Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 20-04-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
"The word impossible is not in my dictionary"
-- Napoleon Bonaparte

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 88
Ahli: 0
Jumlah: 88




  Yang Masuk Ke Sini
muslimin23: 27 hari yang lalu
ronniefinancehome: 38 hari yang lalu
MTMKi: 48 hari yang lalu
usop79: 49 hari yang lalu


Jejak Hobi
Topik: Lelaki, Bola dan Perempuan???


Carian Forum

Moderator: Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Hobi
    »» Lelaki, Bola dan Perempuan???

Please Mendaftar To Post


Oleh Lelaki, Bola dan Perempuan???

awa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.03.2005
Ahli No: 15078
Posting: 136
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 28-03-07 14:58


Salam....

Sayajust nak bertanya pada sahabat ukhwah....
Pa pendapat kalian terhadap lelaki yang minat bola ini.... Sampai musim bola saja...perempuan ni sebelah mata pun tak pandang...Teruk sangat ke aura bola ni...Kita message pun tak berbalas...Lepas habis semua permainan baru lah bertubi-tubi balas massage...Bola tu benda or barang tapi perempuan ni manusia lah....Sapa lah kaum hawa ni bila tiba musim bola.

Bookmark and Share

    


  Member Information For awaProfil   Hantar PM kepada awa   Quote dan BalasQuote

insyirah_hr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.08.2006
Ahli No: 25700
Posting: 1249
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 28-03-07 15:02


:) memang lelaki dengan bola tak dapat dipisahkan....kalau kat rumah memang tak boleh nak tengok TV kalau ada siaran langsung bola...ayah tak bagi sesiapa pun kacau....:)sepupu saya yang sek rendah pun sanggup bangun pukul 2,3 pagi semata-mata nak tengok bola...

Bookmark and Share

    


  Member Information For insyirah_hrProfil   Hantar PM kepada insyirah_hr   Pergi ke insyirah_hr's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 28-03-07 15:07


bola, bola, bola...wanita tolak tepi dulu...
dah habis 90 minit, masa tambahan, sudden death dan penalty baru layan balik....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

izzul_islam
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2185
Posting: 1163
Dari: Besut

Terengganu  


posticon Posting pada: 28-03-07 15:12


Concentrate....

Bookmark and Share

    


  Member Information For izzul_islamProfil   Hantar PM kepada izzul_islam   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 28-03-07 16:27


bola dan lelaki memang sinonim..
janganlah smpei rasa tak dilayan...
90 minit saja...

kalau kat rumah..
ana pun sanggup bejaga pepagi, sebab nak tengok bola..
siap pesan kat ayah kejutkan...

sumanya ana tak pandai men bola saja... takat sepak angin, memang expert.. adess..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

mechelmine
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2006
Ahli No: 26702
Posting: 897
Dari: KeLaNtAn Ke KeDaH

Kelantan  


posticon Posting pada: 28-03-07 18:28


Bola ke... Saya tak suka....tak pernah lagi tengok full, untuk satu game....
Tak minat ....

Bookmark and Share

    


  Member Information For mechelmineProfil   Hantar PM kepada mechelmine   Pergi ke mechelmine's Website   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 01-04-07 02:34


Bola sepak?Perlawanan bola sepak merupakan salah satu rancangan TV yang paling saya tak suka...Kalau adik saya nak tengok bola saya paksa tukar cerita lain...Tapi sekarang ni perempuan pun minat bola...Sepupu saya yang perempuan ada yang minat gila bola...Kalah saya yang lelaki ni... :-)


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

muslimah_jun
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28314
Posting: 1018
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 01-04-07 02:38


Pada 01-04-07 02:34 , sailormoon posting:

!!! QUOTE !!!

Bola sepak?Perlawanan bola sepak merupakan salah satu rancangan TV yang paling saya tak suka...Kalau adik saya nak tengok bola saya paksa tukar cerita lain...Tapi sekarang ni perempuan pun minat bola...Sepupu saya yang perempuan ada yang minat gila bola...Kalah saya yang lelaki ni... :-)


saya pun tak suka. tah sstuatu yang tak berjaya menarik perhatian & mita maaf harap tak menyentuh hati peminat bola..bosan boring.
janganlah sebab bola sgup berjaga habis saja walau nak subuh ada pula alasan tak larat. (ni untuk org lain)


-----------------
~TeGuRlAh Aku.. AjAklAh Aku.. PimPinLaH aKu.. kE JaLaN yang menDeKaTkan HaTiku pada-NYA..~


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_junProfil   Hantar PM kepada muslimah_jun   Quote dan BalasQuote

annissa_zulfa
Warga 5 Bintang
Menyertai: 10.02.2006
Ahli No: 22609
Posting: 354
Dari: town of throw(baling)

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 01-04-07 03:54


bola bola bola bola...apakah yang best dengan bola ni ye?...beritahu sikit...ayah ana cakap kan org yang main bola dan minat bola ni macam separuh tak betul...hehe..sebab nak bola sangat-sangat..kejar macam kejar nyawa..pas dah dapat sepak pulak...hehe...gurauan saja..ayah ana yang cakap ye..bukan ana ye....

