Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 08-08-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
"Courage is like love; it must have hope for nourishment."
-- Napoleon Bonaparte

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 52
Ahli: 0
Jumlah: 52




  Yang Masuk Ke Sini
muslimiman: 14 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 15 hari yang lalu
nur_tinta: 21 hari yang lalu
kasih_kekasih: 37 hari yang lalu


Kelakar
Topik: tanda-tanda anda bayi tahun 80an


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kelakar
    »» tanda-tanda anda bayi tahun 80an

Please Mendaftar To Post


Oleh tanda-tanda anda bayi tahun 80an

strawberri
Warga 5 Bintang
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13269
Posting: 391
Dari: Alaska Timur

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 05-05-07 15:09


kita membesar dengan menonton pergi-Force, He-man, Transformers, Thundercats, Silver Hawk, Woody Woodpecker, Chipmunks and Mickey Mouse. Not to forget Ninja Turtles, Mask, Smurfs, Voltron, ultraman (perang sampai turun mak ayah dia kan..?)

berus gigi time waktu rehat kat sekolah rendah?(Colgate sponsor kan)...hmm, mesti pegang
cawan warna-warni kan. mencangkung kat tepi parit dengan classmates semua kat seblah...

pergi sekolah awal...memang awal...nak main chopping punya pasal.. masuk kelas baju dah kotor...sama aaa laki perempuan...tak pasal-pasal balik rumah kena "pok-pek" dengan mak.
.time rehat makan kat pondok..

ingat tak, misi kat sekolah masuk kelas dengan list dentist appointment.
lepas itu bunyi gigi member kita kena gerudi kat bilik sebelah. ada gigi yang berlubang, kena lah tampal.

ni sure anda ingat...program minum susu di sekolah. nak galakkan budak-budak time itu minum susu. sekotak 30 sen saja…

kalau time rehat beli pembaris,pemadam banyak-banyak...buat main pemadam..sapa kena tindih kalah..kan..?
cikgu2 kalau nak denda, mesti guna pembaris panjang warna kuning tu. pukul tapak tangan...kan?

semangkuk mi sup ke, mihun sup ke, 30 sen saja kat kantin kueh time itu 10 sen 20 sen tu lah paling mahal kann..?

Hankyu Jaya, Yaohan - shopping complex yang popular untuk meluangkan masa dengan family. ni for those yang dok KL lah
Komplek Yik Fong, Super Kinta, Ipoh parade-kira shopping complex DEWA lah kann...?

time sekolah menengah, anda sure beli kasut sekolah Bata BM Turbo atau Pallas Jazz. ada yang suka kasut high-cut yang buatan china tu... ada yang suka stoking tebal lah...

internet? email? mendalah apa tu? CD? apa tu? kaset tape pernah lah dengar. tiket wayang pun 5 inggit saja.

kita pergi kedai runcit, beli Chickerdis, Mamee , Kum Kum, UFO, O-Ya,selepas itu main tikam...kan?
Ding Dang chocolate balls yang ada mainan kat dalam dia, 'telur' keras warna warni, 'rokok' chewing gum, KIKI Bubble Gum.

tak dilupakan, 'Ti Kam'. bila dah habis exam, main Monopoly lah, Donkey lah, Happy Family lah dalam class.

tapi bunyi loceng lah yang paling best sekali. boleh beli aiskrim dengan
apek kat luar sekolah itu... lagi satu loceng masa nak pergi rehat. tinggal kan kerja sekolah, jom kita pergi makan. budak-budak yang dapat Rancangan Makanan Tambahan (RMT) mesti keluar awal,pengawas pun sama kan?

lagi satu yang seronok masa time Pendidikan Jasmani, PJ. main bola lah, rounders lah... permainan kegemaran, main guli, batu seremban, penutup botol, batang aiskrim, 'Pepsi Cola one-two-three', 'Police & Sentry', kejar2 duduk...

kita hilangkan dahaga dengan aiskrim 10 sen. yang tube aiskrim, ada banyak-banyak color tu. kalau nak makan, kena patahkan kat tengah2 dia!

lipat kertas kecil-kecil, selepas itu buat lastik. hmmm..ni pun kita main dulu
ni. baling2 kapur lah yang lagi extrim main jangka lukis buat dart kat pintu kan..?

Bookmark and Share

    


  Member Information For strawberriProfil   Hantar PM kepada strawberri   Pergi ke strawberri's Website   Quote dan BalasQuote

zaidharithah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.03.2006
Ahli No: 23661
Posting: 198
Dari: In thE WoRlD

macedonia  


posticon Posting pada: 05-05-07 17:16


hahaha.........lemonade.........

Bookmark and Share

    


  Member Information For zaidharithahProfil   Hantar PM kepada zaidharithah   Quote dan BalasQuote

mawarddah
Warga Rasmi
Menyertai: 17.01.2005
Ahli No: 13753
Posting: 18
Dari: negeri sembilan

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 05-05-07 17:25


hehe..betullah...memang semua rasa benda yang same ke???

Bookmark and Share

    


  Member Information For mawarddahProfil   Hantar PM kepada mawarddah   Pergi ke mawarddah's Website   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 05-05-07 17:27


Hehe semua tu dah pernah lalui.. kompem bayi 80an.. hehe..

Dapat ubat gigi colgate yang mini tu.. berebut-rebut dengan adik beradik.. hehe..


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 05-05-07 18:24


!!! QUOTE !!!

kita membesar dengan menonton pergi-Force, He-man, Transformers, Thundercats, Silver Hawk, Woody Woodpecker, Chipmunks and Mickey Mouse. Not to forget Ninja Turtles, Mask, Smurfs, Voltron, ultraman (perang sampai turun mak ayah dia kan..?)



Saya pernah nangis sebab terlepas kartun tomato-man... :lol: :lol: :lol:

!!! QUOTE !!!


ni sure anda ingat...program minum susu di sekolah. nak galakkan budak-budak time itu minum susu. sekotak 30 sen saja…


heheh...masa kecil-kecil dulu saya tak suka minum susu...rasa nak muntah saja...saya masih ingat masa dekat tadika kalau sarapan hari tu air susu saya akan buang dekat longkang... :-P

!!! QUOTE !!!


lipat kertas kecil-kecil, selepas itu buat lastik.


Bila dah ada yang menangis kena lastik baru nak berhenti main...
:-D


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

samirah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 18.11.2003
Ahli No: 5227
Posting: 384
Dari: depan PC

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 05-05-07 18:25


ada yang betul..ada yang tak..=)
tulah,sekarang ni budak kecik dah pandai main komputer..
kita dulu buta IT...hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For samirahProfil   Hantar PM kepada samirah   Pergi ke samirah's Website   Quote dan BalasQuote

izzul_islam
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2185
Posting: 1163
Dari: Besut

Terengganu  


posticon Posting pada: 05-05-07 19:12


dapat susu pree kadang-kadang..kekadang ada yang kena beli....

Bookmark and Share

    


  Member Information For izzul_islamProfil   Hantar PM kepada izzul_islam   Quote dan BalasQuote

syabab_mujahid
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.12.2006
Ahli No: 27656
Posting: 291
Dari: Egypt

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 05-05-07 20:15


terkenang memori masa silam,,,.he8

Bookmark and Share

    


  Member Information For syabab_mujahidProfil   Hantar PM kepada syabab_mujahid   Pergi ke syabab_mujahid's Website   Quote dan BalasQuote

bayti_jannati
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.09.2006
Ahli No: 26228
Posting: 220
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 05-05-07 22:10


teringat zaman dulu-dulu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For bayti_jannatiProfil   Hantar PM kepada bayti_jannati   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 05-05-07 22:18


Kartun transfomer masih teman tengok sekarang...sekarang dah tayang balik transfomer yang dulu punya.. best!

