Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 31-10-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Bahkan orang yang ada penawar racun tak berani hendak minum racun
-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: Kuyi
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43139

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 66
Ahli: 0
Jumlah: 66




  Yang Masuk Ke Sini
umy_1510: 4 hari yang lalu


Pengetahuan Am
Topik: nama anak-anak artis - sekadar renungan


Carian Forum

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Pengetahuan Am
    »» nama anak-anak artis - sekadar renungan

Please Mendaftar To Post


Oleh nama anak-anak artis - sekadar renungan

strawberri
Warga 5 Bintang
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13269
Posting: 391
Dari: Alaska Timur

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 20-04-07 20:33


tak ada niat apa-apa pun. sekadar renungan. yang baik jadi renungan yang buruk jadi sempadan. jangan marah ye pada sesiapa yang rasa tak perlu topik ni.



AISHAH - ARMAND AZHARI & AZHAD AHLAMI
ZIANA ZAIN - MUHAMMAD AIMAN & MUHAMMAD AMMAR
FAUZIAH LATIFF - JEFFREY JOAQIUM INDOT & JEREMY JAY INDOT
ZIELA JALIL - PUTERI JULIA NABILAH & MEGAT JUFRI NASRULLAH
ABBY ABADI - MOHAMED DANISH HAKIM & MARISSA DANIA HAKIM
AZNIL NAWAWI - FILDZA HAIFA(FIFI) & FARIQ HAIZEN(RIKI)
AMY SEARCH - NABILA HUDA, IRISHA MYRA(SHASHA) , ALEXANDER ZULKARNAIN & SANIA SAMARA
ACHIK SPIN - PUTERI RANIA
AMENG SPRING & A.AIDA - WAN AZ ALEESA & WAN EVA NATASHA
ANNE NGASRI - MUHAMMAD WARITS
AMY MASTURA - ADRIANNA & ADALIA
AC MIZAL & EMYLIA ROSNAIDA - MUHAMMAD REEVE DAMIEN
BAGGIO - ADLINA ASRYYA & MUHAMMAD DANISH RAMADHAN
ARNI NAZIRA & AWIE - PUTERI ALEEYA ANTASHA & PUTERI ALEEFA ANTASHA
DIDIE ALIAS & RIDZUAN HASHIM - NUR DANIA, MUHAMMAD DANIEL, NUR DINIE & NUR DIANA
ESMA DANIEL - HARITH DANIEL, HABIB DANIEL, HADIF DANIEL, DAMIA SARI & DALEA SARI
FAIZAL HUSSIEN & SUHAILA - FAZRYN
HALEEDA - AMIRAH AMANI
SHARIFAH SHAHIRA & IJOY - ALYSSA & AIREL
NORA - MUHAMMAD SHAQIR IMAN, MUHAMMAD SHAQIR ALIFF & PUTERI DAHLIA
LINDA RAFAR - REZARIL KEIFLIN & REZAIMEN KEIFLIN
LIZA HANIM - MARSYA QISTINA
NURUL & AJAI - AYU NAZIRAH
NASSIER WAHAB - NAJIHAH FATIHAH
RAJA EMA - PUTERA AMMAR & PUTERA IHSAN
ROHANA JALIL - ROSELLA ROSELL, SHAKIRA EDORA & SYAKILA NISHA
RUSDI RAMLI - EFFIEZAL RIDZA
SHEILA RUSLY - UZAIR HAQIMY & LUTH MIKHAIL
SAFURA - NATASHA & MUHAMMAD DANIEL KHAQIM
SHERIL AIDA - NUR TANIA, MUHAMMAD HAZRUL ANDIKA, NUR PUTERI
SALWA - PUTERI SULAIKA & PUTERI SUFRIE NIZAM
AZHAR SULAIMAN - KASIH LEIA IXORA, ANDIKA REES PAHAMIN & KASIH IRIS LEONA
WATIE ELITE - MUHAMMAD AFIF
HANA ELITE - AARON DANIEL & ALAYNA DANIELLA
AZZA ELITE - MARISSA JANNAH
ZAINAL ABIDIN - MIKHAIL & TIMUR
EDRY KRU - EMIL & EDYLIA
YANTZEN - MUHAMMAD ALIFF RONAN
SHAMSUL GHAU GHAU - MEGAT UMMAR AZHAR

anak Dato' Jins Shamsudin = PUTERA HANG JEBAT
anak Zami Ismail = MOHD HITLER (tapi dengar cerita dia dah tukar nama kat JPN)
anak Jamal Abdillah = OSAMA YAMANI

Bookmark and Share

    


  Member Information For strawberriProfil   Hantar PM kepada strawberri   Pergi ke strawberri's Website   Quote dan BalasQuote

itqaan_muslim
Warga 5 Bintang
Menyertai: 02.08.2006
Ahli No: 25573
Posting: 353
Dari: tronoh

Kelantan  


posticon Posting pada: 20-04-07 20:40


Nama-nama tokoh islam tak ada ke......

