Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 15-08-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
More care, less hate
-- Dari Filem Reading Room

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: tonghuan
Hari Ini: 0
Semalam: 1
Jumlah Ahli: 43136

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 56
Ahli: 0
Jumlah: 56




  Yang Masuk Ke Sini
tonghuan: 10 jam, 43 minit yang lalu
khairoo84: 23 jam, 54 minit yang lalu
wyd1014: 3 hari yang lalu
lidah-penghunus: 6 hari yang lalu
muslimiman: 21 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 22 hari yang lalu
nur_tinta: 28 hari yang lalu


Cuti-Cuti Malaysia
Topik: kuantan bandar palma


Carian Forum

Moderator: Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Cuti-Cuti Malaysia
    »» kuantan bandar palma

Please Mendaftar To Post


Oleh kuantan bandar palma

idea_31
Warga 4 Bintang
Menyertai: 31.08.2003
Ahli No: 3206
Posting: 182
Dari: kuantan,pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 17-09-03 14:51


kat kuantan ni byk pokok jd kita panggillah bandar palma.
antara tempat menarik kat kuantan ialah
1.teluk chempedak
2.cherating
3.tasik cini
4.air terjun sg pandan
5.pusat reakreasi balok
6.sg lembing
7.dan byk lagilah
pendek kata betul dtg kuantan belum tau
oleh itu jemputlah ke bandar kuantan,pahang

-----------------
nur kasih
"it will take a minute to like someone,only an hour to have a crush on someone,and only a day to love someone,but IT WILL TAKE A LIFE TIME TO FORGET SOMEONE"

kasih sayang ku hanyalah kerana ALLAH....amin

Bookmark and Share

    


  Member Information For idea_31Profil   Hantar PM kepada idea_31   Quote dan BalasQuote

aina_nasuha
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.06.2003
Ahli No: 1488
Posting: 144
Dari: kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 17-09-03 15:04


Kuantan memang bandar sejahtera.
Seperti yg idea_31 katakan..antaranya air terjun sg pandan..ha, tempat tu dekat dgn kg ana..dulu..masa x ramai peelanong, tempat lg segar dan nyaman, tp selepas ia tlh dipromosikan, byk udah perubahannya..so, kepada rakan2 jemputlah datang ya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For aina_nasuhaProfil   Hantar PM kepada aina_nasuha   Quote dan BalasQuote

idea_31
Warga 4 Bintang
Menyertai: 31.08.2003
Ahli No: 3206
Posting: 182
Dari: kuantan,pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 19-09-03 18:31


aina duk maner?
panching?
jaya gading?
seri damai?


-----------------
nur kasih
"it will take a minute to like someone,only an hour to have a crush on someone,and only a day to love someone,but IT WILL TAKE A LIFE TIME TO FORGET SOMEONE"

kasih sayang ku hanyalah kerana ALLAH....amin

Bookmark and Share

    


  Member Information For idea_31Profil   Hantar PM kepada idea_31   Quote dan BalasQuote

mujahidah2311
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1530
Posting: 293

Johor   avatar


posticon Posting pada: 21-09-03 22:08


yup....ana pun kuantan gak...
pendek kata best la kat kuantan nih....sape yg tak nah pegi la..mari lah buat rombongan kat sini...

-----------------
"Wahai orang-orang beriman!Peliharalah diri kamu dan keluarga kamu dari api neraka yang bahan-bahan bakarnya adalah manusia dan batu berhala"(At-Tahrim:6)

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahidah2311Profil   Hantar PM kepada mujahidah2311   Quote dan BalasQuote

aina_nasuha
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.06.2003
Ahli No: 1488
Posting: 144
Dari: kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 24-09-03 08:33


idea_31.....ana tinggal kat panching..nti plak kat ner?..

jln masuk ker air terjun nie sekarang tak elok sikit coz terjejas dgn pembinaan lebuh raya pantai timur...



Bookmark and Share

    


  Member Information For aina_nasuhaProfil   Hantar PM kepada aina_nasuha   Quote dan BalasQuote

idea_31
Warga 4 Bintang
Menyertai: 31.08.2003
Ahli No: 3206
Posting: 182
Dari: kuantan,pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 27-09-03 10:32


oo cam tu... saya kat balok....pernah pergi???

-----------------
nur kasih
"it will take a minute to like someone,only an hour to have a crush on someone,and only a day to love someone,but IT WILL TAKE A LIFE TIME TO FORGET SOMEONE"

kasih sayang ku hanyalah kerana ALLAH....amin

Bookmark and Share

    


  Member Information For idea_31Profil   Hantar PM kepada idea_31   Quote dan BalasQuote

solehgall
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 53
Posting: 148
Dari: besut

Terengganu  


posticon Posting pada: 09-10-03 02:45


OOO BEST JUGA PAHANG NI

-----------------
SaBArLAh DaLAM mUjAHaDAH kERana SaBAR iTU tERLaLU iNdah


Bookmark and Share

    


  Member Information For solehgallProfil   Hantar PM kepada solehgall   Quote dan BalasQuote

dinulhuda1422h
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 19.07.2003
Ahli No: 2447
Posting: 793
Dari: Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 14-10-03 07:08


kiranya pernah gaklaaa dok kat kuantan tu tu.rasanya 2 tahun setengah. memang best...rasa tenang jer...suasana bandarnya tak der laa sibuk sangat...kalau rasa boring leh gi tempat2 menarik.apa yang sahabat bagitahu kat atas tu memang ana dah pergi semua...so kesimpulannya hidup di kuantan memang best..