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Putri_Cahaya
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.06.2006
Ahli No: 24825
Posting: 335

malaysia  


posticon Posting pada: 05-05-07 22:25


emmm.. ingat zaman kecil-kecil dulu.. bahagia betul.. memang betul-betul kena.. :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For Putri_CahayaProfil   Hantar PM kepada Putri_Cahaya   Quote dan BalasQuote

mujahidah_muslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 693
Posting: 678
Dari: Bumi Allah

pakistan   avatar


posticon Posting pada: 05-05-07 22:29


Hehe.. Betullah tu. zaman ikat tocang macam pokok kelapa ;-) ;-)


-----------------
I'm glad to be me..
Jaga diri, jaga iman, Jaga hati. Tebarkan salam
[email protected]


Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahidah_muslimahProfil   Hantar PM kepada mujahidah_muslimah   Quote dan BalasQuote

samirah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 18.11.2003
Ahli No: 5227
Posting: 384
Dari: depan PC

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 05-05-07 23:27


Pada 05-05-07 22:25 , Putri_Cahaya posting:

!!! QUOTE !!!

emmm.. ingat zaman kecil-kecil dulu.. bahagia betul.. memang betul-betul kena.. :)


hmm..rindu zaman kanak-kanak ribena yang bahagia tu.
masa cikgu tak ada dalam kelas sibuk main ceper,batu seremban, ...
waktu rehat budak perempuan main getah,laki main galah panjang,tak pun main cop2 tiang..haha
macam-macam



Bookmark and Share

    


  Member Information For samirahProfil   Hantar PM kepada samirah   Pergi ke samirah's Website   Quote dan BalasQuote

strawberri
Warga 5 Bintang
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13269
Posting: 391
Dari: Alaska Timur

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 06-05-07 14:11


Pada 05-05-07 18:24 , sailormoon posting:

!!! QUOTE !!!

!!! QUOTE !!!

kita membesar dengan menonton pergi-Force, He-man, Transformers, Thundercats, Silver Hawk, Woody Woodpecker, Chipmunks and Mickey Mouse. Not to forget Ninja Turtles, Mask, Smurfs, Voltron, ultraman (perang sampai turun mak ayah dia kan..?)



Saya pernah nangis sebab terlepas kartun tomato-man... :lol: :lol: :lol:

!!! QUOTE !!!


ni sure anda ingat...program minum susu di sekolah. nak galakkan budak-budak time itu minum susu. sekotak 30 sen saja…


heheh...masa kecil-kecil dulu saya tak suka minum susu...rasa nak muntah saja...saya masih ingat masa dekat tadika kalau sarapan hari tu air susu saya akan buang dekat longkang... :-P

!!! QUOTE !!!


lipat kertas kecil-kecil, selepas itu buat lastik.


Bila dah ada yang menangis kena lastik baru nak berhenti main...
:-D




ye...tomatoman..dulu saya hafal lagu dia.. :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For strawberriProfil   Hantar PM kepada strawberri   Pergi ke strawberri's Website   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1898
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 06-05-07 14:55


:-D :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 06-05-07 14:59


Pada 05-05-07 23:27 , samirah posting:

!!! QUOTE !!!

,tak pun main cop2 tiang..


Saya hampir terlupa pasal permainan ni... :-D


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 06-05-07 15:02


Pada 06-05-07 14:11 , strawberri posting:

!!! QUOTE !!!



ye...tomatoman..dulu saya hafal lagu dia.. :-D



Cik strawberri tengok tomato-man juga ek :-D

Nyanyi lah sikit lagu dia...saya dah lupa lah... :-D


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

strawberri
Warga 5 Bintang
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13269
Posting: 391
Dari: Alaska Timur

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 06-05-07 15:07


Pada 06-05-07 15:02 , sailormoon posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 06-05-07 14:11 , strawberri posting:

!!! QUOTE !!!



ye...tomatoman..dulu saya hafal lagu dia.. :-D



Cik strawberri tengok tomato-man juga ek :-D

Nyanyi lah sikit lagu dia...saya dah lupa lah... :-D




tengok... katun sailormoon pun tengok.. tom sawyer pun tengok hehehe
tak ingat dah lagu dia. dulu ingat lah, zaman muda2 dulu ehheheeh
[ Telah diedit oleh: strawberri pada 06-05-07 15:10 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For strawberriProfil   Hantar PM kepada strawberri   Pergi ke strawberri's Website   Quote dan BalasQuote

muslimah_jun
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28314
Posting: 1018
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 06-05-07 15:29


Pada 06-05-07 15:02 , sailormoon posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 06-05-07 14:11 , strawberri posting:

!!! QUOTE !!!



ye...tomatoman..dulu saya hafal lagu dia.. :-D



Cik strawberri tengok tomato-man juga ek :-D

Nyanyi lah sikit lagu dia...saya dah lupa lah... :-D

kelakar..sailormoon ni nak bermanja sgn strawberi ke?
jalok ampun, acah saja :)


-----------------
~TeGuRlAh Aku.. AjAklAh Aku.. PimPinLaH aKu.. kE JaLaN yang menDeKaTkan HaTiku pada-NYA..~


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_junProfil   Hantar PM kepada muslimah_jun   Quote dan BalasQuote

muslimah_jun
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28314
Posting: 1018
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 06-05-07 15:32


Pada 06-05-07 14:59 , sailormoon posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 05-05-07 23:27 , samirah posting:

!!! QUOTE !!!

,tak pun main cop2 tiang..


Saya hampir terlupa pasal permainan ni... :-D

teringat.. suka sangat main ni tiap-tiap kali sampai sekolah before masuk kelas, tapi tak tahulah kumpulan mana yang main cop tiang sampai terlanggar pasu bunga sekolah & pecah. dalam kawan tu seorang kawan saya cina, tah apa dia sekarang lama tak dengar khabar.

P/S: laki pun main juga ke??? saya masa sek rendh sekolah campur tapi rasa tak ada pula pelajar laki main???? tak ingat kut???


-----------------
~TeGuRlAh Aku.. AjAklAh Aku.. PimPinLaH aKu.. kE JaLaN yang menDeKaTkan HaTiku pada-NYA..~


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_junProfil   Hantar PM kepada muslimah_jun   Quote dan BalasQuote

strawberri
Warga 5 Bintang
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13269
Posting: 391
Dari: Alaska Timur

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 06-05-07 15:40


Pada 06-05-07 15:29 , muslimah_jun posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 06-05-07 15:02 , sailormoon posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 06-05-07 14:11 , strawberri posting:

!!! QUOTE !!!



ye...tomatoman..dulu saya hafal lagu dia.. :-D



Cik strawberri tengok tomato-man juga ek :-D

Nyanyi lah sikit lagu dia...saya dah lupa lah... :-D

kelakar..sailormoon ni nak bermanja sgn strawberi ke?
jalok ampun, acah saja :)





sailormoon mana boleh manja2.. sailormoon kena lawan org jahat..
:-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For strawberriProfil   Hantar PM kepada strawberri   Pergi ke strawberri's Website   Quote dan BalasQuote

muslimah_jun
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28314
Posting: 1018
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 06-05-07 15:45


betul tu kena kuat & tegas, dalam waktu & tmp yang lain kena juga besifat selain.

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_junProfil   Hantar PM kepada muslimah_jun   Quote dan BalasQuote

nawzah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.12.2006
Ahli No: 27687
Posting: 219
Dari: BUMI ALLAH S.W.T.

jordan  


posticon Posting pada: 06-05-07 15:46


...:-)....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nawzahProfil   Hantar PM kepada nawzah   Quote dan BalasQuote

amira_najihah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.02.2006
Ahli No: 22568
Posting: 107
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 06-05-07 16:16


ada yang betul..ada yang tak lah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For amira_najihahProfil   Hantar PM kepada amira_najihah   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 06-05-07 17:29


Pada 05-05-07 15:09 , strawberri posting:

!!! QUOTE !!!

kita membesar dengan menonton pergi-Force, He-man, Transformers, Thundercats, Silver Hawk, Woody Woodpecker, Chipmunks and Mickey Mouse. Not to forget Ninja Turtles, Mask, Smurfs, Voltron, ultraman (perang sampai turun mak ayah dia kan..?)


ha'ah.. balik sekolah ptg2 sure nak tengok smurfs, transformers, thundercats, silver hawk, he-man, pergi-force, chipmunks, mickey mouse, woodywood thingy, dan semua2 tu lah... saya siap berulang kali tengok cerita ninja turtles... mask.. kadang-kadang cite2 ni boleh tengok hari sabtu pagi saja... tapi, tengok-tengok pun, bukan paham benda sangat pun. huhuhu. saya masih ada simpan sarung bantal thundercats dan smurfs.