Bookmark and Share

    


  Member Information For itqaan_muslimProfil   Hantar PM kepada itqaan_muslim   Pergi ke itqaan_muslim's Website   Quote dan BalasQuote

nuzra_awatif
Warga 3 Bintang
Menyertai: 24.02.2005
Ahli No: 14676
Posting: 99
Dari: Bumi Allah

Perak  


posticon Posting pada: 20-04-07 21:41


nak sebut pun susah

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuzra_awatifProfil   Hantar PM kepada nuzra_awatif   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1899
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 20-04-07 21:53


susahnya nak sebut...

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

LinCikedot
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26163
Posting: 811
Dari: Atap Rumbia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 20-04-07 21:58


:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For LinCikedotProfil   Hantar PM kepada LinCikedot   Quote dan BalasQuote

bayti_jannati
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.09.2006
Ahli No: 26228
Posting: 220
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 20-04-07 22:03


tergeliat lidah ni nak sebut tu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For bayti_jannatiProfil   Hantar PM kepada bayti_jannati   Quote dan BalasQuote

ann_1
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7574
Posting: 304
Dari: utm,johor

Selangor  


posticon Posting pada: 20-04-07 22:05


kreatif :) ada makna tak?

Bookmark and Share

    


  Member Information For ann_1Profil   Hantar PM kepada ann_1   Pergi ke ann_1's Website   Quote dan BalasQuote

nur88
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.12.2006
Ahli No: 27875
Posting: 98
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 20-04-07 23:03


name yang macam pelik tu ada ke maksudnya?hrmm..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur88Profil   Hantar PM kepada nur88   Quote dan BalasQuote

aL-azyM
WARGA SETIA
Menyertai: 01.10.2006
Ahli No: 26685
Posting: 675
Dari: DuLu:GeRiK,PeRaK + SeKarNG:nEgERi 9

Perak   avatar


posticon Posting pada: 20-04-07 23:22


Macam na nak sebut kat akhirat nanti???

Bookmark and Share

    


  Member Information For aL-azyMProfil   Hantar PM kepada aL-azyM   Pergi ke aL-azyM's Website   Quote dan BalasQuote

Naqeeb
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.03.2007
Ahli No: 29367
Posting: 82
Dari: Nusantara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 20-04-07 23:26


ada yang ok...
Itu nama kawan saya apa?

Bookmark and Share

    


  Member Information For NaqeebProfil   Hantar PM kepada Naqeeb   Quote dan BalasQuote

nawzah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.12.2006
Ahli No: 27687
Posting: 219
Dari: BUMI ALLAH S.W.T.

jordan  


posticon Posting pada: 20-04-07 23:29


hmm.....:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For nawzahProfil   Hantar PM kepada nawzah   Quote dan BalasQuote

Farishah
WARGA SETIA
Menyertai: 24.04.2005
Ahli No: 16036
Posting: 808
Dari: depan komputer

somalia  


posticon Posting pada: 21-04-07 00:00


hmmm...kasihan kalau nama yang tiada makna disebut kat akhirat ni nanti...kalau tak silap saya nama anak melly goeslow...anak ku lelaki...hmm..tak tau lah nak panggil macam mana...

dan kasihan juga pada budak-budak yang nama dia panjang dan susah...Kenapa kasihan?sebab nanti bila K1 or kedua nak tulis nama kat paper susah...sebab panjang sangat...dan akan menyusahkan tch2 dia...saya pernah laluinye sendiri...nak kena assist budak-budak yang tak tau tulis nama sendiri...huhu

ps:suka nama Nasrullah...sedapnya...makna pun best...:D


-----------------
strong minds talk about ideas, weak minds talk about people.
[ Telah diedit oleh: Farishah pada 21-04-07 00:01 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For FarishahProfil   Hantar PM kepada Farishah   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 21-04-07 00:18


peh dahsyatnya. sedap sangat lah tu agaknya.... huhu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

darkeye_mania
Warga 4 Bintang
Menyertai: 31.12.2006
Ahli No: 27963
Posting: 157

blank   avatar


posticon Posting pada: 21-04-07 02:09


memang sedap tapi tak ada maksud... dan bunyi nama mat salleh saja lah.. tapi tak rasa pelik ke alau dengar nama punya lah sedap, punya lah 'mat salleh' tapi bila tengok orangnya tak lawa, tak handsome, muka typical malay yang tak lawa... confirm jadi mangsa kutukan orang...

pernah terdengar nama sumbody tu ZANIA.. bunyi nama macam mat salleh, ada style saja bunyi... tapi bila dah tau orgnya, lari jauh sungguh dari yang dibayangkan... huhuhuuu....

Bookmark and Share

    


  Member Information For darkeye_maniaProfil   Hantar PM kepada darkeye_mania   Quote dan BalasQuote

zahrah_asrar
Warga 5 Bintang
Menyertai: 07.02.2006
Ahli No: 22514
Posting: 363
Dari: port dickson

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 21-04-07 02:13


nak ciplak boleh tak?? untuk my future anak... ;) :D

Bookmark and Share

    


  Member Information For zahrah_asrarProfil   Hantar PM kepada zahrah_asrar   Quote dan BalasQuote

darkeye_mania
Warga 4 Bintang
Menyertai: 31.12.2006
Ahli No: 27963
Posting: 157

blank   avatar


posticon Posting pada: 21-04-07 02:17


ciplak yang mana? ada banyak tu

Bookmark and Share

    


