Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 21-10-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Laut yang tenang tidak menghasilkan nelayan berani

-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: mengintaisyurga
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43096

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 32
Ahli: 0
Jumlah: 32




  Yang Masuk Ke Sini
halawatuliman: 3 hari yang lalu
nabilah: 3 hari yang lalu
aye: 4 hari yang lalu
tereturubuzu: 13 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 24 hari yang lalu


Jejak Sekolah
Topik: SPM 2007- 21 SUBJEK


Carian Forum

Moderator: Administrator, immad
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Sekolah
    »» SPM 2007- 21 SUBJEK

Please Mendaftar To Post


Oleh SPM 2007- 21 SUBJEK

milanfman
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.07.2005
Ahli No: 17311
Posting: 73
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 12-05-07 01:16


apa pendapat anda tentang TOKOH NILAM 2007 PERINGKAT

KEBANGSAAN yang mengambil 21 subjek dalam SPM tahun ini???

beliau merupakan pelajar SMKA YAN kedah.....

Bookmark and Share

  


  Member Information For milanfmanProfil   Hantar PM kepada milanfman   Quote dan BalasQuote

samirah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 18.11.2003
Ahli No: 5227
Posting: 384
Dari: depan PC

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 12-05-07 01:37


ada ka? nanti tahun 2020 pulak depa nak ambil berapa subjek pulak? 50 ?
apa motifnya sebenarnya..
heranlah..nanti kena study saja,ngadap buku 24 jam..tak bosan ke

p/s ;tak marah,pelik saja

Bookmark and Share

  


  Member Information For samirahProfil   Hantar PM kepada samirah   Pergi ke samirah's Website   Quote dan BalasQuote

alliaazam
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.02.2007
Ahli No: 28915
Posting: 159
Dari: Damansara

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 12-05-07 02:34


apa yang nak dikejar sangat sampe 21 subjek????...
anyway kalau lepas semuanya dengan result yang gempak memang HEBAT...

Bookmark and Share

  


  Member Information For alliaazamProfil   Hantar PM kepada alliaazam   Pergi ke alliaazam's Website   Quote dan BalasQuote

milanfman
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.07.2005
Ahli No: 17311
Posting: 73
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 12-05-07 09:52


saya rasa dia ni bakal jadi PM masa depan lah....

Bookmark and Share

  


  Member Information For milanfmanProfil   Hantar PM kepada milanfman   Quote dan BalasQuote

wan_andmawaddah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22771
Posting: 361
Dari: tanah permaisuri

Kelantan  


posticon Posting pada: 12-05-07 11:41


hmmm 21 subjek??? huhuh banyak itu...
kat doakanla kejayaan dia ye..

Bookmark and Share

  


  Member Information For wan_andmawaddahProfil   Hantar PM kepada wan_andmawaddah   Quote dan BalasQuote

nur_ashikin
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.11.2006
Ahli No: 27359
Posting: 256
Dari: shah alam

malaysia  


posticon Posting pada: 12-05-07 11:52


mungkin ni namanya kejar score A.bukan ilmu yang dicari.pelajaran dengan ilmu tu kan berbeza.walau kita pandai belajar, bukan bererti kita berilmu. ilmu tu bukan boleh digapai hnye setakat belajar

Bookmark and Share

  


  Member Information For nur_ashikinProfil   Hantar PM kepada nur_ashikin   Quote dan BalasQuote

milanfman
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.07.2005
Ahli No: 17311
Posting: 73
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 12-05-07 15:07


tapi saya rasa niat dia memang untuk menuntut ilmu.....

Bookmark and Share

  


  Member Information For milanfmanProfil   Hantar PM kepada milanfman   Quote dan BalasQuote

milanfman
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.07.2005
Ahli No: 17311
Posting: 73
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 12-05-07 19:31


hmmmm....

Bookmark and Share

  


  Member Information For milanfmanProfil   Hantar PM kepada milanfman   Quote dan BalasQuote

nurilham7
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.11.2005
Ahli No: 20317
Posting: 241
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 12-05-07 21:10


apa salahnya ambil banyak-banyak...biarlah..
dia nak uji kekuatan minda dia...mengingat dan hafal ilmu...
baguslah...
saya sokong...semoga berjaya...huhuhu...