!!! QUOTE !!!


berus gigi time waktu rehat kat sekolah rendah?(Colgate sponsor kan)...hmm, mesti pegang
cawan warna-warni kan. mencangkung kat tepi parit dengan classmates semua kat seblah...


ha'ah. bawa pergi sekolah cawan dengan berus gigi untuk berus gigi... kat tepi parit...sama-sama dengan kawan-kawan lain. :-)

!!! QUOTE !!!


pergi sekolah awal...memang awal...nak main chopping punya pasal.. masuk kelas baju dah kotor...sama aaa laki perempuan...tak pasal-pasal balik rumah kena "pok-pek" dengan mak.
.time rehat makan kat pondok..


yang ni saya tak ada agaknya.. hehe

!!! QUOTE !!!


ingat tak, misi kat sekolah masuk kelas dengan list dentist appointment.
lepas itu bunyi gigi member kita kena gerudi kat bilik sebelah. ada gigi yang berlubang, kena lah tampal.


itu lah.. sebelum pergi sekolah, siap2 berus gigi betul-betul supaya tak kena apa-apa waktu appointment dentist... berdebar saja before kena examine doktor gigi... ahaks. hmm saya masih ingat lagi rupa kad rekod kesihatan gigi tu.. it was dark yellow.

!!! QUOTE !!!


ni sure anda ingat...program minum susu di sekolah. nak galakkan budak-budak time itu minum susu. sekotak 30 sen saja…


huhu.. best juga ni.. memandangkan mak saya cikgu, so dia selalu beli banyak-banyak sampai 18 kotak tu... bawa balik dan saya minum setiap hari. (tak puas dengan yang dapat kat sekolah)

!!! QUOTE !!!


kalau time rehat beli pembaris,pemadam banyak-banyak...buat main pemadam..sapa kena tindih kalah..kan..?
cikgu2 kalau nak denda, mesti guna pembaris panjang warna kuning tu. pukul tapak tangan...kan?


hahahah. lepas itu main banding2 siapa nya paling lawa. kan ada macam-macam style pemadam dengan pembaris.. termasuk juga mechanical pencil.. ada saja yang paling lawa kita nak nunjuk2. pencil box pun selalu nak beli baru.. best saja.. :-) lepas itu main-main siapa tindih pemadam... heheh... kena pukul pembaris panjang tu, saya tak ingat pernah kena tak..

!!! QUOTE !!!


semangkuk mi sup ke, mihun sup ke, 30 sen saja kat kantin kueh time itu 10 sen 20 sen tu lah paling mahal kann..?


saya pun selalu beli semangkuk mi sup or mihun sup... tapi 50 sen lah.. maybe sebab sekolah bandar agaknya. hhaha. lepas itu belajar makan guna chopstick. memandangkan kawan-kawan pun semua cina-cina belaka. mereka ajar bagaimana guna..

!!! QUOTE !!!


Hankyu Jaya, Yaohan - shopping complex yang popular untuk meluangkan masa dengan family. ni for those yang dok KL lah
Komplek Yik Fong, Super Kinta, Ipoh parade-kira shopping complex DEWA lah kann...?


ha'ah... selalu pergi hankyu jaya dengan yaohan bersama family... parkson grand pun kan? mana ada mid valley or klcc masa tu...

!!! QUOTE !!!


time sekolah menengah, anda sure beli kasut sekolah Bata BM Turbo atau Pallas Jazz. ada yang suka kasut high-cut yang buatan china tu... ada yang suka stoking tebal lah...


haha... kasut Bata.. tu lah.. bestnya ada kasut baru.

!!! QUOTE !!!


internet? email? mendalah apa tu? CD? apa tu? kaset tape pernah lah dengar. tiket wayang pun 5 inggit saja.


betullah.. kaset tape saja reti... pasang kat radio.. masa tu yang famous siapa saja... KRU saja yang saya minat. haha

!!! QUOTE !!!


kita pergi kedai runcit, beli Chickerdis, Mamee , Kum Kum, UFO, O-Ya,selepas itu main tikam...kan?
Ding Dang chocolate balls yang ada mainan kat dalam dia, 'telur' keras warna warni, 'rokok' chewing gum, KIKI Bubble Gum.


haha coklat deng dang. ada lagi ke ar? :-) macam-macam jenis chikedees lah.

!!! QUOTE !!!


tak dilupakan, 'Ti Kam'. bila dah habis exam, main Monopoly lah, Donkey lah, Happy Family lah dalam class.


betul lah.. bawa kad lepas itu main kat sekolah... waktu dah habis exam... cikgu kat depan marking kertas. budak-budak main game. haha.. main UNO lah biasanya.

!!! QUOTE !!!


tapi bunyi loceng lah yang paling best sekali. boleh beli aiskrim dengan
apek kat luar sekolah itu... lagi satu loceng masa nak pergi rehat. tinggal kan kerja sekolah, jom kita pergi makan. budak-budak yang dapat Rancangan Makanan Tambahan (RMT) mesti keluar awal,pengawas pun sama kan?


tak ingat pulak pasal RMT ni...

!!! QUOTE !!!


lagi satu yang seronok masa time Pendidikan Jasmani, PJ. main bola lah, rounders lah... permainan kegemaran, main guli, batu seremban, penutup botol, batang aiskrim, 'Pepsi Cola one-two-three', 'Police & Sentry', kejar2 duduk...


yang pasal game ni, memang ikut musim. kadang main getah, gasing, batu seremban, penutup botol, main kejar2, yang lukis kotak2 atas simen guna kapur tu and lompat2 atas nya tu apa nama game tah? lupa dah..

!!! QUOTE !!!


kita hilangkan dahaga dengan aiskrim 10 sen. yang tube aiskrim, ada banyak-banyak color tu. kalau nak makan, kena patahkan kat tengah2 dia!


:-) best dimakan di waktu panas terik..

!!! QUOTE !!!


lipat kertas kecil-kecil, selepas itu buat lastik. hmmm..ni pun kita main dulu
ni. baling2 kapur lah yang lagi extrim main jangka lukis buat dart kat pintu kan..?


tak main lastik2.. tengok saja bebudak laki main... :-)


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

qibtiyah
WARGA SETIA
Menyertai: 10.07.2005
Ahli No: 17187
Posting: 721
Dari: qaryah_qish

seychelles   avatar


posticon Posting pada: 06-05-07 17:39


erm...betul-betul...


heheheeee....
zaman otai itu.... :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For qibtiyahProfil   Hantar PM kepada qibtiyah   Quote dan BalasQuote

samirah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 18.11.2003
Ahli No: 5227
Posting: 384
Dari: depan PC

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 06-05-07 17:47


kelakar..sailormoon ni nak bermanja sgn strawberi ke?
jalok ampun, acah saja :)


saya dulu suka juga tengok sailormoon, sailormoon ukhwah ni laki ke perempuan..kompius saya.



Bookmark and Share

    


  Member Information For samirahProfil   Hantar PM kepada samirah   Pergi ke samirah's Website   Quote dan BalasQuote

samirah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 18.11.2003
Ahli No: 5227
Posting: 384
Dari: depan PC

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 06-05-07 17:52


teringat.. suka sangat main ni tiap-tiap kali sampai sekolah before masuk kelas, tapi tak tahulah kumpulan mana yang main cop tiang sampai terlanggar pasu bunga sekolah & pecah. dalam kawan tu seorang kawan saya cina, tah apa dia sekarang lama tak dengar khabar.

P/S: laki pun main juga ke??? saya masa sek rendh sekolah campur tapi rasa tak ada pula pelajar laki main???? tak ingat kut???

hehe..time saya laki dan perempuan tapi kebanyakannya laki..
culture berbeza agaknya???



