Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 31-03-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
It is possible to fail in many ways...while to succeed is possible only in one way.
-- Aristotle

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: Ahmadmohd7878
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43131

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 23
Ahli: 0
Jumlah: 23




  Yang Masuk Ke Sini
Ahmadmohd7878: 2 hari yang lalu


Jejak Dapur
Topik: Anda admire Kuih Raya jenis apa?


Carian Forum

Moderator: Administrator, anis_zulaikha
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Dapur
    »» Anda admire Kuih Raya jenis apa?

Please Mendaftar To Post


Oleh Anda admire Kuih Raya jenis apa?

ShahrulZaman
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2007
Ahli No: 28499
Posting: 1138
Dari: Walidain

Selangor  


posticon Posting pada: 18-04-07 17:37


Salam... semasa musim hari raya aidilfitri, di Malaysia, pasti banyak sekali juadah kuih raya yang pelbagai aneka rupa dan gaya yang begitu menyengat jiwa raga sehingga berasa rindu apabila tidak memakannya dalam sehari.

Namun pilihan di hati, tak semua kuih raya kita gemor dan jatuh hati. Perenggan di atas saya maksudkan untuk kuih raya yang anda minati sangat-sangat. Dalam banyak-banyak kuih raya, kuih raya mana paling anda minat?


-----------------
sama-sama mencari kebenaran,
HATI dikawal oleh AKAL,
AKAL dikawal oleh IMAN,
Jika HATI selalu kotor, selalulah tingkatkan kualiti IMAN


Bookmark and Share

    


  Member Information For ShahrulZamanProfil   Hantar PM kepada ShahrulZaman   Quote dan BalasQuote

lamyanunalif_mursyidah
WARGA SETIA
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 22391
Posting: 1128
Dari: selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 18-04-07 17:38


assalamualaikum
kuih gunting..
wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For lamyanunalif_mursyidahProfil   Hantar PM kepada lamyanunalif_mursyidah   Pergi ke lamyanunalif_mursyidah's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 18-04-07 17:38


karipap kecik...

p/s

Sharul kenapa kucin pula tu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 18-04-07 18:22


salam
kenapa pula ni tetiba saja tanya pasal kuih raya, nak tapau kat untuk ana ke?????

anyway jem tart is my favourite

Bookmark and Share

    


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

wan_andmawaddah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22771
Posting: 361
Dari: tanah permaisuri

Kelantan  


posticon Posting pada: 18-04-07 18:55


salam

ana pun suka tart nenas....sedapnya huhuhu


-----------------
Panduan Asas WordPress
[ Telah diedit oleh: wan_andmawaddah pada 18-04-07 18:56 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For wan_andmawaddahProfil   Hantar PM kepada wan_andmawaddah   Quote dan BalasQuote

LinCikedot
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26163
Posting: 811
Dari: Atap Rumbia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 18-04-07 20:21


tart nenas...huhuhu...favourite tu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For LinCikedotProfil   Hantar PM kepada LinCikedot   Quote dan BalasQuote

HAFieZAH
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.03.2007
Ahli No: 29019
Posting: 146

blank   avatar


posticon Posting pada: 18-04-07 20:56


TART NANAS, KOI SIPUT..PEH, MELELEH!

Bookmark and Share

    


  Member Information For HAFieZAHProfil   Hantar PM kepada HAFieZAH   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-04-07 22:03


ana suka raya...
kuih raya ana tak bpe suka..

antara kuih yang ana makan..
kuih makmur, kuih sarang semut, dan kepek2.. esp kepek pisangn kepek ubi pedas...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

bayti_jannati
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.09.2006
Ahli No: 26228
Posting: 220
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 18-04-07 22:17


kuih candy kacang...
popia bonjot...
dodol...
kerepek pisang, sukun
kuih bahulu gulung..
kuih semperit..
kuih almond london...
arghh...sedapnyerrrrr...

Bookmark and Share

    


  Member Information For bayti_jannatiProfil   Hantar PM kepada bayti_jannati   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 19-04-07 01:57


Saya suka kuih tat nenas...Mak saya tak buat kuih ni...Kalau saya beraya dekat rumah jiran saya saja yang habiskan kuih ni...Kalau mak saya buat kuih ni memang tak sempat beraya lah kuih tu :lol: :lol: :lol:


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

yusof88
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.01.2007
Ahli No: 28247
Posting: 249
Dari: pahang

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 19-04-07 02:38


elmond london

Bookmark and Share

    


  Member Information For yusof88Profil   Hantar PM kepada yusof88   Quote dan BalasQuote

mechelmine
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2006
Ahli No: 26702
Posting: 897
Dari: KeLaNtAn Ke KeDaH

Kelantan  


posticon Posting pada: 19-04-07 02:52


..tak kisah lah..asalkan yang ada coklat... :P

Bookmark and Share

    