Bookmark and Share

  


  Member Information For nurilham7Profil   Hantar PM kepada nurilham7   Quote dan BalasQuote

milanfman
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.07.2005
Ahli No: 17311
Posting: 73
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 13-05-07 00:22


betul itu pendapat awak nurilham7....saya sokong awak...

kita ini yang ambil 9 or 10 subjek pun tak semestinya ikhlas lagi....

lagi pun masa muda inilah kita nak menuntut ilmu pun kan??

bila dah tua nanti dah tak guna dah

Bookmark and Share

  


  Member Information For milanfmanProfil   Hantar PM kepada milanfman   Quote dan BalasQuote

sakeenah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.03.2005
Ahli No: 15077
Posting: 308
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 13-05-07 01:01


bagi sakeenah, tak kisahlah berapa subjek yang dia nak ambil...
itu dah memang kelebihan dia...kita tak bolehlah nak paksa dia untuk kurangkan subjek yang dia nak ambil dalam SPM...
sekurang-kurangnya adalah juga org lelaki yang nak pecahkn rekod SPM..
waktu muda nielah kita nak menuntut ilmu..
selagimana benda itu xberdosa, tak perlulah kita nak pertikaikan..
kita nantikan 2008...insyaAllah Islam akan terus mekar di dunia ini..

Bookmark and Share

  


  Member Information For sakeenahProfil   Hantar PM kepada sakeenah   Quote dan BalasQuote

muslimah_87
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.01.2004
Ahli No: 6527
Posting: 221
Dari: UM

Johor  


posticon Posting pada: 13-05-07 08:11


hm...harap dia bukan ambil sbjk yang banyak-banyak bukan krane nak dapat pengiktirafan manusia atau sekadar dapat name...tapi kerana semangat nak tuntut ilmu insyaallah...

Bookmark and Share

  


  Member Information For muslimah_87Profil   Hantar PM kepada muslimah_87   Quote dan BalasQuote

pasrah
Warga Rasmi
Menyertai: 02.05.2007
Ahli No: 29829
Posting: 17
Dari: My PC

belgium  


posticon Posting pada: 13-05-07 09:40


harapan saya agar niat dia baik..menuntut ilmu kerana ALLAH. keikhlasan tidak dapat diukur dengan kaca mata manusia, hanya ALLAH sahaja yang boleh mengukurnya.

adik-adik yang belum @bakal mengambil SPM,
di sini saya yang prihatin ingin menegaskan bahawa sebanyak manapun A1 yang kita perolehi bukanlah kayu pengukur SAKHSIAH dan KEBIJAKSANAAN seseorang,

saya katakan begini kerana sayangkan adik2 dan saya sudah lama berkecimpung dalam arena pelajaran di malaysia ini..
bukanlah bermaksud tidak perlu score, tetapi BERPADA-PADALAH..
cukuplah untuk melayakkan kita untuk mengambil bidang yang kita minati di universiti nanti..

SPM bukanlah segala-galanya..
ilmu diukur bukan pada bilangan A.
tetapi sejauh mana kita beramal dengan ilmu tersebut.

Yang penting sekali, later on sebanyak mana sumbangan kita terhadap agama,bangsa dan masyarakat...

terpulanglah pada persepsi masing-masing,
mungkin adik2 tak nampak lagi..
wallahualam

Bookmark and Share

  


  Member Information For pasrahProfil   Hantar PM kepada pasrah   Quote dan BalasQuote

pasrah
Warga Rasmi
Menyertai: 02.05.2007
Ahli No: 29829
Posting: 17
Dari: My PC

belgium  


posticon Posting pada: 13-05-07 09:45


jangan salah faham..kalau nak mengharumkan nama sekolah apa salahnya score lah sebanyak mana A1 pun... kata-kata di atas sebagai nasihat sahaja..

tak kesahlah berapa banyak A1 anda nak ambil

Bookmark and Share

  


  Member Information For pasrahProfil   Hantar PM kepada pasrah   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 13-05-07 10:07


mungkin dia nak menguji potensi dirinya...
kalau yakin mampu buat....tak salah

Bookmark and Share

  


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

milanfman
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.07.2005
Ahli No: 17311
Posting: 73
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 13-05-07 15:54


betul-betul....

