Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 29-05-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Hasil besar tidak dapat dicapai dengan sekali gerakan. Kita harus terus bergerak ke depan, selangkah demi selangkah seperti ketika kita berjalan.
-- Samuel Smile

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 34
Ahli: 0
Jumlah: 34




  Yang Masuk Ke Sini
wyd1014: 20 hari yang lalu
izdham: 29 hari yang lalu
nadiahhazirah92: 39 hari yang lalu


Kaki Jiwang Karat!!
Topik: layar keinsafan


Carian Forum

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kaki Jiwang Karat!!
    »» layar keinsafan

Please Mendaftar To Post


Oleh layar keinsafan

mujahidah_muslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 693
Posting: 678
Dari: Bumi Allah

pakistan   avatar


posticon Posting pada: 19-05-07 23:49


sepi benar senja ini
bayunya semilir menganak ombak kecil
jalur ufuk mula melangkah terang kapal
dan layar terkapar

mengapa nantikan senja
barukan terdetik pulang ke pengkalan
gusar malam menghampiri
ku tewas di lautan

Tuhan layarkanku ke arah cinta MU
tuntuniku menggapai redhaMu
rimbunan kasihMu ku berteduh
kepadaMu ya TUHAN

berikanku secebis keinsafan
bekalan sepanjang perjalanan
mencari ketenangan

biar KAU menjadi saksi
tulus tangisku kala dinihari
kesempatang yang hanya sebentar
moga keikhlasanku terlakar

berikan aku hidayah
agar dikuatkan iman yang lemah
moga diberkati hidup ini
menuju bahagia yang kekal abadi

harapanku
moga dikurniakan manisnya iman berpanjangan
moga lautan hilang gelora untuk berlayar...

ameenn ;-)


-----------------
I'm glad to be me..
Jaga diri, jaga iman, Jaga hati. Tebarkan salam
[email protected]


Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahidah_muslimahProfil   Hantar PM kepada mujahidah_muslimah   Quote dan BalasQuote

azree_mh
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.04.2007
Ahli No: 29809
Posting: 92
Dari: Dari mandala kesumat

Johor  


posticon Posting pada: 19-05-07 23:58


Aiyak. Salah tempat ke ni?

Bookmark and Share

    


  Member Information For azree_mhProfil   Hantar PM kepada azree_mh   Pergi ke azree_mh's Website   Quote dan BalasQuote

mujahidah_muslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 693
Posting: 678
Dari: Bumi Allah

pakistan   avatar


posticon Posting pada: 20-05-07 00:01


Pada 19-05-07 23:58 , azree_mh posting:

!!! QUOTE !!!

Aiyak. Salah tempat ke ni?


jiwang karat...
lagu ni terbina atas dasar cinta seorang hamba kepada Allah penciptanya. takkan tak boleh landing kat blok jiwang...

jiwang terhadap agama..
jiwang terhadap seni.

subjektiflah.. ;-)


-----------------
I'm glad to be me..
Jaga diri, jaga iman, Jaga hati. Tebarkan salam
[email protected]


Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahidah_muslimahProfil   Hantar PM kepada mujahidah_muslimah   Quote dan BalasQuote

syabab_mujahid
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.12.2006
Ahli No: 27656
Posting: 291
Dari: Egypt

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 20-05-07 00:10


ana amat minat lagu ni,,tiap hari ana mesti dengar lgu ni,,rasa keinsfan dalam diri,,

Bookmark and Share

    


  Member Information For syabab_mujahidProfil   Hantar PM kepada syabab_mujahid   Pergi ke syabab_mujahid's Website   Quote dan BalasQuote

wan_andmawaddah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22771
Posting: 361
Dari: tanah permaisuri

Kelantan  


posticon Posting pada: 20-05-07 03:19


salam
ana pun amat minat lagi ini...
sangat bermakna...

Bookmark and Share

    


  Member Information For wan_andmawaddahProfil   Hantar PM kepada wan_andmawaddah   Quote dan BalasQuote

azree_mh
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.04.2007
Ahli No: 29809
Posting: 92
Dari: Dari mandala kesumat

Johor  


posticon Posting pada: 20-05-07 07:37


Jiwang terhadap jiwang karat tapi jiwang suci. hehe.. Jawab2.. kita men bersoal2 pula.

