Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 08-12-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kita bergerak ke arah apa yang difokus
-- Dari filem Kung Fu Panda

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: azrin80
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43100

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 18
Ahli: 0
Jumlah: 18




  Yang Masuk Ke Sini
wadud: 2 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 19 hari yang lalu
muslimin23: 21 hari yang lalu
kasih_kekasih: 25 hari yang lalu
syahidatul: 28 hari yang lalu
raudhahasanah: 29 hari yang lalu


Jejak Hobi
Topik: Hobi yang aneh lagi pelik?


Carian Forum

Moderator: Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Hobi
    »» Hobi yang aneh lagi pelik?

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh Hobi yang aneh lagi pelik?

rimbabara
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 03.03.2006
Ahli No: 23151
Posting: 3640
Dari: Ipoh

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 15-04-07 15:31


Pernah dengar tentang hobi yang aneh2, pelik-pelik, dan seumpamanya....
Boleh kongsi bersama tak apa hobi itu?

:-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For rimbabaraProfil   Hantar PM kepada rimbabara   Quote dan BalasQuote

solskjaer
WARGA SETIA
Menyertai: 25.08.2004
Ahli No: 10725
Posting: 2644
Dari: manchester united

saudiarabia  


posticon Posting pada: 15-04-07 15:38


ada..macam-macam..antaranya,korek hidung...sesetengah orang tu suka korek hidung depan khayalak ramai..bila ditanya,hobi..:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For solskjaerProfil   Hantar PM kepada solskjaer   Pergi ke solskjaer's Website   Quote dan BalasQuote

mechelmine
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2006
Ahli No: 26702
Posting: 897
Dari: KeLaNtAn Ke KeDaH

Kelantan  


posticon Posting pada: 15-04-07 17:52


Saya dulu suka tangkap ular..ala..ular yang kecil-kecil saja...paling besar pun sebesar ibu jari...lepas itu saya suka masukkan dalam botol air yang 2.5liter tu..
Ni ular yang masih hidup tau...Memang parents marah sangat lah kalau nampak ni..sebab tu saya sembunyi2 saja...tak nak mereka tahu..
Ada satu hari tu, ular yang saya masukkan dalam botol tu dah tak bergerak...saya dah banyak cuba gerakkan dia..tapi dia tetap jugak senyap..macam dah mati..Saya pun keluarkan dia...lepas itu gerak-gerakkan dia..tiba-tiba saja dia terus 'melompat' nak mematuk saya...huhhhh..!!! nasib baik tak kena..memang dah dekat sangat dah..nak tahu ular apa..? ni ular 'gading wak' huhu..yang warnanya nak2 warna hijau..Semenjak hari tu...saya dah tak main lagi dengan hobi tu...dah tak nak mainnn!!!!!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For mechelmineProfil   Hantar PM kepada mechelmine   Pergi ke mechelmine's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 15-04-07 18:55


teman suka tangkap semut lepas tu bela. memula teman sediakan balang dan isi tanah. lepas tu pergi memburu semut2 untuk diisi dalam balang tu. sebelum tu teman dah buat rumah untuk depa. dari balang tu teman dapat tengok semut2 tu hidup dalam balang berkenaan. dapat tengok rumah2 depe yang berada dalam tanah. ada tempat menyimpan makanan, tempat berehat dan lelain, dari situ juga teman dapat kenai mana semut askar dan pekerja. biasanya teman bele semut api sebab semut api senng nak dapatkan ratu dan rajenye. semut api lagi rajin dari semut lain.. best!

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 15-04-07 20:46


ana suka memerhati.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

aL-azyM
WARGA SETIA
Menyertai: 01.10.2006
Ahli No: 26685
Posting: 675
Dari: DuLu:GeRiK,PeRaK + SeKarNG:nEgERi 9

Perak   avatar


posticon Posting pada: 15-04-07 22:55


Lukis kereta...

Bookmark and Share

    


  Member Information For aL-azyMProfil   Hantar PM kepada aL-azyM   Pergi ke aL-azyM's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 15-04-07 22:57


Pada 15-04-07 22:55 , aL-azyM posting:

!!! QUOTE !!!

Lukis kereta...

pelik ke macam tu??


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

AzwaAqilah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.03.2007
Ahli No: 28986
Posting: 73
Dari: kubang kerian

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 15-04-07 23:11


suka baca SMS orang...

Bookmark and Share

    


  Member Information For AzwaAqilahProfil   Hantar PM kepada AzwaAqilah   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 15-04-07 23:17


teman pun minat melukih, tapi bukan hobi pelik teman...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

srikandi_86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.02.2007
Ahli No: 28923
Posting: 188
Dari: united kingdom

uk  


posticon Posting pada: 16-04-07 01:00


kaco org..hehe..pelik tak?

Bookmark and Share

    


  Member Information For srikandi_86Profil   Hantar PM kepada srikandi_86   Quote dan BalasQuote

harlique
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.09.2006
Ahli No: 26495
Posting: 258
Dari: shah alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 16-04-07 01:32


teman pula suka sengih seorang-seorang....
macam org gila..
kalau ternampak ada org tersengih2 seorang-seorang macam xbetol tu temanla orangnya..
huhu..

t tego2la ye!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For harliqueProfil   Hantar PM kepada harlique   Quote dan BalasQuote

redgirl
WARGA SETIA
Menyertai: 31.01.2007
Ahli No: 28476
Posting: 871
Dari: bumi tuhan

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 16-04-07 09:58


Pada 15-04-07 22:57 , mohamad posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 15-04-07 22:55 , aL-azyM posting:

!!! QUOTE !!!

Lukis kereta...

pelik ke macam tu??



pelik-pelik..pelik sangat...bagi can lah mohamad..he2


-----------------
[email protected]
[ Telah diedit oleh: redgirl pada 16-04-07 19:44 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For redgirlProfil   Hantar PM kepada redgirl   Quote dan BalasQuote

redgirl
WARGA SETIA
Menyertai: 31.01.2007
Ahli No: 28476
Posting: 871
Dari: bumi tuhan

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 16-04-07 09:58


Pada 15-04-07 20:46 , mohamad posting:

!!! QUOTE !!!

ana suka memerhati.


bahaya ni..


-----------------
[email protected]


Bookmark and Share

    


  Member Information For redgirlProfil   Hantar PM kepada redgirl   Quote dan BalasQuote

redgirl
WARGA SETIA
Menyertai: 31.01.2007
Ahli No: 28476
Posting: 871
Dari: bumi tuhan

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 16-04-07 09:59


saya pula suka kumpul tiket bus..

Bookmark and Share

    


  Member Information For redgirlProfil   Hantar PM kepada redgirl   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 16-04-07 10:02


Pada 16-04-07 09:58 , redgirl posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 15-04-07 20:46 , mohamad posting:

!!! QUOTE !!!

ana suka memerhati.


bahaya ni..


jangan salah anggap.
"bersangka baiklah kamu".

insyaALLAH,ana tau batas-batas nya.