Bookmark and Share

  


  Member Information For milanfmanProfil   Hantar PM kepada milanfman   Quote dan BalasQuote

mukmin0904
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.12.2005
Ahli No: 21142
Posting: 298
Dari: petaling jaya

Johor   avatar


posticon Posting pada: 13-05-07 17:00


al- ilm fisl qulub laisa filkutub

Bookmark and Share

  


  Member Information For mukmin0904Profil   Hantar PM kepada mukmin0904   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 13-05-07 17:09


Biarlah dia nak ambil berapa subjek sekali pun.. itu urusan dia.. dia rasakan dia mampu.. kita yang tak mampu ni jangan dengki atau jeles pulak.. sepatutnya kita berusaha tingkatkan kemampuan umat Islam, bukan menjatuhkan sesama umat.. masalah dia ikhlas nak tuntut ilmu atau tak tu pun masalah dia dengan Allah.. kita tak ada hak nak komen apa-apa.. kita tak tau niat yang terlintas dalam hati dia.. ;-)


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

  


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

milanfman
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.07.2005
Ahli No: 17311
Posting: 73
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 14-05-07 00:18


betul kata pasrah itu...

Bookmark and Share

  


  Member Information For milanfmanProfil   Hantar PM kepada milanfman   Quote dan BalasQuote

iftihakim
Warga 2 Bintang
Menyertai: 13.02.2005
Ahli No: 14332
Posting: 52
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 14-05-07 02:32


GOOD LUCK

-man jadda wa jada-

Bookmark and Share

  


  Member Information For iftihakimProfil   Hantar PM kepada iftihakim   Quote dan BalasQuote

mmas_forever1991
WARGA SETIA
Menyertai: 28.05.2007
Ahli No: 30088
Posting: 741
Dari: AS

Kedah  


posticon Posting pada: 04-06-07 19:22


bersangka baik lah oiii

Bookmark and Share

  


  Member Information For mmas_forever1991Profil   Hantar PM kepada mmas_forever1991   Pergi ke mmas_forever1991's Website   Quote dan BalasQuote

milanfman
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.07.2005
Ahli No: 17311
Posting: 73
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 25-02-08 20:03


bila result SPM akan diumumkan ek???
dengar cita 28hb ni...
betul ka????

Bookmark and Share

  


  Member Information For milanfmanProfil   Hantar PM kepada milanfman   Quote dan BalasQuote

idie04
WARGA SETIA
Menyertai: 05.12.2005
Ahli No: 20831
Posting: 413
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 25-02-08 20:35


lembaga periksa kata tak tahu lagi bila.....baru telefon hari ini

Bookmark and Share

  


  Member Information For idie04Profil   Hantar PM kepada idie04   Pergi ke idie04's Website   Quote dan BalasQuote

milanfman
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.07.2005
Ahli No: 17311
Posting: 73
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 12-03-08 13:13


salam..
tahniah diucapkan kepada saudara Azali bin Azlan..
kerana telah berjaya mendapat 20 1A dan 1 2A dalam spm2007..

Bookmark and Share

  


  Member Information For milanfmanProfil   Hantar PM kepada milanfman   Quote dan BalasQuote

mas_ayu
WARGA SETIA
Menyertai: 30.01.2007
Ahli No: 28444
Posting: 1063
Dari: :pAhaNG DaRuL MaKMuR:

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 12-03-08 13:59


hebat lah sampai 21 subjek...
semoga dia terus lebih berjaya.......

Bookmark and Share

  


  Member Information For mas_ayuProfil   Hantar PM kepada mas_ayu   Pergi ke mas_ayu's Website   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 12-03-08 14:01


mabruk...berjaya juga dia...

man jadda wa jada

Bookmark and Share

  


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

fiafarha
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.06.2003
Ahli No: 1209
Posting: 79
Dari: t`ganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 12-03-08 14:07


taniah untuk azali di atas kejayaan in spm 07..]
teruskan perjuangan dalam menimba ilmu...