Bookmark and Share

    


  Member Information For azree_mhProfil   Hantar PM kepada azree_mh   Pergi ke azree_mh's Website   Quote dan BalasQuote

trouver_99
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2004
Ahli No: 6933
Posting: 1603
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 20-05-07 10:12


siapa yang menyanyi?
tatau lah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For trouver_99Profil   Hantar PM kepada trouver_99   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 20-05-07 11:12


salam...

ana minat lagu ni.

lagu ni dinasyidkan oleh

MESTICA

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

muslimah83
WARGA SETIA
Menyertai: 05.02.2004
Ahli No: 7015
Posting: 1001
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 20-05-07 14:34


Pada 19-05-07 23:49 , mujahidah_muslimah posting:

!!! QUOTE !!!

sepi benar senja ini
bayunya semilir menganak ombak kecil
jalur ufuk mula melangkah terang kapal
dan layar terkapar

mengapa nantikan senja
barukan terdetik pulang ke pengkalan
gusar malam menghampiri
ku tewas di lautan

Tuhan layarkanku ke arah cinta MU
tuntuniku menggapai redhaMu
rimbunan kasihMu ku berteduh
kepadaMu ya TUHAN

berikanku secebis keinsafan
bekalan sepanjang perjalanan
mencari ketenangan

biar KAU menjadi saksi
tulus tangisku kala dinihari
kesempatang yang hanya sebentar
moga keikhlasanku terlakar

berikan aku hidayah
agar dikuatkan iman yang lemah
moga diberkati hidup ini
menuju bahagia yang kekal abadi

harapanku
moga dikurniakan manisnya iman berpanjangan
moga lautan hilang gelora untuk berlayar...

ameenn ;-)




best......


-----------------
"InDaHnYa IsLAm"


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah83Profil   Hantar PM kepada muslimah83   Quote dan BalasQuote

destinasi_abadi
WARGA SETIA
Menyertai: 31.12.2004
Ahli No: 13423
Posting: 496
Dari: Pulau Pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 22-05-07 09:21


Pada 19-05-07 23:49 , mujahidah_muslimah posting:

!!! QUOTE !!!

sepi benar senja ini
bayunya semilir menganak ombak kecil
jalur ufuk mula melangkah terang kapal
dan layar terkapar

mengapa nantikan senja
barukan terdetik pulang ke pengkalan
gusar malam menghampiri
ku tewas di lautan

Tuhan layarkanku ke arah cinta MU
tuntuniku menggapai redhaMu
rimbunan kasihMu ku berteduh
kepadaMu ya TUHAN

berikanku secebis keinsafan
bekalan sepanjang perjalanan
mencari ketenangan

biar KAU menjadi saksi
tulus tangisku kala dinihari
kesempatang yang hanya sebentar
moga keikhlasanku terlakar

berikan aku hidayah
agar dikuatkan iman yang lemah
moga diberkati hidup ini
menuju bahagia yang kekal abadi

harapanku
moga dikurniakan manisnya iman berpanjangan
moga lautan hilang gelora untuk berlayar...

ameenn ;-)


salam..
mujahidah...
saya pun minat sangat nasyid ini...macam sama lah pula kan nasyid2 yang kita minat :)
lirik dia mendalam dan simple...lagu dia pula memang menyentuh hati....



Bookmark and Share

    


  Member Information For destinasi_abadiProfil   Hantar PM kepada destinasi_abadi   Quote dan BalasQuote

eyla05
WARGA SETIA
Menyertai: 17.10.2005
Ahli No: 19884
Posting: 546
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 22-05-07 09:41


dengar lagu ini...memang best... :-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For eyla05Profil   Hantar PM kepada eyla05   Quote dan BalasQuote

nur_islam88
Warga 2 Bintang
Menyertai: 24.01.2006
Ahli No: 22181
Posting: 65
Dari: pasir puteh,kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 22-05-07 10:56


saya suka lagu ni...
betul-betul menginsafkan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_islam88Profil   Hantar PM kepada nur_islam88   Quote dan BalasQuote

ika2410
WARGA SETIA
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7572
Posting: 970
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 22-05-07 11:40


assalamualaikum..

kalau boleh lirik nasyid masukkan dalam topik forum lirik nasyid senang kalau ada yang nak mencari ke..apa2pun lagu ni memang memberi keinsafan pada diri ana insyaAllah kepada semua insan jua..


