Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 22-09-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Akan sentiasa ada yang memperbodohkan selagi masih ada yang rela diperbodohkan
-- Kang Razzi Armansur

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: abengoh
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43138

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 42
Ahli: 0
Jumlah: 42




  Yang Masuk Ke Sini
qudwah: 8 hari yang lalu
nadiahhazirah92: 18 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 19 hari yang lalu
eme86: 19 hari yang lalu
sunan-faqih: 24 hari yang lalu


Jejak Remaja
Topik: Remaja dengan kesesuaian majlis.....


Carian Forum

Moderator: Administrator, mohamad
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Remaja
    »» Remaja dengan kesesuaian majlis.....

Please Mendaftar To Post


Oleh Remaja dengan kesesuaian majlis.....

muslimahsejati
WARGA SETIA
Menyertai: 06.06.2003
Ahli No: 1091
Posting: 1009
Dari: kota tinggi,johor

Johor  


posticon Posting pada: 21-09-03 13:12


Baru-baru ni saya ada pergi ke suatu majlis pertandingan nasyid yang di anjurkan di tempat saya,seharusnya yang datang berpakaian yang menutup aurat tapi malangnya seorang remaja wanita di tegur oleh seorang urusetia di situ kerana berpakaian skirt dan baju yang ketat serta tidak bertudung,pergi ke hadapan pentas untuk mengambil gambar peserta dah masa tu pengadil sibuk mengambil markah tiba-tiba terhenti.astarfigruallahalazim.......apa dah nak jadi dah tahu majlis agama tapi tak tahu nak sesuaikan diri dan displin.subhanallah...subhanallah...subhanallah

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimahsejatiProfil   Hantar PM kepada muslimahsejati   Quote dan BalasQuote

nuriz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 128
Posting: 205
Dari: rumah

Perak   avatar


posticon Posting pada: 22-09-03 12:14


ini teruk ni sampai perasaan malu pun tak ada!!!

ish-ish mana perginya etika berpakaian dalam islam

-----------------
[img]http://smilies.networkessence.net/s/kao/otn/pbubbles.gif[/img]

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurizProfil   Hantar PM kepada nuriz   Quote dan BalasQuote

JoshuaIsfahan
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 701
Posting: 1577
Dari: Damansara

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 22-09-03 17:41


Perempuan tu mesti takde sivik...atau sengaja buat buat memang takde sifat nak menghormati majlis org lain.

Bookmark and Share

    


  Member Information For JoshuaIsfahanProfil   Hantar PM kepada JoshuaIsfahan   Quote dan BalasQuote

dinulhuda1422h
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 19.07.2003
Ahli No: 2447
Posting: 793
Dari: Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 24-09-03 03:35


assalamualaikum..

jgn mengata perempuan tu...tapi doakan dia jer....semoga dia boleh berubah suatu hari nanti.....kalau kita mengata kat dia dan pada masa tu pintu langit terbukak....maka kata-kata itu akan menjadi kenyataan. kata2 juga sebenarnya adalah satu doa.so kita perlu berkata2 perkara yang baik2 supaya Allah taala jadikan kehidupan kita dengan rahmat dan berkatnya.

wassalam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For dinulhuda1422hProfil   Hantar PM kepada dinulhuda1422h   Quote dan BalasQuote

maestroZ
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.09.2003
Ahli No: 3414
Posting: 98
Dari: UIA PJ

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 25-09-03 01:18


dier tak rase aper2 ker huh?

-----------------
Kulari ke hutan kemudian menyanyiku, kulari ke pantai kemudian teriakku...Sepi, sepi dan sendiri aku benci.

Bookmark and Share

    


  Member Information For maestroZProfil   Hantar PM kepada maestroZ   Pergi ke maestroZ's Website   Quote dan BalasQuote

nurul_cahaya
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.08.2003
Ahli No: 3157
Posting: 97
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 25-09-03 20:19


uish..uish...apa la nak jadi kat dunia skang nie...kesian pompuan tu...mesti tak cukup duit nak beli kain..he~he~he~ harap2,bila dah ditegur tu,pandai pandailah dia jaga pakaian dia...AMIN.

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurul_cahayaProfil   Hantar PM kepada nurul_cahaya   Pergi ke nurul_cahaya's Website   Quote dan BalasQuote

stefaisle
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 220
Posting: 87
Dari: marang, terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 26-09-03 23:20


ntahla....ape nak jadi ek...
mane hilangla maruah seorg perempuan...
mereka fikir dgn cara itu ramai yg akan sukakannya...
tapi tak sedar mereka hanya menjatuhkan maruah mereka sendiri....
remaja skarang semakin kurang adabnya...

-----------------
BiLa HidaYAh MeNyApa maJUsI
LaUTan BeRgelOra sAnGgUp dIRenAnGI
DeMi mENcaRi cINta YanG suCi
Akan KUtabAhkan dIRi DemiMU YA RABBI!