Bookmark and Share

    


  Member Information For annissa_zulfaProfil   Hantar PM kepada annissa_zulfa   Pergi ke annissa_zulfa's Website   Quote dan BalasQuote

graduanislam22
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.01.2007
Ahli No: 28041
Posting: 343
Dari: selayang

egypt  


posticon Posting pada: 01-04-07 04:52


saya minat betul main bola..tapi tak minat tengok tv..sekaligus memberi makna saya tak suka tengok game depan tv..kalau kat stadium tu pun 30% saja agaknya..

apapun kenalah ingat..walaupon minat kepada sesuatu perkara..jangan ghalit.ataupon lagha..

lupakan perempuan tak apa..jangan sampai lupakan kewajipan sebagai seorang muslim..

Bookmark and Share

    


  Member Information For graduanislam22Profil   Hantar PM kepada graduanislam22   Pergi ke graduanislam22's Website   Quote dan BalasQuote

solskjaer
WARGA SETIA
Menyertai: 25.08.2004
Ahli No: 10725
Posting: 2644
Dari: manchester united

saudiarabia  


posticon Posting pada: 01-04-07 09:24


saya memang meminati bola....saya memang,kalau ada live bola sepak yang melibatkan MANCHESTER UNITED,sayala orang yang yang akan menonton live tersebut..:-) awek?saya tolak ketepi..mengganggu..saya suka bola!main pun saya suka....

Bookmark and Share

    


  Member Information For solskjaerProfil   Hantar PM kepada solskjaer   Pergi ke solskjaer's Website   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-04-07 04:57


apa lah nak kejar sebiji bola..... huh.

tak kisah lelaki selalu MAIN bola kat padang waktu petang-petang. elok apa.

tapi tengok football match kat tv.. sampai jerit2... apa lah...

saya boring tengok bola. best lagi tengok badminton.

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

solskjaer
WARGA SETIA
Menyertai: 25.08.2004
Ahli No: 10725
Posting: 2644
Dari: manchester united

saudiarabia  


posticon Posting pada: 02-04-07 07:34


Pada 02-04-07 04:57 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

apa lah nak kejar sebiji bola..... huh.

tak kisah lelaki selalu MAIN bola kat padang waktu petang-petang. elok apa.

tapi tengok football match kat tv.. sampai jerit2... apa lah...

saya boring tengok bola. best lagi tengok badminton.


awak perempuan tak tahu 'nikmati' sesuatu perlawanan bola sepak...bagi saya,ia merupakan satu sukan yang hebat...penuh dengan taktikal, ketahanan mental, skill dan sebagainya...

football match kat tv sampai terjerit2 tu,saya pun biasa...mana-mana pun macam tu..keseronokan, kualiti permainan menyebabkan kami jadi begitu..:-) itula dunia bola sepak...

Bookmark and Share

    


  Member Information For solskjaerProfil   Hantar PM kepada solskjaer   Pergi ke solskjaer's Website   Quote dan BalasQuote

alliaazam
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.02.2007
Ahli No: 28915
Posting: 159
Dari: Damansara

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 02-04-07 08:08


1st time ever pergi stadium tengok bola masa indonesia lawan malaysia kat malaysia. Ya Allah!gila bising.rasa macam nak runtuh saja stadium tu dengan maki hamunnya dengan botol yang berterbangannya.lepas habis game,depan mata pula tu aksi bergaduh antara penyokong malaysia dengan penyokong indonesia.gila ganas and takut sangat pun ada masa tu.tak masuk langsung dengan jiwa kalbuku ini.memang taubat lah tak nak pergi...hahahaha...

Bookmark and Share

    


  Member Information For alliaazamProfil   Hantar PM kepada alliaazam   Pergi ke alliaazam's Website   Quote dan BalasQuote

nur_anis
Warga 5 Bintang
Menyertai: 18.06.2003
Ahli No: 1496
Posting: 395
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 02-04-07 08:12


kadang-kadang tu tengoklah,tapi tak pernah tengok sapai habis perlawanan tu.