Bookmark and Share

  


  Member Information For fiafarhaProfil   Hantar PM kepada fiafarha   Quote dan BalasQuote

mmas_forever1991
WARGA SETIA
Menyertai: 28.05.2007
Ahli No: 30088
Posting: 741
Dari: AS

Kedah  


posticon Posting pada: 12-03-08 14:12


Pada 12-03-08 14:07 , fiafarha posting:

!!! QUOTE !!!

taniah untuk azali di atas kejayaan in spm 07..]
teruskan perjuangan dalam menimba ilmu...


dia membuktikan mampu berjaya walaupun belajar di sek agama.........

negeri kedah......


-----------------
www.myspace.com/mmas_forever


Bookmark and Share

  


  Member Information For mmas_forever1991Profil   Hantar PM kepada mmas_forever1991   Pergi ke mmas_forever1991's Website   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-03-08 14:23


20 1A??? tambah 1 2A? wuisy tak pengsan ke... huhuhu

bijaknya dia... tahniah diucapkan :)

tengok kat Universiti nanti boleh dapat 4 flat tak :P.. hehe ingat senang? :D bukan setakat kertas ujian saja, tapi meliputi segala soft skills..


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

milanfman
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.07.2005
Ahli No: 17311
Posting: 73
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 12-03-08 16:45


Pada 12-03-08 14:23 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

20 1A??? tambah 1 2A? wuisy tak pengsan ke... huhuhu

bijaknya dia... tahniah diucapkan :)

tengok kat Universiti nanti boleh dapat 4 flat tak :P.. hehe ingat senang? :D bukan setakat kertas ujian saja, tapi meliputi segala soft skills..


insyaAllah tidak ada msalah bagi beliau...
saya rasa lah kat university lagi senang nak dapat 4 flat compare dengan spm..
bagi saya lah..

Bookmark and Share

  


  Member Information For milanfmanProfil   Hantar PM kepada milanfman   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 12-03-08 17:09


Pada 12-03-08 16:45 , milanfman posting:

!!! QUOTE !!!


insyaAllah tidak ada msalah bagi beliau...
saya rasa lah kat university lagi senang nak dapat 4 flat compare dengan spm..
bagi saya lah..


huh...so acreed...mesti hebat orangnya ni...saya yang dah melaluinya...amat² tahu betapa bezanya kehidupan di universiti berbanding dengan kehidupan semasa di sekolah.... :jangan:

lainlah kalau di universiti kita masih lagi jenis exam-oriented semata....



Bookmark and Share

  


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

Penama
Deleted User


posticon Posting pada: 12-03-08 17:14


Pada 12-03-08 13:13 , milanfman posting:

!!! QUOTE !!!

salam..
tahniah diucapkan kepada saudara Azali bin Azlan..
kerana telah berjaya mendapat 20 1A dan 1 2A dalam spm2007..


alhamdulillah...
dapat dia buktikan..
tahniah...



Bookmark and Share

  


  Quote dan BalasQuote

tornado
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.01.2006
Ahli No: 22015
Posting: 287
Dari: saturn

blank   avatar


posticon Posting pada: 12-03-08 17:19


Pada 12-03-08 16:45 , milanfman posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 12-03-08 14:23 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

20 1A??? tambah 1 2A? wuisy tak pengsan ke... huhuhu

bijaknya dia... tahniah diucapkan :)

tengok kat Universiti nanti boleh dapat 4 flat tak :P.. hehe ingat senang? :D bukan setakat kertas ujian saja, tapi meliputi segala soft skills..


insyaAllah tidak ada msalah bagi beliau...
saya rasa lah kat university lagi senang nak dapat 4 flat compare dengan spm..
bagi saya lah..


aduh!aduh!aduh!langsung tak setuju (bagi diri saya lah)..
mungkin bergantung juga pada kursus yang diambil..
kalau dekat u lagi senang, Kenapa terlalu ramai best student melayu masa sekolah yang lingkup bila masuk u??


