Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 08-08-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Selalunya, bila kita berusaha menenggelamkan kapal orang lain, kita lupa untuk mengawal kapal kita sendiri. Kapal kita tenggelam terlebih dahulu.

-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 56
Ahli: 0
Jumlah: 56




  Yang Masuk Ke Sini
muslimiman: 14 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 15 hari yang lalu
nur_tinta: 21 hari yang lalu
kasih_kekasih: 37 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: Detik2 mencemaskan bagi anda...


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» Detik2 mencemaskan bagi anda...

Please Mendaftar To Post


Oleh Detik2 mencemaskan bagi anda...

rimbabara
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 03.03.2006
Ahli No: 23151
Posting: 3640
Dari: Ipoh

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 19-05-07 15:40


Boleh kongsi pengalaman detik2 mencemaskan bagi diri anda semua...

:-o

Bookmark and Share

    


  Member Information For rimbabaraProfil   Hantar PM kepada rimbabara   Quote dan BalasQuote

dueramiela
WARGA SETIA
Menyertai: 21.01.2007
Ahli No: 28283
Posting: 732
Dari: DaRuL eHsaN

Selangor  


posticon Posting pada: 19-05-07 15:49


salam...
ana ada detik yang mencemaskan nak kongsi..
alkesahnye masa 2 ana tengah mandi manda kat air terjun..mandi punya mandi,ana tak sedar yang ana da sampai ke tempat yang dalam..
dah lah ana ni tak pandai berenang.memang cuak betul time 2..
macam nak lemas Allah saja yang tau macam mana...
pas 2 ana berusaha bergerak ke tepi ke tempat yang cetek sikit..
masa 2 bpe gelen air ana telan pun tatau lah....
hehe..

wassalam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For dueramielaProfil   Hantar PM kepada dueramiela   Quote dan BalasQuote

irfanmh
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.06.2006
Ahli No: 24748
Posting: 127
Dari: Mersing ---> Kuantan

Johor   avatar


posticon Posting pada: 19-05-07 18:37


masa jatoh beskal (2004). jarak antara kpale dan taya bas (begerak) +- 1inci. songkok saja penyek. mujo.


-----------------
tiada signature
[ Telah diedit oleh: irfanmh pada 19-05-07 18:38 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For irfanmhProfil   Hantar PM kepada irfanmh   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 19-05-07 18:39


Pada 19-05-07 18:37 , irfanmh posting:

!!! QUOTE !!!

masa jatoh beskal (2004). jarak antara kpale dan taya bas (begerak) +- 1inci. songkok saja penyek. mujo.



bersyukurlah pada Allah.. nyawa masih dipanjangkan.. alhamdulillah..


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

mujahidah_muslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 693
Posting: 678
Dari: Bumi Allah

pakistan   avatar


posticon Posting pada: 19-05-07 18:40


Motor yang ana pandu hampir bertembung dengan trella. Syukur sungguh Allah masih beri peluang untuk hidup.

Masa tu sehari sebelum last exam STPM papaer sejarah asia..


-----------------
I'm glad to be me..
Jaga diri, jaga iman, Jaga hati. Tebarkan salam
[email protected]


Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahidah_muslimahProfil   Hantar PM kepada mujahidah_muslimah   Quote dan BalasQuote

tengku_anis
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.11.2005
Ahli No: 20231
Posting: 204
Dari: ..:Bumi BaitulMaqdis :..

india   avatar


posticon Posting pada: 19-05-07 19:15


Bas yang saya naiki dilanggar kereta (yang dibawa oleh india mabuk).. bas tu hampir meletup..dan saya terselamat.. Alhamdulillah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For tengku_anisProfil   Hantar PM kepada tengku_anis   Pergi ke tengku_anis's Website   Quote dan BalasQuote

Wuddah
WARGA SETIA
Menyertai: 04.03.2007
Ahli No: 29021
Posting: 508
Dari: Chenderong Balai

Perak  


posticon Posting pada: 19-05-07 21:41


Assalamualaikum...bas yang ana naik berlanggar dengan kereta...pandu laju tak tentu hala...ana duduk di depan sekali...nasib baik tak apa-apa...