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_anisProfil   Hantar PM kepada nur_anis   Quote dan BalasQuote

Firdaus15
WARGA SETIA
Menyertai: 26.12.2003
Ahli No: 5978
Posting: 805
Dari: Kota Bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 02-04-07 11:12


apa.. bola??? bakpela nak teruk2 sakit2 badan sebab bola sebiji... bersilat lagi bagus... sihat dan praktikal untuk mbela diri... hehe...
[ Telah diedit oleh: Firdaus15 pada 02-04-07 11:13 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For Firdaus15Profil   Hantar PM kepada Firdaus15   Pergi ke Firdaus15's Website   Quote dan BalasQuote

redgirl
WARGA SETIA
Menyertai: 31.01.2007
Ahli No: 28476
Posting: 871
Dari: bumi tuhan

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 02-04-07 12:27


lelaki bola,perempuan cermin..hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For redgirlProfil   Hantar PM kepada redgirl   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 05-04-07 11:36


Pada 02-04-07 12:27 , redgirl posting:

!!! QUOTE !!!

lelaki bola,perempuan cermin..hehe


bersolek saja pandai wanita ni, terutama redgirl


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

klate_girl
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.10.2006
Ahli No: 26984
Posting: 85
Dari: UM K.L

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 05-04-07 11:45


Pada 01-04-07 02:34 , sailormoon posting:

!!! QUOTE !!!

Bola sepak?Perlawanan bola sepak merupakan salah satu rancangan TV yang paling saya tak suka...Kalau adik saya nak tengok bola saya paksa tukar cerita lain...Tapi sekarang ni perempuan pun minat bola...Sepupu saya yang perempuan ada yang minat gila bola...Kalah saya yang lelaki ni... :-)


Ada jugak ye lelaki yang tak minat bola...saya ingat semua lelaki minat bola sebab tu kan sukan utama kaum lelaki..

...HaNya TuhaN Yang Tahu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For klate_girlProfil   Hantar PM kepada klate_girl   Quote dan BalasQuote

AzwaAqilah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.03.2007
Ahli No: 28986
Posting: 73
Dari: kubang kerian

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 05-04-07 11:51


salam..
jika suami kita minat bola,tidak salah jika isteri cuba untuk minat bola jugak.Jadi sama-sama tengok bola..mungkin perhubungan itu semakin rapat..insyaAllah..banyakkan memohon doa kepadaNya

Bookmark and Share

    


  Member Information For AzwaAqilahProfil   Hantar PM kepada AzwaAqilah   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 21-04-07 02:38


Pada 05-04-07 11:45 , klate_girl posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 01-04-07 02:34 , sailormoon posting:

!!! QUOTE !!!

Bola sepak?Perlawanan bola sepak merupakan salah satu rancangan TV yang paling saya tak suka...Kalau adik saya nak tengok bola saya paksa tukar cerita lain...Tapi sekarang ni perempuan pun minat bola...Sepupu saya yang perempuan ada yang minat gila bola...Kalah saya yang lelaki ni... :-)


Ada jugak ye lelaki yang tak minat bola...saya ingat semua lelaki minat bola sebab tu kan sukan utama kaum lelaki..

...HaNya TuhaN Yang Tahu...


Entahlah...Saya pun tak tahu Kenapa saya tak minat bola...Dulu saya pernah temankan ayah saya tengok piala dunia...Tapi akhirnya TV yang tengok saya, bukannya saya tengok TV... :lol: :lol: :lol:


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

LinCikedot
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26163
Posting: 811
Dari: Atap Rumbia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 21-04-07 02:41


Pada 28-03-07 14:58 , awa posting:

!!! QUOTE !!!

Salam....

Sayajust nak bertanya pada sahabat ukhwah....
Pa pendapat kalian terhadap lelaki yang minat bola ini.... Sampai musim bola saja...perempuan ni sebelah mata pun tak pandang...Teruk sangat ke aura bola ni...Kita message pun tak berbalas...Lepas habis semua permainan baru lah bertubi-tubi balas massage...Bola tu benda or barang tapi perempuan ni manusia lah....Sapa lah kaum hawa ni bila tiba musim bola.


errkk...lain macam saja bunyinya... :roll:


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For LinCikedotProfil   Hantar PM kepada LinCikedot   Quote dan BalasQuote

Sinar_Izati
Warga 1 Bintang
Menyertai: 23.08.2006
Ahli No: 25991
Posting: 36
Dari: KL

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 21-04-07 03:03


saya suka tengok bola..
taki kisah lah berapa pagi pun..
tapi..
saya tengok perlawanan yang ada MANCHESTER UNITED main saja..
lain saya tak tengok..
huhu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Sinar_IzatiProfil   Hantar PM kepada Sinar_Izati   Quote dan BalasQuote

awa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.03.2005
Ahli No: 15078
Posting: 136
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 20-08-07 11:20


Huhuhu...sampai sekarang lelaki memang pandang bola saja... makan pun tak nak...ada ke patut...Awek depan mata pun tak pandang...teruk ar...

