Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 15-08-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
"Courage is like love; it must have hope for nourishment."
-- Napoleon Bonaparte

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: tonghuan
Hari Ini: 0
Semalam: 1
Jumlah Ahli: 43136

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 48
Ahli: 0
Jumlah: 48




  Yang Masuk Ke Sini
tonghuan: 18 jam, 17 minit yang lalu
khairoo84: 1 hari, 7 jam, 29 minit yang lalu
wyd1014: 3 hari yang lalu
lidah-penghunus: 6 hari yang lalu
muslimiman: 22 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 23 hari yang lalu
nur_tinta: 29 hari yang lalu


Kaki Jiwang Karat!!
Topik: Pengalaman cinta pertama


Carian Forum

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kaki Jiwang Karat!!
    »» Pengalaman cinta pertama

Please Mendaftar To Post


Oleh Pengalaman cinta pertama

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 17-05-07 08:21


'Gabra' dan tiade idea nak buat apa....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

aL-azyM
WARGA SETIA
Menyertai: 01.10.2006
Ahli No: 26685
Posting: 675
Dari: DuLu:GeRiK,PeRaK + SeKarNG:nEgERi 9

Perak   avatar


posticon Posting pada: 17-05-07 08:45


Kekok...hehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For aL-azyMProfil   Hantar PM kepada aL-azyM   Pergi ke aL-azyM's Website   Quote dan BalasQuote

ika2410
WARGA SETIA
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7572
Posting: 970
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 17-05-07 08:56


assalamualaikum...

maaflah tak ada pengalaman..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ika2410Profil   Hantar PM kepada ika2410   Pergi ke ika2410's Website   Quote dan BalasQuote

FIENDA
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.11.2006
Ahli No: 27433
Posting: 224
Dari: NS

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 17-05-07 10:31


buat biasa dahlah.
watpela nak kekok ini.
bukan buat apa pun...

Bookmark and Share

    


  Member Information For FIENDAProfil   Hantar PM kepada FIENDA   Quote dan BalasQuote

nawzah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.12.2006
Ahli No: 27687
Posting: 219
Dari: BUMI ALLAH S.W.T.

jordan  


posticon Posting pada: 17-05-07 11:46


...ish,ish...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nawzahProfil   Hantar PM kepada nawzah   Quote dan BalasQuote

chibi_maruko
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16933
Posting: 474
Dari: terawang-awangan

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 17-05-07 15:43


buat biasa saja..
tapi kalau cinta tu sejati, mesti sedih

Bookmark and Share

    


  Member Information For chibi_marukoProfil   Hantar PM kepada chibi_maruko   Quote dan BalasQuote

redgirl
WARGA SETIA
Menyertai: 31.01.2007
Ahli No: 28476
Posting: 871
Dari: bumi tuhan

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 17-05-07 23:41


Pada 17-05-07 10:31 , FIENDA posting:

!!! QUOTE !!!

buat biasa dahlah.
watpela nak kekok ini.
bukan buat apa pun...

betul..


-----------------
[email protected]


Bookmark and Share

    


  Member Information For redgirlProfil   Hantar PM kepada redgirl   Quote dan BalasQuote

saffaa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.03.2005
Ahli No: 14994
Posting: 120
Dari: atas tanah

uganda   avatar


posticon Posting pada: 18-05-07 06:30


better tak payah cerita..
cukuplah kita semua mnjauhi pekara tu..

janganlah kita jadi org yang berbangga dengan maksiat yang dilakukan..dan janganlah juga kita mnceritakn kburukan akhlah kita pada zaman jahiliyah pada umum..kerana ianya boleh mghlgkn respect org kat kita..

Bookmark and Share

    


  Member Information For saffaaProfil   Hantar PM kepada saffaa   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 18-05-07 08:30


rode sentiasa berpusing...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 18-05-07 08:31


a'ah lah, bila pengalaman cinta pertama dengan isteri ni satu keburukan lah....erm....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

bayti_jannati
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.09.2006
Ahli No: 26228
Posting: 220
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 18-05-07 09:12


emm...

Bookmark and Share

    


  Member Information For bayti_jannatiProfil   Hantar PM kepada bayti_jannati   Quote dan BalasQuote

pinky_sakura
Warga 1 Bintang
Menyertai: 17.05.2005
Ahli No: 16577
Posting: 21
Dari: kuala langat

Selangor  


posticon Posting pada: 19-05-07 22:26


pengalaman..baru saja lalui...nak rasa apa...sedih saja lah...terpaksa ikhlas lepaskan orang tu pergi...waaaaaaawaaaaa

Bookmark and Share

    


  Member Information For pinky_sakuraProfil   Hantar PM kepada pinky_sakura   Pergi ke pinky_sakura's Website   Quote dan BalasQuote

mujahidah_muslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 693
Posting: 678
Dari: Bumi Allah

pakistan   avatar


posticon Posting pada: 19-05-07 22:38


Mugkin Allah menemukan kita dengan insan yang salah supaya kita akan lebih bersyukur apabila dikurniakan insan yang benar-benar untuk kita..

kita merencana dan Allah jua penentunya..

waallahua'alam


-----------------
I'm glad to be me..
Jaga diri, jaga iman, Jaga hati. Tebarkan salam
[email protected]


Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahidah_muslimahProfil   Hantar PM kepada mujahidah_muslimah   Quote dan BalasQuote

mujahidah_muslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 693
Posting: 678
Dari: Bumi Allah

pakistan   avatar


posticon Posting pada: 19-05-07 22:39


Pada 18-05-07 06:30 , saffaa posting:

!!! QUOTE !!!

better tak payah cerita..
cukuplah kita semua mnjauhi pekara tu..

janganlah kita jadi org yang berbangga dengan maksiat yang dilakukan..dan janganlah juga kita mnceritakn kburukan akhlah kita pada zaman jahiliyah pada umum..kerana ianya boleh mghlgkn respect org kat kita..


Ya sahabat, tujuan topik ini dibuka supaya kita masing-masing dapat mengingatkan yang terlupa dan membetulkan yang salah..

waallahua'lam


-----------------
I'm glad to be me..
Jaga diri, jaga iman, Jaga hati. Tebarkan salam
[email protected]


Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahidah_muslimahProfil   Hantar PM kepada mujahidah_muslimah   Quote dan BalasQuote

fashanuriman
Warga Rasmi
Menyertai: 19.05.2007
Ahli No: 29985
Posting: 1
Dari: kuantan Pahang

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 20-05-07 12:59


Assalamualaikum
emm, first love..
semua org akan mengalaminya..
tapi jangan terlalu mengharap..
yang penting juga diri, juga batas dan sayangi diri sendiri dulu
huhu
wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For fashanurimanProfil   Hantar PM kepada fashanuriman   Quote dan BalasQuote

dueramiela
WARGA SETIA
Menyertai: 21.01.2007
Ahli No: 28283
Posting: 732
Dari: DaRuL eHsaN

Selangor  


posticon Posting pada: 20-05-07 13:30


Pada 17-05-07 23:41 , redgirl posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 17-05-07 10:31 , FIENDA posting:

!!! QUOTE !!!

buat biasa dahlah.
watpela nak kekok ini.
bukan buat apa pun...

betul..



hehe...
same lah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For dueramielaProfil   Hantar PM kepada dueramiela   Quote dan BalasQuote

dueramiela
WARGA SETIA
Menyertai: 21.01.2007
Ahli No: 28283
Posting: 732
Dari: DaRuL eHsaN

Selangor  


posticon Posting pada: 20-05-07 13:33


macam mana boleh antum katakan yang antum alami first love??
berdebar ke??
suka ke??
nyampah ke?
hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For dueramielaProfil   Hantar PM kepada dueramiela   Quote dan BalasQuote

dueramiela
WARGA SETIA
Menyertai: 21.01.2007
Ahli No: 28283
Posting: 732
Dari: DaRuL eHsaN

Selangor  


posticon Posting pada: 20-05-07 13:35


Pada 18-05-07 08:31 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

a'ah lah, bila pengalaman cinta pertama dengan isteri ni satu keburukan lah....erm....


bagaimana ek??

