Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 17-01-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Bangkai akan menarik pemakan bangkai, tong sampah akan menarik sampah. Kebaikan akan menarik kebaikan; keburukan akan menarik keburukan
-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: Mohr
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43145

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 55
Ahli: 0
Jumlah: 55




  Yang Masuk Ke Sini
Mohr: 1 hari, 47 minit yang lalu
BobbyLaforge: 11 hari yang lalu
sadiqah: 11 hari yang lalu
muslimin23: 24 hari yang lalu
PhoebeGordon: 25 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: kalau ada anak,nak bagi nama apa???


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» kalau ada anak,nak bagi nama apa???

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh kalau ada anak,nak bagi nama apa???

kaherah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.02.2007
Ahli No: 28943
Posting: 230
Dari: bumi ambia'

egypt   avatar


posticon Posting pada: 30-03-07 23:52


ana kalau dapat anak laki pertama.........
"ABQARI"
kalau anak perempuan...........
"AISHAH" :lol: :-D ;-) :-) :-P
[ Telah diedit oleh: kaherah pada 08-04-07 21:01 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For kaherahProfil   Hantar PM kepada kaherah   Quote dan BalasQuote

muslimah_jun
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28314
Posting: 1018
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 31-03-07 00:12


kejap, belum bincang lagi,
mm, nak bincang dengan siapa ni????
..wallahua'lam

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_junProfil   Hantar PM kepada muslimah_jun   Quote dan BalasQuote

wardah_qibtiyah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 17.09.2006
Ahli No: 26397
Posting: 45
Dari: bumi_waqafan

Johor   avatar


posticon Posting pada: 31-03-07 00:13


kalau ana pula...
anak lelaki pertama tu Sa'ad Abi Waqash

anak perempuan pula...nawwar 'afifah...ana suka juga name aisyah tu..^o^

Bookmark and Share

    


  Member Information For wardah_qibtiyahProfil   Hantar PM kepada wardah_qibtiyah   Quote dan BalasQuote

El-ittihadi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.02.2006
Ahli No: 22625
Posting: 308
Dari: alor star

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 31-03-07 00:16


khairul luqman...

Bookmark and Share

    


  Member Information For El-ittihadiProfil   Hantar PM kepada El-ittihadi   Quote dan BalasQuote

wardah_qibtiyah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 17.09.2006
Ahli No: 26397
Posting: 45
Dari: bumi_waqafan

Johor   avatar


posticon Posting pada: 31-03-07 00:22


kalau ana pula...
anak lelaki pertama tu Sa'ad Abi Waqash

anak perempuan pula...nawwar 'afifah...ana suka juga name aisyah tu..^o^

Bookmark and Share

    


  Member Information For wardah_qibtiyahProfil   Hantar PM kepada wardah_qibtiyah   Quote dan BalasQuote

tuyup
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.01.2004
Ahli No: 6548
Posting: 211
Dari: kota bharu & BTHO, Cheras~

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 31-03-07 06:36


emm..semua nama yang kawan-kawan cadangkan indah di dengar dan sedap bila di sebut.harap-harap anak2 yang empunya nama di juga dan d didik dengan baik..insyaallah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For tuyupProfil   Hantar PM kepada tuyup   Pergi ke tuyup's Website   Quote dan BalasQuote

azzahrah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.02.2004
Ahli No: 7217
Posting: 844
Dari: Kota Bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 31-03-07 08:43


Pada 30-03-07 23:52 , kaherah posting:

!!! QUOTE !!!

ana kalau dapat anak laki pertama.........
"ABQARI"
kalau anak perempuan...........
"AISHAH" :lol: :-D ;-) :-) :-P


kaherah ni bakal jadi ayah ke :-D



Bookmark and Share

    


  Member Information For azzahrahProfil   Hantar PM kepada azzahrah   Pergi ke azzahrah's Website   Quote dan BalasQuote

husna_nasiha
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.01.2006
Ahli No: 22138
Posting: 233
Dari: UPM

Perak  


posticon Posting pada: 31-03-07 16:35


Dah lama rancang benda ni, tapi tak tau lah dia setuju tak..

Cadangnya nak bagi nama2 serikandi Islam dahulu kepada anak perempuan seperti Siti Aisyah, Siti Asma', Siti Khadijah, Nailah dan lain2..

Kalau bagi anak2 lelaki pula nak nama para sahabat Rasulullah seperti Abu Bakar, Umar, Utsman, Ali, Abdul Rahman, Salman..dan lain2...

Harapnya dengan nama2 begitu mereka akan mencontohi tokoh2 Islam tersebut..Ameeeenn..:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For husna_nasihaProfil   Hantar PM kepada husna_nasiha   Quote dan BalasQuote

kaherah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.02.2007
Ahli No: 28943
Posting: 230
Dari: bumi ambia'

egypt   avatar


posticon Posting pada: 31-03-07 16:48


saja nak survey.......niat nak kahwin tu lama lagilahhh!!
doakan ana yee,
ana nak tumpu pada plajaran dulu...baru pikiak bab tuuuuuuuuuuut..
belum sedia d masih takut untuk fikir bab tu :lol: :-D ;-) :-) :-P 8-)
[ Telah diedit oleh: kaherah pada 31-03-07 21:40 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For kaherahProfil   Hantar PM kepada kaherah   Quote dan BalasQuote

ShahrulZaman
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2007
Ahli No: 28499
Posting: 1138
Dari: Walidain