Bookmark and Share

    


  Member Information For samirahProfil   Hantar PM kepada samirah   Pergi ke samirah's Website   Quote dan BalasQuote

strawberri
Warga 5 Bintang
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13269
Posting: 391
Dari: Alaska Timur

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 06-05-07 17:59


Pada 06-05-07 17:47 , samirah posting:

!!! QUOTE !!!

kelakar..sailormoon ni nak bermanja sgn strawberi ke?
jalok ampun, acah saja :)


saya dulu suka juga tengok sailormoon, sailormoon ukhwah ni laki ke perempuan..kompius saya.





saya pun kompius. nama macam perempuan tapi avatar laki. entah lah tak apa lah tak penting tu.. :-D
sailormoon kena buat sidang akhbar terangkan kedudukan sebenar ni heehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For strawberriProfil   Hantar PM kepada strawberri   Pergi ke strawberri's Website   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 06-05-07 18:24


Kena buat sidang akhbar?macam menteri lah pulak... :-P ...Saya lelaki lah...Cuba lihat keratan surat beranak dekat setiap posting yang saya hantar...Jelas menyatakan saya seorang lelaki bernama Mohd Hafiz Bin Zainudin...:-D


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

strawberri
Warga 5 Bintang
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13269
Posting: 391
Dari: Alaska Timur

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 06-05-07 18:26


Pada 06-05-07 18:24 , sailormoon posting:

!!! QUOTE !!!

Kena buat sidang akhbar?macam menteri lah pulak... :-P ...Saya lelaki lah...Cuba lihat keratan surat beranak dekat setiap posting yang saya hantar...Jelas menyatakan saya seorang lelaki bernama Mohd Hafiz Bin Zainudin...:-D





sailormoon dah membetulkan keadaan.. hehehhehe :-D
[ Telah diedit oleh: strawberri pada 06-05-07 18:29 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For strawberriProfil   Hantar PM kepada strawberri   Pergi ke strawberri's Website   Quote dan BalasQuote

samirah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 18.11.2003
Ahli No: 5227
Posting: 384
Dari: depan PC

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 06-05-07 18:29


owh..barulah saya faham..
saya ingatkan keratan surat beranak tu adalah nama anak sailormoon,
manalah tahu sayang sangat kat anak sampai buat macam tu..
saya pun dah lama tak posting kat ukhwah...banyak tak tahu

Bookmark and Share

    


  Member Information For samirahProfil   Hantar PM kepada samirah   Pergi ke samirah's Website   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 06-05-07 18:36


Pada 06-05-07 18:29 , samirah posting:

!!! QUOTE !!!

owh..barulah saya faham..
saya ingatkan keratan surat beranak tu adalah nama anak sailormoon,
manalah tahu sayang sangat kat anak sampai buat macam tu..
saya pun dah lama tak posting kat ukhwah...banyak tak tahu


Anak saya??? :lol: :lol: :lol: ...Cik samirah ni buat lawak pulak...
Lambat lagi saya nak dapat anak walaupun sekarang ni saya dah mula jeles dengan pasangan suami isteri yang jalan-jalan dengan baby mereka... :-D


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

strawberri
Warga 5 Bintang
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13269
Posting: 391
Dari: Alaska Timur

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 06-05-07 18:39


Pada 06-05-07 18:29 , samirah posting:

!!! QUOTE !!!

owh..barulah saya faham..
saya ingatkan keratan surat beranak tu adalah nama anak sailormoon,
manalah tahu sayang sangat kat anak sampai buat macam tu..
saya pun dah lama tak posting kat ukhwah...banyak tak tahu



betul lah.. saya pun ingat macam tu

Bookmark and Share

    


  Member Information For strawberriProfil   Hantar PM kepada strawberri   Pergi ke strawberri's Website   Quote dan BalasQuote

samirah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 18.11.2003
Ahli No: 5227
Posting: 384
Dari: depan PC

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 06-05-07 18:41


hehe.. :-)
amboi tak sabar nak dapat baby rupanya..
saya pun tak sabar juga tapi apa boleh buat..buat tak tahu sajalah...=)



Bookmark and Share

    


  Member Information For samirahProfil   Hantar PM kepada samirah   Pergi ke samirah's Website   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 06-05-07 18:46


Pada 06-05-07 18:41 , samirah posting:

!!! QUOTE !!!

hehe.. :-)
amboi tak sabar nak dapat baby rupanya..
saya pun tak sabar juga tapi apa boleh buat..buat tak tahu sajalah...=)



heheh...betul tu...buat masa sekarang kena buat tak tau saja dulu... :-) :-) :-)


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

dueramiela
WARGA SETIA
Menyertai: 21.01.2007
Ahli No: 28283
Posting: 732
Dari: DaRuL eHsaN

Selangor  


posticon Posting pada: 06-05-07 19:29


dak2 sekarang ni belanja tak macam zaman kita dlu2...
tapi semua kenangan kat sekolah dulu memang best!

Bookmark and Share

    


  Member Information For dueramielaProfil   Hantar PM kepada dueramiela   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 06-05-07 20:38


Ada lagi...dulu mesti ada yang suka suka main buah getah dengan main taruh getah....baling dengan bateri Eveready...hehehe...


-----------------


::> Produk Halal Tanggungjawab Bersama
[ Telah diedit oleh: Prof_Muslim pada 06-05-07 20:39 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

syasya2130
Warga 1 Bintang
Menyertai: 26.01.2007
Ahli No: 28380
Posting: 36
Dari: sentul,kl

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 06-05-07 20:39


huhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For syasya2130Profil   Hantar PM kepada syasya2130   Quote dan BalasQuote

tengku_anis
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.11.2005
Ahli No: 20231
Posting: 204
Dari: ..:Bumi BaitulMaqdis :..

india   avatar


posticon Posting pada: 06-05-07 23:50


nak join jugak..
saya pun bayi 80 -an..
siapa ye paling tua kat sini?

Bookmark and Share

    


  Member Information For tengku_anisProfil   Hantar PM kepada tengku_anis   Pergi ke tengku_anis's Website   Quote dan BalasQuote

faiz_ins
Warga 2 Bintang
Menyertai: 03.02.2004
Ahli No: 6972
Posting: 51
Dari: sik ,kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 07-05-07 23:10


ini rahsia aku niee... mana kau tahuu strawberi... kau skodeng aku masa aku kecik dulu kannnnn?????

Bookmark and Share

    


  Member Information For faiz_insProfil   Hantar PM kepada faiz_ins   Pergi ke faiz_ins's Website   Quote dan BalasQuote

strawberri
Warga 5 Bintang
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13269
Posting: 391
Dari: Alaska Timur

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 09-05-07 12:08


Pada 07-05-07 23:10 , faiz_ins posting:

!!! QUOTE !!!

ini rahsia aku niee... mana kau tahuu strawberi... kau skodeng aku masa aku kecik dulu kannnnn?????


a'ah.. :-D
tak payah skodeng semua sama saja...

Bookmark and Share

    


  Member Information For strawberriProfil   Hantar PM kepada strawberri   Pergi ke strawberri's Website   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 09-05-07 12:37


zaman dah berlalu..time kanak-kanak ribena tu best arrr...kalau bab jumpa nurse gigi tu,fuhh...it's a nighmare for me!boleh nangis tuu...ngeri siot!!!
time rehat jumpa geng boleh lupa masuk kelas,tapi tak apa cikgu tak marah..dah nama budak-budak kan.. :-D
sekarang usia makin matang so tak boleh buat perangai macam dulu lagi..main nyorok2,polis sentry lah..


-----------------
-biar orang mengatakan kebaikan kita bukan mengutuk kejahatan yang kita lakukan -


Bookmark and Share

    


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

FIENDA
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.11.2006
Ahli No: 27433
Posting: 224
Dari: NS

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 09-05-07 13:53


ha3x! lawak btulla.