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 16-04-07 10:03


Pada 16-04-07 09:59 , redgirl posting:

!!! QUOTE !!!

saya pula suka kumpul tiket bus..

eerrmm...

"sesiapa yang nak tiket bas FREE, jom dapatkan kat redgirl.".

***selagi stok masih ada.


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

tereturubuzu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.11.2006
Ahli No: 27162
Posting: 191
Dari: JOHOR

Johor   avatar


posticon Posting pada: 16-04-07 10:06


cakap seorang-seorang..

Bookmark and Share

    


  Member Information For tereturubuzuProfil   Hantar PM kepada tereturubuzu   Quote dan BalasQuote

redgirl
WARGA SETIA
Menyertai: 31.01.2007
Ahli No: 28476
Posting: 871
Dari: bumi tuhan

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 16-04-07 11:58


Pada 16-04-07 10:02 , mohamad posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 16-04-07 09:58 , redgirl posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 15-04-07 20:46 , mohamad posting:

!!! QUOTE !!!

ana suka memerhati.





jangan salah anggap.
"bersangka baiklah kamu".

insyaALLAH,ana tau batas-batas nya.



ye insyaallah..saya tau muhammad ni suka memerhati keindahan dan ciptaan ALLAH yang maha mencipta..kan..
''bahaya ni.''maksudnya..takut terlepas waktu solat saja..sebab terlalu terpesona..subahanaallah...


-----------------
[email protected]


Bookmark and Share

    


  Member Information For redgirlProfil   Hantar PM kepada redgirl   Quote dan BalasQuote

redgirl
WARGA SETIA
Menyertai: 31.01.2007
Ahli No: 28476
Posting: 871
Dari: bumi tuhan

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 16-04-07 12:00


Pada 16-04-07 10:03 , mohamad posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 16-04-07 09:59 , redgirl posting:

!!! QUOTE !!!

saya pula suka kumpul tiket bus..

eerrmm...

"sesiapa yang nak tiket bas FREE, jom dapatkan kat redgirl.".

***selagi stok masih ada.



nama boleh free, kena bayar..he2...


-----------------
[email protected]
[ Telah diedit oleh: redgirl pada 16-04-07 12:01 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For redgirlProfil   Hantar PM kepada redgirl   Quote dan BalasQuote

syahirahsoid
WARGA SETIA
Menyertai: 06.03.2007
Ahli No: 29040
Posting: 496
Dari: mana hendak ke mana

malaysia  


posticon Posting pada: 16-04-07 19:48


hobi ek??

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahirahsoidProfil   Hantar PM kepada syahirahsoid   Quote dan BalasQuote

syahirahsoid
WARGA SETIA
Menyertai: 06.03.2007
Ahli No: 29040
Posting: 496
Dari: mana hendak ke mana

malaysia  


posticon Posting pada: 16-04-07 19:48


em...paling suka kaco org len...
hahahahahaha...

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahirahsoidProfil   Hantar PM kepada syahirahsoid   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 16-04-07 20:53


suka tampar nyamuk...hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

Firdaus15
WARGA SETIA
Menyertai: 26.12.2003
Ahli No: 5978
Posting: 805
Dari: Kota Bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 16-04-07 21:14


suka kiwi kasut

Bookmark and Share

    


  Member Information For Firdaus15Profil   Hantar PM kepada Firdaus15   Pergi ke Firdaus15's Website   Quote dan BalasQuote

redgirl
WARGA SETIA
Menyertai: 31.01.2007
Ahli No: 28476
Posting: 871
Dari: bumi tuhan

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 16-04-07 21:37


mari kita hanta kasut banyak-banyak u dikiwikan oleh firdaus15..he2

Bookmark and Share

    


  Member Information For redgirlProfil   Hantar PM kepada redgirl   Quote dan BalasQuote

al-faateh
Warga 2 Bintang
Menyertai: 08.11.2005
Ahli No: 20250
Posting: 58
Dari: kl

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 16-04-07 22:21


picit2 hp...:D

Bookmark and Share

    


  Member Information For al-faatehProfil   Hantar PM kepada al-faateh   Quote dan BalasQuote

Firdaus15
WARGA SETIA
Menyertai: 26.12.2003
Ahli No: 5978
Posting: 805
Dari: Kota Bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 16-04-07 23:23


boleh2... tak mahal, sepasang RM 2 saja...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Firdaus15Profil   Hantar PM kepada Firdaus15   Pergi ke Firdaus15's Website   Quote dan BalasQuote

adam_muslimin
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2006
Ahli No: 27068
Posting: 714
Dari: t[email protected]

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 16-04-07 23:24


cakap sesorang...tapi xaneh pun...

Bookmark and Share

    


  Member Information For adam_musliminProfil   Hantar PM kepada adam_muslimin   Quote dan BalasQuote

Naqeeb
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.03.2007
Ahli No: 29367
Posting: 82
Dari: Nusantara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 17-04-07 01:09


Pada 15-04-07 17:52 , mechelmine posting:

!!! QUOTE !!!

Saya dulu suka tangkap ular..ala..ular yang kecil-kecil saja...paling besar pun sebesar ibu jari...lepas itu saya suka masukkan dalam botol air yang 2.5liter tu..
Ni ular yang masih hidup tau...Memang parents marah sangat lah kalau nampak ni..sebab tu saya sembunyi2 saja...tak nak mereka tahu..
Ada satu hari tu, ular yang saya masukkan dalam botol tu dah tak bergerak...saya dah banyak cuba gerakkan dia..tapi dia tetap jugak senyap..macam dah mati..Saya pun keluarkan dia...lepas itu gerak-gerakkan dia..tiba-tiba saja dia terus 'melompat' nak mematuk saya...huhhhh..!!! nasib baik tak kena..memang dah dekat sangat dah..nak tahu ular apa..? ni ular 'gading wak' huhu..yang warnanya nak2 warna hijau..Semenjak hari tu...saya dah tak main lagi dengan hobi tu...dah tak nak mainnn!!!!!!!!

Kenapa tak buat lagi...
Kan seronok tangkap ular.. tapi kena jaga-jaga jugala...
hormat ular tu..
Saya kata ni.. sebab saya pun suka bangat menangkap ular dan masih cuba meneruskan untuk menghayati keindahan ciptaan Allah SWT..
Bukan ular saja binatang lain pun saya suka...


-----------------
Siapa yang memperbanyakkan teman maka dia memperbanyakkan saingan.


Bookmark and Share

    


  Member Information For NaqeebProfil   Hantar PM kepada Naqeeb   Quote dan BalasQuote

yusof88
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.01.2007
Ahli No: 28247
Posting: 249
Dari: pahang

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 17-04-07 01:46


tidur.........
tapi tak pelik pun..........