Selangor  


posticon Posting pada: 31-03-07 16:51


kalau ana. laki bagi nama otatio. kalau perempuan otatioah


-----------------
sama-sama mencari kebenaran,
HATI dikawal oleh AKAL,
AKAL dikawal oleh IMAN,
Jika HATI selalu kotor, selalulah tingkatkan kualiti IMAN
[ Telah diedit oleh: ShahrulZaman pada 31-03-07 16:52 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For ShahrulZamanProfil   Hantar PM kepada ShahrulZaman   Quote dan BalasQuote

ctnurbebo
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2007
Ahli No: 29142
Posting: 880
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 31-03-07 19:41


salam..
kalau boleh untuk anak perempuan nak bagi nama mula dengan siti,yang lelaki pulak mula dengan muhamad...sebab nanti kat padang masyar org yang brnama siti dan muhamad yang akan dipggl dulu untuk dihisab...
nama rabiatul adawiyah pun best juga... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ctnurbeboProfil   Hantar PM kepada ctnurbebo   Quote dan BalasQuote

wardah_qibtiyah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 17.09.2006
Ahli No: 26397
Posting: 45
Dari: bumi_waqafan

Johor   avatar


posticon Posting pada: 31-03-07 20:33


dalil mana yang cakap nme siti dan muhamad yang akan dipanggil dulu di padang mahsyar??

Bookmark and Share

    


  Member Information For wardah_qibtiyahProfil   Hantar PM kepada wardah_qibtiyah   Quote dan BalasQuote

wardah_qibtiyah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 17.09.2006
Ahli No: 26397
Posting: 45
Dari: bumi_waqafan

Johor   avatar


posticon Posting pada: 31-03-07 20:38


dalil mana yang cakap nme siti dan muhamad yang akan dipanggil dulu di padang mahsyar??

Bookmark and Share

    


  Member Information For wardah_qibtiyahProfil   Hantar PM kepada wardah_qibtiyah   Quote dan BalasQuote

izzul_islam
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2185
Posting: 1163
Dari: Besut

Terengganu  


posticon Posting pada: 31-03-07 22:50


Kalau anak perempuan nak letak "Humaira"...laki tak fikir lagi

Bookmark and Share

    


  Member Information For izzul_islamProfil   Hantar PM kepada izzul_islam   Quote dan BalasQuote

LinCikedot
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26163
Posting: 811
Dari: Atap Rumbia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 31-03-07 22:59


assalamualaikum..yang ada kat sini semua dalam perancangan nak mendirikan rumah tangga ke? macam meriah saja..:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For LinCikedotProfil   Hantar PM kepada LinCikedot   Quote dan BalasQuote

arsyie
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.11.2003
Ahli No: 5226
Posting: 230
Dari: mauritus

mauritius   avatar


posticon Posting pada: 31-03-07 23:00


LUQMAN HAKIMI..
AKIF ZAMANI..
WIRDATUL......

Bookmark and Share

    


  Member Information For arsyieProfil   Hantar PM kepada arsyie   Quote dan BalasQuote

LinCikedot
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26163
Posting: 811
Dari: Atap Rumbia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 31-03-07 23:00


assalamualaikum..yang ada kat sini semua dalam perancangan nak mendirikan rumah tangga ke? macam meriah saja..:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For LinCikedotProfil   Hantar PM kepada LinCikedot   Quote dan BalasQuote

awan_biru85
WARGA SETIA
Menyertai: 03.12.2006
Ahli No: 27594
Posting: 772
Dari: sabak terbenam

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 31-03-07 23:00


hmm kalau lelaki nak nama Hakim
kalau perempuan Nadia
Tapi tak nak lah panjang-panjang...nanti nak panggi pun susah...lagi satu nak buat my card pun susah

Bookmark and Share

    


  Member Information For awan_biru85Profil   Hantar PM kepada awan_biru85   Pergi ke awan_biru85's Website   Quote dan BalasQuote

nurun
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.02.2005
Ahli No: 14200
Posting: 97
Dari: jb

Johor  


posticon Posting pada: 31-03-07 23:03


ana pulak nak letak nama yang laki yusof al-qordhowi
yang perempuan khazinatul asrar.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurunProfil   Hantar PM kepada nurun   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 01-04-07 02:52


saya suka nama umaira, dan miqdat

Bookmark and Share

    


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 01-04-07 02:53


Pada 31-03-07 23:00 , LinCikedot posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum..yang ada kat sini semua dalam perancangan nak mendirikan rumah tangga ke? macam meriah saja..:)


insyALLAH satu hari nanti........hehehehe. cari nama awal tak apa...nanti tak payah cari dah...hehehehe


-----------------

[ Telah diedit oleh: kapten06 pada 01-04-07 09:54 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

azzahrah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.02.2004
Ahli No: 7217
Posting: 844
Dari: Kota Bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 01-04-07 09:45


nak letak nama anis lah :-D
comel pula dengan nama tu :-D



Bookmark and Share

    


  Member Information For azzahrahProfil   Hantar PM kepada azzahrah   Pergi ke azzahrah's Website   Quote dan BalasQuote

kaherah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.02.2007
Ahli No: 28943
Posting: 230
Dari: bumi ambia'

egypt   avatar


posticon Posting pada: 01-04-07 18:23


anak ke2 pula nak bagi nama
laki"fadhilah"
perempuan"khatijah"ehehehhee :lol: :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For kaherahProfil   Hantar PM kepada kaherah   Quote dan BalasQuote

syahirahsoid
WARGA SETIA
Menyertai: 06.03.2007
Ahli No: 29040
Posting: 496
Dari: mana hendak ke mana

malaysia  


posticon Posting pada: 01-04-07 23:24


tah..belom fikir nak ada anak..kawin pun belom!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahirahsoidProfil   Hantar PM kepada syahirahsoid   Quote dan BalasQuote

alSubhi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.01.2007
Ahli No: 28403
Posting: 137
Dari: KL, melbourne, australia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 01-04-07 23:32


Sofea Suraya.. perempuan
Shah Reza... laki2...