Bookmark and Share

    


  Member Information For awaProfil   Hantar PM kepada awa   Quote dan BalasQuote

diella
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.12.2006
Ahli No: 27880
Posting: 219
Dari: alor star

Kedah  


posticon Posting pada: 20-08-07 11:27


smalam baru tengok chelsea vs lverpool..
hehee..

Bookmark and Share

    


  Member Information For diellaProfil   Hantar PM kepada diella   Pergi ke diella's Website   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 20-08-07 12:18


.. aku minat bola.. tapi bangku..


-----------------
" we support anti zionist movement "


Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

Strawberry_Ungu
WARGA SETIA
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29927
Posting: 1053
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 25-08-07 23:39


Pada 20-08-07 11:20 , awa posting:

!!! QUOTE !!!

Huhuhu...sampai sekarang lelaki memang pandang bola saja... makan pun tak nak...ada ke patut...Awek depan mata pun tak pandang...teruk ar...



lelaki tak pandang awek tak apa..sebab boleh jadi zina mata..kalau suami tak pandang isteri boleh jadi cerita lain..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Strawberry_UnguProfil   Hantar PM kepada Strawberry_Ungu   Pergi ke Strawberry_Ungu's Website   Quote dan BalasQuote

Strawberry_Ungu
WARGA SETIA
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29927
Posting: 1053
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 25-08-07 23:40


takpernah minat bola..bebola ikan minat lah jugek..hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For Strawberry_UnguProfil   Hantar PM kepada Strawberry_Ungu   Pergi ke Strawberry_Ungu's Website   Quote dan BalasQuote

solskjaer
WARGA SETIA
Menyertai: 25.08.2004
Ahli No: 10725
Posting: 2644
Dari: manchester united

saudiarabia  


posticon Posting pada: 26-08-07 00:11


Pada 21-04-07 03:03 , Sinar_Izati posting:

!!! QUOTE !!!

saya suka tengok bola..
taki kisah lah berapa pagi pun..
tapi..
saya tengok perlawanan yang ada MANCHESTER UNITED main saja..
lain saya tak tengok..
huhu..


wah..kita geng...dipersilakan join atau berforum dalam kelab manchester united..kita mengeratkan ukhwah..:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For solskjaerProfil   Hantar PM kepada solskjaer   Pergi ke solskjaer's Website   Quote dan BalasQuote

asroal
Warga 5 Bintang
Menyertai: 22.04.2006
Ahli No: 24359
Posting: 352
Dari: bumi ALLAH

france   avatar


posticon Posting pada: 26-08-07 01:29


Pada 26-08-07 00:11 , solskjaer posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 21-04-07 03:03 , Sinar_Izati posting:

!!! QUOTE !!!

saya suka tengok bola..
taki kisah lah berapa pagi pun..
tapi..
saya tengok perlawanan yang ada MANCHESTER UNITED main saja..
lain saya tak tengok..
huhu..


wah..kita geng...dipersilakan join atau berforum dalam kelab manchester united..kita mengeratkan ukhwah..:-)


sama lah kita...peminat setia MU... :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For asroalProfil   Hantar PM kepada asroal   Quote dan BalasQuote

nur_mujahidah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.04.2005
Ahli No: 15931
Posting: 144
Dari: IPT

Johor   avatar


posticon Posting pada: 26-08-07 09:49


Pada 21-04-07 02:38 , sailormoon posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 05-04-07 11:45 , klate_girl posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 01-04-07 02:34 , sailormoon posting:

!!! QUOTE !!!

Bola sepak?Perlawanan bola sepak merupakan salah satu rancangan TV yang paling saya tak suka...Kalau adik saya nak tengok bola saya paksa tukar cerita lain...Tapi sekarang ni perempuan pun minat bola...Sepupu saya yang perempuan ada yang minat gila bola...Kalah saya yang lelaki ni... :-)


Ada jugak ye lelaki yang tak minat bola...saya ingat semua lelaki minat bola sebab tu kan sukan utama kaum lelaki..

...HaNya TuhaN Yang Tahu...