Bookmark and Share

    


  Member Information For dueramielaProfil   Hantar PM kepada dueramiela   Quote dan BalasQuote

nur_islam88
Warga 2 Bintang
Menyertai: 24.01.2006
Ahli No: 22181
Posting: 65
Dari: pasir puteh,kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 22-05-07 11:41


assalamualaikum...
erm...1st love...
mula-mula manis sangat...lama-lama masam manis...hehe..
tak ada lah...malas nak komen...
salam

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_islam88Profil   Hantar PM kepada nur_islam88   Quote dan BalasQuote

nagibphg
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.04.2007
Ahli No: 29753
Posting: 104
Dari: Pantai_Timur_Tengah

Pahang  


posticon Posting pada: 22-05-07 11:49


pengalaman cinta pertama dan kedua....
mula-mula semua nya indah....
akhirnya semua nya salah...
hahaha
dunia oh dunia
sesungguh nya dunia itu kesenangan yang menipu dan merugikan...
kalau tanpa iman...


-----------------
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
[ Telah diedit oleh: nagibphg pada 23-05-07 02:12 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For nagibphgProfil   Hantar PM kepada nagibphg   Pergi ke nagibphg's Website   Quote dan BalasQuote

Al-Qarni
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.01.2004
Ahli No: 6699
Posting: 296
Dari: fakulti ekonomi

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 22-05-07 12:14


1st love dulu zman sek menengah..kirim salam saja memanjang...malu tu nak jumpa..tak ada apa pun yang manis..

masuk U ambil dip,langsung tak bercinta...tak ada mood sebab sibuk gila dengan prog2
masuk 2nd U,ambil degree,hehehehe...mata dah mula mencari...jeng3x...tup2 dah walimah...eeee xsabor saja rasa,baby nak keluar bulan 10 ni..hehe,tu lah namanya cinta...the end

Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-QarniProfil   Hantar PM kepada Al-Qarni   Pergi ke Al-Qarni's Website   Quote dan BalasQuote

realukhwah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 28.11.2005
Ahli No: 20541
Posting: 54

Pahang  


posticon Posting pada: 22-05-07 12:24


tahniah2

Bookmark and Share

    


  Member Information For realukhwahProfil   Hantar PM kepada realukhwah   Quote dan BalasQuote

hafiz_along_83

Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3139
Posting: 772
Dari: cheras

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-05-07 12:32


:-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafiz_along_83Profil   Hantar PM kepada hafiz_along_83   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 22-05-07 14:33


Setelah tersedar pada hakikat kejadian...berbalik pada yang berHak...biarpun tidak pernah ditinggalkan...tapi kukuhkanlah Cinta Pertama itu tetap padaNya...


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 23-05-07 02:21


cinta hanya satu.. manusia saja yang memandai pecah-pecahkan jadi macam-macam jenis..


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

nur_ashikin
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.11.2006
Ahli No: 27359
Posting: 256
Dari: shah alam

malaysia  


posticon Posting pada: 23-05-07 09:24


1st love saya kenal islam....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_ashikinProfil   Hantar PM kepada nur_ashikin   Quote dan BalasQuote

teratai_ikien
Warga 1 Bintang
Menyertai: 29.08.2007
Ahli No: 30855
Posting: 21
Dari: batu pahat

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 10-09-07 19:06


1st love............... huhuhu betulkah cinta pandang pertama ini tak kekal tolong sikit bagi pendapat.......... :roll:
[ Telah diedit oleh: teratai_ikien pada 10-09-07 19:09 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For teratai_ikienProfil   Hantar PM kepada teratai_ikien   Quote dan BalasQuote

sahabat_ingatan
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.05.2003
Ahli No: 808
Posting: 397
Dari: Melaka

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 10-09-07 19:10


ana belom pernah..
insyaAllah cinta ana hanya untuk Allah..

dan kasih ana hanya untuk 'isteri'

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahabat_ingatanProfil   Hantar PM kepada sahabat_ingatan   Pergi ke sahabat_ingatan's Website   Quote dan BalasQuote

uswatun_mawaddah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.04.2007
Ahli No: 29534
Posting: 142
Dari: Bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 10-09-07 21:11


Pada 10-09-07 19:10 , sahabat_ingatan posting:

!!! QUOTE !!!

ana belom pernah..
insyaAllah cinta ana hanya untuk Allah..

dan kasih ana hanya untuk 'isteri'


waa..terharu ana mendengar. Bertuah sgh isteri enta..


-----------------
..seorang hamba Allah yang sedang mencari keredhaanNya...


Bookmark and Share

    


  Member Information For uswatun_mawaddahProfil   Hantar PM kepada uswatun_mawaddah   Quote dan BalasQuote

uswatun_mawaddah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.04.2007
Ahli No: 29534
Posting: 142
Dari: Bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 10-09-07 21:16


pasal 1st love ni..entah lah..budak tadika pun ada 1st love..

Bookmark and Share

    


  Member Information For uswatun_mawaddahProfil   Hantar PM kepada uswatun_mawaddah   Quote dan BalasQuote

transmissionline
WARGA SETIA
Menyertai: 05.08.2005
Ahli No: 17849
Posting: 916
Dari: mana hendak ke mana

centralafricanrep   avatar


posticon Posting pada: 11-09-07 14:19


Pada 10-09-07 21:11 , uswatun_mawaddah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 10-09-07 19:10 , sahabat_ingatan posting:

!!! QUOTE !!!

ana belom pernah..
insyaAllah cinta ana hanya untuk Allah..

dan kasih ana hanya untuk 'isteri'


waa..terharu ana mendengar. Bertuah sgh isteri enta..



Ini lah kali pertama saya jumpa seorang perempuan yang terharu bila seorang lelaki mengatakan yang kasih hanya untuk 'istri' ... saya dulu pun pernah cakap macam ni tapi ada perempuan yang kata saya ego sebab tak nak bercinta sebelum kawin ... hampeh ...



Bookmark and Share

    


  Member Information For transmissionlineProfil   Hantar PM kepada transmissionline   Quote dan BalasQuote

sitishairah
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2007
Ahli No: 29948
Posting: 513
Dari: Gombak

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-09-07 14:39


1st love?cinta monyet di kira first love juga ke????