  Member Information For mechelmineProfil   Hantar PM kepada mechelmine   Pergi ke mechelmine's Website   Quote dan BalasQuote

khaulahazwa
Warga Rasmi
Menyertai: 17.03.2007
Ahli No: 29208
Posting: 13

pakistan   avatar


posticon Posting pada: 19-04-07 04:55


ana suka semua jenis kuih yang ana buat sendiri lah..(dah tak ada org suka,sebabnya xsedap lah tu....)
lepas itu ana makan semua jenis yang mak buat...
dan yang paling sedap pula,macam tat nenas,armond london dan sekutu dengannya...ana simpan dulu,nati dekat² nak habis raya baru ana bukak makan(macam xsenonoh saja perangai ni)

Bookmark and Share

    


  Member Information For khaulahazwaProfil   Hantar PM kepada khaulahazwa   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 19-04-07 09:07


Pada 19-04-07 02:38 , yusof88 posting:

!!! QUOTE !!!

elmond london

salam...

sama lah.
ana memang minat sangat-sangat kat kuih ni.
sedap. :-)


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

redgirl
WARGA SETIA
Menyertai: 31.01.2007
Ahli No: 28476
Posting: 871
Dari: bumi tuhan

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 19-04-07 09:28


tak suka elmond london..sebab tak suka makn kacang..kalau makn pun mesti buang kacang nya


-----------------
[email protected]
[ Telah diedit oleh: redgirl pada 19-04-07 09:32 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For redgirlProfil   Hantar PM kepada redgirl   Quote dan BalasQuote

redgirl
WARGA SETIA
Menyertai: 31.01.2007
Ahli No: 28476
Posting: 871
Dari: bumi tuhan

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 19-04-07 09:28


suka kuih makmur...tak pernah jemu..tapi Kalau makan mesti buang kacang nya..he2

Bookmark and Share

    


  Member Information For redgirlProfil   Hantar PM kepada redgirl   Quote dan BalasQuote

redgirl
WARGA SETIA
Menyertai: 31.01.2007
Ahli No: 28476
Posting: 871
Dari: bumi tuhan

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 19-04-07 09:33


lepas itu nanti kena tegur dengan mak, 'sapa tak makn kacangn ni..membazir saja..kalau tak suka jangan mkan' ..he2

Bookmark and Share

    


  Member Information For redgirlProfil   Hantar PM kepada redgirl   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 19-04-07 09:35


Di sini, teman ambil kesempatan mengucapkan selamat hari raya kepada ayah ibu di kampung, adik-adik, sanak saudara...
maaf zahir dan batin

makan kuih karipap kecik tu ingat2 lah teman di perantauan ni..

Malam dingin subuh,
Hatiku terusik...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

eyla05
WARGA SETIA
Menyertai: 17.10.2005
Ahli No: 19884
Posting: 546
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 19-04-07 10:28


salam
paling suka semperit...bahulu....dan macam-macam lah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For eyla05Profil   Hantar PM kepada eyla05   Quote dan BalasQuote

mas2ra
WARGA SETIA
Menyertai: 21.10.2004
Ahli No: 12017
Posting: 668
Dari: bumi ALLAH Jalla Jalaluh

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 19-04-07 15:43


`alaikumus Salam waRahmatullah...

ana gemar pada sugi, makmur
dan apa sahja yang beperisa cokelat... :-)

ALLAHu a`lam bisawab.


-----------------
wahai orang-orang yang berIMAN, ucapkanlah...


Bookmark and Share

    


  Member Information For mas2raProfil   Hantar PM kepada mas2ra   Pergi ke mas2ra's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 19-04-07 19:17


Pada 19-04-07 09:28 , redgirl posting:

!!! QUOTE !!!

tak suka elmond london..sebab tak suka makn kacang..kalau makn pun mesti buang kacang nya


salam...

tak suka??...
rugi. sedap tu.
buang kacang??... haa ni takut jerawat lah ni.

kuih makmur tu kuih apa??
ana tak tau.
macam mana bentuknya??


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 19-04-07 19:17


Pada 19-04-07 10:28 , eyla05 posting:

!!! QUOTE !!!

salam
paling suka semperit...bahulu....dan macam-macam lah...

hhhmmm...ana minat dengan kuih ni.
sedap tu.


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

HAFieZAH
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.03.2007
Ahli No: 29019
Posting: 146

blank   avatar


posticon Posting pada: 19-04-07 21:28


Daeng..Daeng...merepek apekkerhalnya ini!!!! Bangun2, besao..besao!!!
Puasa pun belum lagi.....tak lama lagi....sobar..sobar.....haha

Lagi satu yang terkini, saya suka kerepek pisang gulung madu bersalut bijan. Kepek ini hanya ada masa Aidilfitri saja pulak itu. Aidiladha pun tak ada. Mencabar keimanan sungguh nak menunggu setahun baru dapat...import dari Tanjong Karang pulak itu. Hai, Ostat! Saya cup awal2 ya, 7 bongkos!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For HAFieZAHProfil   Hantar PM kepada HAFieZAH   Quote dan BalasQuote

ilhammusafir
Warga 5 Bintang
Menyertai: 05.11.2005
Ahli No: 20222
Posting: 361
Dari: SeGaMat_JoHoR