  Member Information For darkeye_maniaProfil   Hantar PM kepada darkeye_mania   Quote dan BalasQuote

strawberri
Warga 5 Bintang
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13269
Posting: 391
Dari: Alaska Timur

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 21-04-07 11:20


ciplak lah nama anak sofia jane tu... sedap juga
atau nak try nama Pierre Andre(tibai saja ejaan) nama anak khatijah tan :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For strawberriProfil   Hantar PM kepada strawberri   Pergi ke strawberri's Website   Quote dan BalasQuote

ainul_tapah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.04.2007
Ahli No: 29441
Posting: 145
Dari: Nilai_Butterworth

PulauPinang  


posticon Posting pada: 22-04-07 23:33


nama banyak macam omputih...tapi ada yang sedap...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainul_tapahProfil   Hantar PM kepada ainul_tapah   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-04-07 00:26


Pada 21-04-07 00:18 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

peh dahsyatnya. sedap sangat lah tu agaknya.... huhu..


sedap lah tu cik syahidatul nya...
enak di makan begitu saja... hehehehee...

p/s: nama di panggil hari-hari... kata-kata itukan juga satu doa... jadi, berilah nama yang elok dan best pada anak2...


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

amilyn
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2003
Ahli No: 3947
Posting: 822
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 23-04-07 11:30


salam
nama semuanya pelik-pelik dan kreatif.saya nak komen sikit pasal nama2 ini.contohnya anak AC MIZAL & EMYLIA ROSNAIDA - MUHAMMAD REEVE DAMIEN.Damien tu bukan ke nama untuk anak iblis ke syaitan.Kenapa bubuh nama begitu untuk anak dia,nak suruh anak dia perangai dia macam syaitan ke?

Bookmark and Share

    


  Member Information For amilynProfil   Hantar PM kepada amilyn   Quote dan BalasQuote

Firdaus15
WARGA SETIA
Menyertai: 26.12.2003
Ahli No: 5978
Posting: 805
Dari: Kota Bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 23-04-07 11:44


tak senonoh punya nama

Bookmark and Share

    


  Member Information For Firdaus15Profil   Hantar PM kepada Firdaus15   Pergi ke Firdaus15's Website   Quote dan BalasQuote

kama_klate
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.08.2005
Ahli No: 18331
Posting: 181
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 23-04-07 11:48


tu nama glamour katakan..apa nak buat...rasanya dah banyak buku2 nama2 kat kedai...hehehehe...maybe nama tu ada makna baik kita saja yang kurang ariff hehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kama_klateProfil   Hantar PM kepada kama_klate   Pergi ke kama_klate's Website   Quote dan BalasQuote

cucu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.07.2004
Ahli No: 10226
Posting: 226
Dari: Bumi Milik Allah

russia  


posticon Posting pada: 23-04-07 11:55


entah artis-artis ni macam-macam

Bookmark and Share

    


  Member Information For cucuProfil   Hantar PM kepada cucu   Quote dan BalasQuote

eyla05
WARGA SETIA
Menyertai: 17.10.2005
Ahli No: 19884
Posting: 546
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 23-04-07 12:08


ada yang ok...



Bookmark and Share

    


  Member Information For eyla05Profil   Hantar PM kepada eyla05   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 23-04-07 14:28


hei..yang susah nak nyebut tu dikutuk2...yang baik2 tu tak pula puji...osama bin laden..kan best tu..huk..huk..

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 23-04-07 14:50


nama anak ziana zain tu ok apa?.. ada makna yang baik.. yang lain-lain tu kena fikir pjg sikit baru dapat tau makna.. hhehehe :D

Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

nur_ashikin
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.11.2006
Ahli No: 27359
Posting: 256
Dari: shah alam

malaysia  


posticon Posting pada: 23-04-07 15:58


sian cikgu sekolah mereka..tiap kali nak periksa kedatangan..lidah kena bengkokkan beberapa darjah

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_ashikinProfil   Hantar PM kepada nur_ashikin   Quote dan BalasQuote

ulfah_widad
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.07.2006
Ahli No: 25325
Posting: 301
Dari: Kedah - Perak - Johor

Perak   avatar


posticon Posting pada: 23-04-07 16:16


ARNI NAZIRA & AWIE - PUTERI ALEEYA ANTASHA & PUTERI ALEEFA ANTASHA

....Teringat awie dalam kenyataan akhbar macam mana dia dapat nama anak dia 'antasha' tu..mengikut kata awie, dia ambik nama ana dia dari satu lagu nasyid...nak tahu apa dia.."anta shamsun, anta badrun..." lagu selawat ke atas nabi..jadi dia hanya dengar antasha tu macam sedap, ada makna mungkin, jadi dia pun letak lah nama antasha...padahal tak cukup kalimah perkataan tu...hati-hati lah nak menamakan anak2 anda....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ulfah_widadProfil   Hantar PM kepada ulfah_widad   Quote dan BalasQuote

miss_farhana
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.06.2006
Ahli No: 25002
Posting: 325
Dari: berpijak pada bumi Tuhan,berbumbungkan langit Tuhan

Terengganu  


posticon Posting pada: 23-04-07 16:17


mohd hitler?

huhuhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For miss_farhanaProfil   Hantar PM kepada miss_farhana   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 23-04-07 16:22


hhmm...

macam-macam lah mereka ni.
nak nama yang "GLAMOUR" saja.
maksud nama tu ??. entah-entah tak ada maksud.

