Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 21-04-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Jika anda taknak bekerja, carilah duit sebanyak-banyaknya; nanti anda tak perlu bekerja
-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 64
Ahli: 0
Jumlah: 64




  Yang Masuk Ke Sini
muslimin23: 28 hari yang lalu
ronniefinancehome: 39 hari yang lalu
MTMKi: 49 hari yang lalu
usop79: 50 hari yang lalu


Kelakar
Topik: Pembonceng dan penunggang motor terbaik


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kelakar
    »» Pembonceng dan penunggang motor terbaik

Please Mendaftar To Post


Oleh Pembonceng dan penunggang motor terbaik

UIHR
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.04.2005
Ahli No: 15700
Posting: 89

Selangor  


posticon Posting pada: 22-04-07 11:29


Cerita 1

Cerita ini mengisahkan saya yang membonceng motosikal bersama kawan, pada suatu hari,saya hendak pergi ke bandar bersama rakan. Rakan saya yang menunggang dan saya membonceng di belakang, dengan semangat, rakan saya ni membawa motosikal dengan laju, semua kenderaan dipotongnya, kereta, motosikal, bas, lori.... semuanya dia lepas, tapi kebetulan masa memotong dua buah kereta yang terletak kiri dan kanan rakan saya tetap dapat lepas, tetapi saya pula yang tersangkut di sebabkan lutut saya tersangkut di antara dua buah kereta dan menyebabkan saya jatuh bersila di atas jalan raya macam tengah duduk di rumah... Rakan saya perasan yang saya sudah jatuh di belakang, dengan geli hatinya dan ketawa, dia patah balik untuk mengambil saya.



Cerita 2

Cerita ini mengisahkan saya membonceng motosikal rakan saya lagi sekali, masa itu rakan saya ingin menumpangkan saya, saya pun terima ajakannya.... Selepas bersiap, saya pun membonceng motosikalnya... semasa perjalanan saya ingin menghisap rokok, tapi lighter ada di dalam poket seluar, jadi saya tunggu sampai rakan saya berhenti sekejap, tiba di traffic light, rakan saya pun berhenti sebab lampu merah, saya pun berdira sekejap mengambil lighter, dengan tidak semena2, lampu bertukar hijau dan rakan saya terus jalan dan meninggalkan saya berdiri terkangkang di tengah jalan, hai... kena lagi aku... apabila dia sedar motosikalnya ringan dia dah tahu saya dah tertinggal, dia pun patah balik mengambil saya... hmmm, hampeh betul.


Cerita 3

Cerita kali ini mengisahkan saya menunggang pula motosikal bapa saya C70 yang telah di ubahsuai sedikit... dengan bangganya, saya pun menunggang motosikal bapa saya sebab dah modified jadi laju... haha... time ni lah nak tunjuk power kat depan awek yang baru balik sekolah, awek sekolah menengah... apa lagi, saya pun pulas sampai habis, kuat betul bunyi dia.... semasa tengah laju, saya tak perasan ada lubang di tengah jalan, saya pun terlanggar lubang tu, kuat jugak hentaman besi roda kat jalanraya tu, tapi nasib menyebelahi saya, saya tidak terjatuh masa tuuu... fuhhh... nasib baik, tapi ekzos moto bapa saya yang jatuh tertanggal.... alamak... malunya... dengan rasa segan, di hadapan awek2 sekolah tu saya mengutip balik ekzos motosikal bapa saya takut nanti kena marah pulak... hmmm... macam-macam...


Sekian


-----------------
Azri Effendy


Bookmark and Share

    


  Member Information For UIHRProfil   Hantar PM kepada UIHR   Quote dan BalasQuote

muslimah_jun
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28314
Posting: 1018
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 22-04-07 11:42


aduh..kelakarla jugak...:D :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_junProfil   Hantar PM kepada muslimah_jun   Quote dan BalasQuote

sahabat_amin
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 123
Posting: 1288
Dari: Bumi Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 22-04-07 11:58


haha..
betul-betul terjadi ke cerita ni..
memang lawak.. :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahabat_aminProfil   Hantar PM kepada sahabat_amin   Pergi ke sahabat_amin's Website   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 22-04-07 12:00


cerita betul ni... kisah benar.. :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

dueramiela
WARGA SETIA
Menyertai: 21.01.2007
Ahli No: 28283
Posting: 732
Dari: DaRuL eHsaN

Selangor  


posticon Posting pada: 22-04-07 12:05


eh...eh...macam da pernah ada org posting saja cerita 2...
da ada kat mastika...
??//??
,,,,

Bookmark and Share

    


  Member Information For dueramielaProfil   Hantar PM kepada dueramiela   Quote dan BalasQuote

dueramiela
WARGA SETIA
Menyertai: 21.01.2007
Ahli No: 28283
Posting: 732
Dari: DaRuL eHsaN

Selangor  


posticon Posting pada: 22-04-07 12:18


eh...eh...macam da pernah ada org posting saja cerita 2...
da ada kat mastika...
??//??
,,,,

Bookmark and Share

    


  Member Information For dueramielaProfil   Hantar PM kepada dueramiela   Quote dan BalasQuote

tou_aii
WARGA SETIA
Menyertai: 21.04.2007
Ahli No: 29677
Posting: 550
Dari: harajuku

japan   avatar


posticon Posting pada: 22-04-07 12:45


huhuhu dueramiela.... betul agaknya rasanya... tapi tak apa... ada org tak tau lagi agaknya....