Bookmark and Share

    


  Member Information For stefaisleProfil   Hantar PM kepada stefaisle   Quote dan BalasQuote

muslimahsejati
WARGA SETIA
Menyertai: 06.06.2003
Ahli No: 1091
Posting: 1009
Dari: kota tinggi,johor

Johor  


posticon Posting pada: 29-09-03 17:20


Sedih bila agama di permainkan.Insyallah kita doakan agar dia di beri taufiq dan hidayah untuk menyedarkan diri dari kesilapan lalu.Amin ya rabbal alamin.

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimahsejatiProfil   Hantar PM kepada muslimahsejati   Quote dan BalasQuote

kokokranc
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.06.2003
Ahli No: 1731
Posting: 209
Dari: johor baharu

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 01-10-03 13:51


kerek juga siswi tu ye??

Bookmark and Share

    


  Member Information For kokokrancProfil   Hantar PM kepada kokokranc   Quote dan BalasQuote

shahirah_huda
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.07.2003
Ahli No: 1982
Posting: 335
Dari: AS

japan  


posticon Posting pada: 04-10-03 12:52


Ana rasa budak pompuan tu tak de perasaan kot..ish malunya..sian kan kat dia? ibu & bapa haruslah memainkan peranan yg penting dlm mendidik si anak..

Bookmark and Share

    


  Member Information For shahirah_hudaProfil   Hantar PM kepada shahirah_huda   Quote dan BalasQuote

jilul_QURAN
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 112
Posting: 213
Dari: Kuala Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 05-10-03 11:06


masyallah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For jilul_QURANProfil   Hantar PM kepada jilul_QURAN   Quote dan BalasQuote

Jackie_uniten7
WARGA SETIA
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3664
Posting: 1845
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 06-10-03 10:14


metally retarded

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jackie_uniten7Profil   Hantar PM kepada Jackie_uniten7   Quote dan BalasQuote

BrotherMon
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 31.07.2003
Ahli No: 2708
Posting: 1087
Dari: Kuala Lumpur

congo   avatar


posticon Posting pada: 06-10-03 10:24


asslamualaikum..
salam nasyid..
erm...pompuan tu muslim ke non muslim ?
kalau muslim....masyaAllah...
kalau non-muslim..alhamdulillah..sebab dia berminat dgn nasyid dan hiburan islam.....cuma dressingnya kurang mengena..
pelik...tapi benar...


Bookmark and Share

    


  Member Information For BrotherMonProfil   Hantar PM kepada BrotherMon   Pergi ke BrotherMon's Website   Quote dan BalasQuote

dalila2501
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3466
Posting: 193
Dari: sungai buloh

Selangor  


posticon Posting pada: 06-10-03 12:07


Ya allah... Dalila yang baca.. dalila pula yang terasa malunya... Harap-harapnya perempuan tu insaflah sikit.


Bookmark and Share

    


  Member Information For dalila2501Profil   Hantar PM kepada dalila2501   Quote dan BalasQuote

wardah_keayuan
Warga Rasmi
Menyertai: 08.09.2003
Ahli No: 3413
Posting: 10
Dari: perak

Perak  


posticon Posting pada: 06-10-03 12:50


masyaallah.........semoga dia dapat petunjuk .........

Bookmark and Share

    


  Member Information For wardah_keayuanProfil   Hantar PM kepada wardah_keayuan   Quote dan BalasQuote

nailah_miz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.04.2004
Ahli No: 8296
Posting: 335
Dari: Universiti Utara Malaysia

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 20-04-04 12:02


Ish3... ada gak orang yang macam tu yek... ana doakan dia berubah jadi hamba Allah yang baik... Amin...



-----------------
Beramal kerana Allah... :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For nailah_mizProfil   Hantar PM kepada nailah_miz   Quote dan BalasQuote

jadirah_eja
Warga Rasmi
Menyertai: 25.01.2004
Ahli No: 6742
Posting: 20

Terengganu  


posticon Posting pada: 20-04-04 12:57


Quote:

On 2003-09-24 03:35, dinulhuda1422h wrote:
assalamualaikum..

jgn mengata perempuan tu...tapi doakan dia jer....semoga dia boleh berubah suatu hari nanti.....kalau kita mengata kat dia dan pada masa tu pintu langit terbukak....maka kata-kata itu akan menjadi kenyataan. kata2 juga sebenarnya adalah satu doa.so kita perlu berkata2 perkara yang baik2 supaya Allah taala jadikan kehidupan kita dengan rahmat dan berkatnya.

wassalam...



Ana sokong seratus peratus aper yang dikatakan oleh saudari dinulhuda 1422h.

Bookmark and Share

    


  Member Information For jadirah_ejaProfil   Hantar PM kepada jadirah_eja   Quote dan BalasQuote

muslimahsejati
WARGA SETIA
Menyertai: 06.06.2003
Ahli No: 1091
Posting: 1009
Dari: kota tinggi,johor

Johor  


posticon Posting pada: 20-04-04 17:23


Ana sokong seratus peratus aper yang dikatakan oleh saudari dinulhuda 1422h.

-----------------
akal setipis rambutnya tebalkan dengan ilmu,hati separuh kaca kuatkan dengan iman,perasaan selembut sutera hiasilah dengan akhlak............................
hadapilah&#

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimahsejatiProfil   Hantar PM kepada muslimahsejati   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.113474 saat. Lajunya....