Bookmark and Share

    


  Member Information For yusof88Profil   Hantar PM kepada yusof88   Quote dan BalasQuote

aL-azyM
WARGA SETIA
Menyertai: 01.10.2006
Ahli No: 26685
Posting: 675
Dari: DuLu:GeRiK,PeRaK + SeKarNG:nEgERi 9

Perak   avatar


posticon Posting pada: 17-04-07 08:07


Pada 15-04-07 22:57 , mohamad posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 15-04-07 22:55 , aL-azyM posting:

!!! QUOTE !!!

Lukis kereta...

pelik ke macam tu??



Tak habis lagi ayat tu..
Lukis kereta kat merata tempat..
Asal ada di tangan,mesti rasa nak melukis punya..
Habis penuh buku2,buku nota,whiteboard kat surau & kadangkala meja di bilik kuliah..hehe.. :-P


-----------------
http://azymechanical.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For aL-azyMProfil   Hantar PM kepada aL-azyM   Pergi ke aL-azyM's Website   Quote dan BalasQuote

aL-azyM
WARGA SETIA
Menyertai: 01.10.2006
Ahli No: 26685
Posting: 675
Dari: DuLu:GeRiK,PeRaK + SeKarNG:nEgERi 9

Perak   avatar


posticon Posting pada: 17-04-07 08:12


Pada 16-04-07 09:59 , redgirl posting:

!!! QUOTE !!!

saya pula suka kumpul tiket bus..


Oo..ni mesti dah banyak koleksi ni..
Hmm..redgirl kumpul tiket bus,aL-azyM nak kumpul bus stop..
Haha..boleh ke??? :-P


-----------------
http://azymechanical.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For aL-azyMProfil   Hantar PM kepada aL-azyM   Pergi ke aL-azyM's Website   Quote dan BalasQuote

aL-azyM
WARGA SETIA
Menyertai: 01.10.2006
Ahli No: 26685
Posting: 675
Dari: DuLu:GeRiK,PeRaK + SeKarNG:nEgERi 9

Perak   avatar


posticon Posting pada: 17-04-07 09:08


/

lagi satu hobi..
Suka buat yang ni kat merata tempat juga..
Tandatangan sebenarnya ni...hehe.. :-D


-----------------
http://azymechanical.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For aL-azyMProfil   Hantar PM kepada aL-azyM   Pergi ke aL-azyM's Website   Quote dan BalasQuote

redgirl
WARGA SETIA
Menyertai: 31.01.2007
Ahli No: 28476
Posting: 871
Dari: bumi tuhan

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 17-04-07 12:54


Pada 17-04-07 08:07 , aL-azyM posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 15-04-07 22:57 , mohamad posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 15-04-07 22:55 , aL-azyM posting:

!!! QUOTE !!!

Lukis kereta...

pelik ke macam tu??



Tak habis lagi ayat tu..
Lukis kereta kat merata tempat..
Asal ada di tangan,mesti rasa nak melukis punya..
Habis penuh buku2,buku nota,whiteboard kat surau & kadangkala meja di bilik kuliah..hehe.. :-P



habis lah dunia ni..


-----------------
[email protected]


Bookmark and Share

    


  Member Information For redgirlProfil   Hantar PM kepada redgirl   Quote dan BalasQuote

redgirl
WARGA SETIA
Menyertai: 31.01.2007
Ahli No: 28476
Posting: 871
Dari: bumi tuhan

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 17-04-07 12:56


Pada 17-04-07 08:12 , aL-azyM posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 16-04-07 09:59 , redgirl posting:

!!! QUOTE !!!

saya pula suka kumpul tiket bus..


Oo..ni mesti dah banyak koleksi ni..
Hmm..redgirl kumpul tiket bus,aL-azyM nak kumpul bus stop..
Haha..boleh ke??? :-P




suka hati lah nak kumpul bus stop ke, pemandu bus ke, tayar bus ke..boleh2..tu baru nama hobi yang pelik..


-----------------
[email protected]


Bookmark and Share

    


  Member Information For redgirlProfil   Hantar PM kepada redgirl   Quote dan BalasQuote

tero_1809
Warga 2 Bintang
Menyertai: 14.10.2005
Ahli No: 19818
Posting: 56
Dari: negeri sembilan

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 17-04-07 23:22


kalau den pula.
suka kumpul.......pakai...........rosakkan high heel....
selalu sangat pakai agaknya.
tu pasai rosak.............

Bookmark and Share

    


  Member Information For tero_1809Profil   Hantar PM kepada tero_1809   Pergi ke tero_1809's Website   Quote dan BalasQuote

redgirl
WARGA SETIA
Menyertai: 31.01.2007
Ahli No: 28476
Posting: 871
Dari: bumi tuhan

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 17-04-07 23:28


Pada 17-04-07 08:07 , aL-azyM posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 15-04-07 22:57 , mohamad posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 15-04-07 22:55 , aL-azyM posting:

!!! QUOTE !!!

Lukis kereta...

pelik ke macam tu??



Tak habis lagi ayat tu..
Lukis kereta kat merata tempat..
Asal ada di tangan,mesti rasa nak melukis punya..
Habis penuh buku2,buku nota,whiteboard kat surau & kadangkala meja di bilik kuliah..hehe.. :-P



baik pergi bagi idea tu kat mana-mana syarikat kereta..nanti boleh buat satu kereta ciptaan abang azym..idea menarik tu..fuh..


-----------------
[email protected]


Bookmark and Share

    


  Member Information For redgirlProfil   Hantar PM kepada redgirl   Quote dan BalasQuote

nawzah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.12.2006
Ahli No: 27687
Posting: 219
Dari: BUMI ALLAH S.W.T.

jordan  


posticon Posting pada: 18-04-07 00:14


Pada 15-04-07 17:52 , mechelmine posting:

!!! QUOTE !!!

Saya dulu suka tangkap ular..ala..ular yang kecil-kecil saja...paling besar pun sebesar ibu jari...lepas itu saya suka masukkan dalam botol air yang 2.5liter tu..
Ni ular yang masih hidup tau...Memang parents marah sangat lah kalau nampak ni..sebab tu saya sembunyi2 saja...tak nak mereka tahu..
Ada satu hari tu, ular yang saya masukkan dalam botol tu dah tak bergerak...saya dah banyak cuba gerakkan dia..tapi dia tetap jugak senyap..macam dah mati..Saya pun keluarkan dia...lepas itu gerak-gerakkan dia..tiba-tiba saja dia terus 'melompat' nak mematuk saya...huhhhh..!!! nasib baik tak kena..memang dah dekat sangat dah..nak tahu ular apa..? ni ular 'gading wak' huhu..yang warnanya nak2 warna hijau..Semenjak hari tu...saya dah tak main lagi dengan hobi tu...dah tak nak mainnn!!!!!!!!