Bookmark and Share

    


  Member Information For FIENDAProfil   Hantar PM kepada FIENDA   Quote dan BalasQuote

aiz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 273
Posting: 275
Dari: melaka

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 09-05-07 15:01


teringat masa kecil-kecil dulu

Bookmark and Share

    


  Member Information For aizProfil   Hantar PM kepada aiz   Pergi ke aiz's Website   Quote dan BalasQuote

Sinar_Izati
Warga 1 Bintang
Menyertai: 23.08.2006
Ahli No: 25991
Posting: 36
Dari: KL

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 09-05-07 17:24


haha..sama lah semuanya..
rindu nya zaman kanak-kanak ku...
rindu nya...=')

Bookmark and Share

    


  Member Information For Sinar_IzatiProfil   Hantar PM kepada Sinar_Izati   Quote dan BalasQuote

fitriey
Warga 2 Bintang
Menyertai: 15.11.2006
Ahli No: 27349
Posting: 49
Dari: kb+Pahang+perlis+penang+jepun

Kelantan  


posticon Posting pada: 12-05-07 22:49


bagaimana tau ni.....sama lah...bab yang mencangkung sambil pegang gelas warna-warni tengah gosok gigi....misi duduk depan tunjuk cara-cara gosok gigi sambil pegang gigi besar tu...hihi

Bookmark and Share

    


  Member Information For fitrieyProfil   Hantar PM kepada fitriey   Quote dan BalasQuote

asney
Warga Rasmi
Menyertai: 31.01.2007
Ahli No: 28493
Posting: 4
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 21-05-07 18:42


ye...saya budak 80-an...huhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For asneyProfil   Hantar PM kepada asney   Quote dan BalasQuote

pinky_sakura
Warga 1 Bintang
Menyertai: 17.05.2005
Ahli No: 16577
Posting: 21
Dari: kuala langat

Selangor  


posticon Posting pada: 21-05-07 22:05


say abudak tahun 90..so terasa juga tempias nya sikit-sikit...kalau di ingat balik memang kelakar.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For pinky_sakuraProfil   Hantar PM kepada pinky_sakura   Pergi ke pinky_sakura's Website   Quote dan BalasQuote

fizal86_anakpadi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.07.2006
Ahli No: 25417
Posting: 179
Dari: sg petani

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 21-05-07 22:18


kiranya saya 80an lah..
(^_^)

Bookmark and Share

    


  Member Information For fizal86_anakpadiProfil   Hantar PM kepada fizal86_anakpadi   Quote dan BalasQuote

nur88
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.12.2006
Ahli No: 27875
Posting: 98
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 04-06-07 21:34


nakal sampai simbah air sirap kat kawan..semua pengalaman tu memang berharga masa zman kanak-kanak..hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur88Profil   Hantar PM kepada nur88   Quote dan BalasQuote

ainul_tapah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.04.2007
Ahli No: 29441
Posting: 145
Dari: Nilai_Butterworth

PulauPinang  


posticon Posting pada: 06-06-07 10:14


a..ha....betul tu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainul_tapahProfil   Hantar PM kepada ainul_tapah   Quote dan BalasQuote

sitishairah
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2007
Ahli No: 29948
Posting: 513
Dari: Gombak

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 06-06-07 10:28


Assalamualaikum...

wah..memang betul sangat-sangat lah itu..hehe..ingat lagi masa nurse masuk kelas panggil nama untuk sesiapa yang ada problem gigi..adus...macam nak pengsan juga..bila nama tak naik...Alhamdulillah...syukur...mana taknyer...member yang nama kena panggil tu, balik kelas saja ada kapas kat celah gigi dia...muka pun seposen saja....
hehe...

...Kenangan terindah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For sitishairahProfil   Hantar PM kepada sitishairah   Quote dan BalasQuote

dekya
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.05.2007
Ahli No: 29877
Posting: 122
Dari: putrajaya

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 06-06-07 10:41


ye lah.....teringat masa zaman tadika...........,zaman sekolah rendah...., sekolah menengah dulu.......Emmmm..........seronoknya....rasa nak ulang semula semuanya....nak balik semula ke zaman tadika...zaman budak-budak lagi masa tu.....dulu masa sekolah rendah....,saya lalui semua apa yang diceritakan di atas....sekolah saya masa tu di sek.keb.merlimau 2..,melaka...seronok gila masa tu...
agaknya lah....kita semua sama dengan apa yang dilalui dahulu....

tak dapat dibayangkan keseronokkan pada masa dahulu.....
teringat pada zaman dahulu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For dekyaProfil   Hantar PM kepada dekya   Quote dan BalasQuote

dekya
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.05.2007
Ahli No: 29877
Posting: 122
Dari: putrajaya

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 06-06-07 10:44


ye lah.....teringat masa zaman tadika...........,zaman sekolah rendah...., sekolah menengah dulu.......Emmmm..........seronoknya....rasa nak ulang semula semuanya....nak balik semula ke zaman tadika...zaman budak-budak lagi masa tu.....dulu masa sekolah rendah....,saya lalui semua apa yang diceritakan di atas....sekolah saya masa tu di sek.keb.merlimau 2..,melaka...seronok gila masa tu...
agaknya lah....kita semua sama dengan apa yang dilalui dahulu....

tak dapat dibayangkan keseronokkan pada masa dahulu.....
teringat pada zaman dahulu...rindunyer......................................

Bookmark and Share

    


  Member Information For dekyaProfil   Hantar PM kepada dekya   Quote dan BalasQuote

dekya
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.05.2007
Ahli No: 29877
Posting: 122
Dari: putrajaya

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 06-06-07 10:45


ye lah.....teringat masa zaman tadika...........,zaman sekolah rendah...., sekolah menengah dulu.......Emmmm..........seronoknya....rasa nak ulang semula semuanya....nak balik semula ke zaman tadika...zaman budak-budak lagi masa tu.....dulu masa sekolah rendah....,saya lalui semua apa yang diceritakan di atas....sekolah saya masa tu di sek.keb.merlimau 2..,melaka...seronok gila masa tu...
agaknya lah....kita semua sama dengan apa yang dilalui dahulu....

tak dapat dibayangkan keseronokkan pada masa dahulu.....
teringat pada zaman dahulu...rindunyer......................................

Bookmark and Share

    


  Member Information For dekyaProfil   Hantar PM kepada dekya   Quote dan BalasQuote

sadiqah

Menyertai: 14.04.2005
Ahli No: 15800
Posting: 684
Dari: Tawau_KL_tawau_pjaya

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 06-06-07 11:05


Pada 05-05-07 15:09 , strawberri posting:

!!! QUOTE !!!

kita
ingat tak, misi kat sekolah masuk kelas dengan list dentist appointment.
lepas itu bunyi gigi member kita kena gerudi kat bilik sebelah. ada gigi yang berlubang, kena lah tampal.

ni sure anda ingat...program minum susu di sekolah. nak galakkan budak-budak time itu minum susu. sekotak 30 sen saja


paling tak suka kalau misi datang kesekolah.. rasa macam nak ponteng sekolah.. :-D ..kad pemeriksaan yang diagih macam nak sembunyi, tak nak bagi tunjuk mak ayah..takut punya pasal.. :lol: ..terbayang-bayang lagi gigi besar tu..hehehe

masa sekolah dulu, ana selalu diarah oleh cikgu agihkan susu kotak free kat rakan-rakan sekelas..memang seronok sebab dapat lebih..upah oleh cikgu.. :lol: :lol: rindunya zaman sekolah.. :-P

Bookmark and Share

    


  Member Information For sadiqahProfil   Hantar PM kepada sadiqah   Quote dan BalasQuote

fansurina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.11.2006
Ahli No: 27352
Posting: 205
Dari: pulau pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 06-06-07 13:10


zaman paling best...cinta budak-budak..rakan-rakan baik...sambutan hari guru..segalanya sangat seronok..andai dapat ulang semula..

Bookmark and Share

    


  Member Information For fansurinaProfil   Hantar PM kepada fansurina   Quote dan BalasQuote

FIENDA
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.11.2006
Ahli No: 27433
Posting: 224
Dari: NS

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 06-06-07 13:33


klakala...
same kanak-kanak memang best sampailah umur sekarang yang banyak dengan dugaan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For FIENDAProfil   Hantar PM kepada FIENDA   Quote dan BalasQuote

rose_itam
Warga 5 Bintang
Menyertai: 19.05.2007
Ahli No: 29976
Posting: 371
Dari: Temerloh

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 06-06-07 14:47


kalau lahir 90an dah jadi lain ke??

Bookmark and Share

    


  Member Information For rose_itamProfil   Hantar PM kepada rose_itam   Quote dan BalasQuote

aku_hambamu
Warga 5 Bintang
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29921
Posting: 393

PulauPinang  


posticon Posting pada: 06-06-07 14:50


ya lah rose_itam, ana lahir tahun 90an, nak tau jugak karektor dia macam mana..