-----------------
Biar selekeh asalkan bijak,
daripada macho gila tapi bangang!!


Bookmark and Share

  


  Member Information For tornadoProfil   Hantar PM kepada tornado   Quote dan BalasQuote

yusof88
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.01.2007
Ahli No: 28247
Posting: 249
Dari: pahang

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 12-03-08 18:29


salam semua...
sekali skala komen kat sini best juga..
maklumlah dah lama tak buka portal ini...
emmm...sekolah agama yan ni memang terkenal kat daerah kuala muda...
ini lah sekolah pencabar bagi sekolah ana dulu... (sek.main.sains sultan mohamad jiwa sg.Petani)
students sek agama 2 memang bijak2..
boleh mengalahkan sek sains ana dulu....
so,ana memang tak hairan kalau student 2 dapat result yang cmerlang...
student 2 memang cemerlang dari f1 lagi...

Bookmark and Share

  


  Member Information For yusof88Profil   Hantar PM kepada yusof88   Quote dan BalasQuote

mdzahran
Warga 2 Bintang
Menyertai: 15.08.2007
Ahli No: 30684
Posting: 50
Dari: Jepun

japan   avatar


posticon Posting pada: 12-03-08 18:29


haaaahhh.........

21 A????!!!!

tahniah2...

dia tahu tak Kedah dah tukar menteri besar tu......?

hehe.. sekadar selingan..

Bookmark and Share

  


  Member Information For mdzahranProfil   Hantar PM kepada mdzahran   Quote dan BalasQuote

maestra_dila
WARGA SETIA
Menyertai: 26.10.2007
Ahli No: 31514
Posting: 404

spain   avatar


posticon Posting pada: 12-03-08 18:42


banyaknya subjek yang diambil...

:-).
:bunga:


-----------------
Adoro Allah, yo adoro Rasul, yo adoro mi familia, yo adoro Islam...


Bookmark and Share

  


  Member Information For maestra_dilaProfil   Hantar PM kepada maestra_dila   Quote dan BalasQuote

A4_paper
Warga 1 Bintang
Menyertai: 23.12.2007
Ahli No: 32078
Posting: 30
Dari: bpmlk

malaysia  


posticon Posting pada: 12-03-08 21:24


tahniah! semoga menjadi ilmuwan yang memberi manfaat kepada agama,bangsa dan negara

Bookmark and Share

  


  Member Information For A4_paperProfil   Hantar PM kepada A4_paper   Quote dan BalasQuote

az-zahra
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.10.2003
Ahli No: 4378
Posting: 130
Dari: dari atas pokok

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 12-03-08 21:53


Pada 12-03-08 17:19 , tornado posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 12-03-08 16:45 , milanfman posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 12-03-08 14:23 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

20 1A??? tambah 1 2A? wuisy tak pengsan ke... huhuhu

bijaknya dia... tahniah diucapkan :)

tengok kat Universiti nanti boleh dapat 4 flat tak :P.. hehe ingat senang? :D bukan setakat kertas ujian saja, tapi meliputi segala soft skills..


insyaAllah tidak ada msalah bagi beliau...
saya rasa lah kat university lagi senang nak dapat 4 flat compare dengan spm..
bagi saya lah..




aduh!aduh!aduh!langsung tak setuju (bagi diri saya lah)..
mungkin bergantung juga pada kursus yang diambil..
kalau dekat u lagi senang, Kenapa terlalu ramai best student melayu masa sekolah yang lingkup bila masuk u??



best student melayu masa sekolah lingkup bila masuk u?... pasal cara belajar tak sama masa sekolah dan masa u... masih terikut-ikut cara kat sekolah dulu.. kadang-kadang ada sesetengah best student ni memang gifted... tak belajar sangat pun boleh score A1... tapi kat u lain sikit.... kalau malas... lingkuplah... ini pandangan dan pengalaman saya sendiri... :-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For az-zahraProfil   Hantar PM kepada az-zahra   Quote dan BalasQuote

az-zahra
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.10.2003
Ahli No: 4378
Posting: 130
Dari: dari atas pokok

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 12-03-08 21:55


anyway.. tahniah untuk adik Azali bin Azlan.... moga terus berjaya dalam redha-Nya

Bookmark and Share

  


  Member Information For az-zahraProfil   Hantar PM kepada az-zahra   Quote dan BalasQuote

wardiah_alwani
Warga 5 Bintang
Menyertai: 09.04.2004
Ahli No: 8299
Posting: 363
Dari: kena bagitau juga ke??huhu

iceland  


posticon Posting pada: 13-03-08 02:09


tahniah untuk azali...
banyak itu 21 A.....
moga terus sukses......