Bookmark and Share

    


  Member Information For alSubhiProfil   Hantar PM kepada alSubhi   Quote dan BalasQuote

ilhammusafir
Warga 5 Bintang
Menyertai: 05.11.2005
Ahli No: 20222
Posting: 361
Dari: SeGaMat_JoHoR

Johor  


posticon Posting pada: 02-04-07 00:05


kalau lelaki...name david beckham...tapi macam xsenonoh saja name tu..
kalau perempuan..avril lavinge...ish3 ni pulak dah macam brand kereta pulak....nak letak name apeyer......please...:)

name yang baik sebenarnya ok saja semua...sebaik2 nama pilihan melalui istikharah ...insaalallah.....


-----------------
Image Hosted by ImageShack.us

"The Merciful The Compassionate"
[ Telah diedit oleh: ilhammusafir pada 02-04-07 00:07 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For ilhammusafirProfil   Hantar PM kepada ilhammusafir   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 02-04-07 00:08


Pada 02-04-07 00:05 , ilhammusafir posting:

!!! QUOTE !!!

kalau lelaki...name david beckham...tapi macam xsenonoh saja name tu..
kalau perempuan..avril lavinge...ish3 ni pulak dah macam brand kereta pulak....nak letak name apeyer......please...:)


senang saja... kalau lelaki letak musafir ilham, kalau perempuan letak ilham musafir... :D


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

firdaus_9
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2005
Ahli No: 16983
Posting: 703
Dari: Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-04-07 00:37


lelaki bagi name...
1) Abu Bakr
2) Muhammad Al-Fatih
3) Sallahuddin
4)...

perempuan...
1) Khairunnisa
2) Fatimatul Fadhilah
3) Fadatul Waheeda
4) Siti Khadijah
5)...

... = kira nya dan yang lain2 lagi lah :D

Bookmark and Share

    


  Member Information For firdaus_9Profil   Hantar PM kepada firdaus_9   Pergi ke firdaus_9's Website   Quote dan BalasQuote

HAFieZAH
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.03.2007
Ahli No: 29019
Posting: 146

blank   avatar


posticon Posting pada: 02-04-07 00:53


Kalau lelaki bermula dengan Muhammad....
Kalau perempuan berkaitan dengan keluarga Nabi Muhammad saw.

Bookmark and Share

    


  Member Information For HAFieZAHProfil   Hantar PM kepada HAFieZAH   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-04-07 00:55


an bagi nama atan,atun dengan atin
kucing yang selalu datang kat bilik kami ni..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-04-07 04:52


Pada 02-04-07 00:55 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

an bagi nama atan,atun dengan atin
kucing yang selalu datang kat bilik kami ni..


:lol: :lol:


saya, bagi yang simple2 saja lah... tak payah pelik-pelik susah nak sebut atau ingat...

Fatimah, Aisyah, Asiah... ha kan senang?

Kalau lelaki, pun simple juga. yang tu nak tanya suami nanti.

:-D


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

nur_anis
Warga 5 Bintang
Menyertai: 18.06.2003
Ahli No: 1496
Posting: 395
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 02-04-07 08:18


cantik2nya nama tu...saya suka nama lukman hakim dan umairah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_anisProfil   Hantar PM kepada nur_anis   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 02-04-07 09:57


Pada 02-04-07 00:55 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

an bagi nama atan,atun dengan atin
kucing yang selalu datang kat bilik kami ni..


atan, atun, atin, atikah... ops.. yang last tu kucing juga ke? :D :-P


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

attuffah_humairah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.04.2006
Ahli No: 24196
Posting: 217
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 02-04-07 10:14


amar...amir...alya

Bookmark and Share

    


  Member Information For attuffah_humairahProfil   Hantar PM kepada attuffah_humairah   Quote dan BalasQuote

ain_sakinah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 21.03.2007
Ahli No: 29263
Posting: 67
Dari: Atas kerusi..Depan k0mputer...(~,-)

Perak   avatar


posticon Posting pada: 02-04-07 12:05


kalau perempuan mesti ada Humairah dan lelaki Hafiz.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ain_sakinahProfil   Hantar PM kepada ain_sakinah   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-04-07 13:43


Pada 02-04-07 09:57 , Meow posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 02-04-07 00:55 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

an bagi nama atan,atun dengan atin
kucing yang selalu datang kat bilik kami ni..


atan, atun, atin, atikah... ops.. yang last tu kucing juga ke? :D :-P



adesss....

yang last tu pemelihara kucing... :-P :-P :-)


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

redgirl
WARGA SETIA
Menyertai: 31.01.2007
Ahli No: 28476
Posting: 871
Dari: bumi tuhan

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 02-04-07 13:52


suka nama lelaki yang ada 'mohammad nor..' kat depan nama..macam adik angkat saya.mohammad nor afzan....tapi Kalau nak bagi nama kat anak tu , tak payah lah panjang2 sangat..tak muat nak buh dalam sijil kelahiran nanti..macam nama adik beradik saya..

contoh(nama saya sendiri)
wajihah tus solehah buat haji ahmad azam
jadi =wajihah buat haji ahmad azam
pendek terus..
senang..