Bookmark and Share

    


  Member Information For WuddahProfil   Hantar PM kepada Wuddah   Quote dan BalasQuote

Putri_Cahaya
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.06.2006
Ahli No: 24825
Posting: 335

malaysia  


posticon Posting pada: 19-05-07 21:53


van yang saya naik dilanggar dr belakang.. mujur tak jadi apa-apa..
Alhamdulillah,bersyukur sangat-sangat.. :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For Putri_CahayaProfil   Hantar PM kepada Putri_Cahaya   Quote dan BalasQuote

pinky_sakura
Warga 1 Bintang
Menyertai: 17.05.2005
Ahli No: 16577
Posting: 21
Dari: kuala langat

Selangor  


posticon Posting pada: 19-05-07 22:14


member senior dalam kelas try nak terjun bangunan...kasihan sangat sebab dia macam bukan dia time tu..macam da something dalam diri dia... kasihan sangat...

Bookmark and Share

    


  Member Information For pinky_sakuraProfil   Hantar PM kepada pinky_sakura   Pergi ke pinky_sakura's Website   Quote dan BalasQuote

Vein
Warga 2 Bintang
Menyertai: 12.05.2007
Ahli No: 29913
Posting: 43
Dari: Selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 27-05-07 14:54


cemas nak sambut bakal2 pejuang (inshallah) yang kat labour room tu. rasa phobia pula. org nak hilang nyawa tak pula cemas.

Bookmark and Share

    


  Member Information For VeinProfil   Hantar PM kepada Vein   Quote dan BalasQuote

raihan2004
Warga 5 Bintang
Menyertai: 11.01.2004
Ahli No: 6388
Posting: 375
Dari: kedah

egypt   avatar


posticon Posting pada: 28-05-07 02:54


Pada 27-05-07 14:54 , Vein posting:

!!! QUOTE !!!

cemas nak sambut bakal2 pejuang (inshallah) yang kat labour room tu. rasa phobia pula. org nak hilang nyawa tak pula cemas.


ehhh sama lah kita Vein....
cemas sangat-sangat masa tengah conduct......
macam nak luruh jantung pun ada...hehe
:lol: :lol: :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For raihan2004Profil   Hantar PM kepada raihan2004   Quote dan BalasQuote

Vein
Warga 2 Bintang
Menyertai: 12.05.2007
Ahli No: 29913
Posting: 43
Dari: Selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 28-05-07 23:53


Pada 28-05-07 02:54 , raihan2004 posting:

!!! QUOTE !!!


ehhh sama lah kita Vein....
cemas sangat-sangat masa tengah conduct......
macam nak luruh jantung pun ada...hehe
:lol: :lol: :lol:


dah luruh jantong belum? hehe... tu lagi mencemaskan.
dah luruh cenggane nak kembang balik. :lol: :lol: :lol:


-----------------
semut yang kerdil di tanah, bersungguh di perjalanan


Bookmark and Share

    


  Member Information For VeinProfil   Hantar PM kepada Vein   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 28-05-07 23:58


Pada 27-05-07 14:54 , Vein posting:

!!! QUOTE !!!

cemas nak sambut bakal2 pejuang (inshallah) yang kat labour room tu. rasa phobia pula. org nak hilang nyawa tak pula cemas.


Sambut baby baik-baik.. jangan lupa cord clamp, cut cord, wipe baby, show genitalia to mother and confirm, inject syntometrine, count APGAR, deliver placenta and on and on and on... :-)


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

Strawberry_Ungu
WARGA SETIA
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29927
Posting: 1053
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 29-05-07 00:22


Sambut baby baik-baik.. jangan lupa cord clamp, cut cord, wipe baby, show genitalia to mother and confirm, inject syntometrine, count APGAR, deliver placenta and on and on and on... :-)



hmm..quite complicated juga terms in medicine ini,,huhu..tak faham lah..kalau pedagodi tau lah..insyallah=)

Bookmark and Share

    


  Member Information For Strawberry_UnguProfil   Hantar PM kepada Strawberry_Ungu   Pergi ke Strawberry_Ungu's Website   Quote dan BalasQuote

muslimah_jun
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28314
Posting: 1018
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 29-05-07 00:27


cemas masa nenek nak meninggal sebab sakit jtg, waktu tu dalam bilik yang tiba-tiba tu ada saya & adik & pengasuh. Lepas berwuduk tiba-tiba datang serangan. tak apa, nenek dah banyak ajr mengaji Quran, moga diberkati Allah dengan ilmu yang diajarkan ini. Amin.