Bookmark and Share

    


  Member Information For sitishairahProfil   Hantar PM kepada sitishairah   Quote dan BalasQuote

nurulain
WARGA SETIA
Menyertai: 05.05.2004
Ahli No: 8792
Posting: 450
Dari: somewhere i belong

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 11-09-07 14:50


1st love..
biasa saja....
even tak ada jodoh...Allah Maha Mengetahui setiap yang berlaku..
walaupun pahit untuk di terima...anything happpen life must go on..
InsyaAllah...pasti ada kemanisan di penghujungnya...dan kita akan dipertemukan dengan yang lebih baik...
yakin dengan janji Allah..lelaki baik adalah untuk perempuan yang terbaik..begitulah sebailiknya...
tiada gunanya kita menangisi..peristiwa yang dah berlalu...
jadikan is sebagai ujian dalam hidup dah titik permulaan bermakna buat diri kita..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurulainProfil   Hantar PM kepada nurulain   Quote dan BalasQuote

hanif
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.10.2003
Ahli No: 4144
Posting: 300
Dari: muar

Johor  


posticon Posting pada: 11-09-07 15:14


semua yang bergelar manusia akan/telah/tengah merasai nikmat first love, sama ada telah berjaya atau pun sebaliknya.. semuanya terserah pada allah.. yang paling penting kita merasakan nikmat yang diberi itu adalah sementara dan kita seharusnya bersyukur dengan melakukan perkara yang diredzai dan meninggalkan perkara2 yang dilarang...

Ps: menasihati diri sendiri.. berpesan2 agar kita tidak mudah lupa...

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanifProfil   Hantar PM kepada hanif   Quote dan BalasQuote

Al-Mustaqqim
WARGA SETIA
Menyertai: 22.07.2005
Ahli No: 17480
Posting: 486
Dari: malaysia

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 11-09-07 17:11


cinta metropolitan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MustaqqimProfil   Hantar PM kepada Al-Mustaqqim   Quote dan BalasQuote

mfirdaus
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.06.2006
Ahli No: 24950
Posting: 198
Dari: Bandar Baru Bangi

Selangor  


posticon Posting pada: 11-09-07 17:35


waallahualam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mfirdausProfil   Hantar PM kepada mfirdaus   Pergi ke mfirdaus's Website   Quote dan BalasQuote

uswatun_mawaddah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.04.2007
Ahli No: 29534
Posting: 142
Dari: Bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 11-09-07 21:52


Pada 11-09-07 14:19 , transmissionline posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 10-09-07 21:11 , uswatun_mawaddah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 10-09-07 19:10 , sahabat_ingatan posting:

!!! QUOTE !!!

ana belom pernah..
insyaAllah cinta ana hanya untuk Allah..

dan kasih ana hanya untuk 'isteri'


waa..terharu ana mendengar. Bertuah sgh isteri enta..



Ini lah kali pertama saya jumpa seorang perempuan yang terharu bila seorang lelaki mengatakan yang kasih hanya untuk 'istri' ... saya dulu pun pernah cakap macam ni tapi ada perempuan yang kata saya ego sebab tak nak bercinta sebelum kawin ... hampeh ...



hurmmm.....lagi lagi buat ana terharu..alhamdulillah..


-----------------
..seorang hamba Allah yang sedang mencari keredhaanNya...


Bookmark and Share

    


  Member Information For uswatun_mawaddahProfil   Hantar PM kepada uswatun_mawaddah   Quote dan BalasQuote

tulips_ilah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.08.2006
Ahli No: 25834
Posting: 77
Dari: green_world

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 11-09-07 23:34


1st love??? sentiasa berdoa spy Allah cipta dia untuk kita...tapi tak dapat2...Kenapa???
pasti ada hikmahnya...
mungkin...bila si dia membalas 'cinta',
nafsu akan manguasai jiwa...
lupa pada janji dengan agama...
asyik dengan 'dunia'...
syukur...hatiku bukan milik sesiapa...
hanya Allah semata..

Bookmark and Share

    


  Member Information For tulips_ilahProfil   Hantar PM kepada tulips_ilah   Quote dan BalasQuote

annissa_zulfa
Warga 5 Bintang
Menyertai: 10.02.2006
Ahli No: 22609
Posting: 354
Dari: town of throw(baling)

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 11-09-07 23:55


"ku menjauh...tak mahu ku tempuhi...
perjalanan yang sutam ini...
ku menjauh..daripada ku teruji...
apa yang tidak pasti......"

no 1st love...jauhkan diri andai rasa diri tak mampu teruji..

Bookmark and Share

    


  Member Information For annissa_zulfaProfil   Hantar PM kepada annissa_zulfa   Pergi ke annissa_zulfa's Website   Quote dan BalasQuote

NurAihana
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.09.2007
Ahli No: 31065
Posting: 91
Dari: Kuala Lumpur

Selangor  


posticon Posting pada: 14-09-07 15:46


belum ada.. tapi jadi secret admirer tu ada hehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For NurAihanaProfil   Hantar PM kepada NurAihana   Quote dan BalasQuote

hanif
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.10.2003
Ahli No: 4144
Posting: 300
Dari: muar

Johor  


posticon Posting pada: 14-09-07 15:49


!!! QUOTE !!!

Posting pada: 14-09-07 15:46


belum ada.. tapi jadi secret admirer tu ada hehe..



jangan lambat sangat...
nanti dah tua baru dapat anak.

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanifProfil   Hantar PM kepada hanif   Quote dan BalasQuote

NurAihana
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.09.2007
Ahli No: 31065
Posting: 91
Dari: Kuala Lumpur

Selangor  


posticon Posting pada: 14-09-07 15:51


Pada 14-09-07 15:49 , hanif posting:

!!! QUOTE !!!

!!! QUOTE !!!

Posting pada: 14-09-07 15:46


belum ada.. tapi jadi secret admirer tu ada hehe..



jangan lambat sangat...
nanti dah tua baru dapat anak.


memang dah tua pun .. .. nak buat bagaimana.. belum ada yang sudi duhh takkan nak paksa2 org agaknya..


-----------------
"Wanita Yang Baik Adalah Untuk Lelaki Yang Baik"


Bookmark and Share

    


  Member Information For NurAihanaProfil   Hantar PM kepada NurAihana   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 14-09-07 16:07


love is cinTa.. cinta is Love..
asek-asek topik love saja.. hehe..

pengalaman.. let be a secret..kih..kih..
rasa belum ada pengalaman.. :lol:






-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..


Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

NurAihana
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.09.2007
Ahli No: 31065
Posting: 91
Dari: Kuala Lumpur

Selangor  


posticon Posting pada: 14-09-07 16:08


ekekeke nak buat bagaimana.. ..gini lah kaedahnye...

Bookmark and Share

    


  Member Information For NurAihanaProfil   Hantar PM kepada NurAihana   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 18-09-07 16:01


pengalaman ek....


demam seminggu. terkejut org masuk minang :))

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

nafisah
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 48
Posting: 442
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 18-09-07 16:07


Alhamd... cinta pertama saya adalah dengan suami, moga kekal jodoh hingga akhir hayat, amin

Bookmark and Share

    


  Member Information For nafisahProfil   Hantar PM kepada nafisah   Quote dan BalasQuote

atie82
WARGA SETIA
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13074
Posting: 1080
Dari: Papar,[email protected]

Sabah  


posticon Posting pada: 18-09-07 16:13


Assalamualaikum wwt...