Bookmark and Share

    


  Member Information For redgirlProfil   Hantar PM kepada redgirl   Quote dan BalasQuote

nurul_huda3110
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.05.2005
Ahli No: 16604
Posting: 171
Dari: klang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-04-07 19:52


kalau perempuan nak letak nama "humaira":-)
kalau lelaki nak letak nama tokoh2 islam :-)

--------------------------------------
:-) :-D pRouD tO bE iSlaM :-) :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurul_huda3110Profil   Hantar PM kepada nurul_huda3110   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 02-04-07 20:10


Pada 31-03-07 20:33 , wardah_qibtiyah posting:

!!! QUOTE !!!

dalil mana yang cakap nme siti dan muhamad yang akan dipanggil dulu di padang mahsyar??

betul tu..,.tak pernah dengar pulak,

plan di hati, zuriat nanti nak bagi "nur ain syakirah" atau nur alya syakirah...

kalau lelaki pula nak bagi muhammad amru syakireen atau muhammad ali syakireen ;-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 03-04-07 03:34


Pada 02-04-07 20:10 , anis_zulaikha posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 31-03-07 20:33 , wardah_qibtiyah posting:

!!! QUOTE !!!

dalil mana yang cakap nme siti dan muhamad yang akan dipanggil dulu di padang mahsyar??

betul tu..,.tak pernah dengar pulak,

plan di hati, zuriat nanti nak bagi "nur ain syakirah" atau nur alya syakirah...

kalau lelaki pula nak bagi muhammad amru syakireen atau muhammad ali syakireen ;-)



dah banyak kali ana baca, baru terperasan...

yang bakal hadir tu kembar ke kak anis..??
mudah-mudahan amru wa ali..
hehehe...


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

Upsi_InMyHeart
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.11.2006
Ahli No: 27262
Posting: 115
Dari: tanjong malim

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 03-04-07 04:24


suka nama hafidz....tapi tak ada anak lagi..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Upsi_InMyHeartProfil   Hantar PM kepada Upsi_InMyHeart   Pergi ke Upsi_InMyHeart's Website   Quote dan BalasQuote

graduanislam22
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.01.2007
Ahli No: 28041
Posting: 343
Dari: selayang

egypt  


posticon Posting pada: 03-04-07 05:46


Pada 02-04-07 13:52 , redgirl posting:

!!! QUOTE !!!

suka nama lelaki yang ada 'mohammad nor..' kat depan nama..macam adik angkat saya.mohammad nor afzan....tapi Kalau nak bagi nama kat anak tu , tak payah lah panjang2 sangat..tak muat nak buh dalam sijil kelahiran nanti..macam nama adik beradik saya..

contoh(nama saya sendiri)
wajihah tus solehah buat haji ahmad azam
jadi =wajihah buat haji ahmad azam
pendek terus..
senang..


ish..mohammad nor afzan?
dekat2 saja :D huhu..

kalau saya..nak letak nama untuk perempuan hurun ain..
nama untuk laki biarlah zaujah(bakal lah) yang letak hihi...
gatainyee...anak sapa lah ni? huhu


-----------------
"..::peliharalah mata, kata dan hati kerana semuanya kan ditanya::.."


Bookmark and Share

    


  Member Information For graduanislam22Profil   Hantar PM kepada graduanislam22   Pergi ke graduanislam22's Website   Quote dan BalasQuote

izzul_islam
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2185
Posting: 1163
Dari: Besut

Terengganu  


posticon Posting pada: 03-04-07 08:24


Pada 02-04-07 19:52 , nurul_huda3110 posting:

!!! QUOTE !!!

kalau perempuan nak letak nama "humaira":-)
kalau lelaki nak letak nama tokoh2 islam :-)

--------------------------------------
:-) :-D pRouD tO bE iSlaM :-) :-)


same-same...


-----------------
"Subhanaka lah 'ilma lana illa ma'allamtana innaka antal 'alimul hakim...Ilaahi Anta Maqsudi wa Ridhaka Matlubi...


Bookmark and Share

    


  Member Information For izzul_islamProfil   Hantar PM kepada izzul_islam   Quote dan BalasQuote

izzul_islam
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2185
Posting: 1163
Dari: Besut

Terengganu  


posticon Posting pada: 03-04-07 08:24


Pada 02-04-07 19:52 , nurul_huda3110 posting:

!!! QUOTE !!!

kalau perempuan nak letak nama "humaira":-)
kalau lelaki nak letak nama tokoh2 islam :-)

--------------------------------------
:-) :-D pRouD tO bE iSlaM :-) :-)


same-same...


-----------------
"Subhanaka lah 'ilma lana illa ma'allamtana innaka antal 'alimul hakim...Ilaahi Anta Maqsudi wa Ridhaka Matlubi...


Bookmark and Share

    


  Member Information For izzul_islamProfil   Hantar PM kepada izzul_islam   Quote dan BalasQuote

qudwah_mardihah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.03.2004
Ahli No: 8029
Posting: 263
Dari: Malaysia

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 03-04-07 08:55


BOY - ADAM
perempuan - AISHA

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwah_mardihahProfil   Hantar PM kepada qudwah_mardihah   Pergi ke qudwah_mardihah's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 03-04-07 08:59


Pada 02-04-07 13:52 , redgirl posting:

!!! QUOTE !!!

suka nama lelaki yang ada 'mohammad nor..' kat depan nama..macam adik angkat saya.mohammad nor afzan....tapi Kalau nak bagi nama kat anak tu , tak payah lah panjang2 sangat..tak muat nak buh dalam sijil kelahiran nanti..macam nama adik beradik saya..

contoh(nama saya sendiri)
wajihah tus solehah buat haji ahmad azam
jadi =wajihah buat haji ahmad azam
pendek terus..
senang..

salam...

mohamad nor.
alhamdulillah nama yang baik.
tapi..... :-P


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 03-04-07 09:00


kalau ana,

lelaki = bermula dengan muhammad
perempuan = bermula dengan nur @ nurul @ siti

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 03-04-07 09:19


Lau ada rezeki nak anak kembar laki-perempuan...
name laki and name perempuan same makna...
"keimanan dan kekuatanku"


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

aishgurlz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.02.2007
Ahli No: 28659
Posting: 99
Dari: skudai

Perak   avatar


posticon Posting pada: 03-04-07 09:49


kalau ada anak nanti, saya teringin nak namakan anak dengan DZUN NURAIN......