:lol: :lol: :lol:


-----------------
-BERJUANGLAH KERANA ALLAH S.W.T.-


Bookmark and Share

    


  Member Information For nawzahProfil   Hantar PM kepada nawzah   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 18-04-07 00:20


Pada 17-04-07 09:08 , aL-azyM posting:

!!! QUOTE !!!

/

lagi satu hobi..
Suka buat yang ni kat merata tempat juga..
Tandatangan sebenarnya ni...hehe.. :-D



masyaAllah.. peliknya tandatangan..
ni kalau nak sain cheque payah ni.. :D


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

redgirl
WARGA SETIA
Menyertai: 31.01.2007
Ahli No: 28476
Posting: 871
Dari: bumi tuhan

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 18-04-07 00:28


ada meksud tersirat tu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For redgirlProfil   Hantar PM kepada redgirl   Quote dan BalasQuote

mechelmine
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2006
Ahli No: 26702
Posting: 897
Dari: KeLaNtAn Ke KeDaH

Kelantan  


posticon Posting pada: 18-04-07 00:38


Pada 18-04-07 00:14 , nawzah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 15-04-07 17:52 , mechelmine posting:

!!! QUOTE !!!

Saya dulu suka tangkap ular..ala..ular yang kecil-kecil saja...paling besar pun sebesar ibu jari...lepas itu saya suka masukkan dalam botol air yang 2.5liter tu..
Ni ular yang masih hidup tau...Memang parents marah sangat lah kalau nampak ni..sebab tu saya sembunyi2 saja...tak nak mereka tahu..
Ada satu hari tu, ular yang saya masukkan dalam botol tu dah tak bergerak...saya dah banyak cuba gerakkan dia..tapi dia tetap jugak senyap..macam dah mati..Saya pun keluarkan dia...lepas itu gerak-gerakkan dia..tiba-tiba saja dia terus 'melompat' nak mematuk saya...huhhhh..!!! nasib baik tak kena..memang dah dekat sangat dah..nak tahu ular apa..? ni ular 'gading wak' huhu..yang warnanya nak2 warna hijau..Semenjak hari tu...saya dah tak main lagi dengan hobi tu...dah tak nak mainnn!!!!!!!!


:lol: :lol: :lol:


Amboi2... Ni cerita betul lah...gelak pula dia..
Orang masa tu takut sampai menggigil... :-(
Sekarang ni hobi orang menulis menggunakan satu jari saja... :-)
hebatkan.... "tulis sms.. :-P "


-----------------
Hiasi Peribadi....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mechelmineProfil   Hantar PM kepada mechelmine   Pergi ke mechelmine's Website   Quote dan BalasQuote

fitriey
Warga 2 Bintang
Menyertai: 15.11.2006
Ahli No: 27349
Posting: 49
Dari: kb+Pahang+perlis+penang+jepun

Kelantan  


posticon Posting pada: 12-05-07 23:11


ada kawan saya hobinye suka main rambut sendiri..sebelah tangan asyik duduk atas kepala saja sebelah lagi pegang pen

Bookmark and Share

    


  Member Information For fitrieyProfil   Hantar PM kepada fitriey   Quote dan BalasQuote

Strawberry_Ungu
WARGA SETIA
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29927
Posting: 1053
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 14-05-07 00:05


Pada 18-04-07 00:14 , nawzah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 15-04-07 17:52 , mechelmine posting:

!!! QUOTE !!!

Saya dulu suka tangkap ular..ala..ular yang kecil-kecil saja...paling besar pun sebesar ibu jari...lepas itu saya suka masukkan dalam botol air yang 2.5liter tu..
Ni ular yang masih hidup tau...Memang parents marah sangat lah kalau nampak ni..sebab tu saya sembunyi2 saja...tak nak mereka tahu..
Ada satu hari tu, ular yang saya masukkan dalam botol tu dah tak bergerak...saya dah banyak cuba gerakkan dia..tapi dia tetap jugak senyap..macam dah mati..Saya pun keluarkan dia...lepas itu gerak-gerakkan dia..tiba-tiba saja dia terus 'melompat' nak mematuk saya...huhhhh..!!! nasib baik tak kena..memang dah dekat sangat dah..nak tahu ular apa..? ni ular 'gading wak' huhu..yang warnanya nak2 warna hijau..Semenjak hari tu...saya dah tak main lagi dengan hobi tu...dah tak nak mainnn!!!!!!!!


:lol: :lol: :lol:







wah..menakutkan juga hobi tu ye..ishk2...
salah satu hobi saya pulak..kumpul resit2 beli belah..sedar ada hobi ni pun boleh check purse dah penuh dengan resit..nampak tebal saja purse macam penuh duit..padahal penuh resit saja..huhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For Strawberry_UnguProfil   Hantar PM kepada Strawberry_Ungu   Pergi ke Strawberry_Ungu's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 14-05-07 00:06


erm..wanite memang suka membeli belah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

teruterubozzu
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.05.2007
Ahli No: 29897
Posting: 86
Dari: Bumi Allah

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 14-05-07 12:07


haha hobi koi lagi best hmmm...pam tayar kereta api haa...tak ke best tu!!! fuh!! penat wehhh...dari umur satu taun sampai lah ni tak siap2 lagi tau pam haa...go go chaiyyok!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For teruterubozzuProfil   Hantar PM kepada teruterubozzu   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 14-05-07 13:58


antara hobi ana ialah CUBIT LENGAN...
hihi...time sek dulu yang selalu kena kawan ana sesiapa saja yang dok sebelah ana...prpn lah..
masuk u, dah kuramg sikit...ada certain org saja ana cubit..yang selalu kena kawan ana yang dr sarawak...
kat rumah...adik ana yang darjah 1 tu lah jadi mangsa..geramnye...rasa nak cubit sesorg pula sekarang....hihi.. :-D


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 14-05-07 13:59


Pada 14-05-07 00:06 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

erm..wanite memang suka membeli belah....


Ye ke? Ana membeli lau perlu...tapi suka window shooping...paling tak suka lau promoter sibuk ikut...


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

lidah-penghunus
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 407
Posting: 1305
Dari: Parlimen Kapar, Dun Meru.

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-05-07 15:23


assalamualaikum

hobi pelik saya ni dulu lah, sekarang ni dah tak ada dah lebih2 sejak tertubuhnya suhakam serta kebangkitan pejuang hak asasi manusia akhir2 ni. dulu saya suka tiup kat telinga kucing sampai kucing mengggelengkan kepala dia, ye lah kita hembus telinga dia, geli lah kawan tu, pas tu saya suruh adik saya, masa tu dia kecik lagi, suruh dia geleng kepala laju2 macam kucing tu, jenuh kawan tu geleng nak cucuh angin kelajuan gelengan kucing tu tapi tak berjaya :-D kucing geleng kepala kan laju, tuan2 tak percaya tuan2 cuba lah, tapi jangan sampai greenpeace tau sudah lah

demonstrasi tu kira hobi pelik juga ke?.?.?