Mekar di kamar hati cinta pertama
Engkau ciptaan seni idaman kasih
Antara bibir tersiratnya pekerti
Kelembutan yang mendamaikan jiwa

Bermula kau di sini penentu bicara
Kalam kebenaran tiada berdusta
Dirimu berharga dari segala-galannya
Bertakhta keimanan untuk dipertahankan

Hadirlah cinta cinta pertama
Hadirlah cinta cinta utama
Sayangi diri ini cinta cinta pertama
Hati ini cinta cinta pertama

Tiada sia-sia menyintai diri
Sempurna sejahtara

**Sukar untuk melupakan cinta pertama ini.. :-)


-----------------
The Light of ALLAH surround Me, The Love of ALLAH Enfolds Me, The presence of ALLAH watches over Me, Whatever I am...ALLAH iS..


Bookmark and Share

    


  Member Information For atie82Profil   Hantar PM kepada atie82   Pergi ke atie82's Website   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-09-07 17:23


Pada 14-09-07 16:07 , simpLe_sHida posting:

!!! QUOTE !!!

love is cinTa.. cinta is Love..
asek-asek topik love saja.. hehe..

pengalaman.. let be a secret..kih..kih..
rasa belum ada pengalaman..



saya doakan semoga kak shida dipertemukan jodoh yang sesuai.. moga mudah bertemu jodoh itu ya!!

cepat-cepat lah kahwin kak shida.. :-P

p/s: entah kak shida baca tak ni... :-D


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

nailah_miz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.04.2004
Ahli No: 8296
Posting: 335
Dari: Universiti Utara Malaysia

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 22-09-07 22:24


tiba-tiba saja jadi pendiam.. Kehkeh..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nailah_mizProfil   Hantar PM kepada nailah_miz   Quote dan BalasQuote

ifti_hanan
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.09.2004
Ahli No: 10965
Posting: 166
Dari: di sinilah 'ana'

Kelantan  


posticon Posting pada: 22-09-07 22:56


mengajar erti keDEWASAan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ifti_hananProfil   Hantar PM kepada ifti_hanan   Quote dan BalasQuote

amilyn
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2003
Ahli No: 3947
Posting: 822
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 22-09-07 23:42


salam
huh lama juga nak recover 2 years tapi saya doakan dia bahagia......
setiap sesuatukan ada hikmahnya yang tersendiri

Bookmark and Share

    


  Member Information For amilynProfil   Hantar PM kepada amilyn   Quote dan BalasQuote

faizatul
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.02.2007
Ahli No: 28760
Posting: 122
Dari: KL

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 23-09-07 00:17


apa maksud 1st love...? adakah insan pertama yang bertaut d hati 2 yang d namakan 1st love?

Bookmark and Share

    


  Member Information For faizatulProfil   Hantar PM kepada faizatul   Quote dan BalasQuote

itqaan_muslim
Warga 5 Bintang
Menyertai: 02.08.2006
Ahli No: 25573
Posting: 353
Dari: tronoh

Kelantan  


posticon Posting pada: 23-09-07 08:47


Cinta yang AGUNG dan HAKIKI hanya pada PEMBERI CINTA

Bookmark and Share

    


  Member Information For itqaan_muslimProfil   Hantar PM kepada itqaan_muslim   Pergi ke itqaan_muslim's Website   Quote dan BalasQuote

kestari
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.12.2006
Ahli No: 27622
Posting: 90
Dari: e_poh

Perak   avatar


posticon Posting pada: 23-09-07 08:51


first love...semua akan merasainya..

belum ada pengalaman lagi dan nuat masa sekarang malas nak libatkan diri dalam dunia percintaan..

minta pertolongan dan bantuan dari Allah kerana jodoh dan pertemuan di tanganNYA.. insyaallah, jika kita bergantung padaNYA, DIA tak kan mengecewakan kita..


-----------------
$eNyumAn Itu PengUbat LukA di HAtI..


Bookmark and Share

    


  Member Information For kestariProfil   Hantar PM kepada kestari   Pergi ke kestari's Website   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 23-09-07 10:14


pujuk diri sendiri dia bukan yang terbaik untuk saya dan saya bukan yang terbaik untuk dia dan moga dia dapat yang terbaik dan moga Allah gantikan dia dengan orang yang lebih baik...

apa yang tiada kaitan dengan saya pasti akan luput... :-)


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

irfaz_87
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.01.2006
Ahli No: 21780
Posting: 146
Dari: banting

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 23-09-07 10:55


hehehe..pandai kawal diri..insyaallah selamat..

Bookmark and Share

    


  Member Information For irfaz_87Profil   Hantar PM kepada irfaz_87   Quote dan BalasQuote

NoorAyunie
Warga Rasmi
Menyertai: 05.12.2004
Ahli No: 12808
Posting: 5
Dari: Kota Bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 23-09-07 11:16


Biasa saja....lagipun masa tu cinta monyet
tapi sekarang dah tau dah...
cinta pada Ilahi mengatasi segalanya....
cinta padaNYa saja yang kekal dan tidak akan kecewa.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For NoorAyunieProfil   Hantar PM kepada NoorAyunie   Quote dan BalasQuote

Qaisar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.11.2006
Ahli No: 27543
Posting: 266
Dari: Darul Aman

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 23-09-07 12:00


hehe, suatu ketika dahulu hati ini terluka, okey okey okey

Bookmark and Share

    


  Member Information For QaisarProfil   Hantar PM kepada Qaisar   Quote dan BalasQuote

mfirdaus
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.06.2006
Ahli No: 24950
Posting: 198
Dari: Bandar Baru Bangi

Selangor  


posticon Posting pada: 23-09-07 14:21


errmm.. pengalaman ek..rasa-rasa nak bercinta tu ada lah.. haha tapi takut nak bagitahu diam saja... lepas itu ada ustazah kata kalau kita simpan perasaan tu.. kita dapat pahala syahid kecik.. tak tau lah mungkin ustazah tak nak bagi bagi bercinta2 agaknya.. haha.. sampai sekarang tak bagi tau.. 7 tahun berlalu.. huhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For mfirdausProfil   Hantar PM kepada mfirdaus   Pergi ke mfirdaus's Website   Quote dan BalasQuote

azzak
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2007
Ahli No: 31036
Posting: 491
Dari: klang, selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 12-02-08 03:38


pengalaman....emm dapat rasa ktngn masa tu....tertanya2 adakah akan berlnjutan hingga diijab kabul..tapi dah clash pun, riso terlnjur...pergi psycho si dia minta clash...teringat psn kat dia "i bukan hsbnd u" masa dia maap 4 benda xptt...