Johor  


posticon Posting pada: 19-04-07 22:48


apela cerita kuih raya ......lama lagi lah raya......taula anda raya dengan mak bapak and family.......ana ada kawan-kawan saja kat sini...
masuk tahun ni dah 3 tahun raya dengan mmbe2 saja....huhuhuhuh...anatala kuih raya kat sini...:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ilhammusafirProfil   Hantar PM kepada ilhammusafir   Quote dan BalasQuote

redgirl
WARGA SETIA
Menyertai: 31.01.2007
Ahli No: 28476
Posting: 871
Dari: bumi tuhan

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 20-04-07 07:35


Pada 19-04-07 19:17 , mohamad posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 19-04-07 09:28 , redgirl posting:

!!! QUOTE !!!

tak suka elmond london..sebab tak suka makn kacang..kalau makn pun mesti buang kacang nya


salam...

tak suka??...
rugi. sedap tu.
buang kacang??... haa ni takut jerawat lah ni.

kuih makmur tu kuih apa??
ana tak tau.
macam mana bentuknya??



mana ada takut jerawat..jerawat yang takut kat saya..he2..
memang saya tak suka makan kacang, nak buat bagaimana..kecuali kacang hancur..tak suka makan kacang sebiji2..he2


makmur tu..warna nya..putih2 gula aising..gula yang dikisar halus..selalunya bentuknya bulat @ bujur..tgh2nya ada kacang seketul..ada juga kacang yang dihancurkan(kalau kacangnya hancur baru saya makan semuanya)..lepas itu disaluti dengan biskut..dan disaluti dengan gula hancur tadi..sedap...he2

org len semua dok serbu elmond london,saya seorang saja dok serbu kuih makmur..tgk2 dah nak habis 2 balang..he2


-----------------
[email protected]
[ Telah diedit oleh: redgirl pada 20-04-07 07:36 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For redgirlProfil   Hantar PM kepada redgirl   Quote dan BalasQuote

Ustadz
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25025
Posting: 774
Dari: Kandang Kambing

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-04-07 08:48


salam
ana suka sangat kuih semperit..biasanya ana buat sendiri,tak pernah beli..kalau buat sendiri boleh bubuh susu lebih..memang sedap...

Bookmark and Share

    


  Member Information For UstadzProfil   Hantar PM kepada Ustadz   Pergi ke Ustadz's Website   Quote dan BalasQuote

nurilham7
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.11.2005
Ahli No: 20317
Posting: 241
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 20-04-07 09:47


almond london
mama carrie
tart nenas

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurilham7Profil   Hantar PM kepada nurilham7   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 20-04-07 09:55


Almond london.. sedap woo.. hehe..
satu lagi ketupat palas.. hehe kuih raya ke tu? :D


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

insyirah_hr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.08.2006
Ahli No: 25700
Posting: 1249
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 20-04-07 11:02


suka kuih yang bergoreng dan pedas.....
rempeyek,tumpi,maruku,.....
kalau yang moden kurang sikit.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For insyirah_hrProfil   Hantar PM kepada insyirah_hr   Pergi ke insyirah_hr's Website   Quote dan BalasQuote

dueramiela
WARGA SETIA
Menyertai: 21.01.2007
Ahli No: 28283
Posting: 732
Dari: DaRuL eHsaN

Selangor  


posticon Posting pada: 20-04-07 11:29


tat nenas..nyam2...sebelum makan,kena ambil bau dulu baru ada feel...huhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For dueramielaProfil   Hantar PM kepada dueramiela   Quote dan BalasQuote

cipoi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.05.2006
Ahli No: 24504
Posting: 242
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 20-04-07 11:32


biskut sarang semut buatan mak

Bookmark and Share

    


  Member Information For cipoiProfil   Hantar PM kepada cipoi   Pergi ke cipoi's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-04-07 20:13


Pada 20-04-07 11:02 , insyirah_hr posting:

!!! QUOTE !!!

suka kuih yang bergoreng dan pedas.....
rempeyek,tumpi,maruku,.....
kalau yang moden kurang sikit.....


sedapnyer kuih tumpi...
kalau duduk depan tv, satu balang pun tak sedar dah habis... huhuhu...