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_junProfil   Hantar PM kepada muslimah_jun   Quote dan BalasQuote

adibahazrah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.10.2006
Ahli No: 26948
Posting: 167
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 29-05-07 00:32


masa mak sakit. agak kritikal, nak menjalani pembedahan, masa tu doc bagitau pembedahan tu high risk. siap dah tempahkan icu lagi untuk mak saya. bayangkan perasaan saya masa tu, bukan saja cemas, bahkan takut, gerun, macam-macam ada, allah saja lah tau. tapi alhamdulillah, berkat daripadaNya, umur mak masih dipanjangkan sehingga hari ini. semoga mak sekeluarga dan semua umat islam di muka bumi ini di rahmati. aminnnn...

Bookmark and Share

    


  Member Information For adibahazrahProfil   Hantar PM kepada adibahazrah   Quote dan BalasQuote

raihan2004
Warga 5 Bintang
Menyertai: 11.01.2004
Ahli No: 6388
Posting: 375
Dari: kedah

egypt   avatar


posticon Posting pada: 29-05-07 00:39


Pada 28-05-07 23:53 , Vein posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 28-05-07 02:54 , raihan2004 posting:

!!! QUOTE !!!


ehhh sama lah kita Vein....
cemas sangat-sangat masa tengah conduct......
macam nak luruh jantung pun ada...hehe
:lol: :lol: :lol:


dah luruh jantong belum? hehe... tu lagi mencemaskan.
dah luruh cenggane nak kembang balik. :lol: :lol: :lol:


hehehe Kalau luruh jntung ini,tak sempat lah nak jadi doctor.....huhuhu ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For raihan2004Profil   Hantar PM kepada raihan2004   Quote dan BalasQuote

redgirl
WARGA SETIA
Menyertai: 31.01.2007
Ahli No: 28476
Posting: 871
Dari: bumi tuhan

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 29-05-07 00:40


kalau ada sakitkan hati insan lain..

Bookmark and Share

    


  Member Information For redgirlProfil   Hantar PM kepada redgirl   Quote dan BalasQuote

raihan2004
Warga 5 Bintang
Menyertai: 11.01.2004
Ahli No: 6388
Posting: 375
Dari: kedah

egypt   avatar


posticon Posting pada: 29-05-07 00:43


Pada 28-05-07 23:58 , Meow posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 27-05-07 14:54 , Vein posting:

!!! QUOTE !!!

cemas nak sambut bakal2 pejuang (inshallah) yang kat labour room tu. rasa phobia pula. org nak hilang nyawa tak pula cemas.


Sambut baby baik-baik.. jangan lupa cord clamp, cut cord, wipe baby, show genitalia to mother and confirm, inject syntometrine, count APGAR, deliver placenta and on and on and on... :-)



insyaAllah tak lupa pnya doc meow....hehe :-)
best smbut baby ini,even nak luruh jntung pun masa 1st time conduct....hehe....boleh tengok kebesaran Allah...Subhanallah....:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For raihan2004Profil   Hantar PM kepada raihan2004   Quote dan BalasQuote

saidah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 13.01.2004
Ahli No: 6420
Posting: 44
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-05-07 00:56


hmm ada sekali.. .. masa mak saya accident kat highway.. dia drive seorang-seorang dari mlaka ke kajang. tiba-tiba rasa panik dan tergerak hati nak call dia.. alhamdulillah tak ada luka apa-apa.. just kereta saja yang rosak teruk

Bookmark and Share

    


  Member Information For saidahProfil   Hantar PM kepada saidah   Quote dan BalasQuote

redgirl
WARGA SETIA
Menyertai: 31.01.2007
Ahli No: 28476
Posting: 871
Dari: bumi tuhan

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 29-05-07 01:02


pernah sekali tu..tengah main-main kat bilik belakang..rasa tak sedap hati..rasa macam nak pergi depan, tapi nak main lagi..last2 pergi lah juga..tengok-tengok ayah dah terbaring kat depan pintu bilik...memang cemas betul saat tu..
al-fatihah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For redgirlProfil   Hantar PM kepada redgirl   Quote dan BalasQuote

awan_biru85
WARGA SETIA
Menyertai: 03.12.2006
Ahli No: 27594
Posting: 772
Dari: sabak terbenam

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 29-05-07 01:25


Pada 28-05-07 23:58 , Meow posting:

!!! QUOTE !!!



