??? belum pun gaji naik barang dah naik.... bersyukur konon!!!
memang berjaya misi BN membelasah (bukan membela) rakyat, membelasah dan membodohkan!

Bookmark and Share

    


  Member Information For TheSaintProfil   Hantar PM kepada TheSaint   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 21-05-07 18:46


Pada 21-05-07 18:21 , khatulistiwa posting:

!!! QUOTE !!!

Apa lah anda yang tak tahu berterima kasih ni.Banyak pulak cerita dia. daripada gaji tak naik tapi barang terus naik dengan gaji naik dan barang naik mana lebih baik?

paling kurang pun kalau barang naik. kan kita boleh tampung juga dengan kenaikan gaji yang diberi!

tak ke begitu???????????

Kenapa ramai yang bersyukur daripada yang bersyukur?
kan allah dah kata kalau kita bersyukur insyaallah, Allah akan tambah lagi.


saya bersyukur kalau gaji dinaikkan, orang memberi kita menerima, yang baik kita terima, yang tak baik tetap kita protes, betul tak?

bagus juga warga2 ukhwah ni, saya ingatkan ramai yang akan jadi buta bila dapat tahu pasal kenaikan gaji, rupanya masih ramai yang celik :-D

!!! QUOTE !!!

Mungkin tahun depan kerajaan malaysia akan beri kenaikan lagi yang lebih menarik.

setuju kan semua.......


tahun depan nak naik lagi? lebih menarik? saudara/i, kenaikan ni pun selepas hampir 20 tahun tau, nak naik lagi tahun depan jangan harap tunggu lah lagi dekat 20 tahun baru naik lagi :lol:

wassalam.


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

pauhfc
Warga 1 Bintang
Menyertai: 07.12.2006
Ahli No: 27639
Posting: 34
Dari: negara Bush

usa  


posticon Posting pada: 21-05-07 18:52


Pada 21-05-07 15:32 , lamyanunalif_mursyidah posting:

!!! QUOTE !!!

salam'alaik..
scholar student naik tak?
wassalam


perlu naikkan jugak tu..RM pun semakin kukuh compare tu USD.

Bookmark and Share

    


  Member Information For pauhfcProfil   Hantar PM kepada pauhfc   Pergi ke pauhfc's Website   Quote dan BalasQuote

solskjaer
WARGA SETIA
Menyertai: 25.08.2004
Ahli No: 10725
Posting: 2644
Dari: manchester united

saudiarabia  


posticon Posting pada: 21-05-07 20:23


alhamdulillah...syukurla...

Bookmark and Share

    


  Member Information For solskjaerProfil   Hantar PM kepada solskjaer   Pergi ke solskjaer's Website   Quote dan BalasQuote

solskjaer
WARGA SETIA
Menyertai: 25.08.2004
Ahli No: 10725
Posting: 2644
Dari: manchester united

saudiarabia  


posticon Posting pada: 21-05-07 20:28


saya rasa,isu ini tak perlu dihighlightkan...rezeki masing2la...

Bookmark and Share

    


  Member Information For solskjaerProfil   Hantar PM kepada solskjaer   Pergi ke solskjaer's Website   Quote dan BalasQuote

trouver_99
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2004
Ahli No: 6933
Posting: 1603
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 21-05-07 20:46


hahahahahahha

satu lagi petanda bahawa pilihanraya umum makin dekat.jadi bersedialah weh geng pembangkang dan juga bukan pembangkang.

gaji naik tapi barang pun pakat naik juga.sama jugak lah pergi mai pergi mai tang tu pun........

bukannya tak mahu bersyukur tapi dah nampak permainan politikus paklah sebab terdesak mahu rakyat sokong dia time pilihanraya nanti.dah rahsia terbongkang habis jual harta kat singapore,kepimpinan lemah kejap batal kejap sambung,orang melayu Islam dikritik memacam oleh bukan Islam, tiba-tiba perniagaan anak menantu boleh mencanak naik dalam masa hanya 3 tahun lepas dia jadi PM ,jadi tu pasal tiba-tiba nak naikkan gaji tu....kira nak ambil hati rakyat lah suruh sokong dia lagi...nanti boleh lah dia pergi bercuti di perth lagi ke,naik kapal king cobra ataupun jual harta negara lagi kat singapura.ada masalah sikit saja terus jual.lepas tu cakap "i don't know, i'm not involve"

eh..terlupa pula.haritu dengar kata nak bagi setiap negeri 4 billion dengan bertujuan meningkatkan taraf pengangkutan awam.tapi tak nampak pun hasil lagi.main cakap nak sedapkan hati rakyat saja rasanya time minyak naik dahulu ni......

kalau nak bagi pengajaran,pakat undi pembangkang lah.harap boleh lah bawa pentadbiran elok-elok sikit...tapi geng UMNO kat johor kata,mereka sokong UMNO tapi tak sokong Paklah.kalau boleh nak nyahkan saja Paklah tapi tak mahu undi pembangkang......pepandai lah pembangkang nanti bagi keyakinan kat rakyat suruh undi...

:roll:


-----------------

= think Islam , think Globally , think Reality =
[ Telah diedit oleh: trouver_99 pada 21-05-07 20:59 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For trouver_99Profil   Hantar PM kepada trouver_99   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 21-05-07 21:01


taktik barisan nasional untuk PRU 12 nanti,
sah memang dah semakin hampir,
bersedialah saudara-saudari sekalian,
masa yang di tunggu dah hampir,
maka lakukan kewajipan anda semua dengan sebaik mungkin
dan jangan tertipu dengan dakyah2 yang bakal memusnahkan politik dan umat Islam....

Bookmark and Share

    


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

mohdnurhakimin
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15370
Posting: 984
Dari: toulouse

france  


posticon Posting pada: 21-05-07 21:12


Gaji naik, kerajaan mungkin prihatin.
Tapi, ada golongan yang sangat jauh untuk dipanggil prihatin, iaitu peniaga, pengilang, pemborong, menteri, dll yang menaikkan harga barang sejurus sebelum gaji naik.
Otak israel betul!

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohdnurhakiminProfil   Hantar PM kepada mohdnurhakimin   Quote dan BalasQuote

naruto-san
WARGA SETIA
Menyertai: 25.12.2004
Ahli No: 13299
Posting: 2017
Dari: Mertajam Hill

PulauPinang  


posticon Posting pada: 21-05-07 21:42


betul cakap TheSaint....BN berjaya memperbodohkan rakyat malaysia.

lepas ini bolehlah undi BN a.k.a Barang Naik dalam PRU akan datang.....bagi naik semua benda....naikkan inflasi.....naikkan harga barang...naikkan harga tol, electrik, air....tekan rakyat, bodohkan rakyat....guna wang rakyat bail out company adik beradik, company anak pinak.....sebab rakyat malaysia merelakan diri mereka untuk diperbodohkan oleh pemimpin2 malaysia yang rakus lagi zalim.

Jom undi BN ---- Barang Naik!!!......Jom musnahkan malaysia!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For naruto-sanProfil   Hantar PM kepada naruto-san   Quote dan BalasQuote

amyra_myra
WARGA SETIA
Menyertai: 12.10.2003
Ahli No: 4282
Posting: 584
Dari: Taiping night safari

Perak   avatar


posticon Posting pada: 21-05-07 21:54


sebagai kakitangan awam...best juga ar gaji naik kan...:) rezeki...hahaha...tapi iaser lah gaji naik minyak naik..semua benda naik..baik tak payah naik gaji...

Bookmark and Share

    


  Member Information For amyra_myraProfil   Hantar PM kepada amyra_myra   Quote dan BalasQuote

fauzy_fx86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.07.2006
Ahli No: 25359
Posting: 327
Dari: Di pinggiran Batu Caves

malaysia  


posticon Posting pada: 21-05-07 21:56


naruto-san ni guna pendekatan yang tak kena dengan BN.
apa perasaan kalau pendekatan PAS jadi seperti P#%$& A$%^$%^ s#^$&$#.
sakit hati bukan...
bersyukur lah dari bersyukur.
ana ni kerja swasta gaji naik tiap tahun alhamdulillah.
boleh lah akhi naruto-san tukar kerja.
da tau tak suka kerajaan BN, Kerja dengan kerajaan BN juga.
awat tak kerja dengan kerajaan PAS?

Maaf, umur ana belum layak mengundi lagi.

Bookmark and Share

    


  Member Information For fauzy_fx86Profil   Hantar PM kepada fauzy_fx86   Pergi ke fauzy_fx86's Website   Quote dan BalasQuote

solskjaer
WARGA SETIA
Menyertai: 25.08.2004
Ahli No: 10725
Posting: 2644
Dari: manchester united

saudiarabia  


posticon Posting pada: 21-05-07 22:00


Pada 21-05-07 21:42 , naruto-san posting:

!!! QUOTE !!!

betul cakap TheSaint....BN berjaya memperbodohkan rakyat malaysia.

lepas ini bolehlah undi BN a.k.a Barang Naik dalam PRU akan datang.....bagi naik semua benda....naikkan inflasi.....naikkan harga barang...naikkan harga tol, electrik, air....tekan rakyat, bodohkan rakyat....guna wang rakyat bail out company adik beradik, company anak pinak.....sebab rakyat malaysia merelakan diri mereka untuk diperbodohkan oleh pemimpin2 malaysia yang rakus lagi zalim.

Jom undi BN ---- Barang Naik!!!......Jom musnahkan malaysia!!!


habis tu nak duduk kat mana?duduk kat bukit mertajam?hahahahahahahahahahahahaha...dahlah kawasan cina..ni,sebelum nak cakap bab hancurkan malaysia,diperbodohkanla, apala...bagi balik BM kat melayu...kawasan hang tu pun boleh dapat kat cina,macam mana?pergi berleter kat anuarla...

bukit BM tu dah jadi pusat berkumpulnya orang cina....siap ada kuil lagi...

Bookmark and Share

    


  Member Information For solskjaerProfil   Hantar PM kepada solskjaer   Pergi ke solskjaer's Website   Quote dan BalasQuote

solskjaer
WARGA SETIA
Menyertai: 25.08.2004
Ahli No: 10725
Posting: 2644
Dari: manchester united

saudiarabia  


posticon Posting pada: 21-05-07 22:01


silap2 naruto ni pun makan gaji paaa...cakap pandai...ni,bawak2la bersyukur....

Bookmark and Share

    


  Member Information For solskjaerProfil   Hantar PM kepada solskjaer   Pergi ke solskjaer's Website   Quote dan BalasQuote

azree_mh
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.04.2007
Ahli No: 29809
Posting: 92
Dari: Dari mandala kesumat

Johor  


posticon Posting pada: 21-05-07 22:04


Satu perkara yang jelas susah nak nampak. Musuh nombor 1 kewangan iaitu inflasi(Selalu disebut Kang).