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

zahrah_asrar
Warga 5 Bintang
Menyertai: 07.02.2006
Ahli No: 22514
Posting: 363
Dari: port dickson

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 21-04-07 03:36


sarang semut tapi leceh tol nak buat nya

Bookmark and Share

    


  Member Information For zahrah_asrarProfil   Hantar PM kepada zahrah_asrar   Quote dan BalasQuote

zahrah_asrar
Warga 5 Bintang
Menyertai: 07.02.2006
Ahli No: 22514
Posting: 363
Dari: port dickson

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 21-04-07 03:37


sarang semut tapi leceh tol nak buat nya

Bookmark and Share

    


  Member Information For zahrah_asrarProfil   Hantar PM kepada zahrah_asrar   Quote dan BalasQuote

mimi_eniliana
WARGA SETIA
Menyertai: 27.10.2008
Ahli No: 35619
Posting: 766
Dari: ipoh kl melaka

Perak   avatar


posticon Posting pada: 05-11-08 15:32


biskut peanut butter..isk da lama tak dapat rasa yang versi ori dulu-dulu punya

Bookmark and Share

    


  Member Information For mimi_enilianaProfil   Hantar PM kepada mimi_eniliana   Pergi ke mimi_eniliana's Website   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 05-11-08 15:36


kuih susu..hanya rumah nenek saudara saya sahaja yang ada...tiap-tiap raya memang saya admire kuih tu...rumah orang lain atau kat kedai saya tak jumpa kuih tu...jenuh dah carik...


-----------------
Permudahkan dan jangan menyukarkan,gembirakan dan jangan menyusahkan, bersepakat dan jangan berpecah belah.


Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 11-09-09 11:12


tart nenas setiap tahun mesti ada buat..
biskut2 yang lain tu cuma tunjuk2 saja..



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-09-09 11:19


chocolate chips dan kuih2 perasa coklat dan nescafe..
kalau kerepek.. kerepek bawang, kerepek gunting, kuih loyang, tempeyek
tak lupa juga pada amplang orang tawau..huhu


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 11-09-09 11:26


ye, teman pun nak kueh ampang... nanti sadiqah balik jangan lupa bawa banyak-banyak ke semenanjung nanti... teman pun nak

Seperti biasa kueh raya yang teman suka sejak dulu ialah karipap kecik...


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

ainul_mardhiah86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.10.2005
Ahli No: 19847
Posting: 207
Dari: tHe gArDen KnoWlEDge AnD ViRtUe

Johor   avatar


posticon Posting pada: 11-09-09 11:28


paling suka...sarang semut...sedapnya...
almond london pun sedap...yummy...
tak dilupakan kuih-kuih tradisional..batang buruk, bahulu...


-----------------
HiDuP iNi InDah JikA sEgAlAnyA kEraNa AllAH


Bookmark and Share

    


  Member Information For ainul_mardhiah86Profil   Hantar PM kepada ainul_mardhiah86   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 11-09-09 11:29


Pada 11-09-09 11:19 , Hanan posting:

!!! QUOTE !!!

chocolate chips dan kuih2 perasa coklat dan nescafe..
kalau kerepek.. kerepek bawang, kerepek gunting, kuih loyang, tempeyek
tak lupa juga pada amplang orang tawau..huhu



ni belaka kuih tunjuk ini... :sopan:



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

khalifah

Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 204
Posting: 485
Dari: kg batu muda,sentul, KuaLa LUmpUr

Johor   avatar


posticon Posting pada: 11-09-09 11:33


kuih???tak pasti minat kuih apa..yang pasti kui muih.....huhuhuhu


-----------------
khalifah Allah di muka bumi......


Bookmark and Share

    


  Member Information For khalifahProfil   Hantar PM kepada khalifah   Pergi ke khalifah's Website   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-09-09 11:36


Pada 11-09-09 11:29 , halesolurun_84 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 11-09-09 11:19 , Hanan posting:

!!! QUOTE !!!

chocolate chips dan kuih2 perasa coklat dan nescafe..
kalau kerepek.. kerepek bawang, kerepek gunting, kuih loyang, tempeyek
tak lupa juga pada amplang orang tawau..huhu



ni belaka kuih tunjuk ini... :sopan:



huhu.. tunjuk lagi sedap tunjuk sajalah..
tapi zaman gawat ni nak tunjuk2 pun takut.. hehe


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 11-09-09 11:36


.. kalau sebut kuih raya ni memang banyak yang aku minat.. so apa yang aku pilih dan makan itu semuanya aku minat.. :lol:.. kalau aku tak usik kuih kat atas meja maknanya aku tak minat lah.. ( boleh kut jawapan aku ni.. harap-harap memenuhi "standard" format karangan SPM)

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

hurul_inn
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.03.2008
Ahli No: 32879
Posting: 107
Dari: Darul Iman-Darul Naim-Darul Ehsan-Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 11-09-09 11:41


salam...

kuih raya yang paling saya suka adalah kuih makmur....tapi susah nak dapatkan yang betul-betul sedap...nak buat sendiri tak pandai
so beli saja lah.. :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For hurul_innProfil   Hantar PM kepada hurul_inn   Quote dan BalasQuote

sadiqah

Menyertai: 14.04.2005
Ahli No: 15800
Posting: 684
Dari: Tawau_KL_tawau_pjaya

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 11-09-09 11:41


kuih bangkit buatan mak.
kalau dinikmati bersama air teh..fuh... :terliur:


-----------------
hIdUP mEsTi TeRuS..