Entahlah...Saya pun tak tahu Kenapa saya tak minat bola...Dulu saya pernah temankan ayah saya tengok piala dunia...Tapi akhirnya TV yang tengok saya, bukannya saya tengok TV... :lol: :lol: :lol:




Salam.......
Ana bersetuju dengan saudara sailormoon.....banyak-banyak game kat dunia ni ana paling meluat dengan game bola sepak......
kadang-kadang ana geram juga dengan budak-budak lelaki yang gila bola ni....tambah2 lagi kalau time nak buat discussion atau assignment by group.....kalau group dengan budak yang tak gila bola tak mengapa tapi kalau yang gila bola ni silap haribulan dengan ana2 sekali boleh gila mana taknya part mereka ni ana yang kena buat.....
Pesanan ana bagi yang suka tengok bola tak mengapa nak tengok bola atau nak makan bola tapi siapkan dulu kerja yang telah diamanahkan.....
Wassalam...........

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_mujahidahProfil   Hantar PM kepada nur_mujahidah   Pergi ke nur_mujahidah's Website   Quote dan BalasQuote

Nurana12
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.08.2007
Ahli No: 30817
Posting: 77
Dari: malaysia

Perak  


posticon Posting pada: 28-08-07 18:28


bola..kengkadang,tengok...kalau boring,tengok bola sampai habis..
tapi,kalau masa tu ok saja..setengah jam saja rana tengok..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Nurana12Profil   Hantar PM kepada Nurana12   Pergi ke Nurana12's Website   Quote dan BalasQuote

dmz
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26613
Posting: 442
Dari: selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 28-08-07 18:52


hmmm...masing-masing ada yang diminatinya.....biarlahlah dia orang nak minat apa sekalipun, asalkan tidak haram tapi....main bola ni nampaknya macam tak tutup aurat, namun macam tak ada sapa pun berani menegur...ngapa ya...


-----------------
http://studiouniversiti.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For dmzProfil   Hantar PM kepada dmz   Pergi ke dmz's Website   Quote dan BalasQuote

paku
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.04.2004
Ahli No: 8497
Posting: 179
Dari: Bumi, Bima Sakti

Johor  


posticon Posting pada: 29-10-07 07:11


tidur bola, makan bola, minum bola,solat.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For pakuProfil   Hantar PM kepada paku   Quote dan BalasQuote

hypox
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.09.2006
Ahli No: 26214
Posting: 97
Dari: Simpang Empat ke Manchester

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 29-10-07 08:24


beri lah sedikit ruang untuk laki 'menyendirikan' diri...tak lama...90 minit saja
seminggu berapa kali saja ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For hypoxProfil   Hantar PM kepada hypox   Quote dan BalasQuote

Iman_Hayati
WARGA SETIA
Menyertai: 24.10.2003
Ahli No: 4642
Posting: 940
Dari: Bumi ALLAH

Kelantan  


posticon Posting pada: 29-10-07 11:22


Pada 29-10-07 08:24 , hypox posting:

!!! QUOTE !!!

beri lah sedikit ruang untuk laki 'menyendirikan' diri...tak lama...90 minit saja
seminggu berapa kali saja ;-)


menyendirikan diri kat kedai mamak..lepak dengan kawan baik, tengok screen besar kat kedai, itu menyendirikan diri ke :berfikir:


-----------------
Sesejuk Mata Memandang, Seindah Akhlak terpampang


Bookmark and Share

    


  Member Information For Iman_HayatiProfil   Hantar PM kepada Iman_Hayati   Quote dan BalasQuote

Iman_Hayati
WARGA SETIA
Menyertai: 24.10.2003
Ahli No: 4642
Posting: 940
Dari: Bumi ALLAH

Kelantan  


posticon Posting pada: 29-10-07 11:26


Pada 28-03-07 14:58 , awa posting:

!!! QUOTE !!!

Salam....

Sayajust nak bertanya pada sahabat ukhwah....
Pa pendapat kalian terhadap lelaki yang minat bola ini.... Sampai musim bola saja...perempuan ni sebelah mata pun tak pandang...Teruk sangat ke aura bola ni...Kita message pun tak berbalas...Lepas habis semua permainan baru lah bertubi-tubi balas massage...Bola tu benda or barang tapi perempuan ni manusia lah....Sapa lah kaum hawa ni bila tiba musim bola.


awa macam marah kat buah hati saja..macam ada pengalaman
jangan marah sangat..berilah dia ruang utyk tengok bola..
tapi yang laki pulak, balas lah 1 mesej walaupun tengah sibuk tengok bola..
kecik hati orang perempuan yang dah kecik:-) :-P


-----------------
Sesejuk Mata Memandang, Seindah Akhlak terpampang


Bookmark and Share

    


  Member Information For Iman_HayatiProfil   Hantar PM kepada Iman_Hayati   Quote dan BalasQuote

hypox
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.09.2006
Ahli No: 26214
Posting: 97
Dari: Simpang Empat ke Manchester

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 29-10-07 12:00


Pada 29-10-07 11:26 , Iman_Hayati posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 28-03-07 14:58 , awa posting:

!!! QUOTE !!!