**sepatutnya, berilah nama2 yang mempunyai maksud yang baik.
punyelah banyak nama2 indah dalam ISLAM, Kenapa nak ada bunyi ala-ala "orang putih" juga.

hhmm....

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

tou_aii
WARGA SETIA
Menyertai: 21.04.2007
Ahli No: 29677
Posting: 550
Dari: harajuku

japan   avatar


posticon Posting pada: 23-04-07 18:11


erm... senang beli lah buku nama2 dalam islam ... baru bape inggit... tak payah susah... huhuhuhuhuhu... kan sonang........

Bookmark and Share

    


  Member Information For tou_aiiProfil   Hantar PM kepada tou_aii   Quote dan BalasQuote

suad_suadah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 05.04.2007
Ahli No: 29452
Posting: 30
Dari: bUmI bERtUAH

Selangor  


posticon Posting pada: 23-04-07 19:42


:) :) :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For suad_suadahProfil   Hantar PM kepada suad_suadah   Quote dan BalasQuote

redgirl
WARGA SETIA
Menyertai: 31.01.2007
Ahli No: 28476
Posting: 871
Dari: bumi tuhan

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 25-04-07 10:00


kena hati-hati dalam memberi nama ni..
pastikan makna nya baik..
takut terbagi nama2 syaitan
nama malaikat dan rasul punyalah banyak..nak juga bagi nama syaitan
pelik betul lah...


-----------------
[email protected]
[ Telah diedit oleh: redgirl pada 25-04-07 10:01 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For redgirlProfil   Hantar PM kepada redgirl   Quote dan BalasQuote

FIENDA
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.11.2006
Ahli No: 27433
Posting: 224
Dari: NS

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 25-04-07 13:41


susahnya name.
bagaimana dah mati nanti org nak sbut name?

Bookmark and Share

    


  Member Information For FIENDAProfil   Hantar PM kepada FIENDA   Quote dan BalasQuote

irhamna
Warga Rasmi
Menyertai: 24.01.2007
Ahli No: 28342
Posting: 20
Dari: jerantut pahang

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 25-04-07 13:57


siapa tau makna nama SANIAH?

Bookmark and Share

    


  Member Information For irhamnaProfil   Hantar PM kepada irhamna   Pergi ke irhamna's Website   Quote dan BalasQuote

Farishah
WARGA SETIA
Menyertai: 24.04.2005
Ahli No: 16036
Posting: 808
Dari: depan komputer

somalia  


posticon Posting pada: 27-04-07 01:32


Pada 21-04-07 02:09 , darkeye_mania posting:

!!! QUOTE !!!

pernah terdengar nama sumbody tu ZANIA.. bunyi nama macam mat salleh, ada style saja bunyi... tapi bila dah tau orgnya, lari jauh sungguh dari yang dibayangkan... huhuhuuu....



tak ada lah mat salleh sangat nama ZANIA tu...tak silap saya zania tu maknanya perempuan yang berbuat zina....huhu...kasihan org yang sebut nama dia...silap2 boleh dikatakan qazaf...huhu


-----------------
strong minds talk about ideas, weak minds talk about people.
[ Telah diedit oleh: Farishah pada 27-04-07 01:34 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For FarishahProfil   Hantar PM kepada Farishah   Quote dan BalasQuote

transmissionline
WARGA SETIA
Menyertai: 05.08.2005
Ahli No: 17849
Posting: 916
Dari: mana hendak ke mana

centralafricanrep   avatar


posticon Posting pada: 27-04-07 09:34


Paling sedap nama anak Ahmad Dani dari kumpulan Dewa .. anak dia semua ambik nama ulama' ... Ahmad Al Gazali, El Jalaluddin Rumi dan Abdul Qodir Jaelani ... rujukan : http://selebriti.kapanlagi.com/maia_ahmad/

Bookmark and Share

    


  Member Information For transmissionlineProfil   Hantar PM kepada transmissionline   Quote dan BalasQuote

nurul_huda3110
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.05.2005
Ahli No: 16604
Posting: 171
Dari: klang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 27-04-07 18:13


... :-) :-D

suka nama fakhrul razi bin ibnu sina
dan abu hurairah.
nama ayah akhi ni ibnu sina.
mudah-mudahan empunya nama seperti orgnya.

bukankah nama juga satu doa untuk empunya diri.
:-) :-) pRouD tO bE MusLim :-D :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurul_huda3110Profil   Hantar PM kepada nurul_huda3110   Quote dan BalasQuote

IlyaFarhan
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.10.2004
Ahli No: 11686
Posting: 149
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 27-04-07 18:41


MACAM-MACAM ADA....

hai...letih juga ana nak sebut nama depa tu...macam-macam nama yang pelik-pelik...Tapi yang paling ana kagum dengan nama anak ZAMI ISMAIL-MOHD HITLER...apakah punca yang dia dok pergi bubuh nama kristian tu...xkann xdak nama lain agaknya...banyak lagi nama yang sedap2...