Apa pula kaitannya dengan isu kenaikan gaji? Isunya senang sahaja. Saya tengok masalah sebenar tidak cukup duit ini sebenarnya bukanlah masalah gaji rendah tetapi dari segi perancangan kewangan tiada. Semakin naik gaji, semakin tinggilah keinginan untuk membeli barang(maklumlah dulu gaji sikit, tak dapat merasa beli itu, beli ini). Semakin tinggi permintaan untuk sesuatu barang maka semakin peniaga mahu naikkan barang. Kenapa? Sebab permintaan meningkat tapi jumlah barangnya macam dulu juga(baca=terhad). Jadi, harga terpaksa dinaikkan. Apabila harga dinaikkan, kadar inflasi memang tidak akan menurun sebaliknya meningkat. Yang kaya adalah peniaga, yang tertipu adalah pembeli.

Apa faedahnya gaji naik kalau macam tu. Kadar inflasi negara makin meningkat. Kalau sekarang pun dah 8%. Mungkin akan datang 15%. Hurm. Patutlah kempen 'Inflasi Sifar' disenyapkan kerajaan sekarang. Memang tiada penyelesaian.

Bookmark and Share

    


  Member Information For azree_mhProfil   Hantar PM kepada azree_mh   Pergi ke azree_mh's Website   Quote dan BalasQuote

muslimah_jun
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28314
Posting: 1018
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 21-05-07 22:07


Minta maafla sebenarnya tak minat politik ni & tak suka politik, tapi amatlah tidak suka lagi pada org yang hidup dia hanya tahu perbodoh & menipu org. sebab org bgini sebenar tengah menipu & menganiaya diri sendiri sejak di dunia apatah lagi diakhirat. tak terbayangkah dengan makan duit haram & menipu hmb2 kepada Allah, berapa juta org hmb Allah yang dia terpaksa mintamaaf. jangan sampai diaib di dunia sama ada semasa hayat & semasa kematian, apatah lagi ketika di akhirat.

saya tak tau lah jk kita dah tahu pemimpin sekian2 begini jk kita pilih adkah dikira bersubahat juga. Allah dah gariskan syariat untuk bagitahu kita apa yang boleh & apa tak boleh, apa baik & apa buruk. jadi kita hmb yang akan dihisab sec individu sepatutnya tahu menilai org mana yang dikatakan baik untuk dijadikan pemimpin berbanding pilihan yang lain berdasarkan garispanduan & peraturan yang Allah bagi. sama ada nak pilih yang akan menjauhkan kita dengan melalaikan dengan perkara Allah mungkar & merosakkan anak bangsa yang tak sempat berfikir @ pelajari ilmu agama dengan meningkatkan perkara maksiat (kasino, konsert, pub, disco) @ untuk pilih yang walaupun bukan sempurna 100% (tak ada manusia yang 100% sempurna) tapi dalam diri dia sebenarnya kita dapat rasa aura selain akhlak & yang seseorang itu ingin menegakkan kebenaran, mengamalkan apa yang Allah syariatkan & petang bawa kita semua mendapat keredhaan Allah abb dia tahu dia bakal disoal diakhirat nanti tentang tanggungjawab & amanah yang diterima oleh Allah.

Fikir-fikirkanlah....

Wallahua'lam.

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_junProfil   Hantar PM kepada muslimah_jun   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 21-05-07 22:23


hmm,semua naik.tapi BN lagi naik hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

muslimah_jun
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28314
Posting: 1018
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 21-05-07 23:14


pernah tertanya & terasa untuk mengkaji antara kaitan gila bola dengan pemahaman sebaliknya. sekarang baru ku dapat jawapannya... :) Wallahua'lam

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_junProfil   Hantar PM kepada muslimah_jun   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 21-05-07 23:20


salam...

hhmm...

topik panas ni.
gaji naik = harga barang naik lagi tinggi.

tu semua mainan dunia.

yang penting......... malam hari. bukannya nak timbang-timbang.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

fauzy_fx86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.07.2006
Ahli No: 25359
Posting: 327
Dari: Di pinggiran Batu Caves

malaysia  


posticon Posting pada: 22-05-07 05:04


berjimat cermat.
semua akan naik.
kemajuan pun naik.
semua naik.

amalan pun kena naik juga sebagai bekalan akhirat.

Bookmark and Share

    


  Member Information For fauzy_fx86Profil   Hantar PM kepada fauzy_fx86   Pergi ke fauzy_fx86's Website   Quote dan BalasQuote

dmz
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26613
Posting: 442
Dari: selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 22-05-07 06:00


Pada 21-05-07 14:03 , lampu-minyak posting:

!!! QUOTE !!!

yahooo !!!!

gaji naik hingga 35% !!!!...

terima kasih kepada kerajaan barisan nasional yang prihatin terhadap rakyatnya.

semuga BN akan terus kekal memimpin negara demi kebaikan semua rakyat malaysia.

Ayuh kita kekalkan jua sokongan kepada kerajaan Barisan Nasional

Mudah-mudahan BN akan terus maju kedepan dulu kini dan selamanya....

Hidup BN!


Assalammualaikum.............
Alaaaaaaaaaa....sesiapa pun yang memegang tampuk pemerintahan, memang patut pun berbuat demikian sebabnya kos hidup makin tinggi............
Kalau taknak naikkan gaji....KAWALLAH harga barang..............boleh dikatakan setiap bulan harga barang naik.....kalau tak percaya catatlah harga barang setiap bulan apabila membuat pembelian barang yang sama di super market..............


-----------------
http://studiouniversiti.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For dmzProfil   Hantar PM kepada dmz   Pergi ke dmz's Website   Quote dan BalasQuote

trouver_99
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2004
Ahli No: 6933
Posting: 1603
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 22-05-07 08:32


!!! QUOTE !!!

Jom musnahkan malaysia!!!


yang ni tak setuju.ana dilahirkan di Malaysia,menjadi warganegara Malaysia tup tup nak musnahkan Malaysia.sekali ada pergolakan ataupun musnahkan Malaysia,datang lah nanti gerombolan PBB dibawah naungan US akan menjajah Malaysia melalui proxynya iaitu singapura.lepas tu nanti , boleh lah cina lee kuan yew kata orang melayu ni bodoh tak reti tadbir negara patut diserahkan kepada dia.then bila orang cina perintah dok pakat tak puas hati pula.mana nak tau tukar habis semua,tak boleh pasang azan kekuat,tiada lagi forum perdana,aa time tu jangan dok rasa menyesal dah.fikir panjang dulu sebelum buat sesuatu.kang tak pepasai peristiwa 13 mei dulu ni pakat terjadi balik.kalau nak musnahkan BN,elok Pas tu belajar lagi pasal sistem pentadbiran antara dalam dan luar negara bagi comel-comel merangkumi semua aspek dari segi ekonomi sampai lah ketenteraan dari segi Islam.bukannya tak bersedia tau cakap yang tu tak adil yang ni tak adil.bila bagi peluang perintah terengganu nak tengok macam mana,dah jadi terkejut beruk tak sangka boleh menang sampai tak sempat prepare apa-apa.bukannya dah menang baru nak rancang segala sistem.tu yang jadi kelam kabut sampai kalah balik satu negeri tu.patutnya rancang semua dulu,kemudian usahakan sampai menang dan terus laksanakan sistem.pernah terpikir tak Kenapa ramai imigran berhijrah ke negara kapir seperti US,british dan europe.tidak ke negara Islam lain seperti arab saudi,jordan takpun libya ke?

13 Mei

kira kamu dah kaya boleh lah pergi negara luar naik kapal terbang.bagaimana dengan orang yang miskin dan tak mampu?terpaksa lah berjalan pergi merempat sana sini disebabkan perangai segelintir orang yang menyusahkan banyak pihak.habis dah tak boleh masuk portal ukhwah ni.orang yang tak paham Islam pun nanti pakat lagi tak paham lah pasal tak boleh belajar dengan selesa dah.lepas tu mula lah terjadi ketidakpuasan hati lalu pembunuhan berlaku di merata-rata.

harap BN dapat pengajaran kali ini seperti mana rakyat terengganu buat kepada kepimpinan umno terengganu sebelum Pas mentadbir dahulu...

kalau rasa tak minat politik ke tatau nak pilih mana,nanti bebila ada pilihanraya,solat istikharah lah dulu sebulan sebelum pilihanraya.sesambil tu cari lah fakta tentang wakil rakyat.jadi tak lah main undi saja tatau hujung pangkal perangai dia macam mana.sekurangnya kita dah berusaha.


-----------------

= think Islam , think Globally , think Reality =
[ Telah diedit oleh: trouver_99 pada 22-05-07 09:09 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For trouver_99Profil   Hantar PM kepada trouver_99   Quote dan BalasQuote

nur_ashikin
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.11.2006
Ahli No: 27359
Posting: 256
Dari: shah alam

malaysia  


posticon Posting pada: 22-05-07 08:39


memang patut naik pun..dahtu, kos hidup dah naik..takkan gaji lama jugak.cuma kesiannye pada mereka yang kejenye nelayan, petani, pesawah..huhuhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_ashikinProfil   Hantar PM kepada nur_ashikin   Quote dan BalasQuote

azree_mh
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.04.2007
Ahli No: 29809
Posting: 92
Dari: Dari mandala kesumat

Johor  


posticon Posting pada: 22-05-07 09:29


kadang-kadang bagus juga kalau isu kewangan negara guna sistem komunis.tak ada lah harga barang naik sangat.

Bookmark and Share

    


  Member Information For azree_mhProfil   Hantar PM kepada azree_mh   Pergi ke azree_mh's Website   Quote dan BalasQuote

Al-Qarni
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.01.2004
Ahli No: 6699
Posting: 296
Dari: fakulti ekonomi

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 22-05-07 09:45


ikut ISLAM NABI...bukan ISLAM .....

info; 8 tanda-tanda nak pilhanraya

1. kenaikan gaji
2. kenaikan harga barang
3. kenaikan tol
4. kenaikan tarif elektrik
5. kenaikan bil air
6. kenaikan pendapatan ananda krishnan (astro)
7. kenaikan paras air di johor
8. kenaikan org islam keluar agama

Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-QarniProfil   Hantar PM kepada Al-Qarni   Pergi ke Al-Qarni's Website   Quote dan BalasQuote

Al-Qarni
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.01.2004
Ahli No: 6699
Posting: 296
Dari: fakulti ekonomi

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 22-05-07 10:00


memang lah dia makan gaji solkjaer oii..habis nak makan apa?makan gaji pun bukan BN punya duit...BM tu memang lah dah jadi tempat cina..tapi bukan boleh dia nak main-main ambil balik pun..naruto tak ada geran tanah nak ambil balik BM...anuar tu pun tak pernah beli tanah kat situ...wakakakaka..apala fan MU ini...cakap xserupa bikin

Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-QarniProfil   Hantar PM kepada Al-Qarni   Pergi ke Al-Qarni's Website   Quote dan BalasQuote

Addey
WARGA SETIA
Menyertai: 13.03.2005
Ahli No: 15105
Posting: 948
Dari: kota marudu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 22-05-07 10:04


bUKAN kERAJAAN YANG BERJAYA BODOHKAN RAKYAT.. TAPI RAKYAT SEBAHAGIANNYA MEMANG .....