Salam....

Sayajust nak bertanya pada sahabat ukhwah....
Pa pendapat kalian terhadap lelaki yang minat bola ini.... Sampai musim bola saja...perempuan ni sebelah mata pun tak pandang...Teruk sangat ke aura bola ni...Kita message pun tak berbalas...Lepas habis semua permainan baru lah bertubi-tubi balas massage...Bola tu benda or barang tapi perempuan ni manusia lah....Sapa lah kaum hawa ni bila tiba musim bola.


awa macam marah kat buah hati saja..macam ada pengalaman
jangan marah sangat..berilah dia ruang utyk tengok bola..
tapi yang laki pulak, balas lah 1 mesej walaupun tengah sibuk tengok bola..
kecik hati orang perempuan yang dah kecik:-) :-P



bagi lah ruang untuk kawan tu 'menyendirikan' diri...


-----------------
tempos edax, home edacior


Bookmark and Share

    


  Member Information For hypoxProfil   Hantar PM kepada hypox   Quote dan BalasQuote

zatil_alwani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.12.2007
Ahli No: 31993
Posting: 206
Dari: kuala selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-01-08 21:29


lelaki minat bola tak ada yang pelik rasanya..
kalau perempuan...pelik juga. tengok perlawanan ke tengok pemain??? :-?
:berfikir: :berfikir:
sekarang ni pun tengah ada lwn bola...

Bookmark and Share

    


  Member Information For zatil_alwaniProfil   Hantar PM kepada zatil_alwani   Quote dan BalasQuote

kafnun
Warga 1 Bintang
Menyertai: 02.10.2007
Ahli No: 31310
Posting: 23
Dari: Station 18

Perak  


posticon Posting pada: 19-01-08 21:42


salam ukhwah...
saya tak berapa minat lah.. kalau tengok live tu minta lah juga.. sebab dekat depan opis ni pun adeer padang bola.. tiap-tiap petang selalu ada game... layan jugak tengok... hehehe.. memang tak boleh dipisahkan kut laki dengan bola ni... hahahah

Bookmark and Share

    


  Member Information For kafnunProfil   Hantar PM kepada kafnun   Pergi ke kafnun's Website   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 19-01-08 21:43


asben anis huhu fanatik bola, kalau ada bola tengah live kat tv, tak boleh lah nak tukar2 chanel2 lain....

tapi apa pun anis sapot team favorite asben anis, arsenal :kelip: :kelip:



Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

wardiah_alwani
Warga 5 Bintang
Menyertai: 09.04.2004
Ahli No: 8299
Posting: 363
Dari: kena bagitau juga ke??huhu

iceland  


posticon Posting pada: 19-01-08 21:54


lelaki memang minat bola kan....majority students lelaki kat sekolah saya minat bola....mereka selalu borak pasal bola...ada juga perempuan yang minat bola....

Bookmark and Share

    


  Member Information For wardiah_alwaniProfil   Hantar PM kepada wardiah_alwani   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-01-08 22:10


!!! QUOTE !!!

tapi apa pun anis sapot team favorite asben anis, arsenal :kelip: :kelip:

Aikk? Dengan bini sekali pun layan bola jugak? HIHIIE!! Bagus!!! , bukan apa, cuma kadang-kadang sesetengah pakcik kata kalau tengok bola ini macam mengimbau dan membuatkan mereka rasa muda seperti awal umur 20-an dulu... Bila tengok balik orang-orang yang muda ni dokk tendang2 bola, still badan tough2 and six pad sumaa berotot, memberi mereka satu perasaan yang bess, di samping strategy2 yang diamalkan jurulatih2 yang berlainan..
Maklum laahh awal 20-an.. HIHIEE!!! Tapi yang tua-tua macam Paolo Maldini dan Ryan Giggs pun ligat lagi.. HOHOEE... Tambah pulak makin rancak player main, makin kuat pekik kita, pekik lagi, lagi, pekkiikkk.. GOOOLLL!!! Wahahahaha!!!! Besss!! Reply message SMS? ERR.. nanti-nantilah dulu... biar abiss 90 minit...