Sambut baby baik-baik.. jangan lupa cord clamp, cut cord, wipe baby, show genitalia to mother and confirm, inject syntometrine, count APGAR, deliver placenta and on and on and on... :-)



teliti jugak meow ini ye, buat kerja.... ;-) . jangan bimbang kita orang kan sentiasa ingat semua tu...thank ;-)


-----------------
Photobucket

MaSyAraKat HRmONi KeLuARga bahagia


Bookmark and Share

    


  Member Information For awan_biru85Profil   Hantar PM kepada awan_biru85   Pergi ke awan_biru85's Website   Quote dan BalasQuote

asroal
Warga 5 Bintang
Menyertai: 22.04.2006
Ahli No: 24359
Posting: 352
Dari: bumi ALLAH

france   avatar


posticon Posting pada: 29-05-07 02:11


detik2 nak berjumpa dengan bakal ayah dan mak mertua.....hehehe ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For asroalProfil   Hantar PM kepada asroal   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 03-12-07 09:06


masa tu tengah tidur dalam bas waktu malam..dari KL-KB.. bila terjaga, huhh lajunya dia bawa bas..ingat akan mati saja..doa perjalanan selamat sambil mengucap..manalah tahu


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 03-12-07 11:33


hampir kena langgar dengan kereta...mujur kereta itu sempat brek..
bagaimana tah boleh tak nampak..

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 03-12-07 11:36


detik mencemaskan erm....
masa nak akad nikah, masa bersalam dengan tok kadi, masa nak sambut lafas menerima....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

smile_roses
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2003
Ahli No: 3694
Posting: 895
Dari: Bumi Allah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 03-12-07 11:41


detik mencemaskan ana pula..
masa tu, adik ana balik rumah dengan kepala dia berdarah.. ana rasa bagai nak pitam tengok adik ana.. ana rasa sakit sangat, ana nangis2 capai tpon call ayah.. sekali lagi bila adik ana patah tangan dia, masa tu ana tengah solat.. selesai berdoa adik duduk depan ana btaw tangan dia skt smbl dia nangis2, ana menggeletar.. ana cepat-cepat pgl ayah.. sayangnya ana kat adik tak tau nak kata macam mana.. moga Allah lindungi mak ayah adik dan abang ana..

Bookmark and Share

    


  Member Information For smile_rosesProfil   Hantar PM kepada smile_roses   Pergi ke smile_roses's Website   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 03-12-07 11:41


Pada 03-12-07 11:36 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

detik mencemaskan erm....
masa nak akad nikah, masa bersalam dengan tok kadi, masa nak sambut lafas menerima....


itu, detik2 cemas 'in future' ke? :D


-----------------
Anehnya perjalanan masa. Tetapi lebih aneh manusia yang melalaikannya.


Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 03-12-07 11:55


saat mencemaskan....mengelakk dari langgar kereta hadapan yang brek mengejut...masa tu kat highway KL-seremban , saya on the way nak ke johor..dalam kelajuan lebih kurang 110-120 Kmj saya masuk kelorong kiri..takdir Allah masa tu ada ruang mencelah .tak sampai dalam 50 meter di depan...3 buah kereta menyondol sesama sendiri...fuh Syukur Alhamdulillah...dah masa tu famili saya semua tengah tidur....saya seorang yang jaga..yelah pemandu lah katakan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 03-12-07 11:55


Pada 03-12-07 11:36 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

detik mencemaskan erm....
masa nak akad nikah, masa bersalam dengan tok kadi, masa nak sambut lafas menerima....


.. itu lah pasal.. member aku yang akad nikah aku pula berdebar lebih.. macam mana lah "in future" bak kata broshahir.. aduh:lol:..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 03-12-07 11:57


masa kecik dulu..naik motor dengan ma..selisih dengan treler..ana betul-betul di bawah perut si treler..alhamdulillah,umur masih panjang...


-----------------
"Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu" : At-Thalaq : 3 -( PUAN SUFTI )-


Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

Iman_Hayati
WARGA SETIA
Menyertai: 24.10.2003
Ahli No: 4642
Posting: 940
Dari: Bumi ALLAH

Kelantan  


posticon Posting pada: 03-12-07 11:58


Detik2 mencemaskan:berfikir:
masa kat UM dulu-dulu..ana kemalangan jalan raya..motor dengan motor. Ana bersama kawan ana, berlanggar dengan staff UM, dia dengan motor juga..
Masa tu memang jalan tengah sibuk..pakcik tu main potong saja, potong memotong last2 terlanggar ana..ana dan kawan jatuh, nasib baik kereta kat belakng sempat brek..kalau tak memang dah kena langgar.
Jatuh..sakitnye..sampai sekarang kesannye masih terasa walaupun tak dapat dilihat oleh mata kasar:-(

Bookmark and Share

    


  Member Information For Iman_HayatiProfil   Hantar PM kepada Iman_Hayati   Quote dan BalasQuote

BDK_SEMPOI85
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.11.2007
Ahli No: 31867
Posting: 115
Dari: johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 03-12-07 13:24


kereta yang saya pandu dlanggar dr belakang....nyaris2 terpelanting ke depan...sib bk pakai tali keledar...cdera ringan sajalah...berdegup jangtung...syukur kerana masih dpnjangkan umur...aminnnn..........