-----------------
Hunusan lidah itu lebih berbisa daripada hunusan keris sang pendekar
[ Telah diedit oleh: lidah-penghunus pada 25-05-07 15:25 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For lidah-penghunusProfil   Hantar PM kepada lidah-penghunus   Pergi ke lidah-penghunus's Website   Quote dan BalasQuote

raihan2004
Warga 5 Bintang
Menyertai: 11.01.2004
Ahli No: 6388
Posting: 375
Dari: kedah

egypt   avatar


posticon Posting pada: 26-05-07 03:23


Pada 25-05-07 15:23 , lidah-penghunus posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum

hobi pelik saya ni dulu lah, sekarang ni dah tak ada dah lebih2 sejak tertubuhnya suhakam serta kebangkitan pejuang hak asasi manusia akhir2 ni. dulu saya suka tiup kat telinga kucing sampai kucing mengggelengkan kepala dia, ye lah kita hembus telinga dia, geli lah kawan tu, pas tu saya suruh adik saya, masa tu dia kecik lagi, suruh dia geleng kepala laju2 macam kucing tu, jenuh kawan tu geleng nak cucuh angin kelajuan gelengan kucing tu tapi tak berjaya :-D kucing geleng kepala kan laju, tuan2 tak percaya tuan2 cuba lah, tapi jangan sampai greenpeace tau sudah lah

demonstrasi tu kira hobi pelik juga ke?.?.?



hehehe lawak toi....
sama lah kita....suka sangat tiup tlinga kcing....pas 2 dia geleng kepala sebab geli...hehehe
dan suka main hidung kucing.....pantang tengok kucing,mesti nak penyet hidung dia....hehehehe
sampai sekarang memang 2 lah hobi yang paling diminati..........hehehe
:lol: :lol: :lol: :lol: :-D :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For raihan2004Profil   Hantar PM kepada raihan2004   Quote dan BalasQuote

qhal
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.09.2004
Ahli No: 11344
Posting: 385
Dari: (((Selangor)))

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 26-05-07 04:52


dulu sukela buat benda-benda bodoh
macam selongka barang orang... hehehe...
lepas itu diam-diam

Bookmark and Share

    


  Member Information For qhalProfil   Hantar PM kepada qhal   Quote dan BalasQuote

qhal
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.09.2004
Ahli No: 11344
Posting: 385
Dari: (((Selangor)))

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 26-05-07 04:52


dulu sukela buat benda-benda bodoh
macam selongka barang orang... hehehe...
lepas itu diam-diam

Bookmark and Share

    


  Member Information For qhalProfil   Hantar PM kepada qhal   Quote dan BalasQuote

teratai_putih
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.12.2006
Ahli No: 27690
Posting: 77
Dari: J0hor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 26-05-07 10:52


suka sangat pijak daun kering kat atas jalan tar
bunyi dia best sangat..tu kira my fav moment..
kalau tengah tension terus jadi happy huhuh

Bookmark and Share

    


  Member Information For teratai_putihProfil   Hantar PM kepada teratai_putih   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 26-05-07 10:59


Pada 26-05-07 04:52 , qhal posting:

!!! QUOTE !!!

dulu sukela buat benda-benda bodoh
macam selongka barang orang... hehehe...
lepas itu diam-diam


ni bukannya hobi pelik..

ni hobi yang nak memudaratkan diri sendiri..

tak pasal-pasal kena belasah dengan tuan barang tu.. naya saja..


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

zilzal
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2006
Ahli No: 23382
Posting: 854
Dari: somewhere in jordan

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 10-06-07 00:20


suka tengok langit....
tatau ah kenapa...

Bookmark and Share

    


  Member Information For zilzalProfil   Hantar PM kepada zilzal   Quote dan BalasQuote

ainul_tapah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.04.2007
Ahli No: 29441
Posting: 145
Dari: Nilai_Butterworth

PulauPinang  


posticon Posting pada: 15-06-07 17:36


Pada 26-05-07 10:52 , teratai_putih posting:

!!! QUOTE !!!

suka sangat pijak daun kering kat atas jalan tar
bunyi dia best sangat..tu kira my fav moment..
kalau tengah tension terus jadi happy huhuh




hehe..memang lah syok..tapi kalau tiba-tiba kereta mai dr belakang..hah..kan jenuh..nanti orang ingat gila apa...hehe

em..saya suka tengok 'orang' buat apa..hehe..observe..boleh tengok perangai 'orang' yang macam-macam...selalunye tengok anak kucin..hahaha


-----------------
Ya Muqallibal Qulub

Thabbit Qulubi 'ala deenik..


Bookmark and Share

    


  Member Information For ainul_tapahProfil   Hantar PM kepada ainul_tapah   Quote dan BalasQuote

Khazinatul_asrar92
Warga 1 Bintang
Menyertai: 10.12.2006
Ahli No: 27700
Posting: 31
Dari: Subhanallah~di atas bumi yang dilimpahi nikmat kurnia-Nya

jordan   avatar


posticon Posting pada: 15-06-07 21:36


Assalamualaikum...

jika tanya hobi budak sekolah apa hobi mereka, nanti mereka akan cakap ponteng tu jadi hobi

Bookmark and Share

    


  Member Information For Khazinatul_asrar92Profil   Hantar PM kepada Khazinatul_asrar92   Quote dan BalasQuote

Nur_DeHearty
Warga 1 Bintang
Menyertai: 29.05.2007
Ahli No: 30099
Posting: 26
Dari: Negeri Adat Perpatih

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 15-06-07 21:41


cari kutu agaknya..haaha

Bookmark and Share

    


  Member Information For Nur_DeHeartyProfil   Hantar PM kepada Nur_DeHearty   Quote dan BalasQuote

Nurana12
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.08.2007
Ahli No: 30817
Posting: 77
Dari: malaysia

Perak  


posticon Posting pada: 27-08-07 18:29


suka kumpul kredit card..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Nurana12Profil   Hantar PM kepada Nurana12   Pergi ke Nurana12's Website   Quote dan BalasQuote

anaksolehah07
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.03.2006
Ahli No: 23171
Posting: 85
Dari: bumi Allah..

uk  


posticon Posting pada: 27-08-07 20:59


spending a lot of time surfing when many more responsibilities to do..

Bookmark and Share

    


  Member Information For anaksolehah07Profil   Hantar PM kepada anaksolehah07   Quote dan BalasQuote

NurAihana
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.09.2007
Ahli No: 31065
Posting: 91
Dari: Kuala Lumpur

Selangor  


posticon Posting pada: 19-09-07 12:07


sekarang suka dengar lagu klasik ...