Bookmark and Share

    


  Member Information For sadiqahProfil   Hantar PM kepada sadiqah   Quote dan BalasQuote

nizam_maniz
Warga 2 Bintang
Menyertai: 27.02.2008
Ahli No: 32740
Posting: 65
Dari: S'gOr-terGaNu-M'kA

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 11-09-09 11:54


Salam..

bagi saya admire kuih rempeyek..

tapi apa-apa kuih pun ok..

asalkan sedap dan rangup..


-----------------
...'Fitrah yang murni ia tidak membohongi kita, ia selalu sahaja boleh menerima kebenaran, tetapi yang menghalangnya adalah nafsu dan syaitan'...


Bookmark and Share

    


  Member Information For nizam_manizProfil   Hantar PM kepada nizam_maniz   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 11-09-09 11:55


Pada 11-09-09 11:41 , hurul_inn posting:

!!! QUOTE !!!

salam...

kuih raya yang paling saya suka adalah kuih makmur....tapi susah nak dapatkan yang betul-betul sedap...nak buat sendiri tak pandai
so beli saja lah.. :-)


cari lah resepi biskut tu..
kumpul banyak-banyak..lepas itu pilihlah mana satu resepi yang berkenan di hati..
lepas itu bolehlah pos kat saya sikit.. hehe



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 11-09-09 12:13


kuih raya ke biskut raya :berfikir:

banyak saya suka. almond london, tart nenas, biskut arab dan biskut bankit.


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

hajime_kindaichi
WARGA SETIA
Menyertai: 24.12.2003
Ahli No: 5955
Posting: 575
Dari: Bumi Allah

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-09-09 15:22


ana minat biskut yang dibuat darpada nestum, emm best... kalau kek, ana suka kek coklat :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For hajime_kindaichiProfil   Hantar PM kepada hajime_kindaichi   Quote dan BalasQuote

ANSHU
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.01.2009
Ahli No: 36822
Posting: 342
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 11-09-09 15:50


dulu masa kecil-kecil banyak lah kuih kegemaran..da besau ni tak layan sangat lah kuih...layan kerepek lagi best....kacang ke... :-D

lepas itu lemang makan dengan serunding mak.... :terliur: ...rendang kamek kurang gemar...huhu


-----------------
Pinky: what are we going to do tonite Brain??
Brain: same thing that we do everynite Pinky, trying to take over the world!!!


Bookmark and Share

    


  Member Information For ANSHUProfil   Hantar PM kepada ANSHU   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 13-09-09 01:10


kuih mazola dengan kuih tat rasanya agaknya paling suka....

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

syahadahtul_nur
Warga 5 Bintang
Menyertai: 10.09.2008
Ahli No: 34899
Posting: 385
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 13-09-09 01:24


ok lah,kita suka kuih london almond...kalau makan kuih tat nenas kita makan luar saja.dalam tu tak makan lah.apa ar kita ni kan.baik tak payah makan.hehe.


-----------------
ANDAI kota itu peradaban,rumah kami adalah budaya,dan menurut ibu,tiang serinya adalah agama (FT, Tuhan Manusia)


Bookmark and Share

    


  Member Information For syahadahtul_nurProfil   Hantar PM kepada syahadahtul_nur   Quote dan BalasQuote

yina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.08.2005
Ahli No: 17978
Posting: 152
Dari: bumi ALLAH

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 14-09-09 09:57


salam..
cakap pasal kuih raya ni.. sedap nya...
erm..tart nenas..best..
musim raya ni..dua kali saja setahun..raya aidilfitri saja paling meriah dengan biskut raya..raya haji..daging lah..
lama tak jumpa biskut raya ni..memang lah sedap bila dapat pekena
;)


-----------------
puteri_adam


Bookmark and Share

    


  Member Information For yinaProfil   Hantar PM kepada yina   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 14-09-09 11:31


salam
bercerita pasal koi2 ni
teman minat gila H1N1 sama jem tart....kuih badam

:grin:


-----------------
"Let Allah be the ruler over your hearts"


Bookmark and Share

    


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

irashahirah
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2005
Ahli No: 19675
Posting: 407
Dari: jay bee

Johor   avatar


posticon Posting pada: 14-09-09 18:08


Pada 11-09-09 11:41 , hurul_inn posting:

!!! QUOTE !!!

salam...

kuih raya yang paling saya suka adalah kuih makmur....tapi susah nak dapatkan yang betul-betul sedap...nak buat sendiri tak pandai
so beli saja lah.. :-)


salam hurul inn~

samalah kita.. baru semalam kita buat kueh makmor (round ke 2)...
memang susah nak jumpa yang sedap.. tapi kuih makmur mak kita sedap kotttt... :-D menjadi kgmaran kawan-kawan setiap kali masa raya.. kalau nak resepi.. let me know key... cuma buat kuih ini kena ada kesabaran yang tinggi,,, yang menyedapkan kuih ini sebenarnya penggunaan minyk sapi (ghee) yang melemak kan kuih ini.. pas tu dalam nya kacang tanah dengan gula kastor yang dikisar... bila dia dah dibakar gula tu akan menyerap kedalam tepung kuih makmor.. so rasanya akan menjadi lemak manis begitu... :sopan:

Bookmark and Share

    


  Member Information For irashahirahProfil   Hantar PM kepada irashahirah   Quote dan BalasQuote

RuMaishaaa

Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 749
Posting: 1276
Dari: Kg.Batu Muda, KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 15-09-09 06:10


saya suka semua biskut raya..terutama suka tengok.. hehehe

tapi setiap kali bertandang ke rumah orang..tart yang dicari..tak kisah lah bentuk yang macam mana.. lepas makan sebiji biasanya mesti diiringi dengan karipap atau popia.. sebab tak tahan manis..

jadi tak adalah admire sangat-sangat.. apa yang ada, itulah yang dibuat.

cuma seingat zaman kecik, biskut wajib dibuat, cornflake dan abok-abok nestum.
sedap tu!Sekarang..semua dibeli..tak sempat nak buat..huhu


-----------------

::KASIH SAYANG KUNCI KEAMANAN SEJAGAT::


Bookmark and Share

    


  Member Information For RuMaishaaaProfil   Hantar PM kepada RuMaishaaa   Quote dan BalasQuote

adieq85
Warga 5 Bintang
Menyertai: 27.08.2008
Ahli No: 34673
Posting: 358
Dari: dari Kuantan merantau ke Bangi

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 15-09-09 07:31


semua kuih saya minat..sedap2 semuanya.. :berfikir: tapi yang paling saya suka mestilah kuih tart nenas..best sangat-sangat..kalau ada kuih tu, tahan lah saya seorang-seorang makan..tak ingat orang dah..kuih lain pun dah tak berapa pandang.. :-D


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For adieq85Profil   Hantar PM kepada adieq85   Quote dan BalasQuote

adieq85
Warga 5 Bintang
Menyertai: 27.08.2008
Ahli No: 34673
Posting: 358
Dari: dari Kuantan merantau ke Bangi

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 15-09-09 07:34


Pada 11-09-09 11:19 , Hanan posting:

!!! QUOTE !!!

chocolate chips dan kuih2 perasa coklat dan nescafe..
kalau kerepek.. kerepek bawang, kerepek gunting, kuih loyang, tempeyek
tak lupa juga pada amplang orang tawau..huhu



banyaknya kuih kegemaran kak hanan.. :-D kuih amplang tu macammana rupanya??? hehe..tak pernah tengok pun.. :sopan:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For adieq85Profil   Hantar PM kepada adieq85   Quote dan BalasQuote

ardani
WARGA SETIA
Menyertai: 24.06.2008
Ahli No: 33778
Posting: 451
Dari: queensland lake

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 16-09-09 10:39


mn2 p pun cari kuih2 yang ada unsur2 coklat..best woo..
tak pun cari sate hehe..best juga 2..



Bookmark and Share

    


  Member Information For ardaniProfil   Hantar PM kepada ardani   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 16-09-09 11:23


Pada 15-09-09 07:34 , adieq85 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 11-09-09 11:19 , Hanan posting:

!!! QUOTE !!!

chocolate chips dan kuih2 perasa coklat dan nescafe..
kalau kerepek.. kerepek bawang, kerepek gunting, kuih loyang, tempeyek
tak lupa juga pada amplang orang tawau..huhu



banyaknya kuih kegemaran kak hanan.. :-D kuih amplang tu macammana rupanya??? hehe..tak pernah tengok pun.. :sopan:



Amplang tu yang bulat2 comel2.
Biasanya dibuat dari ikan tenggiri tapi ada juga perasa lain..


Amplang


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

miftahul_jannah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.09.2008
Ahli No: 34964
Posting: 108
Dari: UITM SABAH-UITM SARAWAK-UiTM SHAH ALAM

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 16-09-09 12:07


assalamualaikum....
ana da lama mengidamkan kuh-kuih raya buat dari sabah, terutama buatan dari rumah siapa-siapa yang pernah jadi tempat beraya dulu.. tak kisah lah kuih apa pun,..rindu sangat sebab ini da masuk tahun ke-4 tak balik kg beraya..asyik merantau j..hukhuk..


-----------------
^..STRIVE 4 MARDHATILLAH..^




Bookmark and Share

    


  Member Information For miftahul_jannahProfil   Hantar PM kepada miftahul_jannah   Quote dan BalasQuote

muslimah83
WARGA SETIA
Menyertai: 05.02.2004
Ahli No: 7015
Posting: 1001
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 17-09-09 13:10


Pada 16-09-09 11:23 , Hanan posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 15-09-09 07:34 , adieq85 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 11-09-09 11:19 , Hanan posting:

!!! QUOTE !!!

chocolate chips dan kuih2 perasa coklat dan nescafe..
kalau kerepek.. kerepek bawang, kerepek gunting, kuih loyang, tempeyek
tak lupa juga pada amplang orang tawau..huhu



banyaknya kuih kegemaran kak hanan.. :-D kuih amplang tu macammana rupanya??? hehe..tak pernah tengok pun.. :sopan:



Amplang tu yang bulat2 comel2.
Biasanya dibuat dari ikan tenggiri tapi ada juga perasa lain..