Bookmark and Share

    


  Member Information For tou_aiiProfil   Hantar PM kepada tou_aii   Quote dan BalasQuote

dueramiela
WARGA SETIA
Menyertai: 21.01.2007
Ahli No: 28283
Posting: 732
Dari: DaRuL eHsaN

Selangor  


posticon Posting pada: 22-04-07 12:46


termasuk anti lah ek tou_aii??

Bookmark and Share

    


  Member Information For dueramielaProfil   Hantar PM kepada dueramiela   Quote dan BalasQuote

UIHR
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.04.2005
Ahli No: 15700
Posting: 89

Selangor  


posticon Posting pada: 26-04-07 03:01


lebih kurang lah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For UIHRProfil   Hantar PM kepada UIHR   Quote dan BalasQuote

ilhammusafir
Warga 5 Bintang
Menyertai: 05.11.2005
Ahli No: 20222
Posting: 361
Dari: SeGaMat_JoHoR

Johor  


posticon Posting pada: 26-04-07 04:07


boleh lah bagi 2 bintang dari 5 bintang...:):)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ilhammusafirProfil   Hantar PM kepada ilhammusafir   Quote dan BalasQuote

jash
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.12.2004
Ahli No: 13362
Posting: 83
Dari: ::JB-kat::

bosnia_herzegovina   avatar


posticon Posting pada: 12-06-07 15:40


kelakar nya.. jash pun nak kongsi jugak, ada seorang pakcik ini, dia excited sangat nak pergi beraya, dia tertinggal wife dia kat tepi jalan itu... wife dia tak sempat naik pun lagi.. sian kat wife dia.. kalau dengar umi jash cerita kisah makcik itu kena tinggal, memang ketawa terbahak2

Bookmark and Share

    


  Member Information For jashProfil   Hantar PM kepada jash   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 13-06-07 00:50


macam pernah baca kat mastika..

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

muslimah_87
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.01.2004
Ahli No: 6527
Posting: 221
Dari: UM

Johor  


posticon Posting pada: 13-06-07 10:50


hoho...lawaknya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_87Profil   Hantar PM kepada muslimah_87   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1899
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 15-06-07 22:11


:) :) :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 15-06-07 23:29


copy and past

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

Imaniera
Warga 2 Bintang
Menyertai: 06.04.2007
Ahli No: 29470
Posting: 57
Dari: miri, sarawak

Sarawak  


posticon Posting pada: 07-09-07 13:50


sebab tu tak berani naik motor... sebab dah pernah berumah kat dalam longkang...

hehehe... trauma jadinya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ImanieraProfil   Hantar PM kepada Imaniera   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 07-09-07 16:02


Pada 22-04-07 12:00 , Meow posting:

!!! QUOTE !!!

cerita betul ni... kisah benar.. :-)


Ye ke....????
Tak percaya sangat...dah pernah baca kisah ni..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

amira_aqilah
WARGA SETIA
Menyertai: 28.11.2005
Ahli No: 20523
Posting: 900
Dari: planet bumi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-09-07 16:17


hahaha lawaknya.....adusss...
bersila tengah jalan...nasib baik tak ada nasik saja...kalau ada nasik boleh control macho...buat-buat macam makan nasik...:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For amira_aqilahProfil   Hantar PM kepada amira_aqilah   Quote dan BalasQuote

afz_besh
Warga 1 Bintang
Menyertai: 19.02.2005
Ahli No: 14538
Posting: 25
Dari: dari tingkat 3 blok Jaya

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 27-09-07 13:43


:)
lawak teringat peristiwa kawan saya d jambatan pulau pinang.
member saya yang jadi pembonceng ni nak ambil duit syiling dalam seluar untuk bayar tol. kemudian dia tak sempat duduk lagi, si penunggang terus jalan meninggakan si pembonceng ni sambil terkangkang sendirian. bila dah sampai seberang, barulah kawan saya yang seorang ni perasan, dekat belakang tak ada sesiapa. tu pun sebab dia nak tanya "sekarang dah pukul berapa?"