Bookmark and Share

    


  Member Information For aishgurlzProfil   Hantar PM kepada aishgurlz   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 03-04-07 10:09


Pada 03-04-07 03:34 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 02-04-07 20:10 , anis_zulaikha posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 31-03-07 20:33 , wardah_qibtiyah posting:

!!! QUOTE !!!

dalil mana yang cakap nme siti dan muhamad yang akan dipanggil dulu di padang mahsyar??

betul tu..,.tak pernah dengar pulak,

plan di hati, zuriat nanti nak bagi "nur ain syakirah" atau nur alya syakirah...

kalau lelaki pula nak bagi muhammad amru syakireen atau muhammad ali syakireen ;-)



dah banyak kali ana baca, baru terperasan...

yang bakal hadir tu kembar ke kak anis..??
mudah-mudahan amru wa ali..
hehehe...



hemm tak tau lagi, terlalu awal... tapi saja saja suka-suka angan-angan nama baby ini.. :-D



Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

kaherah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.02.2007
Ahli No: 28943
Posting: 230
Dari: bumi ambia'

egypt   avatar


posticon Posting pada: 03-04-07 18:28


STRUSNYA.....ANAK KE3.....
LAKI.........."umar"
perempuan......"FATIMAH"
[ Telah diedit oleh: kaherah pada 04-04-07 03:01 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For kaherahProfil   Hantar PM kepada kaherah   Quote dan BalasQuote

Al_Basayuv
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.01.2004
Ahli No: 6563
Posting: 199
Dari: UkrainE

ukraine  


posticon Posting pada: 03-04-07 18:31


laki: papan
perempuan : kiki

hehe... astagfirullah.. lagho2..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Al_BasayuvProfil   Hantar PM kepada Al_Basayuv   Pergi ke Al_Basayuv's Website   Quote dan BalasQuote

imtihan_insyirah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.04.2006
Ahli No: 24051
Posting: 732
Dari: Darul Ehsan

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 04-04-07 00:44


ni nama2 yang ana suka: ana cadangkan sahabat2 ukhwah letaklah nama ni kat bakal anak2 antum nanti

umar al-faruq/ umar al khattab
abu ubaidah al jarrah
salehuddin al ayyubi
muhammad al faateh
abu dzar al-ghifari
khalid al walid
abd aziz rantissi
ahmad yassin
abdullah azzam
nuruddin mahmud
saifuddin mahmud al qutuz
talhah ubaidillah
(kalau lelaki)
banyaknye :D (banyak lagi nak letak sebenarnya hehe)

yang perempuan setakat ni tak ada lagi, tapi nama2 tokoh pejuang muslimat bagus juga
zainab al-ghazali, khaulah azwar... semua nama anak dan isteri Rasulullah

letak nama ni kat anak2.. nanti mereka akan cuba mencari sejarah nama sendiri dan secara tak lansung mereka akan kenal dengan manusia2 hebat yang memperjuangkan Islam. dan mudah-mudahan Allah jadikan anak2 tu nanti bersikap dan berwatak seperti mana tokoh2 tersebut.

Bookmark and Share

    


  Member Information For imtihan_insyirahProfil   Hantar PM kepada imtihan_insyirah   Pergi ke imtihan_insyirah's Website   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 04-04-07 00:55


Pada 04-04-07 00:44 , imtihan_insyirah posting:

!!! QUOTE !!!

ni nama2 yang ana suka: ana cadangkan sahabat2 ukhwah letaklah nama ni kat bakal anak2 antum nanti


abd aziz rantissi
ahmad yassin


Bagus nama ni...Mungkin satu hari nanti boleh gantikan tempat kedua-dua syuhada ni... :-) :-) :-)


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

kaherah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.02.2007
Ahli No: 28943
Posting: 230
Dari: bumi ambia'

egypt   avatar


posticon Posting pada: 04-04-07 03:29


lagi.................................. :-D
[ Telah diedit oleh: kaherah pada 06-04-07 19:42 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For kaherahProfil   Hantar PM kepada kaherah   Quote dan BalasQuote

miss_farhana
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.06.2006
Ahli No: 25002
Posting: 325
Dari: berpijak pada bumi Tuhan,berbumbungkan langit Tuhan

Terengganu  


posticon Posting pada: 06-04-07 19:51


Pada 31-03-07 16:51 , ShahrulZaman posting:

!!! QUOTE !!!

kalau ana. laki bagi nama otatio. kalau perempuan otatioah



hahaha..serius ke ni?

kalau jumpa kanak-kanak nama ni...dapat tau teros ni mesti anak
saudara shahrulzaman..hehehe...jangan marah ya...gurau2 saja


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For miss_farhanaProfil   Hantar PM kepada miss_farhana   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 06-04-07 19:53


teman tak nak beritahu, nanti orang curi...teman tak nak :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 06-04-07 19:54


Pada 03-04-07 18:31 , Al_Basayuv posting:

!!! QUOTE !!!

laki: papan
perempuan : kiki

hehe... astagfirullah.. lagho2..


Papan??

Kiki?


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 06-04-07 19:55


Pada 06-04-07 19:53 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

teman tak nak beritahu, nanti orang curi...teman tak nak :)


:lol: :-D

Tak baik kedekut Daeng.. hehe..