Bookmark and Share

    


  Member Information For NurAihanaProfil   Hantar PM kepada NurAihana   Quote dan BalasQuote

nafisah
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 48
Posting: 442
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 19-09-07 12:11


Pada 15-04-07 23:11 , AzwaAqilah posting:

!!! QUOTE !!!

suka baca SMS orang...


hobi tak baik ni, berdosa tau :-D


-----------------
Mulakan Setiap Perbuatan dengan Bismillahirrahmanirrahim....


Bookmark and Share

    


  Member Information For nafisahProfil   Hantar PM kepada nafisah   Quote dan BalasQuote

zz
Warga Rasmi
Menyertai: 05.06.2007
Ahli No: 30168
Posting: 19
Dari: pahang

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 19-09-07 12:47


hobi tengok katalog,
tapi tak beli pun.

Bookmark and Share

    


  Member Information For zzProfil   Hantar PM kepada zz   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 19-09-07 13:04


suka window shopping sayur2an dan seafood tapi tak beli sebab tinggal hostel jadi tak dapat masak


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

sufeyna
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.02.2007
Ahli No: 28575
Posting: 109
Dari: perlis

mauritius   avatar


posticon Posting pada: 19-09-07 13:17


suka aim sekor semut lepas itu ikut ke mana saja beliau pergi...hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For sufeynaProfil   Hantar PM kepada sufeyna   Pergi ke sufeyna's Website   Quote dan BalasQuote

fizah866
Warga 2 Bintang
Menyertai: 30.05.2007
Ahli No: 30106
Posting: 60

blank   avatar


posticon Posting pada: 19-09-07 13:33


tak tau lah ni nak dikatakan hobi ke tak

suka gigit rantai....dari kecik sampai besar...ada sekali tu sampai putus rantai tu

Bookmark and Share

    


  Member Information For fizah866Profil   Hantar PM kepada fizah866   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 19-09-07 14:26


errr... tatau lah hobi ke tak.waktu belum kawin dulu :P

suka kira siling dalam bilik air. dah kira, kira lagi. rasa dah betul kira tapi masih rasa ada yang tertinggal

last2 ayah tukar ganti dengan plaster siling :P

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

mie05
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.11.2005
Ahli No: 20348
Posting: 318
Dari: melaka

Johor   avatar


posticon Posting pada: 19-09-07 14:46


suka makan beras...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mie05Profil   Hantar PM kepada mie05   Quote dan BalasQuote

mie05
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.11.2005
Ahli No: 20348
Posting: 318
Dari: melaka

Johor   avatar


posticon Posting pada: 19-09-07 14:47


bukan makan tapi gigit..
ada org suka bau petrol.
lagi pelik kan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mie05Profil   Hantar PM kepada mie05   Quote dan BalasQuote

atie82
WARGA SETIA
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13074
Posting: 1080
Dari: Papar,[email protected]

Sabah  


posticon Posting pada: 19-09-07 14:50


Pada 19-09-07 14:46 , mie05 posting:

!!! QUOTE !!!

suka makan beras...
:-) :-D :lol: :lol: :lol:

adehh sakit perut gelak...amboi akhi..kang cepat habis beras kat rumah tu.. :-D


-----------------
The Light of ALLAH surround Me, The Love of ALLAH Enfolds Me, The presence of ALLAH watches over Me, Whatever I am...ALLAH iS..


Bookmark and Share

    


  Member Information For atie82Profil   Hantar PM kepada atie82   Pergi ke atie82's Website   Quote dan BalasQuote

pejuang_terakhir
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30837
Posting: 533
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 19-09-07 16:23


minat pada senjata dan peralatan perang

Bookmark and Share

    


  Member Information For pejuang_terakhirProfil   Hantar PM kepada pejuang_terakhir   Quote dan BalasQuote

ani_putrihijjaz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1520
Posting: 159
Dari: Kuala Lumpur

Melaka  


posticon Posting pada: 19-09-07 17:09


tak pelik pun hobi saya..
suka sangat kumpul key chain...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ani_putrihijjazProfil   Hantar PM kepada ani_putrihijjaz   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 21-09-07 11:21


Pada 19-09-07 13:33 , fizah866 posting:

!!! QUOTE !!!

tak tau lah ni nak dikatakan hobi ke tak

suka gigit rantai....dari kecik sampai besar...ada sekali tu sampai putus rantai tu


tak boleh kena bagi rantai leher ni...terutama yang emas tulen :-)


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 21-09-07 11:22


Pada 19-09-07 14:47 , mie05 posting:

!!! QUOTE !!!

bukan makan tapi gigit..
ada org suka bau petrol.
lagi pelik kan...



saya suka hidu bau cat..wangilah


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

nailah_miz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.04.2004
Ahli No: 8296
Posting: 335
Dari: Universiti Utara Malaysia

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 30-09-07 16:06


duduk depan komputer walaupun kadang-kadang tak ada benda pun nak kena buat :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For nailah_mizProfil   Hantar PM kepada nailah_miz   Quote dan BalasQuote

mmas_forever1991
WARGA SETIA
Menyertai: 28.05.2007
Ahli No: 30088
Posting: 741
Dari: AS

Kedah  


posticon Posting pada: 30-09-07 17:09


tengok mimik muka seseorang bila tengah bercakap

Bookmark and Share

    


  Member Information For mmas_forever1991Profil   Hantar PM kepada mmas_forever1991   Pergi ke mmas_forever1991's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 30-09-07 17:44


Pada 19-09-07 13:17 , sufeyna posting:

!!! QUOTE !!!

suka aim sekor semut lepas itu ikut ke mana saja beliau pergi...hehe
huh... jenuh juga hobi sebegini. :-D

!!! QUOTE !!!


    posticon Posting pada: 27-08-07 18:29

suka kumpul kredit card..


salam... huh, kaya ni. boleh lah belanja satu kredit card ye.. :-D

!!! QUOTE !!!

    posticon Posting pada: 19-09-07 14:46

suka makan beras...


hehe... den tak tau nak cakap apa lagi... :lol:

!!! QUOTE !!!

Pada 19-09-07 14:47 , mie05 posting:

!!! QUOTE !!!

    bukan makan tapi gigit..
    ada org suka bau petrol.
    lagi pelik kan...




saya suka hidu bau cat..wangilah

eh, tak elok bau cat ni... nanti ketagih. :-o


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

Qaisar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.11.2006
Ahli No: 27543
Posting: 266
Dari: Darul Aman

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 30-09-07 18:12


buat muka pelik-pelik depan cermin

Bookmark and Share

    


  Member Information For QaisarProfil   Hantar PM kepada Qaisar   Quote dan BalasQuote

Penama
Deleted User


posticon Posting pada: 22-10-07 20:08


suka laut & pantai.. sebulan tak dengar bunyi ombak.. tension semacam saja...
kadang-kadang tu kalau tengah runsing fikiran.. drive dari ipoh ke lumut semata-mata nak dengar bunyi ombak dalam 10 minit lepas tu balik rumah..