Bookmark and Share

    


  Member Information For afz_beshProfil   Hantar PM kepada afz_besh   Quote dan BalasQuote

aleyamaisara
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.05.2007
Ahli No: 30035
Posting: 186
Dari: skudai,johor

Sabah  


posticon Posting pada: 27-09-07 14:10


macam pernah baca dalam mastika...hehe...

Bookmark and Share

    


  Member Information For aleyamaisaraProfil   Hantar PM kepada aleyamaisara   Quote dan BalasQuote

uswatun_mawaddah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.04.2007
Ahli No: 29534
Posting: 142
Dari: Bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 29-09-07 00:20


ana nak mencelah sikit. Kalau UIHR naik moto, ana pula dengan bas. dulu masa skola2 bas saja lah kawan baik ana pergi dan balik sekolah. kekadang tu naik cemuih ceq.

Alkisah 1 :
Di pagi yang sejuk, alkisah ana dengan bas awam. Hari2 kena tunggu bas. Naik bengang dah ana. bukannya datang cepat, selalu saja lambat. kat sekolah penuh dengan list nama ana yang datang lambat ke sekolah..koz hari-hari lambat..tunggu bas pya pasal. Nak dijadikan cerita, tengah ana berdiri kat tepi jalan depan rumah sendirian sambil tunggu bas nak ke sekolah, ada sebuah lori bawa laju sangat potong bas tu yang dah nak sampai pun kat ana.. Ana tak perasan ada sesuatu yang kurang enak berhampiran ana betul-betul kat tepi jalan tu. tetiba bila lori tu lalu dengan laju dan megahnya, UPss... "gila pya lori"..rungut hati kecil ana. Tau tak, lori tu dah pijak tahi lembu yang masih basah lagi dan then terpercik kat baju sekolah ana....arggghh..geram betul masa tu. Malu dan geram sangat..time tu juga bas pun berhenti depan ana. nak tak nak, ana tak jadi naik bas tu sebab baju sekolah dah kotor sangat kena tahi lembu tu. Terpaksa ana ponteng sekolah gara-gara lori, lembu dan bas. org yang dalam bas tu pandang saja koz ana patah balik ke rumah. Alamak malunya..kontrol..kontrol...

Alkisah 2...nanti lah ana cerita lagi. hehe...

Bas tetap menjadi pujaan hatiku!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For uswatun_mawaddahProfil   Hantar PM kepada uswatun_mawaddah   Quote dan BalasQuote

mrbr_2001
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.02.2006
Ahli No: 22604
Posting: 169
Dari: Subang Jaya

Johor   avatar


posticon Posting pada: 02-10-07 10:56


kesiannya kena najis lembu...

dulu masa saya tingkat 6, selalu kena marah dengan cikgu pasal datang lambat...

Cikgu tu suruh saya naik bas awal, tapi nak buat macam mana sedangkan bas yang saya naik itu adalah bas pertama dari tempat saya ke sekolah, sejam itu naik bas, naik pkul 6.30am sampai sekolah 7.30am, hari-hari kena marah dengan cikgu, tapi sekejap saja pasal lepas beberapa bulan saya dapat masuk IPTA

Bookmark and Share

    


  Member Information For mrbr_2001Profil   Hantar PM kepada mrbr_2001   Quote dan BalasQuote

moshimoshi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.04.2007
Ahli No: 29582
Posting: 156
Dari: ipoh

Perak   avatar


posticon Posting pada: 02-10-07 11:13


kelakar.... :-) :-P ;-) :lol: :lol:


-----------------
beRkoRbAn bErjUang dEmi CiNta...CiNtA yang HakiKi....


Bookmark and Share

    


  Member Information For moshimoshiProfil   Hantar PM kepada moshimoshi   Quote dan BalasQuote

kahfi8
WARGA SETIA
Menyertai: 19.09.2007
Ahli No: 31129
Posting: 517
Dari: Damansara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 05-11-07 08:34


uish baca tiap-tiap hari boleh terbelit usus ni..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kahfi8Profil   Hantar PM kepada kahfi8   Pergi ke kahfi8's Website   Quote dan BalasQuote

ilahkisas
Warga 2 Bintang
Menyertai: 29.01.2005
Ahli No: 13966
Posting: 50
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 30-08-08 19:10


hihi....ni mesti penumpang yang kaki panjang.......so, moral of this story, belilah kereta...:lawak:

Bookmark and Share

    


  Member Information For ilahkisasProfil   Hantar PM kepada ilahkisas   Quote dan BalasQuote

ziyah
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2006
Ahli No: 26503
Posting: 477
Dari: negeri beradat

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 30-08-08 19:14


:-) memang boleh dikira..
Pembonceng dan penunggang motor terbaik...
:jangan: hati-hati lah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ziyahProfil   Hantar PM kepada ziyah   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.104106 saat. Lajunya....