Bookmark and Share

    


  Member Information For AddeyProfil   Hantar PM kepada Addey   Quote dan BalasQuote

Qaisar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.11.2006
Ahli No: 27543
Posting: 266
Dari: Darul Aman

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 22-05-07 10:05


ya.. sokonglah kerajaan yang menggalakkan maksiat
mari2!

Bookmark and Share

    


  Member Information For QaisarProfil   Hantar PM kepada Qaisar   Quote dan BalasQuote

muslimah_jun
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28314
Posting: 1018
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 22-05-07 10:12


Dulu boleh terima juga nak tengok orang-orang tertentu, tapi sekarang rasa semcm...bayangkan tengok muka org hipokrit yang tengah berlakon untuk apa'boding'kan org lain.

saya tak terlibat dengan politik sebab memang tak minat, tapi sebagai pemerhati dalam negara 'demokrasi' ni, saya dapati golongan tersebut jk disokong ahlinya pasti mendapat macam-macam sogokan duit. Maksudnya sokong golongan ini duit masuk. maka banyaklah kaki pengampu yang rela diri diperguna & diper'boding'. tapi fikir tak org, duit tak pelu keluar tapi duit masuk tu dapat dr mana duit. Dr mana lagi jk duit dah mereka yang pegan, sedangkan duit itu amanah hak rakyat. Bahagiakah mereka memakan & memberi makan anak bini dengan duit hak org lain, apalg duit hak rakyat miskin yang hidup melarat... tambah melarat walau hidup dibumi sendiri. sedikit makin bertambah banyak, tak cukup dengan harga barang, harga minyak, nak lalu jalan atas bumi Allah pun nak dikenakan bayaran. tak habis2 lagi ke duit tol selama ni cover pembinaan jalan yang dikatakan dibangunkan itu. Jk nak pergi negeri lain, duit tol lagi banyak dr duit minyak. abang ipar saya duit smart tag RM 100 tu main. saja boleh habis sebab tmp krj suami isteri jauh. Syukur sangat duduk negeri serambi mekah, walau nampak negeri miskin tapi rakyat hidup selesa, tak ada tol, dengan seringgit pun boleh kenyang makan nasi pagi. sebelah tengah hari ayam dengan sayur pun RM 2 sahaja. Patutlah org negeri lain yang terpaksa terima krj sini akhirnya melekat di sini.

tapi golongan alam ini, memang tak sekaya golongn disebut sebelum ni, memang inilah yang diwar2kan oleh golongan selainnya. tapi duit diterima hasil sumbangan ikhlas ahli. bermaksud duit diterima adalah pemberian ahli2 itu sendiri bukan duit curi @ duit salah guna. Malah bila balik ke negeri ini saya rasa kagum melihat pemimpinnya selalu meberi makanan hati pada rakyatnya. Inilah contoh pemimpin yang bagi saya sedar amanah yang diterima oleh Allah. bukan menyogok kenyang anak2 dengan duit kerana dengan kemewahan mereka akan rosak, tapi yang juga sedar makanan hati itu petang untuk membuatkan rakyatnya kaya & ingat pada Allah. Biar miskin tapi hati kaya & bahagia dalam erti sebenar, dr duit banyak tapi pening memikirkan duit macam 'chipsmore'- skjp ada, skjp dah tak ada.

Ketaatan hati kita yang utama adalah Allah, maka dengan ketetapan inilah kita berfikir & menilai.
Wallahua'lam.

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_junProfil   Hantar PM kepada muslimah_jun   Quote dan BalasQuote

realukhwah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 28.11.2005
Ahli No: 20541
Posting: 54

Pahang  


posticon Posting pada: 22-05-07 10:15


abeh tu nak sokong siapa??? kerajaan arab saudi???

Bookmark and Share

    


  Member Information For realukhwahProfil   Hantar PM kepada realukhwah   Quote dan BalasQuote

realukhwah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 28.11.2005
Ahli No: 20541
Posting: 54

Pahang  


posticon Posting pada: 22-05-07 10:16


Pada 22-05-07 10:05 , Qaisar posting:

!!! QUOTE !!!

ya.. sokonglah kerajaan yang menggalakkan maksiat
mari2!


abeh tu nak sokong siapa?? kerajaan arab saudi???

Bookmark and Share

    


  Member Information For realukhwahProfil   Hantar PM kepada realukhwah   Quote dan BalasQuote

samudra
WARGA SETIA
Menyertai: 06.12.2005
Ahli No: 20847
Posting: 721
Dari: Tanah Melayu

stkitts_nevis   avatar


posticon Posting pada: 22-05-07 12:39


penyu belimbing datang bertandang
pulut diraga kelapa dikukur
melayu biasa ditatang orang
mulut tidak menyebut syukur

................................................


lepat layu dibakar orang
rentung sedikit kuah gulai
adat melayu mendapat senang
untung sedikit kampung tergadai



Bookmark and Share

    


  Member Information For samudraProfil   Hantar PM kepada samudra   Quote dan BalasQuote

realukhwah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 28.11.2005
Ahli No: 20541
Posting: 54

Pahang  


posticon Posting pada: 22-05-07 12:41


hahhahha..amboihh berpantun lah pulak..siapa nak beli ini?

Bookmark and Share

    


  Member Information For realukhwahProfil   Hantar PM kepada realukhwah   Quote dan BalasQuote

lebah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 05.12.2005
Ahli No: 20760
Posting: 64
Dari: Fac Sc, UMKL

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 22-05-07 17:14


Pada 22-05-07 12:39 , samudra posting:

!!! QUOTE !!!

penyu

belimbing datang bertandang
pulut diraga kelapa dikukur
melayu biasa ditatang orang
mulut tidak menyebut syukur



pergi kebun mencari tekukur
tekukur tiada yang jumpa hantu
bukan kitorang tak rasa syukur
hek eleh.. pergi mai...pergi mai... tang tu


-----------------
iCaM SeLaMat
"kalau kita boleh tunaikan apa yang allah mahu, nescaya allah akan tunaikan pula apa yang kita mahu".(H.Riw At-Tabrani)


Bookmark and Share

    


  Member Information For lebahProfil   Hantar PM kepada lebah   Quote dan BalasQuote

muslimah_jun
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28314
Posting: 1018
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 22-05-07 19:06


ada hmb Allah PM saya seronok pula baca:

1) ulasan dr 'kasih-ummi':
http://www.ukhwah.com/viewtopic.php?forum=2&topic=24297&start=120

2) ulasan dr 'lebah':
http://www.ukhwah.com/viewtopic.php?qdoc=Zm9ydW09MiZ0b3BpYz0yNDI5Nw%3D%3D&start=45

wassalam.

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_junProfil   Hantar PM kepada muslimah_jun   Quote dan BalasQuote

daei_fi_islam
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.04.2006
Ahli No: 24248
Posting: 98
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 22-05-07 21:46


Pada 21-05-07 15:37 , are_peace82 posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum,

Orang bagi kain kita ambil.
Orang bagi naik gaji kita terima.
Orang bina rumah untuk kita, kita terima.
Orang bagi duit kita ambil.
Orang bagi beras kita ambil.

Yang pentingnya orang bagi, maknanya HALAL bukannya kita mencuri pun.

Namun pangkah parti yang memperjuangkan Islam Hakiki tetap menjadi pilihan. Bukannya Islam Hadhari....



ini yang ana sangat sokong!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For daei_fi_islamProfil   Hantar PM kepada daei_fi_islam   Pergi ke daei_fi_islam's Website   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 23-05-07 09:27


gaji kawan pokok 550 sebulan... kerajaan BN naikkan 35% bmula julai ni... jadi gaji kawan aku 742........ ish2...tak cukop...
Petrol naik...tol naik...tepung naik...minyak masak naik...sayur2 naik...ikan naik...macam-macam naik....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

trouver_99
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2004
Ahli No: 6933
Posting: 1603
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 23-05-07 09:28


malu sungguh dah dapat PM sekarang ni.harap PAU nanti ada lah perubahan dalam kepimpinan.sebab apa malu,jom kita baca lawak abad ini.graduan IT harap nanti pepandai lah cari alternatif sendiri dalam bekerja....

dipetik dari Malaysia today

Anyway, while Mahathir gets his act together and delivers us our new paramount leader, get a load of this to see what kind of Prime Minister Mahathir has given us. The following is the testimony of a participant in the recent 10th MSC Malaysia International Advisory Panel (IAP) meeting at the Putrajaya International Convention Centre.

This is what that participant told Malaysia Today:

Tun Dr Mahathir Mohamad’s Multimedia Super-corridor or MSC is not known by that name anymore. Senior Government staffers say that Abdullah Badawi wanted a new identity to be created to erase any links between the MSC and its founder, Tun Dr Mahathir. The Multimedia Super-corridor is now just called ‘MSC Malaysia’. On the more practical side, the change of name entailed the award of lucrative contracts to advertisers, printing new logos, new stationery and repainting vehicles and buildings. A massive amount of money changed hands.

Amidst all the shop-talk about IT, the Prime Minister interrupted the discussion to say that he knew a ‘Prince Mcqueen’ in Saudi Arabia. For the benefit of those who thought they may have misheard him, the Prime Minister repeated that he knew a ‘Prince Mcqueen in Saudi Arabia’. Who exactly is this ‘Prince Mcqueen’ and what relevance is it to the IAP meeting or to Malaysia’s MSC was not made clear by the PM.

Other than a hearing disorder, the Prime Minister also exhibited a reading disability. When an American IT expert spoke about the importance of ‘IT Support Centres’, the Prime Minister interrupted him and asked, “Did you say ‘Sport Centres’?” Earlier, when another American delegate spoke about ‘inflexion points’ (referring to life cycles in IT development), the Prime Minister cut him short with a ‘kedai kopi’ style ‘what?’

When a Japanese delegate spoke of the need for Malaysia to develop a ‘blue ocean’ strategy for the next phase of IT development, the Prime Minister interrupted him to say that he had seen a book about ‘blue ocean strategies’ and that he knew the author. He did not say if he had read the book though. When an American delegate made the same suggestion, that Malaysian IT should aim for a ‘moon shot’, meaning to really take IT development sky high, our Prime Minister again interrupted to ask, “What is a moon shot?”

When the discussion turned to broadband penetration, the digital divide and empowering rural communities through IT, the Prime Minister said that poor people in the Middle East and Africa did not own land. He said that in Malaysia this problem had been overcome through land development schemes like Felda where the poor were given free land to plant oil palm. For delegates who were puzzled about the relevance of land development at an IT conference, the Prime Minister wrapped up his intervention by pointing out that, “Oil palm is the tree and palm oil is the oil.” (I am not making this up okay?)