Amplang


kak hanan mesti ada pesan dengan kak yati...kan2
;-)


-----------------
"InDaHnYa IsLAm"


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah83Profil   Hantar PM kepada muslimah83   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 17-09-09 13:55


Pada 17-09-09 13:10 , muslimah83 posting:

!!! QUOTE !!!


kak hanan mesti ada pesan dengan kak yati...kan2
;-)



sian kak yati asyik kena borong amplang saja.. pesan dengan muslimah83 boleh ak.. hehe


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

muslimah83
WARGA SETIA
Menyertai: 05.02.2004
Ahli No: 7015
Posting: 1001
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 28-09-09 13:19


Pada 17-09-09 13:55 , Hanan posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 17-09-09 13:10 , muslimah83 posting:

!!! QUOTE !!!


kak hanan mesti ada pesan dengan kak yati...kan2
;-)



sian kak yati asyik kena borong amplang saja.. pesan dengan muslimah83 boleh ak.. hehe



tak apa..kak yati itu ok saja..nda da masalah.....saya pun ok saja...tetap dilayan bah.. ;-) :-D :kelip:


-----------------
"InDaHnYa IsLAm"


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah83Profil   Hantar PM kepada muslimah83   Quote dan BalasQuote

sholaty
Warga Rasmi
Menyertai: 21.09.2004
Ahli No: 11277
Posting: 12
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 28-09-09 13:35


tart gulung...ada rasa susu2 lepas itu cair dan rapuh d mulut...dap nya.. nyum2...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sholatyProfil   Hantar PM kepada sholaty   Quote dan BalasQuote

adieq85
Warga 5 Bintang
Menyertai: 27.08.2008
Ahli No: 34673
Posting: 358
Dari: dari Kuantan merantau ke Bangi

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 29-09-09 07:57


Pada 16-09-09 11:23 , Hanan posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 15-09-09 07:34 , adieq85 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 11-09-09 11:19 , Hanan posting:

!!! QUOTE !!!

chocolate chips dan kuih2 perasa coklat dan nescafe..
kalau kerepek.. kerepek bawang, kerepek gunting, kuih loyang, tempeyek
tak lupa juga pada amplang orang tawau..huhu



banyaknya kuih kegemaran kak hanan.. :-D kuih amplang tu macammana rupanya??? hehe..tak pernah tengok pun.. :sopan:



Amplang tu yang bulat2 comel2.
Biasanya dibuat dari ikan tenggiri tapi ada juga perasa lain..


Amplang



oo..macam ni rupanya..kecil2 macam gula saja..kalau besar dah nampak macam bebola ikan saja..sedap tak??


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For adieq85Profil   Hantar PM kepada adieq85   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-09-09 11:11


sedapla adieq.. sebab tu jadi sebut-sebutan.. hehe


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

hajime_kindaichi
WARGA SETIA
Menyertai: 24.12.2003
Ahli No: 5955
Posting: 575
Dari: Bumi Allah

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-09-09 11:17


popia kecik yang ada serbuk pedas tu, apa entah tapi sangat menyelerakan, kruk.. kruk.. bunyi dia :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For hajime_kindaichiProfil   Hantar PM kepada hajime_kindaichi   Quote dan BalasQuote

Alisha_Mardhiyah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.09.2009
Ahli No: 37512
Posting: 76
Dari: Terengganu-KL-Selangor

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 29-09-09 11:24


Saya pun suka makan amplang...
rangup saja... susah nak berenti mengunyah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Alisha_MardhiyahProfil   Hantar PM kepada Alisha_Mardhiyah   Pergi ke Alisha_Mardhiyah's Website   Quote dan BalasQuote

muslimah83
WARGA SETIA
Menyertai: 05.02.2004
Ahli No: 7015
Posting: 1001
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 29-09-09 12:44


Pada 29-09-09 07:57 , adieq85 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 16-09-09 11:23 , Hanan posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 15-09-09 07:34 , adieq85 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 11-09-09 11:19 , Hanan posting:

!!! QUOTE !!!

chocolate chips dan kuih2 perasa coklat dan nescafe..
kalau kerepek.. kerepek bawang, kerepek gunting, kuih loyang, tempeyek
tak lupa juga pada amplang orang tawau..huhu



banyaknya kuih kegemaran kak hanan.. :-D kuih amplang tu macammana rupanya??? hehe..tak pernah tengok pun.. :sopan:





Amplang tu yang bulat2 comel2.
Biasanya dibuat dari ikan tenggiri tapi ada juga perasa lain..