Mudah-mudahan kita xtergolong macam tu lah ye...nama kita mencerminkan peribadi kita...Sebab tu Islam suruh kita letak nama yang bagus2 supaya menjadi manusia yang bertaqwa....
fikirkanlahhh.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For IlyaFarhanProfil   Hantar PM kepada IlyaFarhan   Pergi ke IlyaFarhan's Website   Quote dan BalasQuote

wardiah_alwani
Warga 5 Bintang
Menyertai: 09.04.2004
Ahli No: 8299
Posting: 363
Dari: kena bagitau juga ke??huhu

iceland  


posticon Posting pada: 27-04-07 21:22


nama macam nak glamour saja...

Bookmark and Share

    


  Member Information For wardiah_alwaniProfil   Hantar PM kepada wardiah_alwani   Quote dan BalasQuote

nie_nadia
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.05.2004
Ahli No: 8745
Posting: 133
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 27-04-07 23:08


kalau boleh, bagila nama anak tu yang ada makna yang baik. nama tu satu doa.

Bookmark and Share

    


  Member Information For nie_nadiaProfil   Hantar PM kepada nie_nadia   Quote dan BalasQuote

sof_wan88
Warga 3 Bintang
Menyertai: 21.01.2007
Ahli No: 28277
Posting: 127
Dari: Melaka

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 27-04-07 23:37


kalau nama belit2, nanti nak kahwin susah pula pengantin laki tuu nak sebut...
kesianlah kat kita org yang laki niii

Bookmark and Share

    


  Member Information For sof_wan88Profil   Hantar PM kepada sof_wan88   Quote dan BalasQuote

AzwaAqilah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.03.2007
Ahli No: 28986
Posting: 73
Dari: kubang kerian

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 28-04-07 01:00


entahlah,sekarang ni banyak terdapat nama-nama yang pelik..bukan apa, nama itu adalah sebagai doa jugak..

Bookmark and Share

    


  Member Information For AzwaAqilahProfil   Hantar PM kepada AzwaAqilah   Quote dan BalasQuote

ana_muslimah89
Warga 2 Bintang
Menyertai: 07.09.2006
Ahli No: 26242
Posting: 49
Dari: depan pc

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 05-05-07 15:09


nama anak nassier wahab best..>najihah

Bookmark and Share

    


  Member Information For ana_muslimah89Profil   Hantar PM kepada ana_muslimah89   Quote dan BalasQuote

nur_mujahidah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.04.2005
Ahli No: 15931
Posting: 144
Dari: IPT

Johor   avatar


posticon Posting pada: 05-05-07 17:50


salam.ana pun tergeliat lidah nak sebut nama anak2 artis tu,tapi ada jugak yang sedap2 dan punya makna.nama adik sepupu ana lagilah susah nak sebut nur syakirallia....tapi lah ni dah boleh sebut dah....Nama menunjukkan peribadi seseorang.Nanti kalau ana dapat anak saudara ana nak namakan kalau lelaki Luqman Nur Hakim kalau perempuan Ainul Amirah....sedap tak????

CINTA TARBIYYAH DAKWAH , HATIKU HANYA MILIK-MU YA ALLAH...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_mujahidahProfil   Hantar PM kepada nur_mujahidah   Pergi ke nur_mujahidah's Website   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 05-05-07 18:06


Pada 28-04-07 01:00 , AzwaAqilah posting:

!!! QUOTE !!!

entahlah,sekarang ni banyak terdapat nama-nama yang pelik..bukan apa, nama itu adalah sebagai doa jugak..


Pelik tak mengapa.. asalkan ada makna yang baik..

Pada 27-04-07 23:37 , sof_wan88 posting:

!!! QUOTE !!!

kalau nama belit2, nanti nak kahwin susah pula pengantin laki tuu nak sebut...
kesianlah kat kita org yang laki niii


erm.. betul tu.. dah lah time tu berdebar-debar.. nama pengantin perempuan pula panjang berjela-sajalah.. susah disebut pula.. kasihan lelaki.. :-D


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

ummi_mmas
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.01.2007
Ahli No: 28146
Posting: 133

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 05-05-07 19:37


Awat nama pelik-pelik sangat dan susah nak sebut pula tu...bagaimana kalau dah tua nanti,cucu-cucu nak panggil apa kat nenek/tok ye? :-D :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummi_mmasProfil   Hantar PM kepada ummi_mmas   Quote dan BalasQuote

ieda0307
Warga Rasmi
Menyertai: 31.01.2007
Ahli No: 28492
Posting: 1
Dari: n9

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 07-05-07 22:22


susahnya nak sebut name..susah juga lah cikgu2 nak menulis dengan menyebut name.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ieda0307Profil   Hantar PM kepada ieda0307   Pergi ke ieda0307's Website   Quote dan BalasQuote

teruterubozzu
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.05.2007
Ahli No: 29897
Posting: 86
Dari: Bumi Allah

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 14-05-07 00:22


hmmm...yang baik jadikan tauladan yang buruk minta dijauhkan..so pilihlah nama untuk anak-anak nama yang baik dan membawa makna..kerana nama juga adalah satu doa.. panggilah dengan nama penuhnya itulah lebih baik...wallahualam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For teruterubozzuProfil   Hantar PM kepada teruterubozzu   Quote dan BalasQuote

annafira
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.06.2004
Ahli No: 9407
Posting: 204
Dari: Indera Kayangan