Bookmark and Share

    


  Member Information For azzakProfil   Hantar PM kepada azzak   Pergi ke azzak's Website   Quote dan BalasQuote

wahidatulfarahah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32315
Posting: 328
Dari: malaysia

morocco   avatar


posticon Posting pada: 12-02-08 08:40


pernah ada.. kuaga tak setuju.. sebab kata tak sekufu.. :-) tapi elok jugK sebab si dia ni tak bagus dalam bab agama.malas nak solat.. alhmdulillah.. 5 tahun dah berlalu.dia hidup lagi ke tak pun tak pasti..

Bookmark and Share

    


  Member Information For wahidatulfarahahProfil   Hantar PM kepada wahidatulfarahah   Quote dan BalasQuote

Annursyam
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.08.2004
Ahli No: 10824
Posting: 317
Dari: Jelapang padi

Kedah  


posticon Posting pada: 12-02-08 09:31


pernah, tapi tak kesampaian....
2 tahun dah berlalu, tapi diri masih sendirian...
semoga dia ditemukan denagn jodoh yang lebih baik, mungkin kini dia lebih bahagia bersama teman hidupnya...
aku....yang pasti, jodoh pastikan tiba...hanya masa yang menentukan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For AnnursyamProfil   Hantar PM kepada Annursyam   Pergi ke Annursyam's Website   Quote dan BalasQuote

akasia
WARGA SETIA
Menyertai: 21.03.2006
Ahli No: 23581
Posting: 754
Dari: bandar minyak bumi kenyalang

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 12-02-08 20:54


macam dalam iklan kontek lens dalam TV... cinta pertama menyakit kan...
( baca dengan rentak lagu tersebut )..hehe.....

erm...rasa-rasa semua cinta pertama kebanyakan cinta munyet saja kan? betul tak? huhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For akasiaProfil   Hantar PM kepada akasia   Quote dan BalasQuote

diella
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.12.2006
Ahli No: 27880
Posting: 219
Dari: alor star

Kedah  


posticon Posting pada: 12-02-08 21:52


assalamualaikum...

erm..entahlah..
saya tak ada pengalaman..
:)


-----------------
Every closed eye is not sleeping and every open eye is not seeing


Bookmark and Share

    


  Member Information For diellaProfil   Hantar PM kepada diella   Pergi ke diella's Website   Quote dan BalasQuote

kluAngmAn
Warga Rasmi
Menyertai: 04.01.2005
Ahli No: 13535
Posting: 14
Dari: Perak

Perak  


posticon Posting pada: 13-02-08 07:30


erm...betul lah 1st love ni susah sikit nak lupakan..tapi siapa tau 2nd 3rd dan so on is more fun than 1st love...siapa tau,kan..kan

Bookmark and Share

    


  Member Information For kluAngmAnProfil   Hantar PM kepada kluAngmAn   Pergi ke kluAngmAn's Website   Quote dan BalasQuote

nafisah
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 48
Posting: 442
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 13-02-08 10:03


Pada 12-02-08 20:54 , akasia posting:

!!! QUOTE !!!

macam dalam iklan kontek lens dalam TV... cinta pertama menyakit kan...
( baca dengan rentak lagu tersebut )..hehe.....

erm...rasa-rasa semua cinta pertama kebanyakan cinta munyet saja kan? betul tak? huhu


tak setuju lah, bukan semua. Alhamdulillah, saya bercinta masa sekolah sampai sekarang. dah kahwin pun. walaupun kena marah dengan mak ayah dulu, tapi itula cinta pertama dan terakhir. insyaAllah.. :kelip:


-----------------
Mulakan Setiap Perbuatan dengan Bismillahirrahmanirrahim....


Bookmark and Share

    


  Member Information For nafisahProfil   Hantar PM kepada nafisah   Quote dan BalasQuote

Muddathsir787
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2007
Ahli No: 31449
Posting: 943
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 13-02-08 10:18


Hmm, cinta pertama..??

Rahsia..

Hmm, tapi pengalaman pertama memang aku luah perasaan pada gadis tu berdepan.. Terkejut riak muka dia..
Tapi cuma bertahan tak sampai setahun.. cinta matrikulasi..

Tapi, bila kenang-kenang balik berani juga luah berdepan macam itu..
Esoknya kecoh satu kuliah.. tapi tahan telinga jugak lah dengan usikan rakan sekuliah..

Alhamdulillah, walaupun cinta first love.. tak pernah nak pegang-pegang tangan.. Diskus subjek pun mesti kawan dia teman..
Selalunya mesti jumpa ramai-ramai..

Itulah kisah cinta pertama serba-sedikit..

Tapi sekarang keberanian macam itu.. dah surut.. tertidur.. tak dibangkitkan.. =)
Nak luah macam dulu mungkin menggigil tangan, hehhehe..
Mungkin aku sedar, bercinta bukan sekadar atas dasar suka (nafsu itu), bla2..

Insya-ALLAH.. banyak lagi nak kena tahu.. Tanggung jawab, nafkah.. bla2..

Hehehehe.. aku memahami macam mana frust putus cinta..
Tapi alhamdulillah, itulah kunci motivasi aku.. Alhamdulillah.

Insya-ALLAH..

Perjalanan yang sangat Jauh.. :-D

Wallahua'lam.


-----------------
.: Allahumma Sollia'l a Saiyyidina Muhammad :. "Ya ALLAH kurniakanlah kejayaan, kegemilangan, kecemerlangan & kebangkitan teguh Islam dalam rahmatMu"


Bookmark and Share

    


  Member Information For Muddathsir787Profil   Hantar PM kepada Muddathsir787   Quote dan BalasQuote

wardatul_shuhada
Warga 2 Bintang
Menyertai: 09.11.2006
Ahli No: 27283
Posting: 43
Dari: perak

Perak  


posticon Posting pada: 13-02-08 11:54


:kelip: :kelip: :kelip: :kelip:


-----------------
diriku terasa terhibur tatkala aku mengejar cita2ku, jika bukan kerana cita2ku luas pasti dunia ini terasa sempit.


Bookmark and Share

    


  Member Information For wardatul_shuhadaProfil   Hantar PM kepada wardatul_shuhada   Quote dan BalasQuote

Wuddah
WARGA SETIA
Menyertai: 04.03.2007
Ahli No: 29021
Posting: 508
Dari: Chenderong Balai

Perak  


posticon Posting pada: 13-02-08 13:22


Assalamualaikum...macam lebih kurang saja kisah kita Wardatul _ syhada...cuma bezenya, ex saya dulu biasa saja...asalnya dia ni agak nakl sikit tapi setelah dia menjadi lebih baik dia clsh dengan saya..saya redha cuma tak dapat menerima penghinaan yang telah diberikan...apa pun Allah Maha Berkuasa...semoga kita dapat menjalani hidup dengan lebih tenang dan mendapat keredhaan dariNya....lebih baik banyak habiskan masa 'bercinta' dengan Yang Maha Esa...memang rasa sunyi tapi kena tabahkan hati juga..saya pun macam awak payah nak berkawan dengan lelaki...ramai yang ambik kesempatan bila berkawan dengan saya...mungkin 1 dugaan dr Allah...supaya lebih mengingatiNya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For WuddahProfil   Hantar PM kepada Wuddah   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 14-02-08 09:59


heee...kalau boleh tak nak ingat dah 1st love tu..menyakitkan hati ada lah..
but alhamdulillah Dia gantikan yang lebih baik dari dulu..
so 1st love..babaii.. :-P


-----------------
-biar orang mengatakan kebaikan kita bukan mengutuk kejahatan yang kita lakukan -


Bookmark and Share

    


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

Nurizmi
WARGA SETIA
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20156
Posting: 539
Dari: utara...