*pernah ikut jalan pantai dari manjung nak ke selangor.. tersesat ke hutam melintang kawasan kampung nelayan..sebabkan dah nampak laut, berenti kejap, turunkan tingkap... ambil angin laut sikit, lepas tu teruskan perjalanan :-P

Bookmark and Share

    


  Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 22-10-07 22:59


Pada 12-05-07 23:11 , fitriey posting:

!!! QUOTE !!!

ada kawan saya hobinye suka main rambut sendiri..sebelah tangan asyik duduk atas kepala saja sebelah lagi pegang pen


:berfikir: :berfikir: lebih kurang macam abang saya..saya pun sama agaknya :sopan:

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

Penama
Deleted User


posticon Posting pada: 23-10-07 00:03


tu ok juga.. dulu kawan kat hostel suka cabut rambut.. sambil study.. agak satu fakta dia hafal.. dia cabut sehelai..

huu... memang sebelah kepala, rambut dia jadi nipis..

Bookmark and Share

    


  Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-10-07 00:14


Pada 26-05-07 10:52 , teratai_putih posting:

!!! QUOTE !!!

suka sangat pijak daun kering kat atas jalan tar
bunyi dia best sangat..tu kira my fav moment..
kalau tengah tension terus jadi happy huhuh


:lol: :lol: :lol:

tak larat menggelaknya... hehheheh... lawak toi...


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-10-07 00:15


Pada 19-09-07 13:17 , sufeyna posting:

!!! QUOTE !!!

suka aim sekor semut lepas itu ikut ke mana saja beliau pergi...hehe


haha.. ni lagi satu.. macam-macam lah korangs ni.. bikin ketawa saja... :lol:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-10-07 14:04


kelakar ke suka dengar bunyi derapan daun kering yang dipijak cik syahidatul...?

cik ismi pun suka...
tapi idaklah sama dengan teratai...
hanya terhibur dengan irama yang terhasil saja..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 23-10-07 14:15


saya pun suka pijak daun2 kering di jalan..suka dengar bunyi..ramai juga orang ada hobi ni ye..kawan saya pun suka..kami berebut nak pijak..


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

dueramiela
WARGA SETIA
Menyertai: 21.01.2007
Ahli No: 28283
Posting: 732
Dari: DaRuL eHsaN

Selangor  


posticon Posting pada: 24-10-07 08:13


hobi plek setakat ini,dok kumpui rambut agaknya...lagi2 bila potong rambut sendiri...rasa sayang nak buang....hehe

:malu:

Bookmark and Share

    


  Member Information For dueramielaProfil   Hantar PM kepada dueramiela   Quote dan BalasQuote

Ustadz
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25025
Posting: 774
Dari: Kandang Kambing

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-10-07 08:25


Pada 17-04-07 09:08 , aL-azyM posting:

!!! QUOTE !!!

/

lagi satu hobi..
Suka buat yang ni kat merata tempat juga..
Tandatangan sebenarnya ni...hehe.. :-D



dasyat tandatangan anta..tak boleh buat sign cheque ni..takut bank reject pula...


-----------------
*** YAQEN ALLAH 100%++ ***


Bookmark and Share

    


  Member Information For UstadzProfil   Hantar PM kepada Ustadz   Pergi ke Ustadz's Website   Quote dan BalasQuote

Iman_Hayati
WARGA SETIA
Menyertai: 24.10.2003
Ahli No: 4642
Posting: 940
Dari: Bumi ALLAH

Kelantan  


posticon Posting pada: 24-10-07 08:32


masa kecil-kecil dulu suka bau petrol..tapi bila dah besar fikir balik benda tu bahaya untuk kesihatan. Dulu tak suka bau rumput..sampai sekarang, kalau ada org potong rumput mesti rasa nak muntah. Hobi pelik rsnye dah tak ada sekarang..termenung fikir masa depan agaknya:-) :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For Iman_HayatiProfil   Hantar PM kepada Iman_Hayati   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 29-10-07 19:48


Pada 23-10-07 14:15 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

saya pun suka pijak daun2 kering di jalan..suka dengar bunyi..ramai juga orang ada hobi ni ye..kawan saya pun suka..kami berebut nak pijak..



teman rasa nak gelak


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

biohazard
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.10.2007
Ahli No: 31483
Posting: 163
Dari: bumi

Perak  


posticon Posting pada: 18-02-08 16:48


suka buka peti ais....asal pergi dapur saja mesti nak buka.....kat rumah orang pun buat muka tak malu buka peti ais.....bulan puasa pun buka jugak....tapi buka saja.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For biohazardProfil   Hantar PM kepada biohazard   Quote dan BalasQuote

nisa_iman
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.01.2008
Ahli No: 32305
Posting: 341
Dari: sintok..>>..bangi

Perak   avatar


posticon Posting pada: 18-02-08 16:56


masa kecil-kecil dulu... masa abah ana mula saja moto, ana mesti dok depan ekzos sebab nak bau asap moto...
hehe bila fikir balik, kelakar jugak
selalu kena hambat (kejar) dengan abah sebab degil dok bau asap ekzos..
hehe... tapi sekarng dah besar..
dah cerdik sikit tau dah benda tu tak baik..
hehe...
memang pelik??

Bookmark and Share

    


  Member Information For nisa_imanProfil   Hantar PM kepada nisa_iman   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-02-08 17:05


OOHH.. Hobby plekk.. EEMM...
Masa kecik-kecik dulu, di Sungai Rokam, (dekat dengan
Rapat Setia dan Gunung Rapat, Ipoh--> masuk ikut Simpang
Pulai dan menuju ke Ampang Ipoh), saya suka cucuk katak
yang sembunyi dekat batu rumah nenek saya. Saya cucuk
katak tu dengan ranting kayu sehingga air-air lendir apa enntahh
keluar dari badan katak tu, lepas tu katak tu mati rasanya..
Entah lah, jahat saya ni masa kecik dulu. Katak lah yang selalu jadi
mangsa, macam pemangsa katak pulak saya ni. Kemudian, saya
masa kecik dulu suka bayangkan saya ni askar yang tanam periuk
api. Saya akan gali lubang di tanah, kemudian ambiikk paku dan letak
muncung tajam menegak dalam lubang tu kemudian tutup dengan
daun-daun kering (daun rambutan paling saya suka). Kemudian bila
orang pijak atas daun tu, JJUUPPPP!!! Berdarah kaki budak-budak
jiran tu...Padan muka. WAHAHAHAHHHHHHH!!! Dulu-dulu
rasa seronok tapi bila fikir balik, ya Allah kejamnya aku masa kecciikk!!!