Bookmark and Share

  


  Member Information For wardiah_alwaniProfil   Hantar PM kepada wardiah_alwani   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 13-03-08 07:17


baca muka depan surat khabar metro tadi...

" Saya ambil 21 mata pelajaran bukan mahu atasi mana-mana rekod, tapi untuk diri sendiri serta cikgu. Bagi saya, jika buat semata-mata untuk memecahkan rekod, ia tidak memberi apa-apa makna," kata Azali Azlan, 18, pelajar Sekolah Menengah Kebangsaan Agama (SMKA) Yan, Kedah yang memperolehi 21A dalam SPM, sekali gus memecahkan rekod 17 1A dicatatkan Nur Amalina Che Bakri pada 2004.

Alhamdulillah, sekalung tahniah :)

Bookmark and Share

  


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 13-03-08 07:20


Tekun punca Azali dapat 21 A

Oleh HASHNAN ABDULLAH

PUTRAJAYA 12 Mac – Pelajar cemerlang Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) 2007, Azali Azlan percaya kesabaran dan ketekunan belajar menjadi kunci kepada kejayaannya memperoleh keputusan 20 1A dan satu 2A dalam peperiksaan itu.

Menurut anak kelahiran Butterworth itu, sikap tersebut terbukti berjaya membina kekuatan dalaman dalam dirinya bagi menghadapi sebarang cabaran yang mendatang.

‘‘Dalam usaha mencapai kecemerlangan dalam peperiksaan SPM, saya menghadapi dugaan dan cabaran.

‘‘Sebagai seorang Islam, saya bersabar dengan setiap dugaan kerana setiap kesusahan itu ada kesenangannya,” kata pelajar Sekolah Menengah Kebangsaan Agama (SMKA) Yan, Kedah itu yang bercita-cita mahu menjadi profesor dalam bidang bioteknologi.

Ketika ditemui selepas Majlis Pengumuman Keputusan SPM 2007 oleh Ketua Pengarah Pelajaran, Datuk Alimuddin Mohd. Dom di sini hari ini, Azali memberitahu, dia tidak mempunyai jadual belajar yang lengkap seperti sesetengah pelajar lain.

‘‘Saya tidak pernah mempunyai jadual kerana kalau ada jadual saya akan berasa tertekan sebab perlu mengikutinya. Saya belajar apabila saya rasa ada semangat untuk belajar.

‘‘Tetapi semangat itu kita sendiri yang kena merangsangnya selalu,” kata Azali yang turut mendapat Anugerah Tokoh Nilam Kebangsaan 2007.

Azali mendapat 20 1A bagi subjek Bahasa Malaysia, Bahasa Inggeris, Sejarah, Matematik, Sains, Kesusasteraan Melayu, Geografi, Bahasa Arab Tinggi, Perdagangan, Prinsip Akaun, Ekonomi, Fizik, Kimia, Biologi, Tasawur Islam, Pendidikan Al-Quran & Sunnah, Syariah Islamiah, Seni Visual dan Pendidikan Islam.

Dia juga mendapat 2A untuk subjek English for Science and Technology.

Dia yang merupakan anak ketiga daripada lima beradik berkata, ayahnya seorang guru di Sekolah Menengah Kebangsaan Datuk Haji Abdul Kadir di Kepala Batas dan ibunya juga seorang guru.

Menurut Azali, ibunya mengajar subjek Kemahiran Hidup dan Katering di Sekolah Menengah Kebangsaan Haji Ahmad Badawi manakala bapanya mengajar subjek Kemahiran Hidup dan Sains Pertanian.