Perlis   avatar


posticon Posting pada: 19-05-07 21:39


hurm..mostly yang reply post ini..kalau nama yang berbelit2 dan bunyi pelik-pelik sikit tu, dikritik..tapi kalau nme yang indah mksudnye itu, xpulak dipuji..kenapa ye anda semua?
hehe lagi satu, masa anak2 artis tu dah besar nanti, agaknya sekolah time tu dah canggih, ambil attendance pun pakai kad,komputer..so xtimbul lah masalah cikgu payah nak sebut nama ke hapa ke..
yang time akad nikah tu, no comment..teeheehee..
apa-apa pun nama pelik tak apa, asalkan baik dan indah maknanya..wallahu'alam~

Bookmark and Share

    


  Member Information For annafiraProfil   Hantar PM kepada annafira   Pergi ke annafira's Website   Quote dan BalasQuote

irfanmh
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.06.2006
Ahli No: 24748
Posting: 127
Dari: Mersing ---> Kuantan

Johor   avatar


posticon Posting pada: 20-05-07 18:15


woh.

Bookmark and Share

    


  Member Information For irfanmhProfil   Hantar PM kepada irfanmh   Quote dan BalasQuote

chibi_maruko
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16933
Posting: 474
Dari: terawang-awangan

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 20-05-07 21:18


name anak azhar sulaiman dengan jins shamsudin paling pelik...
nasib baik tak ada yang letak nama anak dia 'apple'...

Bookmark and Share

    


  Member Information For chibi_marukoProfil   Hantar PM kepada chibi_maruko   Quote dan BalasQuote

haff
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.01.2004
Ahli No: 6251
Posting: 253
Dari: Darul Aman

malaysia  


posticon Posting pada: 21-05-07 00:53


nama ana Mohd Hafizuddin Bin Abdul Rahim.... :-D



Bookmark and Share

    


  Member Information For haffProfil   Hantar PM kepada haff   Quote dan BalasQuote

alinsyirah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.02.2007
Ahli No: 28870
Posting: 72
Dari: depan komputer

Perak  


posticon Posting pada: 25-05-07 11:08


Pada 21-05-07 00:53 , haff posting:

!!! QUOTE !!!

nama ana Mohd Hafizuddin Bin Abdul Rahim.... :-D




salam..tak tanya pun.. :-P :-P :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For alinsyirahProfil   Hantar PM kepada alinsyirah   Quote dan BalasQuote

chibi_maruko
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16933
Posting: 474
Dari: terawang-awangan

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 25-05-07 14:29


Pada 25-05-07 11:08 , alinsyirah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 21-05-07 00:53 , haff posting:

!!! QUOTE !!!

nama ana Mohd Hafizuddin Bin Abdul Rahim.... :-D




salam..tak tanya pun.. :-P :-P :-D



hakhak... :lol: :lol:


-----------------
Hakikat Kejayaan Adalah Kebahagiaan Dalam Hidup....


Bookmark and Share

    


  Member Information For chibi_marukoProfil   Hantar PM kepada chibi_maruko   Quote dan BalasQuote

edwina
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.07.2004
Ahli No: 9873
Posting: 72
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 25-05-07 15:19


umar.. sedap nama... sahabat nabi

Bookmark and Share

    


  Member Information For edwinaProfil   Hantar PM kepada edwina   Quote dan BalasQuote

islamic_gil
WARGA SETIA
Menyertai: 24.02.2005
Ahli No: 14692
Posting: 427
Dari: SATU KAWASAN DI SATU MASA

Selangor  


posticon Posting pada: 23-10-07 13:15


:berfikir: entah, suka hati mereka lah :-D :-D


-----------------
don't forget to say THANK YOU ALLAH


Bookmark and Share

    


  Member Information For islamic_gilProfil   Hantar PM kepada islamic_gil   Quote dan BalasQuote

mfirdaus
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.06.2006
Ahli No: 24950
Posting: 198
Dari: Bandar Baru Bangi

Selangor  


posticon Posting pada: 23-10-07 13:51


salam, bukan anak zami ismail tu ada seorang lagi ahmad yamashita ke.. hehe.. harimau malaya.. haha

Bookmark and Share

    


  Member Information For mfirdausProfil   Hantar PM kepada mfirdaus   Pergi ke mfirdaus's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 23-10-07 14:01


Assalamualaikum
punda ta punda....
inkabanga...



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 23-10-07 14:50


bismillahhirrahmanirrahim

bagaimana imam nak bacakan masa taklkin nanti.........