This summarises the two full days the Prime Minister wasted at the IAP. Malaysians can console themselves with knowing that he did not waste two full days elsewhere where he could have done some real damage - like in his office.

Earlier, while reading his opening speech from a script which he had obviously never seen before, the Prime Minister fumbled when he missed a line. Having lost the flow of the script, he started reading the same sentence again. He still fumbled and had to stop reading. Again he had to read the sentence from the beginning. He fumbled yet again and this time became visibly embarrassed. By his third attempt, the large conference hall had become deathly quiet and everyone was squirming in embarrassment as well. Finally, with everyone’s prayer and positive energy focused on the bungling Prime Minister, he was able to complete the sentence.

When he deviated from the prepared script, the Prime Minister made more bungling errors. He said the KLSE Composite Index had achieved its highest peak ‘five times’ in April this year. One would have thought that there could be only one highest peak. The Prime Minister then said that, before this, the KLSE reached its highest peak “13 years ago in 1993”. This is 2007. For those who were hard of hearing, the Prime Minister then repeated, almost in the same breath, that “the KLSE had reached its highest peak, exceeding 1,400 points, in 1994.” (Actually, the KLSE reached its highest peak in 1993 and it never went beyond 1,350 points). For those poor souls who were confused by these contradicting statements, the Prime Minister then said that the KLSE reached its highest peak on one specific day in 1995.

The Prime Minister then spoke loudly into the microphone. “The Finance Minister Nor Mohamed Yakob will know where the KLSE Composite Index is. Tan Sri Nor Mohamed can you please tell us?” demanded the Prime Minister. But Nor Mohamed Yakob was not able to answer because he was not in the conference hall. He was not attending the IAP meeting.

By the second day, without any real leads from Abdullah Badawi, the IAP delegates engaged in shop-talk directly across the floor, leaving the Prime Minister even further in the dark. The role of the Prime Minister of Malaysia as the Chairman of the IAP was reduced to picking out delegates who raised their hands to speak.

The IAP meeting is becoming a farce. Government people say despite the free travel, food and lodging, many invitees just refuse to attend the IAP. The likes of Bill Gates will not be seen anymore. The attendees are now mostly low key General Managers, Vice Presidents and small businessmen who absorbed the Prime Minister’s rapt inattention for two days.

Although over 200 so-called ‘recommendations’ were listed, no major resolutions were tabled. Nothing was decided upon. There are absolutely no action plans arising out of this IAP meeting. The entire IAP meeting was just a PR event, an opportunity to have their pictures taken and carefully crafted stories appear in the newspapers the following day, to be read by villagers throughout the country. Well we all know this already. The IAP members know it too.

lebih kurang sama saja dengan kat bawah ni.

mr presiden


-----------------

= think Islam , think Globally , think Reality =
[ Telah diedit oleh: trouver_99 pada 23-05-07 09:34 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For trouver_99Profil   Hantar PM kepada trouver_99   Quote dan BalasQuote

Qaisar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.11.2006
Ahli No: 27543
Posting: 266
Dari: Darul Aman

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 23-05-07 09:36


Pada 22-05-07 10:15 , realukhwah posting:

!!! QUOTE !!!

abeh tu nak sokong siapa??? kerajaan arab saudi???


nak sokong kerajaan arab saudi buat apa?
sokong kerajaan Islam lah.. haiyyo... bukan Hadhari!


-----------------
Assubhubada'


Bookmark and Share

    


  Member Information For QaisarProfil   Hantar PM kepada Qaisar   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 23-05-07 11:54


rakyat tak tahu mnilai antra kaca dan permata

Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 23-05-07 12:01


Masih ada kakitangan awam yang akan jatuh
bawah garis kemiskinan apabila pencen

Dalam seronok membaca berkenaan pengumuman kenaikan gaji kakitangan awam saya tidak dapat terlepas dari membaca tajuk berkenaan di UTUSAN MALAYSIA :

Gaji terendah hampir terlepas garis miskin

Menurut laporan ini gaji pokok terendah kakitangan awam iaitu Gred N1 Sokongan II (tukang masak) adalah RM480.85 sebulan sebelum kenaikan. Manakala setelah kenaikan 35% bermula 1 Julai 2007 mereka dari kumpulan ini akan menerima kenaikan RM168.29. Ini bermakna gaji pokok terbaru bagi kakitangan awam kategori terendah ini adalah RM 649.15 sebulan.

Pendapatan Garis Kemiskinan (PGK) bagi sebuah keluarga 5 orang di Malaysia sekarang ini adalah RM691 purata iaitu RM661 (Semenanjung) RM765 (Sarawak) dan RM888 ( Sabah ).

Berdasaran angka di atas masih terdapat kakitangan awam di Malaysia yang mempunyai pendapatan dibawah garis kemiskinan. Janganlah mengambil kira elaun dan perumahan dan COLA mereka kerana itu semua tidak diambil kira apabila mereka pencen nanti.

Dengan gaji pokok 649.15 sebulan, jika kakitangan berkenaan pencen bermakna ia akan hanya layak menerima pencen bulanan sebanyak RM324.75 iaitu bersamaan dengan 2 setengah biji durian yang berharga RM130 sebiji yang dimakan oleh PM Dollah Badawi dan Lee Hsien Loong di Langkawi tempoh hari! (Sedangkan pencen KSU adalah RM5,256.50)

Bagaimanakah nasib dan hidup pekerja-pekerja ini, kebajikan mereka, persekolahan anak-anak mereka, sakit pening mereka? Mampukah mereka memiliki bumbung sendiri yang boleh digelar rumah, mampukah mereka menyara ibu-bapa yang telah tua? Mampukah mereka bersiar-siar dan melancong dengan anak isteri?

Tidak sangka sudah 50 tahun kita Merdeka rupanya masih ada anak-anak bangsa yang bekerja sebagai kakitangan kerajaan tetapi hidup di bawah garis kemiskinan!

Mengapa tidak digunakan lebihan dari kenaikan Kumpulan Perkhidmatan Tertinggi (yang gaji pokok KSU sahaja mencecah RM10,000 ringgit, tidak termasuk elaun dan lain-lain) untuk melonjakkan paras gaji pokok Gred N1 Sokongan II ini supaya melampaui PGK? Tidakkah tindakan ini jika dilakukan akan memastikan tidak ada lagi kaitangan awam yang berada di bawah PGK? Selisihnya cuma RM41.85 , mengapa ianya tidak dilakukan?

Saya rasa isu ini serius dan perlu ditangani segera. Jangan kita sekadar meraikan mereka yang telah sedia mewah dan senang ditingkatan yang teratas, jenguk-jenguk dan ambil pedulilah juga bagi mereka yang merupakan kerak di dalam hiraki perkhidmatan awam ini. Semua mereka akan jatuh pada kategori miskin apabila bersara nanti, bayangkanlah..........

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

izzul_islam
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2185
Posting: 1163
Dari: Besut

Terengganu  


posticon Posting pada: 23-05-07 12:14


apa bising2 ni..duit Kerajaan bukan duit AHLI PERLIMEN!!!!! Duit rakyat juga dari tax itu dan ini...Dari rakyat..Cuma kjaan malaysia yang bertanggungjawab menaikkan gaji tersebut yang sememangnya hak pekerja kerajaan...


Terima kasih kepada ALLAH sebab diberikan rezeki dan percambahan ekonomi...Kerajaan bukan hanya ada BN sahaja...Tapi pelbagai parti...Kalau bukan kerana CEUPAC yang dok bising....pasti gaji pun lambat lagi dinaikkan...Pemimpin BN hanya tahu nak bazirkan duit kerajaan saja...Projek2 mega, banyak masuk poket kroni...

Bookmark and Share

    


  Member Information For izzul_islamProfil   Hantar PM kepada izzul_islam   Quote dan BalasQuote

izzul_islam
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2185
Posting: 1163
Dari: Besut

Terengganu  


posticon Posting pada: 23-05-07 12:20


Nah...

Sumber : UTUSAN>COM>MY (May 2007


Hapus budaya tagih kontrak, saham
Oleh: NIZAM YATIM

GENTING HIGHLANDS 19 Mei – Ahli-ahli Pergerakan Pemuda UMNO diminta membuang sikap terlalu mengharapkan kontrak dan saham daripada kerajaan kerana ia akan menjejaskan usaha parti bagi melahirkan golongan pelapis yang sanggup bekerja kuat untuk memajukan orang Melayu.

Ahli Majlis Tertinggi (MT) UMNO, Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor berkata, sikap itu yang wujud pada sekitar 1980-an ketika pergerakan itu diterajui oleh Datuk Seri Anwar Ibrahim perlu dibasmi sepenuhnya kerana ia hanya akan melemahkan parti.

‘‘Ketika itu, saya sebagai Bendahari Pemuda telah menegur Anwar kerana sibuk mengagihkan saham-saham syarikat kepada ketua-ketua Pemuda di peringkat cawangan, bahagian dan negeri kerana bimbang ia hanya akan melahirkan generasi pemalas.

‘‘Kebimbangan saya ini akhirnya menjadi kenyataan apabila saham berkenaan dijual untuk membeli rumah dan kereta baru dan bukannya dijadikan modal untuk menjalankan perniagaan,” katanya.

Beliau berkata demikian kepada pemberita selepas merasmikan Kursus Pengucapan Awam Pemuda UMNO Wilayah Persekutuan di sini hari ini.

Turut hadir ialah Ahli MT yang juga Ketua Pemuda UMNO Wilayah Persekutuan, Datuk Mohamad Norza Zakaria.

Dalam pada itu, Tengku Adnan yang juga Menteri Pelancongan berkata, ahli-ahli Pemuda UMNO perlu banyak membaca bagi membolehkan mereka mendapatkan fakta-fakta tepat untuk digunakan ketika berkempen dalam pilihan raya.

‘‘Saya tertarik dengan kempen Pergerakan Pemuda UMNO pada pilihan raya kecil di Ijok yang diketuai Naib Ketua, Khairy Jamaluddin kerana ia dilakukan dengan bersemangat sekali.

‘‘Saya berharap semangat seperti ini diteruskan kerana kita tidak mahu ahli-ahli Pemuda menjadi lembek dan longlai ketika berkempen melawan pembangkang,” tegasnya.

Sementara itu, Mohamad Norza dalam ucapannya berkata, sebanyak empat ahli Pemuda di setiap bahagian di Wilayah Persekutuan akan dilatih menjadi pemidato sebagai persiapan menghadapi pilihan raya umum.