Bak katee oghang Peghok, entoohh leee napee teman
idoknyee pikior dulu.. Nyuluh deghiyan pandeeiiyy leee
pulokkk...

Translate for non-Perak:
Bak kata orang Perak, entahlah mengapa saya tak fikir dahulu,
Mencari durian pandai pula....

Bookmark and Share

    


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

nurzatul
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26160
Posting: 733
Dari: yogyakarta...

Perak   avatar


posticon Posting pada: 18-02-08 20:40


!!! QUOTE !!!

saya suka cucuk katak
yang sembunyi dekat batu rumah nenek saya. Saya cucuk
katak tu dengan ranting kayu sehingga air-air lendir apa enntahh
keluar dari badan katak tu, lepas tu katak tu mati rasanya..
Entah lah, jahat saya ni masa kecik dulu. Katak lah yang selalu jadi
mangsa, macam pemangsa katak pulak saya ni. Kemudian, saya
masa kecik dulu suka bayangkan saya ni askar yang tanam periuk
api. Saya akan gali lubang di tanah, kemudian ambiikk paku dan letak
muncung tajam menegak dalam lubang tu kemudian tutup dengan
daun-daun kering (daun rambutan paling saya suka). Kemudian bila
orang pijak atas daun tu, JJUUPPPP!!! Berdarah kaki budak-budak
jiran tu...Padan muka. WAHAHAHAHHHHHHH!!!


Ya Allah, tkutnye ana dengar anta punya hobi.ngeri betul.hmm hobi plik ana ini banyak juga tapi tak kejam lah. :-P
ana suka dengar iklan kat radio & tv,lepas itu suka cakap dengan kucing ana sambil belai dia ibarat baby.ada lagi hobi plik ana tapi biarlah rhsia.hehe.. :-P

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurzatulProfil   Hantar PM kepada nurzatul   Pergi ke nurzatul's Website   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 19-02-08 02:10


hMm.. kat sini banyak hobi yang tak berapa nak pelik pun terlistkan.. :paham solan ke mereka ni :-D

!!! QUOTE !!!

Saya akan gali lubang di tanah, kemudian ambiikk paku dan letak
muncung tajam menegak dalam lubang tu kemudian tutup dengan
daun-daun kering (daun rambutan paling saya suka). Kemudian bila
orang pijak atas daun tu, JJUUPPPP!!! Berdarah kaki budak-budak
jiran tu...Padan muka. WAHAHAHAHHHHHHH!!!


tapi yang ni tergelak bila membacanya..
tak sangka ada juga manusia macam ni..
sadiss..sadiszz Kalau jadi mgsa dia..
bernanah kaki org :cry:



Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-02-08 02:32


Ya, tajuk topic ini adalah "Hobi yang aneh lagi pelik?"...
by: ummusafiah

!!! QUOTE !!!

hMm.. kat sini banyak hobi yang tak berapa nak pelik pun terlistkan.. :paham solan ke mereka ni :-D

Perlahan-lahan gaya posting ummusafiah sudah seperti gaya saya dan
Mr transmissionline. EHEEEHH.. Just kidding. Seems that you evolve to
the extended level already. Welcome to the party, Miss ummusafiah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 19-02-08 07:13


ye, teman pernah buat macam owl tu, kenapa same pula ye...
teman tanam paku dan piso juga...
lepas tu ada maen dengan adik, adik terpijak periuk api, lepas tu teman sebagei hero yang nak musnahkan periok api yang dipijaknye...
dengan skru dreba ayah punya buat-buat lah tengah mengorek dan nak mematikan pius bom yang kena pijak tu.... Heeheheheh

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-02-08 11:18


!!! QUOTE !!!

ye, teman pernah buat macam owl tu, Kenapa same pula ye...

Alaaa.. Kan teman jugakk yang main dengan mike dulu di
Manjung tu... Paghet pulak tempat kita mandi.. Ngabihkan beghehh...
KIHHKKIHH!! Mike ni pun same ghopenya pleekk seghupe teman...
Deme ni idoknyee baik-baik jugookk masee kecik yeerr....

Bookmark and Share

    


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

biohazard
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.10.2007
Ahli No: 31483
Posting: 163
Dari: bumi

Perak  


posticon Posting pada: 20-02-08 07:55


Pada 19-02-08 11:18 , owl_UM posting:

!!! QUOTE !!!

!!! QUOTE !!!

ye, teman pernah buat macam owl tu, Kenapa same pula ye...

Alaaa.. Kan teman jugakk yang main dengan mike dulu di
Manjung tu... Paghet pulak tempat kita mandi.. Ngabihkan beghehh...
KIHHKKIHH!! Mike ni pun same ghopenya pleekk seghupe teman...
Deme ni idoknyee baik-baik jugookk masee kecik yeerr....


dah mula speaking dah orang2 perak ni....pulok....

Bookmark and Share

    


  Member Information For biohazardProfil   Hantar PM kepada biohazard   Quote dan BalasQuote

izzahtulsakinah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.11.2006
Ahli No: 27515
Posting: 112
Dari: Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 20-02-08 11:30


macam-macam ye hobi pelik kat sini..:)..tak terfikir punya hobi pun ada..yang penting hati bahagia dengan hobi tersebut..:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For izzahtulsakinahProfil   Hantar PM kepada izzahtulsakinah   Pergi ke izzahtulsakinah's Website   Quote dan BalasQuote

wafa_mawaddah
WARGA SETIA
Menyertai: 10.10.2003
Ahli No: 4175
Posting: 845
Dari: mardhatillah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 20-02-08 12:05


memang lawak.....
tak sangka ada hobi yang pelik-pelik...
ana pun..suka cabut rambut time study....
macam best saja.....
lagi satu......
suka bau rumput yang baru lepas potong guna mesin rumput...
bau yang fresh...
tapi dah lama tak bau....
org dah malas potong rumput kat uia ni...
heheheheheheh

Bookmark and Share

    


  Member Information For wafa_mawaddahProfil   Hantar PM kepada wafa_mawaddah   Pergi ke wafa_mawaddah's Website   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 20-02-08 12:08


Pada 20-02-08 12:05 , wafa_mawaddah posting:

!!! QUOTE !!!


suka bau rumput yang baru lepas potong guna mesin rumput...
bau yang fresh...


hikhik..sama dengan saya..wangilah baunya.. :lol:


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

wahidatulfarahah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32315
Posting: 328
Dari: malaysia

morocco   avatar


posticon Posting pada: 20-02-08 12:49


suka bersihkan telinga..

telinga orang..

dan

suka bau minyak petrol dan naftalene (ubat lipas)

Bookmark and Share

    


  Member Information For wahidatulfarahahProfil   Hantar PM kepada wahidatulfarahah   Quote dan BalasQuote

Moderator: Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Hobi
    »» Hobi yang aneh lagi pelik?

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.259255 saat. Lajunya....