Bookmark and Share

    


  Member Information For BDK_SEMPOI85Profil   Hantar PM kepada BDK_SEMPOI85   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 03-12-07 13:54


nyaris kena culik... dia kunun2 datang as pakwe kita.. cakap-cakap sikit.. terus tarik tangan...

waktu tu tengah tunggu kawan kat depan mydin pudu...

sebbaik lah kawan tu datang cepat.. terus sentap tangan & lari ke pakcik2 konduktor bas yang tengah berkumpul...

**still ingat muka dia sampai sekarang...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

sadiqah

Menyertai: 14.04.2005
Ahli No: 15800
Posting: 684
Dari: Tawau_KL_tawau_pjaya

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 03-12-07 15:53


erm..paling cemas saat semasa ibadat haji tahun lepas.
masa tu runtuhan bangunan berlaku di mekah dan beberapa jemaah haji dari tanah air terlibat dan meninggal dunia.
kebetulan ayah ana pun berada disana..paling membimbangkan berita melaporkan beberapa mangsa berasal dari sabah..ana memang tak senang duduk..alhamdulillah..ana kembali tenang bila ayah ana tak terlibat..tapi ayah menginap betul-betul disebelah runtuhan..


-----------------
hIdUP mEsTi TeRuS..


Bookmark and Share

    


  Member Information For sadiqahProfil   Hantar PM kepada sadiqah   Quote dan BalasQuote

syira_qistina
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2003
Ahli No: 4102
Posting: 777
Dari: tempat yang paling jem

Selangor  


posticon Posting pada: 03-12-07 16:43


Salam Alaik

accident kat highway. masa tu hujan lebat. kereta depan brek emergency. masa tu ana memang dah cuak gila. ingatkan memang tak sempat nak elak...tapi nasib baik sempat elak. tapi yang sedihnya...kereta belakang pulak yang langgar kereta ana. habis bonet belakang kereta ana...kemek habis. kereta yang langgar ana tu pun habis hancur. tapi alhamdulilah, ana and pemandu yang langgar ana tu selamat. walaupun kereta memang dah teruk kena langgar...tapi syukur kerana ALLAH masih panjangkan umur ana... :-) :bunga:



Bookmark and Share

    


  Member Information For syira_qistinaProfil   Hantar PM kepada syira_qistina   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 13-10-08 12:58


paling mencemaskan adalah masa excident kereta..
hari yang sama nak buat police report,balik rumah dulu ambik segala dokumen kereta sebab nak claim insurans.. sambil2 tu panaskan lauk dalam periuk.. dalam tak sedar,terus keluar rumah dan terlupa nak padamkan api dapur.. bila sampai kat balai polis,baru teringat lauk yang dipanaskan.. terus balik semula ke rumah,ambik taxi.. perjalanan balik tu pulak makan masa 20min.. hanya tuhan saja yang tahu perasaan ni..
sampai rumah buka pagar,dah berbau hangit.. buka pintu saja,berkepul2 asap keluar.. pedih mata.. nafas tersangkut2.. padamkan api.. terus ke dapur,padamkan api.. tengok periuk dah tak rupa periuk.. habis satu rumah penuh asap.. buka semua tingkap dan pintu belakang.. just tutup pintu depan sebab nak pegu balai polis sekali lagi.. huh,tarik nafas panjang2.. cemas sungguh rasanya..



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

panglima_azam
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.09.2008
Ahli No: 35073
Posting: 139
Dari: pertemuan antara 3 benua lautan

Kedah  


posticon Posting pada: 13-10-08 14:19


salam..

detik mencemaskan dalam hidup ana?

...hilang hanset lah agaknya.. masa tu waktu pagi.. kat rumah tinggal ana berdua dengan kawan ana... masing-masing bangun mencari hanset masing-masing... yang peliknya macam terasa kena pukau pula.. bukan apa.. hanset hilang, nak kol mak dengan ayah pun susah. dhla baru beli, konpem kena marah dengan mak ayah kan...hurmm.. memang kena marah pun..

cemas tuuuu... hanset baru beli..hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For panglima_azamProfil   Hantar PM kepada panglima_azam   Quote dan BalasQuote

PUTERI_FUZA
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.07.2003
Ahli No: 1975
Posting: 201
Dari: Perth, Australia

australia  


posticon Posting pada: 13-10-08 14:26


banyak..
antaranyer kebakaran dan xcident motor dengan kereta waja..