-----------------
Keikhlasan teramat penting dalam mengatur kehidupan yang menyakinkan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For dinulhuda1422hProfil   Hantar PM kepada dinulhuda1422h   Quote dan BalasQuote

nur_malam99
WARGA SETIA
Menyertai: 15.10.2003
Ahli No: 4371
Posting: 1239
Dari: bumi Allah

Sarawak  


posticon Posting pada: 08-02-04 08:52


dah dekat setahun dah tinggal kat kuantan ni...
dah pergi banyak tempat di kuantan ni..
hmmm.best juga kuantan ni....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_malam99Profil   Hantar PM kepada nur_malam99   Pergi ke nur_malam99's Website   Quote dan BalasQuote

faizbukharyy
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 15
Posting: 179
Dari: kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 08-04-04 16:02


asssalamualaikum.....
kuantan mmg bdr palma ... ade pokok palma betul ader gak yg diperbuat dr besi ..replika hehehe kene bezakan tu .
idea-31 balok kat mana duduk mana .specific skit leh tak?

ok .. majulah kuantan utk ibu negeri pahang ..

wsalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For faizbukharyyProfil   Hantar PM kepada faizbukharyy   Quote dan BalasQuote

matt_fairudz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.10.2003
Ahli No: 4206
Posting: 106
Dari: ~~Universiti Sains Malaysia, Penang~~

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 12-04-04 20:12




Bangga jadik org kuantan...
koi org kuantan jugok...


-----------------
[IMG]http://fairudz.50megs.com/header.jpg[/IMG]

Bookmark and Share

    


  Member Information For matt_fairudzProfil   Hantar PM kepada matt_fairudz   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 12-04-04 22:30


Prof ..sekarang rasanya dah jadi Org Phg..
sebab dah lima 5 tahun Prof kat Kuantan...
byk asam garam disini...

Prof kije kat Kuantan...belajar pun kat sini..
Prof dah tinggal byk tempat...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 31-01-08 23:22


nak pergi kuantan lah. nak pergi taman teruntum sebab kat sana ada serangge memacam jenih dan exotik...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

drzul-f
WARGA SETIA
Menyertai: 22.01.2005
Ahli No: 13857
Posting: 487
Dari: Simferopol', Crimea, Ukraine

ukraine   avatar


posticon Posting pada: 01-02-08 01:46


nak snap serangga datang lah tmn negeri endau rompin... best wooo..dijamin

Bookmark and Share

    


  Member Information For drzul-fProfil   Hantar PM kepada drzul-f   Pergi ke drzul-f's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 01-02-08 07:21


ismi pun tak pernah lagi sampai ke taman teruntum tu...
dah bertahun2 duduk kat sini...
walhal, lalu saja kalau p rumah kosmet...
ni yang terasa nak p ni.. ada ulo besar....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

sejadah_usang
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.10.2006
Ahli No: 26842
Posting: 97

blank   avatar


posticon Posting pada: 16-08-12 17:04


Pada 17-09-03 14:51 , idea_31 posting:

!!! QUOTE !!!

kat kuantan ni banyak pokok jadi kita panggillah bandar palma.


Assalamualaikum

Dulu sekolah di teknik kuantan dalam tahun 1996, best juga lah, petang petang jogging di teluk cempedak, kami student teknik diharamkan untuk pergi ke komplek teruntum, saya pun tak tahu Kenapa. Baru baru ni ada ke kuantan setelah berbelas tahun tinggalkan kuantan. Terpana saya kerana terlalu jauh perbezaan kuantan tahun 1996 dengan sekarang, sampai tak ingat dah jalan nak ke teknik kuantan. Lepak sekejap di teknik kuantan untuk mengimbau alam persekolahan dulu, berehat sekejap di teluk cempedak. Banyak sangat berubah teluk cempedak, dulu hanya ada batu batuan saja. Seharian di kuantan saya dan suami bergerak ke rompin dan mersing, siri jelajah semenanjung :-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For sejadah_usangProfil   Hantar PM kepada sejadah_usang   Quote dan BalasQuote

annamuslimah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.06.2003
Ahli No: 1423
Posting: 149
Dari: Kuantan

Pahang  


posticon Posting pada: 28-08-12 10:08


ramai juga org kuantan kat sini ek...ni best ni...jom kita kenal2 lat luar pula....:-)ana org sungai ular, cuma kerja kat kl saja...setakat yang dok balok ke cherating ke, boleh nak jumpa kat mn2...ekekeke...SALAM PERKENALAN UNTUK SEMUA WARGA KUANTAN kihkihkih

Bookmark and Share

    


  Member Information For annamuslimahProfil   Hantar PM kepada annamuslimah   Quote dan BalasQuote

sejadah_usang
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.10.2006
Ahli No: 26842
Posting: 97

blank   avatar


posticon Posting pada: 28-08-12 20:37


Saya bukan orang kuantan apatah lagi orang pahang. Saya orang kelantan, dulu study kat kuantan. Bertemu jodoh dengan orang perak dan menetap di pahang. pergi mai pergi mai jadi orang pahang lah ambo



Bookmark and Share

    


  Member Information For sejadah_usangProfil   Hantar PM kepada sejadah_usang   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.15262 saat. Lajunya....