Bookmark and Share

    


  Member Information For aku_hambamuProfil   Hantar PM kepada aku_hambamu   Quote dan BalasQuote

sadiqah

Menyertai: 14.04.2005
Ahli No: 15800
Posting: 684
Dari: Tawau_KL_tawau_pjaya

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 06-06-07 14:56


Pada 06-06-07 13:10 , fansurina posting:

!!! QUOTE !!!

zaman paling best...cinta budak-budak..rakan-rakan baik...sambutan hari guru..segalanya sangat seronok..andai dapat ulang semula..


cinta budak-budak? ooo..ni mesti dah ada pakwe masa sekolah rendah..bukan main lagi naa.. :lol:


-----------------
hIdUP mEsTi TeRuS..


Bookmark and Share

    


  Member Information For sadiqahProfil   Hantar PM kepada sadiqah   Quote dan BalasQuote

jubah_hijau
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25035
Posting: 514
Dari: UTM SKUDAI

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 06-06-07 15:00


teringat kisah silam

Bookmark and Share

    


  Member Information For jubah_hijauProfil   Hantar PM kepada jubah_hijau   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 06-06-07 18:13


Assalamualaikum...

Terasa lah pulak...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

erwina
WARGA SETIA
Menyertai: 11.05.2004
Ahli No: 8917
Posting: 503
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 06-06-07 20:05


thunder...thundercat

Bookmark and Share

    


  Member Information For erwinaProfil   Hantar PM kepada erwina   Pergi ke erwina's Website   Quote dan BalasQuote

faizatul
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.02.2007
Ahli No: 28760
Posting: 122
Dari: KL

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 06-06-07 21:13


heheheheheheh..........rindu lah pulak zaman kecil-kecil dulu ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For faizatulProfil   Hantar PM kepada faizatul   Quote dan BalasQuote

Imaniera
Warga 2 Bintang
Menyertai: 06.04.2007
Ahli No: 29470
Posting: 57
Dari: miri, sarawak

Sarawak  


posticon Posting pada: 07-09-07 13:23


hehehe.... anda lupa dengan cerita kesatria baju hitam dan gaban. sanggup pulak ponteng kelas petang semata-mata nak tengok cerita tu. kalau tak silap, cerita tu tiap petang rabu dan khamis pukul 5 petang..

nak pulak, main lumba-lumba lari dengan kawan-kawan tiap hari balik dari sekolah.. dengan beg yang berat, kain ikat kat pinggang... fuh, kalau diasah dari dulu, memang boleh jadi ratu pecut negara agaknya. lagipun cuaca dulu redup saja, kan. tak panas sangat macam sekarang..

manalah kawan-kawan saya yang nakal dulu-dulu tu ye? apis, eman, kamal, emi, uji, mijah, nadiah, brian, huh, rindu betul dengan anda...


--------------------------------
..............sesaat bersama seabad terasa.....................

Bookmark and Share

    


  Member Information For ImanieraProfil   Hantar PM kepada Imaniera   Quote dan BalasQuote

fizah866
Warga 2 Bintang
Menyertai: 30.05.2007
Ahli No: 30106
Posting: 60

blank   avatar


posticon Posting pada: 07-09-07 14:19


Pada 06-05-07 14:59 , sailormoon posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 05-05-07 23:27 , samirah posting:

!!! QUOTE !!!

,tak pun main cop2 tiang..


Saya hampir terlupa pasal permainan ni... :-D



permainan ni lah yang selalu saya main dulu...

klakor lah pula bila teringat zaman tu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For fizah866Profil   Hantar PM kepada fizah866   Quote dan BalasQuote

are_peace82
WARGA SETIA
Menyertai: 06.10.2006
Ahli No: 26802
Posting: 412
Dari: Kelantan & Kajang

Kelantan  


posticon Posting pada: 07-09-07 14:44


Satu lagi main bukit kepung. Habis buku2 petak kecil tu. lepas itu main tudung botol. Macam jenis buah ada. Ada lagi main guli. siapa menang dia dapat guli tu.

Bookmark and Share

    


  Member Information For are_peace82Profil   Hantar PM kepada are_peace82   Quote dan BalasQuote

are_peace82
WARGA SETIA
Menyertai: 06.10.2006
Ahli No: 26802
Posting: 412
Dari: Kelantan & Kajang

Kelantan  


posticon Posting pada: 07-09-07 14:46


Kalau lalu depan pejabat sekolah memang bising lah bunyi mesin taip kerani. Masa tu kalau ada surat cikgu-cikgu nak bagi kat ibu bapa mereka akan cetak guna mesin gelek. Mesin photostat tak ada lagi.

Bookmark and Share

    


  Member Information For are_peace82Profil   Hantar PM kepada are_peace82   Quote dan BalasQuote

najwa_mnor
Warga 3 Bintang
Menyertai: 21.11.2003
Ahli No: 5313
Posting: 148
Dari: gombak

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-09-07 15:55


pas tu ada satu waktu tu musim jerebu pakai mask macam mask rider saja..best..

Bookmark and Share

    


  Member Information For najwa_mnorProfil   Hantar PM kepada najwa_mnor   Quote dan BalasQuote

ashabul_mukminin
Warga 2 Bintang
Menyertai: 17.07.2003
Ahli No: 2403
Posting: 43
Dari: Pahang

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 07-09-07 18:14


aiseh.. memang terasa! ya Allah.. bila kenang2 balik zaman kanak-kanak ribena tu, lawak..lawak. memang gelak sakan.

program minum susu.. hohoho, bawa balik then berebut2 dengan adik2. hahaha.. tapi, tak ada lah pula dengar kes keracunan macam program susu sekarang. hohoho

katun2 dulu semuanya dah di'added-value'. kalau dulu siap hafal dan tiru aksi kesatria baja hitam. sekarang mana mampu nak tiru aksi masked-rider latest version~ huhu siap guna h/s untuk bertukar!!

lagu tomatoman.. hurm, yang ni ke.. "tomato-mato-mato. tomato-mato'..." ahaks

erm.. rasanya ada lagi..
pengawas pusat sumber, rotate kena susun buku waktu rehat tak pun tlg2 jaga kaunter pinjam buku. sekali sekala ada perpustakaan bergerak datang.

sebab dulu sekolah rendah kat sri serdang. selalu banjir.. tapi setiap kali banjir tak pernah miss nak main air.

kelas muzik diajar lagu pulau pinang..
"seberang perai.. pantai yang indah menuju pulau pinang.. " eh, ke saya seorang saja yang belajar lagu ini?

lagu lain.. erm lagu pengakap kalau tak silap..
"kami ahli pengakap muda buat sehabis baik. taat pada perintah Tuhan, raja dan negara, membantu tiap masa... "

maafla kalau saya seorang saja yang belajar benda-benda ini. ke saya ni silap zaman? lahir tahun 90 an??? huuhuhuhu


-----------------
"Ya Allah, jdknlh aku mcintaiMu&mencintai org yang mcintaiMu srta mencintai amalan2 yang myampaikn daku kepada mcintaiMu."
[ Telah diedit oleh: ashabul_mukminin pada 07-09-07 18:15 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For ashabul_mukmininProfil   Hantar PM kepada ashabul_mukminin   Pergi ke ashabul_mukminin's Website   Quote dan BalasQuote

solskjaer
WARGA SETIA
Menyertai: 25.08.2004
Ahli No: 10725
Posting: 2644
Dari: manchester united

saudiarabia  


posticon Posting pada: 07-09-07 20:25


semua benda ni kita rasai hanya sekali..:-) dah jadi kenangan dan tak boleh berpatah balik...:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For solskjaerProfil   Hantar PM kepada solskjaer   Pergi ke solskjaer's Website   Quote dan BalasQuote

nur_mujahidah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.04.2005
Ahli No: 15931
Posting: 144
Dari: IPT

Johor   avatar


posticon Posting pada: 07-09-07 23:54


Salam....
Wahhhh memang betullah tapi tidakla 100%......Paling suka tengok kartun thundercats....masih ingat lagi lagu dia macam mana....Yang paling tak boleh lupa gigi kena tampal dengan misi.....masa tu nyorok dalam tandas.....Dan yang paling ana tak bileh lupa adalah...........biarlah rahsia..............yang penting ianya tiada dalam senarai diatas..........

Bertemu dan berpisah kerana ALLAh swt .......................
Wassalam.................