Pelajar cemerlang itu bagaimanapun berkata, keputusannya untuk mengambil 21 mata pelajaran pada SPM 2007 bukan kerana mahu mengatasi rekod SPM tahun-tahun sebelum ini.

‘‘Bagi saya, kalau saya buat untuk memecahkan rekod, ia sebenarnya tidak bermakna apa-apa,” katanya.

Menurutnya, dia mendapat keputusan lima A dalam Ujian Penilaian Sekolah Rendah (UPSR) dan sembilan A dalam Peperiksaan Menengah Rendah (PMR).

Sementara itu, calon yang memperoleh 16 1A iaitu Quek Khai Ren dari Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Hwa Lian, Mentakab, Pahang berkata, kejayaannya dalam SPM adalah hasil daripada sokongan dan dorongan kedua-dua ibu bapanya serta tunjuk ajar guru.

Bookmark and Share

  


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

syira_qistina
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2003
Ahli No: 4102
Posting: 777
Dari: tempat yang paling jem

Selangor  


posticon Posting pada: 13-03-08 07:25


tahniah saudara Azali Azlan...

teruskan perjuangan...!! :-)



Bookmark and Share

  


  Member Information For syira_qistinaProfil   Hantar PM kepada syira_qistina   Quote dan BalasQuote

muslimah_johor
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2003
Ahli No: 5825
Posting: 716
Dari: Cheras, Selangor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 13-03-08 07:37



  


  Member Information For muslimah_johorProfil   Hantar PM kepada muslimah_johor   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 13-03-08 08:32


respect lah..satu saja buat ana terkejut, mak dia bercakap saya xkesah anak saya dapat berapa As yang penting saya nak anak saya jadi seorang yang beriman dan ingat ibubapa bila dah tua..

hebat betul,kata-kata tu cukup buat semua wartawan terdiam seketika..mantap betul..ciri-ciri islamic yang cukup tinggi

bangga2

Bookmark and Share

  


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

ainunhub
WARGA SETIA
Menyertai: 06.09.2007
Ahli No: 30954
Posting: 495
Dari: Melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 13-03-08 10:39


Pada 12-05-07 01:37 , samirah posting:

!!! QUOTE !!!

ada ka? nanti tahun 2020 pulak depa nak ambil berapa subjek pulak? 50 ?
apa motifnya sebenarnya..
heranlah..nanti kena study saja,ngadap buku 24 jam..tak bosan ke

p/s ;tak marah,pelik saja


ada juga manusia seperti kamu ini ya... sungguh saya tidak berminat dengan 'orang2' yang mempunyai comment seperti kamu.. menjelekkan..

biarlah 100 A1 sekalipun.. itu adalah usaha dia dengan pertolongan Allah swt.

mungkin niat dia suatu hari nanti adalahuntuk membantu umat Islam seluruh dunia! ..belum ketentuan anda telah perlekehkan dan mempertikaikan.. "kalau diri tidak mampu untuk menyenangkan org, janganlah pula merendahkan kemampuan org."

Bookmark and Share

  


  Member Information For ainunhubProfil   Hantar PM kepada ainunhub   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 13-03-08 11:35


Bismillahhirrahmanirrahim

ana dulu 8 subjek saja pun dah tak daya dah rasanya..kalau 21 subjek..herm.. :berfikir: :berfikir: :berfikir:


-----------------
"Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu" : At-Thalaq : 3 -( PUAN SUFTI )-


Bookmark and Share

  


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

mizie_hafiz80
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3144
Posting: 928
Dari: Malaysia

saudiarabia  


posticon Posting pada: 13-03-08 13:01


Bagus lah... Tapi, bolehkah beliau kekalkan prestasi A sehingga ke peringkat yang lebih tinggi..? Sesetengah orang hanya bejaya dapat A dalam peperiksaan, tetapi tidak mampu buat A dalam apabila di alam pekerjaan...