Bookmark and Share

    


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 19-01-08 22:49


Pada 28-03-07 16:27 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

bola dan lelaki memang sinonim..
janganlah smpei rasa tak dilayan...
90 minit saja...

kalau kat rumah..
ana pun sanggup bejaga pepagi, sebab nak tengok bola..
siap pesan kat ayah kejutkan...

sumanya ana tak pandai main bola saja... takat sepak angin, memang expert.. adess..



wahh cik ismi suka tengok main bola juga :sopan:
huhu saya sekadar tengok saja pun tak boleh..
badminton juga yang saya suka..

..........................

pelik juga macamana orang boleh fanatik tengok bola..
kalau kat rumah ayah saya, pakcik2 saya, abang2, abang2 ipar dan sepupu2 saya kadang-kadang berkumpul tengok bola..aduhai.. kelip2 saja mata melihat gelagat mereka.. sampai terikut-ikut pula badan mereka..


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 19-01-08 22:50


Pada 19-01-08 22:49 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!


..........................

pelik juga macamana orang boleh fanatik tengok bola..
kalau kat rumah ayah saya, pakcik2 saya, abang2, abang2 ipar dan sepupu2 saya kadang-kadang berkumpul tengok bola..aduhai.. kelip2 saja mata melihat gelagat mereka.. sampai terikut-ikut pula badan mereka..



tu aa kan kina, macam-macam aksi mereka ini, macam mereka pula yang tengah main :lol: :lol:



Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 19-01-08 22:55


oh kak anis.. ya ya..begitulah..
ada yang sampai berdiri.. aduhai.. macam-macam
yang saya rasa lawak lagi kalau abang sulung saya,
pasal bola dari a to z dia tahu, semualah dia tahu..
tapi tak pernah pula dia main bola :lol:
abang kedua saya yang kurang sikit ilmunya pasal bola
hampir setiap petang turun padang...
aduhai pening..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 19-01-08 23:09


Pada 19-01-08 22:55 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

oh kak anis.. ya ya..begitulah..
ada yang sampai berdiri.. aduhai.. macam-macam
yang saya rasa lawak lagi kalau abang sulung saya,
pasal bola dari a to z dia tahu, semualah dia tahu..
tapi tak pernah pula dia main bola :lol:
abang kedua saya yang kurang sikit ilmunya pasal bola
hampir setiap petang turun padang...
aduhai pening..



hehe, kalau dah minat begitu lah...
pernah masa tengah worl cup dulu... pergi rumah abang , kat rumah dia tak ada astro... so sanggup keluar makan kat kedai dan menonggok lama kat kedai tu sebab tengok bola,

punya lah ramai makhluk ciptaan ALLAH yang bernama lelaki kat kedai makan time tu... :-o :-o



Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-01-08 23:14


WAHAHAHAH!!! Makcik saya pernah merepek marah tak tentu pasal selepas suaminya, adik mak saya laaah... Terlupa kee tangguhkan kejap anak nak pergi tusyen.. Sebab benda-benda seperti bola. Sampai Aunt saya cakap, " guy!!! Their priorities are always different than women." Kadang-kadang sampai tanggungjawab pun bleeyy lupa... Adduhh... bola, bola..bola...
Marah orang perempuan ini dengan laki dia.. HIHII!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 19-01-08 23:15


kak anis tengok bola juga ke?. . . .

Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 19-01-08 23:17


kalau sampai tanggungjawab lupa tu dah tak betul tu... :-(
huhu ya Allah, harap2lah suami saya tak fanatik bola...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

NoZaBiZz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.10.2006
Ahli No: 27091
Posting: 268
Dari: UTM Skudai

Johor  


posticon Posting pada: 20-01-08 05:49


hehe... suka juga layan bola. bagi ana lagi bagus layan bola dari tengok realiti tv. masa tengah tengok bola itu, selalu berfikir tentang life lah. bagaimana kita nak aim pada goal kita in life... betapa pentingnya kerjasama dan tolong menolong. ikut arahan ketua, mengajar erti sabar and what so everlah. hehehe. tapi selalu juga kena marah dengan mama, pompua tak sesuai tengok bola.

Bookmark and Share

    


  Member Information For NoZaBiZzProfil   Hantar PM kepada NoZaBiZz   Pergi ke NoZaBiZz's Website   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 20-01-08 08:21


minat juga bola sepak ni..tapi tak fanatik :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 20-01-08 10:02


Pada 19-01-08 23:15 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

kak anis tengok bola juga ke?. . . .


kalau da terpaksa tu layan saja :lol: :lol:

selalunye kalau bola yang tengah-tengah malam tu... anis yang tukang tengok, asben nya dah mimpi
:lol: :lol:
biar lah dia minat bola, jangan minat benda yang tak berpaedah sudah..
:-o
kalau pakcik anis dulu dia kerja kastam, kalau time dia kerja malam dia akan suruh makcik anis tengok bola untuk dia, lepas itu esoknya kena jadi tukang buat liputan... hehehe lawak tol..



Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

mas_kara
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.12.2007
Ahli No: 32112
Posting: 85
Dari: Bumi ISLAM

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 24-03-08 17:36


!!! QUOTE !!!

Lelaki tak pandang awek tak apa..sebab boleh jadi zina mata..kalau suami tak pandang isteri boleh jadi cerita lain..


sebab TULAH ANA tak BAGI HUSBAND tengok BOLA. DAH TRY CUBA FAHAMI TAPI SIKAP DIA yang BUAT KAN ANA tak DAPAT FAHAM. BILA tengah BERBUAL saja, ADA BOLA, TERUS STOP dan CONCENTRATE. siapa yang tak SAKIT HATI :-|


-----------------
Hidup merana tanpa IMAN,Hidup bahagia dengan ISLAM


Bookmark and Share

    


  Member Information For mas_karaProfil   Hantar PM kepada mas_kara   Quote dan BalasQuote

RuMaishaaa

Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 749
Posting: 1276
Dari: Kg.Batu Muda, KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 13-06-08 11:33


hehehehe..

jarang nak jumpa lelaki yang tak suka bola..

saya kadang-kadang layan juga tengok bola.. itupun jika nak tengok.. sebab tak ada pilihan

biasanya, jadi peneman saja.. kadang-kadang saja jadi over acting dan tukang sorak bila tengok aksi pemain bola yang entah apa apa..

erm..sekarang ni pun musim Euro..
tapi, tak pernah luang masa nak tengok lagi..

Bookmark and Share

    


  Member Information For RuMaishaaaProfil   Hantar PM kepada RuMaishaaa   Quote dan BalasQuote

diella
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.12.2006
Ahli No: 27880
Posting: 219
Dari: alor star

Kedah  


posticon Posting pada: 13-06-08 13:31


saya suka tengok bola..
memang pmnat bola..
hehee..
:)

sekarang musim euro..
kadang-kadang team yang saya suka lwan..
saya snggup tengok..
hehee..
mjur ada geng..
ayah dan abang-abang..
:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For diellaProfil   Hantar PM kepada diella   Pergi ke diella's Website   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 13-06-08 15:14


Bismillahhirrahmanirrahim

erm..nasib baiklah suami tercinta tak minat bola..kalau tak rasanya maunya nak suruh dia masak sendiri makanan dia..hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

msaidins_85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.11.2006
Ahli No: 27385
Posting: 218
Dari: http://www.msaidins.com/

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 13-06-08 17:28


Ya Allah, kurniakanlah ku isteri yang memahami jiwa 'bola. Aku.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For msaidins_85Profil   Hantar PM kepada msaidins_85   Quote dan BalasQuote

ABg_IMaM

Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3444
Posting: 2187
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 13-06-08 18:19


lelaki minat bola - ok..
perempuan minat bola pun ok...

perempuan tak minat bola ok....
tapi lelaki tak minat bola erkkkkkk!!!!!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For ABg_IMaMProfil   Hantar PM kepada ABg_IMaM   Quote dan BalasQuote

izdham
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 14
Posting: 1521
Dari: german

germany  


posticon Posting pada: 13-06-08 18:37


Pada 13-06-08 11:33 , RuMaishaaa posting:

!!! QUOTE !!!

hehehehe..

jarang nak jumpa lelaki yang tak suka bola.......


Bookmark and Share

    


  Member Information For izdhamProfil   Hantar PM kepada izdham   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 15-06-08 17:24


ehe...
memang antu bola.

dulu-dulu, memang kalau singapore lawan mana-mana pasukan Malaysia, memang ramai-ramai satu keuarga termasuk yang dari singapore akan naik malaysia pergi stadium. perempuan pula di rumah adap tv.

tapi sekarang even hubb pun tak minat bola. so lega lah banyak. cuma kalau BOLA TAMPAR..... sesama tak boleh tahan. suka sangat :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

nur_kamila
Warga 2 Bintang
Menyertai: 06.10.2008
Ahli No: 35250
Posting: 62
Dari: kemaman

Terengganu  


posticon Posting pada: 14-10-08 13:05


hehehehe...Kalau sdah minat nak buat gane....kita tak boleh paksa macam kita juga...heheheheh

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_kamilaProfil   Hantar PM kepada nur_kamila   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.155142 saat. Lajunya....