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_mujahidahProfil   Hantar PM kepada nur_mujahidah   Pergi ke nur_mujahidah's Website   Quote dan BalasQuote

aleyamaisara
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.05.2007
Ahli No: 30035
Posting: 186
Dari: skudai,johor

Sabah  


posticon Posting pada: 08-09-07 08:42


terasa macam kembali ke zaman muda2 dulu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For aleyamaisaraProfil   Hantar PM kepada aleyamaisara   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 08-09-07 09:39


Assalamualaikum...
Alamak..terasa lah pula... :-P

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1898
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 08-09-07 22:04


rindunya masa zaman kanak-kanak...hahahaha

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

raudhah84
WARGA SETIA
Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10521
Posting: 483
Dari: bumi Allah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 09-09-07 12:44


;-)
ingat tak main tali getah masa waktu rehat...?
ni games untuk girls saja.. :-P
ana selalu menang sebab ana paling tinggi masa tu.. :lol:
selalu kena kacau dengan boys masa tu.
malunya kalau diingat2 balik..
lepas itu makan kat pondok..
mak bawakkan bekal..
paling tak boleh lupa kena panggil dengan guru besar sebab baca story book bawah meja masa cikgu ajar.. :-| kebetulan masa tu dia tengah round.. :-D
padan dengan muka ana..
rindunya zaman kanak-kanak..


-----------------
sekali kaki melangkah di jalan ALLAH..jangan undur..biar masa berganti..aqidah jangan mati..biar zaman berubah..keyakinan pada ALLAH jangan goyah..


Bookmark and Share

    


  Member Information For raudhah84Profil   Hantar PM kepada raudhah84   Pergi ke raudhah84's Website   Quote dan BalasQuote

nurlin
Warga 2 Bintang
Menyertai: 15.08.2004
Ahli No: 10569
Posting: 51

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 09-09-07 16:13


salam...
a'ah lah..bila baca apa yang ditulis kat atas tu tersenyum seorang-seorang teringat kisah lama..hehhe

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurlinProfil   Hantar PM kepada nurlin   Quote dan BalasQuote

kismis
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.10.2004
Ahli No: 11649
Posting: 180

Sabah  


posticon Posting pada: 13-09-07 12:43


macam angau saja bila ingat time 2...

Bookmark and Share

    


  Member Information For kismisProfil   Hantar PM kepada kismis   Quote dan BalasQuote

kahfi8
WARGA SETIA
Menyertai: 19.09.2007
Ahli No: 31129
Posting: 517
Dari: Damansara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 05-11-07 08:44


sekolah lah time yang paling banyak smpan kenangan manis...
kalau nak daftar drjah1 balik,diterima tak?hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For kahfi8Profil   Hantar PM kepada kahfi8   Pergi ke kahfi8's Website   Quote dan BalasQuote

Muddathsir787
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2007
Ahli No: 31449
Posting: 943
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 21-12-07 01:49


Salam..

Huhh. Aku ni termasuk kategori 60an juga ke?? Ohhh tidaakkkk..!!!!!!!!!!!!!

Hmm, memang takbleh lupa memori sek rendah dulu.

Main chopping.. teruk juga kena kawan-kawan aku kena baling dengan bola tenis..
Sebagai solutionnye. Aku buat bola chopping padat pakai kertas surat khabar.. kena memang merah lah badan tapi tak seteruk bola tennis.

Hmm, bawa gasing pergi sekolah.. tunjuk skill lah konon, last2 kena ambil dengan penolong kanan.

Main bola sepak time-time bulan puasa.. ehem, at the end 'terbuka puasa' ramai-ramai dengan air paip. Hmm, masa tu budak lagi tak baligh lagi..
Sekarang insya-ALLAH tak tinggal puasa.

Dulu hangat basikal jipang,time cuti sekolah time inilah kemaruk dengan basikal. Nak beli bmx tak mampu.. jadi convert basikal saja lah..
Perang mercun time hari raya..
boleh seludup bawa pergi sekolah.. ekkkekekke..


Hmm, jadi pengawas.. yang mirip pengganas saja.. oohkoohkohkohkoh..



Hmmm. Aku memang tak boleh lupa.


Errr.. Kenapa zaman adik-adik kita sekarang ini advance betul yerr..??

Ketinggalan betul kita yehh..??

Bookmark and Share

    


  Member Information For Muddathsir787Profil   Hantar PM kepada Muddathsir787   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 21-12-07 06:34


zaman kanak-kanak dulu memang zaman yang paling best...
tempat jatuh lagi dikenang....
inikan pula tempat bermain :D

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

serimurni
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18927
Posting: 106
Dari: e-poh

Perak   avatar


posticon Posting pada: 21-12-07 13:29


betul-betul mengingatkan waktu zaman sek ren dulu..
rindunye...
semuanya hanya tinggal kenangan

Bookmark and Share

    


  Member Information For serimurniProfil   Hantar PM kepada serimurni   Quote dan BalasQuote

nurzatul
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26160
Posting: 733
Dari: yogyakarta...

Perak   avatar


posticon Posting pada: 23-12-07 15:24


hehehe..klkrla bila terkenang zaman kanak-kanak dulu.seronok saja sepanjang masa. :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurzatulProfil   Hantar PM kepada nurzatul   Pergi ke nurzatul's Website   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 21-02-08 21:48


zaman kanak-kanak kita dulu lagi best daripada budak-budak sekarang...
best betul kalau ingat time tu..


-----------------
-biar orang mengatakan kebaikan kita bukan mengutuk kejahatan yang kita lakukan -


Bookmark and Share

    


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

hudahaida
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.01.2008
Ahli No: 32255
Posting: 128
Dari: dunia

south_korea  


posticon Posting pada: 22-02-08 07:47


seronok bila ingat zaman kecil-kecil dulu...

Ultraman: tiap-tiap hari ada saja sedara mara dia yang datang tolong.nak2 time ultraman yang betul-betul tu dah sakit sangat-sangat (dada dia ada butang warna merah).memang kelakar.saya ingat lagi,adik saya pernah tnyer kat mana cerita ni dibuat.sebagai kakak sulung (nak tunjuk semua tau),saya cakap lah yang cerita ni dia buat kat jepun tempat yang memang khas untuk ultraman gaduh.hahahahaa..lawak pula bila ingat balik.

Berus gigi:part tu lah yang paling tak tahan sebab sya mula nak rasa mmuntah bila tengok org lain brus gigi.yang best nya balik rumh dengan bangga britau adik2 dapat ubat gigi free.time cikgu suruh bawa cwn sendiri,pening kepala pilih cawn paling cantik kat rumh untuk di bawa ke sek.hahahahaa (ni bukan nak m'berus gigi sangat,nak tanding cawn siapa lagi cantik)!

Pergi sek awal:masa tu duduk Ipoh sekolh kat MGPSI.memang awal pergi sekolh.sampai sek,letak beg dalam kelas terus merayap dengan adik ke pokok letup2.tak tahu name pokok tu apa.tapi,buah dia kalau kita ambil letak dalam air,dia akan meletup.bila fikir balik,bagaimana lah saya (kakak) boleh ajak adik main benda-benda begini..hihiii

Dentist:klinik gigi macam rumh hantu.serius!!!..ianya terletak kat tingkat 3.spnjang tangga tu dah lah gelap.before pintu klinik,dia letak almari yang dalam nya ada replika gigi dengan mulut.sya ingat lagi,nurse gigi tu xprnh senyum.sekali tengok muka dia,saya terus kata dia ahli sihir yang naik penyapu tuuu(yang dalam cerita katun).tiap kal sya pergi,mesti dia tengah kutip barang-barang dalam klinik tu dan rendam dalam bekas yang ada air panas.sya pun fikir sndrian.kalau budak-budak degil tak nak cabut gigi,mesti dia rendam dalam air pnas tu jugak!(cerita katun yang ahli sihir ada periuk blanga yang besar berisi air pnas)

Program susu:sya paling suka sebab sya suka minum susu.kawan-kawan yang tak suka semua akan bagi sya.so,sampai sya boleh bawa balik rumh susu2 tu.