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 06-04-07 20:04


Pada 06-04-07 19:55 , Meow posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 06-04-07 19:53 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

teman tak nak beritahu, nanti orang curi...teman tak nak :)


:lol: :-D

Tak baik kedekut Daeng.. hehe..



kalau nak kongsi, ok

ni dia Nurul E'in Nusaibah Binti Mohd Zubairy

jagan curi, jangan curi...


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 06-04-07 20:07


Pada 06-04-07 20:04 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 06-04-07 19:55 , Meow posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 06-04-07 19:53 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

teman tak nak beritahu, nanti orang curi...teman tak nak :)


:lol: :-D

Tak baik kedekut Daeng.. hehe..



kalau nak kongsi, ok

ni dia Nurul E'in Nusaibah Binti Mohd Zubairy

jagan curi, jangan curi...



cepat.. siapa nak curi.. hehe..
sedap nama tu Daeng..


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 06-04-07 20:15


jangan curik...
teman anak lelaki tiada perancangan lagi, bio ibu dia yang beri nama...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 06-04-07 22:35


daeng, ana copy nusaibah ye...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

dhamiraqistina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13287
Posting: 271

Selangor  


posticon Posting pada: 07-04-07 01:05


1. dhamiraqistina ifti
2. dhamiraqiftiah ishqi

kalau baby boy..nanti fikir dengan ayah dia...hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For dhamiraqistinaProfil   Hantar PM kepada dhamiraqistina   Quote dan BalasQuote

syahirahsoid
WARGA SETIA
Menyertai: 06.03.2007
Ahli No: 29040
Posting: 496
Dari: mana hendak ke mana

malaysia  


posticon Posting pada: 07-04-07 02:05


em...xkawen lagi lah..nati da kahwin baru fikir..

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahirahsoidProfil   Hantar PM kepada syahirahsoid   Quote dan BalasQuote

kaherah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.02.2007
Ahli No: 28943
Posting: 230
Dari: bumi ambia'

egypt   avatar


posticon Posting pada: 07-04-07 04:43


anak ke empat pula
laki..............."khairullah"
perempuan........."zulaika"

Bookmark and Share

    


  Member Information For kaherahProfil   Hantar PM kepada kaherah   Quote dan BalasQuote

Nilam_sejati
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.10.2005
Ahli No: 19480
Posting: 205
Dari: Tg Karang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-04-07 04:45


Pada 07-04-07 04:43 , kaherah posting:

!!! QUOTE !!!

anak ke empat pula
laki..............."khairullah"
perempuan........."zulaika"


samerla..
nak zulaika jugak..
atau umar


-----------------
*Ukhwah itu Indah..*


Bookmark and Share

    


  Member Information For Nilam_sejatiProfil   Hantar PM kepada Nilam_sejati   Pergi ke Nilam_sejati's Website   Quote dan BalasQuote

umairah86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.03.2006
Ahli No: 23270
Posting: 158
Dari: Kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 13-04-07 14:30


Assalamualaikum..

Kalau ana, ana nak letak nama humairah.. kalau lelaki lukmannul hakim..
depends on my future husband lah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For umairah86Profil   Hantar PM kepada umairah86   Quote dan BalasQuote

cintamadinah_82
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.05.2005
Ahli No: 16646
Posting: 265
Dari: pulau pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 13-04-07 14:45


saya suka anak lelaki ada nama adam dan anak perempuan yasmin, tapi nama mohamad mesti kena ada lah.. dan saya suka sangat nama anak sedara mohamad emir uwais, ciut..comel.. :-)


-----------------
'Tidak kamu akan berperasaan gundah walaupun sekali.. jika kamu tahu apa yang dicari...'


Bookmark and Share

    


  Member Information For cintamadinah_82Profil   Hantar PM kepada cintamadinah_82   Pergi ke cintamadinah_82's Website   Quote dan BalasQuote

Iman_Hayati
WARGA SETIA
Menyertai: 24.10.2003
Ahli No: 4642
Posting: 940
Dari: Bumi ALLAH

Kelantan  


posticon Posting pada: 13-04-07 15:26


Suka dengan nama iman hayati @ najwaizati..
sebab tu saya guna nick name ni:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For Iman_HayatiProfil   Hantar PM kepada Iman_Hayati   Quote dan BalasQuote

cucu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.07.2004
Ahli No: 10226
Posting: 226
Dari: Bumi Milik Allah

russia  


posticon Posting pada: 13-04-07 16:10


nak bagi nama Norul Nisha kalau perempuan.kalau lelaki nak bagi nama Azmin Azram agaknya.. Insyaallah

Bookmark and Share

    


  Member Information For cucuProfil   Hantar PM kepada cucu   Quote dan BalasQuote

eyla05
WARGA SETIA
Menyertai: 17.10.2005
Ahli No: 19884
Posting: 546
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 13-04-07 17:11


bagi nama yang ada maksud dalam islam.... :-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For eyla05Profil   Hantar PM kepada eyla05   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 13-04-07 17:14


Kena bincang dulu lah dengan mak dia.. takkan nak letak nama yang mak nya tak setuju.. 9 bulan 10 hari maknya berkorban, takkan nak bagi nama anaknya tak ada hak.. :-) Muna Farhah Wahidah boleh ke? :D :-) hehe


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 13-04-07 18:11


Assalamualaikum...
:-o

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

aNgAhAjEeN
Warga 2 Bintang
Menyertai: 21.07.2004
Ahli No: 10188
Posting: 51
Dari: BuMi ALLaH

Perlis  


posticon Posting pada: 13-04-07 20:38


emmm..
untuk anak lelaki...mesti ada AHMAD kat depan...


harap my future hubby setuju...
:-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For aNgAhAjEeNProfil   Hantar PM kepada aNgAhAjEeN   Quote dan BalasQuote

atie82
WARGA SETIA
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13074
Posting: 1080
Dari: Papar,[email protected]

Sabah  


posticon Posting pada: 13-04-07 20:43


kalau ada anak,nak bagi nama apa???