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 14-02-08 11:36


sahabatku....

dahlah..usah ungkit lagi kisah2 macam ni...jangan lah dibangga2kan lagi kisah cinta 'terlarang'...jangan lemahkan hati kita dengan memikirkan soal2 yang macam ni..di saat islam sedang 'lemah' ini,utamakanlah yang utama..usahlah bicara soal2 yang remeh macam ni...utamakan cinta Allah dan Rasulullah...

AYUH!!! BANGKITLAH SAHABATKU!!!

p/s: pesanan buat ana jugak..

Bookmark and Share

    


  Member Information For NurizmiProfil   Hantar PM kepada Nurizmi   Pergi ke Nurizmi's Website   Quote dan BalasQuote

alawiyah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.05.2006
Ahli No: 24416
Posting: 122
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 14-02-08 11:48


...semua nya tinggal kenangan
memang susah nak di lupakan kan...
ambil masa yang lama nak lupakan first love ini...

Bookmark and Share

    


  Member Information For alawiyahProfil   Hantar PM kepada alawiyah   Quote dan BalasQuote

Wafiyah
Warga Rasmi
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18925
Posting: 2
Dari: Malaysia

Kedah  


posticon Posting pada: 14-02-08 14:51


pengalaman?...tak pernah....bila dah nak dekat nak bercinta..tapi hati mesti rasa tak sedap hati....macam tak boleh teruskan...akhirnya reject2....so,sampai sekarangla solo lagi...hehe..tak tahu lah bila nak jatuh cinta....may be...orang tu adalah yang pertama dan terakhir buat selama-lamanya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For WafiyahProfil   Hantar PM kepada Wafiyah   Quote dan BalasQuote

anis_farihah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.09.2006
Ahli No: 26369
Posting: 87
Dari: terengganu, sarawak

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 14-02-08 17:16


cintailah Allah...
sesungguhnya itu adalah sebaik-baik cinta...
kemudian cintailah diri sendiri...
dan selebihnya cintailah org yang anda cinta...

Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_farihahProfil   Hantar PM kepada anis_farihah   Quote dan BalasQuote

akasia
WARGA SETIA
Menyertai: 21.03.2006
Ahli No: 23581
Posting: 754
Dari: bandar minyak bumi kenyalang

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 14-02-08 23:17


Pada 13-02-08 10:03 , nafisah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 12-02-08 20:54 , akasia posting:

!!! QUOTE !!!

macam dalam iklan kontek lens dalam TV... cinta pertama menyakit kan...
( baca dengan rentak lagu tersebut )..hehe.....

erm...rasa-rasa semua cinta pertama kebanyakan cinta munyet saja kan? betul tak? huhu


tak setuju lah, bukan semua. Alhamdulillah, saya bercinta masa sekolah sampai sekarang. dah kahwin pun. walaupun kena marah dengan mak ayah dulu, tapi itula cinta pertama dan terakhir. insyaAllah.. :kelip:



waaa tabik2...kagum2...senpai.....senpai....hehe..tahniah lee


-----------------
http://www.stormreaders.net/putraborneo


Bookmark and Share

    


  Member Information For akasiaProfil   Hantar PM kepada akasia   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 15-02-08 07:13


by: Nurizmi

!!! QUOTE !!!


sahabatku....
dahlah..usah ungkit lagi kisah2 macam ni...jangan lah dibangga2kan lagi kisah
cinta 'terlarang'...jangan lemahkan hati kita dengan memikirkan soal2 yang
macam ni..di saat islam sedang 'lemah' ini,utamakanlah yang utama..usahlah
bicara soal2 yang remeh macam ni...utamakan cinta Allah dan Rasulullah...
AYUH!!! BANGKITLAH SAHABATKU!!!
p/s: pesanan buat ana jugak..

AHHH!! Tepat sekali, belum sempat kuposting sudahh ada yang menegur.
Tak sudah-sudaaahhh!!!! Passnii tengoklaahh!! Gerenttii ada yang posting
topic baru bout niihh lagiikk!!! Sedangkan dalam ruang agama pun
ada yang jiwang (without dakwah intention of method), apatah lagi di sini.

by: simpLe_sHida

!!! QUOTE !!!


love is cinTa.. cinta is Love..
asek-asek topik love saja.. hehe..
pengalaman.. let be a secret..kih..kih..

Tengok tuuhh!! Setuju dengan Setiausaha Event ukhwah niihh!!! Secret
sudaahhh!!! Nak mengadu or cerita kaatt yang pakar takpaaalaahh. Not
publicly in network knowledgable community!!!

p/s: pemburupokok, pinjam style hang lagi!! OOOII!!! Aku jiwang gaakk!!
If you are willing to, layan jiwang sorangg or dalam PM sudahhh!!!
Laahh niiee (for non-Kedah it means sekarang ini) pun aku
dokk dengaqq lagu Hamara Dil Aapke Paas Hai, lagi
jiwang dari hangpaa semuaa!! Tu pun malass aku nak jiwang
publicly.

by: nur_ashikin

!!! QUOTE !!!


1st love, saya kenal islam....

HAAHH!!! At least nakk jiwang gini takpaa jugaakk!! Hang niihh
baguihh(for non-Kedah it means bagus) dokk ada noo... Ni pun kira baik
aku tak swing keghaigh (for non-Kedah it means keras) macam Mr
Tranmissionline. Straight masaakkk dia bagi!!! Tak semua jugakk aku
setuju betul-betul dengan dia, ada gakk yang aku tak setuju tapi yang dia
kata betapa seriusnya kita terhadap ilmu memang aku setuju abiisss!!!!!

p/s: Nak jiwang highly intense or dengan kepekatan chemical mole
substance pergi layan forum jiwang laahhh!! Siap ada pics lagi!!!
Tekanan tau takkkk!!!! Tapi kalau hangpaa dookk jiwang pasal nak kahwin
memang tak kisah sangat. AT LEAST saudara/I cakap pasal kahwin, bukan
KARATTT!!!!

2nd p/s: Well, it might be outsiders that just joined this forum
will assume the ukhwah.com is REALLY SUITABLE for
JIWANG stuff?????

Bookmark and Share

    


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

syira_qistina
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2003
Ahli No: 4102
Posting: 777
Dari: tempat yang paling jem

Selangor  


posticon Posting pada: 15-02-08 07:25


Salam Alaik

1st love? hmm...fikir kejap... ada ke heh? ehehe.. pengalaman kena approach banyak lah. anyhow, alhamdulilah..ana dah jumpa yang betul-betul sesuai. insyaALLAH...



Bookmark and Share

    


  Member Information For syira_qistinaProfil   Hantar PM kepada syira_qistina   Quote dan BalasQuote

umniyah
Warga Rasmi
Menyertai: 11.05.2007
Ahli No: 29900
Posting: 3

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 15-02-08 07:27


1st love??? mula-mula manis macam gula..lepas pahit macam hempedu... so, lepas ni tak ada lagi love2 before kawin....