-----------------
"Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu" : At-Thalaq : 3 -( PUAN SUFTI )-
[ Telah diedit oleh: sufti_ilham pada 23-10-07 14:50 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

ctnurbebo
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2007
Ahli No: 29142
Posting: 880
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 23-10-07 15:37


sekarang ini org pkr nak glamour saja...langsung tak terpikir maksud nama yang diberi....ada yang sedap tapi kalau setakat nak ikut nama omputih lebih baik tak payahlah...kan lagi banyak nama2 tokoh islam yang sedap dan boleh dibuat pilihan..moga dapat mengikut jejak tokoh tersebut...(sampai sekarang minat nama rabiatul adawiyah dengan ainul mardiyah...) :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ctnurbeboProfil   Hantar PM kepada ctnurbebo   Quote dan BalasQuote

atie82
WARGA SETIA
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13074
Posting: 1080
Dari: Papar,[email protected]

Sabah  


posticon Posting pada: 23-10-07 15:54


Pada 23-10-07 14:01 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum
punda ta punda....
inkabanga...



Ni bahasa apa ni :berfikir:
translate sikit..


-----------------
The Light of ALLAH surround Me, The Love of ALLAH Enfolds Me, The presence of ALLAH watches over Me, Whatever I am...ALLAH iS..
[ Telah diedit oleh: atie82 pada 23-10-07 15:56 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For atie82Profil   Hantar PM kepada atie82   Pergi ke atie82's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 23-10-07 16:20


Pada 23-10-07 15:54 , atie82 posting:

!!! QUOTE !!!


Ni bahasa apa ni :berfikir:
translate sikit..


bahasa star wars....terpengaruh sikit...
tapi, lebih kurangnya..rasa terpegunlah........:terpegun:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

mysarra
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20903
Posting: 91

blank   avatar


posticon Posting pada: 26-10-07 12:43


berbelik lidah nak sebut nama....

Bookmark and Share

    


  Member Information For mysarraProfil   Hantar PM kepada mysarra   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 26-10-07 13:49


luth mikhail?gabungan nama antara nabi luth dan malaikat mikail.hmm.

Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

kunciair
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.09.2007
Ahli No: 30929
Posting: 184
Dari: perak

malaysia  


posticon Posting pada: 26-10-07 14:18


plik2 nme anak2 nya.... :berfikir:


-----------------
wanita hiasan dunia..adalah permata yang paling berharga bagi lelaki


Bookmark and Share

    


  Member Information For kunciairProfil   Hantar PM kepada kunciair   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 29-10-07 10:57


:berfikir:


-----------------
Photobucket





Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

dziaulhaq
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2004
Ahli No: 12403
Posting: 563
Dari: perut IBU

singapore   avatar


posticon Posting pada: 19-12-07 05:15


Pada 20-04-07 20:33 , strawberri posting:

!!! QUOTE !!!



AZHAR SULAIMAN - KASIH LEIA IXORA, ANDIKA REES PAHAMIN & KASIH IRIS LEONA


:kelip: unique


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For dziaulhaqProfil   Hantar PM kepada dziaulhaq   Quote dan BalasQuote

aisya_aqmar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.08.2004
Ahli No: 10643
Posting: 195
Dari: pasir puteh ~ kaiy ell ~ k. tganu ~ next....?

Kelantan  


posticon Posting pada: 20-12-07 00:04


hmmm... ada lah juga yang bagi nama yang bagus. maksudnya bagus... sure artis yang bagi name yang bagus mksdnye tu faham erti tenggungjawab parents kat anak dia... huhu... m'beri nama yang bagus untuk anak adalah salah satu tenggungjawab ibu-bapa... betul kan?

Bookmark and Share

    


  Member Information For aisya_aqmarProfil   Hantar PM kepada aisya_aqmar   Quote dan BalasQuote

nurulislamiafiqah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.02.2005
Ahli No: 14540
Posting: 178
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 27-03-08 00:27


hmmm..suka sangat dengan nama anak sheila rusly..
luth mikail & huzair haqimy... :-)

huzair tu tak silap aku nm seorang alim yang ditidurkn oleh Allah seperti ashabul kahfi juga.


-----------------
Live in the present, learn from the pasti!


Bookmark and Share

    


  Member Information For nurulislamiafiqahProfil   Hantar PM kepada nurulislamiafiqah   Pergi ke nurulislamiafiqah's Website   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 27-03-08 09:20


Pada 21-04-07 02:13 , zahrah_asrar posting:

!!! QUOTE !!!

nak ciplak boleh tak?? untuk my future anak... ;) :D




saya pun nak juga lah hehehehe


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

azemi
WARGA SETIA
Menyertai: 16.01.2004
Ahli No: 6494
Posting: 681
Dari: K.pilah Somban

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 27-03-08 12:00


Pada 05-05-07 15:09 , ana_muslimah89 posting:

!!! QUOTE !!!

nama anak nassier wahab best..>najihah



yup..nama anak nassier wahab best..najihah fatihah..
ada juga yang memberi maksud baik..baguihla..tapi yang paling pelik ialah MUHAMMAD ALIFF RONAN..macam ala2 CONAN pula.hehe..agaknya ada bakat inspektor conan agaknya..