InsyaALLAH...

Suka nama ini
Muhammad Irfan Hanif
Nur Alia Sofea


-----------------
The Light of ALLAH surround Me, The Love of ALLAH Enfolds Me, The presence of ALLAH watches over Me, Whatever I am...ALLAH iS..


Bookmark and Share

    


  Member Information For atie82Profil   Hantar PM kepada atie82   Pergi ke atie82's Website   Quote dan BalasQuote

permata_hatiku
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.12.2004
Ahli No: 13095
Posting: 147
Dari: Bumi Allah

Terengganu  


posticon Posting pada: 04-09-07 21:49


Assalamualaikum... kalau saya ada anak nanti saya nak namakan anak saya dengan nama yang membawa maksud yang baik2..
salam ukhwah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For permata_hatikuProfil   Hantar PM kepada permata_hatiku   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 04-09-07 22:20


banyak mana name bagus2 ..dan harap-harap lah cahaya mata adalah sebagus namanya..amin....

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

SaaDaH6320
Warga 2 Bintang
Menyertai: 21.02.2007
Ahli No: 28834
Posting: 70
Dari: mersing

Johor  


posticon Posting pada: 04-09-07 22:51


nak bagi nama insyirah kalau perempuan suka sgr nama tu...tak pun nur kasih...hehehe...

Bookmark and Share

    


  Member Information For SaaDaH6320Profil   Hantar PM kepada SaaDaH6320   Quote dan BalasQuote

mirul135
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.08.2007
Ahli No: 30689
Posting: 45
Dari: CFS IIUM PJ

saudiarabia  


posticon Posting pada: 04-09-07 22:58


SALAM..
apa-apa saja asalkan makna yang baik..
(",)

Bookmark and Share

    


  Member Information For mirul135Profil   Hantar PM kepada mirul135   Quote dan BalasQuote

gha
Warga Rasmi
Menyertai: 23.01.2005
Ahli No: 13872
Posting: 6
Dari: Kemaman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 05-09-07 09:15


salam...emmm...

boy... aniq amsyar
girl... anis umairah

insyaALLAH!

Bookmark and Share

    


  Member Information For ghaProfil   Hantar PM kepada gha   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 05-09-07 11:16


Assalamualaikum...
Fatimah az-Zahra
Ainul Mardhiah
Muhammad al-Fatih
Salahuddin al-Ayubi


Hmm... :roll:

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

moshimoshi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.04.2007
Ahli No: 29582
Posting: 156
Dari: ipoh

Perak   avatar


posticon Posting pada: 05-09-07 11:39


hm...kalau ada rezeki saya nak taruk nama..
perempuan - Dhiya Humaira
lelaki - Danial Hakim :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For moshimoshiProfil   Hantar PM kepada moshimoshi   Quote dan BalasQuote

searchforguidance
WARGA SETIA
Menyertai: 04.09.2007
Ahli No: 30916
Posting: 403
Dari: johore

Johor   avatar


posticon Posting pada: 05-09-07 12:14


nur qistina
aira adriana
muhammad zafirul akhil
haaa best tak???
:-) :-) :-)
[ Telah diedit oleh: searchforguidance pada 05-09-07 12:16 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For searchforguidanceProfil   Hantar PM kepada searchforguidance   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 05-09-07 12:18


sedap semua name ye...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

ct_sumayyah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 418
Posting: 201
Dari: Negeri Sembilan

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 05-09-07 12:28


ana suka name2 yang mudah..senang nanti bila cikgu panggil nama. tak lah terbelit lidah..Mohd Hairi untuk lelaki, Norazni untuk perempuan..moga dipermudahkan jodoh ana..amin2..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ct_sumayyahProfil   Hantar PM kepada ct_sumayyah   Quote dan BalasQuote

islia
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.07.2004
Ahli No: 10058
Posting: 109
Dari: kedah aman selalu

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 05-09-07 13:15


anak lelaki = amru ilyass
anak perempuan= sofea imanina

hehehe:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For isliaProfil   Hantar PM kepada islia   Quote dan BalasQuote

sadiqah

Menyertai: 14.04.2005
Ahli No: 15800
Posting: 684
Dari: Tawau_KL_tawau_pjaya

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 05-09-07 13:25


Pada 30-03-07 23:52 , kaherah posting:

!!! QUOTE !!!

ana kalau dapat anak laki pertama.........
"ABQARI"
kalau anak perempuan...........
"AISHAH" :lol: :-D ;-) :-) :-P


tak pkir untuk nama anak sendiri lagi..tapi anak saudara ana bagi nama Mohd Abqari Nazhan.. ;-)


-----------------
hIdUP mEsTi TeRuS..