Bookmark and Share

    


  Member Information For izzul_islamProfil   Hantar PM kepada izzul_islam   Quote dan BalasQuote

izzul_islam
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2185
Posting: 1163
Dari: Besut

Terengganu  


posticon Posting pada: 23-05-07 12:22


sesiapa sokong UMNO ni sebab kontrak saja ke? Yang duduk kuat sokong UMNO tu rasanya sebab nak kontrak lah agaknya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For izzul_islamProfil   Hantar PM kepada izzul_islam   Quote dan BalasQuote

realukhwah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 28.11.2005
Ahli No: 20541
Posting: 54

Pahang  


posticon Posting pada: 23-05-07 12:25


Pada 23-05-07 09:36 , Qaisar posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 22-05-07 10:15 , realukhwah posting:

!!! QUOTE !!!

abeh tu nak sokong siapa??? kerajaan arab saudi???


nak sokong kerajaan arab saudi buat apa?
sokong kerajaan Islam lah.. haiyyo... bukan Hadhari!



kerajaan islam dan kerajaan hadhari apa bezanya? Abdullah Bin Ahmad Badawi bukan org islam ke? Boleh terangkan kerajaan islam impian saudara tu? ada macam arab saudi tak? .

Bookmark and Share

    


  Member Information For realukhwahProfil   Hantar PM kepada realukhwah   Quote dan BalasQuote

realukhwah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 28.11.2005
Ahli No: 20541
Posting: 54

Pahang  


posticon Posting pada: 23-05-07 12:27


lagi satu...if da tau kerja kerajaan gaji ciput..berusaha lah kerja lain..bukak bisnes ke...bukan ke islam da bagi tau...kenapa nak mengharapkan org lain???

Bookmark and Share

    


  Member Information For realukhwahProfil   Hantar PM kepada realukhwah   Quote dan BalasQuote

realukhwah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 28.11.2005
Ahli No: 20541
Posting: 54

Pahang  


posticon Posting pada: 23-05-07 12:28


tak suka cuba bagi pandangan yang bernas...jangan nak kutuk saja...nak sangat sokong PAS...xkemane 2x5 saja...

Bookmark and Share

    


  Member Information For realukhwahProfil   Hantar PM kepada realukhwah   Quote dan BalasQuote

samudra
WARGA SETIA
Menyertai: 06.12.2005
Ahli No: 20847
Posting: 721
Dari: Tanah Melayu

stkitts_nevis   avatar


posticon Posting pada: 23-05-07 13:38


gaji naik...Alhamdullilahhhhhhhhh

undi umno...Nauzubillahhhhhhhhhhh



Bookmark and Share

    


  Member Information For samudraProfil   Hantar PM kepada samudra   Quote dan BalasQuote

biru-putih
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.07.2006
Ahli No: 25137
Posting: 135

blank  


posticon Posting pada: 23-05-07 13:38


Pada 23-05-07 12:27 , realukhwah posting:

!!! QUOTE !!!

lagi satu...if da tau kerja kerajaan gaji ciput..berusaha lah kerja lain..bukak bisnes ke...bukan ke islam da bagi tau...Kenapa nak mengharapkan org lain???


Betul tu kata realukhwah. kalau nak dapat lebih kenalah berusaha lebih juga. Cari sumber lain pula. Berniaga buger ke...niaga goreng pisang ke...niaga cendol ke...dan banyak peluang lagi di negara malaysia yang aman damai ni. kita boleh berniaga dengan rasa selesa tanpa ada gangguan oleh sesiapa. Cubalah lihat orang asing yang datang ke Malaysia ramai yang jadi kaya kerana berniaga. mereka kat negara sendiri hidup susah nak cari makan.Kita ni asyik harap kerajaan sahaja. Lepas dah bagi gaji naik pun masih komplen lagi. tak tau bersyukur betul. Nak banyak, pergilah berniaga! kan nabi kata 90% sumber rezeki adalah berniaga. Kalau harap makan gaji tu memang cuma 10% saja. so sendiri mahu ingatlah beb....

Bookmark and Share

    


  Member Information For biru-putihProfil   Hantar PM kepada biru-putih   Quote dan BalasQuote

samudra
WARGA SETIA
Menyertai: 06.12.2005
Ahli No: 20847
Posting: 721
Dari: Tanah Melayu

stkitts_nevis   avatar


posticon Posting pada: 23-05-07 13:47


betul sangat tu...kerja dengan kerajaan ni jarang yang kaya sangat..setakat cukup makan , buat rumah dengan pinjaman loan , dan hutang dibawa sampai pencen..kalau nak lebih , usaha kena lah lebih..biar orang politik dengan percakapan politik mereka..masing-masing ada hujjah..kita yang bernyawa ni kena isi perut kita sendiri ..usahalah sendiri..jangan hanya mengharapkan pertolongan orang lain

Bookmark and Share

    


  Member Information For samudraProfil   Hantar PM kepada samudra   Quote dan BalasQuote

anti_alasan
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.09.2006
Ahli No: 26307
Posting: 300

blank   avatar


posticon Posting pada: 23-05-07 13:50


salam..
buka sikit minda kita.......
kalau kita kaji kenaikan gaji ini......memang nampak cantik...nice....
tapi kalau kita buat analisis lebih dalam.....kita akan dapati kadar rakyat malaysia yang berhutang semakin meningkat.....
sebab apa???
haha..org malaysia biasala...gaji naik sikit...beli macam-macam...kereta,rumah,perabot.....mana tak berhutangnya....
jadi bila dah berhutang......kita akan merasa 'terikat'....
bila ramai dah berhutang...inflasi naik ma....ya memang kerajaan bagi gaji naik tapi kerajaan dapat lebih banyak duit lagi sebab makin ramai org berhutang,makin banyaklah interest...then,makin banyak kerajaan dapat duit....makin kaya lah orang-orang tertentu dalam kerajaan....itu saja taktiknya....
tapi rakyat Malaysia ini majoritinya mudah dibodohkan....
ekonomi negara dah makin hancur...mungkin singapore yang pegang Malaysia nanti...kita tengok saja lah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For anti_alasanProfil   Hantar PM kepada anti_alasan   Quote dan BalasQuote

are_peace82
WARGA SETIA
Menyertai: 06.10.2006
Ahli No: 26802
Posting: 412
Dari: Kelantan & Kajang

Kelantan  


posticon Posting pada: 23-05-07 14:35


Salam,

Gaji tinggi maupun rendah itu dinamakan ganjaran setelah bekerja. apa pun yang paling penting daripada gaji tersebut yang dicari adalah keberkatan.

Wallahua'lam.


-----------------
http://prepaid4u.net/?id=are_peace

Sekadar duit tambahan.


Bookmark and Share

    


  Member Information For are_peace82Profil   Hantar PM kepada are_peace82   Quote dan BalasQuote

Al-Qarni
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.01.2004
Ahli No: 6699
Posting: 296
Dari: fakulti ekonomi

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 23-05-07 15:11


itula namanya jahil...memang islam ada suruh umatnya berusaha,tapi kalau dah kerja pagi ke petang...malam pun balun lagi kerja...bila nak bagi masa untuk Allah.....kita spttnya dapat lebih lagi apa yang kita usaha sekarang ni....kalau ikutkan ranking gaji negara membangun banding dengan malaysia, jauh berbebeza...termasuklah perkhidmatan sosial yang lain....gaji naik,tapi ingat! nilai matawang kita jatuh...jadi apa yang naik cuma nak menampung harga yang naik...ana rasalah realukhwah ni jenis spesis makan tanggung berak cangkung ni...duduk celah ketiak mak bapak...anta xmerasa lagi susah bagaimana esok,realiti kehidupan bekerja...p lah hang duduk marikh sana

Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-QarniProfil   Hantar PM kepada Al-Qarni   Pergi ke Al-Qarni's Website   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 23-05-07 15:52


Pada 23-05-07 12:25 , realukhwah posting:

!!! QUOTE !!!

kerajaan islam dan kerajaan hadhari apa bezanya? Abdullah Bin Ahmad Badawi bukan org islam ke? Boleh terangkan kerajaan islam impian saudara tu? ada macam arab saudi tak? .


kerajaan Islam dengan kerajaan Hadhari memang lah berbeza, Islam & hadhari pun bukan maksud sama pun.

kerajaan "islam hadhari" mengikut acuan umno/paklah, macam apa yang ada sekarang, itulah kerajaan hadhari.

kerajaan Islam yang sebenar adalah mengikut acuan Al-Quran dan Sunnah, macam di zaman Nabi & khulafa'ul-rasyidin.

Kenapa tak boleh buat, ini negara kita ma...


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|
[ Telah diedit oleh: ibnu_musa pada 23-05-07 15:54 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

songkok_aji02
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 593
Posting: 532
Dari: KL / JB

Johor  


posticon Posting pada: 23-05-07 17:41


tahniahla yang naik gaji....tingkatkan prestasi, kurangkan konroversi :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For songkok_aji02Profil   Hantar PM kepada songkok_aji02   Quote dan BalasQuote

aiz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 273
Posting: 275
Dari: melaka

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 23-05-07 17:48


betul lah..harap-harap dengan kenaikkan gaji kakitgn awam ni..tingkatkan lah prestasi kerja anda ye...

Bookmark and Share

    


  Member Information For aizProfil   Hantar PM kepada aiz   Pergi ke aiz's Website   Quote dan BalasQuote

Qaisar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.11.2006
Ahli No: 27543
Posting: 266
Dari: Darul Aman

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 23-05-07 18:36


Pada 23-05-07 12:25 , realukhwah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-05-07 09:36 , Qaisar posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 22-05-07 10:15 , realukhwah posting:

!!! QUOTE !!!

abeh tu nak sokong siapa??? kerajaan arab saudi???


nak sokong kerajaan arab saudi buat apa?
sokong kerajaan Islam lah.. haiyyo... bukan Hadhari!



kerajaan islam dan kerajaan hadhari apa bezanya? Abdullah Bin Ahmad Badawi bukan org islam ke? Boleh terangkan kerajaan islam impian saudara tu? ada macam arab saudi tak? .


tak semestinya nak bagi sama dengan kerajaan arab saudi.. ..
kalau tak sama pun, maksiat, rasuah, dihapuskan dan undang2 kena lah islamik.. jangan selalu ambil contoh negara barat..
rancangan hiburan belambak2.. itu salah satu gejala yang perlu dibendung, jangan kira nak hadhari saja..


-----------------
Assubhubada'


Bookmark and Share

    


  Member Information For QaisarProfil   Hantar PM kepada Qaisar   Quote dan BalasQuote

trouver_99
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2004
Ahli No: 6933
Posting: 1603
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 23-05-07 19:10


!!! QUOTE !!!

‘‘Saya tertarik dengan kempen Pergerakan Pemuda UMNO pada pilihan raya kecil di Ijok yang diketuai Naib Ketua, Khairy Jamaluddin kerana ia dilakukan dengan bersemangat sekali.

‘‘Saya berharap semangat seperti ini diteruskan kerana kita tidak mahu ahli-ahli Pemuda menjadi lembek dan longlai ketika berkempen melawan pembangkang,” tegasnya.