-----------------
'mencari impian, menanti harapan, segunung kesungguhan, arah tujuan mardhatillah'
[ Telah diedit oleh: ika2410 pada 22-05-07 11:41 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For ika2410Profil   Hantar PM kepada ika2410   Pergi ke ika2410's Website   Quote dan BalasQuote

hafiz_along_83

Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3139
Posting: 772
Dari: cheras

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-05-07 12:35


:-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafiz_along_83Profil   Hantar PM kepada hafiz_along_83   Quote dan BalasQuote

cahayakuiman
WARGA SETIA
Menyertai: 07.03.2006
Ahli No: 23268
Posting: 832

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-05-07 12:48


ana pun minat lagu ini...selalu dengar,untuk memberikn peringatan pada diri..tapi lagu destinasi cinta (mestica) pun best juga...kerna itulah destinasi cinta yang paling agung..destinasi cinta kita hanya pada TUHAN...

Bookmark and Share

    


  Member Information For cahayakuimanProfil   Hantar PM kepada cahayakuiman   Pergi ke cahayakuiman's Website   Quote dan BalasQuote

sayang_semuanya
WARGA SETIA
Menyertai: 23.03.2007
Ahli No: 29304
Posting: 486
Dari: Pasir Ris

singapore   avatar


posticon Posting pada: 23-05-07 17:42


Assalamualaikum

lagu ni memang best.. Smapai kawan-kawan semua cakap, saya ni jiwang sangat..Tak ada lagu lain nak dengar.. hehehehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayang_semuanyaProfil   Hantar PM kepada sayang_semuanya   Quote dan BalasQuote

lightarrowss
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.03.2006
Ahli No: 23586
Posting: 167
Dari: KELANTAN

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 23-05-07 18:24


ana pun suka lagu ni..lirik dia benar-benar menginsafkan most lagu mestica ana suka..rahmat ujian pun best..."harus ada rasa bersyukur disetiap kali ujian melanda ..itu jelas membuktikan ALLAH mengasihimu setiap masa..diuji tahap keimanan sedangkan ramai terbiar dilalaikan..hanya yang terpilih sahaja antara berjuta mndapat rahmatNYA..bersyukurlah dan tabahlah menghadapi segala ujian diberi

Bookmark and Share

    


  Member Information For lightarrowssProfil   Hantar PM kepada lightarrowss   Quote dan BalasQuote

Asward_hafiz
WARGA SETIA
Menyertai: 02.05.2004
Ahli No: 8743
Posting: 597
Dari: Kuantan pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 23-05-07 18:39


first time ana dengar lagu ni syok tu...tapi sekarang syok lagi cuma kurang sikit lah mendengar lagu ni...
lagu ni memang beeeeest...mantap liriknya...

:-) :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For Asward_hafizProfil   Hantar PM kepada Asward_hafiz   Pergi ke Asward_hafiz's Website   Quote dan BalasQuote

lubaina
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14387
Posting: 1007
Dari: AntARa LanGit DaN bUMi...entahlah....

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 01-06-07 22:26


erm....liriknya cantik sekali...


-----------------
hidup ini indah
namun...keindahannya hilang
dek kerakusan kita.....


Bookmark and Share

    


  Member Information For lubainaProfil   Hantar PM kepada lubaina   Quote dan BalasQuote

ziyah
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2006
Ahli No: 26503
Posting: 477
Dari: negeri beradat

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 26-11-08 12:42


best lagu ini...
minat... :-D :-D :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For ziyahProfil   Hantar PM kepada ziyah   Quote dan BalasQuote

nur_awatif174
Warga 2 Bintang
Menyertai: 10.03.2008
Ahli No: 32840
Posting: 62
Dari: bangi,selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 26-11-08 14:15


suka sangat kat lagu ini....memang menberi keinsafan pada diri ini..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_awatif174Profil   Hantar PM kepada nur_awatif174   Quote dan BalasQuote

imni_1612
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.09.2008
Ahli No: 34904
Posting: 336
Dari: Kuala Lumpur

Perak   avatar


posticon Posting pada: 26-11-08 15:56


imni pun suka lagu ni..rasa macam best sangat..tenang saja boleh dengar..:-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For imni_1612Profil   Hantar PM kepada imni_1612   Quote dan BalasQuote

leeya89
Warga 2 Bintang
Menyertai: 18.08.2008
Ahli No: 34493
Posting: 44
Dari: seremban

Johor  


posticon Posting pada: 01-12-08 17:02


salam...
saya suka dengar lagu ini...
tapi rasanya org yang letak tajuk ini salah tempat lah...
hihi.............................
tapi tak apalah lyan sajalah...............

Bookmark and Share

    


  Member Information For leeya89Profil   Hantar PM kepada leeya89   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.107083 saat. Lajunya....