Bookmark and Share

    


  Member Information For sadiqahProfil   Hantar PM kepada sadiqah   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 05-09-07 13:32


Kak Sadiqah...Kak Sadiqah

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

qibtiyah
WARGA SETIA
Menyertai: 10.07.2005
Ahli No: 17187
Posting: 721
Dari: qaryah_qish

seychelles   avatar


posticon Posting pada: 05-09-07 13:41


anak 1 mohamad
anak 2 cahaya petunjuk
anak 4 cahaya kelembutan
anak 5 yang tetap,jaminan
anak 6 yang cantik berhias
anak 7 aisyah humaira'
anak 8 cahaya mataku

hehhehee... :-D :-D :-D :-) :-) :-) :-)

[ Telah diedit oleh: qibtiyah pada 05-09-07 14:29 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For qibtiyahProfil   Hantar PM kepada qibtiyah   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 05-09-07 14:02


miqdad.........miqdad.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

sayidnafis
Warga Rasmi
Menyertai: 05.09.2007
Ahli No: 30933
Posting: 1
Dari: Bandar Ikan Patin

Pahang  


posticon Posting pada: 05-09-07 14:39


sayyidah nafisah.....sayidah nafisah,ada kisah menarik dseblknya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayidnafisProfil   Hantar PM kepada sayidnafis   Quote dan BalasQuote

kunciair
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.09.2007
Ahli No: 30929
Posting: 184
Dari: perak

malaysia  


posticon Posting pada: 05-09-07 14:42


anak lelaki kalau ada rezeki nak letak nama MOHD AFIQ HAIKAL..tapi kalau anak perempuan apa ek?emm..NURUL BALQIS BATRISYA..sedp ke nama 2??
hehehe..apa-apa pun itu prancangan saja..ada rezeki..insyallah..


-----------------
wanita hiasan dunia..adalah permata yang paling berharga bagi lelaki


Bookmark and Share

    


  Member Information For kunciairProfil   Hantar PM kepada kunciair   Quote dan BalasQuote

nur_mujahidah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.04.2005
Ahli No: 15931
Posting: 144
Dari: IPT

Johor   avatar


posticon Posting pada: 05-09-07 14:49


Salam.....
Kalau ana nak namakan....
Amir.....untuk muslimin
Amirah.......untuk muslimat

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_mujahidahProfil   Hantar PM kepada nur_mujahidah   Pergi ke nur_mujahidah's Website   Quote dan BalasQuote

Asward_hafiz
WARGA SETIA
Menyertai: 02.05.2004
Ahli No: 8743
Posting: 597
Dari: Kuantan pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 05-09-07 15:58


kalau ada anak nanti saya bagi lah nama sekarang ni tak nak btau lagi nanti ada orang copyright...hehehe :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For Asward_hafizProfil   Hantar PM kepada Asward_hafiz   Pergi ke Asward_hafiz's Website   Quote dan BalasQuote

lubaina
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14387
Posting: 1007
Dari: AntARa LanGit DaN bUMi...entahlah....

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-09-07 16:03


P - lubaina, Shafrah
L - ziad afnan, as'ad

insyaAllah... ;-)


-----------------
hidup ini indah
namun...keindahannya hilang
dek kerakusan kita.....


Bookmark and Share

    


  Member Information For lubainaProfil   Hantar PM kepada lubaina   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 05-09-07 16:17


Pada 05-09-07 15:58 , Asward_hafiz posting:

!!! QUOTE !!!

kalau ada anak nanti saya bagi lah nama sekarang ni tak nak btau lagi nanti ada orang copyright...hehehe :lol:


Kedekut eh.... :oops:

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

fisabilillah85
Warga 2 Bintang
Menyertai: 02.11.2006
Ahli No: 27180
Posting: 41

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 05-09-07 17:02


Pada 31-03-07 19:41 , ctnurbebo posting:

!!! QUOTE !!!

salam..
kalau boleh untuk anak perempuan nak bagi nama mula dengan siti,yang lelaki pulak mula dengan muhamad...sebab nanti kat padang masyar org yang brnama siti dan muhamad yang akan dipggl dulu untuk dihisab...
nama rabiatul adawiyah pun best juga... :-)


betul ke macam tu...?boleh saya tau lagi berkenaan dengan nama Muhamad dan Siti yang akan dipanggil dahulu di padang masyar untuk dihisab..?saya tak pernah dengar..


-----------------
islam PASti menang


Bookmark and Share

    


  Member Information For fisabilillah85Profil   Hantar PM kepada fisabilillah85   Quote dan BalasQuote

searchforguidance
WARGA SETIA
Menyertai: 04.09.2007
Ahli No: 30916
Posting: 403
Dari: johore

Johor   avatar


posticon Posting pada: 06-09-07 07:59


bukan....maksud dia nama yang baik2 dan ada maksud....
jangan lupa, nama panggilan pun penting tau.kena ada makna.sebab yang saya tau, kat padamg mahsyar nanti kita dpanggil dengan nama panggilan kita yang orang selalu panggil tu....

Bookmark and Share

    


  Member Information For searchforguidanceProfil   Hantar PM kepada searchforguidance   Quote dan BalasQuote

qibtiyah
WARGA SETIA
Menyertai: 10.07.2005
Ahli No: 17187
Posting: 721
Dari: qaryah_qish

seychelles   avatar


posticon Posting pada: 08-09-07 21:20


Pada 02-04-07 20:10 , anis_zulaikha posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 31-03-07 20:33 , wardah_qibtiyah posting:

!!! QUOTE !!!

dalil mana yang cakap nme siti dan muhamad yang akan dipanggil dulu di padang mahsyar??

betul tu..,.tak pernah dengar pulak,

plan di hati, zuriat nanti nak bagi "nur ain syakirah" atau nur alya syakirah...

kalau lelaki pula nak bagi muhammad amru syakireen atau muhammad ali syakireen ;-)




saya pernah dengar..
ustaz pernah bercerita...
nama2 yang ada maksud baik2 seperti Muhammad,Khadijah,
Aisyah dan sebagainya akan dipanggil dulu...

kesimpulannya,
bagi nama anak,
semolek2nya guna nama para sahabat dan mujahid fi sabilillah...
moga mendapat rahmat dan keberkatan dariNya..
insya-Alllah... :-D



Bookmark and Share

    


  Member Information For qibtiyahProfil   Hantar PM kepada qibtiyah   Quote dan BalasQuote

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» kalau ada anak,nak bagi nama apa???

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.201778 saat. Lajunya....