Sementara itu, Mohamad Norza dalam ucapannya berkata, sebanyak empat ahli Pemuda di setiap bahagian di Wilayah Persekutuan akan dilatih menjadi pemidato sebagai persiapan menghadapi pilihan raya umum.


wahahahahaha..ini ibarat meludah ke langit lah ni....
tengok tu...dah kata dah..pilihanraya dah dekat..tu pasal dok persiapkan tu..

dah baca ke chronicles of Khairy tu?

!!! QUOTE !!!

GENTING HIGHLANDS 19 Mei – Ahli-ahli Pergerakan Pemuda UMNO diminta membuang sikap terlalu mengharapkan kontrak dan saham daripada kerajaan kerana ia akan menjejaskan usaha parti bagi melahirkan golongan pelapis yang sanggup bekerja kuat untuk memajukan orang Melayu.


suruh mr khairy jamaluddin tu dok dediam dari kacau pentadbiran bapak mentua dia tu.setakat pemuda Umno tak semestinya diiktiraf terus sebagai pemuda Malaysia.umno is umno and malaysia is malaysia.tetambah dari geng tingkat 4 kat Jabatan Perdana Menteri tu.sibuk nak aturkan nak jual harta GLC ke singapork.lepas tu nanti ada lah orang yang tiba-tiba terus jadi kaya.rakyat yang tatau apa apa kena tempelak bila orang persoalkan konon dah rasa besar sangat.kejap batal kejap teruskan.dah lah dalam persidangan absent mind.tidur pulak tu.pergi youtube search

ingat ni....
"people should not be afraid of the government,but government should be afraid of the people" - V for Vendetta


-----------------

= think Islam , think Globally , think Reality =


Bookmark and Share

    


  Member Information For trouver_99Profil   Hantar PM kepada trouver_99   Quote dan BalasQuote

syabab_mujahid
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.12.2006
Ahli No: 27656
Posting: 291
Dari: Egypt

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 23-05-07 20:35


dasar umno,,time dekat dengan pilihanraya nak lah umpan rakyat,,gaji naik, harga barang oun naik,,nu yang dok noreh getah, dok nanam padi,,ambil upah buat kerja kais pagi makan pagi macam mana,,..

Bookmark and Share

    


  Member Information For syabab_mujahidProfil   Hantar PM kepada syabab_mujahid   Pergi ke syabab_mujahid's Website   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 23-05-07 20:50


Kalau kerajaan tak nak bagi gaji naik tetap orang / rakyat / kakitangan Awam akan minta naik gaji ...berbanding naik pangkat... Sebab tiap tahun selain harga barang naik. Nak bayar duit masuk tandas dah naik...

Bagi yang utama adalah kos hendak pergi haji pun mahu naik setiap tahun....

p/s: Ada kawan Prof suruh dengar lagu HUJAN .... ???? :-?


-----------------


::> Produk Halal Tanggungjawab Bersama
[ Telah diedit oleh: Prof_Muslim pada 23-05-07 20:51 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

gezerg
Warga 5 Bintang
Menyertai: 21.09.2006
Ahli No: 26477
Posting: 382
Dari: Perak

blank   avatar


posticon Posting pada: 24-05-07 02:29


Bukanlah bukti prihatin semata..tetapi membuktikan kuasa ALLAHU RABBI yang MAHA BESAR memberi rezeki melalui pelbagai kaedah. Salah satunya ialah tanpa diduga oleh manusia bagaimana rezeki itu akan disalurkan.

Wallahu'alam bissowab


Selawat dan Salam Paling Suci ke atas Junjungan Mulia MUHAMMAD Salallahu'alaihi Wassalam (SAW), Para Ahli Keluarga Baginda, Para Sahabat dan Para Pejuang ISLAM seluruhnya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For gezergProfil   Hantar PM kepada gezerg   Quote dan BalasQuote

izzul_islam
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2185
Posting: 1163
Dari: Besut

Terengganu  


posticon Posting pada: 24-05-07 07:59


harga barang tahan dulu dari naik sebelum pilihanraya..lepas pilihanraya...boom...semua naik..tomato naik, sardin naik, minyak masak sure naik secara rasmi,air naik, tepung gandum up sikit lagi.....hahah..hadiah kepada penngundi....

Duit kerajaan banyak untuk baiki projek tak sempurna yang semasa dibuat penuh dengan korupsi(sama ada kontraktor atau JKR), projek guna rasuah baru boleh dapat. Contoh matrade, siling bocor. mrr dan banyak lagi yang kurang nampak.

Pendidikan di negara hanya menguntungkan pelajar dibandar berbanding dengan pelajar pedalaman. Isu bahasa english dluar bandar dan lain-lain..

Bookmark and Share

    


  Member Information For izzul_islamProfil   Hantar PM kepada izzul_islam   Quote dan BalasQuote

Al-Qarni
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.01.2004
Ahli No: 6699
Posting: 296
Dari: fakulti ekonomi

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 24-05-07 09:51


Pada 23-05-07 12:25 , realukhwah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-05-07 09:36 , Qaisar posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 22-05-07 10:15 , realukhwah posting:

!!! QUOTE !!!

abeh tu nak sokong siapa??? kerajaan arab saudi???


nak sokong kerajaan arab saudi buat apa?
sokong kerajaan Islam lah.. haiyyo... bukan Hadhari!



kerajaan islam dan kerajaan hadhari apa bezanya? Abdullah Bin Ahmad Badawi bukan org islam ke? Boleh terangkan kerajaan islam impian saudara tu? ada macam arab saudi tak? .


uiii..beza banyak itu..kerajaan hadari ini ambil islam sikit-sikit ikut apa yang pak lah suka...kerajaan islam ialah kesemuanya islam,tak ada tggal2 langsung pun...hendaklah kamu mengambil islam itu secara keseluruhannya dan bukan hanya ambil sedikit dan meninggalkan yang lain

memang ahmad badawi tu org islam..tapi islam pun ada musuh dalam islam sendiri,dalam quran pun ada cerita....kerajaan islam tu bukannya macam arab saudi..kerajaan islam ialah kesemuanya macam nabi SAW buat dulu..kalau nak ikutkan kerajaan islam melibatkan satu dunia ini...berpusat di mekah


-----------------
Jihad Dijalan ALLAH SWT....cita-cita mati sebagai JUNDULLAH!


Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-QarniProfil   Hantar PM kepada Al-Qarni   Pergi ke Al-Qarni's Website   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 24-05-07 09:53


kawan aku lepasan Diploma....dapat kerja kat jabatan kerajaan sebagai penolong pegawai gred 27 dengan basic gaji 1200 someting...
bayang situasi dia yang nak sara diri sendiri di ibukota (sewa rumah, tol, ansuran , makan-minum,etc), nak bantuk famili kat kampung lagi yang dhaif...adik2 ramai lagi yang bsekolah.... nak bayar loan PTPTN lagi setiap bulan.... than bila umur dah 23thn..mesti dah planing nak simpang duit untuk mlamar awek yang declare kat campus lagi kan??? so bayangkan???? begini khidupan siswazah yang dipandang tinggi oleh famili & org kampung untuk bantu mereka......

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 24-05-07 10:01


Pada 24-05-07 09:51 , Al-Qarni posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-05-07 12:25 , realukhwah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-05-07 09:36 , Qaisar posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 22-05-07 10:15 , realukhwah posting:

!!! QUOTE !!!

abeh tu nak sokong siapa??? kerajaan arab saudi???


nak sokong kerajaan arab saudi buat apa?
sokong kerajaan Islam lah.. haiyyo... bukan Hadhari!



kerajaan islam dan kerajaan hadhari apa bezanya? Abdullah Bin Ahmad Badawi bukan org islam ke? Boleh terangkan kerajaan islam impian saudara tu? ada macam arab saudi tak? .


uiii..beza banyak itu..kerajaan hadari ini ambil islam sikit-sikit ikut apa yang pak lah suka...kerajaan islam ialah kesemuanya islam,tak ada tggal2 langsung pun...hendaklah kamu mengambil islam itu secara keseluruhannya dan bukan hanya ambil sedikit dan meninggalkan yang lain

memang ahmad badawi tu org islam..tapi islam pun ada musuh dalam islam sendiri,dalam quran pun ada cerita....kerajaan islam tu bukannya macam arab saudi..kerajaan islam ialah kesemuanya macam nabi SAW buat dulu..kalau nak ikutkan kerajaan islam melibatkan satu dunia ini...berpusat di mekah




oiii cek abang.... negara komunis yang tak pcayakan tuhan pun naikkan gaji kakitangan kerajaan.....!!!!! tengok singapura negara kafir.... gaji kakitangan mereka jauh lagi bbeza dr negara kita...... jadi kalau kita mgaku negara malaysia sebagai negara islam... so...spatutnya naikkanlah gaji tinggi-tinggi...dan jangan bagi barang naik.....
Dan lagi penting... jangan jadikan projek naik gaji kakitangan kerajaan ni sebagai salah satu "PROJEK KERAJAAN BARISAN NASIONAL"
tapi projek kerajaan MALAYSIA.....
ni tak..naik taraf jalan pun buat PROJEK KERAJAAN BARISAN NASIONAL,
cat masjid pun naik sainbord PROJEK KERAJAAN BARISAN NASIONAL,
buat bus stop tulis PROJEK KERAJAAN BARISAN NASIONAL....
jadi manenye projek KERAJAAN MALAYSIA????
kalau begitu...kerajaan malaysia tak buat kerja laahh???


-----------------
"Cerahkan Mata Anda" http://buku2008.wordpress.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

raisul_muhaddissin
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.08.2006
Ahli No: 26103
Posting: 129
Dari: Shah Alam

Pahang  


posticon Posting pada: 24-05-07 10:46


gaji org gomen naik?....ingat semua org kerja gomen tu sokong mereka ke...heh..