Beli pemadam,pensel:time sek dulu,glamer sangat main anak-anak di kalangan budak perempuan.time tu sya sek kat kedah SKAAT.rehat saja,sya dengan adik akan pergi beli pensel mekanik,pemadam,pembaris.masuk saja kelas main anak2.pensel akan jadi anak,pencil box jadi rumah,pemadam jadi bantal,pembaris jadi pagar.untuk nampak lebih best,kami budak kelas akan letakkan reben yang diurai benang nya untuk diletakkan di pensel sebagai rambut (wanita).lepas itu,gerak2 lah pensel tu macam org.hahhaahaa..tulh yang selalu di main kat sekolh.hahahaha

Mee sup:time yang di tunggu2 adalah time rehat.tak cukup dengan mee hun sup,beli lagi nasi lemak.tuan nya bukan gemuk sangat pun.halus saja..tapi kan,sedap sangat-sangat mknn kat kantin.memang rindu sangat-sangat..huhuhuhuuu

Super Kinta:itulah shopping complex yang selalu dikunjungi dengan family.time tu sesiapa yang pergi super kinta tu kira macam kaya lah..sebab mampu pergi shopping complex..hahhahaa..(ada lagi ke ERK SUPER KINTA TU??dah lama betul XKE IPOH.lepas PINDAH KE KEDAH,tak jejak dah PUN IPOH TU)..rindu nak tengok no 55 tmn bersatu simpang pulai(sya masih ingat lagi alamt rumh saya duduk dulu kat sana)

Kasut Bata:itu saja lah kasut yang selalu dipkai sampai form 5.tak suka yang tali2 sebab tak tahu nak ikat.so beli lah yang 'srak2' tu...tiap-tiap mggu basuh.bila letak kapur,keras semcm saja kasut tu(over kapur)..hahahhahaa

Internet:lnsung tak tahu pun benda alah tu.komputer pun tak kenal.zaman dulu-dulu semua cerita-cerita pun dalam video tape.sya tengok cerita-cerita katun pun dr video tape.ada sampai sekarang video tape player tuu..ayah xbuang pun.kata nya kenangan.

Mamee:tu lah mknn yang selalu dimkn time2 lepas sek.ada lagi satu jenis coklat.saya dengan adik panggil taik kambing sebab dia bulat2 halus dalam pembalut warna kuning.hujung pmbalut tu transparent.so,kat boleh nampak lah coklat kat dalam tu.sedap rasa nya.murah pula tu.sepekt 10sen.ke mana lah coklat tu sekarang??

Tikam:sya memang handal lah benda-benda nii..telur2 yang dapat tu sya simpang untuk main masak2.kadang-kadang,sya dengan adik main tikam2 ni sebab nak dapat kan cincin kat dalam tu.kami ada tikam juga untuk buat koleksi kad2 sailormoon.lepas itu penuh letak kat dalam beg duit.(konon-konon macam kad kredit lah,tengok orang-orang besar dalam beg duit mereka kan penuh kad2)..hahhahahaa..lawak betul

Happy Family:kami buat sendiri saja kad tu !! time tu tak ada duit.tapi sebab pakai kertas murah,so lembik lah sikit dan cepat rosak.last2,pakat dengan adik simpan duit untuk beli happy family.hihihiii..

RMT: masa sek kat kedah,sya selalu ganti kawan pergi makan RMT tu.dia tak nak makan sebab xsedap.cikgu marah lah sebab banyak tak habis.so,saya lah yang kan abiskn.the problem is,saya still juga kecik halus kurus begitu juga.hihihii..

PJ:tu lah masa paling best sebab dapat main-main...bukan main..yang tak best nya kan gesa2 tukr baju untuk masuk kelas.kalau kat MGPSI best sebab ada shower untuk mndi after PJ.lain-lain sek tak ada.nak tukar bju pun berasak2.pernah juga kami budak perempuan tukar bju dalam kelas..tutup semua tingkap dan keliling kawan yang nak tukr bju.tak tahu bagaimana berani sangat buat begitu..hahahha...ye lah,seolh zaman sekarang bukan macam dulu.budak laki xamik peduli pun.asal dia boleh main sepuas hati,cukuplah.tak ada masa pun adjust2 budak perempuan.tu adalah one thing yang ketara lah dengan zaman sekarang.

Aiskrim batang:murah saja harag 10sen.time nak beli pilh2 warna lagi.time nak patah kan guna lutut...hahhahahaa..

Lipat kertas:sya lipat untuk buat star.nak letak dalam pensel box.lepas itu pergi koperasi beli pewangi biji2 tu letak dalam nya.bila bukk pensel box,wangi saja..hahahhaa

Itulah sya sedikit sebyk zaman kecil-kecil dulu..rindu betul dengan suasana begitu..kawan-kawan yang baik dan betul-betul nak jadi kawan.tak kisah lah laki atau perempuan.susah senang sama-sama..sya sendiri pun xprnh bersua muka dengan kawan-kawan sek rendah yang dl2..lepas pindah terus ilg kontek.lagipun,banyak sangat sek rendah...hihihiiii :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For hudahaidaProfil   Hantar PM kepada hudahaida   Quote dan BalasQuote

houri
WARGA SETIA
Menyertai: 18.09.2004
Ahli No: 11224
Posting: 594
Dari: bumi Allah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 22-02-08 08:55


:-D
mengingatkan ana kisah-kisah lama.
begitu cepat masa berlalu.

~beratur kat tepi sekolah.
tiap-tiap pagi, mesti kena beratur kat tepi kelas sebelum memulakan pembelajaran. pengawas datang cakap 'angkat tangan ke bahu, luruskan barisan'. kemudian akan baca doa dan aminkan doa ramai-ramai.

~belajar tambah tolak dengan biji batu dan lidi.
walaupun abah ana dah beli alat pembilang, ana masih lagi gunakan lidi dan biji batu. kutip batu, kemudian basuh dan guna masa kelas matematik.

~program susu sekolah.
yang ni ana paling suka. lagi seronok bila dapat markah tertinggi, lagi banyak susu kotak yang akan dapat. lepas itu pilih gambar yang menarik. ada gambar pelajar pimpin pakcik melintas jalan.

~markah tertinggi dapat botol air.
ustazah bagi botol air. kalau hari sukan, dah jadi hari mengumpul tuppaware. macam-macam bentuk dan warna.

~kartun tomatoman, ultraman, power rangers.
kartun tomatoman comel, kartun ultraman best. ada lampu kuasa dan tengah-tengah badan ultramen. mula-mula neutral, kemudian warna merah(ultramen sakit), then hijau balik bila dah dapat kekuatan. power rangers warna kuning dan pink pakai skirt. first time lawan kalah, raksaksa pun kecik. kemudian raksaksa membesar, power rangers bergabung menjadi robot dan mengalahkan raksaksa.

~beg sekolah swan, kasut bata.
hehe. beg sekolah swan yang banyak compartmen, bentuk segi empat menjadi kebanggaan. kasut sekolah bata berkapur putih.

~makanan murah bangat.
mee goreng 10sen sahaja. nasi kerabu 20 sen pun dah boleh beli.

~PJ.
masa pendidikan jasmani, junjung pundi kacang kat atas kepala.
tarik bola guna gelung rotan.

~pertandingan bercerita.
cerita tentang bunga kebangsaan malaysia sambil pegang bunga raya. dan ada gambar bungan raya yang dibuat dengan kad manila kat badan. 'ini bunga raya. bunga raya bunga kebangsaan kita...'

banyak lagi kenangan, teringat hari pertama pergi sekolah.
'mama balik ya, tak payah tunggu'. hehe. confident semacam saja.

Bookmark and Share

    


  Member Information For houriProfil   Hantar PM kepada houri   Quote dan BalasQuote

sikinshaharudin
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.11.2008
Ahli No: 36109
Posting: 87
Dari: zi ji l0ng p0

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 16-12-08 00:34


.....rindu bangat dengan zaman cekolahh.....zamn dulu kalaa..... :cry: :cry: :cry:

tak ada zaman lain yang boleh celen zaman kanak-kanak...... :kelip:

dulu memang brutal tahap cipan lah......siap bawa gasing pergi sekolah main dalam kelas....habis tebuk2 lantai kat kelas....hikhikhik... :sopan: :sopan:

main cop2 tiang pun beshhhh......

rondes pun beshhhhh.....

semua beshhhh......tiada yang tidak beshhh.......

layannnn......


-----------------
senYum s0km0 =)


Bookmark and Share

    


  Member Information For sikinshaharudinProfil   Hantar PM kepada sikinshaharudin   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.2317 saat. Lajunya....