Amplang



oo..macam ni rupanya..kecil2 macam gula saja..kalau besar dah nampak macam bebola ikan saja..sedap tak??


sizenya memang pun macam bebola ikan...sedap..bila d makan bersama sos..
:terliur: :terliur:


-----------------
"InDaHnYa IsLAm"


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah83Profil   Hantar PM kepada muslimah83   Quote dan BalasQuote

Maricella

Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 198
Posting: 275
Dari: gemas

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 29-09-09 12:51


amplang? tak pernah dengar pun nama kuih tu sebelum ni...huhuuu :berfikir:


-----------------
Cinta dunia ibarat madu yang beracun,
cinta akhirat bagai hempedu yang mujarab.





Bookmark and Share

    


  Member Information For MaricellaProfil   Hantar PM kepada Maricella   Quote dan BalasQuote

Kang

Menyertai: 09.05.2003
Ahli No: 2
Posting: 1920

usa   avatar


posticon Posting pada: 29-09-09 16:02


Pada 29-09-09 12:51 , Maricella posting:

!!! QUOTE !!!

amplang? tak pernah dengar pun nama kuih tu sebelum ni...huhuuu :berfikir:



Kalau Ampang pernah dengar tak Kidot?

Kalau tak silap yang memperkenalkan AMPLANG pada warga Ukhwah.com ialah moderator sadiqah (Sabahan). Katanya ia sangat popular di Sabah.

Makan dengan sos? Tak pernah lagi, sebab hanya sekali sahaja makan amplang yang dibawa oleh sadiqah.


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For KangProfil   Hantar PM kepada Kang   Pergi ke Kang's Website   Quote dan BalasQuote

Alisha_Mardhiyah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.09.2009
Ahli No: 37512
Posting: 76
Dari: Terengganu-KL-Selangor

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 29-09-09 16:42


Pada 29-09-09 12:51 , Maricella posting:

!!! QUOTE !!!

amplang? tak pernah dengar pun nama kuih tu sebelum ni...huhuuu :berfikir:


kidot kena try...
memang sedap sangat...
sebenarnya bukan kuih raya pun...
sekadar kudap-kudapan...
macam keropok begitu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Alisha_MardhiyahProfil   Hantar PM kepada Alisha_Mardhiyah   Pergi ke Alisha_Mardhiyah's Website   Quote dan BalasQuote

sadiqah

Menyertai: 14.04.2005
Ahli No: 15800
Posting: 684
Dari: Tawau_KL_tawau_pjaya

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 30-09-09 09:56


ehem..ehem..ehem...
nampaknya nama sadiqah disebut2 dalam ni.. :berfikir:
patutlah tersedak-sedak kat rumah.
insyaallah, akan ada AMPLANG dibawa dari TAWAU.. :welcome:


-----------------
hIdUP mEsTi TeRuS..


Bookmark and Share

    


  Member Information For sadiqahProfil   Hantar PM kepada sadiqah   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-09-09 10:00


Pada 30-09-09 09:56 , sadiqah posting:

!!! QUOTE !!!

ehem..ehem..ehem...
nampaknya nama sadiqah disebut2 dalam ni.. :berfikir:
patutlah tersedak-sedak kat rumah.
insyaallah, akan ada AMPLANG dibawa dari TAWAU.. :welcome:



Cik Sadiqah boleh buat bisnes amplang a macam ni... huhu


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

adieq85
Warga 5 Bintang
Menyertai: 27.08.2008
Ahli No: 34673
Posting: 358
Dari: dari Kuantan merantau ke Bangi

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 30-09-09 12:02


Pada 29-09-09 12:44 , muslimah83 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 29-09-09 07:57 , adieq85 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 16-09-09 11:23 , Hanan posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 15-09-09 07:34 , adieq85 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 11-09-09 11:19 , Hanan posting:

!!! QUOTE !!!

chocolate chips dan kuih2 perasa coklat dan nescafe..
kalau kerepek.. kerepek bawang, kerepek gunting, kuih loyang, tempeyek
tak lupa juga pada amplang orang tawau..huhu



banyaknya kuih kegemaran kak hanan.. :-D kuih amplang tu macammana rupanya??? hehe..tak pernah tengok pun.. :sopan:





Amplang tu yang bulat2 comel2.
Biasanya dibuat dari ikan tenggiri tapi ada juga perasa lain..


Amplang



oo..macam ni rupanya..kecil2 macam gula saja..kalau besar dah nampak macam bebola ikan saja..sedap tak??


sizenya memang pun macam bebola ikan...sedap..bila d makan bersama sos..
:terliur: :terliur:



oo..macam tu ke..hehe tak tau pun..tak pernah tengok dan rasa.. :-P ..teringin pula nak merasa..


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For adieq85Profil   Hantar PM kepada adieq85   Quote dan BalasQuote

normaziah_92
Warga Rasmi
Menyertai: 18.10.2009
Ahli No: 37693
Posting: 13
Dari: tanah merah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 19-10-09 13:19


kuih tat nnas dengan almond london..best.. ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For normaziah_92Profil   Hantar PM kepada normaziah_92   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.163986 saat. Lajunya....