Bookmark and Share

    


  Member Information For raisul_muhaddissinProfil   Hantar PM kepada raisul_muhaddissin   Pergi ke raisul_muhaddissin's Website   Quote dan BalasQuote

realukhwah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 28.11.2005
Ahli No: 20541
Posting: 54

Pahang  


posticon Posting pada: 24-05-07 11:52


Pada 23-05-07 15:11 , Al-Qarni posting:

!!! QUOTE !!!

itula namanya jahil...memang islam ada suruh umatnya berusaha,tapi kalau dah kerja pagi ke petang...malam pun balun lagi kerja...bila nak bagi masa untuk Allah.....kita spttnya dapat lebih lagi apa yang kita usaha sekarang ni....kalau ikutkan ranking gaji negara membangun banding dengan malaysia, jauh berbebeza...termasuklah perkhidmatan sosial yang lain....gaji naik,tapi ingat! nilai matawang kita jatuh...jadi apa yang naik cuma nak menampung harga yang naik...ana rasalah realukhwah ni jenis spesis makan tanggung berak cangkung ni...duduk celah ketiak mak bapak...anta xmerasa lagi susah bagaimana esok,realiti kehidupan bekerja...p lah hang duduk marikh sana


memang lah makan tanggung..pasal aku belajar pergi...berak pun memang cangkung...pasal tandas aku tak ada duduk...hang tak layak nak takrifkan org lain sebagai jahil..ustaz aku tak pernah panggil anak murid dia jahillll..hang nak berdakwah...tapi bahasa??? sebab tu lah kita dipandang rendah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For realukhwahProfil   Hantar PM kepada realukhwah   Quote dan BalasQuote

realukhwah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 28.11.2005
Ahli No: 20541
Posting: 54

Pahang  


posticon Posting pada: 24-05-07 11:54


Pada 24-05-07 10:01 , aye posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 24-05-07 09:51 , Al-Qarni posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-05-07 12:25 , realukhwah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-05-07 09:36 , Qaisar posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 22-05-07 10:15 , realukhwah posting:

!!! QUOTE !!!

abeh tu nak sokong siapa??? kerajaan arab saudi???

nak sokong kerajaan arab saudi buat apa?
sokong kerajaan Islam lah.. haiyyo... bukan Hadhari!




oiii cek abang.... negara komunis yang tak pcayakan tuhan pun naikkan gaji kakitangan kerajaan.....!!!!! tengok singapura negara kafir.... gaji kakitangan mereka jauh lagi bbeza dr negara kita...... jadi kalau kita mgaku negara malaysia sebagai negara islam... so...spatutnya naikkanlah gaji tinggi-tinggi...dan jangan bagi barang naik.....
Dan lagi penting... jangan jadikan projek naik gaji kakitangan kerajaan ni sebagai salah satu "PROJEK KERAJAAN BARISAN NASIONAL"
tapi projek kerajaan MALAYSIA.....
ni tak..naik taraf jalan pun buat PROJEK KERAJAAN BARISAN NASIONAL,
cat masjid pun naik sainbord PROJEK KERAJAAN BARISAN NASIONAL,
buat bus stop tulis PROJEK KERAJAAN BARISAN NASIONAL....
jadi manenye projek KERAJAAN MALAYSIA????
kalau begitu...kerajaan malaysia tak buat kerja laahh???

cakap memang sedap...tapi jika berdasarkan fakta lebih baik...boleh tunjukkan tak bukti kenyataan saudara tu...lagi satu kerajaan Malaysia terdiri drpada parti apa?
Kerajaan Malaysia = BN
BN = Kerajaan Malaysia
jadi kerajaan malaysia adalah parti BN
thank you
[ Telah diedit oleh: realukhwah pada 24-05-07 12:02 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For realukhwahProfil   Hantar PM kepada realukhwah   Quote dan BalasQuote

realukhwah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 28.11.2005
Ahli No: 20541
Posting: 54

Pahang  


posticon Posting pada: 24-05-07 12:07


Pada 23-05-07 15:52 , ibnu_musa posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-05-07 12:25 , realukhwah posting:

!!! QUOTE !!!

kerajaan islam dan kerajaan hadhari apa bezanya? Abdullah Bin Ahmad Badawi bukan org islam ke? Boleh terangkan kerajaan islam impian saudara tu? ada macam arab saudi tak? .


kerajaan Islam dengan kerajaan Hadhari memang lah berbeza, Islam & hadhari pun bukan maksud sama pun.

kerajaan "islam hadhari" mengikut acuan umno/paklah, macam apa yang ada sekarang, itulah kerajaan hadhari.

kerajaan Islam yang sebenar adalah mengikut acuan Al-Quran dan Sunnah, macam di zaman Nabi & khulafa'ul-rasyidin.

Kenapa tak boleh buat, ini negara kita ma...



Boleh saudara nyatakan negara islam sekarang ini yang mengamalkan kerajaan islam sebenar yang saudara nyatakan tu? thank you

Bookmark and Share

    


  Member Information For realukhwahProfil   Hantar PM kepada realukhwah   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 24-05-07 12:10


nak bukti apenye lagi akhi realukhwah..... ??? akhi tak pernah ke balik kampung ke...tengok tar dturap...kat tepi jalan ada sainbord "PROJEK KERAJAAN BARISAN NASIONAL" ataupun mungkin akhi ni org bandar....akhi pergi kat hospital serdang atau ditepi highway sungai besi TUDM contohnya..... ada tpapar besar2..."PROJEK KERAJAAN BARISAN NASIONAL"
atau akhi nak bukti yang mana satu???

nak tahu antara Kumpulan Sokongan /Supporting Group untuk kelas k3??? ni dia....
Pembantu Am Rendah / General Assistant (N4)
Operater Mesin Prosesan Data /
Data Processing Operator (F11)
Penghantar Notis( N3)
Pembantu Am Rendah/
General Assistant (N1)
Pencari Fail/ File Searchers (N13 & N1)
Pekerja Rendah Awam Khas (R3)/
General Workers Special (R3)
Pekerja Rendah Awam (R1)/
General Workers (R1)
Pembantu Teknik/Tecnician Assistant (J29)
Pemandu Kenderaan Bermotor/ Drivers (R6&R3)
Jaga / Guards ( R1)
J/ Mudi / P.I.S (A11)
Pemandu Enjin Sangkut (R1)
TukangK1 (R24)& Tukang kedua (R11)
Penjalan Letrik (R1)
Serang (S17)
Tukang K3 (R9)

akhi tahu gaji mereka sekarang??? sdangkan mereka-mereka tu btaraf ibubapa kita yang pasti mpunyai tanggungjawab yang besar.... mereka nak beli pakej takaful yang ana ofer pun tak mampu tau...income mereka cukup-cukup makan saja.... ana akui mereka benar-benar perlukan plindungan takaful...sebab meraka terlalu besar ditimpa musibah.... jadi banyang macam mana akan tjadi kalau punca pdapatan mereka tak ada??? (mungkin suami mati atau hilang upaya untuk bkerja)

afuan banyak mgarut...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

realukhwah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 28.11.2005
Ahli No: 20541
Posting: 54

Pahang  


posticon Posting pada: 24-05-07 12:10


Pada 23-05-07 18:36 , Qaisar posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-05-07 12:25 , realukhwah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-05-07 09:36 , Qaisar posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 22-05-07 10:15 , realukhwah posting:

!!! QUOTE !!!

abeh tu nak sokong siapa??? kerajaan arab saudi???


nak sokong kerajaan arab saudi buat apa?
sokong kerajaan Islam lah.. haiyyo... bukan Hadhari!



kerajaan islam dan kerajaan hadhari apa bezanya? Abdullah Bin Ahmad Badawi bukan org islam ke? Boleh terangkan kerajaan islam impian saudara tu? ada macam arab saudi tak? .


tak semestinya nak bagi sama dengan kerajaan arab saudi.. ..
kalau tak sama pun, maksiat, rasuah, dihapuskan dan undang2 kena lah islamik.. jangan selalu ambil contoh negara barat..
rancangan hiburan belambak2.. itu salah satu gejala yang perlu dibendung, jangan kira nak hadhari saja..




yupz..pandangan mcmnih aku sokong...kerajaan yang sedia ada sekarang ini perlukan pandangan dan juga kritikan yang bernas.. bukan kutukan semata-mata yang tidak berasas..thank you

Bookmark and Share

    


  Member Information For realukhwahProfil   Hantar PM kepada realukhwah   Quote dan BalasQuote

realukhwah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 28.11.2005
Ahli No: 20541
Posting: 54

Pahang  


posticon Posting pada: 24-05-07 12:13


Pada 24-05-07 12:10 , aye posting:

!!! QUOTE !!!

nak bukti apenye lagi akhi realukhwah..... ??? akhi tak pernah ke balik kampung ke...tengok tar dturap...kat tepi jalan ada sainbord "PROJEK KERAJAAN BARISAN NASIONAL" ataupun mungkin akhi ni org bandar....akhi pergi kat hospital serdang atau ditepi highway sungai besi TUDM contohnya..... ada tpapar besar2..."PROJEK KERAJAAN BARISAN NASIONAL"
atau akhi nak bukti yang mana satu???

afuan banyak mgarut...


nak bukti negara komunis naik gaji lagi tinggi..dan singapore tu

Bookmark and Share

    


  Member Information For realukhwahProfil   Hantar PM kepada realukhwah   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 24-05-07 12:17


Pada 24-05-07 11:54 , realukhwah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 24-05-07 10:01 ,

cakap memang sedap...tapi jika berdasarkan fakta lebih baik...boleh tunjukkan tak bukti kenyataan saudara tu...lagi satu kerajaan Malaysia terdiri drpada parti apa?
Kerajaan Malaysia = BN
BN = Kerajaan Malaysia
jadi kerajaan malaysia adalah parti BN
thank you


Salam..maaf..ana rasa akhi ni buta agaknya!!! atau tak nampak agaknya !!!
Ana nak tanya siapa ahli parlimen (AP) kubang kerian??? PAS kan??
Siap pula AP kepong??? DAP kan??? siapa pula AP pmatang pauh??? KEADILAN kan?? dan banyak lagi.....
so adakah betul dakwaah akhi yang kerajaan Malaysia adalah Kerajaan BN??? :lol:



-----------------
"Cerahkan Mata Anda" http://buku2008.wordpress.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

realukhwah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 28.11.2005
Ahli No: 20541
Posting: 54

Pahang  


posticon Posting pada: 24-05-07 12:19


Pada 24-05-07 12:10 , aye posting:

!!! QUOTE !!!


nak tahu antara Kumpulan Sokongan /Supporting Group untuk kelas k3??? ni dia....
Pembantu Am Rendah / General Assistant (N4)
Operater Mesin Prosesan Data /
Data Processing Operator (F11)
Penghantar Notis( N3)
Pembantu Am Rendah/
General Assistant (N1)
Pencari Fail/ File Searchers (N13 & N1)
Pekerja Rendah Awam Khas (R3)/
General Workers Special (R3)
Pekerja Rendah Awam (R1)/
General Workers (R1)
Pembantu Teknik/Tecnician Assistant (J29)
Pemandu Kenderaan Bermotor/ Drivers (R6&R3)
Jaga / Guards ( R1)
J/ Mudi / P.I.S (A11)
Pemandu Enjin Sangkut (R1)
TukangK1 (R24)& Tukang kedua (R11)
Penjalan Letrik (R1)
Serang (S17)
Tukang K3 (R9)

akhi tahu gaji mereka sekarang??? sdangkan mereka-mereka tu btaraf ibubapa kita yang pasti mpunyai tanggungjawab yang besar.... mereka nak beli pakej takaful yang ana ofer pun tak mampu tau...income mereka cukup-cukup makan saja.... ana akui mereka benar-benar perlukan plindungan takaful...sebab meraka terlalu besar ditimpa musibah.... jadi banyang macam mana akan tjadi kalau punca pdapatan mereka tak ada??? (mungkin suami mati atau hilang upaya untuk bkerja)

afuan banyak mgarut...


aku tahu gaji mereka...tapi mereka tetap bersyukur..tak ada pun mengeluh...sebaliknya berterima kasih dengan bantuan2 kerajaan sehinggakan 3 anaknya yang dari keluarga miskin dapat belajar hingga degree dan bekerja dengan gaji yang jauh lebih baik dan meningkatkan taraf hidup keluarga..ni ttang keluarga aku..thank you

Bookmark and Share

    


  Member Information For realukhwahProfil   Hantar PM kepada realukhwah   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 24-05-07 12:24


Pada 24-05-07 12:13 , realukhwah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 24-05-07 12:10 , aye posting:

!!! QUOTE !!!

nak bukti apenye lagi akhi realukhwah..... ??? akhi tak pernah ke balik kampung ke...tengok tar dturap...kat tepi jalan ada sainbord "PROJEK KERAJAAN BARISAN NASIONAL" ataupun mungkin akhi ni org bandar....akhi pergi kat hospital serdang atau ditepi highway sungai besi TUDM contohnya..... ada tpapar besar2..."PROJEK KERAJAAN BARISAN NASIONAL"
atau akhi nak bukti yang mana satu???

afuan banyak mgarut...


nak bukti negara komunis naik gaji lagi tinggi..dan singapore tu


:lol: lawak lah akhi ni.....
hang pergi sendirilaa ....pergi rusia dengan singapore....