Bookmark and Share

    


  Member Information For PUTERI_FUZAProfil   Hantar PM kepada PUTERI_FUZA   Quote dan BalasQuote

Wawa_83
WARGA SETIA
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13173
Posting: 817
Dari: SeLaNgOR - My LoVeLy with ALLAH's LoVe..!

Selangor  


posticon Posting pada: 13-10-08 16:04


Erm .. Wawa banyak kali xcidents.. tapi antaranya motor yang Wawa tunggang dengan adik angkat kat jalan raya, dilanggar oleh kereta yang kebetulan nak keluar simpang.. Wawa dan adik angkat tercampak.. Muka Wawa trseret, kulit tersiat/koyak .. dalam masa yang =, ada sebuah lori datang dari arah brtentangan break mengejut untuk avoid dr terus mlanggar Wawa .. Masa tu Wawa tak nampak apa-apa, tapi bunyi break lori tu memang jelas .. Bila Wawa buka mata, 1st seX yang Wawa nampak "Tanah perkuburan Islam Batu 17 Kuang". (Kjadian berlaku betul-betul jalan masuk ke Tanah Prkburan tu) Wawa terkejut,.. terus pandang depan ada lori.. dalam pada mata berpinar2 .. Terasa ada org dukung Wawa bawa ke tepi .. ALHAMDULILLAH Wawa tak meninggal .. :-) Takut sangat, sampai d Hospital Sg.Buloh, abang sulung Wawa (Ikhwan Nabawi) jentik kaki Wawa yang tengah bengkak (Dctr xpect patah kat area tu), sakit sangat ... Mulai saat tu, Wawa dah tak berani naik motor .. :-)

P/S : sampai sekarang ada parut,.. tak macam anak perempuan .. hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For Wawa_83Profil   Hantar PM kepada Wawa_83   Quote dan BalasQuote

nasrun_qalbi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.12.2007
Ahli No: 31989
Posting: 103
Dari: baiti jannati

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 18-11-08 19:28


cemas bila nak tunggu result spm keluar..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nasrun_qalbiProfil   Hantar PM kepada nasrun_qalbi   Quote dan BalasQuote

shimaku
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34002
Posting: 783
Dari: ~Below Da Wind Go To KL~

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 18-11-08 20:37


Pada 13-10-08 16:04 , Wawa_83 posting:

!!! QUOTE !!!

Erm .. Wawa banyak kali xcidents.. tapi antaranya motor yang Wawa tunggang dengan adik angkat kat jalan raya, dilanggar oleh kereta yang kebetulan nak keluar simpang.. Wawa dan adik angkat tercampak.. Muka Wawa trseret, kulit tersiat/koyak .. dalam masa yang =, ada sebuah lori datang dari arah brtentangan break mengejut untuk avoid dr terus mlanggar Wawa .. Masa tu Wawa tak nampak apa-apa, tapi bunyi break lori tu memang jelas .. Bila Wawa buka mata, 1st seX yang Wawa nampak "Tanah perkuburan Islam Batu 17 Kuang". (Kjadian berlaku betul-betul jalan masuk ke Tanah Prkburan tu) Wawa terkejut,.. terus pandang depan ada lori.. dalam pada mata berpinar2 .. Terasa ada org dukung Wawa bawa ke tepi .. ALHAMDULILLAH Wawa tak meninggal .. :-) Takut sangat, sampai d Hospital Sg.Buloh, abang sulung Wawa (Ikhwan Nabawi) jentik kaki Wawa yang tengah bengkak (Dctr xpect patah kat area tu), sakit sangat ... Mulai saat tu, Wawa dah tak berani naik motor .. :-)

P/S : sampai sekarang ada parut,.. tak macam anak perempuan .. hehehe


terasa seram pula baca kisah kak wawa ni..tak sangka kak wawa ada pengalaman yang sedemikian rupa...tapi alhamdulillah..akak masih di beri kesempatan untuk terus bernafas di muka bumi ini...

Bookmark and Share

    


  Member Information For shimakuProfil   Hantar PM kepada shimaku   Pergi ke shimaku's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.150817 saat. Lajunya....