Bookmark and Share

    


  Member Information For umniyahProfil   Hantar PM kepada umniyah   Pergi ke umniyah's Website   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 15-02-08 07:37


balik . . balik . . balik ..buhsan!! (dengan nada sabahan ku..huhu)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

mas_ayu
WARGA SETIA
Menyertai: 30.01.2007
Ahli No: 28444
Posting: 1063
Dari: :pAhaNG DaRuL MaKMuR:

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 15-02-08 08:06


Wau... byknyer pengalaman... hehe... mas pun pernah juga... sangat menyakitkan... dah banyak buang masa, tenaga,duit... lepas ni dah malas dah.... reda pada jodoh yang Allah berikan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mas_ayuProfil   Hantar PM kepada mas_ayu   Pergi ke mas_ayu's Website   Quote dan BalasQuote

Nurizmi
WARGA SETIA
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20156
Posting: 539
Dari: utara...

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 15-02-08 09:48


Pada 14-02-08 11:36 , Nurizmi posting:

!!! QUOTE !!!

sahabatku....

dahlah..usah ungkit lagi kisah2 macam ni...jangan lah dibangga2kan lagi kisah cinta 'terlarang'...jangan lemahkan hati kita dengan memikirkan soal2 yang macam ni..di saat islam sedang 'lemah' ini,utamakanlah yang utama..usahlah bicara soal2 yang remeh macam ni...utamakan cinta Allah dan Rasulullah...

AYUH!!! BANGKITLAH SAHABATKU!!!

p/s: pesanan buat ana jugak..



sekali lagi ana ingatkan!!!!


-----------------
“muslimah sejati bukan dilihat dari sifat ramahnya dalam berbicara,tetapi dilihat dari sejauhmana ia bisa menjaga kehormatan dirinya dalam menutur kata”


Bookmark and Share

    


  Member Information For NurizmiProfil   Hantar PM kepada Nurizmi   Pergi ke Nurizmi's Website   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 15-02-08 10:05


:jangan: Keep it as your secret :jangan:
tak payah lah cerita benda-benda ni kat sini...


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

mierza
Warga 1 Bintang
Menyertai: 08.07.2004
Ahli No: 9895
Posting: 36
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 15-02-08 10:45


1st love...
janganlah kita jadi org yang berbangga dengan maksiat yang dilakukan..dan janganlah juga kita mnceritakn kburukan akhlah kita pada zaman jahiliyah pada umum..kerana ianya boleh mghlgkn respect org kat kita..
Cinta Utama Hanyalah untuk yang Maha Esa...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mierzaProfil   Hantar PM kepada mierza   Quote dan BalasQuote

Nurizmi
WARGA SETIA
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20156
Posting: 539
Dari: utara...

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 15-02-08 10:48


Pada 15-02-08 10:45 , mierza posting:

!!! QUOTE !!!

1st love...
janganlah kita jadi org yang berbangga dengan maksiat yang dilakukan..dan janganlah juga kita mnceritakn kburukan akhlah kita pada zaman jahiliyah pada umum..kerana ianya boleh mghlgkn respect org kat kita..
Cinta Utama Hanyalah untuk yang Maha Esa...


That's right!!!...


-----------------
“muslimah sejati bukan dilihat dari sifat ramahnya dalam berbicara,tetapi dilihat dari sejauhmana ia bisa menjaga kehormatan dirinya dalam menutur kata”


Bookmark and Share

    


  Member Information For NurizmiProfil   Hantar PM kepada Nurizmi   Pergi ke Nurizmi's Website   Quote dan BalasQuote

ibnusina
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.07.2004
Ahli No: 10405
Posting: 146
Dari: bumi ciptaan-NYA

Perak   avatar


posticon Posting pada: 15-02-08 15:22


cinta pertama tak semestinya berakhir ke jinjang pelamin...yang berlalu usah dirindu.hilangkanlah dari hatimu...pencarian bermula hingga hujung nyawa....jangan berhenti jika belum menemui........




aku bukan jiwang..tapi ada jiwa.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnusinaProfil   Hantar PM kepada ibnusina   Quote dan BalasQuote

nurulislamiafiqah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.02.2005
Ahli No: 14540
Posting: 178
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 15-02-08 15:37


ada apa dengan cinta????

ni yang aku jumpa NOTHING !!

pada kau org yang post kat dalam ni, kisah cinta pertama yang xkesampaian tu...hanya rasa simpati saja yang aku boleh bagi....

Kenapa xpost " kisah cinta pertama saya, banyak betul saya buat maksiat..pegang-pegang tangan, lentok2 kat bahu, bertiga-tigaan dengan syaitan.. bila igt2 balik, banyak dosa yang saya dapat, dah tu kita org tak jadi kahwin pula tu,"

mesti tak ada siapa yang berani buat pengakuan begitu. Aku cakap sebab aku tak pernah bcinta :jangan:

cintaku hanya untuk somebody yang bisa menyintai diriku kerana ALLAH taala :terpegun:& bukan kerana hawa nafsu semata-mata :hammer:

ni kira posting berani mati daripada aku. untuk sesiapa yang terasa, maaf ye... :-D


-----------------
Live in the present, learn from the pasti!


Bookmark and Share

    


  Member Information For nurulislamiafiqahProfil   Hantar PM kepada nurulislamiafiqah   Pergi ke nurulislamiafiqah's Website   Quote dan BalasQuote

akasia
WARGA SETIA
Menyertai: 21.03.2006
Ahli No: 23581
Posting: 754
Dari: bandar minyak bumi kenyalang

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 18-02-08 15:27


Pada 15-02-08 08:06 , mas_ayu posting:

!!! QUOTE !!!

Wau... byknyer pengalaman... hehe... mas pun pernah juga... sangat menyakitkan... dah banyak buang masa, tenaga,duit... lepas ni dah malas dah.... reda pada jodoh yang Allah berikan...


wah kuciwa ka mas_ayu? hhuhu..xpo2, den ado...huhuhu


-----------------
http://www.stormreaders.net/putraborneo


Bookmark and Share

    


  Member Information For akasiaProfil   Hantar PM kepada akasia   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 18-02-08 15:38


sekali saya kecewa dulu..cukuplah,,serik...dan tak berani lagi nak try,,biarlah dpertemukan cinta pas kahwin.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

mas_ayu
WARGA SETIA
Menyertai: 30.01.2007
Ahli No: 28444
Posting: 1063
Dari: :pAhaNG DaRuL MaKMuR:

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 28-03-08 13:32


Pada 18-02-08 15:27 , akasia posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 15-02-08 08:06 , mas_ayu posting:

!!! QUOTE !!!