Bookmark and Share

  


  Member Information For mizie_hafiz80Profil   Hantar PM kepada mizie_hafiz80   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 13-03-08 18:06


alhamdulillah..
alfun mabruk..
tabik springg lah pada adik ni..
naikkan nama SMKA tu.. percaya lah dik..hihi..


salam mumtaz fi kullihal..

adik ana..? erm. ada lah buah tangan 2A..
yang lain.. bolehlaa tahan.. dengan result dia tu..

what u did now..will change your future.. betul tak..?
so, apa jua keputusan yang dah dapat..
terima dengan seadanya.. redha atas ketentuanNya..

apa yang berlaku.. ada rahmat Ujian.. :-D
so.. make sure no TUrning BAck..
no give UP..
caiyok..


;-) ;-)


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..


Bookmark and Share

  


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

mmas_forever1991
WARGA SETIA
Menyertai: 28.05.2007
Ahli No: 30088
Posting: 741
Dari: AS

Kedah  


posticon Posting pada: 13-03-08 18:25


teringat kawan saya(dr smkay) cakap bulan 12 tahun lepas......

dia cakap ada seorang abang tu ambil 21 subjek.....

dari pemerhatian rakan saya ni...dia meramalkan abang ni akan dapat 20A or above.........


SUBHANALLAH......

dapat sungguh......

ALLAH

Bookmark and Share

  


  Member Information For mmas_forever1991Profil   Hantar PM kepada mmas_forever1991   Pergi ke mmas_forever1991's Website   Quote dan BalasQuote

ridz07
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.10.2004
Ahli No: 11876
Posting: 102
Dari: Institut Pendidikan Guru Malaysia Kampus Dato' Razali Ismail (IPGM-KDRI), Kuala Terengganu...

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 13-03-08 22:39


Pada 12-03-08 13:13 , milanfman posting:

!!! QUOTE !!!

salam..
tahniah diucapkan kepada saudara Azali bin Azlan..
kerana telah berjaya mendapat 20 1A dan 1 2A dalam spm2007..


Tahniah buat dia. Inilah kemampuan anak pemuda Islam kita yang bakal memimpin negara....

Barakallahu fih....


-----------------
العمل لله شعارنا , العمل لله شعارنا


Bookmark and Share

  


  Member Information For ridz07Profil   Hantar PM kepada ridz07   Pergi ke ridz07's Website   Quote dan BalasQuote

nurfarhanazulkafli
Warga 2 Bintang
Menyertai: 07.11.2006
Ahli No: 27242
Posting: 46
Dari: Perak Darul Ridzuan

Perak  


posticon Posting pada: 14-03-08 12:01


Pada 12-05-07 11:52 , nur_ashikin posting:

!!! QUOTE !!!

mungkin ni namanya kejar score A.bukan ilmu yang dicari.pelajaran dengan ilmu tu kan berbeza.walau kita pandai belajar, bukan bererti kita berilmu. ilmu tu bukan boleh digapai hnye setakat belajar


napenye..yang penting NAWAITU dia..mneLa kita tau..Mm,maybe dia ambiL banyak subjek untuk tmbhkan iLmu dia dsamping nak membuktikan bhwsanya,stdnt LeLaki(selalunya perempuan yang dapat skor banyak A,sLain aniq) boLeh cmerLang macam stdnt perempuan..
mm,good job..teruskan usaha..


-----------------
"ALLAH don't give us what we want, instead He gives us what we need.. redha di atas setiap ketetapannya..."


Bookmark and Share

  


  Member Information For nurfarhanazulkafliProfil   Hantar PM kepada nurfarhanazulkafli   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 16-03-08 16:46


Assalamualaikum
apapun..tahniah buat beliau yang telah berjaya mengharumkan nama sekolah agama...dan insyaAllah...mengharumkan nama agam Islam itu sendiri...bolehlah mencontohi tokoh² Islam terdahulu yang bukan hanya pakar dalam satu bidang...malah banyak bidang...seperti mana Khwarizmi, Ibnu Sina, Ibnu Khaldun dll.....ini menunjukkan keupayaan orang Islam dan Melayu yang sebenarnya sangat hebat..cuma perlu diasah dan diperkembang kepada potensi yang maksimum..apapun..kena ingat, segalanya adalah kehendak Allah semata...



Bookmark and Share

  


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.1647 saat. Lajunya....