Akhi dapat biasiswa kerajaan BN ke??? lain macam saja sokong....
ana dulu dapat biasiswa Kerajaan Malaysia (JPA).... bukan org umno atau BN yang kasi.... tapi org yang bkerja di JPA....anak tak tengok pun dia tulis org .... kalau pas adalah sebab dia puji ana lahir dkelantan... :lol:


-----------------
"Cerahkan Mata Anda" http://buku2008.wordpress.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 24-05-07 12:28


Pada 24-05-07 12:19 , realukhwah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 24-05-07 12:10 , aye posting:

!!! QUOTE !!!


afuan banyak mgarut...


aku tahu gaji mereka...tapi mereka tetap bersyukur..tak ada pun mengeluh...sebaliknya berterima kasih dengan bantuan2 kerajaan sehinggakan 3 anaknya yang dari keluarga miskin dapat belajar hingga degree dan bekerja dengan gaji yang jauh lebih baik dan meningkatkan taraf hidup keluarga..ni ttang keluarga aku..thank you


memang sah pun akhi jenis resmi angsa..... tuan rumah kasi nasi basi saja... tapi dia bukan main lagi bela tuannya....siang malam tak tidur smata2 nak jaga rumah tuan dia... "setia tak btempat"
afuan kalau simbolik tak sesuai...
semoga kita letakan 'kesyukuran' ditempat yang spatutnya...


-----------------
"Cerahkan Mata Anda" http://buku2008.wordpress.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

lebah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 05.12.2005
Ahli No: 20760
Posting: 64
Dari: Fac Sc, UMKL

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 24-05-07 14:36


1 juta dapat manfaat, 24 juta hidup tertekan

Maslan Yusoh

itu | May 22, 07 | 07:04:54 PM

KOTA BHARU, 22 Mei (Hrkh) – Bagi lebih sejuta kakitangan awam tentunya gembira dengan kenaikan gaji yang diumumkan kerajaan semalam. Namun, bagaimana pula 24 juta lagi penduduk yang bukan kakitangan kerajaan.

Lebih-lebih lagi mereka yang kais pagi makan pagi, hanya mengharap upah yang tidak seberapa. Hari bekerja dapat gaji, tidak bekerja tiada pendapatan.

Mereka merupakan golongan pertama menjadi mangsa kesan kenaikan gaji kakitangan awam. Ini kerana sudah menjadi lumrah dalam teori ekonomi, kenaikan pendapatan akan menyumbang peningkatan harga barangan.

Risiko ditanggung orang kampung bertambah kerana harga barangan keperluan harian meningkat, sedangkan jumlah pendapatan masih di tahap lama.

Jurucakap Persatuan Pekerja Islam Kelantan, Azhar Abdullah berkata, impak daripada kenaikan gaji kakitangan awam sebenarnya memberi kesan besar kepada kehidupan rakyat.

"Ini kerana kenaikan itu seolah-olah memberi laluan kepada peningkatan harga barangan keperluan harian. Inilah situasi lama yang sering berulang.

"Jadi kenaikan gaji 35 peratus bagi kakitangan kumpulan sokongan dan 42 peratus anggota pasukan keselamatan sebenarnya tidak ke mana-mana kerana bebanan kenaikan harga barangan memberi kesan lebih ketara," katanya di sini.

Semalam Perdana Menteri, Dato' Seri Abdullah Ahmad Badawi mengumumkan kenaikan gaji antara 7.5 peratus hingga 35 peratus, manakala bantuan sara hidup dinaikkan 100 peratus berkuatkuasa 1 Julai ini.

Azhar berkata, kesan kenaikan harga barangan tentunya akan meningkat kos sara hidup dan bagi bukan kakitangan awam kehidupan mereka lebih terdesak lagi.

Katanya, 24 juta lagi penduduk di negara ini yang tidak berkhidmat di sektor kerajaan tidak mempunyai tempat untuk bergantung dan terpaksa menerima kos kenaikan harga barangan keperluan.

"Golongan itu pastinya akan lebih merempat lagi kerana kos hidup semakin meningkat. Jadi apa sebenarnya kelebihan dengan kenaikan gaji dalam situasi sekarang," katanya.

Seorang peniaga dari Bukit Bunga, Jeli, Haji Suply Abdul Razak berkata, kenaikan gaji kakitangan awam sebenarnya merupakan berita buruk pula bagi penduduk kampung.

Ini kerana katanya, mereka terpaksa menanggung kenaikan kos sara hidup yang lebih tinggi berbanding sebelumnya.

"Sepatutnya kerajaan perlu menurunkan harga minyak sebelum mengumum menaikkan gaji kakitangan awam. Ini bagi membolehkan semua lapisan masyarakat dapat menikmati kehidupan yang lebih selesa," katanya.

Beliau juga yakin mesej utama di sebalik pengumuman kenaikan gaji itu ada agenda politik yang lebih besar iaitu menarik sokongan kakitangan awam kepada Barisan Nasional pada pilihan raya umum tidak lama lagi.

Katanya, kerajaan BN amat berharap sokongan mereka bagi membalas kembali budi baik kerajaan sekarang.

"Manakala bagi penduduk kampung dan bukan kakitangan awam mereka lebih mudah dipergulakan dengan habuan kebendaan ketika musim pilihan raya," tambahnya.


-----------------
iCaM SeLaMat
"kalau kita boleh tunaikan apa yang allah mahu, nescaya allah akan tunaikan pula apa yang kita mahu".(H.Riw At-Tabrani)


Bookmark and Share

    


  Member Information For lebahProfil   Hantar PM kepada lebah   Quote dan BalasQuote

trouver_99
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2004
Ahli No: 6933
Posting: 1603
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 24-05-07 14:51


!!! QUOTE !!!

Kerajaan Malaysia = BN
BN = Kerajaan Malaysia
jadi kerajaan malaysia adalah parti BN
thank you


tapi rakyat Malaysia merangkumi semua tak kira dari pelbagai parti dan kaum.persetujuan telah tercapai melalui kontrak sosial dan semuanya telah berpuas hati.hanya orang yang buta sejarah bahawa ini negara Malaysia sahaja yang selalu minta dan mempertikaikan macam-macam untuk kepentingan sendiri.jangan lupa untuk sentiasa alert terhadap mereka ini.


-----------------

= think Islam , think Globally , think Reality =


Bookmark and Share

    


  Member Information For trouver_99Profil   Hantar PM kepada trouver_99   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 24-05-07 15:13


TAKBIR !!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

Qibas
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.07.2006
Ahli No: 25060
Posting: 81
Dari: Pahang

malaysia  


posticon Posting pada: 24-05-07 17:28


Pada 21-05-07 14:11 , songkok_aji02 posting:

!!! QUOTE !!!

pada kakitangan awam mungkin mereka patut bersyukur,..tapi untuk kakitangan swasta,nelayan,petani, peladang, mekanik kereta, Guard, mereka nak naik gaji jugak! andai naik 35% maka kerajaan perlu menetapkan gaji siling di Malaysia. baru fair....hatta kerajaan mana pun yang memerintah, kenaikan perlu seimbang dan bukannya kenaikan membuta tuli.....

sokong3x...... ini tak adil. gaji minimum mesti ditetapkan. ni kerajaan lembik, tengkuk dah kena pegang dengan persatuan majikan.


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For QibasProfil   Hantar PM kepada Qibas   Pergi ke Qibas's Website   Quote dan BalasQuote

Qibas
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.07.2006
Ahli No: 25060
Posting: 81
Dari: Pahang

malaysia  


posticon Posting pada: 24-05-07 17:32


Pada 21-05-07 18:21 , khatulistiwa posting:

!!! QUOTE !!!

Apa lah anda yang tak tahu berterima kasih ni.Banyak pulak cerita dia. daripada gaji tak naik tapi barang terus naik dengan gaji naik dan barang naik mana lebih baik?

paling kurang pun kalau barang naik. kan kita boleh tampung juga dengan kenaikan gaji yang diberi!

tak ke begitu???????????

Kenapa ramai yang bersyukur daripada yang bersyukur?
kan allah dah kata kalau kita bersyukur insyaallah, Allah akan tambah lagi.

Mungkin tahun depan kerajaan malaysia akan beri kenaikan lagi yang lebih menarik.

setuju kan semua.......

tak setuju langsung dengan anda ni. selfish. siapa saja yang naik gaji tu bro, semua pekerja kat Malaysia ni ke. swasta punya gaji dia boleh kontrol ke bro. jangan sedap mulut anda saja, ini bukan isu kecik, anda ingat pekerja swasta ni bukan rakyat m'si ke aaa....


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For QibasProfil   Hantar PM kepada Qibas   Pergi ke Qibas's Website   Quote dan BalasQuote

khatulistiwa
Warga 2 Bintang
Menyertai: 29.06.2006
Ahli No: 25016
Posting: 54

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 24-05-07 17:44


Pada 24-05-07 14:36 , lebah posting:

!!! QUOTE !!!


Mereka merupakan golongan pertama menjadi mangsa kesan kenaikan gaji kakitangan awam. Ini kerana sudah menjadi lumrah dalam teori ekonomi, kenaikan pendapatan akan menyumbang peningkatan harga barangan.



BARANGAN NAIK PUN SALAHKAN KERAJAAN?

Kenapa TAK SALAHKANLAH PENIAGA-PENIAGA YANG NAIKKAN

BARANG MEREKA?

APA KENA MENGENA DENGAN KERAJAAN?

Bookmark and Share

    


  Member Information For khatulistiwaProfil   Hantar PM kepada khatulistiwa   Quote dan BalasQuote

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» GAJI NAIK BUKTI KERAJAAN BN PRIHATIN

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 4

Go To Page: 1 · 2 · 3 · 4  
Jump To Page:


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.24637 saat. Lajunya....