Wau... byknyer pengalaman... hehe... mas pun pernah juga... sangat menyakitkan... dah banyak buang masa, tenaga,duit... lepas ni dah malas dah.... reda pada jodoh yang Allah berikan...


wah kuciwa ka mas_ayu? hhuhu..xpo2, den ado...huhuhu



iye lah... keciwa lah akasia... :-D tapi rilek lah... dia bukan untuk kita.. :-) takkan nak melolong pulak kan... :-D


-----------------
http://aisyahumaira-masayu.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For mas_ayuProfil   Hantar PM kepada mas_ayu   Pergi ke mas_ayu's Website   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 28-03-08 13:42


Pada 15-02-08 15:22 , ibnusina posting:

!!! QUOTE !!!

cinta pertama tak semestinya berakhir ke jinjang pelamin...yang berlalu usah dirindu.hilangkanlah dari hatimu...pencarian bermula hingga hujung nyawa....jangan berhenti jika belum menemui........




aku bukan jiwang..tapi ada jiwa.....


betul tu..1st love yang buat kita lebih matang dan hati-hati dalam mencari pasangan hidup..
kadang-kadang 10th love baru lah kita jumpa jodoh kita

jangan melolong bak kata kak mas_ayu,jangan benjerit,stay cool.. :-D


-----------------
-biar orang mengatakan kebaikan kita bukan mengutuk kejahatan yang kita lakukan -


Bookmark and Share

    


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

nisa_iman
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.01.2008
Ahli No: 32305
Posting: 341
Dari: sintok..>>..bangi

Perak   avatar


posticon Posting pada: 28-03-08 14:43


Pada 14-02-08 11:36 , Nurizmi posting:

!!! QUOTE !!!

sahabatku....

dahlah..usah ungkit lagi kisah2 macam ni...jangan lah dibangga2kan lagi kisah cinta 'terlarang'...jangan lemahkan hati kita dengan memikirkan soal2 yang macam ni..di saat islam sedang 'lemah' ini,utamakanlah yang utama..usahlah bicara soal2 yang remeh macam ni...utamakan cinta Allah dan Rasulullah...

AYUH!!! BANGKITLAH SAHABATKU!!!

p/s: pesanan buat ana jugak..


syukran.. yang ni yang sebenarnya
alhamdulillah..ada yang menegurnya.

ana hairan..Kenapa ramai yang post bab cintan cintun ni ye?
Kenapa???
dalam post bincg agama ke..isu semasa ke tak pulak ramai macam ni..

apa yang best dalam posting macam ni ek


-----------------
ISLAM is my life, my life is for ISLAM.... takbir!!! ALLAHUAKBAR


Bookmark and Share

    


  Member Information For nisa_imanProfil   Hantar PM kepada nisa_iman   Quote dan BalasQuote

imanMunawarah
Warga Rasmi
Menyertai: 12.01.2008
Ahli No: 32294
Posting: 3
Dari: Kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 28-03-08 15:17


mula-mula tak tau juga cinta ke apa.. buat biasa saja. tak layan pun perasaan tapi kita boleh tipu orang tapi tak boleh tipu diri sendiri. sampai sekarang pun saya rasa tak tau. malu lah nak tanya tapi kadang-kadang terfikir Kenapa kita perlu bimbang pada takdir yang telah allah tetapkan untuk kita. bila fikir begitu tak lah terasa rindu sangat..ceh :bunga:
:-)


-----------------
ukhwah Fillah selamanya indah..


Bookmark and Share

    


  Member Information For imanMunawarahProfil   Hantar PM kepada imanMunawarah   Quote dan BalasQuote

diella
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.12.2006
Ahli No: 27880
Posting: 219
Dari: alor star

Kedah  


posticon Posting pada: 08-04-08 21:12


hurm..
tak pernah lagi..
nak bagi komen pun tak tau..
tmpang lalu saja ni..
hehee..
:)


-----------------
Every closed eye is not sleeping and every open eye is not seeing


Bookmark and Share

    


  Member Information For diellaProfil   Hantar PM kepada diella   Pergi ke diella's Website   Quote dan BalasQuote

ardani
WARGA SETIA
Menyertai: 24.06.2008
Ahli No: 33778
Posting: 451
Dari: queensland lake

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 06-02-09 12:50


Pada 18-09-07 17:23 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 14-09-07 16:07 , simpLe_sHida posting:

!!! QUOTE !!!

love is cinTa.. cinta is Love..
asek-asek topik love saja.. hehe..

pengalaman.. let be a secret..kih..kih..
rasa belum ada pengalaman..



saya doakan semoga kak shida dipertemukan jodoh yang sesuai.. moga mudah bertemu jodoh itu ya!!

cepat-cepat lah kahwin kak shida.. :-P

p/s: entah kak shida baca tak ni... :-D



saya mewakili uc yang len2
sokong sangat-sangat hehe :-D
tak sabar-sabar nak tunggu berita baik dari kak shida :sopan:



Bookmark and Share

    


  Member Information For ardaniProfil   Hantar PM kepada ardani   Quote dan BalasQuote

ibusoleha
Warga 2 Bintang
Menyertai: 22.10.2008
Ahli No: 35512
Posting: 69
Dari: KL-JB-B.Mertajam

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 06-02-09 13:48


Ist love...memang ada...,masa kat kolej dulu....tapi, hmm...tak payah lah nak ingat-ingat lagi...saya pun tak tahu kat mana dia sekarang. Anggap masing-masing dah happy dengan family sendiri saja lah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibusolehaProfil   Hantar PM kepada ibusoleha   Quote dan BalasQuote

Annursyam
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.08.2004
Ahli No: 10824
Posting: 317
Dari: Jelapang padi

Kedah  


posticon Posting pada: 06-02-09 17:30


tiada yang indah melainkan cintakan Allah...........

Bookmark and Share

    


  Member Information For AnnursyamProfil   Hantar PM kepada Annursyam   Pergi ke Annursyam's Website   Quote dan BalasQuote

Mulya
WARGA SETIA
Menyertai: 10.09.2007
Ahli No: 31000
Posting: 1015
Dari: SELANGOR DARUL EHSAN

indonesia  


posticon Posting pada: 06-02-09 17:30


cinta pertama yang takkan pernah ku lupakan..
ketika aku merasa ingin memelukNYA..
ketika hati ini betul-betul hanya ada DIA...yang sangat aku cintai...
apa pun yang ku pinta,semuanya DIA kabulkan...
cinta pertama ini 23 july 2001..ketika aku mengikrarkan diriku memeluk islam dihadapan suatu majlis..
ketika aku betul menyayangiNYA...
ya ROHMAN...uhibbuka hubban syadiidan...
aku ingin mati untukMU..I LOVE U SO MUCH...

Bookmark and Share

    


  Member Information For MulyaProfil   Hantar PM kepada Mulya   Pergi ke Mulya's Website   Quote dan BalasQuote

sakinah283
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.10.2006
Ahli No: 26864
Posting: 260
Dari: Ampang-Bangi

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 07-03-10 20:55


Pada 19-05-07 22:38 , mujahidah_muslimah posting:

!!! QUOTE !!!

Mugkin Allah menemukan kita dengan insan yang salah supaya kita akan lebih bersyukur apabila dikurniakan insan yang benar-benar untuk kita..
kita merencana dan Allah jua penentunya..
waallahua'alam



Assalamualaikum

i hope so.....huhu :cry:


-----------------
"The way to love anything is to realize that it might be lost"


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinah283Profil   Hantar PM kepada sakinah283   Pergi ke sakinah283's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.232341 saat. Lajunya....