-----------------
"Hujung FIKIR pangkal AGAMA"-Pak Hamka


Bookmark and Share

    


  Member Information For azemiProfil   Hantar PM kepada azemi   Pergi ke azemi's Website   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 27-03-08 12:04


dahsyat punya nama..bergulung lidah aku.. :-D
macam mana lah nanti nak kahwin,tergeliat lidah tok kadi dengan pengantin lelaki time akad nikah

dok glemer nama omputih saja..tak nak ke try letak nama india ke..mutusamy ke,radhika ke..

p/s:nama radhika ok juga agaknya.aku try letak nama anak aku pula lah.. :-P


-----------------
-biar orang mengatakan kebaikan kita bukan mengutuk kejahatan yang kita lakukan -


Bookmark and Share

    


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 27-03-08 19:57


Pada 27-03-08 12:04 , aieyda posting:

!!! QUOTE !!!

dahsyat punya nama..bergulung lidah aku.. :-D
macam mana lah nanti nak kahwin,tergeliat lidah tok kadi dengan pengantin lelaki time akad nikah

dok glemer nama omputih saja..tak nak ke try letak nama india ke..mutusamy ke,radhika ke..

p/s:nama radhika ok juga agaknya.aku try letak nama anak aku pula lah.. :-P




saya pun nak jugalah letak nama anak saya dengan nama pelik-pelik hehehehe


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

albarlasy
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.08.2005
Ahli No: 18103
Posting: 248
Dari: dunia fana'

egypt   avatar


posticon Posting pada: 27-03-08 22:44


isi lah nama anak2 anda dengan gelaran yang elok atau lebih mudah isi nama2 nabi or sahabat2 nabi...

moga-moga ada jugak terpalit sifat dan barakah dari nama yang di beri tadi... :-D :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For albarlasyProfil   Hantar PM kepada albarlasy   Quote dan BalasQuote

nur_eiman
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.03.2006
Ahli No: 23130
Posting: 113
Dari: Kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 27-03-08 23:04


em apalah artis2 ini. bagi nama anak nak glamour saja..
bagilah nama yang ringkas dan mempunyai makna yang baik..
mudah malaikat nak nyebut bila ninggal nanti..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_eimanProfil   Hantar PM kepada nur_eiman   Quote dan BalasQuote

setanggi_syurga83
WARGA SETIA
Menyertai: 10.03.2006
Ahli No: 23348
Posting: 517
Dari: Negeri Sembilan-bumi Allah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 28-03-08 14:06


Pada 27-03-08 12:00 , azemi posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 05-05-07 15:09 , ana_muslimah89 posting:

!!! QUOTE !!!

nama anak nassier wahab best..>najihah



yup..nama anak nassier wahab best..najihah fatihah..
ada juga yang memberi maksud baik..baguihla..tapi yang paling pelik ialah MUHAMMAD ALIFF RONAN..macam ala2 CONAN pula.hehe..agaknya ada bakat inspektor conan agaknya..



teringin nak jadi dapat anak macam omputih..bagi nama macam mat saleh pun jadilah...ish2...keutamaan ialah memberi nama yang mempunyai maksud yang baik..tu kan doa untuk sepanjang hayatnya...


-----------------
-StaIrWays To HeaVen-http://nurfazilah.hadithuna.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For setanggi_syurga83Profil   Hantar PM kepada setanggi_syurga83   Pergi ke setanggi_syurga83's Website   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 28-03-08 14:21


ala..letak saja nama bedah dengan awang..kan senang..tak berbelit lidah datuk nenek nak panggil..

p/s:
pesakit 1: makcik masuk hospital ni pasai apa?
nenek: lidah terbelit
pesakit 1: lidah terbelit?pasai apa?
nenek: sebut nama cucu..canggih sangat sebutannye..
pesakit 1: @@##$^^(pengsan) :-P


-----------------
-biar orang mengatakan kebaikan kita bukan mengutuk kejahatan yang kita lakukan -


Bookmark and Share

    


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

imanMunawarah
Warga Rasmi
Menyertai: 12.01.2008
Ahli No: 32294
Posting: 3
Dari: Kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 28-03-08 15:09


hmmm... macam-macam sungguh. memang payah nak sebut pun.

:lol:


-----------------
ukhwah Fillah selamanya indah..


Bookmark and Share

    


  Member Information For imanMunawarahProfil   Hantar PM kepada imanMunawarah   Quote dan BalasQuote

Cik_Liyana
Warga 4 Bintang
Menyertai: 04.03.2008
Ahli No: 32802
Posting: 239
Dari: Johor Bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 28-03-08 15:15


saya pernah dengar orang cakap seelok-eloknya bagi nama yang hanya mempunyai 1 patah perkataan..macam nurul ataupun siti saja..bukan 2 patah perkataan macam nurul nadia..ada sesiapa yang tau & boleh komen?

Bookmark and Share

    


  Member Information For Cik_LiyanaProfil   Hantar PM kepada Cik_Liyana   Quote dan BalasQuote

beeman
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.02.2008
Ahli No: 32524
Posting: 116
Dari: atas pokok

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 28-03-08 15:17


Wow!!! strawberry dapat kat mana semua nama2 tu.
harap nama tu baiarlah ada maknanya yang baik mudah-mudahan perangai pun baik.

beeman:dulu ada dengar seorang ustaz bercerita alkisah satu pasangan dapat baby perempuan kembar.seorang namanya khairul bariyyah (sebaik-baik makhluk) dan seorang lagi namanya syarrul bariyyah (sejahat2 makhluk).kan naya tu kan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For beemanProfil   Hantar PM kepada beeman   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.17341 saat. Lajunya....